Page 1

najaar 2018 RACHEL FRANSE

100 dagen kanker MARCEL LANGEDIJK & JAN HEEMSKERK

Man man man K E FA H A L LU S H

De munt van Judea O L AV M O L

F1 2018


INHOUD

OKTOBER R AC H E L F R A N S E

100 dagen kanker D I E U W E RTJ E K U I J P E R S

Anders is al dit werk voor niets geweest M A R C E L L A N G E D I J K & JA N H E E M S K E R K

Man man man

MARCEL LANGEDIJK

Gelukkig hebben we de foto’s nog midprice M I S K A R A N TA N E N

Drankhangen

04

08

08

12

NOVE MBE R F R E D R I K B AC K M A N

Wij tegen jullie DAV I D G R A N N

De witte duisternis K A R I H OTA K A I N E N

Kimi Räikkönen

A R N A L D U R I N D R I ĐA S O N

Operatie Napoleon (midprice) UNNI LINDELL

Ik weet waar je woont (midprice) J OA N Y D E V R I E S

Verschijning

16

18

20

22

DECEMBER VI KEELAND

De baas

O L AV M O L

F1 2018

JANUARI K E FA H A L LU S H

De munt van Judea E N ZO F E R R A R I

Mijn leven (midprice) F R A N K H E R B E RT

Ketters van Duin

23

24

26

28

30

31

32

34

| NAJAAR 2018

36


AJAAR 2018 | 3 NIEU S| N-|F Q EDIA NW ON I C ITNI ED| E4M 50

17 TEKSTEN WAAR JE ZEKER MEE SCOORT BIJ VROUWEN

Jan spreekt

Vrouwen zijn gevoelige wezens en snel op hun teentjes getrapt. Op je woorden passen is dus het devies. Hieronder een aantal beproefde succesteksten om in een goed blaadje te komen – en blijven – bij je favoriete vrouw. ‘Ik houd van je’. Een ondergewaardeerde klassieker die we veel te vaak over het hoofd zien. Wat ook goed is, want je verslijt hem snel. Houd je hem voor speciale gelegenheden, kun je met deze toptekst echt mijlen maken. Waarschuwing: niet alleen in bed gebruiken. ‘Echt!’ of: ‘Nee, echt!’. Om een slap cliché kracht bij te zetten. ‘Wat zie je er mooi uit’ – pauze – ‘Nee, echt!’. Alsof je ontwaakt uit een diepe slaap en nu pas ziet hoe prachtig ze werkelijk is.

Waarover gesproken: ‘Wat zie je er mooi uit’. Altijd goed, maar het best bij speciale galajurken of juist bij een alledaags maar leuk geslaagd werkkloffie. Werkt alleen als je een antwoord klaarhebt op haar onvermijdelijke vervolgvraag: hoezo dan? Dan moet je zonder aarzelen kunnen wijzen op een opmerkelijk detail dat haar outfit bijzonder maakt, een prachtige blote schouder, de enkele druppel-parel die haar décolleté subtiel accentueert, of die leuke werkschoenen onder de fluwelen pantalon. Maakt niet uit, als ze maar denkt dat je echt goed naar haar outfit hebt gekeken. ‘Lekker ding!’ In de categorie bewondering een lekker alledaags, achteloos, niet-seksistisch niemendalletje, dat het nochtans goed doet in het voorbijgaan. Alleen van toepassing op je eigen partner of een scharrel met wie je al het bed hebt gedeeld. Anders borderline catcalling. ‘Ik heb even je raad nodig’. Geniale manier om te laten zien dat je haar heus niet alleen om haar machtige borsten waardeert: vraag hulp bij een serieuze kwestie. Extra bonus: dikke kans dat ze ook echt iets zinnigs heeft te melden dat je uit de brand helpt of in elk geval een ander perspectief op de zaak biedt. Het is namelijk best stom dat wij mannen altijd alles zelf proberen op te lossen. Terwijl we een vrouw met een goed stel hersens op de bank hebben zitten. ‘Zonder jou had/ was ik nooit/ allang…’ – vul maar in of aan. Iedereen houdt van waardering, en al helemaal als die komt van een lomp en onhandig roofdier als wij. ‘Zonder jou was ik allang naar de verdommenis gegaan’. Speelt tevens in op het Florence Nightingale-complex. ‘Bij jou kan ik mezelf zijn’. Een compleet leeg cliché, maar

kennelijk denken vrouwen dat we elders zelden onszelf zijn. En wie zijn wij om hen uit de droom te halen. Zeker als ze zich door deze bekentenis heel speciaal voelen.

| NAJAAR 2018 | 3


NON-FICTIE | 450

Dít is een boek voor mannen. Hét boek voor mannen MARCEL LANGEDIJK & JAN HEEMSKERK

Man man man Niet om zielig te doen, maar toch: het leven van een man gaat niet over rozen. Zeker niet vandaag de dag. Dat van een vrouw ook niet, trouwens, maar dat is een ander boek. Dít is een boek voor mannen. Hét boek voor mannen. Een gids om je prettig en succesvol mee door het leven te slaan. Met 70 wijsheden, oplossingen, handvatten en praktische lifehacks. Herkenbaarheid en houvast. Luchtig geschreven en altijd met een knipoog, maar wel degelijk serieus en nuttig. Een boek voor kerels die af en toe wel een wingman kunnen gebruiken op het gebied van werk, hobby’s, vriendschap, het leven in het algemeen en de liefde, uiteraard de liefde. Een papieren bloedgabber die je nooit in de steek laat.

Gebonden Geïllustreerd 21 x 28 cm, 208 blz € 24,50 © Tony Perez

Oktober 2018 isbn 978 90 214 1576 5 nur 450 Omslag dps Design &

Geschreven door Jan Heemskerk en Marcel Langedijk, gefotografeerd door Tony Perez. Heemskerk (1962) is schrijver, columnist, tv-persoonlijkheid en parttime fitnessgoeroe. Langedijk (1972) is journalist en schrijver, met name bekend van zijn boeken Gelukkig hebben we de foto’s nog (2017) en Gordon, biografie van een entertainer (2018). Eerder schreven ze gezamenlijk drie boeken, waaronder de bestseller The Dad, opvoedboek voor vaders (2017).

| NAJAAR 2018 | 4

Prepress Studio


NON-FICTIE | 450

| NAJAAR 2018 | 6


NON-FICTIE | 402

‘Krachtig en overtuigend geschreven verslag van hetgeen wij vrouwen vrezen. Een stoer en dapper boek dat informatie en ook hoop geeft. Er blijkt leven na en naast borstkanker.’ Saskia Noort RACHEL FRANSE

100 dagen kanker Met het vermoeden van een ‘ontstekinkje’ loopt freelance tv-maker Rachel Franse het ziekenhuis in en twee uur later staat ze met de diagnose borstkanker weer buiten. Het is het begin van een drie maanden durende rollercoaster. Borstkanker blijkt niet voor iedereen een jarenlang tra­ject te zijn, terwijl vrijwel alle vrouwen die de diagnose krijgen daar wel van uitgaan. 100 dagen kanker vertelt het verhaal van een ‘lichte’ borst­kanker. Het is een persoonlijk verslag met tips en adviezen én met een interview met prof. dr. Emiel Rutgers, kankerchirurg gespecialiseerd in borstkanker in het Antonie van Leeuwenhoek in Amsterdam. 1 op de 8 vrouwen krijgt in haar leven borstkanker. Twintig procent van deze patiënten heeft een zelfde soort traject voor de boeg zoals in dit boek wordt beschreven. Een optimistisch, leerzaam, humoristisch en bemoedigend boek.

Paperback 12,5 x 20 cm, 202 blz € 16,50 Oktober 2018 isbn 978 90 214 1583 3 nur 402 © Geert Snoeijer

Omslag Studio Jan de Boer Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1584 0 € 11,99

Rachel Franse (1969) is freelance televisiemaker. Ze werkte onder meer als redacteur bij Barend & Witteman, Sonja Barend met… en Pauw & Witteman. Momenteel maakt ze een documentaire en is ze freelance nieuwsredacteur bij talkshows, o.a voor Pauw en Jinek.

| NAJAAR 2018 | 8


Y O U N G A D U LT | 2 8 5

Een superdebuut van de winnaar van de schrijfwedstrijd JOANY DE VRIES

Verschijning Jeanne Weeber is de dochter van ’s werelds populairste YouTube-ghosthunter. Met een team bestaande uit Jeanne, haar vader Howard, zijn rechterhand Nick, en clown / cameraman Mirza reizen ze van hot naar her om spooklocaties te onderzoeken. Meestal blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand te zijn; maar aangezien spoken goed zijn voor toerisme, zijn Howard en zijn team tegen een vergoeding wel bereid om wat bewijsmateriaal te fabriceren. Als het team een opdracht uit Nederland krijgt aangeboden neemt Jeanne de opdracht stiekem aan. Ze wil altijd al graag naar Nederland: het land waar haar moeder, die ze nooit heeft gekend, vandaan komt. Ze reist in haar uppie af naar Eindhoven, waar ze wordt opgepikt door Wietse, haar online gevonden gastheer in Oss.

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 304 blz € 17,50 November 2018 isbn 978 90 214 1579 6 nur 285

Samen gaan ze op zoek naar Jeanne’s moeder. Dat levert een zoektocht op die leidt langs ouija-borden, op hol geslagen kuddes wisenten en mogelijk sinistere huisdieren, waardoor Jeanne begint te vermoeden dat ze dit keer écht op een bovennatuurlijk mysterie is gestuit. Joany de Vries (1987) richtte in 2010 haar blog Craving Pages op. Ze geeft ook workshops over bullet journaling. In 2017 won ze de Q YA Schrijfwedstrijd.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 10

Omslag Lennart Wolfert Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1580 2 € 9,99


NON-FICTIE | 450

Hygge 2.0 M I S K A R A N TA N E N

Drankhangen Wat is de beste manier om jezelf weer op te laden na een lange dag? Volgens de Finnen is het kalsarikänni, drankhangen. Deze traditie is verwant aan mindfulness en hygge, maar is veel laagdrempeliger; er is geen training of instagramwaardige omgeving voor nodig. Drankhangen doe je gewoon thuis op de bank in je ondergoed, onesie of joggingbroek, met een drankje en snacks onder handbereik. Als je wilt kun je er ook nog Netflix, sociale media of muziek aan toevoegen. In dit boek wordt de ontstaansgeschiedenis van deze Finse zenmethode uiteengezet en vertellen ervaringsdeskundigen over de verschillende manieren om een avondje drankhangen in te vullen.

Gebonden Geïllustreerd 13 x 18 cm, 186 blz € 17,50 Oktober 2018 isbn 978 90 214 0984 9 © Heidi Piiroinen

nur 450 Oorspronkelijke titel Kalsarikänni Omslag Monique Gelissen

Miska Rantanen (1967) is een Finse journalist en non-fictieauteur. Zijn nieuwe boek Drankhangen is nu al een internationaal succes.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 12


NON-FICTIE | 450

| N A J A A R 2 0 1 8 | 14


THRILLER | 305

Een Nederlandse thriller van internationale allure K E FA H A L LU S H

De munt van Judea Gabriel Davids krijgt een mysterieus e-mailbericht dat verwijst naar zijn Palestijnse vader, die dertig jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het bericht is afkomstig van een antiquair uit Jeruzalem, die hem dringend uitnodigt een pakket in bezit te komen nemen dat zijn vader bij haar bezorgd heeft. Ondanks zijn weerzin tegen de vader die hem als klein kind heeft achtergelaten, stapt hij op het vliegtuig. De beslissing om af te reizen naar de heiligste stad ter wereld werpt hem een zeldzame en zeer kostbare oude Joodse munt en een prachtige vrouw in de schoot, maar hij belandt ook in een levensgevaarlijke zoektocht naar zijn verloren vader. Diens verdwijning blijkt het gevolg te zijn van machtige krachten die voor niets terugdeinzen om hun positie zeker te stellen. Gabriel stort zich in een spannend avontuur dat hem leidt naar plaatsen in het Midden-Oosten en Afrika. Hoe kwam zijn vader aan deze munt? En wat maakt dat de onbekenden tot alles bereid zijn om dat kleinood te bemachtigen?

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 240 blz € 20 Januari 2019 isbn 978 90 214 1542 0 nur 305 Omslag Studio Jan © Geert Snoeijer

de Boer Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1543 7 € 11,99

Kefah Allush (1969) is geboren in het Palestijnse Nablus en groeide op in Vlaardingen. Vanaf zijn zeventiende maakt hij televisieprogramma’s, jarenlang achter de schermen en sinds 2012 reist hij als interviewer en presentator door Nederland en ver daarbuiten. In zijn debuut De munt van Judea verwerkt hij (voor de oplettende lezer) veel van zijn reiservaringen

| N A J A A R 2 0 1 8 | 16


NON-FICTIE | 480

Een kijkje achter de schermen bij de Formule 1 met Olav Mol O L AV M O L , E R I K H O U B E N & JACK PLOOIJ

Het F1-jaar 2018 Ook dit jaar doet Olav Mol voor televisie verslag van alle 21 Formule 1-races en maakt hij alles met pitreporter Jack Plooij van dichtbij mee. Samen schrijven ze wederom over de gebeurtenissen in het seizoen, zowel voor als achter de schermen. Het wereldkampioenschap van 2018 is inmiddels in volle gang en kent de spannendste strijd aan de top van de afgelopen vijf jaar. De dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton lijkt voorbij, Ferrari met Sebastian Vettel doet mee om de titel en ook Red Bull Racing met Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn vaste klant op het podium. Wie trekt er in het najaar aan het langste eind? Hoe herstelt Max Verstappen zich van een lastige seizoenstart? En de Grand Prix van Nederland, gaat die er eindelijk weer eens komen?

NC BUITE R ADIO

GNE AMPA

---------------PTREDENS

- EN TV

-O

---------------E BOEK-

K IN D .) B E ZO E EL (O.V HAND

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 190 blz € 16,50 December 2018 isbn 978 90 214 1416 4 nur 480 Omslag dps Design &

© Paul Tolenaar

Prepress Studio Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1417 1 € 9,99

Olav Mol (1962) begon zijn carrière als dj. Vanaf 1991 is hij commentator bij Formule 1-wedstrijden. De wedstrijden veranderden regelmatig van tv-zender maar Olav bleef de constante. Hij won de Theo Koomen Award 2016 voor zijn commentaar bij de winst van Max Verstappen in Barcelona.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 18


NON-FICTIE | 480

The Ice Man spreekt K A R I H O TA K A I N E N

Kimi Räikkönen Formule 1-coureur Kimi Räikkönen staat bekend als een van de beste coureurs van dit moment. Hij debuteerde in 2001 in de Formule 1 en werd tijdens zijn eerste seizoen al snel gerekruteerd om voor McLaren te komen rijden. Vervolgens stapte hij over naar Ferrari, en met dat team werd hij in 2007 wereldkampioen. Daarna verliet hij de sport een paar jaar, maar keerde later toch weer terug. Kimi Räikkönen is een man van weinig woorden; hij heeft een afkeer van de media en het beantwoorden van vragen. Het is daarom erg bijzonder dat hij heeft besloten mee te werken aan dit boek. Auteur Kari Hotakainen interviewde de coureur en sprak met familieleden, collega’s, technici, teambazen en Formule 1-fans, om Kimi’s verhaal vol dramatische momenten en grote successen op te tekenen.

VOL FOTO'S IE & VAN FAMIL CARRIÈ RE

Paperback Geïllustreerd 13,5 x 21,5 cm, 304 blz € 20 Oktober 2018

© Magnus Fröderberg / norden.org

isbn 978 90 214 1516 1 nur 480 Oorspronkelijke titel Tuntematon Kimi Räikkönen Omslag Michael de Wee Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1517 8 € 11,99

Kari Hotakainen (1957) is een gelauwerde en gerespecteerde literaire auteur uit Finland. Zijn werk is in meer dan twintig landen vertaald. Het boek over Kimi Räikkönen is zijn eerste non-fictieboek.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 20


NON-FICTIE | 491

MIDPRICE ENZO FERRARI

Mijn leven

€12 50

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 336 blz € 12,50 Januari 2019 isbn 978 90 214 1587 1 nur 491 Oorspronkelijke titel Le

‘Als u wilt weten […] waar de Formule 1 haar oorsprong kent, wat haar geschiedenis is en haar dus wilt begrijpen, dan doet u er goed aan ‘Mijn leven’ te lezen.’ T R O U W

mie gioie terribili Omslag Bart van der Tooren Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 0728 9 € 9,99

| N A J A A R 2 0 1 8 | 22


NON-FICTIE | 402

MIDPRICE MARCEL LANGEDIJK

Gelukkig hebben we de foto’s nog

€10

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 168 blz € 10,00 Oktober 2018 isbn 978 90 214 1585 7 nur 402 Omslag dps Design & Prepress Studio Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 0701 2

‘Aangrijpend’, ‘hartverscheurend’, ‘in één ruk uitgelezen’, ‘moedig, verdrietig, respectvol’. EEN KLEINE GREEP UIT DE LEZERSREACTIES

€ 9,99

| N A J A A R 2 0 1 8 | 23


ROMAN | 302

‘Ik voelde volledig mee met de inwoners van Björnstad en ik was zwaar aangedaan door de gebeurtenissen in dit boek.’ Jojo Moyes FREDRIK BACKMAN

Wij tegen jullie De tegenslagen die men in het stadje Björnstad moet verwerken zijn nog niet voorbij. Veel spelers van het ijshockeyteam, de trots van de stad, stappen over naar het team van de naburige stad Hed. In Björnstad moet een vrijwel volledig nieuw team geformeerd worden. Het duurt niet lang voordat de nieuwe selectie in de startblokken staat, maar een hecht team maken van de spelers is een flinke uitdaging voor de nieuwe coach. De rivaliteit tussen Björnstad en Hed groeit uit tot een heftige strijd die de gemeenschap verscheurt. Alles ontploft wanneer de hockeyteams van de steden elkaar ontmoeten voor de derby. De inwoners van Björnstad en Hed worden gedwongen om te kiezen waar ze echt voor willen staan. Er wordt gezegd dat het geweld dit jaar naar Björnstad kwam, maar dat is een leugen. Het geweld was er al. Wij tegen jullie is het indringende vervolg op Björnstad, waarin Fredrik Backman laat zien hoe loyaliteit en vriendschap mensen door de moeilijkste tijden heen kunnen slepen.

EN 2 DEEL 1 LOS OOK A AR LK VAN E EZEN TE L

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 448 blz € 22,50 November 2018 © Linnea Jonasson Bernholm

isbn 978 90 214 0640 4 nur 302 Oorspronkelijke titel Vi mot er Omslag Bij Barbara Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 0641 1 € 11,99

Fredrik Backman is een fenomeen. Hij heeft inmiddels meer dan 10 miljoen boeken verkocht en staat met elk nieuw boek in de bestsellerlijsten. Zijn debuut, Een man die Ove heet, was een wereldwijd succes en stond 83 weken in de New York Times-bestsellerlijst.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 24


NON-FICTIE | 400

Waarom politici nooit de stekker uit een project durven te trekken D I E U W E R TJ E K U I J P E R S

Anders is al dit werk voor niets geweest Politici maken vaak besluiten tegen beter weten in. Of het nu gaat om een van de vele IT-projecten bij de Belastingdienst of een militaire missie die niet de beloofde stabiliteit en veiligheid oplevert; stoppen lijkt geen optie. Bijna nooit wordt de stekker uit een niet succesvol of falend project getrokken. Sommige militaire missies zijn hier een goed voorbeeld van: meestal besluit men om weer militairen te sturen. Maar als slechte prestaties politici de electorale kop kunnen kosten, waarom besluiten zij dan de deelname aan impopulaire en niet te winnen missies en oorlogen te verlengen? Gekeken wordt naar hoe zowel politiek als publiek in elf democratieën de afgelopen 25 jaar hebben gereageerd op militaire slachtoffers, maar ook wat dit betekent voor Nederland. Herkennen Nederlandse militairen zich hierin, en wat maakt Nederland dan zo anders (of juist hetzelfde)? Dieuwertje Kuijpers maakt door bestaande inzichten uit de gedragseconomie, sociologie en politicologie te combineren de ratio achter dit schijnbaar niet logische denkproces duidelijk. Ze laat scherp zien hoe deze politieke valkuil in zijn werk gaat.

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 208 blz € 20 Oktober 2018 isbn 978 90 214 0980 1 nur 400 Omslag Bart van der Tooren Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 0981 8 € 11,99

Dieuwertje Kuijpers (1984) is freelance onderzoeksjournalist en schrijft voor Follow the Money over defensie en nationale veiligheid. Eind 2018 promoveert ze als politicoloog aan de Vrije Universiteit met een onderzoek naar het risicogedrag van regeringen tijdens militaire interventies.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 26


NON-FICTIE | 320

De beste non-fictieschrijver van dit moment DAV I D G R A N N

De witte duisternis Henry Worsley was een liefhebbende vader en een onderscheiden officier van de Britse special forces. Zijn grote idool: Ernest Shackleton, de man die in de negentiende eeuw probeerde om als eerste de Zuidpool te bereiken en later probeerde om Antarctica te voet te doorkruisen. Levensgevaarlijke tochten, waarbij Shackleton zich een heldhaftig leider toonde. Een van de voorouders van Worsley, Frank Worsley, was meegeweest op een van de tochten van Shackleton. Worsley voelde zich al zijn hele leven erg aangetrokken door die expedities. Hij verzamelde alles wat met de reizen te maken had en was vastbesloten de reizen zelf ook te maken, en dan te slagen waar Shackleton gefaald had. In 2008 ondernam Worsley met twee andere nazaten van de oorspronkelijke expeditie een reis door Antarctica. In 2015 besloot hij terug te keren naar dat barre landschap en helemaal alleen van de ene kant van het continent naar de andere te lopen. Een levensgevaarlijke tocht, zoals zou blijken.

Gebonden Geïllustreerd 14 x 18 cm, 144 blz € 20 November 2018 isbn 978 90 214 1581 9 nur 320 Oorspronkelijke titel The White Darkness Omslag Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1582 6 € 11,99

David Grann (1967) schrijft al sinds 2003 voor The New Yorker. De verloren stad Z was zijn debuut in 2009 en werd in 2017 verfilmd. Zijn vorige boek, De maand van de bloemendoder, staat in de VS sinds verschijnen in de bestsellerlijst.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 28


0 M ET 5 G E TI PRACH AN DE SV FOTO’ DITIES E X PE


THRILLER | 332

MIDPRICE UNNI LINDELL

Ik weet waar je woont

€12 50

Paperback 15 x 23 cm, 352 blz € 12,50 November 2018 isbn 978 90 214 1578 9 nur 332

‘Een echte psychologische thriller die met veel vaart geschreven is.’ HHHH VROUWENTHRILLERS

Oorspronkelijke titel Jeg vet hvor du bor Omslag Wil Immink Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 0733 3 € 7,99

| N A J A A R 2 0 1 8 | 30


THRILLER | 332

MIDPRICE ARNALDUR INDRIĐASON

Operatie Napoleon

€12 50

Paperback 15 x 23 cm, 352 blz € 12,50 November 2018 isbn 978 90 214 1577 2 nur 332 Oorspronkelijke titel Napóleonsskjölin Omslag Wil Immink Ook beschikbaar als e-book

‘Een internationaal literair fenomeen – en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom.’ HARLAN COBEN

isbn 978 90 214 0811 8 € 7,99

| N A J A A R 2 0 1 8 | 31


SCIENCE FICTION | 333

De Duin-saga is bijna compleet FRANK HERBERT

Ket ters van Duin Het rijk is in verval geraakt. De grote verstrooiing zag miljoenen mensen de afbrokkelende beschaving verlaten en zich buiten het bereik van de bekende ruimte verspreiden. De planeet Arrakis – nu Rakis geheten – is teruggekeerd naar zijn woestijnklimaat en zijn grote zandwormen sterven. In hun streven naar macht keren de Verlorenen terug naar huis. Terwijl de verschillende facties strijden om controle over de overblijfselen van het rijk, raakt men in de woestenij van Rakis in de ban van een jong meisje genaamd Sheeana. De Bene Gesserit staan voor een ingrijpende keuze: moeten ze breken met hun eeuwenoude tradities en de mensheid richting een nieuwe toekomst sturen waarin ze niet meer met uitsterven bedreigd worden?

DE VERTALING IS HERZIEN T IS E N OPG E FR

Ketters van Duin is het vijfde deel in de zesdelige serie herziene vertalingen van de legendarische sciencefictionklassiekers van Frank Herbert, in een prachtige nieuwe uitvoering.

Gebonden 15 x 23 cm, 519 blz € 29,99 Januari 2019 isbn 978 90 214 1532 1 nur 333 Oorspronkelijke titel Heretics of Dune Omslag dps Design & Prepress Studio Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1533 8 € 11,99

Frank Herbert (1920-1986) schreef vele romans en verhalen. Duin verscheen in 1965 en is zijn bekendste boek. Het werd bekroond met een Hugo en een Nebula Award. Er zijn vele miljoenen exemplaren van verkocht en het boek is de basis geweest voor tv-series, games en films.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 32


N E W A D U LT | 3 4 3

Haar crush blijkt haar nieuwe baas… VI KEELAND

De baas

Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met ‘een noodgeval’, zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap. Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker. Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… Tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker. ‘Dit boek wil je niet missen! Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Chase!’ HHHHH GOODREADS Paperback 13,5 x 21,5 cm, 272 blz € 18,50 December 2018 isbn 978 90 214 1462 1 nur 343 Oorspronkelijke titel Bossman Omslag Michael de Wee Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 1463 8 € 9,99

De boeken van Vi Keeland zijn in twintig talen vertaald en te vinden op de bestsellerlijsten van The New York Times, Wall Street Journal en usa Today. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze woont in New York.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 34


SUBQ | 360

De meeste unieke vogelgids die er is BORIS PEETERS

Wie is die vogel? Wie is die vogel? is ’s werelds eerste stripvogelgids. Herken nu de vogel in je tuin, op je akker, in het bos of in de lucht terwijl je op zee dobbert, aan de hand van een vogel in stripvorm. Striptekenaar Boris Peeters heeft zo’n 250 vogels die je in Nederland of België kunt tegenkomen zo waarheidsgetrouw mogelijk geïllustreerd in zijn eigen stijl. Een paar biologen uit Zwitserland (om maar lukraak wat mensen te noemen) waren verbluft dat de vogels in stripvorm zo goed werkten, sterker nog, misschien wel beter werkten dan de geëikte vogelillustraties. Maar dat laten we aan eenieder om zelf uit te maken. Dit is een unieke vogelgids voor de leek, de liefhebber, de connaisseur en de cadeaugevende. 

GRAPPIG EN F INFORMATIE

Gebonden Geïllustreerd 21 x 28 cm, 288 blz € 24,50

Striptekenaar Boris Peeters (1974) is één van de vier leden die het striptekencollectief Lamelos rijk is. Met Lamelos maakte hij bijna 200 boekjes. Naast strips tekenen (Kaasheld en Poephoofd, Professor Fleischmann, het Japanse monster Kayeko), is hij ook erg gefascineerd door wat de natuur ons aan fauna te bieden heeft. Vogels behoren vanzelfsprekend tot zijn favorieten.

| N A J A A R 2 0 1 8 | 36

September 2018 isbn 978 90 214 1589 5 nur 360 Omslag Boris Peeters


SUBQ | 360

| N A J A A R 2 0 1 8 | 38


UITG E V E R I J Q

Weteringschans 259 1017 XJ Amsterdam info@singeluitgeverijen.nl www.uitgeverijq.nl UITG E V E R

Bart Wessels • b.wessels@uitgeverijq.nl SAL E SMA N AG E R

Jesse Hoek • 020-76 07 210 j.hoek@singeluitgeverijen.nl

V E R KO O P E N M A R KE T I N G V LA A N D E R E N

L&M BOOKS Hessenstraatje 3 bus 6 2000 Antwerpen www.lmbooks.be Marc Grossen marc@lmbooks.be • +32 472 98 01 02 Ilse Schollaert ilse@lmbooks.be • +32 474 34 81 07 PE R S E N PR O M OT I E V LA A N D E R E N

VE RTE G E N WOOR D I G E R S

Nandi Penning • 06 15 23 95 60 n.penning@singeluitgeverijen.nl Willem Verduijn • 06 50 68 51 97 w.verduijn@singeluitgeverijen.nl

L&M BOOKS Inge Janssens inge@lmbooks.be • +32 497 42 14 42 Facebook.com/Uitgeverij.Q Twitter @uitgeverijQ Instagram @UitgeverijQ

VE RKOOP B IN N E NDI E N ST

020-76 07 222 verkoop@singeluitgeverijen.nl

VO R M G E V I N G :

DPS Design & Prepress Studio, Amsterdam P UB L ICITE IT & MAR KE T I N G

Mirjam Renting m.renting@singeluitgeverijen.nl • 020-76 07 235 A A NVRAG E N RE CE N SIE -E X E MP L A R E N & B E E L D MATE RIAAL • 020-76 07 210

publiciteit@uitgeverijq.nl

Prijzen en verschijningsdata onder voorbehoud.

Prospectus uitgeverij Q najaar 2018  
Prospectus uitgeverij Q najaar 2018  
Advertisement