__MAIN_TEXT__

Page 1

VEEL PLEZIER!

HET INSPIRATIEMAGAZINE VAN ROTTERDAMPAS 1 MAART T/M 31 MEI 2019


INHOUD

Rotterdampas bestaat dertig jaar en dat vieren we met jou! Het wordt een knallende verjaardagsfuif, want deze lente trakteren we op extra feestelijke acties. Smul met je pas bijvoorbeeld van een lekkere cupcake (p. 18) of fröbel je eigen slingers (p. 17).

HOI! HOE VIER JIJ FEEST?

10

FEEST GEZELLIG MEE! Maak jezelf partyproof met de mooiste make-up (p. 16) en feest vervolgens in stijl mee – in de club (p. 16), de sokkendisco (p. 18) of tijdens een hilarische karaokesessie (p. 18). Zo raak je wel in de party mood! En die wordt nóg beter van de supertoffe prijzen die we weggeven in de Mail & Win (p. 20). Wat dacht je van een overnachting op de ss Rotterdam? Maar de prijsvraag op p. 6 is ook een klapper: een reisje naar Disneyland® Paris! Al kun je ook zelf een dagtocht die kant op boeken, want met je pas krijg je daar weer flink wat korting op (p. 30). Verder vind je dit pasjaar in elke ‘Veel plezier!’ de rubriek ‘30 jaar Rotterdampas’ (p. 32), waarin je alles te weten komt over het jubileum van je favoriete pas. Dertig jaar Rotterdampas is ook een mooie gelegenheid om het team achter de pas eens in het zonnetje te zetten. Op p. 14 vertellen vijf collega’s over hun werk. En of ze nou 2 jaar of 23 jaar bij de pas werken: ze hebben allemaal het plezier van de Rotterdampassers op één staan. Dat geldt trouwens voor het héle Rotterdampas team; op p. 12 en 13 zie je bijna iedereen bij elkaar (en met die topchicks mag ik elke dag werken – over feest gesproken!). Maar natuurlijk is de party niet compleet zonder jou, de Rotterdampasser. Met z’n allen gaan we er een geweldig jubileumjaar van maken, met meer korting, prijzen en leuke uitjes dan ooit! Namens het hele Rotterdampas team wens ik je hierbij alvast:

VEEL PLEZIER!

PS. Heb je opmerkingen of ideeën over het magazine óf wil je je opgeven voor een van de rubrieken? Leuk! Mail naar: info@rotterdampas.nl.

2

VEEL PLEZIER! Lente 2019

7 IK & MIJN PAS HIPPE TENTJES ONTDEKKEN

GRATIS MUZIEKSPEKTAKEL

9 De beste dingen in het leven zijn gratis


INHOUD

M A D R E T T O R E BLIJ EN O D R A A D , S R E S PAS ! R O O V T E H E W

DIKKE PRET! P. 33

12

INTERVIEW ACHTER DE SCHERMEN BIJ DE PAS

MAIL & WIN PRIJZENPARTY

16

19

SPECIAL

KIJKEN & LUISTEREN

20

22

DOEN

26

28

ETEN & DRINKEN

RELAXEN

TOEREN DISNEY MAGIE!

30

VEEL PLEZIER! Lente 2019

3


COLOFON VEEL PLEZIER! Postbus 1024 3000 BA Rotterdam

DE MORGENSTOND HEEFT GOUD IN DE MOND

BEZOEKADRES Rotterdampaswinkel Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek) 3011 PV Rotterdam OPEN

ma

13 tot 17 uur

di t/m vr

10 tot 17 uur

za

10 tot 16 uur (t/m 31 mei)

ROTTERDAMPAS Anneke Born (hoofd)

@mvdk55 @trompenburg-tuinen-arboretum

MARKETING & COMMUNICATIETEAM Miriam Nefkens (hoofd), Madelein van Bodegom-Post (campagne & pr), Linda Arkenbout-Schrijver, Vanessa Meurs-Mingeli, Mandy do Nascimento Monteiro, Miranda de Ruiter (partners & projecten), Maaike Fienee (tekst & redactie) ADMINISTRATIE Sylvia Heijerman (office manager) HELPDESK Erica Sirre, Nanda Verissimo, Tamara Vesseur

100 YEARS OF KINETIC ART #KUNSTHAL #MUSTSEE

WINKEL Titia Arlaud, Hilda Gouweleeuw, Ria Roeleven, Norma Sijnhoek REDACTIE Tekstschrijvers.nl, Miranda van Driesten-Bijl, Sanne van der Most, Johan de Ridder, Chris Vemer

@moxjansen

ILLUSTRATIES Elzeline Kooy TAART COVER Pixels + Kruimels FOTOGRAFIE Eric Fecken, Rob Kamminga, Willem de Kam (Staluse Pera), Daisy Komen (cover), Sanne van der Most, iStock, Rotterdam Branding Toolkit ONTWERP IN10 Creative Digital Agenc� DRUKWERK OBT bv, Den Haag ROTTERDAMPAS MAGAZINE LENTE 2019, NR. 91 OPLAGE 125.000

@sonneveld-huis

LET OP! Acties zijn geldig van 1 maart t/m 31 mei 2019. Niet i.c.m. andere acties. Aan de inhoud van dit magazine kunnen geen rechten worden ontleend.

happy birthday to me

HIER ZIJN WE OOK!

www.rotterdampas.nl magazine@rotterdampas.nl /rotterdampas @rotterdampas /rotterdampas

@sporterdam_010 @oostelijk-z�embad

@xclauu @vogelpark-avifauna


#ROTTERDAMPAS

JUMPING ’ROUND ROTTERDAM #KANGOO #LANG LEVE DE STUDIEDAGEN

freakshake @olivia.in.rotterdam @ cafe-ech-wel

@tofhof

#MUSEON #KIDSPROOF #SCIENCE

@fxtrot21

@chunniii @stichting-romeo

#WEEKEND #SUNDAY #IJSSALON

@toughcookie_83 @ijssalon_venezia_rotterdam_

NIET ZO GEK DAT IK NOG GEEN TREK HEB IN AVONDETEN... #LUNCH #PANNEKOE

@doornathalie

@rotterdam.food @wagamama_nl

VEEL PLEZIER! Lente 2019

5


NU

WIN! EEN REIS NAAR

DISNEYLAND® PARIS

HO BESPAEVEEL A JIJ MET JR E PAS?

Dat wordt automatisch voor je bijgehouden in het vernieuwde Mijn Account. Handig hè? Je vindt hier niet alleen alle info over jouw pasgebruik, je kunt ook heel eenvoudig wensenlijstjes met je favoriete acties maken. Én je aan- of afmelden voor de Rotterdampas inspiratiemails, waarin je superveel extra uitjes en korting vindt. Heb jij nog geen Mijn Account aangemaakt? Ga dan snel naar rotterdampas.nl/mijnaccount.

GEZELLIG UITJE

Chillen met Mickey, gillen in Space Mountain en wegdromen bij dat prachtige sprookjeskasteel… Disneyland® Paris blijft een magische plek. En wij mogen namens Brabant Expres Reizen twee dagen Disneyland® inclusief busvervoer en een overnachting voor vier personen weggeven! De Rotterdampasser die ons de tofste/grappigste/origineelste felicitatie voor 30 jaar Rotterdampas stuurt, wint deze prachtige prijs! Stuur je reactie (met je pasnummer) vóór 1 april naar prijsvraag@rotterdampas.nl o.v.v. ‘Disney’. Als je hebt gewonnen, neemt de redactie contact met je op.

JUBILEUM Meer weten over 30 jaar Rotterdampas? Vanaf april vind je in de Rotterdampaswinkel een bijzonder overzicht van Rotterdampas door de jaren heen. Kom ook een kijkje nemen!

6

VEEL PLEZIER! Lente 2019

In de vorige ‘Veel plezier!’ was de prijsvraag: ‘Wat is voor jou het toppunt van gezelligheid?’. ‘Het jaarlijkse bowlingtoernooi met mijn familie’, antwoordde Kimberley Maeijer. ‘Dan strijden we om een superlelijke wisselbeker, maar wat hebben we een lol!’ Gefeliciteerd Kimberley, met deze leuke reactie heb je een supergezellig uitje gewonnen: bowlen en steengrillen bij Dok 99, samen met drie anderen. Veel plezier!

ROTTERDAMPAS CADEAU Rotterdamse mantelzorgers én mantelzorgers die in Nederland wonen en voor iemand in Rotterdam zorgen, krijgen een Rotterdampas cadeau als bedankje van de gemeente Rotterdam. Op de pas staat ook € 25,- RETtegoed. Tip mantelzorgers zonder Rotterdampas dus snel, dan kunnen jullie straks gezellig samen op stap! Op www.rotterdam.nl/mantelzorg staat alle info.


IK & MIJN PAS TEKST & FOTOGRAFIE: SANNE VAN DER MOST

Chantal (29) en Daphne (32) zijn zussen en wonen in Rotterdam Kralingen en West. Ze hebben de pas 5 jaar. Waarom hebben jullie een Rotterdampas? Daphne: ‘Tijdens mijn studie had ik ‘m al: superhandig, al die korting. Zo’n vijf jaar geleden heb ik de pas opnieuw aangeschaft. Een collega had er ook een en ik werd zo enthousiast van alle leuke dingen die hij deed.’ Chantal: ‘En ik nam toen ook weer een pas omdat ik jou er allemaal leuke dingen mee zag doen. Dat doen we nu samen.’ Wat doen jullie zoal met de pas? Chantal: ‘We maken vooral veel gebruik van de leuke horeca-acties. Ergens gratis koffiedrinken met een stuk taart erbij. Zo ontdekken we meteen nieuwe hippe tentjes.’ Daphne: ‘Vandaag waren we bijvoorbeeld bij Bomm, in Kralingen. Daar hadden ze een leuke actie met risotto met korting; heerlijk! En afgelopen zomer zijn we met de pas gaan waterskiën in Nesselande, dat was echt superstoer.’ Rotterdampas bestaat dertig jaar. Reden voor een feestje? Chantal: ‘Bestaat de pas al zo lang? In mijn herinnering is ‘ie er altijd geweest en dat klopt dus ook, want zelf word ik dit jaar ook dertig, haha! Dat is natuurlijk wel een bijzondere leeftijd. En mijn zus is al twee jaar een dertiger. Dus zeker tijd voor een feestje.’

T S E E F D J I T L A ! S A P E D T E M

Hoe gaan jullie het vieren? Daphne: ‘Met een hele dag vol leuke dingen. Het Wereldmuseum vind ik altijd heel interessant, en daarna natuurlijk lekker lunchen. Of een dagje Den Haag, want daar kun je ook genoeg doen met de Rotterdampas.’ Lees de rest van dit interview en meer verhalen over Rotterdammers en hun pas op rotterdampas.nl/blog.

Chantals tip

JAAR ACTIE

45

‘Maak zoveel mogelijk gebruik van de Eten & Drinkenacties. Dan ontdek je leuke, hippe tentjes, zoals ESTO, waar we laatst heerlijke dadeltaart aten via de pas.’

VEEL PLEZIER! Lente 2019

7


COLUMN

FEESTJE! Ik hou van verjaardagen. Vooral van verjaardagen van anderen. Dan kan ik zelf achterover zitten en me laten bedienen. ‘Ja lekker, doe mij nog maar een biertje.’ Ondertussen praat ik gezellig bij met een neef die ik al een tijd niet gezien heb. Ik hoef me geen zorgen te maken of iedereen het naar zijn zin heeft of dat alle gasten voorzien zijn van een hapje en drankje. Wat had ome Cees nou ook alweer besteld? Bier of Raedler? Tja, ik word ook een dagje ouder.

de kinderen uit voor een verjaardag en wie niet? Daar zijn ze helemaal vrij in. Maar toch. Ik weet nog goed dat ik zelf elf werd. Bij het uitdelen van de uitnodigingen hoorden ook andere kinderen van m’n feestje. ‘Mag ik ook komen?’ ‘Eh ja, tuurlijk.’ ‘En ik?’

en iedereen is uitgenodigd

Binnenkort zijn Oudste Zoon en Jongste Zoon jarig. Hiep hiep, hoera! Dat is natuurlijk ook reden voor een party. Zeg gerust dubbel feest. Naast het traditionele familiefeest vieren we een partijtje voor vriendjes. Altijd weer een uitdaging om daar iets leuks voor te bedenken. Met koekhappen en zaklopen kom je tegenwoordig niet meer weg. Vroeger had je op MTV het programma ‘My Super Sweet Sixteen’. Voor haar verjaardag kreeg de zestienjarige dan een optreden van Madonna. Daar begint het nu aardig op te lijken. Bij een beetje kinderfeest ga je abseilend de Euromast af om vervolgens te waterskiën op de Maas. Maar goed, uiteindelijk weten Vriendin en ik altijd wel wat te verzinnen. Het enige waar ik persoonlijk tegen opzie, zijn de uitnodigingen. Wie nodigen

8

VEEL PLEZIER! Lente 2019

Op de grote dag stonden dus heel groep 7 (dat noemden we toen nog gewoon de 5e klas) én de halve straat in mijn slaapkamer. Vriendin deelt nu dus de uitnodigingen uit. Rotterdampas viert dit jaar ook haar verjaardag. 30 jaar wordt ze alweer. Als columnist van het magazine voel ik me ook een beetje jarig. Ter gelegenheid van het jubileum vieren we dit pasjaar groot feest. En in dit geval is echt iedereen uitgenodigd. We gaan taart eten, salsadansen en karaoken. Locatie: Rotterdam. Tijd: van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Kom je ook op m’n feestje? ;-)

Rotterdampasser Johan de Ridder (46) woont met zijn vriendin en hun twee zoons (10 en 6) in Rotterdam.


GRATIS

De beste dingen in het leven zijn gratis

Journalist/Radio Rijnmondpresentator en levensgenieter Chris Vemer geeft je tips voor de leukste gratis uitjes.

1 APRIL BRIELLE VIERT 1 APRIL Binnenstad Brielle www.1aprilvereniging.nl

MAART NIEUWE LENTE, NIEUW GELUID De eerste zangvogel die in het voorjaar uit het zuiden terugkeert is de tjiftjaf. Je herkent hem makkelijk, want hij roept zijn eigen naam. Hoor je de eerste tjiftjaf van het jaar? Dan kan de lente beginnen. Feest! Overal in Nederland www.vogelbescherming.nl

6 EN 7 APRIL KOM IN DE KAS Kijken achter glas bij groente-, bloemen- en plantenkwekers: een echt lente-uitje en altijd leuk! Overal in Nederland www.komindekas.nl

23 T/M 31 MAART BOEKENWEEK De Boekenweek staat in het teken van ‘De moeder de vrouw’. Dit thema was even een dingetje, maar dat is uitgesproken en opgelost. Nu kan het grootste literaire evenement van het jaar gewoon weer zijn wat het moet zijn: een fantastisch feest voor iedereen die van lezen houdt. Boekhandels en bibliotheken, overal in Nederland www.boekenweek.nl APRIL KONINKLIJKE WANDELING Je moet wel schrijden als je deze stadswandeling door de binnenstad van Den Haag gaat lopen. Het is namelijk een koninklijke route langs paleizen, historische monumenten en paleistuinen in de hofstad. Binnenstad Den Haag www.haagseroutes.nl

18 APRIL KRUISJE IN JE AGENDA Zet donderdag 18 april een kruisje in je agenda en ga in Dordrecht kijken naar The Passion. Natuurlijk kun je de muzikale paasvertelling over de laatste uren van Jezus live op tv zien, maar waarom zou je? Dit muziekspektakel komt niet elk jaar zo dicht bij huis als nu. Hoofdpodium rondom de Grote Kerk, Dordrecht www.thepassion.nl

27 APRIL KONINGSDAG Vier het op de vrijmarkt; lekker slenteren en sfeer proeven. Binnenrotte Rotterdam www.uitagendarotterdam.nl

7 APRIL DAG VAN DE BEVER Vier de Internationale Dag van de Bever met een wandeling in de Biesbosch. Op de site vind je tips om het grootste knaagdier van Europa te spotten: zo zijn wilgen en populieren hun favoriete bomen. Opletten dus! www.beleefdebiesbosch.nl/beversin-de-biesbosch

5 MEI BEVRIJDINGSFESTIVAL Park bij de Euromast, Rotterdam www.bevrijdingsfestivalzh.nl 11 T/M 19 MEI NATIONALE VOGELWEEK Vogels kijken voor iedereen, de meeste activiteiten zijn gratis. Overal in Nederland www.vogelweek.nl

VEEL PLEZIER! Lente 2019

9


HOI!

GINI, 17, ROBIN, 15 & TESSA, 16 Theater Havo ‘Feest vieren kan altijd. Vandaag vieren we dat we een half jaar vriendinnen zijn, dat we lekker vrij zijn van school, dat de zon schijnt en dat Gini bijna jarig is. We zijn gewoon alle drie helemaal gek en dat is eigenlijk al reden genoeg voor een feestje.’

HOE VIER JIJ FE HENNIE, 77 & HANNEKE, 77 Gepensioneerd Hennie: ‘Elke maandagochtend maken wij samen een wandeling door het Kralingse Bos. Dat doen we al jaren. Zo vieren we het begin van de week.’ Hanneke: ‘En daarna drinken we een kop koffie. Soms met een taartje erbij, als we iets te vieren hebben. Bijvoorbeeld dat we al zo lang vriendinnen zijn. Al zeker vijftig jaar.’

10

VEEL PLEZIER! Lente 2019

JOLANDA, 57 Managementassistent Erasmus MC ‘Voor mij staat Katendrecht gelijk aan feest. De Nacht van de Kaap vind ik helemaal geweldig. Samen met een groep vrienden de hele avond en nacht meezingen, dansen, theater en andere gezelligheid. Altijd verkleed als matrozenmeisje of meisje van plezier.’


HOI! TEKST & FOTOGRAFIE: SANNE VAN DER MOST

TON, 52 & MICHIEL, 39 Senior Artdirector & beleidsadviseur Ton: ‘Ik hou wel van een feestje, maar nu hebben we een héél speciale gelegenheid. In mei zijn Michiel en ik zeven jaar bij elkaar, dus is het tijd voor de volgende stap.’ Michiel: ‘We kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Maar dan wél met een feestje – en dan drinken we er vast eentje op.’

EEST?

DOMINIKA, 8 Groep 5 ‘Door zo veel cupcakes en macarons te eten als ik op kan. Met een vriendinnetje, want samen feest vieren is het leukst. Dan kijken we eerst welke we het lekkerst vinden en welke er het mooist uitzien. En dan maar smullen en smikkelen. Tot we misselijk zijn, haha!’

De hele nacht dansen!

ERIK, 58 & ELINE, 52 Leraar Nederlands & opleidingsadviseur Erik: ‘De hele nacht dansen op technofeesten met mijn vriendin Eline. De muziek, de sfeer, de andere dansgekken om ons heen: alle ingrediënten om helemaal los te gaan. Het Blijdorpfestival in de Van Nellefabriek, het Toffler Festival en de party’s in de Maassilo vinden we het leukst. Super line-ups en helemaal uit je dak. Ga je mee?’

VEEL PLEZIER! Lente 2019

11


JAAR ROT

v.l.n.r.: Anneke Born, Sylvia Heijerman, Miranda de Ruiter, Linda Arkenbout-Schrijver, Erica Sirre, Ria Roeleven, Tamara Vesseur, Vanessa Meurs-Mingeli, Nand Niet op de foto:

12

VEEL PLEZIER! Lente 2019


TTERDAMPAS!

da Verissimo, Titia Arlaud, Norma Sijnhoek (vooraan), Maaike Fienee, Mandy Do Nascimento Monteiro, Madelein van Bodegom-Post (vooraan), Miriam Nefkens. Hilda Gouweleeuw. VEEL PLEZIER! Lente 2019

13


INTERVIEW TEKST: MAAIKE FIENEE | FOTOGRAFIE: DAISY KOMEN | VISAGIE: MARJA HERMES & FRANCES KROL

30 jaar Rotterdampas: een mooie gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. Vijf collega’s uit het team vertellen over hun werk.

ANNEKE, Hoofd Rotterdampas (2 jaar bij de pas): ‘Dertig jaar Rotterdampas… klinkt oud, hè? Maar ik vind het ook heel gaa�. Het doel is nu nog steeds hetzelfde als dertig jaar geleden, daaruit blijkt dat de pas echt in een behoefte voorziet. Ook de cijfers spreken voor zich: er zijn meer Rotterdampassers dan ooit. Daar ben ik ontzettend trots op – net als op ons team. Rotterdampas draait om plezier, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de leukste acties met de hoogste kortingen te regelen voor Rotterdampassers. En dat aanbod wordt vervolgens mooi gepresenteerd in de jaargids, de magazines en andere middelen, zodat we mensen inspireren om er met de pas op uit te gaan. Leuk om dan op social media terug te zien dat dat ook gebeurt. Én van partners te horen dat ze graag Rotterdampassers over de vloer krijgen. Daar worden wij ook weer enthousiast van.

Tijdens ons teamuitje proberen we zelf toffe acties uit Zelf zijn we ook fanatieke gebruikers van de pas. Binnen ons team bespreken we altijd wat we hebben gedaan. En tijdens ons jaarlijkse teamuitje proberen we toffe acties uit. De laatste keer was het een graffitiworkshop. Zoiets had ik anders nooit gedaan – en dát is dus het mooie van de pas!’

14

VEEL PLEZIER! Lente 2019

MIRANDA, Partners & Projecten (23 jaar bij de pas): ‘Toen ik begon bij de pas, bestond het team uit vijf personen en vierden we dat er voor ‘t eerst 45.000 Rotterdampassers waren. Nu zijn we met z’n zestienen en zitten we dik boven de 200.000 Rotterdampassers! Er is dus veel veranderd – en niet alleen in aantallen. Vroeger stonden nieuwe acties elke maand in de krant. Later kregen we het magazine, dat werd letterlijk in elkaar geknipt en geplakt door de vormgever. En we hadden slechts twee telefoonlijnen, die je alleen kon bellen tussen tien en twaalf uur, haha! Tegenwoordig zijn we bijna de hele dag bereikbaar via social media.

Bij grote, speciale acties moesten Rotterdampassers vroeger hun kaartjes voor theatershows bij ons in de Rotterdampaswinkel kopen. Dan stonden er soms lange rijen. Die voor de voorstelling “Mini & Maxi” zal ik nooit vergeten; honderden mensen stonden er, door de hele straat. Toen hebben we koffie en koekjes uitgedeeld. Geweldig, zo’n populaire actie! Zulke toffe uitjes regelen voor Rotterdampassers vind ik het leukste aan mijn werk. Én de enthousiaste reacties van pashouders. Vroeger kregen we weleens een kaartje als dank, nu lees je het op social. Dat iemand zegt: Dankjewel, zonder de pas had ik nooit naar Disneyland gekund! Daar doe je het voor.’

RIA, Rotterdampaswinkel (6 jaar bij de pas): ‘O, wat een leuke baan, reageren mensen altijd als ik vertel wat ik doe. En ze hebben gelijk: werken bij Rotterdampas is hartstikke leuk. De pas is een vrolijk product, dus wij maken er in de winkel ook elke dag een feestje van.

We maken er elke dag een feestje van in de winkel Mensen die voor een nieuwe pas op de foto gaan, vragen vaak: ik mag zeker niet lachen? Dan zeg ik: je moet júist lachen, je wordt toch blij van de pas! Als de tijd het toelaat, maken we altijd een gezellig praatje met Rotterdampassers aan de balie. En we geven tips, bijvoorbeeld over leuke uitjes of onze handige app. Dat wordt gewaardeerd. En sommige Rotterdampassers leer je door de jaren heen echt een beetje kennen; dat contact vind ik leuk. Natuurlijk is het ook hard werken in de winkel, vooral aan het begin van het pasjaar. Dan is het erg hectisch en verkopen we acht- tot elfhonderd passen per dag. Gelukkig hebben we een goed team: samen kunnen we die drukte aan. En het scheelt dat Rotterdampassers meestal ook begrip hebben voor de wat langere wachttijden. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. En als iedereen ook vrolijk de winkel weer uitgaat, ben ik tevreden.’


ERICA, Helpdesk (7 jaar bij de pas): ‘In 1995 heb ik een half jaar snuffelstage bij Rotterdampas gelopen. Toen heb ik nog samen met Miranda vanuit een zeecontainer passen staan verkopen in de deelgemeenten. Dat deden we in die tijd om de pas te promoten, leuk joh! Iets minder leuk was het uitzoeken van alle coupons die Rotterdampassers inleverden bij de winkel: wát een werk, gelukkig gaat dat nu allemaal automatisch. Bij de Helpdesk help ik Rotterdampassers met van alles: van vragen tot klachten – telefonisch, via de mail en in de winkel. Dat laatste vind ik het allerleukst, vanwege het directe contact met Rotterdampassers. Mensen zijn altijd blij met onze hulp. Ik haal dan ook veel voldoening uit mijn werk. En ik vind het geweldig dat Rotterdampas dertig jaar bestaat. De pas mag nog veel groter worden, wat mij betreft kunnen er niet genoeg Rotterdampassers

zijn! Wist je trouwens dat iedereen uit ons team elk jaar moet voorspellen op hoeveel Rotterdampassers we uitkomen? Degene die er het dichtst bij zit, wint de Rotterdampas wisselbeker – ja, die hebben we echt! En twee jaar geleden won ik ‘m. Normaal gesproken blijft de beker op kantoor, maar ik was er zo blij mee dat ik ‘m wekenlang thuis op de schoorsteenmantel heb gehad.’

ACTIE! MADELEIN, Campagne & PR (8 jaar bij de pas): ‘Rotterdampas is aan de buitenkant een en al plezier, maar we werken natuurlijk ook aan een serieuze zaak. En ik ben er trots op dat we onze serieuze doelen bereiken – juist dánkzij die vrolijke buitenkant. De pas helpt mensen leuke dingen te doen, zich waardevol te voelen, plezier te beleven. Want dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als ik hoor dat een moeder dankzij de pas op woensdagmiddag toch iets leuks kan doen met haar kinderen, denk ik: de Rotterdampas is gewoon een mooi product. En ik vind het fijn dat ik met mijn werk kan bijdragen aan het geluk van anderen.

We doen een wedstrijdje wie het meest bespaart met de pas Maar zelf geniet ik natuurlijk ook van de pas. Ik zeg altijd: je bent gek als je in Rotterdam woont en ‘m niet hebt. Want al die korting is écht lucratief – zeker met twee kinderen, weet ik uit eigen ervaring. Ik ga vaak met mijn gezin op pad met de pas; naar Blijdorp, Plaswijckpark, het theater… Met onze uitjes besparen we jaarlijks een paar honderd euro, dat is toch de moeite waard? Binnen het Rotterdampas team doen we altijd een wedstrijdje wie het meest bespaart met de pas. Meestal wint Miranda, maar de laatste jaren ben ik aan het inlopen, haha.’

16

19

22

26

28

30

SPECIAL VIER FEEST MET ROTTERDAMPAS!

KIJKEN & LUISTEREN ZEEMONSTERS OF DE RUIMTE IN?

DOEN VAN SPORTEN TOT TROMMELEN

ETEN & DRINKEN LEKKER UITGEBREID LUNCHEN

RELAXEN MAAK JEZELF PARTYKLAAR

TOEREN ONTDEK DE MAGIE

VEEL PLEZIER! Lente 2019

15


SPECIAL

SEIZOENS ACTIE

392

393

Ga voor glamour

Schaamteloos partyen

Flavour Visagie Sommige feestjes zijn het waard: je streept de laatste dagen af op een briefje boven je bed, nieuwe kleren gekocht, kapsel is 10/10... Dit is de finishing touch.

Rotown Wil jij ‘Mambo nr. 5’ horen? Goed! Liever ‘I Will Always Love You’ van Whitney Houston? Tuurlijk! Justin Bieber? Check! De party kan beginnen!

1X 50% KORTING OP FEESTMAKE-UP

1X 50% KORTING OP DE ENTREE VAN ‘WELCOME TO THE GUILTY PLEASURE DOME’

39,- > € 19,50 WAAR Vlietlaan 46, 3061 DZ Rotterdam INFO www.flavourvisagie.nl RESERVEREN verplicht via 06-51596196 LET OP! ook mogelijk: workshop feestmake-up van € 69,voor € 49,VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

394

VAN › VOOR €

5,- (bijv.) > € 2,50

WAAR Nieuwe Binnenweg

19, 3014 GB Rotterdam

WANNEER elke mnd INFO www.rotown.nl

of 010-4362669

SEIZOENS ACTIE

395

Vier handen

Dof je op

Kandy Krush Dessert Diner Neem een partner in crime mee. Of beter nog, twee. Want voor het meest monsterlijke toetje van de stad heb je hulp nodig... Dit wordt een heerlijk eetfestijn!

Mondaine Haarmode Voorpret is het beste: nadenken over je outfit, foto’s van de vorige keer kijken. Op weg naar het feest dat ene nummer keihard meezingen. Wat ga je met je haar doen?

1X 50% KORTING OP EEN OREO-MONSTERSHAKE

1X 50% KORTING OP WASSEN, KNIPPEN & FÖHNEN

11,95 > € 5,95 60, 3012 JX Rotterdam INFO www.facebook.com/KandyKrushDiner of 010-8430473

26,- (bijv.) > € 13,3085 AD Rotterdam RESERVEREN verplicht via www.mondainehaarmode.nl of 010-4808802 LET OP! incl. haarmasker

VAN › VOOR €

WAAR Mauritsweg

16

SEIZOENS ACTIE

VEEL PLEZIER! Lente 2019

VAN › VOOR €

WAAR Asterlo 33,


SPECIAL

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

396

397

NIEUW

Eet bij Ali en Randa

Feest voor de camera

Restaurant Habibi Vier je honger met een feest van authentieke Egyptische gerechten. Een mix van oude bekende smaken en nieuwe verrassingen strelen de tong. Flauwe dansjes verboden.

PicturePeople Een basic fotoshoot is zó 2018. Dat mag wel wat specialer! Het is tijd om écht helemaal los te gaan. Confetti, bodypaint en veren komen tevoorschijn. Party!

1X 50% KORTING OP EEN DRIEGANGENMENU

1X 50% KORTING OP EEN DELUXE FOTOSHOOT

35,- (bijv.) > € 17,50 WAAR Van Speykstraat 190, 3014 VS Rotterdam RESERVEREN verplicht via www.habibi-egyptischespecialiteiten.nl of 06-24774422 LET OP! excl. drankjes

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

59,- > € 29,50 164, 3067 LX Rotterdam INFO www.picturepeople.nl RESERVEREN verplicht via 010-3038800 LET OP! incl. 1 digitale foto en afdruk WAAR Poolsterstraat

SEIZOENS ACTIE

398

399

Hang ze uit

Bloemetje erbij

Maak-Rotterdam Slingers = feest, ja toch? Maar wees eerlijk, de slingers die je in de winkel koopt zijn niet zo origineel. Dat kan leuker. Tijd voor een crea alternatief.

SnelleVliet Dagtochten Bij een verjaardag hoort een bloemetje. Of beter nog: een bloemenzee! Dan is de Keukenhof the place to be. Kun je meteen ‘s zien waar iedereen zo van onder de indruk is.

1X 50% KORTING OP EEN WORKSHOP SLINGERS MAKEN

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR DE KEUKENHOF

VAN › VOOR €

22,50 > € 11,25

WAAR Mathenesserweg

81a, 3027 HJ Rotterdam WANNEER elke za van 11 tot 12 uur RESERVEREN verplicht via www.maak-rotterdam.nl 

38,- > € 19,9.20 uur: Zuidplein, 9.30 uur: Willemsplein, 9.40 uur: Capelsebrug, 9.40 uur: Schiedam, 10 uur: Delft WANNEER di 9, ma 22 apr (2e paasdag) en za 25 mei RESERVEREN verplicht via www.opstapmetjepas.nl of 078-6920110 LET OP! reserveringskosten: € 3,- p. boeking VAN › VOOR € WAAR

VEEL PLEZIER! Lente 2019

17


SPECIAL

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

400

401

Doe de conga

Helden op sokken

La MoVista Sport & Dans Gloria Estefan voorspelde het al: ‘The rhythm is gonna get you’. Voel de klanken en laat je even lekker helemaal gaan. Zo wordt het pas écht een swingende fissa!

het Danskantoor Zwieren, glijden, keten en dansen – op sokken. Onbeperkt limonade voor de broodnodige energie is geen overbodige luxe. Trek je mooiste sokken aan en gáán!

1X 50% KORTING OP EEN 4-RITTENKAART ZUMBA

1X 50% KORTING OP DE SOKKENDISCO

20,- > € 10,WAAR Van Alkemadehof 56, 3031 PB Rotterdam WANNEER elke ma van 19.30 tot 20.30 uur en do van 19 tot 20 uur INFO www.lamovista.com RESERVEREN verplicht via 06-40341702

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

3,- (bijv.) > € 1,50 118, 3032 SP Rotterdam WANNEER zo 24 mrt van 13 tot 15 uur INFO www.hetdanskantoor.nl of 06-21419961 LET OP! v.a. 2 jr. WAAR Vijverhofstraat

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

402

18

403

Duetje doen?

Gefelicitaart!

Café Ech Wel Ik wil eerst! Oh, ‘Get this party started’ van Pink. Yeah! Vals of niet, dat maakt niet uit. En dan ‘Ademnood’; blijft leuk. Zullen we nu samen een duetje doen?

Alice in Cakeland 30 jaar Rotterdampas, dat verdient een lekker taartje! Eet je mee? Kies een cupcake en ‘n drankje en schuif gezellig aan bij Alice. Proost; op het jubileum van je pas!

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN KARAOKEAVOND

1X 50% KORTING OP EEN CUPCAKE EN EEN DRANKJE

12,50 > € 6,25 27, 3016 GN Rotterdam verplicht via www.echwelcafe.nl of 010-4777222

6,- (bijv.) > € 3,-

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

WAAR Parkkade

WAAR Van Oldenbarneveltstraat

RESERVEREN

VEEL PLEZIER! Lente 2019

3012 GW Rotterdam INFO www.aliceincakeland.nl LET OP! geen take-away

124a,


KIJKEN & LUISTEREN

JAAR ACTIE

252

JAAR ACTIE

GRATIS

265

GRATIS

Modernisme ten top

Weer eens wat anders!

Museum Boijmans Van Beuningen In 2019 bestaat het Bauhaus honderd jaar. Deze tentoonstelling belicht de relatie die Nederland met de Duitse kunstschool had met bijna achthonderd objecten.

Belasting & Douane Museum Urinebelasting? Haarpoederbelasting? Verbaas je tijdens de tentoonstelling ‘Bizarre Belastingen’ over de bijzondere heffingen die er door de jaren heen zijn geweest.

ONBEPERKT GRATIS ENTREE

ONBEPERKT GRATIS ENTREE

17,50 (bijv.) > € 0,WAAR Museumpark 18, 3015 CX Rotterdam WANNEER t/m zo 26 mei INFO www.boijmans.nl of 010-4419400 LET OP! jaaractie: onbeperkt gratis entree / toeslag op speciale tentoonstellingen

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

JAAR ACTIE

266

5,50 > € 0,14, 3016 BB Rotterdam WANNEER t/m zo 19 mei INFO www.bdmuseum.nl of 088-1514900 LET OP! jaaractie: onbeperkt gratis entree WAAR Parklaan

JAAR ACTIE

GRATIS

279

GRATIS

Zeemonsters

Verhuis naar de maan

Maritiem Museum Hoe zat het ook alweer met het monster van Loch Ness? En de Kraken? Duik in de mysterieuze wereld van zeemonsters en ontdek het. Hé, zag je daar nou een zeemeermin?!

Museon Ga je mee de ruimte in? In de tentoonstelling ‘Reizen door de ruimte’ word je astronaut, stap je in een raket en ontdek je hoe het is om te leven op een andere planeet.

ONBEPERKT GRATIS ENTREE

ONBEPERKT GRATIS ENTREE

VAN › VOOR €

12,50 > € 0,1, 3011 EA Rotterdam WANNEER v.a. zo 31 mrt INFO www.maritiemmuseum.nl of 010-4132680 LET OP! jaaractie: onbeperkt gratis entree

VAN › VOOR €

WAAR Leuvehaven

WAAR Stadhouderslaan

12,50 (bijv.) > € 0,37, 2517 HV Den Haag WANNEER t/m zo 1 sep INFO www.museon.nl of 070-3381338 LET OP! jaaractie: onbeperkt gratis entree

VEEL PLEZIER! Lente 2019

19


MAIL & WIN

PRIJZEN PARTY

CONCERT 2x 2 kaarten voor een concert in De Doelen. www.dedoelen.nl Prijscode: De Doelen

Wie jarig is, trakteert! Vier jij ons feestje mee met een mooie prijs?

FILM BIJ PATHÉ Een film met een hapje en een drankje voor 4 personen bij Pathé Schouwburgplein. www.pathe.nl Prijscode: Pathé

RONDLEIDING DOOR ‘T BOIJMANS Een rondleiding voor 15 personen tijdens de tentoonstelling ‘Bauhaus’ in Museum Boijmans Van Beuningen. De rondleiding vindt plaats op zaterdag 11 mei om 14.00 uur. www.boijmans.nl Prijscode: Bauhaus

HIGH TEA OF LUNCH Een high tea of lunch voor 4 personen bij UfO Rotterdam. www.uforestaurant.nl Prijscode: UfO

20

VEEL PLEZIER! Lente 2019

DINNERSHOW Dinnershow ‘The Loveboot around the world’ voor 2 personen, aangeboden door Partyservice Nederland. www.theaterophetwater.nl Prijscode: Loveboot


MAIL & WIN

SPLASHTOUR Een tour voor 4 personen bij Splashtours, aangeboden door Wielders Management. www.splashtours.nl Prijscode: Splash

RAINBOW CAKE Een Rainbow Cake van Sis Caker�.

TAART VERSIEREN

www.siscakery.com Prijscode: Sis Caker�

Een workshop taart decoreren voor ouder en kind bij Arta la Tarta. www.artalatarta.nl Prijscode: Arta la Tarta

ETEN BIJ WAGAMAMA

WINNEN?

Stuur je reactie (met je pasnummer) vóór 1 april naar prijsvraag@rotterdampas.nl o.v.v. de prijscode van de prijs die je wil winnen. De winnaars worden in april via de Rotterdampas social kanalen bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht.

Een diner voor 2 personen bij Wagamama Rotterdam. www.wagamama.nl Prijscode: Wagamama

Op de Mail & Win zijn de algemene voorwaarden van Rotterdampas van toepassing, zie ook rotterdampas.nl.

SLAPEN OP DE SS Een overnachting voor 2 personen op de ss Rotterdam. www.ssrotterdam.nl Prijscode: ss Rotterdam

VEEL PLEZIER! Lente 2019

21


DOEN

SEIZOENS ACTIE

404

SEIZOENS ACTIE

NIEUW

Wel varend

Backstage

Geen Boot Wel Varen Op een boot varen is feestelijk, helemaal als je het samen doet. Je sloep glijdt over de kabbelende Rotte, een fles wordt geopend – een uitje om nooit te vergeten...

Miniworld Rotterdam Kilometers elektriciteitsdraad, emmers klei, uren geduld en heel veel kleine kwastjes. Dit is nog maar een tipje van de sluier. Achter de schermen ontdek je de rest.

ONBEPERKT € 25,- KORTING OP DE SLOEPHUUR (2 UUR)

1X 25% KORTING OP EEN RONDLEIDING (45 MIN.)

100,- > € 75,WAAR Marktplein, Lombardkade 46, 3011 ZC Rotterdam / Bergse Plas, Weissenbruchlaan 149, 3054 LM Rotterdam RESERVEREN verplicht via www.geenbootwelvaren.nl o.v.v. 5SJHAX9AQ LET OP! max. 12 pers. / excl. borg

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

4,- > € 3,-

WAAR Weena 745,

3013 AL Rotterdam

INFO www.miniworldrotterdam.com RESERVEREN

verplicht via 010-2400501 1x gratis entree of 50% korting op een jaarabonnement

LET OP! jaaractie:

SEIZOENS ACTIE

406

407

Laat maar horen

Toet toet!

Mettaroos Gooi jij je stem wel eens los? Als een vogel, een baby, of een oermens? Door de ongehoorde klanken die in je schuilen los te laten, komt alles in beweging.

Moto-City Koppeling op, gas erop en gaan! Oh, en natuurlijk vergeet jij de spiegels niet. Alles onder controle. Moeiteloos laveer je door de Rotterdamse binnenstad. Geslaagd!

1X 25% KORTING OP EEN SESSIE STEMBEVRIJDING

1X 50% KORTING OP 5 RIJLESSEN

70,- (bijv.) > € 52,50 Djoj, Antony Duyklaan 5, 3051 HA Rotterdam verplicht via www.mettaroos.nl of 06-16136676

145,- > € 72,50

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

WAAR Centrum

WAAR Zaagmolenstraat

RESERVEREN

RESERVEREN

22

405

VEEL PLEZIER! Lente 2019

25, 3036 HB Rotterdam verplicht via www.moto-city.nl of 06-54752770


DOEN

SEIZOENS ACTIE

408

SEIZOENS ACTIE

409

Ballet erop los

Topscore

Balletschool Staluse Pera Ballet is goed voor je lichaam, je flexibiliteit én je balans. Maar je wordt er ook nog eens vrolijk van! En supersterk! Proberen is geloven, dus op naar de barre.

TPS-Tennis Drie keer stuiteren met de bal. Dan opgooien – zo hoog mogelijk – je racket naar achteren zwiepen en de bal vol raken: paf! Daar heeft je tegenstander niet van terug.

1X 25% KORTING OP BALLETLES

1X 50% KORTING OP 3 PROEFLESSEN (45 MIN.)

75,- > € 56,25 WAAR Heemraadssingel 235, 3023 CD Rotterdam WANNEER elke di en do RESERVEREN verplicht via www.stalusepera.nl of 06-41456631

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

410

30,- > € 15,UTC, Daltonlaan 35, 3041 JB Rotterdam INFO www.unilevertennisclub.nl RESERVEREN verplicht via 06-30731804 WAAR Tennisclub

SEIZOENS ACTIE

411

GRATIS

Mozaïek jezelf

Dans maar

Traktatieworkshop.nl De scherven worden steeds kleiner. Maar terwijl je priegelt met glas en steentjes, bewaak je ook het totaalbeeld: een modern zelfportret in een ouderwets jasje.

Studio Dança Dansen is ontspannend, grensverleggend en expressief. Probeer maar! De eerste stapjes in de zaal zijn eng, maar voor je het weet laat je je leiden door de muziek.

1X 25% KORTING OP EEN MOZAÏEKWORKSHOP

1X EEN GRATIS DANSLES

VAN › VOOR €

12,95 (bijv.) > € 9,70 37, 2914 XB Nieuwerkerk aan den IJssel WANNEER elke vr van 15.30 tot 17 uur RESERVEREN verplicht via www.traktatieworkshop.nl of 06-26156509

VAN › VOOR €

WAAR Korstmos

WAAR Aert van Nesstraat 1j, 2901 BH Capelle aan den IJssel /

10,- > € 0,-

RESERVEREN

Nachtegaalstraat 8, 2922 VL Krimpen aan den IJssel verplicht via www.studiodanca.nl of 06-11349748 LET OP! incl. gratis proefles

VEEL PLEZIER! Lente 2019

23


DOEN

SEIZOENS ACTIE

412

SEIZOENS ACTIE

NIEUW

Gouwe wafels

Spieren van ijzer

Siroopwafelfabriek De knapperigste siroopwafel van het land komt natuurlijk uit Gouda. Al sinds 1810 vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. Richting Rotterdam, natuurlijk.

Staal & Kracht Spartaans trainen op z’n Rotterdamst met kettlebells, zandzakken, slamballs, touwen, dumbells, logs, farmerwalks en veel meer andere gekkigheden. Jij wordt oersterk!

ONBEPERKT 25% KORTING OP DE ENTREE

1X 50% KORTING OP EEN JAARABONNENEMENT

9,95 (bijv.) > € 6,70 WAAR Markt 69, 2801 JM Gouda RESERVEREN verplicht via www.siroopwafelfabriek.nl o.v.v. rplente LET OP! online reserveringskosten € 1,50

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

660,- (bijv.) > € 330,154a, 3024 AM Rotterdam INFO www.staalenkracht.nl RESERVEREN verplicht via mariz@staalenkracht.eu WAAR Coolhaven

SEIZOENS ACTIE

414

415

NIEUW

Afrikaanse ritmes

Echt Hollands

Afrika Percussie Hoe swingend is het geluid van de djembé?! Zeker als jullie er allemaal eentje bespelen. Samen maak je er echt een feestje van, dat hoor en voel je wel!

De Molenwinkel van Delfshaven In Delfshaven staan oude molens. In één daarvan mag jij een kijkje nemen. Hoe werkt zo’n spoorwiel? Hoe zit het wiekenkruis in elkaar? Hoeveel meel maken ze?

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN WORKSHOP DJEMBÉ

1X 50% KORTING OP EEN TOUR

VAN › VOOR €

20,- > € 15,-

WAAR Insulindestraat RESERVEREN

24

413

VEEL PLEZIER! Lente 2019

72, 3038 JB Rotterdam verplicht via www.afrikapercussie.nl of 06-43540188

3,- > € 1,50 210, 3024 RR Rotterdam WANNEER elke wo en za tussen 11 en 18 uur INFO www.demolenwinkelvandelfshaven.nl VAN › VOOR €

WAAR Voorhaven


REVIEW

SEIZOENS ACTIE

402

VOEL JE EEN STER TEKST: MIRANDA VAN DRIESTEN-BIJL | FOTOGRAFIE: ROB KAMMINGA

Esther (39) en haar vriendinnen gaan helemaal los tijdens de karaokeavond in Café Ech Wel.

‘Mij kun je wakker maken voor een avondje lekker zingen. En mijn vriendinnen Kim en Wies ook! Zo’n karaokesessie is dus wel aan ons besteed. Bij Café Ech Wel hebben ze een echte karaokehoek met een podium en een foto van Rotterdam op de achtergrond. Zo voel je je meteen een ster. Er is nog geen boek met liedjes, je kunt gewoon elk nummer opnoemen wat je maar wilt en Amy van Café Ech Wel zoekt het voor je op. Even wat old time favourites verzinnen dus!

We beginnen met “Ademnood” van Linda, Roos en Jessica om in te komen. Het gaat meteen fantastisch. Daarna zingen we alles waar we zin in hebben, van ballads tot snelle nummers. We hebben bijna geen tijd om onze biertjes op te drinken! Het wordt pas echt leuk bij “Walk like an Egyptian”; die zing ik altijd als ik in een karaokebar ben. We sluiten af met een paar lekkere bitterballen. De avond is voorbijgevlogen en we gaan zingend de deur uit. Dit wil ik elke week wel doen!’

! K U E L O Z S I DIT N A A G R E E N WAN WE WEER? Lees het uitgebreide verhaal van Esther op rotterdampas.nl/blog. VEEL PLEZIER! Lente 2019

25


ETEN & DRINKEN

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

416

SEIZOENS ACTIE

417

418

Engelse hoogbouw Kattenbakkie

Verkoelende snack

Japita Coffee & more Een ‘high tea’ heeft niets te maken met wat er op tafel staat, maar alles met de tafel zelf. Engelsen drinken hun thee vaak aan een lage tafel, een ‘low tea’ dus!

Pebbles Kitty Cat Café Rustig werken, lezen, een spelletje spelen of bijkletsen met een bakje koffie voor je neus en een katje op je schoot. Wat is ‘ie zacht. Chill en gezellig!

Amy’s Yoghurt Rotterdam Bevroren yoghurt: een van de beste uitvindingen voor de lente. Het is verkoelend, fris van smaak, niet te vullend en je kunt er je favoriete toppings op doen!

1X 25% KORTING OP EEN HIGH TEA

1X 50% KORTING OP EEN DRANKJE

1X 25% KORTING OP EEN FROZEN YOGHURT

39,90 > € 29,90 WAAR Oudedijk 62, 3062 AE Rotterdam WANNEER elke vr van 12 tot 17 uur INFO www.japitacoffeeandmore.nl RESERVEREN verplicht via 06-11254063

2,95 (bijv.) > € 1,45 WAAR Hoogstraat 30a, 3011 PR Rotterdam INFO www.pebbleskittycatcafe.nl LET OP! entree € 3,-

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

4,60 (bijv.) > € 3,45

WAAR Markthal,

Ds. Jan Scharpstraat 298-40, 3011 GZ Rotterdam INFO www.amys-yoghurt.nlSEIZOENS ACTIE

419

420

SEIZOENS ACTIE

421

Roomdroom

Yam yam

Aan tafel!

Tante Nel Zoet van de aardbei, chill met vanille en banaan of zwoel-tropisch met kokos? Flink wat roomijs en melk, schudden, schudden, schudden, et voilà! Rietje erin!

Mama Essi African Restaurant Wat van ver komt is lekker, zeker als je dat gewoon in Rotterdam kunt eten. Laat het eetfeest maar beginnen, Jollof, Fufu, Ewedu, Acheke... ik kom eraan!

Het Wapen van Delfshaven Een middagmaal aan de gracht; dat klinkt niet heel erg 010. Maar niets is minder waar. Tja, wat heeft Rotterdam eigenlijk niét? Broodje, soepje, salade? Zeg het maar.

1X 50% KORTING OP EEN MILKSHAKE

1X 25% KORTING OP DE LUNCH

ONBEPERKT 25% KORTING OP DE LUNCH

4,- (bijv.) > € 2,WAAR Pannekoekstraat 53, 3011 LC Rotterdam INFO www.tante-nel.com LET OP! geldt niet op shakes met sterke drank

6,95 (bijv.) > € 5,20 WAAR Hillelaan 19, 3072 JC Rotterdam INFO www.mamaessi.nl

6,50 (bijv.) > € 4,85 29, 3025 HB Rotterdam INFO www.hetwapenvandelfshaven.nl of 010-2105907 LET OP! excl. drankjes

VAN › VOOR €

26

SEIZOENS ACTIE

VEEL PLEZIER! Lente 2019

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

WAAR Aelbrechtskolk


ETEN & DRINKEN

SEIZOENS ACTIE

422

SEIZOENS ACTIE

423

NIEUW

Nog een bordje leeg

He-le-maal vol

MOOKATA Afgelopen kerst ben je met je training begonnen. Begin 2019 heb je vormbehoud getoond. Nu komt het moment suprême: hoeveel kun jij op in tweeënhalf uur?

Bomm Drie gangen voor ‘t diner, oké. Maar voor de lunch? Ach, waarom niet? Neem het er lekker van. Na het toetje kunnen jullie geen pap meer zeggen. Skip dat avondeten maar.

ONBEPERKT 25% KORTING OP HET ALL-YOU-CAN-EAT-MENU

1X 25% KORTING OP EEN DRIEGANGEN LUNCHMENU

26,50 (bijv.) > € 19,85 WAAR Pompenburg 652, 3011 AX Rotterdam RESERVEREN verplicht via www.mookatabbq.nl of 010-2108026 LET OP! max. 2,5 uur

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

35,- (bijv.) > € 26,25 217, 3061 AG Rotterdam INFO www.bomm.nl RESERVEREN verplicht via 010-8465125 WAAR OudedijkSEIZOENS ACTIE

424

SEIZOENS ACTIE

425

NIEUW

Snoepkont

‘t Ultieme toetje

De Snoepkont Markthal Rotterdam Banaantjes, kikkertjes, hartjes, colaflesjes... Je ruikt de zoetigheid al van ver. Gauw die zak vol scheppen en snaaien maar. Rustig aan, of ben jij meer een binger?

IJssalon Capri Een gewone shake is al zo lekker. Maar je kunt het nog doller maken. Met chocolade of slagroom erdoorheen, en een flinke scheut Amaretto. Yes, please!

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN ZAK SNOEP

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN SHAKE

VAN › VOOR €

1,50 (bijv.) > € 1,10 Ds. Jan Scharpstraat 306, 3011 GZ Rotterdam INFO www.facebook.com/DeSnoepkont

VAN › VOOR €

WAAR Markthal,

WAAR Karel Doormanstraat

4,15 (bijv.) > € 3,10 334, 3012 GP Rotterdam

INFO www.capri.nl LET OP! keuze

uit Chunky Monkey, Caffé Amaretto of Coco Amore

VEEL PLEZIER! Lente 2019

27


RELAXEN

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

426

427

428

NIEUW

Maak tijd je vriend Dans op je huid

Permanent shinen

Yoganesa Telefoon uit. Sokken uit. Ga lekker zitten en voel je welkom. Ben je klaar om stil te staan? Het is niet moeilijk, want we oefenen samen. Goed voor je hoofd!

Craelinghe Beauty & Skin De pink maakt een pirouette op je voorhoofd. Daarna huppelen duim en wijsvinger naar je kin, om gespreid je hals in te glijden. Prettig, zo’n dansende hand!

La Vida Permanent Beauty Niemand is unieker dan jezelf! Word gezien en word de ster van het feest. Wenkbrauwen, ogen, lippen; het mag allemaal. Daar hoef je voorlopig niets meer aan te doen.

1X 25% KORTING OP EEN 8-WEEKSE MINDFULNESSTRAINING

1X 25% KORTING OP EEN PAYOT GEZICHTS- OF LICHAAMSMASSAGE

1X 25% KORTING OP EEN BEHANDELING

395,- > € 296,25 WAAR Dr. Zamenhofstraat 71, 3061 SG Rotterdam RESERVEREN verplicht via yoganesa.nl of 06-45228162

52,50 (bijv.) > € 39,35 WAAR Gouweplein 40, 2741 MW Waddinxveen INFO craelinghe-elements.nl RESERVEREN verplicht via 0182-600910 LET OP! incl. decolleté-masker

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

27,- (bijv.) > € 20,25 31, 3062 WB Rotterdam INFO www.lavidabeauty.nl RESERVEREN verplicht via 010-4113300 VAN › VOOR €

WAAR Lusthofstraat

SEIZOENS ACTIE

429

28

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

430

431

Relax!

Gesmeerde zaken

Bolle buik

JL Massage Praktijk Massage is een geweldige manier om je lichaam te helpen ontspannen. Terwijl jij gekneed wordt, komt ook je geest volledig tot rust. Helemaal zen de lente door!

Beauty Styling Stap weg van je badkamerspiegel, geef je gezicht uit handen! Dat rubben, scrubben, peelen en smeren zorgt voor een vel waar je een stuk beter in zit.

Marijnissen Fotografie Vermoeidheid, echo’s, checks; je zou bijna vergeten te genieten van je zwangerschap. Die negen maanden zijn zo voorbij. Zorg daarom voor een blijvende herinnering.

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN SPORT- OF ONTSPANNINGSMASSAGE (60 MIN.)

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN SCHOONHEIDSBEHANDELING

1X 25% KORTING OP EEN ZWANGERSCHAPSFOTOSHOOT

VAN › VOOR €

60,- > € 45,Baan 6, 2908 LE Capelle aan den IJssel INFO www.jlmassagepraktijk.com RESERVEREN verplicht via 06-49145093

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

WAAR Schinkelse

WAAR Krabbendijkestraat

WAAR Zestienhovensekade

VEEL PLEZIER! Lente 2019

RESERVEREN

70,- (bijv.) > € 52,50 47, 3086 LP Rotterdam verplicht via www.beautystylingrotterdam.com of 010-4802969

115,- > € 86,25

9, 3043 KH Rotterdam INFO www.marijnissenfotografie.nl RESERVEREN verplicht via 010-4155039


REVIEW

JAAR ACTIE

372

AHOY ROTTERDAM! TEKST: MIRANDA VAN DRIESTEN-BIJL | FOTOGRAFIE: ERIC FECKEN

Willem (79) en Yvonne (77) vieren het 100-jarig jubileum van Spido met een tochtje door de haven.

‘Het water heeft mij altijd getrokken. Ik heb jaren bij de ECT gewerkt in de haven van Rotterdam. Als verkeersleider zorgde ik dat alle containers netjes van en aan boord kwamen. Nog steeds vind ik de haven prachtig om te zien, zeker vanaf het water. Ik maak daarom elk jaar wel een tochtje met de Spido. We maken er vaak een familie-uitje van! De kapitein vertelt onderweg waar we langs varen, maar mijn vrouw en ik weten als geboren Rotterdammers natuurlijk precies waar we zijn. Wel

heel mooi, die skyline vanaf het water en de onderkant van de bruggen. Kijk die duizenden containers op die werven en in de dokken. Wat heb ik er daar al veel van voorbij zien komen! Alles is door de jaren heen veranderd, maar dat maakt het juist zo bijzonder. De haven leeft nog altijd! Na zo’n vijf kwartier meren we weer aan bij het Willemsplein. Vanaf deze plek vertrekt de Spido al 100 jaar, dat is gelukkig níet veranderd. Wij hebben genoten van ons vaartochtje, we gaan volgend jaar zeker weer!’

De haven blijft verrassen Lees het uitgebreide verhaal van Willem op rotterdampas.nl/blog. VEEL PLEZIER! Lente 2019

29


TOEREN

SEIZOENS ACTIE

432

Beleef de magie! Brabant Expres Reizen Wie is er niet opgegroeid met de avonturen van Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy? Neem een break uit je dagelijkse routine en stap in de wereld van Disney. Een spectaculaire reis, waarin dromen werkelijkheid worden. Vuurwerk, waterfonteinen en een magisch verhaal sluiten je dag af.

30

VEEL PLEZIER! Lente 2019

1X € 39,- KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR DISNEYLAND® PARIS VAN › VOOR WAAR WANNEER RESERVEREN LET OP!

€ 94,- (3-11 jr.) / € 99,- (v.a. 12 jr.) > € 55,- / € 60,3 uur: Willemsplein, 3 uur: Zuidplein, 3 uur: Capelsebrug, 3 uur: Schiedam, 3 uur: Delft vr 3 mei verplicht via www.brabantexpres.nl/rotterdampas of 088-5060310 reserveringskosten p. boeking: online € 2,50 / tel. € 5,- / incl. vervoer en entree Disneyland® Paris (1 park)


TOEREN

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

433

434

GRATIS

Ware eilander

Rondje stad

Brabant Expres Reizen De Waddenzee en zijn eilanden vormen een uniek natuurgebied. Ook dit is Nederland! Verken de natuur, knuffel de lammetjes en voel je voor een dag een ware eilander.

Rotterdam Tourist Information De tourguide vertelt je spannende verhalen en de grote stadsmaquette geeft je een goed beeld. Zo leer jij het verleden, heden én de toekomst van Rotterdam kennen.

ONBEPERKT € 11,50 KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR TEXEL

1X EEN GRATIS TOUR

VAN › VOOR WAAR WANNEER RESERVEREN LET OP!

€ 29,- > € 17,50 8.30 uur: Zuidplein, 8.45 uur: Willemsplein, 9.05 uur: Capelsebrug, 9.25 uur: Schiedam, 9.45 uur: Delft za 31 mrt, wo 10 apr, wo 1, za 25 en vr 31 mei verplicht via www.brabantexpres.nl/rotterdampas of 088-5060310 reserveringskosten p. boeking: online € 2,50 / tel. € 5,- / fiets huren mogelijk

SEIZOENS ACTIE

VAN › VOOR WAAR WANNEER INFO

€ 10,- > € 0,Coolsingel 114, 3011 AG Rotterdam za 6 apr en wo 1 mei om 12 uur www.rotterdam.info

SEIZOENS ACTIE

435

436

De Noordzee over

Zonnige zuiden

DFDS Newcastle heeft alles voor een perfecte stedentrip. Het is bovendien maar een bootvaart verwijderd van ons land. Waar wacht je nog op? Daar is Engeland!

SnelleVliet Dagtochten Zak af naar het diepe zuiden. Waar de klank zacht en zingerig is. Waar Nederland niet meer plat is, maar de heuvels beginnen. En waar genieten tot kunst is verheven.

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN 3-DAAGSE MINICRUISE NAAR NEWCASTLE

ONBEPERKT € 10,- KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR VALKENBURG

VAN › VOOR WAAR INFO RESERVEREN

€ 98,- (bijv.) > € 49,Sluisplein 33, 1975 AG IJmuiden 025-5546666 verplicht via www.dfds.nl/rotterdampas

VAN › VOOR WAAR WANNEER RESERVEREN LET OP!

€ 25,- > € 15,7.50 uur: Delft, 8.10 uur: Capelsebrug, 8.10 uur: Schiedam, 8.20 uur: Willemsplein, 8.30 uur: Zuidplein za 30 mrt, ma 22 apr (2e paasdag) en za 18 mei verplicht via www.opstapmetjepas.nl of 078-6920110 reserveringskosten € 3,- p. boeking

VEEL PLEZIER! Lente 2019

31


30 JAAR ROTTERDAMPAS MET DANK AAN: HENK LEEUWANGH

1989

1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

DE PAS VAN 1989 TOT NU

1999

2001

2000

2002

Sinds de start van Rotterdampas heeft de pas vele vormen gehad. In 2014 wordt de gele Rotterdampas zoals we ‘m nu kennen, geïntroduceerd. Vanaf dat pasjaar kun je je pas gewoon steeds verlengen – lekker makkelijk!

2003

32

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014-Nu

VEEL PLEZIER! Lente 2019


DIKKE PRET!

CHILLEN IN DE SPA

35

DANSEN ALS EEN BAAS

36

FEEST OP JE BORD

38


KIDS NU

FEESTELIJK VOORJAAR EEN SPACE SCOOTER STEP HOERA, ROTTERDAMPAS IS JARIG! We zijn alweer dertig jaar, oud hè? Maar je bent nooit te oud voor een feestje! Vier je onze verjaardag gezellig mee? We hebben van alles op het programma staan: een spannende speurtocht (p. 36), een heerlijke lunch (p. 35), mooie slingers maken (p. 17) én natuurlijk een supercoole sokkendisco (p. 18)! Met je jarige pas krijg je deze lente bovendien ook korting bij Adventure City (p. 35), waar je urenlang kunt klimmen, spelen en ontdekken. Daarna laat je je lekker in de watten leggen bij Sparkle Spa (p. 35), mmm… Of je gaat gewoon verder op avontuur, met een echte fossielenexpeditie (p. 36). Nog niet uitgefeest? Dan gaan we door naar de állergruwelijkste traktatie: met dikke vette korting naar Disneyland® Paris (p. 30)! Maar check ook vooral de mooie prijzen die je gratis en voor niets kunt winnen (p. 20); voor welke ga jij? Klinkt als een mooi feestje, toch? Met je Rotterdampas heb je dit voorjaar weer:

DIKKE PRET!

RARA, WAAR IS LOUIS ‘Ik zie hertjes, varkens, apen en nog veel meer!’ Lees de review op p. 37

34

DIKKE PRET! Lente 2019

Ben jij dit voorjaar de coolste van het schoolplein? Zeker weten, met deze supervette Space Scooter step! Winnen? Laat ons weten: Wat ga jij dit pasjaar sowieso doen met je Rotterdampas? Mail vóór 1 april je reactie (met je naam, leeftijd, telefoonen pasnummer) naar prijsvraag@rotterdampas.nl o.v.v. ‘Space scooter’.

DE FAVORIETE SPELLEN VAN... ... Miley (6 jaar), Jevi (7 jaar), Tyler (8 jaar) en Lynn Steenis (10 jaar)? ‘Kwartetten, Wie ben ik?, Party & Co en dammen: ‘Omdat deze spelletjes altijd gezellig en spannend zijn om met z’n allen te spelen.’ Gefeliciteerd allemaal, hiermee winnen jullie samen het old school spelletjespakket met Mens erger je niet, Monopoly Junior en Ganzenbord. Veel speelplezier!


DIKKE PRET!

SEIZOENS ACTIE

437

SEIZOENS ACTIE

NIEUW

438

GRATIS

Ga op avontuur

Welkom op het water

Adventure City Rotterdam Kruip over de netten, klim omhoog langs de muur, neem de zipline naar de overkant en spring dán nog even van 12 meter naar beneden. Hier beleef je de vetste avonturen!

Zeekadetkorps Rotterdam Geruisloos glijdt je kajak door het water, slechts voortgestuwd door jouw gepeddel. Links een slag, dan rechts. Oei, even goed bijsturen voordat je de bosjes ingaat.

1X 25% KORTING OP DE ENTREE (2,5 UUR)

1X EEN GRATIS 3-DAAGSE CURSUS KAJAKKEN

VAN › VOOR WAAR RESERVEREN

€ 18,75 (bijv.) > € 14,05 Dorpslaan 428, 3084 LL Rotterdam verplicht via www.adventurecityrotterdam.nl

VAN › VOOR WAAR WANNEER RESERVEREN LET OP!

SEIZOENS ACTIE

€ 15,- > € 0,Directiekade 32, 3089 JA Rotterdam elke za van 14 tot 16.30 uur verplicht via www.zkkrotterdam.nl zwemdiploma verplicht

SEIZOENS ACTIE

439

440

NIEUW

Helemaal zelf doen

Maximaal chillen

Juffrouw van Zanten Kaas, tomaat, komkommer of toch liever zoet? Jij kiest natuurlijk zelf wat je op je brood wil. Da’s hier gelukkig geen enkel probleem. Aanschuiven en eten maar!

Sparkle Spa Een dagje genieten van allerlei beautybehandelingen is al leuk, maar zo’n dagje afsluiten met een high tea maakt het af. Dat is pas echt genieten met een grote G!

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN KIDSLUNCH

1X 25% KORTING OP HET ARRANGEMENT QUALITEATIME

VAN › VOOR WAAR INFO

€ 4,50 (bijv.) > € 3,35 Lusthofstraat 27a, 3062 WB Rotterdam / 2e Middellandstraat 27, 3021 BL Rotterdam www.juffrouwvanzanten.com

VAN › VOOR WAAR RESERVEREN LET OP!

€ 20,- > € 15,Dotterbloemstraat 1, 3053 JV Rotterdam verplicht via www.sparklespa.nl/feestje of 06-24263028 volw. begeleider verplicht

DIKKE PRET! Lente 2019

35


DIKKE PRET!

SEIZOENS ACTIE

441

SEIZOENS ACTIE

NIEUW

Doe de dribbel

Schatzoekertje

Serrah Sport Vandaag niet naar het park, niet op je kamer en niet achter een scherm: pak je gymtas, want vandaag ga je voor de dribbel, de driepunter en heel veel lol.

FutureLand Met het opspuiten van zand uit de diepe Noordzeebodem, zijn resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen. En die ga jij vandaag vinden, yes!

1X 25% KORTING OP EEN WORKSHOP BASKETBAL

1X 25% KORTING OP EEN FOSSIELENEXPEDITIE

45,- (bijv.) > € 33,75 WAAR locatie naar keuze RESERVEREN verplicht via serrahsport.nl/basketbal-workshop of 06-82337393

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

443

36

442

9,95 (bijv.) > € 7,45 902, 3199 LC Maasvlakte Rotterdam verplicht via www.futureland.nl of 010-2522520

WAAR Europaweg RESERVEREN

SEIZOENS ACTIE

GRATIS

444

De flow in jou

De weide wereld

Dance Kidzz Maassluis Stap, stap, links. Diep door de knieën. Je voelt de beat in je lichaam. Klik heup links, klik schouder rechts. Jouw lichaam vertaalt muziek naar beweging. Go, go, go!

Boerderij het Lansingerland Net buiten de stad ligt een plek waar dieren wonen en andere regels gelden. Heel anders dan in de stad. Mensen lopen er op klompen! Kom maar eens kijken.

1X EEN GRATIS DANSLES

1X 50% KORTING OP EEN FOTOSPEURTOCHT

VAN › VOOR €

3,80 > € 0,Heemskercklaan 68, 3144 DK Maassluis / Zwaluwstraat 15, 3145 NG Maassluis / Dr. Jan Schoutenlaan 3, 3145 SX Maassluis RESERVEREN verplicht via www.dance-kidzz.nl LET OP! tot 12 jr.

VAN › VOOR €

WAAR Jacob van

WAAR Hoeksekade

DIKKE PRET! Lente 2019

4,75 > € 2,35 146, 2661 JL Bergschenhoek INFO www.boerderijhetlansingerland.nl LET OP! incl. drankje


REVIEW LOUIS GENIET VAN EEN DAGJE PLASWIJCKPARK. WIE IS WIE? ‘Ik ben Louis. Ik ben 10 jaar en woon in Rotterdam. Ik hou van karten en gamen, maar het meest hou ik van dieren.’ PLASWIJCKPARK, WAT IS DAT? ‘Een pretpark met veel verschillende dingen om te doen. Je kunt er zwemmen, naar de speeltuin, varen, in de ballenbak en je hebt er superveel dieren.’ GAAN JULLIE NOG EEN KEER? ‘Zeker! Wij hebben thuis een abonnement. En mijn nichtjes ook, dus soms gaan we met z’n allen.’

ALLES

KIDS! Louis: ‘Vandaag ga ik met mijn opa naar Plaswijckpark. Effe lekker rennen, springen en crossen bij de verkeerstuin. En opa hoeft echt niet de hele tijd mee te doen, ik vermaak me wel. Als ik binnenkom, ga ik eerst nog even naar de speeltuin. Op het grote springkussen kun je echt hoog! Leuk om te doen. Dan naar de verkeerstuin. Opa neemt een kopje koffie bij het restaurant en ik pak een skelter. Ik kijk eerst even hoe hard ik kan. Daarna ga ik door de ‘wasstraat’. Daar komt natuurlijk geen echt water uit, gelukkig.’

en nog veel meer. De stokstaartjes zijn supergrappig! Sommige dieren kun je zelfs aaien, zoals een kalfje en de schapen. Zo’n schapenvachtje is echt heel zacht! Bij de uitgang ga ik nog even in de Kangaroetsj. Je gaat dan met je bootje keihard van een heuvel af, zo het water in. Leuk joh! Het was weer vet cool, volgende keer ga ik naar de binnenspeeltuin met mijn nichtjes.’

‘Nu is het tijd voor een wandeling langs de dieren. Ik zie hertjes, varkens, apen

SOMMIGE DIEREN KUN JE AAIEN.I

Wil jij ook een actie testen en hier�an zelf een verslag schrijven en foto’s maken? Stuur dan een mail naar dikkepret@rotterdampas.nl.

JAAR ACTIE

4

PUZZEL

KOEKJES KIJKEN Weet jij welke twee koekjes hetzelfde zijn?

Stuur je oplossing naar ons op en ontvang een leuke verrassing.

VOORNAAM: ACHTERNAAM: ADRES:

Dit kan naar prijsvraag@rotterdampas.nl of naar: Postbus 1024, 3000 BA Rotterdam.

POSTCODE:

WOONPLAATS:

TELEFOONNUMMER: LEEFTIJD:

PASNUMMER: DIKKE PRET! Lente 2019

37


DIKKE PRET!

SEIZOENS ACTIE

SEIZOENS ACTIE

445

446

Junior-chef

Ik zie, ik zie...

Kinderkeuken Rotterdam Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, Pierre Wynants of Jonnie Boer; welke chefkok ga jij achterna? Kom snijden, proeven en bakken. Volgens recept of helemaal op gevoel.

The Inventors Iets bedenken wat nog niet bestaat, doe je niet zo één, twee, drie. Waar je moet beginnen? Dat is aan jou, Einstein! Laat je fantasie spreken en zie wat er ontstaat.

ONBEPERKT 25% KORTING OP KOOKLESSEN

ONBEPERKT 25% KORTING OP DE REGULIERE WORKSHOPS

10,- > € 7,50 WAAR Ringdijk 76, 3054 KV Rotterdam WANNEER za 9 mrt, 6 apr en 11 mei om 11.30, 13.15 of 15 uur INFO www.kinderkeukenrotterdam.nl RESERVEREN verplicht via kinderkeukenrotterdam@hotmail.com (min. 2 dgn. van tevoren) LET OP! 6-12 jr.

VAN › VOOR €

VAN › VOOR €

SEIZOENS ACTIE

447

38

29,- > € 21,75 39, 3029 AG Rotterdam WANNEER elke za van 13 tot 17 uur RESERVEREN verplicht via nl.theinventors.io WAAR Marconistraat

SEIZOENS ACTIE

NIEUW

448

NIEUW

Verder reiken

Smeerbeer

Monk bouldergym Rotterdam Doe wat magnesium op je handen, gooi je schouders los en zorg dat je klimschoenen zo strak zitten dat ze een worden met je voeten. Die paarse route is van jou.

Breakfast in Rotterdam HQ Een snuit van besjes gemaakt, een blosje van jam. Een brede glimlach van kaas...! Wie zei dat je niet met je eten mocht spelen? Bijna te mooi om op te peuzelen.

1X 50% KORTING OP DE ENTREE + HUURSCHOENEN

ONBEPERKT 50% KORTING OP MR. BEAR

VAN › VOOR €

11,50 > € 5,75 183, 3051 KC Rotterdam INFO monk.nl/rotterdam LET OP! v.a. 6 jr. / alleen onder volw. begeleiding / max. 2 kind. p. begeleider

VAN › VOOR €

WAAR Ceintuurbaan

WAAR Stadhoudersweg

DIKKE PRET! Lente 2019

3,- > € 1,50 96d, 3039 CJ Rotterdam of 06-52303445

INFO www.breakfastinrotterdam.nl


(advertentie)

nederland bauhaus pioniers van een nieuwe wereld 09.02–26.05.2019


(advertentie)

E C N E I SC ON I T FIC

Y E N R A JOU E H T O T IN N W O UNKN

ET H R A A N K O O M KO D N E K E WE I F I C RIL S P A 4 1 ZO & 3 1 ZA Campagnebeeld Science Fiction. A Journey into the Unknown. Foto: Dan Tobin Smith. Design beeld: Praline, Londen. Design affiche: Stang

16 MAART T/M 30 JUNI 2019

www.kunsthal.nl tentoonstellingspartners

subsidiegever

begunstiger

met dank aan

hoofdsponsor

Profile for Rotterdampas

Rotterdampas Veel Plezier! Lente 2019  

Rotterdampas Veel Plezier! Lente 2019