Page 1

solnedgรฅng

Laggarsvik, Ljusterรถ


© Sjöfartsverket


p

å ljusterös framsida i bästa solläge på hög höjd ligger detta skärgårdsparadis som kan användas som ett luxuöst fritids- eller permanentboende. De ca 190 m² stora

huset har under senare år genomgått en totalrenovering, stor möda har lagts på jobb och material. Det är byggt i sluttningen ner mot vattnets klarblåa yta. Västerläget är fantastisk, dess solnedgångar kan ej beskrivas utan måste upplevas på plats.


Efter en dryg timmes färd från centrala Stockholm är man parkerad och klar och kan bära in de medhavda delikatesserna för helgens festligheter. Det man slås av direkt är den fantasiska vyn över både hus och vatten. Den ro man söker infinner sig direkt. Trappan leder ner mot huset som med sin ut- och tillbyggnad har arkitektonsikt blivit riktigt trevligt och gemytligt. Mot vattnet ligger det stora soldäcket, tack vare det underbara västerläget så snurrar solen in redan på morgonkvisten och lägger sina varma strålar tills den sjunker ner i fonden.

’’

Njut av livet vid vattnet.


Huset har under senare år förvandlats till ett fullfjädrat toppmodernt fritids- eller permanentboende. Detta är huset för den som verkligen vill njuta av ett skärgårdsboende. Den ljusa väl tilltagna entrén är välkomnande och man känner sig hemma direkt. Här finns en praktisk gästtoalett med dusch samt gott om plats för avhängning. Vidare in i det stora öppna köket, som är husets hjärta, är fullt utrustat med alla moderna maskiner som behövs för den sanna gourmanden. Lantlig känsla med stora arbetsytor och en praktisk köksö kompletterar. En öppen spis sprider sin sköna värme. Den öppna planlösningen med matsal och vardagsrum ger utrymme för stora tillställningar. Den lilla kaminen gör sitt för att öka myset. Ett stort tv-rum för mediabruset finns, som även kan användas till sovrum. En praktisk sovalkov ligger i anslutning samt dusch och toalett av enklare slag, men fullt funktionellt. Ett rum är förberett till ett större badrum, här är grunden lagd för att skapa ett stort badrum med alla inslag du önskar. Ett mindre spa kanske? På övervåningen finns ett praktiskt sällskapsrum men en inbyggd garderobsvägg. Vidare finns också två sovrum till barn och gäster samt ett stort ”masterbedroom”, med en utsikt som bara måste upplevas på plats. Att vakna här och blicka ut över det stora blå är få förunnat. Ett mindre kontor och ett stort dressingroom/förråd står också till förfogande. Överallt i huset så slås man av ljuset och utsikten. Detta är ett boende för den kräsne.

Här är det bara att njuta, ett skärgårdsställe av klass.


Fastighetsbeteckning: bolby 1:87 Pris/bud: 8 500 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 ½ plan Byggår: 1928 Boyta: 190 m² + 10 m² biyta Antal rum: 9 rum, varav 4 sovrum Tomtareal: 3 380 m² Grund: torpargrund/ platta på mark Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: tegelpannor Fönster: 3-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: egen borrad brunn Avlopp: 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd Uppvärmning: direktverkande el, luftvärmepump och eldstäder Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 814 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 33 000 kr/år Pantbrev: 3 925 000 kr servitut: Ledningsrätt Tele gemensamhetsanläggningar: Österåker Bolby GA:2 Säljare: lotta adolfsson kvist och mikael kvist

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Vakna upp och blicka ut över det blå vattnet.


’’

Skärgårdsparadis som kan användas som ett luxuöst fritids- eller permanentboende.


Rakt mot väster ligger det stora soldäcket där många middagar i glada vänners lag har avnjutits. Solnedgångarna härifrån är fantastiska. En gäststuga om 15 m ² finns för gästernas välbefinnande. Det kan vara skönt att stänga dörren om sig efter en dag full av äventyr. Tomten om 3 380 m² sluttar brant ner mot vattnet men det är med enkelhet man tar sig ner via en trappa och stig. Vid vattnet möts man av vågornas rogivande skvalp. En sjöbod med vedeldad bastu och möjlighet till ombyte är en självklarhet. Vid den stora bryggan ligger båten väl förtöjd. Egen båt är nästan ett måste för dagsturer i vår fina skärgård. Det är inte många minuter till vare sig badholmar eller flertalet skärgårdskrogar. Det är bara 7 nm eller 30 min till Vaxholm med egen båt. Den egna långa strandlinjen som ligger väl insynsskyddad lämpar sig för alla vattenaktiviteter du kan tänka dig. Här nere vid vattnet kommer många långa härliga dagar att avnjutas.

Den vedeldade bastun uppskattas ljumma sommarkvällar.


På några minuters promenadavstånd så kommer du till Laggarsvik, en av Ljusterös mest populära byar med charm och känsla av lugn och ro. På kort cykel- eller båtavstånd ligger Linanäs med både skärgårdskrogar, gästhamn med sjömack, thaikiosk och affär ett populärt utflyktsmål både dag- som kvällstid. Sommartid är Linanäs dragplåstret för både barn och vuxna, med konserter, marknader och sjudande liv nästan dygnet runt. I närområdet finns både fotbollsplan, två tennisbanor, löparspår och under sommarsäsongen erbjuds diverse andra fritidsaktiviteter för både barn och stora. På norra Ljusterö, ca 5-10 min med bil från fastigheten, finns en 18-håls golfbana, affärscentrum vid Ljusterö Torg med post, systemombud, frisör, diverse butiker och turistbyrå. Tillgängligheten med bilfärjorna är mycket bra, turlistan går i regel med 10-20 minuters trafik och kvälls/nattetid ca 1-2 ggr per timme. Välkomna till ett högt västerläge med strålande vy!


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

peter svensson

08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Tommy Carlberg

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Bolby 1 87 ps