Sædalsposten, utgave 4: desember 2023

Page 1

SÆDALS POSTEN ÅRETS IDRETTSLAG

2023

RECAP: HØSTENS AKTIVITETER REMA1000 Håndballskole, FFO, ekstra trening lørdag, jentefotball samarbeid, Sterk etter skolen, trenerforum, dommerforum, langrenn

HVA SKJER MED BANEN?

Vi ønsker alle medlemmer, frivillige, utøvere, engasjerte og ildsjeler:

GOD JUL

FRA SÆDALEN TIL SK BRANN LES OM HVA DE TRE SÆDALEN GUTTENE MENER HAR FØRT DEM TIL SK BRANN (s.12)

Q 4: Desember

2023

Utgave 4


Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

Innholdsfortegnelse Innhold Leder

Side 3

Sædalen idrettspark

4-5

BERGEN 3000

6-7

Idrettene

8-15

Håndballavdelingen Damelaget

Fotballavdelingen Jentefotball Oppsummering av høstsemesteret Sædalen G 2005: En gyllen årgang A-laget

Taekwondo / Innebandy / E-sport Sterk Etter skolen

Julelotteri Folkehelse i fokus Arrangement Sponsor Kontakt oss

16-17 18 19 20-21 24-25


3 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2024

LEDER

Året 2023 er snart ved veis ende- men for et spennende år det har vært! 2023 er året idrettslaget har bikket 1400 medlemmer, der 250 av disse er engasjerte frivillige foreldre enten i trener- lagleder eller hjelper roller! Dere er uvurderlige, uten dere ingen idrett. Tusen takk for innsatsen. 2023 er året dere som allerede har ventet mange år på byggestart trolig har ventet litt ekstra, vi har fått inn nye ressurser i administrasjonen, det har blitt startet opp nye aktivitetstilbud og vi har tatt imot nye kull i alle idrettene våre. Høstsemesteret har med andre ord flydd forbi. Og jeg ønsker å trekke frem noen av høydepunktene utenfor idrettsfeltet, uten å gå for mye i detalj: Sædalsdagen - og Sædalsfesten 21.oktober ble igjen en suksess og et samlingspunkt. Masse folk på dagtid som heiet frem de yngste fotball lagene våre i vennskapsturnering samt inne i håndball hallen, godt trykk i kiosk og hos Torshov Sport popup fra klokken 10 til 15. På kvelden tok vi imot 110 festklare voksne, ryktene sier deltakerrekord? Festen kan oppsummeres som en god bygdefest, med lokalt band, dans og god stemning fra start til slutt, der de siste nærmest måtte kastes ut når lysene skulle på! Bare å glede seg til neste høst Ved første stor snøfall i desember tok “brøytemannen” Svein-Rune et fantastisk initiativ: å lage langrennsløyper nedenfor 5er banen! Initiativet ga flere uker med kortreist langrennslgede for store og små. Det ryktes at enkelte super mosjonister har lagt ned både 1, 2 og 3 mil i den 600 meter lange løypen og andre har gått sin første skitur! Imponerende. Ekstra takk også til Leif og Asle som slipper oss til på tomten og bidrar til aktivitetsglede for nærmiljøet Faglig har gjennomført trenerforum i fotballavdelingen i samarbeid med NFF Hordaland med besøk fra Polen - åpent for alle fotballtrenere i Bergen med ungdomsfotball på agendaen! Vi har gjennomført det første trenerforumet i håndballavdelingen noen gang. Faglig påfyll og gode diskusjoner - men aller viktigst en arena å møtes på tvers av lagene og bli kjent med de andre trenerne i klubben. På tampen av året har vi også fått gjennomført dommerforum i fotballavdelingen, med hjelp fra fotballkretsen. Dommer arbeidet er viktig, men har i liten grad vært prioritert. I 2024 går vi inn for å sette dommerarbeidet i system slik at dommerne skal føle seg sett, hørt og ha en trygghet i klubben.

Overnevnte i kombinasjon med de mange treningstimene som legges ned på feltet og i hallen samt ukentlige aktivitetstilbudene for nærmiljøet bidro til å at vi 21.desember ble kåret til ÅRET IDRETTSLAG 2023 av Bergen Kommune. En stor anerkjennelse og ære! Prisen tar vi med som motivasjon, inspirasjon og energi inn i 2024. For 2024 blir nok ikke roligere. Vi har troen på byggestart av fotballbanen om kort tid. Vi vet medlemmene er klare og utålmodige -og vi er nærmere enn noen gang. Vi jobber stadig i motbakke mot byråkratiet, og derfor har prosessen blitt noe mer lagndryg enn man hadde forventet. Informasjonsbehovet er - og vil bli stort i perioden fremover; ikke bare fra idrettslagets medlemmermen også fra nærmiljøet, skolen, barnehagen, naboer, FAU mm. Hovedstyret sammen med administrasjonen rigger seg klare for det slik at informasjonen står seg over en lengre periode enn noen timer og mer utfyllende informasjon er nærtstående. Videre i den fjerde, og siste utgaven av Sædalsposten i 2023 gir vi noen tilbakeblikk på aktivitet gjennom høsten, du får intervju med tidligere Sædalengutter - nå SK Brannspillere om hvordan deres vei mot toppen har vært, Styret i Sædalen Idrettspark kommer med en status og vi ser mot 2024 sine aktivitetstilbud. Vi er optimistiske for 2024 og gleder oss til å se hva året bringer. Vi håper alle bruker julen til å lade batteriene. Riktig god jul


4 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

SÆDALEN Oppdatering fra Styret i Sædalen Idrettspark AS BYGGESTART FOTBALLBANEN NÆRMER SEG! Tidlig i desember fikk Sædalen IL en kjærkommen julegave fra Bergen kommune som fattet vedtak og innvilget rammetillatelse til å bygge ny fotballbane. Sædalen Idrettspark realiseres i et samarbeid hvor Sædalen IL er byggherre, Trond Mohn finansierer idrettsanlegg, Backe Bergen er entreprenør og Bergen kommune dekker rekkefølgekrav. Byggetrinn 1: Vi rigger oss for anleggsarbeidet med ny fotballbane. Denne uken signerte vi kontrakt med entreprenør Backe Bergen. Forventet oppstart er fremdeles uklart da vi har en ny runde i byråkratiet for å diskutere rekkefølgen på utbyggingen, men spaden vil bli satt i jorden i løpet av vinteren. Vi drømmer om oppstart i februar, men tror det er mer realistisk rundt påsketider. Det er anslått at byggingen vil ta 5-6 måneder. Når vi har fått igangsettelsestillatelse vil vi informere mer ut til idrettslaget, skolen og nærmiljøet for å sørge for at anleggsperioden gjennomføres på en god måte uten for store konsekvenser for annen aktivitet i området. Vi kan garantere dere at oppstarten på bygging av fotballbane i Sædalen skal markeres og vi ønsker å invitere Trond Mohn for å komme og ta første spadetaket! I slutten av november besøkte finansbyråd Eivind NævdalBolstad (H) og idrettsbyråd Reidar Digranes (SP) Sædalen og meddelte at Bergen kommune gir et tilskudd på 5 mnok til Sædalen Idrettspark. Dette er penger som skal benyttes blant annet for trafikksikkerhet knyttet til skolens og idrettslagets aktivitet. Det vil bli etablert nye parkeringsplasser på opparbeidet tomt langs elven samt at det vil bli bygget en dropsone for trygg av- og påstigning fra bil til fortau i starten av Nye Sædalsveien, ved innkjøringen fra Tjødnen også kjent som andedammen. Vi har nå bestilt prosjektering av disse tiltakene og vil starte på arbeidet så snart vi får tillatelse fra kommunen.


5

Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023 Q 4: Desember 2023

Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

IDRETTSPARK

DRØMMEN OM 11ER-BANE I SÆDALEN NÆRMER SEG REALITET

Byggetrinn 2: Reguleringsplanen for resten av idrettsparken som gjelder flerbrukshall, klubbhus, garderober, friidrettsbane og nærmiljøanlegg ligger nå i byrådsavdeling for byutvikling og skal snarlig sendes på høring før den skal forberedes for videre administrativ og politisk behandling forhåpentligvis våren 2024. Hvis reguleringsplanen har god fremdrift kan vi håpe på at vi får til en sammenhengende utbygging etter fotballbanen er bygget. Det er anslått at byggingen vil ta 17 måneder og at hallen er ferdigstilt og åpnes i desember 2025. Dette er med forbehold at vi ikke møter mer motstand i byråkratiet.

1900 andeler til salgs 116 andeler solgt i fotballbanen EN ANDEL KOSTER 750* KRONER

For å realisere drømmen trenger vi drahjelp fra medlemmer og engasjerte rundt klubben. Vi får støtte fra vår gode idrettsvenn Trond Mohn, samtidig som vi skal gjøre dugnad og legge ned egeninnsats for å vise oss tilliten verdig. Andelssalget er en viktig del av det økonomiske bidraget fra idrettslaget der både privatpersoner og bedrifter kan bidra til å bedre rammevilkårene i idrettslaget.


6 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

BERGEN

STORE LUNGEGÅRDSVANNET RUNDT STARTNUMMER 3000 METER

DEN PERFEKTE JULEGAVEN? Opplevelser, tid sammen og minner er noe vi aldri får nok av sammen med de vi er glad i. Gavekort på startnummer til Bergen3000 2024 er en perfekt gave til en du ønsker å tilbringe mer tid med eller gjennomføre en utfordring sammen med. Hva med gavekort på startnummer + faste løperøkter frem mot løpet? Motiverende, sosialt og enkle grep for å komme over dørstokk milen. En aktiv julegave som også ivaretar helsen til mottaker! Og du enkelt er det også: Via påmeldingssiden vår på bergen3000.no/pamelding eller eqtiminig kan du kjøpe gavekort på startnummer. Gavekortet gir deg en verdikode som mottaker kan legge inn ved påmelding!

Ønsker du noen å trene med frem mot løpet? Savner du en gjeng som drar deg ut selv når snøen faller og regnet slår mot vinduet? Har du lyst på noen å dele gode samtaler med samtidig som beina flyr? Eller noen som pusher deg til å løpe det siste draget med intervaller? HVER ONSDAG kan du være med Guro på løpetrening. Økten tilpasses nivået slik at alle skal få utbytte av trening og ha mulighet til å pushe egne grenser. Oppmøte utenfor gymsalen på Nattland oppveksttun klokken 19.30.

www.bergen3000.no


7 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

3000

Q 4: Desember 2023

60 FRIVILLIGE

DUGNAD 2024 ÅRETS KJEKKESTE DUGNAD?

For å klare å skape det løpsarrangementet vi drømmer om er dugnadshjelpen fra lag og medlemmer i klubben uvurderlig. Uten deres støtte og innsats både før-, under- og etter løpet ville det ikke vært mulig å gjennomføre BERGEN 3000 med den kvaliteten vi jobber for ! Vi har behov for ca., 60 frivillige gjennom arrangementsdagen til å fylle ulike roller. Vi ønsker velkommen til de som har vært med på Bergen 3000 før, de som har erfaring fra andre arrangementer og ferske hjelpere som ønsker å bidra under gjennomføringen 8.juni 2024. Ungdommer under 15 år kan være med som frivillige, i følge med voksne. Ungdommer over 15 er velkommen til å bidra men vi trenger en balanse av ungdommer og voksne i alle oppgaver. Påmelding til dugnad for 2024 informeres om i starten av januar. For medlemmer av Sædalen IL legges oversikt over oppgavene som må dekkes ut via facebook og spond. Eksterne som ønsker å bidra kan ta kontakt med prosjektleder Vilde på vb@sedalenil.no

Løypevakter Medaljeutdeler Kioskvakter Start- og mål vakt Bildetaker Førstehjelpspersonell Sekreteriat Barneløp Medmer!

KONDISTESTEN FOR ALLE

BA

T PE

ELØ RN

Para-løp

8. JUNI 2024

www.bergen3000.no


8 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

Håndballavdelingen REMA 1000 HÅNDBALLSKOLE

Høstferiens håndballskole ble en stor suksess med fullt av håndballglade barn! Vi arrangerte tre dager med spesifikke fokusområder: kast/mottak, forsvar/angrep og finter/fotarbeid, i tillegg til en rekke andre aktiviteter som lek og spill. Alle gruppene fikk flere økter i styrkerommet som var en stor suksess og variasjon! På grunn av begrenset med plass ble de 40 tilgjengelige plassene på håndballskolen revet bort på under 1 uke!! Kjekt med stor håndballinteresse og engasjement. Vi ser frem til å gjenta suksessen i vinterferien!

I vinterferien blir det nye muligheter for å delta på REMA 1000 håndballskole! Håndballskolen er et tilbud for barn som går i 4-7 klasse, og er et tilbud for alle, enten du allerede spiller håndball, eller har lyst å prøve for første gang. Barna blir delt inn i grupper ut ifra alder og erfaring. Det legges opp til allsidig trening og lek, med fokus på idrettsglede. Litt praktisk informasjon: Tid og sted: Sædalshallen - Uke 9 - Mandag-onsdag fra kl. 9-15 Servering: Lunsj hver dag + frukt som mellommåltid I tillegg til mye moro, får deltakeren også en utstyrspakke som inkluderer ball og tskjorte, samt en diplom siste dagen. Påmelding vil åpne i løpet av januar, - mer informasjon kommer fortløpende. Plassene går fort, så dersom det er ønskelig å delta så vær tidlig ute for å sikre plass!


9 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

29

SPILLERE 10GUTTER 19 JENTER 7 TRENERE

I starte av september tok jenter og gutter 12 (f.2011) turen til Strandebarm Sporttell for treningssamling og teambuilding før håndballsesongen 2023/2024 smalt i gang. Været og fasilitetene både ute og inne la godt til rette for en optimal treningshelg! Og for suksess det ble - for både spillere og trenere. En helg fylt med gode treningsøkter- både fysiske økter og håndballøkter, sosiale aktiviteter - og ikke minst ble jentene og guttene bedre kjent med hverandre utenfor håndballbanen.

J/G 2011

SÆDALEN IL HÅNDBALL For lagene har dette vært starten på et godt samarbeid også i treningshverdagen I Sædalen. Når muligheten for en felles fysisk økt, treningskamp, håndballtrening eller en sosiale samling dukker opp er trenere og lagledere raske med å organisere seg i mellom. Ett flott tiltak både for spillere som får nye impulser fra andre trenere og for spillerne som får bryne seg på annen type motstand enn i hverdagen ellers - samt for å beholde de gode relasjonene jentene og guttene har bygd til hverandre gjennom treningssamlingen. Lagene er klare for ny samling til høsten igjen


10 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

Fotballavdelingen JENTEFOTBALL SAMARBEID MED FANA IL FOTBALL 2023 har Sædalen IL og Fana IL fotball brukt året godt til å bygge relasjoner igjen og legge en felles strategi for jentefotballsamarbeid i ungdomsfotballen. Begge klubbene ser frafall i ungdomsfotballen hos jenter som medfører utfordringer med å stille lag og gjennomføre gode treninger. Etter ett godt samarbeid i 2023 for J 19 er begge klubber glade for å annonsere at vi fortsetter samarbeidet i 2024 og kommer i enda større grad til å implementere samarbeidet og koblingen mot Fana Fotball på jentesiden nedover i ungdomsårene. Flere lag har etterlyst en fast samarbeidsklubb på jentesiden fordi utfordring med antallet i spillergruppen oppstår hvert år. Nå begynner vi arbeidet med å implementere Samarbeidet med Fana IL Fotball er ett modellen. For jenter i ungdomsfotballen skal Fana IL Fotball være Sædalen IL sin naturlige av tiltakene på veien mot å styrke samarbeidspartner i årene fremover. Formålet med jentefotballen. I fotballavdelingen er samarbeidet er at flest mulig jenter skal spille fotball jentefotballen satt på agendaen i 2024, lengst mulig på det nivået de ønsker- og få den og vi ønsker å skape gode miljøer som gjør at jentene forblir i idretten. Klubben treningshverdagen de ønsker. Et sentralt prinsipp i avtalen er at samarbeid vil alltid være behovsprøvd, og sentralt fikk blant annet støtte fra gå begge veier. Målet er å bygge sterke grupper i egne Sparebanken vest sin søknadsordning klubber men kunne se til hverandre ut supplemetere #Jentervil mer - som blant annet skal benyttes til å arrangere jentefotballdag i først trenings- også kamphverdagen når behovet melder seg. Marcin vil være kontaktpunktet for klubben løpet av våren! Flere individuelle lag i mot Fana IL, og gjøre en løpende vurdering av behovet klubben fikk også støtte til for samarbeid på hvert årskull. Marcin vil sammen med treningssamling som skal skape gode sportslig utvalg vil informere nærmere om hva ett minner for jentene. samarbeid innebærer i løpet av 2024.

#JENTER VIL MER

DET GROR GODT I SÆDALENFOTBALLEN PÅ JENTESIDEN! Vi har gjennom høsten hatt 3 jenter fra 2008/2009 generasjonene i treningsgruppen for nasjonale tiltak i Brann. Der der blant annet har debutert som hospitanter for Brann i internasjonale turneringer.I tillegg til gode sosiale minner tar jentene med seg hjem internasjonale referanser. Vi håper dette kan bidra til å inspirere både disse jentene og også øvrige jenter som ser at det går helt an å tilegne seg ferdigheter i Sædalen som gjør at de kan spille kamper på internasjonalt nivå. Hele Sædalen heier på dere


13 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

MARCIN OPPSUMMERER HØSTSEMESTERET MED FFO OG EKSTRA TILBUD Gjennom året har vi hatt en stabil deltakermasse på 100 + deltakere på FFO hver uke og lørdagstreninger. FFO og lørdagstrening barn er ett tilbud for barn født 2011 - 2014 som ledes av Marcin med assistenter. Trenerteamene er fornøyd både med volumet av deltakere samt utviklingen hos spillerne gjennom året! Mange har tilegnet seg nye ferdigheter og utviklet seg teknis, taktisk og fysisk. FFO tilbudet er for de som ønsker en ekstra fotballtreningsøkt i uken. Det er fokus på mange ballberøringer gjennom treningen og effektive økter. FFO gir mulighet for nye impulser gjennom annen trener enn på lagsnivå.

NATTLAND

FOTBALLFRITIDSORDNING SÆDALEN IL

Etter høstferien startet vi opp ett nytt tilbud for ungdomsfotballen for å videreføre de gode ekstra treningene når spillerne går ut av barneskolen og får flere lagstreninger. Pilot tilbudet har foregått lørdag formiddag i 8 uker, og har vært rettet mot spillere fra 2011 - 2007, gutter og jenter. Treningen har foregått på Kringlebotn ballbane samt innendørs i Stora hallen og på NOT banen grunne varierende baneforhold i slutten av november. Med 36 påmeldte på pilot tilbudet var vi godt fornøyd med oppslutningen før oppstarten! Treningene har hatt godt oppmøte med spiller fra flere kull som differensieres i grupper for å møte utfordringer på sitt nivå. Nye tilbud trenger litt tid på å sette seg og tid til å justeres slik at de passer inn for spillere og trenere. Tilbudet videreføres frem til sesongstart (påske), men med noen endringer- blant annet i inndeling av grupper og differensiering slik at spillerne får bedre tilpasset utfordringer samtidig som de skal ha det gøy på trening.

Ambisjonen med disse ekstratilbudene er at spillere skal oppleve å kunne utvikle seg til å bli så god fotballspiller som de ønsker i egen klubb - sammen med kompiser og venninner, og på tvers av kjønn og alder. Vi jobber for å kunne tilby høy fotballfaglig aktivitet på feltet videre i 2024. MEN vi ønsker flere jenter med på treningene og ønsker å understreke at jenter er veldig velkommen på alle ekstratilbud gjennom året! Påmelding til ekstratilbudene fra nyttrå til påske i 2024 er åpen- via spond.


13 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

SÆDALEN G2005

EN GYLLEN ÅRGANG

Høsten 2011 ønsket 5 pappatrenere mange nye 6 åringer fra Sædalen- og Nattland Skole velkommen til Sædalen IL. Lite visste de, Ørjan Steffensen, Arill Hagland, Torkel Tveit, Thomas Ask og Arild Stendalen at de skulle forvalte noen av Norges beste fotballspillere, født i 2005. Vi har tatt en prat med Sædalenguttene Markus Haaland, Jakob Tveit og Eivind Helland. Guttene er idag 18 år og har alle signert proffkontrakter i SK Brann. Til sammen har de 28 aldersbestemte landskamper for Norge, A-lagskamper for SK Brann og forholder seg i dagliglivet til en hovedtrener, assistent trener, fysisk trener, spillerutvikler, fysioterapeuter, leger og agenter. Guttene er svært ulike på fotballbanen, men alle tre har hver sin X-faktor: Haaland er den raske indreløperen som har ekstreme tekniske kvaliteter, Tveit er den lynraske og eksplosive back/kantspilleren mens Helland er den høye, rolige pasningssterke midtstopperen med god oversikt og fantastisk evne til posisjonering. Alle tre er enig om at deres fotballreise startet allerede i barnehagen i Kattuglebrotet - og at grunnlaget for ferdighetene ligger i den uformelle leken på denne lille banen. Det som i gamle dager ble kalt «å spille fotball på løkka». Fotball ble spilt fordi det var gøy - ikke fordi de måtte men fordi de ville. De var mange barn og de lærte av hverandre. “Uten denne muligheten hadde vi ikke vært der vi er i dag. Vi spilte fotball i timevis hver dag, og vi koste oss”. I Sædalen var de hele veien en del av at godt årskull. I 2018 var Sædalen G13 et av Bergens beste 05 lag og etter Stord et av de beste i Hordaland. Men de tre guttene som regjerte i Sædalen hadde ambisjoner og hospiterte allerede i Fyllingen og Brann. I 2019 tok de steget og skiftet klubb. Markus og Jakob ble Brann spillere mens Eivind gikk først til Fyllingen før han gikk videre til Brann.

Bak fra venstre: Sekan Malik Güner, Paal Hartmann, Tage Halland, Markus Haaland, Adrian Hjelmtveit, Eivind Helland, Jakob Tveit. Foran fra venstre: Emil Artmeyer, Jonas Ask, Johannes Botnen, William Steffensen, Oskar William Berg, Simen Dahl

-Hvordan har årene i Sædalen IL formet dere som spillere? “Vi fikk forsøke alle mulige posisjoner i Sædalen, vi fikk mulighet til å prøve ulike ting vi hadde øvd på i Kattuglebrotet. Sædalen G 2005 var en skole uten prestasjonskrav og det var viktig”. Dette skulle fort endre seg når de søkte seg over i en prestasjonskultur som 14 åringer. Fra da av ble alle planer styrt av satsingen på fotball. Den nye fotballhverdagen bød på mye. Økt treningsmengde, høyere intensitet på treninger og bedre medspillere og motspillere. Videre ble det spill i nasjonale serier og turneringer, uttak på kretslag, regionslag og landslag. De var ikke lenger suverent best og de fikk kjenne på medaljens bakside med overtrening og skader,....mye skader. -Hvorfor har dere tre overlevd hele veien fra akademi til A-lagtroppen? Igjen trekker guttene frem barneårene, gleden og lysten til å spille fotball, vennskapet, konkurransementaliteten og tryggheten hjemmefra. Der ligger årsaken, vi har alltid elsket å spille fotball, og vi har alltid fått støtte. Men drivkraften har lagt i oss selv. I dag trener de 5-6 fotballøkter og 3 styrkeøkter i uken……og intensiteten på treningene i Brann er høy. De merker at de er en del av en toppklubb.


12 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

A-LAGET 2024: 5 DIVISJON Våre to lag i 4. og 6. divisjon har avsluttet en lang sesong og her er en liten oppsummering av høsten og sesongen fra trenerteamet. Blaget avsluttet sesongen sterkt og spilte seg til 9 poeng av de siste 12 mulige. Det plasserte laget trygt på tabellen og man unngikk dermed nedrykks spøkelses som hang over laget langt inn i høstsesongen. Hele 69 forskjellige spillere var innom laget i løpet av 16 seriekamper og mange unge spillere fikk en første og viktig erfaring med seniorfotball. A-laget rykket som ventet ned til 5.divisjon. Høstsesongen ga flere poeng med 4 enn vårsesongens ene. Også på A-laget har flere svært unge Sædalsgutter fått prøve seg i 4.divisjon med god læring og erfaring. I seieren mot Djerv hadde vi en startoppsstlling med 8 spillere i junioralder eller yngre. Det er svært positivt for klubben. Hele 54 forskjellige spillere var innom laget i løpet av 22 seriekamper og det sier seg selv da at kontinuitet blir et fremmedord. Fra serieåpningens 18-manns tropp var det kun 3 spillere igjen i årets siste kamptropp. Hovedårsaken til nedrykket ligger imidlertid mistenkelig likt evalueringen av forrige gang vi spilte i 4.div (2016) – vi trener for lite!

Som i sesongen 2022 har vi også i 2023 hatt alt for mange spillere innom på seniorlagene. Tilsammen på A- og B-laget har det vært benyttet 123 stykker hvorav 85 individuelle spillere. Bruken av så mange spillere har vært av behov, og ikke fordi man har flust med spillere tilgjengelig til hver kamp. Med en begrensning på kun 5 spillere som kan spille neste kamp opp eller ned viser dette litt av problematikken rundt kontinuitet i seniorfotballen. Både for spillere, trenere og støtteapparat er det nesten umulig å håndtere. Bygging av et godt kollektiv med relasjoner og samhandling krever kontnuitet og resultatene blir derfor dårligere når dette ikke er til stede. En evaluering av sesongen, og hvordan vi for kommende sesong og fremtiden kan legge bedre tilrtte for seniorlag og aktuelle spillere, er startet. Nå tar vi juleferie og ønsker alle i Sædalen en riktig God Jul og et Godt NyttÅr.

Følg A-laget i sosialemedier for løpende oppdateringer

Sædalen IL A-lag saedalenilalag


14 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

TAEKWONDO Vi ønsker både gamle og nye medlemmer velkomne til trening, og for alle som har lyst til å prøve taekwondo har vi to ukers gratis prøveperiode. I tillegg til å trene og øve til gradering og nye beltegrader vil det i løpet av året være muligheter for å delta på klubbstevner, cuper og nyttårsleir.

BARNEPARTIET: TORSDAG kl 18.00-19.00 FREDAG kl 18.00-19.00

UNGDOM & VOKSNE: TIRSDAG kl 20.00-21.30 TORSDAG kl 19.00-20.20 FREDAG kl 18.50-19.50

E-SPORT Samarbeidsprosjekt Kringlebotn IL / Sædalen IL Sædalen IL har inngått ett e-sport samarbeid med Kringlebotn IL sin allerede etablerte esport gruppe. Dette gjør at vi nå også kan tilby E-sport som aktivitet for barn i nærmiljøet. Treningene foregår i aktivitetshuset på Kringlebotn mandager og tirsdager for barn fra 5.trinn til 10 trinn. Mandag 17:00-19:00: Variert spilling

INNEBANDY 3 aldersgrupper for junior: 1-4 trinn: Treningstid: Onsdag 16:30 - 18:00

Tirsdag 16:30-18:30: Fortnite-gruppe for barn på 12 år og under. Tirsdag 18:30-20:30: Fortnite-gruppe for ungdom på 13 år og over. Tirsdag 20:00-22:00: Gruppe a fokuserer på Valorant og Overwatch. Onsdag 17:00-19:00: Jentegruppe. Onsdag 18:30-20:30: Gruppe med fokus på Overwatch.

5-7 trinn 8 -10.trinn: Treningstid: Tirsdag 17:30 - 19:00 Treningene har fokus på samspill, lek og mestring. Lagene spiller flere turneringer gjennom året!

Seniorgruppen har hatt ett gledelig oppsving etter corona! Gruppen trener mandager fra 21-22.00 i Sædalshallen. Velkommen!


15 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

STERK ETTER SKOLEN-PARAPLYEN GURO OPPSUMMERER HØSTSEMESTERET OG OPPSTARTEN AV STERK PROSEJKETE Da har det allerede gått et halvt år siden jeg startet i Sædalen, og det har vært utrolig fint og lærerikt. Jeg har blitt kjent med så mange flotte barn på Sterk etter skolen, Stjerner etter skolen og Idrettsskole 2018 & 2019. Sterk etter skolen har vært gjennom både fotball, håndball, innebandy og basket - samt tradisjonelle leker og hinderløyper. Sterk er en forlengelse av idrettsskolen for barn som går i 1.trinn til 4.trinn, der deltakerne kommer direkte fra SFO og ned i enten Sædalshallen eller gymsalen på NOT. Målet er å skape aktivitetsglede, leke og å prøve ut flere ulike idretter i løpet av perioden- kanskje finner barna noe de mestrer godt men aldri hadde prøvd tidligere?

SterkEtterSkolen Barn: 1.trinn - 4.trinn

HeltEtterSkolen:

Barn med usynlige behov

StjernerEtterSkolen:

Barn med funksjonsnedsettelse

Idrettsskolene og Stjerner etter skolen har erfart lek og ulike ballidretter, samt utforsket ulike bevegelsebaner gjennom hinderløyper. Idrettsskolen er barnas første møte med idretten, der det er mye nytt og kanskje litt skummelt i oppstarten! Å forholde seg til andre i en gymsal, motta instruksjoner, samhandle med andre og følge regler kan oppleves utfordrende men barn lærer raskt. Foreldre er med som hjelpere- og i aktiviteten som gjør treningen ekstra trygg i starten. Stjerner er en av de nye gruppene vi startet i høst, og er for barn med ekstra tilrettelegginsbehov i aktivitet. Vi har blitt en fin gruppe på 7 stk som hver uke møtes i gymsalen og er aktive sammen! Det er som regel høyt aktivitetsnivå i alle gruppene uansett hva vi driver med (på godt og vondt), og det er gøy å ha en så engasjert gjeng! Nå tar vi oss en velfortjent juleferie, også gleder vi oss til hva som venter oss etter nyåret. Alle aktivitetene starter opp i uke 3 Det er bare å sende en mail (geg@sedalenil.no) dersom du kjenner noen som kunne hatt interesse av å bli med på de ulike tilbudene. Vi har plass til enda flere i alle gruppene!

Sterk etter skolen Barn: variert aktivitet i hall for barn på 1.trinn til 4.trinn, rett etter SFO! Treningstid: torsdag 16 -17 / fredag 15.30 / 16.30 Helt etter skolen: variert aktivitet i hall for barn med usynlige behov - fra 3.trinn til 7.trinn. Det er krav om at foreldre/støttekontakt eller assistent er med på trening. Treningstid: på grunn av lite oppmøte er dette partiet satt på pause. Er du interessert i at vi skal ta det opp igjen? Ta kontakt med Guro Stjerner etter skolen: Variert aktivitet i hall for barn med funksjonsnedsettelser. Det er krav om at foreldre/støttekontakt eller assistent er med på trening. Treningstid: onsdag 16.30 - 17.30 Sterk etter skolen Ungdom: Skadeforebyggende- og funksjonell styrke og utholdenhetstrening for ungdom. Treningstid: fredag 16.30 - 17.30 Idrettsskole 2019: variert aktiviet i gymsal for jenter og gutter født 2019. Treningstid: Torsdag 17.00 - 18.00 Idrettsskole 2018: variert aktivitet og introduksjon til idretter for jenter og gutter født 2018. Treningstid: Onsdager 17.30 - 18.30


16 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

JULELOTTERI 2023 I november og desember har Sædalen idrettslag arrangerer sitt årlig julelotteri, til inntekt for idrettslagets aktiviteter og anleggsutvikling i regi av idrettslaget for næmiljøet. Årets vinnere er kontaktet på SMS. Det er fremdeles noen premier som ikke er hentet, disse kan hentes på kontoret i Sædalshallen fra 3.januar 2024. Loddsalget er organisert ved at medlemmene, fra A-lag til idrettsskole, får hver sin loddbok som de skal selge til familie, venner og bekjente. Lagene konkurrere samtidig seg imellom om en pizza fest i 2024, der laget som er positive ambassadører for Sædalen IL og selger unna flest lodd Totalt har det i 2023 vært 900 loddbøker i omløp i løpet av perioden! Vi ønsker å takke alle som har kjøpt lodd for å støtte idrettslaget - samt takke bedrifter, foreldre og samarbeidspartnere som har bidratt med flotte premier til en verdi av 30.000,- .

VI GRATULERER HÅNDBALL J 2014 SOM VINNERE AV PIZZAFEST. JENTENE, TRENERE OG FORELDRE HAR VÆRT IVRINGE PÅ LODDSALGET SAMT VÆRT POSITIVE AMBASSADØRER GJENNOM HELE PERIODEN


17 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

JULELOTTERI 2023 PREMIE

LODDBOK NR.

Torshov Sport Gavekort 1500,Torshov Sport Gavekort 1000,Torshov Sport Gavekort 500,AdO arena: Bergans sekk Rema1000 Nattland Gavekort Bergen 3000 Familiepakke Bergen3000 Familiepakke 2 Baker Brun Gavekort Cornelius Sjømat Resturant Gavekort Lagunen kino: 2x fribilletter Barrys Bootcamp Gavekort 1 Barrys Bootcamp Gavekort 2 Barrys Bootcamp Gavekort 3 Flügger Farve Fana Gavekort Lagunen Gavekort Spenst Gavekort + Flaske Spenst Gavekort Kjør Pent Gavekort Myrkdalen Fjellandsby Gavekort Eikedalen Skisenter Gavekort Palermo Gavekort Fanaposten: Digitalt abonnement Power Lagunen: Airfryer Tertnes Håndball Elite: Drakt 1 + 5 kampbilletter Tertnes Håndball Elite: Drakt 2 + 5 kampbilletter Fana Håndball Elite: 5 Kampbilletter Fana Håndball Elite: 5 Kampbilletter Fana Håndball Elite: 5 Kampbilletter Ulriken 643: 2x Gavekort tur/retur Classique Hårdesign Gavekort Norengros Gave Privatmegleren Gavekort 1 Privatmegleren Gavekort 2 Peppes Pizza Peppes Pizza Peppes Pizza AcePadl

709 857 729 25 567 306 345 879 695 83 171 718 792 616 262 73 350 498 715 835 184 531 478 155 234 270 412 197 738 603 608 513 885 18 166 265 111

LODD NR

37 48 18 36 19 4 16 48 47 50 45 19 7 1 7 26 8 46 12 37 38 2 29 11 9 33 24 10 22 8 36 32 1 26 7 32 44

NATTLAND


18 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

FOLKEHELSE I FOKUS Sædalen IL har et bredt tilbud med lavterskel fysisk aktivitet for voksne og seniorer. Vi ønsker å aktivisere så mange i nærmiljøet som overhode mulig.

AKTIVITET FOR VOKSNE Innebandy Senior: Mandager 21.00-22.30 Sædalshallen Jogg med Guro: Onsdager kl 19.30-20.30 utenfor NOT Åpen Hall: Mandager kl 21.00-22.00 Sædalen Skole Onsdager kl 21.00-22.00 NOT Fotballveteran: Søndager: 08.30 - 10.00 NOT GoldenGirls Fotball: Onsdager: 20.30 - 21.30 Sæterdalsbanen

BASISTRENING FOR UNGDOM Under Sterk Etter Skolen paraplyen finner vi også basistrening for ungdom! Tilbudet er for ungdom fra 13 år (det året du fyller 13) og foregår hver fredag i Sædalshallen fra klokken 16.30 - 17.30. Hovedinstruktør Guro leder økten som har fokus på skadeforebyggende styrke- og kondisjonstrening for hele kroppen! Treningen passer både for håndballspillere, fotballspillere, innebandy spillere eller ungdommer i nærmiljøet som vil ha en treningsgruppe. Tilbudet åpner også opp for å bli bedre kjent på tvers av idretter, aldersgrupper og kjønn! En gøy avslutning på uken som vi anbefaler alle aktive ungdommer å prøve ut

SENIORTRIM PÅ HELGETUN

Med støtte fra GcRieber Stiftelsen og Bergen Kommune har vi etablert en seniorgruppe på Helgetun som får ukentlige treninger ledet av daglig leder! Alle pensjonister i nærmiljøet er velkommen på trening- og vi håper å se enda flere nye fjes i 2024! Usikker på om det er noe for deg? Kom på en prøvetrening!

Treningsgruppene:

Nivå 1 (balanse og styrke): Mandag kl 10.00-11.00 Veksthuset på Helgeseter Nivå 2 (puls og styrke) Torsdag kl 11.00 - 12.00 Veksthuset på Helgeseter


19 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

ARRANGEMENT JULETREHENTING Fotball G 2014 henter juletreet ditt! Vippse 125 kr til 23181 (Sædalen IL) så snart som muleg, velg "Juletrehenting” og ønsket dato for henting, skriv di adresse i meldingsfeltet

Torsdag 4. januar Fredag 5. januar Lørdag 6. januar Mandag 8 januar

LIVE- & ARRANGEMENTSKURS HÅNDBALLAVDELINGEN

Tirsdag 09.januar

TRENERFORUM FOTBALLAVDELINGEN

Januar / Februar

REMA1000 HÅNDBALLSKOLE

Uke 9

TRENERFORUM HÅNDBALLAVDELINGEN

Februar

HJEMMEARRANGEMENT HÅNDBALLAVDELINGEN

Klokken: 19.00, Sædalahallen

Søndag 14. januar Lørdag 20. januar Lørdag 27. januar Lørdag 03. februar Lørdag 10. februar Lørdag 17. februar Lørdag 09. mars Lørdag 16. mars Søndag 17. mars Lørdag 06. april


21 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

HØSTENS NYEST SPONSOR

Arnesen Auto i Sædalen har vinteren 2023/2024 være en viktig samarbeidspartner for idrettslaget sitt nye tilbud: Ekstra trening for ungdom. Sammen med Rema1000 Nattland har Arnesen Auto gjort det mulig å ha flere treningsøkter innendørs, hatt kompetente trenere samt gitt plass til de som ikke har økonomiske betingelser til å delta. Arnesen Auto er sentralt plassert i Sædalen - kun sett steinkast fra Sædalshallen og Sæterdalsbanen! Bilverkstedet er autorisert AutoMester-verksted, og tar service på alle bilmerker. Arnesen auto kan tilby alle typer reparasjoner – både små og store, og hjelper også med EU-kontroll, AC-service, dekkskift og sjekk av hjulstilling. Hos Arnesen Auto møter du service innstilte og effektive mekanikere som hjelper deg med det du måtte ha behov for innen bil! Behov for en sjekk av bilen? Ta kontakt med Arnesen Auto og støtt opp under de bedriftene som bidrar til utvikling av idrettslagets aktivitetstilbud!

har resignert sponsoravtalen med Sædalen IL fra 2024 “Vi ønsker i fellesskap å få frem samfunnsengasjement og ansvar som støtter opp under Sædalen ILs satsing på barn og unge i nærmiljøet. Samtidig er dette en fin måte å profilere Kjørpent.no som det lokale alternativet for trafikkopplæring” De kommende årene vil Sædalen Idrettslag og Kjørpent.no i samarbeid arrangere trafikaltgrunnkurs i Sædalen med gode priser for medlemer og familie av medlemmer! Kjørpent.no tilbyr også spesialpris på øvrig trafikkopplæring. Sædalen IL er takknemlig for stabile og gode sponsorer som støtter opp under aktivitet for barn og ungdom i nærmiljøet vårt! Kjørpent.no har vært med oss siden 2020 altså gjennom en pandemi! Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet. Trafikkskolen Kjørpent.no i Bergen består av et lærer-team på 8 lærere som ønsker å hjelpe deg i førerkort klasse B, B-automatgir, MC (lettsykkel, mellomtung og tung), tilhenger og trafikalt grunnkurs. De holder kursene i de førerkortklassene du trenger og i tillegg holder de ledsagerkurs, ECO-drivingkurs og 65+ kurs. Trafikkskolen holder til i Solheimsgaten 12 og gjennomfører sine kurs der. Mer info på www.kjørpent.no


20 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

Sædalen Idrettslag ønsker å rette en stor takk til våre fine samarbeidspartnere som bidra til at vi kan utvikle aktivitet og anlegg i nærmiljøet! Uten dere med på laget hadde vi ikke hatt muligheten til å skape denne arenaen for barn og unge i Sædalen! Sponsorene våre bidra med økonomisk støtte til drakter, utstyr til trenere og frivillige rundt lagene, friplasser på ekstratilbud som FFO, Lørdagstrening, håndball- og fotballskole i ferien samt fritak for kontingent og treningsavgift slik at alle fra nærmiljøet som ønsker å være en del av idrettslaget skal få den muligheten Tusen takk

Vi ønsker også å rette en stor takk til stiftelser, banker og bergen kommune som stadig støtter klubben med tilskudd via søknader til både prosjekter og dekke av kostander som kontingenter og treningsavsgift for å senke terskelen for deltakelse i idretten Tusen takk

Vil du bli med på laget som

SPONSOR?

Har du eller din bedrift ett brennende hjerte og engasjement for idrett og fysisk aktivitet for barn og unge? eller et ønske om å bidra til bedre oppvekstvilkår og rammebetingelser i vårt byområrde? Bli med på laget og hjelp Sædalen IL med å utvikle aktivitetstilbudet for alle barn i nærmiljøet. Vi ser etter sponsorer og samarbeidspartnere som ser verdien av idrett og ønsker å være en del av oss


22 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

Støtt

gjennom FlüggerAndelen HVORDAN Fortell hvilken organisasjon (Sædalen IL) du

ønsker å registrere kjøpet mot når handler hos Flügger farve - resten fikser de i butikken!

HVORFOR

20 % avslag på kjøpet til deg som handler, 5 % av summen går til klubben


23 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

BLI

GRASROTGIVER Grasrotandelen gir deg mulighet til å være med og bestemme hva noe av overskuddet fra norsk tipping skal gå til. Du kan selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende inntil 7 % av din spillinnsats.

1 https://www.norsktipping.no/grasrotandelen/finn-mottaker

2

3

SØK: Sædalen Idrettslag

Velg: sett som din mottaker

Tusen takk for din støtte


24 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

Administrasjon i SIL Guro-Eline startet som hovedinstruktør i september og har gjennom høstet kommet godt inn i idrettslaget og satt seg inn i rollen som hovedinstruktør. Gjennom klubbens folkehelsetiltak på ettermiddags og kveldstid møter hun både barn, ungdommer og voksne gjennom uken. Vi er glade for å ha med oss Guro på laget! Guro-Eline Gjesdal

Pål er tilbake i 100 % i klubben, men i en ny rolle som daglig leder for Sædalen idrettspark og anleggsrådgiver for Sædalen IL. På den måten er idrettslaget godt rigget for prosessene som for alvor settes igang i 2024. Vilde forsetter som daglig leder for idrettslaget og har ansvar for den daglig driften- og utviklingen av idrettslagets aktiviteter. Vilde Brodahl

Pål Thorsen

Sædalen IL er stolt av å meddele at trener-og spiller utvikler Marcin Wodka er en av 18 fotballtrenere i Norge som er tatt ut til UEFA A spillerutviklings utdannelsen i 2024. Utdanningen er sentrert rundt rollen som spillerutvikler alderssegmentet 12 – 21 år på gutte- og jentesiden og har hovedfokus på en helhetlig utvikling av spillere som har potensial og ambisjon om å bli toppspillere. Sædalen IL er heldig som har Maricin med seg på laget i årene fremover og ønsker Marcin masse lykke til! Vi er sikre på at dette kommer Sædalen sine spillere til gode og vil bidra til utvikling av både eksisterende og nye tiltak innen fotball. Marcin Wodka

ADMINISTRASJONEN ØNSKER ALLE EN RIKTIG GOD JUL! Vi tar en velfortjent juleferie fra 22.12 og er tilbake 02.01.2024 med ny energi og pågangsmot til alt det nye året bringer!

Lurer du på noe? Kontakt oss på Vilde Brodahl: vb@sedalenil.no // daglig leder Pål Thorsen: pht@sedalenil.no // Daglig leder Sædalen Idrettspark og anleggsrådgiver SIL Marcin Wodka: mw@sedalenil.no // trener-og spiller utvikler Guro Eline Gjesdal: geg@sedalenil.no // hovedinstruktør Olav Berg: prosjektmedarbeider REDAKSJONEN I SÆDALSPOSTEN

Sædalsposten trenger journalister & fotografer! Bor det en journalistspire i deg, ta kontakt med Sædalsposten på sil@sedalenil.no

Olav Berg

Vilde Brodahl

Guro-Eline Gjesdal


25

K

Sædalsposten, årgang 1 - utgave 4

Q 4: Desember 2023

ontakt klubben

Hovedstyret styret@sedalenil.no

Wilhelm Monsen, Cecilie Sirevaag, Ole Eidsheim, Ximena Andrea Sagenes, Tomas Finnøy, Kevin Cruickshanks, Jan Ove Næss, Reidun Helle-Johnsen & Henriette Fjerdingren

Fotball

Håndball

fotball.styret@sedalenil.no

handball@sedalenil.no

Vasan Singaravel, Arnfinn Osmundsvaag, Trond Arild Klever, Malin Karlsen, Nina Vik, Stig-Ove Martinsen , Arild Nordrevoll

Henriette Schaathun, Kathrine Waardal, Stian Morchmann, Eivind Lussand, Ingebrod Winge, Hilde Kristin Tveit

Sportslig utvalg sportslig.utvalg@sedalenil.no Rune Danielsen, Arnfinn Osmundsvaag, Roar Fredriksen, Roger Helland, Marcin Wodka

Taekwondo

ohavmol@gmail.com

Innebandy

Idrettsskolen/ SterkEtterSkolen geg@sedalenil.no

eisja@equinor.com


SÆDALS POSTEN KONTAKT OSS HVIS DU HAR SAKER DU ØNSKER SKAL OMTALES I POSTEN

NESTE UTGAVE PUBLISERES I MARS

FOTBALL, HÅNDBALL, INNEBANDY, TAEKWONDO, E-SPORT

IDRETT OG FOLKEHELSE Q 4: AUGUST

2023

Utgave 4


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.