__MAIN_TEXT__

Page 1

2020-21


INDHOLDSFORTEGNELSE

4

MandagsHøjskolen

15

TirsdagsHøjskolen

22

OnsdagsHøjskolen

29

Koncerteftermiddage

30

De store mestre (efterår)

33

De store mestre (forår)

35

Satire · Parodi · Ironi · Sarkasme · Komedie

36

Pladser og torve, teatre, kirker – arkitekturen omkring os

37

Opera aftener

40

Lørdagsbussen

42

Juletur

43

Årsfest

44

Årsmøde

45

Aftenture til gengroede stier

46

Sensommerhøjskole

47

Sekretariat og bestyrelse

Tilmelding/betaling på WWW.KUNSTKULTURVEJLE.DK/TILMELDING/KONTAKT (se bagsiden) Mette Rosenkjær Christensen træffes på mette@kunstkulturvejle.dk eller telefon 26 39 27 44 MobilePay: 53291 Kontonummer: 1551 3231 722777 CVR.: 18 91 77 34 2


FORORD

Velkommen i Kunst & KulturHøjskolen Igen i år kan vi præsentere den kommende sæsons program, fyldt med store oplevelser: • Højskoledagene – mandage, tirsdage og onsdage. •L  ørdagsbussen, aftenture, operature og foredrag, årsfest, foredragseftermiddage, kunstforedrag og koncerteftermiddage. •V  ores decembertur hedder i år ”Juletur 2020”. •H  øjskoleophold rundt i Danmark fortsætter. I 2021 på Rude Strand Højskole. Afslutningen på sidste sæson blev meget anderledes end vanligt. Coronaen ramte også os. Vi måtte aflyse de sidste mødegange for højskoledagene, operaforedrag, kunstforedrag og koncerteftermiddage. Lørdagsbussen har i skrivende stund haft 3 aflysninger og Aftenturene valgte vi helt at aflyse. I stedet for aflysningerne har vi i efteråret udvidet Højskoledagene med en ekstra dag. Bemærk datoer. Koncerteftermiddage og kunstforedragene har også en ekstra dag på programmet. Lørdagsbussen kompenserer vi med nedslag i betalingen for den kommende sæson. Årsmødet måtte vi flytte. Det bliver afholdt onsdag d. 9. september. Husk alle er meget velkomne denne eftermiddag. Vi håber og tror, at vi får lov til at starte som planlagt i september og glæder os til at se jer alle! Jørgen Ejlskov, forstander

ikker dig, Det er ikke tornene, der st tornene. men dig, der stikker dig på – AFRIKANSK ORDSPROG

3


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

7. september VIGGA BRO Skuespiller og eventyrfortæller IDA BACH JENSEN Bassist

Ragnarok En grum og morsom fortælling om Gudernes sidste dage og de begivenheder, der førte op til verdens ende: Ragnarok. Det interessante ved de gamle guder er, at de er så menneskelige. De er forfængelige, impulsive, fordomsfulde, kærlighedsfulde og komiske. Sådan nogle guder kan man fortælle historier med. Historier, der gør os klogere på os selv. Ja, det er som om man med de gamle historier ville sige: ”Lad for guds skyld være med at opføre jer ligeså dumt som guderne, for så ender det helt galt. Det bliver det rene Ragnarok!” Ida Bach Jensen på Erik Moseholms 240 år gamle kontrabas og Vigga Bro fortæller fra vores gamle nordiske skatkiste, og væver det hele sammen med musik og ord.

4

Hold

1

14. september RASMUS SKOV BORRING Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling, pianist, komponist og foredragsholder

Jens Rosendal – et generationsmøde Sangforedrag. Oplev glæden ved fællessang akkompagneret af rytmisk klaver. Rasmus Skov Borring inviterer indenfor i sit arbejde med formidlingen af den danske sangskat, der indeholder både velkendt og nyt materiale. Han åbner op for sit værkstedsarbejde omkring det at komponere nye fællessange – i dette sangforedrag med fokus på syv års samarbejde med den 50 år ældre digter Jens Rosendal. Rasmus Skov Borring modtog i 2019 N.F.S. Grundtvigs Pris for sit arbejde med at formidle fællessangstraditionen. Han har flere albumudgivelser bag sig, bl.a. instrumental klaverfortolkninger af højskolesange, to albums fra Rosendal/ Borring-samarbejdet og ”Sangen har lysning” fra 2020 med nye fællessange.


MANDAGSHØJSKOLEN 2019/20 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 20 mandage kr. 1.460

21. september POUL DUEDAHL Professor, forfatter

28. september PER PALLESEN Skuespiller og instruktør

Grænseland

Osse li’ på en studs – mit eventyrlige liv

Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, som præger store dele af historien. Grænser definerer stater og vejene samler dem, og skaber mulighed for samkvem på tværs. Men få steder kommer spændingsforholdet mellem menneskeskabte skillelinjer tydeligere til udtryk end i et grænseland – dvs. det område, der omkranser grænsen mellem to forskellige territorier, lovgivninger, retssystemer, toldområder, skatteforhold og værnepligtsordninger. Det gælder også grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Duedahl fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920. Og hvordan den fik sin nutidige form og om de konsekvenser som tidens politiske uoverensstemmelser, krigsuroligheder og ændrede grænsedragninger fik for befolkningen.

Hold

1

Per Pallesen fortæller om et langt liv i dansk underholdning, hvor han altid har kunnet vælge fra øverste hylde, og altid valgt arbejdet til – også på bekostning af familien. Foredraget er et unikt indblik i dansk teater fra Dirch til store musicals, fra Sommer i Tyrol til Mathiesen, og et blik ind bag det røde scenetæppe. Foredraget byder på fortællinger fra et eventyrligt sceneliv og anekdoter om skuespiller-kolleger. En imponerende karriere med mere end 200 teaterstykker, 75 instruktioner, 70 revyer og 1600 optrædener på tv og radio. Der har været flest lyse stunder i Per Pallesens liv, men et langt liv har naturligvis også budt på svære perioder – også det fortæller Pallesen om - underholdende, tankevækkende og humoristisk.

5


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

5. oktober PIA CISKO (PETUNIA) Hospitalsklovn og foredragsholder

Hospitalsklovn Pia Cisko arbejder som hospitalsklovn på somatiske og psykiatriske børneafdelinger og på plejehjem med mennesker med demens. Pia’s klovnefigur hedder Petunia. Hendes foredrag tager udgangspunkt i de møder, hun har haft med mennesker gennem årene, og handler om, hvordan hospitalsklovnen kan være med til at åbne op for det sunde, for håbet og for troen hos børn og voksne. Pia fortæller om tankerne bag hospitalsklovnens arbejde, de redskaber og metoder, de bruger, og hvordan de virker. Vi møder klovnen Petunia.

6

Hold

1

19. oktober NOAH REDINGTON Ba. scient. pol, politisk kommentator, skribent, og foredragsholder

Et kig i den politiske krystalkugle Sådan har corona ændret dansk politik og det sker der nu! 11. marts 2020 lukkede statsminister Mette Frederiksen Danmark ned. Vi blev kastet ud i den største økonomiske og sundhedsmæssige krise siden Anden Verdenskrig. Med et blev dansk politik vendt på hovedet. Folketinget lukket. Hastelov på hastelov. Arbejdspladser lukker. Den åbne verden ruller tilbage. Til gengæld bliver overvågningen rullet ud. I et skarpt og præcist foredrag tager Noa Redington dig med ind bag de vigtigste beslutninger under corona-krisen. Men hvad sker der nu? Hvad kan vi lære af tidligere kriser?


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

26. oktober PETER BRUNBECH Ph.d. i historie og chef for HistorieLab

2. november STEEN HILDEBRANDT Professor emeritus

Historier fra dit køleskab

Tag etiketten tilbage. Et opgør med vækstguden

Det er længe siden, historie kun var noget, der fandtes i bøger og på museer. I dag behøver du bare at åbne dit køleskab, før historiefortællingerne nærmest springer ud i hovedet på dig. Og det er uanset, om det drejer sig om marmeladen fra ”Den gamle fabrik”, den fede middelaldermunk på din belgiske special øl eller bronzealderlurerne på din smørpakke. ”Historier” sælger nemlig godt. Og det er her, det begynder at blive interessant som en kilde til, hvordan den moderne dansker ser på sig selv og på historien. Foredraget inviterer til populærkulturel arkæologisk safari rundt i de danske kølediske for at se på, hvad historie i reklamer på indpakninger og i markedsføring kan fortælle os om vores historieforståelse, selvopfattelse og nationale identitet.

Hold

1

Markedsgørelsen af samfundslivet bliver mere og mere dominerende, og den truer med at ødelægge fundamentet for et meningsfyldt og hensynsfuldt samfund. Tidens fokusering på vækst sætter etik, værdier, klima og fællesskaber over styr. Steen Hildebrandt kortlægger situationen, som han ser den, og peger på de muligheder, der er for at finde mere meningsfyldte og bæredygtige tilgange til samfundet end de nuværende.

7


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

9. november NATASHA AL-HARIRI Cand. jur., direktør

Opvækst, liv og engagement Natasha Al-Hariri er en dansk debattør med palæstinensisk-dansk baggrund. Hendes forældre er palæstinensiske flygtninge fra Libanon. Hun er opvokset i Hellerup, uddannet som jurist og ansat i Dansk Flygtningehjælp. Al-Hariri har ved en række lejligheder skildret sin hverdag som muslimsk dansker, blandt andet hvordan hun, siden hun var 13 år, har insisteret på at gå med tørklæde, og samtidig på at holde juleaften i sit hjem, så hendes børn også kommer til at vokse op med danske traditioner. Hun har fortalt, at hun som 10-årig under et besøg hos danske legekammerater bemærkede, at mænd også kunne lave mad og brødre dække bord. Hun gik direkte hjem og proklamerede, at hun ikke ville hjælpe til, før mændene i hjemmet gjorde det samme - og så begyndte de at hjælpe.

8

Hold

1

16. november BRAGR Perry Stenbäck, nyckelharpa, Cister Kristian Bisgaard, tangenter, Jesper Frost Bylling, bas, Christine Dueholm, slagtøj

Nordisk folkemusik Musikforedraget er fortællinger om melodiernes ophav, møder med mennesker gennem musikken samt anekdoter fra møder med gamle spillemænd, hvor især Perry har opsøgt og lært af de gamle mestre på nyckelharpan. Bragr’s ambition er at vise traditionsmusikkens aktualitet i det moderne samfund og give en oplevelse til lyttere, der måske ikke var klar over, at de faktisk kan lide folkemusik. Folkemusikgruppen BRAGR har taget navn efter den nordiske gud, Brage, der var guden for musik og poesi og har taget den nordiske traditionsmusik under kærlig behandling.


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

23. november MORTEN HILMER Naturfotograf

EKSTRA DAG!

Drømmen om den hvide ulv I marts 2019 tog naturfotograf Morten Hilmer sammen med sin gode ven Anders på en to-måneders ekspedition til det højarktiske Canada og Ellesmere Island i jagten på en gammel drøm. Drømmen om at få et glimt af den sagn­ omspundne hvide ulv. I foredraget viser Morten billeder og videoklip fra ekspeditionen og fortæller om at jage en drøm i medgang og modgang, bitterhed og euforisk glæde.

Hold

1

11. januar BENTE SCAVENIUS Mag. art, kunstkritiker og forfatter

Danmarksbilleder. Danmark malet og fortalt Landskabet omkring os har altid påvirket vores selvforståelse, og gennem tiden har forfattere og billedkunstnere skildret Danmark på mange forskellige måder – fra bølgende korn og lange, lyse nætter til landsbyliv og storbyblues. Foredraget er en smuk og stemningsfuld rejse rundt i kongeriget og kulturhistorien, set gennem billedkunsten og litteraturen.

9


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

Hold

1

18. januar ANDERS FOGH JENSEN Filosof, forfatter og foredragsholder

25. januar MATTIAS HAMMER Pianist, musikformidler, radio- og TV-vært

Dannelse

Den nye Højskolesangbog

Folkeskolereformen, produktivitetskommissionens huseren på universiteterne og en ny gymnasiereform er alle anledninger til at genstille spørgsmålet, om hvorvidt vore uddannelsesanstalter også hjælper dannelsen på vej? Eller om det hele handler om IT-kompetencer og markedsparathed? Det kræver svar på, hvad dannelse er og ikke er, hvorfor man skal være dannet, og hvad den dannede og det dannede samfund er i stand til, som barbaren og den enøjede kyklop ikke er. Anders Fogh Jensen fortæller om, hvad dannelse har betydet og kan betyde. Hvad man har tænkt om det at blive et menneske, om forvandling, om at kende grænser og kende verden, om at følge og bryde regler. Om hvordan dannelse er mere end blot viden og kompetencer.

Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Med sin lyrik, musik, historie og fællesskabsstyrkende formål er den blandt grundstenene i vores nationale DNA. I november 2020 udkommer en ny udgave af Højskolesangbogen. Mathias Hammer har været en del af højskolesangbogsudvalget, der udvalgte sange til den nye sangbog. Mathias fortæller om udvalgets arbejde og om de mange overvejelser og dilemmaer, som man møder, når man skal forny den danske sangskat. Og så skal der synges. Mathias Hammer sidder ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye hits skal synges som fællessang.

10


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

Hold

1

1. februar JOHS NØRREGAARD-FRANDSEN Professor, forfatter

8. februar LILLIAN HJORTH-WESTH Tidl. højskolelærer og forstander

Liv i sproget

Benny Andersen

Det danske sprog er en levende organisme, der udvikler sig, forvandles, slår knuder på sig selv, flader ud, bliver kaldt pænt eller grimt, men som først og fremmest stadig virker og fungerer. Sproget og sprogbrugen har i flere hundrede år været til debat, hvornår er det korrekt, hvornår er det for usselt? Debatten om det kære muddermål er særlig heftig nu, hvor internationalisering og globalisering skyller ind over vore sproglige kyster. Med mange, ofte ’skæve’ og morsomme eksempler søger Nørregaard-Frandsen at vise, at sproget er levende, og at det er bedst sådan.

Benny Andersen var og er uden tvivl den mest folkekære af vore digtere. Han har på forunderlig vis ramt lige ned i vore bløde og ømme punkter. Med sine sange og digte, sin sørgmuntre og skæve humor punkterer han os, når vi er opblæste, og opmuntrer os, når vi bliver modløse. En blanding af en unik sprogsans og en hjertevarm humor har givet ham en poetisk særstatus, og mange kalder ham vores nationalskjald. Lillian Hjorth-West ta`r os med på en opdagelsesrejse i Benny Andersens liv og forfatterskab. Vi skal stifte bekendtskab med hans livssyn, lytte til hans digte og selvfølgelig synge hans sange.

11


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

22. februar NIKOLAJ HESS Jazzpianist

FOTO: HHREINN GUDLAUGSSON

12

Hold

1

Koncerteftermiddag Nikolaj Hess er en af den danske jazzscenes absolutte topmusikere. Han har spillet med etablerede topnavne både i Danmark og internationalt. Nikolaj fortæller om sig selv, sin musik og sit liv som musiker og præsenterer egne numre og fortolkninger af kendte numre. Han har ved tidligere solokoncerter fortolket Bob Dylan, danske højskolesange samt kendte jazz standards.


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

1. marts ANNE-CATRINE RIEBNITZSKY Forfatter og foredragsholder

Smaragdsliberen Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder død om med hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet. Ingenting er, som det var. Pierre genoptager at spille skak med sin barndomsven, den muslimske juveler Youssef, og går i gang med det, som skal blive hans livs mesterværk: slibningen af en usædvanlig stor smaragd. Pierres fredelige verden i sliberiet står i stærk kontrast til hans datters liv. Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under kortlægningen af gamle hulemalerier kidnappes hun i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam. Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet. Smaragdsliberen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

Hold

1

8. marts

Aktuelt Med denne ”emneløse” eftermiddag har vi igen ønsket at være åbne overfor aktuelle emner, der dukker op i løbet af sæsonen. Nogle foredragsholdere vil ikke binde sig så langt frem i tiden, andre har endnu ikke besluttet, om de vil holde foredrag og i hvilke perioder. Verden og samfundet forandrer sig hurtigt, nye temaer opstår, nye personer dukker op. Derfor denne dag, som vi ikke ”behøver” at planlægge før i januar måned.

13


MANDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Mandage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 21 mandage kr. 1.475

15. marts CHRISTIAN LYGUM CHRISTENSEN Tempeljæger, eventyrer, foredragsholder og forfatter

Maya Kulturen og jagten på forsvundne tempelbyer Christian Lygum Christensen har gennem sit voksne liv jagtet ikke opdagede/ ikke registrerede 1200 år gamle mayabyer og hellige mayagrotter i Guatemalas jungle og i Peten provinsen. På den anden danske ekspedition siden 1940´erne fandt han adskillige uopdagede gamle mayabyer. Christian fortæller om ekspeditioner fra 1990´erne og frem til i dag, og om eventyr og oplevelser fra disse ekspeditioner. Vi hører også om den klassiske mayakultur og hvorfor den pludselig forsvandt. Var det en pandemi? Christian har en levende fugleedderkop med til foredraget. Christian Lygum Christensen er medlem af Eventyrernes klub.

14

Hold

1

22. marts ERIK LINDSØ Forfatter, foredragsholder og folkeoplyser

Skynd dig langsomt  ”Når jeg kigger på uret, er det altid mig, der er bagefter”, siger Benny Andersen i et digt. Og i et andet digt: ”Selv med 12 ure i huset, har vi ikke tid nok.” Tiden er vores vigtigste ressource. Tiden er blevet kostbar. Tid er penge. Der effektiviseres og rationaliseres med det formål, at vi skal nå det samme på kortere tid. Det er tiden, der bestemmer over os og ikke os, der bestemmer over tiden. Tiden løber for hurtigt, og nogle gange løber den fra os. Vi havde indtil for få år siden talemåden at ”give sig god tid”. Det betød, at man var grundig, at man gjorde sit arbejde godt, at man var nænsom og omhyggelig. I dag er den, der giver sig god tid blevet ”langsom i vendingen”. Vores opfattelse af tiden udtrykker vores livskvalitet. Foredraget handler om de værdier, der giver tiden fylde - om evnen til at skynde sig, men give sig god tid til det.  


TIRSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Tirsdage kl. 10.00 – ca. 12.15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 tirsdage kr. 900

8. september VIGGA BRO Skuespiller og eventyrfortæller IDA BACH JENSEN Bassist

Ragnarok En grum og morsom fortælling om Gudernes sidste dage og de begivenheder, der førte op til verdens ende: Ragnarok. Det interessante ved de gamle guder er, at de er så menneskelige. De er forfængelige, impulsive, fordomsfulde, kærlighedsfulde og komiske. Sådan nogle guder kan man fortælle historier med. Historier, der gør os klogere på os selv. Ja, det er som om man med de gamle historier ville sige: ”Lad for guds skyld være med at opføre jer ligeså dumt som guderne, for så ender det helt galt. Det bliver det rene Ragnarok ”! Ida Bach Jensen på Erik Moseholms 240 år gamle kontrabas og Vigga Bro fortæller fra vores gamle nordiske skatkiste, og væver det hele sammen med musik og ord.

Hold

2

22. september ZENOBIA. Louise Støjbjerg, vokal, Mette Kathrine Jensen Stærk, harmonika, Charlotte Støjbjerg, klaver

Koncert og fortælling Trioen Zenobia har indtaget den danske musikscene med forførende og stemningsfyldte fortolkninger af den danske sangskat. Trods et traditionelt musikalsk udgangspunkt med danske viser og salmer, gør Zenobia musikken til deres egen ved tilsætning af argentinsk tango og dansk folkemusik. 10-års jubilæet gav også anledning til udgivelsen af ‘Zenobia Sangbogen’, der indeholder 20 nye sange med melodier af Zenobia. Teksterne er dels klassiske tekster, der har fået nye melodier og nyskrevne tekster af Benny Holst, og Martin Rauff-Nielsen. Siden 2007 har Zenobia turneret i Danmark, på Færøerne, Grønland og i Tyskland, og de har opnået en international profil, der har bestyrket bandet i vigtigheden i bevarelsen af den danske sangskat. De tre musikere er født og opvokset i og omkring Egtved.

15


TIRSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Tirsdage kl. 10.00 – ca. 12.15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 tirsdage kr. 900

6. oktober CHRISTIANE VEJLØ Cand. mag., digital trendanalytiker, radiovært og foredragsholder

Fremtidens digitale liv – det næste store De popper op omkring os og ændrer vores adfærd og liv. Nye digitale tjenester, platforme og gadgets. Hør, hvad der ligger lige om hjørnet, og hvad der kan komme til at ændre alt for både dig og din familie. Et foredrag om de digitale trends, som påvirker vores liv, jobs, samfund, sundhed og parforhold. Vi bliver præsenteret for 5-8 af de nyeste, afgørende teknologitrends og en stærk række af konkrete eksempler på fremadskuende brands og innovatører, som allerede trækker på disse trends.

Hold

2

20. oktober EVA JUNG, SIMON BENDTSEN OG MICHAEL LUND Journalister og forfattere

De beskidte milliarder Sagen om mistænkelige transaktioner gennem Danske Banks estiske filial er en af historiens største sager om hvidvask. Den har kostet topchef Thomas Borgen og bestyrelsesformand Ole Andersen jobbet, og banken undersøges netop nu for lovbrud af myndigheder i flere lande. For Danske Bank har forløbet været ødelæggende for tilliden blandt kunder, aktionærer og i samfundet generelt. Selv for Hendes Majestæt Dronningen og for Mærsk-familien, der talte om behovet for et ”nyt moralsk kompas” i Danmarks største bank, blev sagen for meget.  Berlingske-journalisterne og forfatterne Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund har brugt tre år på at optrevle historien om hvidvask-skandalen. Et arbejde, de modtog Cavlingprisen for i 2019.

FOTO: ASGER LADEFOGED, SCANPIX/BERLINGSKE

16


TIRSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Tirsdage kl. 10.00 – ca. 12.15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 tirsdage kr. 900

Hold

2

3. november PER PALLESEN Skuespiller og instruktør

17. november FINN NØRBYGAARD Entertainer, radiovært og forfatter

Osse li’ på en studs – mit eventyrlige liv

Rejs dig og kom igen, stærkere

Per Pallesen fortæller om et langt liv i dansk underholdning, hvor han altid har kunnet vælge fra øverste hylde, og altid valgt arbejdet til – også på bekostning af familien. Foredraget er et unikt indblik i dansk teater fra Dirch til store musicals, fra Sommer i Tyrol til Mathiesen, og et blik ind bag det røde scenetæppe. Foredraget byder på fortællinger fra et eventyrligt sceneliv og anekdoter om skuespiller-kolleger. En imponerende karriere med mere end 200 teaterstykker, 75 instruktioner, 70 revyer og 1600 optrædener på tv og radio. Der har været flest lyse stunder i Per Pallesens liv, men et langt liv har naturligvis også budt på svære perioder – også det fortæller Pallesen om - underholdende, tankevækkende og humoristisk.

Finn Nørbygaard fortæller om sine drømme, sit liv, sin barndom som adoptivbarn, mødet med Jacob Haugaard, berømmelsens positive og negative sider, om den store formue han tjente ved at være blandt Danmarks mest populære og kendteste entertainere. Om oplevelserne i forbindelse med IT Factorys kollaps og at miste hele sin formue på en enkel dag. Han fortæller om hvordan hans terapeutiske uddannelse satte gang i en større indre ”oprydning”. En proces, der gjorde ham fri af det mareridt Stein Baggers svindel og IT Factory`s kollaps, førte med sig. Og hvordan han kom igen – stærkere. Et foredrag med megen humor og selvironi.

17


TIRSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Tirsdage kl. 10.00 – ca. 12.15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 tirsdage kr. 900

24. november TOM BUK-SWIENTY Forfatter og foredragsholder

12. januar BENTE SCAVENIUS Mag. art, kunstkritiker og forfatter

Løvinden

Danmarksbilleder. Danmark malet og fortalt

Tom Buk-Swienty fortæller den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika. Han tager udgangspunkt i sin nye biografi, “Løvinden”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Karen Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

EKSTRA DAG!

FOTO: MORTEN HOLTUM

18

Hold

2

Landskabet omkring os har altid påvirket vores selvforståelse, og gennem tiden har forfattere og billedkunstnere skildret Danmark på mange forskellige måder – fra bølgende korn og lange, lyse nætter til landsbyliv og storbyblues. Foredraget er en smuk og stemningsfuld rejse rundt i kongeriget og kulturhistorien, set gennem billedkunsten og litteraturen.


TIRSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Tirsdage kl. 10.00 – ca. 12.15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 tirsdage kr. 900

Hold

2

26. januar JOHS NØRREGAARD-FRANDSEN Professor, forfatter

9. februar MATTIAS HAMMER Pianist, musikformidler, radio- og TV-vært

Liv i sproget

Den nye Højskolesangbog

Det danske sprog er en levende organisme, der udvikler sig, forvandles, slår knuder på sig selv, flader ud, bliver kaldt pænt eller grimt, men som først og fremmest stadig virker og fungerer. Sproget og sprogbrugen har i flere hundrede år været til debat, hvornår er det korrekt, hvornår er det for usselt? Debatten om det kære muddermål er særlig heftig nu, hvor internationalisering og globalisering skyller ind over vore sproglige kyster. Med mange, ofte ’skæve’ og morsomme eksempler søger Nørregaard-Frandsen at vise, at sproget er levende, og at det er bedst sådan.

Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Med sin lyrik, musik, historie og fællesskabsstyrkende formål, er den blandt grundstenene i vores nationale DNA. I november 2020 udkommer en ny udgave af Højskolesangbogen. Mathias Hammer har været en del af højskolesangbogsudvalget, der udvalgte sange til den nye sangbog. Mathias fortæller om udvalgets arbejde og om de mange overvejelser og dilemmaer, som man møder, når man skal forny den danske sangskat. Og så skal der synges. Mathias Hammer sidder ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye hits skal synges som fællessang.

19


TIRSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Tirsdage kl. 10.00 – ca. 12.15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 tirsdage kr. 900

23. februar MORTEN HILMER Naturfotograf

20

Hold

2

Drømmen om den hvide ulv I marts 2019 tog naturfotograf Morten Hilmer sammen med sin gode ven Anders på en to-måneders ekspedition til det højarktiske Canada og Ellesmere Island i jagten på en gammel drøm. Drømmen om at få et glimt af den sagn­ omspundne hvide ulv. I foredraget viser Morten billeder og videoklip fra ekspeditionen og fortæller om at jage en drøm i medgang og modgang, bitterhed og euforisk glæde.


TIRSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Tirsdage kl. 10.00 – ca. 12.15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 tirsdage kr. 900

Hold

2

9. marts JØRN HENRIK PETERSEN Professor, dr.phil. & lic.oecon

23. marts PETER BORBERG Journalist og forfatter

Velfærdsstat og etik

Storm P – humoristen, der kæmpede for at blive taget alvorligt

Velfærdsstaten er i grund og bund en etisk konstruktion, der skal sikre, at der bliver taget hånd om de svageste mennesker. En velfærdsstat som den danske kan ikke forstås uden at tage hensyn til, at der i snart 500 år har lydt en evangelisk-luthersk forkyndelse i landet. Og ikke mindst, at den af mange socialdemokratiske politikere (Dreier, Borbjerg, Steincke, Bomholt, Erling Olsen, Svend Auken m.fl.) er blevet fortolket på en bestemt måde. Velfærdsstaten er i dybere forstand en sekulariseret erstatning for den næstekærlighed, mennesket har det svært med at praktisere. Foredraget afsluttes med en overvejelse af, hvorfor og hvordan velfærdsstaten for år tilbage begyndte at gå i opløsning og at bevæge sig i retning af den såkaldte konkurrencestat.

Robert Storm Petersen – bedst kendt som Storm P. – anses af mange for den største danske humorist nogensinde. Men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel kunsten som kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav og er krydret med masser af eksempler fra hans enorme produktion.

21


ONSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Onsdage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 onsdage kr. 900

Hold

3

9. september VIGGA BRO Skuespiller og eventyrfortæller

16. september FINN NØRBYGAARD Entertainer, radiovært og forfatter

IDA BACH JENSEN Bassist

Rejs dig og kom igen, stærkere

Ragnarok En grum og morsom fortælling om Gudernes sidste dage og de begivenheder, der førte op til verdens ende: Ragnarok. Det interessante ved de gamle guder er, at de er så menneskelige. De er forfængelige, impulsive, fordomsfulde, kærlighedsfulde og komiske. Sådan nogle guder kan man fortælle historier med. Historier, der gør os klogere på os selv. Ja, det er som om man med de gamle historier ville sige: ”Lad for guds skyld være med at opføre jer ligeså dumt som guderne, for så ender det helt galt. Det bliver det rene Ragnarok!” Ida Bach Jensen på Erik Moseholms 240 år gamle kontrabas og Vigga Bro fortæller fra vores gamle nordiske skatkiste, og væver det hele sammen med musik og ord.

Finn Nørbygaard fortæller om sine drømme, sit liv, sin barndom som adoptivbarn, mødet med Jacob Haugaard, berømmelsens positive og negative sider, om den store formue han tjente ved at være blandt Danmarks mest populære og kendteste entertainere. Om oplevelserne i forbindelse med IT Factorys kollaps og at miste hele sin formue på en enkel dag. Han fortæller om hvordan hans terapeutiske uddannelse satte gang i en større indre ”oprydning”. En proces, der gjorde ham fri af det mareridt Stein Baggers svindel og IT Factory`s kollaps, førte med sig. Og hvordan han kom igen – stærkere. Et foredrag med meget humor og selvironi.

EKSTRA DAG!

22


ONSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Onsdage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 onsdage kr. 900

23. september ERIK LINDSØ Forfatter, foredragsholder og folkeoplyser

7. oktober PER PALLESEN Skuespiller og instruktør

Skynd dig langsomt

Osse li’ på en studs – mit eventyrlige liv

”Når jeg kigger på uret, er det altid mig, der er bagefter”, siger Benny Andersen i et digt. Og i et andet digt: ”Selv med 12 ure i huset, har vi ikke tid nok.” Tiden er vores vigtigste ressource. Tiden er blevet kostbar. Tid er penge. Der effektiviseres og rationaliseres med det formål, at vi skal nå det samme på kortere tid. Det er tiden, der bestemmer over os og ikke os, der bestemmer over tiden. Tiden løber for hurtigt, og nogle gange løber den fra os. Vi havde indtil for få år siden talemåden at ”give sig god tid”. Det betød, at man var grundig, at man gjorde sit arbejde godt, at man var nænsom og omhyggelig. I dag er den, der giver sig god tid blevet ”langsom i vendingen”. Vores opfattelse af tiden udtrykker vores livskvalitet. Foredraget handler om de værdier, der giver tiden fylde - om evnen til at skynde sig, men give sig god tid til det.  

Hold

3

Per Pallesen fortæller om et langt liv i dansk underholdning, hvor han altid har kunnet vælge fra øverste hylde, og altid valgt arbejdet til – også på bekostning af familien. Foredraget er et unikt indblik i dansk teater fra Dirch til store musicals, fra Sommer i Tyrol til Mathiesen, og et blik ind bag det røde scenetæppe. Foredraget byder på fortællinger fra et eventyrligt sceneliv og anekdoter om skuespiller-kolleger. En imponerende karriere med mere end 200 teaterstykker, 75 instruktioner, 70 revyer og 1600 optrædener på tv og radio. Der har været flest lyse stunder i Per Pallesens liv, men et langt liv har naturligvis også budt på svære perioder – også det fortæller Pallesen om - underholdende, tankevækkende og humoristisk.

23


ONSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Onsdage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 onsdage kr. 900

21. oktober CHRISTIANE VEJLØ Cand. mag., digital trendanalytiker, radiovært og foredragsholder

Fremtidens digitale liv – det næste store De popper op omkring os og ændrer vores adfærd og liv. Nye digitale tjenester, platforme og gadgets. Hør, hvad der ligger lige om hjørnet, og hvad der kan komme til at ændre alt for både dig og din familie. Et foredrag om de digitale trends, som påvirker vores liv, jobs, samfund, sundhed og parforhold. Vi bliver præsenteret for 5-8 af de nyeste, afgørende teknologitrends og en stærk række af konkrete eksempler på fremadskuende brands og innovatører, som allerede trækker på disse trends.

3

4. november LEA KORSGAARD Chefredaktør og journalist

Fremtidens journalistik Danskerne forlader i stort tal de gamle betalingsmedier i disse år - og mangler et godt sted at strømme hen. De vender nemlig ikke journalistikken ryggen, fordi de har lyst til at blive dummere. Tværtimod. De gør det, fordi det daglige nyhedsbombardement føles overfladisk og uvedkommende. Det mener i al fald folkene bag den digitale medievirksomhed Zetland, der har sat sig for at etablere ”Danmarks nye, langsomme medie, der udgiver alt det, nysgerrige danskere har brug for at vide - men ikke mere, end de kan nå at læse.” Lea Korsgaard fortæller om tankerne bag det nye medie og om, hvordan Zetlands blik på læserne adskiller sig fra mediebranchens gængse opfattelse af mediebrugerne.

FOTO: SØREN RØNHOLT

24

Hold


ONSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Onsdage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 onsdage kr. 900

Hold

3

18. november TOM BUK-SWIENTY Forfatter og foredragsholder

13. januar JOHS NØRREGAARD-FRANDSEN Professor, forfatter

Løvinden

Liv i sproget

Tom Buk-Swienty fortæller den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika. Han tager udgangspunkt i sin nye biografi, “Løvinden”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Karen Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

Det danske sprog er en levende organisme, der udvikler sig, forvandles, slår knuder på sig selv, flader ud, bliver kaldt pænt eller grimt, men som først og fremmest stadig virker og fungerer. Sproget og sprogbrugen har i flere hundrede år været til debat, hvornår er det korrekt, hvornår er det for usselt? Debatten om det kære muddermål er særlig heftig nu, hvor internationalisering og globalisering skyller ind over vore sproglige kyster. Med mange, ofte ’skæve’ og morsomme eksempler søger Nørregaard-Frandsen at vise, at sproget er levende, og at det er bedst sådan.

FOTO: MORTEN HOLTUM

25


ONSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Onsdage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 onsdage kr. 900

Hold

3

27. januar JØRN HENRIK PETERSEN Professor, dr.phil. & lic.oecon

10. februar MORTEN HILMER Naturfotograf

Velfærdsstat og etik

Drømmen om den hvide ulv

Velfærdsstaten er i grund og bund en etisk konstruktion, der skal sikre, at der bliver taget hånd om de svageste mennesker. En velfærdsstat som den danske kan ikke forstås uden at tage hensyn til, at der i snart 500 år har lydt en evangelisk-luthersk forkyndelse i landet. Og ikke mindst, at den af mange socialdemokratiske politikere (Dreier, Borbjerg, Steincke, Bomholt, Erling Olsen, Svend Auken m.fl.) er blevet fortolket på en bestemt måde. Velfærdsstaten er i dybere forstand en sekulariseret erstatning for den næstekærlighed, mennesket har det svært med at praktisere. Foredraget afsluttes med en overvejelse af, hvorfor og hvordan velfærdsstaten for år tilbage begyndte at gå i opløsning og at bevæge sig i retning af den såkaldte konkurrencestat.

I marts 2019 tog naturfotograf Morten Hilmer sammen med sin gode ven Anders på en to-måneders ekspedition til det højarktiske Canada og Ellesmere Island i jagten på en gammel drøm. Drømmen om at få et glimt af den sagn­ omspundne hvide ulv. I foredraget viser Morten billeder og videoklip fra ekspeditionen og fortæller om at jage en drøm i medgang og modgang, bitterhed og euforisk glæde.

26


ONSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Onsdage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 onsdage kr. 900

24. februar MATTIAS HAMMER Pianist, musikformidler, radio- og TV-vært

10. marts BENTE SCAVENIUS Mag. art, kunstkritiker og forfatter

Den nye Højskolesangbog

Danmarksbilleder. Danmark malet og fortalt

Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Med sin lyrik, musik, historie og fællesskabsstyrkende formål, er den blandt grundstenene i vores nationale DNA. I november 2020 udkommer en ny udgave af Højskolesangbogen. Mathias Hammer har været en del af højskolesangbogsudvalget, der udvalgte sange til den nye sangbog. Mathias fortæller om udvalgets arbejde og om de mange overvejelser og dilemmaer, som man møder, når man skal forny den danske sangskat. Og så skal der synges. Mathias Hammer sidder ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye hits skal synges som fællessang.

Hold

3

Landskabet omkring os har altid påvirket vores selvforståelse, og gennem tiden har forfattere og billedkunstnere skildret Danmark på mange forskellige måder – fra bølgende korn og lange, lyse nætter til landsbyliv og storbyblues. Foredraget er en smuk og stemningsfuld rejse rundt i kongeriget og kulturhistorien, set gennem billedkunsten og litteraturen.

27


ONSDAGSHØJSKOLEN 2020/21 Tid: Onsdage kl. 13.30 – ca. 15.45. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: 13 onsdage kr. 900

24. marts ZENOBIA. Louise Støjbjerg, vokal, Mette Kathrine Jensen Stærk, harmonika, Charlotte Støjbjerg, klaver

28

Hold

3

Koncert og fortælling Trioen Zenobia har indtaget den danske musikscene med forførende og stemningsfyldte fortolkninger af den danske sangskat. Trods et traditionelt musikalsk udgangspunkt med danske viser og salmer, gør Zenobia musikken til deres egen ved tilsætning af argentinsk tango og dansk folkemusik. 10-års jubilæet gav også anledning til udgivelsen af ‘Zenobia Sangbogen’, der indeholder 20 nye sange med melodier af Zenobia. Teksterne er dels klassiske tekster, der har fået nye melodier og nyskrevne tekster af Benny Holst, og Martin Rauff-Nielsen. Siden 2007 har Zenobia turneret i Danmark, på Færøerne, Grønland og i Tyskland, og har opnået en international profil, der har bestyrket bandet i vigtigheden i bevarelsen af den danske sangskat. De tre musikere er født og opvokset i og omkring Egtved.


KONCERTEFTERMIDDAGE Tid: Tirsdage 22.9., 20.10.,17.11., 19.1., 9.3. kl. 15.30-17.10 Sted: Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads Pris: 5 eftermiddage kr. 580 / 1 eftermiddag kr. 180

Hold

4

MOGENS DALSGAARD Pianist

Grieg, Chopin, Liszt, Gershwin med flere Mogens Dalsgaard er en populær gæst i koncertsalene. Ikke blot i Danmark, men over store dele af verden, har han glædet publikum med sit spil. Den helt særlige oplysende og underholdende koncertform giver ofte nye og spændende indfaldsvinkler på den musik, der er skrevet af de største mestre. Vi fortsætter traditionen med koncertbesøg af Mogens Dalsgaard, som til stadighed udvider sit repertoire. Eftermiddagenes program vil indeholde musik af mange af de mest elskede og værdsatte komponister som Grieg, Chopin, Liszt, Gershwin med flere. Men også nye spændende bekendtskaber med musik af komponister, du aldrig har hørt om før. 5 eftermiddage med spændende historier om komponisterne og klassisk musik, når den er bedst. 29


STORE MESTRE I KUNSTHISTORIEN (EFTERÅR) Tid: tirsdage kl. 10-12. Sted: Bygningen, Ved Anlægget Pris: 5 formiddage kr. 490 inkl. kaffe / 1 foredrag kr. 145

15. september

29. september

REMBRANDT (Nederlandene, 1606-1669)

CARL LARSSON (Sverige, 1853-1919)

Den inderlige menneskelighed, den dybe kærlighed, den menneskelige skrøbelighed og det åndelige liv bag det fysiske ydre har ingen skildret så betagende og psykologisk gribende som Rembrandt – og selvom han var det geni, der tårnede sig op over alle andre i Hollands gyldne århundrede, kunne hans kunst aldrig have været udtrykt sådan andre steder end i det borgerskabs-dominerede Nederlandene midt i et enevældigt Europa. Både som maler og som grafiker er han en af verdenskunstens allerstørste!

Carl Larsson er det nærmeste man i Sverige kommer til vores egen P.S. Krøyer: Han kommer fra en meget problematisk baggrund, men udviser tidligt et stort talent og kommer mod alle odds på Kunstakademiet. Han søger mod Paris og kunstnerkolonien Grez-sur-Loing, får gennembrud på Salonen i Paris, finder gode mæcener og bliver en af Sveriges mest elskede kunstnere. Han gifter sig med den talentfulde kunstner og kunsthåndværker Karin. Hende, deres mange børn og deres fælles idylliske og personligt indrettede hjem i Dalarne skildrer han på en så indtagende måde, at den har gjort ham kendt og elsket siden hans levetid, ikke mindst i Skandinavien. Vi ser nærmere på hans liv, kunst og karriere med et lille udblik til samtidig kunst i Paris og i Norden.

30

EKSTRA DAG!


Hold

Med: SIGNE JACOBSEN, Kunsthistoriker, mag.art.

13. oktober

EDVARD MUNCH (Norge, 1863-1944)

5

Edvard Munch er Skandinaviens store ekspressionistiske maler. Præget af en barndom med sygdom og død led han hele livet af sorte, dødsangste perioder, som satte deres ubestridelige præg på hans billedkunstneriske udtryk. Han slider sig fri fra den hårde kristendom, han voksede op med, kaster sig ind i det moderne liv, tager sine maleriske forbilleder blandt naturalismens og impressionismens malere, inden han finder sit helt eget, dybt originale billedudtryk: Hvem kender ikke f.eks. ”Skriget” og ”Madonna”, billeder fulde af eksistentiel angst og kval inden for kærlighedslivet, hvor kvinden synes ham en farlig skabning.

31


STORE MESTRE I KUNSTHISTORIEN (EFTERÅR) Tid: tirsdage kl. 10-12. Sted: Bygningen, Ved Anlægget Pris: 5 formiddage kr. 490 inkl. kaffe / 1 foredrag kr. 145

Hold

5

27. oktober

10. november

VILHELM HAMMERSHØI (Danmark, 1864-1916)

FRIDA KAHLO (Mexico, 1907-1954)

Vilhelm Hammershøi er de stille stuers maler: tyste interiører – æstetisk forfinede, men også let klaustrofobiske og foruroligende, tonet ned i en gråtoneskala, hvor lokalfarvens kraft aldrig er til stede. Hammershøis egne stuer er motivet for langt de fleste af hans malerier, med hans kone som den ensomme figur. I dansk naturalismes og impressionismes epoke er han en ener - og sammenlignet med andre jævnaldrende enere som f.eks. tysk/danske Nolde og norske Edvard Munch søger han et helt andet spor. Han er vendt mod London, hvor den 30 år ældre amerikaner James McNeill Whistler, der især arbejdede i London, er hans store forbillede med malerier i nedtonet forfinet æstetik og bløde konturer.

Frida Kahlos liv og kunst er bundet uløseligt sammen. Hendes store tragedie, at blive livsfarligt kvæstet som ung og derefter livslangt at leve i lidelse, kombineret med et stormfuldt forhold og ægteskab med den store murmaler Diego Rivera, er formende for hendes kunsts stærke udtryk. Diego Riveras klare budskabs-kunst, baseret på hans kendskab til kunstens udtryk i især Paris i begyndelsen i 1900-tallet, samt med rødder i den mexicanske folkekunst, har indflydelse på Kahlos stil. Men hendes værker er mere intime og præget af en fantasi og en skæbne, der resulterer i et meget personligt, imponerende og ligeud hjertegribende livsværk.

32


STORE MESTRE I KUNSTHISTORIEN (FORÅR) Tid: tirsdage kl. 10-12. Sted: Bygningen, Ved Anlægget Pris: 4 formiddage kr. 490 inkl. kaffe / 1 foredrag kr. 145

Hold

6

2. februar

16. februar

TIZIAN (Italien, 1488-1576)

ANTHONIS VAN DYCK (Flandern/Belgien,1599-1641)

Tizian er højrenæssancens store navn i Venedig. Han er farveskønhedens store mester, og han bragte den venetianske malerskole, med forløbere som Giovanni Bellini, Andrea Mantegna og Giorgione, til et absolut højdepunkt, så han indtager sin rettelige position som en af renæssancens største navne. Hans motivverden er yndige madonnaer med indtagende spædbørn, storslåede bibelske og betagende mytologiske kompositioner, underskønne kvinder og indsigtsfulde portrætter af tidens betydningsfuldeste mænd, bl.a. hans mæcener, den tysk-romerske kejser Karl 5. og hans søn Filip 2. af Spanien. Hans betydning som inspirator for store malere som f.eks. Rembrandt, Rubens, Anthonis van Dyck og Velázquez kan ikke overvurderes.

Van Dyck blev oplært hos bl.a. Antwerpens store maler Rubens, men udviklede en mindre robust og mere forfinet kunst end hans. Efter en længere periode i Italien og et par år i Antwerpen blev han i 1632 hofmaler i England, og her bringer hans portrætter en afgørende epoke i dette lands historie til live. Kong Charles I og Dronning Henrietta Maria og deres børn samt landets fremtrædende personligheder bliver malet i tidens barokke formsprog, egnet for enevældens fyrster, og krydret med en sand vidunderlighed i den maleriske håndtering. Engelsk historie i tiden op til Charles I’s henrettelse i 1649, landets store personligheder og kultur- og kunsthistorie belyses med hovedvægten på van Dycks betagende portrætkunst.

33


Hold

Med: SIGNE JACOBSEN, Kunsthistoriker, mag.art.

6

2. marts

16. marts

PAUL CÉZANNE (Frankrig, 1839-1906)

P.S. KRØYER (Danmark, 1851-1909)

Paul Cézanne startede ud i impressionismens flygtige sanseindtryk, men fortsatte af helt nye veje: Han var besat af at skabe en fast sammentømret komposition, hvor hans tilnærmelsesvise geometriske former viser hen til hans store forbillede fra 1600-tallet, Nicolas Poussin. Hermed ønskede han at sikre billedkunstens eviggyldighed. Det småtskårne, detaljerede eller overfladisk anekdotiske og flygtige har ingen plads hos Cézanne. Han bliver den store inspirator for kunsten i det 20. århundredes første årtier og for tilblivelsen af det, vi forstår ved ”den moderne kunst”. Vi ser på Cézannes livsværk og det, der inspirerede ham - og på, hvordan han selv inspirerede Picasso og Braque, der formulerede kubismen ud fra Cézannes landvindinger.

P.S. KRØYER Vi er vant til at tænke på P.S. Krøyer som blot og bar ”Skagensmaler” – men han var en internationalt orienteret kunstner, der noget af tiden var i Skagen. Fast bosiddende i København, var Krøyer desuden i høj grad med i de strømninger, der bevægede europæisk kunst i sidste halvdel af 1800-tallet. Han kendte – også personligt – mange af de store europæiske kunstnere her fra sine mange rejser, og han udstillede flere gange i udlandet end i Danmark. Hans og Marie Krøyers tragiske kærlighedshistorie har ofte overskygget hans ubestridelige mesterskab og vigtige position som en kunstner af internationalt tilsnit.

34


SATIRE, PARODI, IRONI, SARKASME, KOMEDIE Tid: torsdage kl. 16-18. Sted: Bygningen, Ved Anlægget Pris: 6 eftermiddage kr. 750 inkl. kaffe / 1 foredrag kr. 145

Mennesker mødes for at dyrke deres guder, mennesker mødes på torvet for at handle og kultspil, markedsskrig og gøgl opstår. Sådan har det været fra før den græske polis’ spæde begyndelse til nu, og selv ikke covid-19 kan standse menneskets lyst til skæg og ballade. Vi går til rødderne i Europas ungdom og ser på satyrer og mænader, komedier og satirer i teatret i litteraturen og i billedkunsten. Antikken afløses af middelalderens muntre og saftige kirkespil og løjer på markedspladserne. Og i nyere tid er det ikke meget anderledes. Humor og gags skal der til.

Hold

7

26. november 2020 LEIF CARLSEN, Cand.mag. Kirkespil og markedsgøgl En af de første kendte komedianter Hieronymus Justesen Ranch fra 1500-tallet. Kingos stedsøn Jacob Worm fra 1600-tallet, landsforvist for sine satiriske skrifter. Den etablerede professor udi trende discipliner Ludvig Holberg fra 1700-tallet samt moralisten Charlotta Dorothea Biehl og humørbomben og drukkenbolten Johan Herman Wessel. Det norske indspark på Wessels kro.

5. november 2020 KNUD ERIK STAUGAARD, Cand.mag. Alle de salige guder brød ud i uslukkelig latter De olympiske guder morer sig.

3. december 2020 LEIF CARLSEN, Cand.mag.

12. november 2020 KNUD ERIK STAUGAARD, Cand.mag. Festoptog (komos), fallos og Dionysos Komediens udvikling fra landlig frugtbarhedskult til satirisk teater i byen.

1800-tallet med det skrækkelige tidsskrift Corsaren P.A. Heiberg og Malthe Bruun, der begge blev landsforvist for deres uartigheder. Fritz Jürgensens elegante tegninger og Poul Martin Møllers En Dansk Students Eventyr og Licentiaten.

19. november 2020 KNUD ERIK STAUGAARD, Cand.mag.

10. december 2020 LEIF CARLSEN, Cand.mag.

Plautus og Terents, komedieforfattere, Petronius, romanforfatter Alle tre blandt Holbergs romerske favoritter. Horats, Juvenal, Martial og den romerske satire.

1900-tallets revyer og farcer, bladtegnere, svikmøller og blæksprutter For ikke at tale om Scherfig, Søeborg, Soya, Panduro og flere andre. Og hvad med Ulf Pilgaard og Dronning Margrethe. 35


PLADSER OG TORVE, TEATRE, KIRKER – ARKITEKTUREN OMKRING OS Tid: torsdage kl. 16-18. Sted: Bygningen, Ved Anlægget Pris: 5 eftermiddage kr. 625 kr. inkl. kaffe / 1 foredrag kr. 145

OBS: 14. januar kl. 14 Det handler om de fysiske rammer for menneskets liv i det offentlige rum og i det private liv. Hvordan blev den primitive markedsplads til grækernes agora, romernes forum, middelalderbyens pladser. Hvordan er de kristnes religiøse bygninger og pladser forskellige fra grækernes og romernes? Hvorfor ser et teater ud, som det gør? Hvilken betydning har vor tids medieverden haft for det fællesskab, der ellers hidtil udfoldede sig i det offentlige rum, men som nu sker gennem de s.k. sociale medier?

7. januar 2021 KNUD ERIK STAUGAARD, Cand.mag. Temenos, et vi, kultpladsen i det åbne landskab Templet på landet og i byen. Hos grækere og romere i antikken. Privathuset i byen og på landet.

14. januar 2021 (OBS: denne dag kl. 14-16 pga. Årsfest) KNUD ERIK STAUGAARD, Cand.mag. Agora og forum Grækernes og romernes byrum. Fra tilskuerpladser på en skråning til byens teater hos grækere og romere.

36

Hold

8

-16 pga. årsfest

21. januar 2021 LEIF CARLSEN, Cand.mag. Lunden og viet eller blótlauget Hovet var nordboernes egentlige tempel. Markederne og handelspladserne. Skibet.

28. januar 2021 LEIF CARLSEN, Cand.mag. Skibet. Kirken og kirkepladsen. Domkirken. Katedralen. Kirkegården 4. februar 2021 LEIF CARLSEN, Cand.mag. og KNUD ERIK STAUGAARD, Cand.mag. Hvor er det moderne menneskes rum? Hvor vi mødes med medmennesker som på grækernes agora, romernes forum, middelalderens kirkeplads..? Vi går på facebook og liker. Vi går en tur i det grønne, men er online med dem, vi kalder venner gennem ørebøfferne, der samtidig sørger for, at vi ikke forstyrres af naturens lyde, vindens susen, fuglenes kvidren... Skaber nutidens arkitekter vores rum, eller deres paladser? Lad os tage en diskussion!


OPERAAFTENER Tid/sted: Se under de enkelte arrangementer Pris: Se under de enkelte arrangementer og sidst i afsnittet

Verdi: Rigoletto (Den Jyske Opera) Der er fest hos hertugen af Mantova, og hofnarren Rigoletto udøser vittigheder over hoffolkene. Grev Monterone afbryder festen, vred over, at hertugen har forført hans datter. Rigoletto gør nar af ham, hvilket får Monterone til at forbande Rigoletto. Senere finder vi ud af, at trods Rigolettos forsøg på at skærme sin datter, så har Gilda alligevel forelsket sig – i den vellystige hertug. Hoffolkene kidnapper Gilda, og Rigoletto er fortvivlet. Da han næste dag finder ud af, at hertugen har fået sin vilje med Gilda, bliver han besat af hævn. Dermed er en grusom handling sat i gang i et af Verdis mestermærker med velkendte melodier som bl.a. ”La donna è mobile”, der har lydt igen og igen verden rundt.

Hold

9

Julesang og Messingklang (Den jyske Operas kor og Prinsens Musikkorps) Også i år er det lykkedes Vejle at være blandt de få byer, der får besøg af det store operakor fra Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps. De to samarbejdspartnere har i 16 år lavet populære julekoncerter. Glæd jer til genhøret og vær med til at synge julen ind i selskab med det store operakor og det smukt klingende messingembemble. FOREDRAG: Der er ingen foredrag forud for forestillingen FORESTILLING: Vejle Musikteater, onsdag den 16. December 2020, kl. 19.30. Pris kr. 300

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag 20. oktober 2020 kl. 19.00 FORESTILLING: Vejle Musikteater, torsdag 22. oktober 2020 kl.19.30. Pris kr. 300

37


OPERAAFTENER Tid/sted: Se under de enkelte arrangementer Pris: Se under de enkelte arrangementer og sidst i afsnittet

Poul Schierbeck: Fête Galante (Den Jyske Opera)

Emil Reesen: Farinelli (GuidOpera)

Fête Galante betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700-tallet, især i Frankrig. Handlingen tager sin begyndelse, da den unge grev René gifter sig med den unge pige, Suzon. Hun aner ikke, at ægteskabet er ugyldigt og underskrevet af en beruset lakaj. Teaterdirektøren Saramouche opdager bedraget og vil udnytte situationen. Han får en notar til at underskrive dokumentet og tilbyder det til Suzon – han vil senere afkræve betaling for det. René tilstår, at vielsen var ugyldig, men at han elsker Suzon. Hun tror imidlertid blot, at han vil teste hende – hun har jo lige set det gyldige dokument. Lykkes det mon Renë at få Suzon overbevist om sine reelle hensigter …

Emnet for historien i denne kammerudgave af operetten tager udgangspunkt i kastratsangeren Carlo Broschi’s liv, og begyndte i Napoli i 1705. Allerede som 17-årig havde han en sensationel sangerdebut i Rom og gik de følgende år under kunstnernavnet Farinelli fra triumf til triumf i en karriere, der førte ham til Wien, Venedig og London. Operetten er bearbejdet flere gange, men i 1940 bad Nancy Nathansen de herrer Mogens Dam og Emil Reesen om at “støve” operetten lidt af. Og mon ikke den blev støvet af. Glæd jer til et genhør med de folkekære sange som “Livets glæder”, “Sangen har vinger” og “Den som har livets mildhed søgt”, sange som Carlo Broschi faktisk aldrig har sunget.

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag 2. marts 2021 kl. 19.00 FORESTILLING: Vejle Musikteater, mandag 8. marts 2021 kl.19.30. Pris kr. 300

38

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag den 16. Marts 2021 kl. 19.00 FORESTILLING: Vejle Musikteater, søndag den 21. Marts 2021, kl. 16.00. Pris kr. 300


Hold

Med gennemgang af årets opførelser ved ANNE MARIE STORM

9

Puccini: Madame Butterfly (Operaen i København) En drømmeagtig, japansk iscenesættelse af Puccinis hjerteskærende fortælling om den hengivne geisha Butterflys kærlighed til amerikaneren Pinkerton. Kostumer af stjernedesigneren Kenzo. I Miyamotos iscenesættelse opleves kærlighedshistorien gennem Pinkerton og Butterflys søn, en ung japansk-amerikansk mand, der søger sine rødder. Kærlighedsdramaet om den trofaste Butterfly ledsaget af Puccinis medrivende musik bevæger til stadighed vores hjerter. Puccini var mageløs til at skrive iørefaldende melodier, til at få sit publikum til at leve med, til at le og græde, og gennem brug af spændende instrumenter skabte han pragtfulde orkesterklange med en særlig duft og atmosfære af eksotiske kulturer. FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag den 11. maj 2021, kl. 19.00 FORESTILLING: Operaen i København, søndag den 16. maj 2021, kl. 15.00. Pris kr. 1.375

PRISER: 4 foredragsaftener kr. 490 Hele pakken: (alle 5 forestillinger inkl. bus til København, samt anretning med 1 glas vin) kr. 2.400 4 forestillinger i Vejle Musikteater kr. 1.050 3 foredrag kr. 375 Tur til Operaen i København inkl. bus, kaffe på udturen, spisning med 1 glas vin kr. 1.375 Enkeltforedrag kr. 145

39


LØRDAGSBUSSEN Afgang: lørdage kl. 9 – ca. 18. Sted: busterminalen ved Borgvold 12 Pris: 10 lørdage kr. 540 ekskl. bus, evt. entréer og bro- eller færgepenge

På opdagelse i Danmark, Slesvig-Holsten og Skåne BEMÆRK: 3. juli dog afgang kl. 8.00 Til bus betales pr. gang 240 kr. plus evt. entréer og bro- eller færgepenge. Ophold ved grænsekiosker kun i det omfang, programmet og tiden tillader. Medbring frokost, drikkevarer og kaffe/te til hele turen.

Af hensyn til buskapaciteten er til- eller framelding nødvendig til de enkelte lørdagsture. Dette kan ske i bussen før næste tur(e) eller pr. tlf./mail til turlederen senest 8 dage før næste tur. Evt. mulighed for engangsbilletter afhængigt af resterende pladser. Pris kr. 340 plus evt. entréer og bropenge. Henvendelse senest 8 dage før en tur til turlederen på telefon 40 57 63 69 (bedst 17-18) eller e-mail: johs.r@profibermail.dk Der kan forekomme ændringer på grund af aktuelle muligheder m.m. Ved tilmelding modregnes 54 kr. for hver af de aflyste ture i sæson 2019/20 på grund af Corona. Nye deltagere betaler fuld pris.

FOTO: THOMAS ANDREASEN

40


Kunst-, kultur- og naturhistoriske ekskursioner med JOHS. RAHBEK, turleder

3. oktober 2020 Vendsyssel. Bangsbo herregårdsmuseum og botaniske have. Martinus fødehjem, Sindal, museum og fortælling. Besøg ved Mads og Jens, Lykkegaard, Tversted. (Peterspladsen, Bjergby). 7. november 2020  Odense. Retromuseet “Tidens Samling”. Odense Havn og Nordatlantiske Hus, (mulighed for frokost). H.C.Andersens Museum. (Stige Ø)   6. februar 2021 Horsens og Lichtenberg. Nørup Kirke, (Engelsholm/Bredsten kirke). Klosterkirken, Horsens. Kunstmuseet (café), (Horsens Museum).   6. marts 2021 Nordfrisland. Husum (krokus). Eiderstedt med Tating Kirke og Haus Peters. Mikkelberg kunstcenter. Roter Haubarg, evt. kaffe. Eidersperre. (Tønning).   10. april 2021 Vordingborg, Gåsetårnet. Storstrømsforbindelserne. Falster. Kippinge Valfartskirke. Åstrup Kirke. Stubbekøbing. Grønsund, (Marie Grubbe). Korselitse Park og Hesnæs.  

Hold

10

1. maj 2021 Aahus. Mindeparken ved Marselisborg. Kvindemuseet el. Besættelsesmuseet. Streetfood og Salling. Aarhus Ø. Brugtvare-terminalen i Viby.   5. juni 2021 Sønderjylland og Genforeningen. Genforeningsmuseet med rundvisning. Tyrstrup Kirke, (Genforeningskirken). Folkehjem i Åbenraa. (Kaffe m. Torte). Knivsbjerg.                  3. juli 2021 Lund(Skåne). Domkirken med astronomiske ur. Trädgården, (Botaniske Have). Kulturen, (Frilandsmuseet). (husk pas og afgang kl. 8.00)   7. august 2021 Ringkøbing, fjorden rundt. Velling Kirke. Abelines Gård. Nymindegab kunst- og kulturmuseum. Tambours Have. 4. september Grænselandet. Ladelund Gedenkstätte. Nibøl med Friesen Museum og Richard-Haizmann Museum. Med Rikard Andersen gennem kogene. Sort-sol og aftensmad på Hohenwarte.   

FOTO: THOMAS ANDREASEN

41


JULETUR 2020 Afgang: Fredag 18. december kl. 11. Sted: busterminalen Borgvold 12 Pris: kr. 560 kr.

JOHS RAHBEK Turleder (4057 6369) BEMÆRK: Mulighed for afgang kl. 10.30 fra Papuga, Lundahl Nielsensvej 1. Hjemkomst ca. 21.00 Husk pas. Euro kan købes v. turlederen i begrænset omfang. Tilmelding senest 1. nov.  

JUL I FLENSBURG Grenzmarkt Zur Krone Frokost og julemarked i Flensborg Rum-Manufaktur Braasch Dansk/tysk julekoncert I Skt. Nikolai Kirke.

Hold

11

PROGRAM: Grenzmarkt Zur Krone Efter køreturen mod Flensborg via Christiansfeld, Haderslev og Åbenrå er første stop ved Grenzmarkt Zur Krone lige syd for Padborg, et velassorteret grænsemarked uden større trængsel.   Frokost og julemarked i Flensborg Når de “obligate” indkøb er overstået, fortsættes til Flensborg og Gnomemkeller, vores spisested lige ved den lange gågade og tæt ved Skt. Nikolai Kirke. I Gnomenkeller venter der os en solid frokost.   Braasch rum-manufaktur Efter spisningen går turen til rom-fabrikken Braasch i Rote Strasse, hvor vi får fortalt om fremstilling af rom og har tid til at bese virksomhedens lille museum. Rote Strasse har mange små, spændende butikker.   Juleboderne i gågaden Efter besøget ved Braasch er der mulighed for en “Bummel” mellem de mange boder i Flensborgs gågade. (Grosse Strasse, Holm og Südermarkt) inden koncerten i Skt. Nikolai Kirke.   Julekoncert i Skt. Nikolai Kirke Kl. 18 er der mulighed for at opleve julestemning i den storslåede barokkirke ved Südermarkt. Her afholdes årligt en dansk/ tysk julekoncert med kor og solister, orgel og orkester samt fællessang. Gratis adgang. Gå ind i god tid og nyd blæserne, der udfylder ventetiden. Efter koncerten finder vi vores bus. Under hjemturen serveres kaffe/te og kage, julesang og –hygge.

42


ÅRSFEST 2021 Tid: Torsdag 14. januar 2019 kl. 17 – ca. 21. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Pris: kr. 290. Forhåndstilmelding nødvendig!

Hold

12

Torsdag 14. januar 2021 er vi igen værter ved vores traditionsrige årsfest. Og som vanligt er vores gave til jer en uforglemmelig aften. Vi mødes kl. 17.00 og efter velkomsten er programmet:

SIGURD BARRETT

Pianoshow Pianist, entertainer, komponist, forfatter og historiefortæller. Vi skal opleve Sigurd i et forrygende show, hvor alle musikalske stilarter er med. Klassisk musik bliver til jazz, kendte sangere parodieres, og så digter Sigurd altid en sang på scenen ud fra stikord, han får fra publikum. Sigurds hofnummer er at spille 5 publikumsønsker på én gang.

Middag 2 retters menu inkl. 1 glas vin, øl eller vand og efterfølgende kaffe.

JACOB TYBJERG VESTAGER

Sangens fortælling og fortællingens sang Fart over feltet. Sang så det basker. Og selvfølgelig Højskolesangbogen.

Dette arrangement er forbeholdt Kunst & KulturHøjskolens medlemmer. 43


ÅRSMØDE 2021 Tid: mandag 22. marts kl. 15. Sted: Domus, Ved Sønderåen 1 Tilmelding ikke nødvendig!

Hold

13

Som altid i marts måned afholder vi årsmøde. Årsmødet skifter mellem mandag og onsdag eftermiddag. På den måde håber vi at tilgodese mange af vore medlemmer. I år er det mandag eftermiddag. ÅRSMØDE MED · Bestyrelsens beretning ved formanden · Forstanderen fortæller om året i Kunst & KulturHøjskolen · Fremlæggelse og godkendelse af regnskab · Godkendelse af budget · Valg til bestyrelsen · Debat · Overraskelser fra året, der gik · Og meget mere. En hyggelig eftermiddag, hvor vi serverer et par snitter til et glas vin, øl, vand, snakker om året og ser frem mod den nye sæson. Dagsorden i flg. vore vedtægter. Se hjemmesiden. Vi starter kl. 14.45. Alle deltagere i Kunst & KulturHøjskolen er velkomne til årsmødet.

FOTO: TORBEN LUND

44


AFTENTURE Afgang: Onsdage kl. 18 – ca. 22. Sted: Røde Orm, Damhaven, nærmest Bryggen Pris: 4 aftener kr. 450 / enkelt tur kr. 200, ekskl. transport kr. 120 pr. gang

JOHS. RAHBEK Turleder

Gensyn med gengroede stier Igen i år tilbyder Kunst & KulturHøjskolen fire aftenture i maj/juni 2021 i Syd- og Sønderjylland og på Fyn. Igennem en længere årrække er disse aftenture gået til vidt forskellige steder med mange interessante oplevelser. Det er fire af disse måske “gengroede” stier, der er målet med kørsel i mindre bus og vandreture et par kilometer eller tre i afvekslende terræn og skiftende vejr, i godt fodtøj og med aftenkaffen i rygsækken.  

Hold

14

Onsdag 26. maj 2021 Hindemade, Tørning Mølle og Pamhule Skov Onsdag 2. juni 2021 Bygholm Park, Uldrup og Sondrup bakker.   Onsdag 9. juni 2021 Røjle Klint og Kasmose Skov. Evt. Børup Skov.   Onsdag 16. juni 2021 Skærsø, Spjarup og Nybjerg Mølle.   Nærmere oplysning ved turlederen på 4057 6369 eller på johs.r@profibermail.dk

45


SENSOMMERHØJSKOLEN Tid: 29. august - 4. september 2021. Sted: Rude Strand Højskole, Odder Pris: Se nederst på siden!

Hold

15

I samarbejde med Rude Strand Højskole inviterer vi til en uge i det smukke Østjylland ved Rude Strand. Velkommen til en højskoleuge med morgensamling, foredrag, ekskursioner og aftensang. I LØBET AF UGEN SKAL VI: · Høre om den historie som omgiver os. · Opleve højskoleaftener med sang og gode fortællinger. · Aarhus kunst og kultur – guidet vandretur i Aarhus. · Besøg på Egmont Højskole. · Tur til Vester Mølle. · Samtalesalon. · Jazzaften med koncert. · Krolf og pilates i haven. · Fortælleaften. · Sidst, men ikke mindst, synge fra Højskolesangbogen og smage de daglige lækkerier, som køkkenet fremtryller.

”... og så vi en forkærlhar ig for at synge hed højskolesan fra g og for godt s bogen ocia samvær...” lt

Læs mere om ugen på www.kunstkulturvejle.dk eller få tilsendt et program for ugen. Læs meget mere om højskolen på www.rudestrandhojskole.dk Priser: Dobbeltværelse uden havudsigt, kr. 4.500 Enkeltværelse uden havudsigt, kr. 4.500 Enkeltværelse med havudsigt, kr. 4.950 Fælles transport fra Vejle til Rude Strand og retur er inkl. i prisen

“høj” på ”Kom og blivHøjskole” Rude Strand

46


SEKRETARIATET 2020

Jørgen Ejlskov, forstander Telefon 28 87 74 90 E-mail: je@kunstkulturvejle.dk

Mette Rosenkjær Christensen, regnskabsfører Telefon 26 39 27 44 E-mail: mette@kunstkulturvejle.dk

BESTYRELSEN 2020

Svend Strunge, formand Telefon 21 76 01 05

Annette Hertz, næstformand Telefon 23 64 19 12

Karl Brok, sekretær Telefon 75 67 86 67

Karin Fritsen Telefon 75 82 80 26

Else Ravn Telefon 23 80 61 42

Birgit Jensen Telefon 75 72 55 90

Alex Pedersen Telefon 76 63 63 67

Annelise Ancker, suppleant Telefon 53 57 64 68

Jens Thormann, suppleant Telefon 75 81 65 37

47


TILMELDING OG BETALING ONLINE VIA

GREN-LUND.DK

1 > WWW.KUNSTKULTURVEJLE.DK 2 > KONTAKT/TILMELDING 3 > KLIK HER FOR TILMELDING 4 > VÆLG HOLD 5 > TILMELD OG BETAL 6 > UDSKRIV EVT. DIN KVITTERING

Profile for Gren & Lund

Program  

Program  

Advertisement