Page 1

SEP OKT

OKTOBER 2+ WO 3 OKT _THEATER 10.00 & 14.30 u

3+ WO 3 OKT _VOORLEZEN 14.00 u

0-2 DO 4 OKT

PIM PAM PAARS

2+ ZO 14 OKT _MUZIEK 14.00 & 16.00 u

Theater Zuidplein In deze woordeloze voorstelling komt een groot schilderij tot leven. Aan het einde van de voorstelling verandert het decor in een speelinstallatie waar je in mag spelen.

PANAMA de Doelen Muzikale voorstelling geïnspireerd op het bekroonde kinderboek O wat mooi is Panama van Janosch. Twee vuilnismannen bouwen een fantasiewereld van plastic dopjes, zakjes en flesjes.

MARLIES VERHELST LEEST VOOR Centrale Bibliotheek Marlies Verhelst leest voor en zingt liedjes over jungledieren en hun eetgewoontes naar aanleiding van haar prentenboek Feestmaal voor de koning. Met raadsels, kleuren en een quiz.

SLIMME BABY’S

SPROOKJES6+ ZO 21 OKT SPROKKELAAR _MUSICAL

6+ ZO 14 OKT _MUZIEK 14.15 u

Centrale Bibliotheek Zie donderdag 6 september.

_VOORLEZEN

MARRAKECH, 1001 KLANKEN Theater Zuidplein Een avontuurlijke mix van muziek, verhaal, film en humor. In deze voorstelling maak je een muzikale roadtrip met als eindbestemming Marrakech, Marokko.

10.30 u

3+ ZA 6 OKT

UITAGENDAROTTERDAM.NL/KIDS

_MUSICAL

6+ T/M ZO 9 SEP _DIVERSEN

DE ROTTERDAMSE STRAATKIJKERS Diverse locaties Een serie uitkijkpunten van het Kruisplein tot aan het opkomende stadsdeel M4H. Deze ‘Straatkijkers’ zijn open voor publiek en bieden een ander perspectief op de straten van Rotterdam.

_MUZIEK 14.15 & 16.00 u

6+ ZO 16 SEP _THEATER 14.30 u

AL ZO 2 SEP _THEATER 10.00-16.00 u

4+ ZO 2 SEP _THEATER 10.00-16.00 u

OPEN DAG JEUGDTHEATER HOFPLEIN Hofpleintheater Iedereen is welkom op de open dag van Hofplein. Er zijn proeflessen, rondleidingen en je kunt een repetitie van De Waterwaack van Natterlande bijwonen.

RIDDER FLORIAN Hofpleintheater Ridder Florian is niet bepaald een held. Hij is bang voor heel veel dingen, zoals draken! Muzikale voorstelling gebaseerd op de gelijknamige prentenboeken van Marjet Huiberts en Philip Hopman.

0-2 VR 21 SEP _MUZIEK 09.30 & 11.00 u

AL VR 21 T/M ZO 23 SEP _MUZIEK 09.30 & 11.00 u

7+ MA 3 SEP _THEATER _WORKSHOP 14.15 u

0-2 DO 6 SEP _VOORLEZEN 10.30 u

AL VR 7 T/M ZO 9 SEP _FESTIVAL Diverse tijden

8+ MA 10 SEP _VOORLEZEN

SLIMME BABY’S Centrale Bibliotheek Voorlezen en liedjes zingen voor baby’s. Als ouder krijg je voorleestips en informatie over de Boekstart-collectie. Het geeft niet als je baby slaapt of rondkruipt en er is ruimte om te voeden en verschonen.

WERELDHAVENDAGEN Diverse locaties In het eerste weekend van september staat Rotterdam in het teken van de haven met demonstraties, excursies en een avondprogramma vol muziek. Deze editie heeft het thema ‘Energize!!’.

VOORLEZEN DOOR ELISABETH MOLLEMA Centrale Bibliotheek Elisabeth Mollema schreef ruim zeventig kinderboeken en komt voorlezen.

4+ ZO 23 SEP _THEATER 11.00 & 14.30 u

de Doelen De betoverende balletmuziek van Tsjaikovski’s Doornroosje, het orkest, een acteur en een live tekenaar vormen de ingrediënten voor een symfonisch sprookje.

8+ ZA 6 OKT _THEATER

HET NIEUWS VAN GISTEREN

19.30 u

Studio de Bakkerij Irene Laros en Willem Jan de Jong geven je een kijkje achter de schermen van het nieuws! Hoe wordt het nieuws gemaakt? En waar bewaren ze al het oude nieuws, het nieuws van gisteren?

BABYCONCERT Studio de Bakkerij Laat je baby kennismaken met klassieke muziek. Professionele musici spelen o.a. barok, tango en wereldmuziek voor de allerkleinsten en hun begeleider(s).

4+ ZO 7 OKT _THEATER

AL ZA 29 SEP T/M ZO 2 DEC

_THEATER 14.15 u

2+ WO 26 SEP _MUZIEKTHEATER 10.30 &14.00 u

2+ ZO 30 SEP _FESTIVAL 09.45 u

DRIE Studio de Bakkerij De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. Ze gaan op reis naar oom Kees in Groningen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere.

2+ ZO 30 SEP

SUPERLOESER Theater Zuidplein Spannende voorstelling vol stoere superhelden en gevaarlijke schurken. Joyce zit op de superheldenschool. Al haar klasgenootjes hebben handige superkrachten, maar Joyce niet.

HUIS, TUIN EN KEUKENAVONTUREN MET DIRK SCHEELE

10.00 u

3+ ZO 30 SEP

_MUZIEKTHEATER 14.00 u

Theater Zuidplein Djago en Mina nemen je mee naar een tropisch eiland hier ver vandaan. Met ouderwetse en moderne kinderliedjes gaan ze met jou op hun avontuur. Doe je mee?

_THEATER

_FESTIVAL 11.00-18.00 u

6+ ZO 30 SEP

6+ DE JOKKEBROKKER VR 28 T/M Maaspodium Karel Liegenie is goochelaar. ZO 30 SEP Maar de laatste tijd gaan zijn

3+ ZO 30 SEP

_THEATER

15.30-16.30 u

KIDSUITAGENDA SEPTEMBER/OKTOBER 2018

15.00 u

Maaspodium Zie zondag 23 september. Let op, andere locatie.

2+ DI 16 OKT

_VOORLEZEN

Studio de Bakkerij Kerto is dol op verhalen. Vooral het verhaal van Ratoe Loro Kidoel, de meedogenloze koningin van de Zuideroceaan. Dan staat hij ineens oog in oog met haar.

DE KNETTERGEKKE WERELD ACHTER HET RAAM TR Schouwburg Een rood meisje en een blauwe jongen stappen de wereld in. Maar waarom schrikt hun vader zo? En waarom wil er niemand naast hen zitten? Van De Toneelmakerij en Trouble Man.

PIM PAM PAARS Studio de Bakkerij Zie donderdag 2 oktober. Let op, andere locatie.

15.30-16.30 u

6+ MA 22 OKT

4+ ZA 20 & Z0 21 OKT

3+ MA 23 OKT _THEATER 15.00 u

2+ DI 23 T/M DO 25 OKT

CHITCHAT 2+ DI 23 OKT _MUZIEKTHEATER 11.00 u

3+ VERHALEN UIT DE HOGE HOED: TEMMER TOM ZO 7 & ZO 14 OKT Hofpleintheater Dit seizoen vertellen en spelen _THEATER

VAARWEL Kantine Walhalla Muziekvoorstelling geïnspireerd op het prentenboek De Kleine Walvis van Benji Davies. Over vrienden vinden, afscheid nemen en moeten missen.

5+ ZO 7 OKT _VOORLEZEN

DE GRUFFALO

11.00 u

Theater Zuidplein Spannende en komische bewerking van het gelijknamige kinderboek.

4+ ZO 7 OKT

FAMILY PRIDE FESTIVAL: UNICORNS & ZEBRAS Schouwburgplein Pride Family Festival is het programma van Rotterdam Pride speciaal voor gezinnen. Er zijn kleurrijke unicorns en zebras, een speelweide vol muziek, optredens, workshops, schmink en eten en drinken.

EENDJE Studio de Bakkerij Eendje laat zien dat het helemaal niet erg is om er niet bij te horen. En hoe iedereen eigenlijk een beetje anders is, en daardoor toch weer hetzelfde. Een mix van toneel, liedjes en poppenspel.

EDWARD VAN DE VENDEL LEEST VOOR Centrale Bibliotheek Edward van de Vendel leest voor. De Griffel-winnaar is onder meer bekend van zijn boeken Dom Konijn, Opa laat zijn tenen zien en zijn vrolijke Superguppie-kinderliedjes.

6+ ZO 7 OKT _THEATER 15.00 u

AL ZO 7 OKT _FESTIVAL 12.00-17.00 u

2+ DO 11 OKT _MUZIEK 10.00 u

6+ VANAF ZA 13 OKT _FILM Diverse tijden

2+ WO 24 T/M VR 26 OKT

Stip en Stippel zes prentenboeken van Uitgeverij Lemniscaat in een serie interactieve vertelvoorstellingen. Dit keer: Temmer Tom. Met vooraf en na afloop spelen in de foyer.

IK ZOEK EEN WOORD Studio de Bakkerij Hans en Monique Hagen spelen met taal lezen voor uit hun boeken, zoals Jubelientje en Zilveren- en Gouden Griffelboeken Nooit denk ik aan niets en De dans van de drummers.

BANWAKABOOM Theater Zuidplein Familieconcert met percussiesolo’s en meezingers in een typisch Caribisch jasje. Dans, speel en zing mee!

ROBOTJE TR Schouwburg Robotje lijkt zo op een echt mens dat je het verschil bijna niet ziet. Bijna. Maar kan een robot wel emoties voelen? En kun je eigenlijk wel echt vrienden worden met een robot?

KINDERBOEKENWEEKFEEST Centrale Bibliotheek Kinderboekenweekfeest met activiteiten rondom het thema van Kinderboekenweek 2018: ‘Vriendschap’. Met workshops, activiteiten en bekende kinderboekenschrijvers en -illustratoren.

MAYA ZINGT DE WERELD ROND Studio de Bakkerij Maya is nieuwsgierig naar de wereld en de mensen die daar in leven. We zijn allemaal op dezelfde planeet geboren, maar toch is iedereen anders. Wat maakt ons verschillend? En maakt dat wat uit?

GORDON & PADDY LantarenVenster Paddy leeft in een bos en is een jonge muis die graag inspecteur bij de politie wil worden. Wanneer inspecteur Gordon met pensioen gaat krijgt ze de kans zich te bewijzen…

_FESTIVAL 09.30-16.00 u

AL ZA 20 T/M ZO 28 OKT _FESTIVAL Diverse tijden

4+ ZO 21 OKT _MUZIEK 10.00 u

4+ ZO 21 OKT _MUZIEK

CINEKID FESTIVAL LantarenVenster Er worden kinderfilms gedraaid en vanaf maandag 22 oktober is er Cinekid Medialab. Speel in je eigen film, loop wakker door dromenland, maak een 3D-tekening en probeer de nieuwste apps uit.

BE BACH Kantine Walhalla Ton Meijer vertelt en speelt belangrijke en herkenbare momenten uit leven van Johann Sebastian Bach. Vier musici vertolken Bachs prachtige muziek.

Centrale Bibliotheek Elisabeth Mollema schreef ruim zeventig kinderboeken, waaronder haar nieuwe serie Siggi en de Vikingen. Ze komt voorlezen in de bieb.

EENDJE Maaspodium Zie zondag 30 september.

15.00 u

_THEATER

Maaspodium Dansvoorstelling over twee vriendinnen met zelfgemaakte klanken. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien, vechten en maken het weer goed.

VOORLEZEN DOOR ELISABETH MOLLEMA

_MUZIEKTHEATER

Diverse tijden

14.15 u

_THEATER

Diverse tijden

_THEATER

DE KONINGIN VAN DE ZUIDEROCEAAN

10.00 u

_MUZIEK

AL ZO 30 SEP

trucs steeds vaker mis: balletjes en konijnen verdwijnen en keren nooit meer terug. Voorstelling over de waarheid vertellen.

8+ ZO 14 OKT

Diverse tijden

oude Luxor Theater Tijdens het Prentenboekjesfestival zijn er twee voorstellingen: Mariska Simon speelt Het Muizenhuis (3+) en actrice en zangeres Femke Hermans neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje (2+).

Bibliotheektheater Met vrolijke liedjes neemt Dirk je mee op reis door zijn huis, waar altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Ook Joes en tante Viola zijn er bij.

Toffee en Gum mee op onderzoek naar het geheimzinnige Waterwaackhuis.

14.30 u

DRIE

PRENTENBOEKJESFESTIVAL

11.00 & 14.00 u

14.30 u

DJAGO & MINAHET GEHEIM VAN DE SCHELP

Theater Walhalla Fien wil wielrenster worden. Zwetend, zwoegend en trappend traint ze alle dagen samen met haar beste vriendin Annemiek. Dan gaat Annemiek verhuizen en staat Fien er alleen voor.

_THEATER

_THEATER

11.00 u

_MUZIEKTHEATER

2+ ZA 15 SEP

DE TOUR VAN FIEN

7+ ZO 14 OKT

_DANS

6+ DE WATERWAACK VAN NATTERLANDE VR 28 SEP T/M ZO Hofpleintheater Er gebeuren vreemde dingen in 4 NOV moerasgebied de Zomp. Ga met Diverse tijden

oude Luxor Theater Ze zijn klein, blauw, dragen een puntmuts en kunnen door een waterkraan. Grote Smurf, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfin en alle andere smurfen uit Smurfenland zijn erbij.

LP2 in Las Palmas Neem een kijkje in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van De Fabeltjeskrant, met Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en de andere _TENTOONSTELLING dieren uit het dierenbos. Een experience voor het hele gezin. Diverse tijden

_MUZIEKTHEATER

5+ ZO 23 SEP

SMURFEN DE MUSICAL

11.00 & 15.00 u

FABELTJESLAND

8+ ZO 21 OKT _VOORLEZEN

DJEMAA EL FNA Museumpark Net als de Marokkaanse markt in Marrakech is dit een plein vol verhalen. Die verhalen kun je zien in theater, horen in muziek en poëzie en natuurlijk proeven.

foto Roosmarijn Knijnenburg

15.30 u

MIJN VRIEND EN IK Theater Zuidplein Verhaal over twee jongens, waarvan er één als vluchteling in Nederland is. Ze zijn beste vrienden, bijna broers. Maar wat als een van hen terug moet naar het land waar zijn ouders vandaan komen? Na afloop is er een workshop in het theatercafé.

DOORNROOSJE

13.30 & 16.00 u

foto Yvette de Wit

SEPTEMBER

4+ ZO 16 SEP

- advertorial -

15.00 u

nieuwe Luxor Theater In deze nieuwe Efteling-familiemusical heeft de twaalfjarige Sterre haar enige boek letterlijk stukgelezen. Haar opa wijst haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel.

4+ WO 24 OKT _THEATER 11.00 & 13.30 u

6+ WO 24 OKT _MUZIEK 15.00 u

DE DRAAK DIE NIET KON VUURSPUWEN Bibliotheektheater Een draak en een koning leven in Vuurland. Maar de draak kan geen vuur spuwen. Kan de hij dit ooit nog leren? Verteller Wijnand Stomp daagt de kinderen uit om mee te denken.

KRENTENBOLLENFESTIVAL ZELF DOEN Studio de Bakkerij Tijdens de herfstvakantie is er weer het Krentenbollenfestival voor peuters en kleuters. De voorstelling Panama wordt diverse keren gespeeld en er zijn workshops en spelletjes.

KRAS Maaspodium Wegvliegen samen met de vogels, twee muzikanten en een tekenaar fantaseren er dagelijks over. Deze voorstelling is onderdeel van Hocus Pocus Herfstvakantie.

HERFSTFEESTIVAL Hofpleintheater Driedaags familiefestival met verfrissende voorstellingen en creatieve activiteiten. Kom knutselen op het doe-het-zelfplein, ga verkleed op de foto en volg een workshop theater.

DE GRUFFALO Hofpleintheater Een interactieve meespeelvoorstelling gebaseerd op het boek De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Sheffler. Onderdeel van het HerfstFEESTival.

ROTS! Maaspodium Wist je dat regen, wind en cactussen gevoel voor muziek hebben? In dit interactieve concert brengen de kinderen samen met Slagwerk Den Haag de natuurelementen tot leven.

BANWAKABOOM Studio de Bakkerij Zie zondag 7 oktober. Let op, andere locatie.

11.00 u

3+ ZO 21 OKT _THEATER 14.15 u

ZELUFF Theater Zuidplein Lotte en Iris zijn best friends. Ze delen alles, vooral hun fantasie. Vol energie bouwen ze hun eigen verzonnen wereld. Hun eigenwijsheid leidt tot onhandige, maar ook grappige situaties.

AL WILDLIFE FILM DO 25 T/M FESTIVAL ROTTERDAM Filmtheater ZO 28 OKT Cinerama Vier dagen lang zijn er documen_FILM

8+ ZO 21 OKT _THEATER 14.30 u

4+ ZO 21 OKT _MUZIEKTHEATER 15.00 u

HET VERHAAL VAN HET VERHAAL TR Schouwburg Het publiek zit op de voorstelling te wachten, maar als het doek omhoog gaat is het toneel leeg. Op een paar verdwaalde personages na. Voorstelling van Theater Artemis en Zuidelijk Toneel, door Jetse Batelaan.

Diverse tijden

4+ DO 25 OKT _THEATER 11.00 & 13.30 u

KA-BLAMM TR Schouwburg Justin en Dean maken samen een kleurplaat. Justin heeft het rode potlood dat Dean ook nodig heeft. Justin geeft het hem niet. Voor hij het weet heeft hij een stomp op zijn kop te pakken. Voorstelling over klappen geven en klappen krijgen.

4+ DO 25 OKT _MUSICAL 13.30 & 16.00 u

taires en films te zien tijdens dit filmfestival over de dieren- en platenwereld. Er is een speciaal kinderprogramma.

BANG MANNETJE Hofpleintheater Een interactieve voorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. Joes zingt een dag uit het leven van Bang Mannetje. Onderdeel van het HerfstFEESTival.

DE KLEINE ZEEMEERMIN Theater Zuidplein In dit nieuwe theatersprookje duik je in het avontuur van de kleine zeemeermin. Laat je onderdompelen in de kleurrijke onderwaterwereld.

UITAGENDAROTTERDAM.NL/KIDS


2+ WO 31 OKT

BABYCONCERT Studio de Bakkerij Zie vrijdag 21 september.

_THEATER 10.30 & 15.00 u

_MUZIEK 09.30 & 11.00 u

2+ VR 26 OKT _THEATER 11.00 & 13.30 u

STTT… DE TIJGER SLAAPT Hofpleintheater Een muzikale voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Britta Teckentrup. Een groepje kleine dierenvrienden neemt het op tegen een grote tijger. Onderdeel van het HerfstFEESTival.

KUNSTHAL ROTTERDAM

MUSEUM ROTTERDAM

NEDERLANDS FOTOMUSEUM

Di t/m za 10.00-17.00 u | zo 11.00-17.00 u De Kunsthal Rotterdam biedt contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud. In zeven verschillende tentoonstellingshallen, een sfeervol Kunsthalcafé en een creatief FamilieLAB is er voor ieder wat wils.

di t/m za van 10.00-17.00 u | zo van 11.00-17.00 u In dit museum over stad en bewoners ontdek je Rotterdam zoals het was, is en wordt.

Di t/m vr 10.00-17.00 u | za t/m zo 11.00-17.00 u Het Nederlands Fotomuseum is hét nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende fotocollectie van meer dan vijfmiljoen beelden.

GONNIE EN GIJSJE, SAMEN OP STAP Bibliotheektheater Een vrolijke en grappige familievoorstelling over de gansjes Gonnie, Gijsje en Ollie. Help met het decor, maak muziek en zing mee met de liedjes geschreven door Ageeth de Haan.

TENTOONSTELLINGEN TENTOONSTELLINGEN

MUSEA

HOTEL NEW YORK STORY OF PIONEERS AL

VIKTOR&ROLF: FASHION ARTIST 25 YEARS AL

T/m do 1 november Van landverhuizers, HAL, cruiseschepen, Kop van Zuid tot hotelpioniers.

T/m za 29 september Bekijk haute-couturecollecties, toneelkostuums voor ballet en opera en andere ontwerpen van het bekende duo Viktor&Rolf.

ACTUELE INFORMATIE, AANMELDEN VOOR WORKSHOPS VIA WEBSITE MUSEUM

BELASTING & DOUANE MUSEUM Di t/m zo 11.00-17.00 u | In de schoolvakanties ook op maandag open Waarom betalen we belasting, en sinds wanneer? Het Belasting & Douane Museum kent veel spannende verhalen uit de geschiedenis van belastingen en de douane.

ACTIE <-> REACTIE AL Za 22 september 2018 t/m zo 20 januari 2019 Doe de Kijk & Doe-tocht door de tentoonstelling Actie<->Reactie. Voel, zie, ruik, hoor en onderga de ritmes, flikkering en trillingen. Maak je eigen bewegende kunstwerk in het KunsthalLAB.

FAMILIELAB 4-12

KINDERATELIER VICTOR&ROLF AL T/m za 29 september | Doorlopend Ga net als het modeduo Viktor&Rolf aan de slag en maak de mooiste kragen en strikken.

11.00 u

Vr 28 september & vrijdag 26 oktober | 14.00 u Laat je inspireren door een dichter of spokenwordartiest. Kijk mee over de schouder van een illustrator en maak zelf je eigen unieke tekening.

TENTOONSTELLING

foto Sjoerd Derine

DUBBELE BODEMS AL

AL KINDEREN VOOR KINDEREN - LIVE IN VR 26 & ZA 27 OKT CONCERT _MUZIEK 15.00 & 19.00 u

4+ VR 26 OKT _THEATER 15.00 u

6+ ZA 27 OKT

nieuwe Luxor Theater Fitlala, Red de bij en de titelsong Kom erbij! knallen samen met nog negen splinternieuwe liedjes van het podium. Natuurlijk zijn er ook de vertrouwde hits, om lekker mee te zingen.

OVER HOEDJES EN KALFJES Bibliotheektheater Muzikale vertel- en poppenvoorstelling over een hoedenmaker die mensen gelukkig wil maken. Dan komt hij in een dorp waar een vreemde sfeer hangt. Zal het hem hier ook lukken?

DE JOKKEBROKKER

MUSEUM ROTTERDAM’40-‘45NU Za 10.00-17.00u, zo 11.00-17.00 u | In schoolvakanties ook di t/m vr open (10.00-17.00 u) Op deze tweede locatie van Museum Rotterdam, aan de Coolhaven, leer je over de Tweede Wereldoorlog en het bombardement op Rotterdam.

LUISTER, KIJK… EN TEKEN MEE AL

T/m zo 28 oktober Tentoonstelling over de spannende wereld van smokkel en de objecten waarin smokkelaars, vroeger en nu, hun smokkelwaar verstopten.

ACTIVITEITEN SPEURHONDEN EN TOVERWATER AL

MARITIEM MUSEUM ROTTERDAM Di t/m za 10.00-17.00 u | zo 11.00-17.00 u In de schoolvakanties ook op maandag open In het Maritiem Museum bezoek je familietentoonstellingen, kun je spelen bij Professor Plons én stap je aan boord van de schepen in de museumhaven. Ontdek hoe het is om te wonen op het water en waan je aan boord van een cruiseschip.

Za 6 & zo 7 oktober | 11.00 u Tijdens het Weekend van de Wetenschap is in het museum een laboratorium ingericht en kun je met de laboranten van de douane allerlei proefjes doen. Ook de speurhond is van de partij.

foto Marco de Swart

_THEATER

een landschap van papier. Het papier wappert als ze rennen, scheurt als ze er doorheen lopen en krimpt als ze erin knijpen.

DUBBELE BOODSCHAP AL Za 27 & zo 28 oktober | 13.00 u Het laatste weekend van de tentoonstelling Dubbele bodems vraagt om een speciale afsluiting. Maak een mooie tekening of schrijf een geheime brief. Eet hem daarna op!

MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN Di t/m zo 11.00-17.00 u | In de herfstvakantie ook op maandag open (15 & 22 oktober) Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de eenentwintigste eeuw: van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Maaspodium Zie vrijdag 28 september.

TENTOONSTELLINGEN OFFSHORE EXPERIENCE 8+ Permanent Waan je op open zee en drie kilometer onder water, waar je zelf ervaart hoe offshorewerknemers hun uitdagende werk doen. De wind op zee is hard, de golven metershoog. Durf jij het aan?

EXPEDITIE KNAPPE KOPPEN 8+ T/m maart 2019 Astronaut André Kuipers neemt je mee op ontdekkingsreis door ons VOC-verleden. Tussen vier knappe koppen die meevoeren op VOC-schepen, speur je naar de oplossing van het raadsel.

BIG HEADS AL T/m zo 2 september George Clooney, Lady Gaga, Jay-Z, Prince en Rihanna. Levensgrote portretten van beroemdheden van portretfotograaf Martin Schoeller zijn te zien in de tentoonstelling.

ARCHITECTUUR EN MENSEN AL T/m zo 2 september Werner Mantz wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste architectuurfotografen. In de tentoonstelling zie je zijn beroemde foto’s, maar ook minder bekende portretten.

ACTIVITEITEN

Wo 3 oktober | 13.30 u Kom gezellig een potje met ons urban kerby’en, of op z’n Hollands gezegd: stoepranden! Dit spel verbindt jong en oud, geeft een kick en er is een leuke prijs te winnen.

Elke zondag | 14.00-16.00 u Laat je inspireren door de tentoonstellingen en steek, onder begeleiding van een LABdocent, je handen uit de mouwen. Ouders mogen ook meedoen.

_DANS

Permanent Kom spelen en relaxen in Kidstown. Herken jij de Rotterdamse gebouwen? Maak ze na in de Bouwstad of verzin je eigen fantasiegebouw. In het Poppenhuis richt je jouw droomhuis in.

STOEPRANDEN

ACTIVITEITEN

3+ PAPIER VR 26 OKT Maaspodium Drie dansers gaan op reis door

KIDSTOWN AL

TENTOONSTELLINGEN

TENTOONSTELLINGEN EXPERIENCE 9+ Permanent Wat betekent het wanneer jouw stad gebombardeerd wordt? Een indringende experience neemt je mee in de verhalen van Rotterdammers tijdens het bombardement van 14 mei 1940.

ACTIVITEITEN

Permanent In de bouwplaats leer je hoe je meewerkt aan een fijne stad. Je bouwt alleen niet met steen en cement, maar met elkaar. Ontdek het verschil tussen een democratie en een dictatuur.

DIT IS CAS AL Za 15 september t/m zo 13 januari Maak dit najaar kennis met fotograaf Cas Oorthuys: fotograaf, optimist, wereldreiziger en familieman met een oeuvre dat zich kan meten aan internationale namen als Werner Bischof en Robert Doisneau.

Di t/m zo 11.00-17.00 u Ontdek in het Natuurhistorisch Museum alles over dieren en planten. Het museum heeft voor jonge bezoekers twee vaste speurtochten en een kinderaudiotour, die antwoord geeft antwoord op veelgestelde vragen.

ACTIVITEITEN CAS KIDSDAG 4+ Wo 24 oktober | 11.00 u Een speciale dag voor kinderen rondom de tentoonstelling Dit is Cas. Help kunstenares Nina Valkhoff met een levensgrote muurschildering en leer hoe je een olifantendrol kunt fotografen.

Wo 24 oktober | 11.00 u Fotograaf Thomas Nond Jansen komt voorlezen uit zijn eigen fotoprentenboek De olifant die niet wist of hij verdwaald was. Na het voorlezen ga je olifantendrollen maken. Pssst: olifant is er zelf ook bij!

FOTOGRAFEREN ZONDER CAMERA 6-9 Wo 24 oktober | 11.00 u Foto’s maken zonder camera, kan dat? Ja zeker! Bijvoorbeeld met de oude fotografische techniek cyanotopie (ook wel blauwdruk genoemd). Ontdek hoe deze techniek werkt.

2+ ZO 28 OKT _THEATER 11.00 u

5+ ZO 28 OKT _THEATER 11.00 u

6+ ZO 28 OKT _MUZIEK 14.15 u

Theater Walhalla Twee jonge zangers en een muzikant brengen de klassieke opera tot leven in een frisse, nieuwe versie. Spannend, grappig en ontroerend muziektheater van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera.

WALVISJONG Maaspodium Een muzikale voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een kind en een walvis die elkaar vinden in het zingen. Geïnspireerd op het boek De kleine walvis van Benji Davis.

IK LEES EEN TAFEL Studio de Bakkerij Abel krijgt een cadeau voor zijn verjaardag. Hij pakt het uit. En dan is het stil. Abel wil wel iets zeggen, maar hij vindt de woorden er niet voor. Dus Abel gaat op zoek, naar woorden.

WAKKER Theater Zuidplein Kom in de herfstvakantie genieten van een dromerige mix van beeld, muziek en humor. Het is nacht en iedereen zou moeten slapen. Maar in een hoge flat zie je de bedlampjes nog branden.

TENTOONSTELLING KUNST4KIDS 5-18 Za 13 t/m zo 28 oktober Deze herfstvakantie kun je tijdens Kunst4Kids voor €35 een écht kunstwerk kopen. Helemaal zelf, want Kunst4Kids is verboden voor (groot)ouders!

KNUTSELGEHEIMEN AL Do 25, vr 26 & zo 28 oktober | 12.00 u Verras je (groot)ouders in de herfstvakantie. Terwijl zij de nieuwe tentoonstelling bezoeken (circa 20 minuten) gaan kinderen in het geheim aan de slag met een leuke verrassing.

MARINIERSMUSEUM Di t/m vr 10.00-17.00 u | za & zo 11.00-17.00 u Mariniersmuseum Rotterdam is dé plek om de ervaringen van mariniers te beleven.

ACTIVITEITEN PEUTERRONDLEIDING 3-4 Iedere eerste en derde zondag van de maand Museumknuffel Bo neemt peuters mee op reis door het museum, aan de hand van spelletjes, liedjes en dansjes.

BOIJMANS CLUB 5-10 & 11-14 Iedere eerste zondag van de maand In een rondleiding en een creatieve workshop maken kinderen kennis met een tentoonstelling, kunstenaars of hun werkwijze.

PAPAGAAI PAULO 5-6 Iedere laatste zondag van de maand | 11.30 u Rondleiding voor kinderen van 5 en 6 jaar met papegaai Paulo.

KIDSUITAGENDA SEPTEMBER/OKTOBER 2018

foto Ilona Kamps

_MUZIEK 19.30 u

ORFEO

foto Anne Reitsma fotografie

TENTOONSTELLINGEN EXPEDITIE SPEURNEUS 8+ Permanent In deze familietentoonstelling ga je mee op wereldreis. Je voert opdrachten uit als een echte combattracker, dé spoorzoeker van het Korps Mariniers.

ZEESOLDATEN, ZO WIJD DE WERELD STREKT 6+ Permanent Wil je weten wat een marinier is? Of er zelfs even eentje zijn? Dan is dit je kans. Er is zelfs een kleine hindernisbaan om te klimmen en klauteren.

ACTIVITEITEN KLOOIMIDDAG 3-12

IK KAN ALLEEN MAAR WORMEN TEKENEN 3-6 Wo 19 september | 13.30 & 15.00 u Vandaag lezen we Ik kan alleen maar wormen tekenen van Will Mabbitt. Een boek met felle kleuren en helemaal vol met… wormen! Na het voorlezen mag je zelf wormen tekenen en kleien.

POEFPAFSTAF 3-6 T/m zo 30 september In ZELF! kun je op avontuur in een levensgroot sprookjesboek van Caroline Ellerbeck waar je je eigen verhalen verzint en magie op elke hoek verstopt zit.

Wo 24 oktober | 14.00-15.00 u Joris Lutz leest voor uit het prentenboek Fred in de haven. Met vrolijke meezingliedjes wanen de kinderen zich tussen Fred en zijn honden vriendjes.

Di t/m zo 11.00-17.00 u In Het Nieuwe Instituut ontdekken kinderen en jongeren dat alles om ons heen ontworpen is. Zij maken kennis met vernieuwende materialen, technieken, vormen en ideeën.

ACTIVITEITEN foto Fred Ernst

8+ ZA 27 OKT

ZELF! 3+

Wo 5 september & wo 24 oktober | 13.00-17.00 u Kunstenaars houden van klooien. Ze gaan gewoon lekker aan de slag. Dat doen we ook tijdens de Klooimiddag. Reserveren is niet nodig. Per leeftijdsgroep is er een andere opdracht.

OLIFANTENVERHALEN 4+ EN DROLLEN!

_THEATER 11.00 u

T/m zo 3 maart 2019 Onderzoek de toekomst; een wereld waar alles mogelijk is, samen met kunstwerken én kunstenaars.

Doorlopend Prikkelende installaties voor peuters en kleuters. Maak je eigen figuren in De Tangramkat, pak het podium in Circus Gibra, experimenteer in Het Laboratorium en ga op reis in De Buitenwereld.

HET NIEUWE INSTITUUT & HUIS SONNEVELD

NATUURHISTORISCH MUSEUM ROTTERDAM

TENTOONSTELLINGEN TICKET TO DE TOEKOMST 7+

FRED IN DE HAVEN DOOR JORIS LUTZ 4+

DE BOUWPLAATS 9+

VILLA ZEBRA Wo, vr, za en zo 12.00-17.00 u | In de schoolvakanties ook di en do open. Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse kunst. Kinderen komen in aanraking met beeldende kunst in diverse tentoonstellingen en workshops.

foto Hester Blankenstijn

14.30 u

TR Schouwburg Voorstelling van het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak met dans, humor, slapstick, (panto)mime, theater, cabaret en acrobatiek, maffe kostuums, filmpjes en meer.

foto Cas Oorthuys

0-2 VR 26 OKT

_DANS

GEKKIGHEID

BEST FRIENDS FOREVER 3-12 Za 3 t/m zo 13 oktober | 13.30 & 15.00 u Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende voorleesmiddagen bij Villa Zebra in het thema van dit jaar: ‘vriendschap’. De middag bestaat uit voorlezen, tentoonstellingsbezoek en een workshop.

HERFSTVAKANTIE BIJ AL VILLA ZEBRA Za 20 t/m zo 28 oktober Kom je in de herfstvakantie schuilen bij Villa Zebra? Er is van dinsdag tot en met zondag van alles te doen voor kinderen en hun families!

foto Aad Hogendoorn

15.00 u

Maaspodium Bruno’s opa, zijn grote superheld, is dood. En dan moet hij ook nog eens verhuizen. Dan verandert Bruno in superheld Bruino! In bruine kleren en gewapend met bruine verf durft hij ineens alles.

6+ ZO 28 OKT

Sem Presser - MAI

_MUZIEKTHEATER

BRUNO WORDT EEN SUPERHELD

foto Aad Hogendoorn

6+ DO 25 OKT

HERFSTVAKANTIETIPS IN JE MAILBOX? ZIE KIDSUITMAIL.NL

ACTIVITEITEN LOOP MAAR MEE… AL Elke zaterdag | 13.30-14.15 u Stel tijdens deze inlooprondleidingen brandende vragen, zoals ‘Waarom is de hoorn van een neushoorn groen?’.

VAN BOT TOT BLOEM AL Elke eerste woensdag | 14.30 u Spreekuur voor museumbezoekers. Neem je gevonden botten, veren, fossielen, schelpen of andere natuurvondsten mee en laat een expert beoordelen wat het is.

WALVISRONDLEIDING 7+ Za 6 oktober | 13.30 u De conservator neemt je mee langs de walvistopstukken. In de vaste collectie en de speciale tentoonstelling over fossielen uit de Westerschelde.

WALVISLEZING 7+ Zo 7 oktober | 14.00 u Conservator Klaas Post vertelt over fossielen van walvissen, dolfijnen, lederschildpadden, reuzenhaaien en enorme maanvissen opgevist uit de Westerschelde.

TENTOONSTELLINGEN ONTDEKKINGSREIZIGERS 6+ EN ONKRUIDACHTIGEN T/m zo 23 september Maak kennis met opstandige tuinen, onderzoek het landschap van Mars en ontdek brutale natuur.

HUIS SONNEVELD 6+ Permanent In deze oude villa neemt kleinzoon Leonard kinderen via een audiotour mee op een ontdekkingstocht. Samen onderzoeken ze het huis van zijn opa en oma; de heer en mevrouw Sonneveld.

ACTIVITEITEN FAMILIEFEST AL Wo 24 oktober | 11.00 u Herfstvakantieprogramma speciaal voor families. Doe mee met workshops van ontwerpers, rondleidingen door geheime hoeken en gaten van het gebouw of ontspan tijdens een voorleessessie.

EERSTE HULP VOOR VERGETEN IDEEËN 6+ Za 13 oktober 2018 t/m do 3 oktober 2019 In dit familieprogramma ga je op reddingsmissie in een archief van vergeten ideeën. Welke ontwerpen blazen jullie nieuw leven in?

MEER GRATIS. MEER KORTING. MEER DAN 750X PLEZIER.

COLOFON Deze uitgave is een initiatief van en mede mogelijk gemaakt door: Uitagenda Rotterdam, Belasting & Douane Museum, Bibliotheek Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, de Doelen, Grounds, Het Nieuwe Instituut & Huis Sonneveld, Hofplein Rotterdam, Kunsthal Rotterdam, LantarenVenster, Luxor Theater Rotterdam, MAAS, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Rotterdam, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Sinfonia Rotterdam, SKVR, Studio de Bakkerij, Theater Rotterdam, Theater Walhalla, Theater Zuidplein, Villa Zebra en Wereldmuseum Rotterdam. Oplage 115.000 Redactie Uitagenda Rotterdam Drukwerk Platform P | © sep/okt 2018 Ontwerp stofrotterdam.nl Illustratie Willem Lagerwaard | studiokloek.nl Wijzigingen voorbehouden. Ga voor actuele informatie naar uitagendarotterdam.nl/kids of abonneer je op de gratis Kids Uitmail via kidsuitmail.nl

UITAGENDAROTTERDAM.NL/KIDS

Kids Uitagenda sep/okt 2018  
Kids Uitagenda sep/okt 2018  
Advertisement