Screenmarknaden 1 2015

Page 9

reportage......... tagen, som man kunde ha nytta av. Efter några år blev det flytt till Gottorpsgatan och egna lokaler; både kontor och liten verkstad. – Det är viktigt att man får arbeta med saker som är kul, som man trivs med och mår bra av, förklarar Håkan Norberg och Jonathan nickar instämmande. – Vi försöker suga upp det kunden vill säga till sin målgrupp och låta det genomsyra de produkter och den profil, som vi skapar åt dem. – Ofta och helst arbetar vi med kunden djupt involverad i alla faser av de olika projekten. Det är uppskattat och det är viktigt att kunden kan påverka den slutliga utformningen. – Det ökar förutsättningarna för att kunden ska bli nöjd och att implementeringen ska bli effektiv.

ALLTID ALLROUND Det är inte mycket som inte återfinns på ZID Profilbyråns reportuar. Här hittar vi trycksaker; från visitkort och dekaler till den allsidiga Z-foldern, programblad och broschyrer samt hemsidor. Man hjälper också kunderna med profil- och arbetskläder, skyltar och bildekor, gåvor och giveaways, mässor och olika event. Allround är ett understatement. Jonathan Norberg har varit i företaget i ca 1,5 år; strax efter det att han gick ut gymnasielinjen Samhälle/ekonomi på Klara Gymnasium. – Jag är väl lite av allt-i-allo här på ZID; lite allround precis som företaget, säger Jonathan Norberg. – Bland annat fungerar jag som intern-

konsult och håller ordning på tidsplaner samt svarar för produktion av allt från dekaler, textilier till visitkort. – Det är ett stimulerande arbete, jag utvecklas ständigt och det är faktiskt väldigt lätt att samarbeta med Håkan; trots eller tack vare att vi är far och son.

BRINNANDE PASSION Både Håkan och Jonathan; far och son, ger ett lugnt, klokt, smått filosofiskt intryck. Arbetet och företaget är en viktig del av livet, men inte hela livet. Det visar sig att Jonathan har skateboard, som mer än bara en hobby och ett fritidsintresse. – Jag har åkt skateboard sedan 10-års ålder och jag har tävlat, rest och filmat en hel del här i Sverige och i Europa, Jonathan och Håkan Norberg. berättar Jonathan Norberg. – Sedan 2013 har jag en seriös sponsor i Ridestore, som vill satsa på mig och nu vill jag leva Sedan får jag se vart livet tar mig sedan. ut min skateboardkarriär till 100%. Ridestore är en nätbutik i Trollhättan – Mitt mål är att kunna spendera så med actionsportrelaterade varumärken. mycket tid som möjligt på skateboarden. Man har utrustning för actionsporter som Det är en oerhört kreativ och fri livsstil, bl a motocross, snowboard, skateboard, som jag inte skulle ha något emot att liv- snöskoter och olika cykelsporter. I dagsnära mig på. läget har man 30-talet medarbetare. – Vid 30-års åldern börjar troligen karDet här innebär att just nu arbetar riären avta och det gäller att kunna ge Jonathan bara 60% i företaget och det är järnet till dess och njuta medan det varar. inget som bekymrar pappan och arbets-

SCREEN & MARKNADEN 1-2015

9

Jonathan och Håkan Norberg.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.