Kikut Chalet prospekt

Page 1


KIKUT CHALET

2


KIKUT CHALET

3


KIKUT CHALET

4


KIKUT CHALET

5


INNHOLD

KIKUT CHALET

6


KIKUT CHALET

Geilos aller flotteste

10-11

Livet på Kikut

16-17

Oppgradert

18-19

Kikuts beste tomT

20-21

Tidløse chaleter

24-25

Om chaletene

26-35

Paulsen & Nilsen

36-37

Privat uteplass

38-39

Plantegninger

41-45

Kvaliteter

46-47

Utomhusplan

49-51

Arkitektens ord

52-53

Kikut Mat & Vinstue

56-57

Snøsikkert, solrikt og fritt

58-60

Vakkert og vilt. Hele året

61-65

Tuva turisthytte

66-67

God tur til Geilo

70-71

Det var en gang en drøm om Kikut

72-73

Lokal utbygger

74-75

SkiGeilo Fritid+

76-77

Ny heis til Kikuttoppen

78-79

Kontakt & info

80-81

7


KIKUT CHALET

8


KIKUT CHALET

Kikut Chalet er tidløse fritidsboliger for de kompromissløse, med alt du forventer av det ultimate hyttelivet.

9


KIKUT CHALET

10


KIKUT CHALET

Geilos aller flotteste P

Spektakulær utsikt og unike solforhold på et chalet skapt for den verdifulle tiden du har til overs. Kikut Chalet gir deg den genuine fjell- og frihetsfølelsen alle drømmer om. Følelsen av å ankomme ditt andre hjem som gir både ro og ny energi, uansett hvor sliten du er etter en lang arbeidsuke. Den følelsen er uvurderlig.

å ca. 1050 moh. ligger Kikut Chalet, selve indrefileten i Norges mest eksklusive og unike område. På toppen av Kikut, selvsagt med ski-in ski-out. Tidløse fritidsboliger hvor det ikke er spart på noe, for de kompromissløse, med alt du forventer av det ultimate hyttelivet.

11


KIKUT CHALET

KIKUT C GIR DEG FOR FRIHET. 12


KIKUT CHALET

HALET ROM

13


KIKUT CHALET

Foto: Paul Lockhart

14 Foto: Nicolai Berntsen


KIKUT CHALET

15


Livet på Kikut

KIKUT CHALET

P

å Kikut kan du drømme deg bort på et chalet som er like vakker innenfor som utenfor. I hverdagen på Kikut vil du føle på en ny type ro. Starte nye tradisjoner med dem du er ekstra glad i, plukke din egen sopp til middagen om høsten, feire julen og påsken på ditt favorittsted. Sitte på terrassen i morgensolen på saueskinnet med nytraktet kaffe, nystekte egg og bare skue utover. Her våkner du opp på soverommet og titter ut på glitrende puddersnø, rett etter snøfall. Du kjenner på kallet ved daggry og legger ut som førstemann i skiløypene. Lunsjen unner du deg på Kikut Mat & Vinstue, hvor høyfjellsmat med lokale råvarer står på menyen i dag. På chaleet bruker du så lang tid du vil til å lage middag. I kveldssolen på markterrassen setter du deg ut med ost, kjeks og spekemat. Du inviterer familie og venner til å dele opplevelsene. Et deilig fritidsliv venter deg, et fantastisk deilig liv på toppen av Kikut, midt i fjellheimen.

16


KIKUT CHALET

Her våkner du opp på soverommet og titter ut på glitrende puddersnø, rett etter snøfall.

17


KIKUT CHALET

Oppgradert P

Du skal nyte tiden du ellers ikke får nok av. Skuldrene og pulsen skal senke seg selv.

å Kikut Chalet er solforholdene ypperlige, planløsningene optimale og detaljene gjennomtenkte. Funksjon som en fritidsbolig med design i fokus. Chaleet er moderne, men gir samtidig den tradisjonelle, gode hyttefølelsen.

Kikut Chalet er tilpasset et moderne liv – en oppgradert tilværelse med tradisjonell luksus, spennende detaljer og store vindusflater ut mot vakker norsk natur. Her skal minner skapes med mennesker du er glad i.

Ferien din starter idet du parkerer bilen i garasjen og setter nøkkelen i døren. Tiden bruker du til det du har mest lyst til, som familie, venner, peiskos, fjellhygge, aktiviteter og restitusjon.

18


KIKUT CHALET

19


Kikuts beste tomt

KIKUT CHALET

E

n beliggenhet som tar pusten fra deg. Fra ditt chalet, på toppen av Kikut, har du solen hele dagen ­– fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, med fantastisk utsikt til Reineskarvet, de omkringliggende fjellene og nedover dalen. Ski-in ski-out på alpint og langrenn direkte fra hyttedøren. Alt du trenger til et deilig hytteliv i nærheten. Enkelt å komme seg til – vanskelig å reise vekk fra.

20


KIKUT CHALET

Ski-in ski-out på alpint og langrenn direkte fra hyttedøren.

21


KIKUT CHALET

22


KIKUT CHALET

23


Tidløse chaleter

KIKUT CHALET

K

ikut Chalet gir deg rom for fritid. Åpent og fritt, med alle fasiliteter du trenger. Interiørarkitektur av velrennomerte Paulsen & Nilsen. 1-stavs eikeparkett på gulv, moderne kjøkken og bad, store glassflater som slipper naturen inn i hytten, med lys og energi. I 1. etasje trer du inn i hallen med tilhørende garderober og bad. Her finner du også to store soverom, vaskerom, kontorplass og TV-stue. Det naturlige lyset slippes inn fra tre retninger. På den store uteplassen kan du enkelt skape ulike soner; sittegruppe, spisebord, bålpanne og annet du ønsker for å nyte tiden fullt ut i frisk luft, i ulike settinger. I 2. etasje finner du et stort oppholdsrom som inneholder både peisstue, spisestue og kjøkken med tilhørende bartopp. Hovedsoverom har eget privat bad. To balkonger har du i etasjen, en med utsyn mot alpinbakken og en mot markterrassen og den spektakulære naturen utenfor. Kjør direkte inn i parkeringskjelleren hvor hvert chalet har to parkeringsplasser til rådighet. Alt utstyr oppbevarer du i frittstående, utendørs bod, eller i din private bod i tilknytning til parkeringskjelleren.

24


KIKUT CHALET

25


KIKUT CHALET

Kjøkken

26


KIKUT CHALET

Kjøkken M

odulnova er en familiebedrift som ble startet i 1988 av Dario, Guiseppe og Carlo Presotto. Kjente for et eksepsjonelt designvokabulær og spennende valg av materialer og finish. Eksklusive kjøkken hvor Modulnovas misjon er den uendelige søken etter kvalitet og innovasjon – en jakt etter løsninger som forenkler og forbedrer livene våre i rommene vi befinner oss i. Hvitevarene holder selvsagt også høy kvalitet, med Miele som leverandør. I ditt italienske designkjøkken kan du invitere familie og venner inn til middag og kos i en fantastisk og unik atmosfære, inspirert av lange, rike mattradisjoner med fokus på kvalitet. For italienere er mat selve livet, og sjelen i hjemmet er nettopp der du skal tilberede den – på ditt kjøkken fra Modulnova. Det er et stort fokus på de gode råvarene, enkle smaker og det sosiale aspektet rundt et måltid i Italia. Naturlige og velsmakende retter gjenspeiler folkets jordnære kultur. Mange matretter med kun fire til åtte ingredienser. Det sies at det italienske kjøkkenet startet på Sicilia for mer enn 2000 år siden, men selve oppblomstringen av matkunsten fant sted i renessansens Italia. Middelhavet og de klimatiske variasjonene fra nord til sør gir spennende variasjoner og diversitet til landets kokkekunstnere. God mat og vin er en livsstil – en livsstil du kan unne deg på Kikut Chalet.

27


KIKUT CHALET

Soverom D

itt soverom på Kikut Chalet er romslig og avslappende. Optimalt for en god natts søvn hvor du lader batteriene til neste dags aktiviteter. Et drømmesoverom, hvor du får kvalitetssøvn under måneskinnet og våkner opp til nydelig utsikt over fjellheimen.

Et skikkelig drømmesoverom, hvor du våkner til nydelig utsikt over fjellheimen.

28


KIKUT CHALET

29


KIKUT CHALET

30


KIKUT CHALET

Bad O

gså badene på Kikut Chalet får det eksklusive preget og kvaliteten i interiøret som Modulnova er kjent for. Et luftig bad, med stor dusjsone og vegghengt toalett for enkel rengjøring. Varmekabler i gulv som tiner kalde føtter etter lange turer i skisporet. Naturlig lys fra omgivelsene utenfor. Kombinasjonen mellom panel og flis skaper en lun og varm følelse.

Kombinasjonen mellom panel og flis skaper en lun og varm følelse.

31


KIKUT CHALET

32


KIKUT CHALET

33


KIKUT CHALET

34


KIKUT CHALET

35


KIKUT CHALET

" Kikut Chalet skal føles som et lunt, ekte og ærlig sted å være. "

36


Paulsen & Nilsen

KIKUT CHALET

Mariann Paulsen, interiørarkitekt Paulsen & Nilsen

P

aulsen & Nilsen er et Oslo-basert studio som ble etablert i 2009, og drives av interiørarkitektene Mariann Paulsen & Kristine Nilsen. P&N består av et team på totalt 13 personer. Gjennom utstrakt arbeid med leverandører og entreprenører leverer de dynamiske, tidløse interiører som skiller seg ut. Kikut Chalet skal føles som et lunt, ekte og ærlig sted å være. Store vindusflater gir kontakt med naturen utenfor, med mye naturlig dagslys og fantastisk utsikt. Her bruker vi naturlige materialer og fargepalett, som gjør at helheten føles eksklusiv, men subtil. Oppe i 2. etasje har du ekstra himlingshøyde, noe som gir oppholdsrommet luft og ro, med et naturlig og sosialt samlingspunkt rundt den lekre peisen. På Kikut Chalet er også funksjon i fokus, med god bevegelsesflyt mellom rommene, luftig, men samtidig intimt. Her har du generøse bad og praktfullt kjøkken fra kjente merkevareleverandører. Høy kvalitet er den røde tråden på Kikut Chalet, som du både vil se og føle på. Taktilt, med matte overflater og ulike teksturer. Et fokus på god kvalitet som er varig og like aktuell nå som i all fremtid. Utendørs kan du nyte tiden på terrasser med flott utsikt mot alle de ulike sidene av bygget. På denne fjelltoppen er det svært solrikt, og uteplassene utnytter dette til det fulle, med plasser til både morgensol og kveldssol. Fleksible, som vi håper også din tid her oppe vil bli. Fri til å gjøre som du ønsker med.

37


KIKUT CHALET

38


Privat uteplass P

å din private uteplass har du plass til alt du måtte ønske - og litt til. Her nyter du rykende fersk kaffe i morgensolen, middag og sene sommerkvelder med gode venner, grilling i påskesola, og hygge rundt bålpannen. Et samlingspunkt omkranset av vakker fjellnatur.

39


KIKUT CHALET

Plantegninger

40


KIKUT CHALET

Plantegninger

41


KIKUT CHALET

1. etasje HOVEDBAD: Hovedbadet har en dempet stemning og varm følelse, med en lekker brytning mellom en kombinasjon av materialer, som fliser og panel.

HALL: Fra det overbygde inngangspartiet finner du den flislagte gangen og hallen – selve hjertet i Kikut Chalet. En bred og romslig gang, med god oppbevaringsplass og naturlig lys fra tre retninger.

VASKEROM: Etasjen har et praktisk og funksjonelt vaskerom, med plass til vaskemaskin, tørketrommel og en dedikert sone for tørk. Her finner du vask- og arbeidsbenk med overskap, og gode muligheter for oppbevaring. Vaskerommet har enkel tilgang fra markterrasse.

SOVEROM: Fra hallen finner du hovedsoverommet i første etasje. Et romslig soverom med privat bad tilknyttet. På badet får gjestene naturlig lys og en stor dusjsone. Soverommet har god plass til dobbeltseng og garderobe, med egen markterrasse i utsiktsretningen.

PRIVAT UTEPLASS: På din private markterrasse har du plass til alt du måtte ønske – og litt til. Utekjøkken, bålpanne, langbord, grill, lounge – og ikke minst leveres markterrassen med opplegg for jacuzzi. Markterrassen har enkel adkomst utvendig, innvendig og fra kjøkkenet i 2. etasje. Området får også en overbygget del, og direkte tilknytning til utvendig bod.

TV-STUE: TV-stuen, med egen kontorplass, inviterer naturen inn med panoramavinduer fra gulv til tak. I dette ekstra oppholdsrommet får barna sin private sfære, mens de voksne er oppe. En god retrett for film- og spillkvelder. TV-stuen kan også enkelt benyttes som et ekstra soverom når storfamilien er på besøk.

GJESTEROM: I tillegg til soverommet på gjestefløyen finner du nok et funksjonelt soverom med god plass til dobbeltseng og oppbevaring. Ved behov er det også muligheter for andre sengeløsninger for å få flere sengeplasser. Fra soverommet har du enkel adkomst til hovedbadet.

42


Skisse - ikke arbeidstegning

KIKUT CHALET

Københavngate 11 0566 Oslo paulsennilsen.no

1100 X 3000

MARKTERRASSE (teller ikke i BYA)

T SØYLE

VV

BOD / VASKEROM 5 m²

SOV 11 m²

TØRK.

1600 X 2000

BAD 6 m² Alle mål må kontrolleres på stedet. Tegningen viser hovedutforming og prinsippløsninger. Leverandør skal ivareta og innestå for alle krav til styrke og kvalitet. Tilsier slike hensyn at løsninger vist på tegning bør justeres, må leverandøren kontakte Paulsen & Nilsen AS.

BENK

REV BESKRIVELSE

DATO / SIGN

BAD 4 m²

HALL / GARD. 22 m²

TV-NISJE

SOV 10 m² GJESTER/ OPPHOLD 15 m²

1800 X 2000

A

Entr é t il bake st il t

08.07.21/ MM N

B

Sal gs t eni ng

21 .0 9 . 21 / MP e

SKALA PÅ A3 ARK 1:50

0

KONTORPLASS

1m

2m

Tegningsnr.

Rev

4÷ò«ÇćÇ

IJ

Kikut Chalet

Totalt BRA 1. og 2. etg: 149 kvm

43

Møbleringsplan 1. Etasje Alt. A


KIKUT CHALET Skisse - ikke arbeidstegning

Københavngate 11 0566 Oslo paulsennilsen.no

KJØL./ FRYS

SOV 10 m² 1800 X 2000

HØYERE AVLASTNINGSBENK / GRUNNN BARTOPP

KJK./ SPIS, OPPHOLD 62 m² BAD 4 m²

KUNST

TV/BOKHYLLE

Alle mål må kontrolleres på stedet. Tegningen viser hovedutforming og prinsippløsninger. Leverandør skal ivareta og innestå for alle krav til styrke og kvalitet. Tilsier slike hensyn at løsninger vist på tegning bør justeres, må leverandøren kontakte Paulsen & Nilsen AS.

REV BESKRIVELSE

1000 X 2800

DATO / SIGN

PEIS

SKALA PÅ A3 ARK 1:50

0

1m

Tegningsnr.

Totalt BRA 1. og 2. etg: 149 kvm

4÷ò«÷ćò

Kikut Chalet Møbleringsplan 2. Etasje

44

2m

Rev


KIKUT CHALET

2. etasje HOVEDSOVEROM: På ditt hovedsoverom får du stor takhøyde med panoramavinduer fra gulv til tak, og tilgang til ditt eget private bad.

KJØKKEN: Kjøkkenet har god benke- og skapplass, og er sosialt med barløsning og krakker. Designkjøkken fra Modulnova og hvitevarer fra Miele.

OPPHOLDSROM: På oppholdsrommet vil dere tilbringe mesteparten av tiden inne, og rommet er perfekt for nettopp dette. Med et behagelig samspill mellom de ulike sonene; kjøkken, stue og spisestue. Oppholdsrommet har en åpen planløsning, stor takhøyde og slipper naturlig lys inn fra alle kanter. I spisestuen har du plass til langbord. Stuen er generøs med utsikt og rom for fest, ro og hygge. Peisen fanger blikket og skaper lun varme.

BALKONGER: I 2. etasje har du utgang til to balkonger, i både utsiktsretning og solretning.

45


KIKUT CHALET

Kvaliteter

46


KIKUT CHALET

Utgangspunktet for prosjektet, er at utførelsen i byggene skal være av en standard som reflekterer eiendommens unike karakter. BAD I tillegg til kjøkkenleveransen, står også Modulnova bak baderomsinnredningen på Kikut Chalet. Servantmøbelet som leveres i flere ulike størrelser tilpasset hvert enkelt bad, har en helstøpt benkeplate og vask som gir en meget solid følelse.

VEGGER OG TAK Alle vegger og himlinger, med unntak av fliser på baderomsvegger og kontrastvegger i gips i rom for øvrig, er belagt med limtrepanel i 9 tommers bredder. Limtre gir en overflate med liv og et massivt preg. Limtre er samtidig svært lite eksponert for krymping og kurving, som gjør at det eksklusive uttrykket og den nøyaktige utførelsen fra kvalitetshåndverk bevares over tid.

ELEKTRO Chaletene leveres komplett med Elko plus i sort utførelse. KJØKKEN Modulnova har mer enn 60 års erfaring med material- og designutvikling av kjøkken, bad og garderobeløsninger. Designlinjene er moderne, og materialvalgene er enestående. På Kikut Chalet har vi basert det innvendige arkitektoniske uttrykket rundt rene linjer, samtidig som vi har tatt vare på mange av prinsippene fra den klassiske hytta. Modulnova sitt rene uttrykk i kombinasjon med en benkeplate i kompositt og mørke glassflater på hvitevarene, gir også gode utformingsmuligheter for et personlig preg. Poenget er; Det finnes knapt to like Modulnovakjøkken, og nettopp dette mener vi gjenspeiler prinsippet Kikut Chalet er bygget på.

PEIS Alle chaletene leveres med hengende peis fra Focus. Focus lager skulpturelle varmemøbler med svært høy hyggeverdi og kvalitet. Resultatet blir at chaletene får et ildsted som representerer den kvalitet som Kikut Chalet fortjener. Det er Focus sin Ergofocus-modell som er planlagt levert i chaletene. Ren fasong og perfekte proporsjoner med et fantastisk flammebilde.

For å komplettere en slik kjøkkenleveranse, har vi valgt Miele som leverandør av hvitevarer. Miele har gjennom 120 år laget produkter for at de skal vare, og kombinerer innovative produkter med mesterlig håndverk. I søken på en ambisjon om å alltid skape noe bedre, lager Miele sine egne deler og støper jernet sitt selv. Lang levetid, er sann bærekraft. – Sitat Miele

47


KIKUT CHALET

48


KIKUT CHALET

Utomhusplan

49


KIKUT CHALET

Alpinbakke

Chalet 3

Chalet 2 Cha

let

1

Kikuttoppen

Chalet

Langrennsløyper

50

6

Chalet

7

Chalet 8


KIKUT CHALET

Langrennsløype Kikutkroa Barneområde

Chalet

4

Chalet 5

Chalet 9

Parkeringskjeller

Kikutsikten

51


KIKUT CHALET

" For chaletene på Kikut er inspirasjonen og atmosfæren i stor grad hentet fra reiser og inntrykk i alpeomgivelser. "

52


KIKUT CHALET

John Arne Bjerknes Senior Partner, Head of Living design, Architect MNAL Nordic - Office of Architecture

Drømmen om et chalet i fjellet G

orienterer seg mot utsikt og sol, gir den atmosfæren vi forbinder med chalet-begrepet. Kikut Chalet er gruppert som i en liten eksklusiv landsby i et helt spesielt landskapsrom, med avstand nok til at privatlivet kan skjermes og leves.

eilo har i mange årtier vært forbundet med det gode fjelliv – beliggende midt i det store «fjellet». Mer enn de fleste andre norske fjelldestinasjoner er Geilo også et levende tettsted, en landsby med alle tilbud en kan ønske seg. Mer sammenlignbart med steder en finner i Mellom-Europa og Alpene.

Planløsningene, med oppholdsrommene på den øverste etasjen på denne unike tomten, med sikt og utsyn i alle retninger, gir en fantastisk følelse av å være i fjellet også når en er inne, men likevel med en varm og beskyttende bygning omkring seg.

For chaletene på Kikut er inspirasjonen og atmosfæren da også i stor grad hentet fra mange og lange reiser og inntrykk i alpeomgivelser. Kanskje spesielt fra små landsbyer høyt oppe i fjellene slik som Wengen og Zermatt, og i særdeleshet Alagna i Piemonte i Monterossa-massivet i Italia, som du ser i bildet. Natur, omgivelser og klima på disse stedene har mye slektskap med våre fjellområder, og den historiske bygningskulturen er også beslektet.

Vi har arbeidet med og realisert hytter og leiligheter på mange norske skisteder, men denne muligheten – til å designe chaleter, i ordets rette forstand, på denne spesielle utsiktstomten på Kikut, var en særskilt og krevende, men svært lystbetont utfordring.

Solide, rause trekonstruksjoner med en håndverksmessig karakter, kraftige og varige trepaneler utvendig, elegante utstikkende tak som beskytter mot vær og vind, bruk av stedlig stein i murer og fasadedeler, og bygninger som

Vi gleder oss til å se det bygget og tatt i bruk! Nordic - Office of Architecture

53


IN EVERY WALK W NATURE, RECEIVE FAR MOR HE SEEK KIKUT CHALET

54


Y ITH ONE S E THAN S. KIKUT CHALET

- John Muir

55


KIKUT CHALET

Kikut Mat & Vinstue Afternoon tea på Kikut Mat & Vinstue er perfekt etter en dag på ski. Samle venner for en nydelig smaksopplevelse og bobler i glasset. Stikkord: lokale oster fra Ostebygda, belgisk vaffel med løyrom, reinsdyrtartar og andre fristelser. HØYFJELLSMAT I SÆRKLASSE Nyt ekte hjemmelaget mat 1000 meter over havet, med retter av høy kvalitet. Vertskapet ønsker deg alltid varmt velkommen, lokalisert et snøballkast unna chaleten din. Kikut Mat & Vinstue er lun, med tømmervegger, beiset panel og tradisjonell hytteatmosfære. Et deilig sted for skikkelig god lunsj og deilige middager, også til barna. Kikut Mat & Vinstues fisk- & blåskjellsuppe er viden kjent langt utenfor Geilos grenser, men du kan også nyte salater, supper og ferskt bakverk. Hva med en reinsdyrtartar? Eller kanskje frister det mer med en real viltburger?

NYHETER FOR SKISESONGEN 21/22: Nytt for sesongen er et eksklusivt vinrom og chambre séparée på Kikut Mat & Vinstue. 150 forskjellige vintyper, hvor du kan smake deg gjennom en verden av fantastisk vin. Et chambre séparée er ditt private rom, hvor du kan samle dine venner og kjære til et lukket og privat selskap, uforstyrret fra andre gjester. Her kan dere feire spesielle anledninger som bursdager og jubileum. Eller arrangere lunsjmøter og avtalesigneringer. Nytt er også Vinbaren på Kikuttoppen, kun få stavtak fra Kikut Chalet. Kanskje vinbaren med den råeste utsikten i hele Norge! Her nyter du en pause fra skiløypene, med deilig vin i glasset, lokale oster og spekemat på fatet, med panoramautsikt til Hallingskarvet og den evige fjellheimen.

56


KIKUT CHALET

57


KIKUT CHALET

Snøsikkert. Solrikt. Fritt. O

ppe i den snøsikre høyden på Kikut er solen nærmere huden, luften klarere og snøen renere. Under måneskinnet, sammen med stillheten, i et eventyr hvor dagene er enkle, komfortable og bekymringsløse. Kikut er for mange det mest attraktive fritidsområdet i Norge, kjent for å tiltrekke seg mennesker som vet hvor dyrebar fritiden virkelig er.

58

Kikut Chalet har en suveren beliggenhet, på kanten av Hardangervidda nasjonalpark – Europas største fjellplatå. Et spektakulært og variert område, med høye fjell og mektige vidder. Dyrelivet er rikt og naturen særnorsk. Magisk vakkert, med sine blåtimer og maleriske vinterlys, som vil ta pusten fra de fleste. Her kan du være tilstede i øyeblikkene, sammen med mennesker du bryr deg om.


KIKUT CHALET

Suveren beliggenhet, på kanten av Hardangervidda nasjonalpark.

59


KIKUT CHALET

60


KIKUT CHALET

Vakkert & vilt Hele året. Kikut og Geilo har en uendelig mengde aktivitets- og rekreasjonsmuligheter. Variert, med alt fra fullstendig hvile og avslapning til sport, puls og høygir. Her finner selv den mest urolige sjelen alltid en aktivitet som tilfredsstiller. Den flotte norske naturen er overalt rundt deg. VANDRING Ta beina fatt og opplev høyfjellet på sitt beste med uendelige turmuligheter. Kikut og Geilo er et lett tilgjengelig utgangspunkt for fotturer i fjellet. Turstier er målt opp, merket og vedlikeholdt. Hvis du er godt fjellvant og eventyrlysten velger du bare din egen vei, blant fjellvann, stillhet og spektakulær utsikt.

LANGRENN Kikut er et eldorado for deg som elsker å gå på ski, med masse fantastiske turmuligheter og opplevelser i nærheten, uten at du må bruke bilen. Kikut er også et flott sted for de minste som spenner på seg skiene for aller første gang, med fine løyper rundt Geilotjødnet eller til Hakkesetstølen. Turer som gjør at de første langrennsopplevelsene gir mersmak og glede.

Litt sulten blir man jo ofte på tur. Området byr på en rekke flotte serveringshytter i fjellet. Noen har åpent både sommer og vinter, mens andre har kun åpent om vinteren. Her nyter du noe varmt å drikke og noe godt å spise. Kanskje er du heldig og finner noen lokale matspesialiteter på turen også?

Ruperanden er en super treningsrunde. Den blir enda bedre når du på toppen kan kose deg med hjemmelagde boller og kakao, mens du nyter utsikten til Hallingskarvet. Eller hva med å gå innover mot Hardangervidda, i et unikt landskap, til turisthyttene Grønebakken og Tuva. Koseturer, hard trening og familieturer med de minste – på Kikut har du masse å velge i. Skisporet.no har et interaktivt kart som gjør at du enkelt kan planlegge dagens tur, alltid oppdatert etter tråkkemaskinene som preparerer løyper av høy kvalitet hver dag. Mange av løypene springer ut fra Kikut Chalet, og din favoritt finner du garantert etter hvert som du drar ut på oppdagelsesferd.

61


KIKUT CHALET

1109 moh

GULLSTEINHOVDA

1056 moh

13

11

BJØDNAHOVDA

12 51

1076 moh

KIKUTTOPPEN

1080 moh

52

49

GEILOHOVDA

TRENINGSARENA

HALSTENSGÅRD 68 63

54

58

24

15

B

A

53

64

14

13

59

27

16

52

65

21

26

23

51

41

55

3

22

R 61

65

66

VESTLIA

P KIKUT

53

S 51

GEILOHEISEN 26

57 50

BUS STOP

52

M

BUS STOP

SENTRUM 56

D

33

32

ONE WAY

N 31 CHILD CARE

BUS STOP

30A BUS STOP

G

SLAATTA

ALPINT Alpinbakkene rett utenfor døren er et skiparadis i verdensklasse! I 2019 og 2020 ble Geilo kåret til Norway’s Best Ski Resort av World Ski Awards. Masse skibakker tilpasset ulike ferdighetsnivåer, flere barneområder, afterski, spisesteder med ekte høyfjellsmat, terrengpark, profesjonell skiskole og skiutleie – og nye skibusser. Et helhetlig

62

34

alpinprodukt og en komplett ferie- og skidestinasjon. Skisesongen varer fra rundt midten av november til slutten av april, og er spennende for hele familien – fra nybegynneren til den erfarne alpinisten. Direkte fra Kikut Chalet kan du ta på deg skiene og carve ned til Vestlia, hvor skibussen kjører shuttle mellom dalsidene – eller stopper i sentrum.

H

30B


KIKUT CHALET

HALLINGSKA

RVE T 1933 moh

1178 moh

HAVSDALSHOVDA

48 45

A

47 46 49

43

44

37

K

35

L

36

HAVSDALEN 42

TI

L

BA

RD

ØL A

Direkte fra Kikut Chalet kan du feste på deg skiene og skli ned til Vestlia, hvor skibussen kjører shuttle mellom dalsidene.

63


KIKUT CHALET

På Geilo er det mye som skjer – hele året rundt. Masse eventer og arrangementer som samler fjellfolket; idrettskonkurranser, matog musikk-festivaler, utstillinger, konserter og spennende familiebegivenheter.

64


KIKUT CHALET

SYKKELTURER Geilo satser stort på sykkeltilbudet! Fra Kikut kan du trille ned til den nye flytstien og Geilo Sommerpark i Vestlia. Fra sykkelsetet har du muligheten til å dekke store områder raskt, pluss at du får god og variert trening. Her er det massevis av tilrettelagte sykkelstier og spektakulære fjellveier. Et vell av muligheter bak styret. Enten om du vil ha heftig stisykling eller en rolig familietur på grusveier i fjellet, har Geilo noe som passer for deg og dere. Takket være det interaktive stikartet, er det enkelt å finne gode, varierte og spennende sykkelstier.

og i ferieperioder kjører afterski-bussen mellom Kikut og Geilo sentrum, slik at du kan nyte deilige retter på restaurant, eller bare gå på sightseeing i sentrum. FISKE Sommerstid tar du med deg fiskestangen til spennende fiskevann og serverer fersk fjellørret til middag. Ta gjerne med deg noen multer hjem til desserten også, som en ny tradisjon for familien. Sportsfiske er også en viktig del av den norske friluftslivskulturen. Aktiviteten passer for alle. Geilo og Hol kommune tilbyr mange fiskemuligheter i fjellvann. Fiske er relativt lett tilgjengelig. Fiskekort kan du kjøpe nesten overalt.

RAFTING, RIDNING, HUSKYTUR OG MYE MER Setter du fingrene ned på tastaturet og søker etter aktiviteter, arrangementer og ting å gjøre, vil du som regel alltid ende opp med å finne på noe spennende. Alene, med den andre halvparten, med hele familien eller med gjestene dine. Som eksempel er rafting og annen elvesport fantastisk gøy, både for eventyrlystne tøffinger og for barnefamilier som vil ha en hyggelig dag. Eller hva med å oppdage høyfjellet fra hesteryggen? Eller kanskje en vakker tur gjennom skogen og over den frosne Ustedalsfjorden på hundeslede?

SOPP OG BÆR Naturen er ditt spiskammers! Sanking er en kjempefin aktivitet for hele familien som raskt kan bli en tradisjon alle gleder seg til. Det smaker alltid litt bedre av mat du har skaffet selv. Ta med deg barna ut på multejakt i den flotte naturen, og nyt små stolte fjes med fulle bøtter. Lag ditt eget syltetøy! Her kan du også plukke sopp. Sopp er en vitenskap, ifølge mange. Så her anbefaler vi å lese litt sopplitteratur, slik at du enklere kan finne gode steder og årstider for de aller beste matsoppene. Og sopp vil vi påstå passer til nesten all mat!

GEILO SENTRUM I den koselige fjellandsbyen Geilo finner du mer enn 40 butikker og gode spisesteder. Alt fra apotek, mote, mat, leker, møbler og sport til vinmonopol. På kveldstid lørdager

65


KIKUT CHALET

Tuva Turisthytte I

Nordens største nasjonalpark på Europas største høyfjellsplatå, hele 1200 meter over havet, ligger ærverdige Tuva Turisthytte. Bygget i 1915 er denne hytta en av de aller eldste privateide turisthyttene på Hardangervidda. En familiebedrift som i 2017 ble overtatt og nå drives av 4. generasjons vertskap; Mailiza Flataaker Schindewolf og Sigbjørn Leirflåt. Barna blir forhåpentligvis 5. generasjon som skal drive her, en gang i fremtiden. Tuva Turisthytte er et fantastisk stoppested for en pust i bakken, med sine spektakulære omgivelser. Her kan du nyte nydelig bakverk, hjemmelagde vafler og varm kakao i koppen.

Hvordan starter egentlig eventyret om Tuva Turisthytte? Da Bergensbanen stod ferdig i 1909, begynte oldeforeldrene til Mailiza å holde av sengeplasser på sætra. Det ble stadig mer populært å vandre i fjellet, og de bestemte seg derfor for å bygge en egen turisthytte. Denne ble bygget av tømmer fra Skurdalen, satt opp på tørk, for så å bli fraktet opp til fjells av hest. Tuva var ferdigstilt våren 1915. Hva kan gjestene forvente når man ankommer Tuva? Du kan forvente å komme til en liten, koselig og intim hytte, med enkel standard, et smilende vertskap og selvfølgelig verdens beste vafler! Her er du velkommen! Fortell meg en god historie fra livet på Tuva! Haha.. skal vi se. Jo! Da Tuva måtte holde stengt forrige påske, valgte vi å legge påskeferien her, sammen med smågutta våre på 2 og 3 år. En dag da jeg sto på kjøkkenet og tok oppvasken, hørte jeg noen merkelige lyder

fra disken... Så jeg gikk fra oppvasken for å se hva som foregikk. Og der, ute i kafeen, sitter minstemann og spiser på en vaffel. Men det var ikke en hvilken som helst vaffel, det var utstillingsvaffelen vår som hadde begynt å nærme seg 10 år gammel. Men minstemann elsket den, så tydeligvis var den jo fortsatt god. Den vaffelen er byttet nå, for å si det sånn. Haha! Kan du fortelle meg litt om området Tuva ligger i? Det gikk bra med minstemann, altså. Bare så det er sagt. Haha! Jo, Tuva ligger veldig beleilig til, vi har bilvei inn og er et krysningspunkt med stier fra flere andre hytter. Det er mange som velger å starte eller avslutte turen her. Når det er skolefri går det rutebuss opp her om sommeren. Utsikten fra hytta er noe av det aller beste med området. Herfra kan du se langt innover mot Bjordalen og til Grønenuten.

66


KIKUT CHALET

Foto: Terje Bjørnsen

Hvilke typer folk vil man typisk støte på rundt Tuva?

Og så helt til slutt – hva vil fremtiden bringe?

I langrennsløypene kan du møte alle mulige folk. Det er det som er så fint med løypene rundt her. De er som skapt for både nybegynneren og eksperten. Du møter de som er ute og loffer seg en tur, nyter naturen og tar alt innover seg. Og du har milslukerne, som elsker å gå lengst mulig på kortest mulig tid. I tillegg har du jo selvsagt familier med store og små barn, og klassikerne – de gode, gamle mosjonistene.

Vi bygget en Arctic Dome i sommer til stor suksess. En helt spesiell og unik overnattingsopplevelse. Nå skal vi bygge to til! En Arctic Dome er en slags iglo hvor du kan sove under stjernehimmelen midt på Hardangervidda. Noen ganger får du også det vakre nordlyset med på kjøpet. Kafeen og kjøkkenet har vi også planer om å få bygget ut, så her oppe blir det definitivt ikke noe slaraffenliv, for å si det sånn. Kort sagt så fortsetter vi å gjøre Tuva Turisthytte til en koselig opplevelse for alle som ønsker å besøke oss. Velkommen til oss her oppe på 1200 meter, kan jeg vel avslutte med? Ja, det synes jeg du kan. Tusen takk for praten!

67


KIKUT CHALET

68


KIKUT CHALET

Foto: Paul Lockhart

69


KIKUT CHALET

God tur til Geilo! D

et satses stort på knutepunktet Geilo. Hele 100 milliarder (!) kroner går til satsing på samferdsel mellom Oslo og Bergen, gjennom Hallingdal. Det er både påbegynte og vedtatte prosjekter de neste årene, som vil gjøre reisen din både raskere og enklere. Ringeriksbanen, E16, Rv7 og Rv52 får oppgraderinger og utbedringer. Dine alternativer er buss, tog eller bil. Uansett fremkomstmiddel, så får du garantert en god tur opp til Kikut Chalet. Å reise med tog er behagelig, hvor du til og med kan forkorte arbeidsdagen litt på fredagen og ta resten av arbeidet på togturen, før du legger alt fra deg når du ankommer ditt chalet. På toget kan du slappe helt av, nyte utsikten eller lese en bok. Kanskje se en god film på iPaden eller noen episoder av favorittserien din? Før du vet ordet av det er du fremme på fjellet. Når du stiger av toget tar Kikutbussen deg fra stasjonen og opp til ditt drømmested på Kikut. Kikutbussen kjører deg helt opp til Kikut og korresponderer med de fleste tog fra Oslo og Bergen. En nyhet for sesongen 21/22 er at vi lanserer «Helt Frem»-Geilo, utviklet i samarbeid med Vy og GoMobile. I appen kan du se rutetider, bestille og betale for Kikutbussen. Kjekt, ikke sant? Gladnyhet: Allerede i desember 2021 vil antall togavganger øke! Fra desember vil det gå hele fem tog mellom Oslo og Bergen på dagtid i tillegg til nattoget. En økning på hele 66 % flere avganger vil gjøre at det blir enda enklere og enda mer fristende å reise bærekraftig til knutepunktet Geilo. Lenger frem i tid, i 2028, vil frekvensen på Bergensbanen øke ytterligere, og reisetiden fra Oslo vil bli forkortet med ca. 50 minutter. Vi gleder oss til å se deg ankomme Kikut Chalet – uansett hvordan du kommer deg hit!

70


KIKUT CHALET

71


KIKUT CHALET

Det var en gang en drøm om Kikut Med Kikut Chalet sin beliggenhet er det mange som tidligere har lurt på hvorfor Arne ikke har bygget her før. Men for ham er hele området én sammenhengende helhet. Alt må og skal fungere sømløst sammen. Selv om det da betydde at slike store fristelser, å bygge ut den aller beste tomten, måtte vente. En tomt med et enormt potensial. Privat og særegen. Fantastisk panoramautsikt. Eneste tomta som ligger helt på toppen av Kikut.

72


KIKUT CHALET

A

Med enorme mengder hardt arbeid, hårete mål og modige visjoner. Et nybrottsarbeid, der heis og infrastruktur var finansiert og påbegynt før en eneste tomt var solgt. Dugnad med familie og venner, der mor solgte lapper og en kompis betjente heisen. På Kikut ble det lagt til rette for alle typer fritidseiendommer, med store variasjoner med tanke på pris og størrelse. Dette gjorde at flere hadde mulighet til å skaffe seg en perle på fjellet.

rne Pålgardhaugen, mannen bak eventyret på Kikut, vokste opp i skibakkene. Og etter hvert begynte det å forme seg en visjon og en idé om å knytte Kikut til Geilo. Starte en utvikling av hyttetomter ingen hadde sett eller gjort før. Et konsept i særstilling. Og når sjansen bød seg, var det ingen tvil om hva han skulle gjøre. Arne Pålgardhaugen fikk sjansen til å kjøpe store deler av Kikut-området på Geilo av 30 lokale arvinger, og det som en gang var en drøm kunne nå realiseres. Resten er historie.

Kikut er blitt et av Norges mest ettertraktede rekreasjonsområder. Mye er på grunn av et banebrytende arbeid med tanke på den solide infrastrukturen, som gjorde at hyttelivet ble enklere, mer komfortabelt og moderne, med bilvei helt frem og vann og tilkoblet avløp. Nå eier Arne Pålgardhaugen SkiGeilo Utvikling sammen med Fredensborg Fritid, og utviklingen av vinteropplevelsene her oppe vil fortsette å bli enda bedre i fremtiden.

Selv om han kun var i begynnelsen av 30-årene, og hadde forretningsplanen kladdet ned på en plankebit, visste Arne allerede den gang at dette kunne bli Norges aller flotteste ferie-, fritids- og hytteområde.

73


Lokal utbygger

KIKUT CHALET

" Som en forvalter av lange tradisjoner innen reiseliv og fritidsaktiviteter, kjenner vi på – og er ydmyke for – den oppgaven vi har tatt på oss ved å føre disse tradisjonene videre. "

74


KIKUT CHALET

S

SkiGeilo Utvikling har store ambisjoner om å levere et produkt utover det forventede. Som en destinasjon på høyfjellet med storslått natur og snøsikkerhet, midt i mellom øst og vest langs Bergensbanen, har vi tydelige ønsker om hvor historien til Geilo skal skrives.

kiGeilo Utvikling og SkiGeilo er en lokal aktør som eier og driver alpinanlegg på Geilo, samtidig som vi har en svært sterk posisjon som eiendoms- og infrastrukturutvikler på Geilo. Gjennom vår lokale tilhørighet har vi som målsetning å bidra til og øke Geilos attraksjonskraft, både som reisemål og bosted sommer som vinter. Våre ambisjoner om å ta Geilo mot disse målene er en drivkraft i alt vi gjør.

Som en forvalter av lange tradisjoner innen reiseliv og fritidsaktiviteter, kjenner vi på – og er ydmyke for – den oppgaven vi har tatt på oss ved å føre disse tradisjonene videre. Samtidig drives vi av å bidra til og fornye og modernisere Geilo i takt med tiden. Vi ønsker å være innovative og drive frem attraksjonskraft som kan ta oss fremover.

At Geilo skal være et helårs reisemål hvor våre gjester kan få leve ut sine drømmer og trives, er verdier vi setter høyt. Og at våre gjester velger å bruke sin fritid hos oss er noe vi har stor respekt for. Gjennom SkiGeilo har vi påtatt oss et spesielt ansvar for utviklingen av Geilo.

75


KIKUT CHALET

SkiGeilo Fritid + Når du kjøper et chalet på Kikut, får du en eksklusiv introduksjon i SkiGeilo Fritid+. Det betyr en ekstra god start på dine ferie- og fritidsopplevelser, med svært gode rabatter og spesialtilbud. Velkommen til SkiGeilo!

• 50% rabatt på alle skipass på Geilo

• Prioritert invitasjon til arrangement til fordelaktig priser

• 50% rabatt på skiutleie på Kikut

• Gratis afterski- og kveldsbuss

• 50% rabatt på skiservice, sliping og smøring

• Spesialtilbud på leilighetsvask og leie av sengetøy

• 50% rabatt i høydeparken, zipline og sykkelutleie i Geilo Sommerpark

• Spesialtilbud på nyheter i SkiGeilo

• 30% rabatt på lunsjretter, småretter, bakervarer, brus og annen alkoholfri drikke i SkiGeilo sine restauranter og kroer.

• Spesialtilbud i SkiGeilo skishoper • Spesialtilbud fra SkiGeilo partnere

Tilbudene gjelder deg og din nærmeste familie i 1 år etter overtagelsen.

76


KIKUT CHALET

77


KIKUT CHALET

78


KIKUT CHALET

Ny heis til Kikuttoppen Fra sesongen 21/22 erstattes den gamle stolheisen med ny skålheis i ny trasé. Den vil gå fra baseområdet og opp til Kikuttoppen, for å skape et mer helhetlig og komplett barne- og familieområde. Det er bare å glede seg!

79


KIKUT CHALET

Ansvarlig utbygger: SkiGeilo Utvikling AS

Arkitekt: Nordic - Office of Architecture

Interiørarkitekt: Paulsen & Nilsen

Design: Involve

Fotograf: Paul Lockhart Terje Bjørnsen

3D-illustrasjoner:

Kontaktinfo Mir Paulsen & Nilsen

NB! 3D-illustrasjoner og tegninger i salgsoppgave kan avvike fra faktisk leveranse, som feks. møblering, garderober, solskjerming, material- og fargevalg, bygningsdetaljer, utsikt, utsyn og detaljer på ute- og fellesarealer m.m.

kikutchalet.no

80


KIKUT CHALET

Våre meglere:

Henrik Erland Morud Eiendomsmegler MNEF 907 25 950 henrik@em1fjellmegleren.no

Knut Almås Anfinset Eiendomsmegler MNEF 468 19 645 knut@em1fjellmegleren.no

81


KIKUT CHALET

ADOPT T PACE OF NATURE. SECRET I PATIENC - Ralph Waldo Emerson 82


KIKUT CHALET

HE HER S E. 83


Foto: Terje Bjørnsen

KIKUT CHALET

84


KIKUT CHALET

85Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.