Page 1

Can Massallera

GENER-JUNY 2018


Abonament 50% de descompte! Per la compra de 4 entrades (abonament) per: Els tres aniversaris, España ingobernable, McGuffin, Sol Solet: 30 euros. Més informació a: www.culturasantboi.cat https://www.facebook.com/CulturaSantBoi/

=30 euros


Gener

Dg 21.01

19h

ELS TRES ANIVERSARIS

Teatre

Dg 28.01

12h

AI, RATETA RATETA

Teatre musical familiar

Dc 14.02

19.30h

TRIO VASNIER

Música cambra

Dg 18.02

19h

ESPAÑA INGOBERNABLE

Recital concert

Dg 25.02

11 i 12h

SIN PALABRAS

Espectacle per a nadons

Febrer

(SE LAS LLEVÓ EL AIRE...)

Març

FESTIVAL ZERO

Dg 11.03 Dg 11.03

19h

A.K.A. (ALSO KNOWN AS)

Teatre

Dj 15.03

19.30h

CONTRASTOS MUSICALS

Música clàssica

Dg 15.04

19h

MCGUFFIN

Teatre

Dg 22.04

12h

PER TERRA DE DRACS

Concert familiar

Dm 24.04

19.30h

TUTUTS!

Concert familiar

Dg 06.05

19h

SOL SOLET

Teatre

Dg 20.05

19h

DIDO&AENEAS

Òpera

19h

GLÒRIA DE VIVALDI

Música barroca

Abril

Maig

Juny

Dg 03.06


TEATRE


ELS TRES ANIVERSARIS Comèdia amarga Rebekka Kricheldorf, una de les autores alemanyes més importants, ha creat una lectura lliure de Les tres germanes de Txèkhov, una comèdia amarga i descarnada sense pietat. L’Irina celebra el seu aniversari. Havia planejat una gran festa amb música, ball i molts convidats. Però l’Irina s’avorreix. Els pocs convidats que han vingut estan asseguts a terra desganats i el seu germà Andrei ha vingut amb una nova parella, ja embarassada. Les seves germanes tampoc contribueixen al fet que s’estengui l’alegria: Masha està atrapada en un matrimoni sense amor i coqueteja amb Georg, l’únic amic casat d’Andrei. L’Olga és l’única dels quatre que té ingressos i ha de finançar a tota la família. L’herència que van deixar els seus pares va ser malgastada fa temps i la casa familiar està molt deteriorada. La festa d’aniversari fracassa també els dos anys següents a causa d’un nou embaràs, una aventura amorosa, intents de suïcidi, deutes, manca de treball i perspectives i la solidaritat entre les germanes es posa a prova.

Més informació

21/01 Diumenge 21 de gener, 19h Autora:

Rebekka Kricheldorf

Direcció:

Jordi Prat i Coll

Intèrprets:

Rosa Boladeras, Joan Negrié, Miranda Gas, Màrcia Cisteró, Anna Alarcón i Albert Triola

Durada: 2 hores

Preus: Entrada anticipada Normal: 14 euros Reduïda: 10 euros Menors de 16 anys: 5 euros Taquilla Normal: 15 euros Reduïda: 12 euros Menors de 16 anys: 7 euros Espectacle en Abonament


FAMILIAR


28/01

AI, RATETA RATETA Teatre musical familiar

Diumenge 28 de gener, 12h Guió i direcció:

Ai, Rateta, Rateta és un espectacle que aposta per intentar tergiversar la història tradicional del conte de «La rateta que escombrava l’escaleta». De fet, la protagonista d’aquesta obra de teatre és la mateixa rateta del conte que explica com n’està de cansada i avorrida que sempre tothom expliqui la seva història de la mateixa manera. La rateta es queixa i es queixa i, fins i tot, es declara en vaga indefinida per aconseguir que es canviï la història tradicional. Però la rateta aconseguirà fer realitat el seu somni? Per saber la resposta, cal anar a veure aquesta obra de teatre que presenta la companyia El Replà Produccions, després de l’èxit que va tenir el seu anterior espectacle Les princeses també es tiren pets.

Joan Sors

Intèrprets:

Adriana Ribas, Cris Codina, Arnau Monclús

Música: Ramon Bau

Durada:

55 minuts

El Replà Produccions és una companyia que des de l’any 2008 es dedica a la creació i producció d’obres teatrals per a tots els públics, apostant sempre per un teatre amb textos de qualitat. Les obres que presenten tenen com a objectiu atrapar tant els nens com els adults perquè així es creï un pont de diàleg quan acaba l’espectacle.

Més informació

+4 anys

Preu únic: 4 euros


MÚSICA


TRIO VASNIER Música de cambra Flamant guanyador del concurs El Primer Palau 2015 malgrat tractar-se d’una formació poc habitual, el Trío Vasnier està desenvolupant una interessant carrera i al mateix temps dóna a conèixer el repertori per a flauta, viola i arpa Un recital que inclou una tria d’obres bellíssimes, com per exemple el conegut Terzettino de Dubois, d’un romanticisme deliciós i reflexiu, el commovedor Trio Elegíac de Bax, la lírica Petitesuite de Jolivet o la Sonatine de Ravel, a partir de la cèlebre obra original per a piano. També hi té cabuda un dels nostres compositors més fèrtils i versàtils, Brotons, amb una de les seves primers obres de cambra.

14/02 Dimecres 14 de febrer, 19.30h Músics:

Pedro José Lopez (flauta), Samuel Espinosa (viola), Carmen Alcántara (arpa)

Lloc:

Auditori de l’Escola Municipal de Música Blai Net (c/Jaume I, 24)

Programa T. Dubois: Terzettino A. Bax: Elegiac Trio A. Jolivet: Petite Suite S. Brotons: Ad Infititum M. Ravel: Sonatine en Trio (arr. Carlos Salzedo)

Preu: 3 euros

Més informació

Venda d’entrades al mateix equipament mitja hora abans


RECITAL CONCERT


ESPAÑA INGOBERNABLE

18/02

Recital concert

Diumenge 18 de febrer, 19h

Sempre hi ha hagut una Espanya ingovernable. Fins i tot quan no hi havia Espanya. Sempre hi ha hagut un impuls, una potència, algun gest col·lectiu en contra del mal govern. És llarga la tradició democràtica espanyola, la lluita pel govern de tots.

Autoria, direcció i interpretació:

España ingobernable és un relat dels principals cicles de combats ciutadans contra el poder durant el segle XX, a través d’un grapat de cançons i textos diversos. Esgarrifosos versos de Lorca, Cernuda, Miguel Hernández, Ángel González, Gloria Fuertes, Jorge Reichmann, Albert Pla. Davant d’aquestes paraules de dignitat, les ofenses proferides per Franco, el general Mola, el general Queipo de Llano, i la tebior mostrada per personatges de les últimes dècades davant l’exercici d’una democràcia directa, autèntica i en profunditat. La dignitat humiliada que acaba convertint-se en humiliació. Una selecció de textos i cançons indignats i indignants que repassen la història d’Espanya des de la Segona República fins al dia d’avui. En essència, un recital auster i emotiu creat i posat en escena -amb veu i guitarra- per Alberto San Juan i Fernando Egozcue.

Més informació

Fernando Egozcue i Alberto San Juan Guijarro

Disseny d’il·luminació: Raúl Baena

Música original: Fernando Egozcue

Dramatúrgia:

Alberto San Juan Guijarro

Idioma: Castellà

Durada:

75 minuts

Preus: Entrada anticipada Normal: 14 euros Reduïda: 10 euros Menors de 16 anys: 5 euros Taquilla Normal: 15 euros Reduïda: 12 euros Menors de 16 anys: 7 euros Espectacle en Abonament


FAMILIAR


SIN PALABRAS

25/02

(SE LAS LLEVÓ EL AIRE...) Espectacle per a nadons

Diumenge 25 de febrer, 11 i 12h

Estan dormint tranquil·les però, de sobte, arriba l’aire sense preguntar, sense parar. Una d’elles deixa que empenti el seu cos i mogui les mans. I balla per primer cop. L’altra deixa que entri als pulmons i escolta els sons que surten de la boca. I canta per primer cop. Així descobreixen l’aire: el que ens envolta, ens empenta i ocupa el buit que deixem. El que esvalota el cabell, asseca la roba o es cola per les escletxes per udolar la seva presència. Conten sense necessitat de parlar. Es van quedar sense paraules o potser se les va endur l’aire. Premi Mejor Espectáculo para la Primera Infancia FETEN 2016.

Companyia:

La Sal Teatro (Granada)

Actriu i cantant: Inma González

Actriu i ballarina: Eva Castillo

Música original:

Daniel Maldonado (Sam)

Autoria i direcció: Julia Ruiz Carazo

Durada:

35 minuts

Edat recomanada: de 6 mesos a 4 anys

+0 anys Més informació

Aforament molt reduït Preu únic: 4 euros


FESTIVAL ZERO Benvinguts a la primera edició del Festival Zero. Un festival de teatre, música, dansa i creació organitzat per Teatres en Xarxa que busca suprimir la distància entre el públic i l’artista. Vine a Can Massallera a gaudir d’espectacles directes, propers, que emocionen, que son innovadors, que busquen la proximitat i el diàleg amb el públic i que t’encantaran i et sorprendran. 12 i 13.30h. CONSEQÜÈNCIES de la Cia.Moveo. DANSA Aquesta peça de dansa contemporània és divertida, alegre, plena de moviment, feliç i diferent de tot el que has vist. Premi del Públic a Fira Tàrrega 2017, la companyia Moveo t’atraparà. És imprescindible! 12h. TALLER

CREATIU PER A NENS I NENES


11/03 12 i 13.30h. MI GRAN OBRA amb David Espinosa. ESPECTACLE MULTIDISCIPLINAR Imagina’t una taula, plena de joguines i objectes, 20 cadires i 20 prismàtics. Prepara’t per ser el públic de la història més gran explicada amb les coses més petites. Sorprenent. 17h. PERFORMANCE CREATIVA De la mà de les artistes de La Gàl·lia. Taller de creació artística col·lectiva. 19h. A.K.A amb Albert Salazar. ESPECTACLE DE TEATRE La història d’un jove immigrant però d’aquí que es pregunta que és l’amor i que hi té a veure el sexe i si la justícia és igual per tothom. Llenguatge jove i punyent, àgil i atrevit! Aforaments molt reduïts. Consulteu programa. Abonament Festival Zero: 15 euros. Entrada individual espectacle: 8 euros.


TEATRE


A.K.A. (ALSO KNOWN AS) Drama actual Carles. 15 anys. Bueno… Acaba amb 16 anys. Parla català i castellà. O tot a la vegada, barrejat, com pot, com vol. Adoptat quan tenia 3-4 anys. No se’n recorda. Família de classe mitjana. Fa servir el Tinder. I… coneix la Clàudia. S’enamora de la Clàudia. Classe mitjana-alta. Catalana. Burgesia catalana. Tot va bé. Primera nit que tindran sexe… bueno… faran l’amor. Hi ha molt d’amor. Tot se’n va a prendre pel sac. Apareix la cosina. Coitos interruptus. La Clàudia no li respon més les trucades. Apareix la policia a casa. Judici. Per què? És moro. O almenys ho sembla. Bueno… “en realitat”, perquè la Clàudia era menor. Però en realitat perquè és moro, no és d’aquí. Qui ets? Qui la gent creu que ets? O ets el que sents? O una barreja? Importa qui ets? Qui vas ser? O el que sembles ser? L’obra tracta d’en Carles, de l’amor, de qui és, de la seva identitat, de la seva història. Però nosaltres no serem espectadors, serem els seus oients, còmplices i jutges… en definitiva, serem la societat que diu qui és, quina és la seva identitat i qui incideix en la seva història.

Més informació

11/03 Diumenge 11 de març, 19h Direcció:

Montse Rodríguez Clusella

Intèrpret:

Albert Salazar

Dramatúrgia: Daniel J. Meyer

Durada:

70 minuts

Preus: Entrada anticipada Normal: 14 euros Reduïda: 10 euros Menors de 16 anys: 5 euros Taquilla Normal: 15 euros Reduïda: 12 euros Menors de 16 anys: 7 euros Espectacle en Abonament Epectacle inclòs en festival zero


MÚSICA


CONTRASTOS MUSICALS Música clàssica La violinista Anna Urpina ens proposa un concert basat en dos moments molt contrastats de la història de la música: l’esplendor de l’època barroca i l’època contemporània. I per fer-ho se serveix d’instruments propis de cada període. L’acompanya en aquesta aventura sonora l’experimentat i versàtil Dani Espasa. En la primera part faran sonar un violí barroc i un clavecí per interpretar obres de l’època daurada del barroc, mentre que a la segona s’endinsaran en les sonoritats contemporànies més sorprenents. Dos extrems que es toquen en un concert insòlit.

15/03 Dijous 15 de març, 19.30h Músics:

Anna Urpina (violí barroc i modern), Dani Espasa (clavecí i piano)

Lloc:

Auditori de l’Escola Municipal de Música Blai Net (c/Jaume I, 24)

Programa H. I. F. von Biber: Sonata núm. 1 per a violí i baix continu, en Re menor, “L’Anunciació” G. F. Haendel: Sonata per a violí i baix continu en Fa major HWV 370 A. Corelli: Sonata núm. 12 op. 5 “ La Follia” S. Brotons: Et in terra pax, per a violí sol F. Martín-Quintero: Obra encàrrec de la Fundació de Música FerrerSalat i Joventuts Musicals de Catalunya (Estrena absoluta) A. Webern: 4 peces per a violí i piano op.7

Preu: 3 euros

Més informació

Venda d’entrades al mateix equipament mitja hora abans


TEATRE


MCGUFFIN Comèdia Carlos Latre dirigeix una peça a mig camí entre el gènere policíac i l’humor al voltant del mag del suspens.

15/04 Diumenge 15 d’abril, 19h Direcció: Carlos Latre

Autor:

L’Isidre treballa a un cinema on s’anuncia el “Mcguffin XIII Festival de curts d’intriga”. En aquesta mateixa pantalla se li apareix el mestre del suspens i li proposa que escrigui una historia que ell mateix li ajudarà a dur a terme. Dirigits per l’Alfred Hitchcock, l’Isidre i la seva novia Lili -tot i que ella no el pot veure- gravaran un curt, utilitzant l’antiga tècnica dels seus films. Tot es farà en un sol estudi, dins del cinema on ell treballa; tot…. excepte trobar uns actors famosos que en cinema s’anomenen els “Cameos” que li donaran un punt de distinció al curtmetratge, i que està clar que hauran de sortir a buscar-los i empescar-se els motius més absurds per aconseguir la seva interpretació.

Mònica Pérez

Intèrprets:

Mònica Pérez i Jordi Rios

Durada: 85 minuts

Preus:

Més informació

Entrada anticipada Normal: 14 euros Reduïda: 10 euros Menors de 16 anys: 5 euros Taquilla Normal: 15 euros Reduïda: 12 euros Menors de 16 anys: 7 euros Espectacle en Abonament


FAMILIAR


22/04

PER TERRA DE DRACS Concert familiar

Diumenge 22 d’abril, 12h

La Martina i en Dídac, tot remenant calaixos, troben un llibre sobre dracs i altres éssers mitològics , junts decideixen esbrinar què hi ha de cert en tot allò i acaben trobant-se una història sobre un Emperador xinès que patia d’un mal de cap terrible, amb la del nen que va canviar jugar amb un drac per una videoconsola, o la d’unes perles que apareixien cada matí sota al coixí,…….. “

Músics:

Pep López (veu, guitarra. MIDI), Pep Collell (bateria, programacions, percussió, Gu Zheng)

Durada:

55 minuts

Espectacle ple d’humor , cançons i contes curts on s’uneixen els contes tradicionals i d’autor sobre dracs i éssers mítics de diferents indrets del planeta. Els dibuixos animats i el descobriment d’instruments musicals molt llunyans a la nostra cultura, ens ofereixen grans estímuls visuals. La imatge en escena una pantalla de vídeo juga de forma interactiva amb les propostes que s’ofereixen des de l’escenari: respostes al text, il·lustració de les històries, imatges creades per aquest espectacle en format de dibuixos animats i 3D.

+3 anys Més informació

Preu únic: 4 euros


MÚSICA


TUTUTS! Concert familiar La Cobla Bisbal Jove us convida a descobrir mil i una històries que s’amaguen darrera d’una cobla. Una aventura per a nens i nenes de 0 a 99 anys on, amb grans dosis d’humor i amb la participació del públic, la cobla i l’actor David Planas conviden a apropar-se als instruments de la cobla. Conjuntament interpreten un repertori ben variat que ben segur sorprendrà i farà aixecar al públic de la butaca. I és que amb una cobla es pot tocar gairebé de tot... música infantil, jazz, rock, tradicional... La Cobla Bisbal Joves us convida a descobrir-ho!

24/04 Dimarts 24 d’abril, 19.30h Músics:

Cobla Bisbal Jove Marta León (flabiol i tamborí), Adrià Sánchez (tible), Arnau Planas (tible) Àlex Vila (tenora), Josep Bofill (tenora), Berta Gala (trompeta), Pablo Fernández (trompeta), Pau Feixas (trombó i caixa), Lluís Pons (fiscorn), Joni Ripoll (fiscorn), Joan Serinyà (contrabaix i discjòquei), Xavier Molina (bombo i direcció), David Planas (actor)

Lloc:

Auditori de l’Escola Municipal de Música Blai Net (c/Jaume I, 24)

Preu: 3 euros

Més informació

Venda d’entrades al mateix equipament mitja hora abans


TEATRE


SOL SOLET Drama

06/05 Diumenge 6 de maig, 19h

Malgrat l’aparent ingenuïtat que semblen suggerir els ressons infantils de l’expressió «sol solet», el títol d’aquest drama fa referència a la dolorosa soledat que ha emmotllat la personalitat extremadament sensible de Jon, el qual es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana. La directora Carlota Subirós torna a acostar-se al teatre d’Àngel Guimerà per capbussar-se aquesta vegada en una de les obres més tèrboles i desconegudes del dramaturg, on la poderosa vitalitat sexual de la seva protagonista dona lloc al naixement d’un dels personatges femenins més fascinants del teatre català. Espectacle no recomanat per a menors de 14 anys

Autor:

Àngel Guimerà

Versió i direcció: Carlota Subirós

Intèrprets:

Mercè Aránega, Laura Aubert, Javier Beltran, Roger Casamajor, Pepo Blasco i Ramon Pujol

Producció:

Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa

Durada: 90 minuts

Preus:

Més informació

Entrada anticipada Normal: 14 euros Reduïda: 10 euros Menors de 16 anys: 5 euros Taquilla Normal: 15 euros Reduïda: 12 euros Menors de 16 anys: 7 euros Espectacle en Abonament


Ã’PERA


DIDO & AENEAS

20/05

Òpera barroca en tres actes

Diumenge 20 de maig, 19h

Està considerada la primera òpera de la història escrita en el format actual. Va ser composada per Henry Purcell en 1689, sobre el llibret que el dramaturg Nahum Tate va escriure a partir d’un episodi del IV llibre de La Eneida, creada en llatí per Virgili, on s’expliquen els amors de la llegendària Dido, reina de Cartago i el príncep troià Aeneas. L’heroi ha de marxar, enviat pels déus, per fundar una nova ciutat, Roma. Quan Aeneas deixa Cartago, la reina Dido cau en una desesperació molt profunda que la porta a la mort.

Coral Renaixença:

Dido (Eulàlia Fantova) Aeneas (Vincent De Soomer) Belinda (Anaïs Oliveras) Segona dama (Núria Jordana) Fetillera (Montserrat Aguilera) Bruixa primera (Anna Martí) Bruixa segona (Marta Jordana) Esperit (Andrea Martínez) Mariner (Roger Balaguer)

Orquestra de Cambra: Tot i que consta de tres actes, és una òpera breu, amb una duració aproximada d’una hora. Malgrat la seva brevetat, l’òpera de Purcell conté una gran força teatral i una insuperable bellesa musical. El “Lament” que Dido canta en morir, When I am laid in earth, és un dels moments més bonics i cèlebres de la història de l’òpera.

Ensemble Divina Misteria

Direcció:

Laia Santanach

Sots direcció: Paul Perera

Il·luminació: Joan Pujadas

Disseny de vestuari: Coral Renaixença

Preus:

Més informació

Entrada anticipada 8 euros Taquilla 10 euros


MÚSICA


GLÒRIA DE VIVALDI

03/06

Música barroca

Diumenge 3 de juny, 19h

El Glòria RV 589, en re major, de Vivaldi, és una obra simfònica-coral extraordinària, model del Barroc Italià i que va influir en músics contemporanis o posteriors com Bach. Vivaldi va utilitzar el text amb magistral i singular teatralitat, donant-li a cada vers la seva importància. Per fer-ho va utilitzar tots els efectes necessaris, alternant solistes i cor, i fent ús de la força de l’orquestra per a crear un ferm contrast de clarobscur entre un o varis solistes i la orquestra. El concert és el resultat d’un taller participatiu. Ha sigut una experiència única que ha reunit més de 130 aficionats a la música coral amb l’Orquestra de Cambra A 4 Cordes de Sant Boi, dues solistes femenines i directors professionals.

Directors coral:

Joan Vinyes, Benet Puig i Enric Gavaldà

Orquestra de cambra a4Cordes Direcció orquestra: Càndid Rodríguez García

Organista: Olga Claret

Solistes:

Eulàlia Fantova i Elionor Martínez

Oranitza: FCEC del Baix Llobregat

Des del 30 d’abril de 2017, inici del taller, fins al maig de 2018, els tres directors encarregats, Joan Vinyes, Benet Puig i Enric Gavaldà, han assajat i supervisat que el projecte pugui arribar a les sales de concerts en les millors condicions possibles.

Més informació

Preu únic: 5 euros


Venda d’entrades Per internet www.ticketea.com (sense comissions). A la taquilla de Can Massallera De dilluns a divendres de 9 a 22h. Dissabtes i diumenges de 10 a 14h i de 17 a 21h. Venda el dia de la representació: Venda el dia de la funció des de 1h 30’ abans de l’inici de l’espectacle a la taquilla de Can Massallera, sempre que en quedin localitats disponibles. Lloc de representació Can Massallera. Carrer Mallorca, 30. Tel. 93 654 89 50.

Entrada reduïda L’entrada reduïda s’haurà d’acreditar amb el carnet corresponent: estudiant, més gran de 65 anys, xarxa de biblioteques i carnet de la gent gran de Sant Boi. Les persones amb mobilitat reduïda teniu espais reservats. Informeu de la necessitat al comprar l’entrada a taquilla. Els menors de 2 anys no han de comprar entrada sempre i quan no ocupin cap seient ni es tracti d’espectacles adreçats a nadons.

Més informació www.culturasantboi.cat

Programa Arts escèniques gener - juny'18  

Programa Arts Escèniques i Música gener/juny'18 a Can Massallera NOVA TEMPORADA DE TEATRE amb 13 espectacles i un nou festival de proximi...

Programa Arts escèniques gener - juny'18  

Programa Arts Escèniques i Música gener/juny'18 a Can Massallera NOVA TEMPORADA DE TEATRE amb 13 espectacles i un nou festival de proximi...