Page 1


Dobra kvaliteta vode je odvisna od rednega čiščenja. Ne glede na to, ali imamo opravka z bazeni v vodovodnih podjetjih, čistilnih napravah ali komercialnih plavalnih bazenih, je potrebno dno in občasno tudi stene očistiti pravilno. Sposobnost čiščenja brez spraznjevanja vode iz bazena je izziv in za podjetje Weda značilno, da uspešno rešuje to težavo že vrsto let. V sodelovanju s strankami ves čas konstantno razvijajo proizvode in storitve za zadovoljitev zahtev po kapaciteti črpanja, hitrosti, rokovanju in čistilnih potrebah. Če imate kakršne koli zahteve in potrebe, ki jih Wedini standardni proizvodi ne zmorejo, vam lahko pomagamo s pripravo prilagojenih rešitev.


Industrijska iniciativa od leta 1919 Weda ima dolgo, obsežno zgodovino. Ko je bilo podjetje ustanovljeno, je bilo lahko kovinsko podjetje, ki je hitro postalo eno največjih na Švedskem. Ustanovitelj in direktor, W. Dan Bergman je dal ime podjetja po svojih inicialkah. Današnji dan Weda proizvaja različne tipe opreme za podvodno čiščenje. Več o bogati zgodovini lahko preberete spodaj.

1919 W. Dan Bergman ustanovi tovarno aluminija v mestu

1992 Weda prekine izdelavo črpalk. Črpalke Weda se še

Södertälje, Švedska in je prvotno proizvodnja gospodinjskih predmetov.

vedno proizvajajo in se danes prodajajo pod imenom Wedapump.

1939 Uspešna tovarna razširi proizvodnjo in sedaj

1994 Weda dobi pooblastilo za sestavo stroja, ki lahko

izdelujejo vojaško opremo in sestavne dele letal. Večji posamezni kupec je podjetje Bofors.

očisti sedimentacijski bazen za Stockholmsko vodovodno podjetje (Stockholm Vatten). Prične se načrtovanje in razvijanje SD sistema.

1943 Weda je bila prevzeta v letu 1940 s strani podjetja in njihov večja stranka je sedaj švedski izdelovalec črpalk – Flygt AB. 1957 Flygt začne z lastno proizvodnjo. V odgovor Weda predstavi svojo potopno črpalko, ki hitro postane znana kot Weda pump (črpalka).

1996 Weda Poolcleaner AB pridobi certifikat ISO-9001. Prva namestitev SD zbiralca usedlin je zaključena v vodovodnem podjetju Lovö water works v bližini Stockholma, Švedska.

1997 Wedo prevzame Eletta Group. Weda Water Service 1969 Weda sedaj zaposluje 700 delavcev, in je največje

AB prične opremljati čistilne servise na Švedskem.

zaposlitveno podjetje v Södertälju.

1975 Weda uvede njihov prvi proizvod za čiščenje bazena. Krtačka in dolga palica za upravljanje sta pritrjeni na Weda črpalko. Wedin prvi čistilec bazenov je ročni B250.

1981 Predstavijo prvi avtomatični sesalec bazenov. Model je imenovan B600. 1986 Weda razširi verigo izdelkov z B400, ki je manjši od B600 in prilagojen za 25-metrske bazene.

2000 YT-800 poskusno delovanje. Zopet je osredotočeno na podvodno čiščenje, ampak sedaj je cilj očistiti peščeni filter brez prekinitve.

2002 B680 je prikazan na sejmu Interbad. 2003 Prva naloga čiščenja počasnih filtrov je zaključena z uporabo YT-800. Weda čistilci bazenov pridobijo certifikat ISO 9001:2000. 2004 Weda ima sedaj 25 zastopnikov širom sveta in VR600 tehnikov na 4 kontinentih. Weda s sesalci bazenov opremi Olimpijske igre 2004 v Atenah, Grčija.


Weda je industrijsko podjetje, ki nudi rešitve za čiščenje podvodnih površin. Vodno gospodarska podjetja, čistilne naprave, industrijski bazeni in komercialna javna kopališča sodijo med naše stranke. Naše poslovanje je razdeljeno na tri družbe. Weda Poolcleaner AB oblikuje, proizvaja in prodaja sesalce bazenov za kopališča in plavalne objekte z visokimi zahtevami storitev in zanesljivosti. Weda Vatten AB oblikuje in razvija podvodno čistilno opremo za vodno gospodarska podjetja in čistilne naprave. Weda Water Service AB razvija in trži Wedin VR600 sistem za čiščenje vodnih stolpov in rezervoarjev. V začetku 70 let je Weda pričela tržiti tako imenovani Submatic, stroj švicarskega proizvajalca za čiščenje dna plavalnih bazenov. Vendar pa kvaliteta ni bila visokega standarda, zato je Weda pričela sama proizvajati svoje čistilce bazenov. Proizvodnja je napredovala od ročnega čistilca bazenov, preko avtomatičnega sesalca bazenov do premišljenih močnejših strojev za industrijsko uporabo, vključno z usedalnimi bazeni in peščenimi filtri. Z drugimi besedami, Wedina oprema se danes uporablja tako od industrije do vzdrževanja visoke kvalitete plavalne in pitne vode.

Nekaj podjetij lahko trenutno dobavi različne tipe površinskega čiščenja, ampak nobeno nima Wedinega strokovnega znanja ali izkušenj z večjimi projekti. Weda je izpeljala nalogo in namestila opremo širom sveta, od Avstralije do Združenih držav Amerike. Weda je bila na primer izbrana za čiščenje plavalnih bazenov namenjenih za plavalne discipline med olimpijskimi igrami 2004 v Atenah.

VR-600 Avtomatski sistem čiščenja rezervoarjev. VR-600 je daljinsko voden in opremljen z vrtečimi ščetkami in močno črpalko za odstranjevanje usedlin.


Nudimo različne površinsko–čistilne rešitve prilagojene za počasne filtre, usedalne bazene, vodne stolpe in druge tipe bazenov in rezervoarjev. Naši proizvodi so razviti s sodelovanjem naših strank.

VR-600 Tradicionalni proces čiščenja vodnih stolpov in rezervoarjev pitne vode zahteva spraznitev in ročno čiščenje ali s pomočjo potapljačev. V obeh opcijah je potrebno izklopiti rezervoar, kar lahko vodi do večjih zastojev v glavnem sistemu oskrbe. Praznjenje rezervoarja je zamudno in ročno čiščenje je mučno delo. Pošiljanje potapljačev v pitno vodo je lahko prav tako tvegano za okužbo vode. Med razvijanjem VR-600 so bile ambicije narediti vozilo, ki lahko učinkovito očisti površino brez izklopa rezervoarja in brez pošiljanja osebja v rezervoar. VR-600 je daljinsko voden in opremljen z vrtečimi ščetkami ter

močno črpalko, ki takoj izčrpa vse proste usedline - brez povečanja kalnosti v rezervoarju. Opremljen je tudi z video kamero, ki olajša pregled notranjosti rezervoarja. Celoten čistilni postopek je dokumentiran in stranka prejme oboje, video kaseto in pisno poročilo.

Dimenzije (D x Š x V): 735 x 595 x 400 mm, Kapaciteta črpalke: 70 m3/h. Hitrost: Spremenljiva od 0.5 do 10 m/min odvisno od globine usedlin. Poraba energije: 2.3 kW Drugo: Obračalna in nagibna video kamera z visoko ločljivostjo. Daljinsko upravljanje z spremenljivo hitrostjo vrtenja ščetk.

CS-600 CS-600 je manjši in poenostavljen sesalec od VR600. Načrtovan je za čiščenje različnih tipov zbiralnih jezer v čistilnih napravah in industriji. Zaradi prožne, antikorozivno obložene površine lahko vozilo deluje v kakršnem koli korozivnem okolju. Vozilo je dobavljeno s praktičnim transportnim vozičkom, ki naredi CS-600 zelo mobilno napravo. CS-600 je opremljen s fiksno video kamero, ki pomaga tehniku manevrirati z vozilom. Dimenzije (D x Š x V): 740 x 630 x 360 mm, Kapaciteta črpalke: 70 m3/h Hitrost: 12 m/min. Poraba energije: 2.3 kW Drugo: Fiksna video kamera.


YT-800 je električno delujoč, daljinsko upravljan potopni robot za čiščenje velikih podvodnih površin, kot je dno peščenega filtra. Močna črpalka in široka odprtina omogočijo čiščenje velikih površin v relativno kratkem času. Usedline črpa skozi cev na določeno izpraznjevalno mesto, kot na primer na mesto za ravnanje s peskom.

kamerami za olajšanje operacij na veliko daljavo iz dostavnega avtomobila ali na primer operacijske sobe. Uporaba sistema YT-800 zmanjša stroške čiščenja in ne prekinja distribucije. YT-800 ima samo ne nevaren električni motor in ne uporablja nevarnih olj ali kemikalij, ki bi lahko poškodovale filter.

Tradicionalno čiščenje z uporabo nakladalnih strojev, prenosnih jermenov in podobno, zahteva dragoceno investicijo in ročno čiščenje takšnih filtrov je zelo težko zahtevno. Obe metodi zahtevata, da se filter izsuši in izključi iz delovanja. Z sistemom YT-800 se lahko čiščenje opravlja med polnim delovanjem filtra. YT-800 upravlja ena oseba s pomočjo daljinskega upravljanja preko radijsko vodenega upravljalca. Vozilo se lahko opremi s podvodnimi

Druge uporabe YT-800 vključujejo čiščenje prepojitvene pregrade in površinsko čiščenje velikih zunanjih bazenov.

Dno sedimentacijskih bazenov mora biti redno čiščeno za vzdrževanje dobre kvalitete vode. SD Sistem lahko učinkoviteje in ceneje odstrani usedline brez prekinitve delovanja bazena.

Dimenzije: Prilagojene dimenzijam bazena. Kapaciteta črpalke: Prilagojena količini in tipu usedlin. Hitrost: Spremenljiva do 3 m/min. Poraba energije: Odvisna od tipa črpalke. Drugo: Popolnoma avtomatski sistem z nekaj pred programiranimi parametri za optimizacijo sistema vsakega specifičnega stanja bazena.

SD Sistem odstrani usedline iz dna bazena z uporabo potopne črpalke nameščene na vozilu. To zagotovi učinkovito čiščenje brez mešanja usedlin. Sistem je fiksna namestitev, prilagojena za vsako širino bazena in posebne sesalne potrebe. Enostavno se namesti in ne zahteva velikih prilagoditev bazena.

Dimenzije (D x Š x V): 1150 x 1200 x 900 mm. Kapaciteta črpalke: 100m3/h. Hitrost: Spremenljiva od 0.5 do 10 m/min. Poraba energije: 5.5 kW Drugo: Vrteči vijačni nastavek je vertikalno prilagodljiv. Lahko se opremi z video kamero.


Pregled proizvodov VR-600

CS-600

YT-800

SD sistem

Področje uporabe

Čiščenje vodnih stolpov Zbiralna jezera za in vodnih rezervoarjev deževnico in določeni za pitno vodo. bazeni v čistilnih napravah in industriji.

Počasne filtrirne Različni tipi usedalnih usedalne plitvine, bazenov. bazeni nepredelane vode in ponikalni jezovi.

Velikost bazena

Do 160 metrov.

Do 80 metrov.

Do 200 metrov.

Prilagojeno zahtevam.

Druge informacije

Spremenljiva hitrost z daljinskim upravljanem rotirajočih ščetk.

Premičen čistilni robot. Proti korozivno premazan za industrijsko uporabo. Ena hitrost.

Vrteči vijačni nastavek za globoke usedline, alge in vodno rastlinje.

Popolnoma avtomatski sistem.


VR-600

YT-800

SD sistem

Najbolj razširjena naprava je VR600. Uporablja se za čiščenje vodnih stolpov in rezervoarjev po celem svetu - na primer Sydney in Hong Kong. Ta dva mesta trpita za nenehnim pomanjkanjem vode in sta zaradi tega zelo omejena z viri. Z uporabo VR-600 čistimo vodne stolpe in rezervoarje veliko ceneje in odpadna voda ostane na minimumu.

YT-800 je zadnji v družini izdelkov, ampak je že uspešno uporabljen v nekaj vodovodnih podjetjih s počasnimi filtri lociranih na Švedskem. V Aragonu, Španija, je bil YT-800 uporabljen za čiščenje velikih zbiralnih jezerov za deževnico.

V letu 1996 je bilo nameščenih 6 SD Sistemov v Lovö Vattenverk, vodovodnem podjetju blizu Drottningholm Palace. Vodovodno podjetje ima kapaciteto 275,000 m3/dan in oskrbuje celotno Stockholmsko regijo s pitno vodo.

CS-600 CS-600 je uporabljen na mnogih čistilnih napravah širom celega sveta. Na primer v Avstraliji CS-600 uporabljajo v polirnem bazenu, zadnjem bazenu, preden je voda zopet spuščena v naravo.

Skupna značilnost vseh Wedinih čistilnih napravah je ta, da ni potrebe po izklopu filtrov in bazenov. Povrhu vsega pa tudi počasni filtri obdržijo nujne bakterijske kulture, ki so pomembne za učinkovito filtriranje.

SD Sistem je bil montiran na dno bazena in deluje preko mikroprocesorjev za čiščenje ob prednastavljenih intervalih. Program se enostavno lahko izklopi na nadzorni plošči in omogoča potrebo po ročnem delovanju. SD Sistem je bil uspešno montiran na mnogih vodovodnih podjetjih okoli sveta, med drugim tudi v podjetju Ohio American Water Plant v mestu Tiffin, Ohio v ZDA.

SD sistem

YT-800

VR-600/CS-600

Do vodovodnega omrežja Počasni peščeni filter Kosmičenje

Deroče peščeno filtriranje Apnena voda

Natrijev hipoklorid

Aktivna kremenčeva kislina Sito

Aluminijev sulfat

Dovodna cev Črpalke za umazano vodo

Sedimentacija z mobilnim zbiralnikom mulja in strgalom usedlin

Amonijev sulfat


Po 30. letih kot vodilni na tržišču dobaviteljev avtomatskih sesalcev za plavalne bazene, je Weda postala sinonim za kvaliteto, zanesljivost in učinkovito čiščenje.

B450 B450 je popolnoma avtomatski čistilec bazenov idealen za učinkovito čiščenje manjših in srednje velikih plavalnih bazenov dolžine do 25 metrov. B450 ima fiksno ščetko.

Dolžina bazena: 25 m Kapaciteta črpalke: 650 l/min Hitrost: 0,3 m/sek.

B480 B480 je popolnoma avtomatski čistilec bazenov idealen za učinkovito čiščenje manjših in srednje velikih plavalnih bazenov dolžine od 25 do 35 metrov. B480 ima deljivo vrtljivo ščetko.

Dolžina bazena: 25 - 35 m Kapaciteta črpalke: 650 l/min Hitrost: 0,3 m/sek.

B600 Močan čistilec bazena s sesalno širino 600 mm je Dolžina bazena: 50 m in zunanji bazeni primeren za večje in velike plavalne bazene Kapaciteta črpalke: 1200 l/min velikosti 50 metrov. Z močjo črpalke 1200 Hitrost: 0,25 in 0,45 m/sek. litrov/minuto in vrtečimi ščetkami vam bo B600 očistil 50 metrski plavalni bazen v manj kot 3 urah. Opremi se lahko z odtočno cevjo za direktno povezavo s filtrirnim sistemom bazena.

B680 Wedin najnovejši model B680 je popoln za Dolžina bazena: 50 m in zunanji bazeni srednje in velike plavalne bazene. Močna in Kapaciteta črpalke: 650 l/min učinkovita črpalka posrka vase vse. S tem je Hitrost: 0,3 m/sek. B680 idealen za notranje in zunanje bazene. Ima vrteče ščetke in nov izboljšan sistem filtrer vrečke, ki se enostavno očisti. Spraviti B680 iz bazena je povsem enostavno z ergonomsko oblikovanimi ročaji pritrjenim na ohišju čistilca B680. Opremi se lahko z odtočno cevjo za direktno povezavo s filtrirnim sistemom bazena.


Ohranjanje dobre kakovosti vode zahteva tako vodne čistilne procese kot tudi učinkovito podvodno površinsko čiščenje.

Poleg tega pomeni učinkovito čiščenje dna tudi veliko zmanjšanje količine dodanega klora v vodo. To prispeva k

boljšemu okolju za zaposlene in tudi za obiskovalce. Velika prednost zajame tudi nižje tveganje alergijskih obolenj.

Med olimpijskimi igrami ni nobena podrobnost prepuščena naključju. Glavna skrb je športnikova blaginja in možnost za njihove najboljše nastope. Kvaliteta vode je pomemben dejavnik za lastnika plavalnega bazena. Weda je bila izbrana v

močni konkurenci izmed mnogih dobaviteljev za generalno čiščenje bazenov med olimpijskimi igrami v Atenah. Weda je bila edino podjetje, ki je lahko zadovoljila vse stroge zahteve za kakovost, zanesljivost in storitev zavoljo

njenih izvrstnih izdelkov in strokovnega mnenja lokalnega predstavnika. Pri Wedi smo izjemno ponosni na to uradno zadolžitev in imamo upanje v še več priložnosti za dokazovanje naših zmogljivosti in kakovosti.


MiMeks Trade d.o.o.

Weda Sweden

Weda Water Inc.

Weda WasserTechnik

Podvin 223 3310 Žalec Slovenia

P.O. Box 621 SE-151 27 Södertälje Sweden

5307 Progress Blvd. Bethel Park, PA 15102 USA

Am Wollelager 21 D-27749 Delmenhorst Germany

Tel.: +386 3 710 37 90 Faks: +386 3 710 37 91

Tel.: +46 8 550 325 50 Faks: +46 8 550 310 50

Tel.: +1 412 833 9067 Faks: +1 412 833 9069

Tel.: +49 4221 155 99 0 Faks: +49 4221 155 99 29

Email info@mimeks-trade.si

Email info@weda.se

Email info@wedawater.com

Email info@wedawassertechnik.de

Internet www.mimeks-trade.si

Internet www.weda.se

Internet www.wedawater.com

Internet www.wedawassertechnik.de

Podvodna cistilna tehnologija  

Podvodna cistilna tehnologija