Page 1

KORU- JA KELLOALAN AMMATTILEHTI • KEVÄT 2018

Kauniit

PAKETOINTITRENDIT

MONUMENTIN TARINA KORUTAITEILIJA BJÖRN WECKSTRÖM GSW PRO -MESSUJEN M U I S T O J A V U O S I LTA

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

1


2

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H


VIHKISORMUKSET € 1690

0.28 W/SI

€ 998

€ 55

0.25 W/SI

alk. €

KIHLASORMUKSET

339

alk. €

€ 45

€ 29

myös keltakullattu ja punakullattu

219

T I M A N T T I KO R U T

€ 99

The City Bloom Collection

€ 99

The Small Edit Collection

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

3


The largest

Watch & Jewellery

Trade Fair

in the Nordic THURSDAY - SATURDAY 6-8 SEPTEMBER 2018 STOCKHOLM SWEDEN


Sisällys

KEVÄT 2018

Kuva: Markus Helander

6 7 8 11 12 14 20 22 23 27 29 30 34 36 39 41 42

PÄÄKIRJOITUS KAUDEN POIMINTA AJANKOHTAISTA 30-VUOTISJUHLAA TUKHOLMAN MESSUILLA MONUMENTIN TARINA KORUTAITEILIJA BJÖRN WECKSTRÖM SAURUMILLA JUHLIMISEN AIHEITA KAUNIS PAKETTI VIESTITTÄÄ SISÄLLÖSTÄ VALKOINEN LAKKI JA SEN KOKARDI JALOMETALLIEN ASIANTUNTIJA K A U D E N M I E T T E E T, J A N R O O S : MENE MUSEOON! KASNÄS KUTSUU KEVÄÄN UUTUUDET GSW-MESSUT OY:N JÄÄHYVÄISET TOIJALASSA UUSI TOIMIJA KEVÄÄN JA KESÄN TRENDIT GARMIN-KELLOT KORKEALLA ILMASSA JA MERTEN SYVYYKSISSÄ

+KESKIOSASSA SILVER BAR & CLASSIC -SIVUT G O L D , S I LV E R & W AT C H |

5


PÄÄKIRJOITUS

ALA ALAMAISSA

M

itä voisinkaan kertoa alastamme? Sen että meillä menee hyvin tai että tulevaisuuden näkymät ovat valoisat? Epäilen että en voi sellaista kertoa, vaikka sydämestäni niin haluaisinkin. Alakuloisuutta on kestänyt jo vuosia ja nyt näemme alallamme ikäviä asioita ympäri Suomenmaan. Vanhoja kunniakkaita kultasepänliikkeitä suljetaan, ja nuorempiakin liik­ keitä lopetetaan, niitä ei siis myydä jatkajalle vaan lopetetaan kokonaan. Suuret valmista­ jat ja tukkuliikkeet tahkoavat tappiota. Lähiaikoina nettikauppajättiläinen Amazon rantau­ tuu Suomeen ja nähtäväksi jää miten se vaikuttaa brändikellomerkkien myyntiin alamme näkökulmasta. Korupuolen nettikauppa Kaukoidästä (Wish, eBay jne) on kasvanut silmissä. Korut mitä kuluttajat sieltä tilaavat ovat kyseenalaista materiaalia ja harvoin sitä mitä luvataan myyntiteksteissä. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä lisäyksenä tulevaisuuden hämäryyteen on uutinen, että GSW-messut on päätetty kuopata ja lopettaa. Messut ovat olleet monin tavoin alallemme tärkeitä, osittain myynnin ja uutuustuotteiden esittelyn kautta. Mutta ehkäpä tärkeimpänä messut ovatkin olleet kohtaamispaikkana alan väelle ja jopa niille jotka ovat jo siirtyneet alan ulkopuolelle. Tätä kohtaamispaikkaa ja vuorovaikutusta ainakin minä jään kaipaamaan ja kaiholla muistelemaan. Se, että messuja pystyttiin järjestämään näinkin pitkään, oli jonkinlainen saavutus. Nämä kolmekymmentä yrittäjää jotka viimeiset vuodet olivat urheasti mukana messuilla, tekivät messut mahdollisiksi ja ansaitsevat suuren kiitoksen. Muistettakoon että aikanaan messuillamme oli 120 näytteilleasettajaa. Se ei taida olla mahdollista enää koskaan Suomessa. Toivon että alamme löytäisi sen kipinän ja uuden nousun siemenen ennen kuin se on oikeasti liian myöhäistä, ellei se jo sitä ole. Olen seurannut alaa noin 35 vuoden ajan sen sisältä ja suruissani katselen sen menoa. En niinkään ihmettele miksi tähän on tultu, vaan sitä että miksi emme ole pystyneet uudistumaan ja taistelemaan itsemme puolesta saadaksemme oikeanlaisen kurssin alallemme. Kaikesta ei voi syyttää globalisaatiota, vaikka silläkin on sormensa pelissä mukana. Kyllä siinä on mukana myös omia vääriä valintoja ja ehkä puhdin loppumista, joka vuorollaan vaikuttaa alamme ulkoasuun kuluttajan silmissä. Mene ja tiedä? En usko, että kenelläkään on viisastenkiveä, jolla alamme suhdanne kääntyisi. Toivo ei taida riittää ja tarkkaa tietoa ei taida olla, joten aika omillaan olemme… Koska messuja ei enää järjestetä toivon että alamme löytäisi jonkin­laisen vuoropuhelun, foorumin tai tahon jolla pidettäisiin yhteyttä. Mielestäni tämä olisi alamme liittojen asia, mutta kyseenalaistan liittojen toimintaa tämän asian suhteen. Liitoissa tunnutaan nypläävän jonnin joutavia… (sorry liitot, mutta totuus sattuu…) Onneksi tulee kesä ja kärpäset, niin on kaikilla mitä läiskiä. Kaikkea hyvää kaikille Petri Järvinen Silver Bar

6

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H

p.s. LEHTI ON LUETTAVISSA MYÖS DIGILEHTENÄ OSOITTEESSA WWW.ISSUU.COM/ SBC-LEHDET

J U L K A I S I J AT Hopealiekki O y ja K .J.Ko ru O y, Kulta­ s e pänt ie 2, 2593 0 Kasn äs, 040 053 0541 www.silverbar. fi, www.silverlux. fi, www.kj ko ru.co m P Ä ÄTO I M I TTA J A Pe tri Järvinen, pet ri. silve rbar @gmail .co m TO I M I T U S P Ä Ä L L I K K Ö Lussi Jär vinen U L KOA S U J A TA I TTO Atte Kalke, atte @vitale. fi E D I TO I N T I Sari Sakala PA I N OSM Ä Ä R Ä J A LEVIKKI 2 0 0 0 kpl J A K E LU kultasepän­ li i kkeet ympäri Suomen PA I N O PA I K K A Pri n tall K U VAT Pet ri Jär vinen, Pasi Hurme, Markus He lander, Veera Jun n ila, Ellen Jär vinen, Sami Lujala, Kat i He mmi, S ilver Bar, Silver Lux, K. J. Ko ru O y K A N N E N K U VA Kati Hemmi, malli Ni cole Gustafsso n A S I A K A S R E K I ST E R I Hopealiekki O y, K .J.Koru O y, Taalin­ te h taan Kulta O y ja julkis e t asiakas ­ re kisterit .


KAUDEN POIMINTA

18.–19.5. 2018

Tapahtuma rakkaudesta kelloihin TEKSTI LUSSI JÄRVINEN KUVA JÄRJESTÄJÄ

The Watch Show Finland sai heti ensimmäisen messukokeilun jälkeen uuden jalansijan Suomen kelloalan maailmaan. Viime vuoden tapahtumaan oltiin erittäin tyytyväisiä niin kävijöiden kun järjestäjien puolesta. Tänä vuonna järjestäjä povaa vieläkin parempaa tapahtumaa. Luvassa on enemmän sisältöä ja oheisohjelmaa, muun muassa autoja, kenkiä, äänentoistoa, valokuvausta ja herkuttelua. Pääroolissa on tietenkin kellot, ja paikalle on saapumassa Suomen kelloalan kovimmat taitajat, parhaimmat kellosepät sekä alan merkittävimmät myymälät. Myös maailmalla mainettaan niittäneet mestarit Kari Voutilainen ja Stepan Sarpaneva osallistuvat tapahtumaan. Yllätyksiäkin on luvassa. Tapahtumassa tullaan näkemään uuden suomalaisen kellomerkin lanseerauksen, uusien tuotteiden julkistuksia, uutuuksia suoraan valmistajien sample-eristä sekä Vuoden Kellonkantaja -tittelin julkistamisen. Ikimuistoisen tapahtuman paikka on jälleen Suvilahden Kattilahalli Helsingissä.

Kuvat: The Watch Show Finland

www.t hewatchshow.fi

info@damastikoru.fi - 040-5711 987 - www.damastikoru.fi

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

7


AJANKOHTAISTA

Kuopiossa oli näyttely Kuopion Kultaseppien yhdistys järjesti alkuvuodesta Kuopion museossa näyttelyn nimeltään Ajan Kultaajat – Savolaista kulta- ja hopeasepän taitoa. Näyttelyssä esiteltiin alueen monipuolista korualan osaamista yhdistyksen 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Näyttelyä käytiin katsomassa ahkerasti: 8374 kävijää rekisteröitiin.

Sirokoru jatkaa uudessa polvessa

Jäähyväiset GSW Pro -messuille 19.4.18 yhtiökokouksessa päätettiin lopettaa GSW Messut Oy. Tähän päädyttiin koska lähitulevaisuudessa ei pystytä järjestämään messuja. Alan kiinnostus ei olut tarpeeksi suurta ja messujärjestäjiä ei löytynyt. Näillä näkymin korumessujen tarina on siis loppu. Hallitus kiittää menneistä vuosista näyttelleasettajia sekä messuvieraita.

Sirokoru Oy:n perustaja, korutaitei­ lija Matti Hyvärinen menehtyi viime joulukuussa sairastettuaan pitkään. Perheyritystä jatkaa jälkipolvi eli Tomi Hyvärinen ja Tiina Lundén. Sirokoru keskittyy jatkossakin korkealuokkaisten hopeakorujen valmistukseen ja myyntiin sekä valupalveluiden tuottamiseen ammattilaisille tutuksi tulleen Diacastin kautta. Verkkokauppa ja markkinointi­ materiaali saavat uuden ja kansainvälisen ilmeen Sirokorun 60-vuotisen taipaleen kunniaksi. Merkkipäivää vietetään marraskuussa.

8

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H

The Bling Mac McDonald´s kohautti helmikuussa julistamalla kilpailun, jossa piti keksiä rakkaudentäytteinen twiitti Big Mac -hampurilaisesta. Voittaja arvottiin ystävänpäivänä, ja palkinto oli huimaava: yli 10 000 euron arvoinen hampurilaisenmuotoinen sormus! Sormus on miniatyyrimalli Big Machampurilaisesta, eikä siinä ole säästelty jalokivissä. Oranssit safiirit kuvastavat majoneesikastiketta, smaragdit salaatin­ lehtiä jne. Ja sormuksen nimi on luonnollisesti The Bling Mac!


Kuva: Oops (via The Siberian Times) & Shutterstock

Kultaa taivaalta Siperiassa saatettiin maaliskuussa hieraista silmiä, kun taivaalta putosi kultaa, platinaa ja timantteja. Kyseessä oli rahtikoneesta karannut lasti, kun huonosti kiinnitetty kontti oli puhkaissut reiän lentokoneen seinään. Heti miehistön huomattua ongelman lentokone teki hätälaskun lähimmälle lentokentälle, mutta siinä vaiheessa venäläisen lentokentän ympäristöön oli jo ehtinyt pudota arviolta 300 miljoonan euron edestä kangaspusseihin pakattuja kulta- ja platinaharkkoja sekä timantteja. Lasti kuului kanadalais­ yhtiölle. Pian uutisen jälkeen kaikki lennot Siperiaan täyttyivät onnen­ onkijoista, jotka lähtivät aarteenmetsästysretkelle Siperian tundralle.

Kuusamo kutsuu Kuusamosta on löytynyt kolme kimberliittiesiintymää, mikä enteilee hyviä mahdollisuuksia timanttikaivostoiminnalle. Kanadalainen kaivosyhtiö uskoo, että koekaivausten tulokset ovat vasta alkua. Ensimmäisissä koekaivauksissa löytyi noin 170 kilon näytteestä kaiken kaikkiaan 245 timanttia.

OY KORUHOITO • WAPRO • SMYCKEVÅRD AB Välppätie 5 a, 20750 Turku +358 (0)40 192 81 38 • nan.bjorklof@gmail.com

Tietokoneesta k u lta a Teknologiayhtiö Dell kertoo aloittavansa ensimmäisenä teknologia-alan yrityksenä kullankierrätysohjelman. Vanhoista emolevyistä talteen otettu kulta kierrätetään koruiksi. Talteenottoprosessilla on 99 prosenttia vähemmän ympäristövaikutuksia kuin perinteisellä kullankaivuulla. Kierrätyskullasta valmistetut korut on suunnitellut Twilight-näyttelijä Nikki Reed. ”Materiaali-innovaatiot – kuten miten hankimme ja kierrätämme muovia, hiilikuitua ja nyt kultaa – ovat meille yhä tärkeämpiä. Kun ajatellaan, että tonnissa emolevyjä on 800 kertaa enemmän kultaa kuin tonnissa maasta louhittua malmia, aletaan ymmärtää, mikä valtava mahdollisuus kierrätetyissä materiaaleissa on,” Jeff Clarke, Dellin hallituksen varapuheenjohtaja kertoo yhtiön tiedotteessa. Yhdysvalloissa arvellaan heitettävän vuosittain jopa 60 miljoonan dollarin edestä kultaa ja hopeaa hukkaan kännyköissä.

www.wapro-sales.com G O L D , S I LV E R & W AT C H |

9


For men of a different mettle. | Nick Mason Founding member of Pink Floyd

22

Ti

2 8 10 2

GPS AVIATOR SMART WATCH DEDICATED AVIATION WEATHER WAYPOINT INFORMATION AUTOMATED FLIGHT TRACKING

D2 Charlie Titanium

47.867

Garmin.com/D2CHARLIE ©2017 Garmin Ltd. or its subsidiaries


M E S S U T U N N E L M I A M A A I L M A LTA

Seuraa Precious-messujen ajankohtaista tiedotusta www.preciousfair.se/en sekä Facebookissa ja Instagramissa.

6.-8. syyskuuta 2018 @Stockholmsmässan Precious – Stockholm Nordic Watch & Jewellery Fair

30-vuotisjuhlaa tukholman messuilla TEKSTI LUSSI JÄRVINEN KUVA PRECIOUS

P

aitsi että Ruotsin Precious-korumessut ovat Pohjoismaitten suurimmat, ovat ne myös vanhimmat. Tänä vuonna Precious viettää 30-vuotisjuhlaa.

Åsa Axelson – messujen projektipäällikkö, kutsuu kaikki suomalai­

set alan ammattilaiset mukaan syyskuun messuille juhlimaan – joko näytteille­asettajan tai kävijän roolissa. Luvassa on entistä ammattimaisemmat messut, joissa voi tutustua niin tuttuihin kuin uusiin brändeihin, tuleviin

Faktaa vuoden 2017 messuista:

145

näytteilleasettajaa 11 eri maasta

310 brändiä edustettuna

3293 messukävijää 840 eri yrityksestä

trendeihin sekä inspiroiviin ideoihin.

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

11


T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N

ukkuu! Onko täällä ketään? Mika Tarkkasen ensimmäinen yhteydenotto nettisivujen kautta Eila Hiltuseen, eli Sibelius-monumentin suunnittelijan perikuntaan, ei ehkä kuulostanut kaikkein fiksuimmalta. Mutta kun vastaus viikon päästä kuului: ”Kukkuu! On täällä silloin tällöin”, tajusi Tarkkanen, että toisessa päässä on henkilö, joka on yhtä vinksahtanut kuin hän itse, ja että yhteistyölle saattaa löytyä maaperää. Tästä alkoi Monument-nimisen korusarjan tarina. Osana Suomi 100 -hanketta Monument-mallistolla oli jo vahva mahdollisuus nousta menestystuotteeksi, mutta tämä oli Tarkkaselle vasta alkusoittoa. Mika otti yhteyttä presidentinkansliaan. Hänen mielestään ainoa oikea kantaja ensimmäiselle uniikille Monument-korulle olisi presidentin puoliso

12

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H


V u o d e n K u lta s e p pä 2 0 1 8 Mika Tarkkanen Suomen Kultaseppien Liitto on valinnut vuoden 2018 kultasepäksi kultaseppämestari Mika Tarkkasen. Liiton johtokunnasta koostuva raati toteaa, että Mika Tarkkanen on osoittanut alalla poikkeuksellista rohkeutta ryhtyessään toteuttamaan omaa pop-up-myymälää Helsingin Sibeliuspuistossa Sibelius-­ monumentin vieressä. Tästä uraauurtavasta teosta Mika Tarkkaselle on myönnetty Vuoden Kultaseppä 2018 -titteli.

Mikan sormukset Praha ja Tunteiden Vuori ovat voittaneet Vuoden kaunein sormus -kilpailun vuonna 2009 ja 2010. Suomen Kultaseppien Liitto on vuodesta 1987 nimennyt vuosittain Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kultatai hopeaseppänä, joka on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepän alalla. Onnea Mikalle!

Vuoden kaunein sormus 2009: Tunteiden Vuori.

Vuoden kaunein sormus 2010: Praha.

Itsenäisyyspäivän jälkeen Tarkkanen kävi läpi julkisuusrumban, jonka myötä hänet tunnetaan ympäri maan.

rouva Jenni Haukio. Ja mikä olisi parempi aika ja paikka

Itsenäisyyspäivän jälkeen Tarkkanen kävi läpi julkisuus-

korun ensipaljastukselle kuin itsenäisyyspäivän juhlat.

rumban, jonka myötä hänet tunnetaan ympäri maan.

Mika pääsi tapaamaan rouva Jenni Haukiota, joka myös

Monument-korut ovat myynnissä rajojemme ulkopuolellakin,

ihastui Monument-koruun. Osoittautui kuitenkin vaikeaksi

sillä ruotsalainen Guldfynd-ketju otti hiljattain malliston

saada hänet kantamaan sitä Linnanjuhlissa, koska rouva

myyntiin 18 liikkeeseen. Optio on olemassa myös loppuihin

Jenni Haukiolla oli puku ja alustavasti yksi korulippaassa

120 liikkeeseen.

oleva koru jo valmiiksi valittuna. Olihan juhliin enää

Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävän kultaseppä­

ainoastaan pari viikkoa aikaa. Monument on kulkenut

mestarin elämään on mahtunut monenlaisia kokeiluja, riskin­

onnellisten tähtien alla, näin myös tässä tapauksessa;

ottoja ja näitten myötä myös onnistumisia. Ahkeruus ja huumori

rouva Jenni Haukio päätyi kantamaan Monument-korua

ovat hänellä veressä. Myös hänen elämänohjeensa kolahtaa:

vuoden 2016 Linnanjuhlissa.

”Maailmalle olet vain joku, mutta jollekin olet koko maailma.”

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

13


SOTALAPSESTA KORUTAITEILIJA­GURUKSI Björn Weckströmin veistokselliset korut ovat omalaatuisia ja tunnistettavia. Mutta miltä näyttää taiteilijan matka sotalapsesta maailmankuuluisaksi taitelija-muotoilijaksi? T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N K U VAT

I L K K A

M ATT I L A ,

K

M A R J A - L I I SA

W EC KS T R Ö M ,

L A P P O N I A

un nuori Björn Weckström 1940-luvulla ilmoitti

kun juuri ja juuri pullonsuun läpi mahtuvia kultahippuja. Björn

vanhemmilleen että hänestä tulee isona taiteilija, isä

työsti korua pitkään, jotta sai hyödynnettyä hippujen kauniita

oli eri mieltä. Kun vanhemmat eivät suostuneet Björnin

muotoja, pintoja ja värejä. Rouva Aho oli hyvin tyytyväinen

tulevaisuudensuunnitelmiin, pyrki hän kultaseppäkouluun.

lopputulokseen ja antoi Björnin pitää loput kullat.

Siihen aikaan koulu alkoi 6 kuukauden koeajalla. Koejakson jälkeen tehtiin arvio olisiko oppilaasta kultasepäksi. Björnin

LAPPONIAN SYNTY

tapauksessa arvioijat eivät olleet ihan vakuuttuneita hänen

Pekka Anttila oli Weckströmin opiskeluystävä, joka oli perus­

taidoistaan, mutta hän sai kuitenkin luvan jatkaa vielä toiset

tanut yrityksen joka keskittyi valmistamaan bismarck-ketjuja ja

6 kuukautta koeajalla koska oli niin hyvä piirtämään.

rannerenkaita. Pekka kuitenkin halusi laajentaa valikoimaa

Weckström valmistui loppujen lopuksi kultaseppäkoulusta

14

|

persoonallisimmalla koruilla ja oli sen takia yhteydessä Björniin.

vuonna 1956. Työuransa alussa hän työskenteli omassa pie­

Björn teki Anttilalle jälleenmyyntiin kaksi korusarjaa, Lapin

nessä galleriaverstaassa Helsingin keskustassa tehden tilaus­

Korut sekä Avaruushopea. Alussa myynti oli vaisu ja oli mietittävä

töitä. Eräänä päivänä eräs Rouva Aho toi kossupullollisen

keinoja jolla korut saisivat tunnettavuutta. Weckströmin osallis­

kultahippuja Weckströmille työstettäväksi. Pulloon oli kerätty

tuminen Rio De Janeiron kansainväliseen muotoilukilpailuun

lapin kultaa yli 50 vuoden ajan, ja seassa oli niin kultahiekkaa

vuonna 1965 tuotti tulosta. Kukkiva Muuri -kaulakoru voitti

G O L D , S I LV E R & W AT C H


til a ka M at Ilk Ku va :

kilpailun ja herät­ ti kysynnän kaikkia Weckströmin koruja kohtaan niin kansainvälisesti

Björn Sokea juoksija -veistoksen vieressä Espoon kodissaan.

kuin myös pikkuhiljaa kotimaassa. Anttilan yritys kävi läpi useita vaiheita, 70-luvulla yrityksen nimeksi tuli meidän tänä päivänä tuntema Lapponia Jewelry. Weckströmin muotokieli oli jotain aivan uutta, ja monesti hän kohtasi vastustusta myös materiaalin valinnassa. Esimerkiksi Björnin alettua käyttämään akryylia hopeakoruissa, nousi monen kriitikon karvat pystyyn. Miljoonayleisön nähtyä John Lennonin ostaman Lapponia-akryylisormuksen Yoko Onon sormessa amerikka­ laisessa keskusteluohjelmassa ääni kellossa muuttui.

Siihen aikaan tuntemattoman elokuvaohjaajan George Lucasin sihteeri tilasi Björniltä futuristiset korut johonkin elokuvaan.

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

15


m Lii sa W ec ks trö M ar ja Ku va :

Yoko Onon sormessa Weckströmin sormus amerikkalaisessa tv-showssa.

Yhtäkkiä Weckströmin akryyli-hopeasormukset

Weckströmin valmiiseen mallistoon Lontoon Bond

olivat erittäin haluttuja. Tarinaan kuuluukin

Streetin koruliikkeeseen. Sieltä löytyikin mieluisa

hauska yksityiskohta: akryyli sinänsähän on läpi­

korusarja Planetaariset Laaksot, joka nähtiin legendaa­

näkyvää ja ”tylsää”, joten Björn halusi koruihinsa

risessa loppu­kohtauksessa seitsemän Oscar-palkinnon

nimenomaan kakkosluokan akryyliä, missä

Tähtien Sota -elokuvassa Prinsessa Leian yllä.

näkyi kuplia ja epämuodostumia. Pajalla tulikin

Mitä kuuluu Björn Weckströmin elämään tänä

useasti vaikeuksia löytää keinot saada aikaiseksi

päivänä? Koruja ei enää synny, mutta pronssi- ja

”tasaisen huonolaatuista” akryyliä, joka näyttäisi

marmoriveistoksia ja maalauksia kylläkin. Toinen

mielenkiintoiselta koruissa.

koti Italiassa mahdollistaa työskentelyn lähellä ma­ teriaalin alkuperää ja samalla kulttuuri tuo inspi­

16

|

TÄHTIEN SOTA SYTYTTI MAINEEN

raatiota ja kontakteja. Suomessa Björn nauttii pur­

Lapponian ja Weckströmin lopullinen läpimurto ta­

jehtimisesta ja luonnosta ja luonnon antamasta

pahtui vuonna 1977. Siihen aikaan tuntemattoman

voimasta ja ideoista. Björnin koti Villa Weckström

elokuvaohjaajan George Lucasin sihteeri tilasi

Espoon Suvisaaristossa on täynnä miehen isoja ja

Björniltä futuristiset korut johonkin elokuvaan. Aikaa

pieniä taideteoksia. Kotiin voi päästä tutustumaan

annettiin 6 viikkoa. Kuvaussuunnitelmat kuitenkin

sopimuksesta. Weckströmin teoksiin voi tutustua

muuttuivat ja pian sihteeriltä tuli uusi puhelinsoitto,

myös muualla maailmassa: eräs museo lunasti

missä hän toivoi saavansa korut jo viikon sisällä.

vuonna 1969 Weckströmin Satulinna-korun samas­

Kun Björn ilmoitti että uusien korujen suunnittelu ja

ta näyttelystä kun Pablo Picasson tuotantoa.

valmistus niin lyhyellä aika­taululla olisi mahdoton­

Jossain päin maailmaa Weckströmin ja Picasson

ta, tyytyi ohjaaja Lucas menemään tutustumaan

teokset komeilevat siis vierekkäin.

G O L D , S I LV E R & W AT C H

Toimittaja ja taiteilija WeeGee-centerissä helmikuussa 2018.

Kuka:

Björn Ragnar Weckström Syntynyt: 8.2.1935 Helsingissä Nimekkäimmät palkinnot: Pro Finlandia 1971 Professorin arvonimi 1986 Kaj Franck muotoilupalkinto 2013


Edulliset Bellina-kihlat ja laadukkaat timanttisormukset

34 7 8 ,1 0,03 w /s i

3 6 2 4 ,1 9 x 0 ,0 1 w/s i

3611 0 , 10 + 2x0, 05 + 4x0, 02 w / s i

3250 0, 15 w / p

3448 0, 25 + 2x0, 10 w / s i

3421 30x0, 02 w /p

347 6 0,1 0 + 10x0,0 2 w /s i

3622 0 ,0 5 + 6 x 0 ,0 1 w/s i

3305, 10 0, 15 + 6x0, 02 w / p

3469 7x0, 02 w / s i

3618, 3 pink. s a f. + 10x0, 01 w / s i

3600, 1 12x0, 01 w /s i

3629 12x10 ony x k ant a sor mus

Top Gold Oy | Vuohkalliontie 4, 18200 Heinola topgold@kolumbus.fi | www.topgold.fi

3630 16x12 ony x k ant a sor mus

| 03 876 866

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

17


&

P A R H A I T A

K L A S S I K O I TA T Y Y L I K K Ä I M P I Ä

UUTUUKSIA

w w w. s i l v e r b a r. f i


Reilu peli

leijonakellot.fi


SAURUMILLA JUHLIMISEN

T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N K U VAT

M I K KO

P ESS I

J A

SAU R U M

Saurumilla on tänä vuonna monta syytä juhlia: Lumoava sai kunnian tehdä Suomen Olympia- ja Paraolympiajoukkueen virallisen kisakorun

J

Saurumin CitizenAmbassadorina toimiva Iivo Niskanen voitti olympiakultaa

Citizen-kello täyttää tänä vuonna 100 vuotta

utustelimme Saurumin toimitusjohtajan Mikko Pessin

on osa suurempaa kokonaisuutta. Yhdessä nämä tähdet

kanssa siitä, mitä nämä kolme asiaa tarkoittavat yritykselle

muodostavat vahvan pohjan, jota huippu-urheilussa vaaditaan.

ja miten ne ovat näkyneet Saurumin toiminnassa tänä

Jokaisen olympiaurheilijan taustalta löytyy suuri tukijoukko, jota ilman menestys ei olisi mahdollista. Näin on myös korun

vuonna.

valmistuksessa; suunnittelijan idea on vasta pieni alku

LOISTO-KORUT OLYMPIALAISIIN

matkalla lopulliseen tulokseen”, kertoo korumuotoilija,

Kisakorun suunnittelu on yritykselle luonnollisesti suuri kunnia.

Vuoden kultaseppä 2013, Carina Blomqvist.

Jokainen olympiajoukkueen jäsen sai omakseen Loistokaulakorun, jossa korun kehässä näkyy teksti muistutuksena

OMALLE LÄHETTILÄÄLLE OLYMPIAKULTAA

korun alkuperästä. Sen lisäksi Lumoavalta tuli myyntiin kulutta­

Iivo Niskanen on toiminut Citizenin suomalaisena ambassado­

jille suunnattu Loisto-korusarja, jonka myynnillä tuetaan tule­

rina jo vuodesta 2014. Silloin Iivo oli voittanut parisprintin

vaisuuden nuoria urheilijalupauksia. Jokaisesta myydystä

Sotšissa, ja Citizenille haluttiin löytää ambassadori, jonka

korusta ohjataan viisi euroa nuorten urheiluun ja valmennuk­

kasvot olisivat myös nuoremmille tutut. Iivosta saatiinkin

seen Suomen Urheiluakatemioissa.

esimerkillinen esikuva: nuori lupaus, Kuopiosta kotoisin kuten

”Innostuimme Lumoavalla Olympiakomitean kumppanuu­ desta, sillä suomalainen huippu-urheilu on tarjonnut meille kai­

Saurumkin. Iivo Niskanen Collection -valikoimasta löytyy kolme erimal­

kille unohtumattomia hetkiä ja tunteita. Kun lisäksi yhteistyön

lista miesten rannekelloa. Jokaisella mallilla on ominaisuuksia,

kautta löytyi mahdollisuus auttaa tulevaisuuden urheilijalupauk­

jotka ovat kuin suoraan ammattiurheilijan sanastosta: voittajan

sia, päätös yhteistyöstä tuntui luonnolliselta”, sanoo Mikko

itsevarmuutta, tinkimätöntä suorituskykyä ja aikaa kestävää

Pessi, Lumoavaa valmistavan Saurum Oy:n toimitus­johtaja.

tyyliä. Yksi malli on keskitason yläpuolelle sijoittuva business­

”Kun katson olympia-lipun ristejä, muodostavat ne mieles­ täni tähtitaivaan tai -laivueen, jossa jokainen yksittäinen tähti

kello, ja kaksi muuta mallia ovat edullisempia jokatilanteen kelloja.

Iivosta saatiinkin esimerkillinen esikuva: nuori lupaus, Kuopiosta kotoisin kuten 20

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H


AIHEITA juhlavuoden kunniaksi kellomuseo. Museossa voi ihmetellä kellotehtaan vaikuttavaa historiaa. Kellotehdas, jonka alku­ peräinen nimi oli Shokosha, on maailman viidenneksi suurin kellovalmistaja. Citizen valmistaa kellonsa alusta loppuun itse ja on ehkä eniten tunnettu aurinkoenergialla toimivista Eco­ Drive-kelloista. Yllättävänä tietona saattaa tulla, että Citizen teki aikoinaan myös maailman ensimmäisen iskunkestävän kellon sekä vedenpitävän kellon ja että citizeniläiset ovat pioneereja myös titaniumkelloissa ja satelliittisynkronoiduissa kelloissa. Mikko Pessi näkee Saurumin tulevaisuuden positiivisena vaikkakin työntäyteisenä. ”Meillä Saurumilla on tekemisen meininki. Olemme saavuttaneet pisteen, jossa meillä on erittäin toimiva yhteistyö niin jälleenmyyjien kuin edustamiemme brändien kanssa. Tiedostamme kuitenkin, että kilpailu on kova muiden toimialojen kanssa,” kertoo kiireinen mutta tyytyväinen Mikko.

Saurum järjesti vuonna 2017 Citizen-myyntikampanjan, jonka voittajat pääsivät palkintomatkalle seuraamaan Iivo Niskasen kilpailua Pyeongchangissa. Matka sinänsä oli jo upea palkinto, mutta Iivon napattua kultamitalin täyttyivät matkalaisten korkeimmatkin odotukset.

CITIZENIN 100-VUOTISHISTORIAAN TUTUSTUMASSA Samaan reissuun matkalaiset yhdistivät käynnin Citizenin pääkonttorissa Tokiossa. Japanilainen Citizen-kello täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja pääkonttorin yhteyteen on avattu

Saurumkin. G O L D , S I LV E R & W AT C H |

21


Kaunis paketti viestittää sisällöstä Paketointitrendejä, onko niitä? Kyllä vaan! Muodin vaikutteet, värimaailmat ja yleiset trendit näkyvät myös paketoinnissa. Lapsille ei ole niin väliä, millaisessa paketissa lahja tulee, mutta aikuiset arvostavat kaunista pakettia ja pakkausta sitäkin enemmän. Usein paketin ulkonäkö peilaa sisältöä ja antaa pienen vinkin lahjasta. T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N

K U VAT

S H U T T E R S TO C K

1

2

3

Uusiomateriaaleja, ympäristöystävällisiä tuotteita, luonnon omia maatuvia materiaaleja. Muovia vältetään mahdollisimman paljon; muovikassitkin ovat nykyään maksullisia monessa paikassa, eivät enää vain ruoka­ kaupoissa.

Vaaleanpunainen värimaailma viestii romanttisuudesta ja rakkaudesta ja se voi myös kertoa kytköksestä Syöpäsäätiön Roosa Nauha -kampanjaan. Myös muut värit viestittävät: Valkoinen väri merkitsee puhtautta, vapautta ja viattomuutta. Sininen on asiallinen, arvovaltainen ja luottamusta herättävä väri. Sateenkaaren värien näkyminen paketoinnissa kertoo kannanotosta vapaaseen seksuaalisuuteen.

Unboxing-ilmiö sosiaalisessa mediassa on luonut kysynnän kauniille ja helposti avautuville paketeille. Unboxingissa on kyse siitä, että sosiaaliseen mediaan kuvataan videopätkä, jossa avataan pakettia, joka sisältää lahjaksi saadun tai netti­ kaupasta ostetun tuotteen. Kauniit rasiat ja nyörit, arvokkaat silkkipaperit sekä brändistä vihjailevat tarrat ja lähetekortit antavat mahdollisuuden saada positiivista huomiota sosiaalisessa mediassa.

MITEN KORUALA VOI OTTAA KOPPIA NÄISTÄ

Lahjapakkaamiseen löytyy kaikkea: rasioita,

nettikauppaa pitävälle löytyy näppäriä

Ekologisuus

TRENDEISTÄ?

lahjapaperia, nauhoja, pusseja, kasseja.

smartboxeja. Tuoterepertuaariin kuuluu myös

Voit tilata tuotteita omalla logolla tai muulla

työvaatteita, pesuaineita, kopiopapereita ja

brändinmukaisia paketointimateriaaleja.

painatuksella. Napakan liityttyä Packoplock

ostoskoreja – eli tuotteita laidasta laitaan.

Esimerkiksi Nomination lähti alusta asti isolla

Scandinavia -konserniin syksyllä 2013

panostuksella mukaan. Jos kultasepänliike

valikoimiin tuli myös postitustarvikkeita

trendiraportteja, joten muotivärit otetaan

haluaa luoda oman liikkeen ympärille brändin

laatikoista teippeihin. Esimerkiksi

huomioon, kun kehitetään puolivuosittain

Napakka seuraa väri-instituutti Pantonen

ja tietynlaisen mielikuvan, on mahdollista

syntyviä tuotesarjoja. Trendien lisäksi Napakan

käyttää paketointiin mielikuvaa korostavia

valikoimaa leimaa vastuullisuus ja

värimaailmoja ja materiaaleja.. Tähän voi

ympäristöystävällisyys. Toimittajia valitaan

saada apua pakkaustarvikkeiden

mm. kierrätysmenetelmien perusteella.

tukkuliikkeiltä ja maahantuojilta.

Napakan myydyin kestokassi onkin

Napakka Oy on tällä hetkellä Suomen valikoimassaan yli 8000 myyntiartikkelia.

|

Unboxing

Jotkut koru- ja kellomerkit ovat jo tuottaneet

suurin lahjapakkaamisen tukkuliike, jolla on

22

Salaviestit

G O L D , S I LV E R & W AT C H

kierrätyspuuvillasta valmistettu kangaskassi.


Valkoinen lakki ja sen kokardi T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N

K U VA

T O M M I

S E I VO

Y

lioppilaslakki kertoo meille enemmän kuin että kantaja on valmistunut ylioppilaaksi. Lakin vuori kertoo, mistä maakunnasta ylioppilas on kotoisin. Mahdollinen tupsu, ruusuke tai nauha kertoo

joko siitä, että kantajalla on kaksoistutkinto, tai siitä, että kyseessä on ammattilakki, esimerkiksi merkonomilakki tai lähihoitajalakki. Ylioppilaslakki on lähtöisin 1800-luvulta, ja se on pysynyt samanlaisena vuodesta 1865. Myös lyyria on erilaisia. Perinteisesti lyyran koko viestii kielipoliittista näkemystä. Suomenruotsalainen lyyra on isompi (halkaisijaltaan 22 mm) ja lyyra – siis se soitin keskellä – on kulmikkaampi. Suomenkielisillä on joko 16 mm:n tai 14 mm:n mittainen lyyra, jossa instrumentin muoto on ruotsinkielisten lyyraa pyöreämpi. Joskus voi törmätä myös pieneen 12- tai 10-milliseen “kiihkosuomalaiseen” lyyraan. Useimmiten lakissa on ostettaessa jonkinlainen peltilyyra, joka sitten yleensä vaihdetaan oikeaan, 14 karaatin kultaiseen lyyraan. Heinolalainen yritys Top Gold Oy on valmistanut kultaisia lyyria jo 30 vuotta. Toimitusjohtaja Tommi Seivo arvioi, että heidän käsistään on lähtenyt maailmalle noin 400 000 lyyraa vuosien saatossa. Tänä vuonna Top Gold voi uutuutena tarjota myös suomenruotsalaista lyyraa.

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

23


KELLO- JA KULTASEPÄN ALAN PAKKAUKSIA

25.6. 2 0 1 8 ALK A EN

Myyntiedustaja: Liisa Kauppinen Tuotetiedustelut: Anne Laajoki

040 521 4507 040 738 1531

AIDOT KORUTATUOINNIT KESÄÄN!

Kestää iholla 4–6 päivää !

se lfi e tattoo www.selfietattoo.fi 24

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H


KEVÄT 2018

Mallilla kuvassa Gimmel-korvakorut 7901, 59 € Gimmel drop -riipus 7896, 49 € Gimmel perho -rannekoru 7903, 65 € Flexiranne-rivari 7926, 45 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C |

1


KOTIMAISTA KORUOSAAMISTA

Y

ritykset tämän liitteen takana toimivat pienellä paikka­ kunnalla Kasnäsissa. Taalintehtaan Kulta Oy on näistä vanhin, vuodesta 1986 koruja valmistanut korutehdas. Hopealiekki Oy on tunnettu Silver Bar -hopeakorubrändistään, mutta myy myös laadukkaita Silver Lux -koruja, Steel Bar -teräskoruja, Selfie Tattoo -korutatuointeja sekä LoveLockslemmenlukkoja. KJ Koru Oy markkinoi Classic-korujaan pääasiassa tavarataloissa ja ruotsinlaivoilla. Yritysryppääseen kuuluu myös yrityksiä korumaailman ulko­ puolelta. Esimerkiksi Kompass-lehdet ovat erittäin suosittuja koko Lounais-Suomen saaristossa, ja kesäkauppa Silver Fish kuuluu monen veneilijän käyntilistaan. Jos olet kuunnellut Saaristo­ radiota, olet ehkä huomannut että Petri on siinäkin osakkaana. Tervetuloa tutustumaan saariston antimiin!

se lfie tattoo

My c oa st g u i d e

H O P E A L I E K K I O Y ( S I LV E R B A R & S I LV E R L U X )

K.J. KORU OY (CLASSIC)

Hopealiekki Oy ( Silver Bar, Silver Lux, Steel Bar, Selfie Tattoo, Love Locks) Tilaukset: 045 1333 500 | Laskutus: 040 5528 811, lussi.silverbar@gmail.com

K.J. Koru Oy (Classic Silver) Tilaukset: 040 052 6005, lille@kjkoru.com

BETJÄNING ÄVEN PÅ SVENSKA

Petri Järvinen

Lussi Järvinen

Vesa Tirri

Pertti Tirri

0400 530 541 petri.silverbar@ gmail.com

040 552 8811 lussi.silverbar@ gmail.com

040 082 4216 vesa.silverbar@ gmail.com

040 078 2513 pertti.silverbar@ gmail.com

Toimitusjohtaja

Ostot, laskutus

Myyntiedustaja

Myyntiedustaja

Tina Westerback Angie Daly Tilaukset, nettikauppa

Tilaukset, varasto

Tarja Helenius Messu-/ tuote-esittelijä

Ingalill Slotte Toimitusjohtaja

Anki Alanne

Konttori, varasto

040 052 6005 lille@kjkoru.com

Löydät meidät myös netistä ja somesta

2

|

Instagram

Facebook

Blogi

Ilmainen digilehti

Kotisivut

@SilverBarFinland

Silver Bar

www.issuu.com/sbc-lehdet

www.silverbar.fi

Kurkista arkeemme ja liity lukuisten muiden Instagram-seuraajiemme joukkoon! #SilverBarFinland

Käy tykkääämässä Facebooksivuistamme. Järjestämme silloin tällöin myös arvontoja, joten kannattaa pitää silmät auki.

www.silverbarfinland. blogspot.fi

Kaikki julkaistut lehtemme löydät myös digitaalisessa muodossa.

Silver Barin nettisivuilla on nähtävillä yli tuhat korua. Sieltä löytyy myös jälleenmyyjät yhteystietoineen.

S I LV E R B A R & C L A S S I C

Seuraa blogiamme, joka kertoo koruammattilaisen työstä ja touhusta.


After eight -setti 6682

59€ Jäkälä-kaulakääty

Jäkälä-ranne

42 cm (7536) 45 cm (7537) 50 cm (7538)

395€

425€

19 cm (7539) 22 cm (7540)

435€

179€

199€

Jäkälä-korvakoru

Seagull setti

7541

6798

49€

45€

Laadukas Silver Lux

Paju-setti 6686

72€

Silver Barin laadukas Silver Lux-mallisto koostuu kauniista ja ajattomista hopeakoruista. Kesään sopii kuitenkin erikoisen hyvin solmuaiheiset korut sekä lentävät lokit.

Sydän lastu -setti 6814

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

56€

Helmikukat kaulakoru 6542

79€

Solmu setti 6675

79€

Helmikukat korvakorut 6543

28€ S I LV E R B A R & C L A S S I C |

3


Pikku plain risti -korvis 8273

6,90 € Keski plain risti -korvis 8274

7,90 €

Risti – toivon symboli

AIKUISTUVALLE NUORELLE Rippiristi jää ikuiseksi muistoksi. Monelle rippiristi on juuri se koru joka säilyy vuodesta vuoteen. Valitse näyttävä blingbling-risti tai pelkistetty sileä.

8101

12 €

|

8100

17 €

8097

16 €

Kaiverrettava risti 6119

12 €

Unicorn Cross

Unisex risti

Bambu cross

Lehti risti

14 €

7,90 €

16 €

9,90 €

8099

7613

8096

7977

Gabriel Cross

Plastered cross

Irregular Cross

Shining Cross

Braided Cross

Gimmel cross

Risti vino TL

Frame Cross

34 €

29 €

16 €

16 €

16 €

59 €

19,90 €

14 €

8104

4

Cecilia M Cross Windmill Cross

S I LV E R B A R & C L A S S I C

6344

8103

8102

8105

7893

7982

8098

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

Cecilia S Cross


Hanging heart cz 7594

19 €

Profile cz sydän R 8183

12 € Sydän 18mm

Profile cz sydän kk

4694

19 €

Corazon sydän 8144

30 €

Teddys heart

Rakkauden

8182

14 € Cake Heart 8092

19,90 €

SYMBOLI

7978

10 €

Sydän muffinssi 8178

25 €

Rakkaus toimii inspiraationa taiteessa, musiikissa, EKG sydän cz 7600

erittäin suosittuja. Sydämiä voi antaa niin puolisolle

Twin Peaks koukulla

kun ystävälle, tai vaikka äidille tai lapselle.

18 €

7568

korut ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan

14,90 € 7223

Rakkauden sydän

tanssissa ja myös koruissa. Sydämenmuotoiset

16 € Lämmin sydän 7773

Syli sydän

9,90 €

8204

Plainsided heart KK

9,90 €

6424

Cute heart aqua

Twirl heart 7609

8240

10,90 €

0, 90 € 6 78 1

pi 5

Cute heart white

78 1

10,90 €

-k or vik se t1

24 €

8241

aq

ite

8200

7 ua

wh

Present sydän Cute heart pink

7 81

11 €

nk

10,90 €

Sy dä ns lim

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

8242

14 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C |

5


Punavalko ankkuri Raita ankkuri 8055

9€

8056

Ariel merenneito

10 €

8054

9,90 €

Emaliankkuri valk/aq

Poison

8019

8€

8266

8€

T-ankkuri 7631

9€

Valas tähtisilmä 7564

Ankkuri köysikehässä

11 €

7787

20 €

Whale tail 7037

24 €

Seilori 7788

29,90 €

Tyyni ankkuri 7771

15,50 €

7951

12,90 €

MERIAIHEET Kesällä pukeudutaan merellisiin vaatteihin, joten asusteet pitää olla sen mukaiset. Valitsetko simppelit ankkurit vai leikkisät ja värikkäät korut?

6

|

S I LV E R B A R & C L A S S I C

Suomi delffiini 8059

9,50 € Dora-kala 7653

8€

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

Kesä tuo

Muhkea ankkuri cz


Pink-siipi perho 8084

8€

Kesäistä

Sini-siipi perho 8083

8€

TUNNELMAA

Lintu orrella 42+3 7345

Kesä lämmittää ihoa ja mieltä, ja kesäiset

42 €

korut herättävät lisää tunnelmaa.

Circle of trust 42+3cm 7273

44 € Pioni pink riipus 7547

12,90 €

Renkaanheitto 40+3cm

Pioni pink korvis

7271

39 €

7545

15 €

Pioni blue riipus 7548

12,90 €

Pastilli-riipus 7055

Eucalyptus tree

34 €

7447

20 €

Pioni blue korvis 7546

15 €

Eucalyptus tree 7446

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

12 € Leppis 8265

15 €

Leppäkerttu riipus Pastilli v-koukulla 7054

39 € Litteä leppis 8261

9€

6849

10,90 €

Pyöreä leppis 8259

9,90 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C |

7


Omenassa siemen kk 7627

22 € Valkoviinirypäleet

Punaviini-­rypäleet

8€

8€

7371

Omenassa siemen riipus

7370

Emalikirsikat 8277

Punaviini-­ rypäle R

13 €

7372

6€

o lla

7628

Pikku cz cherry

oit

19 €

8276

nl

en

ap

ri

Om

14 €

ä ivä

ss ä p i t ä ä

k lää

ä

Carrot 7155

6,50 € Satin apple

VITAMIINI­ POMMI

7723

8,90 €

Bananas 7777

7,90 €

Hedelmien ja marjojen vitamiineistä saa vastustuskykyä ja voimaa. Onko yliannostuksen vaaraa jos niitä laittaa myös korviin? Herkku-­ ananas

19,90 €

Herkkuananakset 7449

25 €

7287

12 €

Ananakset

13,90 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C

5,50 €

10 € 7096

|

7368

7440

7450

8

Ananas emali

Emali-ananas

Herkku-­ ananasnapit

18 €

Ananas oxid

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

7448


Ranne redwine 8008

19 € Ranne valk 4842

19 € Helmi 8mm redwine 7484

8€ Helmirypäs redwine 7774

18 € VALKOISET HELMINAPIT 3 mm (1307)

4,50 €

4 mm (1308)

4,80 €

5 mm (1309)

5€

Jasminkukat

Kevät toi, kevät toi

6 mm (1310)

7634

KUKKASET

6€

7 mm (1311)

6,80 €

23 €

Kevät tuo kukkaset ja perhoset. Ja helmet! Valkoiset helmet korostavat päivettynyttä

8 mm (1312)

Tulppaani 6808

ihoa, ja viininpunaiset helmet tuovat väriä

7,50 €

19,90 €

pukeutumiseen.

Jääkukka riipus 7563

9 mm (1313)

10 €

8€

10 mm (1314)

8,50 €

Jääkukka 7562

15 €

12 mm (1666)

11 €

Samettikukka pink

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

6758

27 € Syringa 8094

Delicat perho cz 7438

Perho taivaalta

16 €

7180

18 €

16 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C |

9


Titaanipallo 6 mm 8160

12 €

Titaani 4mm sin 8236

14,90 €

Titaanipallo 5 mm 8159

Titaani 4mm musta

10 € Titaanipallo 4 mm 8158

9€

8237

14,90 € Titaani 4mm pink

Titaani tähti

8235

8163

14,90 €

14 €

Titaani 4mm valk 8234

14,90 €

Titaanien Titaani pallorengas 10mm

TAISTO

Titaani zirkoni 3mm 8164

11 €

8162

18 €

Titaanikoru on hyvä herkille allergikoille, koska elimistön hylkimisreaktio titaaniin on pieni. Materiaalina se on harmaa, kevyt ja lämpimän oloinen heikon lämmönjohtokyvyn ansiosta.

Titaani pallorengas 8mm 8161

16 € 8168

42 €

|

S I LV E R B A R & C L A S S I C

8167

44 €

Titaani­ rengas 2-12

Titaanirengas 2-12 satin

39 €

39 €

8165

10

Titaani­ rengas 2-12 kullattu

8166

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

Titaani­ rengas 3-14


Gimmel ring cz kull 7898

49 €

Gimmel ring korvis 7900

49 €

Jalometalli

VAIKKEI KULTAA Silloin kun haluaa jalometallia, mutta talous ei mahdollista kultaisia koruja, on kullatut hopeakorut turvallinen Pallo 6 kullattu 5664

10 €

Pallo 9 kullattu 5842

19 € Sh

am ppa n

vaihtoehto. Kultaus pysyy hyvin koruissa jotka eivät ole kovassa kulutuksessa. Kultaus voi olla keltainen, rosé tai punertava.

Pallo 8 kullattu 5841

a ist u r ko sta i s janvä i a ult riset kive t antavat illuusion k

18 €

Pallo 6 bling CHAMP 6321

14 €

Pallo 8 bling CHAMP 6325

BB-crystal 8/16 champ

18 €

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

6944

29 €

Kukkakimppu kullattu 6759

23 € Creol 2,5-35 pj kullattu 7253

Goldy tähtisade 8283

24 €

17 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C |

11


Kolmen setti

Tricolor bangle 7801

38 € Tripla ruuviranne 8119

48 €

Kestävät

TERÄSKORUT Teräskorut ovat kestäviä. Jos teräksen ominaisväri ei tunnu omalta, monista koruista löytyy myös keltakullattu ja

Frosty bangle 8118

punakullattu versio. Trendikkäintä on

21 €

sekoittaa kaikki kolme väriä!

Bull bracelet 8117

16 € Ruuviranne 2väri 7707

26 € The bling, 8 mm rose 8126

Helmiäis kiekko, Steel

8124

10 € 12

|

S I LV E R B A R & C L A S S I C

16,50 €

10 €

8128

ide tää n. mu uto

Kiekko kullattu

hin toje n

Helmiäis kiekko, Rose

ksi in p

8€

14 € 8146

. Oi keu s

The bling, 8 mm steel

8145

8127

8125

12 €

Kiekko

situ shi nto ja

The bling, 8 mm gold

Suo

12 €


Leather anchor, 19/38 cm 8122

20 €

21/42 cm Teräs 7-14 cz-raita

Teräs 7-14 cz-raita rose

12 €

12,90 €

8230

8123

21 €

8231

Yksinkerroin kaulakoru, n kaksinkerroi u! or ek n n ra

Teräs 4-14 ruuvi 8232

Musta kyy 22cm 8148

8,90 €

14 €

Teräs 4-20 kiiltomusta

Teräs 4-14 ruuvi rose

7713

10,50 €

8233

9,90 €

Teräs 4-20 pj 7711

10,50 € Prätkäketju alk. Teräs 5mm zebra

39 €

7717

i Panssar 6 mm

i Panssar 9 mm

19 cm

20 cm

12 €

18 €

8111

21 cm 8112

13 € 45 cm 8109

16,90 € 50 cm 8110

19,90 €

8116

10 € iPanssar a t laat

7714

9,90 €

22 cm

20cm

19 €

19 €

8115

50 cm 8113

22 €

7687

22 cm 7688

19,90 €

10 €

Kitarariipukset alk.

39 €

55 cm 8114

26 €

Teräs 7mm kiiltomusta 7715

Teräs 4-13 fl matta

Teräs 7mm sand 7716

10 €

Teräs 7mm satin kullattu 7718

10 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C |

13


Tosimies käyttää koruja

Nahk ar antee t , r au skunnahk aimit aatiot a 29 €

14

|

S I LV E R B A R & C L A S S I C


jan mikinomista Kaiverra lem o ja koristele puhelinnumeriä! tällä lemmikk

Bling tassu

18 €

Pikkutassu

7523

7959

10 €

8007

8207

8,90 €

Baby tassu Lemmikin laatta

Kissa lepää

7778

9,90 €

18,50 €

Pikkutassu 909

9,50 €

Pink tassusydän

Tassu korvis

8047

9,90 €

Ginger kissa

753

19 €

8051

9,90 €

Vedetään läpi korvalehden Ruskea doggi

Tassu ketjukorvis

8€

13,90 €

Blingtail cat 8208

16 €

8280

7301

Chihuahua

Spektro-­ kissa 8239

6799

Cat face kullattu 8064

Cat face 8063

9,90 € 16,50 € 13,50 €

18 €

Hot dog

Karvakorva 5863

9€

Intia kissa 8048

13 €

Kissanpää valk 8258

8€

Blingeye cat B-W 8057

10 € Mustahäntäkissa

8193

11 €

8023

8,50 € Satiinikissa renkaassa 7327

Sidostesukkadog

18 €

8049

14,90 € Sileä aurorakissa 7290

8061

15 €

19,90 €

7090

14 €

Pink cat ja kukka 8262

9,90 € Teppo Kissa

oli kurkistaa Hauvan takapu kaa ta korvalehden

7960

11 € W W W . S I L V E R B A R . F I S I LV E R B A R & C L A S S I C |

15

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

Hauva irtopyllyllä

Koira balloon


Aidot hopeakorut ARK EEN JA JUHLAAN

HOPEASORMUKSET | CZ-KORVAKORUT | RIIPUKSET | HOPEAKETJUT K . J. KO R U OY | K U LTA S E PÄ N T I E 3 , 2 5 9 3 0 K A S N Ä S | 0 4 0 0 5 2 6 0 0 5 | L I L L E @ K J KO R U.C O M | W W W. K J KO R U.C O M


Silver S225

Kull s226

Rosé S227

22 €

25 €

25 €

Hejåhå 2 Rosé S224

Kull 223

25 €

Silver S222

22 €

25 €

Hejåhå

PE6516 C247

14,90 €

Floral heart C797

16,90 €

Solmu abstrakt C955

PE5552

Silver S240

16,90 €

C248

29 €

19 €

PE6101 C250

35 €

Rosé S242

C249

33 €

PE5467

19 €

Kull S241

33 €

Silver S243 Rosé S245

PE6100 C251

€ 39

Kno p

Kull S244

29 €

33€

PE6508

33 €

C246

25 €

3 op Kn

Kull S232

22 €

Solmu 2

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

2

Rosé S233

22 €

Silver S231

19 €

JE7835 C245

19 €

S I LV E R B A R & C L A S S I C |

17


White Swan S303 / 42 cm

39 €

Black Swan S301 / 42 cm

33 €

Multi Swan

Mary

35 €

39 €

S302 / 42 cm

S306 / Vilj helmi

Meghan hook S307 / Vilj helmi

35 €

Victoria

S309 / Vilj helmi

35 € Silvia hook

Diana

S310

33 €

S308 / Vilj helmi

39 € Link hook S290

S291 / rosé

22 € 24 €

Tarte hook

16.00-21.0

29 €

S292

29 €

16.0-21.0 A526

33 €

Feather S319

22 €

16.5-20.0

Feather hook S320

C992

19 €

25 € 16.0-20.0 A524

33 € 16.0-20.0 A525

33 € 16.5-20.0 A220

39 €

18

|

S I LV E R B A R & C L A S S I C

16.0-22.5 A528

45 €

16.5-20.0 A327

39 €

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

A527


Microflower

Hearts in a row

C854

14,90 €

C507

19 € Buli o white C961

35 € Plain CZ C859

12,90 €

väritön pinkki, laventeli

Nappula C814

19 €

B257

16,90 € väritön, pinkki, laventeli

Nice eye C828

14,90 €

C118

19 €

5 mm tynnyri

Bunny

C303

10,90 €

C794

11,90 €

8 mm valu C226

Neliö gaala

16,90 €

C959

24 € Pyöreä gaala C960

22 € Nice hook rosé

North Star

S281

Suositushintoja. Oikeus hintojen muutoksiin pidetään.

25 €

Simple heart C806

12,90 €

Star koukku C790

12,90 €

S311

29 €

North Star hook S312

29 €

Bride cz Flame hook C852

11,90 €

C547

33 €

www.kjkoru.com S I LV E R B A R & C L A S S I C |

19


KESÄISIÄ NILKKA- JA VARVASKORUJA

Saariston toimittajilta

www.silverbar.fi

www.kjkoru.com


TOIVEITTESI MUKAINEN KULKUPELI AUTOT

MOOTTORIPYÖRÄT

VENEET

Särkymättömät ikkunat ja vitriinit suojaavat omaisuuttasi! Älä jää murtovarkaan armoille, ota yhteyttä niin keskustelemme Hammerglass-ratkaisuista. wwww.hmgfinland.fi • anton.salmi@hammerglass.fi

Laadukkaat kultasepän koneet, työkalut ja tarvikkeet kestävään ammattikäyttöön. Anttilantie 1 27510 Eura

www.sar-machine.fi info@sar-machine.fi

Tuotteet myös verkkokaupassamme: webshop.sar-machine.fi

NAUTINNOLLISTA KESÄÄ – NÄHDÄÄN ENSI VUONNA!

Opaste

KAIVERRUS OY

puh. 03 513 1410

Laadukkaat kaiverruslevyt joka kohteeseen Hopea - Tina - Messinki - Kupari - Alumiini Myös erikokoiset ja muotoiset levyt

8.–17.2.2019

Messukeskus Helsinki

venemessut.fi | #venemessut | facebook.com/venemessut

Kaiverruspalvelu Jälleenmyyjille nettohinnoittelu Hallitie 3, 32740 SASTAMALA

opaste.kaiverruspalvelu@gmail.com opastekaiverruspalvelu.fi

YHTEISTYÖSSÄ

TOIMEKSIANTAJA

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

25


SUUNNITTELU

Koti- ja kiinteistöautomaation edelläkävijä

URAKOINTI VA LV O N TA R AT K A I S U T

www.finlandia-automation.fi

saariston oma paikallislehti FR YO EE U C

R OP Y

Ä

AARIS ° S TO

2018

M Y COA ST G U I D E | K E SÄ

2017

PORVOO M Y COA ST G U I D E | KESÄ

R

2018

IL

AA

0 PA R A STA ° 1 KU

P

TU

ESÄTAP T K AH AA H

R

A

P 0 PAR ASTA ° 1 KU A

LA

PI

PA

60°02,5’ N, 24°00,6’ E

R ° PO VOON

PP

NAPPAA OMASI ILMAISEKSI PAIKALLISESTA VIERASVENE­ SATAMASTA!

S

VENEILY – MATKAILU – MÖKKI – RUOKA – JUHLAT – IHMISET – ELÄMYKSET – HYVINVOINTI – MUOTI – LUONTO

Ä

AARIS ° S T

O

K MPASS-LEHDET.FI MUISTA

Kesän parhaat tapahtumat Tunnelmia Porvoosta

ENEILEVÄ NAVAN: THAN MYÖS V N RADIOKA VIIKON RADIOMAINOSKAMPANJA

ME OLEMME PARAS radiokanava mainostajalle joka haluaa tavoittaa merihenkiset kuuntelijat. Voimme rakentaa monenlaisia paketteja jotka sopii parhaiten mainostajien tarpeisiin. Ota yhteyttä ja varaa mainoskampanja!

G O L D , S I LV E R & W AT C H

TU

0 PA R AS TA ° 1 KU

1 0 - S H O P PA I LU R AV I N TO L AT - H OT E L L I T- B A A R I T - S AU N AT - N Ä H TÄV Y Y D E T - V E N E I LY - S ATA M AT - S A A R E T - TO P

|

PA

Suomen Meripelastusseura

Torparväxter och Herrgårdsblommor

26

ORVOO ° P N

68

SIVUINEN LUKUPAKET TI

Mat-1917

-

10.6 alkaen: Helsinki 97,1 Mhz Turku 95,9 Mhz | Raasepori 92,3 Mhz

AT

AT

R

M

ESÄTAP AH T K

PP

AA

0 PA RASTA ° 1 KU

84-

H

AA

R

IL

SIDOR S OMM ARL ÄSNING SIVUINEN LUKUPAKET TI

AA

ELSIN O H GI DI S

P

6 0 ° 2 3 , 3 2 ’ N • 2 5°3 9, 5 4’E

A

ELSIN O H G DI IS

S

M Y COA ST G U I D E | K E SÄ

IL

60°17,33’ N • 24°94,10’ E

2018

M

M Y COA ST G U I D E | K E SÄ

Netissä ympäri maailman!

www.saaristoradio.fi

750€

100 toistoa, á 20-30s., toistot sijoitetaan tasaisesti kellon ympäri.


Jalometallien asiantuntija T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N

K U VAT

R A S M U SS E N

S

uomalaisyhtiö K.A. Rasmussen Oy täyttää tänä vuonna

jälleenmyyjiä. Kun yhtiö otti muutama vuosi myöhemmin myös

25 vuotta. Yhtiö perustettiin Vantaalle vuonna 1993,

kulta- ja hopeaketjuja myyntiin, tuli kokonaisvalikoimasta hyvin

mutta norjalainen emoyhtiö on perustettu jo vuonna

kattava Suomen koruvalmistajille ja liikkeille.

1872. K.A.Rasmussen as:llä on yhtiöitä Norjan lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Belgiassa, Ranskassa ja Baltian maissa.

Rasmussen tarjoaa myös palveluita: jalometallipitoisten romujen ja jätteiden puhdistusta ja raffinointia. Kultasepät,

K.A.Rasmussenin aloittaessa Vantaalla vuonna 1993 oli

hammasteknikot ja -lääkärit lähettävät kultaseosjätteensä

työntekijöitä vain kaksi; Johan Gärkman ja Niklas Sundman.

puhdistettavaksi ja analysoitavaksi. Siten he saavat tietää

Pian toiminta laajeni muun muassa dental-osastolle, eli

jalometallien osuuden muista aineista. Kuluttajilta ostetaan

myyntiin tuli hammaskultaseoksia ja muita tarvikkeita

romukultaa keskustan pisteessä, joka tänä päivänä sijaitsee

hammaslaboratorioille ja -teknikoille. Ollakseen lähempänä

Etelärannassa.

kuluttajia Rasmussen avasi vuonna 1995 toimipisteen Helsingin keskustassa. Pian Rasmussenilla oli työntekijöitä jo toistakymmentä.

Gärkmanin siirryttyä yhtiön hallituksen jäseneksi vuonna 2014, Sundman siirtyi yhtiön ruoriin toimitusjohtajana. GSW-lehti onnittelee 25-vuotiasta menestyjää!

Vuonna 2000 kun sijoituskullan myynnistä poistui arvonlisävero, lähti sijoitusharkkojen myynti nousukiitoon. Rasmussen on sveitsiläisen UBS-yhtiön virallinen jälleenmyyjä kaikissa maissa missä Rasmussenilla on toimintaa. Kun emoyhtiö osti Sargenta Ab:n vuonna 2010, tuli Rasmussenista myös korunosien ja korualan työkalujen suurimpia

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

27


K I E H TOVA J Ä K Ä L Ä S A R J A

E LÄM ÄN

S I I VE T

Käät y

Kaulakor u

Ranne

Kor vakor u

545 l 295 , -

6544 l 159 , -

6546 l 59 , -

6547 l 32 , -

Kattava tuotevalikoima alan ammattilaisille Materiaalit eri muodoissa, kulta- ja hopeakorunosat sekä metriketjut

Kotimaisuus Laatu Palvelu

Jalometallitukku

Puh. 02-2367 530 www.jalometallitukku.fi kenneth.bergman@jalometallitukku.fi

Tuoteluettelomme löydät osoitteesta www.jalometallitukku.fi


KAUDEN MIETTEET

MENE MUSEOON!

jan roos Vapaa-ajattelija, yrittäjä, Kellomuseon hallituksen pj

N

yt kun suunnittelemme Korumuseon tekemistä Kellomuseoon, joutuu pohtimaan mitä pitäisi museoida? Kultasepän alalla on hieno ja kunniakas historia takanaan, mutta kun mietitään mitä tulisi museoida ja mitä on vielä museoitavissa, menee asia jo astetta vaikeam­

maksi. Ensiksi, mikä aikakausi on taltioitava? Perusajatuksena on ollut keskittyä itsenäisyyden ajan historiaan, kuitenkin niin, että jos jotain hienoa ja mielenkiintoista löytyy aikaisemmilta kausilta, on se tietysti myös taltioitava.

Mutta mitä me taltioimme? Taltioimme koruja ja korpustuotteita, mitaleja ja arvomerkkejä tietenkin, mutta ala on paljon muutakin. Lisäksi on mietittävä työkaluja ja työmenetelmiä joiden taltiointi museoon on aivan yhtä tärkeää. Esimerkiksi stansseja on tarjolla tuhansia kiloja. Onko mielenkiintoi­

Onko mielenkiintoisempaa, millä on prässätty, kuin mitä on prässätty?

sempaa, millä on prässätty, kuin mitä on prässätty? Meillä on myös hyvin mielenkiintoinen palkitsemiskulttuuri. Olemme palkinneet mitaleilla, merkeil­ lä, pinsseillä ja koruilla, jotka on suunniteltu varta vasten yhteen ainoaan tarkoitukseen. On palkittu urheilijoita ja työntekijöitä, koiria, kissoja ja hevosia ja harrastajia, lähes koko elämän kirjo on ollut palkitsemisen väärtti. Mikä tästä runsauden sarvesta on museoimisen arvoista? Korujen valmistustekniikkojen kehitys on ollut viimeisen sadan vuoden aikana hyvin nopeaa. Kuitenkin korujen käsillä tekeminen on muuttunut vuosituhansien aikana melko vähän. Olin Egyptissä museossa, jossa oli esillä muinaisia koruja ja esineitä, sekä sen aikaisia työkaluja ja aikakauden työ­ piirroksia. Tunnistin heti työkalut ja menetelmät kuvista, koska ne eivät ole oleellisesti muuttuneet tuhansien vuosien kuluessa. Kun taas puhumme teollisesti valmistetuista esineistä, on muutos ollut varsin nopeaa. Esimerkiksi valutekniikan tulo ja kehittyminen mustekalan panssarikuoresta linkovaluun, ja siitä alipainevaluun, on ollut nopeaa. Stanssaustekniikan kehitys käsin vasaroimisesta heittoprässiin ja siitä epäkeskoon ja hydraaliprässiin on myöskin tapahtunut äärimmäisen nopeasti. Ennen stanssit kaiverrettiin käsin, siitä siirryttiin koneelliseen jyrsintään ja siitä edelleen tietokonepohjaiseen työstöön, ja sekin on ollut varsin nopeatahtinen kehitys. Nyt olemme tietokonepohjaisen mallinnuksen aikakaudella, joka sekin kehittyy valtavaa vauhtia. Nyt voidaan mallinnuskoneella sintraamalla toteuttaa kullasta valmis koru suoraan tietokoneen näytöltä. Entäpä hopeasepän työt? Ennen hopeaseppä muokkasi levystä tuhansilla vasaran lyönneillä, erilaisia alasimia vasten haluamansa muodon. Sitten siirryttiin painosorvaukseen jossa levy pakotettiin pyörivän mallin päälle, nyt sekin

S : va Ku

muuttunut tuhansissa vuosissa.

t hu

vuodessa. Rinnalla on kuitenkin säilynyt perinteinen käsityö, joka ei taas työtavoiltaan paljoakaan

ck to rs te

tehdään usein tietokone avusteisesti. Kaikki tämä kehitys on tapahtunut alalla sadassa

Mitä tästä kaikesta pitäisi museoida, siinäpä aihetta mietintään. Työtapojen museointi, esineiden käyttötarkoituksen museointi, muotoilun taltiointi, unohtamatta markkinoinnin sekä kaupan roolin taltiointia. Museointi vaatii paljon ajatustyötä onnistuakseen. Toivon että alamme ottaa tämän tehtävän omakseen ja jokainen alalla toimija tai toiminut ja myös alasta kiinnostunut tai harrastaja miettisi mitä voisi säästää ja taltioida seuraaville sukupolville. Taltioitavaa on vielä onneksi paljon, joten pyydän koko alaa talkoisiin tulevan museon hyväksi. Jan Roos

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

29


KASNÄS KUTSUU

T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N

K U VA

P E T R I

J Ä R V I N E N

K

asnäs on saariston helmi joka punoutuu moniin

Hopealiekki ja K.J. Koru sijaitsevat juuri tällä Kasnäsin

kohteisiin heminauhana. Kasnäsissa vierailee noin

lomasaarella. Koska korumessuja ei enää järjestetä,

40.000 henkilöä kesäisin ja satama on yksi saaristo­

voi Silver Bar ja Classic -tuotemerkkien konttorilla käydä

meren vilkkaimmista. Kasnäsista pääsee helposti

kesälomareissun yhteydessä. Liikkeiden pitäjille on tarjolla

Bengtskärin majakalle, Örön linnakesaarelle, Hiittisiin

lounas tai kaffet koko kesän ajan. Kannattaa tietysti olla

ja Rosalaan sekä tietysti Högsåran idylliselle saarelle.

yhteydessä ennen tuloa että konttori on miehitetty ja miehistö paikalla.

30

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H


HÄNDELSEKALENDER SOMMAREN 2018 Kasnäsin kesän 2018 tapahtumakalenteri JUNI/KESÄKUU

JULI/HEINÄKUU

AUGUSTI/ELOKUU

5.7.

16.6.

BROLOPPET / SILTAJUOKSU

TJUVSTART BALTIC JAZZ / BALTIC JAZZ VARASLÄHTÖ

22.-24.6.

6.–7.7.

22.6.

9.7.

MIDSOMMAR / JUHANNUS

SOMMARNATT

66 €

FORNELDARNAS NATT / MUINAISTULIEN YÖ

ALLSÅNG / LAULUILTA

21.7.

M ! EN

VA

VÄLKO

M

MT R

KASNÄSDAGEN / KASNÄS-PÄIVÄ

28.7.

/PERS/NATT

Helsingfors/ Helsinki 180 km

KASNÄS TRIATHLON

Salo 75 km

KESÄYÖ

ÄS

OA!

Åbo/Turku 100 km

VE

T

PI

M

Tammerfors/ Tampere 220 km

UL

LÄM

66 € /HLÖ/YÖ

TI T E R

MERIPÄIVÄT

25.8.

GRANDEZZA WEEKEND

MIDSOMMARDANS / JUHANNUSTANSSIT

11.8.

Kasnäs

BAD | HOTEL | GÄSTHAMN | RESTAURANG | HANDEL | CARAVAN KYLPYLÄ | HOTELLI | VIERASSATAMA | RAVINTOLA | KAUPPA | CARAVAN

Puh. 02-521 0100

|

Fax 02-521 0101

|

info@kasnas.com


Feel the speed

Helsinki

|

Hanko

|

Kasnäs

Varaa vauhtia kesäpäivään Uusimmpana kohteinamme Örö ja Helsinki. RIB-Safareiden kotisatamat ovat Kasnäs ja Helsinki, toiminta-alueina toimii Kasnäs, Helsinki, Hanko, Örö ja Bengtskär sekä kaikki niiden välissä. Näe ja koe historiallinen Örö tai Suomenlinna. ”Stadin terassirundilla”pääset parhaille terasseille! ”Stadi on snadi” tarjoaa parhaat palat Helsinkiä parissa tunnissa! Kauttamme saat myös täysin räätälöidyt paketit. Feel the speed! Tiedustelut: Helsinki Santeri Santavirta | 040 191 1003 | myynti@ribsafarit.fi Kasnäs Petri Järvinen | 0400 530 541 | myynti@ribsafarit.fi

Koko veneen hintoja (max 12 hlö)

950€

SUOMENLINNA (2,5h) 485€

KASNÄSIN SAARI­ KIERROS (45min) 950€

TUKKA PUTKELLA TUNTI (1 h)

1450€

STADIN TERASSIRUNDI (3h) 975€

BENGTSKÄRIN MAJAKKARETKI (1,5h) 650€

POLTTARIPORUKAT (1 h)

www.rib-safarit.fi

1100€

STADI ON SNADI (2h) 600€

ÖRÖN RETKI (2h) 1200€

RÄÄTÄLÖITY YRITYS­ TILAISUUS (ALK 1,5h)


DESIGNED FOR THE DEEPLY CURIOUS.

© 2017 Garmin Ltd. or its subsidiaries. 1GPS tracking does not work underwater.


KEVÄÄN UUTUUDET

MUUMIEN PUUTARHA Saurumin Moomin-tuotevalikoiman kevätuutuus on Puutarha. Kukkia löytyy korviin, kaulaan ja ranteeseen. SAU R U M OY

UUSIA VÄREJÄ Silver Barin ketjukorviksiin on tullut uusia värejä. Läpivedettävät korvikset ovat kotimaista valmistusta. S I LV E R B A R

MONIKÄYTTÖKORUJA Officina Italia on uusi italialainen trendikäs korusarja miehille. Korujen valmistuksessa on käytetty terästä, nahkaa ja luonnonkiviä. Korut on valmistettu Italiassa. B R A N D H O U SE F I N L A N D OY

SKAGEN-KORUISSA PUHTAITA MUOTOJA

POHJOISEN ELÄIMIÄ TASKUMATISSA

Perkko Oy:n maahantuoma Skagen-brändi on uutuuskoruissaan yhdistänyt klassisia muotoja ja uutta designia. Ajattomat korut ovat terästä.

Neliväripainettujen taskumattien uudet tulokkaat ovat Karhu ja Poro ”Finland”-tekstillä. Mattapintaisissa mateissa on saranakorkki ja ne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Taskumatin tilavuus on 12 cl.

P E R K KO OY

TOP NORDIC

MONIKÄYTTÖKORUJA Silver Barin valikoimassa on paljon koruja mitkä voi käyttää yksin sellaisenaan tai combona irto-osien kanssa. Ohessa nuolimainen korvakoru jota voi käyttää kahdella tavalla: pelkkä kivinappi, tai siihen liitetty nuolitakaosa. Toisessa korussa roikkuvaa osaa voi pitää kahdella tavalla: liitettynä yläosaan, tai roikkuvana pitkänä koruna. SI LV E R BA R

34

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H

SÄKENÖIVÄ UUTUUS PUKUKORUILLE Kostealla puhdistusliinalla saat helposti lian, parfyymin ja hiuslakan putsattu koruistasi. OY KO R U H O I T O W A P R O


KOLMESSA VÄRISSÄ Suosittu hopeinen zirkonirannekoru sopii kellon kaveriksi, rodinoituna, keltakullattuna tai punakullattuna. S U O M E N KO R U T U OT E OY

KAUPUNGIN KUKAT Kesän kynnyksellä Rosefield esittelee uuden raikkaan The City Bloom Collectionin. Inspiraation lähteenä on ollut catwalkeillakin näkyneet intialaiset kukkakuviot. Kellojen rannekkeissa on yksilölliset koristekirjonnat. Saatavilla neljä kaunista kesäisen herkkää väriä. S U O M E N KO R U T U OT E OY

KAHDEN KIMPPA Skagenin Freja-kellon kaveriksi tulee sydämellä koristettu kaulakoru. Sekä kello että koru on kaksiväristä terästä. P E R K KO OY

MERENSINISTÄ Ei niin tavallinen yhdistelmä on siniset viisarit ja indeksit teräksisessä kellossa. Perkko Oy:n maahantuomassa Diesel-kellossa on kronografitoiminnot. P E R K KO OY

ILMALAIVOJEN INSPIROIMA Zeppelin-kellot ovat saaneet inspiraationsa vanhoista saksalaisista Zeppelin-ilmalaivoista. Zeppelin tarjoaa laajan valikoiman kvartsi- ja automaattikoneistoisia kelloja miehille, sekä valikoimista löytyy myös tyylikkäät naisten kellot. B R A N D H O U SE F I N L A N D OY

SILVER

SILVER ART Korkeavuorenkatu 3, 00140 Helsinki Puh. (09) 608 816 • sales@silverart.fi

www.silverart.fi

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

35


GSW Messut Oy:n jäähyväiset T E KST I

J A

K U VAT

P E T R I

J Ä R V I N E N

Y

htiökokouksessa 19.4.18 päätettiin lopettaa GSW Messut Oy.

ja uskollisille näytteilleasettajille. Aika ja paikka

Yhtiö päätyi tähän, koska lähitulevaisuudessa ei

ilmoitetaan myöhemmin. Tähän varattiin yhtiön varoja

messuja pystytty järjestämään. Alallamme kiinnostus

hieman ja käyttämätön ylijäämä lahjoitetaan Kello-

ei ole tarpeeksi suurta ja messujärjestäjiä ei joukostamme löytynyt. Asiasta tiedotetaan lisää Gold Silver & Watch

museolle. GSW Messut Oy:n selvitysmiehiksi valittiin Päivi

-lehdessä syksyllä ja osakkaille postituksena lähiaikoina.

Timmerbacka ja Tero Lauttanen, jotka luotsaavat yhtiön

Tämä siis tarkoittaa että GSW Pro messuja ei järjestetä

päätesatamaan.

syksyllä 2018. Yhtiökokouksessa käsiteltiin asiaa monilta kanteilta ja

Lisätietoa: gswmessu@gmail.com

saimme myös paljon viestejä puoleen ja toiseen. Useat tahot olivat sitä mieltä, että messuja tulisi jatkaa. Tekijöitä ei

Hallitus kiittää menneistä vuosista näyttelleasettajia ja

kuitenkaan löytynyt koko kevään aikana.

messuvieraita.

Yhtiökokouksessa päätettiin viimeiseksi, että lokakuussa 2018 järjestetään lounas- ja keskutelutilaisuus osakkaille Yhtiökokous. Vasemmalta: Petri Paakkari, Tommi Seivo, Petri Järvinen, Päivi Timmerbacka, Alex Pått, Tero Lauttanen

36

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H

GSW Messut Oy:n väistyvä hallitus GSW MESSUT OY:n väistyvä hallitus, Petri Järvinen, Päivi Timmerbacka ja Tommi Seivo.


Kultaisia tunnelmia vuosilta. Kiitos kaikista vuosista.

GSW pro G O L D , S I LV E R & W AT C H |

37


KRISTALLIT KESÄN JUHLIIN Rippilahjaksi Neptune rippimalja ja -maljakko ristillä

Käy myös kastejuhlaan! BK217RI 30,5 cm

95€

BK317RI 19,5 cm

BK304RI 25,5 cm

78€

78€

Ylioppilaalle

DIAMOND kristallimalja ja -maljakko lyyralla

BK209YO 28 cm

104€

BK316 28 cm

110€

Kristallia.Fi 38

MAAHANTUOJA: PKP-TRADING OY Petterintie 8 | G O L D , S I LV E R & W AT C H 74200 Vieremä

MYYNTIEDUSTAJAT: Vesa Tirri 0400-824216 Pertti Tirri 0400-782513

BK210YO 25,5 cm

84€

Kristallit löydät hyvin varustetuista kello- ja kulta alan liikkeistä HALUATKO JÄLLEENMYYJÄKSI? Kysy lisätietoja asiakaspalvelusta

017-8203670 tai info@kristallia.fi


Toijalassa uusi toimija T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N

J

o jonkun aikaa on ollut tiedossa, että Suomelan perheen perustama Toijalan Kotelotehdas on lopettamassa toimintansa pakkausmateriaalien valmistajana. Koska Suomessa käytettävien korukoteloiden valmistajia ei ole kun pieni kourallinen, oli tämä huono uutinen korualalle. Onneksi tuotannolle on löytynyt jatkaja. Akaalainen yritys Insima Oy on aikaisemmin toiminut mm Toijalan Kotelotehtaan alihankkijana, mutta on nyt ostanut osan Toijalan Kotelotehtaan tuotannosta ja aikoo jatkaa korukoteloliiketoimintaa 25.6.2018 alkaen. Insima Oy on perheyritys jota johtaa pariskunta Miikka ja Anne Laajoki. Toimitusjohtaja Miikka pitää tuotannon hanskassaan, ja kertoo luottavaisena uudesta projektista: – Toijalan Kotelotehdas on ollut meidän asiakas jo pitkän aikaa. Olemme valmista­ neet heille eri MU-koteloiden muovi­ osia noin 15 vuoden ajan, joten kun kauppaa ehdotettiin, tuntui luon­ tevalta, että me jatkamme tätä toimintaa. Tunnemme valmiiksi koteloiden valmistuksen ja

niiden vaatimukset. Meidän tuotantomme on pitkälle automatisoitua ja uskomme, että pystymme valmistamaan kotelot kokonaisuu­ dessaan kustannustehokkaasti. Annen rooli yrityksessä on myynti- ja tuotekehitysinsinööri, joka on iloinen saadessaan työkuvioihinsa vähän lisää naisen silmää miellyttävää estetiikkaa. – Olen hyvin innoissani, kun saan työhöni uudenlaisen osa-alueen. Tällä hetkellä valmis­ tamamme teollisuuden alihankintaosat ja -projektit ovat hyvin pitkälti teknisiä kappalei­ ta, joita määrittää tekniset ominaisuudet. Ja vaikka insinöörinä pidänkin kovasti tekniikas­ ta, on mukavaa vaihtelua, kun tuotteita saa jatkossa katsoa vähän uusin silmin. Koru­ koteloissa designia määrittelee hyvin pitkälti myös estetiikka. Paljon on kuitenkin opittavaa koru- ja kultasepänalalta ja kuuntelenkin

mielelläni herkällä korvalla tulevia asiakkaita. Joitakin pieniä uudistuksiakin pyörii jo mieles­ sä. Toijalan Kotelotehdas omaa pitkän ja menestyksekkään historian. Heillä on vankka jalansija korukotelomarkkinoilla ja pyrimme vaalimaan heidän rakentamaa luotettavan toimittajan mainetta.   Toijalan Kotelotehtaan edustaja Liisa Kauppinen siirtyy koteloedustajaksi Insimaan. Tuotetiedusteluihin tehtaalla vastaa Anne Laajoki.

Muovi ei ole aina paha Muovi materiaalina on saanut viime aikoina turhaan negatiivisen leiman. Se on oikein käytettynä mitä parhain materiaali. Se on kestävä, kierrätettävä, uusiokäytettävä ja sen hiilijalanjälki on hyvin pieni verrattuna moniin muihin materiaaleihin. Suomessa kuluttajien muovit lajiteltuna muovipakkausten keräyslaatikkoon menevät uusiokäyttöön ja sekajätteen mukana energiajätteeksi. Korukotelo on myös enemmän säilytysrasia kuin pelkkä pakkaus. Korut saavat kotona näkyä. Kauniissa läpinäkyvässä muovirasiassa koru säilyy parempana, mutta antaa samalla silmäniloa, vaikka ei kantajansa päällä olisikaan. Kun koru säilyy puhtaana kotelon ansiota, sitä ei tarvitse puhdistaa kemiallisin keinoin.

Anne Laajoki, Liisa Kauppinen ja Eila Suomela.

Verhokoristeet korviin?| Aktiiviset työläiset| Korutärppejä Oscareissa|

Lord of the Rings|

Olisko lumihiutale uusi trendi?|

Linnanjuhlien korukuningattaret| <Odotettu paketti> Dianan legendaarinen sormus |

Tullin valvonta|

www.silverbarfinland.blogspot.fi Räätälöidyt apuvälineet |

Koruammattilaisen seikkailut Kurkista koruammattilaisen arkeen ja juhlaan. Korublogi, missä pääsee korumuodin ja -maailman takahuoneeseen.

Kun koru palaa kotiin |

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

39


KEVÄÄN JA KESÄN TRENDIT 2018

Pantone Ash Rose

Blooming Dahlia

Vaaleanpunaiset eri sävyt Rapture Rose

Kesän muotivärikartoissa jylläävät edelleen erilaiset Pink Lavender

vaaleanpunaiset sävyt. Pantonen värikartan mukaan sävyillä on kauniita nimiä, kuten Ash Rose, Blooming Dahlia, Rapture Rose ja Pink Lavender. Suomeksi käännettynä sanat eivät kuulosta yhtä kauniilta, mutta selvästi kyse on heleistä, puuterimaisista sävyistä.

Roosaa eri sävyissä löytyy KJ Korun helminauhoissa, kuten myös Silver Barin korvakoruissa.

Silver Barin valikoimasta löytyvät kaikki vitamiinit, katso lisää sivulta SB8.

Hedelmäkori Terveelliset ruokavaliot ovat nyt jokaisen kielellä, mutta Dolce Gabbanan, Balenciagan ja Pradan muotinäytöksissä hedelmät löytyivät paitsi menusta myös mallien kauloista ja korvista. Hauskaa ja piristävää!

40

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H


Silver Barin valikoimassa on kotimaisia korvarenkaita kymmeninä eri kokoina, halkaisijat 15–70 mm.

Vaihda kesärenkaisiin Korvarenkaat jatkavat muodissa. Kevään catwalkeilla renkaat olivat paitsi jättikokoisia, joskus myös vaihtelevissa asennoissa. Välilenkkien ja koukkujen avulla renkaat voivat roikkua perintei­ sestä poiketen poikittain.

Vintage ja helmiä Helmet ovat muotia, ja vintage on muotia. Kun yhdistät näitä kahta: Voila! Olet muodin huipulla! Kierrä kirppiksiä, bongaa netistä tai opettele näkemään, mitkä muotikorut näyttävät oikealta vintagelta. Silver Barilla on helmikorviksia, jotka voi kuvitella vintageksi.

Sirot kaulaketjut Ohuet kaulaketjut, mieluiten useat päällekkäin, kuuluvat muotitietoisen asustevalikoimaan. Sirot ketjut, joissa roikkuu pienet killuttimet, näkyvät niin muotilehtien tähdillä kuin Diorin ja Saint Laurentin muotinäytösten malleilla.

Silver Barin pikkuketjuissa on pikkutähti ja pikkusydän.

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

41


GARMIN-KELLOT KORKEALLA ILMASSA JA MERTEN SYVYYKSISSÄ Garmin on saavuttanut maineen monipuolisena mittarivalmistajana, jolla on tarjota erikoisominaisuuksia moneen urheilulajiin. Vähemmän tunnettua on, että Garminilla on erikoiskellot niin sukeltajille kun lentäjillekin. Tutustaan hiukan näihin kahteen! T E KST I

LU SS I

J Ä R V I N E N

K U VAT

G A R M I N

Kellomainen sukellustietokone Garmin Descent Mk1 -kellolla on kaikki ne ominaisuudet, jotka sukelluskellolta edellytetään: sukellustietokone (myös tekniikkasukellukselle), syvyysmittari, kompassi, kartta ja gps. Sukelluslokin voi siirtää helposti Garmin Connect -palveluun, missä voi kätevästi jakaa tietoja kavereitten ja muitten sukeltajien kanssa. Laitteessa on kirkas ja selkeä näyttö, mikä on välttämätöntä meidän pimeissä ja tummissa vesissämme. Descent-sukellustietokoneesta huomaa, että se on sukeltajien suunnittelema. Samalla on pyritty tekemään kello, joka on hyvä myös arkikäytössä – ja miksei juhlakäytössäkin, sillä kellosta saa oivan puheenaiheen hiljaiseen hetkeen. Garmin Descent MK1, 1049 € – 1549 €

42

|

G O L D , S I LV E R & W AT C H


Garmin on yksi lentoalan johtavista navigaatiojärjestelmävalmistajista, joten tällaisen kellon kehittäminen oli Garminille luonnollista.

Lentäjän poika Lentäjille suunniteltu D2 Charlie -kello sisältää alan uusinta teknolo­ giaa, jonka avulla lentäjä periaatteessa pärjäisi, jos lentokoneen ohjaamoon tulisi oikosulku. Kellosta löytyy korkeusmittari, ilma­ paineenmittari, kompassi, liikkuva kartta ilmailun reittipisteillä, aikavyöhykkeitä, lentokenttätietokannat sekä lentosäät. Garmin on yksi lentoalan johtavista navigaatiojärjestelmä­ valmistajista, joten tällaisen kellon kehittäminen oli Garminille luonnollista.

Garmin D2 Charlie, 899 € – 1099 €

Monipuoliset perustoiminnot Ei sovi unohtaa, että molemmat erikoiskellot sisältävät myös kaikki ne perustoiminnot, joita älykelloilta odotetaan: askeleet, urheilulajikohtaiset toiminnot, uniseurannat, kalorit, kalenterit jne. Kelloon voi myös saada älykkäät ilmoitukset eli esimerkiksi tiedon siitä, kuka soittaa ja keneltä tuli viesti, uutisotsikot jne. Kyllähän sitä miettii, että tarvitaanko me kaikkea sitä tietoa, jota näistä laitteista saadaan? Tieto lisää tuskaa? Ei, tänä päivänä tieto tuo turvallisuutta, valtaa, ymmärrystä ja helppoutta.

G O L D , S I LV E R & W AT C H |

43


Kesan juhliin 49846YOT

J814P

Upea cooleri teräspikareilla

57244YOT

38634 Koiran vuosi 2018

G321 1574YOT

Monikäyttöiset terästuopit myös palkinnoksi J613

Könninkuja 3, 02880 Veikkola 09-2565 272 info@topnordic.fi

J612

J611

YO-juhliin laaja valikoima kehyksiä ja muita lahjoja

www.t o p no r d i c.fi

Uutuus

Pankki koiraihmisille


Jokaiseen lähtöön

leijonakellot.fi


T

KA I K K I MI TÄ T Tervetul TARVITSET. korutarv MATERIAALIT

A H N VA MATERIAALIT

myymälääm

Eteläranta 14, 00130 Astu sisään porttiko puh (09) 654 4

Tervetuloa Aukioloajat: korutarvike ma-to klo 9-18, pe k www.rasmusse myymäläämme!

KETJUT

Tuotteemme löydät my

Eteläranta 14, 00130 Helsinki verkkokaupastamm Astu sisään porttikongista. verkkokauppa.rasmussen puh (09) 654 446 Aukioloajat: ma-to klo 9-18, pe klo 9-16 www.rasmussen.fi

KETJUT

KORUNOSAT

Tuotteemme löydät myös verkkokaupastamme: verkkokauppa.rasmussen.fi KORUNOSAT | KETJUT | TYÖK ALUT | KO NEET | MATERIAALIT | KIERRÄTYSPALVELU | SIJOITUSKULTA

Tervetuloa korutarvikemyymäläämme! KORUNOSAT Eteläranta 14, 00130 Helsinki. Astu sisään porttikongista. Puh (09) 654 446 Aukioloajat: ma–to klo 9–18, pe klo 9–16 www.rasmussen.fi

Tuotteemme löydät myös verkkokaupastamme: verkkokauppa.rasmussen.fi


TIEDUSTELUT: : TIEDUSTELUT

anna.ramo@nomination.com anna.ramo@nomination.com OSTAVERKOSSA VERKOSSA WWW.NOMINATION.COM WWW.NOMINATION.COM SEKA SEKAVALTUUTETUILTA VALTUUTETUILTAJALLEENM JALLEENMYJILTA YJILTAKAU KAUTATAMAAN MAAN OSTA


A H N A V

Gold, Silver & Watch 2018-1  

Gold, Silver & Watch 2018-1

Gold, Silver & Watch 2018-1  

Gold, Silver & Watch 2018-1

Advertisement