Page 1


LI CHUNG CHENG W AT E R D E S I G N S T U D I O TA I P E I TA I W A N


About Me My name is Li-Chung Cheng, I live in Taipei, Taiwan. My friend call me Sebastian. I started my own business, Water Design Studio, in October 01 2013 and for over four years I have successfully completed projects for my customers. I love to travel and during my travels I can exposed to new experiences, which help me create different perspectives of design. When I discuss with my clients, I am able to bring new perspective that can combine with client’s personality. All my projects are a journey and each has their own story. When I design, it comes straight from my heart so it goes against the grain to sit down and analyze what I have done and why. The experience of running my own studio has helped me find ways of communicating my ideas and made me far more aware of why one idea works brilliantly and another doesn’t, why some clients insist on their ideas and how to mix ideals and turning their dream home into reality. Those clients are those who love their homes and pour their hearts into them.


These two side by side apartment projects had special needs. The clients wanted to use same layout but two different tones and textures for living. One was for their son and the other was for their daughter.

陽檯

265.3

156.8

洗脫烘 洗衣機

Living room

陽檯

衛浴

衛浴

356

65

廚房

65

廚房

客廳

Kitchen

WaterDesign 326.7

Tv wall and stairs

A TV wall and stairs to the right of the entrance. The stair’s content drawer gives extra storage space for tiny apartments in an urban city.

260.6

153.2

Living room

356

N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

Xinyi district Taipei city

客廳

Tv wall and stairs

WaterDesign 327.9

Kitchen


The Second floor’s layout plan was an open space concept, with the exception dressing room. The spatial contents bed, wardrobe, desk and a dressing room followed this concept.

Wardrobe and desk

153.2

156.8

Down

臥房

109

109

Down

275.6

更衣室

更衣室

臥房

247

277.3

Wardrobe and desk

247

N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

Xinyi district Taipei city

Dressing room Dressing room

326.7

Bedroom , dressing room and wardrobe

327.9

Bedroom, dressing room and wardrobe


As homage to the palette of contemporary and sophisticated design, the apartment featured a material composition of dark oak and black pane siding. Master Bedroom 315 251

40

62

儲物櫃

226

288

47

Mater badroom wardrobe

陽檯

67

主臥

100

131

620

客廳

98

120

60

160

廚房

對稱式掛畫

96

餐廳

客房

255

衛浴

162

N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

Luahu district Taoyuan city

玄關

222

Entrance cabinet (shoes , coat and jacket)

58

148

玄關衣帽鞋櫃

Living room


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

Da-an district Taipei city The expensive small apartment was designed with the owner’s lifestyle in mind. He was a keen traveler and art collector, who loved to entertain. He often had foreigner guests, so the layout needed to have extra space while still being flexible enough to facilitate daily use. Living room

Mater badroom wardrobe

Porch and wardrobe

The extra space for guests

Open dining area Stairs and display art collection

Wardrobe

Mater bathroom


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

Zhongshan district Taipei city The design concept was to create a “modern East meets West glamour�, so I used some Chinese Elements and a western design concept to embody a soft and elegant style suitable for the modern living space. Master bedroom wall design

Wardrobe design

Dining area

Master bedroom

Kitchen

Living room


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

B E F OR E AN D AF T E R NA N G A N G D I S T. RO O F - TO P APARTMENT TAIPEI

The original apartment was extremely old and small due to the ceiling being low and the colors of the room were dark. I took the original ceiling off and raised it. I emphasized the windows size to allow for natural lights. I used off-white to make space appear bigger and added artificial antique wood on the ceiling to create a focal point. The goal was to create a simple seaside cabin space for renting. Artificial antique wood ceiling.

The dotted rectangle was the original ceiling

01 Black Leather 02 artificial antique wood

03 Off_white paint


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

B E F OR E AN D AF T E R Z H O N G S H A N D I S T. A PA RT M E N T TA I P E I

This project was influenced by the air conditioner drainage system which had been constructed by the building. The idea was to use a symmetrical bedside panel up to the classic ceiling.

01 Black paint

Symmetry and balance

Constructing the space

02 white paint

03 fabric

04 creamy-white leather


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

B E F OR E AN D AF T E R XINGMENDING DIST. APARTMENT TAIPEI

Roof-top apartments are commonplace in Taipei City. They are often created with the wrong layout and low ceilings. This project was as such. The design was to reconstruct the layout and raise the ceiling. The goal was to design a loft that was sophisticated and contemporary. Using the penal design to hided bathroom(door A) door and bedroom(door B) door.

Door B

Door A

230CM

01 Ash

02 Black paint

03 Tube paint

04 Oak

05 Leather

The original ceiling hight was 230cm.After remodeling the highest ceiling was 370cm


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

B E F OR E AN D AF T E R

Mauris at suspendisse, neque aliquam faucibus

XINGMENDING DIST. APARTMENT TAIPEI THI S TH IS WAS A F ORTY-SI X Y E AR OLD B UI LDING LOCATE D I N THE HE ART XI NGMEND ING DI STRI CT. THE MAIN GOAL WAS TO H IDE THOS E IR REP LACEABLE TUBES AND ADD A MASTE R BATHRO OM. TH E OVER ALL CO NCEPT WAS TO DE SI GN A S IMP LE, RE LAX ING AND FUNCTI ONAL CONDOMI NI UM.

Master bathroom

The red rectangle is the irreplaceable tubes by the drainage system in the forty-six year old building.

01 Gray Oak

02 Birch

03 White glass

04 Creamy-white paint


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

B E F OR E AN D AF T E R

XINGMENDING DIST. APARTMENT TAIPEI As you can see from the picture below, we had two challenges. One was that the apartment had too many tubes that came from the building drainage system that couldn’t be removed. The second was that it only had natural light on one side. The apartment was designed such that a higher ceiling would cover all the tubes and give fun and content multi-lighting plan. 01 Creamy-white paint 02 Gray mirror 01 The celling and lighting plan Before the construction

Before the construction, all the tubes which could not be removed hung on the ceiling.

02


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

H AN D D R AWIN G


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

H AN D D R AWIN G


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

H AN D D R AWIN G


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

H AN D D R AWIN G


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

H AN D D R AWIN G


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

H AN D D R AWIN G


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

3 D WOR KS

WAT E R D E SIG N S T UD IO × L IN J IA Y I S T UD IO


N E I H U D I S T. TA I P E I TA I WA N

WAT E R D E S I G N S T U D I O

F UR N I S H I N G

WAT E R D E SIG N S T UD IO × L IN J IA Y I S T UD IO


T H A N K YO U V E RY M U C H

Portfolio interior design02182017  

The design projects that are in Taiwan

Portfolio interior design02182017  

The design projects that are in Taiwan

Advertisement