Page 1

Support Om du får problem med ditt Legimus-konto eller om du har frågor om din Legimus-läsning så är du välkommen till biblioteket! Vi är ditt supportbibliotek och hjälper dig så länge du går på Rudbeck.

Ditt Legimus-konto efter Rudbeck Läs här om att flytta med dig ditt Legimuskonto till något annat bibliotek än Rudbecks: http://www.legimus.se/201906/hantera-ditt-konto Läs här om att vara Legimus-användare och studera på högskolan: http://www.legimus.se/student

Lyssna på läromedel… Kan du göra via Inläsningstjänst app. Kontakta specialpedagogerna på Lärcentrum om du har frågor om inlästa läromedel. http://www.rudbeck.se/studiestodlarcentrum/

Kontaktuppgifter: telefon: 08 57 92 18 26 e-post: biblioteket@rudbeck.se www.rudbeck.se/bibliotek/Talböcker och Legimus Öppettider: måndag, tisdag, torsdag, fredag 8.30 - 15 onsdag 8.30 - 12

181207

Talböcker och


Talböcker & Legimus

Hur får jag ett Legimus-konto?

Legimus är en tjänst för dig som har svårt att läsa vanliga böcker därför att du har en funktionsnedsättning i din läsning. När du har ett konto på Legimus kan du ladda ner talböcker på din smartphone, iPad eller dator.

Om du har behov av talböcker kontaktar du specialpedagogen för ditt program på Rudbeck. När du har pratat med specialpedagogen kan du gå till biblioteket och boka en tid då du ska få ditt konto.

Legimus är en sajt och en app. På sajten kan alla gå in och söka och se vilka böcker som finns i tjänsten.

För att få ett Legimus-konto måste du skriva på ett juridiskt avtal som du får på biblioteket när du bokar din tid. Avtalet läser du igenom hemma.

Det finns flera sätt att lyssna på böckerna: du kan använda Legimus-appen om du har en smartphone eller iPad. Om du har dator kan du välja mellan att använda Legimus webbspelare eller ett särskilt läsprogram.

Om du är under 18 år måste avtalet undertecknas av en vårdnadshavare och lämnas in till biblioteket - helst så fort det är påskrivet så att du inte glömmer att ta med det till mötet.

I Legimus.se har du tillgång till över 100.000 talböcker. På svenska finns de flesta romaner inlästa som du kan behöva i studierna eller vilja läsa på fritiden.

Vad händer under mötet i biblioteket?

På engelska är utbudet mindre, men oftast hittar du de böcker som läses mycket i engelskakurserna på Rudbeck. Det finns också väldigt mycket facklitteratur i Legimus.

Det är gratis att använda Legimus, men du måste ha ett konto.

Besöket tar 20-30 minuter. Då berättar bibliotekarien om tjänsten och skapar ett konto till dig. Vi testar att allt fungerar innan du lämnar mötet. Ta med din laddade iPad (eller eventuellt en smartphone) så att vi kan starta upp ditt konto och visa dig på din enhet hur Legimus fungerar.

Talböcker och Legimus  
Talböcker och Legimus  
Advertisement