Saltdalshytta katalog

Page 1

Tid til å være sammen.


A

v alle ting man ønsker seg mer av, er tid til å være sammen noe av det vanskeligste å realisere. Det er bare et visst antall minutter som blir gjort tilgjengelig for oss hver dag, og som regel er det langt fra nok. Som hytte­bygger har vi i Saltdalshytta ennå ingen formel for hvordan man lager flere minutter og sekunder, men etter å ha bygd over 7000 hytter kan vi likevel si at vi har bidratt til at familier fra hele ­Norge har fått mer tid sammen, både på hytta og ute i naturen. Siden 1979 har vi arbeidet for å bygge hytter som gir ­familier nettopp mer kvalitetstid. Men akkurat som at hver ­familie er forskjellig, er også hver hyttedrøm forskjellig. Derfor har vi et stort utvalg av hyttemodeller med gode planløsninger, slik at du skal finne noe som passer akkurat din smak og budsjett. Uansett hvor det skal bygges, eller hvem hytta skal deles med, hjelper vi deg med å realisere hyttedrømmen. Slik at dere får mer tid til å være sammen.

2


3


4


Innhold 6

BORTE BRA – MEN HYTTA BEST!

8

HYTTEKJØP ENKELT FORKLART

14

FJELL ELLER SJØ – VALGET ER DITT!

16

VÅRE HYTTESERIER

20

SMART

44

AURORA

74

NOVA

82

TRADISJON

92

KVALITET, FLEKSIBILITET OG GOD PRIS

94

TRADISJON FOR GODT HÅNDVERK

96

BYGGESETT – SNARVEIEN TIL EGEN HYTTE

98

ANNEKS

5


Borte bra – men hytta best! Therese Johaug elsker livet i sin egen Saltdalshytte. Her har hun ladet opp til mesterskap og skal i fremtiden få mer tid sammen med kjæresten.

IDYLL Med skiløypa rett utenfor døra, og storslagen utsikt mot skog og fjell, så er det ikke til å undres over at verdens beste kvinnelige skiløper elsker å være på hytta ved Sjusjøen. – Så fort jeg får sjansen, så hopper jeg i bilen og kjører opp hit. Det er her jeg slipper ned skuldrene og slapper av. Her har jeg ladet opp før mange kraftprøver, forteller en av våre aller kjæreste skiyndlinger mens hun står ute i et eventyrlig snødekt eventyrlandskap med skiene klare. SLAPPER AV Oppe i lia ovenfor den sagnomsuste Birkebeinerløypa ved Sjusjøen har Therese funnet sitt paradis. Her har hun tilbragt mye tid de siste par årene. – Og mer skal det bli, ler hun. ”Det er her jeg slipper ned skuldrene – Hvorfor er det så bra å være her? For det første så har jeg alt jeg og slapper av. Her har jeg ladet opp trenger. Fantastiske skiløyper rett utenfor døra, storslått natur og ikke før mange kraftprøver.” minst ro til å gjøre unna det jeg ellers ikke rekker på stressende dager hjemme i Oslo, forteller hun fra godstolen – der hun sitter med beina trukket oppunder seg, med en god bok i fanget.

6

TID SAMMEN PÅ HYTTA Therese smiler. Tiden er nå inne for å fokusere på mer enn toppidrett, og dermed ser det kanskje ut til at hytta vil bli mer brukt enn noen gang fremover. – Jeg skal ikke bare ligge på sofaen, men det er jo her jeg finner roen og får tid til å legge nye planer, ler hun. STYRER SIN EGEN DAG På hytta trives Therese best i stillongs og ullsokker. Her styrer hun sin egen hverdag, og aktivitetsnivået er på ingen måte redusert selv om skikarrieren har nådd sine største høyder. Som en av langrennshistoriens største utøvere er det kanskje ikke rart at langturen fortsatt ofte er unnagjort før lunsj. LIKER ORDEN Skjønt – det er én ting som får frem stresset – også på hytta. Hun kan ikke fordra rot og uorden. – Jeg liker å ha ting på stell. Ingen legger seg her før sofaputene er «banket opp» og ting er ryddet inn. Jeg liker å stå opp til orden og ryddighet, avslutter vår kjære skiyndling fra sitt hytteparadis på Sju­sjøen. Blid som ei sol.


I sin egen Saltdalshytte har Therese ladet opp før mange kraftprøver. Nå finner hun tid og ro til å legge sine neste planer.

Med skiløypa rett utenfor døra, og storslagen utsikt mot skog og fjell, så er det ikke til å undres over at verdens beste kvinnelige skiløper elsker å være på hytta ved Sjusjøen.

7


Hyttekjøp enkelt forklart

8

Hvordan går man egentlig frem når man skal kjøpe hytte? Vi har laget en guide som hjelper deg på veien.


STEG 1

STEG 2

Hvor skal hytta bygges?

Hvilken hyttemodell vil du ha?

HAR TOMT

Har du egen tomt, tar du med deg reguleringsbestemmelsene til selger. Reguleringsbestemmelsene beskriver detaljert hvordan tomten kan utnyttes, og sier gjerne noe om mønehøyde, gesimshøyde, takvinkel, areal o.l. Våre selgere er eksperter på reguleringsbestemmelser og kan hjelpe deg med å finne en flott hytte innenfor gitt regulering. Ta turen innom et av våre kontorer for en uforpliktende hytteprat og en kopp kaffe. Det kan være vel anvendt tid før du fortsetter prosessen.

HAR IKKE TOMT

Dersom du ikke har egen tomt, anbefaler vi deg å ta turen innom saltdalshytta.no, hvor vi har en landsdekkende oversikt over tomter for salg. På mange av hyttefeltene har vi forprosjekterte hytter som er spesial­tilpasset destinasjonen. Dette er også en prisgunstig vei inn i hytte­ markedet.

S A N T

SMART

Les mer på side 20

AURORA

Les mer på side 44

NOVA

Les mer på side 74

TRADISJON

Les mer på side 82

9


STEG 3

Hvilken ferdigstillelsesgrad ønsker du?

Bygg selv, gjør mye selv, gjør litt selv eller flytt rett inn i en nøkkelferdig hytte. Vi i Saltdalshytta vil at flest mulig skal kunne realisere hyttedrømmen. Derfor tilbyr vi ulike ferdigstillelsesgrader til priser for enhver lommebok. Bestill nøkkelferdig hytte eller bygg hytta selv — du bestemmer.

Byggesett

Montert byggesett

Byggesett Pluss

Montert Byggesett Pluss

Elektroklar

Nøkkelferdig

Elementbasert byggesett av hyttas råbygg.

Ferdig montert byggesett av hyttas råbygg.

Elementbasert byggesett pluss innvendige materialer.

Montert byggesett pluss innvendige materialer.

Montert byggesett m/ innvendige materialer, klar for el-installasjon.

Ferdig bygd hytte, klar for innflytting.

Utarbeidelse av byggesøknad med situasjonsplan, terrengsnitt og inntil fem nabovarsler, samt søknad om ferdigattest. Transport av byggesett og inkluderte materialer fram til byggeplass eller nærmeste egnede lossested. Byggesett råbygg av veggelementer med ferdig monterte vinduer og dører. Komplett takløsning med yttertak og takrenner. Montering av råbygg byggesett inkludert taktekking og takrenner. Hytta er ferdig utvendig, med unntak av terrasser og beising. Innvendig materialpakke som bl.a. innbefatter isolasjon, panel og listverk til vegger og tak, våtromsplater til bad og loftstrapp til hytter med loft. Isolering av yttervegger og tak, samt montering av reisverk til innvendige skillevegger (rominndeling), klar til elektriske arbeider. Nøkkelferdig interiørpakke som bl.a. inkluderer parkett, gulvflis til vindfang, bad, sauna og vaskerom, ildsted og stålpipe. Innvendige arbeider, inkludert rominndeling, panel, legging av gulv (flis-/ tregulv), montering av dører, foringer, listverk, trapp, ildsted og pipe. Elektriske installasjoner i henhold til NEK400, pluss varmekabler i vindfang, bad og vaskerom, komfyrvakt, utvendig lyspunkt og stikkontakt m.m. Sanitære installasjoner med rør i rør, inkl varmtvannsbereder, toalett, dusjhjørne, blandebatteri, servanter og utekran. Verdikort på kjøkken pluss servantskap med speil til baderom.

Følgende er ikke inkludert i vår leveranse: Graving og fundamentering. Framføring/frostsikring av vann, avløpsanlegg, bunnledninger og stikkledninger. Bestilling av kabel for strøm, telefon/internett og TV. Byggestrøm. Kjørbar vei for tung lastebil fram til 2 meter fra grunnmur. Snørydding av adkomstvei. Fjerning av rester/avfall. Se detaljert leveransebeskrivelse for fullstendig informasjon.

10


STEG 4

Hvordan vil du tilpasse hytta?

INTERIØRVALG

EKSTERIØRVALG

PERSONLIG OG HELHETLIG INTERIØR PÅ HYTTA

Interiøret på hytta skal innby til hygge og gi en varm atmosfære. Vi dyrker den gode stemningen på hytta. Med gjennomtenkte interiørvalg legges det til rette for en harmonisk og funksjonell hytteopplevelse. Vi har laget 5 ulike fargekonsepter slik at du kan finne din stil og sette ditt personlige preg. VÅRE 5 FARGESERIER

• Naturlig Tre Naturlig, rent og tradisjonelt. Naturlig interiør­uttrykk med ubehandlet treverk. • Skandinavisk Lys Lyst, rent og lett. Moderne og lyst skandinavisk interiøruttrykk. • Hygge Varmt, lunt og hjemme­koselig. Varmt beige og brunt interiør­ uttrykk. • Morgenstund Harmonisk, hygge­lig og avslappende. Trendy grå­farget interiøruttrykk. • Kveldsro Behagelig, rolig og trygt. Brunfarget interiøruttrykk.

11


STEG 5

Når står hytta ferdig? PLANLEGGE

Bekreftelse på kjøp av hytte

BYGGE

Motta igangsettelsestillatelse fra kommune

Byggesettet produseres i fabrikk

Byggemøte

Oppføring av hytte på tomt

Nabovarsel/ byggesøknad

SALTDALSHYTTA HYTTEKJØPER

Kontraktsmøte

VELGE 12

Grunnarbeid på tomt (graving og støping)

Møte på byggeplass

VENTE


Kos dere på hytta! FØLGE OPP

Overlevering 1-årsbefaring Forbefaring

Møte på byggeplass

Overlevering

1-årsbefaring

tid til å VÆRE sammen 13


Fjell eller sjø – valget er ditt!

Hytte presentert i vår fargeserie Skandinavisk Lys.

Hyttemodellene på våre nettsider er presentert både på fjellet og ved kysten, slik at du skal kunne se hytta i relevante omgivelser. Klikk deg inn på en modell som kan passe, og velg mellom sjø-, fjell- og vintermiljø.

14

PROSPEKTBILDER

INTERIØR

For at presentasjonene skal bli mest mulig relevante, viser vi hyttene i ulike miljøer og ulike årstider. Dette kan f.eks. være ved sjøen en sommerdag, på fjellet om høsten, eller på fjellet om vinteren. I tillegg til omgivelser, er det også naturlig å utruste hyttene med en vegg- og vindusfarge, taktype og eventuelle tilleggsleveranser som vil være natur­ lige på et slikt sted. Det er derfor to ting du bør ha i bakhodet når du ser på våre hyttepresentasjoner: At alt du ser på bildene nødvendigvis ikke inngår i standardleveransen, og at spennet i uttrykk kan være svært stort på en og samme hyttemodell, alt etter hvilke tilvalg du velger og hvilken farge du maler hytta i. Til høyre ser du både standard­ leveransen av SMART 6 Ark uten tomt, og tre ulike presentasjoner av samme hytte.

Også innvendig kan forskjellen mellom standard og tilpasset leveranse være stor. Standard leveranse er liggende, ubehandlet panel på vegger og tak, og ubehandlede lister og foringer. Gulvet er avhengig av en rekke faktorer, og er således ikke inkludert i byggesettløsningen. På nøkkelferdige hytter er parkett av typen Eik Concerto hvit standard, og det er denne som er vist på de fleste bildene. Hytte presentert i vår fargeserie Hygge.


Smart 6 Ark i standardutførelse.

Samme hytte som til venstre, hvitmalt og med rød Powertekk taktekking (tilvalg).

Brunbeiset, med gråmalte vinduskarmer (NCS S7500-N), stavlaft-dekor og skifertak.

Samme utførelse som til venstre, men årstiden er endret til vinter.

15


Våre hytteserier For at du skal finne en hytte som passer smak, behov og budsjett, har vi utviklet et bredt utvalg av hytte­modeller. På de neste sidene viser vi frem et knippe av disse modellene.

16

Smart

Aurora

• Arealeffektive hytter • Romslig loft i hele hyttas lengde • Stort utvalg av planløsninger • Fasade i moderne eller tradisjonell stil

• Store vindusflater • Høy himling i oppholdsrom • Spennende planløsninger • Praktisk hems


Nyhet

Nova

Tradisjon

• Moderne funkishytter • Særpreg i detaljer • Gode planløsninger på ett plan • Utmerket sjøhytte

• • • •

Tradisjonell fasade Moderne planløsning Praktisk hems Høy himling i oppholdsrom

Håper du finner noe som faller i smak. Ta en titt på saltdalshytta.no for å se alle våre hyttemodeller.

17


Tid til å besøke Andeby sammen. 18


19


• Arealeffektive hytter • Romslig loft i hele hyttas lengde • Stort utvalg av planløsninger • Fasade i moderne eller tradisjonell stil

SMART Pene og praktiske hytter med stort loft og mange valgmuligheter. Saltdalshyttas populære Smart-­serie består av fleksible og areal­effektive hytter med smarte løsninger som bidrar til å gjøre hyttelivet enda bedre. Blant annet er Smart utstyrt med et romslig loft i hele hyttas lengde. Ved å legge ett eller flere soverom til loftet, frigjøres verdi­full plass på hovedplanet som for eksempel kan benyttes til større oppholdsrom, sauna eller skibod. Mange velger også å legge til en loftstue der barna kan koble av etter en lang dag ute i det fri. Smart har i utgangspunktet store glassflater, men kan også leveres i tradisjonell stil med sprossevinduer. Enkelte av Smart hyttene som er vist i katalogen vises med tilvalg som ikke lenger er tilgjengelig.

20


21


22


1. etasje

Loft

Smart 1C En prisgunstig og kompakt hytte. Vårt mål har vært å få inn mest mulig på minst mulig plass.

HEMS

LOFTSTUE

BAD: 1

SOVEROM: 2/3

BRA:

58,6/86,3 m2

BYA:

85,1 m2

LENGDE:

7,5 m

BREDDE:

7,5 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/5,4 m

23


24


Smart 2D vinkel 1. etasje

Stort loft med soverom og ekstra stue gir familien godt med plass.

HEMS

LOFTSTUE

BAD: 1

SOVEROM: 2/4

BRA:

79,9/118,5 m2

BYA:

102,6 m2

LENGDE:

9,9 m

BREDDE:

7,5 m

TAKVINKEL:

30°/35°

Loft

MØNEHØYDE: 4,9 m/ 5,4 m

25


1. etasje

Loft

Smart 3 Flott hytte med opptil fire sove­rom, stort oppholdsrom og utvendig bod.

26

HEMS

UTVENDIG BOD

BAD: 1

SOVEROM: 2/4


BRA:

71,3 / 102,1 m2

BYA:

94,4 m2

LENGDE:

11 m

BREDDE:

7,5 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/ 5,4 m

27


28


Smart 4 vinkel

1. etasje

Vinkel med takoverbygg i front gir større oppholdsrom og en fin uteplass.

HEMS

LOFTSTUE

BAD: 1

SOVEROM: 3/5

GJESTETOALETT

SAUNA

BRA:

92,5 / 126,8 m2

BYA:

110,8 m2

LENGDE:

12,3 m

BREDDE:

9,3 m

TAKVINKEL:

30°/35°

Loft

MØNEHØYDE: 4,9 m / 5,4 m

29


1. etasje

Loft

Smart 5 vinkel Bred vinkel i front med innredet loftstue som gir enda mer spillerom.

30

HEMS

LOFTSTUE

BAD: 2

SOVEROM: 2/4

GJESTETOALETT

SAUNA


BRA:

92,6 / 136,4 m2

BYA:

116,5 m2

LENGDE:

12,3 m

BREDDE:

8,7 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/ 5,4 m

31


Smart 6 ark En klassisk, pen og prisgunstig arkhytte med overbygd terrasse og stort oppholdsrom.

32

HEMS

LOFTSTUE

BAD: 1

SOVEROM: 1/3

SAUNA


1. etasje

Loft

BRA:

67,1 / 101 m2

BYA:

88,9 m2

LENGDE:

11,1 m

BREDDE:

7,5 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/ 5,4 m

33


Smart 6 ark

34


Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Kongle Furu i børstet, hardvoksoljet overflate Kjøkken: Bakkens Treprodukter NCS S7500-N

Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Kongle Furu i børstet, hardvoksoljet overflate Gulv flis: Softbeton 30x60 mørk grå Trapp: NCS S7500-N

Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Kongle Furu i børstet, hardvoksoljet overflate Dør: Line 3 speils NCS S7500-N

Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Kongle Furu i børstet, hardvoksoljet overflate

35


Smart 6 ark

36


Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Kongle Furu i børstet, hardvoksoljet overflate

37


Smart 7 ark 1. etasje

Her har vi bokstavelig talt dratt arken litt lengre, og lagt på en smart utebod.

HEMS

LOFTSTUE

BAD: 2

SOVEROM: 2/4

UTEBOD

SAUNA

BRA:

79,6 / 121,6 m2

BYA:

104,6 m2

LENGDE:

14,1 m

BREDDE:

8,1 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/ 5,4 m

38

Loft


39


Smart 8 ark Spennende fasade og et fantastisk loft med spektakulært soverom i den ene arken.

40

HEMS

LOFTSTUE

BAD: 2

SOVEROM: 2/4

UTEBOD

SAUNA


1. etasje

Loft

BRA:

96,2 / 146,1 m2

BYA:

122,9 m2

LENGDE:

13,5 m

BREDDE:

9,9 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/5,4 m

41


42


Tid til å

vokse

sammen.

43


• Store vindusflater • Høy himling i oppholdsrom • Spennende planløsninger • Praktisk hems

AURORA Moderne hytter med fokus på lys, luft og nærhet til naturen. Lyset var utgangspunktet da vi utviklet den første modellen i Aurora-serien. Store vindusflater gir hytta lys og mer nærhet til naturen og omgivelsene. Derfor har Aurora-hyttene både «gulv-til-tak»vinduer og små kvadratiske vinduer som skaper overraskende lys­effekter og spennende fasader. Etter hvert som lyset skifter gjennom årstidene, oppstår det stadig nye stemninger, og utforming av vinduene er dermed en viktig faktor for trivselen på hytta. For å unngå at Aurora tar oppmerksomheten bort fra omgivelsene, har modellene i utgangspunktet enkle linjer og enkelt dekor. Som tilvalg kan vi imidlertid levere en flott stavlaft-dekor med søyler og bunnstokker som gir hytta et røffere fjellpreg. En hems er også et kjærkomment tilleggsareal i disse hyttene. På de neste sidene finner du et knippe av våre mest populære Aurora-hytter.

44


45


46


Nyhet

Kristinstua 1. etasje

En elegant storstue og fire soverom med rikelig garderobeplass.

HEMS

GJESTETOALETT

Hems

SOVEROM: 4/5

BRA:

126,4/145,1 m2

BYA:

163,6 m2

LENGDE:

17,7 m

BREDDE:

8,7 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/5,4 m

47


Nyhet

Ragnabu 1. etasje

Flott stue med 180 graders utsikt og store vindusflater som henter inn omgivelsene.

LOFTSTUE

UTVENDIG BOD

HEMS

GJESTETOALETT

SOVEROM: 3/4

BRA:

116,3/126,4 m2

BYA:

136,5 m2

LENGDE:

17,1 m

BREDDE:

8,4 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/5,4 m

48

Hems


49


50


Nyhet

Solheim Premium

1. etasje

Eksklusiv hytte med moderne eksteriør, god takhøyde og store vindusflater.

LOFTSTUE

UTVENDIG BOD

Loft GJESTETOALETT

SAUNA

SOVEROM: 2/4

HEMS

BRA:

107,2/148,4 m2

BYA:

132,2 m2

LENGDE:

14,7 m

BREDDE:

10,5 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/5,4 m

51


Johannesbu En kompakt og stilren juvel, perfekt for deg som ønsker ei lita hytte med store kvaliteter.

1. etasje

HEMS

BAD: 1

Hems

SOVEROM: 1

BRA:

42,6 m2

BYA:

56,8 m2

LENGDE:

10,5

BREDDE:

5,1

TAKVINKEL:

30/35

MØNEHØYDE: 4,3/4,6 m

52


53


54


Aasebu

1. etasje

For deg som vil ha en moderne og kompakt familiehytte.

HEMS

Loft

BAD: 1

SOVEROM: 2

BRA:

53,2 m2

BYA:

69,5 m2

LENGDE:

10,5 m

BREDDE:

6,3 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,65 / 5,0 m

55


Eidabu Her er det god plass til sportsutstyr, og kort vei til vaskerommet. 1. etasje

HEMS

BAD: 2

SOVEROM: 3/4

BRA:

89,7/110 m2

BYA:

110 m2

LENGDE:

15,3

BREDDE:

7,5

TAKVINKEL:

30/35

MØNEHØYDE: 4,9/5,4 m

56

Hemsloft


57


58


Olavsbu

1. etasje

Fullspekket "langhus" med kongelig preg.

SOVEROM: 3

HEMS

Loft BAD: 1

SAUNA

BRA:

88,2 m2

BYA:

108,1 m2

LENGDE:

16,5 m

BREDDE:

6,3 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,65 / 5,0 m

59


Se våre nettsider for plantegninger av en den litt mindre Solheim A eller den større Solheim C.

60


Bestselger

Solheim B

1. etasje

Romslig loft i tillegg til en lys og luftig stueløsning. Det beste av to verdener.

BAD: 1

SOVEROM: 2/4

Hems UTEBOD

LOFTSTUE

BRA:

92,5 / 127 m2

BYA:

110,7 m2

LENGDE:

12,3

BREDDE:

7,5

TAKVINKEL:

30/35

MØNEHØYDE: 4,9/5,4 m

61


Aurora - Solheim

62


TIPS: Velg listverk og foringer i samme farge som veggpanelet. Det skaper et helhetlig og harmonisk hytteinteriør!

Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: beiset: Skigardsgrå Gulv: Eik parkett Sand Kjøkken: Sigdal-Line NCS S7500-N

Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Eik parkett Sand Vindu: NCS S7500-N Ildsted: Jøtul 371 V2 Advance

63


Aurora - Solheim

Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Eik parkett Sand

64


Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv flis: Softbeton 30x60-mørk grå Garderobe og benk: Bakkens treprodukter, NCS S7500-N Trapp: NCS S7500-N

Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: Skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Eik parkett Sand U-bord sofa: Bakkens treprodukter, NCS S7500-N Dør: Line 1 speil NCS S7500-N

65


1. etasje

Hems

Fagerheim Fagerheim er lillebroren til vår bestselger Solheim, men er på ingen måte liten.

66

HEMS

BAD: 1

SOVEROM: 2

BRA:

64,2 m2

BYA:

80,2 m2

LENGDE:

11,1 m

BREDDE:

9,3 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,65 m/5,0 m


67


68


Bergstua

1. etasje

Storstua i vinkelen er selve hjertet i denne hytta, med kjøkkenet i en naturlig forlengelse.

SOVEROM: 3

BAD: 1

Hems HEMS

BRA:

81,8 m2

BYA:

106,8 m2

LENGDE:

12,9 m

BREDDE:

8,1 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,65 m/5,0 m

69


1. etasje

Hems

Haakonstua Romslig vinkelhytte med mange gode løsninger og et spektakulært ytre.

70

HEMS

BAD: 1

SOVEROM: 3/4

BRA:

124,4 / 139,5 m2

BYA:

120,9 m2

LENGDE:

12,9 m

BREDDE:

9,9 m

TAKVINKEL:

30°/35°

MØNEHØYDE: 4,9 m/5,4 m


71


72


Tid til å gå på trynet sammen.

73


• Moderne funkishytter • Særpreg i detaljer • Gode planløsninger på ett plan • Utmerket sjøhytte

NOVA Hytter med pulttak og moderne design. Nova er vår hytteserie med pulttak. «Nova» betyr ganske enkelt «ny», og som navnet antyder er karakter­trekk fra vår eksisterende Aurora-serie også tilstede. Blant annet er vinduene nært beslektet, men her har vi gått enda et steg videre i arbeidet med å skape spennende og kontrastrike fasader med store vindusfelt som slipper om­ givelsene tett innpå. I tillegg har Nova stilrene og funksjonelle detaljer som hever helhetsinntrykket, blant annet lektekledning i overgangen mellom vegg og tak, og metallbeslag langs takets kant og i hjørne­detaljer. Litt om ulike taktyper For de som ikke er bevandret i takbenevnelser: Vanlige tak med møne på toppen og fall begge veier kalles saltak. Pulttak innebærer at taket har fall bare den ene veien. Navnet kommer av lik­

74

heten med skråplaten på en skrivepult. Selv om sistnevnte taktype blir sett på som mer «moderne», har den lang tradisjon her til lands, men ­kanskje mest i forbindelse med uthus og løer. Valg av takvinkel Pulttak finnes i alle vinkler, fra bratt til nesten flatt. Hvilken vinkel passer best for Nova? Siden hytter ligger ute i naturen, er det ofte en fordel at de i størst mulig grad følger terrenget og ikke rager for høyt. Bruker man en brattere vinkel for å f.eks. gi mulighet for en hems, blir frontveggen meget dominerende, og bygget får også et preg av å være «et halvt hus». Etter lang tids vurdering, valgte vi til slutt å gi Nova en takvinkel på 6,8 grader. Dette gir pene fasader både på den lave og den høye siden av bygget, samt god avrenning.


75


76


Nova 208 Kombinasjonen av horisontale vindusstriper og høye vindusfelt fra gulv til tak serverer utsikten på et sølvfat.

BAD: 1

SOVEROM: 3

BRA:

88,7 m2

BYA:

117,4 m2

LENGDE:

17,1 m

BREDDE:

9,3 m

TAKVINKEL:

6,8°

MØNEHØYDE: 3,45 m

77


Nova 208

78


Vegg og tak: Sprekkpanel malt NCS S0502-Y Listverk og foringer: Malt NCS S0502-Y Gulv: Eik parkett Pale White

Vegg og tak: Sprekkpanel malt NCS S0502-Y Listverk og foringer: Malt NCS S0502-Y Gulv: Eik parkett Pale White

79


Nova 210 Den mest arealeffektive Nova-hytta med tre soverom og to bad.

80


BAD: 2

SOVEROM: 3

GJESTETOALETT

BRA:

83,7 m2

BYA:

118,1 m2

LENGDE:

14,7 m

BREDDE:

8,7 m

TAKVINKEL:

6,8°

MØNEHØYDE: 3,45 m

81


82


• • • •

Tradisjonell fasade Moderne planløsning Praktisk hems Høy himling i oppholdsrom

Nyhet

TRADISJON Moderne fritidsboliger med røtter i norsk byggeskikk.

Det norske hyttelivet handler mye om tradisjon. Tradisjoner oppstår ikke av seg selv. De må først skapes. Saltdalshytta har skapt sin Tradisjon – en hytteserie som har dype røtter i norsk byggeskikk, og samtidig representerer det nyeste av det man bør forvente av en moderne fritidsbolig.

Hyttenes yttervegger er preget av store flater med stående utvendig kledning. Disse er innrammet med treverk i solide dimensjoner, inspirert av tradisjonell stavlaft. Fasaden med torvtaket i rette, ubrutte linjer gir et dempet preg som spiller på lag med naturen og resten av bygget.

Vårt ønske med Tradisjon-serien er at alt du ser i fasaden skal ha en funksjon. Dette gir et rent og ekte uttrykk, og skaper også de beste tekniske løsningene – både med tanke på styrke og varighet.

Hver hyttemodell er unik og tilpasset det moderne hyttelivet. Store vindusflater og romslig takhøyde gir oppholdsrommet nærhet til omgivelsene. Planløsningene dekker ulike behov etter aktivitetsnivå, størrelse og familiestruktur, og kan også tilpasses individuelt etter ditt ønske.

83


Nyhet

Varig En moderne hytte med to bygg koblet sammen av en stor, lys hall. HEMS

84

SOVEROM: 3

GJESTETOALETT


1. etasje

Loft

BRA:

104,9 m2

BYA:

127,5 m2

LENGDE:

15,3 m

BREDDE:

8,7 m

TAKVINKEL:

30°°

MØNEHØYDE: 5,29 m

85


Tradisjon - Varig

86


TIPS: Bredere panel med enstavs parkett og bredt listverk skaper et helhetlig interiør. Velg mellom fire ulike fargeserier.

Vegg og tak: Østerdalspanel beiset: Skigard Bredt tidløs listeverk: Beiset: Skigardsgrå Foringer: Beiset: Skigardsgrå Kjøkken: NCS S7500-N Vindu: NCS S7500-N

Vegg og tak: Østerdalspanel beiset: Skigard Bredt tidløs listeverk: Beiset: Skigardsgrå Foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Eik parkett Sand Flis: Pietra Limestone 30x60 Grå sort

Ildsted: Jøtul F520 HT Kjøkken: NCS S7500-N Innerdør: Line 3 speil NCS S7500-N Utvendig dør: Tofløyet Hafjell glass NCS S7500-N Vindu: NCS S7500-N

87


Nyhet

Raus Generøs takhøyde, god plass, en romslig kjøkkenfløy og rikelig med lys og utsikt. HEMS

88

SOVEROM: 4

GJESTETOALETT


1. etasje

Loft

BRA:

109,4 m2

BYA:

135,4 m2

LENGDE:

15,9 m

BREDDE:

10,5 m

TAKVINKEL:

30°

MØNEHØYDE: 5,29 m

89


90


Tid til å boble over sammen.

91


Trygge grunner til å velge Saltdalshytta: • Levert over 7000 hytter over hele landet • Solid selskap med langsiktige eiere • Standardkontrakt og garantistillelser • Medlem i Boligprodusentenes Forening

Kvalitet, fleksibilitet og god pris Vi i Saltdalshytta ønsker å gi familier mer tid til å være sammen – i hytter som varer i flere generasjoner fremover. Derfor er hyttene våre basert på tre prinsipper: Kvalitet, fleksibilitet og god pris. Det betyr at hyttene våre alltid skal holde høy ­kvalitet og være tilpasset norske forhold. Det betyr at vi skal gjøre det så enkelt som mulig å tilpasse Saltdalshytta slik at dere får mest mulig ut av tiden dere er der. Det betyr at vi b ­ ygger h ­ yttene våre på en måte som kommer lomme­boken din til gode. KVALITET

Helt fra Saltdalshyttas start i 1979, har vi vært opptatt av å bygge hytter som holder høy kvalitet og som er tilpasset et værhardt Norge. Etter å ha bygd over 7000 hytter både til fjells og ved havet, i alle slags forhold, vet vi hva som skal til for å bygge en kvalitetshytte som varer.

92

FLEKSIBILITET

Hyttetiden er dyrebar, og alle bruker den forskjellig. For at dere skal få mest mulig ut av tiden på hytta, har vi gjort det enkelt å tilpasse hyttene etter deres behov. Ta en tur innom saltdalshytta.no for å oppleve hvordan hytta kan bli, eller ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat. GOD PRIS

Vi i Saltdalshytta vil at flest mulig skal kunne realisere hyttedrømmen. Derfor tilbyr vi både ulike hytter og ulike ferdigstillelsesgrader til en pris tilpasset enhver lommebok. Bestill nøkkelferdig hytte eller bygg hytta selv – du bestemmer ut fra hva som passer dere og budsjettet best.


«Trygt Hyttekjøp» skal imøtekomme kundenes og myndighetenes forventning til ansvarlighet, faglig utførelse og gode arbeidsvilkår. Når du kjøper hytte av Saltdalshytta får du kvalitet og trygghet gjennom hele byggeprosessen.

93


Tradisjon for godt håndverk Fabrikken vår ligger i Saltdal i Nordland, et sted med lange håndverkstradisjoner fra både trebåt­ industri, møbelsnekkeri og hyttebygging. Her startet vi opp i 1979 som en beskjeden hytte­ leverandør for Nord-Norge og Trøndelag. I dag, over 40 år senere, har vi landets største og mest ­moderne hyttefabrikk i Saltdal, og vi leverer hytter i hele Norge. Helt siden starten har vi lagt vår ære i å lage kvalitetshytter som varer i mange generasjoner. Derfor har vi en moderne produksjonslinje som gjør at vi effektivt kan skape hytteelementer med høy ­kvalitet. Vi kombinerer den solide håndverks­ erfaringen fra Saltdal med et genuint ønske om å finne nye metoder og maskiner som kan gjøre ­hyttene våre enda bedre, og kostnaden enda ­lavere, både for oss og for dere. Det viktigste er at alle våre kunder skal få akkurat den hytta de ønsker seg.

94


”Det viktigste er at alle våre kunder skal få akkurat den hytta de ønsker seg.”

95


Byggesett – snarveien til egen hytte Har du lyst på en arkitekttegnet hytte du har bygd selv? Da kan våre byggesett være noe for deg. Denne løsningen gir deg maksimal fleksibilitet, og mulighet til å spare penger via egeninnsats og ved å styre fremdriften selv.

96

Våre byggesett leveres i elementer, og det tar kort tid å reise råbygget (vegger og tak) slik at hytta blir tett utvendig. Et tett råbygg gjør at du kommer raskt i gang, og at du kan ferdigstille hytta i takt med budsjettet og kalenderen din. TID TIL Å BYGGE SAMMEN

De som tar hånd om sitt eget hytte­prosjekt får av naturlige årsaker et ekstra nært forhold til hytta, og blir om mulig enda mer stolt av den. På ­mange måter starter hyttelivet alle­rede når


«Bygge­sett­løsningen gir deg maksimal fleksibilitet til å fordele kostnadene over flere år.»

bygge­settet leveres på ­tomta, og for mange blir leveringsdatoen noe man husker - på lik linje med bryllups­dag og barnefødsler. Begivenhetene står i kø etterhvert som byggingen skrider fram, og hvis hele familien involveres blir hytta noe alle føler at de eier en bit av. DEN MODERNE SELVBYGGER

Dagens selvbygger trenger ikke nødvendigvis å være den klassiske utgaven, som monterer råbygget på dugnad og deretter innreder den selv. Mange velger å være prosjektleder, og leier inn håndverkere til det man ikke kan eller vil gjøre selv. I tillegg til å spare penger via egeninnsatsen, kan man også justere fremdriften slik at den passer

til budsjettet. Kanskje kan du vente et år eller to med å innrede loftet? Bygge­settløsningen gir deg maksimal fleksibilitet til å fordele kostnadene over flere år. MONTERING AV RÅBYGGET

En av de største fordelene med byggesett er at det tar kort tid å reise råbygget (vegger og tak) slik at hytta blir tett utvendig. Da kan inn­vendige materialer legges inn i hytta og opp­bevares tørt og trygt fram til innredningsarbeidet starter. Byggesettløsningen egner seg meget godt til selvbyggere. Har du ikke snekret så mye tidligere, er kombinasjonen av en dugnadsgjeng og et par erfarne snekkere gull verdt. Er du usikker på om

denne løsningen er riktig for deg, kan du bestille råbygget ferdig montert. SALTDALSHYTTA HJELPER DEG!

Vi har levert våre byggesett til flere tusen familier rundt om i hele landet, og har lang erfaring med å veilede de som ønsker å gjøre egeninnsats i forbindelse med hytteprosjektet sitt – om det er montering av råbygget, innredningsarbeid eller som prosjektleder. Blant annet kan vi tilby «starthjelp», der en av våre erfarne byggeledere veileder deg og dugnadsgjengen slik at montering av råbygget er gjort på få dager. ­Ønsker du å vite mer om hva vi kan tilby, ta kontakt med nærmeste salgskontor og spør en av våre hytteeksperter!

97


Anneks SOLID BYGGESETT

Våre anneks finnes i fire størrelser, og de kan konfigureres og innredes etter eget ønske. De leveres som byggesett, og du velger om du vil montere selv, eller overlate hele eller deler av arbeidet til en tømrer.

98

Veggene består av elementer som er bygd opp av 148 mm bindingsverk med asfaltplate, vindsperre, lekter og utvendig låvepanel av samme type som på våre hytter. Vinduer og dører er ferdig montert. Ettersom disse byggene er under 70 kvadratmeter krever standarden i TEK17 ikke en 48 mm påforing av veggene, slik hyttene har. Taket består av solide takstoler. Over disse legges lekter, troplater og pappshingel. Annekset kan monteres på støpt plate, eller vi kan levere et 8" prefabrikert bjelkelag for ringmur/stripemur.


Anneksene er stil­messig tilpasset våre øvrige hytte­modeller.

Møbler, ski­smøring og sengetøy kommet på plass. Her er veggelementene i ferd med å bli montert på et bjelkelag (annekset kan også monteres på støpt plate). Til venstre ser du de trekantede elementene som skal være i gavlen, takstolene som bærer taket, og troplatene som legges oppå taket. På høyre side ligger resterende vegg­elementer, pluss diverse materialer til element­skjøtene, kassebord, vindskier og vindus­omramming. Alt dette er inkludert i byggesettet. Bjelkelags­gulvet er tilvalg – for de som trenger dette.

MONTERING

FLEKSIBILITET

LAG DIN EGEN MODELL

Elementløsningen gjør det til en forholdsvis enkel oppgave å montere annekset, dersom man er litt snekkerkyndig. Mange inviterer til dugnad når råbygget skal monteres, og det er uansett en fordel å være 2–3 stykker når vegg­elementer og takstoler skal på plass. Har du ikke lyst eller tid til å bygge selv, kan du få en snekker til å gjøre arbeidet for deg. Det følger med en gjennom­illustrert monteringsbeskrivelse som forklarer fremgangsmåten steg for steg.

Anneksene leveres i fire ulike størrelser: 21, 26, 31 og 36 m2. Bredden på alle byggene er 3,6 meter, mens lengden for de tre størrelsene er henholdsvis 5,1 m, 6,3 m, 7,5 m og 8,7 m. Du kan selv tilpasse annekset for ulike formål – fra et enkelt uthus med lagringsplass og smørebod, til gjestehytte eller spaavdeling.

Hvor vil du ha vinduene, og hvor på bygget er det mest praktisk å sette døra? Elementene kan du stable rundt etter eget ønske, ikke ulikt et LEGOsett. Bygget leveres med elementene som er fastsatt på modellen. En mulighet er å kjøpe en ekstra boddør som kan settes inn i et av elementene på byggeplass. Innvendige materialer er ikke inkludert i byggesettet, men fås som tilvalg.

99


100


Tid til en timeout sammen.

101


Gjør drømmen virkelig. Ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende hytteprat. Du finner kontaktinformasjon til ditt nærmeste salgskontor på saltdalshytta.no.

102


Besøk også våre visningshytter på Norsk hyttesenter, Hellerudsletta. Adresse: Kragerudveien 140, 2013 Skjetten Åpningstider: torsdag 12–20 fredag og lørdag 10–16

Følg oss på Instagram. anthonyboyd.graphics

@saltdalshytta #tidsammen

saltdalshytta.no 103


7969 ROUGH WOOD M6060

2126 DARK SOOT M6080

Et moderne og hygienisk bad med overlegen slitestyrke Med Fibo veggsystem får du 100% vanntette vegger. Systemet er godkjent i henhold til våtromsnormen. Her får du vegger med overlegen slitestyrke og 15 års garanti. Panelene er også meget enkle å holde rene. I tillegg kommer de med dokumentert antibakteriell effekt, med overflater som gjør det tilnærmet umulig (99.99%) for bakterier å overleve. Et bad fra Fibo er også et miljøvennlig valg, da det gir et betydelig lavere C02-avtrykk sammenlignet med et flislagt bad. Se fullt sortiment på fibo.no

Ønsker ildsted, men mangler pipe? Jøtul Stålpipe passer alle ildsteder, alle typer brensel, badstuer, hytter og hus. Den passer like bra i nye som i gamle bygg. Du kan montere flere ildsteder på en Jøtul stålpipe, og den er enkel å ettermontere i eksisterende bygning. Pipesystemet kan vinkles og sideforskyves slik at ovnen kan stå nøyaktig der du vil. Vi har markedets største og mest fleksible sortiment. Skulle du trenge noe vi ikke har, da lager vi det.

Jøtul FS 620 - Få din personlige peisstil

104

Jøtul F 373 Advance - Bestselger


Visste du at naturen gir deg følelsen av velvære? Tenk på det når du skal velge byggematerialer til hytta di. Velg byggematerialer i tre - hunton.no NORDIC

KI

TC

HE N DES

HE

N

DES

IGN

IGN NORDIC

KI

TC

Ønsker du et kjøkken som matcher hytten og naturen rundt?

Da er et JKE-kjøkken et opplagt valg. Her får du kvalitet, holdbarhet og bærekraftige materialer til å gå hånd i hånd. Bare se dette vakre sorte JKE Nature-trekjøkkenet med et like vakkert vitrineskap som oser av personlighet, stil og hygge. Et JKEkjøkken gir varme og sjel rommet, og det vil garantert også kle hytten din. jke-design.com

105


VINDUER, BALKONG- OG SKYVEDØRER

Kvalitet til deg som tenker fremover 3 3 3 3

Våre flotte produkter finnes i ulike stilarter. Du kan også velge glass som er solvarmedempende, lyddempende, selvrensende, ekstra sikre eller kombinasjoner av disse egenskapene.

Skapt for å vare under norske, tøffe forhold Kjerneved – naturlig impregnering Miljøvennlig fremstilling Tilfredsstiller krav til u-verdi (Anbefalt av Enova)

L E S M E R O M VÅ R E H Ø Y K VA L I T E T S P R O D U K T E R PÅ N O R G E S V I N D U E T . N O

Se mer på stryntrappa.no

Det er opp til deg Oppgrader trappen i din nye hytte Stryntrappa kommer i mange ulike modeller, med flere spennende valgmuligheter innenfor hvert uttrykk. La deg inspirere og finn løsningen som passer perfekt til ditt interiør. Nå kan du også utnytte kvadratmeterne under trappen på en smart måte ved å velge Stryntrappa Bod, Garderobe eller Kontor.

↑ Stryntrappa Tjern

106


Takk til alle som oppgraderer Norge

Det er spesielt å bygge i Norge. Været. Geografien. Regelverk og måten vi bygger på. Det krever litt ekstra av oss alle, og sammen utvikler vi hverandre – du som bygger, vi som produserer byggevarer og du som skal bruke bygget. Det er et samarbeid vi tar på største alvor. Takk for tilliten!

SMAKFULLLT OG ELEGANT Vår Aurora Låvepanel passer inn i de aller fleste miljøer og gir et stilrent og elegant uttrykk. Vår forretningside og målsetting har utspring i ekte håndtverk, varighet og miljø. Vi har et engasjement og kompetanse som er viktig for å kunne tilby den beste kvaliteten. Råvaren vi anvender er sentvoksende gran av høyeste kvalitet som kommer fra de norrlandske skoger i Sverige. Vi annvender bare FSC og PEFC sertifisiserte råvarer fra gran og furu til alle våre paneler. Vi er også EPD-sertifisert, dette innebærer at prosessen i selskapet er miljøsertifisert, helt fra råvarene kommer inn til panelene er klare til bruk.

www.lundgrenshyvleriab.se

107


Enten du ønsker en moderne eller klassisk hyttestil har Sigdal kjøkkenet for deg.

www.sigdal.com

Når du velger hytte velger du også inneklima Flexit sørger for et bedre inneklima i alle type boliger ved å tilby smarte og energieffektive løsninger. Et sunt og godt inneklima er svært viktig for helse og trivsel for hele familien, både hjemme og på hytta. Balansert ventilasjon gir deg filtrert og temperert tilluft i alle rom, mens den fuktige og forurensede luften trekkes ut. Flexit ventilasjonsanlegg er stillegående og gjenvinner opp til 85% av varmen i inneluften. Dette gir deg høy komfort, energisparing og trygghet for et sunt inneklima.

108


Saltd 250x91 ann.qxp_Layout 1 06.05.2022 10:53 Side 1

Isola Kvalitetsprodukter fra norske leverandører - Isola Powertekk - Isola Ståltakrenner

Bygg bedre, enklere

M AT E R I A L E R AV P R E M I U M K VA L I T E T - F O R E T R Ø F T, N O R D I S K K L I M A Kledning

Tretak

Lekter

Terrasse

talgo.no

109


Lillehammer-serien er våre mest naturtro laminatgulv noen sinne, med en rekke gode egenskaper » Naturlig utseende med kvister, sprekker og matt overflate » Dypere overflatestruktur som følger tredesignet » Overflatebeskyttelse som dekker hele planken » 10 års vanngaranti takket være AquaSafe

Gjør godt for både interiøret og miljøet. Din stil på hytta

BRING NATUREN INN

Med tregulv fra BOEN henter du naturen inn i hytta, både på fjellet eller ved sjøen. La hyttas karakter gjenspeile seg i kraftige, karakteristiske eikeplank eller lette og lyse overflater. Og nyt den gode, varme følelsen av å gå på ekte tre med naturen rett utenfor.

re! t e t k E ar, kulerb sir er. bar, re Forny ar og vakk holdb

boen.com

110


DEN RASKESTE VEIEN TIL KRANSELAGET

Ekspert på bærende trekonstruksjoner www.pretre.no

111


Vegg og tak: Sprekkpanel beiset: skigardsgrå Listverk og foringer: Beiset: Skigardsgrå Gulv: Eik 3-stav Concerto hvit parkett Vindu: NCS 7500-N Trapp: NCS 7500-N