Page 1


F The Best of KIM LARSEN -udvalgte værker fra 1994 til 2010

Alle rettigheder forbeholdes. Ingen dele af denne bog må reproduceres eller udnyttes i form af eller med nogen teknik, det være sig elektronisk eller mekanisk, herunder fotokopiering, indspildning eller henlægges i automatisk informationssystemer uden skriftlig tilladelse fra Kim Lyng Larsen - 2011

www.kimlarsen.net

1. udgave - 1. oplag.

Denne bog er kun trykt i 50 eksemplarer, hvoraf dette er nummer ____ af 50.

Udgivet af Serieland Albert Gingesvej 3f 9800 Hjørring www.serieland.dk

ISBN: 978-87-992858-1-5


FORORD The Best of Kim Larsen… bag

første ”tegneseriejam” i slutnin-

denne ydmyg og uprætentiøse

gen af 1990’erne, og i 2004 luk-

overskrift finder du en samling

kede jeg dørene op for Global

af de bedste (eller i hvert fald

Comicjam, et helt website dedi-

færdiggjorte)

jeg

keret til tegneseriejams, der i sin

har lavet det sidste halvandet

4-5 år lange levetid havde tegne-

årti. Størstedelen af indholdet

serietegnere fra hele verden som

er lavet ved såkaldte 24-timers

deltagere. En tegneseriejam er

tegneseriemaratons, et koncept

en historie hvor man skiftes til at

hvor man laver en 24 sider lang

tegne en side hver, uden at en

tegneserie fra bunden, på blot 24

decideret historie er planlagt.

tegneserier,

timer. Hvis man ikke er færdig på 24 sammenhængende timer, har

Jeg har også vedlagt et par

man fejlet.

”rigtige tegneserier”, altså historier der ikke er blevet til i en lynende

Maratons er en udfordring lige så

fart. De er skrevet af forskellige

meget som det er en leg – og jeg

forfattere jeg har været i kontakt

kan godt lide at lege med mediet.

med, og er af en helt anden, og

Den største del af mit tegne-

måske mere helstøbt, karakter,

serievirke har foregået med leg

end de sveddryppende tegne-

for øjet. Da internettet blev en

seriemaratons.

realitet og hvermandseje, blev det også starten på nye måde at lege med tegneserier på. Jeg

Kim Lyng Larsen

var med til at opstarte Danmarks

28. april 2011


1999 FISHBREATH Fishbreath er en af de ældste færdiggjorte tegneserier jeg har lavet, hvor kvaliteten ligger over bagatelgrænsen. Historien er baseret på en novelle jeg fik tilsendt af John R. Mirland, som i dag er en voldsom talentfuld kunstner.


9


2000 KVÆG I år 2000 blev jeg inviteret med til mit livs første tegneseriemaraton, som foregik på en gård lidt uden for Vrå i Nordjylland. Vi var 8-10 unge mennesker der mødtes og aftalte at bruge de næste tolv timer på at lave en afsluttet tegneserie hver især. Udover at der skulle indgå to stikord, som blev trukket op af en høj, sort hat, ”undergrund” og ”butterfly”, var den eneste regel, at når de tolv timer var gået, så skulle man være færdig med alt! Min tegneserie endte med at hedde ”Kvæg”. En journalist fra Nordjyske Tidende kom på besøg, og der kom en stor artikel i avisen et par dage efter.


0


2001 MONSTER Dette er min første 24-timers tegneseriemaraton, som jeg lavede alene. Det vil dog sige at min kæreste også lavede en samtidigt, men vi sad i hvert vores rum i vores lejlighed, da det foregik. Denne tegneserie har aldrig haft et egentlig navn, men, for nemhedens skyld, kalder jeg den i dag for ”Monster”. Lige præcis hvornår denne tegneserie er lavet, har jeg ingen idé om... måske engang i foråret 2001?! Jeg er efterfølgende blevet ret pertentlig med at notere hvornår jeg laver alting, helt ned i detaljerne, som f.eks. hvornår (dato og klokkeslet) en side er tegnet færdig med blyant, og hvornår den er tusset færdig.


1


2002 HEAVY En af mine yndlingsforfattere har aldrig udgivet en eneste bog. Manden er Marc Washington, amerikaner, og en jeg har støvet op på nettet, hvor man kan læse spandevis af hans skriverier. Han skriver nogle fantastiske mørke gysernoveller, og jeg fik ham overtalt til at skrive et manuskript til mig, hvilket blev til ”Heavy”. Dette samarbejde mundede ud i endnu et, på ModernTales.com, hvor vi lavede endnu en gysertegneserie, AntiChaoS. Der er flere af hans noveller som jeg håber på en dag at komme til at arbejde med.


2


2006 BIBLIOTEKAREN I 2006 lavede jeg min næste 24-timers tegneseriemaraton - denne gang på den internationale “24 hour comic day”, hvilket blev til ”Bibliotekaren”. Dette er min anden tegneseriemaraton med en tidskapsel! Hmmm?! Da jeg tre år senere sad og så filmen ”Knowing” af Alex Proyas, kunne jeg ikke lade være med at tænke over om han mon havde læst min lille tegneserie… det er dog nok mest af alt bare et tilfælde. (Se filmen, hvis du ikke ved hvad jeg snakker om!) ;-)


6


2007 KOKKEN I 2007 lavede jeg endnu en 24-timers tegneseriemaraton, hvilket i denne omgang blev til ”Kokken”, som er den tegneseriemaraton jeg er mest tilfreds med, af alle dem jeg har lavet. Jeg håber en dag at kunne arbejde lidt mere med dette univers, og gøre historien lidt mere helstøbt, og måske udvikle den til en hel ‘graphic novel’. Det kan godt blive noget trægt at sidde i 24 timer i træk alene og bare tegne, så under skabelsesforløbet uploadede jeg siderne til nettet løbende, hvor folk kom med opmuntrende tilråd, hvilket var overraskende godt for moralen.


7


2008 TORDENSKIOLD Da jeg satte mig til tegnebordet på den internationale ”24 hour comic day” i 2008, havde jeg ingen idé om hvad jeg ville lave, og efter at have siddet i noget tid uden noget brugbart, hev jeg en tilfældig bog ned fra hylden, hvilket viste sig at være en bog om Tordenskiold jeg havde arvet fra min far. Så tog den ene idé den anden, og ”Tordenskiold” var hvad der kom ud af det. Thessalonike er en rigtig sagnfigur, som jeg læste om under maratonforløbet. Google hende, hvis du vil vide mere!


8


2010 HOLGER Min pt. sidste tegneseriemaraton er en 8-timers en af slagsen, og blev lavet på Hjørring Bibliotek. Ud over mig var der elleve andre der forsøgte sig med maratonbegrebet, og alle serierne blev efterfølgende samlet til en bogudgivelse, ”Færøske rødvin i Striber”. To stikord blev udtrukket, “Færøsk rødvin og mobiltelefon”, som skulle indgå i historien. Her var journalister fra både Nordjyske og TV2 Nord på besøg mens kreativiteten stod på.


0


En lille BONUS-historie! Denne “Conan”-historie lavede jeg i 1994, som “bare” 18årig. Jeg forsøgte at indsende den til en af de danske tegneserieantologier (Fahrenheit? Fantasy? Achtung?), men der var sjovt nok ingen der gad trykke den.


The Best of Kim Larsen  
The Best of Kim Larsen  

Udvalgte værker fra 1994 til 2010

Advertisement