__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

INBROTTET Hans Peterson VILJA


Vilja förlag info@viljaforlag.se www.viljaforlag.se

TL

Ä ST

N

.

.

I VÅ

Sidantal: 22 Lättlästnivå: Small Lix: 17

L ÄT

Titel: Inbrottet Författare: Hans Peterson Omslagsfoto: Jonatan Bylars © 2016 Hans Peterson och Vilja förlag Första upplagan 2016

S

MALL

ISBN 978-91-88291-91-2 På vår hemsida finns arbetsmaterial till boken. Det är kostnadsfritt att ladda ner, utan kod eller inlogg.


HANS PETERSON

Anna och Jonas

Inbrottet

Vilja fรถrlag


I serien om Anna och Jonas ingรฅr: Exet Filmen Beslutet Barnet Vardag Brรถllopet Fรถrsvunnen Kyssen Semester

Huset Pengar Sjukhus Farfar Resan Olyckan Hemma Biblioteket Inbrottet


Det är höst. Det är gula löv på träden. Vinden är kall. Jonas har hämtat Ella och Ture på dagis. När de kommer hem ser de att dörren till huset står öppen. − Är mamma redan hemma? säger Ella.

5


Jonas sitter kvar i bilen. Han försöker tänka. − Har det varit tjuvar här? viskar Ture. − Ni stannar här, säger Jonas och kliver ur bilen. − Akta dig, pappa, ropar Ella.

6


Jonas stannar innanför dörren. Det hörs inte ett ljud. Han går in i vardagsrummet. Anna och Jonas har flera bokhyllor med böcker. Några böcker ligger på golvet. Den gamla teven står kvar.

7


Jonas går uppför trappan. Nu är han arg. Han är så arg att om tjuven är kvar ska han slå ner honom. Men tjuven är inte kvar. I sovrummet är skåp och lådor tömda. Det ligger kläder på golvet.

8


Jonas går ut till bilen. Han hämtar in Ella och Ture och maten han har handlat. Så ringer han till Anna som är på jobbet. − Vad har de stulit? säger Anna. − Vi har ju inte mycket att stjäla, säger Jonas.

9

Profile for Smakprov Media AB

9789188291912  

9789188291912  

Profile for smakprov