Gourmet nr. 1 2015

Page 1

WWW.SG.NO SERVICEGROSSISTENES EGET MATMAGASIN NR. 1 / 2015 ÅRGANG 11 Servicegrossistene SATSER STORT PÅ FRUKT OG GRØNT SPENNENDE OPPSKRIFTER Fruktringen LEVERER NÅR DET GJELDER Uni-K i Haugesund MAT, HUMOR OG ARBEIDSGLEDE TORSK & SKREI NORSKE ROTGRØNNSAKER SUNT OG
Vinterens vinnere
TRENDY SG gourmet

En sunn start

Med julen, og ikke minst julematen friskt i minne, gleder vi oss nå til å ta fatt på et nytt år med nye og spennende matopplevelser. For oss som er lidenskapelig opptatt av mat er det med glede vi kan spore virkelig sunne mattrender.

I dette øyeblikk svømmer millioner skrei fra områdene i Barentshavet og mot akkurat det stedet utenfor Lofoten eller Vesterålen der de selv ble unnfanget. De er gyteklare og i toppform. Denne herlige delikatessen er aller best i tiden vi er i nå, så vi oppfordrer alle til å benytte seg av sjansen til både servere og spise noe av det beste kysten vår har å tilby.

Nå er også rotgrønnsaker virkelig i vinden. Det bugner av fristende rotfrukter, og sunn norsk tradisjonsmat er noe av det mest trendy på menyen. Les mer om trenden og bli inspirert av lekre oppskrifter i dette nummeret av SG Gourmet.

Vi i Servicegrossistene gjør alltid vårt ytterste for å sikre våre kunder de aller beste råvarene, og vi gleder oss til et nytt matår med gode kvalitetsvarer, spennende nyheter og gode opplevelser.

Med vennlig hilsen

Jan Van der Burg

SG GOURMET

Servicegrossistenes magasin om matglede, inspirasjon, bransjenytt og mattrender.

SG Gourmet utkommer 6 ganger p.a og distribueres til Servicegrossistenes kunder, samarbeidspartnere og leverandører.

UTGIVER

Servicegrossistene AS Postboks 504, 1327 Lysaker www.sg.no

Redaktør Merete Raabe Frantsen – merete@sg.no

DESIGN OG PRODUKSJON

Børresen & Co Reklamebyrå AS www.borresenco.no

Art Director: Hanne Årsnes Redaksjon: Marte Nordahl, Petter Utne Børrehaug

Agder Grossisten AS

Arne Sjule AS

Cater Drammen AS

Cater Kongsvinger AS

Cater Mysen AS

D. Danielsen AS

Encon AS

Euro Supply Bergen AS

Haugaland Storhusholdning AS

Måkestad Engros AS

Måkestad Engros Øst AS

Nær Engros AS

Nær Engros Levanger AS

Nær Engros Trondheim AS

Paul Nygaard AS

Safari Engros AS

Selboe & Aasebø AS

Servicenord Engros AS

SG Møre avd. Sunnmøre Engros AS

SG Møre avd. TP Engros AS

Willys Engros AS

firmapost@agdergro.no firmapost@sjule.no post.drammen@cater.no post.kongsvinger@cater.no firmapost.mysen@cater.no firmapost@d-danielsen.no postmaster@encon.no post@eurosupply.no firmapost@hshh.no firmapost@makestad.no ostlandet@makestad.no namsos@narengros.no levanger@narengros.no trondheim@narengros.no firmapost@p-nygaard.no firmapost@safariengros.no firmapost@aasebo.no firmapost@servicenord.no firmapost-se@sgmore.no firmapost-tp@sgmore.no firmapost@willysengross.no

37 09 79 90 75 19 88 88 32 23 12 00 62 88 84 30 69 89 88 99 51 64 88 00 56 52 09 20 55 39 46 60 52 73 64 66 55 14 10 30 63 82 21 21 74 22 61 00 74 08 55 60 73 95 73 00 75 11 14 30 57 75 77 50 77 84 04 22 77 00 22 40 81 53 00 38 81 53 00 38 33 14 00 40
GROSSISTER

HAUGALAND STORHUSHOLDNING

Haugaland Storhusholdning leverer et komplett varesortiment til stadig flere kunder i Rogaland og Hordaland. Med et helt nytt alkohollager er bedriften nå en av bransjens mest komplette leverandører.

FRUKTRINGEN A. NILSSON & CO

Møt Tom Patricksson fra Fruktringen A. Nilsson & Co, en tradisjonsrik men likevel ytterst moderne leverandør av frukt og grønnsaker.

TORSK OG SKREI - VINTERENS VINNERE

24 28 8

SERVICEGROSSISTENE SATSER STORT PÅ FRUKT OG GRØNT

I vintermånedene januar til april er norsk torsk på sitt aller beste. Les og lær mer om de herlige delikatesse.

10 16

UNI-K - MAT, HUMOR OG ARBEIDSGLEDE

Møt Nenad Despotovic som er Servicegrossistenes nye kategorisjef for frukt og grønt.

NORDMENN VIL HA MER AV

ROTGRØNNSAKER OG BÆR

Les om den store mattrenden og bli inspirert av spennende oppskrifter.

3 Innhold
6

Et lønnsomt medlemsk ap

Som medlem i Systemkjøp er du sikret tilgang på de beste avtalene med de dyktigste leverandørene.

Systemkjøp har lokal forankring gjennom sitt samarbeid med Servicegrossistene; noe som gir nærhet til medlemmene, leverandører og ikke minst; god service!

Medlemskap i Systemkjøp er LØNNSOMT, GRATIS og UTEN UNØDIGE BINDINGER!

Bli medlem NÅ

www.systemkjop.no

kontakt: firmapost@systemkjop.no, Tlf: 24 12 67 00

8. jan

Det norske måltid 2014 - Finale

Stavanger, Norge

15. jan

GRESS Messen 2015 - 20 års jubileum

Lillestrøm, Norge www.messe.no/no/GRESS

20. - 21. jan

Sjømatdagene 2015

Hell, Norge www.nsl.no

22. - 24. jan

TINE-Cup og Norges Cup

Stavanger, Norge www.nkl.no

24. - 28. jan

SIRHA 2015, The World Hospitality & Food Service Event

Eurexpo, Lyon, Frankrike www.sirha.com

27. - 29. jan

StorkjøkkenForum

Sandefjord, Norge cato.helgesen@hotmail.com

11. - 12. feb

Restaurantexpo 2015 - easyFairs

Lillestrøm, Norge

11. - 12. feb

Fastfood & café 2015 - easyFairs

Lillestrøm, Norge

Innovasjon fra Vestfold Fugl

Nå lanserer vi tre 3 spennende nyheter

Alle produktene er singelfryst noe som betyr mindre svinn ved at du tar frem nøyaktig antall hver gang.

EPD 4212577 KYLLING MINUTTFILET

Rask og enkelt med samme nydelige resultat hver gang. Minuttfileten er en utbanket kyllingfilet som har en tykkelse på ca. 7 mm. Lages ála minute mens dine gjester venter. Stekes på ca. 2 min pr. side for et perfekt resultat.

EPD 4214524 BAKT KYLLING MED TANDOORI

Forpakning: 2 x 2,5 kg pose

KALENDER
Borgeskogen 42 • 3160
vf@vestfoldfugl.no • www.vestfoldfugl.no Nyhet
Stokke
EPD 4212577 KYLLING MINUTTFILET Singelfryst

HAUGALAND STORHUSHOLDNING, EN KOMPLETT GROSSIST MED LOKALT FOKUS

Fra det moderne kontoret og lagerbygget på Sveio rett utenfor Haugesund, leverer Haugaland Storhusholdning et komplett varesortiment til stadig flere kunder i Rogaland og Hordaland. Med det helt nye alkohollageret på plass, er bedriften nå en av bransjens mest komplette leverandører.

Fra kål til cognac

Fra starten i 1996, som en leverandør av frukt og grønt, og til i dag har Haugaland Storhusholdning vært igjennom en eventyrlig reise. Bjarte Halleraker og Alf Nyvoll, som begge er selgere hos bedriften, viser stolt frem det helt nye alkohollageret de har bygget. Med dette lagert på plass kan Haugaland Storhusholdning tilby hele sortimentet: De friskeste frukt og grønnsakene, den ferskeste fisken, de møreste biffene og de edleste dråpene. «Vi må lytte til kundene, og vi ser at ved å innlemme et godt utvalg av alkoholholdige drikker i sortimentet lander vi stadige flere avtaler», forteller Alf. Det er ikke tvil om at det er meget kjærkomment for kundene å ha færrest mulig leverandører å forholde seg til, og med Haugaland Storhusholdning som samarbeidspartner får en alt på ett sted.

Merverdi for kundene

Hos Haugaland Storhusholdning er det alltid et ønske å gi noe mer til kundene enn bare varene de bestiller. Det nye bygget har gjort det mulig å arrangere ulike kundearrangemeneter. I det flotte kjøkkenet, har kunder fra catering og

kantine blitt invitert til smørekurs. Etter 9 arrangerte kurs, etterspør kundene allerede flere kurs.

Haugaland Storhusholdning arrangerer også egne storhusholdningsmesser i midten/slutten av januar. «Vi synes det er gøy å kunne invitere kundene våre til messe, og det ser ut som de setter stor pris på å bli invitert. Det er et gunstig tidspunkt, for da er ofte leverandørene klar med nyheter som de får presentert».

Vinner lokalt

«Vårt hovedfortrinn er at vi er lokale, og har forholdsvis kort vei ut til de fleste kunder, og vi klarer å snu oss fort rundt hvis det er behov for det», forteller Alf.

Haugaland Storhusholdning satser lokalt, og ser stort potensialet i eget fylke og nabofylket Hordaland. Nylig signerte Haugaland Storhusholdning, gjennom sitt medlemskap i Servicegrossistenekjeden en eksklusiv avtale om levering til gassanlegget på Kårstø. «Vi er hele tiden på jakt etter nye kunder, men har likevel alltid fullt fokus på våre eksisterende», forsikrer Alf. SG

6 Grossist
7
1. Kontor- og lagerbygget på Sveio 2. Selger og initiativtaker til alkohollageret Bjarte Halleraker 3. Sebastian Fraczek manøvrerer trucken 4. Selger Alf Nyvoll

FRUKTRINGEN A. NILSSON & CO LEVERER NÅR DET TELLER

Fruktringen A. Nilsson & Co er en tradisjonsrik men likevel ytterst moderne leverandør av frukt og grønnsaker. Gjennom å levere det beste fra de beste, sammen med en unik fleksibiltet opplever Fruktringen å tilfredsstille stadige flere gode og kresne frukt og grøntkunder.

Frukt og grønt i blodet

Som gutt pleide Tom Patricksson å jobbe for faren sin, og løpe rundt blant alle grønnsakene i lagerhallen. Nå er det Tom som leder bedriften, men løpende rundt grønnsakene kan vi fortsatt se ham hver eneste dag. «Selger man levende varer må vi til enhver tid ha 100 % kontroll på kvaliteten».

Gamle røtter

A. Nilsson & Co ble etablert i 1886 på Grønland i Oslo, og da var ikke frukt og grønt stort mer enn poteter, kål- og gulrot. Etterhvert utviklet bransjen seg betydelig, og nye krav til varehåndtering gjorde at nesten hele bransjen samlokaliserte seg på Økern i bedre egnede lokaler. Fra Økern drev A. Nilsson & Co handel mest rettet mot dagligvare, men etterhvert som de store kjedene begynte å organisere egne import og salgskanaler for frukt og grønt, utviklet Fruktringen A. Nilsson & Co seg til å bli en spesialleverandør rettet mot storhusholdning, hotell, catering og offshore m.m. Fruktringen startet å samarbeide med Servicegrossistene i 1990, og i dag er Servicegrossistene en betydelig kunde.

Helt nytt spesialbygg

Etter rundt femti år i lokalene på Økern, har Fruktringen endelig fått realisert sin store drøm etter rundt syv år med planlegging. Nå står et topp moderne spesialbygg for frukt og grønnsaker klart på Langhus utenfor Oslo. Det nye bygget sørger til en hver tid for riktig klima og temperatur også ved lasting og lossing. Nøye utvalgte varer sammen med perfekte lagringsforhold og en ubrutt kjølekjede sikrer at kundene alltid skal få så ferske varer som det i det hele tatt er mulig å oppdrive.

Vinner på fleksibilitet

«Siden vi er små i forhold til de store slik som Bama, må vi snu oss raskere, ha en konkurransedyktig pris og ikke minst kunne tilby en god kvalitet på hele sortimentet. Tilbakemeldingene fra våre kunder er entydige. Vår fleksibilitet og evnen til å alltid levere, er nok vårt største konkurransefortrinn. Våre kunder blir våre venner, og vi har følgelig også fått noen utradisjonelle oppgaver. Vi har stått på natten og kappet rustfrie stålplater som skulle på et skip til Grønland, det var et oppdrag vi fikk av en av våre gode Servicegrossistene-kunder», forteller Tom.

Krevende og levende arbeid

«Å jobbe med frukt og grønnsaker kan være veldig krevende. Varene er ekstremt levende, og det er ikke noe som er likt. Man går ikke på noe skole for å lære om dette. Det er et håndverk du må lære og vokse opp med. Den mest utfordrende perioden er om høsten. Da er den norske sesongen over, mens det fortsatt er litt tidlig i Europa. Det er en stor kamp om gode varer, og du må vite hvordan du får tak i dem», sier Tom. «En kunde som Servicegrossistene leverer også mye til offshore-segmentet. Her stilles det ekstremt høye krav til kvalitet. Om ikke varene er brukbare blir man nødt til å vente til neste båt uken etter, det gjør at man må være skjerpet hele tiden.»

Rigget til for vekst

Tom forteller at de ikke har mulighet å ligge på latsiden, og at de ønsker hele tiden å vokse. Nå som bedriften har kommet på plass på Langhus, er de virkelig rigget til for vekst. Tom og hans team på Langhus står klare til å overbevise både gamle og nye kunder med førsteklasses varer, konkurransedyktige priser og en service de er spesielt stolte av.

8 Leverandør
SG

«I markedet har vi god historikk og folk vet hvem vi er», sier Tom Patricksson, daglig leder og tredje generasjons frukthandler i Fruktringen

A. Nilsson & Co.

9
10

TORSK OG SKREI VINTERENS VINNERE

I vintermånedene januar til april er norsk torsk og skrei på sitt aller beste. I tillegg til skreien som besøker norskekysten fra Barentshavet for å gyte i denne perioden, er den norske “fastboende” kysttorsken også en herlig delikatesse.

11
Foto: Johan Wildhagen/Norges Sjømatråd

Det er ikke vanskelig å forstå at skreien er vinterens høydepunkt for matglade mennesker. Restaurantene roper høyt med en gang fisken er i hus, og gjestene strømmer til. Skreitid er festtid. Siden skrei er en sesongvare, er nordmenn flinke til å benytte seg av muligheten til å glede seg over denne fantastiske råvaren. Også den norske kysttorsken er på sitt beste i vintermånedene. Enten det serveres vanlig torsk eller skrei vil man oppleve en fisk med spesielt god kvalitet. Fisken er fastere, hvitere, mer delikat og uovertruffen på smak.

Stadig flere får øynene opp for den norske torsken. Eksporten har aldri vært større enn nå, og Kina er det største eksportmarkedet. Tradisjonelt har fisken som blir eksportert vært fryst fisk, klippfisk, tørrfisk eller saltfisk, men nå ser vi en nesten eksplosiv økning av eksporten av fersk fisk. Fra 2012 til 2013 gikk volumet opp med 83 %.

Enten du besøker Harrods i London eller Carrefour i Polen vil du merke at den ferske norske skreien er ankommet. Verden vil ha norsk fisk, og det skal den få.

Mysteriet skrei

Det har i lange tider vært delte meninger om torsk og skrei i bunn og grunn er den samme fisken. Både kysttorsk, det vi i dagligtalen kun kaller torsk, og skrei deler det latinske navnet “Gadus Morhua”, men er en skrei en helt vanlig torsk fra Barentshavet som i månedene januar til april bytter navn mens den gyter utenfor Lofoten og Vesterålen?

Norske fiskere har i generasjoner opparbeidet seg kunnskap om de ulike fiskeslagene langs kysten vår. Evnen til å skille selv de likeste fisketyper fra hverandre gikk i arv. I dag, da fiskerne ikke lenger er i kontakt med fangsten på samme måte, ser vi at denne kunnskapene har blitt svekket. Torsk og skrei blir på fiskemottakene kun statistikkført som torsk.

I gamle dager hevdet alltid fiskerne at torsk og skrei ikke var den samme fisken. Fiskerne mente å se forskjeller på hodefasong, farge o.l. Forskerne har derimot hatt problemer med å bevise fiskernes påstand. Det er funnet noen mindre forskjeller, men disse har historisk blitt forklart med miljøpåvirkning. Det var ikke noe som

kunne bevise at torsk og skrei tilhørte to ulike genetiske bestander.

På 1990 tallet ble det derimot tatt i bruk en metode der man kunne måle forskjeller direkte på fiskenes DNA-molekyl. Veldig overraskende for store deler av forskermiljøet viste resultatene store forskjeller på kysttorsk og skrei. Både kysttorsk og skrei er selvfølgelig torskefisker, men det ble endelig slått fast at kysttorsk og skrei ikke kunne komme fra den samme genetiske bestanden.

De gamle fiskerne smilte nok litt i skjegget mens mange “nye” fiskere fryktet derimot uønskede konsekvenser slik som mer rigide kvotebestemmelser. I dagens kvoteregler er både kysttorsk og skrei kun kategorisert som torsk. Å skille torskefangsten i torsk og skrei vil bety merarbeid og store investeringer.

Mysteriet er altså løst, en skrei er en torsk, men en torsk er ikke alltid en skrei. Om det etterlengtede svaret vil få noen særlig betydning er nok uvisst.

12 Mattema
SG
«Enten du besøker Harrods i London eller Carrefour i Polen vil du merke at den ferske norske skreien er ankommet.»

FAKTA OM SKREI

Torsk fra Barentshavet som kommer til norskekysten for å gyte

Fra annen genetisk bestand enn norsk kysttorsk (vanlig torsk)

Tilgjengelig fra januar til april

40 % av all skrei fiskes utenfor Lofoten og Vesterålen

Fiskekjøttet er ekstra fast fordi fiskene svømmer lengre og raskere enn vanlig torsk og er dermed mer muskuløse

Skrei og kysttorsk “holder seg til sine egne” og artene krysses ikke

13
14 1 2

Til 10 porsjoner trenger du:

• 500 g skrei, filet

• 200 g purre

• 200 g gulrot

• 200 g kålrot

• 1 l vann

• 10 g Maizena maisstivelse

• 5 dl Knorr Piske 31 %

• 20 g Knorr Fiskebuljong kons

• Salt, pepper og dill

Dette gjør du:

Skjær fisken i biter.

Kutt opp purre i skiver, gulrot og kålrot i terninger, og ha alt sammen i en kasserolle sammen med vann og Knorr Fiskebuljong.

Kok grønnsakene i vann med litt salt i ca. 10 minutter.

Legg fiskenbitene oppi kasserollen og la de trekke til de er gjennomkokt.

Ha i Knorr Piske, kok opp og jevn med Maizena maisstivelse.

Smak til suppen med salt og pepper, og dryss gjerne litt dill over før servering.

Server gjerne suppen med grovt brød.

Til 10 porsjoner trenger du:

• 1,5 kg Skrei, filet

• 400 g gulrot

• 400 g sellerirot

• 300 g purre

• 2,5 stk hvitløk, fedd

• 1 kg potet

• 1 l Knorr Piske 31 %

• 20 g Knorr Fiskebuljong kons

• 10 g finhakket sjalottløk

• ½ l vann

• 50 g smør

• 20 g finhakket persille

• Sitronsaft

• Olivenolje

• Salt og pepper

Dette gjør du:

Kutt opp grønnsakene i staver. Ha de, uskrelte hvitløksfedd, olje, salt og pepper i en bakk. Legg fiskefilene på toppen og ha olje, salt og pepper over. Bak i ovnen på 180°C i 20-30 minutter.

Kok potetene i vann uten salt.

Lag sausen: Fres sjalottløk i litt olje. Ha i vann, fiskebuljong og ½ l Piske, kok opp. Reduser til halvparten av væsken. Ta den av varmen og monter inn smøret. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og persille.

Ta ut de ferdigbakte hvitløksfeddene og skrell dem. Mos potenene sammen med hvitløken, ½ l Piske, salt og pepper.

15 Mattema
1 2
OVNSBAKT SKREI KREMET FISKESUPPE

UNI-K I HAUGESUND MAT, HUMOR OG ARBEIDSGLEDE

Uni-K er en populær bedrift både hos de ansatte og kundene. Her er kantinemedarbeider

Terje Valen som “forsidegutt” i Haugesunds Avis.

Uni-K er en VTA bedrift (varig tilrettelagt arbeid) der mennesker med behov for en tilrettelagt arbeidsplass, hver dag kan utføre en meningsfylt og viktig jobb. Hos Uni-K treffer vi kantinemedarbeider Terje og avdelingsleder Kari Anne.

Uni-K kan tilby et bredt spekter av varer og tjenester, men naturlig nok snakker vi mest om mat når SG Gourmet tar en prat med Kari Anne Østhus som er avdelingsleder for kantine og matdelen i bedriften.

På Uni-Ks kjøkken produseres det hver dag mange hundre måltider, endeløse rekker smørbrød og snitter, de lekreste fat av fint oppskåret frukt og ikke minst flotte fruktkurver som kjøres rundt til lokale bedrifter som abonnerer på frisk frukt.

Terje Valen som jobber i kantinen på 13. året er blitt en virkelig multimann hos Uni-K. Han finner du på kjøkkenet, i kassen, og som sjåfør når varer skal hentes og bringes. Det er helt tydelig at Terje elsker jobben sin, men han trekker likevel frem ferie som det kjekkeste. Men som Terje sier «Skal man har ferie må man også ha en jobb å ta ferie fra».

Terje stortrives hos Uni-K, og blir nok en av de mange i rekken som ikke vil pensjonere seg fra bedriften når den tid kommer.

Uni-K er helt avhengig av de beste og ferskeste råvarene, og Kari Anne forteller om det gode samarbeidet de har med Haugaland Storhusholdning. «Vi skal aldri bytte leverandør», sier hun uten oppfordring. Hun trekker frem at de har veldig god service, og ikke minst at Haugaland Storhusholdning er så fleksible. De snur seg raskt rundt når et behov plutselig melder seg. «Hyggelige mennesker, ja», sier Terje.

En annen ting Kari Anne trekker frem er at det er så lettvint med kun én leverandør som kan levere alt. Fra fersk laks og ørret fra Espevær rett utenfor Bømlo, til de mest eksotiske frukter og grønnsaker.

Hos Uni-K sitter humoren og latteren løst, men det er helt tydelig at også arbeidsmoralen er på topp. SG Gourmet sier takk for praten, og Terje og Kari Anne løper tilbake til sine oppgaver med å mette enda flere fornøyde munner på Haugalandet. SG

16 Uni-K
I Haugesund besøker vi en litt spesiell bedrift. Hos Uni-K finner vi 160 smilende mennesker som gleder seg til hver eneste dag på jobben.
17
1. Smørbrød på løpende bånd 2. Mat med et smil 3. Fruktkurver, et viktig produkt hos Uni-K

RENERE KJØKKEN FRA GULV TIL TAK

MED LILLEBORG PROFESJONELL

Høykvalitets produkter og komplette løsninger til kjøkkenrenhold og desinfeksjon.

Markedsledende produkter og systemer til maskinoppvask.

Kundetilpasset materiell og kundeoppfølging.

Kursing, IK-Mat systemer med HACCP, hygienerevisjon m.m.

Ta kontakt med vårt kundesenter i dag!

VI BIDRAR I HELE PROSESSEN FOR Å OPPNÅ GOD HYGIENE OG TRYGG MAT I DITT STORKJØKKEN
KUNDESENTER 815 36 000 E-POST profesjonell@lilleborg.no INTERNETT www.lilleborgprofesjonell.no

-15%

KAMPANJER I JAN & FEB 2015

-15%

Hellmann’s Sandwichsaus Soltørkede Tomater

Sandwichsaus med soltørket tomat og basilikum. Unik grønnsakspuré til smøring av sandwicher og baguetter. Laktosefri. Inneholder gluten.

5 x 0,57 liter

EPD: 4017539

-15%

Unilever

Hellmann’s Sandwichsaus Sennep & Honning

Sandwichsaus med grovkornet sennep og honning. Unik grønnsakspuré til smøring av sandwicher og baguetter. Gluten- og laktosefri.

5 x 0,57 liter

EPD: 4017422

-15%

Unilever

-15%

ZERoh! Villbringebær

ZERoh! Villbringebær er en frisk og smakfull leskedrikk som blandes 1:9

6 x 0,8 liter

EPD: 2932408

-15%

Lerum AS

Ranch Style Dressingmix

Hjemmelaget dressing gjør salaten enda bedre! Kryddermixen røres enkelt ut i rømme, kesam, skyr, yoghurt. Dette er også den perfekte smaken til pizzadressing.

6 x 780g boks

EPD: 2250165

Santa Maria Norge AS

Friele Frokostkaffe finmalt Friele Varm Sjokolade

Norges ledende kaffemerke er et kvalitetsblend av kaffe fra Brasil og en rekke andre land. Porsjonsposer til 1,8 l kolbetraktere.

80 poser á 90 gr.

EPD: 402974

Kaffehuset Friele

Sjokoladepulver i poser for bruk i maskin. Gir en meget god varm sjokolade.

10 poser á 1000 gr.

EPD: 2505196

Kaffehuset Friele

-15% -15%

TORO Seibiff forstekt m/løk

Smak, konsistens og utseende som hjemmelaget. Porsjonstykker av foldet seihaler. Pose med stekt løk – løsfryst.

140/160 g, 5,3 kg

EPD: 1205202

Orkla foods Norge

-20%

Ørrethaler, 80-100 g Nå kan kjøkkenet servere sunn sommerfisk hele året. Delikate benfrie serveringsbiter som passer på de fleste serveringssteder.

5 kg

EPD: 1469956

-15% -15%

Findus Foodservices

-17%

Kalkunbryst m/pepper skåret Saftig kalkunpålegg med rand av pepper. Pakket i våre todelte hotellbrett. Nøkkelhullmerket.

2 x 250 g

EPD: 1030287

-20%

Grilstad Storkjøkken

Knorr Piske 31 % Klassisk, kremet caesardressing med hvitløk og ansjos. Et must på alle salatmenyer. Glutenfri.

Knorr Piske 31 % en rekke unike egenskaper som gjør den enda lettere å jobbe med enn tradisjonell fløte. I tillegg er den rimeligere i innkjøp.

8 x 1 liter

EPD: 2370310

Unilever

Hellmann’s Caesar dressing

6 liter

EPD: 2779700

-15%

Unilever

Prior bakte kyllinglår m/urter og hvitløk

Disse kyllinglårene er bakt i pose med urter, hvitløk og rapsolje. Pga confiteringen er de saftige, smakfulle, og med deilig mørt kjøtt.

4 x 1,0 kg, fryst

EPD: 2982197

-15%

Nortura SA

Overtrekksmarsipan hvit 20/80 10 kg

Odense overdrekksmarsipan hvit klar til bruk. 22 %aprikoskjerner. Bør tempereres før bruk.

2 x 5 kg

EPD: 2193639

Idun Industri AS

Varmmatboks 1-roms

Varmmatboks i god kvalitet til fastfood servering.

3 x 50

EPD: 1750330

Huhtamaki

Bakepapir ECO

46 x 62, 1000 stk

EPD: 2216760

Idun Industri AS

jan feb jul apr okt aug mai nov mar sep jun des

-15%

Prior Havrepannekaker 60 g

Prior havrepannekaker er en sunnere variant enn den tradisjonelle pannekaken. Pannekakene er ferdig stekt og raskt klare til servering.

6,0 kg (100stk x 60g), fryst

EPD: 4072641

Nortura SA

-15%

Jæder Kyllingkjøtt strimlet, marinert

Saftig og smakfull kyllingkjøtt av høy kvalitet. Produktet er en bestselger og har utallige bruksområder.

6 x 1,2 kg

EPD: 1826924

Ådne Espeland/Jæder

-15% -15%

Torskekaker, 80 g

Server vår gode og sunne Torskekake. Populær fiskemat som inneholder mye fisk, er glutenfri. Forstekt - trenger kun oppvarming.

4,8 kg (2 x 2,4 kg)

EPD: 2176618

Findus Foodservices

Super til kaffemat eller som dessert sammen med is.

1450 g x 4 s stk

EPD: 2544633

-15%

Effektiv, sterkt, alkalisk ovn- og grillrengjører. Løser hurtig opp fett og fast-brent smuss. Leveres med slange og sprayer.

6 x 2 liter

Sterkt alkalisk rengjøringsmiddel velegnet for storkjøkken, lager, avfallsrom med sluk. Brukes i skumsprøyte eller lavtrykksanlegg.

3 x 4,5 liter

EPD: 904110

-15%

Hellmann’s Sandwich Delight Naturell

En frisk, smørbar sandwichkrem til kalde og varme sandwicher, også godt egnet som basis til salatblandinger. Inneholder kun 20% fett.

1 x 1,5 liter

EPD: 4049490

Unilever

Extra Thick Majones, spann

Ekstra tykk majones som egner seg når du skal tilsette andre flytende ingredienser. Inneholder kun egg fra frittgående høns.

5 kg

EPD: 2542868

Unilever

EPD: 1976695

Baxt AS Lilleborg Profesjonell Lilleborg Profesjonell

-15%

Salatboks m/gaffel slv 500ml Stablevennlig salatboks med hengslet lokk og medfølgende gaffel.

Kartong a 400 stk

EPD: 4097309

Idun Industri AS

Blåbærkake Langpanne Suma Grill D9 SumaGel D30
-15% -15%
jan feb jul apr okt aug mai nov mar sep jun des

-15%

100% Roasted Pepper Soup

Serveringsklar suppe – bare varm opp og server! Smakfull og rund tomat- og paprikasuppe med friske, store grønnsaksbiter. Glutenfri.

10 kg

EPD: 2280493

-15%

Unilever

-15%

Appelsinjuice

Lerums Appelsinjuice i 1,5 ltr kartong. Praktisk for postkjøkken og mindre kantiner

8 x 1,5 liter

EPD: 554949

Lerum AS

Jæder Kyllingfilet stekt m/ grillstriper

Kyllingfileten er ferdigstekt og kan serveres både varm og kald. En saftig og mør kyllingfilet klar til bruk.

5 kg

EPD: 2969426

-15%

Ådne Espeland/Jæder

-15%

Cafitesse Good Origin EKO

100% arabica, økologisk dyrket og Utzsertifisert kaffe til Cafitesse-maskiner. Balansert smak og middels intensitet.

2 pakninger à 2 liter

EPD: 4107256

Kaffehuset Friele

Stabburet Mors Dansk Hakkebøff Kåret til årets produkt og Norges beste hakkebøff. NM gull. Passer like godt til smørbrød og som lunsj og middag.

100 g, 5 kg

EPD: 2702934

Orkla foods Norge

Bestill produktene på eller kontakt din lokale grossist

SG.NO

jan feb jul apr okt aug mai nov mar sep jun des

Flere tidsriktige nyheter!

Stadig flere spisegjester foretrekker kjøttfrie alternativer og velger grønne og lettere løsninger. For fleksiterianere gjelder det å kunne velge fritt blant flere valgmuligheter. Her er nye fristelser til salatbaren eller til varmt-menyen. Mer variasjon med laks gir smakfulle, sunne retter og du kan nå også begeistre dine spisegjester med en autentisk italiensk risotto –”prego”!

For mer informasjon og inspirasjon besøk www.findusfoodservice.no

god fagkunnskap- gode måltidsløsninger

Scan og se våre spennende nyheter med tilhørende tips og oppskriftsforslag. SALATGRØNNSAKER MED SOYABØNNER, 2 x 2 kg/krt. , løsfryst. EPD 4087 961 RISOTTO ITALIA, 2 x 2 kg/krt. EPD 4087 979 LAKSEBOLLER, 20G, 5,4 kg/krt. (ca. 270 x 20 g). EPD 4096 988 LAKSEKARBONADER, 60G, 5,4 kg/krt. (ca. 90 x 60 g). EPD 4096 970 FraVesterålen Fra Vesterålen

SERVICEGROSSISTENE SATSER STORT PÅ FRUKT OG GRØNT

Nenad Despotovic er Servicegrossistenes nye kategorisjef for frukt og grønt. Med sitt store engasjement og med sin spennende og relevante bakgrunn i faget, er målet hans å få en enda bedre og jevnere kvalitet på hele frukt og grønt sortimentet.

Vil heve kompetansenivået Nenad er opprinnelig fra gamle Jugoslavia, og han kom til Norge 12 år gammel. Allerede som 21 åring, startet han å jobbe med frukt og grønt i Coop Norge Handel. I tillegg har han også mye erfaring med kvalitet- og temperaturkontroll, fra årene han jobbet på varemottak med import av frukt og grønt fra hele verden. Ikke nok med det, han har i de siste syv årene jobbet som produktsjef og innkjøper av frukt og grønt for hele Coop Norge kjeden. Nenad forteller med stor iver, at han nå ser fram til å ta med seg kunnskapen videre til sine medarbeidere hos Servicegrossistene.

«Det blir veldig viktig å heve kompetansenivået innad i hele bedriften, både hos lageransatte og alle grossister. Jeg har planer om å holde et grunnleggende kurs for alle i hvordan man sjekker og kontrollerer varer. Hos Servicegrossistene

skal alle kunne frukt og grønt». Til nå har Nenad reist landet rundt og besøkt mange av medlemmer i Servicegrossistenekjeden, og kartlagt dagens situasjonen på frukt og grønt. De fleste er kjempeflinke, mens noen trenger litt mer drahjelp for å styrke satsningen på frukt og grønt.

Blir en totalleverandør

Servicegrossistene eies av 21 selvstendige, lokalt forankrede grossister over hele landet. Servicegrossistenes varespekter dekker behovet for totalleveranse av tørr-, kjøle- og frysevarer samt teknisk forbruksmateriell, og for noen, tax free produkter. Når kunder ønsker seg en ekstra service utenom varespekteret, så er de fleksible og stiller opp på det meste.

«Nå ønsker vi å bygge oss opp som en totalleverandør innen restaurant, storhusholdning og catering, hvor vi leverer tørrvarer sammen med frukt og grønt til

konkurransedyktige priser. Slik sparer man på transport samtidig som man er miljøbevisst. Når dette er på plass, så kan vi si at vi helt og holdent er en fullsortimentsleverandør. I den forbindelsen jobber vi kontinuerlig med å utvikle sortimentet. Vi inngår nye attraktive innkjøpsavtaler, som sikrer våre kunder et bredt frukt og grønt sortiment til meget gode betingelser».

Kvalitet er viktigst

Nenad forteller at produktene de leverer skal være av best mulig kvalitet. Servicegrossistene har kunder av enhver størrelse over hele landet, og alle kunder og segmenter er like viktige.

«Siden vi også jobber med fagfolk, som naturligvis kan mye om frukt og grønt, er det veldig viktig at vi hele tiden jobber med kvaliteten på varene. Det er helt nødvendig å ha gode rutiner på sporbarhet og

25 SG portrett
»

«Jeg er veldig fornøyd med å få jobbe med så positive og fremoverlente kollegaer og grossister. Her ønsker alle det samme, å vokse oss store innen frukt og grønt», sier Nenad med et stort smil.

kvalitetssikring. Hvert år opplever frukt og grønt næringen uregelmessigheter som for eksempel utbrudd av salmonella på importerte salater. Denne varekunnskapen jeg og Servicegrossistene sitter på, samt våre egne meget nøye varekontroller, sikrer at slike produkter ikke havner i vår distribusjonskjede. Det er meget viktig å alltid vite hvor varene kommer fra, og dette har vi meget god kontroll på», forteller Nenad.

Aldri utlært på grønt

I følge Nenad så blir man aldri utlært på frukt og grønt, siden det er noe nytt som dukker opp hele tiden. For femten til tyve år siden hadde vi omtrent bare kinakål og hodekål i Norge. I dag ønsker også den vanlige forbruker seg eksotiske frukter. «Vi får tak i alt av frukt og grønt, også eksotiske frukter. Vi henter blant annet varer fra det splitter nye lageret på Langhus, hvor de har fullt sortiment.

Vi benytter oss også av flere leverandører, som er spredt rundt omkring i landet».

Levende varer

«Det som er mest spennende med frukt og grønt, er at det er snakk om levende varer som krever at man er på ballen både tidlig og sent».

Servicegrossistene forsøker derfor hele tiden og ha de ferskeste grønnsakene de kan få tak i. Norske grønnsaker er vanligvis ferske, fordi de blir høstet inn dagen før og leveres videre på lager. Importsiden er lik for alle, hvor man importerer varer om vinteren. Det tar alt fra to dager, til flere uker å frakte epler fra Chile og Argentina.

«Vi har derfor et mål om å bli mer lokale. Kortreist mat er stadig mer etterspurt, og er av topp kvalitet som er lønnsomt både økonomisk, miljø og næringsmessig.

Videre ønsker vi å inngå flere avtaler med de lokale produsentene våre».

Spennende vareområde «Grunnen til at jeg fortsatt jobber med frukt og grønt er at vareområdet er veldig spennende med mange utfordringer og fallgruver. I tillegg har jeg også klart å bygge opp et nettverk i løpet av disse årene over hele verden. Fra bonden i Lier til frukt og grønnsaksdyrkere i Kina eller Brasil». Nenad forteller at han er veldig glad i forskjellig typer mat, og han er alltid villig til å prøve nye retter fra ulike kulturer. Han foretrekker oftest en variant av kjøtt med en fargerik salat med mye forskjellig typer grønt, sammen med litt fetaost og olivenolje.

«Jeg er veldig opptatt av at man spiser frukt og grønt helst hver dag. Mine barn foretrekker faktisk en fruktsalat eller bær fremfor godteri». SG

26 SG portrett
27

NORDMENN VIL HA MER AV

ROTGRØNNSAKER OG BÆR

I tillegg til klare retrotrender i mote- og designbildet har nå også matvanenene våre fått tydelige retroinnslag. Rotfrukter og bær er på moten som aldri før. Britt Kåsin hos Opplysningskontoret for frukt og grønt tar oss imot med et stort smil og forteller oss mer om rotgrønnsaker og bær.

Trendy med rotgrønnsaker

Den store produktgruppen på nyåret er rotgrønnsaker, det er noe av det mest ettertraktede og moderne akkurat nå, både internasjonalt og nasjonalt. Rotgrønnsaker serveres bevisst på de beste restaurantene i hele verden og i mange appetittvekkende varianter.

«Vi følger med på denne trenden her i Norge, og vi har lange tradisjoner med å bruke rotgrønnsaker. Det er grønnsaker som kan vokse i store deler av landet vårt, og de har en svært god holdbarhet. De er naturlige vintergrønnsaker for oss».

«Poteten jobber vi aktivt med i hele vinterperioden, og den er en basis i det norske kostholdet. I tillegg er den også en veldig viktig produktgruppe for kokker. Selv om vi i Norge har stor nok egenproduksjon av poteter, etterspør markedet også små, pene og franske poteter, som vi importer mye av i dag. Nå er vi også i gang å produsere tilsvarende poteter i Norge. Vi har produsenter både i Sør og Nord-Norge».

Bær er i vinden

«I dag er bær og rotgrønnsaker supertrendy, og med dagens fremspringende popularitet setter produsenter fart i produksjonen, fra sør og helt opp til nord», forteller Britt Kåsin.

«Rotgrønnsaker er dessuten rimelige, veldig næringsrike og førstehånds varer. Grossistene har vært flinke til å stimulere produsenter til å få opp større produksjoner av rødbeter, polkabeter, persillerot og pastinakk. Trenden blir å øke forbruket av rotgrønnsaker, og øke produksjonen av et større mangfold av dette».

Knasker gulrøtter som aldri før Britt forteller at nordmenn er verdensmestre i å spise gulrøtter. Vi konsumerer åtte kilo hver i året, og det er det ingen som slår. Gulrøttene er den største produktgruppen. Bortsett fra dette, så er poteten en veldig viktig og stor produktgruppe. Vi omsetter ferske poteter for over 1.3 milliarder kroner i året!

Andre produkter som nå virkelig er i vinden foruten rotgrønnsaker er bær. Den norske bærsesongen er kort, men nordmenn er nå villige til å kjøpe importe friske blåbær, bringebær og jordbær hver eneste uke, hele året rundt. Etterspørselen er meget stor.

I disse dager stimulereres bærproduksjon helt opp til midten avTroms. Ved produksjon av f.eks. bringebær i plastikktunneler tåler bærene kjøligere netter. Det jobbes aktivt for å utvide den norske bærsesongen.

Nyt sesongen!

Selv om vi nå befinner oss i vår kaldeste årstid, er utvalget av førsteklasses råvarer stort. La farge- og smaksrike frukt og grønnsaker løfte hverdagen litt. Nyt den sunne trenden! SG

28 Mattema
29
30 1 2
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntfrukt.no.

1 2

ROTFRUKTGRATENG KÅLROTPAI MED SNØFRISK

Til 4 porsjoner trenger du:

• 500 g kålrot

• 1 stk purre

• 1 pk ferdig paideig

• 3 stk egg

• 3 dl matfløte

• 1 ss hakket frisk gressløk

• salt og pepper etter smak

• 0,1 ts kajennepepper

• 1 pk snøfrisk naturell

Dette gjør du:

Skrell og strimle kålroten fint eller riv den grovt. Rens og skjær purren i tynne ringer. Kle en form med paideigen, prikk bunnen godt med en gaffel og fordel kålrotstrimler og purre over.

Visp sammen egg og fløte og smak til med gressløk, salt, pepper og kajennepepper. Hell det i formen. Fordel snøfrisk på toppen.

Stek paien nederst i ovnen på 170°C til fyllet har stivnet og kålroten er mør - ca. 45 minutter.

Server evt. en grønn salat eller tomatsalat til.

Til 6 porsjoner trenger du:

• 300 g potet - Kerrs pink, e.l.

• 2 stk gulrot

• ½ stk sellerirot

• 1 stk pastinakk

• 3 stk egg

• 3 dl matfløte

• 150 g revet hvitost

• 1 ts salt

• ½ ts pepper

Dette gjør du:

Skjær poteter, gulrøtter, selleriroten og pastinakken i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.

Legg bakepapir i en ildfast form.

Legg de tynne skivene av grønnsakene lagvis i formen.

Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.

Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time. Formen er kjempegod som en egen rett eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

31 Mattema

BRINGEBÆRBROWNIES

Friske, saftige og røde bringebær er som skapt for myk og nybakt sjokoladebrownies. Og har du ikke bringebær, kan du selvfølgelig bruke andre bær, f.eks. jordbær.

Du trenger:

• 150 g mørk sjokolade

• 100 g smør

• 1 ss vaniljesukker

• 3 ss kakaopulver

• 200 g sukker

• 3 stk egg

• 100 g hvetemel

• 250 g friske

• bringebær

Dette gjør du:

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med smør over et vannbad.

Bland vaniljesukker, kakao og sukker og pisk inn sjokoladen. Visp inn et egg av gangen til røren er glatt og fin. Tilsett melet og rør godt rundt.

Ha røren i en liten, smurt form - ca. 20x20 cm. Legg noen bringebær opp i røren slik at hver bit får minst et bringebær.

Stek på 175°C i ca. 30 minutter. Den skal være myk og litt klissete inni når den er ferdig.

Server bringebær-brownies lune med friske bringebær og gjerne med en kule vaniljeis til.

32
33

NÅ INTRODUSERES EXCELLENCE COMPACT

Den nye Excellence Compact maskinen fra Friele er kompakt, men takler likevel de fleste behov. Kapasiteten på 140 kopper i timen gjør at denne maskinen har et meget bredt bruksområde. Maskinen er basert på kaffekonseptet Cafitesse, og sammen med melk- og sjokoladepulver kan den lage de fleste kaffedrikker. Alle kostnader for kunden er knyttet til selve kaffen.

De nye laksekarbonadene er laget av laks fra Vesterålen og er grove og smakfulle. En fin størrelse, 60 g, gjør at de egner seg godt enten på middagstallerkenen eller på smørbrødet.

EPD 4096 970

5,4 kg

En annen nyhet fra Findus er delikate lakseboller. Perfekt på frokost og lunchbordet, eller i spennende middagssauser.

EPD 4096 988

5,4 kg

NÆRINGSMIDLER FOR HELSE- OG OMSORGSEKTOREN

Spesialutviklete næringsmidler for helse- og omsorgsektoren er kjerneproduktene i Vital Ernærings sortiment. Det er ofte en utfordring å tilberede mat til småspiste. Med produkter som Atpro 200 proteinberikning og Attylet Plus fortykningsmiddel blir det enklere å oppfylle Helsedirektoratets anbefalinger om næringstetthet og konsistens i maten.

Atpro 200 - Proteinberikning

EPD nr 4131 900

Attylet Plus - Fortykning av mat og drikke

EPD 4174 991

35 Produktnytt
SPENNENDE LAKSENYHETER FRA FINDUS!

FOKUS PÅ CØLIAKI OG GLUTEN

Slåtto har nå lansert smaksfulle glutefrie produkter fra finske Moilas. Moilas er en anerkjent produsent, og disse produktene vil være gode glutenfrie alternativer i enhver meny.

QUORN

Quorn - Et kjøttfritt alternativ med høyt proteininnhold. Med Quornprodukter fra Findus er det lettere å tilby smakfulle grønne retter.

Quornfarse, løsfryst, perfekt til lasagne, pasta eller moussaka

EPD 4090 965

5,0 kg - løsfryst

Quornfilet, 58g løsfryst

EPD 4090 361

5,0 kg - løsfryst

GOGREEN LANSERER GRYTEBASER UTEN SALT

De nye grytebasene Indian Masala, Texas Stew, Mexican Chili og Thai Curry er velsmakende grytebaser som gir kokken selv mulighet til å bestemme saltinnholdet og sette personlig preg på krydringen. Grytebasene er også melk- og laktosefrie, og er derfor meget anvendelige.

36 Produktnytt
Glutenfri Tropicana Pizza Glutenfri BBQ-wrap

Norgesfavoritten

Friele Frokostka e er Norges største ka emerke, og tilbys i størrelser og malingsgrader tilpasset alle typer tilberedningsutstyr. Frokostka e er en ka eblanding av høy kvalitet, bestående av ka e fra Brasil og en rekke andre land. Sammen gir de blandingen balanse og harmoni.

Smaken er alt!

Friele har et bredt sortiment av svært velsmakende sjokoladeprodukter. Vi tilbyr varm sjokolade som flytende konsentrat til tilhørende sjokolademaskiner, som pulversjokolade til maskin og som porsjonsposer som bare skal tilsettes vann eller melk. Felles for dem alle er svært god smak. Varm sjokolade er et impulsprodukt som alle liker, og her ligger det god fortjeneste og venter. Kontakt oss for å komme i gang!

- friele.no | E: firmapost@friele.no | Bergen T: +47 55 92 66 00 | Oslo T: +47 23 05 31 10 | Trondheim T: +47 73 91 99 03

EAST COAST GULFINNET TUNFISK 60˚ C AAA SJØFANGST

Tunfisken fra East Coast er alltid håndlinefanget, en fiskemetode som regnes som den mest miljøvennlige måten å fiske på og som ikke stresser fisken unødvendig eller ødelegger havbunnen.

VINN MED MINDRE SVINN

I samarbeid med kantinen ISS drifter hos NAV i Oslo, har Unilever gjennomført et program som skulle fokusere på minimering av matsvinn. Gjennom et enkelt med nøye utviklet program ble matsvinnet redusert med hele 42%. Dette betyr lavere kostnader og bedre lønnsomhet.

Produktnytt Kontakt Royal Greenland på tlf.: 6713 8626 / 9012 2228 / esha@royalgreenland.com eller les mere om våre produkter på www.royalgreenland.com Royal Greenland tilbyr unike fisk og skalldyr - fra de iskalde arktiske hav omkring Grønland. Smakfulle råvarer og fantastiske spiseopplevelser! THE NORTH ATLANTIC CHAMPION

Philadelphia

Cheesecake Lemon

To lag mandelbunn fylt med deilig kremet Philadelphia og trukket med frisk sitronfrosting. En vinner på kakebordet! Glutenfri.

Epd: 4088548

Nyheten Wasa RugKnekke kommer i to smakfulle varianter, 5 Korn og Sesam & Havre. Bakt på fullkornsrug og proppfulle av frø på begge sider, gjør det herlig sprøtt og ekstra rikt på smak. Knasende godt. RugKnekke Sesam & Havre

Vekt: 150 g

Antall i krt: 8 pk

EDP: 4084398

RugKnekke 5 Korn

Vekt: 150 g

Antall i krt: 8 pk

EDP: 4084380

Nyhet! Majonesprodukter fra Servicegrossistene

Servicegrossistene lanserer nå en egen serie majones og remuladeprodukter i samarbeid med SalatMestern. Dette er høykvalitetsprodukter til meget konkurransedyktige priser.

4048393 Remulade 4x900 gr Sprøytepose

4201034 Ekte Majones, hvit 1x5 kg Spann

4201091 Ekte Majones, hvit 1x10 kg Spann

Ekte gul Majones passer utmerket i smørbrød og påsmurt brødmat. Ekte gul Majones er også bra som basis i dine egenproduserte salater, sauser og dressinger.

Ekte Majones med ny og bedre konsistens

Lett Majones passer veldig godt i følge med smørbrød og påsmurt brødmat. Lett Majones har mindre fett og kalorier enn Ekte Majones.

Remulade er Ekte Majones tilsatt syltaagurk. Gir en god syrlig smak som smaker ekstra godt til kjøttpålegg og varm og kald fisk.

Hvit Majones passer veldig godt som basis i salater, dressinger og sauser. Hvit Majones er fastere i konsistensen som gjør at den tåler å spes med mye væske (yoghurt, rømme, kefir etc.). Hvit farge gjør majonesen egnet til produksjon av hvite dressinger som f.eks. hvitløksdressing og rømmedressing.

www.sg.no Bestilles hos din Servicegrossist
EPD varenummer Varenavn Salgsenhet Forpakning 4048336 Ekte Majones 1x5 kg Spann
4047841 Ekte Majones 1x10
Spann 4048476 Ekte Majones 4x900
Sprøytepose 4048351 Lett Majones 1x5
Spann
kg
gr
kg
4048377 Remulade
Spann
1x5 kg
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.