Page 1

Dedikim

HYRJE

KAPITULLI I PARË - fuqia hyjnore GJARPRI të një kombi NIVERSAL

KAPITULLI I DYTË - kompetenca super hyjnore QUAJTUR Gayatri, Savitri DHE Kundalini

KAPITULLI I TRETË - UP ndriçim zjarrin e forcë vitale përmes adhurimit Kundalini

KAPITULLI I KATËRT - FILOZOFIA sekret i metodës adhurimin e SHKENCËS SOUL

KAPITULLI V - mister e Yoga dhe MILINGONA SIDHIS

KREU I GJASHTË - PESË fytyrat e Kundalini IE PESË Streams E ENERGJISË

KAPITULLI SHTATË - TRUPI E FUQISË forcë vitale ESHTE KY SKELETI trupit të njeriut

KAPITULLI TETË - Ocean e ndërgjegjes frenuar në qese të gjashtë Chakras

Kreut nëntë-ky organizëm është depo e kupën 7 Bizhuteritë


KAPITULLI DHJETË - AKTIVITETET e ndërgjegjes BRAHMIC nën juridiksionin e Kundalini Shakti

KAPITULLI NJËMBËDHJETË - DEA Kundalini, INDWELLER NË Chakra MOOLADHAR

KAPITULLI DYMBËDHJETË - Kundalini --- Një formë intensive E ENERGJISË forcë vitale

KAPITULLI TREMBËDHJETË - Është e lehtë të marrë, por e vështirë të japësh

KAPITULLI KATËRMBËDHJETË - fuqitë hyjnore i kanë rrënjët e tyre në familje Chakra e Kundalini Shakti

KREU PESËMBËDHJETË - Zgjimi SERPRENT FEMER ... ... uplifting fuqi hyjnore

KAPITULLI GJASHTËMBËDHJETË - PRACTISES shpirtërore për një krijesë të re

KREU SHTATËMBËDHJETË - MODE e transformimit të Kundalini e një kombi

KAPITULLI XVIII - IMPORTI thellë të AUSTERITIES Kundalini dhe udhëzime NEVOJSHME


Një apel për lexuesit respektohet

MIRËNJOHJE Ne jemi jashtëzakonisht mirënjohës për MR. Pranav N. CURUMSEY për të vënë librin e tonë në internet. Ne e falënderojmë SKK. Varsha P. TALPADE për ndihmën e SHBABËJE një disk COMPUTER të librit.

DEDI TION CA

Unë përkulet poshtë për të Goddess Bhagwati dhe Jagadguru Shriram Përsëri dhe përsëri I bien përmbys në këmbët e lotus tuaj.

Ashtu si një nënë që ju na e pasme dhe si një baba që ju të na treguar rrugën. Unë përkulet poshtë për ju o preceptor, me besim dhe urtësi hyjnore.

Ashtu si Perëndia është nëna e botës dhe Shriram është preceptor e botës. I bien përmbys në këmbët e shenjtë e të dy pasi që ato janë plot besim dhe urtësinë hyjnore.


Unë përkulet poshtë për ju o preceptor, i cili është një përfaqësues i Gayatri. Fjalët e tij pjeshkë pa push shkatërrojë helmin e botës materiale.

Dy prej tyre mund të bëjë të mundshme pamundur, ata kanë fuqinë për të shmangur pengesat intensive. Unë përkulet poshtë për ju që është e dukshme Mahakal dhe kush është ai që do ta transformojnë këtë epokë.

OBESIANCES tonë modest TE nderuar TONA Rishi preceptor YUGA Acharya Shriram Sharma KUSH është e përjetshme Gayatri-dukshme dhe të cilit pjeshkë pa push FJALË shkatërrojë një helm të kësaj bote.

Preceptor DHE Gayatri

Të gjithë njerëzit me përvojë shpallin një dmth vetëm të vërtetën. Perëndia është një dhe se në përvojën e tij ka vetëm një rrugë e cila përfshin të kuptuarit mësimet e Perëndisë dhe imbibing ato në jetën e një të përditshme. Megjithatë, në botën bruto, materiale e sheh diçka krejtësisht të ndryshme. Ne e shohim dallimet sa i përket emrave të ndryshme dhe


format e kësaj bote janë të shqetësuar. Për shkak të kësaj diference vizuale mendime të ndryshme janë vënë me radhë që përfundimisht të çojë në luftën e hidhur dhe grindje. Patjetër do të duhet të pranojmë se ata që luftojnë janë krejtësisht të paditur natyrën e vërtetë të Perëndisë. Tjetër kjo mund të thotë se këta njerëz grindavec nuk kanë gjetur një preceptor vërtetë (Guru), i cili do të ndihmojë një të kapërcyer këtë këndvështrim diferenciale dhe të rikthejnë në atë parim ne absolute të së vërtetës që është Perëndi ku ka vetëm njëshmërisë dhe nuk ka dallime. Kjo mund të thotë më tej se në qoftë se ne nuk kemi takuar një preceptor në këtë botë materiale, ne mund të arrijë Perëndinë tonë me anë të Mahamantra Gayatri e cila është mësues feje-Mantra qartë. Kjo ndihmon një kërkues shpirtëror për të kapërcyer dallimet në bazë të emrave, formë, metodat e ndryshme të adhurimit në mënyrë që të arrijnë urtësinë hyjnore të një shpirt (Zoti) pervading gjithë kozmosin. Ne të gjithë jemi të vetëdijshëm për këtë. Sipas Mahamantra Gayatri: Ku është Perëndia? Përgjigja është "Om Bhur Bhuva SVA" thotë Zoti përshkon tokën, qiellin dhe hapësirën kozmike. Çfarë bëni ju telefononi atë? Ai është përtej diferenca e gjinive dmth ai nuk është as mashkull as femër. Ai është përtej të gjitha emrat dhe format. Çfarë është natyra e tij dhe si do të arrijnë atë? (Tat Savitur Varenyam, Bhargo Devasya Dhimahee). Ai është dritë hyjnore dhe është e lehtë të arritshme. Cila është marrëdhënia jonë me të? (Tat Dheemahi) pi atë si shkëlqimi hyjnor në psikologjinë tuaj. Çfarë është përdorimi i tij namazin? (Dheeyo Yona Prachodayat). Perëndia mund të nxisin intelektin tonë për të ecur në rrugën e madhështisë.

Çdo mësues feje të aftë mund të përpiqet për të na çojnë drejt hyjnisë (Zotit) me ndihmën e këtij aforizëm qartë. Kështu Mantra Gayatri edhe na jep këtë frymëzim hyjnor dhe së bashku me këtë ata të cilët me të vërtetë bëjnë përpjekje në këtë drejtim janë dhënë fuqitë hyjnore ashtu si ato i pajisur me një preceptor. Si rezultat të drejtë që nga kohët e lashta ai shkon përtej të gjitha dallimet sektare dhe është themeluar kështu si një feje Mantra-.

Tjetër pikë të përmendet

Gayatri është e përbërë nga 2 dmth pjesë. Gay (forcë vitale) + Tri (mbrojtja). Gayatri është ajo që e mbron forcën tonë jetike. Shtrohet pyetja se kur nuk e kërkojnë mbrojtje? Është shumë e qartë se kur një rob është i përfshirë në një problem i madh ai kërkon mbrojtje me anë të lutjeve. Cilat janë ato probleme që njëri është i detyruar të kërkojë mbrojtje? Kur nuk e kërkojnë mbrojtje nga Gayatri e cila është energjia fillestare e ndërgjegjes hyjnore? Kur vetëdija rrjedh në organet shqisore bërë të 5 elementeve ajo merr fuqinë e lëvizshmërisë. Nuk ka dyshim rrjedhën vetëdijshëm të energjisë në organet tona kuptimin e nxit lëvizshmërinë në to ende një lutet që organet shqisore në vend që të lëvizin në drejtim të poshtërsi duhet të rrjedhin në rrugën e shenjtërisë. Sepse organet shqisore janë inerte në natyrë, ata kanë tendencë për të humbur në të gjitha drejtimet. Shpirti në trupin tonë harron se gëzimi i vërtetë është i pranishëm në fuqi vetë jetën. Ky gëzim ka tendencë


të besoj se organet shqisore janë shërbëtorët e tij dhe në vend të kontrollit të asaj që ka vendosur për të kontrolluar, ajo vetë merr kontrolluar nga ai. Ky është se problem shumë si rezultat i së cilës fuqi tona jetike merr të shqetësuar duke kërkuar mbrojtje.

Gayatri shkenca na mbron nga ky iluzion. Ratnakar, Dhruv, PRAHLAD, Angulimal rrezatonte forcë intensive me rëndësi jetike. Preceptor i dha një drejtim të duhur për këta shpirtra që ishin ndryshe humbur në një drejtim të gabuar ose ajo mund gjithashtu të thuhet se që nga fillimi vetë zhgënjimin e tyre ishte warded off. Adi Shankaracharya gjithmonë visualizes preceptor në këtë mënyrë. Dhe kështu duke e quajtur të tillë preceptor një "Gjithmonë si manifest Gayatri", Shankaracharya përulësi bows në preceptor.

Fatin tonë të mirë

Nëse jemi dëshmitarë se në dritën e së vërtetës atëherë ne do të kuptojë se ne jemi ata njerëz jashtëzakonisht me fat që kanë arritur Guru (preceptor) si Gayatri dhe Gayatri si një Mantra mësues feje.

Nga vetë kërkuesit shpirtërore mund të përfitoj nga Mantra Gayatri ashtu si çdo Mantra tjetër. Por në këtë epokë ajo është vetëm nderuar tonë Gurudeva Rishi thotë YUGA Shriram Sharma Acharya që e ka bërë të lehtë për ne të lidhen me Zotin nëpërmjet një parim të gjithë-përfshirë. Kështu është fatin tonë të mirë që ne kemi marrë Mantra Guru në formën e Mantra Gayatri.

Në të njëjtën mënyrë Gayatri i cili është preceptor tonë shumë, është e lehtë të arritshme nga të gjithë. Anëtarët e Parivar Gayatri e di plotësisht mirë se besimtar i madh i Gayatri dmth. Mahatma Swami Anand gjithmonë do të theksoj se preceptor ynë i nderuar është e pandashme nga Gayatri. Kuptimi dy Gayatri dhe preceptor tona janë një si brenda dhe pa. Swami Anand ishte anëtar i Samaj Arya. Ai ishte nderuar shumë në Samaj Arya. Swami Anand ishte i lartë për Gurudeva tonë nga 25 vjet. Megjithatë, ai gjithmonë do të përkulet poshtë për Gurudeva tonë (Shriram Sharma Acharya), i cili nuk ishte vetëm të rinj në moshë, por ishte gjithashtu një shtëpie dhe jo një Sanyasi (lypës). Nuk ka dyshim Swami Karpatri një figurë të nderuar të Sanatana Dharmës e miratoi Mantra Gayatri duke u dhënë një dhe të gjithë, por ai i kishte thënë një nga anëtarët Parivar Gayatri që Shriram Sharma Acharya është babai i Gayatri në këtë epokë. Në fakt për tërë jetën e tij ai punoi sipas porosive të Gayatri dhe kur ai hoqi dorë spirale tij të vdekshme në ditën e Gayatri


Jayanti ai shkrirë në Gayatri. Prandaj është me të vërtetë fatin tonë të madh të jenë të lidhur me një eksponent të madh të Gayatri.

Adi Shankaracharya i cili konsiderohet si një preceptor Gayatri përjetshme gjithmonë ra përmbys përpara saj. Do të thotë të përjetshme atë që nuk mund të kufizohet me, trupi vendin dhe kohën. Edhe Gurudeva tonë të nderuar foli për veten e tij në këtë mënyrë. Ai shtoi se ata që më shikoni si energji hyjnore dhe jo një trup të kufizuar njerëzore do të arrijë afërsinë e natyrës sime e vërtetë. Për këtë arsye ai tha gjithashtu se nuk e bëjnë një statujë e trupit tim. Në vend të kësaj ri-vendos një pishtar flakë që paraqet besimi intensive në Zot dhe një rrezatues, intelektin hyjnor. Ai më tej deklaroi se askush nuk do të marrë postin e një feje (preceptor) në Parivar Gayatri pasi kam heq dorë spirale e mia vdekshëm. Ata që do të fillojë të tjerët në Mantra Gayatri dhe ata që do të kryejnë ato rituale do të bëjë vetëm në mënyrë që përfaqësuesit e mia. E gjithë kjo dëshmon se ai dëshironte të rivendos Gayatri si energji hyjnore dhe jo si një imazh të kufizuar të emrit dhe në formë.

Nderuar tonë Rishi Gurudeva YUGA Shriram Acharya ishte Gayatri mishëruar. Nëna Gayatri i cili është energji hyjnore Savita Zotit mbytur çdo pore të qenies së tij. Gjithë jetën e tij ai ndihmoi adhurues të panumërta për të ecur në rrugën e madhështisë. Ai ishte një mjeshtër i Tantra Shkencës. Megjithatë, ai kurrë nuk kishte besim në fuqitë ekspozuar mrekullueshme për emrin dhe famë. Në fakt, sa më shumë si një shenjt i vërtetë është i shqetësuar këto mrekulli ndodhin me anë të trupit të tij, si për dëshirën e Perëndisë dhe kushdo që përvojat me të vërtetë ndjehet i bekuar. Gurudeva ynë nderuar ka marrë shumë forma fizike në vende të ndryshme me ndihmën e trupit të tij hyjnore delikate në mënyrë që të jetë me ndihmë të robërve të tij të dashur. Një besimtar arritur mbrojtjen e tij si për fatin e tij individual. Nëse fatin e dikujt është shumë e rëndë, një feje padyshim ndihmon një person i tillë të ndriçohet barrën e tij dhe duke nxitur besimtar t'i nënshtrohet dhimbjeve të vogla, ai është i ndihmuar për të arritur shpëtimin. Ne kemi shembuj të individëve të panumërta ku më shumë se 1 persona lakh kanë sfiduar që në ato ditë kur Guru nuk i ka plotësuar të gjithë, ata kanë takuar mësues feje dhe për rreth 1-2 orë që u ul në prani të Guru tonë të nderuar. Këto përvoja mund të jetë e vërtetë, por nëse ne përpiqemi të gjejmë prova të saj në botë bruto ne do të dështojnë pa fat. Për publikun e vë ai nuk gjendej ende për ndjekësit e tij i patundur ai e bëri veten në dispozicion.

FJALA e shenjtë e Nderuara YUGA Rishi Acharya Shriram Sharma

Në shpellën e heshtur e mendjet tona bën jehonë fjalës hyjnore të Acharya Gurudeva tonë Shriram Sharma. Zëri shenjtë thotë - unë jam gjithmonë me ju. Ju mund të shkoni kudo, por unë do të shfaqet në mes tuaj. Unë jetoj vetëm për ju. Unë do t'ju japë frytet e përvojat


e mia hyjnore. Ju jeni pasuria e zemrës sime. Ju jeni yjet e syve të mi. Ne jemi të gjithë një (shkrirë) në Perëndinë. Unë gjithmonë përvojën e njëshmërisë së shpirtit me të gjithë ju. Unë kurrë nuk kanë frikë e detyruar që të hyjnë në zjarrin të ndezur fort e lufton ashpër. Kjo është sepse unë jam plotësisht i vetëdijshëm për forcën tuaj të brendshme. Unë ju ndihmojë të përjetojnë një situatë pas tjetrit dhe ende sytë e mi e brendshme janë gjithmonë të shikuar ju. Çfarëdo që është bërë nga ju është e mundur vetëm në praninë time të shenjtë.

Shiko me qëllim për urimet e mia në mendimet e mia dhe në literaturën e mia. Pi ato mësime të shenjta në jetën tuaj të përditshme, sepse ata ishin të dhënë e parë për mua nga preceptor time që unë jam duke kaluar me besnikëri në të ju të gjithë. Kujtoj vetëm atë që është Një. Vetëm atëherë do të përvojë që në masë të madhe unitet që mund të përjetohet me organet pafund të minave. Ju vetëm mund të jetë dishepulli im i vërtetë, nëse ju jeni vigjilent, durueshëm dhe të përkushtuar për rrugën time të të menduarit. Mes nesh të gjitha qëndron një oqean të pafund të dashurisë. Lidhja në mes të një feje dhe dishepulli i tij është i vendosur më shumë se një vetëtimë. Kjo është më e fuqishme se vdekja shumë. Asnjëherë mos besimit organet pabindur tuaj kuptim. Sepse ata gjithmonë merrni shqetësuar kur të përballen me gëzim dhe pikëllim. Shko përtej të gjitha këto dualities. Ndërsa përjetuar këtë fëmijë vërtetë O, gjithmonë mos harroni se organet shqisore gjithmonë punojnë kundër drejtimin e shpirtit. Prandaj mbetet gjithmonë vigjilent. Ju jeni shpirtit dhe jo e trupit dhe kështu një pjesë e pandashme e të qenit shumë të mia. Trupi mund të zhduken çdo moment. Vërtet, kush e di kete moment? Prandaj gjithmonë të kujtoj qëllimit tuaj. Plotësoni psikikë tuaj të gjithë me mënyrën time të të menduarit. Jo në kohën e vdekjes, por në momentet tuaja të jetesës, të çliruar dhe pastruar mendjen tuaj. Prandaj edhe në qoftë se ju afrohet vdekja papritmas, ju jeni gati për të me qetësi. Prandaj të jetojnë jetën tuaj si pse kjo vdekje shumë e moment është gati të gëlltit ju. Vetëm atëherë mund të jetojnë një jetë të vërtetë. Koha është i shpejtë running larg. Nëse ju zhyt mendjen tuaj në mendimet e përjetësisë dhe pavdekësinë, vetëm atëherë mund të konvertohet duke kohë në përjetësi.

Gjithkush ka të përballet me një shumë të luftës duke ecur në rrugën e idealeve. Prandaj edhe ju duhet guxim të përballet me të gjitha testet dhe fatkeqësitë. Jetojnë një jetë të mbrojtjes së Perëndisë. Nëse jeni të vërtetë varet nga Perëndia, të gjithë frikën tuaj do të zhduket. Ju të gjithë jeni fëmijët e mi. Kudo që të shkoni, të jetë ajo jetë apo vdekje, gëzim apo hidhërim, të mira apo të këqija do të mbetet gjithmonë nga ana juaj. Unë gjithmonë mbrojnë të gjithë ju. I love të gjithë ju, sepse unë jam i detyruar të ju nga përkushtimin tuaj. Dashuria ime për Perëndinë më bën një me ty. Unë jam shumë i yt, shpirti fëmijë! Zemra juaj ne qëndrimit tim të vërtetë. Prandaj pse nuk keni frikë ndonjë gjë? Bëhu trim dhe i patrembur.


HYRJE Futja YUGA Rishi Shriram Sharma Acharya AS PRAJNAVATAR dhe autor i këtij libri

---- PRAJNAVATAR ËSHTË FORMA të unifikuar të NËNTË incarnations KALUARA E ZOTIT.

Deri tani të gjitha incarnations e Zotit që janë shfaqur kanë qenë për vendosjen e drejtësisë dhe të transformimit të kësaj epoke të bazuar në situata të ndryshme. Në këtë epokë të gjitha këto situata janë shfaqur në një dhe të njëjtën kohë kështu nëpërmjet një studim krahasues ne mund të kuptojmë lehtë se si një Prajnavatar është formë të unifikuar të të gjitha incarnations të Perëndisë.

1) MATSYAVATAR (mishërimi Peshku) - historia e transformimit të kësaj epoke.

Një ditë Zoti Manu pas rutinë i tij adhurimit iu ofruar ujë në pëllëmbët e tij (të quajtur Arghya) në diell-zot. Në atë kohë ai dëgjoi një zë delikate, Manu. Shikoni në Mua, Unë kam nevojë për ndihmën tuaj. Manu pa një peshk i vogël në shuplaka e tij dhe zëri i manifestuar nga peshku. Manu tha, Ju duket të jetë një personalitet hyjnor. Më thuaj, si mund të shërbejë ju? Peshk i tha, dua të kryej një detyrë gjigande dhe kështu këtë pellg është shumë e vogël për të. Kështu do të marrë mua për të Ganges lumit. Zemra e Zotit


Manu e mbush me dashuri, kur ai dëgjoi zërin e këtij peshku hyjnore. Kështu ai e mori peshku hyjnore në tenxhere me ujë e tij dhe e mori atë në një lumë të madh. Në një rast tjetër të mbarë Zoti Manu përsëri vizitoi atë vend dhe ai përsëri vuri re se peshqit hyjnore. Peshku hyjnor tha, madhësia ime është në rritje. Prandaj të më ndihmojë të arrijnë të oqeanit. Manu obliguar dhe mori peshku në oqean. Papritur nuk ishte Jala-Pralaya (shkatërrimit të botës me një përmbytje). Në se çdo gjë është duke u shkatërruar shkatërrimin dhe kështu peshku i kërkoi shtatë Rishis (Saptarshis) për t'u ulur në kurrizin e vet. Peshku i mori shtatë Rishis në luginën Himalayan nga ku Rishis të përhapur mesazhin e Veda (njohuri shpirtërore) në të gjithë botën. Sipas Puranas (indian mitologji), kjo është historia e Matsyavatar.

Kjo duket e çuditshme që Perëndia mishëron si një peshk. Dhe kjo është më e mahnitshme se që ky pushtet të fuqishëm jashtëshqisor sillet si një qenie njerëzore. Në kohët e lashta ka pasur një traditë të shkruar dhe të folur në lidhje me ligjet kozmike të caktuar në formë himn (Guru-preceptor). Ky është parimi i shkencës shumë. Teorema binom është një ekuacion linjë, por ajo është zgjeruar në masë të madhe mbi të. Teoria e Einstein-it është thjesht E = mc 2 , por ende nuk është komentuar mbi të në një mënyrë shumë të zgjeruar. Kulturës indiane gjithashtu ka qenë i paraqitur në këtë mënyrë. Ky parim shumë e ka manifestuar në fillestare tonë pesë incarnations mënyrë që të mund të kuptohet nga të diturit. Njerëzit egoiste e plotë e dëshirat mendore nuk duhet veten e tyre vihet në fasada, si po shihet sot. Sipas llogaritjeve Astrological kjo është koha për mishërimin Kalki për të manifestuar dhe individëve të caktuar në këtë mënyrë, shenjtorë të prezantuar veten si avatar Nishkalank (mishërimi i patëmetë), por në realitet ata nuk janë të aftë të mjaftueshme për jetë edhe bishti i kësaj mishërimit (kali) Kalki. Ata vënë vetëm në fasada sipërfaqësore, sa më shpejt si ngjyra artificiale zezë është larguar, stares realitetin në ne dhe kjo është situata qesharake qesharake sot. Ndoshta si rezultat i kësaj, ky përshkrim është përshkruar simbolikisht në kohët e lashta.

Një peshk është se krijesë që lëviz në drejtim të kundërt të rrjedhës së ujit. Ajo mund të jetë shumë i vogël apo shumë të madh në madhësi. Manu do të thotë ai i cili i është bashkangjitur në botë dhe dhembshuri dëshiron të ndaluar atë duke u shkatërruar. Veprimtaria dhe stilin e punës së këtij misioni (Gayatri Parivar) dhe themeluesi i saj është të këtij lloji. Nga warding off besimet e kota tradicionale ai i dha botës urtësinë shpirtërore të fesë Vedic kulturës shpirtërore indiane dmth. Elementet kundërshtare u përpoqën të mirë të tyre të nivelit të pengojë atë. Gayatri takon Brahmins, ajo është e shqiptuar në vesh, ajo nuk është menduar për zonjat, yajna mund të kryhet vetëm nga Brahmins, Brahmins janë ata që nga lindja vetem, shpirtërore do të thotë vetëm lule, Tilak, garlands, ai kundërshtoi të gjitha këto dhe ende Nga ana tjetër rejuvenated të gjithë këtë. Ai shkroi shkenca madh Gayatri në 3 pjesë. Sot të gjithë fëmijët e vegjël / e madhe, pleqtë, burrat, femrat etj kryejnë adhurimin Gayatri. Ata janë marshimi përpara në rrugën e vetërealizimin. Çdo njeri është i pranuar parimet e saj. Nën kushte të pasigurta për mundësinë e shkatërrimit të shkencave shpirtërore, ai me sukses themeluar prindërit e kulturës


indiane (Gayatri yajna) dhe tradita Rishi në Himalajet (Shantikunj --- Haridwar). Nga këtu, si lumi që vjen nga flokët Ganges Shiva e flokëve, ajo është duke u përhapur kudo. Çdo njeri është pjesëmarrje lumturi e manifestimit të saj.

Së pari ai hyri në ujë të tenxhere-(zemra) të njerëzve shpirtërisht të ndjeshme, atëherë ai u dha atyre meditim Gayatri, atëherë mësuar të tjerët, atëherë ai i dha kohën e tij, veten e tij, ai krijoi degë të tjera, ai i dha programeve publike, ai themeluar Shaktipeethas, ai i dha një kuptim shpirtëror të traditës Rishi që ishte e një qëllim të lartë, ai i shpëtoi të gjithë të tjerët së bashku me lloj hermitages e sotme të biznesit, etj krerët e saj, kjo urtësi hyjnore do të kishte mbytur dhe nuk do të mbetet edhe një gjurmë të spiritualitetit të vërtetë në qoftë se ai kishte nuk e arritur të gjitha këto. E gjithë kjo realizohet duke mbetur ai i vogël në shtat dhe sot ai është mbrojtës i saj kozmike. Mishërimi peshku mund të shihet se pushtoj çdo grimcë e Prajnavatar.

Mishërimi Turtle do të thotë një kombinim të shkëlqyer të comforts MATERIALE DHE dot ngritjen shpirtërore:

Si demi-perënditë dhe demonët janë bij të Brahmaji. Ata mbajnë luftuar dhe luftojnë me njëri-tjetrin. Të dyja palët përjetuar shkatërrimin. Prandaj nga ankthi dy prej tyre iu afrua Brahmaji dhe kërkoi këtij të fundit për të treguar atyre rrugën e paqes. Brahmaji u kërkoi atyre të dybek oqeanit dmth Samudra Manthan. Mali Mandarachal është bërë shufra churning. Zoti Shesha (gjarpri) u shndërrua në një litar. Në fund u demi-perënditë dhe në të tjera demonët, në mënyrë që të dybek oqean. Problemi ishte se për shkak të churning e oqeanit tërë sipërfaqen e tokës mund të marrë shpartallua. Kështu që do ta marrë barrën? Ata të gjithë pra iu lut Zotit. Zoti respektuar duke marrë mishërimi breshkë apo Avatar Kacchap dhe në shpinë të tij shpatulla peshën e malit Mandarachal. Pas oqean u churned, nga erdhi 14 bizhuteritë të cilat ishin të lumtur për të dy demiperëndive dhe demonëve. Kjo është historia e mishërimit breshkave.

Historia e mishërimit breshkë është një sekuencë e pakrahasueshme të shkencës trupore, Shkenca shoqërore dhe të shkencave shpirtërore. Duket e pamundur që një breshkë thjesht mund ta marrë barrën e një mali gjigant. Si mund të oqeanit të fuqishme të rrahur dhe se edhe me zot gjarprin tmerrshme (Zoti Shesha) si litar. Por sportive hyjnore të mishërimit breshkë e ka provuar këtë incident të jetë e vërtetë. Ndër 14 bizhuteritë ka nektar, si dhe helm. Prajnavatar hap misterin e mishërimit breshkë se si dy nektar dhe helmi janë të dobishme në jetën tonë. Demonët janë ata që shikojnë merriments kuptim si qëllimi


përfundimtar i jetës. Për këtë ata janë të gatshëm të ngacmojë edhe qeniet e tjera. Kjo mënyrë materialiste e jetës mund të konsiderohet si ideal e parimeve intelektuale dhe ato të shkencës materiale. Në botën e sotme ky demon Tripurasura është parë manifestohet kudo. Për shkak të atyre besimeve materialiste ka shtypje aq shumë, ngacmimi, krimi, elementë të padëshirueshëm, vjedhje, përdhunim etj mbizotëruese në këtë botë. Të gjithë fytyrat situata të shkatërrimit, si ndotja e mjedisit, mosbesimi etj Një shoqëri bëhet inerte, pa ndjeshmëri, kur ka mungesë të besimit dhe besimit dmth kjo inerci shihet kudo dhe në të gjitha sferat e jetës. Lumë i ndjeshmërisë ka tharë deri në atë masë sa që sot burri-gruaja nuk i besoni njëri-tjetrit, nuk ka hidhërim mes atit dhe birit, dy vëllezër të bëhen armiq dhe një lexon gjithë këtë në gazeta. Kjo është dhimbje për të qenë një demon. Kjo është e bazuar në materializëm egoizëm orientuar. Dhe e gjithë kjo shfaqet, sepse njeriu është konsiderohet si një organ i thjeshtë dhe jo si shpirt.

Nga ana tjetër, sepse e harron vlerat njerëzore si një rezultat i kërkuar me spiritualitetit vetëm si të gjithë dhe në fund të gjithë e jetës, feja sot ka marrë formën e shëmtuar të besimit të verbër. Vende treg sot në formën e spoteve pelegrin, hermitages, Mathas dhe tempuj të cilat janë përsëri si shtëpi të biznesit janë bërë sinonim me korrupsionin shëmtuar. Një mund të falë korrupsionit politik, por rezultat i drejtpërdrejtë i kësaj fasadës së spiritualitetit mund të jetë vetëm shkatërrim. Kjo do të thotë se hyjnia është e njëanshme. Prandaj churning të oqeanit do të thotë se si për të sjellë të dyja këto aspekte në një pikë të vetme kontakti. Jeta kuptim duhet të jetë churned nën testin e praktikave shpirtërore. Si rezultat i lind urtësi në lidhje me detyrat e kësaj bote dhe mund të na ndihmojë të arritur qëllimet tona shpirtërore.

Kështu është e qartë se qëllimi kryesor preceptor nderuar dhe përpiqen ishte për të sjellë të dyja këto ideale në një platformë të vetme. Në mënyrë që të bashkohen dy klasë intelektuale dhe pasuesit e Brahman ai krijoi Institucionin e Kërkimit Brahmavarchas në Haridwar, Indi. Këtu të dy rezultatet e meditimit besimit orientuar e Perëndisë me formën dhe praktikën e yoga meditimi e orientuar çrregullt janë përshkruar në një mënyrë shkencore. Kjo është forma manifestohet e Kundalini Shakti adhurimit pësuar nga preceptor tonë të nderuar. Ai ishte një shenjtor i madh realizuar dhe një mjeshtër i arritjeve materiale të kësaj bote shumë. Të dyja janë në drejtime të kundërta, por se si të dy mund të sillen në një platformë mund të kuptohet nga shkrimet dmth tij në Gayatri Mahavigyan (Pjesa 1) nr faqe. 240-248.

Preceptor ynë shkruan se se Merudand (palca kurrizore) është vetë në mal Mandarachal. Ida thotë Chandranaadi (majtas SVAR) është një simbol i, hyjni qetësi dhe Pingala ose Suryanaadi (SVAR drejtë) është një simbol i ngrohjes dhe materiale dëshirat. Duke churning të dyja këto Naadis (nerva delikate) me anë të Pranayaam (ushtrime të frymëmarrjes) dhe praktika të tjera shpirtërore Mooladhar është aktivizuar. Ajo është nga


këtu që dmth Brahmanaadi rrugën e diturisë e kozmosit fillon. Mooladhar apo bazën e Merudand është vendosur kur embrioni në barkun e nënës në formën e një molekule të zezë 6-njëanshme duke u bashkangjitur në bazë të Merudand. Në mënyrë që të firmës kulm, tendë këmbët shumë të forta janë të thelluar në tokë dhe janë të lidhura pastaj me litarë. Brahmanaadi gjithashtu ka qenë i lidhur me këtë molekulë 6-njëanshme (ShataKona). Kështu, forca jetësore është bashkuara të trupit. Simbolikisht kjo shumë e zezë 6njëanshme molekula quhet Kurma ose breshkë. Për shkak se ajo ka formën e një breshkë. Kuptimi simbolik i tokës në varësi të Zotit Kurma (breshkë) është që shtëpia e jetës sonë gjithashtu është e varur nga breshkave. Kjo urtësi dawns vetëm në psikikën e atij që i nënshtrohet praktikave të thellë shpirtërore. Preceptor tonë të nderuar e bëri pikërisht këtë dhe na dha njerëzit këto 14 bizhuteritë apo rrugën e shpirtërore ku pavarësisht një jetë materialiste mund të arrijë qëllimin e dikujt shpirtërore. Sot dy klasa intelektuale dhe klasa ateist teiste e njerëzve të besimit të orientuar i janë bashkuar misionit tonë në mënyrë që me sukses të përshkruaj parimet e Zotit Kurma.

Në këtë mënyrë Zoti VARAH laheshin me ndotjen e mjedisit në tokë:

Nuk ishte një demon quajtur Hiranyaksha. Ai craved aq shumë për pasurinë që ai ikën me tokën gjithë planetin. Nuk ishte kaos total në botë, kur ai i mbuluar tokën me fëlliqur dhe e mori atë nga rruga e oqeanit. Në këto rrethana që do të ruhen vellon e poshtër në planetin tokë? Kështu Zoti mori formën e Varah (derri) dhe duke vrarë Hiranyaksha ai shpëtoi planetin Toke. Zoti hoqi mbulon fëlliqur dhe i dha përsëri në tokë për të pastruar qenieve njerëzore për të banuar në të përsëri. Kjo është esencë e mishërimit të Zotit Varah. Hiranyaksha të thotë se ai sytë e të cilit janë plot me mall për ari ose materiale pasurinë vetëm. Mall nuk mund të jenë të kënaqur as me punimin e tokës ose për të bërë zejtarisë. Ajo mund të jetë vetëm të kënaqur me mullinj, fabrikat etj bazuar në teknologji të përparuar. Rishis tona ishin shkencëtarët super, por ata kurrë nuk përdoren materiale që shkoi kundër ligjeve të natyrës e cila nga ana e shkatërruar natyrën. Gjithkush sot është i vetëdijshëm se si ilaçeve allopathy kanë shkatërruar kaq shumë krijesa në tokë dhe se si toka është duke u milked për thatësi. Fakti që toka jonë duhet të jetë i larë jashtë të gjitha papastërtitë mund të matet nga papastërtitë e qyteteve tona, problemin e mbeturinave atomike, lloje të reja të sëmundjeve etj

Daniel Wanken, autor i "bamirësive e Perëndisë" libër shkruan se një herë e një kohë të qenieve njerëzore banonin në planetin Venus. Ashtu si në tokë edhe në Venus ishte kaos, tymi i makinave, dioksidit të karbonit, monoksidi i karbonit etj Për të studiuar të gjitha këto 2 satelitët artificial ishin dërguar atje. Wanken mendon se 2 hënave të quajtur Venus Phovos dhe Lovos janë satelitët artificial. Njerëzit lënë këtë planet për planetet e tjera më


të sigurt, kur ka pasur një shi të acidit. Një nuk e di nëse këto vërejtje janë të vërteta e të rreme, por rritjen e ndotjes në tokë patjetër do të na çojnë në një situatë të tillë të tmerrshme. Për këtë ajo është e mjaftueshme se ka fëlliqur dhe për të rritur në tym tokë ndotja e automobilave.

Preceptor tonë duke u bërë Zoti Varah përpjekur për të kapërcyer këtë ndotje. Ai na frymëzoi për të jetuar jetën së bashku me Nënë Natyra dhe hulumtuar në Yajnas gjigant. Sot ky fakt është vërtetuar nga shkenca moderne. Në kohën e shkencëtarëve Gorakhpur Ashwamedha Yagna shpall këtë fakt në mënyrë sistematike. Purusha Prajna (preceptor tone) nuk e kishte edhe një germa e alfabetit grek të lidhjes me botën materiale. Por ai vetë piu këtë helm në mënyrë që të shpëtojë botën nga ky rrezik dhe kështu të krijojë edhe vet po. Duke u bërë Zoti Varah ai zgjidhet për të ruajtur mjedisin e tokës nga rrezik të ndotjes. Deri tani ai nuk Yajnas organizuar vetëm, por ky mision është larje jashtë këtë ndotje me pemë të panumërta mbjellje dhe riaktivizimin formën Ayurveda e terapisë medicinale. Në ditët në vijim këtë përpjekje do të ketë pranim në mbarë botën. Vetëm atëherë do të ruhen në tokë.

Mishërimi i Zotit NRISHINHA MJETEVE përtëritje e besimit:

Vëllai tjetër i Hiryanksha ishte Hiranyakashyap. Ai craved shumë për ari të gjitha 24 orët e ditës. Ky mall e bëri atë të shkojnë kundër shpirtit të tij shumë. Nga amassing një pjesë të madhe të pasurisë ai deklaroi se vetë njeriu është Zot. Ai urrente për të dëgjuar në lidhje me Perëndinë e vërtetë. Ai shpik kaq shumë gjëra që ai ishte me iluzionin se as njeri as ndonjë krijesë tjetër mund ta vrasin. Ai do as nuk vdes brenda shtëpisë së tij dhe as jashtë. Ajo ishte sikur ai kishte një sigurim i jetës mbrojtëse në të gjitha vendet. Ai ndjeu se ai mund as nuk vdes për shkak të sulmeve të armëve dhe as për shkak të ndonjë sëmundje. Ai do as nuk vdes as në ditën natën. Në rrethana të tilla Zoti Nrisinha (NRI = njeri i + Sinha = luanit) të specieve të dyfishtë duke ulur në oborr dhe të vrullshëm deri bust Hiranyakasyap me thonjtë e luanit e tij të gjatë e shpëtoi PRAHLAD besimtar dhe besimin e themeluara në këtë mënyrë kudo.

Sot njeriu me të vërtetë ka bërë një Hiranyakashyap. Ai ka aq shumë armë që ai nuk është i frikësuar për të qenë të vrarë. Ai ka ilaçe aq shumë në dispozicion të tij se ai është i sigurtë se ai mund të jetojë deri në një moshë të pjekur e vjetër dhe ndoshta të bëhen të pavdekshëm gjithashtu. Sigurisht, kjo nuk ka dyshim është besimi i tij i verbër. Ai është i sigurt për sigurinë e tij në të gjitha fushat e jetës. Ai dëshiron vetëm një gjë se emri i Zotit nuk duhet të merret dhe të gjithë kjo është transmetuar në revista si Sarita etj Nën rrethana të tilla Zoti i shfrytëzuar të gjitha format e paqes në mënyrë që të krijojë besim në


zemrën e njeriut dhe në këtë mënyrë shkatërrojnë të gjitha dëshirat neveritshëm, lakmia, etj Një kuptimin e Sandhya është adhurim Gayatri, kjo është një Sandhi (paqen). Një tjetër Sandhi është epokë Sandhi (kryqëzimin) në të cilin gëzim kësaj bote është qëllimi i vetëm i jetës. Ky besim është duke u shkatërruar dhe idealet shpirtërore janë të përhapur ngadalë por me siguri kudo. Në një moment flash të Prajnavatar (YUGA Rishi Shriram Sharma Acharya) tonë të arrihet me lehtësi të gjitha këto në mënyrë të tillë sikur të donte Zoti Nrisinha ai doli nga një shtyllë nga shkatërrimtar atë të hapur. Ai mbrojtur PRAHLAD e drejtësisë dhe pas duke lënë prapa adhuruesit e tij që ishin eulogizing tij, ai u zhduk. Ai ishte i një natyre shumë të dhembshur dhe të ndjeshme, për shkak të ligësisë që ai u shfaq me vdekje. Ai mbush me dashuri hyjnore dhe kishte zemërimi ekstreme shumë. Ai kurrë nuk kompromis me vlerat themelore të jetës. 21 st shekull është manifestuar me shpejtësi për atë shumë të mundshme të një të ardhme të ndritur, si fëmija i të cilëve ai kishte besim të mbrojtura. Një rimorkio e vogël e kësaj në formën e YUGA Sandhi Mahapurashcharan është duke u miratuar në vendlindjen nderuar Gurudeva së, Anvalkheda më 3,4,5,6,7 nëntor 1995 AD Kjo do të përshkruajnë një skenë më shumë nga shkatërrimi i dëshirat dhe besimi do të krijohet kudo . Njerëzit do të dëshmojë e gjithë kjo amazingly dhe eulogise atë.

Tre këmbët e VAMAN dmth, Wisdom përkushtim dhe veprim:

Mbreti ishte shumë egoiste Bali në lidhje me pasurinë e tij dhe madhështi. Edhe pse ai ishte bujar zemre por ai ushqente dëshirat për shumë gjëra në psikikën e tij. Për të arritur famë ai do të bëjë asgjë. Ai sundoi mbi tërë tokën. Një ditë një fëmijë të vogël (Vaman) erdhi në mesin e tij dhe e pyeti për të tokës me sipërfaqe 3 metra. Bali qeshi dhe ranë dakord për ta bërë këtë. Në atë kohë Zoti Vaman i cili ishte një fëmijë deri më tani shfaqur formën e tij gjigande kozmike. Ai matur gjithë botën me 2 këmbët e tij. Nuk kishte vend për të mbajtur këmbët e tij të tretë. Në këtë pikë arroganca Bali u zhduk. Kështu Bali dorëzuar të gjitha e tij me Zotin. Kjo është historia e Zotit Vaman. Por përforcim është mjaft e madhe.

Sot të gjithë craves për emrin dhe famë. Prandaj Parlamenti prishet dhe qeverive të ndryshojë. Nuk është gjakderdhje mbi dallimet në ideologjitë. Big vendet Bosi mbi ato të vogla. Ata veprojnë sipas tekave të tyre dhe idhujt. Gazetarët janë bërë verdhë mendërisht, gjykata e ligjit nuk ka ideale të mëdha për të jetuar deri në, ata që duhet të mbrojnë qytetarët e tyre janë bërë plaçkitësit dhe e gjithë kjo që po ndodh në mënyrë të hapur si dhelpëri e Bali. Kudo flitet ende në vend që të turpëruar për atë njerëz të krenohemi në të gjitha detyrat joetike. Vajzat janë duke u djegur për shkak të sati, ata janë të shqetësuar për prikë. Njerëzit të cilët inkurajojnë të gjitha këto janë thënë të jetë inteligjente dhe janë dhënë të gjitha nder. Ironia është kjo që njerëz të tillë mendojnë se ata janë shumë të mençur. Të tjerët mendojnë se ato të robërve të madhe dhe të plotë të punës së vështirë.


Prajnavatar tonë duke shkruar libra të vendosura njohuritë 2700 në një vend në botë dhe në këtë mënyrë na dha dituri. Sot kjo literaturë është në kërkesa të mëdha në të gjithë botën. Gayatri Parivar është duke u bërë sinonim me Vivekanand e Çikagos. Për shkak të kësaj letërsie pa dyshim preceptor tonë të nderuar shtri urtësinë e të gjithë botës dhe tani ajo që mbetet është për të përhapur në të gjitha qoshet e botës. Në të njëjtën mënyrë ai i dha formën e vërtetë të adhurimit të shenjtë në mes të fasadë fetare. Në ditët e ardhshme vetëm përkushtimin e një zemër të pastër do të fitojë vrullin në botë dhe jo ndonjë fasadë. Në të njëjtën mënyrë ai na tregoi të gjitha se si mund të duke u bërë një njeri i Yoga e veprimit nga Zoti për të bashkuar aktivitetet tona mund në trupin e dikujt kryejnë veprimtari të ngjashme me ato të 5 organeve. Të gjitha këto 3 streams vënë së bashku është adhurim Gayatri dmth Triveni e përkushtimit diturisë dhe veprimit. Në kohët e lashta këtë adhurim kishte miratimin universale dhe në të ardhmen kjo është pikërisht ajo që do të ndodhë. Në të njëjtën mënyrë sotme fasadë Bali i diplomacisë do të shpërbëhet dhe, unitet qetësi dhe dashuri do të fitojë rëndësi. Epoka e ardhshëm do të ecin në këtë rrugë që do të mirëqenies port të gjitha krijesat dhe u jep atyre mirëqënien. Një shoqëri e kulturuar është e mundur për të ndërtuar vetëm në bazë të një trup të shëndetshëm dhe mendje të qartë.

Shëndoshë e kreut të Zotit PARSHURAM VERSUS ZGJIDHJEN menduar PRAJNAVATAR TONA:

Është thënë se Mbretërit kishin bërë shumë arrogant. Ajo ishte në natyrën e tyre shumë të ngacmojnë lëndët e tyre dhe në atë kohë ka lindur Zoti Parshuram. Ai me zell copëtuar off krerët e të gjitha mbretërve.

Që nga Zoti Parshuram pavarësisht nga të qënit një Brahmin ekzekutuar akteve të tilla kjo nuk duket e mundshme që ai i dha të menduarit të tilla intensive të Rajasic (aktiv) njerëzve, që ata kishin për të ndryshuar procesin e tyre shumë të menduarit. Kjo mund të shihet qartë në jetën e preceptor tonë të nderuar. Mendime të këqija në psikikën tonë dukshme nga jashtë si veprime ndyrë. Preceptor tonë të nderuar përulësi paralajmëroi njerëzit me shkrimet e tij të fuqishme, ai e shpjegoi shkencërisht reagimet e veprimet tona dhe kështu shumë njerëz i turpshëm janë transformuar për të mirë. Një lëvizje shumë gjigande etike u zhvillua e cila ishte e ngjashme me shëndoshë off kokat e sundimtarëve politikë. 2700 libra të shkruar nga Gurudeva tanë të nderuar është si një sëpatë, kush lexon ajo është impresionuar dhe kështu merr transformuar për të mirë. Kjo është ndikimi i lëvizjes etike që ka çuar në seminare prej 800 Govt. zyrtarët.


RESPEKTIMI I KARAKTERI NGA DINJITETI Zoti RAM:

Zoti Ram quhet Maryada Purushottam --- më të mirë në mesin e njerëzve të devotshëm charactered. Preceptor tona nderuar jo vetëm mësimet e karakterit të krijuar devotshëm në të gjitha fushat e jetës, por vetë imbibed atë në jetën e tij në mënyrë që të nxjerr në pah për të na shërbimeve të saj në ditë për transaksione ditë të jetës sonë.

Zoti kurrë nuk e mori Ram ndihmë nga ndonjë perandori tjetër, Mbreti etj por ndihmësit e tij u mbart, majmunët, shimpanzetë etj preceptor tona nderuar mblodhën të zakonshëm, njerëz të ndjeshme dhe duke marrë një orë e punës së përditshme prej tyre, së bashku me 10 paise e kontributit nga tyre ai e ngriti misionin nga toka në qiell. Ram djegur Lanka prej ari dhe preceptor tonë të nderuar grimcuar për tul të gjitha ideologjitë materiale, lakmia etj Zoti Ram uplifted të shtypurve, të dobët, të varfër dhe klasës gratë. Për qind nderuar tonë preceptor shumë qind ekzekutuar këto detyra. Ai tregoi botës formën kozmike. Të gjithë jemi dëshmitarë formën kozmike e preceptor tonë të nderuar. Ai e respektonte të gjitha Rishis. Nga rinovimin e traditës Rishi ai i dha një drejtim të ri për fenë.

Shri Krishna I KALAS DHE PRAJNAVATAR 16 E 24 rrjedhat e energjisë:

Zoti Krishna i jetës fillon në njërën anë me luftë dhe në anën tjetër ai vendos artit popullore. Kjo shumë është historia e Prajnavatar tonë. Ata potencialet që ishin zhytur në kënaqësi kuptimin e Mbretërve u devijua nga Zoti Krishna ndaj përkushtimit dhe mirëqenien e të gjithë. Preceptor tonë respektuar dha një drejtim të mirëqenies duke inkurajuar, arti kënduar, duke vepruar etj Nëse Shri Krishna na dha një urdhërim i Yoga e veprimit, atëherë preceptor tonë të nderuar na mësoi se si të kryejnë Yoga e veprimit në kohë duke u përpjekur sotme. Ai shndërroi shtëpinë e tij në një vetmuar e austerities dhe e inkurajoi edhe të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Kjo Mahabharat shumë që ai ekzekutohet është sot kapitullin e fundit dhe i fuqishëm në formën e krijimit të epokës. Në këtë, të rinjtë si Abhimanyu janë të kryerjes së detyrave gjigant. Ka trima si Arjun dhe Bheema. Të gjithë njerëzit shquar janë duke u përpjekur për të bërë kombit tonë një fuqi super dhe e gjithë bota e plotë e paqes.

Zoti LIKE Budha Sangh BUDHI PRAJNAVATAR tonë dhe THEMELIMIN E Chakra Dharma:


Nëse ju bëni një studim të ngushtë pastaj nga pikëpamja e programeve për të dhënë një kuptim të duhur të drejtimit të stileve të punës, institucionet, ideologjitë dhe rrjedhën e epokës aktivitetet e Zotit Budha dhe YUGA Nirman Yojana është e ngjashme. Ajo duket sikur detyrat e Zotit janë duke u ekzekutuar Budha nga Prajnavatar tonë. Substrat i intelektit dhe diskriminimit është adhurim Gayatri. Ai krijoi gjithashtu drejtësinë. Që formojnë dhënë shoqatës nga krijimi epokë shumë të është dhënë nga Parivar Gayatri. Budha kundër vrasjes së të gjitha krijesat dhe Gayatri Parivar ndjekur edhe në hapat e tij. Synimi i tij ishte upliftment e grave dhe kjo është një nga qëllimet kryesore të YUGA Nirman Yojana. Ai e bëri Sanghas; YUGA Nirman Yojana Shaktipithas themeluar. Në këtë mënyrë Avatar dhjetë Nishkalank është esencë e të gjitha incarnations. Nuk ka asnjë dyshim për këtë. Ata që do të dyshojnë do të shkatërrohen nga zjarri flakërues e dyshimit. Ne kurrë nuk të njohur të tillë urtë të madh, profet në formën e Gurudeva tonë të nderuar si një Prajnavatar. Ata që u bashkua me atë ishin të bekuar me të vërtetë. Thos të cilët larguar larg janë plot me agjitacion dhe do të mbetet edhe në të ardhmen.

PROPHESIZER me famë botërore dhe autoritetin e PRAJNAVATAR:

Vetëm disa fitojnë fuqinë për të bërë profeci nga Zoti i Plotfuqishëm. Mbi këtu ato profecitë e shikuesve të famshëm në botë është duke u sqaruar e cila ka ndikuar në psikologjinë e publikut për një gjatësi të madhe të kohës. Të gjitha këto shikuesve pajtohen se drejtimin e një të ardhme të ndritur të botës do të jepet nga India vetëm, por mund vetëm të quhet një i jashtëzakonshëm "Yoga" që profecitë e ndryshme të bëra nxjerrin në pah aktivitetet e ndryshme të preceptor tonë të nderuar.

PROPHESIZER Jean Dixon

Jean Dikson kishte fuqinë për të bërë profeci mahnitshme dhe kështu ajo fitoi famë jo vetëm në Amerikë, por në të gjithë botën. Linjat e mëposhtme janë një dëshmi për profecitë e saj të vërtetë:

Jean Dikson ishte ftuar për një parti në një klub Solgrave. Në atë kohë Presidenti Truman ishte Zëvendës President i Amerikës. Ai laughingly pyeti, ju jeni një besimtar të Zotit, kështu mund të parashikojnë të ardhmen time? Shumë shpejt do të bëhet President i Amerikës, tha Jean Dikson me një buzëqeshje dhe me të vërtetë në disa ditë Truman u


zgjodh President i Amerikës. Në u zgjodh President ai e pranoi, "Ne nuk kemi mundësi tjetër, por të pranojmë se fuqitë shpirtërore janë më të fuqishme se materiale të fuqishme." Të gjithë të Amerikës ishte i habitur me fuqitë prophesizing e Jean Dixon. Pasi në vitin 1994 Presidenti Roosevelt ftoi Zhan Dixon në Shtëpinë e Bardhë dhe e pyeti --- Sa kohë do të marrë për të përmbushur detyrat e mia? Dikson u përgjigj seriozisht --- President, unë jam shumë i keq për të thënë se ju keni shumë pak ditë për të jetuar tani. Roosevelt nuk mund të ndihmojnë duke qeshur dhe përsëri ai vdiq në disa ditë. Parashikuar nga Jean Dikson vdekja e tij ishte për shkak të thyerje e një enë gjaku në tru.

Incidenti mësipërme u provua përsëri në oborrin e një zyrtari. Një ditë të Përgjithshëm të Indisë Shri Agjenti Giriraj Shankar hodhi një parti drekë. Kolonel Nawabzada Sherali ishte i ftuar së bashku me Jean Dixon. Kolonel Sherali e pyeti një pyetje, "Zonjë, a mund të parashikojnë të ardhmen time?" Sigurisht po, tha Jean Dixon, "Më 2 nd India qershor 1947 do të jetë e ndarë. Ju do të duhet të shkojnë në atë pjesë (vendi), e cila do të mbizotërojnë me muslimanët. "

Në mëngjesin e Sherali qershor 1947 Kolonel dytë i telefonoi Jean Dixon duke thënë: Madam ---, parashikimet tuaja janë të gabuara. Por, Jean Dixon shumë në mënyrë të vendosur tha: "Zotëri, çdo incident mund të bëhet në flash e një të dytë. Ditë të tërë është lënë ende. Ju lutem prisni. "Vërtet, më 3 rd qershor 1947 në gazetat amerikane u botua --India dhe Pakistani kanë qenë të ndarë. Së bashku me ushtrinë është ndarë shumë dhe me të vërtetë Kolonel Sherali kishte të niset për në Pakistan.

Një mbrëmje në 1947, kur në shtëpinë e Jean Dikson ka pasur një bisedë për çështje politike, emri i Nju Delhi shumë u përmend. Papritmas Jean Dikson tha: "Duket Gandhiji do të jetë vrarë dhe kjo do të ndodhë brenda 6 muajve. "Me të vërtetë Gandhiji u vra më 30 -të janar 1948. Në të njëjtën mënyrë ajo ishte e shqetësuar për vrasjen e presidentit Kennedy në vitin 1963. Pasi ajo u përpoq për të shpjeguar Hallow Kennedy Kennedy mik për të ndaluar të udhëtojnë për gjashtë muajt e ardhshëm. Në fakt ajo ishte ky Kennedy, për të cilin ajo e kishte parashikuar në vitin 1963 se ai do të bëhej President i Amerikës. Ndërsa parashikuar vdekjen e tij Jean Dixon më tej tha se emri i assassinator-së do të fillojë me shkronjën "O" dhe në fund me "D". Më vonë të gjithë ishte një dëshmi për vrasjen e Kennedy kur ai ishte turne Teksas dhe parashikoi si nga Jean Dixon emrin assassinator ishte Oswald.

Jean Dikson kishte parashikuar shumë ngjarje të ardhmen, si raketa e parë pa pilot ruse hyjnë në Hënë, Eisenhower fituar fushatën e tij zgjedhore, rënie të Khruschev, Kina po


bëhet një vend komunist, duke u bërë Shastriji Kryeministri pas Nehru etj të cilat të gjitha u vërtetua se ishte e vërtetë më vonë.

Një profeci shumë të rëndësishme me referencë për një epokë të re --- LINDJES e një njeriu të engjëllore në një familje RURALE

Në një familje shumë e përulur, rurale, një shpirt i madh ka marrë lindur që do të drejtojë, të menaxhuar dhe kontrolluar një revolucion të madhe shpirtërore. Ai do të jetë ndihmuar nga punëtorët aktiv i cili do të transformojë këtë botë shtrembëruar për të mirë.

Një fshat i vogël Anvalkheda, rrethit Agra (UP, Indi). Këtu në një familje shumë të vogël por të kulturuar, hyjnore mundësuar larg nga kaosi i qyteteve u lind preceptor tonë të nderuar siç përmendet në profecinë dmth mbi 50 vjet mbrapa. Ai ishte një depo të pushtetit. Për shkak të aftësitë e tij shpirtërore edhe në jetën e tij të fundit ai kishte treguar rrugën e vërtetë të dot ngritjen shpirtërore. Edhe kjo lindjen e tij filloi me spiritualitetin. Duke bërë një pjesë shumë e shpirtërore e të qënit e tij ai wove atë në rutinën e përditshme e tij të jetës. Ai na tregoi ekzistencën e shpirtit (Zoti) dhe shpërtheu bori e një revolucioni në mbarë botën shpirtërore. Nëpërmjet revolucionit e tij mendonte ai na dha një rrugë të tillë, si pasojë e të cilës shumë shpirtra ndjekur në gjurmët e tij. Si rezultat një atmosferë e spiritualitetit po fiton vrull në të gjithë botën. Ashtu si trupi i tij bruto edhe sot trupi i tij delikate është shumë aktive. Rrethanat kanë ndryshuar, ajo do të ndryshojë në të ardhmen dhe kështu të ardhmen e 21 st shekullit do të jetë shumë e ndritshme. Duket sikur profecia Jean Dikson do të bëhet realitet edhe këtë kohë.

JOHN futurist MELARD

Redaktor i "Jeta shërimit", John Melard duke rënë dakord se kjo epokë do të transformohet shkruan:


Sot problemet e botës janë aq të ndërlikuar se ajo nuk është e mundur për të kapërcyer ato nga një intelekt të dobët të njeriut. Unë kam një ndjenjë gut se Perëndia do të manifestohet në tokë dhe se ai do të transformojnë këtë epokë me fuqinë e ndihmësit e tij.

Termat "Transformimi i kësaj epoke" dhe "YUGA Nirman Yojana" të preceptor tonë të nderuar, është një dëshmi e drejtpërdrejtë e profecisë më sipër. Ajo është një fakt i njohur se Perëndia gjithmonë mishëron me ndihmësit e pushtetit hyjnor dhe vazhdimin e pushtetit kontrollon botën. Disa nga kjo fuqi e Perëndisë mishërohet në personin e Gurudeva tonë të nderuar. Nëpërmjet sytë e tij hyjnore dhe forca e shpirtit e gjeti shumë individë hyjnore kulturuar dhe nga fuqizimi i tyre i çoi në rrugën e transformimit të epokës. Në fakt e gjithë bota është në grahmat e gjetjes transformuar.

Problemet e sotme të kësaj bote janë bërë në mënyrë intensive që ata nuk mund të zgjidhet nga një intelekt të njeriut. Bota paqes është përtej fuqisë së përpjekjes njerëzore. Megjithatë, nuk ka nevojë të dëshpëruar. Sepse sinjale të tilla janë në det që Perëndia ka tashmë mishërohet në mesin tonë dhe është përpjekur të krijojë një epokë të re me ndihmën e fuqisë së ndihmësit e tij. Intelektuale e tij dhe potencialin e shpirti do të tregojë se ai është mishërimi i Perëndisë. Tillë uplifter i botës nuk mund të mbetet inkonjito për kohë të gjatë.

Kur dështon endevaour njerëzore, fuqia hyjnore merr frenat dhe arrin të bërë të mundur atë që është e pamundur për përpjekje njerëzore. Në të vërtetë çdo veprim i mishërimit të bëhet një kujtim. Lexuesit kanë 2700 librat e preceptor tonë të nderuar. 800 dorëshkrime ende mbeten për t'u botuar. Përveç kësaj janë libra në Vedas, Puranas dhe Smritis. Kurrë në historinë e botës ishte një njeri si preceptor tanë të cilët vetëm handedly shkroi letërsi të tilla të dobishme. Sa i përket çështja e pushtetit shpirtit është e shqetësuar se nuk mund të llogariten si libra, por ajo mund të jetë kuptuar nga shembulli i punuar me bruto, si dhe trupi delikate. Një mostër e forcën e tij të shpirtit është fakti se ai mund të shohin me sytë e mbyllur të gjitha ngjarjet që ndodhin në botë dmth bruto dhe delikate nga toka për të ndërmjetësirë dhe gjithashtu e di vet shkak-efekteve.

Futurist ROMMAIN Rolland (FRANCË)

Rommain Rolland të Francës ishte një i madh, mendimtar filozof dhe autor i librave. Ai ishte jo më pak e madhe e një prophesizer shumë. Shumë fort ai besonte se kur flitet për një qytetërim të ri dhe të kulturës botërore --- "Unë kam besim se një grup i madh i racës


bardhë kulturuar me cilësitë e tij të mira / të këqija do të shkatërrohen dhe të një qytetërimi të ri do të shfaqet. Në kulturën indiane dhe filozofi të ardhmen do të vendoset në të gjithë botën si një fe botërore dhe kultura. Një shoqëri e re do të themelohet. Unë nuk kam asnjë frikë për të marrë njollosur. Bota perëndimore nuk kuptojnë pavdekshmërinë e shpirtit, por unë kam besim të fortë në të. Ata duke lindur në vendet perëndimore janë të ndikuar nga kultura perëndimore dhe kështu do të përballet me pengesa të fuqishme në jetën e tyre. "

Në shkallë botërore përpjekjet intensive të lëvizjes "Devasanskriti Digvijay" synon një komb bote, një gjuhë dhe një botë të kulturës botërore. Dhe kjo është pikërisht ajo që do të ndodhë. Kjo është ajo që është treguar nga hyjnore Rolland Rommain shikuesi.

Futurist Anderson

Nga fëmijëria e tij shumë Anderson kishte potencialin për të parashikuar të ardhmen. Shumë nga profecitë e tij kanë ardhur vërtetë ----

Një luftimin e Përgjithshëm amerikan në Luftën e Dytë Botërore do të bëhet më vonë Presidenti i Amerikës. Eisenhower i cili ishte i Përgjithshëm i Ushtrisë Amerikane Aleate më vonë u zgjodh President i Amerikës.

Në vitin 1947 pas Krishtit një komb të rëndësishme të Azisë, do të dalë nga kthetrat e sundimit britanik. Në vitin 1947 India fitoi lirinë politike.

Më 8 -të gusht 1945 të tillë një ngjarje e tmerrshme do të ndodhë si rezultat i të cilit një situatë sa i përket luftës me Japoninë do të ndryshojë në mënyrë drastike. Dhe në 18 -të gusht të luftës do të përfundojë. Ajo ishte në 8 -të gusht se Hiroshima u bombardua. Lakhs e njerëzve të vdekur. Si rezultat Japonia u shpartallua. Duke dorëzuar më 18 -të gusht të luftës i erdhi fundi.

Anderson duke parashikuar se se bota do të jetë diçka krejtësisht të ndryshme pas vitit 1999 pas Krishtit ka shkruar ----


Një individ duke lindjes në një familje shumë të vogël rurale të Indisë jo vetëm që do ndikojë në vendin e tij shpirtërisht, por vendet e tjera të botës shumë. Ky person do të jetë profeti më i madh në historinë e gjithë botën. Ai vetëm do të ketë aq shumë pushtet organizative të cilat nuk do të kishte nga çdo Govt. e çdo komb i botës. Në linjat e të gjitha kushtetutat e botës që ai do të krijojë të tilla ku një kushtetutë të njeriut në të gjithë botën do të ketë një gjuhë, një Govt., Në botën e lartë gjyqësor dhe një flamur botë. Për shkak të ndikimit të këtij njeriu të përpiqet të shumtë në kontrollin e vetë, sjellje të mirë, drejtësia, etika, dorëzimi dhe bujari. Në faqet e para gazetë e lajmeve të tilla do të jenë të shtypura si tituj të cilat do të inkurajojnë shërbim të njeriut, heqjen dorë, e guximshme dhe bujari. Leximi gjithë natyra e këtij populli të ndjeshme do të shfaqë. Vrasjet, dacoity, grabitjes, krimi, veprimtari të paligjshme do të vijnë në një ndalur total. Deri në vitin 1999 përballë tërë botës do të ndryshojë dhe pastaj për mijëra vjet njerëzit do të jetojnë një jetë të paqes së shenjtë. "

Ai përpunoi më tej se kjo fe do të përhapet shumë më të gjerë që sot ne nuk mund të parashikohet. Kjo fe dhe kulturë do të jetë që të Indisë dhe profeti gjithashtu do të jetë një indian. Ai është aktualisht hedhjen poshtë gurët e parë themelet e një revolucioni në mbarë botën.

Profecia e mësipërme është shumë e ngjashme me atë të Jean Dikson. Në këtë mënyrë këto profeci të ngjashme të futuristët të mëdha të botës thekson se transformimi bota është dëshira e shenjtë të Perëndisë dhe se në asnjë rast do të ndalet. Nuk ka dyshim se kjo epokë patjetër do të transformohet.

Në të vërtetë këtë mendim të jashtëzakonshëm revolucion programin e preceptor tonë të nderuar është përhapur në gjithë botën. Duke braktisur kotësi, fasada, njerëzit etj arroganca janë imbibing, heqjen dorë shërbimin e bashkëpunimit dhe vlerave të tjera njerëzore në një mënyrë të mëdha. Ngadalë në botën e sotme një transformim relative është duke u dëshmuar. Prapa këtë realitet është puna e fuqisë hyjnore e që profeti. Ai, sipas këtyre parashikimeve, ka lindur në një fshat të vogël të Indisë të quajtur Anvalkheda në Uttar Pradesh. Ai mblodhi aq shumë pushtet shpirtëror që në bazë të tij ai ndryshoi të menduarit shumë të personaliteteve kryesorë dhe Govt të lartë. zyrtarët. Në një kohë shumë të shkurtër upliftment politike është duke u dëshmuar. Fakti jashtëzakonshme është se luftërat janë shumë në rënie. Njerëzit janë tani në kërkim me dashurinë si Perëndi. Profecia preceptor tonë të nderuar e 21 st shekullit qenë shumë të ndritshme është provë e parashikimeve mësipërme.


BABAI futurist Vector

Të famshëm në botë futurist, shenjtor dhe respektohet Ati z. Vector shkruan duke ditur Chapt. 6, Zbulesa 24, Mathew në Bibël se:

"Kuptimi i një njeriu me një shpatë ulur mbi një kalë është lindja e një individ të tillë i cili do të revolucionarizojnë botën duke i dhënë ideologji fetare për të gjithë njerëzit e botës. Në atë kohë do të jetë mëkatare zakonet, trupi do të jetë e dobët dhe Zoti e vdekjes do të shkaktoj luftra, zi buke, vërshimet, epidemitë etj fatkeqësive natyrore do të jetë në rritje. Lëvizjet e yjeve dhe planeteve do të jetë shumë e dëmshme për njerëzimin dhe në atë kohë kjo fuqi hyjnore do të mishëruar në tokë. Ai do të të sjell paqen e shenjtë dhe të çojë të gjithë në rrugën e vlerave njerëzore. "

Për lëvizjen e Digvijay Devasanskriti kali i Ashwamedha Yajna është në arrati jo me një shpatë, por me flamurin e kulturës. Nga karakteristikat që është shumë e qartë se vetëm si një shpatë me shkurtimet e deri objekteve kështu që edhe flamurin e shkurtimeve të kulturës të gjitha mëkatet tona. Tani analizën shkencore të spiritualitetit po ndryshon të gjitha besimet e vjetëruar të spiritualitetit. Preceptor jonë nderuar nuk është thjesht një individ, por ka të vërtetë mishërohet si një fuqi gjigande hyjnore. Ai ka marrë detyrën masive e transformimit të gjithë botën me aftësitë e tij shpirtëror dhe të shtruar parimet e tillë e paqes e cila detyruar njerëzit që të bëjnë një marrëveshje e madhe e ri të menduarit.

PROF futurist. HARAREY

Prof Hararey dëshmitarë të ngjarjeve profetike në ëndrrat e tij. Një javë më parë u nda nga jeta Prof Gandhiji Hararey e kishte parashikuar vdekjen e tij.

Kur yje Sukarno ishin në kulmin e tyre Prof Hararey tha: njerëzit Sot nuk po shohim asnjë njollos, por në një kohë shumë të shkurtër ata do të shohin shkatërrimin e Sukarno. Me të vërtetë pas 1 viti Sukarno përjetoi një rënie.


Uptil tani shumica e parashikimet e Prof Hararey kanë ardhur vërtetë. Kur një analizon rrethanat e sotme do të jetë së paku mahnitshme në qoftë se parashikimet e tij për një të ardhme të ndritur të vijë e vërtetë.

Ai pa se ---

Vitin 2000 pas Krishtit dhe një vit më parë se.

Një person i mishëruar hyjnore ka marrë lindja, Ai do ta mbushë mendjet e të gjithë me hare, ai do të kapërcejë të gjitha vështirësitë e botës. Ai do të shpjegoj njerëzve inethical dhe të padrejtë.

Tremujorin e parë të natës, kur unë jam në gjumë të thellë unë shoh një person hyjnor në ëndrrën time. Midis vetullat e këtij Yogi, ulur pranë një lumë i lundrueshëm, unë shoh një gjysmë hënë. Flokët e tij janë të bardhë si rrobat e tij, lëkura e tij është e drejtë dhe këmbët e tij ka sandale leatherless. Rreth tij është një turmë e njerëzve të shenjtë. Në qendër djeg një zjarr. Këto diçka që njerëzit këndojnë dhe pastaj hedhin diçka në zjarr. Smoke mbush deri në qiell. Të gjithë njerëzit e botës do të vrapojnë në drejtim të këtij vendi. Në mesin e tyre janë me aftësi të kufizuara, varfëria njerëzit goditur. Ai person hyjnor është udhëzuar ata dhe kështu mbushur zemrat e tyre me lumturi. Vështirësitë e njerëzve janë duke u warded jashtë, njerëzit janë të përzierjen me njëri-tjetrin të lirë të pëlqen / nuk i pëlqen. Ka një rrebesh i lumturisë qiellore. Drita është ngadalë duke shtuar dhe mbi një mal hyjnor është hedhur dritë si dielli. Nga atje rrezet e dritës si uji e rezultatet e viteve rritet dhe mbulon atmosferën e tokës të tërë.

Profecia e mësipërme është ajo e botës Hararey shikuesi i famshëm Prof që ai kishte folur në "një epokë të re do të shfaqë" dhe kjo është elaboruar më tej në revistën "Mirror West". Prof Hararey ka lindur në një familje fetare çifute të Izraelit. Për shkak të parashikimet e tij të prirur dhe të saktë ai u bë i famshëm në Evropë dhe Afrikë ashtu si Anderson dhe Dixon në Amerikë, Prof Cheiro në Angli dhe Varah Mihir në Indi. Kur njerëzit pyetur Prof Hararey në lidhje me ëndrrat e mësipërme, ai tha se ato ëndrra që unë të marrë në orët e hershme të mëngjesit të vijë e vërtetë në një hapësirë kohe shumë të shkurtër, ato ëndrra që unë të marrë në mesnatë u bë realitet pas 1 viti dhe ato të para në e parë tremujorin e natës vijnë e vërtetë pas pak vitesh. Lidhur me këto ëndrra kam marrë mendimet në mendjen time se një person hyjnor ka marrë lindur në India i cili deri në vitin 1970 do të punojnë në nivel të holla për një revolucion botë shpirtërore pa ndonjë emër të


jashtëm apo fama por më vonë drejtimin e tij do të përhapet kudo në Azi dhe pastaj në të gjithë botën. Mendimet e tij do të jetë aq e plotë të vlerave njerëzore dhe largpamje se bota do me detyrim të ndjekin hapat e tij. Kur shkenca do të shkatërrojë fenë dhe kulturën atëherë ky shenjt hyjnore do të sjell një revolucion shpirtëror dhe njerëzit, si para lindjes së Krishtit, do të fillojë të kuptuarit e importit të thellë e adhurimit të elementeve natyrore si zjarri uji, era hapësirë,, dielli etj

Dikush mund të shohim shumë njerëz me flokë të bardhë, lëkurë të bardhë, rrobat e bardha dhe sandale leatherless në këmbë, por ajo është me të vërtetë e rrallë për të parë një hënë e gjysmë mbi ballin. Po, në të vërtetë në ballin e preceptor tonë të nderuar shkëlqen një dritë rrethore e bardhë e cila kishte qenë kapur nga kamera lente. Kjo profeci është një tregues për atë dhe provon parashikimi i Prof Hararey. Në vitin 1958 AD preceptor tonë respektohet bërë një program të 1008 Yajnas në të cilat rreth 4 persona lakh nga e gjithë India morën pjesë. Në atë kohë ka pasur një program të vazhdueshëm të Yajna dhe ligjërimeve të shenjtë. Mbi dhe mbi këtë 5 më shumë programe të 1008 Yajnas u zhvillua në Tatanagar, Mahasamund, Porbunder, Baharaich, dhe Jhalavad. Gjithashtu 108 programe Yajna janë kryer në të gjithë Indinë. Preceptor tonë të nderuar gjithmonë larg i dha frytet e austerities e tij për zgjidhjen e problemeve dhe warding off vështirësi. Lidhur me këtë ka incidente, ku ai ka dhënë jetën e tij pothuajse shumë. Në të vërtetë ai gjithmonë ka luajtur rol të fuqishëm e një benefactor madhe si Zoti Shiva. Ai kryhet penances intensive në malet Himalayan shenjtë. Të gjitha të dritës hyjnore dhe fuqia janë prej andej siç tregohet nga preceptor tonë të nderuar.

Të gjitha shpirtërore përpjekje e preceptor tonë të nderuar sillej rreth "manifestimin e hyjnisë në njerëzimit". Ai donte të shoqërohet me një botë të plotë të vlerave shpirtërore dhe çdo pore të qenies së tij deklaroi "bota si një familje të vetme." Ai e bashkuara të gjithë teistët dhe ateistëve të vlerave njerëzore dhe tha se kjo ishte feja e vërtetë. Shumë njerëz të tillë janë duke ecur në rrugë të përcaktuara prej tij dhe kjo është ajo që është treguar nga futurist i madh.

Ndryshimin e herë të botës tregon se ajo do të jetë së paku mahnitshme në qoftë se ëndrrat e prof Hararey të vijnë për qind e vërtetë qind.

Futurist Nostradamus


Nostradamus, një francez, ishte një astrolog shumë i mençur dhe shikuesi supersensory. Të gjithë profecitë e tij lidhur me Hitlerit dhe Napoleonit kanë ardhur e vërtetë. Të gjitha parashikimet e tij kanë qenë të sqaruar në librin e tij "shekuj dhe Profecitë e vërtetë e Michael D. Nostradamus."

Një individ i famshëm në botë do të jenë të lindur në një vend shumë fetar. Ai do të revolucionarizojnë të gjithë botën me disa prej bashkëpunëtorëve të tij shpirtëror. Kjo urtë historike e madhe do të shkaktojë turbullirë të tilla të mëdha që në çdo familje, rrethin etj do të ketë trazira të brendshme. Kjo fazë e brendshme transformim do të jetë në fund të 20 -të dhe në fillim të shekullit të 21 rr shekullit. Por vlera më të larta njerëzore do të sundojë mbi gjithë botën. Njerëzit do të hedhë menduarit turpshëm dhe bota do të bëhet qiellore.

Një hëna do të gjendet në krye të kësaj urtë të madhe të historisë. Rrobat e tij do të jetë i thjeshtë, ai do të martohet dy herë, ai do të ketë 2 fëmijë, ai do të ketë 2 vajza dhe dy herë ai do të ndryshojë vendbanimin e tij. Dy herë ai do të shkojë drejt veriut.

Dëshmia e kësaj profecie më sipër është se YUGA Rishi Shriram Sharma Acharya lindur në një fshat të vogël Anvalkheda (Agra), India nxiti një revolucion të tillë shpirtërore që me të vërtetë një trazirat e brendshme në mes të demonëve dhe demi-perëndi u zhvillua në mendjet e të gjithëve. Punëtorët e vogël kohë sociale të Gayatri Parivar dhe YUGA Nirman organizatave Yojana duke shkuar në vende larg nxiti vullnetin e mirë aq shumë sa që njerëzit filluan të hedhur aktivitetet e tyre ndyrë. Nëpërmjet mesme të Yajnas Ashwamedha tërheqëse për aktivitetet e të devotshëm është përhapur nga vendi ynë të kombeve larg. Preceptor tonë të nderuar ndryshuar vetëm dy herë dhe banesa dy herë ai udhëtoi drejt veriut.

Duket se në të vërtetë të madh futurist e pa familjen e preceptor tonë të nderuar duke e bërë këtë profeci. Dhe çuditërisht kjo profeci ishte bërë në 16 -të shekullit. Vlen të përmendet prova e kësaj profecie ... ...

E madhe shenjt Shriram Sharma Acharya martuar dy herë. Gruaja e parë ishte Shrimati Saraswati Devi, e bija e Shri Roopram Sharma, Barsauli, Agra. Gruaja e dytë ishte Shrimati Bhagwati Devi Sharma, bija e Shri Jaswantji Bihaur, Agra.


Bijtë ---- Shri Omprakash Sharma. Shri Mrityunjay Sharma.

Vajzat - Shrimati Dayawati Upadhyay Shrimati Shailbala Pandya

Futurist Arthur Charles Clarke (Amerikës)

Edhe si një djalë i vogël Çarls Klark kishte fuqinë për të parashikuar të ardhmen për shkak të një perceptimi jashtëshqisor pazakontë. Ai vazhdonte të thoshte se njeriu nuk është vetëm ky organ bruto, por është një depo e pushtetit hyjnore. Kjo fuqi e ka dritën e shkëlqim, dhe të gjitha kompetencat që njeriu lufton për të arritur nga Perëndia. Por ky pushtet është e fshehur tek njeriu dhe ajo duhet të jetë zgjuar.

Në disa ditë në vendin e Azisë (që tregon India) një revolucion të madhe intensive mendimit do të fillojë në vitin 1971. Pas 10 vjetësh ajo do të përhapet në të gjithë botën. Dhe kështu psikikë e njeriut i fshehur do të jetë e detyruar për të zgjuar për hyjni. Ata energjitë që njeriu është plotësisht në dijeni të sotme do të jetë një objekt i studimit dhe arritjes për të gjithë në botë. Shkenca do të marrë një kthesë të re dhe do të ndikohet plotësisht nga vlerat shpirtërore. Këto vlera shpirtërore dhe energji do të jetë kordonin prej mëndafshi që do të lidhë të gjitha vendet e botës së bashku.

Lidhjen e mahnitshme e profecisë Arthur Clark është kjo që preceptor tonë nderuar kishte rrahur të gjithë India mendore deri në 1971 vit si oqean proverbial dhe bizhuteritë që dolën si rezultat ishin fuqitë e mëdha shpirtërore. Në mënyrë që të intensifikojmë këtë churning mendimit, në mënyrë që të zgjojë hyjni në njerëzimin dhe për të manifestuar në tokë qiell preceptor tonë të nderuar kryer penances intensive në malet Himalayan. Kjo energji hyjnore e mbledhura prej tij u dhuruan në mbarë botën dhe si për parashikimet e kësaj shikuesit të madhe lëvizjen e revolucionit mendimit të përhapur në të gjitha vendet në këto 10 vjet. Kjo i dha një drejtim të ri pozitiv për të gjithë. Kjo është për shkak të kësaj që bota shkencore është e kërkimeve në ligjet shpirtërore ashtu siç ajo ka ligjet materiale. Në realitet ajo është vetëm fuqi shpirtërore që do të ndihmojë atë në përpjekje e tij në mënyrë që e gjithë bota do të jenë të lidhura bashkarisht. Ky është parashikimi në atë profeci.


Të gjithë profecitë e tij të pavarësisë së Indisë, miqësisë midis Kinës dhe Pakistanit, Lufta midis Rusisë dhe Kinës kanë ardhur e vërtetë. Sigurisht koha nuk mund të ketë qenë e saktë ende nuk duhet të dyshojë profecinë e tij të revolucionit mendimit të rralla dhe transformimin e epokës para vitit 2000 AD Sepse rrethanat e sotme janë tashmë të prirur në këtë drejtim.

Futurist SKK. VORISKASILVIGAR (HUNGARI)

Një oficer angleze kishte vënë një bast me Hungarinë e Voriskasilvigar futurist e madhe Znj se India nuk do të arrijnë lirinë politike nga sundimi britanik. Ajo nga ana e tij u përgjigj --- Asnjë fuqi në botë mund të vazhdojë të bëjë Indi një rob politike pas vitit 1944. Fati i tij do të shkëlqejë dhe kjo është populli fetare të Indisë që do të shoqërohet në paqe në gjithë botën.

Pas vitit 1944 India u bë e pavarur politikisht, si dëshmuar nga një dhe të gjitha. E vërteta e tjera të kësaj profecie është si më poshtë:

"India do të fitojë lavdinë si një fuqi e madhe në botë, por ajo do të duhet të luftojnë shumë përpara se të bëhet një fuqi super. Sipërfaqësisht herë do të jetë e vështirë akoma një profet i madh do të jetë i lindur në këtë vend, të cilët duke mbledhur mijëra e individëve më të vogël powered do të sjell guxim aq shumë sa që këta njerëz shumë të vogla do të kundërshtojnë të ashtuquajturit njerëzit materialiste dhe do të provojë ideologji të fundit si iluzore . Pas kësaj njerëzit e drejtë dhe të drejtpërdrejtë do të mbizotërojë dhe paqen do të përhapet kudo. Megjithatë, pas një luftë e vështirë anë të vlerave njerëzore do të shtoj në baza të përhershme. Karakteristikat e tij do të jetë shumë e qartë nga AD vitin 2000 dhe kështu më pas bota do fryhen me dashuri, dhembshuri, ndershmëria, ndjenjën e mirëqenies dhe të universale vëllazërisë e të tjerëve. "

Rrethanat tmerrshme e sot janë një provë e kësaj profecie. Grindje sot është në kulmin e saj. Preceptor tonë të nderuar në vitin 1958 vetë ishte përhapur vëllazërinë e Gayatri Parivar në të gjithë botën dhe më vonë kishte deklaruar gjithashtu se 21 st shekullit do të jetë një ndriçues. Për correlating filozofi me veprimin e një të ardhme të ndritur po endura me anë të mesme të Japa (Mantra chanting) dhe Yajna (sakrifica zjarri). Njerëzit e botës janë dëshmitarë ---- deklaratën e vendosmërinë e lakhs e njerëzve të braktisur shprehitë e


neveritshëm, varëshme etj Kjo është një aspekt ndikim të tregues i një epoke të re të ndritshme dhe përtëritje e një shoqërie të civilizuar. Ky është tregues i preceptor tonë të nderuar në drejtim që mend pas kuvendit hyjnore dhe e cila është përpunuar në këtë profeci. Njerëzit e devotshëm definitivisht janë në rritje dhe etikën e Gayatri Parivar është duke u provuar e vërtetë. Njerëzit shpallur se të gjitha shpresat e tyre tani mbetet mbi supet e fuqishme të Gayatri Parivar. Është kjo familje botë që është me të vërtetë përhapur vëllazërinë kudo.

Kjo është padyshim një profet i cili pa dallimet e kastave, seksi, Varna, feja, gjuha, të lartë të ulët etj i ka detyruar shumë njerëz në botë që të pi një urdhërim i "Ne do të ndryshojë, kohës do të ndryshojë." Prova për këtë është pikët e Yajnas Ashwamedha duke u realizuar në vende të largëta dhe Purnahuti e parë të YUGA Sandhi Mahapurashcharan në vendin Anvalkheda preceptor tonë lindjes në Agra.

FUTURSIST Gerard CHRISEY (Holland)

Në këtë shekull të madh shikuesi Gerard Chrisey të Holandës ka provuar të jetë një futurist i madh jo vetëm në Holandë, por në tërë Evropën. Ai jo vetëm që parashikoi saktë të ardhmen, por edhe foli saktë në lidhje me jetën e tij të fundit. Pothuajse të gjitha profecitë e tij kanë ardhur të vërtetë. Kushtet e sotme botë janë një provë e profecisë së tij bëhet si vijon:

Unë jam duke parë se në një vend shumë të lashtë të Lindjes, India, një njeri i madh ka marrë lindur i cili do të shoqërohet me mirëqenien e të gjithë botën. Ai do të jetë ndihmuar nga lakhs e njerëzve me gratë predominating. Ata do të kryejnë ritualet e zjarrit (Yajnas) dhe do të ofrojë materiale aromatik në zjarr. Tymi që del nga ajo do të pastrojë atmosferën. Të gjithë njerëzit e botës do shikimin në drejtim të tyre dhe të dëgjojnë për këtë shenjt të madh. Të gjithë liderët politik do të jetë e detyruar të ulen në një Dias. Dëshmia e kësaj profecie është gjetur në fund të 20 -të shekullit të dhe më vonë e gjithë bota do të jenë të lidhura së bashku në unitet. Kudo do të ketë mirëqenie dhe prosperitet. Nuk do të ketë dhunë, krim, veprimtari të paligjshme, etj Ata që janë të neveritshëm, keq dhe mosrespektim të tregojnë për gratë do të ndëshkohen rëndë. Njerëzit do të pini qumësht më shumë. Numri i lule, pemë, etj do të shtoj. Bukurinë e natyrës do të lulëzim kudo.

Në realitet preceptor tonë të nderuar aktivizuar Gayatri Parivar të cilat njerëzit thonë se u krye Subtly. Kjo mund të thuhet se revolucioni i lartë i këtij shekulli. Rezultati i lejon


grave të brohorasë Mantra Gayatri është kjo se fuqia e mëmësisë kuptuar potencë e saj dhe doli përpara për të kryer flakë të kuqe. Kjo ishte para parashikuar nga futurist e mësipërme.

Duke i pyetur njerëzit që të pi një urdhërim i "Unë do të sillen me të tjerët në një mënyrë që unë pres të tjerët të ia kthej". Kur preceptor tonë të nderuar me anë të mesme të Yajna mësuar heqjes dorë dhe qëllimet shpirtërore për t'u arritur, në atë kohë potencë e Gayatri Parivar u nisën për të kryer Yajnas për mirëqenien e të gjitha krijesat dhe kjo është dëshmuar nga futurist me sy mbyllur. Në realitet Yajnas Ashwamedha kanë provuar të dobishme në pastrimin e elementeve natyrore si, ajri etj ujit së bashku me shëndet të mirë siç tregohet nga kërkimet e kryera në Yajnas.

Futurist Jules Berne (FRANCË).

Jules Bernës ishte një shkrimtar pjellor dhe një futurist të madh. Në vitin 1962 kur ushtritë e Rusisë dhe të Amerikës sfiduar njëri-tjetrin. Nuk ishte e tmerrshme, bombardimeve me bomba atom përdorimit së bashku me raketa. Kaloni në luftë ishte gati për t'u ngritur dhe në atë kohë liderët politik francez Jules Bernës pyeti, "Kush do të fitojë këtë luftë?" Jules Bernës u përgjigj, "Nuk ka një të tillë. Sepse nuk do të ketë luftë. Rusia do të tërhiqet. "Kjo është pikërisht ajo që ndodhi për shkak se Rusia u tërhoq.

Një dekadë përpara se njeriu zbriti në hënë ai kishte parashikuar këtë ngjarje.

Profecia e tij të Francës u mund nga Hitleri gjithashtu u bë realitet.

Kështu, shumë profeci të Jules Bernës kanë ardhur e vërtetë.

Si dëshmi të kohës bashkëkohore profecia e mëposhtme të Dr Jules Bernit është provuar të jetë e vërtetë:


Upto AD vitin 2000 popullsia e botës do të prekë 600 crores dhe shumica e njerëzve do të banojnë në Azi dhe Amerikë. Pa dyshim nuk do të ketë luftëra bërthamore ende lufton klasës bazë do të shtoj. Nga njëra anë do të ketë grindje klasës dhe nga ana tjetër një revolucion të shumë të re shpirtërore do të ndodhë që do të shpalosin misteret e re e Perëndisë dhe shpirtit tonë. Shkenca do të theksojë atë si një rezultat i së cilës ateizmit dhe rrugën e majtë (Vaam Marg) do të shkatërrohen. Në vend të saj do të shtoj besimin, drejtësinë, etikën, besimin, disiplinën dhe një ndjenjë detyre drejtë. Të gjitha këto ndryshime do të jenë gurë themeli i një revolucioni të gjithë botën.

Mënyra Rusia dhe Amerika janë duke marrë vendime politike, duket se parashikimet Jules Bernës që nuk do të ketë luftë bërthamore do të vijnë e vërtetë dhe ende ai ka parashikuar grindje duke u zhvilluar. Ajo është shumë e shumë si flaka flickers më radiantly para se të merr shuhet. Këtu sepse turmoils botës janë patjetër do të përfundojë këto grindje nuk do të jetë aksidentale.

Dëshmia e kësaj profecie është se shkencëtarët e madhe kanë rënë dakord për fenë tonë të nderuar preceptor që nga ajo është shumë e shkencore. Mendimi i shkencëtarëve që njeriu është një masë e kimikateve të vetëm është vërtetuar plotësisht të pasakta. Shkencëtarët tani janë dakord se një fuqi hyjnore është pas krijimin dhe mirëmbajtjen e kozmosit tonë. Kjo fuqi e padukshme hyjnore është askush tjetër përveç Zotit. Perëndia është e lidhur direkt me parimin tonë shpirtit. Dhe për të kuptuar këtë thellësisht shumë kërkime janë ndërmarrë në të gjithë botën. Preceptor tonë të nderuar duke shkruar librin "Ku është Perëndia dhe çfarë është natyra e tij", na ka dhënë një rrugë të realizimit të Perëndisë dhe kryerjen e hulumtimit shpirtëror.

Unë fuqimisht binden se ky revolucion shpirtëror do të fillojë në Indi. Lidhur me mënyrën e tij të ekzekutimit i ndryshojnë me Jean Dixon për faktin se ky person ka marrë tashmë lindur para vitit 1962 AD dhe se në këtë moment ai është përfshirë në një përpjekje të mëdha në Indi vetë. Ky person hyjnor do të kanë marrë pjesë edhe në lëvizjen e Indisë lirinë dhe pasuesit e tij janë të shumta. Pasuesit e tij do të formojnë një organizatë të fuqishme dhe në një hapësirë kohe të shkurtër do të ndikojë në të gjithë botën. Dhe me shpirtin e forcës së tyre ata do të lehtë dhe me sukses të sjellë ato transformime të kësaj bote e cila tashmë duket e pamundur.

Ai është i prirur që Jules Bernes shikon yearnings tanë të dinë të ardhmen, si provë e natyrës pavdekshëm të shpirtit tonë. Trupi nuk beson se ajo do të mbetet përgjithmonë, sepse nga natyra ai është prishen. Por shpirti është i pavdekshëm kështu edhe më të mëdha se sa kuriozitet e tij të fundit është se në drejtim të transformimeve të ardhmen. Nëse


njeriu bashkon intelektit të tij, të kuptuarit diskriminuese dhe përpjekjet për këto transformime, atëherë e ardhmja e jo vetëm individual, por një tërë racën njerëzore mund të ndryshohet në shkëlqim. Kur kjo detyrë nuk mund të ekzekutohet nga njerëzit, atëherë sages madh shpirtrave zgjuar alongwith (ndihmësit) manifestuar në tokë dhe sipas Zotit dëshirojnë një epokë të re është krijuar. Z. Jules Berne beson se në historinë e afërt të ardhmen do të përsëritet dhe që askush nuk mund ta pengojnë këtë transformim.

Upto 1962 viti preceptor tonë të nderuar kishte përfunduar 50 vjet. Nga fillimi ai mori pjesë në aktivitetet e mirëqenies sociale dhe kombëtare. Kur untouchability ishte në kulmin e saj në Indi ai në moshën e tenderit të 15 viteve të larë plagët e shërbëtorit të tij çupë pavarësisht kundërshtimit të ashpër nga familja e tij dhe folks fshatit. Ai do të lidhin plagë, të shërbejë e saj në të gjitha mënyrat dhe në këtë mënyrë vociferously kundër të gjitha praktikat e padëshirueshme. Ai ekzekutohet shumë programe për mirëqenien sociale. Ai aktivisht mori pjesë në luftën e Indisë për pavarësi politike. Ai shkoi në burg tri herë. Në mënyrë që të ndjekin gjurmët e preceptor tanë të nderuar nuk ka skllavëria e kastës apo feja. Ai është Rishi e parë e botës e të cilit janë pasuesit e crores në numër dhe janë të shpërndara në 90 vende. Prova e profecisë Jules Bernit është karakterin dhe sjelljen e preceptor tonë të nderuar.

Futurist CHEIRO

Prof Cheiro e Anglisë parashikoi ngjarjeve të ardhshme në bazë të llogaritjeve Astrological. Njerëzit ishin wonderstruck me të dëgjuar të profecitë e tij. Ai i habitur njerëzit duke parashikuar të luftës në Afrikën e Jugut, vdekja e Victoria, date vdekjen e Edward Saham, rrëzimin e Carit rus, dhe vitin e saktë të luftës gjermane. Prof Cheiro u quajt magjistari e astrologjisë.

Foll. është profecia e Prof Cheiro:

Sun planeti është shumë i fuqishëm për në Indi dhe është në Ujori. Asnjë fuqi e botës mund të ndalojë Indi nga radiating me lavdi. Një person shumë të fuqishme të plotë të etikës të shenjta shpirtërore do të jetë i lindur në Indi. Ky person do të zgjojë shpirtërisht të gjithë njerëzit e botës. Fuqia e tij shpirtërore do të jetë më i fuqishëm se të gjitha energjitë material të botës së vënë së bashku. Për shkak të ndikimit të Jupiterit ka një mundësi e një revolucioni urtësisë që po ndodhin dhe efektin e saj të shenjtë do të shihet në të gjithë botën.


------- Prof Cheiro (Angli).

Një profeci shumë e ngjashme është bërë nga G. Vegilatin bazuar në një gdhendje e një guri në Egjipt.

Vitet 1930-2000 AD do të jetë hapësirë kohe të punës së një uplifter të madhe botërore. Përkundër në kërkim të zakonshëm jashtë por fuqia e tij hyjnore do të jetë në mënyrë intensive që në kohën e jetës së tij ai do të konvertohet ¾ e ateistëve botën në besimtarë të Perëndisë. Shumica e njerëzve të arsimuar të botës do të bëhet wonderstruck në dëshmitarë revolucionin e tij të mendimit.

Rrethanat ndryshimin e botës na jep një tregues se ka ardhur koha për ri-instalimin e një qytetërimi të ri dhe të një shoqërie të re. Filozofia e preceptor tanë të nderuar është churning mendjet e të gjithë. Ajo është inducing besimi në spiritualitet. Arroganca e intelektit është përkulur deri në emocionet e shenjtë të zemrës. Bota po shkon drejt këtë mundësi ku të gjithë botën do të banojë në paqe dhe një ndjenjë e mirë që për njëri-tjetrin.

Marrëveshja e shikuesve në lidhje me këtë INDIAN profet i Perëndisë.

Ashtu si futuristët e huaja ato të profecive të bëra nga shikuesve indian në lidhje me epokën e re duket të lidhen tërësisht me të gjitha detyrat e ekzekutuar nga preceptor tonë të nderuar.

Mahayogi Shri Aurobindo ishte një e madhe shikuesi-shenjt. Ai kishte aftësi të jashtëzakonshme të zhyten thellë në ngjarjet në të ardhmen. Të gjitha ato që ai pa me sytë e mbyllur, çfarëdo që ai ka përjetuar në zemrën e tij erdhi në jetë e vërtetë. Të gjitha fjalët e tij doli e vërtetë në kohën e duhur.

Ne të pranishëm përvojën e tij në fjalët e tij në lidhje me një paraqitje e shkurtër e Prajnavatar.


Shikuesit-SHËN Shri Aurobindo

Herë lavdishme Indisë janë shumë të afërt. Ai përsëri do të merrni kredi e përhapjes rrjedhën e drejtësisë dhe të kulturës në të gjithë botën.

Në psikikën time manifeston frymëzimin hyjnor dhe ata thonë se lavdia e Indisë është shumë afër, disa njerëz do të përpiqet për të detyruar atë për të ndjekur traditat perëndimore, por unë jam i sigurt se një lëvizje do të fillojë në Indi e cila duke shkatërruar prirjet tona të turpshëm do të japë psikikën tonë një të ri shpirtërore drejtim. Dhe kjo do të shtoj lavdinë e Indisë. Kjo lëvizje do të sjellë edhe një herë në gëzimet e Epoka e Artë në të gjithë botën.

Të gjitha fjalët e tij na jep një ndjenjë se ai në të vërtetë "pa" të gjitha ato që ai shkroi dmth të gjithë emrin, formën, karakteri, veprimtaria e të përkryer i përshtatet preceptor tonë të nderuar.

Poezi e madhe e Maharshi Aurobindo quajtur "Savitri" është i njohur në botë. Në këndim 4 (faqe 335-336) duke treguar për një të dërguar të fuqishme udhëheqëse e Perëndisë, ai na detyron të gërmoj nëpër libra thellë në importin e saj të thellë. Ajo duket sikur ai ka shkruar të gjitha duke mbajtur këtë në mendje preceptor tonë "manifestim i YUGA Shakti."

Futurist Swami ANANDACHARYA

Anandacharya i cili ka lindur në vitin 1983 në Bengal ishte një indian. Më vonë ai ishte një banor i Norvegji. Ai ishte i urtë shpirtëror, filozof, mendimtar dhe një shpjeguesi i fesë njerëzore. Ai ishte plot me perceptimet jashtëshqisor. Në vitin 1910 ai kishte deklaruar se njerëzit duhet të bëhen gati për një luftë botërore e parë brenda 4 viteve.

Për të qenë në pyetje nga një Agjencia e lajmeve britanike ai tha se të jetë i përgatitur për një luftë botërore më vonë. Të dyja këto profeci janë provuar të jetë e vërtetë. Gjithashtu,


profecitë e tij të vdekjes së Kennedy, Martin Luther, Musolini dhe udhëheqjen e Eisenhower dhe të Krushchev doli e vërtetë.

Në foll. Profecia nuk është një përshkrim i vërtetë i fakteve të vërtetë:

Feja e vërtetë do të marrë formën e një organizate të parë në vendin tim. Ajo do të jetë lindur së bashku me lëvizjen e lirisë së Indisë, por pas 24 vjetësh në vitin 1971 pas Krishtit ajo do të ndriçojë të gjithë India në formën e një organizate të fuqishme. Nga njëra anë do të ketë trazira të përhapura në politikën botërore dhe në se politika indiane do të jetë më aktive. Kjo organizatë e cila do të shfaqet për ngritjen shpirtërore do të bëjë një hartë të re të mirëqenies botërore. Udhëheqësi, drejtori i kësaj organizate do të jetë një zot shtëpie dhe do të fitojë famë si mendimtari më i madh në botë analet e historisë. Ky njeri do të chart një etikë të sjelljes së përgjegjësive të çdo individi ndaj shoqërisë dhe si të gjithë kombet do të bashkëpunojmë bashkëjetojnë në një mjedis të qetë. Nëse të gjithë mendimet e tij që ai ka vënë poshtë në letër, janë botuar në formë libri, atëherë libri do të peshojnë më shumë se 100 paund.

Shikuesi i madh ka thënë se 24 vjet pas Pavarësisë dmth Indisë në vitin 1971 pas Krishtit një institucion fetar do të ndërtojë në një organizatë të madhe. Ajo do të tabelë me një hartë të paqes në botë. Dëshmia e kësaj profecie është se austerities intensive e preceptor tonë të nderuar e cila filloi në vitin 1971 tronditi psikikën e një dhe të gjitha si rezultat i së cilës shumë njerëz u bashkuan me Parivar Gayatri. Nëna nderuar duke u bashkuar me forcën e saj shpirtin me atë të preceptor tonë të nderuar provuar thënien e 1 + 1 = 11. Ajo ishte zgjidhur vërtetë charted nga preceptor tonë të nderuar që u bë etikën e sjelljes e të gjitha dhe është sot po imbibed në të gjitha qoshet e botës. Kështu qëllimi i botës mirëqenies patjetër do të realizohet. Ai shikoi sjellje të mirë dhe kontrollin e vetë si gurë themeli i përparimit shpirtëror e material dhe kështu ai ishte shumë i ashpër për këtë, ndërsa vënë atë poshtë në letër. Në të vërtetë shkrimet preceptor tonë të nderuar të peshojnë më shumë se pesha trupore e tij. Kjo është duke u vënë në dukje nga futurist. Bazën e një të ardhme të ndritshme botës do të jetë këtë etikë shumë të sjelljes. Dhe për shkak të tij do të rrezatojë në botë me paqe.

Profecia e SHËN SURDAS

Poeti i madh-shenjt Surdas ishte i verbër që nga lindja. Ai kurrë nuk e pa botën me sy të hapur. Megjithatë, poezia e tij është një shembull i pamje jetojnë. Në të vërtetë intuita e tij


u zgjua. Kështu me sytë e tij delikate e pa të gjitha krijesat, botën dhe Brahman (Zoti). Sipas tij koha është marshimi përpara në këtë drejtim.

Në një ajet shkruan Surdasji me sytë e tij intuitive:

Pas vitit 1900 bota do të transformohet. Pas këtij transformimi të madh, drejtësia do të mbizotërojë në botë dhe për mijëra vjet do të ketë paqen në botë. Kjo është ajo kohë shumë.

Futurist SHËN VISHWARANJAN BRAHMACHARI

Kur Vishwaranjan shenjtore Brahmachari parashikoi se Shri Lalbahadur Shastri do të bëhet kryeministri i Indisë ai gjithashtu deklaroi sorrowfully se Shastriji do të mbetet si Kryeministër për një hapësirë kohe shumë të shkurtër vetëm për shkak të vdekjes së tij duke penguar jashtë Indisë. Më vonë India do të ketë një Ministri femra Kryeministri. Kjo është pikërisht ajo që ndodhi.

Ai përpunoi më tej duke thënë se në ditët e ardhshme India do të përballet me shumë ulje dhe ngritje. Por kjo gjithashtu një ngjarje e madhe për një revolucion shpirtëror në vend do të bëhet. Edhe pse ky revolucion do të fillojë në Evropën Qendrore Indi, por ajo do të përhapet në të gjithë vendin. Kredisë së bashkimit të Veriut dhe Jugut India në një kurrizit do të shkojnë në propounder e këtij revolucioni. Në një kohë të shkurtër India do të rivendos idealeve të re e cila do të pasohet nga njerëzit e gjithë botës. Njerëzit do të heqë dorë vullnetarisht aktiviteteve të turpshëm dhe të pi sjelljen e devotshëm. Në të ardhmen e njerëzve në vend që të konkurrojnë me njëri-tjetrin gjatë, para statusit, material comforts etj do të haet me njëri-tjetrin të bëhen më të ndershëm, e një natyrë më të bamirësie, punëtor dhe më bashkëpunuese.

Në çdo Yajna të vogla dhe gjigande mund të shihet se njerëzit janë të hequr dorë vullnetarisht zakonet i turpshëm, dhe varëshme si lojrat e fatit, alkooli, droga etj karakteri hyjnor i preceptor tanë të nderuar është churning mendjet e të gjithë. Njerëzit janë drejtuar drejt qëllimit të veprimeve të devotshëm. Me njerëz lehtësi nga veriu në jug dhe


në lindje të Perëndimit janë duke u lidhur së bashku me kordonin e kulturës shenjtë. Kështu është vërtetuar profecinë e vërtetë.

Futurist PARAMHANS RAJNARAYAN PATASHASTRI

Mathura është se vendi hyjnore në Indi, ku ka lindur Zoti Krishna. Ai së bashku me djem të vegjël në krahasim lopar padrejtësisë, etika turpshëm etj Ai fitoi fitoren mbi demonët e tmerrshme si Kansa dhe Jarasandh dhe pastaj ngriti kodrës Govardhan në gishtin e tij të vogël në mënyrë që të mbrojnë Vrajvasis. Ky akt shumë është duke u ri-miratuar duke respektuar tonë Rishi preceptor YUGA Acharya Shriram Sharma me karakterin e tij dhe aktiviteteve të ndryshme. Duke marrë së bashku me të njerëzit e thjeshtë që ai kundërshtoi veprimtaritë sociale të cilat ishin të turpshëm dhe të shtrembëruar. Për të shmangur të gjithë këtë, ne shkroi një shumë të letërsisë shenjtë e cila natyrisht nuk e mbytën demonët, por warded patjetër jashtë aktiviteteve djallëzor dhe karakterin ndyrë. Për mirëqenien e botës ai ngriti kodrës Govardhan e fitores kulturore ndihmuar nga djemtë e vogla lopar së bashku me fuqitë e tyre të jashtëzakonshme. Kjo është provuar se 21 st shekullit do të jetë ndriçues. Profecia patjetër pikë për të përpjekje shpirtërore dhe të fortë dhe preceptor tonë të nderuar.

LADY Firenze mbushur me urrejtje një ndjenjë të madhe perceptimi jashtëshqisor (Në qoftë se ajo parashikoi aq shumë atëherë pse nuk e ka marrë emrin e preceptor tonë të nderuar?)

Të vërtetë zonja e New Jersey (Amerika) e quajtur Firence ishte e çuditshme. Kur ajo ose prekur një person ose ndonjë artikull të përdorur nga ky person ajo mund të saktë të përshkruar ngjarjet e jetës së atij personi. Duke vënë besimit në këtë fuqi të jashtëzakonshme të Govt Firences shumë. dhe institucionet private të zgjidhur problemet e tyre ndryshe pazgjedhshëm. Çfarëdo ajo tha se ishte absolutisht e saktë. Në lidhje me problemet e rajoneve dhe vendeve ajo u përgjigj vetëm nëse ajo ishte në pyetje. Megjithatë, ajo vullnetarisht ka folur për të ardhmen e botës. Të gjitha parashikimet e saj në lidhje me epokën e re janë në marrëveshje me atë të preceptor tonë të nderuar. Sa herë që ajo foli për transformimin epokë që do të ekzekutohet nga një shenjt i madh është shumë e qartë se ajo kishte pamje të preceptor tonë të nderuar në kanavacë e syrit mendjen e saj. E vetmja gjë e mahnitshme është se pavarësisht parë të ardhmen aq gjallërisht pse nuk ka emrin preceptor tonë të nderuar. Ndoshta përgjigja është dhënë nga preceptor tonë të nderuar, kur ai thotë se ----


"Personalitet e mia do të vijnë në të hapur vetëm në kohën e duhur."

PROFECIA që kanë ardhur TRUE

Lidhur me këtë ajo do të jetë në vendin e për të folur rreth profecive të caktuara në rajone apo individëve që ata janë të shumtë, por ne do të zhvillohet para lexuesit problemet e botës dhe të ngjarjeve të parashikuara nga Firence të cilat kanë ardhur e vërtetë.

Në vitin 1964 pas Krishtit ajo kishte thënë se hulumtimet e atyre që u besojnë në një fuqi hyjnore do të shtoj. Edhe vendet komuniste që janë ateistë do të ndikohet nga njerëzit më lart. Nuk do të jetë tension në mesin e vendeve komuniste. Në Azinë Qendrore arabët nuk do të fitojë fitore mbi Izraelin. Ajo paralajmëroi për tensione në mes të kombeve të ndryshme, por se në fund të fundit ajo nuk do të të çojë në një luftë botërore.

Kjo profeci e Firences ka ardhur vërtetë. Shkencëtarët tani janë studjuar në një fuqi hyjnore super. Kërkimore e shtat e Ashwamedha Yajnas ka filluar. Tensioni midis vendeve komuniste si Rusia, Kina, Çekosllovakia është në rritje. Arabët kanë ndaluar pothuajse sulmuar Izraelin. Kjo është për shkak se ata janë të përfshirë në avancimin e vendeve të tyre ". Sadam Huseini Presidenti i Irakut shkoi për një luftë me Amerikën. Ajo dukej si mendonte Lufta e Parë Botërore do të shpërthente. Megjithatë, rreziku ishte warded off.

Në "Rënia e Kulturës sensacionale" librin e saj ajo kishte shkruar se para vitit 2000 pas Krishtit nuk do të ketë një rënie të ideologjisë materialiste perëndimore dhe se bilanci Nënë Natyra është shumë e do të shtrembëruar. Për shembull:

Njerëzit do të jetë e plotë të zemërimit. Sjelljen e ndyrë do të arrijë kulmin e saj. Ata në vendet që çojnë një jetë e argëtim kuptim do të bëhet e plotë e, ankthi dëshpërimi dhe pikëllimi. Dëshirat do shtoj dhe kështu do të ketë urrejtje në mesin e njerëzve. Kudo do të ketë dhunë dhe shkatërrim. Të varfërit do të pre pasur. Nuk do të jetë një atmosferë e


konfliktit absolut kudo. Megjithatë, një valë të re të shenjtë menduar me origjinë në Indi do të shpërndajë tërësisht errësirë të botës.

Nuk ka nevojë për të dhënë një shembull lexues i pasionuar për të vërtetuar profecinë e Firences së. Zgjidhje për problemet e të gjithë njerëzve prirur drejt argëtim kuptim mund të shihet qartë në jetën tonë të nderuar preceptor, të mendimit e tij dhe lëvizjen e tij. Shumë qartë ai deklaroi se, "nëna e të gjitha sjelljet e ndyrë është mendjengushtë egoizmi dhe se zgjidhja qëndron në zgjimin ndjeshmëri për të tjerët problemet nëpërmjet shpirtërore përpjekje. Porositë e Tij janë aq të fuqishme që të nxit njerëzit të pranojnë në mënyrë të vendosur që vetëm në bazë të tij mund të ardhme të ndritshme të qartë botës. "

Spiritualiteti SHKENCORE

Shumë qartë ai shkruan se kjo rrjedhë mendimi do të shpjegojë të gjitha shumë shkencërisht rëndësinë e shërbimit vetëmohues dhe vëllazërisë. Ai më tej theksoi se nuk ka asnjë kontradiktë sa i përket fesë dhe shkencës moderne është i shqetësuar. Bedenat e spiritualitetit do të ndriçojë pavlefshme e materializmit. Klasa e mesme do të ndikohet në masë të madhe nga ky lloj të të menduarit. Kështu kjo klasë do të krijojë një shoqëri të re ndriçues. Dhe përfundimisht të gjithë botën do të rrezatojë me lavdi.

Preceptor ynë nderuar riinstaluar shkencës materialiste që materiali comforts rritur, mendohet shkenca që shton vlerat etike dhe shkencat shpirtërore që forca rritur e të shpirtit. Kjo është bashkëjetesa e këtyre flukseve 3 shkencore që është manifestuar një mrekulli kreative. Kjo do të jetë më i qartë në ditët e ardhshme.

Lëvizjes gjithë botërore

Nëpërmjet 6 im th kuptim unë Intuit se shpjeguesi i kësaj rrjedhë mendimi e madhe do të jetë një shenjt nderuar të Indisë i cili ka marrë tashmë lindjes. Ndikimi i shenjti që do të krijojë mrekullitë rrezatues kudo. Ndikim të ulët shpirtërore e sotme do të jetë rejuvenated nga të menduarit e tij. Të gjithë rreth do të ketë një atmosferë shpirtërore.


Ata njerëz të ndikuar nga filozofia e këtij shenjti të madh e do të kryesojë për Perëndimin për mirëqenien botën. Më vonë ata do të përhapet në të gjithë Azinë, Evropë dhe Amerikë. Njerëzit e botës ndikuar nga të menduarit e këtij shenjti të madh do të ndjekë hapat e tij. Perëndimi do të duket mbi të si Zoti Jezus, muslimanët si Profetin e tyre dhe aziatikë si një mishërim i Perëndisë.

Mrekullia e lëvizjes preceptor tonë të nderuar është se edhe pse është rrënjosur në fe megjithatë ajo ka një opinion laike. Njerëzit e të gjitha sekteve, komuniteteve etj nuk do të ngurrojë për të bashkuar forcat me të. Sa më shumë mesazhi i tij është duke hyrë vendet perëndimore më shumë njerëz "pirë" këto mendime nga etja. Ky fakt është provuar gjatë kryerjes Yajnas Ashwamedha në Perëndim.

Revolucion INTELEKTUALE

Nuk do të jetë një revolucion intelektual si rezultat i të menduarit të këtij shenjti të madh. Ideologjitë e njerëzve intelektual do të transformojë. Ata do të jenë plot besim dhe respekt për Perëndinë.

Hyjnia NE, PARAJSA MAN në tokë.

Psikologët dhe specialistë hipnozë dmth Berstein me famë botërore Dr Morey ishte një mik i madh i Firences i cili i kishte thënë një herë atë:

Dr, në atë moment po vjen shumë e afërt, në të cilën njerëzit e botës në vend të politikanëve pas pushtetit uritur do të ecin në gjurmët e punëtorëve të devotshëm sociale si veten. Në 21 rr shekulli shenjtë valë shpirtërore menduar do të përhapet në të gjithë botën. Në çdo vend të organizatave të njerëzve të devotshëm do të shkatërrojë të gjitha aktivitetet e ndyrë e përhapur në shoqëri. Kjo valë e mendimit do origjinën në Indi. Nga atje ajo do të përhapet në të gjithë botën. Në këtë vend të shenjtë unë shoh një shenjt i madh vezullues. Drita e tij shpirtërore është duke punuar ditë e natë për të zgjuar hyjnisë fshehur në njeriun në mënyrë që të qiellit dukshme në tokë.


Zgjimi i Fuqive Hyjnore

Disa gazetarë kishte kërkuar dikur Firence se si ajo e parashikoi të ardhmen. Si e ka ajo e di vendndodhjen e njerëzve të humbur dhe materiale. Firence u përgjigj: "Edhe unë nuk e di se si kjo ka qenë e mundur. Unë do të ju them një fakt i rëndësishëm për të ardhmen. Në fund të 20 -të shekulli të lehta do të jenë të emetuara nga India. Kjo dritë do të informojë të gjithë për të gjitha fuqitë hyjnore të botës të cilat deri tani kanë qenë të fshehura nga të kuptuarit tonë. Përmes një shenjt hyjnore të Indisë këtë dritë hyjnore do të përhapet në të gjithë botën. Ai do të frymëzojë të gjithë të ecin në rrugën e së vërtetës. Në të gjithë botën do të përhapet drita e një valë që mendohet të reja. Sa herë që unë jam në meditim të thellë unë shpesh shoh këtë shenjt të madh.

PËR SHËN QË

Ajo shkruan në librin e hers tjetër të quajtur "Drita e Artë të epokës së re" se sa herë unë meditoj unë shpesh shoh një shenjt i madh. Në ballin e këtij shenjti të drejtë-skinned është dritë nga yjet e hapësirës. Unë shoh në mënyrë të qartë se ky shenjt është përhapur dritën e urtësisë hyjnore në të gjithë botën me të menduarit e tij të devotshëm dhe fuqinë e karakterit të shenjtë të pasuesve të tij.

Ky shenjt është vazhdimisht duke shtuar kompetencat e tij hyjnore, kështu që një transformim material shumë ensues. Ai do të ekzekutojë detyra të tij në një mënyrë shkencore. Me hirin e tij dhe qytetërimit përpjekjes njerëzore do të jetë e zgjuar. Në të gjitha qeniet njerëzore bota do të ketë energji të re hyjnore. Një formë e re e pushtetit laik do të pasojnë dhe do të ndalojë sjelljen arrogante të të gjithë politikanëve pushtetit uritur. "

Përsëri dhe përsëri Firence përmendur këtë shenjt të madh. Ajo sqaroi gjithashtu se ai është i pranishëm në një shtet veriore të Indisë.


KAPITULLI I PARË Fuqia hyjnore GJARPRI të një kombi UNIVERSAL

These days there is such a rain of worldwide destructive danger which will be very difficult for human existence and the entire world to face. To the extent they are dire to that extent we need strong resources to overcome them. An elephant cannot die with a small pistol. In order to destroy a fort, a shower of arrows won’t do, one has to use cannons. Vritrasura could be killed only by a thunderbolt. It was Chandi’s intense wrath that overcame the demon Mahisasura. Hanuman’s vigour helped him uproot a mountain. Dynamite is used to blast mountains. Seeing the situation it was necessary that there is a need of not only creative power but weapons like Brahmastra too are needed to overcome dire conditions.

If the demons of danger who are bent on destroying human civilization are nourished then the world will be destroyed. It has to be overcome. For that other type of weapons are needed. Hand bombs are needed to overcome terrible demons who create strife and bloodshed everywhere.

My life has been oriented along the lines of Gayatri. How much ever of my life span remains that too will be devoted to it. If I had found a Vivekanand, Shivaji or Chandragupta to fight against dire situations of today then I would never veer from my path. But despite strong efforts such a golden opportunity did not come my way. Yet I do not despair. No doubt there are spiritual powers in the world but they exist in subtle bodies. A grossly embodied individual is required for material efforts. In the epic Mahabharat 5 demigods manifested as the Pandavas. Some took the form of bears, monkeys and some appeared as Hanuman, Angad etc. For perceivable tasks material bodies are required. A long time lapsed by in trying to find them. If the entire storehouse of power is not there at least a part manifestation should be there. A workable arrangement can be made if it is found in a divine man. I have found Rishi centers in the form of Prajna family who manifest energy in its seed form. But being alone was futile. If it had not been given a proper sense of direction then that energy would have been involved in destructive activities. Hence only one option remained according to the direction given by the path giver that he himself come forward to generate and distribute this power and if the need arises change the path too.

Three years back this change was brought in. Lone Savitri worship was undergone. It is not easy to live alone after leading an active busy life. Savitri worship involves activation of


the 5 sheaths of divine serpent power of the body (called Kundalini Shakti in Yogic scriptures). This is also called subtilization and 5 fold break up in Vedanta. That preceptor who guided me towards Gayatri worship himself gave me the method of Savitri worship so that through me other divine men’s power can be awakened in order that they understand their true nature and through their soul power work for the welfare of all.

It is seen that the dangers are not light which can be overcome easily. This was not the play that was facile hence one had to make more intense efforts. Hence going one step forward from Savitri worship the divine power had to be activated for overcoming dire times. In other words this is Mahakali, Mahachandi or Mahadurga. It was found necessary that this power which was to be utilized properly by those people had to be given necessary information. In the past few days a lot of study, analysis and research of Divine Serpent Power (Kundalini Shakti) has taken place. With reference to this a strange description is given in old/new books and re-editing all this has led to the publication of books by many writers. In this type of copying a lot of rubbish has entered into this field.

Only one conclusion can be made after reading all the descriptions of Divine Serpent Power that this topic being alluring and full of a mysterious science, many have worked on it but none have tried to gain their own experience. Whatever they have written is just a prologue of Hatha Yoga which does not constitute even 1%of Divine Serpent Power activation. Very shrewdly such experimenters proclaim that their goal has been attained. Today let alone having books or teachings of authenticity there is no literature that gives a correct description of its basic precepts. I have humbly tried to put forth the true principles by first saving myself from all illusions regarding this.

My subtle preceptorial center which has been present for centuries has equally experienced the field of Gayatri, Savitri and Divine Serpent Power. They by looking upon me as a thoroughly examined coin have used me for the past 3 years for Savitri worship and activation of Divine Serpent Power of glorious India so that an almost forgotten but immensely potent science does not wither away to nought. Its chains have to be untied firmly so that in future they do not break up.

Gayatri është dije shpirtërore dhe të bëjë me shpirtin. Savitri është material shpirti. Ajo vjen në bazë të shkencës shpirti, por mund të fitojë të mirat materiale dhe shmangur rreziqet e kësaj bote. Nëpërmjet të dy mund të fitojë dobi për veten dhe të tjerët gjithashtu. Por potencialin e pushtetit Gjarprin Hyjnore është kozmike dhe mund të përdoret për t'u bashkuar deri atë që është shkatërruar. Nëse ka zemërimi Chandi është ajo mund të shfrytëzohen për korrigjimin e aktiviteteve të shenjtë. Prandaj ai është quajtur pushtues e


demonëve. Sa herë që ka qenë përdorur për të kapërcyer demonët dhe të luajë e tyre të ndyrë është përdorur si një shpatë të ulë gjëra. Ajo mund të përdoret për forcë të çojë elemente anarchaic në rrugë të drejtë. Ajo është shkenca e hipnozë. Ajo është përdorur kryesisht për të nxjerrë mendjen larg. Mahakali mesmerized Shumbha-Nishumbha, Madhukaitaba dhe për të kapërcyer ato në një betejë. Ajo madje edhe vrarë Bhasmasura, sund-Upsund dhe Mahisasura. Nëpërmjet Ram dhe Seeta ajo fitoi fitore mbi Ravan dhe përmes Krishna-Balram ajo mposhti Putana, Kansa, Jarasandha dhe fuqitë e tjera demonike. Ky është një aspekt i Shakti (fuqia hyjnore).

Kur ky pushtet shumë është përdorur për qëllime kreative, atëherë ai bëhet fuqia kozmike krijuese. Në Tantra Jnanarnava thuhet ----- Të gjitha aktivitetet e kësaj bote të shkojnë në si një prelud gjigande me këtë pushtet. Detyra Mahakal e transformimit të shumë veprave me këtë pushtet. U është ndërruar rreth si një tenxhere baltë mbi një rrotë dhe si një poçar ajo bën shumë emra dhe format e qenieve të ndryshme. Në të vërtetë fuqia hyjnore Gjarprin gjeneron pushtet në tërësi në lidhje me botën dhe individuale në lidhje me një qenie. Në një energji të caktuar Hyjnore kuptim Gjarprin është energji elektrike kozmike e cila aktivizon zjarrin e Yoga dhe e bën një individ një dëshmitar i fuqishëm që ka fuqi vitale. Në Kathopanishad ku gjen Yama-Nachiketa dialogu nuk ka të njëjtën forcë vitale flitet në shkencë e cila merr një Panchagni përtej sëmundje, pikëllim dhe moshë të vjetër në mënyrë që të arritur çlirimin. Kur qendrat nervore janë aktivizuar pushtet del dhe i jep një identitet të çastit. Por, Fuqia Hyjnore Gjarprin është e përhershme dhe është një fuqi të vetëdijshme e cila pas manifestimit të energjisë në një individ transformon atë.

Kur në një nivel kozmik, të gjitha nivelin e përhapur në procesin e aktivizimit të pushtetit Gjarprin Hyjnore që po ndodh atje duhet të kuptojnë se ajo do të shmangë atë që është e padëshirueshme dhe e dukshme e një të ardhme të ndritur. Por, për sipërmarrje të tilla të rrezikshme nuk duhet të jetë shpirtrat e devotshëm. Kur një armë është shkarkuar armë lëviz prapa. Ata që punojnë me këtë fuqi të madhe duhet të jetë i pajisur me zell aq shumë, mund dhe trima se ata janë të aftë të qëndrueshëm jerks regressing në kohën e sulmit. Tjetër eksperimente kryer për përfitime mund të provojë të jetë shumë shkatërruese. Pastaj kjo bëhet vetëm një temë e bisedës. Prandaj ajo është e konsiderohet si një dije të fshehtë dhe nuk transmetuar haptazi. Kur ka logjikë të thatë dhe të argumentit panevojshme vënë përpara, njerëzit fillojnë gabimet egoiste të gjetur, nën rrethana të tilla në bazë e adhurimit që është besimi fillon lëkundur dhe kështu edhe më intensive adhurimit dështon. Ndoshta mbajtjen e të gjitha këto arsye në mendje shikuesve shkrimeve të shenjta kanë ndalur ne nga vetëm duke folur për shkenca të tilla delikate. Është e nevojshme që një preceptor pas konstatimit aftësinë e një aspirant shpirtërore i jep atij një mënyrë të përshtatshme të adhurimit. Jo vetëm karakter kandidate, por edhe nevojat e tij dhe rrethanat duhet të mbahen në mend. Vetëm pas shqyrtimit të sakta mund të një pacienti dhe të përfitojnë mjeku.


Sepse Savitri dhe Hyjnore Fuqia Gjarprin adhurimit është e vështirë si ecin mbi njerëzit një brisk për buzë injorojë atë. Askush nuk mund të bëhet një inxhinier i mirë, etj artist pa një mësues të duhur. Prandaj, kur dikush nuk gjejnë specialistë të vërtetë të studimeve hyjnore pushtetit Gjarprin Si mund të gjejë studentët e interesuar në të?

Fuqia hyjnore Gjarprin aktivizimi është ndezja e zjarrit trupore vitale dhe tradita deri më tani ka qenë për përfitime personale. Energjisë seksuale të Mooladhar (gjenitale) është kaluar nëpër Merudand (shpinë), të konvergojnë në Brahmarandhra (kokës), i cili ka energji hyjnore. Kështu, kur Shiva Shakti bashkohen-e merr fuqitë hyjnore (Sidhis). Por në raste të tilla e ka të jetë vigjilent si ushqyerit një gjarpër. Një gjarpër hipnotizues nuk ka dyshim ushqen familjen e tij me anë të tregon gjarpri, tregon off artin e tij, por ende ai është duke luajtur një lojë të rrezikshme. Nëse një gjarpër helmues vjen rruga e tij e pastaj edhe ndalesa fishkëllimë e saj tregojnë, heartbeats njerëzve të ndaluar dhe ekziston rreziku i vdekjes.

Snakes serpentinë rreth qafën e Shiva Shakti-. Simbolikisht kjo është Fuqia hyjnore Gjarprin (Kundalini). Pa dyshim kjo është pjesërisht e Hatha Yoga, të gjitha të energjisë u duke kaluar përmes 6 Chakras (rrota Yogic) nuk përdoret vetëm për të kapërcyer vështirësitë, por duke u bashkuar me adhurimin Savitri e një qëllim të lartë të një atmosferë të re është krijuar. Së bashku me epërsi e 6 Chakras Yogic kur 5 sheaths shumë janë aktivizuar, atëherë ai bëhet i dobishëm për shumë aktivitete krijuese. Në mënyrë që të ndërtojë një shtëpi ka nevojë të tullave, llaçit, hekuri druri, dhe murator. Për të gatuar një nevojë e karburantit, zjarri, enët, ushqim të para dhe një kuzhinier. Panchratna (5 bizhuteritë) janë të famshëm. Trupi është krijuar nga Panchratna dhe energjisë me 5 forca vitale. Ky burim i energjisë është një tjetër emër për forcën e jetës. Nëse aktivizimin e zjarrit jetike, Fuqia Hyjnore Gjarprin aktivizimin, 5 aktivizimin mill dhe të punojnë Savitri në unison, atëherë ndikimi i saj është i përhapur. Të gjitha rrethanat e tmerrshme të botës nuk janë parë më parë. Retë e errëta të armëve atomike, Star Wars, ndotja e brendshme / e jashtme botërore, mosbalancim e natyrës, epidemitë, terrorizmi etj janë kanosës të mëdha dhe kështu ajo është e nevojshme që ky eksperiment të zhvillohet në një shkallë të madhe. Nuk ka dyshim ka dhimbje në duke u përpjekur për të fituar fitoren mbi këto probleme, por rezultatet e tij janë aq të madhe që nuk mund të krahasohet me asgjë.

Në këtë seksion, ne jemi të përshkruar vetëm ato skema si rezultat i frymëzimit hyjnor, që janë të dobishme për aktivizimin e energjisë së bashkësisë njerëzore në përgjithësi. Ekziston një nevojë për lexuesit për të shkuar në detajet e tij. Ata vetëm kanë për të parë rezultatet e saj dhe kështu që të marr me mend se çfarë roli ata mund të luajnë në të. Më vonë edhe ai do të bëhet më i qartë se si një individ jo vetëm që zhvillohet brenda vetes së tij, por edhe se si për të frymëzuar të tjera në këtë rrugë shumë. Gjithashtu se si të


ndryshojë këtë kohë dhe shoqërohet me një moshë të ndritshme të artë. Në përfundim ky eksperiment është kryer nëpërmjet aktivizimit të pushtetit Gjarprin hyjnore të Indisë.

KREU I DYTË SUPER kompetencat hyjnor QUAJTUR Gayatri, Savitri DHE Kundalini

Hetimi i Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) fillon me diskutimin e filozofisë së Mahaprajna Gayatri. Krejtësisht adhurimi Gayatri është një eksperiment të ideologjisë fetare dhe ndjenja hyjnore. Në të vetë-kërkimore është dhënë rëndësi kryesor dhe duke gjeneruar përkushtim përmes meditimit / përqendrim vetëdija Brahmic është më afër dhe psikikë e merr thurur në të. Nëse ju hedhin një matchstick ndezur mbi një grumbull drush apo ju hedhin djegie druri i karburanteve, të dy veprimet janë identike. Dallimi i vetëm është se me anë të vetë-dorëzimit, duke nënshtruar Advait (bashkimit me Zotin), e shpejt e sheh rezultatet e mrekullueshme. Në vend të totalit të vetë-dorëzuar edhe në qoftë se ka ndonjë dëshirë të përfshirë, atëherë nuk ka dyshim në makinë do të ngadalësojë ende përfundimisht do të na japin përfitime. Megjithatë, një nuk të bëhet i aftë të përfitojnë të tjerët në botë. Një notar mund veten e tij duke notuar por ai është i paaftë për të ndihmuar të tjerët kalojnë lumin si një lundërtar. Ky është dallimi në mes të dëshirës bazuar adhurimin Gayatri dhe desireless adhurimit Gayatri. Përmes dy lloj përpjekje, kandidatët shpirtërore të kenë sukses në rrugën e tyre.

Nëse do të zhyten thellë në filozofinë e Gayatri adhurimi, atëherë e kuptojmë se vetëdija tonë të gjithë është e ndikuar nga "fara e njohurive të trurit". Roli i tij është një i madh në lidhje me ushqimin trupor dhe sjelljen sociale. Në një status shumë të ngritur këtë qendër është burim potencial jashtëshqisor dhe ajo është këtu se aktiviteti hareshëm të bashkohet me Brahman një krijesë arritje (Zoti) dmth i qëllimit të vërtetë njerëzor është arritur. Gayatri e Brahmi-Shakti (hyjnore pushtet) është quajtur edhe Brahmarandhra, Brahmasansthan ose Brahmaloka. Zonë që ndikon është vetëdija urtësi. Në një mënyrë simbolike Gayatri është quajtur gjithashtu Brahmani, ose gruaja e Brahma. Fuqia e tij mund të shihet si Brahmadand (dënim) që kapërcen të ligjtë dhe shkatërron dhimbje dhe varfërinë në botën materiale. Në fushën shpirtërore formën e saj ka marrë formën e Brahmavarchas.

Mbi dhe mbi adhurimin Gayatri është adhurimi i Savitri. Savitri adhurimit është shumë aspekt material të Gayatri. Fuqia zhvillohet me ndihmën e energjisë. 5 elementet, 5 forcat


vitale të trupit të punës sonë si lëndë djegëse dhe me ndihmën e saj në zjarr e brendshme është aktivizuar. Kjo aktivizimi zjarri është adhurim Savitri. Edhe pse ka qenë një ndryshim në Savitri dhe Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) adhurojnë ata kanë shtat të barabartë.

Sipas mitologjisë indiane kishte 2 gra Brahmaji. E para ishte Gayatri dhe e dyta ishte Savitri. Simbolikisht ata janë të ndërgjegjes dituri dhe pasuri materiale. Njëra është Para Prakriti dhe të tjera është Apara Prakriti. Para Prakriti përfshin mendjen, intelektin psikikë,, ego, etj Ritambhara Prajna dhe të gjitha fushat e dijes. Savitri dytë gruaja është Apara Prakriti, ndërgjegjes dhe të natyrës materiale inerte. Të gjitha lëvizjet e materies janë të varur në të. Revolucioni e molekulave, ndikimin e kimikateve, energji elektrike, ngrohje, drita, magnetizëm, etj eter janë nën juridiksionin e saj. Shkenca materiale duke përdorur të gjitha aparatet këto vjen me shpikjet e pafund në mënyrë që të na japë rehatinë materiale. Kjo Prakriti Apara është Savitri. Prakriti Apara e Savitri është përgjegjës për funksionimin trupin e të gjitha krijesat dhe kështu bota evoluon. Është ky pushtet që drejton Sattva, Rajas, Tamas, 5 elemente, Tanmatras etj Sidhis (fuqitë hyjnore) dhe boons janë arritur përmes kësaj kompetence Savitri. Shëndeti, jetë të gjatë, mund të,, entuziazmin e guximshme, bukurinë dhe cilësi të tjera të pafund të veçanta janë të varur nga ajo. Nga njëra anë ai është përhapur ende pika kryesore e saj qendrore është në polet e tokës dhe Chakra Mooladhar e shpinë të njeriut. Gjatë kryerjes së praktikave shpirtërore këtë është quajtur edhe Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprit). Të gjitha qëllimet janë arritur duke aktivizuar këtë pushtet. Kështu ne mund të gjenerojnë të energjisë. Në analizimin urdhërat shkrimet e shenjta ne kuptojmë se në vende të caktuara Savitri dhe Kundalini është e thënë të jetë sinonim dhe kudo që mendohet të jenë të ndryshme praktikën e tyre shpirtërore dhe qëllimi është menduar edhe për të jenë të ndryshme. Megjithatë, një fakt është e përjetshme se krijimi delikate e trupit dhe mënyra e zgjimit do të mbetet gjithmonë e përhershme. Dallimi ensues vetëm kur arsyet e përdorimit të pushtetit janë të ndryshme.

Aktualisht në Kundalini Yoga, Yoga Kriya është superiore. Të gjitha praktikat shpirtërore si Naadi Shodhan (pastrimin nervore), Trinaadi Parimarjan (larja e 3 nerva), Shatkarma Chakravedhan (udhëtojnë deri 6 chakras ose plexuses), janë të tilla që së bashku me meditimin / përqendrim ushtrime trupore janë dhënë rëndësi. Një duhet të pi ciklin e çuditshme e ushtron forcë vitale në Pranayam. Ndërsa aktivizuar fuqinë Kundalini bandha, mudra, Aasan (sjellje), janë dhënë rëndësinë e duhur. Por, në adhurim të pastër Savitri një është kufizuar në periferi të rajonit të kokës. Sahasrar Kamal (1000-petalled zambak uji), Brahmarandhra (qendër në rajonin e kokës e brendshme), materialet në tru janë aktivizuar. Brahmarandhra duket pasi zona të trurit e brendshme dhe të sipërfaqes së jashtme është shikuar pas nga syri i tretë quhet Chakra Ajna. Por kur praktikave shpirtërore të të dy Savitri dhe Kundalini janë të kombinuara pastaj metodën e të dyja bëhet një përzierje dhe rezultatet shumë të ndryshojë në përputhje me rrethanat. Praktika shpirtërore të cilat ne jemi gati për të pranishëm këtu është e kësaj të ndryshme. Për këtë


arsye ne kemi diskutuar stepwise parimet dhe përdorimin e Gayatri, Savitri dhe Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprit).

Sa herë që në shkrimet e shenjta gruaja Brahma është përshkruar si një prej këtyre praktikave shpirtërore, atëherë e dimë me siguri që ajo ka për të marrë simbolikisht. Si mund familjen e një fuqie të vetëdijshme të jetë si ajo e qenieve njerëzore? Nëse dikush dëshiron që ai mund të japë 2 karakteristikat e veçanta të zjarrit dmth element. ngrohjes dhe të lehta si emri i këtyre grave. Nëse kjo është pakëndshëm atëherë ata mund të quhet vajza. Kjo është ajo që është parë në shkrimet e shenjta. Në vende të caktuara Saraswati quhet bashkëshorte Brahma dhe në vende të tjera vajzën e tij. Prandaj në vend që të shikuar atë si një fakt kësaj bote ajo duhet të jetë pranuar në mënyrë simbolike. Fuqia shpirti Gayatri, fuqia materiale është Savitri. Frutat e adhurimit Gayatri përfshin përparimin e ndërgjegjes shpirtit evolucionit, e karakterit tonë, duke punuar për detyra të mëdha, duke menduar të larta dhe të përpiqen për arritjen e çlirimit, ndërsa ende gjallë (Jeevanmukti). Ndërsa adhurimi Savitri përfshin zgjimin e Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin), në mënyrë që të tejkalohen latente, të shtetit të shtrembëruar të forcës vitale në trup nëpërmjet aktivizimit të saj. Ka dy rrjedhave të energjisë elektrike dmth pozitive dhe negative. Vetëm kur të dy bashkohen ka një rrjedhjen e energjisë. Vetëm kur Gayatri dhe Savitri bashkoj mund të të gjitha kërkesat e praktikave shpirtërore të realizohet. Me Savitri adhurojnë një përfitimet jo vetëm materialisht, por që me bashkimin e saj me pushtetin e Gayatri adhurimin e shpirtit evolon. Kjo është forma kryesore e adhurimit Kundalini. Nëse është e mjegullt në psikikën tonë, atëherë të gjitha përpjekjet në këtë drejtim janë të kotë.

Në fushën e shpirtërore në rrugën e diturisë është quajtur Marg Dakshin. Ajo është quajtur gjithashtu Nigam Rajyog, Ved Marg etj rrugën e veprimit është quajtur Marg Vaam, Agam, Tantra, Hatha Yog etj të gjitha pengesat në rrugën e saj janë shkatërruese. Si rezultat ka kaos dhe shkatërrim. Asnjë janë të lumtur për të dëgjuar ose lexuar në lidhje me luftën mes demi-perëndi dhe demonët. Në fakt lexuar me të vërtetë na shqetëson. Por kur të dyja palët së bashku churned oqeanit, të gjithë pasurinë latente e oqeanit ishte arritur prej tyre. Gjithkush e di se si rezultat i churning e oqeanit kanë marrë 14 bizhuteritë. Në të njëjtën mënyrë, kur Gayatri dhe adhurimit Savitri janë kryer së bashku është e thënë të jetë e nivelit të bashkëpunimit mes demi-perëndive dhe demonëve.

Kur Shiva martuar Parvati, vetminë e tyre ishte warded off. Nëpërmjet bashkimit të tyre 2 bijtë e lindur. Njëri ishte Sidhivinayak Ganesh dhe tjetra ishte Kartikeya, shkatërrues e demonëve. Një vendos drejtësinë dhe padrejtësinë shkatërron të tjera. Ganesh na bekon me një intelekt hyjnore dhe Kartikeya me fuqi. Kartikeya ka 6 fytyra. Këto janë quajtur edhe 6 Chakras (Plexuses). Ky manifestim Skand duhet të konsiderohet si ndikimin e 6 Chakras të bëjnë me Kundalini pushtet (fuqi hyjnore Gjarprit).


Kundalini është asgjë, por fuqi e zjarrit banesa në organet gjenitale tonë. Shiva në formën e Chakra Sahasrar (1000-petalled lotus në krye të kokës sonë) kur rezultatet aktivizohet në derdhje e mjaltit poleni i cili është "Retas" Shiva-së (spermë). Fuqi e zjarrit të Kundalini imbibed atë. Gjashtë Kritikas (Pleiades yje të mundshëm) pjekur atë. Këto 6 Kritikas janë 6 Chakras. Kartikeya me 6 fytyrat e ushqyer nga 6 Kritikas duhet të konsiderohet simbolikisht si rezultat ndikim të 6 Chakras.

Çfarë saktësisht janë këto 6 Chakras? Ku dhe pse ato ekzistojnë? Në cilat shteti ata ekzistojnë? Çfarë është dobinë e tij? Ne nuk do të shkojnë në hollësi të madhe të gjitha këto pyetje. Natyra e shërbimeve dhe shkencore analizën e saj do të jetë i detajuar më vonë. Këtu ne jemi të delving në atë Kundalini që është për ata njerëz që me anë të mesme të materialit të përpiqet dëshirojnë të arrijnë shtetet më të lartë të vetëdijes shpirtërore. Njerëz të tillë janë adhuruesit e energjisë hyjnore dhe mendoj se energjia është më e rëndësishme. Në betejën mes demi-perëndi dhe demonët se energjia arritur nga demonët ishte tretur nga ata në aktivitetet e përulur dhe më pas nga eksperimente të Zotit Vishnu apo në një tjetër fuqi më të lartë shpirt ishte nënshtruar. Kur Shakti (energjisë), adhurimit bashkohet me hyjninë vetëm atëherë e bën atë të ketë sukses. Arritjet e tilla janë të përjetshme dhe nga pika afatgjatë të parë atë provon të dobishme për të gjitha qeniet e gjalla. Suksesi fillestar i demonëve është dëshmuar nga të gjithë ishte si fara e sinapit proverbiale iluzore në pëllëmbë. Shukracharya ishte një ekspert i Kundalini shkencës. Ai ishte ai që e mësoi këtë shkencë të dishepujve të tij demon. Brihaspati ka qenë preceptor e Demi-perëndi. Duke pyetur Yogis, burra e pendesës dhe knowers të Brahman për të adhuruar Gayatri ai bëri të devotshëm në karakterin e cila ishte e ngjashme me atë të perëndive Demi-. Ai gjithashtu mësoi atyre Kundalini shkenca ende qëllimi i tij i vetëm ishte për të shtuar piousness. Ata knowers e shpirtit i cili kishte probleme materialist për të kapërcyer u është kërkuar të ndjekin adhuruar Savitri mbi dhe mbi arsimin fillor. Ajo ishte duke marrë rekurs për të adhuruar Savitri se Dadhichi, Bhagirath, Lomharsh, Shringi, Vishwamitra etj mund të zgjidhin problemet materiale. Nuk ka dyshim se qëllimi përfundimtar është ende shpirtërore rrugën, ritet etj e praktikës shpirtërore është ndryshuar si nevoja per. Edhe sërën e Arjun, Hanuman etj duhej të pushoj grindje wordly. Edhe ata kishin për të ndjekur Savitri-Kundalini adhurimi e cila ishte një përpjekje materialiste nën patronazhin e shkencës shpirtërore. Edhe vet e mia shpirtërore pendesës Për këtë arsye dhe për shkak se unë eci në rrugë të drejtë kam shijuar sukses.

Kur Savitri dhe adhurimit Kundalini janë ndjekur në unison atëherë rezultatet janë të mrekullueshme. Elektrike punon mrekulli në një flash e një të dytë. Edhe një trup i vdekur është djegur shpejt në pyres elektronike ndërsa oriz, thjerrëza etj marrë një kohë më të gjatë të gatuaj në zjarr prej druri. Kjo rrugë është më i përshtatshëm për një që nuk e duan një rënie shpirtërore dhe ende shpejt arrin qëllimin e tij për shkak të një karakter të devotshëm. Adhurimit të pastër Kundalini vjen nën anije e Tantra dhe Vaam Marg. Kur


Gayatri, Savitri dhe Kundalini janë të kombinuara atëherë kjo Marg Yoga është kryesisht Marg Dakshin.

Kryesisht e Zotit si Varah, Nrisinh, Parshuram etj i është dashur të përballet me rrethana të trazuar. Shiva është quajtur Shiva Bholey Baba (Zoti i pafajshëm) apo Aughaddani (të lehtë për të ju lutem), por ai gjithashtu krijoi Veerbhadra nga inat kundër Daksha Prajapati dhe shkatërruar kështu arroganca Daksha së. Kjo është një ngjarje shumë e tmerrshme dhe kështu aktivitetet e qetësimin dhe madje edhe vrasje janë kryer.

Nën rrethana të veçanta incarnations të nxis dhe të shpirtrave të tjera shumë të avancuara të çuar të tjerët të bëjnë këtë detyrë në mënyrë që fuqia e tyre nuk është varfëruar. Vishwamitra ishte i aftë për të mbrojtur Yajna tij, por në mënyrë që forca e shpirti i tij nuk ka marrë shkatërruar gjatë manifestimit të zemërimit ai zgjodhi për të kërkuar djemtë Kshatriya Ram dhe Lakshman për të luftuar demonëve si Tadka, Subahu, Mareech etj Vishwamitra mësuar Ram dhe Lakshman të gjitha aftësitë e një ushtari të vërtetë dhe në këtë mënyrë të mbrojtura Yajna e tij me ndihmën e tyre. Samarth Ramdas dhe Chanakya pyeti Shivaji dhe Chandragupt respektivisht për të kryer ato detyra të cilat mund të ketë qenë ekzekutuar nga vetë. Pyetja këtu është se shkëlqimi Brahman është më e vlefshme. Kjo fuqi hyjnore duhet të jetë i mbrojtur për përpjekjet më të larta dhe të mos humbur në warding off grindje. Kështu me ndihmën e një Savitri kombinuar dhe adhurimit Kundalini e vet dhe grindje huaj mund të tejkalohen dhe brenda kufijve të pushtetit një zgjuarsi të pasurisë edhe mund të shtohet.

Me ndihmën e pushtetit të krijuara nga një njeri ndjek rrugën e austerities mund të ndryshojë jo vetëm të tjerët por edhe dybek atmosfera në mënyrë që të transformuar atë për të mirë. Ky është një fakt. Ashtu si 2 fuqitë e tjera hyjnore ajo mund të transmetohet tek të tjerët gjithashtu. Dikush mund të pyes për fuqinë hyjnore nga një që e ka arritur atë nga austerities dhe në këtë mënyrë e përdorin atë për një qëllim të lartë. Kjo është si duke marrë të interesit nga bankat. Ashtu si një njeri i pasur gjithmonë dhuron një pjesë të pasurisë së tij për të varfërit po ashtu një Yogi jep përveç fuqia e tij hyjnore për njerëzit apt të cilët nga ana e kapërcejnë duke u përpjekur për rrethanat e kësaj bote dhe në këtë mënyrë krijimin e paqes në botë. Në një familje shtylla e familjes është një. Anëtarët e tjerë të mbajtur kryerjen e detyrave të vogël në shtëpi, por kjo nuk është e nevojshme që ata duhet të fitojnë pasurinë e tyre për t'u kujdesur për kërkesat e tyre.

Zgjimi i Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) është shumë e komplikuar. Ajo është si të luash me ndriçim. Si rezultat ka shanset e humbjes së jetës shumë. Ndërsa aktivizuar Kundalini nëse ka mungesë të udhëzimeve të përshtatshme ose kapacitet, atëherë ne kemi


parë njerëz të çmendur kthyer shumë. Shumë ishin goditur me paralizë dhe shumë vdiqën shumë. Nëse një person përpiqet për të mësuar makinën lëvizëse thjesht me leximin e librave, atëherë patjetër që ai do të tokës në telashe të thella. Edhe një person i cili ka mësuar makinën lëvizëse do jenë shumë të kujdesshëm, ndërsa ngiste një makinë dhe në këtë mënyrë të ndihmojë bashkë-udhëtarët arrijnë destinacionin e tyre të duhur. Mbi dhe mbi fitimit të njohurive e zgjimit Kundalini, arritja e Ridhi-Sidhi etj nuk duhet të bëhet i nxituar dhe mendoj se kjo përpjekje të jetë shumë e lehtë për t'u ndjekur. Një kurrë nuk duhet të zgjojë Kundalini pa ndihmën e një udhëzues të vërtetë shpirtëror, mësues feje apo preceptor. Një mund të mendojnë veten të jetë shumë i zellshëm në kërcim radhë dhe marshonin përpara, por di me siguri që një akt i tillë është e plotë të rrezikut.

Arsyeja pse një diskutim shumë i kujdesshëm është bërë në adhurimin e kombinuar shpirtërore të Gayatri, Savitri dhe Kundalini është se njerëzit sot janë shumë të tërhequr në të. Sepse kjo është një shkencë e fshehtë ka një perde që mbulon atë. Ai është i prirur dhe shumë e nevojshme për të kuptuar aspekt, parimi i natyrës dhe sociale të Kundalini Shkencës. Sepse kur shkenca të tilla zhduket një person inteligjent arritjen e unazat e aforizëm-drejtime do të ndërtojë një zinxhir në bazë të të kuptuarit e tij të kufizuar. Por nëse nuk ka dhënë në të gjitha, atëherë rinovimin e tillë shkenca a është shumë e komplikuar. Prandaj nuk ka asnjë problem në imbibing aspekte të rëndësishme të kësaj shkence. Problemi qëndron në eksperimentimi. Nëse një shigjetë e fjalëve shfuqizon dhe e bën zërin tuaj objektivin e saj atëherë rezultati do të jetë vetëm vdekje.

Duke mos pranuar adhurimi Kundalini si ritet thjesht sipërfaqësore duhet të kuptojnë se duhet të ketë kredencialet e duhura. Nuk duhet të jetë një pendesë bazë shpirtërore që duhet të pësuar dhe aq sa zbatimi i saj është i shqetësuar, të lënë atë në duart e specialistëve të aftë.

KAPITULLI I TRETË Ndriçim UP zjarrin e forcë vitale përmes adhurimit Kundalini


Aktivizimin dhe lëvizjen e Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) është jashtëzakonisht e vështirë. Për shkak të rrjedhjes duhet të pengohen. E ndjen lumtur dhe të gëzuar kur nuk ka disiplinë. Tastebuds janë në ekstazë, kur lejohet të hani asgjë dhe çdo gjë. Si rezultat i zakonit gjuha jonë do si ushqim i shijshëm dhe të tepërta në sasi. E njëjta gjë vlen për organet gjenitale tonë. Njerëz të tërë afsh në mëngjes mbajnë prekur highs dhe lows mendore dhe ata të shkojnë në ekstreme në të gjitha aktivitetet e tyre. Një njeri i epshit nuk merr ngopen mendore, trupi i tij goma të shpejtë, por mendjen e mban që dëshirojnë më shumë dhe më shumë. E njëjta gjë vlen për të gjitha organet shqisore. Mendja është organi njëmbëdhjetë kuptim. Ajo ka 3 tastebuds lakmia dmth, shtojcën dhe ego. I tërë trupi është plot e letargjisë. Zakonshëm jeton rrjedhin në këtë drejtim. Aktivitete të turpshëm që janë të neveritshëm dhe shpirtëror në rënie poshtë natyrë. Prandaj penguar këtë vjeshtë është aq e vështirë sa ndërtimi i një dige të fuqishme. Dhe më e vështirë është vaporizing ujin e kripur të oqeanit në mënyrë që për ta bërë atë të pijshëm. Teknologji shumë të fuqishme është e nevojshme për të gërmoj puset dhe puset e naftës në mënyrë që të marrë ujë dhe vaj respektivisht. Vinça janë të nevojshme për të tërhequr dhe për të rritur ato. Gjithashtu ai është një detyrë gjigande për të ruajtur dhe riparimin e këtyre makinave. Një inxhinier shumë të kualifikuar është e nevojshme për mirëmbajtjen e duhur të makinave. Jo vetëm arsimin, por vigjilencë e tij dhe përkushtim shumë janë më të kërkuara.

Kontrollin, aktivizimin dhe rritjen e Kundalini energjisë është gjithnjë e vështirë në atë mënyrë. Jo vetëm që nuk e keni për të pi kontrollin e shqisave, mendjes, mendimet, pasuri, kohë, etj, por e ka të bërë palëkundur në atë si frerët e kuajve, zinxhirët e një elefant egër dhe lak e një deveje. E gjithë kjo është bërë për të ndaluar atë që vepron sipas tekave e vet dhe idhujt dhe se me dhunë është bërë përdorimi i për arritjen e qëllimeve të dëshiruara. Nëse dikush dëshiron të ndaluar një ujëvarë që rrjedh poshtë dhe në vend që të ndryshojë rrjedhën e tij në drejtimin lart një pompë të fuqishme është e nevojshme. Kjo detyrë nuk mund të realizohet me një kapacitet të zakonshëm. Ajo ka nevojë për fuqi të jashtëzakonshme.

Forca evoluar shpirti i një aspirant shpirtërore që aktivizon jetike fuqi zjarrin e tij me kontrollin e vetë mund të shfaqë fuqitë hyjnore (Sidhis) dhe të shfrytëzojë të njëjtën gjë për detyrat e kërkuara. Duke iu referuar kësaj disa shembuj janë të rëndësishëm. Mahatma Jadbharat ishte një mishërim i Mbretit Bharat. Ai i dha urtësinë hyjnore të Rahugan mbreti Sindhu ndërsa plying palankin Rahugan së. Pasi një ushtar Dasyu kapur atë si një ofertë të flijimit. Jadbharat është bërë për të dalë në frontin e imazhit Mahakali në mënyrë që të merrni kokën e tij off copëtuar. Prifti i cili ishte të pres kokën Jadbharat iu afrua. Por Jadbharat ishte qetësi. Për shkak të ndriçim shpirti i tij imazhin e Bhadrakali u aktivizua. Ajo rrëmbeu thikën nga dora e priftit dhe vranë tërë njerëzit e këqij. Një forcë e shpirti ka pushtet të fortë, të pakufizuar. Kur energjisë elektrike trupore është zgjuar ajo punon si një armë zjarri dhe ka kapacitet për të kapërcyer të gjitha pengesat.


Kur gruaja e Shiva sati ishte fyer në Yajna Daksha babai i saj e ajo aktivizohet zjarri e saj Yoga dhe djegur trupin e vet në hi. Edhe Sutikshnaji i cili ishte ngopur duke pasur vizionin e Zotit Ram i dha trupin e tij në zjarrin e Yoga. Kur Damayanti gruaja e mbretit Nala kishte për të ruajtur respektin e saj ajo e vetë të vrarë gjuetar epshore me zjarrin e syve të saj. Të gjitha këto janë shembuj të aktivizimit të pushtetit shpirtit fshehur.

Edhe zakonisht është e vështirë të zgjoheni ata që janë në gjumë të thellë. Kur fëmijët, të rriturit grownup etj janë zgjuar me forcë deri që ata marrin të zemëruar, sepse ata mendojnë se janë të detyruar të heqin dorë nga gëzimi i fjetur. Kjo është edhe më e rrezikshme të zgjoheni një gjarpër fjetur. Fuqia bërthamore në një atom është i fshehur. Nëse kjo është sulmuar dhe shkatërruar një shpërthim të tillë të tmerrshme ndodh që një dëshmitarë të shkatërrimit milje përreth. Ata që janë në dijeni të shpërthimeve atomike janë këshilluar me lakhs Hiroshima Nagasaki shpërthim bombe-ku njerëz vdiqën dhe male të madhe e kishte shkrirë për shkak të nxehtësisë intensive. Sa të tmerrshme janë volcanos që shpërthejnë. Vetëm disa vjet mbrapa ishte dëshmuar shpërthimin e Meksikës dhe Columbia. Shpërthim vullkanik i konvertuar Helena e ditën në natë për më shumë se një javë. Pluhuri i zi kishte mbuluar qiellin për një kohë të gjatë. Ky është pikërisht rasti me zgjimin e fshehur Kundalini. Shumë elefantët ecur në gjoks Kumbhakarna fjetur në mënyrë që të zgjoheni atë. E njëjta gjë vlen për zgjim Kundalini. Kur ajo është latent (duke fjetur) rutinë të përditshme punon në dhe lëviz si një karrocë me rrota të dëmtuara. Por kur një motor është vendosur në një tren hekurudhore dhe një shtyn përshpejtues ajo ndihmon të gjitha qerret e tjera u bashkuan me të për të marshuar përpara shpejt. Kështu një aspirante e adhurimit Kundalini shumë ka për t'u përballur me situata të tmerrshme, kur fillon praktikave shpirtërore. Por më vonë shumë mrekullisht e lëvizjes nuk është si ajri normale, por është si një erë Cyclonic. Shpejtësia e saj është ajo e tajfunet dhe ciklonet.

Rishis thonë në "Mahayoga Vijnana" që ----

"Forca e shpirtit Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) si një gjarpër femër është duke fjetur në Chakra Mooladhar (pleksus) me binjakëzimin e 3 dhe një raunde ½. Për sa kohë që Kundalini pushtet është në gjumë një krijesë mbetet shtazarake në natyrë. Edhe me një shumë të përpiqet një krijesë nuk do të arrijnë urtësinë hyjnore. Në qoftë se një forcë e nënshtresë është në gjumë, atëherë botën e jashtme shumë është në gjumë. Por kur ajo zgjohet fatin e saj dhe e gjithë bota të hapur. "

Nuk është shumë e ngritjes dhe rënies kur zjarri jetike fuqi në ne është ndezur deri. Kur ka erërat Cyclonic veprojnë ata, çrrënjos pemët, shtëpitë etj lë thatë dhe mounds e milje të rritet pluhur deri në qiell. Rrymat Eddy në lumenj përmbys varka dhe eddies të tilla në


detet janë të njohur për të përmbysur anijet gjigante shumë. Lëvizje të veçantë e bëjnë të dukshme të padukshme. Kur një gjenerator të energjisë breshëri atëherë zonat përreth janë thyer. Kur ndriçim prek çdo pjesë të tokës të djeg atë zonë në hi.

Ndërsa zgjimit Kundalini e ka të përballen me situata të tilla të tmerrshme. Kështu e jo vetëm nevojat e guximshme, por shumë vigjilencë. Letargji nuk ka vend mbi këtu. Ashtu si rrethoresh litar në një cirk të mbajtur ekuilibrin e tyre, kështu që edhe një person aktivizimin Kundalini pushtetin e tij duhet të jetë shumë i kujdesshëm dhe duhet të ketë aftësi të larta shpirtërore. Nëse ka edhe një germa e alfabetit grek plogështi rreziqet që do të përballen janë të tmerrshme dhe shumë. Mizat dhe mushkonjat pjell vezë të panumërta gjatë gjithë ditës. Edhe peshqit lëshojnë vezët në numër të madh në një e shtënë e vetme, por të gjithë ata nuk janë të shqetësuar në lidhje me kërkim pas vezët e tyre. Por sa më shumë embrioneve njerëzore janë të shqetësuar nëna është shumë i kujdesshëm, jo vetëm gjatë shtatzënisë, por në kohën e lindjes së foshnjës shumë. Dhe më vonë e ëma bën aranzhimet për pastërtinë, ushqimin foshnjës dhe e mbron atë nga ndryshimet e motit. Aktivitetet e kësaj bote mund të krahasohet me vezë të përcaktuara nga mushkonjat, mizat, etj, por sa i përket zgjimit Kundalini është i shqetësuar se mund të krahasohet vetëm me shtatzëninë e një nëne të njeriut, të lindjes së fëmijës së saj dhe më pas rritjen e fëmijës së saj. Nuk është e lehtë në të gjitha pasi ka shumë probleme ajo përballet dhe kështu ajo ka për të bërë shumë të përgjegjshëm. E gjithë kjo kërkon shumë vigjilencë mendore. Kur ka një gabim ekziston frika e rënie.

Metoda e lindjes femra Akrepi është shumë e çuditshme. Në saj vezë barkun shumë janë ushqyer dhe është rritur në një dhe të njëjtën kohë. Kur W vezë rriten pak ata dëshirojnë të vijnë nga barku i nënës. Hapja e organit gjenital është aq e vogël se ajo është praktikisht e pamundur për vezë të vogël për të dalë nga ajo. Vezë në barkun e nënës gjatë rritjes janë plot nga uria. Kështu ata të fillojnë të hahet barkun e nënës vetë dhe pas konsumimit të gjithë mishrat e saj e vezëve të dalë. Në ndërkohë Akrepi vdes nëna që stomaku i saj ka qenë i grabitur të hapur nga ana e vezë.

Lindjen e Sidhis (fuqitë hyjnore) të bashkuara për të Kundalini është pikërisht si kjo. Sa herë që Kundalini zgjon dijetarëve shkrimet e shenjta thonë se ajo e pi gjakun e aspirant shpirtërore dhe ha mishin e tij. Ai bëhet si një skelet. Kjo është një lloj i Kaya-Kalp (transformimi trupore), në të cilin dirt vjetër është hedhur tutje dhe fara e reja lule me radhë. Një kopshtar mendjemprehtë ndjek këtë teknikë. Ai trims bimore lule nga të gjitha anët. Më vonë të reja shoots dal me radhë dhe lule në një numër të madh të rritet në të. Kështu roundness dhe shkëlqimin e shton bimore. Në zgjim Kundalini një aspirant shpirtërore vetë ka për të shkatërruar të gjitha turpshëm tij shenja psikike, zakone të këqija dhe të poshtër të tjera mendore. Ndërsa zvogëlimin dhe prerja e bimëve duket sikur ka zvogëluar madhësinë e saj dhe se trupi i saj është varfëruar. Por kjo gjendje nuk zgjat


për kohë të gjatë. Sepse fidaneve të reja dhe lule të fillojnë sprouting mbi të. Errësira e vjeshtës zhduket dhe lule e bukur e pranverës janë të dëshmuar nga një dhe të gjitha.

Zgjimi i Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) është si një provë zjarri. Kur ari është ndezur të gjitha skorje merr djegur në hi. Asgjë nuk ndodh me ari i pastër dhe në fakt më shumë se është ndezur më shumë ajo shkëlqen shkëlqyeshëm. Dyshim e inethics zhduket dhe çdo konsumator bën vlerësimin e duhur prej ari safi. Një aspirant shpirtërore që ka zgjuar Kundalini veten e tij fuqinë e tij të bëhet shumë e fuqishme. Nuk ka dyshim formën e jashtme të trupit të tij mbetet i njëjtë, por brenda tij tillë të energjisë elektrike është e zgjuar se ajo arrin zgjimit mendore dhe ndryshimet e mjedisit të jashtëm.

Shumë detyra mund të ekzekutohet kur zjarri është ndezur. Me të, pleh i poshtër dhe sende të kalbur mund të jetë i tharë. Ushqimi mund të jetë i gatuar. Pyres mund të jetë i ndezur. Mud anije mund të jetë ndezur nga një poçar ndërkohë që ua bën enëve të baltës. Mineraleve mund të smelted. Kështu zjarri mund të ekzekutojë punët e shumta. Kur brenda trupit, Kundalini është zgjuar, problemi i ftohtë ndjenja zhduket. Me ndihmën e zjarrit, ushqimi është i gatuar që reparte off urinë tonë. Rrobat e lagur dhe me erë të keq janë tharë. Këto janë përfitime individuale. Në botën e jashtme përfitime shumë rritet. Një ironsmith, poçar, bukëpjekës etj dritë deri furrat e tyre dhe të bëjnë artikuj të dobishme. Me zgjim Kundalini shumë probleme të kësaj bote janë të zgjidhen dhe artikuj të shërbimeve janë bërë. Zjarri është përdorur për adhurimin e Zotit shumë. Zjarri është përdorur në temjan, llambat, Yajnas etj duke u shoqëruar me fuqitë hyjnore e përfitime shumë. Jo vetëm këtë, me ndihmën e zjarrit që ju mund të bëni saldim. Sa herë që saldim është kryer nuk ka rrezik të enëve të thyer përveç edhe nëse ajo prishet diku tjetër. Në meditim hyjnore ka një baticë-zbaticë e valëve emocionale. Ndonjëherë ndjenjat devocional të çojë në manifestimin e ngrohjes shumë intensive në psikikë.

Ndonjëherë në formën e nxjerr shkumë nga goja e qumështit ose flluska të ujit ai vendos në bazë. Por në qoftë se pushteti Kundalini është e bashkuara për të, atëherë vendosmëri është ruajtur.

Ruhen gjurmë të keqe psikike shumë të del nga shtrati. Bari thahet gjelbër në verë të nxehtë dhe të kthehet përsëri në monsoons gjelbër. Në të njëjtën gjurmë mënyrë të keqe psikike të një personi që duket se janë tharë në rrethana të caktuara, lule me radhë më vonë përsëri. Vishwamitra ishte një Rishi e pendesës të madh, por ai ishte tërhequr për Menaka, vajzë qiellore. Ai u martua me të dhe fëmijët begetted. Por në qoftë se dikush shenja psikike janë djegur në hi nga rrënjët shumë në vetvete nuk ka asnjë fjalë për të marrë ngatërruar në botën materiale. Gjendja e Paramhans Shukdev ishte krejtësisht e


ndryshme nga ajo e Vedavyas atit të tij. Vedavyas rënë dakord për propozimin e grave të vëllait të tij i madh për fëmijët e tyre, ndërsa baba Shukdevji ikën në pyje sa më shpejt që ai ka lindur në mënyrë që të mendohem thellë për Zotin. Të gjithë duke përfshirë edhe babai i tij ishte kundër tij, duke shkuar larg në këtë mënyrë dhe të gjithë u përpoq të pengonte atë nga do të pyjeve. Por Shukdevji ishte vendosur dhe nuk deshën të dëgjojnë për të gjithë. Për të provuar atë Indra dërguar Rambha qiellore balerin, por në pak fjalë ai i dërgoi prapa saj. Ky është kuptimi i vërtetë i djegur deri të shenja të keqe psikike. Nëse keni prerë degët e një pemë një pemë të re mund të dalin nga ajo, por nëse ju hiqni rrënjët tërësisht ose digjnie ato një pemë të re nuk mund të dalin prej saj. Kundalini pushtet djegiet deri Sanchit (ruajtur), Kriyamaan (të ardhmen), Prarabhdha (të pranishëm) veprimet e hi. Këtu një aspirant pjekur i cili është ndezur tërësisht nga furra e pendesës bëhet fortë si një tullë.

Ayurved mjekët bëjnë Rasa (lëng) ose bhasma (hiri). Ata janë bërë nga zjarret kurban si Shataputi, Sahasraputi, Gajaputi. Kjo është në krahasim me sanjeevani (ilaç që sjell shpirtra të vdekur përsëri në jetë). Ky është një ritual zjarr. Kundalini Yoga quhet e zjarrit. Kjo është si ndriçim deri në zjarrin e Yajna forcë vitale. Këtu një "pjekur" kandidate është e ngjashme me pronat e hirit, lëng dhe sanjeevani. Kështu një aspirante e ndezur në zjarrin e Kundalini bëhet të jashtëzakonshme dhe kompetencat e tij janë të rralla dhe të pafund.

Nëse me avull merr shpërndara kudo ajo është e padobishme, por në qoftë se ajo është përqendruar në një zonë të kufizuar, atëherë me energjinë e saj në tren mund të kandidojë më shpejt për milje së bashku. Në pak minuta ju mund të presionit të gatuaj ushqimin tuaj. Në të njëjtën mënyrë, kur latente, energjia e shpërndara të trupit tuaj është e përqendruar me anë të zgjimit Kundalini ne marrim Sidhis materiale dhe Ridhis shpirtit dhe këto detyra shumë të dobishme edhe në nivel botëror mund të ekzekutohet.

Nuk është një depo fuqishëm të energjisë elektrike në trupin e njeriut, por ajo shtrihet shpërndara. Për këtë arsye nuk mund të shohin fuqinë e tij. Por me anë të zgjimit Kundalini kur të gjithë këtë energji është mbledhur dhe të fokusuar në Chakra Mooladhar (baza e shtyllës kurrizore) është përqëndruar e energjisë si material në një zonë të kufizuar. Kështu, përdorimi i kësaj energjie është e tillë që vetëm mund të amaze një dhe të gjithë.


Një femër e vjetër e plotë të austerities jetuar në pyll. Një lypës erdhi atje. Grua e vjetër ndërtuar një kasolle afër dhe mori përgjegjësinë e të ushqyerit e tij. Një natë një druvar femër që ka humbur rrugën e saj arriti në kasolle të lypës dhe ajo luti për hirin.

Lypsar mendoi se ishte lutur për marrëdhënie seksuale dhe kështu të shkonte pa ushqim apo strehim. Grua e vjetër ulur nën një pemë u shikuar me qëllim. Ajo dëgjoi zëra. Ajo mori druvar lady me të dhe i dha ushqimin e saj dhe strehim. Në agim grua e moshuar ka treguar rrugën e drejtë për druvar. Grua e vjetër kishte dëgjuar fjalë të ashpra të lypsar. Ajo kështu theu kasolle që ajo kishte ndërtuar për të. Ajo refuzoi të japë atij ushqim dhe i tha: Këtu ka jetuar për 24 vjet dhe vetëm fituar fitore mbi dëshirat tuaja. Që ju nuk keni mbjellë farat e mëshirë në zemrën tuaj është një turp që ju e quani veten një lypsar.

KAPITULLI I KATËRT FILOZOFIA sekret i metodës adhurimin e SHKENCËS SOUL

Brenda lëvozhgë e një qepë është një tjetër zhvishem. Në kuadër të zhvishem dytë është një një të tretën. Në të njëjtën mënyrë, nëse lë banane janë hequr ata të dalin njëri pas tjetrit. Njësi e vogël e materies është ende një atom atom, edhe pse duket se vetëm kjo nuk është kështu në fakt. Sepse brenda saj ka një bërthamë dhe ka neutronet, protonet dhe elektronet rrotullues.

Sistemi diellor është një qark, por brenda kufijve të saj sillen të 9 planetet dhe satelitët 43 rreth boshtit të tyre. Atom shumë është si një sistem diellor. Brenda saj është e ngjashme me aktivitetin e sistemit diellor. Nëse një grumbull i baltës është sulmuar pas pak e merr shpërndara baltë por në qoftë se bërthamës së një atomi është sulmuar më pas të energjisë që ai lëshon mund të varros një mal të madh.

Pra, është e qartë se substanca më të bruto janë bërë të holla, më të fuqishme që ata të bëhen. Ka miliona e qelizave të gjalla në trupin tonë dhe gjenet që janë të fshehura në çdo qelizë kanë një prototip të një krijese të vetme. Në këtë mënyrë brenda trupit të njeriut, si


në botë kozmike, miliona krijesa banojnë në të. Në mesin e tyre vetëm njëri prej tyre ka një shans për të hyrë në barkun e nënës gjatë bashkimit seksual. Kështu një embrion është e formuar dhe e cila fillon krijimin e trupit të saj të veçantë dhe energji trupore. Në 9 muaj embrionin maturohet dhe bredh në botë, pasi që del nga barku i nënës së tij.

Brenda këtij babe e porsalindur e gjen cilësitë trupore dhe mendore të prindërve të saj, gjyshërit dhe rezultatet e të parëve. Këto cilësi të veçantë në formën e Vibhutis (glories hyjnore) janë aq delikate se pavarësisht shpërbërjes delikate-shumica e gjeneve dhe forcën jetës jetike, e nuk mund ta kuptojnë rrethanat bashkëkohore. Situata manifeston kur fëmija rritet dhe na jep një paraqitje të qartë për cilësitë e saj të veçantë. Kjo do të thotë se këto cilësi të veçanta të njohur kur fëmija të rritet nuk është i njohur në gjendjen e tij të papjekur. Duke analizuar vetëm fëmija nuk mund t'i dimë natyrën e tij stërgjyshore. Vetëm në fytyrën e saj dhe lëkura ka disa ide të perceptuar. Subtility për një kohë të gjatë është mbajtur në fazën e papjekur dhe kur ajo fillon të pjekur kjo na jep një hyrje të shtetit të saj dhe ekzistencën.

Nuk është e tillë një prelud të madh të holla në delikate që shembullin e qepë zhvishem brenda një lëvore qepë dhe gjethet e banane duket të jetë shumë ironike.

Nëse një grumbull të farërave janë mbledhur pas një dallim shumë të vogël është perceptuar aq sa ngjyra e saj, pesha, etj forma është e shqetësuar, por kur fara janë mbjellë dallime të mëdha janë perceptuar të drejtë nga shoots, gjethet, degët, lule, fruta, etj . Ekziston një dallim i qartë në mes të pemëve të pjekur të plotë rritur. Ka ndryshim aq shumë sa i përket formës së luleve, aroma e saj, shijen e frutave është i shqetësuar. Prandaj të gjitha këto mund të klasifikohen ndryshe. Ky dallim është i jashtëzakonshëm. Ndryshimet e saj janë mbuluar në fazën e farës dhe kështu nuk mund të shihet në këtë fazë.

Forma të zakonshme të sheaths e trupit të njeriut janë praktikisht identike, por brenda ka shumë mistere kaq shumë që dikush është habitur në marrjen e informacionit përkatës për to. Shkencëtari material është studjuar në vetëm aspektin bruto të kësaj analize.

Anatomistë në një farë mase kanë studiuar eugjenike të lëvizjeve të ndryshme të sheaths trupore dhe se si ata kryejnë funksionet e tyre të ndryshme. Në bazë të saj ata kryejnë hetime mjekësore dhe kirurgji. Dhe ata po ashtu matur potencialin dhe mundësitë e forcës jetës së një qenie njerëzore.


Por një duhet të thellë të shikoni në faktin se embrioni njerëzor nuk është i përbërë nga çështje vetëm. Kjo nuk është thjesht një përzierje të kimikateve. Sepse një aspekt i rëndësishëm e ajo është vetëdija e njeriut është quajtur energjisë elektrike. Në mënyrë të foluri shpirtërore ajo quhet prana ose vital force. Nga vetë forcë vitale është një akoma, sepse ajo synon organeve të ndryshme ai është quajtur variedly. Në kokë ajo funksionon si besimi, shpresa zakon,, mendimi etj dhe menaxhimin e tij analiza është bërë në formën e mendjes dhe intelektit psikikë. Ky parim shumë në organet e njohurive të marrë formën e, formë shije, erë kontakt, dhe të shëndoshë. Në organet tjera të trupit punon tretjes, emision, trupore mund të etj Nëpërmjet organet gjenitale ajo shije pasion seksual dhe kështu procreates. Fibrave dhe tendons e çdo muskul ka vet funksionin e saj të veçanta dhe të natyrës. Dy fuqi dhe urtësi janë të ndërthurura në të.

Pas ditur dhe të kuptuarit formën inerte dhe të ndërgjegjshëm të trupit arrin në përfundimin se ashtu si tërë pema është gjetur potencialisht në pasardhësit po kështu parimin gjithë kozmike dmth makro është e natyrshme në trupin dmth mikro. Ne mund të jenë në gjendje për të parë vetëm në formën e tanishme të kozmosit dhe e trupit akoma kaluarën dhe të ardhmen janë të bashkuara në mënyrë të vendosur për të. Trupi është si një pasqyrë. Nëse ne mund të kuptojmë thellësinë e saj misterioze delikate ne vetëm mund të jetë i habitur për të kuptuar dhe duke parë se ku, si dhe në çfarë mase këtë çështje kozmike përhapur dhe parimi i vetëdijshëm është bashkuara në trupin e njeriut.

Në të vërtetë trupi i vogël i një qenie njerëzore është e mbushur me kaq shumë gjëra që mund të them vetëm se në krahasim me të gjitha fuqitë hyjnore të vënë së bashku se vetëm është më e fuqishme. Por problemi i vetëm është se kjo depo e energjisë hyjnore është në një gjendje latente. Në mënyrë që të përjetojnë këto kompetenca njeriu duhet t'i nënshtrohet austerities intensive. Nëse këto penances nuk janë realizuar këto kompetenca do të mbetet gjithmonë fshehur dhe këtë ai do të jetë i paaftë për të kryer çdo aktivitet të larta përveç ato të kryera nga kafshët. Për këtë arsye në mënyrë që të shkëlqejnë shpirtërisht duhet të ndiqni rrugën e pendesës shpirtërore.

Në analizën Subtly trupore shkencat e gjen të gjitha lavditë hyjnore të ngulitura në çdo qenie njerëzore. Me aktivizimin e këtyre potencialeve hyjnore mund të marrë fuqitë hyjnore (Sidhis). Në trup delikate 6 Chakras janë të njohur. Ato janë: 1) Mooladhar 2) Svadhishthan 3) Manipur 4) Anahat 5) Vishudhi 6) Ajna. Të gjitha këto janë brenda trupit tonë, por në një nivel delikate. Mbi këtu në rajon kokë është anashkaluar. Brenda kokës është Sahasrar (1000-petalled lotus) Kamal. Nëse ju mund të shtoni këtë atëherë ka 7 Chakras. Kështu që ju janë futur në madhështinë, dmth 7 spote pelegrin për devotshëm përpjekje në botë delikate. Kërkesa e vetme është aktivizimin e këtyre Chakras delikate.


Kur embrioni ushqehet në mitrën e nënës është ajo rritet si një fëmijë dhe është i lindur më vonë. Nëse një farë është e mbyllur në një dhomë nuk do të dal. Vetëm kur ajo është dhënë ujë, diell, tokë pjellore do të rritet në një pemë që mban të parë lule dhe pastaj fruta ëmbël.

Merudand (palca kurrizore) është quajtur rrugë mbretërore. Ajo është quajtur gjithashtu Marg Devyaan që na merr për në qiell nga toka. Në kuadër të këtij udhëtimi janë 7 Lokas (botëve). 7 Lokas në mes Zotit dhe shpirtit të individit janë vende pushimi. Për të mbuluar numër i madh i milje gjatë udhëtimit të personit, pjesa tjetër është një domosdoshmëri. Prandaj në rrugë nuk janë tjetër-shtëpi. Një tren ndalet në shumë stacione në mënyrë për të marrë ujë, qymyrit etj Këto pika pushimi e energjisë trupore janë 6 Chakras. Chakras janë përshkruar në 2 mënyra, një si pengesave dhe të tjera si bamirës. Në Mahabharat është historia e një Chakravyuh (një grup i ushtarëve në një shesh apo një rreth). Abhimanyu ishte bllokuar në të. Për shkak se ai nuk e di se si të dalë nga ajo ai vdiq. Në një Chakravyuh ka 7 ramparts e fort. Simbolikisht ky incident mund të merret si një shpirt individual duke u bllokuar në 7 Chakras të trupit. Chakras janë gjithashtu thuhet të jetë 4 muret e pallatit në formë të bashkëngjitni skedarë materiale, iluzionet dhe deformime. Prandaj një metodë është dhënë në mënyrë që të kapërcyer atë. Nuk është një histori në Mahatmya Bhagwat e shpirt Dhundhukari të vrullshëm 7 nyje e një bambu brenda 7 ditëve në mënyrë që të bëhet një qenie të mishëruara hyjnore. Simbolikisht ky është udhëtimi nga një Chakra në një tjetër.

Në praktikat shpirtërore e individit nuk ka fuqinë e tij. E vetmja gjë të veçantë është se ai është duke punuar shumë për të zgjuar fuqitë e tij hyjnore latent. Këtu energjia e vet është shumë pak dhe në qoftë se janë shumë të zakonshme austerities nuk mund të arrijë shumë. Një instruktor të kafshëve të një cirku merr vetëm ato kafshë në trupën e tij, të cilin ai mendon se janë mendjemprehtë. Të gjitha praktikat shpirtërore janë artistike. Ajo lule mbi gurin e themelit të ndjeshmërisë devotshëm. Kështu një njeri që hyjnë në rrugën e shpirtërore e ka për të zotëruar emocionet e tij pikëpamja e devotshëm. Gjithashtu ai ka për të pastruar të menduarit e tij dhe karakterin. Ky është kushti primar që duhet të përmbushen.

Cilat praktika shpirtërore duhet të kryhet për çfarë intervalin kohor? Përgjigjja nuk është e njëjtë për të gjithë. Sepse ajo varet nga gjendjes mendore të çdo individi. Nëse personalitetin e çdo individi me shpirtin përplot fuqi ai shumë shpejt, pa shumë përpjekje arrin përfitime të mëdha shpirtërore. Por ato veprime që u japin të gjitha të devotshëm këto aktivitete kanë tendencë të jenë përdorur shumë. Kjo fuqi hyjnore është përdorur tregti ngritur ato rënë, ulje pikëllim, përveç atyre që janë mbytur dhe duke ndihmuar të gjithë të rritet deri në shkallë të jetës. Në vend të austerities veprat e devotshëm e të rritet. Kështu bilanci është ruajtur dhe një Yogi / shpirtërore aspirante çon jetë të devotshëm Sattvic. Qëndrimi i tij është qiellore dhe sjellja është si ai që është i çliruar shpirtërisht në


këtë jetë shumë (Jeevan Mukti). Shpirti është i realizuar si lavdia shpirtin dhe vazhdimisht me ndihmën e intuitës hyjnore ai e sheh Zotin në çdo grimcë e kozmosit. Kjo është gjendje shumë si rezultat i të cilit një person është quajtur më të mirë në mesin e njerëzve dhe kështu të bëhet vetë Perëndia.

Por në qoftë se mendimet e dikujt dhe karakteri nuk janë të pastër, nëse ka punë e turpshme në të, atëherë nëse personi i tillë merr fuqitë hyjnore, ai bëhet demoniake dhe arrogant. Ai kryen veprime të tilla turpshëm se ai mund të etiketohet një demon. Në qoftë se, pasuria mund, madhështia, fuqia nuk janë shfrytëzuar si duhet ajo mund të çojë në rrëzimin e një personi. Kur rrushi përkeqësohet ata janë konvertuar në verë. Në të njëjtën mënyrë edhe në qoftë se ju të arrini fuqitë hyjnore dhe në qoftë se e njëjta nuk është shfrytëzuar për aktivitete të devotshëm, atëherë e vetmja alternativë mbetet është se ajo do të shfrytëzohen për qëllime shkatërruese. Nëse shpirtërore nuk ndjek Marg Dakshin (rruga e devotshëm) se do të çojë në shkatërrimin e dikujt. Turpshëm zbatim Tantric Aghoris, Kapaliks etj bëhen talentuar dhe ekzekutuar veprimet e ndyrë si Maran (vrasja e njerëzve me Mantra chanting), Mohan Vashikaran (magji) dhe Ucchatan (shkëputur mendjen e një personi me yshtje). Demonët në përgjithësi janë të llojeve të sulmuar dhe rrëmbyer njerëz të pafajshëm. Shembuj të demonëve të tilla janë Vritrasur, Hiranyakashipu, Mahisasur, Kansa, Ravan etj familjarëve të tyre, si Khar-Dooshan, Kumbhkaran, Meghnad, Hiranyaksha, Jarasandh, Raktabeej shumë të sjellshëm demonically. Demonët ngacmuar demi-perëndi. Ata plaçkitur pasurinë e Demi-perënditë dhe pinin gjakun e Rishis. Ata vetëm ngacmuar subjektet e tyre dhe për pak e fitimit egoist ata kryer shumë veprime të ndyra.

Ka 2 klasa e demonëve. Një klasë padisiplinuar është, sulmuar dhe e tipit terrorist. Klasë të tjera përdor mashtrimin, cunningness, iluzore fuqia e zezë magjike, etj demonët sulmuar nxjerr guximshme e tyre dhe të demonëve magjisë së zezë lavdërimin artit të tyre të mashtrimit. Demonët sulmuar janë shikoi poshtë mbi haptas, por demonët magjisë së zezë janë fshehur prapa velit të fasadave. Në fakt djajtë mendjemprehtë sillen si shenjtorë jashtë. Psh. Kalnemi. Edhe pse ai ishte një anëtar i familjes së Ravan ai kurrë nuk e sulmoi askënd jashtë. Në vend të kësaj ai do të nxisin intelektin e të tjerëve nëpërmjet magji e zezë për të kryer veprime të ndyra. Njerëz të tillë nuk mund vetëm të dështojnë për të shmangur një rënie, por se ata do të mbyten më thellë në kënetë e veprave të ulëta.

Një mund të mbledhin fuqitë hyjnore, por në qoftë se nuk është përdorur për vepra të devotshëm, atëherë si Kalnemi e do kryer aktivitetet e delikate demonike. Në të nuk ka frikë për të qenë të shpifur për shkak të aktiviteteve terroriste dhe nën pretekstin e të qënit jashtë një shenjtë i shpëton shpifje për një hapësirë të caktuar kohore. Prandaj sjellja moderne talentuar në fushën e Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) është në dispozicion në pazarin nën markën e Kalnemi dhe është shitur si kosha brenda disa minutave.


Fuqinë e vërtetë shpirti mund të gjenerohet nëse dikush është në rrugën e shenjtë të drejtësisë. Në të qëndron mirëqenien e të gjithë individëve dhe në këtë mënyrë të gjithë botën. Filozofia e vërtetë e shkencës shpirtit është se e kryen austerities shpirtërore, por se çdo gjë që manifeston fuqinë hyjnore në formën e Sidhis duhet të përdoret vetëm për qëllime të drejtë dhe të mirëqenies botërore.

Vulgarisht duhet të kuptojnë se rrethanat ndikojnë në gjendjen e ndjenjave tona devotshëm. Ne jemi të ndikuar nga të gjithë që ndodh në botën e jashtme. Por ideologjia e shkencës shpirtërore ka më shumë delved thellë në këtë dhe ai thotë se vetëdija individuale ndikimet afër dhe larg situatave të kësaj bote. Njeriu është autor i fatit të tij, por fakti është kjo se në një gjendje të avancuar shpirtërore ai është drejtor i aktiviteteve kozmike shumë. Lidhur me këtë ajo definitivisht mund të kuptohet se mund të hedhin pajisjeve që lidhen me zonat e brendshme dhe të jashtme në përputhje me psikologjinë e dikujt. Në një shtet shumë të avancuar shpirtërore një person i tillë mund edhe të drejtpërdrejtë lëvizjet kozmike. Kjo është quajtur pushtet jashtëshqisor. Kjo është gjendja super mendjes e cila është zakonisht i pranishëm në të gjitha qenieve, por në një gjendje latente joaktiv. Si mund të aktivizohet? Si mund të fuqizohet? Dhe si mund të shfrytëzohen për detyrat e ndryshme? Kjo quhet shkencë shpirti. Ajo është quajtur gjithashtu Brahmavidya. Kundalini praktikë është ekzekutuar në mënyrë që të aktivizojnë forcën tonë shpirtërore.

Në një pyll në afërsi të Lakshadweep banonin 4 sages. Për të lypur lëmoshë ata kaluan ujërat e oqeanit dhe i dha ligjërimet shpirtërore për kryefamiljarë. Një ndër 4 sages ishte shumë mendjemprehtë. Ai kishte mësuar se si të ecin mbi ujë nga pasting këmbët e tij me disa herbs fuqishëm. Të tjera 3 sages notoi në ujë, por kjo urtë mendjemprehtë do të ecin në të. Njerëzit që e panë urtë të fundit mendohet që ai të jetë një shenjt realizohet. Për këtë arsye njerëzit do të dëgjojnë për bisedimet e tij vetëm dhe i dha dhurata të kushtueshme.

Ngadalë sekrete ishte divulged. Robërve mendjemprehtë këmbënguli se ata do të lajë këmbët në 4 sages me ujë të nxehtë. Kështu paste bimor në shenjtori quhet kaq e madhe ishte fshihen jashtë. Ai nuk e di se si për të notuar. Prandaj nga turpi ai u largua nga ai grup i sages dhe iku. Fasada nuk zgjati shumë.


KAPITULLI V Misteri e Yoga dhe MILINGONA SIDHIS

Yoga do të thotë bashkimin e shpirtit të individit me shpirtin kozmik i cili quhet ndryshe Zoti. Kur numri i janë shtuar deri shumëfishta rrit vlerën e saj. Njeriu është një pasardhës i majmunit. Në epokën e Adamit ai ishte si kjo vetëm. Në New Guinea edhe sot ka disa Adivasis (aborigjenëve) të cilët kanë kulturën e epokës Adamit. Meshkujt / femrat janë të zhveshur zymtë. Për ushqim ata varen nga mishi kafshëve, rrënjët, frutat etj Ata drejtuar milje larg nga njerëzit e ashtuquajtur të civilizuar dhe kështu gjuha e tyre nuk është evoluar shumë. Ata mund të shqiptoj vetëm disa fjalë dhe ato kryesisht komunikojnë me gjuhën e shenjave dhe gjeste. Por nga pikëpamja trupore që ata janë më të fuqishme, sepse ata mund të tolerojë të ngrohjes intensive, etj ftohtë shi Në një mënyrë të caktuar edhe njeriu ndjek kulturën e epokës Adamit. Ai është i përgatitur mirë në ngrënie, procreating dhe manifestimit të lakmisë, lidhja etj Ai urren imbibing vlerat njerëzore që rrisin lavdinë e të gjithë njerëzimit.

Lavditë e madhështisë dhe etikës është e bashkuara gjithmonë të Perëndisë. Kur njeriu bashkohet me Perëndinë me anë të besimit ai pa dyshim ngrihet mbi kulturën e kohës së Adamit. Ashtu si kur burri-gruaja bashkëpunojnë me njëri-tjetrin në mënyrë që të bëjnë shtëpinë e tyre qiellore në të njëjtën mënyrë kur njeriu bashkohet me Perëndinë ai bëhet hyjnore. Prandaj madhështinë e Yogic praktikë është eulogized dhe ata kuptuar rëndësinë e upliftment shpirtit ecin në këtë rrugë.

Yoga është klasifikuar në 2 mënyra. E para është Yoga Yoga jashtme dhe të dytë të brendshëm. Yoga e jashtme është ajo në të cilën ushtron trupore janë dhënë rëndësi. Kjo Yoga jashtëm përfshin sjellje, ushtrime të frymëmarrjes, bandha, Mudras, këndimi i mantras, Yajna, adhurimin e Zotit, pelegrinazhe, kënduar emrin e Perëndisë, etj Një tjetër emër për këtë Yoga Yoga jashtme është Kriya. Një nga degët e saj është quajtur Hatha Yoga. Këtu e jashtme aktivitetet trupore janë theksuar mbi të. Theksi është vënë në mënyrë të vet dhe rregullat. Rezultatet e tij varet se si me vend ajo ishte bërë përdorimin e. Kriya Yoga ndikon shëndetin tonë, shkëlqim, sharpness intelektuale etj Disa kontrollin e mendjes edhe ndodh.

Klasa e dytë është Yoga brendshme. Këtu mendja të shpërndara dhe të forca vitale janë të koncentruar dhe të përqendruar. Shenja turpshëm psikike duhet të pastrohen dhe të


menduarit tonë duhet të jetë bërë e lartë. Ka shumë lloje të meditime. Të gjithë ata vijnë nën anije e Yoga brendshme.

Në përgjithësi në meditim e derdh përkushtim e dikujt dashur me një imazh imagjinar i Perëndisë dhe një përpiqet për të provuar atë si shumë të afërt me veten. Përvojat më tej përfshijnë Yoga Naad (shëndoshë), Soham (që unë jam) praktikë shpirtërore, pirja e lëng Soma me anë të Khechri mudra Yoga etj Brendshme gjithashtu përfshin Chakravedhan (udhëtim përmes 6 Chakras), zgjimi Kundalini, Granthi Vedhan etj sepse mbi këtu valët e të mendimit janë dhënë një drejtim të duhur fokusuar. Në të nuk ka nevojë të Yoga Kriya e cila përfshin ushtrimet trupore.

Kriya Yoga është i kufizuar në energji dhe të zakonshme potenciale jashtëshqisor e trupit bruto. Organet shqisore janë të bruto në natyrë. Ajo llogaritet si një pjesë trupore. Fuqia e tij gjithashtu është bruto vetëm. Subtilization i potencialeve shqisore ka vetëm këtë shumë sa që pa asnjë vegla të tjera dhe me ndihmën e ndonjë organi tjetër kuptim nervat intelektuale të trurit të zgjidhur disa probleme bruto. Psh. Nëse dikush është i verbër mund të shfrytëzojë organin shqisës së të prekurit dhe me gishtat e di të pranisë së objekteve, letra etj (dmth. në Braille). Brenda Shkenca Suprapsycho, dëgjimit tingujt e largët, duke parë objekte të largëta, janë telepatia shikoi si perceptimi jashtëshqisor (ESP). E gjithë kjo është një lojë të intelektit. I vetmi ndryshim është kjo që në krahasim me mediumet e drejtpërdrejtë e arrin potencialin e identifikimit dhe kapjen valët e zërit të ngrohjes dhe të lehta. Kjo mund të vijnë në dobi materiale dhe sukses. Edhe pse kjo është shikuar si shpirtërore ende nuk është e vërtetë. Aktivitetet e Zotit janë shumë të jashtëzakonshme dhe misterioze. Zoti nuk mund të kuptohet nga aparatet tona materiale. Sipas shkencëtarit të madh Albert Einstein, Particle Physics është ende shumë i gjymtuar dhe të çalë. Ajo nuk mund të na japin informacion të fuqisë hyjnore Perëndisë kozmike dmth. Nuk është një vetëdije kozmike që rregullat mbi kozmosin tonë të gjithë. Kjo vetëdije mund të quhet Zot, Brahman, gjithë shpirtin përhapur kozmike etj tërë familjen e Ridhi-Sidhi (hyjnore kompetenca) është një paraqitje e shkurtër vetëm i Perëndisë.

Sipas dijetarit materialiste dhe Sir filozof jams Jeans gjitha ngjarjet materialiste në botë janë të prirur. Ajo që ne e quajmë një aksident është në të vërtetë të përmendura më lart. Krijuesi i saj është padyshim një makinë llogaritëse i madh, shumë të fuqishme dhe një fuqi të padukshme. Ajo duhet të quhet Zot. Kjo botë nuk mund të jetë një makinë inerte sepse çdo, objekt krijesë, qenie e gjallë, etj e botës ka vetëdije e natyrshme në to dhe se ata janë gjithmonë aktiv. Kur vetëdija individuale punon së bashku me vetëdije kozmike (Zoti) është quajtur Yoga.


Nuk është një përshkrim në Parva Ashwamedha e Mahabharat se ka shenjtorët hyjnore (Sidhas), të cilët me sytë e tyre hyjnore mund të shohin duke i dhënë dorë të trupit të tij, duke marrë një trup të ri të ri dhe të hyjnë në trupin e një specie tjetër. Njerëzit me pushtet vullnet të fortë janë të aftë të krijimit të vullnetit të mirë dhe të bashkëpunimit e shpirtrave delikate trashë me qenie njerëzore. Një nga karakteristikat e realizuar-shikuesit shenjtorëve është se ata mund të kontaktoni në botë delikate.

Ajo është një fuqi hyjnore që të "lidhin up" kohë e cila është një rezultat i zgjimit Kundalini. Yogi Changdev gjatë kohës së Shën Janneshwar ishte 400 vjeç për shkak të fuqisë së pendesës Yogic. Më vonë si për këshillën e Shën Jnaneshwar ai hoqi dorë spirale e tij të vdekshëm. Preceptor delikate tonë të trashë të nderuar i cili jeton në terren të vështirë e Himalajet lartë është përtej kufijve të kohës dhe hapësirës.

E madhe shenjt Swami Tailang në moshën 280 vjeç kishte dhënë deri spirale tij të vdekshme në Varanasi sipas kalendarit indian në Paush Shukla Samvat Ekadashi Vikram 1944. Ai u lind në Vikram Samvat 1644 në shtëpinë e një pronari Brahmin. Në rajonin e Pushkar ai kishte marrë Sanyas fillimin nga Bhagirath Swami. Preceptor tij e kishte quajtur atë Ganapati Swami por ai ishte i njohur edhe si Tailang Swami. Ai ishte një kandidate të madhe shpirtërore, Yogi dhe server e të gjitha qenieve. Shumë ngjarje të mrekullueshme janë të lidhur me të. Edhe Swami Vivekanand kishte përmendur emrin e tij dhe ai ishte i gjallë gjatë jetës Swami Dayanandji është shumë. Nga arritjen e objektivit më të larta shpirtërore të Yoga ai arriti shumë kompetenca hyjnore shumë. Pasi Tailang Swami kryer austerities në xhunglave e Nepali. Mbreti i Nepal kishte ardhur atje për gjueti së bashku me ushtrinë e tij. Një tigër shpëtuar jetën e saj kur sulmuar nga mbreti. Por shefi i ushtrisë ndjekur tigër. Tiger hyri vetmuar e Tailang Swami. Ajo vendosi kokën te këmbët e Swamiji dhe u ul në heshtje. Swamiji filloi përkëdhelje tigër. Kur shefi i ushtrisë dhe të mbretit e panë këtë skenë ata ishin wonderstruck.

Kjo incidenca është e lidhur jo për kuriozitet kota, por për faktin se me anë të fuqive shpirtërore të krijuara nga austerities një fakt mund të ndryshojë drejtimin e rrjedhjes e botës delikate. Gjithashtu mund të për një pavion një masë jashtë fatin e të sëmurë dhe të bëhet një medium për të lënë ato ngjarje ndodhin të cilat janë ndryshe nuk janë të destinuara për të marrë vendin. Është thënë se demi-perënditë kanë fuqinë për të bekuar dhe shërim. Por në fakt një Yogi, etj shenjt me shtat të lartë shpirtërore, edhe mund të arrijnë këtë. Nëse ju lidhni një wire wire joaktive në një tjetër në të cilën elektrike aktuale rrjedh ish shumë e do të bëhet aktiv. Prandaj në qoftë se një bashkon me fuqinë hyjnore të demi-perëndi atëherë ai person shumë i arrin ato kompetenca dhe kështu hyn në magazinat e fuqive hyjnore, që i takon Perëndisë. Kjo hyrje në rajonin e fuqive hyjnore nuk është sipërfaqësore, por është një lloj partneriteti. Nëse ka një dyqan me partnerët e biznesit shumë secili mund të marrë mallrat prej saj. Definitely partneritet ju jep këtë të


drejtë, por në qoftë se ju jeni vetëm një besimtar laik dhe nuk kanë shkrirë thellë në Zotin, ai vetëm ka të drejtë për të lypur për gjëra nga Perëndia.

Jashtme ose Kriya Yoga Yoga përfshin vetëm botën e jashtme që është e dukshme. Ajo mund të rriten, ndryshim, të rritur apo ulur gjëra. Ajo gjithashtu mund të ndonjëherë fshehin ose gjëra të dukshme, por nuk kanë fuqi për të hyrë në skutat e psikikë tjetrit. Është e lehtë të çojë dikush në rënien e tij. Kjo është arritur me lehtësi nga kriminelët, gamblers, grabitësit etj Por kjo është një histori krejtësisht të ndryshme, kur ajo përfshin të tjerët materialisht dhe shpirtërisht uplifting. Kjo është fjala që shigjetat të arritur objektivin e dot. Nëse ju hedhin një grumbull i baltës që mund të shkoni kudo dhe se edhe në një distancë të gjatë. Nuk ka asnjë kontroll mbi të. Vetëm duart e prirur mund të masë kontrollin e vërtetë të gjërave. Ajo është plotësisht vendimin e tyre për në atë drejtim dhe se si dikush e lartë është që të jetë ngritur. Një person i tillë e di saktësisht se si të zhyten thellë në një pus nafte dhe të masë atë sipas aftësive të tyre. Një kërcim i vogël mund të ekzekutohet nga dikush, por kjo është e mundur vetëm për raketa gjigande të rritet lartë në qiell dhe madje edhe kryq mbi mbulimin atmosferike të tokës në mënyrë që të hyjnë në hapësirën ndëryjore. Marrëdhënia e shpirtit individual bashkimin me Perëndinë me anë të Yoga është një provë e të gjitha fuqitë hyjnore që manifestojnë (si Ridhi-Sidhi). Sidhas e Madhe ka burra dyshim hyjnore. Hirin e tyre të plotë të diskriminimit (Viveka) ose mund shpirtërisht ekzaltim dikush apo edhe dhurojë bekimin e mirëqenies materiale. Vetëm shenjtorëve të tilla hyjnore mund të arrijë lartësi të mëdha e fuqitë hyjnore.

Ashtu si bota e dukshme ka një botë fshehur delikate dhe ne nganjëherë të marrë një paraqitje e shkurtër e tij në shtetin ëndërr apo në Nirvikalpa Samadhi (ekstazë mendimit të lirë). Dijetarët shkrimeve të shenjta e quajti atë të botës tjetër. Ata janë delikate në natyrë. Ata janë të padukshme. Nuk ka asnjë botë e këtij lloji në yje tonë dhe galaktikat. Kjo do të thotë se nuk ka Loka Shiv, qielli, ferri, Brhama Loka atje siç është përshkruar në shkrimet tona. Sepse të gjitha botët 7 janë të padukshme në kozmos. Ata nuk mund të shihet nga sytë tanë bruto. Në këto botëve delikate padukshme e gjen demi-perëndi, Pitrus, Sidhas, ato çliruan shpirtërisht etj Këto botëve nuk janë materialiste por janë në nivel hyjnore emocionale. Ata që jetojnë në këto botëve janë plot me lumturi, entuziazëm, paqe, shëndet etj Ata ndihmësit hyjnore (Parshads) e Perëndisë banon në këto botëve delikate. Në një kohë të përshtatshme këto ndihmësit e manifestuar në tokë kur Perëndia vetë mishëron si një shenjtor i madh, profet, uplifter e të gjithë trupit të tyre etj padukshme mbetet vetëm për sa kohë që detyra e tyre specifike është që të jetë ekzekutuar dhe ata më vonë bëhen të padukshme dhe delikate si më parë. Ky grup i bashkëpunëtorëve nuk është i vogël. Në krahasim me numrin e krijesave të gjalla në këtë botë materiale bruto, numri i qenieve që jetojnë në këto, botëve delikate padukshëm nuk është më pak. Ashtu si në mesin e njerëzve të kësaj bote ka njerëz shumë të aftë dhe rrezatues kështu që edhe në botën e padukshme, i padukshëm ka klasa e shpirtrave me glories hyjnore. Këto glories hyjnore nuk janë të ruajtura vetëm nga këta shpirtra të madhe, por se ata bujarisht dhurojë atë në shpirtrat e tjerë me të cilët janë të mbushur me kredenciale të prirur.


Narsinh Mehta kërkuar pasuri për qëllime shpirtërore. Disa mendicants iu afrua dhe tha se disa folks fshatit i kishte kërkuar ato (mendicants) për qasje Narsinh. Ne do të Dwarka. Ju lutem mbani Rs. 700/00 me ju dhe të na japë një kambial në mënyrë që ne të mos përballet me rrezikun e gjetjes plaçkitur gjatë rrugës dhe që në qytetin e Dwarka ne mund të merrni para mbrapa tonë. Duke menduar Narsinh se kjo ishte një lloj ndihmë nga Perëndia pranuar të holla. Ai shkroi kambiali në emër të dashur shoku i tij, Zoti Krishna Shri. Në Dwarka Zoti Krishna i maskuar si një biznesmen pranuar kambiali dhe i dha Rs mendicants. 700/00. Në të vërtetë Perëndia është ai që shtyn kandidatët e madhe shpirtërore me anë të zemrave të tyre të pastër për të kapërcyer trishtim të atyre në nevojë.

Yogiraj Maharshi Aurobindo tha se shpirti të ndjerë të Swami Vivekanand dha shumë mendime frymëzues. Në 1901 shpirti i Paramhans Ramkrishna frymëzuar atë për të kryer praktikat shpirtërore për mirëqenien kozmike. Nëna Hyjnore shumë kishin ardhur për të qëndruar në Pondicherry me të për shkak të një frymëzimi hyjnor i Perëndisë. Sokrati ruajtur gjithmonë se një Dayman banonin në psikikën e tij dhe frymëzuar atë për të kryer detyra të ndryshme. Ai gjithmonë i dha kredi për Dayman për të gjitha detyrat e kryera nga ai.

E madhe Theosophist CW Leadbeater hulumtuar gjithmonë në lëvizjet e botës padukshme. Ai tha se shpirtrat e paraardhësve të mbrojtur fëmijët e pafajshëm dhe shpirtrat e devotshëm dhe i dhuron bekime shumë e dobishme për ta. Pasi ka pasur një ferr të madh në një dhomë. Prandaj në dhomë u dogj tërësisht. Por një fëmijë të veçantë vazhdimisht fjetur në të dhe ende u ruajt. Një fuqi hyjnore mbajtur e mbrojtur atë dhe kështu zjarri nuk mund të djegur fëmijën. Në vitin 1959 një gazetar të njohur dhe shkrimtari i quajtur Bernard Hutton ka shkruar për një incident të veçantë në librin e tij të quajtur "Duart Holding". Ai kishte humbur shikimin e tij dhe mjekët nuk mund të ndihmojë atë. Hutton kishte dëgjuar se shpirtin e vdekur Dr Lang duke e bërë z. Chapman nje kryer operacione të mesme sy dhe kështu shumë njerëz të verbër kanë rifituar shikimin e tyre. Pra, Hutton shkoi atje. Dr Lang duke hyrë në psikologjinë e Chapman operuar Hutton dhe kështu Hutton rifituar shikimi i tij.

Përshkrimi i mësipërm na tregon se një kandidat të brendshëm shpirtëror i Yoga e bën shpirtin e tij aq të lehta, të pastër dhe të mprehtë që ai të lehtë hyn në botën e padukshme. Pavarësisht që ka një trup bruto një mjeshtër i Yoga të brendshme mund të mbani në kontakt me botën e padukshme me anë të organeve të tij, delikate dhe rastësor. Si për nevojat e tyre ata e kontaktit fuqitë hyjnore. Ata e bëjnë këtë kontakt shumë të thellë dhe lehtësisht të pi ato bekime hyjnore. Ndeshjen e parë të Yoga praktikë është pastrimi i shpirtit. Si rezultat shumë lehtë një person i tillë merr bekimin e Sidhas të cilat më tej


ndihmon atë për të frymëzuar veten dhe të punojnë për mirëqenien kozmike. Kur uji bëhet me avull që mund të lëvizin lirisht në atmosferë. Më vonë ajo mund të trash si retë dhe i hedh poshtë si shi në çdo fushë të tokës. Në mënyrë të ngjashme nuk Yogis humbur larg nga Perëndia. Ata ecin në gjurmët e shenjtorëve të madh që kanë përjetuar Yoga (bashkimit me Zotin). Kështu ajo nuk është vetëm që ata vetë të bëhen vetë plotësuar, por se ata mund të japim këtë përvojë të jashtëzakonshme për të tjerët gjithashtu. Frytet e zgjimit Kundalini ka bazën e vet në këtë. Në vend të fuqive hyjnore (Ridhi-Sidhi) vetëm aktivizimin curiousity tona boshe ajo duhet të na frymëzojë për të përmbushur qëllimin suprem të jetës njerëzore.

KREU I GJASHTË PESË fytyrat e Kundalini IE PESË rrjedhat e energji hyjnore

Colloquially të gjitha krijesat janë quajtur qeniet e gjalla. Për shkak se ata kanë prana (forcë vitale), ato janë quajtur Pranis shumë. Por nuk është kaq e thjeshtë. Shkencëtarët materiale nuk do të pranojnë se një krijesë ka fuqi jetës. Ata thonë se jeta është një organ i cili është një përzierje e kimikateve plus 5 elemente. Kur ndahen 5 elemente nga një tjetër që të bëhet krijesë zhdukur. Ata mendoj se nuk ka asgjë si një parim shpirt në këtë botë. Njeriu është vetëm një në këmbë, duke ecur, duke folur pemë.

Por ideologjia e mësipërme nuk do të kalojë testin e shkencës shpirtërore. Ato duken mbi shpirtin individit si një manifestim pjesë e Perëndisë. Forcë vitale është e ndryshme nga ajo. Vital forcë apo prana është forca e jetës. Ai që ka guxim të brendshme dhe të jashtme është quajtur trimëri e mbushur me forcë vitale. Forcë vitale flitet mbi këtu është në të vërtetë shpirti. Shpirti do të thotë ndriçim. Përfshin rrezatim, të kuptuarit ndershmëria përgjegjësinë, dhe karakterin e fortë. Në terma shpirtërore këto cilësi të lavdisë janë quajtur zjarr jetike fuqi. Nuk ka dyshim burrat i turpshëm dhe i lig gjithashtu kanë guximshme dhe trimëri. Por ata kurrë nuk mund të quhet trim. Në shumicën e ata mund të quhet i turpshëm dhe i lig.

Për të qenë i mbushur me forcë vitale është për të fituar të mirat më të larta të jetës njerëzore. Njerëzit ndjekin dhe lavdërim vetëm ata të cilët posedojnë këtë lavdi. Njerëz të tillë quhen shenjtorë të cilët jo vetëm shpirtërisht, por veten e tyre ekzaltim të ndihmuar të tjerët të rritur reputacionin e tyre shpirtërore. Ata janë ulur në atë anije që i ndihmon ata


të kaluar lumin e quajtur këtë botë dhe për të ndihmuar shpirtrat e innumerous të tjera të ndjekin hapat e tyre.

Forcë vitale është një fuqi të vetëdijshme. Ajo mund të quhet energji elektrike jetojnë. Me energji elektrike shumë fabrika janë në punë. Blinks qytet me të lehta dhe me shumë comforts e saj të energjisë materiale janë prodhuar. Njëra është i habitur të theksohet se me ndihmën e organeve të zakonshëm, kjo force vitale të energjisë elektrike mund të kryejnë detyrat e pamundur.

Është e vështirë për të numëruar numrin e përgjithshëm të qenieve të banesës që jetojnë në tokë. Sepse ka krijesa të panumërta që jetojnë në, ajrit, tokës dhe detit. Në tokat pjellore ka krijesa shumë të vogël. Në një pikë ujë nuk janë të panumërta bakteret etj Kush do të llogaritet numri total i tyre? Sepse numri i tij është përtej imagjinatës sonë. Dikush mund të thotë se të gjitha këto janë qenie të gjallë. Por këtu ne do të diskutojmë ata qeniet e gjalla që shfaq famë thellë shpirtërore dhe kjo nuk është gjetur edhe në laymen zakonshëm. Vetëm ai mund të kërcejnë të mjaftueshme të lartë i cili posedon këto nerva, muskuj, imagjinatën dhe të menduarit e cila manifestohet proces intensiv të energjisë elektrike të një notë shumë të lartë. Njerëz të tillë mendimet port të jashtëzakonshme dhe ata të arrijnë sukses të jashtëzakonshëm në bazë të fuqisë të tyre shpirtërore duke e bërë skemat e jashtëzakonshme. Vetëm njerëzit e tillë përvojë përmbushjen vetë. Ata që shohin dhe dëgjojnë për to thirrët ata lartësuar.

Ndër krijesat e gjalla vetëm ata me forcë intensive vitale janë të veçantë dhe të madh. Ata janë parë shumë të rrallë dhe sa herë që ata janë parë ata hipnotizoj sytë e të gjithë me dritën e tyre shpirtërore. Shumë të bëhen pasuesit teist të tyre. Numri i njerëzve që ndjekin hapat e tyre janë në asnjë mënyrë më pak. Ndoshta jo një rrugë mbretërore, por të paktën ata të lënë pas një shteg në mënyrë që ata të ecin në të mund të arrijnë qëllimin e tyre shpirtërore. Njerëz të tillë përvojë lavdi vetes dhe në sytë e të tjerëve që ka me bollëk në fuqitë hyjnore. Në analet e historisë e gjen përshkrimin e detyrave gjigande të kryera nga njerëz të tillë të shenjtë të plotë të forcave intensive jetike. Ndër njerëzit e mëdhenj që janë dhënë titullin e Supermen.

Nëse në një tigan me një shkallë peshon ju vendosni, trupi trurit, familja, pasuria etj dmth bashkuar me jetën tonë dhe në tigan të tjera që ju vend shkëlqim hyjnor, patjetër pan fundit do të zbresin për shkak të weightage saj më të madh. Ata janë quajtur bizhuteritë kurorën në mesin e njerëzve. Ata janë të quajtur perëndi e njeriut, sepse për idealet dhe etika që janë të gatshëm ta japim jetën e tyre për të. Veprimet e tyre janë idealet për të laikëve për të ndjekur. Gandi i ri djalë duke parë dramën e mbretit Harishchandra u zotua


se ai do të bëhej aq i madh sa ky Mbret. Dhe në fund të gjithë e panë që premtojnë Gandhiji ishte përmbushur. Gandhiji që vërtetën imbibed dhe të dhunës jo me të vërtetë u bë një tjetër i vendosur si Mbreti Harishchandra.

Në mënyrë që të arrijnë forcë të tillë të fuqishme jetësore duhet të studiojnë shkrimet e shenjta, e lidhin me shenjtorëve të madh, reflektojnë thellësisht në të vërtetat shpirtërore në mënyrë që të pi fuqi shpirtit dhe për të krijuar një shtet të prirur mendore. Gjithashtu në mënyrë që të krijojë fuqi shpirtërore dhe ndriçim nuk ka ushtrimin Yogic frymë të Pranayam. Por mbi të gjitha këto mënyra është zgjimi Kundalini. Ajo mund të jetë zgjuar nga medituar në diell. Nuk është e mjaftueshme për të parë me diellin thjesht si një burim i energjisë materiale. Sepse në nivelin e shpirtit është gjithashtu sinonim me Perëndinë dhe duke mos kërkuar atë si thjesht një top zjarri që na jep ngrohjes ne duhet të kuptojmë se ajo mund të na mbush me forcë intensive vitale në psikikën tonë. Në realitet ky është një fakt. Në qoftë se shkëlqimi i Zotit Savita mund të imbibed përmes praktikës shpirtërore, austerities, besim dhe fuqi të fortë mall atëherë aspirante shpirtërore nuk do të humbin shpresën.

Kjo energji elektrike të vetëdijshëm për forcën tonë vitale është e pranishme në çdo pore të kozmosit. Nëpërmjet një njeri i fortë mund ta zgjidhë atë në masë të pi sa më shumë që ai është në gjendje të imbibing. Sepse mund të pi vetëm se shumë sipas kredencialet e dikujt shpirtërore (Paatrata). Nuk është shumë e ujit në të gjithë lumenjtë. Askush nuk mund të na ndalojnë nga marrja e ujit sa më shumë që ne duam. Megjithatë ne mund të marrë vetëm ujë që shumë sipas madhësisë së anijes që posedojmë. Nëse nuk ka anije, atëherë ne nuk mund të marrë edhe një pikë uji, pavarësisht faktit se ne intenzivisht dëshirën për të marrë ujë nga lumi.

Ndër të gjitha galaktikat dhe planetet e diellit është më e shkëlqyer. Kjo dritë nuk është si ajo e një llambë. Sepse dielli me energji e saj të lehta e bën të tjerët ndriçues. Hëna shkëlqen edhe për shkak të diellit. Ne jemi në gjendje të shohin yjet dhe planetet tjera në univers për shkak të diellit. Ajo është e rrezet e diellit që i jep dritë për pemë, bimë etj Kjo është për shkak të dritës së diellit që buds lule në lule. Në Prashnopanishad Nachiketa është dhënë një version të detajuar për rëndësinë e forcës vitale dhe ai u mësoi edhe 5 shkencat e zjarrit forcat vitale që lidhen me të.

Në të njëjtën mënyrë aspekt jetik fuqi dhe aspektin e energjisë së Gayatri super fuqi është Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprit). Krejtësisht të dy janë një. Parimi i energjisë elektrike është vetëm një. Kjo është vetëm se-ve dhe + ve janë aspekte të dy e saj. Forca e jetës është një, por të trupit dhe forcës vitale janë aspekte 2 e saj. Gayatri dhe Kundalini nuk janë të


ndara, sepse të dyja këtyre lumenjve që reciprokisht të plotësojnë njëra-tjetrën. Është thënë se: Kundalini është burimi i forcës jetësore goja fuqizuar Gayatri. Ajo është Gayatri se është shkenca e madhe e forcës vitale. Vetëm ata që e njohin këtë shkencë e thënë të jenë knowers e vërtetë e Vedas.

-

Yogachudamani Upanishad

Pesë të fuqishme demi-perëndi janë të bashkuar në forcën e jetës në mënyrë që të përmbushë të gjitha detyrat e tij. Për shkak se ata janë fshehur ato duken të jenë ad vdekur në këtë mënyrë nuk mund të përdoret. Si rezultat i një qenie e gjallë bëhet i dobët dhe të varfër. Por në qoftë se këto ndihmësit të fuqishme janë aktivizuar, në qoftë se fuqia e saj është shfrytëzuar me vend atëherë njeriu në vend të zakonshëm të mbetur do të bëhet të jashtëzakonshme. Ai do të merrni një mundësi për të ekzaltim gjendjen e tij demeaned dhe të jetojnë një jetë të lavdisë rrezatues.

Në Tantra Kapil përshkrimin e elementeve ka qenë 5 simbolizuar si 5 demi-perëndi:

Vishnu është shefi i hapësirës. Shefi i zjarrit është pushtet Maheshwari. Shiva është shefi i tokës dhe Ganesh është shefi i ujit. Dielli është shefi i erës. Në këtë mënyrë 5 perënditë janë kompetencat kryetar i 5 elementet e trupit tonë.

5 Pranas (forcat e jetike) janë thënë të jetë 5 demi-perëndi shumë. Në Tantraniv thuhet se:

Kjo qenie e gjallë ka 5 demi-perëndi. Për shkak se ajo ka forcë vitale është Shiva shumë. Kjo ndihmës i Kundalini ka energji hyjnore. Formën e saj është si rrufe ndriçues.

Në trupin e hollë e njeriut këto 5 Pranas (forcat vitale) janë në formën e: 1) prana 2) Udaan 3) apan 4) Vyan 5) Samaan. Ajo ka 5 ndihmësit e quajtur 1) Devadatta 2) Vrikal 3) Kurma 4) Naag 5) Dhananjay. Këto janë 5 shtresa që mbulon të vetëdijes sonë. Admixture e saj përbën një të personalitetit. Bazuar në natyrën e lartë të ulët të saj dhe bilancin shtat pjekurisë së një personi dhe karakteristikat e veçanta të rrezatojë.


Sipas psikologjisë moderne gjestalt personalitetin e një individi është klasifikuar në 5 mënyra. Psikiatri Dr Frederic Perla thotë se nëse 5 mbulesa e personalitetit tonë janë të shqyrtohen dhe të hapur në një mënyrë shkencore, papjekurinë e karakterit tonë mund të kapërcehen dhe në vend mund të pastrohet. 5 mbulesa janë: 1) shtresa klishe 2) shtresa sintetike 3) shtresa impulsi 4) shtresa impulsiv apo vdekjen 5) shpërthyese ose shtresa e jetës. Shtresa e klishe e cila fillon në mënyrë të papjekur, të arritur pjekurinë merr formën e një energji shpërthyese. Si rezultat i tillë një individ fillon kryesor i pavarur, besnik jetës, aktiv dhe të prirur. 5 mbulesa e energjisë përshkruar nga gjestalt janë askush tjetër përveç 5 sheaths (Pancha Koshas) e trupit tonë delikate.

Ashtu si objektet e dukshme e kozmosit tona janë të përbërë nga 5 elementeve në të njëjtën mënyrë të gjithë ndërgjegjen e përhapur limanet forcë vitale. Kjo gjithësi është e përbërë nga 5 fuqive të ndërgjegjshëm. Trupi i njeriut gjithashtu është aspektin mikro. Ajo që është në makro (kozmosi) është gjetur në mikro (trupin e njeriut). 5 forcat vitale që gjenden në gjithësi janë të pranishme në trupin e njeriut shumë. Ajo është e pranishme në një shtet farë fshehur. Një farë strehon një pemë të tërë. Por pema nuk mund të shihet qartë në farë. Spermë e një njeriu dhe vezën e një femër bashkon për të formuar një trup të njeriut. Por në qoftë se ju përdorni edhe një mikroskop dhe të shqyrtojë spermës dhe vezën ju kurrë nuk mund të parashikoj një foshnje të njeriut në të. Në të njëjtën mënyrë në lidhje me 5-fish aktivitetet e pushtetit Savitri nuk mund të thuhet se çfarë është natyra e tij të drejtpërdrejtë dhe rezultat. Pavarësisht nga kjo, në mishërim në këtë organ të pushtetit hyjnore, rezulton se rritet mund të na japë një kuptim të fuqisë së saj dhe autoritet.

5 lavditë janë: 1) mund 2) Pasuria 3) njohuri 4) dituria dhe 5) shkathtësi. Në këtë mënyrë ka shumë lloje të tjera të 5 kontekste. 5 luftëtarët Shefi i Mahabharat luftës ishin 5 Pandavas. Në ushtrinë e Ram s 5 krerët ishin Angad, Hanuman, nacionale, Neel dhe Jambavant. Ka 5 organe të dijes. Shumë aspekte të tilla 5 fish janë 5 organet e veprimit, 5 bizhuteritë, 5 nectars, 5 materialet lopë, 5-fish almanak e hinduve, etj Pancheekaran i Filozofisë Vedant është shumë i njohur.

Në zgjim Kundalini 5 sheaths janë trajtuar me të dhe këto janë, ushqim forcë vitale, mendje, dituri dhe lumturi sheaths.

Në zgjim Mahayog Vijnana Kundalini është sinonim me zgjimin e 5 sheaths më sipër. "Kur është zgjuar Kundalini 5 rrezatojë sheaths me dritë shpirtërore."


Trupi është i përbërë nga 5 elemente. Vetëdija Satvik e tij shfaqet në 5 mënyra. 1) mendje 2) intelekt 3) do të fuqisë 4) psikikë dhe 5) ego.

5 Pranas të cilat janë quajtur edhe forcën jetike të dalin nga parimi Rajas të 5 elementeve. Bazuar në ato 5 organet e njohurive të marrë përgjegjësinë e tyre përkatëse 5 objekte. Nga parimi Tamas të 5 elementeve të trupit të njeriut bruto është krijuar. Ajo mund të shihet si 1) lëngje 2) e gjakut 3) mishi 4) kockat 5) palcë. 5 Organet e veçantë e veprimit janë gjithashtu një produkt të parimit të Tamas të përmendura më lart.

Kur në mënyrë të foluri shkencore, ne flasim e 5 forcave vitale dhe 5 sheaths, është e qartë se përfaqësuesit e tyre shefi i përshkojnë mikrokozmosit dhe makrokozmosit.

Edhe bisedimet e shkencës materiale e 5 fuqive kryesore. 1) pushtet fuqi e madhe 2) të vogël 3) gravitacionale force 4) forca elektromagnetike dhe 5) çështje anti. Grimcat kozmike janë 5 lloje. 1) neutrino 2) kuarke 3) pulsars 4) fotone 5) laptons. Sipas Teorisë Vala kuantike të gjitha forcave të lëvizë si valët. Ka 5 kozmike rrezet dmth. 1) I zërit 2) tejzanor 3) infrasonike 4) supersonik dhe 5) supersonik. Ka 5 shtresa që mbulon të tokës 1) lithosphere 2) hidrosferës 3) biosferë 4) pedosphere 5) atmosferën. Mbi këto është jonosferë që shkon deri në 1600 kilometra. Që edhe më shumë dmth ka 5 mbulesa. 1) endosphere 2) troposferë 3) stratosferë 4) ozonosphere dhe 5) exosphere.

5 kompetencat janë të tilla që janë aktive në fushën e jetës materiale. Këto janë, bioelectricity biomagnetism, rrezatimi, krijimin, riprodhimin dhe imunitetin. Bioelectricity është më e 5 dmth llojeve. rrjet të energjisë elektrike, energjisë elektrike nervore, të energjisë elektrike celulare, energjia elektrike përçueshmëri dhe facio-occular energjisë elektrike. Të gjitha këto në fushën shpirtërore janë quajtur Varchas, Ojas, Tejas, Brahmavarchas dhe Manas.

Ka 5 organet kryesore që mbikëqyrin qendër të muskujve të trurit dhe këto janë berthamat cortical, thalamus, hipotalamusi, palcë, dhe palcës kurrizore. Lëngje që mbajnë aktive të trurit janë 5 në numër dhe ata janë të quajtur neuro-humoral sekrecione. Këto janë dopamine, endorphin, ceratonin, encephalin dhe GABA. Kur bilanci i këtyre është prishur, funksionin e trurit merr shtrembëruar. 5 gjendra hormonale të cilat korrespondojnë me 5 sheaths janë pineale, tiroide, veshkave, gonads dhe hipofizë. Kur ne


do të flasim për 6 Chakras, ne do të flasim e gjëndër thymus. Kështu ka shumë kozmike dhe klasifikime të veçanta trupore të cilat sjellin për lëvizjet delikate. Këto 5 grupe shefit të energjisë mund të quhet 5 fytyrat e Savitri dhe 5 sheaths e Kundalini. Në qoftë se edhe disa prej tyre janë të balancuar si duhet nëpërmjet kontrollit të prirur atëherë ajo është si 5 demi-perënditë e luleve 5 botëve dush në një person të tillë i cili është plot me fuqitë hyjnore. Rezultati i zgjimit Kundalini është e plotë të përfitimeve të tilla të veçanta.

KAPITULLI SHTATË TRUPI I PUSHTETIT forcë vitale ESHTE KY SKELETI trupit të njeriut

Kjo nuk është më pak e mahnitshme se fuqia Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) me 3 raunde ½ banon në trupin e njeriut në formën e zjarrit totalit jetike fuqi. Ky skelet të njeriut mund të quhet aftësi të pakrahasueshme artistike të krijuesit të saj dmth Zoti. Në atë një depo pafund të pushtetit është gjetur edhe pse në një gjendje latente. Në organet e bruto, delikate dhe rastësor e gjen, aktiviteti mendimet, emocionet intelekt, hyjnore dhe besimin. Me aktivizimin e tyre njeriu mund të bëhet Zotin dmth nga një duke u përulur në një status mbinjeri.

Ky organ është i përbërë nga 5 elementeve është depo më e jashtëzakonshme të fuqishëm të energjisë në kozmos gjithë. Ndërsa përpunuar në ekuacionin E tij =- mc 2 Ajnshtajni thotë se një atom ju jep energji për vlerën e 3,50,000 kalorive. Dhe trupi i njeriut është krijuar nga grimcat e bruto, delikate dhe të padukshme që span gjithë kozmosi. Një kurrë nuk mund plotësisht të imagjinohet central elektrik pafund të pranishme në trupin e njeriut me një peshë mesatare prej 60 kg. (E cila është e dukshme për sytë bruto) dhe trupi hyjnore delikate dhe rastësor. Sepse trupi i njeriut është një depo të pafund të fuqisë hyjnore që është quajtur "Jyotisham Jyotihi". Prandaj komanda na Rishis gjitha te aktivizoni kete trupin e njeriut dhe të shfrytëzojë atë për mirëqenien botën.

Dikush mund të wonderstruck kur shohim organeve të ndryshme trupore kryerjen e detyrave të ndryshme. Merrni psh. të zemrës tonë. Rrjedhjen e gjakut nuk është si ajo e një lumi, por është shumë si ajo e një pompë uji që lëviz në jerks. 72/min heartbeats numër. dhe në një të dytë është 5 deri në 6 herë. Nga kjo valë manifestuar rrahje zemre të pafund elektrike të cilat mund të matet nga një elektrokardiogramë ose një kardiogramë Bundle. Zemra qëndron për një hapësirë shumë të shkurtër 0.83 Sekonda.


Ashtu si zemra e mushkërive shumë nuk do të marrë kohë për të pushuar për jetën e tërë. Ata thith dhe nxjerr 20 deri në 30 inç dendësia e ajrit. Frymëmarrje për minutë është përafërsisht 18 deri 20 herë. Ata thith oksigjen dhe nxjerr gazrat padëshiruar. Çanta e ajrit janë të mijëra në numër. Nëse ata janë të rregulluar në një vijë të drejtë, ata do të masë 55 herë kulmin e njerëzimit.

Veshkat që janë në ngjyrë kafe të duhanit janë të formës së Bean fara dhe ata peshojnë 150 gramë. Çdo veshkave është 4 inç i gjatë, 2 ½ inç gjerë dhe 2 inch trasha. Ashtu si mushkëritë pastruar trupore ajrit tonë në mënyrë shumë veshkat qartë përmbajtjen e ujit në trupin tonë. Nëpërmjet urinës ata hedhin larg elementet e padëshiruar nga trupi ynë. Ajo ka më shumë se 10 lakhs e tubelets. Nëse të gjitha këto janë të rregulluar në një rresht të vetëm, atëherë si një linjë ekuinoks mund tavaf atë. Në 1 ore veshkat pastrohet gjaku aq shumë sa që ajo është dy herë pesha e gjithë trupit.

Detyra e gjerë e stomakut është që të tretet ushqimi, por ky funksion është shumë e ndërlikuar dhe të veçantë. Kjo qese e vogël (stomak), mund të quhet një dhomë të lëngjeve. Dikush vetëm mund të telefononi atë një akt manipulim për shkak se ka kaq shumë lëngje ndihmon tretjen e ushqimit dhe këto përkatësisht të ekzekutojë shumë detyra e tretjes. Në të njëjtën mënyrë sy si një aparat fotografik dhe një filtër dhënës apo të shëndoshë në formën e veshëve të quhet mahnitshme.

Lëkurës është si një mbulesë mbrojtëse të trupit tonë dhe ajo vepron si një mburojë. Në qoftë se lëkura e një qenie njerëzore është i përhapur, ajo merr 250 këmbë katrore të zonës. Në 1 centimetër katror lëkurë ka 72 qelizat nervore këmbë të gjata dhe të 12 anijeve këmbë të gjata të gjakut. Poret e lëkurës hedhin nga £ 1 në djersë dhe po ashtu merr përgjegjësinë e funksionit të frymëmarrjes. Njeriu inhales ajër jo vetëm nga mushkëritë, por edhe nga poret e lëkurës. Nëse nervat e lëkurës sonë janë vendosur në një vijë të drejtë, gjatësia e tij do të jetë 450 kilometra. Pigment melanin e lëkurës sonë i jep ngjyra e lëkurës si të drejtë, të errët etj, të verdhë

Zakonisht Trashësia e lëkurës është 0,3-3 mms, por bazuar në aktivitetin e funksionit dhe shërbimeve me trashësi të saj është e ndryshme në pjesë të ndryshme të trupit. Thinnest është në sytë e masës së 0.5mm dhe thickest është në gojën tonë matjen 6mm. Në lëkurën tonë ka flokët follicles pafund numri i të cilëve është 3 crores në bazë të numrit të flokëve. Në bazë të anatomisë lëkurën e njeriut ka 6 mbulesa dhe funksionet e tij janë të ndryshme.


Shkencëtari i famshëm Dr Logan Clandering e ka quajtur atë një krijim emocionuese dhe misterioze. Ai thotë se e lëkurës nuk është vetëm një që mbulon joaktive e trupit tonë, por është padyshim një organ aktive. Funksioni kryesor i lëkurës është prekur. Përveç kësaj, ky mbulon hollë ka funksione të tilla të veçantë që nëse është unraveled dhe evoluar atëherë ajo mund të kryejë funksionet e, shije erë dëgjuarit, të parë etj dhe mund të na japë një hyrje për potencialin e tij jashtëshqisor. Koha dhe përsëri kemi marrë shembuj të cilësisë të veçantë të lëkurës në të cilën lëkurë erë, sheh objektet, dëgjon tingujt dhe shijet e ushqimit. Lëkurën e njerëzve të verbër të bëhet në mënyrë të ndjeshme që ata nuk e mërzit në lidhje me mungesën e tyre të shikimit.

Krijimi i trurit të njeriut është edhe më i jashtëzakonshëm. Mbyllur në një kuti me 26 sqinç me një peshë prej £ 3 porte trurit njohurive të së kaluarës, të tashmes dhe të ardhmen edhe pse në një gjendje latente. Në të qëndron formën fara e të gjitha fuqive hyjnore. Truri njeriut ka 14 qelizat crore dhe 14 arab, 5 nervat lakh e cila noton në lëngun e verdhë dhe të bardhë në formë të gri dhe të bardhë çështje. Kjo truri është drejtor i funksioneve trupore, si, marrë frymë tretje, etj lëvizje muskulare Përveç nga ky oqean të madh të formës, shijes erë, kontakt dhe të shëndoshë gjithmonë rrjedh rreth njerëzimit dhe trazirave në të godet në tru. Truri e kupton, njeh, klasifikon të gjitha këto dhe pastaj ajo jep vendimin e saj. Në kutinë e quajtur një tru gjen mendimet e reja dhe të vjetra, pasuria u mblodhën njohuritë, lindjes pranishëm dhe shenja e lindjeve të mëparshme, të lumtur / i trishtuar përvojave etj E gjithë kjo është vërtetuar nga shkencëtarët.

Kur funksionin dhe formimin e dy gjëndra endokrine dhe exocrine janë gjetur nga shkencëtarët e quajnë ata kuti të mrekullueshme. Këto gjëndra jo vetëm të ndihmojë në formimin e trupit të njeriut, por se ajo misterioze ndikon pjesën e vetëdijshme dhe të pavetëdijshme e trurit.

Qelizat e gjalla të trupit tonë janë të konsiderohet si njësi më të vogël të trupit tonë. Nëse dikush vë në dukje saktësisht, trupin tonë përbën një oqean të madh të këtyre qelizat e gjalla. Gjashtëdhjetë e pesë për qind e saj është e ujit dhe qeliza përmban, protoplazmë citoplazmë dhe bërthamë. Në krijimin e tyre është shfrytëzuar karbonit, hidrogjenit, oksigjenit, azotit, etj fosforit Sipas anatomistë me trupin e njeriut tonë ka 6,00,00,00,00, 000 qeliza. Sipas shkencëtarëve është e pamundur të matet me aparat materiale përzierje të energjisë së këtyre qelizave dhe elementet që marrin pjesë në prodhimin e këtyre qelizave.


Në qendër të citoplazmë të qelizës është një bërthamë. Në çdo bërthamë ka 24 palë kromozome dhe ata janë të përbërë nga njësi të quajtur gjeneve. Çdo qelizë ka 5.000 të 1,20,000 palë e gjeneve. Këto gjene janë të përbërë nga ARN dhe ADN. Kjo është maja e subtility. Të hedhura dhe myk i një origjine të gjendet në këto gjene. Cilësive të veçanta e brezave të panumërta është gjetur në këto gjene dhe në kohë të përshtatshme ajo manifeston këto cilësi.

Të dukshme duket sikur një babai dhe nëna procreates një fëmijë dhe kështu e fëmijës duhet të ngjajnë ato vetëm. Por ky besim i përhapur merr një goditje shumë një herë, sepse gjenet e një foshnje janë të përbërë nga shumë cilësitë jo vetëm prindërit e tij, por gjenerata të panumërta të paraardhësve para tyre dhe kështu fëmija manifeston disa cilësi të veçanta.

Dikush mund të jetë i habitur kur e kupton forcën e jetës që përbën një qenie njerëzore. Ashtu siç është e mahnitshme se një farë është konvertuar në një shkëmbim zjarri, më pas në një fabrikë dhe më vonë në një pemë gjigande në të njëjtën mënyrë një qenie e gjallë ka të bëjë edhe më të fortë një përpjekje gjatë fillimet e saj. Sperma është aq i vogël se 1000 vëllezërit e tij mund të ulet në majë të një gjilpërë. Gjatë ndërzim ka aq shumë energji elektrike të gjeneruara në organet gjenitale të cilat për shkak të nxitjes e tij një pikë vendos off për të gjetur partnerin e saj dmth vezën. Për këtë spermës ka për të lëvizur në mënyrë të shpejtë që të kandidojë një Cheetah duket se ngadalshme në krahasim me të. Një ndërsa spermës në kërkim të një vezë ka për të drejtuar një distancë të tillë të gjatë për shkak të mungesë ekuilibri e formën e saj se ajo mund të krahasohet me një njeri circumambulating tokën tonë të gjithë.

Ka kaq shumë mistere në trupin tonë se shumica e tyre janë të fshehura ende nga të kuptuarit tonë.

Cilat janë funksionet e hormoneve, kromozomet, qelizat e gjalla dhe aftësinë e tyre mahnitëse, mendjen nën ndërgjegjshme, ndjeshmëri emocionale, potencialin jashtëshqisor, vetë stilin e jetës reaksion, drita ndikim hyjnore, materia kimike dhe depo të energjisë hyjnore në formën e zjarrit të forcës jetës? Ne e dimë vetëm pak pak për të gjithë këtë. Por, mbi çfarë baze është krijuar? Njeriu nuk di asgjë për këtë. Duke thënë se trupi delikate drejton të gjitha këto funksione ne mbeten të heshtur.


Sa i përket trupit të njeriut thotë se Zoti Herbert. "Kushdo që i jep rëndësi për studimin e anatomisë kurrë nuk mund të mbetet një ateist." Një personi të tillë duke pranuar plotësisht fuqinë e Zotit si një piktor të aftë të plotë të krijimtarisë me vend do të shfrytëzojë të trupit bruto dhe të holla për të arritur qëllimin e dikujt shpirtërore.

KAPITULLI TETË Ocean e ndërgjegjes frenuar në qese të gjashtë Chakras

Ky aspekt i anatomisë njerëzore diskutuar më parë është e llojit të zakonshëm dhe kjo ka qenë studiuar dhe kuptuar përdorimin e aparateve teknike. Ky është aspekti bruto të trupit tonë. Pasi bën një analizë të kirurgët patologjike veprojnë organet e thyer.

Mbi dhe mbi këtë kur flasim të aspektit të vetëdijshëm për trupin e njeriut, atëherë ai patjetër është edhe bruto dhe delikate. Kjo është aq e bruto që sa më shpejt si forcë jeta niset trupit bruto bie sheshtë dhe se trupi i cili vetëm një moment para se të ishte në këmbë dhe duke folur tani është kalbur larg. Dhe njëkohësisht e trupit është aq delikate se të gjitha njësitë e saj të vogël / i madh janë të bashkuar për vetëdijen kozmike. Ka diçka të pranishëm në këtë kozmos të cilat ata pi si për aftësitë e tyre dhe hidhe larg shumë. Sepse shpirti individual është një pjesë e shpirtit kozmik, ish pranon energjisë nga ajo dhe kontribuon në atë në cilësinë e saj. Sa herë që ka një diskutim i Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) ekziston edhe një përshkrim të kësaj qendre shumë delikate të ndërgjegjshëm.

Ka qendra të panumërta në trupin e njeriut që ka me bollëk në fuqi e jetës dhe të energjisë jetike fuqi. Këto janë pika të ndjeshme dhe numri i tyre i përgjithshëm është 700. Kur ka një çekuilibër të energjisë forcë vitale në këto zona të ndjeshme, shëndetësore shumë përkeqësohet dhe në këtë mënyrë një person i tillë bie pre e shumë sëmundjeve. Në fushën e mjekësisë këto pika të ndjeshme janë dhënë shumë rëndësi. Në fakt në bazë të Acupuncture dhe Acupressure metodat për të kuruar sëmundje të ndryshme në Kinë dhe Japoni janë këto pika të ndjeshme.

Shkencëtari i njohur K. Carlfried në librin e tij "Qendrat Vitale e njeriut", shkruan se fibrave nervore janë më të përqendruara në këto pika të ndjeshme dhe jo vetëm ata janë të lidhur me njëri-tjetrin, por janë të lidhura edhe për qendrën e tyre. Përveç vende të


ndjeshme ekzistojnë 7 qendra të tjera shefi në trupin tonë, në të cilin pasuria e pafund e energjisë forcë vitale dhe potencialin jashtëshqisor janë gjetur edhe pse në një gjendje latente. Këto 7 qendra janë quajtur Chakras ose plexuses. Në këto Chakras fibrave njohuri (nerva) janë të shqetësuar në masë të madhe. Chakras janë të pranishëm në rajonin ku trupat tona bruto dhe delikate bashkohen.

Psikologu i famshëm i Evropës, Paracelsus, ka thirrur këto qendra trupore delikate si "astrum" (yje) dhe thotë se këto janë magazinat e pushtetit. Sipas tij me anë të mesme të këtyre energjisë qendrat e galaktikave dhe pjesë të tjera të kozmosit hyjnë në trupin tonë.

Dijetarët Yogic thirrje Chakras si lotus shumë për të psh. zemra zambak uji, zambak uji kërthizë, kokës zambak uji etj në gjuhën angleze ky zambak uji është quajtur pleksus dhe sipas Budhism japoneze Zen ata quhen "Cusos". Në filozofinë kineze Tao Chakras janë të bashkimit të energjisë kozmike meshkuj dhe femra dmth "Yang dhe Yin".

Përshkrimi i përbëjnë e që trupi delikate dhënë nga Sir John Woodroffe në "Power si realitet" dhe në "Shakti EVAM Shaakta", VG rele në "Kundalini Mysterious", Vol. 2of "Historia e filozofisë indiane nga Shri Dasgupta," Libri Tibetan e Çlirimtare të Madh "nga Evans Vantage dhe" Mitologji e shpirtit "nga HG Bense, është në të vërtetë atë që ishte vënë përpara nga Tantra dhe Yoga nga Rishis indiane dhe filozofët. Ida Kundalini dhe Pingala, Sushumna, Merudand dhe 2 qendrat e Mooladhar-Sahasrar përshkruar në shkrimet e shenjta si Yoga Kundalyupanishad, Yogarnav Tantra, Dhyan Bindu Upanishad, Mahanirvan Tantra, Shatchakra Nirupanam, Kularnav Tantra, Sharada Tilak etj mund të jetë sqaruar në një gjuhë shkencore në një mënyrë shumë të kufizuar.

Shkencëtarët Sushumna afatgjatë si një dipole elektrike. Nga ana e saj më të ulët të quajtur cada equina është e plotë të energjisë elektrike-ve dhe në gjysmën e sipërme të quajtur tru ka + energji elektrike ve. Gjendja e cada equina dhe Chakra Mooladhar është një i vetëm. Në të njëjtën mënyrë "ngjitje sistemit reticular aktivizuar", i pranishëm në tru është e barabartë me Chakra Sahasrar e Yoga. Në një situatë të rrallë, kur rrjedha është nga fund të lartë, thuhet në udhëtim nga pasardhësit e pasionit me atë të Brahman dhe është përmbushur në Marg Devyaan e Merudand. Simbolikisht këto pjesë janë dhënë emra të ndryshëm, por në realitet ato janë të pranishëm si valët elektromagnetike delikate. Shkencëtarët na thonë se në një mesatare ka një presion elektrike prej 1 lakh volt / cm në trupin tonë. Ashtu si krijesa të tjera këtë rrjedhjet nga organet gjenitale, lëkurën, dhe fryma në atë mënyrë dhe në këtë mënyrë merr shkatërruar. Njeri i vetëm ka qenë i bekuar nga Zoti me fuqinë e ngritjes force shpirti i tij i cili ka rënë në gropë të rënies. Humbje mund të ndalet nga njeriu dhe nëpërmjet praktikave Yogic të udhëtonin nga një Chakra


(pleksus) në një tjetër, Kamal Sahasrar mund të aktivizohet në rajon kokë dhe kështu mund të shtoj dritë hyjnore e dikujt.

Siç u përmend më para se të janë krejtësisht të 6 Chakras. Shtatë e cila është Sahasrar quhet një 1000-petalled lotus. Mbi këtu ne do të japim një përmbledhje të shkurtër të lidhjes së anatomisë e trupit të njeriut për të Chakras e saj përkatëse.

Chakra Mooladhar ndodhet në gjysmën e poshtme të Sushumna (kanalit qendror të akord kurrizore) në fushën carksijial e Merudand korrespondon me zonën qendrore të anusit dhe organit gjenital të perineum. Mbi këtu bandë e nervore rrënjët sakrale që dalin nga cada equina krijuar pleksus sakrale dhe perineal. Rrjedhjen elektrike në këto tufa nervore të eddies se energjia manifestuar si ciklonet. Kjo rrjedhë shumë delikate elektrike quhet Mooladhar Shakti dhe funksionin e saj kryesor është riprodhim dhe lindjes. Shakti Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) fle këtu me një twining 3 ½ rrumbullakët. Kjo rrjedhë është përjetuar nga Yogis si një zambak uji prej 4 petals dhe këto 4 janë simbole të Lumturisë Absolute, lumturi natyrore, lumturi Yogic dhe trima të ndryshme. Këtu nuk është një dridhje e Shabda Brahman (shëndoshë), dhe fjala që buron prej saj është "Lum". Tanmatra e këtij Chakra është erë dhe element është tokë.

Kur ju udhëtoni lart në akord kurrizore (Merudand) Chakra tjetër është Svadishthan. Ajo është vendosur 4 gishta lart Mooladhar p.sh. në hypogastrium. Pleksus mbi këtu është e përbërë nga bunches nervore e Sushumna dhe qendër simpatik që janë vendosur në të dyja anët e Sushumna. Organi brendshme të bashkuara për të është gjëndër veshkave dhe ajo sekreton hormon veshkave. Kur kjo Adrenalin është aktiv që ka kapacitetin për të tejkaluar trazira mendore dhe pengesa të tjera. Funksioni i saj kryesor është sekretim dhe emisioneve. Por kur ajo është aktivizuar rrit energji dhe vrull. Të gjitha shtrembërimet mendore si, letargji plogështi mosbesimi,, mosdisiplinë etj janë shkatërruar. Mbi këtu ka një zambak uji petals me 6. Mantra e saj farë është "Vum". Tanmatra e këtij Chakra është Rasa (lëng) dhe element i saj është ujë. Mooladhar dhe Svadhishthan Chakras të vijnë nën një grup dhe bashkimin e saj (pika kyçe) quhet Rudragranthi.

Chakra e tretë është Manipur. Nga pikëpamja anatomike ajo është gjetur në rajonin e kërthizë dmth rajonin mesit të Merudand. Mbi këtu është pleksus diellore e cila është formuar për shkak të bashkimit të qendër këndshëm dhe një bandë e nervore tufa vagus. Gjëndër bashkuara për këtë është të pankreasit që e bën enzimet përveç hormonet. Chakra Kur kjo është e aktivizuar energji e dikujt dhe do të shton fuqinë. Funksioni i saj kryesor është për të ndihmuar në tretje. Mendore tona shtrembërimet rënie dhe një është i prirur të ndjekë rrugën shpirtërore. Ky zambak uji të vendosur në kërthizë ka 10 petals. Mantra


e saj farë është "Rum". Tanmantra e saj është formë (e dukshme) dhe element i saj është zjarri. Nese aktivizon atë, 3 zjarret e trupit janë të nxitur dhe kështu ndihmon në udhëtimin lart. Energjia e jashtëzakonshme e këtij Chakra u mat nga Dr Motoyama Japonisë Hiroshima me makinë e tij të Chakra dhe ai kurdisën një grafik në bazë të tij. Tibetianet e quajti atë Manipadma. Chakra e katërt është Anahat i cili ndodhet prapa zemrës në pleksus kardiak. Mbi këtu zinxhir simpatik qendër, Sushumna vagus nervore dhe bashkohen për të formuar një rrjetë dhe kështu furnizimin me energji për të gjithë rajonin zemrës. Ky zambak uji ka 12 petals. Burimi rrënjë i energjisë stimulues kardiak është mbi këtu. Kjo është quajtur edhe qendra e emocioneve të ndjeshme. Kjo Chakra është burimi i aftësive artistike, përvojat dhe emocionet mahnitur delikate. Kur është e aktivizuar, emocionet si shërbim bujar sinqertë, shpirtërore, durim dhe një ndjenjë të "botës është një e vetme e familjes e bashkuar" pasur. Gjëndër thymus është e bashkuara për të. Funksioni i saj kryesor është të port forcë vitale (prana) dhe shfrytëzojnë atë vend. Mantra pasardhësit e kësaj Chakra është "Yum". Kjo është pika fokale e Shabda Brahman apo Anaahat Naad (të shëndoshë hyjnore). Tanmantra e tij është e shëndoshë dhe element është ajër. Anaahat dhe Manipur Chakras vënë së bashku formojnë Khand Soorya dhe Vishnu Granthi.

Në fyt është Chakra Vishudhi. Gjëndër tiroide dhe gjëndrave faringut dhe laryngeal vendosur prapa saj janë të bashkuara për të Chakra Vishudhi. Me aktivizimin e kësaj fara Chakra e potencialit jashtëshqisor dal me radhë. Kjo Chakra duke influencuar mendjen e ndërgjegjshme dhe nën qendra psikike aktivizon pjesën e djathtë të trurit të quajtur "Area heshtur". Lotus mbi këtu ka 16 petals dhe Mantra tij fara është "Hum". Tanmantra saj është prekur dhe hapësirë është element i saj. Chakra e fundit është quajtur Ajna që nga bashkimi me Chakra Vishudhi përbën Grupi Chandra dhe Brahma Granthi. Mantra e saj farë është "Aum" dhe element i saj është mendje. Ajo ka 2 petals dhe është bashkimi e gjëndra e hipofizës dhe të pineale. Në pikë kontakti në mes të vetullave ndodhen këto gjëndra dhe kontrollon të gjitha funksionet trupore. Në aktivizimin e tij para syve tanë hyjnore është hapur. Kur sistemi limbic dhe hypothalamus janë aktivizuar, të gjitha mbulesa trurit janë të hapur. Kështu shpirtit të individit bëhet i aftë të bashkohet me shpirtin kozmik (Zotit).

Sahasrar është stacioni i fundit i udhëtimit të madhe të zgjimit Kundalini i cili është i pranishëm në rajonin qendror të trurit, pra në kapsulë të brendshëm dhe të sistemit reticular aktivizimin. Mijëra ndez merrni emetuar nga ai dhe kështu ajo është quajtur Sahasrar. Ajo është quajtur gjithashtu Brahmalok dhe Brahmarandhra. Chakra Ajna është bashkuar me të në formën e një qendre krijuese. Sahasrar është Poli i Veriut e cila më bashkon me shpirtin kozmik arrin lumturinë e Brahman. Aktivizimi Sahasrar nënkupton aktivizimin e qendrave të çështjes Grey në tru. Sushumna nervore e cila rritet nga baza e quajtur Chakra Mooladhar merr së bashku me atë Ida (Ganga) dhe Pingala (Yamuna) nerva dmth majta në të djathtë dhe pastaj nga e djathta në të majtë. Ida e cila është në anën e majtë është quajtur Chandra Naadi dhe ka-ve impulse elektrike. Pingala


është në anën e djathtë dhe është quajtur Surya Naadi e cila ka një impuls + ve elektrike. Ajo ka 2 pika e bashkimit i cili duke bashkuar të Sushumna si Sarawati bën një bashkim 3fish në Chakras Mooladhar dhe Ajna. Ida dhe nerva Pingala përfaqësojnë parasympathetic dhe simpatik sistemit nerva.

Në realitet është e pamundur për të përshkruar Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) në terma anatomike. Ajo që ne kemi dhënë më sipër është përvoja e mendimtarëve të mëdhenj (Maneeshis). Kundalini Shakti ka shumë emra, si i energjisë Gjarprin hyjnore, forcën e jetës, zjarrin e jetës etj energjisë hyjnore arritur nga zgjimit Kundalini dhe aktivizimi i 6 Chakras i jep njeriut fuqi hyjnore.

KAPITULLI NËNTË Ky organizem hyjnor është kupën depo e SHTATË Bizhuteritë

Në përgjithësi kur diskuton Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) ne flasim e 6 Chakras, por në realitet ato janë 7 në numër. Sahasrar ose 1000-petalled lotus është majën e të gjitha Chakras. Për shkak se ajo është në tru ajo është konsideruar si një shefi. Ajo është etiketuar jashtëzakonshme, sepse ka 5 Chakras në Merudanad (akord kurrizore), Ajna Chakra në mes të vetullave dhe pastaj Sahasrar në rajon kokë.

7 Lokas (botëve) janë përshkruar. Emrat e tyre janë Bhooha, Bhuvaha, Svaha, Mahaha, Janaha, Tapaha, Satyam. Edhe në shkrimet e shenjta islame është thënë se Zoti jeton në 7 -të qiellit. Që nga kohët e lashta një përshkrim i ngjashëm është dhënë në fenë e krishterë shumë. Planetit Tokë është një akoma 7 klasave të krijesat banojnë mbi të dmth. rërë, gurë, pemë, herbs, minerale, ujë.

Një duhet të kini parasysh se 7 botëve nuk mund të gjendet në hapësirën ndër yjor të universit tonë materiale. Ata nuk janë as atje lart në qiell e as më poshtë Tokës sonë planetin. Në të vërtetë ato janë të pranishme në ndërgjegjen e njeriut. Sepse gjithësi (univers), është i pranishëm në mikrokozmos (psikologjinë e njeriut). Prandaj në vend të humbur larg në botën e jashtme keto 7 Lokas duhet kërkuar brenda pra në ndërgjegjen tonë. Kështu mund të kontaktoni këta njerëz.


Sipas mjekësisë Ayurvedic trupi ka 7 minerale dhe ata janë të gjakut, të lëkurës, lëngje, mishi, eshtra, palca dhe spermës. Edhe pse këto janë të dukshëm të ndara, por ata janë të ndërthurura ngushtë brenda. Të gjitha këto 7 vënë së bashku përbën trupin tonë bruto. Kur aspektet e 7-fish e individit është diskutuar, ajo përfshin gjatësi, gjerësi, lartësi (3-fish aspekti dmth holografi), orientim të veçantë (kohë-hapësirë) dhe i pesti është çështje anti. Kjo është aspekti i pestë që i korrespondon të trupit delikate që strehon të mundshëm jashtëshqisor. Aspekti i gjashtë është procesi të menduarit dhe shtatë është ndjenjave hyjnore. E para 4 aspekte janë inerte dhe tre të mbetura janë aspekte të vetëdijes.

Para se të vrarë Vali Zoti Ram shfaqur aftësitë e tij hyjnore për Sugreeva nga shkulja 7 pemë në të njëjtën kohë me një shigjetë vetëm. Në të vërtetë këto 7 pemë korrespondojnë me 7 Chakras e trupit tonë delikate. Për shkak se nuk e kishte zgjuar Abhimanyu këto 7 Chakras në një mënyrë të prirur ai nuk mund të vijë nga net Chakravyuha përcaktuara nga Kauravas përkundër faktit se ai kishte arritur urtësinë hyjnore, ndërsa ende në barkun e nënës Uttara tij. Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) është aq e vlefshme se ajo ka qenë e mbyllur në 7 Chakras e trupit tonë delikate të cilat janë flokët e një shkop hyjnore.

Kur ne flasim për 7 Chakras (plexuses) ata janë vendosur në këtë mënyrë nga baza e dmth shpinë. 1. Mooladhar 2. Svadhishthan 3. Manipoor 4. Anaahat 5. Vishudhi 6. Ajna 7. Sahasrar. Së bashku me Ajna Chakra në vende të caktuara që ata përmendin një Chakra Bindu shumë. Kështu Sahasrar (Brahmarandhra) konsiderohet stacioni i fundit në formën e një 1000-petalled lotus ose 1000-drejtuar gjarpër. Në të vërtetë, së bashku me këtë ka vetëm 7 Chakras ku rregullat Sahasrar mbi të ulët 6 Chakras. Ajo është shumë e ngjashme me gjëndrra e hipofizës që shefi i të gjitha gjëndra endokrine. Këto 6 Chakras mund të thuhet për të dy veç e veç dhe gjithashtu vendosur lidhur si me njëri-tjetrin ashtu si stinët e një vit të vetëm janë të lidhura me njëri-tjetrin. Ata janë quajtur edhe gurë e 6 milje dhe se 7 -të një vend për të qenë një gur është një tempull i shenjtë.

Një sekt të caktuara të Yogis quajmë këto Chakras si 7 organet dmth 1. Trupin fizik 2. Trupi eterik 3. Trupi astral 4. Trupi mendor 5. Trup frymëror 6. Trupi kozmik 7. Trup hyjnor. Trupi fizik mund të shihet me sytë tanë bruto. Organet brenda trupit mund të perceptohet nga prekja e tyre ose nëpërmjet mjeteve të tjera.

Trupi i dytë është se në të cilin mendimet janë të lindur. Këtu përvojat e pëlqen / nuk i pëlqen, respektin / fyerje, vetë e dikujt / huajve, kënaqësi / pakënaqësi, bashkimit / ndarjes


dhe të tjera të tilla ëmbël / përvojat hidhur. Kjo është organi eterik i cili etiketë Theosophists si dyfishtë eterik. Ata mendojnë se është sinonim me Kosha prana ose mill jetike. Por në fakt ajo ka një kufi më të përhapur. Kjo është parë dhe matet si 'Biofluxes'. Leadbeater kishte diskutuar këtë nëpërmjet "Man-dukshme-Invisible". Ajo është quajtur gjithashtu Ideosphere.

Trupi i tretë ka të bëjë me mendimet, logjika, intelekti, dhe intelektin hyjnor. Ajo është e lidhur me sjelljen sociale, sjelljes civilizuese, ideologjia, simpati, etj kulturës Në trupin mendore nuk ka përvojë në ekstazë të aftësive artistike dhe në të shfaqë emocione delikate. Kjo është bota e ndjeshmërisë. Në këtë organ banon, bujari, dhembshuria, idealet etj trupi i katërt është organi mendore në të cilat manifestohet lavdia dhe e guximshme tonë dhe trima maturohet gjatë këtu. Ajo është mbi këtë bazë që autorët njeriu të ardhmen e tij. Nëse është përdorur me vend njeriu arrin majën e jetës së tij dhe nëse shtrembëruar e saj, ajo çon në rënien e tij.

Trupi i pestë është trupi shpirtëror dhe është një depo e mundshme jashtëshqisor. Mendja e ndërgjegjshme është brenda nën juridiksionin e saj. Në trupin e gjashtë janë krijuar Rishis, njerëzit e austerities, Yogis, njerëzit e vetë-kontrollit, etj Në trupin e shtatë dallimi bazuar në "minave dhe juaji" është kapërcyer. Mbi këtu është zgjuar ndjenja e "botës si një familje të vetme" dhe se "të gjitha qeniet janë një pjesë e shpirtit tim shumë". Këtu shpirti e përvojat e tij dhe trupin e Brahman. Kjo është zona e qiellit dhe të çlirimit shpirtëror.

Në Purana Shiva është një legjendë e çuditshme në lidhje me Skand Shiva, i biri apo lindjes Kartikeya së. Zoti Shiva mendonin se ai e nevojshme për të lindur një bir trim i cili do të kapërcejnë demonët dhe për të vendosur sundimin e Demi-perëndi. Kështu ai pranoi lutjen e Demi-perëndi. Spermë Shivaji të manifestohet si zjarri. Parvati, bashkëshorte e tij, nuk ishte në gjendje të mbajnë këtë zjarr dhe kështu Vaishwanar mori formën e një spermë femra dhe imbibed këtë në formën e zjarrit në barkun e saj. Kur Skand lindi ai shfaq aq shumë madhështi hyjnore se ka pasur një problem se kush do të pasme dhe ushqyer atë. Parvatiji nuk kishin ndonjë përvojë. Prandaj kjo detyrë është marrë nga 6 Kritikas (Stars Pleiades). Ata rriten dhe Skand ushqyer. Skand manifestuar 6 gojën në mënyrë që të pini qumësht nga 6 Kritikas. Prandaj Kartikeya është quajtur edhe Shadanan (6-kryesohet). Sapo ka fituar mund të ai sulmoi demonët dhe duke fituar fitoren kundër tyre, ai i kërkoi demi-zotat për të marrë përsipër frerët.

Ky mishërim Skand duhet të konsiderohet si grupi i 6 Chakras (plexuses) në lidhje me Kundalini Shakti së bashku me ndikimin e saj. Retas Shiva-së (spermë) është asgjë, por


fuqia Kundalini zjarrit dhe në mënyrë që të përvetësoj atë Vaishwanar brendshme thirret. 6 Chakras si 6 Kritikas japë qumësht dhe duke u bërë një shpirt të guximshëm në fushën intensive e shpirtit, një kandidate realizuar shpirtërore që e ka aktivizuar fuqinë Kundalini e tij përdor atë për qëllimet e devotshëm shpirtëror.

Këto 6 Chakras të pranishëm në pjesën delikate të Merudand mund të krahasohet me powerhouses e energjisë elektrike dhe transformatorët. Funksioni i tij është për të tërhequr të energjisë në botë delikate dhe në këtë mënyrë ushqyer trupat bruto, delikate dhe rastësor.

Sipas Tantra Shkencë fuqitë kryesore e botës janë të klasifikohen në 7 mënyra: Parashakti, Jnanshakti, Icchashakti, Kriyashakti, Kundalinishakti, Matrishakti dhe Guhyashakti. Bashkimin e të gjitha këto janë quajtur "Grand Unifikimi i Farsus" dhe hulumtime materiali është duke u zhvilluar në këtë fushë.

Në shkencë shpirtërore e gjen një përshkrim të 7 botëve, oqeanet, malet, kontinente, etj Ajo nuk mund të lidhen me Gjeografi. Sepse në të vërtetë ajo është një përshkrim të arenën shpirtërore së bashku me krijimin e tij dhe të mundshëm. Këto 7 janë kupën e bizhuteritë dhe në të e gjen gjithë atë që njeriu kërkon në jetën e tij bruto dhe delikate.

Një apel për lexuesit respektohet Të nderuar lexues respektohet:

Ne kemi përkushtuar veten për të përhapur mësimet e VONE YUGA Rishi Acharya Shriram Sharma. NE DO SO botimit të librave në FORMA letër dhe


në faqet e internetit SHUME. Për këtë detyrë të shenjtë bëjmë thirrje lexuesit tonë të dashur që financiarisht të SPONSOR ME TEPER LITERATURA të tilla të shenjta të preceptor TONA nderuar. DO Mirësi shënim se misioni ynë është për të përhapur këto mësime SHENJTË në mbarë botën në mënyrë që për të gjeneruar të paqes botërore dhe unitet WORLD.

Kështu nëse ju kanë vlerësuar LITERATURA Shriram Sharma Acharya dhe janë të interesuar në sponsorizimin Tekstet financiarisht më shumë të tilla të shenjta PASTAJ DO NA KONTAKTONI MR. Ashok N. Rawal në adresën e mëposhtme.

MR. Ashok N. Rawal C / O Gayatri palcë PRAGNA OFF. VISNAGAR RRUGOR OPP. Geb MEHSANA 384 001 NORTH Gujarat INDIA

JO TEL: + 91-02762-251160 E-MAIL: ashokrawal@shriramsharma.com


AKTIVITETET e ndërgjegjes BRAHMIC nën juridiksionin e Kundalini Shakti

Në trupin e njeriut e gjen një depo të tepruar të dritës hyjnore të ndërgjegjshëm. Por, për përdorim jetën e përditshme shumë pak nga ajo është shfrytëzuar. Vetëm një pjesë shumë e minutë të kësaj drite është përdorur për ngrënie, fjetje dhe aktivitete të tjera të përditshme rutinore. Për shkak të zakonit të kaluar vetëm një pjesë e vogël është shfrytëzuar. Nuk ka dyshim se është shumë e pranishme pushtet, por kjo është në një gjendje latente. Nëse është aktivizuar në mënyrë që të shfrytëzojnë atë për qëllime të prirur, atëherë vetëm mund të jetë i habitur në detyrat të cilat mund të kryejnë nën patronazhin e saj. Njëra është wonderstruck për të parë të përpiqet dhe aktivitetet e këtyre shpirtrave të madh. Zakonisht vetëm 7% të energjisë elektrike që përshkon trupin dhe kreu është shfrytëzuar nga ana e laikëve më të zënë në rutinën e tyre të përditshme. Pjesa e mbetur mund të aktivizohet nga zgjuar Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) të pranishme në çdo individ. Dikush mund të bëhet shpirtërisht sa më shumë të fuqishëm si një zgjon kjo fuqi latente Kundalini pranishme brenda nesh të gjitha.

Shkencëtarët në mënyrë të vendosur mendoj se anatomine e trurit njerëzor është shumë e komplikuar. Në çdo neuron është bashkuar me 60.000 synapses. Transferimin e një impulsi (mesazh) nga një neuron në tjetrin është e shpejtësisë prej 360 km / orë. Pastaj ata kthehen në pozitën e tyre origjinale. Të gjitha këto vijnë nga impulset e energjisë elektrike të trurit. Sipas Biolog Suedisë, Hayden mbajtës, kjo është për shkak të këtij impulsi elektrik që mendohet qelizat bëhen të ndjeshëm ndaj nerva. Aktivizimin e shkëlqim,, trim diskriminimi është rezultat i impulsit të këtyre qelizave.

Sipas famshëm mendimtari-Albert Einstein shkencëtar magazinat e njeriut kujtesës ka fuqinë për të ruajtur impulset 1000 Arabe (mesazhe), e cila shkon deri në 5 herë informacionit të dhënë në 30 vol. e Encyclopedia Britannica. Trurin e njeriut përbëhet nga 10 neuroneve arabe dhe 10 synapses arabe është një depo e cilësive të jashtëzakonshme dhe është një kuti magjike. Shumë shkencëtarë dhe specialistë të trurit si Dr DC Reef, LH Sneider, Dr William Horvij, Dr Martin W. etj Bar për të qenë i habitur me karakteristika të veçanta të trurit thonë se kjo është përtej mundësive të njeriut për të ndërtuar një të tillë super kompjuter si trurit.

Në ata të rrallë, e sheh shkëlqimin e mahnitshme të veçantë nga fëmijëria vetë. Kjo është mrekulli e një Kundalini zgjuar (fuqia hyjnore Gjarprit). Acharya Shankar në moshën e tenderit të 3 viteve kishte zotëruar malayalamisht gjuha e tij amtare. Ai memorizuar në legjenda, etj Puranas duke dëgjuar të njëjtën gjë nga prindërit e tij. Ai u dha ceremoni thread në moshën 5 vjeç dhe të dërgohet menjëherë për studime të larta. Nga mosha 7


vjeçare ai kishte zotëruar Vedant, Tekste Vedic etj Në moshën 8 vjeç ai është iniciuar në Sanyas. Në një kohë shumë të shkurtër ai u bë një Yogi Sidha. Nga mosha 16 vjeç ai kishte përfunduar shkrimet e tij e komenteve në të gjitha tekstet Vedic të mëdha.

Historia e lashtë të kulturës indiane është një dëshmi për këtë të vërtetë se në fushën e avancimit të shpirtit Rishis ishin rruga përpara nga fillimi i jetës së tyre. Dikush mund të lexojë përshkrime shumë të tilla të cilat na japin një paraqitje e shkurtër të rezultateve të pasurisë zgjuar panjohur hyjnore.

Është e mundur që disa lexuesit mund të gjeni përshkrimet e mësipërme një ekzagjerim të thjeshtë. Por duhet ditur se ka shumë shembuj të kohëve të fundit shumë. Graham Bell shpiku Alexandra telefonit në moshën 20 vjet dhe Bilver drejta shpikur aeroplan në moshën 32 vjeç. Ely Whitey në moshën 29 vjeç shpiku makinë që e ndan nga fara e tyre pambuku dhe Blaise Pascal shpiku kalkulator në moshën 32 vjeç. James pagëzoj në moshën 12 vjeç kishte zotëruar gjuhë të ndryshme si arabe, greke, hebraike etj, flemisht Të gjithë këta njerëz kanë siguruar një vend në "Librin Gines të Rekordeve Botërore."

Gatey poeti i famshëm në moshën e tenderit të 14 viteve të shkruar poemën e famshme "Mendime të Disteto e Jezu Krishtit në Xhehennem". Victor Hugo nga mosha 14 vjeç kishte shkruar 3000 poezi. Shën Jnaneshwar shkroi "Jnaneshwari Geeta" në moshën 15 vjeç. Sikandar majtë në një fushatë botërore në moshën 20 vjeç. Mbreti Mughal Ekber ngjit në fronin mbretëror në moshën 19 vjeç dhe u bë shumë i njohur. Perandori Akbar në moshën 20 vjet dhe Shivaji në moshën 19 vjeç u ngjit në fronin mbretëror.

Analiza dhe diskutimi i Kundalini shkenca është në zgjimin realitetin e fuqive të fshehur hyjnore. Nëse një praktikë shpirtërore Yogic është e mundur nëpërmjet ilaç atëherë mund të jashtëzakonisht të shtuar trupore mund dhe shkëlqimi psikike. Nivelet dhe trima, trimëri, guxim, entuziazëm, energji,, vigjilencë engrossment dhe të kuptuarit mund të bëhet në mënyrë të jashtëzakonshme që aktivitetet e kryera në këtë medium mund të tërheqë nga halli sukses të madh.

Format e qenieve njerëzore janë shumë të ngjashme, por karakterin e tyre është e ndryshme në mënyrë që njëri është i habitur thjesht. Kaq shumë njerëz edhe pse ka një anatomi normale janë ende jetojnë një jetë të mjerë dëshpërimit dhe të jetojnë një jetë të barrës absolut. Në anën tjetër ka njerëz me rrethana të tilla të ngjashme të cilët me pushtetin e fortë e tyre psikike krijojnë situata të tilla që ato të arrijnë malet e suksesit.


Edhe pse jeta e tyre janë plot me pengesa por ata konvertimin e tyre në gurë themeli i suksesit. Fuqi e madhe e tyre do të jep atyre këtë shteg e suksesit që ata lehtë të arrijnë qëllimin e tyre. Ata të shtypur të gjitha pengesat që vijnë në rrugën e tyre dhe triumfalisht të arrijnë destinacionin e tyre. Kjo është mrekulli e pushtetit zgjuar hyjnore.

Trupi është ndikuar nga mendja në mënyrë të jashtëzakonshme. Nën rrethanat kur e furnizimit me energji elektrike forcë vitale nuk është i prirur, të gjitha aktivitetet tona trupore ngadalësohej. Kjo rezulton në sëmundje dhe sëmundjet dhe për të kapërcyer atë që ne të marrë ilaçe. Por kjo është parë se për shkak se shkaku kryesor i sëmundjeve nuk janë trajtuar si duhet se çfarë ndodh që, kur ne marrim ilaçe për sëmundjen e parë zhduket dhe një sëmundje të re merr përsipër. Sëmundje vetëm ndryshimet formë, por nuk zhduken në toto. Në mënyrë që të dalë nga kjo kurth duhet të rritet depo e dikujt trupore elektrike dhe nëse kjo është eksperimentuar në pjesë të sëmurë trupore, mund të merrni rezultate të mëdha.

Nëse mendja kapërcen lakmisë, mashtrim, mendimet, dëshirat etj, njeriu mund të bëhet rrezatues dhe një udhëheqës në mesin e njerëzve. Edhe në rrethana të zakonshme kur nuk ka mjete të tjera ose të ndihmon të njeriut por njerëz të tillë me magnetizmin e tyre individuale të tërhequr ndaj vetvetes të gjitha ato që kërkojnë të formojnë kozmosin. Ndriçues i tillë paraprakisht meshkujt në jetën në forcën e tyre shpirtërore dhe duke i bërë një asamble si shkurre bambu, arrijnë lartësi të jashtëzakonshme në të gjitha sferat e jetës. Ky është rezultat i forcës së tij të brendshme aktivizuar jetike. Ky fakt në është Shakti Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprit). Kur është e aktivizuar njeriu bëhet barrë të lira dhe të patrembur dhe ai lufton pengesat, vështirësitë në mënyrë të tillë sikur ai është duke treguar aftësitë e tij profesionale në një stadium sportiv.

Gjithkush e di se çfarë është fuqia e organeve kuptim. Gjithkush përdor duart, këmbët, sytë, veshët, gjuha etj por brenda tyre ka një që mbulon padukshme ashtu si brenda trupit është forca jetësore. Edhe nëse ne nuk drejtpërdrejtë përvojë fuqi vitale akoma ne e pranojmë ekzistencën e tij. Në të njëjtën mënyrë mbi dhe mbi funksionet e zakonshme të organeve kuptim ka një potencial të fortë e të kuptuarit dhe ekzekutimin e detyrave të larta barazoi që janë delikate në natyrë. Kjo është quajtur e mundshme jashtëshqisor. Kjo nuk është parë në të gjithë njerëzve të zakonshëm, por në qoftë se psikologjinë e një personi është aktivizuar shpirtërisht, atëherë në to të mundshme jashtëshqisor shumë është në punë. Potenciale jashtëshqisor përfshin shenja mendohet të jetës së kaluarës, duke e ditur e vet dhe të ardhmen e të tjerëve, duke e ditur ngjarjet që ndodhin në tokat e largëta pa ndihmën e ndonjë aparati teknike, dërguar mendimet e dikujt për të tjerët, të kuptuarit të tjerët mendimet dhe qëllimet etj Kjo është quajtur Shkenca Supramental dhe ka shembuj të pafund të këtyre në të gjithë botën. Sipas Yogic Shkencave ka një reagim të jashtëzakonshëm në Chakra Sahasrar si rezultat i zgjimit Kundalini. Qendrat e hyjnore e


mundshme jashtëshqisor duke hequr dorë nga shteti i tyre të pavetëdijshme bëhet aktive dhe të fillojnë duke parë, dëgjuar, duke e ditur gjëra të cilat zakonisht do të ishte e pamundur. Organet bruto tonë kuptim nuk mund të shohin / kuptojnë lëvizjet e panumërta të ndër-yjor hapësirë, tingujt e saj dhe dritat e tij. Këto organe bruto kuptim mund të pi njohuri bruto të botës. Por në qoftë se potencialin e dikujt jashtëshqisor është aktivizuar, është e mundur për të kuptuar misteret e universit ashtu si Sidhas që kanë ndjekur rrugën e Yoga. Në ato ato të rralla ky potencial jashtëshqisor ka qenë tashmë aktivizohet në lindje të kaluarën dhe disa të tjerë me përpjekjet intensive aktivizoni në këtë jetë.

Në Histori Feja indian mund të gjeni shembuj të panumërt të njerëzve që kanë arritur potencialin jashtëshqisor me anë të aktivizimit Kundalini.

Sanjay ulur në pallatin mbretëror i dha një koment duke të Mbretit Dhritarashtra të asaj që është duke u zhvilluar në luftë Mahabharat.

Chaitanya Mahaprabhu kishte parë Lilabhumi (vendi ku sportive hyjnore u kryen) e Zotit Shri Krishna. Ai ecte nga Bengal për të Vrindavan dhe themeluar atë si një vend pelegrin.

Kur Swami Vivekanand ishte në Angli ai u takua Jamshedji Tata që kishin shkuar atje për të marrë leje për të ngritur një fabrikë hekuri. Tata takuar Swamiji dhe e pyeti Swamiji ku ai mund të marrë sasi të mjaftueshme të mineralit të hekurit, qymyrit dhe ujë. Swamiji me mend pas kuvendit e tij hyjnore kërkoi Tata për të ngritur fabrikën e tij në rrethin Bhumi Sinha të Bihar në brigjet e lumit Sakchi. Në atë zonë, ka thënë Swamiji, ju do të gjeni materiale të mjaftueshme për të para për të ngritur fabrikën tuaj.

Në fushën bruto trupit dhe psikike nuk janë shumë Chakras, gjëndrat, plexuses, Naadis dhe rrjedhën e tyre hyjnore e energjisë. Ndër këto disa janë në trupin e bruto-fizik dhe të tjerët janë në organet delikate dhe rastësor. Në mënyrë që të aktivizuar këto 3 organe e ka për të kryer austerities dhe praktikat Yogic të niveleve të ndryshme. Por në qoftë se këtyre praktikave shpirtërore janë marrë deri në fuqinë e vet atëherë ajo merr shumë kohë dhe është gjithashtu plot me vështirësi. Por nëse e merr ndihmën e dikujt për të aktivizuar organet bruto, të holla dhe shkakor në vend të nënshtruar austerities ndërlikuar të gjatë, mund të në një hapësirë relativisht të shkurtër kohe të përfitojnë shpirtërisht. Kjo nuk duhet të cilësohet e zakonshme.


Në linjat e mësipërme vetëm ato fakte janë diskutuar të cilat vijnë nën juridiksionin e trupit dhe mendjes. Nëse këto janë evoluar shpirtërisht atëherë arrin sukses të jashtëzakonshëm në adhurim Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprit). Përveç kësaj ka 2 fusha të tjera të quajtur vetëdija kozmike dhe vetëdijen Brahman. Në mënyrë që të fuqizojë ata valët e energjisë elektrike shpirtit janë ndihmë e madhe.

Prakriti (Nënë Natyra) është vetëdije kozmike. Dijetarët shkrimeve të shenjta e quajnë atë Maya (fuqia e gënjeshtërt e Zotit). Lëvizjet e tij të drejtpërdrejtë dhe të menaxhuar siç duhet aktivitetet e botës. Shkencëtarët duke hapur mbulesa sipërfaqësore e ndërgjegjes kozmik (natyra) kanë bërë shumë shpikje dhe zbulime. Por, çfarëdo që ka qenë i arritur nga shkenca moderne mund të krahasohet me madhësinë e një sinapit pasi një mal të plotë të shkencave të fshehta ende mbeten për t'u zbuluar. Ka mbetur ende aq shumë që duhet të shpalosen. Është e mundur që ky zbulim nuk mund të bëhen me aparate teknike dhe makina. Kështu niveli i vetëdijes zgjuar njeriut duhet të jetë aq delikate se ajo mund të shihni ndërprerje të thella të natyrës nënës (Prakriti) si një pjesë shumë transparente prej qelqi. Kjo fazë mund të arrihet duke krijuar ndriçim në fushën e Kundalini.

Dega e lindjes fëmija është i tillë që në vend të saj u kufizuar në marrëdhënie seksuale ajo mbulon fushën e gjeneve dhe kromozomeve. Kjo degë e shkencës quhet gjenetikë. Zakonisht si zogj të tjera dhe kafshët e edhe fëmijët lind njeriun, por njeriu nuk kanë aftësinë për të krijuar cilësi të lartë ngriti të veçantë në fëmijët e tyre. Pa dyshim mund të shihet ngjyra e prindërve të lëkurës, forma e syve, etj në trup, por ajo duhet të jetë karakterin e brendshme të një fëmije të porsalindur? Cilësive Çfarë të veçantë duhet të shkëlqejë në personalitetin e brendshme të fëmijës? Një laik zakonshëm nuk mund të gjykojë të gjithë këtë vend, por një Kundalini zgjuar (fuqia hyjnore Gjarprin) mund të kënaqë dëshirën mendjen tuaj. Në mitologji Indian (Puranas) ka shembuj innumerous e një nëne shtatzënë pa bërë marrëdhënie seksuale dhe kjo ishte e mundur duke tërhequr fuqitë hyjnore holla në bazë të praktikave të thellë shpirtërore të ndërmarra nga ai person. Të tillë një foshnje e porsalindur ishte gjithmonë plot me shkëlqimi dhe lavdia hyjnore.

Kunti lindi Karna me (dielli) e pushtetit Surya, Yudhisthir nga Dharmaraj, Bhima nga Vayu, Arjun nga Indra pa ndonjë bashkimit seksual. Madri e saj bashkë-gruaja u mësoi edhe këtë shkencë të fshehtë dhe si rezultat me anë të fuqisë së Ashwini Kumar lindi Nakul dhe Sahadeva. Në të njëjtën mënyrë Anjani lindi Hanuman me fuqi Vayu së. Kështu ato eksperimentet e Inxhinierisë Gjenetike në shkencën moderne të 21 st shekullit të duket shumë dwarfish në krahasim me shembujt e mësipërm mitologjike. Jo vetëm këtë, por në kohët e lashta me anë të fëmijëve të eksperimentimit shpirtërore të jashtëzakonshme me potencial të aktivizohet jashtëshqisor kanë marrë lindjes. Zoti Ram dhe vëllezërit e tij ishin


3 lindur si rezultat i Putreshti Yajna. Dhrupad begetted Draupadi dhe Dhrishtadyumna nëpërmjet një Yajna. Draupadi zotëronte të jashtëzakonshme, diskriminimi bukurinë dhe ndërmarrje. Dhrishtadyumna ishte Shefi i Ushtrisë Pandava gjatë luftës Mahabharat.

Vritrasur tepër ka lindur për shkak të ekzekutimit të një Yajna. Asnjë armë mund të vrasin atë. Ajo ishte vetëm rrufeja e bëra nga kockat Rishi Dadeechi-së (që ishin aktivizuar shpirtërisht), të cilat mund të vrasin Vritasur. Në një atmosferë të aktivizohet energjisë elektrike intensive fuqi vitale e jetës fuqi të krijuara nëpërmjet pendesës intensiv mund të aktivizoni shkëlqimi të veçantë në babes porsalindur. Mbi këtë bazë janë lindur Luv-Kush in vetmuar Rishi Valmiki-së, Bharat in vetmuar Maharshi Kanva së, Vatsaraj Udayan in vetmuar etj Maharshi Jamadagni me ndriçim të jashtëzakonshme.

Ka një sistem tradicional duke iu referuar vetëdije kozmike (natyra). Për shkak të prekjen e ndërgjegjes kozmike mund të sjellë ndryshime të kufizuara apo të përhapur. Në këtë mënyrë, nëse njeriu dëshiron që ai mund të sjellë ndryshimet e nevojshme dhe të dobishme në Gjeografia e kozmosit me ndihmën e fuqive të tij shpirtërore. Deri në një masë të madhe vetëdije kozmike merr ndikuar nga ai.

Në Dakshineshwar ka pasur një diskutim të ndikimit të vetëdijes mbi natyrën. Një besimtar ka thënë se për shkak të karakteristike të përgjithshme të Nënë Natyra një fabrikë mund të japin vetëm një lloj lule por mund ndikimin e vetëdijes të japë më shumë se një shumëllojshmëri e lule në një fabrikë të vetme? Paramhans u përgjigj: Në nivelin e vetëdijes është e mundur për të sjellë pothuajse të gjitha llojet e ndryshimeve.

Kur ditën tjetër disa robërve mbërritën e panë të njëjtën fabrikë u rrit me 2 ngjyra të ndryshme me trëndafila. Njëri ishte në ngjyrë të kuqe dhe të tjera ishte i bardhë. Me habi kur arritën në Paramhansji, kjo e fundit vetëm buzëqeshi. Për shenjtorët e madhe që janë plot me fuqi hyjnore e gjithë kjo është shumë e zakonshme, por në mënyrë që të fut në lidhje me vetëdijen besimin shpirtit (Zoti) në zemrat e laikë ata kryejnë bëmat e tilla të mahnitshme. E gjithë kjo nuk është mani për t'u dukur dhe nuk duhet të jetë bërë për të lë pas dore fuqitë hyjnore.

Legjenda e famshme e të cilët nëpërmjet austerities Bhagirath solli lumit Ganges në tokë nga qielli na tregon se si ai u bë një me vetëdije kozmike dhe se si vetëdija e njeriut mund të sundojnë mbi të. Anasuya Atri Gruaja me anë të fuqisë së saj ashpra ndihmuar një rrymë e Manasarovar të rrjedhin në rajon Chitrakoot në formën e Mandakini. Të gjitha këto


ngjarje janë të renditura mbi këtu për të treguar se sa e rëndësishme këto shembuj janë të cilat zakonisht janë të injoruar nga ata që besojnë në prova të prekshme vetëm. Të gjitha këto transformime natyrore janë të mundshme edhe sot.

Brahman vetëdija është sinonim me vetëdije Zotin. Ai është Zoti i kozmosit. Jo vetëm këtë, por ajo ka mbushur trupin e njeriut me Nënë Natyra dhe hedhur e vet. Çdo gjë që është në gjithësi (kozmos) është atje në mikrokozmos (individuale). Çfarëdo ka në shpirt të gjithëpërhapur (Zoti) ka në shpirtin individual (njeriu).

Perëndia nuk është si një entitet i vetëm. Sepse trupat e panumërta bruto, delikate dhe rastësor janë të bashkuara ndaj Tij. Disa nga këto janë shumë të zakonshme shtat dhe pjesa tjetër janë plot me fuqitë hyjnore. Por asnjëri prej tyre janë të pavarur. Ata janë të bashkuar për të Brahman (Zotit) ashtu si shumë perla ndërprerë në një fije të vetme. Elektrike udhëton në mesin e të gjitha telat e ndërlikuar dhe në këtë mënyrë merr shpërndara. Kjo energji elektrike është i pranishëm vetëm rreth kudo dhe mund të shfrytëzohen për qëllime të dobishme. Në këtë mënyrë Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) nuk është vetëm në lidhje me çdo fushë e ndërgjegjes kozmik (Para Prakriti), por bazuar në kërkesat specifike ai mund të kombinoj me shpirtin e të gjithë statures që janë bashkuar me Zotin. Kjo krijimin e një marrëdhënie nuk është pa një qëllim. Sepse pas tij ka shkaqe të rëndësishme dhe me këtë marrëdhënie këto objektiva janë realizuar. Kjo është një arritje gjigande. Nëse një kandidat krijon një marrëdhënie me çdo njësi të natyrës (Prakriti) dhe Zotin si rezultat i kësaj ekzekuton detyrat e dobishme atëherë ajo mund të krahasohet vetëm me dobi të zjarrit që është rezultat i një shkëndijë bashkimit me karburant.

Nëpërmjet një shkëmbim mund të merrni një lidhje telefonike në çdo qytet dhe në çdo individ. Në të njëjtën mënyrë, kur ju bashkoj me vetëdije shpirtit (Zotit), ju mund të dërgoni mesazhe, drejtimet, kërkesat, urdhëron për çdo individ e të gjithë botës dhe bazuar në potencialin e tij dhe dëshirën e ai mund të merrni një përgjigje shumë.

Brahman qendër është Brahmarandhra (rajoni kokës). Ai është këtu që e gjen Kamal Sahasrar (1000-petalled zambak uji). Ajo është quajtur gjithashtu Polin e Veriut. Vetëdije kozmike (Prakriti Chetana) është i pranishëm në Chakra Mooladhar (pleksus) e trupit tonë. Ky është burimi rrënja e transferimit të energjisë elektrike. Chakra Mooladhar është bashkuar me Kamal Sahasrar nëpërmjet Devyaan Marg Merudand së. Ajo është gjithashtu Brahmadand. Ajo është gjithashtu Sangam Triveni (3-fish pikë qendrore) e 6 Chakras (plexuses), Ida, Pingala dhe Sushumna. Të gjithë ky diskutim i Kundalini Shkencës kishte për qëllim të shpalosur misteret e rëndësisë së kësaj shkence të lashtë,


duke arritur të pamundurën përmes austerities shpirtërore dhe të përshkruajnë kapacitetin e njeriut për të kontrolluar ndërgjegjen e njeriut.

KAPITULLI NJËMBËDHJETË DEA Kundalini, INDWELLER NË Chakra MOOLADHAR

Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) ka qenë në krahasim me elektrike, energjisë energjisë dhe atmosferë. Në një aforizëm shkrimet e shenjta është e thënë të jetë aq e shkëlqyer si linjë e dritës. Në një tjetër aforizëm thuhet se Kundalini është e ngjashme me zjarrin hyjnor dhe një flakë Vaishwanar intensive zjarri.

Në Yogakundalyopanishad thuhet se:

Kjo Kundalini banon në qendër të Chakra Mooladhar në formën e shpirtit dhe ndriçim ndriçim Brahman. Kjo është forca e jetës sonë në formën e ndriçim dhe është forca jetësore.

Në të njëjtën mënyrë në Vijnan Mahayog thuhet se:

Në Chakra Mooladhar drita shpirtin duket si zjarr. Në Chakra Svadhishthan duket si një xhiruar të koralesh. Në Chakra Manipur ajo shkëlqen si energjia elektrike. Në Chakra Nabhi është si drita e dritës. Në Chakra Anahat është si formën e një organ seksual i mashkullit, në Chakra Vishudhi si të bardhë në ngjyrë dhe në Chakra Taalu ka një përvojë të njëshmërisë dhe formlessness. Në Chakra Bhroo është si flaka e formën e gishtit tonë. Ajna Chakra Në ajo është si një flakë e tym dhe në Sahasrar si një sëpatë ndritshëm.

Përshkrimi i mësipërm simbolike është një paraqitje e shkurtër e energjisë elektrike e Kundalini Mahashakti. Natyrisht, në bazë të kërkimit shkencor dhe prova mund të


telefononi Kundalini si një pjesë të fortë të energjisë elektrike të njeriut. Pluhur armë ose mund të ndihmojnë në djegien e krisur të padëmshme ose goditje si dinamit jashtë maleve të mëdha. Një formë e lehtë e energjisë elektrike mund të shihet në fytyrë apo si një atmosferë të trupit dhe formën e saj më të forta mund të shihet duke hapur 3 tretë syrin e Shiva e cila kishte djegur deri Kaam Zhvillim (Cupid) në hi. Vyaadh mund të jetë djegur në hi si rezultat i mallkuar Damayanti së. Mijëra e bijve të padisiplinuar të mbretit Sagar mund të digjet në hi. Indra dhe hëna mund të përjetojnë një rënie për shkak të mallkuar Gautam së. Klani Yadav mund të merrni shkatërruar për shkak të mallkuar Durvasa së. Kjo është Kundalini njerëzore elektrike që mund të marrë një formë të tmerrshme. Ajo gjithashtu mund të quhet një "Dynamite shpirtërore." Energji e zakonshme është e pranishme në çdo pore të një personi. Por kjo është më e koncentruar në tru, zemra dhe organe gjenitale (Chakra Mooladhar). Në mënyrë të foluri Vedic keto 3 zjarret janë quajtur Ahitagni, Dakshinagni dhe Gahrpatyagni. Kjo është gjithashtu Mahakali, Mahachandi dhe Mahadurga (3 perëndesha). Për shkak të afërsisë e dy individëve të energjisë së zakonshme të forcës gjatë jetësore ndikon forca të vogla jetësore. Për shkak të shoqatës shenjtë ose turpshëm ndikimi është e mirë apo e keqe. Bashkimi i një mashkulli dhe një femre është sporti hyjnore e kësaj energjie. Një njeri e pendesës kryen austerities në këtë zjarr Yoga shumë. Zjarri e stomakut (Jatharagni) digests ushqim dhe e merr atë në fazën e formimit spermë. Burrat dhe gratë shqetësuar nga zjarri i pasionit seksual (Kaamagni) djeg veten si një molë në një zjarr të fortë. Zjarri e të folurit (Vaani Agni) bën miq apo armiq me fjalimin e mira / të këqija. Shkëlqimi i Ojas, Tejas dhe Varchas përfshin madhështi në të gjitha njerëzit. Zjarri i Brahman (Brahmagni) banon në Kamal Sahasrar (1000-petalled lotus) dhe i jep shpirtin e individit një vizion të Perëndisë. Zjarri i ndjenjave (Bhavagni) në zemër manifestohet si, dhembshuria miqësia kuptim, të shërbimit etj Kaalagni ose zjarrin e kohës shkakton vdekje. Zjarri e letargjisë (Mandaagni) shkakton letargji dhe sëmundjet te njeriu. Nuk janë zjarre të panumërta të këtij lloji në trupin e njeriut. Shkenca moderne e sotme material përshkruan 13 zjarre të tilla. Të gjithë ata kanë cilësitë e tyre të veçanta. Në mesin e tyre zjarr jetike forca është Kundalini i cili është plot në fuqi e jetës, e guximshme dhe energji në njerëzimin. Besohet se këtë burim latent i energjisë është mbyllur në kërcim e 6 flokët e pranishme në trupin e njeriut delikate. Këto 6 flokët janë 6 Chakras (plexuses), të cilat janë të pranishme në trup, si një rrjedhë elektrike, valë apo plexuses. Dijetarët shkrimeve të shenjta kanë biseduar të Chakras dhe Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) në një mënyrë shumë simbolike.

Shambhavi Tantra beson se ashtu si ju mund të hyjë në shtëpinë tuaj duke përdorur një bllokohet dhe kyç në të njëjtën mënyrë njeriu mund të hyjë Brahmalok nëpërmjet rrugën Sushumna mbi dhe mbi zgjim Kundalini. Në Aryank Taitereya, Chakras janë quajtur Devlok. Adi Shankaracharya ndërsa përshkruan këtë Shakti Kundalini në Soundarya Lahiri ka thënë se Chakra Ajna dhe Sahasrar përfaqësojnë Brahman, Brahmalok dhe se si ajo "noton" në Perëndinë.

Në vijim është përshkrimin e tij:


O Kundalini, duke aktivizuar tokë Mooladhar, zjarri në Svadhishthan, ujë në Manipur, era në Anahat, hapësirë në Vishudhi ju jepni dritë në mendje në Ajna Chakra. Mbi dhe mbi këtë sport ju me Perëndinë në Kamal Sahasrar. Në Samadhi PAAD e Yoga Darshan aforizëm 36 thuhet:

Kur drita hyjnore Kundalini flakët brilliantly burrat kapërcyer të gjitha hidhërimet.

Bisedimet fenë Hindu e 33 crores ose 33 Koti demi-perëndi. Këto korrespondojnë me 33 komponente ose bead-si struktura gjenden në Merudand (shpinë). Këto janë quajtur rruaza. Merudand është formën e një gjarpri. Në mes të çdo rruaza 2 ka një shtrat prej mishi e cila mbështet rruaza. Prandaj është elastike në natyrë dhe në boshtin e saj ajo mund të rrotullohen në çdo drejtim. Ajo mund të ndahet në 5 pjesë 1) i qafës së mitrës - 7 rruaza 2) gjoksin-12 rruaza 3) mesit - 5 rruaza 4) sakrale - 5 rruaza 5) carksegial - 4 rruaza. Kapaciteti ngulitur në këto 33 pjesë është në krahasim me hyjni.

Nuk ka dyshim Merudand është i uritur (poroz), por kjo nuk është e cekët si një daulle. Në atë një gjen palca trurit. Në pasme të çdo dmth rruaza në anën e majtë / djathtë ka vrima e formën e unazave nga e cila dalin nervat të mëdha të cilat janë gjë tjetër veçse një bandë e nervave të vogla. Pjesa e poshtme e Merudand është formën e një kon dhe është quajtur terminal phylum.

Sa më shumë rruaza janë të vogla në disa rajone më të gjerë janë ata. Ata nuk janë brenda uritur dhe janë të bashkuar me njëri-tjetrin. Këto 4 rruaza bashkohen për të formuar një formë veze ose gonxhe të një lule. Këto janë quajtur carcix. Ky top është quajtur "Kand" në Kundalini Yoga dhe është quajtur edhe Svayambhoo Linga.

Nga pikëpamja rajonale Chakras janë të emëruar si më poshtë. 1) Mooladhar 2) Svadhishthan 3) Manipur) 4) Anahat 5) Vishudhi. Merudand përfundon në këtë pikë. Chakra Ajna është në mes të vetullave dhe Sahasrar është në qendër të kokës.


Kur ne përdorim aktivizimin Chakra termat, pastrimit, etj zgjimi ai vetëm do të thotë se energjia potenciale e këtyre qendrave sekrete janë duke u manifestuar.

Këtu duhet të kuptojnë thellë që në arenën shkrimeve të shenjta trupore shkenca (Anatomi) është shikuar si një formë e shkencave delikate. Trupi bruto është thjesht një hije e trupit delikate. Nuk duhet të çdo organ bruto të lidhen për trupin delikate. Por ajo duhet vetëm të konsiderohet si një imazh dhe një përfaqësues. Asnjë nga organet e trupit bruto ka ndonjë të fuqive hyjnore të përshkruara në shkencë trup frymëror. Nga trupi bruto ju mund të merrni një paraqitje e shkurtër të zbehta të atyre kompetencave delikate.

Mooladhar Fjala është e përbërë nga 2 pjesë. Mool-Adhar. Mool do të thotë, baza e rrënjë dhe mbështetje Adhar thotë. Për shkak se ajo është mbështetja themelore e forcës jetës që quhet rajoni Mooladhar. Për shkak se ajo është në botë delikate që është e padukshme. Shënon simbolike e padukshme janë të pranishme në trup bruto. Për shembull sytë hyjnore të Ajna Chakra është parë të punojë në trup bruto si 2 sy e quajtur gjëndra e hipofizës dhe pineale. Në fushën e Chakra Brahma zemra jonë është në punë. Mooladhar është parë në pleksus sakrale e Merudand (shpinë). Për shkak të cilësisë së tij shpirtërore është e prirur se ai arrin që statusi dhe lavdi. Mooladhar është burimi i prana (force jetike), por natyra e tij të gjerë, sjelljen dhe funksionin e shpërndarjes është e mundur vetëm me anë të mesme të Merudand.

Sipas anatomistë vetëm mbi Mooladhar dhe pak më poshtë Chakra Svadhishthan është gjëndër sexhde. Këtu qëndron qendër spermë. Valët e që burojnë nga kjo zone shkakton pasion seksual. Hormonet e emetuar nga ajo janë përgjegjëse për prodhimin e spermës. Barkun e grave shumë qëndron në këtë rajon. Në pjesën e poshtme të Sushumna qëndron pleksus mesit dhe sakrale. Këto 2 plexuses kontrollit të emetimit të urinës dhe pasion seksual i organeve gjenitale. Nëse ka një agjitacion në këtë rajon, ose një ose të dyja funksioni janë penguar. Ajo është nga ky rajon që problemet mjekësore të urinim të tepërt, të tepërta seksuale kërkojnë origjinën. Kjo është zona e të gjithë frymëzimin e dobishme e jetës dhe është quajtur edhe Kand, kurdë apo Kaam Beej (farën e pasionit seksual). Kand ka edhe një emër tjetër të quajtur Kurma (breshkë). Ai është përfaqësues i Kurma mishërimit breshkë Avatar dmth e Perëndisë. Për shkak të veprimtarisë së saj të tërheqjes dhe shtrihen këmbët e saj ajo është e thënë të jetë simbol i fuqive hyjnore. Formën e rajonit Kand është si ajo e një veze. Kjo është në krahasim me gjendjen e tërhequr nga duart dhe këmbët e një breshkë. Në legjenda e oqeanit churning shufra churning ishte mali Mandarachal. Zoti Kurma si breshkë u ul nën këtë mal dhe mori pesha e tij mbi supet e tij. Ky është një përshkrim simbolike për churning dhe fuqinë e botës së brendshme të rajonit Kand ose breshkë.


Mendimtarëve të mëdhenj kanë lidhur qendrat hormonal (gjëndra) si në aspektin bruto të 6 Chakras. Sipas tyre në meshkuj dhe femra e sheh një formë të evoluar të rrjedhin energjisë elektrike në këto Chakras. Tek meshkujt kjo është në formën e durim dhe në gratë si butësi. Gjithashtu ai është një paraqitje e shkurtër e thjeshtë të aktiviteteve të zakonshme të një qenie e gjallë. Kjo nuk është një zmadhim për të thirrur këto gjëndra endokrine që hormonet të fshehtë si kuti magjike. Në vijim janë 6 gjëndra hormon: 1) pineale (hormonet - ceratonin dhe melatonin) 2) hipofizës (hormonit të rritjes) 3) tiroide (thyroxine) 4) Thymus (hormonet riprodhuese) 5) adrenals (Adrenalin, ACTH) 6) gonads ( testosterone dhe estrogjenit).

Zakonisht snake-like Kundalini dhe Chakras si Ajna, Sahasrar etj janë në përgjithësi në një gjendje latente. Në gjumë të thellë njeriun, ose pavetëdije shumë të duket sikur ai është i vdekur. Në këtë gjendje ai humbet të gjitha vetëdijes dhe ndërgjegjes. Edhe nëse dikush grabit atij se ai nuk është i vetëdijshëm. Edhe në qoftë se rrobat e tij janë larguar ai nuk është i vetëdijshëm për këtë. Por, kur ai zgjohet ai bëhet plotësisht i vetëdijshëm për forcën e tij dhe humbjet e tij shumë.

Rrjedhën e zakonshme të energjisë trupore elektrike është në një gjendje latente, por nëse ajo është e nxitur dhe aktivizohet nëpërmjet praktikave shpirtërore, atëherë ka një transformim të madh.

Kur era e fortë godet vrima e një flaut, një zë vjen nga ajo. Në mënyrë të ngjashme, nëse erërat e forta goditi një grup të madh të pemëve bambu, një zjarr në pyll mund të pasojnë.

Dikush mund të shihni lë thatë, bar, etj pluhur duke pas trena të shpejtë të lëvizin, makina etj Kur uji Bangs kundër shkëmbinjve të madh në një lum atëherë ajo rritet e lartë. Kur krahët e një ujë wheel-qarkulloj atëherë edhe mund të bluaj kokrra gruri për të marrë miell gruri. Kur aparati teknike është i bashkangjitur në një ujëvarë që vjen poshtë nga një lartësi e madhe, energjia elektrike është prodhuar. Tajfunet, stuhitë, ciklonet na japin një shije të mund të të tyre të jashtëzakonshme. Kështu, kur Chakras janë të nxitur dhe të aktivizohet, të gjitha organet e 3 dmth bruto, zierje delikate dhe rastësor organet dhe në këtë mënyrë të na japë një hyrje të fuqisë së saj.

Në tekste të ndryshme shpirtërore thuhet:


Ata demi-perëndi që të na japë objekte kuptim nuk mund të japë shpëtimin. Ata që japin shpëtimin shpirtëror nuk mund të japë objekte kuptim. Por Kundalini Shakti na jep dy objekte dmth kuptim dhe shpëtim.

Në Vijnan Mahayog thuhet:

Nëse Shakti Mooladhar një personi është duke fjetur pastaj tërë botën e tij është në gjumë. Por në qoftë se Shakti Kundalini një personi zgjohet pas fatin e tij edhe do lulëzim.

Nëse Mahatantra thuhet:

Nëse Shakti Kundalini personit është zgjuar pas Vaikhari tij, Madhyama, PARAÃ dhe Pashyanti Vani (fjalimin) shumë të zgjohet. Fjalim një person i tillë është gjithmonë vjen vërtetë.

Në Tantra Yogini thuhet:

Sa më shpejt që Kundalini zgjon madhështia e brendshme të atij personi dhe lavdinë mund të kuptohen në mënyrë të qartë.

Nuk është një incident i famshëm në Pitamaha ku Mahabharat Bhishma ishte i gatshëm të heqë dorë nga korniza e tij të vdekshëm, kur dielli ishte në Dakshinayan. Ai dëshironte të vdesin në Uttarayan. Prandaj ai zgjodhi Marg Devyan për të arritur në botën tjetër. Edhe këtu nuk është një incident i Kundalini. Dakshinayan është zjarri i Kundalini dhe Uttarayan është energjia e Brahmarandhra në rajon kokë. Devyan është rruga e Merudand. Praktika zgjim Kundalini i Bhishma ishte gjysmë e plotë. Në mënyrë që të përfunduar atë ai endevaoured në këtë drejtim, ndërsa shtrirë në një shtrat të shigjetave. Kur qëllimi i tij u përmbush ai e la trupin e tij të vdekshëm.

Në Atharva Veda (19/37/1) thuhet:


O zjarr e shpirtit, për shkak të hirit drita jote, mund të,, shkëlqim guximshme, del nga shtrati energji në mua. O zjarr, mund të departamenteve tuaj bekoni 33 mua.

Në Yajurved thuhet:

O zjarrit hyjnor, duke u bërë moshës, trima, fëmijë të mirë, pasuri, intelekt të mprehtë, dashuri, këmbëngulje mund të ju të na bekojë.

Psikologu moderne thonë se Kundalini (fuqia hyjnore Gjarperinjve) është energjia latent të mendjen e pandërgjegjshme. Pasuesit e kineze dhe japoneze e Yoga e quajti atë Chi, Ki, pushtet.

American Autori Dr Lee Senelia në "Psikozat Kundalini dhe përsosuri" librin e tij, ndërsa shkrim në lidhje me rëndësinë e Kundalini thotë se nëse Kundalini është zgjohet njeriu do të bëhen më aktive. Rrezaton karakterin dhe atyre qartë potencialet e trurit të cilat janë të fshehura ndryshe në një gjendje latente.

Vrihajabalopanishad thotë se:

Kur ky zjarr kohe dmth Kundalini udhëton poshtë, njeriu bëhet i dobët si fizikisht dhe mentalisht. Por kur ajo ngrihet mbi atë që i jep kompetenca person hyjnor (Sidhis) dhe çon atë në Brahmalok.

Nuk është një histori interesante në Puran Skand. Në fillim të krijimit Brahmaji kryer penances për një hapësirë kohe të gjatë. Si rezultat i një zjarr të dendur manifestuar. Kur preku tokën, është kapur zjarri. Kur zjarri u rrit lartë në qiell zjarri fundit kapur. Nga kjo Tejas ndez zjarr vendosur të gjitha 10 drejtimet.


Zjarri i tha Brahmaji: Unë jam djegur nga uria. Më jepni ushqim. Prandaj Brahmaji dha zjarrin të gjitha pjesët e trupit të tij një nga një për të ngrënë. Por uria e zjarrit nuk ishte ngopur. Kështu zjarri ndërsa bërtitur "urisë-urie" filloi të qante shumë.

Për shkak se nuk kishte zgjidhje Brahmaji për të ofruar, ai tha: O zjarr, Ju duhet të hyjë në trupat e njerëzve dëshirën shumë të orientuar dhe të hani të gjitha mineralet e tyre. Zjarri bëri pikërisht këtë. Zjarri hëngrën meshkujt panumërta / femrat që ishin plot e dëshirave. Por zjarri nuk ishte ngopur. Prandaj Prajapati kërkoi zjarr për të hyrë në psikologjinë e Rishis dhe Demi-perëndive ku kishte nektar. Zjarri pinë këtë nektar dhe ishte i kënaqur kështu. Kështu zjarri filloi banesë atje.

Përfundimi i tregimit më sipër është se në qoftë se Kundalini hyn në arenën e dëshirave, ajo mund të thyej një qenie njerëzore. Por kur Kundalini është përdorur për përpjekjet shpirtërore, nuk është vetëm atëherë në vetvete lumtur, por se ajo i jep gëzim për personin strehimin atë.

Kundalini është krahasuar me një zjarr në pyll, i cili djeg një pyll të madh në hi. Ajo është gjithashtu si një zjarr nëndetëse që ngrihet deri në oqean si zjarri dhe e bën krejtësisht të lirë oqeanin e ujit. Kur zjarri qendrore të vendit shpërthen, ekziston një tërmet dhe flakë të nxehtë shpërthejë. Parimi bazë i njeriut me energji elektrike është Kundalini i cili është bashkuar në vetëdije kozmike dhe në bazë të dëshirave dhe nevojave të imbibes energji nga magazinat kozmike. Gjarpri i fshehur zjarr i pranishëm në Chakra Mooladhar mban pështypje helm, ndërsa shtrirë në Kund. Por këtë helm mund të konvertohet në nektar. Zgjim Kundalini përfshin ngritjen e atë të Chakras të lartë për nektar "pije" dhe Rasa Soma (lëng).

KAPITULLI DYMBËDHJETË Kundalini --- Një formular të dendur E ENERGJISË forcë vitale

Në përgjithësi një rënie connotes një kuptim të keq dhe të ngrihen do të thotë të mirë. Ky parim është i zbatueshëm edhe për trupin, veçanërisht sa i përket forcës vitale të organeve gjenitale është i shqetësuar. Duke përfunduar se Chakra Mooladhar si organi gjenital dhe


Sahasrar si organ gjenital mashkullor nuk ka dyshim vetëm një analizë simbolike është bërë, por kjo nuk është aq sa i përket veprimeve janë të shqetësuar. Në vend që të mos humbur energji Mooladhar në pasion seksual duhet të jetë ngritur në rajon kreu në mënyrë që nëpërmjet meditim duhur syrin e urtësisë hyjnore mund të jetë e hapur. Fjetur Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) plagë rreth Shivaling rri atje si një gjarpër gjumi femër. Por kur ajo evolon dhe ngrihet deri në drejtim të rajonit kokë ajo banon në çështjen gri e trurit dmth në rrjetin nervore delikate e Sahasrar Kamal. Pas një rritje të vogël Shivling merr formën e një mali Kailash gjigant. Ajo zhvillohet më tej në lulëzim 1000 - Lotus petalled quajtur Kamal Sahasradal. Kështu një nga një të gjitha qendrat latent të trurit të aktivizuar. Kjo është zmadhim i mikrokozmosit në gjithësi.

Në këtë lloj të një kontrolli që është shumë e nevojshme që mbështetja e Merudand të merren. Nëse kështu rrjedhjen e energjisë vetëdijshëm Sushumna mund të përdoren për qëllime më të larta të shenjtë atëherë lumturi e Brahman se një përvojat në n-fish më shumë se gëzimi i kënaqësitë kuptim. Ushtrime Yogic si Bandah, mudra, Pranayam, Asan etj janë kryer për këtë qëllim. Via Sidhasan, Vajrasan, Shaktichalini mudra, Bandhas, Yoga prana etj energjia e Mooladhar është aktivizuar / zgjuar dhe e ngriti lart në mënyrë që të bashkohen me qendrat e vetë përmbushur. Por të gjitha këto Hatha Yoga dhe Yoga praktikat Kriya janë vetëm hapi i parë në aktivizimin Kundalini. Këto kurrë nuk duhet të merret si hapi i fundit në aktivizimin Kundalini dhe në fakt ajo mund të krahasohet me thjesht veprim asfiksim të ngrohjes deri në një motor të ftohtë motor.

Kjo temë patjetër ka nevojë për sqarim, sepse Kundalini është quajtur edhe Kaamabeej (fara e të gjitha dëshirat dhe pasionin seksual). Si një simbol Shivling është rikthyer. Kur Shivling është larë atëherë anija e ujit është e vendosur në qëndrimin trekëmbësh dhe një nga një pikat e ujit lahet Shivling. Në organet gjenitale i gruas nuk është pasion seksual. Në gjysmën e poshtme të organeve gjenitale mashkullore është gjenitale femërore. Kur të dyja këto të kundërta janë aktivizuar atëherë ka incidencën e konvertimit seks. Mashkull bëhet një femër dhe anasjelltas. Arsyeja është kjo se energjia hyn këto zona fshehur. Pasioni seksual shumë manifeston për shkak të arsyeve më lart. Në mënyrë që ky akt të padëshirueshme nuk ka nektar qartë duhet të jetë dripped në këto rajone nga zona kokë. Kjo nektar quhet Rasa Soma. Në se ai Soham shpirtërore praktika e Khechri mudra e merr për të pish këtë Rasa Soma.

Kur një qëndrim trekëmbësh është paditur të lahet Shivling pastaj këmbët 3 e saj përfaqësojnë Ida, Pingala dhe Sushumna Naadis (nerva delikate). Banje e një Shivling simbolizon zgjim Kundalini. Ky përshkrim simbolik na tregon se Zoti Kundalini është i fuqishëm Zotit Shiva. Vendin e saj të banimit duhet të konsiderohet si pastër si mali Kailash dhe Manasarovar. Ajo nuk duhet të shikohen si lewdly mbi organet gjenitale të femrave dhe meshkujve. Në fakt nga strehimi ndjenja të shenjta të rëndësisë së tij dhe


pastërtia duhet të kryejnë praktikat shpirtërore në mënyrë që të shfrytëzojnë atë për qëllime të larta shpirtërore. Përpjekje e ndërmarrjeve dhe aftësive artistike dhe veprimet dhe ndjenjat e bukurisë nuk duhet të thahen vetëm në mbrojtje. Në vend të energjisë Shiva e Chakra Mooladhar paraqesin pranë organeve gjenitale duhet të shfrytëzohet për qëllime më të larta shpirtërore.

Njerëz të caktuar të plotë të imagjinatës turpshëm në lidhje me praktikën shpirtërore të Hatha Yoga diskutuar në lidhje me "Nga bashkimit seksual në ekstazë". Kjo është nga "Sambhog thonë Samadhi Ki Ore" Ata lidhen atë organ seksual i mashkullit mashkullit dhe vagina e femrës. Kjo është jo vetëm i saktë dhe është në fakt shumë vulgare, absurde dhe pa një kuptim të duhur të drejtimit. Në realitet të tillë fëlliqur, vërejtjet e vulgare nuk duhet të prekë fusha të tilla të shenjta si kokë dhe në zemër. Duke e mbajtur atë e shenjtë duhet të përpiqen dhe të respektojë beqari dhe kështu të rritur atë për qëllime të larta. Kjo duhet të respektohen si nga meshkujt dhe femrat. Autorët shkrimit të shenjtë kur diskuton natyrën e Kundalini kanë lidhur atë për aftësitë artistike seksuale. Por kuptimi i saj nuk është epshi seksual dhe në fakt kjo do të thotë manifestim i vrull dhe energji në trup. Chakra Mooladhar është quajtur edhe farën e pasionit seksual dhe Sahasrar Kamal është fara e urtësisë hyjnore. Pastrimit-koordinim të dy rezultateve në aktivitete diskriminuese. Kjo fuqi hyjnore të na ndihmon avancimin në të gjitha raundin e pastrimit jetën e karakterin e njeriut dhe të menduarit të lartë idealiste. Kundalini Yoga është se praktika shpirtërore e cila ndihmon në arritjen e idealeve shpirtërore.

Në Kundalini Upanishad Shwetashwatar quhet "zjarri i Yoga" ose "Fire Nachiketa" dhe ajo është sinonim me zjarrin e pastër të një Yajna. Është thënë se në trupin kushdo për këtë zjarr të hyjnisë është ndezur, ka trupi është diseaseless dhe mendja është absolutisht i qetë. Në "Chainik Yoga Pradeepika" I. Lohen e ka quajtur atë si "zjarri shpirt" dhe ahs lidhur atë në zjarrin të ndezur fort e shpirtit.

Dijetari i madh i shkollës perëndimore të Yoga, Sir John Woodroffe e ka quajtur atë "gjarpër zjarri". Themeluesi i Shoqërisë Theosophical, zonja Blavatsky quan atë "të energjisë elektrike kozmike" dhe thotë se shpejtësia e saj është 3,45,000 milje / sek. Ndërsa shpejtësia e dritës është 1,95,000 milje / sek. Valët elektrike të ketë një shpejtësi prej 2,99,000 milje / sek. Sipas shkencëtarëve të madhe shpejtësia e valëve të mendimit është 7 herë më shumë se valët elektrike dmth është 22,65,120 milje / sek. Në momentin flash për një mendim të mund të vij qark tokës 40 herë.

Pavarësisht se një fuqi shpirtërore Kundalini patjetër merr lidhen me energjinë elektrike trupore. Dr Vasantji rele në librin e tij "Kundalini misterioze" e quan atë një forcë


nervore. Futja e këtij libri është shkruar nga Sir John Woodroffe. Sipas tij, ku rele correlates Kundalini me nervore të drejtë vagus atje ai vetë e quan atë një forcë më të madhe. Sipas tij Kundalini është një realitet dinamik. Ajo është një energji e cila i fshehur nga evoluon (rritjen më të lartë) në vend të ngritje në fuqi e zakonshme e materies mund të rrezatojë një karakter me lavdi hyjnore. Sipas Vasant relevante Kundalini në një shtet të qëndrueshëm, është e zakonshme, por kur ajo merr formën kinetike të bëhet forcë vitale. Sipas tij tekstet si Hathayoga Pradeepika, Shiva Samhita dhe Shatchakra Niroopan them se Kundalini është një formë individualiste e kozmosit në të cilat përshkojnë fuqi të madhe të ndërgjegjshëm.

Hudson perëndimore shkencëtari i cili është gjithashtu një dijetar i Hathayoga thotë në e tij të famshëm "Shkenca e Seership", libri që fuqia magjike Kundalini duhet të aktivizohet vetëm nën drejtimin e një preceptor madh shenjtë dhe se mendja duhet të jetë i pastër dmth pa ndonjë dëshirë . Tjetër në qoftë se Kundalini lëviz poshtë, kjo do të çojë në epshin dhe lidhja e tyre objekte kuptim. Dhe pastaj ky pushtet do të keqpërdoret në aktivitete si kënaqur dëshirat dhe nevojat e përulur egoiste.

Jain mësuesit Yogic kanë quajtur Kundalini si "Tejoleshya" dhe kanë dhënë 2 mënyra për të arritur atë. Metoda e parë është për të kryer pendesës duke marrë sasi të kufizuar të ushqimit dhe ujit. Mënyra e dytë është për të ngrohur trupin e tij me rrezet e diellit dmth imbibing energjisë diellore duke medituar në diell. Burimi i Rrënja e Tejoleshya është thënë të jetë delikate të trupit. Kjo qendër takon edhe Kundalini. Tejoleshya mund të thuhet të jetë një formë e adhurimit Savitri.

Duke diskutuar Kundalini Shakti, shkencëtarët Yogic thonë se kjo është "Zëri i heshtjes." Njerëzit e dinë ndikimin e zjarrit dhe energjisë elektrike dhe të përdorni të prirur për të. Nëse ata me të vërtetë kuptojnë përdorimin e zjarrit shpirtërore dhe metafizike, atëherë mund të arrijë Sidhis panumërta (fuqitë hyjnore) të rajonit të shpirtit.

Dr Scott thotë se kjo është një kristal me ndihmën e të cilit tranzitor të funksioneve të jetës sonë. Anatomistë përshkruar atë në mënyrën e vet dhe ata e quajnë të palcës kurrizore dhe Chakra Mooladhar si "IMPAR qendër." Kjo është në krahasim me një gjenerator, dinamo, bateri, magnet, etj Gjithkush e pranon se është një turrë e druve flakëron të arenën e pasionit seksual dhe nëse ajo është e ngritur lartë, i jep atij personi fuqitë e jashtëzakonshme.


Dr Henry Lindal së bashku me një përshkrim të burimit rrënja e energjisë elektrike kozmike ndërgjegjshëm dhe të energjisë elektrike e botës materiale e ka sqaruar edhe të energjisë elektrike që punojnë në trupin e njeriut. Gjithë tokën e pranishme në gjithësi është e shpërndarë në rrjetin e valëve elektromagnetike dhe kjo energji elektrike pozitive ka një forcë prej 3 volt lakh. Çdo qenie e gjallë mban një presion prej 5 volt / metër. Pjesa mikro e këtij energjisë elektrike kozmike banon në trupin e njeriut si Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprit). Dr Lindal ka thënë se në aktivitetet e qelizave njerëzore dhe nervat një sasi të madhe të energjisë elektrike merr shfrytëzuar. Burimi i saj është truri dhe jo zemra. Ajo është baza e fillimit dhe në fund të jetës sonë. Por, ky burim nuk është e njëanshme. Gri e trurit çështje ndodhet në krye të Merudand dhe gjysmën e poshtme të Sushumna që i korrespondon cada equina, prodhon energji elektrike me rëndësi jetike fuqi. Në tru tru dmth aktivizimin e sistemit reticular ka një vërshim ujërash i vazhdueshëm i flakët elektrike. Një pjesë e madhe e kësaj energjisë elektrike është gjetur në shtyllë jugore e cila është edhe qendra e pasion seksual. Dr Hiroshi Motoyama me ndihmën e AMI makinës së tij ka gjetur një pjesë të dendur të këtij energjisë elektrike në këtë pikë të përqëndrimit. Arsyeja pse shkencëtarët kanë kryer një studim të detajuar kërkimore në këtë qendër të pasion seksual është për shkak se Kundalini është një zonë e rëndësishme e lëvizjeve të jetës. Sepse një jetë të re duke u është e plotë e mjeteve të prodhimit të materialit të ri, fuqia e saj dhe rëndësinë në krahasim me të gjitha organet është më i ndjeshëm dhe shumë i fuqishëm. Përbëjnë të pleksus sakrale dhe cada equina është shumë i ndërlikuar dhe i rëndësishëm nga pikëpamja fiziologjike ashtu si e trurit. Ky fakt është paraqitur variedly nga Z. Lee Sanela në librin e tij "Kundalini - Psikozat dhe Transcedence", Dr C. Naranjo - ". Psikologji Meditim" R. Arnsteer në

Dr Carrington në librin e tij "Psikologji dhe Filozofi Moderne indiane", ka shkruar se ka kaq shumë shembuj ku është dëshmuar se nëse trupi i përbërë nga forca vitale dhe molekulave mbetet apo as ekzistencën e tij delikate vazhdon. Pavarësisht se bashkuar me trupin e saj në qendër autoritetin e njësive të forcës vitale të mbetet e paprekur në atë zonë. Lidhen me këtë gjeni aty është një tjetër zbulim i Yogis ku ka një shfaqja e ideoplasm ose psychoplasm kur Yogi është në shtetet më të lartë të ndërmjetësimit të quajtur Samadhi apo ekstazë. Shkencëtarët mendoj se ajo mban duke emetuar nga trupi në një shtet me avull dhe është më e gjetur në zonën e kokës, majat e gishtave, buzët, fytyrë, Chakra Naadi dhe rreth organeve gjenitale. Pas studimit dhe përshkrim (fotografisë Kirlean të "Trupit Plasma Biologjike" nga shkencëtari rus Kirlean Semian) këtë veprimtari kërkimore në lidhje me forcën vitale të trupit delikate - Kundalini ka arritur një marrëveshje të madhe të famës. Emanueal Swedenborg quan atë renë e dukshme e ku eter pas përdorimit të filtrave të veçanta ajo mund të jetë fotografuar me ndihmën e projektimit tensionit të lartë. Shkencëtarët mendoj se paraqitja e tij është e ngjashme me neto të një grenzë dhe era e ozonit. Dendësia e saj rritet / përkatëse zvogëlohet për shkak të rritjes / uljes të forcës së jetës. Ndjenjat mund të rritjes / uljes ndikimin e saj. Prova e saj të ekzistencës ka qenë doli nga Lyell Watson në librin e tij "Natyra Super", ku edhe në qoftë se një pjesë e trupit të një personi është prerë ende ky person përvojat praninë e saj në formën e dhimbje, djegie, kruarje etj Në këtë incidencë të quajtur "Efekti Fantom gjymtyrë" është dëshmuar se


trupi delikate ekziston si ektoplasmë dhe është kjo që i jep një person përvojën e ndjesi pavarësisht nga nervat bruto u mungon.

Sipas "Libri tibetian i vdekur" librat dhe "Libri kineze e shpirtit" e trupit bruto dhe trupin jetike ekzistojnë veç e veç. Pa dyshim të dyja bashkëjetojnë krah për krah, por ndonjëherë e trupit jetike merr të ndara në mënyrë që të banojë në vende të tjera dhe se një organi të ri vital vjen në ekzistencë. Për këtë arsye ekzistenca shumë kohë një njeri është me përvojë dyfish.

Dr mbyll sytë dhe J. Taylor në librin e tyre "pozitive Shkencave e hinduve lashtë", shkruajnë se ritualet dhe praktikat shpirtërore të fesë Hindu përdor trupi jetik një marrëveshje të madhe dhe kështu janë shumë të fuqishëm. Ky organ jetik mund të shihet me sytë hyjnore. Disa vjet mbrapa një artikull në këtë temë është publikuar në "Theosophist" revista nën titullin e "Anatomia e Tantras".

CW shkencëtar Theosophist Leadbeater ka përpunuar furthers në 6 Chakras vendosur në Merudand në librin e tij "Chakras." Ai mendon se trupi jetik është krijuar nga një lloj të veçantë të forcës elektrike dhe është i pranishëm në trup ashtu si një zog cuddles në folenë e saj. Shumë shkencëtarë të tjerë e quajnë prana (forca jetësore) si "Zjarri i jetës". Sa më shumë ky zjarr është i pranishëm në trupin e një personi më shumë se personi është i vetëdijshëm, entuziaste, e guximshme dhe rrezatues. Por kur ka një mungesë të tij, atëherë edhe nëse trupi është shumë i mirë ndërtuar ende ky person do të jetë një trap trembë, fjetur dhe plot dëshpërim. Kjo force elektrike mund të jetë rritur me përpjekje shumë. Kjo është arsyeja pse praktikat Yogic janë të inkurajuara. Kundalini Yoga është i bazuar në shkencë forcë vitale.

Thelbi i zgjimit Kundalini të bëjë me tërheqjen e vetëdijes jetësore nga të gjithë kozmosin në mënyrë që të bashkohen kësaj vetëdije të madhe me forcë vet e domosdoshme dhe në këtë mënyrë të arrijnë fuqitë më të larta hyjnore. Prandaj praktikat Yogic janë të inkurajuar në mënyrë që të shfrytëzojnë këto kompetenca hyjnore për qëllimet më të larta të shenjtë. Ky kapacitet rritet në proporcion me kontrollin e dikujt mendore dhe me harxhimin e kësaj force këtë kapacitet zvogëlohet dhe përfundimisht merr shkatërruar.

Jakobi Boham është shumë i njohur në mesin e Tantriks evropiane. Libri "Theosophist practica" me autor i tij Michel dishepull gjerman George këshillon që zgjimit Kundalini dhe 6 Chakras duhet të mbahet një sekret i ruajtur nga afër. Sepse në qoftë se ajo merr në


duar të gabuara, atëherë ajo mund të çojë në rrëzimin e një personi të tillë. Sepse kur njerëz të tillë të paaftë për të mësuar rreth Kundalini shkencës ata "predikojnë" se për të tjerët si të verbër kryesor burra të tjerë të verbër. Kështu predikues ashtuquajtur gjithashtu bie si ashtuquajtura tij "dishepujt."

KAPITULLI TREMBËDHJETË Është e lehtë të marrë, por e vështirë të japësh

Do, fuqia e përqendrimit, disiplina janë praktikat Yogic e një jetë të zakonshme dhe mund të avancuar përmes ndonjë medium. Kjo është këmbëngulje e mendjes ku në vend të lejuar mendimet tona për t'i shpërndarë larg ne fokus dhe të përqëndrohen ato në një pikë. Duke correlating atë në aktivitetet e përditshme tona të zakonshme që ne mund të ndalojë mendjen tonë nga shpërndajnë larg. Nëse dikush vetëm që e bën kjo mund të bëhet në gjendje të mjaftueshme për imbibing shpirtërore. Megjithatë, kjo nuk është e mjaftueshme. Në mënyrë që të shfrytëzojnë këtë fuqi frymëzuese tek të tjerët e ka kredencialet për të arritur të veçantë. Për këtë arsye e ka të nënshtrohen praktika të veçanta shpirtërore.

Në mënyrë për të kapur valët e radios një tranzitor është e nevojshme. Por makina kudo transmetimit mbahen ata janë të plotë të pushtetit të tepërt dhe shumë të shtrenjta. Ato objekte aty pranë mund të jetë shumë e lehtë parë me sytë tanë. Por në qoftë se ju doni të dëgjojnë dhe të shohin gjërat në vendet e largëta, një televizion që transmeton imbibes të parë dhe fotografi është e nevojshme. Lehtë mund të dëgjojnë veshët ndonjë bisedë që është afër. Por në qoftë se ju doni të dëgjoni një tingull të një rajoni të largët, atëherë një telefon me bateri të fuqishme është e nevojshme. Me shpejtësi të zakonshëm edhe këmbët tona mund të ecin, por nëse doni të udhëtojnë me shpejtësi të lartë atëherë një makinë apo një biçikletë është e nevojshme dhe se edhe që ka naftë të mjaftueshme / naftë. E njëjta gjë vlen për ngjarjet shpirtërore. Është e lehtë për të pi, por e vështirë për të transmetuar. Është e lehtë për të marrë përfitime dhe të përdorni deri para por e vështirë për të fituar para dhe ruajtur atë në mënyrë të sigurtë. Nuk ka shumë vështirësi në imbibing pushtet nga dikush i cili e ka transmetuar atë për ne. Sepse këtu një mendje e përqendruar mund të bëjë i nevojshëm. E gjithë kjo mund të realizohet me anë të praktikave shpirtërore. Por kjo edhe mund të ndodhë që në qoftë se ju bashkoj entuziazmin shtesë dhe përgjegjësi për ato veprime të përditshme bëhet me koncentrim atëherë mendja shpërndara mund të merrni të koncentruar dhe të përqëndruar në një zonë të vogël. Të gjitha aktivitetet si ato në një cirk, duke vepruar, mbajtjen e llogarive si nëpunësit, duke luajtur lojëra, shfaqje etj magjistar varet nga fokusuar mendore dhe përqendrim. Nëse ata mendojnë se diçka, të


bëjë diçka tjetër dhe kështu shpërndaj mendimet e tyre, të gjitha përpjekjet e tyre shkon në mbeturina. Nëse ndjeshmëria të transmetueshme e imbibes dikujt dhe potenciali shpirtëror me koncentrim, e fiton të gjitha përfitimet e rrumbullakët.

Për përfitime mediokre klasës është e mirë për të kombinuar do, fuqia fuqia dëshirë dhe përqendrim. Nëse disa incident ndodh diku dhe nëse këto lajme duhet të dërgohet në një vend tjetër atëherë vetëm se shumica e baterisë është përdorur sa më shumë që imbiber kap atë.

Ka shumë probleme për të ballafaqohet duke bërë me avull nga ujërat e oqeanit për të kthyer në mënyrë që ata të re, por kur këto shi dush re e veprimit është shumë i lehtë. Është shumë e vështirë për të zgjuar Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprit). Këtu nuk ka nevojë të kontrollit të vetë dhe duke kaluar nëpër praktikave shpirtërore, por mendoj se dikush ka mbledhur tashmë këtë fuqi hyjnore në trupin e tij, atëherë nuk ka asnjë problem në shpërndarjen e disa pjesë të saj një personi tjetër. Një duhet të përdorin trurin e dikujt duke fituar pasuri dhe ka të bëjë përpjekje intensive, por në qoftë se këto para duhet të huazuara për dikë apo dorëzuar si donacion pas shumë pasuri mund të përdoren me lehtësi në një kohë shumë të shkurtër. Austerities duhet të kryhen nga ata që dëshirojnë të japin fuqitë hyjnore të tjerëve. Ky parim është në punë të drejtë që nga kohërat e lashta.

Dikush mund të hiqni një pjesë trupore të të dhurojë atë në një pacient tjetër në nevojë. (Si një e veshkave etj) Për shembull. , zemra veshkat, sytë, gjakut janë dhuruar në përgjithësi për të tjerët.

Mbledhjen e forcës vitale pa dyshim bëhet pasurinë e vet ende një donator bujar mund të dhurojë një pjesë e kësaj force vitale për të tjerët. Në terma shpirtërore kjo quhet "Shaktipaat". Në jetën tonë të përditshme ashtu si një person i dhuron pasur një pjesë të pasurisë së tij të varfërve në të njëjtën mënyrë ata mbushur me një marrëveshje të madhe të forcës vitale të dhurojë një pjesë të kompetencave të tyre shpirtërore (pasuri hyjnore) që të qenieve të dobëta mendje. Kështu këto qenie të dobët të kapërcyer shumë vështirësi dhe gjithashtu përmbushin nevojat e tyre.

Ka një përshkrim të detajuar të Shaktipaat në tekstet si Yogachoodamani, Tejabindoo Upanishad, Jnana Sankalini Tattva, Hathyog Samhita, Kularnav Tantra, Gherand Samhita, Rudra Yamal Tantra, Yog Kundalyupanishad, Sharada Tilak etj Mbi këtu të fortë do burra mundësuar dhurojë një grimë e tyre fuqi shpirtërore të qenieve të dobëta


mendje. Paratë mund të huazohen ose dhuruar të tjerëve. Në të njëjtën mënyrë këto fuqi shpirtërore të shkojnë me qeniet e tjera të aftë në një mënyrë natyrore, kur në praninë e një njeriu të fuqive të mëdha shpirtërore, ose se ajo mund të transmetohet edhe duke përdorur pushtetin e fuqishëm do.

Kur ne ulemi pranë një furrë djegie të marrim ngrohjes. Në të njëjtën mënyrë ka një nevojë të afërsi të kësaj fuqie. Kjo tërheqje / neveri midis burrit dhe gruas është e natyrshme. Prandaj Yogis me qëllim të mbrojtjes pushtetin e tyre, qëndrojnë larg nga tërheqjen e grave. Edhe një miqësi të fortë shton këtë rrjedhë. Prandaj ajo është një humbje e madhe shpirtërore për një person të jetë në shoqërinë e njerëzve ndyrë. Por kjo është një histori krejtësisht të ndryshme, nëse me dëshirë një dhuron fuqia e dikujt për një person tjetër në mënyrë që të ringjall atë shpirtërisht apo të nxitur përparimin e tij shpirtërore. Por edhe këtu e ka të jetë i kujdesshëm që ai i cili është dhënë këtë pushtet si donacion nuk ka keqpërdorim atë për aktivitete të ndyrë. Në kushte të tilla çfarë është e dhënë duhet të merret përsëri.

Është parë se kaq shumë njerëz të marrin mesazhet e dërguara nga të tjerët. E merr mesazhe në ëndrrat, etj telepatia Për këtë të ndodhë një mesazhet marrjen (frymëzimin), duhet të ketë një mendje të përqendruar dhe të përqendruar. Ndër valë aq shumë mendimit në hapësirë ai merr vetëm ato që ai kërkon dhe një aftësi e tillë mund vetëm të quhet mahnitshme.

Shumë njerëz kanë pushtet të prophesize të ardhmen, i dinë mendimet dhe aktivitetet e të tjerëve, e di e fundit e një personi tjetër dhe se ata gjithashtu të marrin mesazhet dhe drejtimet e qenieve të padukshme. Ata ose mund të përshkruajnë apo të kuruar sëmundje të një personi tjetër. Ata gjithashtu e dinë se ku është varrosur pasuria dhe ajo që është ruajtur në kërcim mbyllur e dikujt.

Ndër këto nuk janë ata të cilët nuk kanë kryer asnjë austerities të veçantë. Shkaku për këtë është se në lindjet e mëparshme ata e kanë kryer një shumë të pendesës dhe fuqitë rezultante janë parë në këtë lindjes. Përveç kësaj ai mund të në mënyrë të ndodhë që një person i tillë merr këto fuqi nga një shenjt shpirtërisht i fuqishëm. Një shkak më shumë është se përqendrimi duhet të jetë e tillë që me ndihmën e saj perceptimin tonë jashtëshqisor fillon pune dhe se fotografitë të tilla imagjinare janë parë që të kthehet të jetë e vërtetë. Edhe në qoftë se dikush nuk i kryen praktikat Yogic edhe atëherë ai posedon fuqi të mrekullueshme. Në rrethana të tilla e dinë me siguri se një nga shkaqet e mësipërme është në lojë. Pa asnjë të prirur të shkaktojë mund të kenë fuqitë hyjnore.


Nga imbibing kompetencat e Shaktipaat për shkak të kredencialet apt psikike një person mund të bëhet shumë e fuqishme edhe nëse ai ishte shumë i zakonshëm në të kaluarën. Duke shfrytëzuar këto kompetenca për qëllime më të larta që janë të shenjtë në natyrë, ai mund të përfitojnë shumë si çdo Yogi të tjera.

Kjo është absolutisht e vërtetë që me anë të Shaktipaat (transmetimi i fuqive hyjnore) mund përfitime më të larta. Por drejtësia dhe etikës urdhërosh që nuk marrin asgjë pa "paguar" për atë. Para se të pranuar fuqitë hyjnore, së pari të ofrojë shërbimin e dashur devocional të shenjtorëve të cilët kanë realizuar Perëndisë.

KAPITULLI KATERMBEDHJETE Fuqive Hyjnore kanë rrënjët e tyre në familje Chakra e Kundalini Shakti

Jeta është një Yajna. Jeta gjithashtu ka një prift, demi-zot dhe vegla të tjera. Dijetarët shkrimeve të shenjta të ketë lidhur të gjitha këto. Ndërsa duke i dhënë një përshkrim të veçantë të Kundalini Yajna Mundakopanishad thotë (2/1/9):

Shpirtrat e Madhe kanë dalë prej saj. 7 flakët e zjarrit janë emetuar nga ai. Këto janë 7 Samidhas (dru i Yajna) dhe këto janë 7 havees (ofertat Yajna). Energjinë e tij hyn gjitha 7 Lokas (botë), të cilat janë krijuar nga Zoti për qëllime të larta të shenjtë.

7 Lokas janë përshkruar ndryshe në Bhagwat Devi. Në të gjen Bhuha-tokë, Bhuvaha - era, Svaha - drita hyjnore, Mahaha - madhështia, Janaha - njerëzit e të gjitha botëve, Tapaha austerities dhe Satyaha - fjalim që gjithmonë vjen e vërtetë. Në këtë mënyrë çdo gjë është e përfshirë në Kundalini Yoga (Chakras dmth) se është e nevojshme për detyra materiale dhe shpirtërore. Trupi i njeriut ka qenë në krahasim me Bhulok (tokë). Në të Mooladhar quhet tokë dhe Sahasrar në kokë si dielli. Biellë mes 2 quhet Merudand. Ngrohjes e diellit është një bekim për tokë. Brahmarandhra simbolizon kozmosin. Vetëm kur toka imbibes ngrohjes / drita e diellit mund të krijuar dhe ruajtur pasuri materiale shpirtërore. Në të njëjtën mënyrë Loka Sahasrar është qendra manifestim i vetëdijes kozmike dhe vazhdimisht imbibes Mooladhar se shumë energji se ajo kërkon për qëllim të çdo gjë që cilado të cilësisë nga ky central elektrik.


Dikush mund të merrni një paraqitje e shkurtër si kjo hirit derdh poshtë, duke shkuar në rajonet polare të tokës. Sepse Brahmarandhra është quajtur edhe Poli i Veriut në të cilat energjitë e madhe e diellit dhe planeteve të tjera të rëndësishme të mbani derdhje poshtë. Kjo varet nga kandidate shpirtërore si për të se sa ai imbibes këtë energji.

Poli i Veriut e tokës tonë të planetit është quajtur Zona Arktik dhe ka një diametër prej 50.000 milje. Poli i Jugut (Antarktidë) ka një diametër prej 30.000 kilometra. Në Polin e Veriut Prabha Dhruva vjen si Meru drita dhe mund të krahasohen me fotot çuditshme. Kjo dritë e quajtur Aurora Borealis shkëlqen në mënyrë të tillë të çuditshme në rajonet polare që një mund të jetë vetëm wonderstruck.

Për shkak të shtrembërimet në rrezet e diellit Aurora Borealis shihet cuditerisht sikur si një prozhektor i cili dritat dhe e mban keq. Në Polin e Veriut banojnë Eskimos, mbart, reindeers, etj peshkut në Polin e Jugut mund të gjeni penguins të cilat janë plot me dashuri. Burrat Eskimez i Polin e Veriut janë nga natyra shumë aventureske.

Ka shumë ngjarje të çuditshme në lidhje me rrezet e diellit në rajonet polare. Një udhëtar i quajtur Poli i Veriut John Bayard kishte parë herë diellin ka të ngjyrave të ndryshme. Atje ai pa larg objekteve të varur në ajër. Lartësitë e kodrave u shfaq më e lartë se ajo që ata në fakt ishin. Shumë herë mund të shohim një rritje të njëjtën kohë shumë diej në qiell. Në të njëjtën mënyrë hëna është parë edhe në variedly, ajri akull dhe qiellit. Natën në Polin e Veriut zgjat për 6 muaj. Dielli shkëlqen për 16 mezi ditë krejtësisht. Hëna shkëlqen në mënyrë të ndezura nganjëherë që të mund të krahasohet me madhështi e diellit. Ndryshimet dritën e ngjyrave dhe blinks vazhdimisht. Ndonjëherë ajo shkon si gjatësinë e dritë pishtari. Stuhitë magnetike vijnë e shkojnë vazhdimisht. Kjo rrjedhjen e energjisë hedhje dhe tokat në Polin e Jugut. Ndotja dhe pluhuri atomike e Polit të Veriut janë emetimet e Polin e Jugut. Një Pol është si një krater dhe të tjera është si një kodër. Shumë një herë larg dëgjohen tingujt e ngushtë dhe në raste të tjera tingëllon shumë e afërt nuk janë dëgjuar. Të gjithë ky përshkrim dhënë më sipër mund të krahasohet me Chakra Mooladhar dhe Kamal Sahasrar e trupit të njeriut.

Kreu i trupit tonë është Poli i Veriut dhe organet gjenitale në Chakra Mooladhar janë Polin e Jugut. Kur ne analizojmë rrethanat, cilësive të veçanta dhe ndikimi i të dyja këto, mund të lidhen atë për të cilësive të veçanta të organeve gjenitale dhe në rajon kokë. Fluksi i pasionit seksual fillon nga koka dhe sulmet organet gjenitale të gënjyer poshtë. Nuk është një rrugë e gjatë në mes të 2 të quajtur Merudand (shpinë) në mënyrë që të japë dhe të


marrë mund të jetë i balancuar. Në këtë Merudand ka 6 pengesa quajtur Chakras (plexuses).

Histori në mënyrë shumë të Puranas (indian mitologji) mund të lidhen për të Kundalini Yoga (Power hyjnor Gjarprit). Kjo botë është balancuar mbi kokën e gjarprit Shesha dhe trup në gjarpër të quajtur Chakra Mooladhar. Kur ka agjitacioneve në këto fusha, njeriu bëhet i dobët, aftësi të kufizuara dhe si eunuk. Zoti Vishnoo fle në gjarpri Shesha. Ka gjarpërinj që spirale rreth qafës e Zotit Shiva. Ky është përshkrimi i Brahmarandhra. Të gjitha këto gjarpërinjtë bashkëpunojnë me njëri-tjetrin dhe të japë përfitimet e kësaj energjie të activator e Kundalini. Për shkak se kjo energji është e bashkuara to Vishnoo dhe Shiva është e thënë të jetë i pranishëm në to në një mënyrë simbolike.

Kur serpentess fshehur super e Mooladhar connotes parimit femra, atje gjarpër super në Sahasrar connotes një mashkull. Të dy kanë aspektet e tyre të veçanta dhe përmes Kundalini Yoga Merudand plotëson dëshirën të pafund të të dy të bashkohen.

Lumturi materiale të bashkimit bashkëshortore është e thënë të jetë një paraqitje e shkurtër e begatshme të Brahman rezultuar për shkak të nxitjes së energjisë trurit. Zakonisht të dy rajonet janë në një gjendje të fshehur dhe vetëm kur manifestohet entuziazmi bëjnë ata marrin nxitur.

Energjia Mooladhar e Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) është parë për të manifestuar si rrjedhin jetike, forca e jetës, frymëzimin krijues, kërkojnë të jetojnë një jetë të gjatë, entuziazëm, luajnë humor, etj guximshme Nëse këtë rajon qëndron i fshehur, njeriu bëhet i dobët too dhe të plotë të dëshpërimit.

Në botën e sipërme të Kamal Sahasrar e Kundalini banojnë intelektit, duke menduar procesi, diskriminimi, përkushtimin, idealizmin, kontrollin e vetë, dashuri, besim, mirë do të, natyra e vështirë e punës, etj

Nëse përplot psikikën e dikujt me epsh, dy qendrat e sipërme dhe të poshtme të shtrembëruar. Një bëhet i dobët si trupore dhe mendore. Por në qoftë se këto qendra janë përdorur vetëm për pasion të kufizuara seksuale dhe më shumë për qëllimet e shenjtë të larta shpirtërore, e arrin përfitime të jashtëzakonshme.


Ajo tashmë është thënë se Kundalini energjisë është përdorur vetëm për lindje dhe të luajë seksuale nga trupi fizik bruto. Formën e saj më të rënda është gjetur në trupin e delikate. Kur trupi është dissected ju nuk do të gjeni Chakras, por patjetër ju do të shihni vile nervat atje. Lidhja anatomike tashmë është sqaruar në kapitullin e mëparshëm. Chakras në realitet janë qendra simbolike e rrjedhës elektrike të trupit.

Rrjedhja e mëposhtme hyjnore nuk mund të jetë i njohur si rrjedhjen e gjakut, plexuses nervore, nerva, rrjedhin mill etj Ata që e pranojnë këto besime nuk e kuptojnë realitetin themelor dhe mund të bisedoni rreth tyre vetëm teorikisht. Kjo është një temë e rrjedhës së vetëdijshme jetike të cilat nuk mund të quhet energji elektrike materiale. Sepse nuk mund të ndikojë në dru, etj gome Ndërsa vetëdija ndikon në të dy çështje jetike inerte dhe energji të ndërgjegjshëm.

Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) është detajuar në Yoga Vasishtha, Yoga Choodamani, Devi Bhagwat, Sharada Tilak, Shandilyopanishad, Muktikopanishad, Hathyoga Samhita, Kularnav Tantra, Tantra Yogini, Bindupanishad, Rudrayamal Tantra, Soundarya Lahiri etj Edhe atëherë ajo nuk është aq e edhe pse mund të kuptoni me lehtësi rritje / rënie të praktikave shpirtërore. As mund të një nga të kuptuarit e rregullave të ndryshme të praktikave shpirtërore me sukses të arritur qëllimin e vërtetë. Kjo është kështu se në Rigveda Rishis thotë:

O zjarr Vital, qarta si agim në jetën time. Shmangur terrin tim. Më jep energji në mënyrë që fuqitë hyjnore të vij me vrap tek unë.

Autori i Trishikhibrahmopanishad shkruan:

Kundalini aktivizohet nga praktikat Yogic shkëlqen dhe palpitates si një rrufe. Kushdo që është në gjumë zgjon tutje dhe kush zgjohet fillon running.

Në "Rruga Tantri" Ajit Mukherjee së, Swami Agehanand është "Tantrik Parampara" dhe "gjë e mërzitshme Urja", Hans Jackson është "perëndimore dhe indian Psikologji Sadhana", "Yoga Tantra gjë e mërzitshme" Omar Garrison së. "Komente mbi Hathyoga


Pradeepika" Ukhil Haus "," Tantrik Kala "Philip Rakhen, John Bright është" Chetana Ka Seemant ", Hans Rigjimar është" Bhartiya Dharma Kay Upakhyan Aur Prateek ", dhe" Power gjarpri "Sir John Woodroffe është një përshkrim të detajuar në lidhje me moderne , psikologji parapsikologji dhe shkrimeve të shenjta të praktikës Kundalini Yoga shpirtërore të është dhënë. Ata më tej thonë se këto rregulla janë të bazuara në parimet e tilla të caktuar që ata të cilët me vend shfrytëzojnë ato do të jenë të përfituar shumë.

Nuk është një përshkrim në Mahatantra:

Një Kundalini aktivizuar lind në energji pafund. Në atë një automatikisht merr frytet e praktikave shpirtërore, si Naad, Bindu dhe Kala. 4 fjalimet e quajtur Para, Pashyanti, Madhyama dhe manifestuar Vaikhari automatikisht. Nuk është një mbushje e tepërt e pushtetit dëshirës, fuqisë njohuri dhe fuqi veprimi. Të gjitha lidhjet e trupit dhe të vijë fjalim në një skedar të vetëm dhe me një tingull të ëmbël ata jehonë në gjirin tonë. Kjo fuqi hyjnore (Sidhi) e Shabda Brahman e bën një një Jeevanmukta (çliruar, ndërsa ende gjallë).

Ata që bëjnë aspektin emocional të Chakras si bazë priren të mbivendosem ngjyra, fjalë, kone, mjetet etj Në meditim të thellë mund të shohim forma të tilla dhe e perceptojnë cilësitë të tilla të veçanta. Por në qoftë se normat e vërtetë janë bërë në bazë atëherë mund të krahasohen ato me ciklonet, lavë e volcanos, eddies në lumenj, etj në njerëz të pushteteve të jashtëzakonshme. Me këtë pushtet e mund të sjell lëvizje në botë delikate në shkallë të gjerë dhe një mund të arrijnë hapin më të lartë të shkallës së përparimit shpirtit.

KREU PESËMBËDHJETË Zgjimi GJARPRI FEMRA ... .. Uplifting fuqi hyjnore


6 Chakras janë quajtur edhe 6-fish pasuri. Në shkencat shpirtërore ajo quhet Shamit (e kontrollit mendor), Dama (organ kuptim të kontrollit), Uparati (qetësi), Titiksha (durimit), Shradha (besimi), Samadhan (përqendrimi). Shamit do të thotë qetësi. Kuptimi shkatërrimin e, agjitacion tensioni ankth, dhe zemërimi. Dama do të thotë zotërim të organeve shqisore dhe ndalimin e tyre nga humbja në drejtim të objekteve të tyre përkatëse. Uparati do të thotë luftën kundër, poshtërsi etj ligësia e mendjes.

Titiksha do të thotë qetësi të qëndrueshme të gjitha pengesat që vijnë në rrugën e arritjen e qëllimeve të larta të jetës. Shradha do të thotë besim të thellë në të gjitha aktivitetet e shenjtë. Samadhan nënkupton tejkalimin, iluzion lakmia dhe arrogancës. Në zgjim realitet 6 Chakras automatikisht çon në pastrimin e karakterin e njeriut, veprimet dhe cilësitë.

Nga warding off natyra e veçantë e kozmosit gjigant dhe trupin e individit nëpërmjet aktivizimit të 6 Chakras dhe Kundalini ajo duhet të jetë lidhen dhe nga natyra e saj tejkalimin e pandërgjegjshme nuk është një metodë e aktivizuar atë në tërësi. Ata 8 Sidhis (fuqitë hyjnore) të përmendura nga Adi Shankaracharya në poemën e tij "Soundarya Lahiri" janë arritur me aktivizimin e 6 Chakras, Sahasrar dhe shpirtin e brendshme. Këto Sidhis janë: 1) Janma Sidhi .... të paturit e një paraqitje e shkurtër e lindjeve të kaluara 2) Shabda Jnana Sidhi ... duke e ditur kuptimin e fshehur prapa fjalëve dëgjohen nga veshët bruto. 3) Shastra Sidhi ... njohuri të vërtetë të shkrimeve të shenjta 4) Sahan Sakti ... pushtet për të duruar vështirësitë dhe pengesat në jetë 5) Tapah Shakti .... fuqi për të duruar ngrohjes kësaj bote dhe fatkeqësitë. 6) Shaap Shakti ... fuqinë për të mallkojnë të tjerët apo të japë një ndihmë. 7) Vidya Shakti ... ditur mendimet e mendjet e të tjerëve. 8) Vijnan Shakti ... fuqinë të dinë sekretet dhe misteret e kozmosit. Në të vërtetë Zoti Sankaracharya në eulogji e tij të Kundalini ka shumë emocionalisht thënë:

Çfarëdo Unë jam sot është për shkak të hirit tuaj në një person analfabet si veten.

Kundalini Shakti është përshkruar edhe nga udhëheqës të tjerë fetarë. Në mesin e tyre në shkollë sufi e mendimit është shumë afër filozofisë indiane. Darashikoh (djali i madh i Shah Jehan) pavarësisht se është një Sufi ishte gjithashtu një dijetar i Upanishads. Ai kishte studiuar gjithashtu dhe tekste Tantra Yoga dhe i ka dhënë një koment në gjuhën persiane. Ai ka komentuar në Shakti Kundalini në librin e tij "Risala-Ai-Hukmanama" dhe përshkruan 3 qendra, si Dil-E-Muddavar, Dil-E-Sarovari, Dil-E-Nilophari. Këto korrespondojnë me Vishnugranthi, Brahmagranthi dhe Rudragranthi. Ata janë quajtur gjithashtu Sahasrar, Anahat dhe Mooladhar Chakras. Sheikh Mohamed Iqbal në librin e tij "Zhvillimi i metafizikës në Persi" shkruan se si hindu filozofi është ushqim për të


menduar thellë për ndjekësit e sekteve të tjera fetare. Një dijetar i quajtur Al Brooni kishte përkthyer Sootras Yoga dhe Sootras Sankhya në gjuhën arabe në të 11 -të shekullit.

Sipas teksteve tibetian qendra shefi energjia e trupit të njeriut qëndrojnë në kokë, fyt, zemra, diellore pleksus dhe në qendër të organeve gjenitale. Edhe në filozofinë greke 6 qendra të energjisë janë sqaruar. Anatomistë me e madhe kanë lidhur qendrat sekrete të energjisë, e përshkruar në tekstet Yogic si Chakras dhe Kamals, për rrjedhjen e elektrike, gjëndrat endokrine dhe ganglia të tjera autonome. Atë vend dhe formën e quajtur "Cusos" në Japoni mund të lidhen për të gjëndra dhe Chakras. Psikologu i famshëm Benjamin Walker në librin e tij "Enciklopedia e Njeriut Esosteric", thotë se gjëndrrat endokrine me hormonet e tyre dhe energjinë e 6 Chakras luajnë një rol të madh në rritje / rënie, cilësitë, veprimet, natyra dhe personalitetit të njerëzimit.

Kundalini është zjarri jetike fuqi të cilat kur të ndezur si një shkëndijë fshehur në turrë e druve e forcës vitale (dmth organet gjenitale), shpon 6 botëve dhe arrin 7 -të botën e Brahmaloka. Ka formën e tij të bëhet me atë të zjarrin e Brahman. Zjarri jetike fuqi rrezaton cilësive të veçanta të trupit dhe mendjes. Demi-perëndi dhe Rishis pini këtë lëng shumë Soma. Brahmarshis duke sakrifikuar shpirtin në Zotin krijimin e Shtetit të rëndësishme Advaita (jo-dualitet) ku bashkon individuale shpirtin në Zotin dhe në këtë mënyrë bëhet Perëndisë. Ky përshkrim i Yajna shpirtërore ka qenë i detajuar detajisht por edhe me një pak kontroll dhe është quajtur edhe Yajna shpirtin.

Zjarri jetike fuqi tërheq dhe të tërheq drejt vetë potencialet materiale të fuqisë trupore në formën e glories hyjnore (Vibhutis) në thelbin më të thella të shpirtit. Kjo jep një një shans për të pirë nektarin si lëng Soma dhe kështu transformimin e përulësi në madhështinë.

Kundalini është Shakti (Parvati) dhe Sahasrar është Shiva. Për shkak të bashkimit të Shiva Shakti-, 2 boons janë marrë. Dhe ata janë Ganesha Zoti i një intelekt të mençur dhe Kartikeya Zoti i të gjitha energjitë. Aspirant shpirtërore e sheh trupin e tij tejmbushur me Vaishwanar Mahamaya dhe në Brahmarandhra mund dukshëm të re vetëdijen hyjnore manifestohet vetëm si manifestim të lumit Ganges. E gjithë kjo është e barabartë me lëng Soma për banorët tokë dhe për banorët qiellor është nektar. Në shkencë shpirtërore të dy Soma dhe nektar janë 2 subjekte të një shtat.

Kur truri i njeriut është thënë të jetë vendosur në Sahasrar ka një lloj materiali i butë është parë në kockat e kafkës. Por madhështia e tij të vërtetë është shumë e përhapur. Një pjesë e


madhe e saj është quajtur "Zona heshtur ose të errëta", e cila përbën 87% të 93% të rajonit kokë. Zona e heshtur (lëvore parietal dmth drejtë, corpus callojum dhe sistemin limbic etj) merr hapësirë shumë më tepër se dy pjesë të vetëdijshëm dhe të pavetëdijshëm të trurit vënë së bashku. Qendrat e fuqive hyjnore janë në këto zona. Shkencat psikologjike mund të hulumtimit në mendjen e ndërgjegjshme dhe të pavetëdijshme. Kjo mendje është krejtësisht përtej superconscious ken e tyre dhe të arrijnë.

Kundalini Yoga është shumë e një pjesë e Hatha Yoga. Hatha Yoga është më afër Tantra Shkencës. Shkaku i saj është shumë praktika si Mohan, Ucchatan etj, Vashikaran me të cilën mund të sulmuar dikush dhe të shkaktojë rënien e tij.

Kur Robert Fabian një agjent sekret të Scotland Yard ishte në Afrikë ai pa aq shumë akte Tantrik duke u ekzekutuar që çoi në vdekjen e shumë njerëzve. Ai ka delved thellë në këto incidente në një libër të shkruar nga ai.

Prandaj vetëm një aspekt të qetë të këtyre praktikave është parë në shëron të drejtpërdrejtë. Pjesa tjetër është mbajtur një sekret, sepse nëse ajo merr në duart e një personi të ndyrë charactered, ajo vetëm mund të rezultojë në fatkeqësi. Kjo bombë e cila ndihmon në shkatërrimtar male të mëdha në mënyrë që të krijojë rrugë mund të keqpërdoret për të thyej shkolla, spitale etj në mënyrë që të shkaktojë rënien e të tjerëve. Arsyeja pse disa praktikave shpirtërore janë mbajtur një sekret është se nuk duhet të çojë në shkatërrimin e dikujt. Nuk është një histori e churning e oqeanit Indian në mitologji (Puranas) ku demi-perëndive dhe demonëve bashku churned oqean në mënyrë që të marrin 14 bizhuteritë.

Një gropë skorje është folur e në shpellën e vaginës të Kundalini. Kjo është Kurma (breshkë). Shufra churning që quhej mali Mandarachal është në realitet Merudand. Gjarpri ishte përdorur si një litar të dybek oqean. Kjo është Ida dhe Pingala e 3 ½ snakelike raunde. Për shkak të churning dhe rotacionin shumë energji manifestuar. Në lojë seksuale shumë nuk është një shumë të churning Kundalini Yoga dhe është churning e forcës vitale (Pranas). Nga ajo si nektar, si dhe helm mund të manifestuar. Nëse duke keqpërdorur këto shkenca të fshehtë si në Vamachar praktikat Tantrik njëri shkatërron një person tjetër atëherë kjo do të thotë se helmi ka manifestuar dhe nëse ajo është shfrytëzuar për mirëqenien kozmike me vend, ai patjetër është nektar. Folks devotshëm të përdorni të prirur për të dhe njerëzit e ndyrë keqpërdorimit të. Prandaj ka një politikë të fshehur atë / mbulojnë atë si organet gjenitale e fsheh e dikujt.


Sulmet gjumi serpentess parë atë person shumë i cili përpiqet të zgjoheni e saj dhe harasses atij personi. Keqpërdorimi dhe ngacmimi shkaktuar nxitje serpentess. Për të treguar off mrekulli dhe do të shkaktojë shumë të tjerë "rënie të njerëzve të pamend keqpërdorimit të. Pasioni seksual gjithashtu rrit dhe mund të bëhet i turpshëm në atë valë.

Në librin e Henry Oslo që quhet "Shënime për Fiziologji shpirtërore" është shkruar se pasioni seksual tek meshkujt dhe femrat fillon nga rajoni sacrocarxial e gjysmën e poshtme të Merudand. Lëshim dhe valë në këtë fushë varet nga pasion seksual. Kur kjo zonë merr shtrembëruar çdokush mund të bëhet e plotë të epshit me seksin ose të bëhet një eunuk. Prandaj tekste Yogic urdhërosh që ky rajon duhet të bëhet i fuqishëm me anë të ushtrimeve Yogic si Mooladhar Bandh, Shakti Chalini mudra, Vajrasan dhe Padmasan. Përmes këtyre metodave e zgjimit Kundalini rrjedhin duhet të ngrihet lart. Nëse kjo nuk është të respektohen, rrjedhin bie poshtë dhe duke kandidate shpirtërore në një moshë shumë të re ndjen dobësinë e njerëzve të moshës.

Kundalini fjalë do të thotë "të ulet në një mur". Gjarpri femra bën një mur dhe të ulet në të por ende individualitet të tij është më i lartë lart. Kjo është pjesë e saj përpara. Ajo fillon running nga këtu në dhe pas zgjohen, shkon në Kamal Sahasrar e Brahmarandhra. Pastaj ajo shkon në tru dhe në fund të fundit shkopinj të sistemit reticular aktivizimin. Kjo praktikë shpirtërore është përshkruar në tempuj Shiva me anë të fotove të ndryshme dhe imazhe. Kundalini është se në të cilin e gjen ujë. Forma Shiva është si ajo e malit Kailash dhe raundin si një Shivling kristal. Ajo është ngritur në mes të një tenxhere me ujë.

Që jetojnë shumë të ulet poshtë nga bashkëngjitur Kundalini. Një dështon për të vlerësuar se si shumë gjëra që ka kontroll mbi. Por realiteti është ky që nuk mund të nënshtrojë edhe trupin e vet. Ai vetëm supet barrën e mëkateve dhe veprave të devotshëm së bashku me atonements e saj.

Një nga konkluzionet e zgjimit Kundalini nuk është për të bërë periferi e "I-mëria" shumë të shkurtër. Ai nuk duhet të vazhdojë duke fjetur. Ai duhet të zgjojë veten dhe të kryejë vepra të tilla devotshëm ku njerëz të tjerë të lidhur me muret e egoizmit shumë të zgjoj. Ato duhet të nxisin të tjerët që të ecin në rrugën ku shkon Kundalini zgjuan Sahasrar në mënyrë që të bashkohen me Zotin e banesës Shiva atje. Kështu praktikave shpirtërore të një aspirant shpirtërore mund të prekë majat më të larta të spiritualitetit.


KAPITULLI GJASHTËMBËDHJETË PRACTISES shpirtërore për një krijesë të re

Nuk është një përshkrim në Puranas (Mitologji indian) se kur u shqetësuar Vishwamitra duke parë gjendjen e universit ai vendosi të krijojë një univers të ri. Në mënyrë që të fitojë fuqinë e krijimit të një univers të ri ai ka kryer austerities intensive diellore. Ai pati sukses në detyrën e tij. Por sapo ai u përpoq duke krijuar një univers të ri demi-perënditë iu lut Vishwamitra për të ndaluar aktivitetet e tij të krijimit, sepse një shumë probleme do të duhet të ballafaqohet pas neo-krijimit të një univers të ri. Demi-perëndi të pasur sukses në ndalimin e Vishwamitra shkuar përpara në përpjekjet e tij.

Ajo është asgjë e re sa i përket krijimit të një univers të ri është i shqetësuar. Gjendjen e saj është tashmë i pranishëm paraprakisht. Ai është përtej e dukshme dhe dita të përjetojnë ditë. Por kjo definitivisht nuk ekziston. Fuqia e saj ka qenë e kuptuar, por nuk janë të guximshëm të mjaftueshme për të ekzekutuar atë, sepse nëse një tampers me të, gjithë harta e botës do të ndryshojë.

Sfidues i një atom është anti-atomi, që të materies është anti-materien dhe atë të botës është anti-universit. Ekzistenca e tij është pranuar nga shkencëtarët materiale. Ajo ecën përkrah nesh si hija e trupit tonë. Ai është i balancuar si 2 pans e një shkallë peshon dhe si 2 rrota e një cikli dhe kështu formën e universit të dukshëm ka mbetur e njëjtë që nga kohra të lashta. Kjo është për shkak të kësaj që objektet rrotullohen rreth boshtit të tyre dhe shul mbi të statusit të tyre individuale. Marrëveshja bota vazhdon si më parë njësi më të vogla të cilin tavaf kompetenca më të mëdha.

Kurdo që ne shohim eddies në ujë, ciklonet në erërat, vrimat e zeza në kozmos, e kupton se disa fuqi kundërshtare duke penguar rrjedhjen e zakonshme shkakton skena të tilla mahnitëse. Tjetër në qoftë se rrjedha ka qenë e drejtë, nuk ka nevojë të kaosit. Kur në ujëvarat ujë rrjedh teposhtë dhe Bangs në tokë, edhe aty uji gyrates si një valë e tanishme.

Kështu ka incidente innumerous që e bëjnë drejt ndërlikuar. Dikush mund të vlerësojë energji intensive në stuhi, kur ata të rrëzuar ndërtesa të larta rritje, thyej gur, ishujt etj Boats gremis në eddies lumë dhe në eddies e anijeve oqeaneve të mëdha përmbys dhe për të


marrë varrosur nën ujë. Në vrima e zezë hapësirë ndër yjor si automjete Bermuda ajri bëjnë, automjetet e ujit në hiç.

Forca gravitacionale e tokës së bashku me forcën e saj magnetike nuk është për shkak të guximshme lëvizjen e saj rrotulluese ose. Por besimi i fundit është se kur objektet si anti botërore (një paralele të botës) rrotullohet, keto 2 forca manifestuar të cilat jo vetëm rrotullohet toka, por krijon një mbulesë mbrojtëse në atë mënyrë që rrezatimeve nga hapësira ndër yjor nuk përshkon dhe të hyjë atmosferën e tokës.

Deri tani kjo anti-force është si një hije, por duke supozuar se ky anti-univers vjen përpara dhe se universi ynë paraqesin kthehet në një hije, situata do të jetë e tillë që çdo gjë do të jetë e re. Objekteve materiale do të jetë e re, krijesa do të jetë e re, njerëzit do të jenë të reja dhe karakterin e njeriut dhe tendencën e përgjithshme të jetës së gjithashtu do të jenë të reja.

A është kjo e mundur? E vërteta është se asnjë nuk është më i madh se njeriu. Është e vërtetë që Perëndia e bëri njeriun, por edhe kjo rregull nuk është e gabuar se njeriu e bëri Perëndia. Përveç qenieve njerëzore asnjë krijesë tjetër e pranon ekzistencën e Zotit. I vetmi njeri kuptuar Perëndinë dhe krijoi kështu emrin e Perëndisë dhe të formojnë sipas kapaciteteve të imagjinatën e tij. Një duhet të pranojmë se njeriu është Princi i Zotit si për vëzhgimin Vyasji-së:

Unë do t'ju them një sekret që askush nuk është më i madh se njeriu në kozmos gjithë. Kjo është absolutisht e vërtetë.

Shumë një herë tokën tonë planetin ndryshimet e boshtit të saj. Por, nëse dikush vlerëson se me vend dhe disa qenie njerëzore shkon atje në mënyrë që të sulmojnë atë me grusht e tij, toka do të ndryshojë orbitën e saj dhe ashtu si sot ku një vit përbën 365 ditë, (një ditë është 24 orë), nuk do të mbetet ashtu siç është dhe do të bëhet më shumë ose më pak. Jo vetëm këtë, por edhe temperatura do të rritet / ulet dhe situata do të bëhet shumë kaotike.

Nëse energjia bruto mund të arrijë të trupit aq shumë, në qoftë se pushteti i saj i vetëdijshëm që është pafundësisht më e fuqishme se fuqia trupore bën një sulm të veçantë


me të gjithë fuqinë e saj, e nuk mund të them atë që një transformim të frikshëm do të pasojnë.

Ajo nuk është sikur herë duke u përpjekur sotme dëshiron një transformim në krijimin e universit material. Në fakt ajo vetëm dëshiron një transformim në rrethana bashkëkohore. Si mund të këto situata të hyjë në lojë dhe se si ata do të ndryshojnë? Ndërsa duke reflektuar thellë mbi këtë çështje është e kotë për të analizuar ngjarjet materiale. Më thellë zhyten në këtë pyetje e kupton se rrethanat e jashtme janë rezultat dhe reflektim të shtetit tonë mendore. Mendje është ndikuar nga dëshirat. Dëshiron të na detyrojë për të vepruar në botën e jashtme dhe të gjitha këto veprime të vënë së bashku të krijojnë rrethanat në botën e jashtme. Pra mendja është shkaku rrënjësor që krijon situata të jashtëm në botë.

Prandaj është e përshtatshme për të menduar se në qoftë se rrethanat e sotme janë duke u përpjekur më pas në mënyrë që të ndryshojë për të mirë psikikën e qytetërimit njerëzor gjithë do të duhet të transformohen për të mirë. Zgjidhjen e tij e kësaj bote është e transmetimit arsimit prirur, por kjo është një zgjidhje shumë e uritur. Kur ata që lëvdoj etikën,, feja patriotizmi, ndjenja e detyrës etj tyre sillen untowardly në jetën e tyre, atëherë është e qartë se arsimi psikike është gjysmë i plotë. Në të ka edhe një shtresë që mbulon që krijon shtat e vërtetë të personalitetit të dikujt. Kur ata që mburremi e burgosur kriminelët e tyre janë kriminelë, është e qartë se vetëm njohuri teorike nuk mund të transformojë një person. Sepse qendra që transformon një person është diçka tjetër dhe kjo është psikikë (mendjes), e cila është quajtur edhe shpirtin e brendshme. Organe ose vegla të tjera e të shenjtëve të mëdha nuk janë të mëdha vetë, por për shkak të madhështisë së shpirtit të tyre që ata të qëndrojnë të larta se të tjerët në shtat. Cilado që është mjeti me të cilin ata janë mbajtur në nderim të tillë të lartë është edhe mjetet themelore të transformimit të epokës.

Në qoftë se kjo ishte një çështje e një apo dy individëve, ata mund të kenë qenë transformuar nëpërmjet joshja, presioni këshilla, dhe diplomacia. Por ku ka çështja e transformimit fatin e individëve 500 crores të botës, ku ka një çështje të transformimit të popullit të gjuhëve amtare-të ndryshme, rrethanat e ndryshme, të karakterit të ndryshme mentale të traditave të ndryshme, se sa e vështirë bëhet për të nxitur kualitete të larta mendore në psikikën e tyre dhe të inkurajojë ata që të pi idealeve të larta në jetë. Nuk është e vështirë për të vlerësuar të gjithë këtë.

Për një detyrë të tillë të madh e ka nevojë për fuqitë hyjnore të njeriut në vend që të përpiqet të kufizuar. Nën presionin e njeriut fuqisë njerëzore mund të më mbajtur të duke thënë se po, por kjo është e rrallë për të ndryshuar shpirtin e tij të brendshme për të mirë.


Në kushtet e vërtetë ajo mund të quhet guri i themelit të transformimit epokës. Kur rrethanat nuk mund të kontrollohet nga diktatura e ashpër e zgjidhjeve sipërfaqësore, etj, edhe ata e pranuan humbjen në frontin e njeriut shenja e vet psikike dhe kështu e kishte të bëjë kompromis me ta. Pra se sa e vështirë është churning dhe transformimin e shpirtit brendshme së bashku me të është shumë i ndërlikuar, është shumë e vështirë për të vlerësuar. Por është e prirur për të mbajtur mend se asgjë nuk është e vështirë ose e pamundur për Perëndinë për të arritur. Ai transformon Kaliyug të Satyug dhe krijon një rregull etike në Tretayug. Ai i ligështon të arrogancës e demonëve si Ravan, Vritrasur etj Ai i ndihmon njerëzit të varfër si Sudama, Vibheeshan dhe për të kapërcyer vështirësitë Sugreev e tyre. Ai drowns mundi demi-perëndi në shpellën e Pralaya (shkatërrimit të botës) dhe nga uji të gjitha përhapur që ai krijon një botë të re. Çfarë është e pamundur në qoftë se ai shkakton turbulencave në psikikën e qenieve njerëzore në mënyrë që të rrisin lavdinë e të menduarit e tyre dhe personalitet të shkëlqyer. Dikush mund të jetë vetëm wonderstruck në aftësitë e tij artistike duke parë inducing planetet, yjet, etj për të ul receptorin e telefonit në hapësirë ndër yjor dhe gjithashtu rrotullohen / rrotullohen në të. Prandaj nuk mendoj se është e pamundur për hirin e Perëndisë për të ndihmuar një njeri i besimit të sjellë në transformimet e dëshirueshme.

Në këto ditë nuk ka probleme për njerëz të zakonshëm. Ata fle tërë natën, të punojnë për të gjithë ditën, qesh kur situata është e favorshme dhe vajtoj kur rrethanat janë të tmerrshme. Që nga lindja deri në vdekje ata banojnë në të njëjtën shtëpi dhe me ato të afërmit shumë ose të zhvillojnë miqësisë apo të armiqësisë. Por ata që janë largpamës, të cilët janë më mirë se bretkosat në puse, kur ata shohin me dylbi nuk është e vështirë të kujtoj se si retë e errëta të terrorit janë mbledhur rreth botës njerëzimit.

Merrni psh. rrethanave, secilin prej tyre janë të tilla që dikush përpiqet për të kuruar imazhin e tyre me anë të adhurimit ende nuk ka fillim apo fund për zgjidhjen e saj të vërtetë. Si mund të bllokohet deri fabrika të mëdha? Si mund të ndotjes që është në rritje në baza ditore të tejkalohen? Kush do të ndalojë shpërthimet e armëve atomike, trendi tmerrshme e reaktorëve atomike dhe se si mund nivelet në rritje të rrezatimit të warded off? Si mund të bëjë marrëveshje për burrat për të jetuar në një ishull dhe gratë në një tjetër ishull në mënyrë që për të ndaluar shpërthimin e popullsisë? Si mund të burrave / grave që jetojnë së bashku të bindur se ajo është shumë e rrezikshme për të vazhduar cilat sjellin fëmijët? Si mund të largohen tokën tonë si një shirit në mënyrë që për të shtuar madhësinë e saj dhe kështu të zgjidhur problemet e ushqim, veshje, strehim mungesa? Ku mund të gjenden mësuesit që duke i pyetur fëmijët që të heqin dorë tema të tjera të inkurajuar ata për të mësuar artin e jetesës dhe të ketë një ndjenjë detyre drejtë ndaj shoqërisë dhe të gjithë botën? Si mund të qendrave të tilla mjekësore të hapura të cilat ndjekin Nënë Natyra dhe se duke i dhënë mësim të kontrollit të mendjes të inkurajuar pacientët për të kuruar sëmundjet e tyre dhe gjithashtu parandalimin e tyre? Si mund të tillë një marrëveshje sociale të vijë në ekzistencë në mënyrë që njëri është i çliruar nga,


shtypja shtypjen rrëmbimin, dhe një qëndrim materialist? Si do të bashkëjetojnë njerëzit me dashuri dhe ndajnë gjërat e njëri-tjetrit '?

Në mënyrë që të shpjegoj atë që është me kokë poshtë një fuqi gjigande është e nevojshme që është hyjnor dhe jo njerëzore. Si mund të aktivizohet dhe të mbledhur? Si mund të përdoret si duhet për mirëqenien e civilizimin njerëzor? Kjo është një detyrë gjigande. Problemi më i madh qëndron në ndryshimin pozitivisht drejtim të jetës së personazheve të fuqishëm.

Nëse kjo është pasur, ose ata që janë në pushtet, nëse ata janë autorët apo udhëheqës shpirtërorë, të gjithë janë në rrugë të gabuar. Ata flasin për të sipërfaqësisht shërbimit për të gjithë, por megjithatë ata janë të përfshirë vetëm në përpjekjet e egoiste. Nëse e mundshme e këtyre njerëzve janë të drejtuar në maja të larta nga gjendja e tanishme demeaned, në qoftë se ata janë të inkurajuar të punojnë për qëllimet shpirtërore në vend të përpjekjeve egoiste, atëherë atmosfera mund të pastrohet përfundimisht.

Sipas shkencave shpirtërore nuk është vetëm një kurë dhe austerities dmth ashpër. Ajo ishte me këtë fuqi që Brahmaji kishte krijuar një univers të ri. Ajo ishte me këtë pushtet e pendesës që Bhageerath sukses në sjelljen Ganges shenjtë lumit e qiellit në tokë. Kur demiperëndi u ngacmuar nga Vitrasur demon ata kishin për të marrë burime për të ndihmuar bujare Dadhichi në kapërcimin e vështirësive të tyre. Parshuram e madhe plot me austerities intensive kishte përsëri dhe mundi përsëri njerëzit e ndyrë në tokë. Maharshi Dayanand dhe shenjtorëve të tjerë të mëdhenj e kishin kundërshtuar me forcë traditat ndyrë.

Nëse aktualisht çdo transformim gjigand ka për të marrë vendin, ai vetëm do të jetë në bazë të fuqisë shtrënguese. Fuqia kozmike do, fuqia dëshira dhe fuqia e veprimit që fuqizon personalitetin e dikujt me të mund të mund të tërheqë suksesin e dëshiruar shumë të lehtë. Ndër të gjitha fuqitë e njeriut, Kundalini Shakti është i lartë. Ajo banon në rajonin gjenital të Chakra Mooladhar dhe ndihmon në rritjes prejardhja e dikujt. Kjo është padyshim një çudi që me ndihmën e një rënie të thjeshtë e spermës të jetuar të re duke u vjen në ekzistencë. Por kjo është e kufizuar vetëm në kufirin trupore.

Kur kjo të energjisë me anë të praktikave shpirtërore është bërë të gjitha përhapur në kozmos atëherë ajo topsy turvys gjendjen mendore të të gjitha qenieve në mënyrë që të bëjë diçka të madhe. Kjo mund të transformojë një epokë dhe si Vishwamitra të krijojë një


univers të ri. Historia thotë se për shkak të sulmit të këtij energjisë vitale, gjenet edhe mund të pësoi ndryshime. Të gjithë fëmijët e madhe e Pulastya Rishi ishte bërë demonët e familjes Ravan. Rishi Balkhilya ishte një fëmijë i prindërve demonike, por sa më shpejt që ai ka lindur ai e larguar larg nga ajo atmosferë dhe pinin qumështin e një pemë banyan. Kështu ai u ushqyer nga ky qumësht dhe u bë një Rishi. Në Tretayug gjitha majmunët e rajonit Rishyanuk duke hequr dorë nga tendencat e tyre kafshërore imbibed etikën e madhe dhe aftësitë e njerëzve të mëdhenj. Në të gjitha rastet e tillë ajo është aktivizimi i forcës vitale që është në punë. Ajo është e këta shembuj që ndez një shpresë në ne lidhje me transformimin epokë. Zoti ka krijuar qeniet e gjalla, por së bashku me të tilla një central elektrik i Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) Shakti ekziston në Princi i quajtur njeriu që një person i tillë jo vetëm që bëhet me famë, por se ai ka aftësinë e nevojshme për transformimin e karakterit e të gjitha qenieve të gjalla . Për zgjimin Kundalini e Devatma Indisë instrumentit mund të jetë vetëm një person në fillim ende të gjitha janë partnerë në të. Ky zgjim të energjisë mund të krijojë një transformim epokë.

KREU SHTATËMBËDHJETË MODE e transformimit të Kundalini e një kombi

Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) është një fuqi të holla e Savitri të cilat pavarësisht se janë të gjitha të përhapur nuk ka manifestuar në mënyrë që mund të adhurojnë atë. Një përdorim bruto dhe të zakonshme të Savitri Mahashakti është bërë në formën e ngrohjes dhe të lehta. Përdorimin e saj të jashtëzakonshme është në krijimin e jetës. Parimi pasardhësit e Savitri Shakti të kozmosit është i pranishëm në trupin e njeriut shumë. Ashtu si 7 Chakras, 7 Dhatus, 7 Jihvas, 7 Gargs, 7 Bhuvans, 7 Ashwas, 7 rrjedh Shakti është kuptuar edhe si ngjyrë 7 7 kuajt e diellit. Me ndihmën e saj në botë është krijuar, futem dhe transformuar.

Sipas lajmeve njohur edhe përmes të mesme të praktikave të ndryshme shpirtërore vetëm një individi të veçantë Kundalini është zgjuar dhe me pushtetin e tij do, forca vitale mund të kryejnë detyra të tilla që nuk mund të realizohet lehtë nëpërmjet fuqisë trupore dhe ritet fetare. Në trupin e njeriut ka kaq shumë parime të pafund farën e cila kur ka evoluar mund të bëjnë njeriun të jashtëzakonshme. Ata janë të numërohen si Sidhas, Supermen, central elektrik i ndriçim dhe bazë shumë rrënja e mallkimit / boons. Ata kryejnë detyra të tilla gjigante që ato mund të ekzekutohen vetëm nga një qenie hyjnore të njeriut. Brenda detyra e krijimit dhe shkatërrimit që ai vepron në mënyrë të tillë që ajo mund të quhet e mahnitshme.


E gjithë kjo ishte për sukses individual. Zakonisht egoizmit te njeriu gjithmonë e përplot. Ai vetëm mendon për lavdinë e tij egoiste, argëtim, e guximshme dhe famë. Qielli dhe shpëtimi shumë të vjen nën këtë kategori. Duke i dhënë mallkon / boons e shton vetëm dhe kenaq egon e dikujt. Në këtë mënyrë zgjim Kundalini në mesin e eksperimenteve të njohura vjen nën flamurin e avancimit individual vetëm.

Një zgjim i koordinuar Kundalini është një eksperiment të lartë ngriti të shpirtit. Mbi këtu ego kandidate shpirtërore e (I) nuk do të mbeten të ngushtë dhe të kufizuar, por të bëhet të gjitha pervasively pafund. Gjithçka që bën ose mendon vetëm mund të çojë në mirëqenien e botës. Ai gjithashtu ka pjekur qëndrimin e tij të "botës është shpirti im" dhe "bota është familja ime", dhe kështu do të shfrytëzojë të gjitha dëshirat e tij për mirëqenien e botës vetëm. Ai ka mbetur asgjë me vete në thirrjen e tij. Ai që ka shkrirë dualitet në Advait (jodualitet) ka bashkuar njerëzit e thjeshtë në të lartë, ka konvertuar dëshirat në ndjeshmëri dhe do të mendojë dhe të veprojë për botën mirëqenien vetëm. Ai ka vetëm dëshirë një dhe se është për të parë lule humbje e ngjyrës dhe fruta ëmbël të paqes dhe vëllazërisë në këtë kopsht të quajtur botë.

Sa herë që Devarshi Narad afrua Zotit Vishnu ai kërkoi vetëm një pyetje dhe se ishte kur do të rrethanave të kësaj bote duke u përpjekur të kthehet paqësore. Dëshira Rishis është "kama ya dukha taptanam praninam artanashanam". Austerities e shenjtorëve zemre bujare është vetëm për të tjerët "(botë) mirëqenien. Përulësisë është e lashtë. Kjo është për shkak të kohës së kaluarës errët që njeriu është bërë egoiste. Ishte gjatë këtyre herë që praktikat e shpirtit shpirtërore dhe të arriturat për të kënaqur dëshirat ishin individuale egoiste. Sot në fushën e dëshirave Sidhis të marrë formën e egoizmit mendje të ngushtë. Por një nuk duhet të mendojnë se si të gjithë dhe në fund të të gjithë jetës. Ndoshta si një spiritualiteti përjashtim dhe aktivitetet kozmike mirëqenies janë të gjallë sot dhe madje edhe tani kjo na jep një paraqitje e shkurtër të ekzistencës së saj të përjetshme.

Në 3 vitet e fundit, ndërsa duke marrë parasysh rrethanat e tanishme, të gjitha praktikat e veçanta shpirtërore ekzekutuar në Shantikunj, Haridwar (Indi) mund të quhet aktivizimin e kombëtare dhe botërore Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprit). Shkëlqimi i zjarrit është më afër afërsi të saj. Mbi dhe mbi këtë të madhe distancë më të vogël është nxehtësia e saj me përvojë. Në të njëjtën mënyrë ri-zgjimin e energjisë Rishi lashtë është duke u zhvilluar në Haridwar (Indi) pranë zonës Saptadhara. Ndikimin e vet mbi kombin nga pikëpamja e afërsisë do të shihet në masë të madhe dhe të shpejtë. Por si shton distancë kështu do të ndikojë të kuptohen ngadalë por me siguri. Rrezet e para të lindjes së diellit janë parë në ujë. Në fillim paraqitje e shkurtër e tij është parë parë në majat e maleve dhe degët e sipërme të pemëve. Pastaj ngadalë drita e saj rrezaton kudo. Ajo përhapet në qiell të gjithë


dhe nga maja mali ajo përhapet në fushat banesë më poshtë. Në të njëjtën mënyrë që Mahaprajna Kundalini i cili është aktivizuar në këto 3 vjet do të shihet së pari në Indi. Dhe ngadalë por me siguri ajo do të më vonë u përhap në gjithë botën. Transformimit që do të zhvillohet për shkak të ndikimit të tij do të shihet në fusha të ndryshme në mënyra të ndryshme. Kjo është jo vetëm një mundësi, por është një fakt caktuar. Në kohët e lashta zgjimit të botës dhe Kundalini vendit ishte arritur nga Vishwamitra. Edhe në atë kohë ka pasur një transformim total të universit. Të gjitha rrethanat tepër të kishte transformuar për të mirë. Dhe tani e tutje kjo është pikërisht ajo që do të ndodhë. Ganges uji është sot duke u pastruar nga Govt. e Indisë duke përdorur një shumë të holla. Edhe fëlliqur në bazë të Ganges Manasi e Govardhan është duke u hequr dhe po rimbushet me ujë të reja, të pastër. Në të njëjtën mënyrë tani është koha për ne për të kapërcyer të gjitha elementë të padëshirueshëm në botë në mënyrë që të pastruar atë tërësisht. Qëllimi ynë i aktivizimit Kundalini është për të bërë në botë jetojnë një jetë idealist dhe nuk kufizohet në vetëm disa individë. Bota duhet të lirohet nga prangat e inethics, besimet verbër, traditat verbër dhe elementë të padëshirueshëm.

Si do të jetë ky transformim të bëhet? Përgjigja është se së pari do të kemi për të çrrënjosur të gjitha papastërtitë e botës. Në fakt le të ndonjë siklet të vijnë në rrugën tonë por ne do të marshojnë përpara në përpjekjen tonë.

Para se të luajnë me foshnjën në prehër një nënë ka për të nënshtrohen dhembjeve të lindjes ndërsa në dërgimin e fëmijës së saj dhe në atë kohë të gjakut merr nxehtë. Ndërsa pastrimi një hendek të pista një erë faull përhapet në të gjitha drejtimet. Kur një çiban operohet mbi të, çështje helmuese është emetuar. Lidhje me ilaçet Homeopati është thënë se ajo i parë nxit shtrembërimet e brendshme e sëmundjes për të dalë e trupit dhe pastaj ajo fillon shërimin e sëmundjes nga rrënjët shumë. Para se të ndërtuar një ndërtesë ka për të hedhur një bazë themel të fortë thellë në tokë. Para se të ngjyrosje pëlhurë në ngjyrime të ndryshme ai ka parë që të pastrohen. Ky aktivitet shumë është parë në ditët e fillim para se të Kundalini në mbarë vendin dhe në mbarë botën është i aktivizuar. Pa çrrënjosjes shtrembërimet,, urrejtja materializmi, arroganca, etika turpshëm, mendime të këqija e nuk mund të krijojnë mendim të ri. Kështu, nëse në ditët në fillim ka disa shkatërrimi dëshmuar, të kuptojnë se një poçar është parë wetting baltë, rrahje atë me një shkop dhe me këmbët e tij është shkelur ajo. Dhe mbi dhe më lart, duke i dhënë balta një formë të një tenxhere në një rrotë e rradhës. Më pas bëri edhe bakes pots në furrat e nxehtë. Në krijimin neo të kësaj epoke kjo metodë shumë është duke u shfrytëzuar në mënyrë që të sjellë një transformim në mbarë botën. Asnjë duhet dëshpërim kur ata shohin shkatërrimet dhe fatkeqësitë në botë.

Sa herë që një Vaidyaraj bën ilaçe tepër i çmuar se ai mbi dhe mbi dërrmues bimëve me një mortajë dhe shtyp gjithashtu heats e tyre në zjarr flakëron. Ky aktivitet duket sikur


herbs janë duke u njëpasnjëshëm të pulpës ende rezultatet e tij janë jashtëzakonisht të dobishme. Kjo është ndeshjen e parë të një të ardhme të ndritur. Para një farë të bëhet një pemë që ka të kalb në tokë, pasi që të bëhet një fidan dhe pastaj kthehet në një humbje e ngjyrës lule pemë dhe fruta. Duke hequr traditat e kaluara të padëshirueshme të botës së sotme e do të duhet të remould atë në mënyrë të tillë që e do të merrni një vizion të drejtpërdrejtë të lavdisë të njeriut.

Për shkak të fillimit të monsoons e sheh fëlliqur kudo. Për shkak të erës dhe shiut hutments janë shkatërruar dhe ndërtesa të mëdha janë rrafshuar me tokë. Por në një kohë shumë të shkurtër shtretërit e lumenjve të thatë janë të mbushura me ujë të shiut. Fushat e fermerëve çel me gjelbërim kudo. Kjo kohë do të korrespondojnë me 21 rr shekullin ku njëri do të shohin, avancimin kulturës dhe lavdia e tërë botës. E fundit 13 vitet e 20 -të shekullit do të jetë e plotë e konfliktit dhe fatkeqësitë. Gjatë monsoons muret e fushave të thyer dhe nuk do përmbytjeve të lumenjve, përrenjve etj Një duhet të kuptojnë se fundit 13 vitet e 20 -të shekullit të ishin të këtij lloji, në të cilën u mblodhën retë e errëta në qiell, ku rrufe terrorizuar një dhe të gjithë dhe ngjarjeve të padëshiruara ndodhur. Por në fund të fundit retë e errëta zymta të rezultojë në kohë të ardhme të mirë. Çdo situatë e tmerrshme vetëm mund të japë rezultate të mira më vonë.

Njeriu punon në botë. Dhe reagimi i saj duhet të jetë përballur gjithmonë. Por ligji hyjnore është krejtësisht e ndryshme. Në të parë një atmosferë është krijuar. Dhe kështu krijesa, individët dhe objektet janë të ndikuar nga ai. Në të tyre të ngrohjes prirur të ftohtë e kohës,, monsoons krijojnë atmosferën e tyre. Një lehtë mund të shohim ndikimin e vjeshtës dhe të sezonit të pranverës. Transformimit Era gjithashtu mund të kuptohet si një aktivitet hyjnore ngjashme me ndryshimet sezonale. Këtu atmosfera padukshme delikate luan një rol të madh. Në të dy parimeve inerte dhe të ndërgjegjshëm të prekur.

Ndikimi i zgjimit të kombëtare dhe bota Kundalini Shakti (fuqia hyjnore Gjarprin) do të shihet kur ai ndikon çështje inerte, krijesat, njerëzit dhe rrethanat. Tokës do të bëhen më pjellore, minerale xeherore do të shtoj së bashku me raportin e gërmimeve të saj. Minerale xeherore do të jetë shumë më shumë në peshë se sa njeriu në të vërtetë kërkon. Ka kurrë nuk do të jetë një mungesë të naftës së papërpunuar. Kimikateve do të jenë në dispozicion në sasi të mëdha. Qeniet njerëzore nuk do të duhet të mundin të vështirë të rriten pemë, barëra etj shkak të lëvizjeve në Nënë Natyra ata do të rriten të tyre. Nuk do të ketë mungesë të rrugëve ujore. Herbs e pyjeve, si koha e lashtë do të jetë përsëri në mënyrë tepër të çmuar që ajo do të ndihmojë në shëron sëmundje të ndryshme. Krijesa të dobishme do të jetë në rritje dhe do të jetojë për një kohë të gjatë. Ato krijesa që janë të rrezikshme nuk do të shtohen në masë të madhe dhe ata mezi do të jenë në gjendje për të shpëtuar jetën e tyre. Minerale do të shtojë në ujë dhe në këtë mënyrë do të kapërcejë ndotjes. Dirt do të ulet dhe pastërti do të jetë në rritje. Fatkeqësive natyrore do të jetë


shumë e rrallë. Për shkak të Nënë Natyra bërë të favorshëm, fatkeqësitë natyrore si përmbytjet, zi buke, ciklonet, tajfunet, etj do të ulet.

Sigurisht, forma e njeriut do të mbeten të njëjta si shihet sot. Megjithatë, në 21 st shekullin e personalitetit të tij të brendshëm në nivelin e shpirtit dhe psikës do të transformohet në masë të madhe. Gjithkush do të urrejnë zakonet turpshëm dhe laik kurrë nuk do të ndikohet nga ai. Ata kurrë nuk do të anë me plaçkitje, krimin, veprimtari të paligjshme, kontrabandës, etj ashpërsi Kur në pjesën më të madhe nuk do të jetë një mbushje e tepërt me karakter të devotshëm, të veprimit, natyra e mirë dhe gentlemanliness, njerëzit turpshëm nuk do të sillen keq dhe kështu do të dështojnë të ketë sukses në liga aktiviteteve. Mushkonjat, fluturon riprodhohet në dirt dhe pleh. Aktiviteteve të paligjshme dhe normat e krimit të rritur vetëm kur ata nuk janë penguar në mënyrë të vendosur. Kur në çdo hap që do të përballet me pengesa, kundërshtimet, etj opozitës, si mund të ketë sukses ndonjëherë? Kur sjellja gentlemanly do të jetë në rritje, sjellja e turpshëm nuk mund të ngrejë individualitet të tij, as edhe guxim sillen keq.

Njerëzit do të jetë e plotë të, pavarësisë së besimit dhe punë e vështirë. Prandaj nuk ka asnjë arsye pse situata si varfëria, mungesa e materialeve etj mund të mbizotërojnë. Nëse natyra e njeriut punëtor dhe urtësinë shton, pse ai do të përballet me një mungesë në çdo fushë të jetës? Nëse proliferates bujari, njerëzit do të marrin trishtim e tjetrit në shpatullat e tyre dhe të ndajnë gëzimin e tyre me të tjerët. Kështu nuk do të marrë hak në zemërimin e as do të dëmtojë askënd.

Kur egoizmi individual dhe vulgaritet riprodhohet ajo çon në imperializmit, kolonializmit, shtypjes, ngacmimet etj, së bashku me aktivitetet e tjera ndyrë. Si rezultat i luftërave të pasojnë dhe numër të pafund të njerëzve të vdesin. Në të vërtetë egoizmi individual të çon në shkatërrim në masë. Në luftë të dy palët të marrë mundi dhe ata marrin në një gjendje të tillë thyer që ata mund të arrijnë vetëm feebly të ekzistojë. Për aq kohë sa ekzistojnë tërbimin e luftërave deri atëherë ajo duket sikur ne jemi të pamposhtur. Por kur lufta tërbimin vdes poshtë, e kupton se ai ishte asgjë tjetër përveç vetëvrasjes. Kur diskriminimi dawns në mendjen tonë, ne kuptojmë se diferenca e mendimeve mund të zgjidhen nëpërmjet dialogut ose nëpërmjet komisioneve gjyqësore. Ndoshta rezultati përfundimtar mund të thotë një humbje për një parti por ajo është padyshim më e dobishme se trauma e luftës. Kur ky realizim do të lindë nga psikikën e të gjithë njerëzve, atëherë kurrë nuk do të ketë beteja të vogla apo të luftërave gjigant.

Ka aq shumë pushtet në punën e vështirë të njeriut së bashku me urtësi se në qoftë se ajo është përdorur për qëllime kreative, kështu material comforts mund të mund të


prodhohen. Me përdorimin e njeriut të saj mund të arrijë lumturi, kultura dhe të gjithë bukurinë raundin e Demi-perëndi. Kur kjo tokë do me bollëk me individët treading në rrugën e etikës, vetëm atëherë do të shohim lavdinë dhe comforts ngjashme në qiell.

Në ditët e ardhshme, ne patjetër do të shihni një atmosferë të tillë. Gur themeli i saj është duke u hedhur poshtë nga kjo do të thotë që quhet zgjimi i Kundalini Shakti në mbarë botën (fuqia hyjnore Gjarprin) dhe në 3 vitet e fundit ajo ka arritur me anë të austerities intensive.

Në kohën e transformimit rrethanave qiellore do të vazhdojë si sundim i Ram (ose Ram Rajya). Ajo do të jetë shumë e përshtatshme për të thirrur atë "Kthimi i Artë Satyug dmth Age".

KAPITULLI XVIII IMPORT thellë e AUSTERITIES Kundalini dhe udhëzime NEVOJSHME

Çdo objekt ka vet formën e tij të dukshme dhe të padukshme. Gold është një mineral shumë të vlefshme. Kur bashkohet me baltë tokën del si ore. Por në pastrimi kjo ore ajo është shitur me çmime të larta në treg. Dhe me këtë stolitë e arit të bukur janë bërë. Por kur nëpërmjet trajtimit kimik është konvertohet në ar hirit, ai manifeston cilësitë mahnitëse. Kjo ndihmon në marrjen e një trup të dobët shumë të fortë. Kështu njeriu mund të jetojnë një jetë më të gjatë. Këto karakteristika të veçanta janë atje në mineraleve të tjera. Zakonisht njerëzit e përdorin atë për të bërë disa nene. Por, kur ata janë trajtuar kimikisht, hirin e këtyre mineraleve të manifestuar cilësi të mëdha. Pjesa e hollë e një grimcë rërë ndihmon në krijimin e energjisë atomike. Nga kjo e merr, energji elektrike rrezet ndryshme, rrezatimit dhe të armëve. Kjo është subtilization e asaj që është bruto.

Ky është një fakt i njohur mirë se forma delikate e çdo objekt ka fuqi pafundësisht më shumë se aspektin e saj bruto. Në krahasim me një grumbull të energjisë atomike baltë mund të ekzekutojë detyra gjigante. Në krahasim me trupin e mendjen tonë janë më energjik. Me avull është më e fuqishme se uji. Shpirti është i padukshëm por kur ajo


përparime të mëtejshme të manifestohet si shenjtorë, Rishis, burrat hyjnore dhe incarnations.

Në të njëjtën mënyrë, subtlization të ekzistencës njerëzore gjithashtu mund të bëhet përmes Yoga dhe austerities shpirtërore. Një njeri e pendesës zgjon potencialin e tij trupore hyjnor. Avulli mund të ndihmojë të drejtuar një tren. Kur pemë bambu fshij kundër njëri-tjetrit, një zjarr në pyll është parë për të manifestuar. Ky ndikim shumë të manifestohet me anë të praktikave shpirtërore të austerities. Kur në një lente qelqi rrezet diellore të shpërndara janë përqendruar në një pikë të vetme, ndez e zjarrit janë parë. E njëjta gjë vlen për rezultatet e praktikave shpirtërore dhe austerities.

Via bashkon demeaned njeriut Yoga të shtetit në madhështinë e botëve hyjnore dhe kjo bashkimi çon në shkrirjen e lartë me të ulët. Kur telat e kontaktit të energjisë elektrike ata të bëhen të fuqishme dhe kështu të kryejë detyrat tona dëshiruar. Një trokitje e lehtë mund të japë ujë vetëm aq kohë sa tank për të cilat ajo është e lidhur mbetet e mbushur me ujë. Është shumë e qartë se tank e energjisë hyjnore nuk është bosh dhe trokitje e lehtë të bashkuar për ajo u jep ujë për sa kohë që asnjë pengesë vjen në rrugën e saj. Kur vetëdija njerëzore imbibes energjisë hyjnore e Perëndisë, shumë shpejt ai bëhet Zotit nga njeriu, Purushottam nga Purusha dhe të madh nga të qenit i përulur. Natyra përhapur të trupit së bashku me vetë rritjes rrit potencialin e saj shumë. Në krahasim me një luan jo vetëm që është trupi i një elefant gjigand, por mund të i saj gjithashtu është shumë më e fuqishme. Në krahasim me një fëmijë jo vetëm që është trupi i një të rrituri më të fortë, por kapacitetin e tij për të punuar shumë, është shumë më e madhe. Austerities i një aspirant shpirtërore e bën atë një Sidha (realizuar shenjt).

Austerities përgjithësi nuk të ketë sukses kur nuk bashkuara për kontrollin e vetë, një karakter radiating dhe një ndjenjë të shërbimit të qenieve të tjera. Si mund një farë të bëhet një pemë, nëse ajo nuk është shikuar pas duhet dhe furnizuar me tokë pjellore, ujë etj Ky parim vlen edhe për shumë metoda zgjimit Kundalini shumë.

Zgjim Kundalini do të thotë intensifikimin dhe aktivizimin fuqitë hyjnore të fshehura në vetëdijen tonë. Ajo mund të realizohet në mënyra të ndryshme për qëllime të ndryshme në të gjitha organet 3.

Ka 14 mënyra për aktivizimin e mësipërme. Këto 14 glories mund të krahasohet me 14 bizhuteritë që doli ndërsa oqean ishte rrahur. Klasifikimin e saj mund të kryhet në këtë


mënyrë. 6 Chakras përgjatë dmth Merudand duke filluar nga Mooladhar upto Kamal Sahasrar mund të quhet një medium i fuqishëm që ndihmon në kapërcimin e pengesave në prodhimin e glories të arenën materiale. Arritjet e saj e bën njeriun të fuqishëm, të pasur dhe të plotë të ndërmarrjes. Mbi këtë bazë një aspirant shpirtërore të bëhet pafundësisht më i fuqishëm se një laik. Organet tona nuk janë më kuptim dhe në vend të eksternalizuar duke u bërë të mbyllur, të punojë në një arenë shumë të gjerë. Ata skena që nuk mund të shihet nga sytë tanë bruto janë qartë të dukshme për sytë tonë hyjnore. E njëjta gjë vlen edhe për organet shqisore të tjera. Arritjet në lidhje me botën e bruto si televizioni, dëgjimi larg Dashuri, telepati, kontrollin e objektit, rrjedhin jetike fuqi, Shaktipaat, duke e ditur etj ardhmen mund të imbibed në aktivizimin e Kundalini e trupit bruto. Nëpërmjet këtij të mesme mund të manifestohet Ojas, Tejas dhe Varchas.

Në bazë të 5 sheaths mund të zgjojë Kundalini (fuqia hyjnore Gjarprin) të trupit delikate. 5 sheaths mill quajtur ushqim, mill jetike, mill mendore, mill njohuri, mill lumturi janë të mbuluar shtresa mbi vetëdijen tonë. Në të janë gjetur 5 elementet dhe 5 Pranas. Ata janë quajtur edhe 5 botëve ose 5 extensions. Kur këto potenciale të zhvillohet kandidate shpirtërore fillon kontaktuar botën e padukshme. Zakonisht njerëzit e kuptojnë vetëm botën bruto të dukshme e emrave dhe të formave të objekteve dmth. Por kur Kundalini e trupit të holla e një aspirant shpirtërore është e zgjuar, njeriu kontakte botën e padukshme. Ai merr bashkangjitur Pitrus, demi-perëndi etj dhe ka një të japë dhe të marrë marrëdhëniet midis tyre. Ai tani e kupton misteret e fshehura të Nënë Natyra. Ai mund të parashikojnë ngjarjet e ardhshme. Bazuar në këtë urtësi duke e bërë rregullime të prirur e të mund të përfitojnë nga rrethanat e favorshme dhe pengesa mund të warded off. Në psikikën e laikë mund të sjell të menduarit të devotshëm dhe të civilizimit njerëzor në këtë mënyrë mund të formohem me vend.

Ka 3 aplikimet e trupit rastësor dhe ajo quhet Granthi Bheda. Në mes të kokës është Brahmagranthi dhe quhet edhe Kailash apo Ksheersagar Mountain. Ajo quhet Qendra polar që është i përfshirë gjithmonë në japë dhe të marrë me energjitë kozmike. E dyta është Chakra Vishnu në rajon zemër. Ajo mund të quhet shpellën e ndërgjegjes. Kjo është qendra e emocioneve të ndjeshme. Gjatë këtu e merr, kënaqësi kënaqësi dhe paqe. Përveç marrjes tonë të lartë psikikën e statured duhet myk të kuptuarit e të tjerëve në një mënyrë pozitive me ndihmën e fuqisë së Vishnugranthi. E treta është Rudragranthi. Ajo është gjetur në Chakra (kërthizë) Naabhi. Në këtë rajon e gjen trupore, shëndeti shkëlqim, madhështi, pushtet, e guximshme, kreativiteti dhe shtim. Në këtë zonë një gjen Chakra Mooladhar. Kohë të gjatë pushimi vendin e Kundalini Shakti është në këtë rajon. Me sulmin e forcës vitale ajo mund të jetë zgjuar, ngriti lartë dhe u dërguan në portat e Brahmalok.


6 Chakras e trupit bruto, 5 sheaths e trupit delikate dhe 3 Granthis (nyje) e trupit të rastit të shtoni deri në 14 në numër. Në mesin e tyre 7 janë nga njerëzit më të larta (Lokas) dhe 7 i botëve poshtme. Eksperimentet janë realizuar në mënyrë që të rrisin 7 dhe 7 mbetura janë eksperimentuar mbi mënyrë për të ndaluar ata nga një rënie. Ekzistenca e njeriut mund të konsiderohet si një oqean dhe nëpërmjet adhurimit 3-fish Kundalini ajo mund të jetë rrahur. Në terma realë trupit është një demon dhe mendjes është një demi-zot. Kur të dy kryejnë austerities e Yoga, ata marrin 14 bizhuteritë të përmendura më lart. Në churning mitologjike e oqeanit përshkrimin e saj është dhënë në mënyrë simbolike. Trupi i njeriut përbëhet nga 5 elementet dhe forcat e jetike 5 besohet të jetë aq i thellë dhe të gjerë si deti. Nuk ka nevojë për të humbur larg në botën e jashtme në mënyrë që të arritur objektet e dëshiruar. Çfarëdo që ju dëshironi është i pranishëm brenda jush. Pse kërko jashtë? Ashtu si miskut e një dreri duhet të shikohen për brenda trupit.

Me pak fjalë kjo është përmbledhje e Kundalini adhurimit, ku një hyrje, përshkrimin dhe metodat e adhurimit janë dhënë në faqet e parë të këtij edicioni. Por qëllimisht të dhënat nuk janë dhënë në lidhje me 14 praktikat e shpirtërore. Sepse kjo është si eksperimente mbi shpërthimet atomike. Para se të hyjnë metodat e saj ne duhet të dini në atë shtet, për të cilin individi, për atë qëllim që ju doni të zgjojë Kundalini. Për fillimin e aktivizimit Kundalini pa e ditur se të gjitha këto detaje është si një fëmijë ngatërrime me një bombë. Keqpërdorimi i pushtetit Kundalini mund të çojë në rrëzimin e tmerrshme të atij personi. Për hyrje të reja dhe më pak njerëz vigjilent ka shtigjet e diturisë përkushtimit të veprimit, si dhe aktivizimi hyjnore intelektin. Nëse ata e bëjnë këtë shumë, ajo është më se e mjaftueshme.

Asnjë duhet të jetë tepër i shqetësuar për të mësuar zgjimit Kundalini dhe askush nuk duhet port dëshirën e arritjes realizimit të vetë nga fiksohem ose me keq. Të paktën për një shekull do të marrë përgjegjësinë e njerëzve të mësimdhënies kësaj kërkese të madhe në bazë të kapaciteteve të tyre individuale. Unë do të vazhdojnë edukimin e tyre në këtë drejtim. Edhe nëse trupi bruto të mia fizike nuk mbetet në këtë botë por me ekzistencën time delikate unë do të vazhdojë shërbyer njerëzve në këtë drejtim.

Asnjë kandidate e përshtatshme shpirtërore do të përjetojnë kurrë, se për shkak nuk kishte njeri për të mësuar atij / saj metodë kjo e zgjimit Kundalini, ata nuk mund të arrijë në qëllimin e tyre të dëshiruar. Ashtu si të gjithë pushtetin e përhapur hyjnore nxiti mua për të kryer Mahapurashcharan në 24 vjet dhe jo vetëm tregoi metodën e aktivizuar Shakti Kundalini e vendit tim (Indi) me anë të austerities intensive prej 3 vitesh, së bashku me të më dha çdo gjë që ishte e nevojshme për të arritur qëllimin. Në të njëjtën mënyrë edhe unë do të bëjë përpjekje për ata Parivar Prajna në mesin e të cilët dëshirojnë të marrin rekurs në Kundalini Shkencës për mbledhjen e kompetencave të veçanta për një qëllim të veçantë


dhe për t'u dhënë atyre gjithçka që është e nevojshme për të arritur qëllimin e tyre të shenjtë.

LET US GJITHA Lutuni për WORLD paqës dhe vëllazërisë

ALBANINAN DIVINE SERPENT POWER BOOK OR KUNDALINI AWAKENING  
ALBANINAN DIVINE SERPENT POWER BOOK OR KUNDALINI AWAKENING  

According to Tibetan texts the chief energy centers of the human body lie in the head, throat, heart, solar plexus and center of the genital...

Advertisement