Page 1

Dit boekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief


Inschrijven vanaf 14 maart 2018 15:00 uur WWW.SJORSSPORTIEF.NL Ik heb dit boekje, en nu? Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten als je wilt. Vanaf 14 maart 15:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl of www.sjorscreatief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente! Toedeledoki!

Sjors Sportief & Sjors Creatief

in Schrijf je via de rtief Sjors Spo App


STAP VOOR STAP MEEDOEN

1

Blader dit boekje door en kies je activiteiten

2

Inschrijven verplicht!

3

Op de website

4

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in één keer!

5

VOL > WACHTLIJST >

Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Ga vanaf 14 maart 15:00 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sjorssportief.nl of schrijf je in via de Sjors App.

Kies op de homepage voor ‘Inschrijven’ en vul op de volgende pagina je woonplaats in.

Zoek alle activiteit(en) in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om met het meer kinderen toe te voegen aan eenzelfde activiteit.

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en je ontvangt vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de juiste gegevens van het kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso afgeschreven

8

Win coole prijzen met jouw unieke wincode!

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind met de gevraagde gegevens, zodat de vereniging weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!

Na de laatste les krijg je van de aanbieder een kaartje met daarop jouw unieke code. Vul de code in op www.sjorscreatief.nl of de Sjors Sportief app en check of jij in de prijzen bent gevallen. Heb je 100 punten gehaald op de website? Dan krijg je een keycord thuisgestuurd.

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Sportief App en voer jouw wincode in! QRGMGwdq


VOORWOORD WETHOUDER

Beste jongens en meisjes, Houden jullie net als Sjors ook zo van sporten? Ik in ieder geval wel! Ik voetbal en schaats graag, maar ook hardlopen doe ik elke week. Toen ik nog klein was heb ik ook pony gereden, dus het is niet zo dat je altijd aan sport moet doen om actief te blijven. Sporten is niet alleen leuk, het is ook gezond en je wordt er sterk en fit van ĂŠn wat misschien nog wel belangrijker is dat het ook heel gezellig is om samen te sporten. Doe jij al aan een sport en wil je wel eens kennismaken met een andere sport, of weet je nog niet goed welke sport je moet kiezen? Dan kan Sjors Sportief jou daarbij helpen! Je zult zien dat er heel veel sportverenigingen in de Utrechtse Heuvelrug zijn die het leuk vinden als je een paar keer mee komt doen. Ik hoop dat er leuke sporten tussen zitten waar je zelf misschien nog nooit aan gedacht had. Lees dit boekje samen met je ouders gezellig door en heb je iets gevonden wat je leuk lijkt, dan kun je jezelf voor deze sport inschrijven. In het boekje staat hoe je dat kunt doen en aan wie je een vraag kunt stellen als iets nog onduidelijk is. Je zult zien dat er in onze gemeente een sport is die jou aanspreekt. Met sportieve groet,

Henk Veldhuizen Wethouder Sport Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Even voorstellen! “Iedereen met een sport- en gezondheidsvraag kan bij ons terecht en wij willen ze dan helpen om te sporten”, zegt Samantha de Vries, die gebombardeerd is tot aanvoerder van het geheel. Steeds meer scholen en verenigingen gaan geloven in het concept en dat is precies wat nodig is. ​​Wij melden ons bij hun en vragen of wij van betekenis kunnen zijn. Dat kan door middel van een clinic, maar ook in adviezen. Alles wat met sport te maken heeft, past in ons straatje.” Zo is er al een project gestart op een kinderdagopvang en wil men zich nu toespitsen op scholen. ”Het is aan ons de taak om iedereen van Utrechtse Heuvelrug fitter, vitaler en gezonder te maken”. Dit doen we door onder andere langs scholen te gaan, verenigingen op te zoeken, samen te werken met fysioen dokterspraktijken, contact op te nemen met jongerenwerkers en sportevenementen te organiseren voor jong en oud. Dit team van buurtsportcoaches zet zich in voor een gezond en sportief Utrechtse Heuvelrug! De groep bestaat uit professionele korfballers, dansdocenten, personal coaches, basketballers, hockeytrainers en nog vele andere disciplines. Allen willen ze hun schouders onder een fitter en gezondere Utrechts Heuvelrug zetten volg ons op facebook!

www.heuvelrugsportiefengezond.nl


026-3523850 regioarnhem@unieksporten.nl

SPORTLOKET

AANGEPAST SPORTEN

In Sjors Sportiefmet staat ook aangepast sporten! Voor mensen een: • Wil Auditieve beperking jij graag sporten, maar gaat dat niet zo makkelijk omdat je wat extra aandacht en/of • begeleiding Chronische nodigaandoening hebt? Steeds meer verengingen bieden ook sporten aan voor mensen • die Gedragsproblematiek net een steuntje extra nodig hebben. • Autisme Spectrum Stoornis de website vanbeperking unieksporten (www.unieksporten.nl) kan je al het aanbod vinden van • Op Lichamelijke verenigingen van o.a. Utrechtse Heuvelrug voor mensen met een ( eventuele lichte) • Meervoudige beperking beperking. • Niet Aangeboren Hersenletsel • Zit jePsychische beperking sport hier niet tussen of weet je niet zo goed welke sport bij jou past? Dan kan je • altijdVerstandelijke beperking contact opnemen met één van onze buurtsportcoaches. Zij helpen jou verder. • Visuele beperking Voor meer informatie neem contact op met

samantha@heuvelrugsportiefengezond.nl

Sportadvies | Financiële regelingen | Hulpmiddelen of een maatje

AANGEPAST SPORTEN VOOR JOU!

WWW.UNIEKSPORTEN.NL Download onze app!


BALLET & SHOW | KLASSIEK BALLET EDC Dans Locatie: Dansstudio EDC bij Fitline Hoofdstraat 166, Driebergen

Driebergen

Hester Adriaans info@edcdans.nl www.edcdans.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ballet & Show Bij Ballet & Show wordt er met veel dansplezier door de kinderen samen met de gediplomeerde docent kennis gemaakt met dans en muziek. De kinderen leren de technische beginselen van klassiek ballet en er wordt veel persoonlijke aandacht besteedt aan houding, muzikaliteit, samenwerken, expressie en fantasie. Natuurlijk staat het dansplezier voorop!

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 23-03-2018 van 15:15 tot 16:00u Les 2: 30-03-2018 van 15:15 tot 16:00u Les 3: 06-04-2018 van 15:15 tot 16:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Klassiek ballet Altijd als een ballerina willen dansen? Kom dan naar onze klassieke lessen! Bianca is net zoals alle andere docenten gediplomeerd HBO-dansdocente. Klassiek ballet is de basis van alle danstechnieken. We werken aan houding, techniek, lenigheid, kracht en dansbeleving. En dit alles met veel dansplezier!

Groep 4 en 5 > 3 proeflessen Les 1: 22-03-2018 van 15:45 tot 16:45u Les 2: 29-03-2018 van 15:45 tot 16:45u Les 3: 05-04-2018 van 15:45 tot 16:45u

7


BASKETBALL Basketballvereniging Blue Arrows Locatie: De Kring ‘Akkerweg’ Akkerweg 40, Driebergen Marieke Holtus info@bluearrows.nl www.bluearrows.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Speciaal voor jonge kinderen is er nu Basketball’sCool. Spelenderwijs leren basketballen voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Het spel is aangepast aan de leeftijd. Plezier, sportiviteit en teamwork staan voorop.

Groep 1 t/m 4 > Kies een datum 04-04-2018 van 14:00 tot 15:00u 11-04-2018 van 14:00 tot 15:00u 18-04-2018 van 14:00 tot 15:00u 25-04-2018 van 14:00 tot 15:00u 16-05-2018 van 14:00 tot 15:00u 30-05-2018 van 14:00 tot 15:00u 06-06-2018 van 14:00 tot 15:00u 20-06-2018 van 14:00 tot 15:00u 04-07-2018 van 14:00 tot 15:00u 11-07-2018 van 14:00 tot 15:00u

8

Driebergen


BREAKDANCE | HIP HOP Zenner DSF Locatie: Zenner Rijksstraatweg 177, Leersum

Leersum

Helma Ambuul info@zennerdsf.nl www.zennerdsf.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Breakdance Vanuit een heldere lesmethode leren de jongens de basistechnieken van het Breakdance gecombineerd met Hip Hop zodat ze uiteindelijk een echte Battle kunnen dansen. De afwisseling in oefenstof voorkomt onnodige blessures. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor eigen inbreng en stijl.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 05-09-2018 van 15:00 tot 16:00u 12-09-2018 van 15:00 tot 16:00u 19-09-2018 van 15:00 tot 16:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Hip Hop is meer dan dans of muziek, het is een beweging: een cultuur. Het is ontstaan in de ghettos van New York, in de jaren 70. Het barst van zelfvertrouwen, lef en dynamische bewegingen! In tegenstelling tot de klassiekere dansvormen die hoog in het lijf zitten zit Hip Hop laag in je body. We dansen op eigentijdse beats, raps en ritmes. Het gaat niet zozeer om de precisie van de bewegingen, maar om jouw eigen invulling en het gevoel dat je erin stopt.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 03-09-2018 van 18:00 tot 19:00u 10-09-2018 van 18:00 tot 19:00u 17-09-2018 van 18:00 tot 19:00u

9


CLIPDANCE Zenner DSF Locatie: Zenner Rijksstraatweg 177, Leersum Helma Ambuul info@zennerdsf.nl www.zennerdsf.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Een sportief programma met een swingende uitstraling. FUN is het sleutelwoord. Na een warming up wordt er gedanst op de nieuwste hits en videoclips. populaire dansstijlen als Streetdance en Jazz zijn in het lesprogramma verwerkt. Dansen en bewegen zoals je bent!

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 06-09-2018 van 16:00 tot 17:00u 13-09-2018 van 16:00 tot 17:00u 20-09-2018 van 16:00 tot 17:00u

10

Leersum


DANS URBAN | STREETJAZZ EDC Dans Locatie: Dansstudio EDC bij Fitline Hoofdstraat 166, Driebergen

Driebergen

Hester Adriaans info@edcdans.nl www.edcdans.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dans Urban Heb je zin om een hippe energieke dansstijl te volgen? Kom dan naar onze Urban lessen. Urban is een verzamelnaam voor streetdance, breakdance en hiphop. Heerlijk dansen op de allernieuwste beats net als in een videoclip. Super leuk om te doen en goed voor je conditie!

Groep 2, 3 en 4 > 3 weken op rij Start: 20-03-2018 van 15:45 tot 16:45u

Groep 6, 7 en 8 > 3 weken op rij Start: 20-03-2018 van 16:45 tot 17:45u

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Streetjazz StreetJazz heeft het karakter van Streetdance met de techniek van de Jazzdance. Techniek en plezier staan centraal bij Streetjazz. Kom ook ervaren hoe leuk het is!

Groep 2 t/m 5 > 3 proeflessen Les 1: 24-03-2018 van 11:30 tot 12:30u Les 2: 31-03-2018 van 11:30 tot 12:30u Les 3: 07-04-2018 van 11:30 tot 12:30u

11


DANSMIX EDC Dans Locatie: Dansstudio EDC bij Fitline Hoofdstraat 166, Driebergen

Driebergen

Hester Adriaans info@edcdans.nl www.edcdans.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis Bij dansmix wordt er met veel dansplezier door de kinderen samen met de gediplomeerde docent kennis gemaakt met verschillende dansstijlen en muziek. De kinderen leren de technische beginselen van dans en er wordt veel persoonlijke aandacht besteedt aan houding, muzikaliteit, samenwerken, expressie en fantasie. Natuurlijk staat het dansplezier voorop!

Groep 2 t/m 5 > 3 weken op rij Kies een startdatum Start: 23-03-2018 van 14:15 tot 15:15u Start: 24-03-2018 van 10:45 tot 11:30u

Groep 5, 6 en 7 > 3 weken op rij Start: 21-03-2018 van 16:30 tot 17:30u

Groep 8 > 3 weken op rij Start: 21-03-2018 van 18:00 tot 19:00u

12


GOLF Golfclub Anderstein Locatie: Golf Academie Anderstein Woudenbergseweg 13a, Maarsbergen

MaaRsbergen

Martine Martens golf@martinemartens.nl www.golfclubanderstein.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 10,00

Kom eens kennis maken met golf en doe mee met een leuke golfclinic gericht op spelenderwijs leren.

Groep 3 t/m 8 > 1 proefles 07-04-2018 van 15:00 tot 16:30u

13


HOCKEY Hockeyclub De Haaskamp Locatie: Sportpark De Burgwal De burgwal 8, Amerongen Annette Spies secretariaat@haaskamp.nl www.haaskamp.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

H.C. de Haaksmp heeft de Jeugd meer dan welkom! • kleine gezeliige familieclub • schitterende locatie aan de bosrand • lekker bewegen in de buitenlucht • gevarieerde trainingen door ervaren trainers, specifiek op kinderen gericht • Doordeweeks trainen en op zaterdag een wedstrijd (vanaf F-tallen) • veel extra (jongste) jeugd-activiteiten • goed bereikbaar vanuit Rhenen, Elst, Amerongen en Leersum

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

14

Amerongen


HOCKEY | FUNKEY Doornse Hockeyclub Locatie: Doornse Hockeyclub Wijngaardsesteeg 1b, Doorn

Doorn

Karin Oyevaar SjorsSportief@doornsehc.nl www.doornsehc.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

FunKey is een vorm van hockey, speciaal voor kinderen van 4/5 jaar uit groep 1 en 2. Het programma omvat naast knotshockey grondvormen van bewegen, loopscholing en balvaardigheid. Tijdens de trainingen gebruiken de kinderen geen echte hockeymaterialen, maar spelen ze met zachte ballen en knotshockeysticks of doen ze verschillende spelletjes. Pas op het moment dat de kinderen het spelen met de knotshockeysticks volledig onder de knie hebben, krijgen ze een kleine, echte stick.

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 21-03-2018 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 28-03-2018 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 04-04-2018 van 16:00 tot 17:00u

15


JUDO Sportschool Budo-Ki Locatie: Gymzaal Weidestraat 3, Driebergen

Driebergen

Patricia Havinga budo-ki@online.nl www.budo-ki.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis Judo is voor iedereen. Ben je een jongen of meisje, jong of al ouder, je bent van harte welkom. Judo is erg goed voor je zelfvertrouwen en je leert op een respectvolle manier met anderen om te gaan. Verder leer je valbreken zodat je weet hoe je moet reageren bij een ongelukje en hierdoor hopelijk geen blessure krijgt. Kom je ook een paar lessen meedoen om de judosport te ervaren?

Groep 2 en 3 > 4 weken op rij Start: 06-04-2018 van 16:00 tot 17:00u

Groep 4, 5 en 6 > 4 weken op rij Start: 06-04-2018 van 17:00 tot 18:00u

Groep 2, 3 en 4 > 4 weken op rij Start: 09-04-2018 van 16:00 tot 17:00u LET OP! andere locatie: twee marken trompplein 5, maarn

Groep 5, 6 en 7 > 4 weken op rij Start: 09-04-2018 van 17:00 tot 18:00u LET OP! andere locatie: twee marken trompplein 5, maarn

Groep 6, 7 en 8 > 4 weken op rij Start: 06-04-2018 van 18:00 tot 19:00u

16


JUDO Judoschool-Herman Boersma Locatie: De Binder Hoflaan 29, Leersum

Leersum

Herman Boersma hermanboersma@hotmail.com www.judoschool-hermanboersma.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

JUDO is een zelfverdedigingssport hierbij leer je om goed te vallen.Judo is een sport voor zowel meisjes als jongens. Door Judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren.

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 21-03-2018 Tijdstip volgt later

17


KICKBOKSEN MBM Sports Locatie: MBM Sports Mariniersweg 3, Doorn

Doorn

Matthijs Van Dalen mbmcoaching@gmail.com www.mbmsports.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Kickboksen bij MBM is supergaaf! Het is een hele leuke manier om fit te worden en je leert hoe je goed kunt bewegen en hoe je sterk kunt zijn! Niet alleen in je lijf, maar ook in je hoofd. Samen met je vrienden of vriendinnen kom je bij ons, trek je stoere bokshandschoenen aan en leer je het kickboksen stap voor stap met een hoop plezier.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

18


KIDS KLASSIEK | KIDSWING Zenner DSF Locatie: Zenner Rijksstraatweg 177, Leersum

Leersum

Helma Ambuul info@zennerdsf.nl www.zennerdsf.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kids klassiek Klassiek ballet in een eigentijds concept! In deze lessen wordt de basis gelegd voor de klassieke techniek. Spelenderwijs kennismaken met de technieken van ballet waarbij de beleving en vooral plezier voorop staan. Tevens zal er door middel van oefeningen vanuit de fantasie van het kind aan expressie worden gewerkt. Deze lessen staan los van de kidswinglessen, maar zijn absoluut een goede aanvulling op elkaar!

Groep 1, 2 en 3 > 3 weken op rij Start: 05-09-2018 van 17:00 tot 17:45u

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kidswing, Kinderen bewegen van nature, het zit in hun hele wezen. Om te kunnen groeien moet je in beweging zijn. Zowel fysiek, emotioneel als verstandelijk hebben kinderen het nodig om te bewegen. Bewegen op muziek sluit aan bij deze natuurlijke behoefte. Het programma sluit aan bij de belevingswereld en motorische mogelijkheden van de kinderen.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 03-09-2018 van 16:00 tot 16:45u 05-09-2018 van 17:00 tot 17:45u 12-09-2018 van 18:00 tot 19:00u 17-09-2018 van 16:00 tot 16:45u 19-09-2018 van 17:00 tot 17:45u

19


KINDERDANS | KLASSIEK MODERN EDC Dans Locatie: Dansstudio EDC bij Fitline Hoofdstraat 166, Driebergen

Driebergen

Hester Adriaans info@edcdans.nl www.edcdans.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kinderdans Bij kinderdans wordt er met veel dansplezier door de kinderen samen met de gediplomeerde docent kennis gemaakt met dans en muziek. De kinderen leren de technische beginselen van dans en er wordt veel persoonlijke aandacht besteedt aan houding, muzikaliteit, samenwerken, expressie en fantasie. Natuurlijk staat het dansplezier voorop!

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 21-03-2018 van 14:30 tot 15:15u Les 2: 28-03-2018 van 14:30 tot 15:15u Les 3: 04-04-2018 van 14:30 tot 15:15u

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Klassiek modern Een dansvorm die openstaat voor zeer diverse vormen van beweging. Klassiek ballet is de basis van alle danstechnieken. We werken aan houding, techniek, lenigheid, kracht en dansbeleving.Kenmerken van de moderne dans zijn het werken vanuit het centrum van het lichaam, ademhalingstechniek, het contact met de vloer en veel gebruik van draai- en zwaaibewegingen.

Groep 5 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 22-03-2018 van 16:45 tot 17:45u Les 2: 29-03-2018 van 16:45 tot 17:45u Les 3: 05-04-2018 van 16:45 tot 17:45u

20


KLASSIEK BALLET | THEATER & DANS Dansstudio BlomDance Locatie: diverse locaties zie www.sjorssportief.nl

Diverse locaties

Mirjam van der Blom info@blomdance.com www.blomdance.com

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Klassiek ballet Dansen in een mooie tutu met sierlijke bewegingen en in een rol uit een sprookje...dat is Klassiek Ballet bij BlomDance! Onder leiding van onze klassiek geschoolde docente word de techniek van de klassieke dans aangeleerd. Hierbij spelen improvisatie en eigen dansbeleving een mooie rol. Dans jij een sprookje mee?

Groep 3 t/m 6 > 4 proeflessen Les 1: 03-04-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 03-04-2018 van 17:30 tot 18:30u Les 3: 10-04-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 4: 10-04-2018 van 17:30 tot 18:30u

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Theater & Dans Voor alle musical liefhebbers! Theater & Dans komen samen in deze energieke les. Je werkt aan gave dans moves, spel, tekst beheersing, het inleven in een bepaalde rol en natuurlijk mogen ook de kostuums niet ontbreken! Ben jij er klaar voor om in de spotlights te staan?

Groep 3, 4 en 5 > 2 proeflessen Les 1: 23-03-2018 van 16:00 tot 17:30u Les 2: 30-03-2018 van 16:00 tot 17:30u

21


KONINGSSPELEN Oecumenische basisschool De Ladder Locatie: De Ladder Breeschotenlaan 26, Maarn Lianne van den Essenburg directeur@deladder.nl www.deladder.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Alle basisschool kinderen zijn van harte welkom om mee te doen met Koningsspelen op vrijdag 20 april. Een dag vol sportieve activiteiten!

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 20-04-2018 van 09:00 tot 14:15u

22

Maarn


KORFBAL CKV Dalto Locatie: De Woerd De Woerd 2, Driebergen

Driebergen

Georgette Oskamp secretaris@dalto.nl www.dalto.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Bij korfbal spelen jongens en meisjes samen in een team. Het is een leuke, snelle, en sportieve sport. In de lente, zomer en herfst spelen we buiten. In de winter spelen we in de zaal. Lijkt het je leuk om korfbal een keertje te proberen? Kom dan eens bij ons kijken.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

23


LASERGAMEN Rongen Aktief Locatie: Sportpark De Burgwal Burgwal 1, volg de borden lasergamen, Amerongen Frans Rongen info@rongenaktief.com www.rongenaktief.com

Maximaal 30 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 6,50

Nu nog uitdagender met het NIEUWE Respawn Point. Kruip in de huid van Rambo en daag je vrienden of klasgenoten uit voor een spectaculair potje lasergamen. Een spannend actiespel in het bos. Je speelt zowel individueel als in teams met diverse spelvormen zoals capture the flag, save the president......

Groep 3 t/m 8 > kies een tijdstip 14-04-2018 van 09:30 tot 10:30u 14-04-2018 van 10:45 tot 11:45u 14-04-2018 van 12:00 tot 13:00u

24

Amerongen


PEUTER & KLEUTERDANS Dansstudio BlomDance Locatie: Dansstudio BlomDance Kapelweg 34, Maarn

Maarn

Mirjam van der Blom info@blomdance.com www.blomdance.com

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Terug van weg geweest in Doorn! Peuter & Kleuterdans op zaterdag ochtend. Vanaf 2,5 jaar leren bewegen op muziek met spel & thema, theater, dans bewegingen, liedjes en attributen. Iedere week komt Brammetje de knuffel terug uit de koffer om de leukste dansles te beleven met de kleintjes! Voor zowel jongens als meisjes.

Groep 1 > 2 proeflessen Les 1: 07-04-2018 van 10:45 tot 11:30u Les 2: 14-04-2018 van 10:45 tot 11:30u

25


PONYRIJDEN Manege Groenewoude Locatie: Manege Groenewoude Ekris 38, Woudenberg Hetty de Koning info@manege-groenewoude.nl www.manege-groenewoude.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Op 7 april is er van 14.00-16.00 uur een leuke kennismakingsmiddag voor wie het leuk lijkt om te gaan ponyrijden. Er zijn spelletjes, een rondleiding en natuurlijk ponyrijden!

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 07-04-2018 van 14:00 tot 16:00u

26

Woudenberg


ROTS EN WATER STOER SPELEN Talentica Educatie Locatie: Basisschool De Sterrenboog Tromplaan 1, Doorn

Doorn

Nienke Gerkes gerkesjcm@gmail.com www.talentica.n

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 7,50

Samen stoer spelen voor een sterk lichaam, een wakker hoofd en een open hart. Oefeningen en spelletjes uit deze Rots en Water training helpen je om je lichaam en jezelf beter te leren kennen en vrienden te maken. De oefeningen komen uit verschillende sporten zoals judo, karate, gymnastiek, balsporten, yoga en dans. Je vindt altijd iets wat goed bij je past en iets wat voor jou een uitdaging is. Zo kun je straks de sport vinden die echt bij je past.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 23-03-2018 van 15:15 tot 16:15u 06-04-2018 van 15:15 tot 16:15u 13-04-2018 van 15:15 tot 16:15u

27


RUGBY Rugby Club the Pink Panthers Locatie: Sportpark de Woerd Woerd 5, Driebergen-Rijsenburg

Driebergen rijsenburg

Frederik Hengeveld tc@rcthepinkpanthers.nl www.rcthepinkpanthers.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Hou je wel van modder? Kun je wel tegen een stootje en vind je altijd al dat een bal niet rond moet zijn? Dan is rugby jouw sport! In 3 leeftijdscategorien wordt er door middel van oefeningen, spelletjes en lekker rennen de rugby sport bijgebracht. Kom ook een keer mee trainen en Rugby proberen! Vanaf 4 jaar ben je welkom.

Groep 1 en 2 > Kies een datum 08-09-2018 van 10:00 tot 11:00u 22-09-2018 van 10:00 tot 11:00u 06-10-2018 van 10:00 tot 11:00u 20-10-2018 van 10:00 tot 11:00u 03-11-2018 van 10:00 tot 11:00u 17-11-2018 van 10:00 tot 11:00u

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 06-09-2018 van 18:00 tot 19:00u 13-09-2018 van 18:00 tot 19:00u 20-09-2018 van 18:00 tot 19:00u 27-09-2018 van 18:00 tot 19:00u 04-10-2018 van 18:00 tot 19:00u 11-10-2018 van 18:00 tot 19:00u

28


SCOUTING Scoutinggroep Thorheim Locatie: Thorheim Drift 100, Doorn

Doorn

Marjolein Vrauwdeunt marjolein@thorheim.nl www.thorheim.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Scouting staat voor uitdaging! Wij willen je iedere zaterdag uitdagen om het beste uit je zelf te halen. Want de ene week ben je een mysterie aan het oplossen samen met je speltak en de andere week ren je door het bos om de vlag van de tegenstanders te veroveren. Oftewel geen activiteit is hetzelfde, laat jij je uitdagen door Scouting Thorheim? Wil je meer weten wat wij doen kijk dan snel op onze website.

Groep 2 en 3 > Kies een datum 24-03-2018 van 14:00 tot 15:30u 07-04-2018 van 14:00 tot 15:30u 14-04-2018 van 14:00 tot 15:30u 12-05-2018 van 14:00 tot 15:30u 26-05-2018 van 14:00 tot 15:30u 02-06-2018 van 14:00 tot 15:30u 16-06-2018 van 14:00 tot 15:30u 23-06-2018 van 14:00 tot 15:30u

Groep 4 t/m 7 > Kies een datum 24-03-2018 van 10:30 tot 12:30u 14-04-2018 van 10:30 tot 12:30u 21-04-2018 van 10:30 tot 12:30u 28-04-2018 van 10:30 tot 12:30u 12-05-2018 van 10:30 tot 12:30u 02-06-2018 van 10:30 tot 12:30u 23-06-2018 van 10:30 tot 12:30u

29


SPEELWEEK Stichting Jeugd Rekreatie Driebergen Locatie: 2e Seminarie terrein, Driebergen Caroline van Veen info@speelweek.nl www.speelweek.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 14,00

Kom in de laatste week van de zomervakantie, maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus, sporten, spelen, knutselen, gamen, dansen, timmeren, figuurzagen, springen, schminken, broodjesbakken en nog veel meer..... kijk op www.speelweek. nl voor alle activiteiten en informatie. Via Sjors kun je een weekkaart kopen a â‚Ź14,- . De voorverkoop loopt t/m 17 aug. 2018. Bij aanmelding en betaling ontvang je bewijs van inschrijving en locatie waar je je weekkaart kunt ophalen. Op alle toegangskaarten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Groep 1 t/m 8 > evenement 20-08-2018 van 09:30 tot 16:00u

30

Driebergen


SPORT SPEELTUIN Volleer Locatie: De Binder Hoflaan 29, Leersum

Leersum

Joelle Staps joellestaps@hotmail.com www.debinder.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Iedere woensdagmiddag van 16-17 uur biedt Volleer kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar de SportSpeeltuin aan. Kinderen worden in de speeltuin op speelse wijze in aanraking gebracht met diverse beweegonderdelen zoals klimmen, klauteren, springen, gooien en vangen. Plezier krijgen in sport en bewegen staat voorop.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 21-03-2018 van 16:00 tot 17:00u 28-03-2018 van 16:00 tot 17:00u

31


STREETJAZZ | URBAN Dansstudio BlomDance Locatie: diverse locaties zie www.sjorssportief.nl

Diverse locaties

Mirjam van der Blom info@blomdance.com www.blomdance.com

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Streetjazz Beats, breaks en FUN! Dans mee met StreetJazz en leer de moves van de dans trends van nu. Met een stukje uitdaging in danstechniek zodat ook jij een strakke draai kan maken, die gave slide over de grond kan doen en genoeg kracht hebt voor die ene freeze....Let’s Dance, Let’s Move!

Groep 5 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 04-04-2018 van 16:45 tot 17:45u Les 2: 04-04-2018 van 17:45 tot 18:45u Les 3: 11-04-2018 van 16:45 tot 17:45u Les 4: 11-04-2018 van 17:45 tot 18:45u

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Urban DanceHall, HipHop, StreetJazz, Lockin & Shuffelen! Alle gave moves die je bekend zijn uit videoclips komen in deze les voorbij. Knallen op stevige beats en gaan! Deze les is op en top gezellig samen met een vriend/vriendin. Ben jij er klaar voor om je dans skills te verbeteren? Let’s Dance, Let’s Move!

Groep 5 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 03-04-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 03-04-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 10-04-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 4: 10-04-2018 van 18:00 tot 19:00u

32


SPORTIEVE ACTIVITEITEN IN ONZE JOP! Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvel Locatie: Fort Doorn Wijngaardsesteeg 1a, Doorn

Doorn

Jelle Rijssemus jelle.rijssemus@samenopdeheuvelrug.nl www.jongerenwerkheuvelrug.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Samen met de jongeren organiseert het Jongerenwerk Utrechtse Heuvelrug wekelijks activiteiten in het Jongerencentrum Fort Doorn. Dit vindt plaats tijdens de reguliere inloop tijden op de woensdag en vrijdagmiddag. Heb jij een leuk idee? Kom dan ook langs in Fort Doorn!

Groep 7 en 8 Wekelijks op woensdag en vrijdag van 15:30 tot 17:00u Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en laat weten wanneer je wilt komen.

33


TENNIS Amerongse Tennis Vereniging Locatie: Amerongse Tennis Vereniging Burgwal 2, Amerongen Maartje Karelse jc@amerongsetennisvereniging.nl www.amerongsetennisvereniging.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Wil jij gaan tennissen? Doe dan mee met onze clinic! Je kunt dan kennis maken met tennis ĂŠn de gezellig sfeer proeven op onze club!

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles

31-03-2018 van 10:00 tot 12:00u

34

Amerongen


TENNIS TV Risenborgh Locatie: Health Center Hoenderdaal Hoendersteeg 7, Driebergen

Driebergen

Alain van den Berg atjberg@hotmail.com www.tvrisenborgh.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Altijd al een keertje willen tennissen op een echte buitenbaan? Kom dan naar deze open tennismiddag speciaal voor jou. We doen verschillende (tennis) spelletjes en je speelt korte partijtjes. We verzamelen om 14.00 uur bij baan 1.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum

18-03-2018 van 14:00 tot 16:00u 17-06-2018 van 14:00 tot 16:00u

35


TENNIS Tennisschool Driebergen Locatie: Manger Cats Tennisvereniging Jacob Mangercatslaan 2, Driebergen Edwin Murre edwin@tennisdriebergen.nl www.mangercats.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Tennis! iets voor jou? Kom eens proberen, je kunt bij ons 3 proeflessen volgen, het hele seizoen. Ons seizoen is van april-november.

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

36

Driebergen


TURNEN Larsheim Gymnastiek Locatie: De Binder Hoflaan 29, Leersum

Leersum

Aafke Legemaat larsheimgymnastiek@live.nl www.larsheimgymnastiek.webklik.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kom turnen bij Larsheim Gymnastiek!

Groep 2 en 3 > 3 weken op rij

Start: 29-03-2018 van 16:00 tot 17:00u

Groep 4, 5 en 6 > 3 weken op rij Start: 29-03-2018 van 17:00 tot 18:00u

Groep 7 en 8 > 3 weken op rij Start: 26-03-2018 van 16:30 tot 17:30u

Groep 3 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 30-03-2018 van 17:00 tot 18:00u

37


Doe mee en win!

3x Sjorsfiets

5x Lidmaatschap

50x Sjors Schoolpakket

Wat moet je doen om kans te maken op deze coole prijzen?

Na iedere activiteit die jij volgt via Sjors Sportief en Sjors Creatief ontvang je één kaartje van de aanbieder met een unieke wincode. Download de nieuwe Sjors Sportief App, vul je wincode in en check of jij in de prijzen bent gevallen!

Met jouw unieke code maak je kans op de volgende prijzen: ‹‹ ‹‹ ‹‹

3x Sjors fiets 5x Lidmaatschap bij vereniging naar keuze. (Lidmaatschap voor 1 jaar met een maximum bijdrage van €100,-) 50x Sjors Schoolpakket

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Spo rtief App en voer jou w wincode in! QRGMGwdq

Waar wacht je nog op? Download de Sjors Sportief App of ga naar www.sjorscreatief.nl


Download de app! Met deze Sjors Sportief/Creatief App schrijf je eenvoudig en overal in voor een kennismakingsactiviteit. Je kunt er je wincode checken voor fantastische prijzen. Blijf altijd up-to-date met deze app.


VISSEN Hengelsportvereniging De Rietvoorn Locatie: Viswater Leenman 1, Wijk bij Duurstede

Wijk bij duurste de

Hans van Veldhuijzen vanveldhuyzen@hotmail.com www.rietvoorndoorn.mijnhengelsportvereniging.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Heb jij altijd al eens willen vissen? Dan dan gezellig bij ons een hengeltje uitgooien! Wie vangt de grootste of mooiste vis? Schrijf je snel in via www.sjorssportief.nl

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen

Les 1: 12-05-2018 van 12:15 tot 00:00u Les 2: 19-05-2018 van 12:15 tot 00:00u Les 3: 26-05-2018 van 12:15 tot 00:00u

40


VOETBAL SVMM Locatie: Voetbalveld Buurtsteeg 9, Maarn

Maarn

Arnoud Eekhof jeugd@svmm.nl www.svmm.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

SVMM is een gezellige en goed georganiseerde vereniging, waar iedereen respectvol met elkaar omgaat, en waarbij recreatief en competitief sporten hand in hand gaan. Al meer dan 75 jaar kun je bij ons komen voetballen en dat begint al vanaf groep 2. Doe je mee met ons?

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 04-04-2018 van 17:00 tot 18:00u 11-04-2018 van 17:00 tot 18:00u 18-04-2018 van 17:00 tot 18:00u

41


VOETBAL FC Driebergen Locatie: FC Driebergen De Woerd 3, Driebergen - Rijsenburg Erik Zegwaart voorzitter@fcdriebergen.nl www.fcdriebergen.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Voetbal is een teamsport voor jong en oud. Vanaf 5 jaar kunnen meisjes en jongens beginnen. In het begin gaat om spelplezier; samen achter een bal aanrennen met geluk ook nog een keer scoren als een toekomstig kampioen. Bij FC Driebergen draait het vooral om de jeugd. Kom gewoon eens kijken er is bijna altijd wat te doen. We hebben een prachtige accommodatie en prima voorzieningen.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 22-04-2018 van 11:00 tot 12:00u 06-05-2018 van 11:00 tot 12:00u

42

Driebergen rijsenburg


VOLLEYBAL Volleer Locatie: De Binder Hoflaan 29, Leersum

Leersum

Joelle Staps joellestaps@hotmail.com www.volleer.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Volleer biedt kinderen vanaf 6 jaar mini volleybal aan. Samen met je teamgenoten oefen je de volleybal technieken (in het begin gooien en vangen) en speel je af en toe een echt toernooi.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 23-03-2018 van 17:00 tot 18:00u 30-03-2018 van 17:00 tot 18:00u 06-04-2018 van 17:00 tot 18:00u

43


WEDSTRIJDZWEMMEN Zwem en poloclub De Zwoer Laco sportcentrum Utrechtse Heuvelrug Schellingerlaan 20, Driebergen Karin Methorst info@dezwoer.nl www.dezwoer.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

We hebben als vereniging al vele goede zwemmers “afgeleverd”; we kunnen ook zeggen dat we een combinatie kunnen bieden van presteren en plezier hebben, omdat we denken dat het één niet zonder het ander gaat. Of je nu veel of niet zo veel talent hebt, of je hard zwemt of (nog) niet zo hard, dat maakt ons niet zoveel uit, zolang je het naar je zin hebt en je je inzet.

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen

Les 1: 09-04-2018 van 18:15 tot 19:15u Les 2: 16-04-2018 van 18:15 tot 19:15u Les 3: 23-04-2018 van 18:15 tot 19:15u

44

Driebergen


YOGA Yogapraktijk Yvonne Matla Locatie: De Hooiberg Leersum Nieuwe Steeg 20, Leersum

Leersum

Yvonne Matla y.a.matla@kpnmail.nl www.hooiberleersum.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 5,00

Bij yogalessen voor kids gaan we op yogaavontuur, waarbij yogaoefeningen worden afgewisseld met dans, zang en tekenen. We zoeken de dieren in het oerwoud of gaan spelen op het strand

Groep 2, 3 en 4 > 3 proeflessen

Les 1: 22-03-2018 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 29-03-2018 van 15:30 tot 16:15u Les 3: 05-04-2018 van 15:30 tot 16:15u

Groep 5 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 22-03-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 29-03-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 3: 05-04-2018 van 16:30 tot 17:30u

45


ZWEMMEN Stichting Bosbad Leersum Locatie: Bosbad Leersum (zwemadres) Scherpenzeelseweg 45, Leersum Bedrijfsleider Bosbad Leersum bedrijfsleider@bosbad-leersum.nl www.bosbad-leersum.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Voor alle basisscholen uit de gemeente/ omgeving kunnen we tijdens onze openingsperiode schoolzwemlessen organiseren. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op.

Groep 4 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

46

Leersum


ZWEMMEN Zwem en poloclub De Zwoer Laco sportcentrum Utrechtse Heuvelrug Schellingerlaan 20, Driebergen

Driebergen

Karin Methorst info@dezwoer.nl www.dezwoer.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Bij IK ZWEM BETER zwemmen kinderen tussen de 6 en 10 jaar met A, B, of C diploma. Ik zwem beter is gebaseerd op het sterren plan van de KNZB, en bestaat uit 4 verschillende modules per jaar. De kinderen ontdekken op deze manier op een speelse wijze de zwemsport, ze leren samenwerken, bouwen uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen op. Het allerbelangrijkste ze houden plezier in het zwemmen

Groep 2 t/m 7 > 4 proeflessen

Les 1: 21-03-2018 van 17:30 tot 18:30u Les 2: 28-03-2018 van 17:30 tot 18:30u Les 3: 04-04-2018 van 17:30 tot 18:30u Les 4: 11-04-2018 van 17:30 tot 18:30u

47


Alle kinderen doen mee! Jeugdsportfonds Voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen zijn van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds vergoedt maximaal €225,00 voor sportclubcontributie, aanschaf van sportkleding en sportattributen. Ouders of aanbieders kunnen zelf geen aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Dit loopt via een tussenpersoon, bijvoorbeeld iemand van het Sociaal Dorpsteam van uw dorp, een leraar of uw huisarts. Het Jeugdsportfonds betaalt de bijdrage rechtstreeks aan de culturele instelling. Voor meer info neem contact op met

samantha@heuvelrugsportiefengezond.nl

Jeugdcultuurfonds Voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen zijn van een toneelclub of geen muzieklessen kunnen volgen. Het Jeugdcultuurfonds vergoedt maximaal € 350,00 per kalenderjaar voor lessen, aanschaf materiaal, instrumenten en kostuums. Ouders of aanbieders kunnen zelf geen aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds. Dit loopt via een tussenpersoon, bijvoorbeeld iemand van het Dorpsteam van uw dorp, een leraar of uw huisarts kan voor u een aanvraag indienen. Het Jeugdcultuurfonds betaalt de bijdrage rechtstreeks aan de culturele instelling. Voor meer info neem contact op met

cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl


EVEN VOORSTELLEN!

Cultuurcoach UH: Joyce Delpeut is de cultuurcoach in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De cultuurcoach brengt kinderen en jongeren in aanraking met kunst en cultuur en promoot het meedoen aan culturele projecten onder alle inwoners van de Utrechtse Heuvelrug. Dit doet zij door: • Het stimuleren van samenwerking in de culturele sector en het onderwijs • Advies geven aan organisaties en initiatiefnemers • Zorgen voor uitwisseling van kennis tussen organisaties in het professionele- en amateurcircuit brengt vraag en aanbod bijeen • Neemt initiatieven om kennisverrijking en netwerkvorming te stimuleren in het onderwijs en het culturele veld • Begeleidt en coacht projecten • Organiseert eigen projecten waarbij kunst en cultuur op een laagdrempelige manier bereikbaar wordt voor inwoners van de `Utrechtse Heuvelrug Zo organiseert zij elk jaar het huiskamerfestival Gluren op de Heuvelrug waarbij iedereen kan optreden in een huiskamer. Van dans tot aan theater en van muziek tot aan poëzie. Kortom, gedegen kunst en cultuuraanbod realiseren om onder andere kinderen en jongeren zo veel mogelijk in aanraking laten komen met cultuur in hun eigen omgeving! Contactgegevens: cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl 0615252426


ARMBANDEN MAKEN VAN PARACORD Paracord Art - Armbanden maken Locatie: Buurthuis de Brug Sperwerkamp 38, Driebergen

Driebergen

John van Daalen info@paracordart.nl www.paracordart.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 10,00

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 05-04-2018 van 15:30 tot 17:30u 05-05-2018 van 14:00 tot 16:00u 05-07-2018 van 15:30 tot 17:30u 14-07-2018 van 12:00 tot 16:00u

Kinderworkshop op locatie of bij u thuis. Of we het nu een kinderworkshop, kinderfeestje, kindervermaak of kinderuitje noemen het gaat erom dat we steeds naar iets uitdagends op zoek zijn. Juist bij kinderen is het belangrijk om ze te blijven stimuleren om nieuwe dingen uit te proberen. Paracord armbandjes knopen is er zo een. Het is natuurlijk heel leuk om met je vriendinnen, vrienden, klasgenoten of clubleden aan de slag te gaan. De kinderen bespreken met elkaar wat ze aan het doen zijn en geven elkaar advies. Deze workshop zorgt voor voldoende succeservaringen waardoor het zelfvertrouwen van het kind groeit

50


CREATIEVE ACTIVITEITEN IN ONZE JOP! Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvel Locatie: Fort Doorn Wijngaardsesteeg 1a, Doorn

Doorn

Jelle Rijssemus jelle.rijssemus@samenopdeheuvelrug.nl www.jongerenwerkheuvelrug.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Samen met de jongeren organiseert het Jongerenwerk Utrechtse heuvelrug wekelijks activiteiten in het Jongerencentrum Onze Jop. Dit vindt plaats tijdens de reguliere inloop tijden op de woensdagmiddag. Heb jij een leuk idee? Kom dan ook langs in Onze Jop!

Groep 7 en 8 Iedere woensdagmiddag van 15:30 tot 17:00u Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en laat weten wanneer je wilt komen.

51


DE VERDWAALDE STEEN Stichting Zwerfsteneneiland/De Werkhoven Locatie: Het Zwerfsteneneiland Maarnse Bergweg, Maarn

Maarn

Annet Werkhoven dewerkhoven@casema.nl www.dewerkhoven.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 4,00

Groep 3 t/m 7 > De verdwaalde steen 13-06-2018 van 13:00 tot 15:00u

Groep 3 t/m 7 > Stenen vertellen een verhaal 27-06-2018 van 13:00 tot 15:00u

1) De verdwaalde steen: Weet jij hoe de Utrechtse Heuvelrug is ontstaan? Wat hebben zwerfstenen daarmee te maken? En...waar is de verdwaalde steen? Help jij mee uitzoeken hoe het zit? Ga dan mee naar het Zwerfsteneneiland. En doe verrassende ontdekkingen. 2) Stenen vertellen een verhaal: Er zijn hier veel stenen uit de ijstijd. Stenen werden vroeger gebruikt om boodschappen op door te geven, of om wapens van te maken of‌?? Waarom zouden we stenen daarvoor gebruiken en wat zijn de verhalen op die stenen? Maak zelf een boodschap op een steen en luister naar het verhaal van de zwerfstenen!

52


DRUMMEN Mobielemuziekles.nl Locatie: Valkenheide Valkenheide 26sz, Maarsbergen

Maarsbergen

Bart van Schalm bvschalm@gmail.com www.mobielemuziekles.nl

Maximaal 15 inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 10,00

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Altijd al op trommels en bekkens willen slaan? Wil je eens achter een echt drumstel zitten? Maak kennis met drums. Je leert een basisritme, een fill op de toms en speelt mee met muziek.

53


DRUMMEN Muziekschool Leersum Locatie: Muziekschool Leersum Hoflaan 29, Leersum Jeanine Roos info@muziekschoolleersum.nl www.muziekschoolleersum.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 10,00

Kom kennismaken met het drumstel en de drumdocent leert jou in je eerste les al een liedje spelen!

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

54

Leersum


DWARSFLUIT Dwarsfluitlessen Sophia Plate Locatie: Heuvelrug Muziekschool Kerkplein 12, Doorn

Doorn

Sophia Plate ladyflute@live.nl www.heuvelrugmuziekschool.nl

Maximaal 5 inschrijvingen mogelijk en dit kost € 10,00

Vind jij dwarsfluit ook zo’n prachtig instrument? Is dit instrument misschien iets voor jou? Neem een proefles van 30 minuten en ontdek je mogelijkheden.

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

55


EERSTE NOTEN Muziekschool Leersum Locatie: Muziekschool Leersum Hoflaan 29, Leersum Jeanine Roos info@muziekschoolleersum.nl www.muziekschoolleersum.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 8,50

Laagdrempelig muzikaal programma van 7 lessen, speciaal gericht op kinderen van 1 tot en met 4 jaar. Samen met papa, mama en/of opa, oma zingen en muziekmaken. Nieuwe liedjes leren en interactief instrumenten ontdekken op spelende wijze. Ervaar zelf hoeveel plezier je kind heeft in het maken van muziek en bouw samen aan een muzikale band.

Groep 1 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

56

Leersum


FOODPROOF FOODproof Loc: Historische moestuin van BartimĂŠus Driebergsestraatweg 44, Doorn

Doorn

Robert Lambregts info@100procentheuvelrug.nl www.food-proof.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Festival FOODproof is terug! Vele workshops, blind proeven, fooddesign, exposities, theater, muziek, proeven en meer. Voor jong en oud, interactief, over voedsel en gezondheid. Kinderworkshop door Art Y Shock: Compost Kunst van restafval van voedsel

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 10-06-2018 van 12:00 tot 18:00u

57


GITAAR Gitaarles Driebergen Locatie: Basisschool De Zonheuvel Burgemeesterpark 29, Driebergen

Driebergen

Sophia Plate s.plate@xs4all.nl https://www.facebook.com/gitaarles.driebergen

Maximaal 5 inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Wil je een keer uitproberen, om gitaar te leren spelen? Meld je aan voor een gratis proefles van 30 minuten!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

58


GITAAR Nanno Wildeman Locatie: Gitaarschool Nanno Wildeman De Kievit 2, Driebergen

Driebergen

Nanno Wildeman n.wildeman@xs4all.nl https://nannowildeman.wordpress.com/

Maximaal 5 inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Vind je akoestische gitaar mooi klinken? Wil je een keer komen proberen? Schrijf dan in voor een gratis proefles van 30 minuten bij de gitaarschool in Driebergen, waar je echt gitaar leert spelen!

Groep 6, 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

59


GITAAR Muziekschool Leersum Locatie: Muziekschool Leersum Hoflaan 29, Leersum Jeanine Roos info@muziekschoolleersum.nl www.muziekschoolleersum.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 15,00

Met de geleende gitaar van de muziekschool leer je snel een liedjes spelen! In 2 lessen kom je erachter of het instrument bij je past.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

60

Leersum


GRAFHEUVELS ZOEKEN De Werkhoven ‘Geschiedenis voor u’ Grafheuvels in het bos t.o. de Hoogstraat t.o. AZC de Hoogstraat, Leersum

Leersum

Annet Werkhoven info@dewerkhoven.nl www.dewerkhoven.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost € 2,75

Het geheim van de Grafheuvels... Kom jij ook zo graag in het bos? Wil jij graag meer weten over de grafheuvels in onze bossen? Ga dan een middagje met Lya mee op zoek naar de grafheuvels en help haar met het ritueel. Laat je verrassen en ga mee op ontdekkingsreis door de tijd!

Groep 4 t/m 7 > Kies een datum 04-06-2018 van 15:30 tot 17:00u 05-06-2018 van 15:30 tot 17:00u 07-06-2018 van 15:30 tot 17:00u

61


INSTRUMENT BESPELEN Harmonie Doorn Locatie: eigen gebouw Molenweg 2, Doorn

Doorn

Gijsbert Drost secretaris@koninklijkeharmoniedoorn.nl www.koninklijkeharmoniedoorn.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Wil je weten hoe je geluid uit een trompet krijgt of altijd al eens willen trommelen? Bij de Harmonie kun je nu in vier proeflessen ĂŠĂŠn van onze instrumenten uitproberen. Je hebt wekelijks individueel les van een professionele muziekdocent. Tussen de lessen door kun je thuis oefenen, want je krijgt het instrument van ons gratis te leen. Elke les duurt 30 minuten.

62


JEUGDORKEST OpStreek Jeugdsymfonieorkest Locatie: Openbaar Lyceum Zeist Blikkenburgerlaan 2, Zeist

Zeist

Hanneke Sollman info@opstreek.eu www.opstreek.eu

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 19-03-2018 van 16:15 tot 17:45u 26-03-2018 van 16:15 tot 17:45u 09-04-2018 van 16:15 tot 17:45u 16-04-2018 van 16:15 tot 17:45u 23-04-2018 van 16:15 tot 17:45u

Muziek maken is fijn, maar samen met anderen muziek maken is nรณg leuker! Bespeel je een muziekinstrument en heb je ongeveer twee jaar les gehad? Kom dan twee keer gratis kennismaken met ons jeugdorkest! Neem je instrument mee. Sommige instrumenten zijn bij ons aanwezig, zoals een piano, pauken, een drumstel. Voor een harp zijn we nog aan het sparen... We spelen klassieke muziek maar ook filmmuziek en popmuziek onder leiding van een kundige, enthousiaste, jonge dirigent: Daan Welle. Basisscholieren beginnen in ons OpStap orkest. Voor middelbare scholieren is er OpStreek.

63


KOKEN Lekker Locatie: Lekker Traaij 64, Driebergen Mieke Sinkeldam info@lekkerdriebergen.nl www.lekkerdriebergen.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 10,00

Altijd al eens in een professionele keuken willen koken? Grijp dan nu je kans en ga aan de slag in de keuken van Lekker! We gaan heerlijke verse pasta maken met een super saus. Uiteraard gaat al het gemaakte lekkers mee naar huis aan het einde van de workshop.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 23-03-2018 van 15:00 tot 16:30u 28-03-2018 van 14:00 tot 15:30u

64

Driebergen


KOPERSINSTRUMENT Muziekvereniging Ons Genoegen Locatie: Muziekcentrum Ons Genoegen Majoorsweg 6, Amerongen

Amerongen

Mariska Rebergen leerlingen@onsgenoegenamerongen.nl www.onsgenoegenamerongen.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kom eens kennismaken met het bespelen van koperinstrumenten. Met dit instrumenten kun je schitterende klanken maken. Dat wil jij toch ook wel eens proberen? Schrijf je dan snel in en volg 2 proeflessen. De proeflessen zijn op dinsdag.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

65


MUSICAL Zenner DSF Locatie: Zenner Rijksstraatweg 177, Leersum

Leersum

Helma Ambuul info@zennerdsf.nl www.zennerdsf.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 08-09-2018 van 12:00 tot 13:30u 15-09-2018 van 12:00 tot 13:30u 22-09-2018 van 12:00 tot 13:30u

Heb jij Talent? Wil je meer dan alleen dansen? Dan is de Musicalklas iets voor jou! Zingen,dansen en acteren.l.v. vakdocenten. Gedurende het seizoen werken we aan een musicalproductie die we in juni in het theater zullen presenteren.

66


MUZIKALE REIS Muziekschool Leersum Locatie: Muziekschool Leersum Hoflaan 29, Leersum

Leersum

Jeanine Roos info@muziekschoolleersum.nl www.muziekschoolleersum.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 15,00

Kennismaking met muziek en muziekinstrumenten. Ook muziekgeschiedenis en de bijbehorende genres worden doorlopen.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

67


PIANO Muziekschool Leersum Locatie: Muziekschool Leersum Hoflaan 29, Leersum Jeanine Roos info@muziekschoolleersum.nl www.muziekschoolleersum.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 15,00

Leer snel en op een leuke manier pianospelen bij Muziekschool Leersum. Kom 2 keer uitproberen of piano het instrument is voor jou!

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

68

Leersum


SAXOFOON Muziekvereniging Ons Genoegen Locatie: Muziekcentrum Ons Genoegen Majoorsweg 6, Amerongen

Amerongen

Mariska Rebergen leerlingen@onsgenoegenamerongen.nl www.onsgenoegenamerongen.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kom eens kennismaken met het bespelen van de Saxofoon. Met dit blaasinstrument kun je schitterende klanken maken. Dat wil jij toch ook wel eens proberen? Schrijf je dan snel in en volg 2 proeflessen. De proeflessen zijn op donderdag.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

69


SCHILDEREN Maaike Sommer Locatie: Atelier Verfstreken Arnhemsebovenweg 69, Driebergen Maaike Sommer maaikesommer@hotmail.com www.atelierverfstreken.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 10,00

Iedereen kan (leren) schilderen! Maak je eigen schilderij, nĂŠt even anders dan thuis of op school. Bijvoorbeeld een bewegend schilderij, of een magnetisch schilderij.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 21-04-2018 van 13:30 tot 15:00u 19-05-2018 van 13:30 tot 15:00u

70

Driebergen


SCHILDEREN - TEKENEN EN DIGITAL ART Atelier Boukje Locatie: Atelier Boukje Zonstraat 44, Driebergen

Driebergen

Boukje Heidema boukje.heidema@ziggo.nl www.schildercursusdriebergen.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 7,50

Maak kennis met de lessen van Atelier Boukje. Je mag werken aan een project/ beeld dat je zelf bedenkt. Daarbij werk je met potlood, verf, lijm, schaar maar ook foto, film en digitale tools. Zo kun je levensgrote schilderwerken maken, objecten maken van afvalmateriaal, tekenen met tape en draad of animatiefilmpjes maken. Plezier hebben en iets moois maken, staat voorop!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 11-04-2018 van 13:30 tot 15:30u 12-09-2018 van 13:30 tot 15:30u

71


SLAGWERK Muziekvereniging Ons Genoegen Locatie: Muziekcentrum Ons Genoegen Majoorsweg 6, Amerongen Mariska Rebergen leerlingen@onsgenoegenamerongen.nl www.onsgenoegenamerongen.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kom eens kennismaken met slagwerk. Door op de trom of drum te slaan kun je super mooie klanken maken op de ritme van de muziek. Dat wil jij toch ook wel eens proberen? Schrijf je dan snel in en volg 2 proeflessen. De proeflessen zijn op maandag.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

72

Amerongen


TONEEL Darthuizer Jeugdtoneel Locatie: Sport- en cultuurcentrum De Binder Hoflaan 29, Leersum

Leersum

Marieke Hek darthuizertoneel@gmail.com www.darthuizertoneel.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Heb jij lef en sta je graag in de schijnwerpers? Bij ons groei je en leer je jezelf te ontpoppen op het podium! Wij werken aan de basisvaardigheden van het toneelspelen: lichaamsexpressie en verbale expressie, acteren, samenspel en spelhouding. Uiteindelijk draait het allemaal om zoveel mogelijk schik te hebben met elkaar.

Groep 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

73


UKULELE Gitaarles Driebergen Locatie: Basisschool De Zonheuvel Burgemeesterpark 29, Driebergen

Driebergen

Sophia Plate s.plate@xs4all.nl https://www.facebook.com/gitaarles.driebergen

Maximaal 5 inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

De ukulele: leuk en vrolijk! Kom een half uur proberen op het kleinste snaarinstrument dat er is.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

74


JONGEREN OP GEZOND GEWICHT

JOGG: JOGG is een landelijke aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0-19 jaar het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Lokaal samenwerken Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden.

Preventie overgewicht JOGG is hard nodig, want overgewicht is een groeiend probleem. Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. In sommige wijken zelfs één op de drie. Het is dan ook de moeite waard te investeren in preventie van overgewicht op jonge leeftijd. Zo kan de Nederlandse jeugd gezond opgroeien. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van JOGG, www.jongerenopgezondgewicht.nl of u kunt contact opnemen met de JOGG Regisseur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug : patrick@heuvelrugsportiefengezond.nl


Dit boekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief www.sjorssportief.nl | www.sjorscreatief.nl

Utrechtse Heuvelrug 2017-2018  
Utrechtse Heuvelrug 2017-2018  
Advertisement