__MAIN_TEXT__

Page 1

Konekaupan

SYKSY 2019

YKKÖSKETJU


Kovin ennakkomyynti 140 vuoteen!

MUUTA 336F KYSY 3

AN T K AMP

A! JAHINT

UUSI 3332FT - 3336FT ETUNIITTOMURSKAIN Parempi nostokorkeus, huollettavuus, karhon, vastapeltien ja sängen pituuden säätö. 3636FT oli jo kuningas, 3336FT on vieläkin enemmän!

MUUTA

ILÖ PO M A Y KS

ISTOHIN

ILÖ POIS

8 290 €

TOHINT AAN! A! JAHINT AMPAN KYSY K FRO eteen tai taakse, hydraulisella sivusiirrolla.

FHP 250PLUS PIENNARMURSKAIN

Roottorien kierrosluvut, laakerointi leikkaavien terien määrä eivät jätä ketään kylmäksi.

TA AN!

MUUTA

M A Y KS

MUUTAMA YKSILÖ PO ILÖ POIS

ISTOHINTAAN!

TOHINT AAN!

3332MT Racecar POISTOHINTA

Exacta CL EW POISTOHINTA

10 133 €

M A Y KS

FHP 250 Plus POISTOHINTA Suositushinta 10 071 €

15 150 €

Suositushinta 12 209 €

SÄÄSTÄ CL EW JA GEOSPREAD LEVITTIMILLÄ! Vaakalevittimellä tehostat ja tarkennat lannoitusta. GEOSPREAD ja lohkoautomatiikka vielä päälle!

Suositushinta 17 817 €

RACE CAR SUSPENSION 3332MT JA 3336MT VARIO NIITTOMURSKAIMET Eleetön maanpinnan seurantakyky ja valtavat liikevarat. Variossa 40 cm sivusiirto.

2832FS karhottava POISTOHINTA

11 459 €

Suositushinta 14 141 €

2832FS MARKKINOIDEN AINOA OIKEASTI KARHOTTAVA ETUNIITTOKONE! Kestosuosikki!

KYSY 2628M 2,8 M KAMPANJAHINTA!

MA MUUTA

YLIVUO

T

KSILÖ EINEN Y

POISTO

N HINTA A

2524M niittokone POISTOHINTA

5 629 €

Suositushinta 7 481 €

KVERNELAND 2624M -NIITTOKONE Pienestä paras Kveneland-niittopalkki. 2 asti Konekaupan ykkösketju Syksy 2018 Paras niittojälki, voimansiirto ja öljytilavuus.

MUUTA

M

Ö POIS A YKSIL

AAN! TOHINT

5087MN perhonen POISTOHINTA

27 371 €

Suositushinta 34 646 €

KVERNELAND 5087MN NIITTOMURSKAIN Paras kevyen sarjan perhonen! Vain 2100 kg ja lähes 9 m niittoleveys. Pienemmälläkin traktorilla valtava niittoteho, joko karholle tai levälleen. Kverneland niittopalkki pyörein ja paras niittoKaikki hinnat alv 0 %.lautasin Ilman rahtikuluja. jälki. Hydraulisesti säädettävä mekaaninen kevennys!


Kampanjamalleissa jopa yli 10% erikoisalennuksia tehdastilauksiin! Suoran kaupan poistohinnat vain viimeisiin varastoyksilöihin!

LAND ENDURON KYSY MYÖS KVERNE TA A! KAMPANJAHIN

MUUT AMA

Y KS I L

CLC Pro Classic 3,0 m POISTOHINTA

12 620 €

Ö PO

I STO H

INTA A

Suositushinta 14 180 €

N!

KVERNELAND CLC PRO CLASSIC CLC Pro Classic -kultivaattori. Kvernelandin auroista tutu lämpökäsittelyosaaminen, huoltovapaat lehtijouset, samat auran kärjet ja valtava muokkausteho!

KVERNELAND QUALIDISC FARMER Kverneland Qualidisc -lautasmuokkaimissa on 2-rivinen kuulalaakerointi ja 5-huulinen labyrinttitiiviste laakerin suojana. Kahden vuoden takuu!

MUUTA

M A Y KS

ILÖ KIE

ED-200-4-28 paluuaura POISTOHINTA

19 508 €

KOIN JA

KUORIM

Suositushinta 22 684 €

IN POIS TOHIN

TA AN!

Kverneland aurat, lämpökäsiteltyä keveyttä ja kestävyyttä. Hiilikarkaistu siipi ja induktiokarkaistut rungot. Maailman eniten myytyjä auroja 140 vuoden kokemuksella. Kysy myös muita varastomalleja!

MUUT AMA

Y KS I L

Ö PO

I STO H

Qualidisc Farmer 3,0 m POISTOHINTA

12 580 € MUUTA

Turbo S 3000 tasoituslautasilla POISTOHINTA

12 639 €

M A Y KS

ILÖ POIS

INTA A

N!

Suositushinta 15 287 €

KVERNELAND QUALIDISC Paras laakerointi ja 2 vuoden takuu. Kartionmallinen kiekko ei muuta työskentelykulmaa kuluessaan. Jälki puhuu puolestaan. Actiflex sekoittava jyrä. TOHINT AAN!

Suositushinta 14 201 €

TURBO SOPII KULTIVOINTIIN JA KYLVÖMUOKKAUKSEEN Markkinoiden jäykin, murustava piikki säilyttää työsyvyytensä. Turbo on kokoluokassaan Kaikki hinnat alv 0värisevä %. Ilmanja rahtikuluja. suvereenisti yksin.

www.agritek.fi Hinnat rajoitettuun erään koneita. Kaikki hinnat 3alv 0 %. Konekaupan ykkösketju Syksy 2018 Ilman rahtikuluja.


Kvreneland ES on maailman yleisin paluuauramalli, joita on valmistettu lähes 25 000 kpl ympäri maailmaa. Suomeen aurat myydään lähes yksinomaan kiekkoleikkurein ja kuorimin varustettuna, mutta luomuviljelijät ovat keskimääräistä kiinnostuneempia esiaurojen mahdollisuuksista. ES-auraa saa myös 100 cm ojasvälillä, joilla saadaan auraan lisää avaruutta.

Muokkaus - mekaaninen r Lautasmuokkain rikat, vihantavilja ja möhöjuuri kuriin

Kverneland Qualidisc lautasmuokkain sopii rikkojen ja vihantaviljan idätykseen. Tavoitteena on vähentää rikkakasvipainetta sekä idättää vihantavilja ennen lopullista muokkausta, jotta peltohygieniaa voitaisiin parantaa. Tärkeä yksityiskohta on myös rapsin viljelyn aiheuttaman möhöjuuren leviämisen hallitseminen. Qualidisc pilkkoo terävillä kiekoillaan juolavehnän juuria ja idättää juurenpätkiä, mikä luo paremmat edellytykset tappaa juolavehnää myöhäisemmällä muokkauksella. Toki edellytyksenä on, että juolavehnä todella saadaan tukahdutettua mekaanisesti hyvällä muokkauksella tai ihan rikkaruiskutuksella, ettei homma lähde lapasesta.

Kultivointi vaihtoehtona

Kverneland Turbo -kultivaattorilla saadaan aikaan voimakas multaus, joka idättää puinnin jälkeen rikkoja ja vihantaviljaa. Itämisen jälkeen syvempään kunnolla kultivoitaessa saadaan tukahdutettua juolavehnää. Tämäkin onnistuu Turbolla, koska suurin työsyvyys on käytännössä 20 cm. Turbon piikki on joustopiikiksi poikkeuksellisen jäykkä ja erikoisen geometrian ansiosta piikki säilyttää hyvin työsyvyytensä.

4

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Toisaalta joustopiikin tehokas värinä murustaa, mikä antaa Turbolle käyttöikkunan myös kevätmuokkauksiin hanhenjalkavantailla. On kuitenkin hyvä muistaa, että piikin värinä, ja tämän myötä murustava vaikutus, vähenevät muokkaussyvyyden lisäämisen myötä. Turbo -kultivaattorin ja Qualidisc -lautasmuokkaimien yhteydessä usein käytettävä Actiflex -jyrä sekoittaa ja lajittelee juuret maan pintaan, jolloin ne kuivuvat ja menettävät elinvoimaansa. Tämäkin on osa rikkakasvien mekaanista torjuntaa.

Kultivointi tarjoaa uusia mahdollisuuksia syvempäänkin muokkaukseen

Kverneland CLC kultivaattorin työsyvyys on 10cm:stä alkaen aina 30cm:iin saakka. Syvään muokattaessa saadaan poistettua maaprofiilista vaakasuuntaisia tiivistyneitä kerrostumia, jotka rajoittavat veden ja ilman liikettä sekä juurten kasvua. Maan kapillaarinen vedennousu paranee kuivuuden vaivatessa ja toisaalta märän kelin liika vesi pääsee nopeammin syvempiin maakerroksiin. Samoin kaasun vaihto tehostuu maaperässä ja maaprofiilin mekaaninen vastus pienenee ja juuret kasvavat syvemmälle. Jäykkäpiikkinen CLC kultivaattori ei kuitenkaan nosta syvältä

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.


Lautasmuokkaimen tulee saada aikaan mahdollisimman tasainen muokkauspohja, jossa koko maaprofiili on leikattu siististi irti koko työleveydeltään. Qualidisc Farmer lautasmuokkaimessa on 52 cm lautanen, jonka työskentelykulma ei muutu, vaikka lautanen kuluisi vuosien varrella. Kulumista voi myös kompensoida erikoissäädöllä. Lautasten laakeroinnissa on 2 vuoden takuu. Farmer-mallisto kattaa työleveydet 3 m nostolaitemalleista 6 m hinattaviin. Qualidisc Pro mallissa on isompi 60 cm lautanen. Qualidisc Farmer on kampanjamalli.

Turbo on erittäin kilpailukykyinen kultivaattori jopa 20 cm työsyvyyteen saakka. Erittäin jäykkä, erikoisgeometrinen joustopiikki pitää työsyvyyden ja mahdollistaa monikäyttöisyyden sekä syksyllä että keväällä. Turbon värisevä piikki murustaa erittäin tehokkaasti, mikä mahdollistaa käytön hanhenjalalla myös kylvöpohjan muokkaukseen keväällä. Alkaen 11 512 € alv 0 %. Kampanjamalli.

n rikka- ja tautitorjunta raakaa maata pinnalle, mikä olisi haitallista maan kasvukyvylle. Siipiteriä tarvitaan, kun halutaan matalissa muokkaussyvyyksissä täydellinen läpileikkaus maaprofiiliin, jolloin kasvijätteet muokataan ja lajitellaan maan pintaan. Ne toimivat sitten myös haihtumissuojana kuivumista vastaan. Todella syvään tai kosteissa oloissa muokatessa siipiterät on tosin syytä jo irrottaa, koska syvällä ajettaessa siipiterän yläpuolella oleva maanpaine välittyy lähes suoraan muokkauspohjaan, tätä näin ollen tiivistäen. Siipiterien irrotus onnistuu CLC:ssä kätevästi vain pari pulttia irroittamalla.

Kyntö on usein perusta kasvukunnolle

Kyntäminen muokkaa maata syvältä erittäin kuohkeaksi, jolloin saadaan vesitilaa ja nopea maan kuivuminen. Kyntäminen on paras mekaanisessa juolavehnän torjunnassa, mutta tarkan viljelijän katse on myös yksityiskohdissa. Kuorimet tai esiaurat tulee säätää oikein ja niiden tulee toimia tehokkaasti, jotta kasvijäte saadaan käännettyä maahan ja tautipainetta pidettyä kurissa. Kyntämiselle asetettavat vaatimukset kasvavat, sillä Glyfosaattikielto tulee väjäämättä. Itävalta teki jo oman linjauksensa ja Ranska elää viiden vuoden siirtymäkauttaan kohti Glyfosaattikieltoa tutkien mm. maanpeitekasvien mahdollisuuksia. Suomessa kynnetään entistäkin tarkemmin jatkossa riippumatta siitä, mitä mahdollisuuksia maanpeitekasveilla saadaan aikaan.

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.

Kverneland CTC kultivaattori tekee kerta-ajolla valmista jälkeä. Piikin erikoiset työskentelykulmat, äärimmäisen kevyt piikki, erikoisteräs ja huoltovapaa lehtijousilaukaisu yhdessä runkorakenteen ja jyräteknologian kanssa laativat uudet normit hinattaville kultivaattoreille. Alkaen 49 669 € alv 0 %.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

5


Uusi Kverneland TLX pintalevitin.

Kverneland MULTIRATE avulla saadaan täydennyslannoituksen levityskartat (VRA) tehokkaammin käyttöön MULTIRATE-toiminnon avulla Kverneland TLX GEOSPREAD pintalevitin levittää apulannat tarkasti kartan antamien tietojen mukaan. Kartasta mitataan levitysmäärä enimmillään kahdeksasta mittauspisteestä ja näitten perusteella määritetään levitysmäärä per levityslautanen. Lähtötiedoiksi levityskartan tekemiseen tarvitaan tieto siitä minkä verran pellossa on biomassaa. Tämä saadaan esimerkiksi

satelliittikuvista. Myös edellisten vuosien satokarttoja voidaan hyödyntää levityskartan tekemiseen. Näitten avulla päästään määrittelemään mihin pellon osaan tarvitaan lisälannoitusta enemmän, minne vähemmän. Kverneland TLX GEOSPREAD levittimessä on isokokoinen säiliöllä ja suuri läpivirtaus; levitin onkin suunniteltu suureen työsaavutukseen. Perusrakenne on tuttu muista Kvernelandin ISOBUS-levittimistä: neljä vaaka-anturia, kaksi karamoottoria per levityslautanen, lautasten keskellä oleva lieriö on kuitenkin korkeampi ja siivekkeet isommat suurempaa virtausta varten.

Lue lisää Kverneland-levitinmallistosta osoitteesta kverneland.fi

6

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Pintalevitin ohjelmisto ja levitysmääräkartta.


Kverneland iXtrack T sarjan ruiskuissa on uusi iXspray -ohjelmisto.

Koska jokainen kasvi on parhaan huolenpidon arvoinen Kverneland iXtrack T, jokaiselle jotakin

Agritechnicassa 2019 esitellään Kverneland iXtrack T3 ja T4 mallien isoveli iXtrack T6. Kaikkiin malleihin saa teräs- tai alumiinirakenteisen puomiston, hallintalaitteet ovat helposti käytettävissä, ja säiliökoot ovat 2600 - 7600 litraa. Kvernelandin ruiskumallisto on suunnitteltu viljelijöiden kanssa ja heidän mielipiteitään kuunnellen.

Tämän lisäksi ruiskun pumppu ja venttiilistö on sijoitettu niin että ruiskun putkistoihin jää mahdollisimman vähän jäämänesteitä ja myös laitteiston huuhteluohjelmaan tarvitaan vähemmän vettä.

Suutinkohtainen hallinta

Kverneland iXflow-e järjestelmässä neste puomistossa on jatkuvassa kierrossa ja suuttimien aukaisu ja sulku ohjataan sähköisesti, suutin kerrallaan. Suuttimet voidaan myös ryhmitellä tarvittavan ruiskustilanteen mukaan isompiin kokonaisuuksiin tai jättää kokonaan pois esimerkiksi leveämmän ajoväylän kohdalla. Yhdessä tarkan paikkatiedon kanssa saadaan suutinkohtaisen automatiikan parhaat hyödyt käyttöön, eikä mitään mene hukkaan.

iXtrack T6 on ketterä kokoisekseen.

HSS teräspuomit 40 metrin työleveyteen saakka.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

7


Uudessa u-drill 6001 plus kylvölannoittimessa lannoitteen sijoitus on joko taakse samaan vantaaseen tai eteen lautasmuokkaimen toisen rivin lautasen taakse, jolloin se sijoittuu joka toisen kylvörivin väliin.

1 3 5

2

4

Uusi u-drill 6001 plus Kverneland u-drill on uudistunut. Kaikki u-drill 6000 sarjan toiminnalliset komponentit ovat säilyneet samanlaisina, koska asiakaspalaute vantaiden, lautasmuokkaimien ja pyöräpakkereiden toiminnasta on ollut erinomaista. Kone tekee siistin jäljen ja huolehtii siemenen sijoittamisesta niin, että kylvön mahdollistamat olosuhteet ovat hyvät. Muutokset u-drill 6001 sarjan koneessa edelliseen malliin verrattuna ovat rakenteellisia. Vetoaisan ja etupyöräpakkerin ripustusta on vahvistettu. Rungon sarananivelet ovat vahvemmat ja sivulohkojen sylintereille on asetettu paineakku, jos ajetaan esimerkiksi ns. jyrkkää laakson pohjaa. Myös kylvöyksikön ja pyöräpakkerin ripustusta on vahvistettu todella suuria pinta-aloja silmällä pitäen. U-drill kylvölannoittimia on toimitettu satoja ympäri maailmaa. Kverneland u-drill plus kylvölannoitin tekee viisi työvaihetta yhdellä ajokerralla. 1. Etupyöräpakkeri tiivistää, tasoittaa ja murustaa maata koko työleveydeltään traktorin pyöränjälkiä lukuun ottamatta. 2. Lautasmuokkain on sijoitettu etu- ja takapyöräpakkerin väliin, jotka määrittävät muokkarin työsyvyyden pinnamuotojen mukaan. Tämän ja ketteryyden vuoksi koneen kiinnitys on aina vetokartusta. 3. Takapyörärivi tiivistää maata lautasmuokkaimen jälkeen ennen kylvövantaita. Offset-rakenne rauhoittaa koneen liikehdintää ja poistaa lauttaamisriskin pakkerin edestä. 4. Kylvövantaan kaksi kiekkoa ovat terävässä kulmassa toisiinsa nähden. Maata siirtävä vaikutus on mahdollisimman pieni, mikä näkyy pienenä vetotehon tarpeena. Kiekkovantaat ovat toisiinsa nähden epäsymmetrisesti, jotta ne pysyvät puhtaana. Riviväli on 12,5 cm.

8

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

5. Kylvösiemen peitetään ja maa tiivistetään kylvösiemenen päältä. Jälkihara lajittelee lopuksi hienon maa-aineksen alemmaksi ja karkeamman mururakenteen pinnalle sääsuojaksi.

Mihin lannoite sijoitetaan?

u-drill plus kylvölannoitin mahdollistaa lannoitteen sijoittamisen joka toisen kylvörivin väliin, toisen lautasmuokkaimen toisen kiekkorivin taakse. Toinen vaihtoehto lannoitteen sijoittamispaikaksi on jokaiseen kylvövakoon kylvösiemenen läheisyyteen omalla syöttöputkistolla. u-drill plus kylvölannoitin mahdollistaa myös kahden erilaisen kylvösiemenen kylvämisen lannoitteen sijoituslaitteistolla, esim. viherlannoituskasveille.

Kuvassa CD-vannas, jossa lannoitteen syöttö samaan vakoon. Lannoiteputken säädöllä voi vaikuttaa, miten lähelle lannoite menee kylvösiementä.

TS-drill on pneumaattinen, edullisempi kylvökone sähköisellä syöttölaitteella. Kone on hyvin läpäisevä ja muokkaava, sillä vantaat ovat 5:llä piikkiakselilla. Riviväli on 12,5 cm. Työleveydet ovat 4, 5 ja 6 m. Kone on suosittu mm. Englannissa.


Kaksi kestosuosikkia! FRO on monikäyttöinen kesantomurskain

FRO on monikäyttöinen murskain. Yleensä se soveltuu vähän kaiken tyyppiseen murskaukseen, sekä etu- että takanostolaitteisiin kiinnitettäväksi. Osaltaan FRO:n suosiota lisää mahdollisuus ajaa yhdistelmänä piennarmurskaimen kanssa, jolloin kokonaistyöleveys on vaikuttava, lähes 6 m. Koneen työleveyden saa täysin käyttöön 50 cm:n hydraulisella sivusiirrolla, jolla tarvittaessa pystyy säätämään limityksen ihan optimiin yhdessä takana tulevan piennarmurskaimen kanssa. Lisäksi ratkaisua puoltaa se, että kasvusto murskataan ilman renkaiden tallausvaikutusta.

FHP Plus piennarmurskain

Piennarmurskain toimii parhaiten FRO kesantomurskaimen parina. Sivusiirto 1250 mm keskilinjalta mahdollistaa myös ojanpientareiden murskauksen. Kallistusvara on 65 astetta alaspäin ja pystysuoraan 90 asteen työskentelykulmaan ylöspäin. Piennarmurskaimen tarve on lähes loputon, kun otetaan huomioon, paljonko keskikokoisella tilalla on peltojen reunoja ja ojanpientareita, jotka tulisi pitää puhtaana vesakoista. Esteiden varalta koneessa on paineakku sivusiirtoon. Roottori kiertää noin 2000 rpm ja kouruteriä on 32 kpl 2,5 m:n työleveydelle. Mikäli murskausta ei ole yleisesti kovin paljoa, piennarmurskainta käytetään paljon ihan yleismurskaajana vähän kaiken tyyppiselle kasvustolle, mihin se kohtuullisesti soveltuukin.

Kesantomurskaimen terätyypin valintaohjeet: Yleisterä / Y-terä:

• tasalaatuinen silppu, ei pitkiä varrenpätkiä peltoon kuivassa, tuleentuneessakaan kasvustossa • Maatuminen tehostuu • Pieni tehontarve • Tukkeutumisriski hyvin pieni • Heikompi kasvustoa nostava vaikutus • Käytetään yleensä sängellä, isokammioisissa koneissa

Kesantomurskain toimii parhaiten täydellä kullekin koneelle suositellulla kierrosluvulla!

Kouruterä / vasaraterä / Hammer:

• aggressiivinen leikkuu • voimakas kasvustoa nostava vaikutus • Isompi tehontarve kuin yleisterällä • Kuivassa, tuleentuneessa kasvustossa voi jäädä pitkiä varsia peltoon • Kestää kulutusta, terässä enemmän massaa • parhaimmillaan pöytäsuora leikkuujälki • Käytetään yleensä vihreässä kasvustossa, kesannolla. Leikkaa myös pensaita.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

9


Kverneland 3336FT on uusi etuniittomurskain, joka korvaa 3636FT kestosuosikin. Teleskooppiset, pikasäädettävät karhotinpellit, murskaimen vastapellin etu- ja takareunan pikasäätö sekä entisestään parantunut nostokorkeus asettaa uudet normit kestosuosikille. Kampanjamalli!

Parempi sato ja kustannussäästö koko rehunkorjuuketjussa Niittokorkeus on oikea, kun sänki jää vihreäksi

Niittopalkkiin asennetaan jo vakiona korkeat, 60 mm jalakset, jotta saadaan 8 - 10 cm sänki, joka on perusta puhtaalle rehulle ja tasaiselle niittojäljelle. Vihreäksi jäävä sänki yhteyttää edelleen tehokkaasti, jolloin heinikko jatkaa kasvuaan ja pensomistaan ilman pitkää toipumistaukoa kesken kasvukauden. Seuraava sato on selkeästi runsaampi. Niittokorkeuteen kulminoituu myös rehun puhtaus ja laatu. Karhottaminen vaatii koneen tyypistä ja merkistä riippumatta pitempää niittosänkeä, ettei karholle nouse mukaan maata, joka pieninäkin määrinä heikentää rehun laatua oleellisesti. Märehtijä ei ansaitse maata rehun seassa.

10

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Niittokorkeus heijastuu koko korjuuketjuun

Myös karhotin on pitkäikäisempi, kun niitetään korkeampaan sänkeen. Niitetty heinä jää korkeammalle, jolloin karhotin voi kulkea ylempänä. Epätasaisuuksissa piikit eivät niin helposti ruovi maata, mikä vähentää karhottimen rakenteisiin kohdistuvaa rasitusta ja parantaa koneen kestävyyttä. Korkeampi niittosänki säästää myös teräkuluja niin niittokoneilta kuin korjuukoneiltakin. Liian matala niitto nostaa maata ja pikkukiviä karholle ja edelleen korjuukoneeseen. Ajosilppurissa liian matala niittokorkeus näkyy dramaattisesti, koska kone ahmii hetkessä valtavan rehumassan lävitseen. Pikkukivet syövät terät, ajonopeus hidastuu ja polttoainekulu nousee lyhyessä ajassa.


Kverneland 53100MT perhosniittomurskain voidaan nyt varustella pikakiinnitteisillä BX-karhotusmatoilla, mikä mahdollistaa yhdellä ajolla valtavan niittotehon ja karhotuksen paalaimelle, noukinvaunulle tai kokoviljasäilörehun korjuuseen ilman pelkoa varisemistappioista. Jos mattoja ei tarvita, ne voidaan irrottaa kolmessa minuutissa.

Urakoitsijoiden mukaan niittomiehen tavat näkyvät ajosilppurin terillä välittömästi.

Pelkkä niitto vai niittomurskaus?

Niittomurskauksen eduksi on todettava, että käyttäjäkokemusten mukaan heinä kuivaa nopeammin, kuin pelkän niittokoneen jäljiltä. Tämä vielä korostuu, jos niittomurskaimella on mahdollista niittää heinä karhojen sijasta levälleen ohueksi kuohkeaksi matoksi. Tätä käytetään tilanteissa, joissa halutaan mahdollisimman nopea kuivuminen ajan puutteen vuoksi. Tämä toki edellyttää, että heinä karhotetaan joka tapauksessa ennen korjuuta. Niittomurskain on toki laitteena selkeästi niittokonetta kalliimpi ja vie enemmän tehoa. Polttoainekulu on havaittu olevan 10 m:n perhosniittomurskaimella noin 3 - 4l/ha. Toisaalla on mitattu pelkän niiton polttoainekulu kasvukauden keskiarvona 3,1l/ha, 9 m niittokoneella. Nämä ovat urakoitsijoilta kuultuja arvoja, mutta eivät ole keskenään välttämättä vertailukelpoisia. Pelkässä niitossa karhottaminen on välttämätöntä ennen korjuuta. Pelkkä niittokone on selkeästi edullisempi ja kulkee pienelläkin traktorilla. Kovaa ajettaessa heinä tosin kaatuu tiiviiksi matoksi kaikki korret samaan suuntaan, mikä saattaa hidastaa kuivumista ja vaikeuttaa karhottamista. Toisaalta sateen sieto voi olla niittomurskattua heinää parempi. Urakoitsijat ovat esittäneet karhottamisen helpottamiseksi tuuletuslätkiä, jotka asennetaan niittokoneen lautasten päälle. Lätkät saavat 3000 r/min nopeutta kiertävien lautasten päällä aikaan turbulenssin, joka pöllyyttää niitetyn kasvuston kuohkeammaksi niittokoneen jäljiltä, jolloin se on helpompi karhottaa. Lisäksi niittokoneen reunoihin voisi asentaa karhotusrullat, joilla heinää voidaan siirtää noin 50 cm päädyistä keskemmälle, mikä antaa karhottimen työleveydelle hiukan pelivaraa. Pelkälle niitolle on oma vankka kannattajakuntansa.

Karhottamisen edelläkävijyys on yksityiskohdissa

Karhottaminen on työvaiheena äkkiä ajateltuna aika turhaa hommaa. Heinää pöllyytetään paikasta toiseen ilman, että se jalostuu mitenkään. Karhottamisen salaisuudet avautuvat parhaiten ajosilppurin kuljettajan paikalta.

Ensinnäkin karhottimen ajosuunta tulee olla samansuuntainen niittokoneen- tai murskaimen kanssa. Karhotin muodostaa näin korjuukoneen kannalta parhaimman koostumuksen karhoon, mikä parantaa syöntikykyä. Lohko ensin kierretään ympäri niittokoneella niin usein, että päisteiden leveydet sopivat karhottimen työleveyteen ja päistekäännöksiin, ilman että tarvitsee peruutella. Toisaalta karhottimen tulee ylipäänsä muodostaa hyvä karho, joka on tasainen, säännöllisen muotoinen ja koostumukseltaan oikean tyyppinen, jota korjuukone voi syödä suun täydeltä suurimmalla mahdollisella moottoriteholla. Tällöin ajosilppurin kuljettaja voi ajaa selkäytimellään, jolloin työsaavutus ja polttoainekulu on optimaalisin. Mainittakoon, että karhottimen tyyppi ja tekniset yksityiskohdat saattavat aiheuttaa ajosilppurille yli 20 % vaihtelun pelkästään polttoainekulussa työsaavutuksesta puhumattakaan.

Pikakiinnitteinen BX-matto voidaan helposti parkkeerata, jos sitä ei tarvita. Näin perhonen muuttuu normaaliksi, keveäksi perhoseksi. Tällä saavutetaan paras mahdollinen niittoteho ja käyttöaste eri tilanteisiin. Hydrauliikan ja sähköjen liittämiseen käytetään pikaliitintekniikkaa. Matto toimii traktorin Power Beyond -hydrauliikalla.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

11


Potila Solver on kylvömuokkaukseen sänkipelloille, kevytmuokatulle ja kynnökselle. Rakenne on hyvin läpäisevä korkean piikkinsä, erikoisen piikkisijoittelun ja avarien jälkivarusteidensa ansiosta. Sänkimuokkauksessa syntyy aina isompaa kokkaretta mikä saadaan hyvin hienonnettua varpajyrän avulla. Solver alkaen 23 090 € alv 0 %.

Maanmuokkauksen merkitys muuttuvassa ilmastossa Viime vuosina on ollut kuin sattumalta pitkiä samantyyppisiä jaksoja sääolosuhteissa. Kesän 2018 pitkä kuivuus ja sitä edeltävä sadesyksy 2017 kertovat, mihin maanmuokkauksella on varauduttava samanaikaisesti. Perinteinen kyntö tai kultivointi luo maahan vesitilaa ja käynnistää kasvijätteiden hajoamisen. Tällöin viljelijän on oltava tarkkana kuivien jaksojen varalta, jottei vettä haihdu tummasta pellon pinnasta liikaa, mikä muodostuisi kuivalla jaksolla suurimmaksi kasvua rajoittavaksi tekijäksi.

Kosteuden tasaaminen tasausäkeellä

Tasausäestys luo haihtumista hidastavan hienojakoisen murukerroksen pellon pinnalle. Aikainen kynnetyn ja kultivoidun pellon tasausäestys säilyttää maassa sulamis- ja sadevesiä ja tasaa maan kosteuspitoisuutta. Tällöin joustopiikkiäestyksen jälkeen maa on tasaisesti kostea.

Joustopiikki irrottaa maan repimällä, ei leikkaamalla

Perusmuokkauksesta riippumatta pellot tarvitsevat yleensä ainakin yhden joustopiikkiäestyksen. Normaali S-piikki irrottaa maata repimällä eikä näin tiivistä muokkauspohjaa, kuten leikkaava- tai pyörivä terä. Siementen itämiseksi tarvitaan lisäksi riittävä peittomulta ja hyvät kasvuolosuhteet, mitkä ovat oikein

12

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

tehdyn joustopiikkiäestyksen tavoitteena, riippumatta siitä, onko kuivaa vai kosteaa.

Muokkauspohjan tasaisuus varmistaa tasaisen orastumisen

Tasainen muokkauspohja vaikuttaa tuotetun viljaerän tasalaatuisuuteen. Epätasainen muokkauspohja saa kevyemmin painotetun kiekkovantaan tai perinteisen laahavantaan heilumaan pystysuunnassa. Tällöin siementä ei saada aina sijoitettua kovan ja muokatun maan rajapintaan. Suuri vannaspaine saa vantaan painumaan helposti kosteaan muokkaamattomaan maahan, mikä voi saada maan halkeilemaan. Tällöin maan kuivuminen siemenen ympäriltä nopeutuu. Tasainen muokkauspohja antaa mahdollisuudet säätää kiekkovannaskone sijoittamaan siemenet noin sentin muokkaamattomaan kosteaan maahan, jolloin edellytykset hyvälle itämiselle ja vankalle juuristolle ovat olemassa. Tasaisen muokkauspohja vaatii joustopiikkiäkeeltä riittävää painoa, työsyvyyden säilyttävää piikkiä sekä rungon painoon nähden riittävän kokoista rengaskokoa.

Hienompi maa-aines pelastaa kuivassa – karkeampi kosteassa

Siemenen päälle halutaan hienojakoista maa-ainesta, joka mahdollistaa hyvän maakontaktin ja siemenen tehokkaan vedensaannin. Aivan pellon pintaan tulee saada suurempaa murukokoa, mikä estää kosteissa oloissa pinnan liettymisen. Tasainen pellon pinta, riittävä maan hienontuminen ja oikea

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.


Potila Magnum on raskaan sarjan tehoäes. Se on parhaimmillaan muuttuvissa olosuhteissa, kun maalaji vaihtelee sekä erittäin kovilla savimailla, joissa äkeiden suorituskykyä todella tarvitaan. Renkaat ovat 340mm leveät. Magnumin kysyntä on kasvanut suhteellisesti eniten Potilan äesmallistoissa. Magnum alkaen 31 580 € alv 0 %.

murukokojakauma saadaan sitä vähemmillä ajokerroilla, mitä pitempi on äkeen runko. Värisevä joustopiikki murustaa ja muu varustelu mahdollistaa äkeen sovittamisen eri maalajeille. Varpajyrä murustaa lisää ja takalata tasoittaa. Jälkihara lajittelee pienemmät partikkelit suurempien alle.

Jyrääminen varmistaa itämisen kuivana keväänä

Peltojen jyrääminen kylvöjen jälkeen varmistaa jyvien maakosketuksen. Jyräämällä maasta poistetaan huokosia, joita pitkin kosteus pääsee pellon pinnalle ja haihtumiselle alttiiksi. Kuivana keväänä jyräämisen tuoma sadonlisä on joissakin olosuhteissa havaittu olevan yli 1000kg/ha. Jyrä painaa myös kiviä maahan, poispäin puimurin leikkuupöydältä.

Sänkiäestystä hyötyä ja varmuutta myös suorakylvöön

Suorakylvön vahvuuksia ja viljelyvarmuutta voidaan parantaa keväisellä sänkiäestyksellä. Kuivumista ja kasvijätteiden maatumista voidaan nopeuttaa ja muokkauspohjan tiivistymistä voidaan vähentää. Maan vedenvarastointikyky on parempi, vaikka sänkiäestys tehdään vain 3 - 4 cm:n syvyyteen. Itäneet rikat saadaan samalla maan pinnalle kuivumaan, mikä pienentää rikkakasvipainetta.

Uusimmassa Potila JH jyrämallissa kylvöyksiköiden käyttö yleistyy. Jyrää voidaan käyttää keväällä kylvön jälkeiseen ilmahuokosten tiivistämiseen ja keväällä syysviljojen juurtumisen helpottamiseen. Keväisin jyrää käytetään myös nurmen perustamiseen muokatulle maalle sekä alus- ja kerääjäkasvien kylvöön jyräämisen yhteydessä. JH jyrä alkaen 12 370 € alv 0 %.

Muita työkaluja pärjätä muuttuvassa ilmastossa

Alus- ja kerääjäkasveista keskustellaan nykyisin ravinteiden huuhtoutumisen estämiseksi ja orgaanisen massan lisäämiseksi maaperässä sekä maan rakenteen parantamiseksi. Näitä voidaan keväisin kylvää jyrän selkään asennetulla piensiemenlaitteella tai syksyllä puintien jälkeen sänkiäestyksen yhteydessä. Puintien jälkeisen sänkiäestyksen tarkoitus on nopeuttaa kasvijätteen maatumista ja idättää rikkakasvit ennen varsinaista perusmuokkausta.

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.

Potila Herkules pintaäes tasaa pellon pintakerroksen kosteusolosuhteet ja saa aikaan samanaikaisen kasvukauden startin ja tasaisen itämisen.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

13


Kun lehmät voivat hyvin, sen näkee kaikesta. Lehmä palkitsee viljelijän, se maksaa aina kaiken takaisin.

Viljelijä ei olekaan asiakas numero yksi Suomessa kulutetaan noin 60 g eläinperäistä proteiinia päivässä ja määrä on ollut kasvussa. Eräs valtavan suuri eläinperäisen proteiinin lähde on meidän kaikkien tuntema mukava otus, lehmä. Se tuottaa uskomattoman tehokkaasti eläinperäistä proteiinia, vieläpä korsirehusta, mikä sopii oikein hyvin tänne pohjoiseen ilmastoon, missä nurmi kasvaa kohisten. Kun lehmä lypsää 40 kg päivässä, se tuottaa lähes 1,3 kg eläinperäistä proteiinia joka päivä. Proteiinikysymys on EU:ssa tärkeä asia, sillä maailman väkiluvun arvellaan nousevan 9-10 miljardiin samalla kun ihmisten tulot nousevat. Tämän myötä myös eläinperäisten tuotteiden kulutus tulee kasvamaan. Toisin sanoen lehmä on paikkansa ansainnut, maidontuotannolla on Suomessakin valoisat näkymät.

Pidetään lehmistä hyvää huolta

Lehmä tarvitsee pötsin vaatimukset täyttävää rehua. Seos on oltava tasalaatuinen, ettei lehmä pysty valikoimaan herkkujaan maun perusteella. Rehusilpun mitta saa olla maksimissaan lehmän turvan levyinen. Rehu tulee koostua monista ainesosista,

14

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Sähkötoiminen apevaunu on halpa huoltaa ja polttoaine - tai pikemminkin sähkökustannus - on edullinen. Vaunu perustuu trukkiteknologiaan, mikä on ollut käytössä eri olosuhteissa jo kymmeniä vuosia.


eikä rehu saa olla edes osittain pilaantunutta. Lehmä on siitä erikoinen, ettei se kykene sylkemään suustaan esimerkiksi naulaa tai muita vieraita esineitä pois, joten rehu tulee olla puhdasta varsinkin metalliosista. Paalit tulee olla silputtuja ja sekoitettuja, ja rehun jako tulee hoitaa niin, että rehua on saatavilla ilmavasti koko päivän. Lehmä tulee olla asiakas numero yksi apevaunun hankinnassa. Mitä parempi on lehmän terveys, rehun maku ja lehmän syöntikyky, sitä paremmin se maksaa kaiken takaisin viljelijälle. Liikkumiskyky kertoo osaltaan, miten lehmä voi. Jos kuiva-aineen syöntikyky putoaa, lehmän maitomäärä tulee oikein vipuvarren kanssa alaspäin.

Samat kriteerit sopivat itsekulkeviinkin apevaunuihin

Myös itsekulkevissa ja kuormaavissa apevaunuissa periaatteet ovat aivan samat. Kuidun rakennetta on pidettävä yllä, vaikka vaunu kuormataan siilosta vaunun omalla kuormainpäällä. Itsekulkevan lisäetu lehmän kannalta on ruokinnan tarkkuus, sillä kuljettaja pystyy määrittelemään jokaisen rehujakeen lähes kilon tarkkuudella. Myös itsekulkevien osalta kiistaton asiakas numero yksi on lehmä itse. Viljelijä on vasta sijalla kaksi.

Pötsin ruokinta

Pötsin ruokkiminen perustuu kolmeen peruspilariin. Ensinnäkin pötsin pH-tasoa on pidettävä yllä, jotta bakteerikanta jakautuu ja vahva bakteeristo hajottaa korsirehua tehokkaasti. Toisena tekijänä rehussa on oltava tasapainoisesti sekä nopeasti, että hitaasti sulavia ravintoaineita, jotta energian ja valkuaisen tasapaino säilyy syönnin jälkeenkin oikeana. Tähän kohtaan kuuluu myös se, että lehmän omat pyrkimykset kaivaa ja valikoida rehua ruokintapöydällä voidaan estää. Kolmantena tekijänä on tehollisen kuidun ylläpitäminen, mikä stimuloi märehtimistä. Mitä paremmin lehmä märehtii, sitä paremmin lehmän tuottama sylki pitää yllä pötsin oikeaa pH:ta ja vahvaa bakteerikantaa. Tässä kohti katseet kääntyvät apevaunun kykyyn sekoittaa tasalaatuisesti ja hellävaraisesti siten, että lehmä saa ehjää tehollista kuitua, jotta se märehtii ja voi hyvin.

Suomessa parhaat itsekulkevalla ruokitut lehmät lypsävät noin 11 000 litraa vuodessa. Itsekulkeva säilyttää tehollisen kuidun, mutta ruokinnan tarkkuus on aivan omaa luokkaansa ulkoiseen kuormaukseen verrattuna.

Sähkökäyttöinen e-truck on parhaimmillaan ahtaissa tiloissa ja vanhoissa navetoissa, joissa ei muilla koneilla sovi ajamaan. Se antaa erinomaisen mahdollisuuden modernisointiin. Kysy esittelykonetta Siloking e-truck 1408-8m3.

Itsekulkevan painonjakauma on 70 - 30. Voimansiirtolinjat ovat lyhyet, kulkukyky ja ketteryys ovat omaa luokkaansa.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

15


Q-Companion vaakajärjestelmä Jos päivittäisessä tekemisessä pystyt säästämään yhdessä työvaiheessa 20 min, on se vuositasolla yli 120 tuntia. Esimerkiksi apevaunua kuormatessa reseptin tarkka noudattaminen helpottuu huomattavasti, kun voidaan täyttövaiheessa ottaa kutakin komponenttia oikeat määrät, eikä edestakaisin ajelua siiloilta vaunulle ja takaisin tule ylimääräistä. Myös ruokinta tarkentuu, kun käytettyä aperuokintareseptiä voidaan noudattaa tarkasti. Käytön aikana Q-Companion näyttää ja tallentaa tiedot kuormien massasta, käytetystä työvälineestä, työvälineen asennosta ja korkeudesta, sekä tallentaa muistiinsa kaikki nostetut taakat. Nämä tallennetut tiedot voidaan ottaa talteen joko USB-tikulla tai Bluetooth yhteydellä puhelimeen. Applikaatio tätä varten on saatavilla Android ja Apple laitteisiin. Vaakan muistiin voidaan tallentaa 30 kpl eri työvälineitä, joista jokainen tulee kalibroida ensimmäisen kytkennän yhteydessä. Q-Companion myös muistuttaa etukuormaimen huoltokohteista, sopivin välein käyttötuntien perusteella. Kuormaimen tilan valvonta, kuorman punnitseminen, adaptiivinen huoltovälinäyttö, tietojen tallennus, käyttätietojen synkronointi.

16

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Siinä monta hyvää syytä lisätä Trima-kuormaimeesi Q-Companion. Q-Companion on saatavilla myös vanhempiin Trima-aisastoihin. Kysy lisää jälleenmyyjältäsi!

Kuormaimen asentoanturi

ECU Paineanturit Työvälineen asentoanturi Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.


Advantage-kampanja

Modulo 11000 ME lietevaunu Pendislide Basic 75/30 vetovannasmultaimella

Tornado3 5011/11V kuivalantavaunu

Volumetra 16500 D lietevaunu täydellä multainvalmiudella

KTP 22/50 maansiirtovaunu

Tehokas ja kompakti lietevaunu 800/65R32 pyörillä. Proportionaalinen jarruvoiman säätö ilmajarruille, optiona hydraulijarrut. Imupainepumppu Jurop 11000 l/min ja valmius Jumbo-pumppukuormaimelle ja Turbolle. Vaunussa Pendislide Basic 75/30, vetovannasmultain 7,5 metrin työleveydellä. Multaimessa Joskinin oma robottihitsattu pystyjakaja. Multaimen toiminnot sähköventtiileillä. SH 48 331 € alv 0 %. Poistohinta 42 500 € alv 0 %, vm. 2018

Lietevaunu hydraulisella akselistolla ja pakko-ohjauksella, akseliväli 1820 mm isoille pyörille. Renkaat 710/50R30.5 Vredestein 173 D TRAC. Ilmajarrut proportionaalisella jarruvoiman säädöllä. Hydraulinen vetoaisajousitus. Imupainepumppu Jurop PNR155, 15.500 l/min. Esivalmiudet multaimelle tai puomille, sisältää levitinlaitteen sähköhydraulisen ohjauksen kosketusnäytöllä ja 4-piste nostolaitteet. Esivalmius JUMBO pumppukuormaimelle Turbolla. Varsinainen tehopakkaus ison tilan lietelevityksiin. Suositushinta 73 012 € alv 0 % Kysy Advantage kampanjahintaa! Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.

Tehokas kuivalantavaunu, jossa pystykelat hitsattu spiraalin muotoon läpimitaltaan 290 mm putken ympärille. Heittolapojen halkaisija 1010mm, pyörimisnopeus 423 rpm. Vaunun tilavuus kukkuralla 10,8 m³, lavan pituus 5 m, lavan korkeus 1,1 m. Renkaat 650/75R32 traktorikuviolla. Hydraulinen giljotiiniovi ja Ferti-Control 300 ohjainboxi, jossa sähköinen pohjakuljettimen nopeuden säätö. Levityspöydällä Hardox-suojalevy. 16 mm pohjakuljetinketjut. Vetoaisa poikittaisin lehtijousin. SH 38 900 € alv 0 %. Poistohinta 35 900 € alv 0 %, vm. 2018

Monokokkirakenteinen robottihitsattu lava 6 mm ainevahvuudella 450-Hardox terästä, jossa on vain kaksi pituussuuntaista hitsaussaumaa pohjassa. Yläreunassa koteloprofiili. Lava on taivutettu alakulmista useammalla pienellä taitoksella erikoisvalmisteisella robotilla. Lavaa pitää vuosien käytössä muotonsa erinomaisesti. Rungon leveys 900 mm, 300 x 150 x 8 mm runkopalkit. 650/55R26,5 Alliance pyörät. Keinutelirakenne! Ilmajarruissa jarruvoiman säätö proportionaalisesti kuorman mukaan. Kuumasinkitty etusermi lavan etuosassa. Hydraulinen takapuskuri ja perälauta. Kuulaveto. Suositushinta 46 333 € alv 0 % Kysy Advantage kampanjahintaa! Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

17


MARKKINOIDEN L FARMALL A

NÄPPÄRÄ JA PERUSVARMA

Farmall 85A kampanjamalli Farmall 95A Farmall 105A kampanjamalli Farmall 115A

Suurin teho 88 99 107 114

Vääntö maks. Nm 351 407 444 461

Perustason mallisto, edullinen, Case IH:lle tyypillisesti erittäin laadukas Farmall A edustaa Suomessa myytyjen Case IH -traktorien pienintä ja varustetasolta pelkistetyintä mallistoa. Farmall A sopii loistavasti työhön, jossa kaivataan luotettavaa, varusteiltaan riisutumpaa ja Case IH:n loistavan laadun mukaista konetta. Hintatasoltaan Farmall A on erittäin edullinen, mikä yhdistettynä loistavaan polttoainetaloudellisuuteen ja ainutlaatuiseen kestävyyteen takaa erittäin alhaiset elinkaarikustannukset.

LUXXUM

KETTERÄ JA MONIPUOLINEN

Luxxum 100 Luxxum 110

Suurin teho hv Suurin vääntö Nm 99 430 107 468

Luxxum 120

117

491

Monipuolinen mallisto, vahvasti varusteltu, ainutlaatuisen miellyttävä Luxxum-mallisto edustaa tehoiltaan, käytettävyydeltään ja varusteiltaan markkinoiden ehdotonta huippua. Uusi 32/32-nopeuksinen vaihteisto mahdollistaa vaihteistoautomatiikan käytön, mikä on totuttu näkemään vain selvästi suuremmissa traktoreissa. Etukuormaintyö on tunnetusti raskasta traktorille. Luxxumin suunnittelussa se on otettu vahvasti huomioon. Lukuisat ominaisuudet, kuten järeä etuakseli ja kuormantunteva hydrauliikka 80 tai 100 litraa/min osoittavat, miten tämä traktori sopii loistavasti mm. raskaan sarjan etukuormainkoneeksi.

MAXXUM

SITKEÄ JA TEHOKAS

Maxxum 115 Maxxum 135 kampanjamalli Maxxum 145 Maxxum 150 kampanjamalli

Sylinterimäärä 4 4 4 6

Suurin teho 131 155 160 165

Suurin teho lisäteholla 145 169 175 175

Vääntö maks. Nm 590 700 700 740

Ylivertainen mallisto, ylivoimaista tehoa, ainutlaatuista työntuottavuutta Monipuolinen Maxxum-mallisto koostuu kolmesta vaihteistovaihtoehdosta. Edullisin vaihteisto on perinteinen Active Drive 4, missä on 16x16 4-portainen Powershift-vaihteisto. Vuodesta 2018 on ollut saatavilla Active Drive 8, missä on 24x24 3- portainen Powershift- vaihteisto. Tämä kaksoiskytkimellä toimiva vaihteisto on markkinoiden monipuolisin ja edistyksellisin. Kolmantena vaihteistovaihtoehtona on aidosti portaaton CVX, missä koko nopeusalue on käytettävissä ilman erillistä aluevaihtoa. Maxxum Multicontroller -monitoimikahva nostaa traktorin aivan uudelle tasolle. Sen myötä kaikki toiminnot ovat sormenpäiden ulottuvilla. Monitoimikahvasta sujuvat napin painalluksella vaihteiden vaihtaminen, suunnanvaihto, moottorin kierrosten valinta ja hydrauliikan sekä nostolaitteen käyttö. Käy katsomassa Maxxum esittelyvideo osoitteessa www.caseih.fi 18

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.


N LUOTETTAVIN KUMPPANI PUMA

Puma 140 Puma 150 Puma 165 kampanjamalli Puma 185 Puma 200 Puma 220 kampanjamalli Puma 240

VÄÄNTÄVÄ JA VOIMAKAS

Suurin teho Suurin teho lisäteholla 155 170 165 190 180 210 200 225 220 245 240 260 260 270

Vääntö maks. Nm 750 805 875 940 1035 1100 1160

Legendaarinen mallisto, ylivoimainen suoritukyky, sitkeä vääntäjä Puma FPS-täysPowerShift -vaihteisto on erittäin tehokas voimansiirtäjä, joka 6,7 litran 6-sylinterisen moottorin kanssa antaa käyttäjälleen valtavat tehot ja markkinoiden parhaat vääntöominaisuudet. Vaihteisto sisältää automatiikat sekä peltoajoon että maantiekuljetuksiin. Vaihteisto vapauttaa kuskin vaihteiden vaihdosta valiten automaattisesti kuhunkin tilanteeseen sopivan vaihteen. Laajat varustevaihtoehdot ja mm. hydrauliikan suorituskyky tekee Pumasta parhaan vaihtoehdon kaikkiin käyttötarpeisiin. FPS:n lisäksi Puma 140-150 malleihin on saatavilla SPS- semiPoweShift vaihteisto ja Puma 150-240 malleihin CVX aidosti portaaton vaihteisto.

OPTUM CVX

Suurin teho 273 288 313

Optum 250 CVX uusi malli Optum 270 CVX Optum 300 CVX

VÄKEVÄ JA VAKUUTTAVA

Vääntö maks. Nm 1173 1194 2250

Käyttäjiä vakuuttanut, palkintoja voittanut, Eurooppaan suunniteltu Optum CVX -mallisto edustaa traktorimaailman ehdotonta huippua. Vuoden trakroriksikin valittu Optum CVX on kerännyt paljon kiitosta ja ihailua käyttäjäkunnan keskuudessa. Väkevän moottorin suorituskyky, erittäin monipuoliset lisävarusteet, vakaa ja ketterä ajettavuus sekä hydrauliikan teho tekevät Optumista markkinoiden parhaan koneen isojen traktorien kokoluokassa. Optum on suunniteltu nimenomaan Suomen kaltaisille markkinoille, missä isolta traktorilta vaaditaan tehon lisäksi myös ketteryyttä ja loistavaa maantieajettavuutta. Käy katsomassa Optumin esittelyvideo osoitteessa www.caseih.fi

LOISTAVAT SYYSTARJOUKSET! Automaattiohjaus

6 990 € alv. 0 %*

*Egnos-korjaussignaali, tarkkuus 20-30 cm. Saatavilla myös RTK-korjaussignaali, tarkkuus 2-4 cm. Tarjous koskee tehdastilaustraktoreita ja on voimassa 30.11.2019 asti.

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.

Puma 140 X

79 900 € alv. 0 %

Puma 165 MCE

89 900 € alv. 0 %

NÄIDEN LISÄKSI MAHTAVIA ESITTELYKONETARJOUKSIA! Lue lisää: www.agritek.fi/case-ih-traktoritarjoukset

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

19


AXIAL FLOW

MAHTAVA RUMPUPUIMURI SUOMEN PELLOILLE Tänä syksynä Agritek kiersi ympäri Suomea Axial Flow -rumpupuimurin kanssa. Aloitimme kierroksen Huittisten Vampulasta elokuun lopulla, ja siitä jatkoimme Jalasjärvelle, Lapualle ja Tyrnävälle. Olosuhteet oli vaihtelevat, märimmillään viljan puintikosteus oli lähes 40 %. Tämän kiertueen aikana tulikin todistettua, että rumpupuimuri suoriutuu erittäin tehokkaasti sekä kuivasta että erittäin märästä viljasta. Axial Flow -rumpupuimurin parhaat ominaisuudet ovat erittäin hellävarainen puintitapa, tehokas jyvänerittely, pienet puintitappiot, käyttäjäystävällisyys ja karkea puintijäte. Koeajokiertueella olleessa Axial Flow 6140 -rumpupuimurissa on 10 500l viljasäiliö, 400 hv moottori, loistavat lisävarusteet ja 25 jalan pöytä.

Hellävarainen puintitapa

Rumpupuimuri on menetelmänä tavanomaista puintitapaa huomattavasti hellävaraisempi. Siinä missä kohlinpuimurin irtipuinti perustuu lyömiseen, rumpupuimurin irtipuinti perustuu hieromiseen. Tämän voi hahmottaa niin, että kun tähkän ottaa käteen ja lyö sitä toiseen käteen tapahtuu irtipuinti kohlinpuimurin menetelmällä. Kun tähkän laittaa käsien väliin ja hieroo,

20 Konekaupan ykkösketju Syksy 2019


tapahtuu irtipuinti rumpupuimurimenetelmällä. Hellävarainen puintapa parantaa siementen itävyyttä ja rikkoo jyviä vähemmän.

Tehokas jyvänerittely

Rumpupuimurissa puitava materiaali kiertyy rummun ympärille, jolloin irtipuintia tapahtuu pitkän aikaa. Tämän ansiosta jyvänerittely on tehokasta, ja säiliöön saadaan erittäin puhdasta tavaraa. Sitä kuinka kauan puitava materiaali rummulla on, voidaan säätää. Tavoite on, että tavara olisi rummulla mahdollisimman lyhyen ajan, jolloin puinti on mahdollisimman tehokasta. Rummulla olevia varstasiltoja voidaan vaihtaa puitavan kasvilajin mukaan. Varstasiltojen vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. Kun yhdessä puintinäytöksessä vaihdoimme kuudesta varstasillasta neljä, meni siinä 30 min aikaa.

puinnit. Axial Flown näytön käyttöliittymä on yksinkertainen ja selkeä, ja sieltä hoidetaan puimurin seuranta, säätäminen ja esimerkiksi automaattiohjauksen toiminnot.

Karkea puintijäte

Puintijäte joka Axial Flowsta tulee ulos, on karkeampaa kuin tavanomaisesta puimurista tullut puintijäte. Kun kasvimassaa hierotaan rummulla, on se karkeampaa rummulta pois tullessa. Karkeampi puintijäte sulaa eläimen mahassa paremmin, toimii paremmin kuivikkeena kun pinta-alaa on enemmän, ja se myös maatuu ja palaa poltettaessa paremmin.

Pienet puintitappiot

Axial Flown säätäminen on erittäin helppoa. Pääasialliset säädöt ovat vain seulat ja puintiväli. Toki tuulta ja rummun pyörimisnopeutta voidaan säätää, mutta aika usein pärjätään vain seuloja ja puintiväliä säätämällä. Ajonopeus on oleellinen tekijä ja sen on oltava riittävän suuri. Axial Flow on parhaimmillaan, kun moottorin tehoista 95-105 % on käytössä. Kun säädöt ja ajonopeus on kunnossa, ovat puintitappiot erittäin pienet.

Käyttäjäystävällisyys

Yksinkertainen on kaunista, ja tämä kone on kaunis ja yksinkertainen. Voimansiirto tapahtuu pääosin hydrauliikalla, minkä ansiosta rasvanippojen määrä on erittäin pieni. Axial Flowlla puidessa ei aikaa tarvitse hukata jokapäiväisiin huoltotoimenpiteisiin, vaan aamulla voi vain hypätä puimurin hyttiin ja aloittaa

Rumpu on Axial Flown ydin. Puitava materiaali kiertyy rummun ympärille ja irtipuinti tapahtuu, kun kasvimassaa hierotaan kasvi-kasvia vastaan. Puitu tavara tippuu varstasiltojen läpi kuljetuskairoille, mistä jyvät jatkavat matkaa seuloille.

Axial Flow kiinnosti viljelijöitä ympäri Suomea. Mahtavan työnjäljen lisäksi viljelijöitä kiinnosti puimurin rumpu ja sen toimintalogiikka. Samalla voitiin ihailla koneen yksinkertaisuutta. Rasvanippoja on todella vähän, kone on selkeä ja yksinkertaisuudessaan mahdottoman kaunis.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

21


Lähde joulukuun alussa

an. tehdasmatkalle Belgtäia! jil Lisätiedot puimurimyy

Puimurimallisto johon voit luottaa New Holland -puimureiden mallivalikoima on hämmästyttävän laaja. Yhteistä niille kaikille on tehokkuus, ajomukavuus sekä legendaarinen kestävyys, josta kertoo niiden haluttuus myös käytettynä. Suuren valmistajan resursseihin ja jatkuvuuteen uskaltaa luottaa. Siksi New Holland -puimuri on varma valinta nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

Monipuolinen mallisto

New Holland TC -leikkuupuimurimallisto tuo aivan uutta puintimukavuutta tähän kokoluokkaan. Uusi avara ja hiljainen Harvest Suite -ohjaamo vie mukavuuden entistä korkeammalle tasolle. New Holland CX5 ja CX6 -leikkuupuimurit mahdollistavat ennen näkemättömän sadonkorjuun tehokkuuden. Uudistunut puintikoneisto ja puhdistusmekanismi tarjoavat ensiluokkaista suorituskykyä huikealla ajonopeudella ja päivittäisellä työsaavutuksella. CX7/CX8-sarjan leikkuupuimurit ovat huipputuotteita, jotka monia mullistavia keksintöjä puimureihin tehnyt New Holland on suunnitellut. Viimeisimmät uudistukset lisäävät puimurin tehoa ja hallittavuutta kasvattamatta sen kokoa.

22 Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Kahdella pitkittäisrummulla varustetut CR-leikkuupuimurit ovat puintitehoiltaan aivan omaa luokkaansa. Todistetusti CR10.90 on maailman tehokkain leikkuupuimuri.

Ennakkokaupassa selkeät edut

Puimurimaailmassa ennakkokauppa ennen vuodenvaihdetta kannattaa aina. Valmistajat antavat selkeän hintaedun puimurin etukäteen tilanneille. Vieläkin tärkeämpää on varustelu oman tilan olosuhteiden mukaan. Puimureihin on saatavana valtava määrä varusteita, ja ainoastaan etukäteen tilaava pystyy valitsemaan varusteeet tehtaalla asennettuna juuri kuten haluaa. Erityisesti uuden satellittipohjaiset järjestelmät ovat hankalia hankkia jälkikäteen.


TC-mallisto

TC-mallistossa TC4.90 on nelikohliminen ja TC5.70 ja TC5.90 viidellä kohlimella varustettuja. Puintikelan halkaisija on 60 cm ja leveys TC4.90 mallissa 104 cm ja TC5.70 sekä TC5.90 130 cm. Hallintalaitteet ovat uuden ohjaamon myötä hyvin kuljettajan ulottuvilla, ja selkeästä A-pilarinäytöstä näkyvät tärkeimmät puintiin liittyvät tapahtumat. Ajokahva helpottaa leikkuupöydän ja tyhjennysputken hallintaa. Kaikki mallit voidaan varustaa Rotary Separator -jälkipuintikelalla, joka tehostaa jyvien erottumista olkimassasta erityisesti kosteissa ja vihreissä olosuhteissa. Jälkipuintikela on halkaisijaltaan 59 cm ja se on varustettu omalla säädettävällä varstasillallaan. TC4.90 viljasäiliö koko on 4800 litraa, TC5.70 5200 l ja TC5.90 6400 l. Moottoritehot mallistossa ovat 175-258 hv.

CX5/CX6-mallisto

Neljässa mallissa CX5.80 ja CX5.90 sekä CX6.80 ja CX6.90 nelikelainen RS-puintikoneisto on vakiovarusteena. Puintikelan leveys CX5.80/90 malleissa on 130 cm ja CX6.80/90 peräti 156 cm. Koneisto koostuu seuraavista komponenteista: Opti-Thresh -varstasillan jatkeella varustettu puintikela, välikela, Rotary Separator -jälkipuintikela varstasiltoineen ja Straw Flow -olkikela. Puinti halkaisijaltaan 60 cm:n puintikelalla irrottaa jyvät tähkistä hellävaraisesti ja varmasti tiheimmässäkin kasvustossa. Varstasillan peitto on käännettävällä varstasillan jatkeella huikeat 121 astetta. Puintikelan nopeus ja koneiston hienosäätö tehdään ohjaamosta. Viljasäiliö koko on CX5.80/90 8300 litraa, CX6.80/90 9300 litraa ja moottoritehot 238-299 hv.

CX7/CX8-mallisto

Halkaisijaltaan 75 cm puintikelassa on 10 varstaa. Suuressa kelassa on paljon pyörimisenergiaa varmistamassa tukkeutumattoman puinnin. Alhainen kelan nopeus takaa hellävaraisen puintitapahtuman rikkomatta jyviä, mikä säilyttää hyvän itävyyden. Suurin osa erottelusta tapahtuu laajalla varstasillalla, jonka peitto on 111°. RS-jälkipuintikelan halkaisija on 72 cm ja sille voidaan valita kaksi pyörimisnopeutta. Opti-Speed kohlinten nopeus kasvaa ylämäessä ja alamäkeen ajettaessa vähenee. Seulasto on sähköisellä kaukosäädöllä ja eri viljalajeille ja olosuhteisiin valittavilla esisäädöillä. Vakiona on Opti-Fan puhallin, joka säätyy automaattisesti. Rajaisten puintilaite jakaa ne tasaisesti viettopinnalle eikä niitä viedä puintikelalle olkien joukkoon. Moottoritehot ovat 340-489 hv ja viljasäiliöt 9000-12500 litraa.

CR-mallisto

New Hollandin kehittämä kaksoisrumpu käsittelee jyvät hellävaraisesti, joten viljasäiliöstä ei rikkoutuneita jyviä juuri löydy. CR-puimurimalleissa on kaksi pitkittäistä rumpua, jotka hoitavat irtipuinnin erittäin tehokkaasti. CR7.90 ja CR8.80 -malleissa puintirummut ovat halkaisijaltaan 17” (432 mm) ja CR8.90 - CR10.90-malleissa suurempia 22” (559 mm). Puintirumpujen pituus on aina 2638 mm. Intellisense-säätö käsittää viettopinnan kuormantunnistuksen, seuraavan sukupolven viljakameran ja sähkösäätöiset rummun siivet. Käyttäjä voi valita erilaiset toiminnot, jotka vaihtelevat maksimitehosta parhaaseen viljan laatuun optimoiden tehokkuuden. IntelliSense hoitaa automaattisesti puinti-, erottelu-, ja viettopinnan asetukset jyvien tappioiden vähentämiseksi, viljan laadun parantamiseksi ja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi. Moottoritehoa löytyy 449-571 hv ja viljasäiliöt ovat 9500-12500 litraa.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

23


2019 asti Ennakkohintaan 15.12.

72 900,-

alv 0 %

Urakointiluokan paalaustehoa Urakointiluokan New Holland RB125 -paalainkäärimillä syntyy erittäin tiiviitä paaleja ja valmista kerta-ajolla. Paalainkäärimen järeä rakenne on mitoitettu tehokkaaseen urakointityöhön, joten myös isommat pinta-alat saadaan paalattua tehokkaasti ja varmasti.

Rakenne mitoitettu urakointikäyttöön

New Holland RB125 -paalain/käärimen järeä rakenne ja koneen kestävyys on mitoitettu urakointikäyttöön, mistä ovat esimerkkeinä paalikammion telojen liukulaakerit sekä vahvistetut telat ja käyttöketjut. Isot renkaat 560/45R22.5 varmistavat kantavuuden kosteammissa oloissa. Käytön mukavuus on monella tapaa huippuluokkaa ja tukkeutumien selvittäminen sujuvaa. Roottorissa on hydrau-

24 Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

lisesti avattava pohjaluukku, ja noukin sekä roottori voidaan kytkeä hydraulisesti pois käytöstä mahdollisten tukkeutumien avaamiseksi.

Paalaaminen käy kätevästi

Paalainta hallitaan joko traktorin ISOBUS-näytöltä tai paalaimen mukana toimitettavalta erilliseltä Intelliview-värinäytöltä selkeiden kuvakkeiden ohjaamana. Myös paalin tiiviyden säätö käy kätevästi värimonitorista. Noukin on 230 cm leveä ja siinä on käsittelyä helpottavat kääntyvät pyörät. Myös koneen huoltaminen ja ylläpito on otettu huomioon. Uusi muovirullakotelo ja kääntyvät rullatelineet lisäävät varastotilaa ja helpottavat rullien käsittelyä. Tukevat sivusuojukset on helppo avata.Keskusvoitelu sekä automaattirasvari ovat vakiovarusteina.


Ajosilppureiden aatelia 50 vuoden kokemuksella

Ajosilppuriketju lisää voimakkaasti suosiotaan rehunteossa myös Suomessa. Eikä mikään ihme, sillä samalla kun karjatilojen koko kasvaa, niin myös rehuketjun tehokkuus ja sesongin sujuvuus asettuvat aivan uusiin mittasuhteisiin. New Holland on valmistanut ajosilppureita jo yli 50 vuoden ajan. Tänä aikana ajosilppuritekniikasta kertynyt ylivoimainen tietämys ja kokemus yhdistyvät Forage Cruiser -mallistossa. Se näkyy mm. kiihdytinkelan sijoituksessa välittömästi hakkurin taakse. Rakenne varmistaa erinomaisen puhallustehon ja raskaimmankin rehusilpun puhalluksen. Valittava on viisi mallia, joiden moottorin tilavuudet ovat 12,9-20 l ja tehot 476-911 hv.

Ajosilppurin sydän on hakkuri

Voidaan oikeutetusti sanoa hakkurin olevan ajosilppurin sydän. New Holland FR on tunnettu suuresta halkaisijaltaan 710 mm hakkurista, jolla on leveyttä kunnioitettavat 900 mm. Painava hakkuri säästää polttoainetta, ja siksi New Hollandin hakkurilla on painoa peräti 780 kg. Rehun kulun hakkurille varmistavat 860 mm leveät syöttörullat. FR-ajosilppurin hakkuri on ns. V-tyyppiä, jossa terät on sijoitettu kahdelle riville. Hakkureita on saatavana viittä eri vaihtoehtoa, ja jyvämurskaimen käyttöönotto käy muutamassa minuutissa. Voimansiirtolinja hakkurille on suora ja selkeä. Mallista riippuen hakkuri saa voimansa joko 7- tai 9-uraisella moniurahihnalla. Eri terämäärillä silpunpituus vaihtelee 3-88

mm välillä, joten säätöalue on hyvin laaja eri tarkoituksiin. Terien teroitus tapahtuu IntelliView-näytön kautta. Terät voi teroittaa myös hakkuria peruuttamalla, jolloin terän muoto pysyy pidempään oikeana. Teroituksen jälkeen vastaterän oikea säätö hoidetaan myös näytöltä ohjaamosta käsin.

Puhaltimella olennainen merkitys

Hakkurin lisäksi puhaltimen toiminnalla on oleellinen merkitys rehun eteenpäin viemiseksi torvelle. New Hollandin ajosilppureissa puhallin on sijoitettu hakkurin läheisyyteen ja leveällä 780 mm:n puhaltimella rehu saa kovaa kyytiä. Tyhjennyskorkeus on jopa 6,4 m ja torven kääntösäde 210 astetta.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

25


Syystarjous TD5.95

40 900,TD5.95 - suosikkimalli on aina edullinen ja luotettava alv 0 %

TD5-traktorin suunnittelussa tavoitteena on ollut tehokas luotettavaan tekniikkaan perustuva traktori, joka on tuottavuudeltaan ja ajomukavuudeltaan korkealla tasolla, mutta edullinen hankkia ja ylläpitää. Silmää miellyttävä ulkomuoto viimeistelee kokonaisuuden. TD5 on suunniteltu työntekoa varten. Pitkä huoltoväli, polttoainetaloudellisuus ja yksinkertaiset päivittäiset tarkastuskohteet sekä yhtenäisen konepeiton ja helposti saavutettavissa olevien huoltokohteiden tuomat edut tekevät traktorin ylläpidosta helppoa. Ohjaamo on mukavuudeltaan korkeaa tasoa. Tärkeimmät hallintalaitteet, kuten kevytkäyttöinen sähköinen käsikaasu ja kätevä hydrauliikan pikahallinta on keskitetty oikeaoppisesti käden ulottuville sivupaneeliin. Ohjaamo tarjoaa tuottavuutta ja turvallisuutta lisäävän näkyvyyden kaikkiin suuntiin, myös kuormaimelle aisat ylös nostettuna, sillä läpinäkyvä kattoikkuna on vakiovaruste. Tilaa on runsaasti ympärillä myös korkeussunnassa, ja ovet avautuvat reilusti, jotta mm. karjatilan ruokintatöissä olisi helppoa kulkea sisään ja ulos. Tässä traktorissa viihtyy pitkään!

Välijäähdytetty turbomoottori

Uuden Tier 4 -moottorin alemmat kierrokset

26 Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

merkitsevät samalla vähemmän ääntä ja parempaa ajomukavuutta. Common Rail -moottorit edustavat uusinta korkeatasoista polttoainetekniikkaa, joka mahdollistaa nopeamman reagoinnin kaasuun ja paremman polttoainetehokkuuden. Toisin sanoen suorituskyky säilyy paremmin kuormituksen kasvaessa, ja polttoainetta säästyy. Suurin vääntö saavutetaan kierroksilla 1500 r/min ja suurin teho matalilla 1900 r/min kierroksilla.

Kuormainkoneena elementissään

Hollandilla tiedetään, että etukuormain on olennainen osa traktoria. Siksi TD5-traktorit suunniteltiin alun alkaen kuormainkäyttöön, ja niissä on hyvät ominaisuudet tuottavaa etukuormainkäyttöä varten.

TD5-traktorissa näkyvyys on esteetön joka suuntaan myös aisat yläasennossa, sillä vakiovarusteena on läpinäkyvä kattoikkuna. Merkittävä etu on myös traktorin luontainen ketteryys, sillä etuakselissa kääntökulma on peräti 60 astetta. Kuormainkäytössä ohjattavuuden takaa päähydrauliikasta erillinen 43 l/min ohjauksen pumppu.

NEW HOLLAND TEHOKAKSIKKO T4.75 S JA TD5.95. PÄTEVÄT JA KÄTEVÄT TRAKTORIT MONEEN KÄYTTÖÖN NYT KEVENNETTYYN SYYSHINTAAN.


Kätevä ja pätevä uusi T4S New Holland T4S on uusi pätevä ja kätevän kompakti traktorimallisto, joka tarjoaa ajomukavuutta moneen käyttöön. T4S sopii maatilan kevyempien töiden lisäksi mainiosti myös kunnalliskäyttöön ja viherrakentamiseen. Uudet taloudelliset ja vääntävät moottorit sekä viihtyisä ohjaamo tekevät T45-traktorista mukavan kumppanin joka lähtöön. Eikä hintakaan päätä huimaa.

Mutkatonta menoa moneen käyttöön

T4S sopii monenlaisiin tehtäviin sekä maatiloilla että lukemattomissa muissa kohteissa. Moottorit ovat kolmesylinterisiä ja tilavuudeltaan 2,9 litraisia. Niissä on kaikissa kokoisekseen huikea suorituskyky, sillä ne ovat sekä turboahdettuja että välijäähdytettyjä. Suurin vääntömomentti saadaan aikaiseksi matalilla 1400 r/min moottorin kierroksilla, ja väännön nousu on esimerkiksi T4.55S mallissa huikeat 54 %. Moottori vastaa hyvin kaasuun ja lisäksi se on erittäin taloudellinen. Polttoainetaloudellisuus ja yksinkertaiset päivittäiset huoltotoimet ja tarkastuskohteet tekevät traktorin ylläpidosta helppoa ja edullista. Yhtenäinen konepeitto tuo huoltokohteet helposti esille. Vaihteistoissa on tarjolla mutkatonta käytettävyyttä ja selväpiirteisyyttä kolmena eri vaihtoehtona, joissa kaikissa maantienopeus on 40 km /h luokkaa. Ratin alle sijoitettu hydraulinen suunnanvaihto mahdollistaa sujuvan suunnanvaihdon irroittamatta käsiä ohjauspyörästä. Muuten vaihteisto on rakenteeltaan 12+12, eli neljä vaihdetta kolmella nopeusalueella.

Käteen sopivaa suunnittelua

T4S-traktorissa on yhdistetty perinteinen kompaktin traktorin

suunnittelu ja moderni ergonomia. Uusi ohjaamo on tämän kokoiseksi traktoriksi hämmästyttävän tilava ja avaran tuntuinen. Ohjaamon 4-pilarinen rakenne mahdollistaa mainion näkyvyyden joka suuntaan, ja hallintalaitteet on sijoitettu käden ulottuville. Yksinkertaiset hallintalaitteet nopeuttavat päivttäistä työtä ilman aikaa vievää opiskelua. Vaihteiston vivut, käsikaasu, hydrauliikan venttiilit, nostolaitteen hallinta, voimanotto ja sähkökatkaisimet ovat kaikki ryhmitelty luontevasti paikoilleen juuri sinne missä oletat niiden olevan. Ilmastointi ja ilmajousitettu istuin ovat saatavana tehtaalta kohtuullisen lisähintaan mukavuutta lisäämään. Runsas lasipinta-ala avaa huikeat näkymät joka suuntaan. Vakiovarusteinen läpinäkyvä kattoikkuna tekee T4S-traktorista huippuvalinnan tarkkaan etukuormaintyöskentelyyn. A-pilarin suojaan viety pakoputki viimeistelee esteettömät näkymät.

Syystarjous T4.75S

36 600,-

alv 0 % Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

27


Olemme tehneet uudistuksia huoltoverkostossamme ja perustimme suorituskykyisimmistä toimipisteistä TOP SERVICE -ryhmän. Tällä ryhmällä on paras osaaminen ja edellytykset palvella loppuasiakkaitamme kokonaisvaltaisesti. Agritekin Top Service -huoltoverkostoon kuuluu tällä hetkellä 22 huoltopistettä kattavasti ympäri Suomen.

KANTA-ASIAKKAANA HUOLLAT KONEESI EDULLISIMMIN Sadonkorjuu on saatu maaliin, syysmuokkaukset alkavat olla valmiina ja edessä ovat rauhallisimmat talvikuukaudet. Nyt on täydellinen aika miettiä miten koneet kuluneen syksyn aikana ovat toimineet, tarkistaa niiden kunto ennen talvisäilytystä ja varmistaa, että olet valmis kohtaamaan uuden kasvukauden haasteet huippukunnossa olevilla koneilla. Nyt talvihuoltojen sopiminen on myös edullisinta. Liittymällä Agritekin kanta-asiakkaaksi saat pysyvästi

New Holland ja Case IH -varaosista 15% alennuksen tilaamalla ne ennakkoon. Tarjoamme saman 15% alennuksen myös huoltoja varten tilattuihin 200 litran Ambra- ja Akcela-öljytynnyreihin, kun tilaat öljyt ja huollot 15.11.2019 mennessä. Kanta-asiakkaaksi voit liittyä joko lähimmällä New Holland tai Case IH -jälleenmyyjälläsi tai Agritekin nettisivuilla www.agritek.fi

200 LITRAN TYNNYRIT

RAHTIVAPAASTI KOTIIN TOIMITETTUNA! 28 Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

-15 % Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.


NÄE JA TULE NÄHDYKSI PIMEÄSSÄ

HELLA-VALOILLA

Hella Valuefit S800 LED • Tunnettu Hellan laatu totuttua edullisempaan hintaan • 800 lm

Hella Oval 100 LED Compact työvalo sivukiinnityksellä • Korroosiovapaa ja lämpöä johtava komposiittikuori • Kevyempi kuin muut valot, mutta erittäin kestävä • Sopii suoraan usean Case IH ja New Holland -traktorin alkuperäisten kattovalojen tilalle • 1850 lm

OVH 21,80 €

OVH 103,50 € Hella modul 70 led upotettu työvalo puimuriin • Korvaa TC- tai CX-puimurin kattoon upotetut halogenvalot tehokkaammalla LED-valolla • Puimurin ulkonäkö pysyy muuttumattomana

Hella K-LED rebelution majakka • UUTUUS! • uusi matala tyylikäs muotoilu, mutta paras mahdollinen kirkkaus • Tieliikennehyväksytty • Saatavana välähdys tai pyörivä valo toiminnolla

Yksittäin 109 €/kpl Min 6 kpl erissä 92 €/kpl

OVH 237,90 €

TARKKUUTTA AJOON JÄLKIASENTEISELLA

Kysy myös muita vaihtoehtoja!

AUTOMAATTIOHJAUKSELLA Ajouraopastin XCN-1050 • Perustuu Android-tablettiin • EZ-Pilot Pro -automaattiohjaus • Traktorikohtainen asennussarja

UUTUUS

7340 €

Sähkömoottoritoiminen automaattiohjaus suoraan traktorin omaan näyttöön.

KYSY TARJOUS! Alkuperäiset Triman tappi- ja puslasarjat nyt

-10 %

Kysy etukuormaimen kuntotarkistusta jälleenmyyjältäsi

Kunnosta etukuormain iskuun ennen talven tuiskua

Siloking terä - 8 mm MM603175

77,90 €

Pulttisarja 8 mm terälle MM609963

8,95 €

Pulttisarja 8 mm terälle ja tukilevylle MM609964

8,95 €

Tukilevy 8 mm terälle MM705004

30,16 € Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

29


PUREVAA PITOA

Norjassa valmistettu vaativiin olosuhteisiin Norjalainen Nosted Kjetting on maailmanlaajuisesti tunnettu ketjuvalmistaja, jonka Trygg-ketjut ovat huippulaadukkaita. Ketjut valmistetaan erikoisteräksestä ja ne on karkaistu käyttötarkoitukseensa täydellisesti sopiviksi. Kattavasta tuotevalikoimasta löydät vaihtoehdot niin traktoreihin, kuin kuormaautoihin, mönkijöihin, trukkeihin tai vaikkapa maastoautoihinkin. Tutustu tuotevalikoimaan ja löydä lähin jälleenmyyjäsi www.agritek.fi tai osta suoraan verkkokaupasta shop.agritek.fi

www.kverneland.fi

Laadukkaat Kverneland- varaosat syyskynnöille

Zuidberg etunostolaitteet

ympärivuotiseen käyttöön Agritekilta

paikalliselta jälleenmyyjältä

Esimerkiksi:

Arbor-öljyt aina edulliseen hintaan!

Arbor MTF voimansiirtoöljy 200 l

500 € Arbor Alfatech 10W30 moottoriöljy 20 l

60,50 € Arbor MP extra NLGI 2 rasva, 400 g

49 €

Akuissa on eroja.

Valitse siis oikea akku traktoriisi. Käyttämällä Exiden alkuperäislaatuisia akkuja, varmistut traktorin käynnistymisestä myös kovalla pakkasella.

/laatikko (18 tuubia)

Tutustu tuotteisiin verkossa:

www.petronas.fi

30 Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.


MAAN KATTAVIN HUOLTOVERKOSTO PALVELUKSESSASI Osaamista ja tukea vuosien kokemuksella

Agritekilla on maan kattava laaja sopimushuoltajien verkosto. Moni huoltoliike on työskennellyt Agritekin koneiden parissa jo vuosikausien ajan. Suuren konekannan tuoma kokemus on ylivertainen moneen muuhun merkkiin verrattuna. Agritekin uuden Top Service -verkoston pisteet on merkitty TS-tunnuksella. Alavus Asikkala Askola Enontekiö Forssa Gottby Hamina Hankasalmi Honkajoki Honkajoki Huittinen Huittinen Hämeenlinna Iisalmi Iisalmi Ikaalinen Jalasjärvi Joensuu Joensuu Joroinen Joutsa Juupajoki Jyväskylä Jyväskylä Jämijärvi Kajaani Kangasala Kannonkoski Karjaa Kauhajoki Kaustinen Keminmaa Kempele Keuruu Kokemäki Kokkola Kouvola Kouvola Kouvola Kruunupyy Kruunupyy Kuopio Kuortane Kurikka Lahti Lahti Laitila Lappeenranta

Kimmon Konepaja Oy Myllytie Jari Askolan Auto- Ja Konekorjaamo Joen Safari ja Kone T:mi Konehuolto P. Perälä Sjövalls Verkstad Metsäkylän Autometalli Raskaskonehuolto Siikki Konehuolto Jorma Yliluoma - TS VV-Traktori Suomen Konehuolto - TS Ahotaito Oy Hämeen Traktorihuolto Oy - TS LH-Osa Oy - TS Niiralanniemen Konek. J Sonninen - TS Konehuolto Kalevi Koivuniemi T:mi Sami Takala LH-Osa Oy Pule Korjauspalvelu Ky Konehuolto H. Loponen Konekorjaamo ja -huolto Hauvala Välttilä Tero KS Huoltopalvelu Oy Traktorihuolto A. Laitinen Konehuolto Markku Kujala - TS Konehuolto Oikarinen Oy Juha Turtio Korjauspalvelu Kauppinen Traktorihuolto-Traktorservice Löfberg Konehuolto A. Rantee Ky Traktori- Ja Konehuolto Hirvi Oy JNC-Servi Oy Haka Center Oy - TS Tune-Auto Oy Traktorihuolto J. Männikkö J Björklunds Maskinservice Ab - TS Traktorihuolto Reino Rantanen Konehuolto L. Kemppinen - TS Tarmon Monitoimipaja - TS Forsbacka Patrick J Björklunds Maskinservice Ab - TS LH-Osa Oy - TS Kuortaneen Korjaus- ja Asennuspalvelu J. Hautamäki Agriservice Finland Raskor Oy - TS Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy - TS Huolto-Särkkä Oy

040 540 2913 0400 256 760 0400 871 649 040 820 9308 0400 885 499 0400 722 740 0400 657 617 0400 642 447 044 563 1780 0400 266 412 050 322 3353 040 589 8088 03-6161 601 020 7439943 040 506 1507 050 5588799 0500 286 552 020 7439960 0400 173 244 0400 373 227 0400 275 171 0400 633501 0400 918 542 0400 342 822 0400 331 104 020 712 0321 050 431 7673 0400 203 337 0400 201 970 040 528 3832 040 535 7034 0400 338 814 040 822 3876 040 868 0249 0400 406 624 040 672 7517 0400 252 616 0400 552013 050 5454 812 0400 261 398 050 548 9751 020 743 9930 06-525 7316 040 552 0368 0500 941 387 050 415 5200 050 567 6533 0400 347 906

Lappeenranta Lappeenranta Lievestuote Lohja Lohja Loimaa Loimaa Loimaa Mariehamn Masku Maxmo Mikkeli Niemisjärvi Nilsiä Nivala Nummela Nurmes Närpiö Orivesi Paattinen Parikkala Pello Pihtipudas Pirkkala Pori Pudasjärvi Pylkönmäki Pörtom Ranua Rauma Salo Salo Salo Salo Sastamala Sastamala Savonlinna Seinäjoki Seinäjoki Sodankylä Tarvasjoki Tornio Turku Vesanto Viitasaari Vikby Ylivieska Äänekoski

Konehuolto M. Helkala Lappeenrannan Työkonehuolto Oy Traktori- Ja Konehuolto Ari Hokkanen Konehuolto J. Heinonen Konehuolto Mikko Norja Loimaan Koneko Ky Loimihuolto Oy - TS NH Konehuolto Jouko Tuura Sigges Verkstad Konehuolto Veikko Äikäs Eklunds Traktorservice Ab - TS Etukone Oy - TS Konemyynti K Kauppinen Oy - TS Syvärin Konehuolto Ky Eskolan Korjaamo Maskinservice B. Lindqvist Nurmeksen Konehuolto Ky Närpes Bilcentral Ay Konehuolto Tauno Ahonen Ky Konehuolto M Laine Auto- Ja Konekorjaus Kokkonen Ky Lakkapään Kone Ja Auto Oy Jaires Steel Oy Huoltopalvelu Tienari FA-Työkonehuolto Oy - TS Koskitraktori Oy - TS Konehuolto Alpo Kytönen Pörtom Maskinservice Team Takkisuo Ky Konehuolto J. Kartano Haapakorven Paja Hannu Lucenius Salon Konehuolto Oksanen Oy - TS Salon Traktorikone Oy Maatalouskonekorjaamo Hiedanniemi Tyrvään Autokorjaamo Ky Punkaharjun AM-Asennus Oy E-P:n Kone ja Tarvike Seinäjoen Konerengas Oy - TS Huoltopalvelu M. Saraniemi Aalteko Oy Lakkapää RL-Traktorikone Oy Ajokaksikko Oy Viita-Kone Oy - TS Ken-Trak Service - TS Haka Center Oy - TS Konehuolto Pasi Saaristo

0500 326 293 0400 660 542 0400 202 750 050 555 8654 050 494 5017 0400 785 295 010 5045 120 0400 987 286 0400 229 245 0400 530 247 050 554 7907 0440 321 731 040 530 6253 0400 273 290 0400 283 606 050 522 1060 013-461 870 040 166 0200 040 526 1761 0440 306 080 0500 803969 0400 292 071 040 845 9444 040 630 9020 0500 125 669 040 481 4711 0400 600 202 0500 560 974 040 529 0264 044 533 4498 0500 346 822 0400 225 638 0400 533 405 0400 472 563 0500 755 994 0400 231 638 0207 434 840 06-428 9000 06-414 7450 0400 846 718 044 544 7110 020 747 9020 020 746 6705 040 707 5842 050 376 5957 050 554 7907 044 774 3017 040 583 1128

Tarkemmat yhteystiedot ja koko verkoston kartta netissä: www.agritek.fi

Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja.

Konekaupan ykkösketju Syksy 2019

31


KONE RAHO ITUS

HONKAJOKI: VV-Traktori, Jukka Vanhahonko 040 300 8504 (konemyynti) Heinolan Auto ja Traktori 02-528 5033 (varaosat) EDUL LISIN HUITTINEN: Suomen Konehuolto 050 322 3353 (varaosat) EHDO HÄMEENLINNA: Hämeen Traktori, Olli Räsänen 0400 483 902 (konemyynti) IN Hämeen Traktorihuolto 03-616 1601 (varaosat) Lisätie dot m IISALMI: LH-Osa, Jouni Kämäräinen 0400 651 502 (konemyynti) / 020-743 9943 (varaosat) yyjält äsi. JOENSUU: LH-Osa, Lassi Turunen 040 521 6066 (konemyynti) / varaosat 020 743 9960 JYVÄSKYLÄ: Jyväs-Maatalous 0400 164 715 (varaosat) KAJAANI: Konehuolto Oikarinen 020 712 0324 (varaosat) KOKKOLA: Krister Backlund 0500 234 310 / Miika Kangaskorte 040 147 8920 (konemyynti) Inter-Osat 050 350 0686 (varaosat) KOUVOLA-LAPPEENRANTA: SGN Agricenter, Heikki Ellilä 040 900 9537 (konemyynti) / 044 704 8211 (varaosat) KUOPIO: LH-Osa, Janne Rissanen 040 486 0702 (konemyynti) Mika Launonen 0400 361 733 (konemyynti) / 020 743 9930 (varaosat) LAHTI: Maatalouspirkka, Risto Kanninen 044 784 4488 (Case IH, NH) Raskor Oy 040 731 7202 (varaosat) / CN Keskus 040 597 3737 (varaosat) LAPPFJÄRD: Rosenbacks Butik, Nicklas Träskvik (työkoneet) 040 711 2062 LAPPEENRANTA: Lantmannen Agro Lappeenranta 044 780 4340 (varaosat) LOIMAA: Loimitraktori, Timo Hulmi 0400 126 869 (konemyynti) Seppo Lindstén (konemyynti) 0400 863 359 / Loimihuolto 010 504 5122 (varaosat) MARIEHAMN: Sigges Verkstad, Fredrik Lindeman 045 731 34 245 / 018-22 254 (varaosat) ROVANIEMI MIKKELI-SAVONLINNA: Etukone, varaosat 0440 321 730 NIEMISJÄRVI: Konemyynti Kari Kauppinen 0500 343 515 (konemyynti) / 014-845 540 (varaosat) NUMMELA: SSO Maatalous, Janne Norva 044 770 5511 (konemyynti) / 044 770 5797 (varaosat) TORNIO OULU: Haka Center, Ari Salmela 0400 872 550 (konemyynti) / 0400 209 184 (varaosat) PORI: VV-Traktori Jukka Vanhahonko 040 300 8504 (konemyynti) / 02-529 9333 (varaosat) PORVOO: Maatalouspirkka, Jukka Käki 050 374 6031 (Case IH, NH) ROVANIEMI: Lakkapää, Henrik Eero 050 389 0820 (konemyynti), Ari Puhakka 050 403 0055 (työkoneet) OULU 050 410 6793 (varaosat) SALO: SSO Maatalous, Markus Junnila 044 770 5500 (konemyynti) / 044 770 5465 (varaosat) SEINÄJOKI E: E-P:n Kone ja Tarvike, Seppo Rajahalme 0400 366 252 (konemyynti) Timo Rajahalme 0400 260 047 (konemyynti) / 06-4289 000 (varaosat) YLIVIESKA SEINÄJOKI P: Seinäjoen Konerengas, Jukka Holappa 040 500 8164 (konemyynti) KAJAANI Isto Kumpu-Huhtala 040 739 6000 (konemyynti), Tuukka Kauppinen 0400 625 611 (konemyynti) KOKKOLA 06-421 7450 (varaosat) IISALMI SOMERO: SSO Maatalous, Mikko Kuusvuori 044 770 5193 (konemyynti) VAASA TAMPERE: E-P:n Kone ja Tarvike, Marko Rajahalme 0400 260 048 (konemyynti) VIITASAARI SEINÄJOKI P 040 687 4562 (varaosat) KUOPIO SEINÄJOKI E JOENSUU TORNIO: Lakkapää, Henrik Eero 050 389 0820 (konemyynti) Matti Mustajärvi 0500 697 564 (työkoneet) / 050 410 6793 (varaosat) LAPPFJÄRD NIEMISJÄRVI TURKU: RL-Traktorikone, Juha Lindvall (konemyynti) 0400 523 493 HONKAJOKI JYVÄSKYLÄ Mika Tuominen (konemyynti) / 020 746 6704 (varaosat) SAVONLINNA VAASA: Inter-Tractor, Dan Högström 0500 165 690 (konemyynti) / Ken-Trak Parts 050 326 7575 VIITASAARI: Viita-Kone, Vesa Kemppainen 040 574 1579, Ossi Leskinen 0400 243 036 (konemyynti) MIKKELI PORI TAMPERE 050 376 5957 (varaosat) LAPPEENRANTA HUITTINEN YLIVIESKA: Haka Center, Markku Hannola 040 832 0300 (konemyynti) / 040 843 6829 (varaosat) HÄMEENLINNA LAHTI

KOUVOLA

LOIMAA

Tarkemmat yhteystiedot netissä: www.agritek.fi/yhteystiedot

TURKU

NUMMELA SOMERO

PORVOO

SALO MARIEHAMN

www.facebook.com/agritek W W W. A G R I T E K . F I

32 Konekaupan ykkösketju Syksy 2019 Kaikki hinnat alv 0 %. Ilman rahtikuluja. KAIKKI KONEET MAATALOUTEEN SAMAN KATON ALTA.

Profile for SGN Group

Agritek koneliite 2019 syksy  

Lue Agritekin koneiden viimeisimmät blogit, katso tarjoukset ja tutustu erittäin laajaan tuotevalikoimaan kuten traktorit, puimurit ja työko...

Agritek koneliite 2019 syksy  

Lue Agritekin koneiden viimeisimmät blogit, katso tarjoukset ja tutustu erittäin laajaan tuotevalikoimaan kuten traktorit, puimurit ja työko...

Profile for sgngroup