Page 1

INSTRUCCIONS SUPORT ON-LINE ÀREA DE CIÈNCIES SOCIALS Professor: Tòfol Tobal CURS 2012-2013


SUPORT ON-LINE / CIÈNCIES SOCIALS CURS 2012-13 Professor: Tòfol Tobal Les possibilitats que ens ofereix la comunicació per internet fa que aquesta eina ens sigui molt útil per estar al dia de les novetats de les assignatures, així com per al lliurament dels treballs. Perquè això funcioni cal que seguim unes normes bàsiques. Llegiu atentament l’aparat de com s’han d’anomenar els arxius per enviar. Teniu tres nivell de comunicació: 1) e-mail: envieu els treballs a: cfaroquetes@gmail.com. Pel que fa respecte a la vostre adreça e-mail, eviteu els “mots” i paraules rares, es tracta d’un e-mail de classe i per tant, el professor ha de saber qui envia el correu. 2) Blog del professor: www.portgeography.com és un blog personal, en anglès, català i castella, de fet, no hi ha limitació d’idioma. Hi ha diferentes activitats, totes relacionades amb la Geografia. Per tant, no totes les seccions pertanyen a l’activitat docent de l’escola. Hi ha dues seccions específiques que us ajudaran: Open Class i Questions & Answers (Q & A). Aquí podeu anar seguint el curs, i escriure el que voleu sobre les classes i la Geografia en general. Per rebre les actualitzacions de les “entrades noves” al vostre e-mail us heu de subscriure: inseriu el vostre e-mail i pulseu “submit”, després segui les instruccions. 3) Biblioteca ISSUU: És una biblioteca on-line, permet guardar dossiers i arxius que poden ser consultats on-line. També podem baixar-los i guardar-los en el nostre ordinador, però per fer això heu de ser usuaris, és a dir, registrar-se. Seguiu les següents passes: 3.1) On-Line: Entreu a Google / poseu en el cercador ISSUU / entrareu a la pàgina ISSUU. / Poseu “roquetesadults” i cliqueu: Fixeu-vos que a la part superior esquerra de la pantalla teniu dos opcions: “DOCUMENTS” i “PEOPLE”. Cliqueu en “PEOPLE” / apareixerà un link “roquetesadults”. Cliqueu i podreu consultar on-line tot el que tenim a la biblioteca virtual. Aquesta opció no permet baixar documents (download). 3.2) Registrar-se: Entreu a Google / poseu en el cercador ISSUU / entrareu a la pàgina ISSUU / “Create Account” i empleneu el formulari /. Recordeu el vostre nom d’usuari i la contrassenya. Un cop registrats, torneu a sortir i entreu novament a ISSUU. Ara heu de clicar en “Login” i posar correctament el el vostre usuari/contrassenya. La pàgina presenta algunes dificultes el primer cop, cerqueu sempre “roquetesadults” i aneu obrint com a “people”. Heu de veure un missatge que posi “see all documents”. Hi ha tutorial, molt útil.


3.3) Baixar documents (download): un cop obert el pdf, word o el tipus d’arxiu que sigui, cliqueu sobre l’icona corresponent que us permeti descarregar-lo i el podreu guardar en el vostre equip.

4. Arxius on-line. Concepte NÚVOL: Hi ha diverses opcions, nosaltres hem escollit www.dropbox.com. Es tracta d’un sistema d’enmagatzement en xarxa, es a dir, es pujen els teus documents en un “caixa” (box), i no ocupen lloc al nostre correu o disc dur, USB, etc. Per accedir a aquest arxiu, és suficient enviar el link a la persona que ho demana i ella mateixa s’ho descarrega o visualitza on-line. Aquest sistema ens serà pràctic perquè l’alumnat visualitzi els treballs de la resta de la classe, sense necessitat d’anar passant el document. Per fer això cal que: -Cadascú es registre a www.dropbox.com, a través d’un mail i contrassenya. Si ja teniu un arxiu d’aquest tipus, seguiu amb el que feu servir habitualment. -Llegiu el tutorial i pujeu alguns arxius per fer pràctica. Ja veureu que es poden eliminar quan vulgueu, tal com fem per exemple amb l’e-mail. - Finalment, quan tingeu fet el treball corresponent, el penjeu al vostre “box”. A partir d’aquí, i a través de l’e-mail ja podeu enviar el link al professor o a altres alumnes.


INSTRUCCIONS PER ANOMENAR I DESAR UN ARXIU D’ACTIVITATS

L’acumulació de treballs que rebem els professors per via telemàtica fa que sigui necessari establir unes mínimes normes per anomenar, desar i enviar (com arxiu adjunt) un document o treball de classe. Si ho fem correctament, l’arxiu quedarà arxivat a la carpeta de l’escola per ordre alfabètic, cosa que agilitza molt els treballs de correcció i puntuació final, a més de permetre trobar-los fàcilment en cas de consulta o revisió. Les passes a seguir són: 1) Quan realitzeu un treball amb Open Oficce o Microsfot Oficce (word, power point, excel), heu d’anomenar i desar l’arxiu. El programa us preguntarà A ON i COM voleu guardar-lo. 2) Els programes canvien amb el temps, però totes les versions modernes, permeten llegir les antigues, però no a l’inrevés. Així, si a casa tenim un Word 1997 (.doc), no podrem llegir documents fets amb Word 2007 (.docx). En canvi, el Word 2007, pot llegir tots els antics. 3) Per poder llegir a casa (si tenim una versió més antiga) documents que fem a l’escola amb el Word 2007 (.docx), a l’hora de guardar-lo hem d’escollir el MODE COMPATIBILITAT (1997-2003), que té l’extensió (.doc). Així el podrem obrir en qualsevol ordinador que tingui instal·lat el programari Microsoft Oficce. 4) El nom de l’arxiu no és L’ASSUMPTE, NI EL CORREU ELECTRÒNIC. ÉS L’ARXIU. Cada document només pot tenir un nom d’arxiu. 5) A on posa: NOMBRE DE ARCHIVO, esborrarem el que ens dóna per defecte (que sol ser les primeres lletres o caràcters que hem escrit). 6) A continuació, posarem: COGNOM_NOM_TEMA i escollirem l’opció COMPATIBILITAT Word 1997-2003. És recomanable, posar COGNOM 1_COGNOM2_NOM_TEMA, si sabeu que a classe hi ha dos cognoms idèntics. 7) L’arxiu quedarà doncs així: Martínez_Cruz_JManuel_GARRAF, 8) Així, nosaltres sabem ràpidament qui l’envia i quina és l’activitat. A més a més, queden automàticament llistats a les nostres carpetes.

Consulteu amb el professor si és possible fer pràctiques a les aules d’informàtica, en funció d’horaris i disponibilitat.

Moltes gràcies Tòfol Tobal


Professor Àrea de Ciències Socials CFA Les Roquetes/SPR Febrer 2013

INSTRUCCIONS SUPORT ON LINE 2013  

Tutorial de les eines on-line aplicables a les Ciències Socials

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you