Page 1

Kristina Collén Emmelie Salomonsson


Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Kristina Collén © Bild: Emmelie Salomonsson Sättning: Sandra Stridh, Idus förlag Första upplagan Tryckt i Riga, 2021 ISBN: 978-91-7634-135-3

Printed matter 3041 0971

BEL

NOR DI

N SWA ECO

LA

C


Min mamma bor under en sten

Kristina Collén Emmelie Salomonsson


– Nä nu, Dino. Alla är så dumma här hemma. Jag vill inte vara här längre, säger Siri och gömmer sitt ansikte i Dino.


Utanför Siris rum hörs arga röster. Det är som om det åskar och blixtrar. Då kommer Siri på vad hon och Dino ska göra. – Kom Dino! säger hon och reser sig upp. Vi går till min mamma! Men du får hålla mig i handen, för det är många farliga djur där ute.


När de kommer ut ur huset möter de den snälla granntanten. – Kära barn, vart är ni på väg? frågar hon. – Vi ska bara gå till mamma, säger Siri. – Kom snart tillbaka så att ni kan hälsa på mig igen, säger den snälla tanten. Här får du en blomma att ge till din mamma.


– Vi kommer tillbaka sen, säger Siri och de vinkar till varandra.


Hemma hos Siri är det bråkigt. Hon tycker att det låter som när det åskar och blixtrar. Siri tar sitt gosedjur Dino i handen, och så börjar de gå. Tillsammans tar de sig ut i det okända för att hitta stenen där mamma bor. På vägen möter de märkliga varelser. En del är onda, andra snälla. Vem ska Siri våga lita på?

www.idusforlag.se

Profile for Smakprov Media AB

9789176341353  

9789176341353  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded