Rondom Valkenswaard uitgave 50 september 2019

Page 1

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL EN SCHAFT

NR

|50

JUBILEUMEDITIE!

je om de oren…

ACTIES vliegen

de herfst in

SAMEN

1


RET

4

Stichting Het Onbezorgde Kind

32 Vogelverschrikkerfestival

6

Stichting Valkenswaard Marketing

33 Rondom zorg

8

Koolen Valkenswaard

34 Visgerechtje

12 Yvonne Pril

35 Mooi Jezelf bij Sanne

Redactie en verkoop Kirsten Dortmans-Cuijten info@rondomvalkenswaard.nl www.wowreclame.nl

14 Steakhouse Beer and Beefs

37 Rondom wonen

16 Rondom mode

38 Sport + Revalidatie De Wedert

17 Solange Fotografie

42 Duisenburgh

19 Rondom food

44 Huidstudio Puur Ankie

20 Verhagen Witgoed

47 Nog Steeds Hip Kinderkleding

22 Rondom de cover

48 Ego Novi

Eindredactie Chris Elbers info@escrito.nl

23 Caravan- &

51 Rondom health

24 Harmonie De Dommelecho

54 Rondom jubileumacties

Fotografie Jurgen van Hoof Aangeleverde foto’s

25 Rondom cijfers

57 Stichting De Boodschappenmand

Teksten Chris Elbers Karin van Berkel Annick Zegers Lex Janssen Aangeleverde teksten Totale oplage 14.500 stuks Verspreidingsgebied Valkenswaard Dommelen Borkel en Schaft (binnen de bebouwde kom) Adverteren? Ook voor uw bedrijf of onderneming biedt Rondom Valkenswaard effectieve mogelijkheden. Wij bieden voor iedereen een passende promotie. |50

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL EN SCHAFT

NR

ARIE EN SILVESTER WIE?! VR 15 NOV

CABARET

KIEV BALLET Carmen DI 17 DEC

DANS

SESAMSTRAAT LIVE! Een Wereld Vol Fantasie

RET

MA 23 DEC

JEUGDTHEATER (2+)

r 2018

Geklungel in de jungle

ZIEK

ZO 29 DEC

ERNST, BOBBIE EN DE REST JEUGDTHEATER (4+)

Nar.Nl

10 Halloween

ACTIES vliegen je om de oren…

26 Rijschool Jan Heezen

Twitter.com/ @rondomVswaard instagram.com/ rondomvalkenswaard

Valkenswaard 59 Frans de Kinderen

29 Scholengemeenschap Were Di

62 Van Mossel Valkenswaard

30 Column Veldsink

65 Ladyline Valkenswaard

31 TyreService Valkenswaard

66 Gespot

AGENDA Oktober 2019 1 oktober 4 oktober 5 oktober 5 oktober 6 oktober 12 t/m 20 oktober 13 oktober 14 t/m 18 oktober 20 oktober 22 oktober 25 t/m 27 oktober 25 oktober t/m 3 november 27 oktober 31 oktober

Lancering Stichting HiepHiepHoera (Valkenswaard) Dierendag Oktoberfest (Sporthal De Belleman) Vlooienmarkt Scouting Sint Maarten en Scouting Stefanus Paddenstoelentocht (Valkenswaard) Vogelverschrikkersfestival 2.0 (Frans van Bestpark, Valkenswaard) Pruuvenemert (De Markt , Valkenswaard) Herfstvakantie Op Herhaling (Opperheide, Valkenswaard) BVC Avond van de dialoog Brabantse Bonte Avonden (Cafe-zaal Lavrijssen, Valkenswaard) Circus of Torment (Frans van Bestpark, Valkenswaard) Koopzondag (Centrum Valkenswaard) Halloween

November 2019

SAMEN

Facebook.com/ rondomvalkenswaard

52 Valkenhof

28 Hairstudio Sincero

de herfst in

© Copyright WOW Reclame- en mediabureau Alle rechten voorbehouden. Niets van het ontwerp of vormgeving, foto’s, teksten, ideëen, concepten of andere inhoud van dit magazine mag worden verveelvoudigd, gekopieerd of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van WOW Reclame- en Mediabureau.

by Restaurant Eden

AanhangwagenService Valkenswaard

JUBILEUMEDITIE!

Neem gerust contact met ons op. info@wowreclame.nl

2

INHOUD

Een uitgave van: WOW! Reclame- en mediabureau J.F. Kennedylaan 14 5555 XD Valkenswaard +31(0)6 107 359 55 +31(0)40 820 02 20

Opmaak Patricia Hanssen-de Laat design@rondomvalkenswaard.nl

UITGAVE 50 SEPTEMBER 2019

EGE

COLOFON

2 november 5 november 9 t/m 17 november

Heul Valkenswird zingt Hazes (Du Commerce, Valkenswaard) BVC Avond van de dialoog Nationale Kunstweek (o.a. Nederlands steendrukmuseum, Valkenswaard)

16 november 24 november

Intocht Sinterklaas (De Markt, Valkenswaard) Koopzondag (Centrum Valkenswaard)

December 2019 1 december 5 december 11 december 14 december

Koopzondag (Centrum Valkenswaard) Sinterklaas Start Valkenswaard on Ice (De Markt, Valkenswaard) Groot Striepersgat Liedjesfestival (Du Commerce, Valkenswaard)


KIRSTEN #Nummer 50! # Mijlpaal! # Trots! # Dankbaar! Daar is ie dan: de 50e editie van Rondom Valkenswaard! Een heuglijk feit waar ik en mijn teamleden natuurlijk best wel een beetje trots op zijn. Een ding is zeker: we hebben alles uit de kast gehaald om dit extra dikke nummer van een feestelijk tintje te voorzien. En dat zie je niet alleen terug op de cover van deze jubileumeditie. Verderop in deze uitgave vind je ook de nodige aantrekkelijke acties van een aantal zeer gewaardeerde adverteerders en participanten. Ik zou dan ook zeggen: blader snel door naar de pagina’s 54, 55 en 56 en profiteer van al het voordeel! Vanaf het eerste nummer voorzien we onze lezers in de regio Valkenswird van leuke nieuwtjes, acties, verhalen en boeiende bedrijfspresentaties. Tegelijk dragen we ook goede doelen en stichtingen graag een warm hart toe. Het resultaat daarvan zie je telkens weer terug in het leukste en mooiste huis-aan-huismagazine van ons dorp. Elke editie proberen we van de Rondom een gevarieerd en kleurrijk geheel te maken dat bij jong en oud in de smaak valt. Een blad ook dat je op verschillende plaatsen tegenkomt: in je eigen brievenbus, maar ook in cafés, restaurants, op de leestafel bij de huisarts en het theater. De Rondom hoort erbij, altijd en overal!

HERSBACH JOVIJN

PAGINA 32

KATERN 8 PAGINA’S

VOGELVERSCHRIKKERFESTIVAL

Deze 50e editie is een heuse mijlpaal. Mijn dank gaat dan ook uit naar onze lezers, adverteerders, bezorgers en mijn enthousiaste team dat het elke keer weer flikt om mij (en hopelijk ook jou) te verblijden met een prachtig eindresultaat. Tegelijk vormt dit jubileumnummer het startschot voor alles wat nog gaat volgen. Daarvoor hebben we alweer de nodige ideetjes, plannen en initiatieven in gedachten... Ik zou dan ook zeggen: blijf ons volgen. Via dit magazine en onze Facebookpagina. Wij gaan er eentje op drinken. Proost!

3


IEDER KIND VERDIENT EEN KINDERFEEST! DAT VINDT U TOCH OOK? EEN KINDERFEESTJE IS NIET VOOR IEDER KIND WEGGELEGD. OUDERS DIE HET FINANCIEEL NIET ZO BREED HEBBEN, KUNNEN HET VAAK NIET BETALEN. STICHTING HET ONBEZORGDE KIND ZORGT ERVOOR DAT ELK KIND IN VALKENSWAARD EEN KINDERFEESTJE KAN GEVEN. DE STICHTING REGELT DE FINANCIËLE MIDDELEN, DE OUDERS DE ORGANISATIE VAN HET FEEST.

“Mijn hart ligt bij kinderen”, zegt Miriam Bezemer-van Boldrik, oprichtster van Stichting Het Onbezorgde Kind. “Al van jongs af aan wist ik dat ik bezig wilde zijn met de ontwikkeling van kinderen. Daarom ben ik ook in het onderwijs terechtgekomen en heb ik jaren voor de klas gestaan. Later ben ik als Intern Begeleider verdergegaan. Het coachen van kinderen is een van mijn passies. Ik ben fijn opgegroeid, heb een onbezorgde jeugd gehad. Dat gun ik andere kinderen ook. Het liefst zet ik me dan ook in voor kinderen die net iets meer nodig hebben.”

Diverse soorten feestjes Om te bepalen wat er nodig is voor een kinderfeest, gaat Miriam eerst op bezoek bij het gezin. Tijdens zo’n bezoek bespreekt zij met de ouders en het kind wat de wensen zijn en wat past binnen het budget van € 75,- dat de stichting Het Onbezorgde Kind ter beschikking stelt. Er zijn diverse mogelijkheden. Vooral een kinderfeestje bij Monkey Town Valkenswaard is favoriet, maar Miriam werkt ook samen met andere partners, zoals Rolschaatsbaan de Dennenberg, Bowlingbaan Valkenswaard en Harba Lorifa Adventure Golf Valkenswaard. “Alle partners, bijna allemaal afkomstig uit Valkenswaard, dragen hun steentje bij, waardoor ik leuke kinderfeestpakketten aan kan bieden. Maar als mensen andere wensen hebben, is dat ook bespreekbaar. Mits het maar binnen het budget valt. Sinds ik gestart ben in februari, heb ik al bijna dertig kinderen kunnen verblijden met een kinderfeest!”

4

Stichting Leergeld Miriam werkt samen met Stichting Leergeld Valkenswaard. Deze stichting wil sociale uitsluiting voorkomen door kinderen te stimuleren mee te doen met activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie in het geval hun ouders dit niet zelf kunnen betalen. “Door samen te werken met Stichting Leergeld weet ik welke gezinnen in aanmerking komen”, zo vertelt Miriam. “De samenwerking verloopt erg prettig. Ik kan bij de stichting terecht met vragen en voor advies en zij helpen mij met het verspreiden van mijn folder, zodat die bij de juiste mensen terechtkomt.”

Financiële steun “De kinderfeestjes worden nu, in de startfase, volledig gefinancierd door mijn familie. Zij juichen dit initiatief van harte toe en zullen het in de toekomst ook blijven steunen. Wel zou ik graag zien dat dit initiatief door heel Valkenswaard wordt gedragen. Dat meer bedrijven/ particulieren financiële steun bieden, zodat ik nog meer kinderen blij kan maken met een kinderfeest.”


|

S T I C H T I N G

H E T

O N B E Z O R G D E

K I N D

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

WORD OOK VRIND VAN EEN KIND En bezorg een kind een fijn kinderfeest! Meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@onbezorgdekind.nl. Ook nieuwe partners voor de organisatie van leuke activiteiten zijn van harte welkom. Wilt u meer weten over Miriam en Stichting Het Onbezorgde Kind? Kijk dan op www.hetonbezorgdekind.nl of stuur een e-mail naar info@onbezorgdekind.nl. Bellen kan ook (06 - 14 55 60 25).

Stichting Het Onbezorgde Kind Miriam Bezemer van Boldrik Valkenswaard T. 06 - 14 55 60 25 info@hetonbezorgdekind.nl

Volg ons:

www.hetonbezorgdekind.nl

5


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

Inge Reijnders en Cor Driessen

|

S T I C H T I N G

VA L K E N S W A A R D

M A R K E T I N G

V.l.n.r.: Cor Driessen, Inge Reijnders en Jef van Stratum

ALLEEN GA JE SNELLER,

MAAR SAMEN KOM JE VERDER OM GROEN EN ACTIEF VALKENSWAARD NÓG LEUKER EN GEZELLIGER TE MAKEN, HEEFT VORIG JAAR EEN VIERTAL PARTIJEN DE HANDEN INEEN GESLAGEN OM EEN GEZAMENLIJKE DOELSTELLING TE REALISEREN. DEZE SAMENWERKENDE ORGANISATIES, HET VVV, STICHTING CENTRUMMANAGEMENT VALKENSWAARD, STICHTING VALKENSWAARD MARKETING EN DE GEMEENTE VALKENSWAARD, KIJKEN TERUG OP DE VEELBELOVENDE START EN BLIKKEN VOORUIT NAAR EEN NÓG AANTREKKELIJKER VALKENSWAARD. De dorpskernen Valkenswaard, Borkel en Schaft en Dommelen liggen in de groene achtertuin van Brainport en vormen het bourgondisch hart van de Nederlandse Kempen. Voortbordurend op het DNA van Valkenswaard werken verschillende instanties intensief met elkaar samen om alles wat er in ons dorp gebeurt goed met elkaar af te stemmen. Deze samenwerking komt het duidelijkst naar voren met de website VisitValkenswaard, waarin elke geleding een gedeelte van de inhoud voor haar rekening neemt. Elke twee weken zitten Cor Driessen (Stichting Valkenswaard Marketing), Jef van Stratum (Centrummanagement), Inge Reijnders (VVV) en Lizette Geeris (Gemeente Valkenswaard) rond de tafel. Wat wordt er aan die tafel zoal besproken?

6

Thema’s: stippen aan de horizon “Onze doelstellingen zijn divers, maar kennen wel een grote gemene deler”, vertelt Cor. “Door een intensieve samenwerking zijn we altijd op de hoogte van elkaars initiatieven en kunnen we in Valkenswaard de geplande - en nog te plannen - activiteiten goed en steeds beter op elkaar afstemmen. Dat is niet alleen handig, maar ook noodzakelijk als we een aantrekkelijk programma willen bieden aan zowel onze eigen inwoners als aan toeristen én potentieel geïnteresseerden die in een straal van 50 kilometer rondom Valkenswaard wonen.” Jef noemt voorbeelden: “We werken eenduidig en themagericht. Zo zijn we vorig jaar gestart met het topic ‘Valkenswaard O’Nice’. De winterse entourage in

|


|

X

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

MIS DE FOTO’S NOG

het hele centrum, maar ook daarbuiten, zorgde voor herkenning en enthousiasme bij het publiek en ook de ondernemers in het dorp haakten aan. Dat straalde kracht en verbinding uit. Om die aantrekkingskracht en daarmee ook het economisch functioneren van ons dorpshart te versterken, bedachten we aansluitend het lente- en zomerthema ‘Valkenswaard Springlevend’.”

Kleurrijk Valkenswaard Het creëren van een toekomstbestendig centrum met een kwalitatief hoge invulling van de openbare ruimte krijgt verder smoel met weer een volgend thema. Inge: “Vanaf nu tot aan begin december staat ‘Kleurrijk Valkenswaard’ centraal. Met haar bonte en fleurige kleuren vormde het Bloemencorso de aftrap en steeds meer ondernemers en lokale organisaties doen mee. Zo blijven we, in gezamenlijkheid, steeds iets moois brengen.” Alle banieren zijn weer vervangen en ‘VisitValkenswaard’ geeft een actueel overzicht van alle geplande activiteiten. Jef wil er wel eentje noemen, want hij is trots op de ondernemers die zich niet alleen betrokken voelen, maar die ook de samenwerkingspartners voeden met ideeën. “Zesentwintig zelfstandig ondernemers op het gebied van mode verzorgen samen een gezamenlijke advertentiecampagne. Dat moet bezoekers trekken en het heeft daarnaast natuurlijk ook een aantoonbare spin-off naar andere winkels en horeca.” Vanaf december keren de thema’s telkens terug. Zo zal O’Nice de koudste maanden van het jaar weer gaan verwarmen en wordt Valkeswird, steeds meer, the place to be voor de echte levensgenieters in en rondom Valkenswaard.

Stichting Valkenswaard Marketing Markt 19A 5554 CA Valkenswaard www.visitvalkenswaard.nl

Volg ons:

7


KOOLEN VALKENSWAARD: NIEUWE LOOK, VERTROUWD ADRES

KOOLEN VALKENSWAARD GAAT VOLOP MET DE TIJD MEE. DAARVAN GETUIGT NIET ALLEEN HET RUIME ASSORTIMENT WITGOED, INBOUWAPPARATUUR, KLEIN HUISHOUDELIJKE APPARATEN EN TV’S. OOK ALS HET GAAT OM UITSTRALING WORDT ER ALLES UIT DE KAST GEHAALD OM VOOROP TE BLIJVEN LOPEN. DE NIEUWE HUISSTIJL, ONDER MEER TOEGEPAST OP HET WINKELFRONT, DE SERVICEWAGEN EN DE BEDRIJFSKLEDING, ZORGT IN DAT KADER VOOR EEN FRISSE, EIGENTIJDSE LOOK WAARMEE DE ELEKTRONICASPECIAALZAAK OOK QUA PRESENTATIE HET VERSCHIL MAAKT

Jos Koolen en Patrick

RICHTING DE TOEKOMST...

8


|

K O O L E N

VA L K E N S W A A R D

Onder het gerestylde gezicht van Koolen Valkenswaard staat de signatuur van JA! reclame & styling. Het bureau verzorgde niet alleen de nieuwe huisstijl, ook de belettering van de bedrijfswagen - met op de achterzijde een afbeelding van de bekende Henry-stofzuiger - komt uit de koker van het Valkenswaardse signbedrijf. Het resultaat mag er zijn. “We hebben bedrijfsbreed een nieuwe look gekregen”, aldus Jos Koolen, die samen met zijn vrouw Angelique en Patrick de winkel runt. “Fris, eigentijds en prima passend bij onze business. Voor de rest is alles bij het oude gebleven. We gaan qua service en persoonlijke aandacht nog altijd voor het allerhoogste en bieden nog steeds een verrassend en vriendelijk geprijsd totaalassortiment. Daardoor kunnen we ons prima meten met internetshops en zijn we in staat om in veel gevallen een concurrerende prijs afgeven. Dus waarom verder zoeken?”

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Topservice Met Koolen Valkenswaard speel je altijd op safe. Service? Dát woord wordt er steevast met een hoofdletter geschreven. En is de keus eenmaal gemaakt, dan kun je rekenen op een tiptop garantie en een snelle, kosteloze bezorging aan huis. “Patrick en/of ik zorgen er vervolgens voor dat het apparaat netjes wordt geplaatst en aangesloten”, aldus Jos. “In sommige gevallen gebeurt dat tegen een kleine meerprijs. Er komt in ieder geval altijd een bekend gezicht aan de deur. Maar ook als het gaat om de inbouw van apparatuur zorgen we voor een puike performance. Daartoe werken we al vele jaren samen met een ervaren vakman die het inmeten en de plaatsing voor zijn rekening neemt. Met onze eigen technische dienst maken we het verhaal af. Ik zou dan ook zeggen: kom eens langs bij Koolen Valkenswaard, daar waar het winkelen op de Eindhovenseweg écht begint!”

Ruime variatie en keus Noem een apparaat waar een stekker aan zit, en de kans is meer dan groot dat je het vindt binnen de ruim bemeten winkel aan de Eindhovenseweg. Witgoed, inbouwapparatuur, klein huishoudelijke apparaten, de nieuwste QLED- en OLED-tv’s, allerhande accessoires: bij Koolen grijp je niet snel mis. Bovendien zijn de keuzemogelijkheden recent weer verder uitgebreid. “Naast Bosch, AEG, Hisense en Beko hebben we voortaan ook de wasautomaten en wasdrogers van Siemens en het Zwitserse topmerk Schulthess in huis”, vertelt Jos. “Daarnaast is sinds kort het programma volautomatische koffieapparaten stevig vergroot. Met onder andere de merken Gaggia, De’Longhi en Siemens maakt ons dat tot dé koffiemachinespecialist van Valkenswaard en omstreken. Verder hebben we het grootste assortiment stofzuigers in de regio, waarvan de vrolijke Henry en Hetty-stofzuigers wellicht de bekendste zijn. En ook op het vlak van bijvoorbeeld internet- en DAB+-radio’s slaag je hier. Datzelfde geldt voor bluetooth speakers. Van klein tot groot, we hebben een grote sortering.”

UW VLOER WEER SPIC EN SPAN? Via Happy cleaning, het verhuurconcept van Numatic, verhuurt Koolen Valkenswaard diverse vloerbehandelingsmachines om vloeren te reinigen en te onderhouden. “Een geweldige en bovendien unieke dienst in de regio”, aldus Jos.

Koolen Valkenswaard Eindhovenseweg 64 5554 AD Valkenswaard T. 040 - 201 30 16

Volg ons:

info@koolenvalkenswaard.nl

9


Halloween POMPOEN MAKEN Wat heb je nodig? • Een p

ompoen • Een stift • Klein sch erp mesje met een sc herpe pun • Waxineli t chtje • Optionee l: een voorb eeldgezich stencils om tje of na te teken en of over te trekken

W

at voor pompoen heb je nodig?

10

Uiteraard heb je een (oranje) pompoen nodig. Het liefste is de pompoen zo hoog mogelijk om het makkelijk te maken een deksel en gezicht uit te snijden. Ook wil je dat je pompoen zo weinig mogelijk lelijke plekken aan de buitenkant heeft. Hieraan kun je herkennen dat je een gezonde pompoen hebt. Dit is handig, omdat je wil dat je uitgesneden kunstwerk zo lang mogelijk mooi blijft.


|

H

H A L L O W E E N

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

oe Hoe maak je jouw Halloweenpompoen? Stap 1. Teken je design op de pompoen met de stift. Teken ook waar je het ‘deksel’ wil hebben. Stap 2. Snijd met een scherp mes het deksel er schuin vanaf. Stap 3. Til het deksel eraf. Stap 4. Schep zaden en draden eruit (je kunt de pitten eventueel wassen, drogen en gebruiken). Stap 5. Snijd nu het gezichtje er van buiten naar binnen uit. Doe dit door het mes er schuin van bovenaf in te steken. Stap 6. Plaats een waxinelichtje in de pompoen. Doe dat zonder deksel en laat de kaars niet onbeheerd achter. Een elektrisch waxinelichtje is nog beter.

Let op: de pompoen is vrij hard e n je mes s c h e rp . Wees voo rzichtig e n la a t kinderen dit niet do en!

TIP: Omdat Halloween op 31 oktober wordt gevierd, is het belangrijk dat je pompoen tegen die tijd nog staat. Je kunt het beste naar een mooie pompoen zoeken, circa een week voor Halloween. De pompoen zal ongeveer 1 à 1,5 week goed blijven. Daarna kun je de pompoen weggooien ;-). 11


“AL 25 JAAR COACH IK MENSEN NAAR EEN HEALTHY EN HAPPY WEIGHT” JE WORDT ER AL BLIJ VAN ALS JE ER BINNEN KOMT, IN DE WINKEL VAN YVONNE PRIL. IN HET MONUMENTALE PAND AAN DE PRACHTIGE EERSELSE MARKT WAAN JE JE IN EEN KRUIDENIERSWINKEL UIT GROOTMOEDERS TIJD. DE KLASSIEKE PANEELDEUREN, DE ZWART-WIT GEBLOKTE VLOER, HET ZIET ER GEWELDIG UIT. HET ADEMT SFEER EN GASTVRIJHEID. OP HET OOG EEN HEEL MOOI VORMGEGEVEN MAAR VERDER ‘GEWONE’ GRUTTERSWINKEL, MET PRODUCTEN ZOALS JE NU EENMAAL AANTREFT IN ZO’N ZAAK. EN TOCH LIGT HET NET EVEN ANDERS: HET ASSORTIMENT BESTAAT UIT LOUTER KOOLHYDRAATARME PRODUCTEN. DAT IS WAAR VOEDINGSCOACH YVONNE PRIL MEE WERKT. MET DAT ASSORTIMENT ALS BASIS COACHT ZE HAAR CLIËNTEN NAAR EEN GEZONDERE LEVENSSTIJL.

12


|

Y V O N N E

P R I L

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

KORTINGSACTIE Wilt u uw vakantiekilo’s kwijt? Maak dan gebruik van de speciale kortingsactie: als nieuwe klant krijgt u 10 procent korting op een zogeheten startbox (een basisvoedingspakket) van Kyalin, inclusief recepten. De lichaamsanalyse is gratis.

Ze mag dan tegenwoordig in Eersel gevestigd zijn, het zou zomaar kunnen dat u haar kent uit het Valkenswaardse. In het verleden werkte ze hier in een sportcentrum als groepslesdocent en voedingscoach en bouwde ze een trouwe klantenkring op. Maar terug naar Eersel. Een winkel vol gezonde producten in combinatie met voedingscoaching. Het principe is eigenlijk vrij eenvoudig: als mensen de producten kopen, is de coaching gratis. Het assortiment (van het merk Kyalin) omvat een hele reeks producten, van ontbijt tot avondeten, inclusief gezonde tussendoortjes. Dat illustreert ook Yvonnes principe: eten moet een feestje zijn, ook voor wie wil afvallen! En afvallen mag geen straf zijn, want dan houden mensen het niet vol. Voorop staat natuurlijk dat dat afvallen verantwoord moet gebeuren. Met volwaardige ingrediënten en volwaardige maaltijden. Dus geen hap-snap-eiwitshakes of iets dergelijks, nee: goed eten, gezond eten en uitgebalanceerd eten. Naast Kyalin voert Yvonne overigens ook exclusief het merk Slim Diet, dat vooral op sporters is gericht.

behoefte aan hebben, niet alleen tijdens het coachingsgesprek. Zoals die keer toen ze een appje kreeg van een klant die in een restaurant zat en twijfelde over de geschiktheid van het menu. Ze appte een op maat gesneden voedingsadvies terug. Zoals gezegd: de coaching is gratis. En die blijft gratis, ook tijdens de zo belangrijke nazorg. Want dát is haar grote kracht. Ze blijft haar klanten begeleiden. Ze weten zich altijd gesteund, ook in de moeilijke fases van het afvallen.

Lichaamsanalyse Hoe gaat het in zijn werk? U meldt zich bij Yvonne via bijvoorbeeld haar website of haar Facebook-pagina. Dan volgt eerst een intakegesprek. “Ik vind het belangrijk om mijn klanten te leren kennen”, aldus Yvonne. “Pas als ik op de hoogte ben van hun eetgewoonten en levensstijl kan ik een persoonlijk advies geven.” Daarna maakt ze een lichaamsanalyse, om ook de oorzaken van de gewichtstoename te kunnen beoordelen. “Het afvallen zelf is belangrijk, maar het achterhalen van de oorzaak natuurlijk ook”, zegt ze. Om het gevreesde jojo-effect te voorkomen, moet de oorzaak van de gewichtstoename aangepakt worden.

Bereikbaar Op basis van het intakegesprek en de lichaamsanalyse wordt het coachingstraject gestart. Dat traject omvat wekelijkse coachingsgesprekken, deels aan de hand van het voedingsdagboek dat door de klant wordt bijgehouden.In de praktijk gaat haar begeleiding vaak nog verder. Ze is altijd bereikbaar voor haar klanten, laat zich niet leiden door een starre 9-tot-5-agenda. Ze helpt ze vooruit als ze daar

Yvonne Pril Markt 51 5521 AK Eersel T. 06 - 43 87 46 15 info@yvonnepril.nl

Volg ons:

www.yvonnepril.nl

13


BIJ BEER AND BEEFS

DRAAIT ALLES OM GEZELLIGHEID AAN AMBITIE GEEN GEBREK. DE GEBROEDERS ERIK EN JEROEN VAN OOSTERHOUT BESCHIKKEN OVER EEN GEZONDE DOSIS VOORTVARENDHEID. BEGIN DIT JAAR OPENDEN ZIJ AAN DE MARKT IN VALKENSWAARD HUN TWEEDE STEAKHOUSE BEER AND BEEFS. DE BOTERMALSE BIEFSTUKJES VINDEN INMIDDELS HUN WEG NAAR DE LIEFHEBBERS VAN GRILLSPECIALITEITEN EN OOK DE SPECIAALBIERTJES KIETELEN DE SMAAKPAPILLEN VAN GEPASSIONEERDE INNEMERS. MAAR ER IS MEER.

14


|

S T E A K H O U S E

B E E R

A

A N D

AN

|

B E E F S

BIE DI

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

N G

KIJK OP PAGINA 55 VOOR DE SPEC TACULAIRE LUNCHACTIE VAN STEAKHOUSE BEER AND BE EFS

Het concept van Beer and Beefs hebben de Astenaren exact gekopieerd van hun gelijknamig bedrijf in Heusden. Het succes van de combinatie beleving-aandacht-medewerkers komt voor een belangrijk deel door de gastvrije wijze van invulling door de eigenaars. “En door de wensen en reacties van onze gasten natuurlijk”, zegt Jeroen, die barst van de ideeen, maar inmiddels weet dat geduld een schone zaak is.

Lekker en góed eten “Onze chateaubriand scoort dikwijls extra punten. Het vlees is afkomstig van de haas van een rund en ik ken geen chefs die het beter bereiden dan de onze. Écht. We serveren hier trouwens niet de beste, maar de állerbeste spareribs. Zoete en pittige. Zelfs ík hoor niet wat er exact in de marinade zit en wat de precieze bereidingswijze is. Maar dat hoeft ook niet, want zolang de gasten er enthousiast over zijn is het prima.” Beer and Beefs is zeven dagen per week open. Van ’s ochtends 10.00 uur totdat ’s avonds de laatste gasten het pand verlaten.

De lunch. “Naast dineren, koffiedrinken en borrelen, zetten we in Valkenswaard extra in op de lunch. Van een lekker luxe broodje zalm tot een tosti XL, een goedgevuld vissoepje of de befaamde clubsandwich kip: wij zetten het tot 17.00 uur op tafel. Voor de liefhebbers, of voor de mensen die het gewoon eens willen proberen, past hier natuurlijk een lekker speciaalbier bij. Kan prima bij de lunch. We hebben zo’n 45 verschillende biertjes. We kunnen bij ieder gerecht een passend ander bier adviseren. Vind je het toch niet lekker? Dan kost het je niets en ruilen we het betreffende biertje graag om voor een ander. Lunchen is een gezonde gewoonte en guilty pleasures, op zijn tijd, moeten dan ook best eens kunnen. Kies daarom ook eens voor onze Bourgondische vleeskroketten. Lekker hoor, met een flinke lik mosterd erbij.”

Het team Jeroen is blij met zijn medewerkers: “Ruud van Berlo is onze bedrijfsleider en ons verlengstuk op het gebied van gastheerschap. Op primetime is hij altijd in de zaak aanwezig. Maar wij vinden ons hele team belangrijk. Ons gastvrijheidsconcept valt of staat met hun inzet en houding. Onze medewerkers vergeten nooit om met de gasten te blijven communiceren. Dat gaat dan over de bierkaart, de supersmaak van de spareribs of over de foodselfies die ze op Instagram willen posten. Onderling is de sfeer goed; we vinden ons werk hier allemaal hartstikke leuk. En dat zien de gasten. We steken veel energie in onze medewerkers, want wij zijn ervan overtuigd dat dit terug komt bij onze gasten!

Entertainment Wat vinden mensen leuk, waar hebben ze behoefte aan? Dat verandert met de tijd natuurlijk. Maar komend jaar staat zeker de biercantus weer op het programma. En er staat meer op stapel. Jeroen: “We organiseren een ludieke bingo, een magic dinnershow en de eerstvolgende pubquiz is op 7 oktober. Tijdens het diner, ja. Want er moet in een steakhouse natuurlijk wel gegeten worden.”

Steakhouse Beer and Beefs Markt 22 5554 CC Valkenswaard T. 040 - 202 73 48 valkenswaard@beerandbeefs.nl

Volg ons:

www.beerandbeefs.nl/valkenswaard

15


| Di R O Lucca N D O M V draait A L K E N S W alles A A R D | jou! X | Bij om

i ao Bella Cameltinten ONZE MERKEN:

Goldbergh Liu Jo Jc Sophie Caroline Biss H2O Italia Twinset official Yaya the brand Jane lushka Arma Leder Cambio Mac Patricia Pepe Morgan enz...

Hippe ruit ONZEKER OVER JEZELF OF TWIJFEL JE OVER JE KLEDING(STIJL)? Neem dan je favoriete kledingstuk mee naar Di Lucca Moda (op afspraak is ook mogelijk). Angele of een van haar collega’s kijkt dan hoe je dit het mooist kunt combineren met een modieus artikel uit de winkel. Zo kun je je oude garderobe of fijnst zittende kleding combineren met een nieuw trendy kledingstuk, dan ben je verzekerd van een hippe outfit. En dit allemaal bij Di Lucca Moda in Valkenswaard.

Di Lucca team! ARRIVEDERCI, CIAO!

16

#CAMELTINTEN #HIPPE RUIT #BLOEMEN- EN DIERENPRINTS

RONDOM

Prettige verkoopstylisten die de leukste combinaties maken, met kleding waarin jij je prettig voelt. Kom de mooiste en betaalbare kleding passen in onze ruime en fijne paskamers waarin jij je een echte fashionista waant. Dat is shoppen bij Di Lucca Moda in Valkenswaard!

MODE


|

S O L A N G E

F O T O G R A F I E

|

R O N D O M

|

VA L K E N S W A A R D

SOLANGE MISDOM MAAKT PLAATJES VAN FOTO’S SOMMIGE MENSEN ZIJN IN DE GELUKKIGE OMSTANDIGHEID VAN EEN HOBBY HUN WERK TE MAKEN. SOLANGE MISDOM IS ER ÉÉN VAN. BEGIN SEPTEMBER MAAKTE ZE OFFICIEEL EEN BEGIN MET HAAR EIGEN FOTOSTUDIO IN VALKENSWAARD. DAARMEE GING NIET ALLEEN EEN LANG GEKOESTERDE WENS IN VERVULLING, DE START VAN SOLANGE FOTOGRAFIE IS OOK NOG EENS ERG VEELBELOVEND. DAT

BLIJKT

WANNEER

WE

HAAR

NOG PRILLE OEUVRE ONDER DE LOEP NEMEN...

De passie voor fotograferen was er altijd al. Serieuzer werd het vanaf het moment dat de geboren Maastrichtse de sportieve vorderingen van haar kinderen op beeld ging vastleggen. De volgende stappen waren al even logisch als vastberaden. Ze kocht een professionele spiegelreflexcamera, volgde diverse cursussen en verslond menig tutorial op YouTube. Toen ook nog het aantal verzoeken van anderen toenam om ook hún geliefden door Solange te laten fotograferen, was het besluit snel genomen: een eigen fotostudio aan huis. Een inspirerende plek waar ze haar ambities kan verwezenlijken...

Natuurtalent De lessen die Solange de afgelopen jaren op het gebied van fotografie volgde, hebben intussen prachtige resultaten opgeleverd. Haar portefeuille mag dan nog niet zo groot zijn als die van een doorgewinterd fotograaf, al snel blijkt dat we hier met een natuurtalent te maken hebben. Trots showt Solange de visuele creaties die ze de afgelopen jaren al maakte. Baby- en kinderfoto’s, portretten, kiekjes van dieren, zwangere vrouwen, er komt het nodige voorbij. Vastgelegd in haar eigen studio, op locatie bij de klant of in de vrije natuur. Donkere, mystieke foto’s (de specialiteit van het huis) wisselen kleurenprenten en nostalgisch getinte foto’s af. Wat de setting ook is, het resultaat is altijd origineel, verrassend en typisch Solange. Dat geldt ook wanneer ze uitrukt voor een trouwreportage en product- of bedrijfsfotografie. “Geen vraag is me te gek”, zegt ze. “Wat de klant ook wenst, alles is bespreekbaar. Waar het om gaat is dat de mensen tevreden zijn en waar voor hun geld krijgen.” Nadat een shoot achter de rug is, omvat die ‘waar’ standaard tien digitale foto’s tegen een gunstig tarief. “Ook qua prijs wil ik het verschil maken. Ik ben nét op weg, maar heb er geweldig veel zin in om dit avontuur tot een succes te maken. Voor mijn klanten én mezelf.”

Solange Fotografie Eindhovenseweg 60a 5554 AD Valkenswaard T. 06 - 46 17 27 37

Volg ons:

www.solangefotografie.nl

17


RAAMDECORATIE - PVC VLOEREN - LAMINAAT - VLOERBEDEKKING - HORREN - VLOERKLEDEN OP MAAT

18


Robin Groos en Herman Cooijmans zijn sinds dit jaar de trotse eigenaars van Restaurant Eden. Het verhaal gaat dat het jonge bedrijf haar gasten nu al - en steeds opnieuw - smaakvol weet te verrassen. De doelgroep? Iedereen die van lekker eten houdt!

EXCELLENT GASTHEERSCHAP

IS EEN KUNST

RONDOM

FOOD

RESTAURANT EDEN

OPRECHTE AANDACHT, HARTELIJKHEID EN GEREGELD EEN GENIAAL IDEE: HET MAAKT JE AUTHENTIEK. EEN KWALITEIT DIE, ZONDER AARZELING, VAN TOEPASSING IS OP ROBIN GROOS. DE GASTGEDREVENHEID VAN DE COMPETENTE SOMMELIER IS GEEN AANGELEERDE. VAN

GOEDWILLENDE

OBER

IN

EEN

EETCAFÉ

TOT MOODMAKER IN ZIJN EIGEN RESTAURANT: DE AFGELOPEN 10 JAAR ZIJN ROBINS VISIE EN VAARDIGHEDEN STERK ONTWIKKELD. Te vaak gaat het in de horeca nog te weinig daadwerkelijk over mensen. Gastbeleving draait niet alleen om de heerlijkste producten of om de beste diensten: verbindingen aangaan met anderen en investeren in de opbouw van relaties, daar gaat het om in de gastvrijheidssector. Herman Cooijmans en Robin Groos weten dat.

Prikkels zorgen voor balans “Ik zat nooit ergens écht op mijn plek. In de schoolbanken al niet”, vertelt Robin met een glimlach. “Altijd had ik de behoefte aan prikkels en pas toen ik in de horeca ging werken, vond ik mijn draai. Overal rondom mij wordt nu mijn aandacht gevraagd. Door de gasten in het restaurant, vanuit de keuken en ook bij het bedenken en beoordelen van buitengewone wijn-spijscombinaties. Herman en ik zijn geen jongens die vasthouden aan het al ‘beproefde’; wij zoeken steeds naar vernieuwing. Dat past bij ons, maar inmiddels ook bij onze gasten, want ook zij verkiezen vaak de verrassing boven de voorspelbaarheid.”

Reizen en wijnen Toen Robin de gelegenheid kreeg zich meer te verdiepen in wijnen, bleek dat een schot in de roos. “Ik deed mee aan wijnwedstrijden en leerde proeven en herkennen. De lekkerste wijn? Dat wisselt steeds, want smaak is afhankelijk van het moment, persoonlijke beleving en zelfs van het gezelschap waarin je verkeert. Ik maak graag met anderen korte of wat langere reizen. Zo’n reis is echter altijd gelinkt aan wijn en ik bezoek dan ook altijd minstens één producent. Pas wanneer ik de informatie in de verschillende regio’s van de wijnboeren zelf krijg, leeft het voor mij.”

Verwondering is resultaat De eigenaars van Restaurant Eden bewegen en perfectioneren. Dat blijft. Robin organiseert daarom ook graag wijnproeverijen. “Vraag mij voor een themaproeverij of vraag me op locatie. Maar kom vooral ook proeven in ons restaurant. Vaak willen mensen hier niet weg en daarom blijven ze terugkomen, want we verwonderen hen graag. Telkens weer opnieuw.”

19


VERHAGEN WITGOED: UW PERSOONLIJKE WITGOEDSPECIALIST IN HARTJE VALKENSWAARD MÉÉR VIERKANTE METERS WINKELVLOER, EEN VERBETERDE UITSTRALING EN EEN RUIM BEMETEN PARKEERGELEGENHEID, RECHT VOOR DE DEUR. NA DE RECENTE VERHUIZING NAAR DE KAREL MOLLENSTRAAT ZUID 12 IN VALKENSWAARD IS VERHAGEN WITGOED ER IN ALLE OPZICHTEN OP VOORUITGEGAAN. EIGENAAR/DIRECTEUR WILLIAM VERHAGEN IS DAN OOK ERG IN ZIJN NOPJES OVER HET NIEUWE ONDERKOMEN VAN DE WITGOEDSPECIALIST. “MET ONZE NIEUWE WINKEL ANNEX SHOWROOM HEBBEN WE EEN PRACHTIGE STAP RICHTING DE TOEKOMST GEZET. EN DAAR PROFITEERT ONZE TROUWE KLANTENKRING VOLOP VAN MEE.” 20


|

V E R H A G E N

W I T G O E D

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Feestelijke opening

Was het vorige adres, Leenderweg 164f, al hét adres voor een ruim en vriendelijk geprijsd assortiment witgoedproducten van topkwaliteit, een deskundig advies, een razendsnelle levering en een uitmuntende service, binnen de nieuwe winkel van Verhagen Witgoed is alles aanwezig om de klant nóg beter te bedienen. Ongeacht of deze nu op zoek is naar een wasmachine, droogtrommel, koelkast, vriezer of een ander witgoedproduct, onderdeel of accessoire. “Met een totale oppervlakte van 565 vierkante meter hebben we aanzienlijk meer ruimte gekregen om onze producten netjes en overzichtelijk te presenteren”, zegt William, terwijl we een rondje maken door de eind juni geopende winkel. “Daar komt bij dat het complete pand casco is opgeleverd. Dat heeft ons de mogelijkheid geboden om ons nieuwe onderkomen geheel naar eigen inzicht in te richten. Daarbij hebben we met een scherp oog naar duurzaamheid gekeken. Zo ontbreekt binnen het pand een gasaansluiting en zetten we vol in op full electric. Verder beschikt de winkel over twee ingangen: een aan de Karel Mollenstraat Zuid en een vanaf het parkeerterrein aan het Gele Rijersplein. Kortom, we zijn er helemaal klaar voor om ook richting de toekomst onze vertrouwde topprestaties te kunnen leveren.”

Op zaterdag 21 september was tussen 16.00 en 19.00 uur iedereen van harte welkom om samen met het team van Verhagen Witgoed de officiële opening van de nieuwe winkel te vieren. Dat gebeurde natuurlijk onder het genot van een lekker hapje en drankje. Tijdens de festiviteiten werden de winnaars bekendgemaakt van de spectaculaire openingsactie die William Verhagen voor zijn klanten in petto had. Terwijl Rian uit Leenderstrijp maar liefst 649 euro van het door haar bestede aankoopbedrag retour ontving, won Astrid Lenders uit Valkenswaard een Whirlpool-wasmachine ter waarde van 499 euro. Dit tot groot genoegen van William Verhagen. “We hebben de grootste waardering voor onze klanten. Zij hebben ons tenslotte gemaakt tot wie we zijn én graag willen blijven, ook op de nieuwe locatie: uw persoonlijke witgoedspecialist van de Kempen.”

Verschil Verhagen Witgoed mag zich met recht ‘Uw persoonlijke witgoedspecialist van de Kempen’ noemen. In de splinternieuwe winkel blijkt dat nog maar eens. Niet alleen staat hier het XXL assortiment, bestaande uit zowel losstaande als inbouwapparatuur, overzichtelijk te pronken, ook op andere vlakken maakt het enthousiaste team van Verhagen Witgoed duidelijk het verschil. Onder meer via de persoonlijke klantbenadering en een tiptop service (ook aan huis). Verder bezorgt het bedrijf vrijstaande apparaten binnen de regio geheel gratis. Inclusief de installatie ervan, op elk gewenste plaats. “Wanneer de klant dat wil, nemen we zelfs het oude apparaat mee retour”, aldus William. “Ook dat doen we kosteloos, mits anders vermeld. En mocht er sprake zijn van een technisch mankement, dan is onze eigen servicemonteur in no time paraat. Kunnen we het probleem niet verhelpen of wordt reparatie te kostbaar? Dan betalen we de voorrijkosten terug wanneer de klant besluit om bij ons een vervangend apparaat te kopen.”

Verhagen Witgoed Karel Mollenstraat Zuid 12 5554 CH Valkenswaard T. 040 - 201 85 48 info@verhagenwitgoed.nl

Volg ons:

www.verhagenwitgoed.nl

21


RONDOM

DE COVER

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN Speciaal voor deze feestelijke jubileumeditie van Rondom Valkenswaard hebben we aan het Valkenswaardse publiek gevraagd om samen met ons team op de foto te gaan. En daaraan hebben verschillende lezers, adverteerders, betrokkenen en passanten op een geweldige manier gehoor gegeven. Bedankt allemaal! Wist je... • dat er al meer dan 700.000 exemplaren van Rondom Valkenswaard zijn gedrukt? • dat onze bezorgers er iedere keer weer voor zorgen dat ze bij onze lezers op de deurmat vallen? • dat dit voor ons genoeg redenen zijn om te zeggen dat de Rondom écht bij ons dorp hoort?

Van links naar rechts: Erik van Riet, Berrie Vermeulen, Frieke Maas en Mark Tijsen

50x

NAMENS TEAM RONDOM WILLEN WIJ IEDEREEN BEDANKEN VOOR HET BEREIKEN VAN DEZE MIJLPAAL!

22


|

CARAVAN- & AANHANGWAGENSERVICE VALKENSWAARD

|

RONDOM VALKENSWAARD

|

CARAVAN- & AANHANGWAGENSERVICE VALKENSWAARD

WERKT AAN VEILIGHEID

FOCWA-ERKEND onderhoudsbedrijf voor caravan en aanhangwagen

VANAF HEDEN KUNT U OP DE DRAGONDER 2B IN VALKENSWAARD BEHALVE VOOR BANDEN OOK TERECHT VOOR HET COMPLETE CARAVANEN AANHANGWAGENONDERHOUD. HET FOCWA-ERKENDE CARAVAN- & AANHANGWAGENSERVICE VALKENSWAARD VERZORGT ZOWEL ONDERHOUD, KEURINGEN, REPARATIE EN SCHADEHERSTEL. HET BEDRIJF DRAAGT DE FOCWA-ERKENNING MET TROTS, WANT DAT IS HET KEURMERK VOOR VAKWERK EN KWALITEIT. Veel caravanbezitters gaan ervan uit dat onderhoud aan de caravan niet zo hard nodig is, omdat die caravan maar af en toe gebruikt wordt. Maar juist omdat een caravan vaak stil staat, is onderhoud belangrijk. Dat lange staan kan leiden tot onnodig hoge reparatiekosten en onnodige verkorting van de levensduur. Verdroogde banden, slecht werkende remmen, versleten schokdempers en wiellagers: dat alles kan een voortijdig einde betekenen van een welverdiende vakantie, maar vooral ook van een caravan. Daarom is het belangrijk niet te besparen op een onderhoudsbeurt, waarbij behalve de banden, koppeling en remmen ook de gasinstallatie en het onderstel worden gecontroleerd.

Aanhangwagenonderhoud Regelmatig onderhoud van uw aanhangwagen is essentieel voor de veiligheid. Verlichting en remmen bijvoorbeeld behoren goed te functioneren. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat kleine mankementen tijdig worden opgespoord, voordat ze uitgroeien tot grote problemen die veel meer geld kosten. Bij het onderhoud van de aanhangwagen worden alle lopende delen gecontroleerd, evenals de trekinrichting en de remmen. Ook de verlichting en de opbouw worden geïnspecteerd. Zo nodig worden, dat spreekt vanzelf, onderdelen gereinigd en gesmeerd. Bijkomende reparaties worden uitgevoerd na overleg met de klant. Bij acute mankementen en schade biedt Caravan- & AanhangwagenService Valkenswaard een 24-uurs service. Kortom, het bedrijf zorgt er altijd voor dat uw aanhangwagen op en top in orde is en dat u er veilig mee de weg op kunt.

Veiligheidskeuring stacaravans Een bijzondere service die wordt geboden is de tweejaarlijkse veiligheidskeuring van stacaravans op locatie. Deze keuring is voor veel verzekeraars een vereiste. Uiteraard krijgt u van deze keuring een Focwa-keuringsrapport. Omdat stacaravans maar een paar maanden per jaar worden bewoond, is de keuring belangrijk. In de winter wordt de stacaravan koud en vochtig en in de zomer vaak juist weer heel warm. Dat heeft gevolgen voor de installaties en apparatuur. Rubberen (gas)leidingen drogen uit, terwijl corrosie van elektriciteitskabels kortsluiting kan veroorzaken. Dat is natuurlijk een heel gevaarlijke, explosieve situatie. Goed onderhoud voorkomt al die risico’s. Reparaties moeten perfect worden uitgevoerd. Keuringen zijn essentieel voor de veiligheid. En precies dat is de specialiteit van Caravan- & AanhangwagenService Valkenswaard.

Caravan- & AanhangwagenService Valkenswaard Dragonder 2b, 5554 GM Valkenswaard

Volg ons:

T. 040 - 243 16 50 info@caravan-aanhangwagenservicevalkenswaard.nl www.caravan-aanhangwagenservicevalkenswaard.nl

23


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

X

|

MR. J.L.G.M. MERTENS, MR. C.F.J.M. VAN LOON-GROENEN, P.J.J. VAN DEN DUNGEN, MR. P.B. RESSEL LEENDERWEG LEENDERWEG 11 -- 5554 5554 CK CK VALKENSWAARD VALKENSWAARD -- POSTBUS POSTBUS 54 54 -- 5550 5550 AB AB VALKENSWAARD VALKENSWAARD -- T T 040-2012848 040-2012848 -- FF 040-2012017 040-2012017 INFO@POTTERSNOTARISSEN.NL WWW.POTTERSNOTARISSEN.NL INFO@POTTERSNOTARISSEN.NL - WWW.POTTERSNOTARISSEN.NL OPENINGSTIJDEN EN EN TOEGANKELIJKHEID TOEGANKELIJKHEID :: OPENINGSTIJDEN HET KANTOOR KANTOOR IS IS GEOPEND GEOPEND VAN VAN MAANDAG MAANDAG TOT TOT EN EN MET MET VRIJDAG VRIJDAG VAN VAN 08.30 08.30 -17.00 -17.00 UUR. UUR. HET ER ER IS IS VOLDOENDE VOLDOENDE PARKEERGELEGENHEID PARKEERGELEGENHEID OP OP EIGEN EIGEN TERREIN. TERREIN. VOOR VOOR MINDER-VALIDEN MINDER-VALIDEN IS IS HET HET KANTOOR KANTOOR UITERAARD UITERAARD TOEGANKELIJK. TOEGANKELIJK.

HARMONIE DE DOMMELECHO BRENGT

‘PARELS, JUWELEN EN GOUD’

HARMONIE DE DOMMELECHO BRENGT OP VRIJDAG 22, ZATERDAG 23 EN ZONDAG 24 NOVEMBER HET MUZIKALE SPEKTAKELSTUK ‘PARELS, JUWELEN EN GOUD’ IN THEATER DE HOFNAR IN VALKENSWAARD. AANVANG 20.15 UUR OP VRIJDAG EN ZATERDAG EN 15.00 UUR OP ZONDAG. KAARTEN ZIJN VERKRIJGBAAR VIA DE WEBSITE VAN HET THEATER: WWW.HOFNAR.NL ‘Parels, Juwelen en Goud’ is het vijfde in de tweejaarlijkse serie Friends-concerten. In die concerten gaat de muziek vergezeld van theatrale en visuele middelen. Dat resulteert in een bruisende show, die behoort tot het mooiste wat Valkenswaardse muziek- en theatermakers te bieden hebben.

Thema Juwelen spreken tot de verbeelding. Ze zijn er in alle soorten en maten: van basic bijoux tot de duurste diademen. Ze hebben gemeen dat hun werkelijke waarde wordt bepaald door de reden waarom ze geschonken zijn: liefde, waardering, herinnering. De Dommelecho toont u dat in deze fonkelende voorstelling voor jong en oud. Met uitstekende, deels professionele zangers en muzikanten. Met kunstenaars en magische decors. Soms lieflijk, soms komisch, soms ontroerend.

Kwaliteit Voor De Dommelecho is kwaliteit essentieel. De arrangementen worden grotendeels speciaal voor dit concert geschreven door professionele componisten en arrangeurs. De Hofnar biedt uitstekende faciliteiten. “We proberen van elk nummer de perfecte versie te maken, zowel muzikaal als visueel”, aldus Jan Dijkstra, een van de creatieve breinen van de

24

harmonie. De regie is in de vaardige handen van Theo Laurijsen.


JOVIJN

CIJFERS

HERSBACH ADVIES & ADMINISTRATIE

RONDOM

Een succesvol ondernemersavontuur begint met de financiële begeleiding van Jovijn Hersbach Advies & Administratie. Het Valkenswaardse kantoor tekent in de volle breedte voor een solide administratieve ondersteuning en advies. Bijvoorbeeld rondom het opstellen van de jaarrekening en het verzorgen van belastingaangiftes. Specialismen die gepaard gaan met een welgemeende betrokkenheid en een optimale behartiging van je belangen.

HOE ZIT HET MET DE ALIMENTATIEREGELS?

VAKANTIE VOORBIJ… ECHTSCHEIDING ERBIJ? DE VAKANTIEPERIODE WORDT VAAK ALS LAATSTE MIDDEL INGEZET OM EEN RELATIE TE REDDEN. TERWIJL HET ZAAK IS JUIST DÁN VOLOP PLEZIER TE MAKEN. MAAR VANWEGE HET INTENSIEVE SAMENZIJN WORDT AL HET SLECHTE AAN DE RELATIE TUSSEN PARTNERS JUIST UITVERGROOT. NA THUISKOMST WORDT HET BESLUIT GENOMEN OM UIT ELKAAR TE GAAN... MARTIJN HERSBACH, MEDE-EIGENAAR VAN JOVIJN

HERSBACH ADVIES & ADMINISTRATIE,

GEEFT ANTWOORD OP VRAGEN DIE HEM RONDOM ECHTSCHEIDINGEN VAAK WORDEN GESTELD.

Scheiden is ingrijpend. Natuurlijk wil ik mijn ‘ex’ een fatsoenlijke regeling bieden, maar hoe zit het nu? “Ja, scheiden doet lijden. Zo moeten de bezittingen worden verdeeld en afspraken over alimentatie worden gemaakt”, zegt Martijn. “In de huidige alimentatieregeling is de alimentatieverplichting maxi-

Dat klinkt alsof de nieuwe wet meer past in de hedendaagse samenleving. Klopt het dat er nuances moeten worden aangebracht? “De hoofdregel kent inderdaad nuances. Als een huwelijk strandt terwijl er kinderen zijn die de leeftijd van twaalf jaar nog niet heb-

maal twaalf jaar voor een huwelijk met kinderen of als het huwelijk langer duurde dan vijf jaar. Bovendien duurt de alimentatieverplich-

ben bereikt, wordt de maximale duur twaalf jaar. Als het huwelijk langer dan vijftien jaar geduurd heeft en de alimentatiegerechtigde

ting net zo lang als de duur van het huwelijk bij een huwelijk korter dan vijf jaar en zonder kinderen. De verplichting eindigt na de overeengekomen termijn. Ook kan de verplichting eindigen als de alimentatiegerechtigde zelf over voldoende inkomsten beschikt om in het levensonderhoud te voorzien of als de ex gaat samenleven met

is bovendien ten hoogste tien jaar jonger dan de op dat moment geldende AOW-leeftijd, is de verplichting maximaal tien jaar.”

een nieuwe partner.”

“Sowieso is nu nog slechts sprake van een wetsvoorstel. Als het wet wordt, zal deze waarschijnlijk in januari 2020 van kracht worden. Bovendien gelden de regels alleen voor nieuwe gevallen, dus dat gaat ‘m niet worden.” Ten slotte bestaat er een mogelijkheid om een beroep te doen op de ‘hardheidsclausule’. Dit is slechts mogelijk

Ik heb iets gehoord over nieuwe wetgeving op alimentatiegebied? Klopt dat? “Er is inderdaad een nieuw wetsvoorstel aangenomen waarbij de alimentatieverplichting wijzigt. De nieuwe regel is dat de alimentatieverplichting gelijk is aan de helft van de duur van het huwelijk, maar maximaal vijf jaar.”

Ik ben vorig jaar gescheiden. Kan ik een beroep doen op die nieuwe wetgeving?

in schrijnende gevallen en ter beoordeling van de rechter. “Natuurlijk is dit dagelijkse kost voor gespecialiseerde mediators en juristen”, aldus Martijn. “Wij kunnen zorgen voor een doorverwijzing!”

25


OPEN DAG RIJSCHOOL HEEZEN IN JUBILEUMJAAR IN DE AFGELOPEN DERTIG JAAR IS RIJSCHOOL HEEZEN UITGEGROEID TOT EEN OPLEIDER VAN FORMAAT. NAAST HET BEHALEN VAN JE PRAKTIJK EN THEORIE VOOR HET B-RIJBEWIJS KUN JE ER OOK TERECHT VOOR MOTOR-, SCOOTER-, AANHANGER- EN ZELFS VOOR JE VAARBEWIJS. OOK KUN JE ER DE ZOGENAAMDE PLUSMODULE VOLGEN. OP ZATERDAG 28 SEPTEMBER STAAN DE DEUREN WIJD OPEN VOOR AL WIE EENS EEN KIJKJE WIL KOMEN NEMEN.

26


|

R I J S C H O O L

J A N

H E E Z E N

B V

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Op de open dag kun je tussen 11.00 en 16.30 uur terecht aan de Kerkhoflaan 1b in Aalst. De auto’s zijn dan keurig gepoetst en er is voor koffie, thee en een heerlijke lunch gezorgd. Voor geïnteresseerden die hun licht willen opsteken over het lesaanbod staan vijf collega’s klaar.

Gratis rijopleiding Rijschool Heezen zet op haar jaarlijkse open dag niet alleen de deur voor je open: je krijgt sowieso een goed gevulde goodiebag. Bovendien kun je deelnemen aan een loting, waarbij je een gratis rijopleiding kunt winnen. Jan: “Iedereen die zich deze dag inschrijft, komt daar voor in aanmerking. En daarnaast, om ons 30-jarig jubileum kracht bij te zetten, valt er nóg een lot uit de loterij te winnen: een jaar lang gratis rijden in onze Citroën C1. Wij betalen de verzekering én de belasting; de winnaar alleen de benzine.” Kantoormanager Karin Hermans- Poulissen vertelt dat elk jaar veel potentiële leskandidaten (en hun ouders) de open dag bezoeken. “We geven dan antwoord op alle vragen. Die gaan bijvoorbeeld over de kosten van de verschillende lespakketten, de slagingspercentages, wat de minimum leeftijd is om met auto- of motorrijlessen te kunnen starten en of je de instructeur zelf mag kiezen. Als 20-jarige heb ik zelf bij Jan mijn rijbewijs gehaald en daarna ben ik in dienst gekomen. Eerst heb ik zes jaar als instructeur gewerkt en nu bestier ik hier achter de schermen de onderneming. Ons positief onderscheiden, dat is wat wij hier altijd proberen te doen.”

Plusmodule Jan is trots op zijn team dat naast vijftien instructeurs ook een zorgcoördinator in dienst heeft: “Dat is Jolande Remmits van U-turning. Sommige kandidaten hebben wat extra aandacht nodig en Jolande brengt, samen met hem of haar én met eventuele begeleiders, specifieke eisen en wensen in kaart. Ook komen mogelijke struikelblokken tijdens de opleiding aan bod. Alles waar we rekening mee kunnen houden, wordt besproken zodat, hoe dan ook, dat roze papiertje in beeld blijft.”

Overdracht van verantwoordelijkheden De tijd dat je met vijftien rijlessen dat papiertje wel binnen had, is lang geleden. Karin: “Ja, daarin moeten we reëel zijn. De situaties op de (snel)weg zijn enorm veranderd, de navigatie heeft zijn intrede gedaan en over de A58 naar Tilburg is tegenwoordig een wereld van verschil met vroeger. Leerlingen van nu worden veel zelfstandiger opgeleid en gemiddeld moeten ze toch wel rekenen op zo’n 40 tot 45 lessen voordat examen kan worden gedaan.” De tijd gaat snel en ook Jan staat daarbij stil: “Ik ben op een punt in mijn leven aanbeland dat ik het wat rustiger aan wil gaan doen. In Karin heb ik een groot vertrouwen: ze is slim, accuraat en goud waard voor de zaak. Op 1 september heb ik een groot deel van mijn verantwoordelijkheden aan haar overgedragen en op termijn zal ze mij opvolgen. Ja, het is een bijzonder jubileumjaar.”

Rijschool Jan Heezen BV Kerkhoflaan 1b 5582 JH Waalre T. 040 - 222 02 19 info@rijschoolheezen.nl

Volg ons:

www.rijschoolheezen.nl

27


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

||

|

X A H T U W E RI RE S D I D I O

| SINCERO

|

Hallo allemaal , Mijn naam is Quinty van Mierlo, ik ben 21 jaar en woonachtig in Valkenswaard. Sinds mijn jeugd is uiterlijke verzorging mijn absolute passie. Niet raar dus dat ik sinds een aantal jaren met veel plezier en enthousiasme het kappersvak uitoefen. Na het succesvol afronden van de opleiding ondernemend kapper niveau 4 ben ik eerst in een kapsalon gaan werken. Een inspirerende plek waar ik al mijn creativiteit kwijt kon en dagelijks in de weer was om mensen nรณg mooier te maken dan dat ze al zijn. Maar het kriebelde... Vandaar dat ik anderhalf jaar geleden gekozen heb voor het zelfstandig ondernemerschap en mijn eigen kapsalon ben gestart: Hairstudio Sincero. Sincero, het Spaanse woord voor eerlijk, is een naam die prima past bij mijn persoonlijkheid en aanpak: ik hecht namelijk grote waarde aan een eerlijk advies richting mijn klanten. Om zowel qua kleuring als styling tegemoet te komen aan de wensen van mijn klanten werk ik met het merk Goldwell. Daarnaast kun je bij mij terecht voor onder meer keratinebehandelingen. Hiermee kan ik het haar voor een bepaalde tijd glanzender en pluisvrij maken. Het resultaat is verbluffend!

Wil je meer informatie? Surf dan naar www.hairstudiosincero.nl of neem telefonisch contact met me op via nummer 06 - 15 18 59 09. Kijk voor een leuke actie op de Facebook-pagina van Hairstudio Sincero.

Molenstraat 55 5554 JN Valkenswaard T. 06 - 15 18 59 09 info@hairstudiosincero.nl www.hairstudiosincero.nl

Hopelijk zie ik u snel in mijn salon! De koffie staat klaar!

10

R A A J R E E J I W L W A N A ! A R ST A A L K U R O VO Adres

28

Dragonder 15a 5554 GM Valkenswaard T. 06 - 11 52 02 80 / T. 040 - 20 47 536 info@wg-accountants.nl / www.wg-accountants.nl


|

W E R E

|

D I

were di info

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

uitgave maart 2019

|

weredi.nl

NIEUWE PLEINEN, LOKALEN, BORDEN Als u dit leest, zijn de lessen op SG Were Di alweer een paar weken bezig. Weken waarin we gewend zijn geraakt aan de verbouwingen en verhuizingen die in de zomervakantie hebben plaatsgevonden. Er is namelijk heel wat verbouwd en opnieuw ingericht op de school! Er zijn veel nieuwe lokalen en pleinen ontstaan, met soms verrassend mooie ruimten en uitzichten. De brugklassen hebben hun eigen vaste plek gekregen; zij bevolken samen met Were Di Drie een eigen gebouw. In alle lokalen hangen nieuwe digitale schoolborden met prachtige grote schermen. Het krijtje was al weg, maar nu zijn ook de viltstiften verleden tijd geworden. De docenten schrijven met een eigen pen of gewoon met hun vingers op het bord, waarvan de hoogte instelbaar is met een simpele druk op een knop. We zijn weer helemaal bij de tijd!

JUBILEUMEDITIE BEDRIJVENMARKT! Op donderdag 7 november is het zover! Dan vindt bij Were Di de vijftiende editie van de bedrijvenmarkt plaats. In dit jaarlijks terugkerende evenement oriënteren leerlingen zich op hun loopbaan door middel van presentaties van diverse bedrijven, instellingen en organisaties uit Valkenswaard en omgeving. De bedrijvenmarkt is bedoeld voor leerlingen en ouders van vmbo-3, havo-4 en vwo-5. Maar ook de eindexamenleerlingen van vmbo, havo en vwo zijn welkom. De leerlingen maken kennis met sectoren en beroepen en voeren loopbaangesprekken met bedrijven en organisaties over functies, vaardigheden, werkomgeving en benodigde opleidingen. Bedrijven op hun beurt kunnen leerlingen enthousiasmeren en stimuleren te kiezen voor hun branche. Door deze vorm van loopbaanoriëntatie ontwikkelt de leerling loopbaancompetenties waarmee hij beter sturing kan geven aan zijn loopbaan en gemakkelijker tot een goede studie- of beroepskeuze komt. Deelname aan dit evenement is voor bedrijven uit de regio bovendien een mooie kans om te netwerken met andere bedrijven, organisaties en instellingen. Dit jaar staat de bedrijvenmarkt in het teken van vijftien jaar samen ondernemen. Mede daarom wordt de bedrijvenmarkt dit jaar feestelijk afgesloten met een jubileumborrel. De bedrijvenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze ambassadeurs: Rendus Accountants, Valkenhof, JAMwerkt, Lunetzorg, VDL Groep, Rabobank De Kempen, ASML en de gemeente Valkenswaard. Bent u geïnteresseerd in deelname aan de bedrijvenmarkt als exposant, neem dan contact op met het centrum voor buitenschools leren. Mail naar buitenschoolsleren@sgweredi.nl of bel 040 207 47 51.

Scholengemeenschap voor vmbo / havo / atheneum / gymnasium

29


VELDSINKC

OLUMN

| X |WATR JOUW O N D O M VA L K E N S W A A R D BENIEUWD MOGELIJKHEDEN ZIJN?| Wij vertellen je graag meer over wat financiële planning voor jou kan betekenen. Neem contact met ons op via 040 207 90 00 / valkenswaard@veldsink.nl, of loop binnen bij ons kantoor aan de Maastrichterweg 19 te Valkenswaard.

EERDER STOPPEN MET WERKEN? MAAK EEN PLAN! Als je eerder stopt met werken, bouw je minder lang pensioen op. Je uitkering is dus lager. Aan de andere kant gaat de periode dat je een pensioenuitkering krijgt, omhoog. Dat heeft ook gevolgen voor je maandelijkse uitkering. Je levert dus dubbel geld in. Hoeveel je minder opbouwt, verschilt per persoon. Zeker is wel dat je een pensioengat moet opvullen.

Spaargeld als pensioen

Van links naar rechts: Erik van Riet, Berrie Vermeulen, Frieke Maas en Mark Tijsen

HET IS EEN VRAAG DIE MET HET STIJGEN VAN DE AOW-LEEFTIJD STEEDS VAKER WORDT GESTELD: ‘KAN IK EERDER STOPPEN MET WERKEN?’ HET ANTWOORD IS SIMPEL: NATUURLIJK KAN DAT. MAAR HET KOST WÉL GELD. EEN FINANCIEEL PLAN IS DAAROM GEEN OVERBODIGE LUXE.

Als je AOW krijgt, betaal je minder belasting. Dat voordeel heb je nog niet als je eerder stopt met werken. Je pensioenuitkering wordt dan ook zwaarder belast. Als je genoeg spaargeld hebt, kan het daarom slim zijn om dat te gebruiken totdat je de AOW-leeftijd bereikt. Dat scheelt belasting. De AOW-uitkering zelf kun je niet vervroegen. Stop je eerder met werken, dan heb je die periode dus nog geen AOW. Ook dat kun je met spaargeld opvangen. Er zijn ook mogelijkheden om vervroegd pensioen op te nemen, maar daar zitten haken en ogen aan. Reken alles dus goed door.

Zonder overzicht kun je niet kiezen Over eerder stoppen met werken moet je goed nadenken. Je moet weten wat je elke maand overhoudt als je stopt en hoeveel geld je extra moet sparen. Anders kun je geen goede keuze maken. Een financieel plan kan daarbij helpen.

BEN JIJ OP ZOEK NAAR GOED PERSONEEL? of ben je op zoek naar DE PERFECTE BAAN?

30

T. 040 304 64 34 • info@thomwerk.nl • www.thomwerk.nl


|

T Y R E S E R V I C E

VA L K E N S W A A R D

|

R O N D O M

|

VA L K E N S W A A R D

E EN

W

E

ME

DO

IN

KIJK OP PAGINA 56 VOOR DE SPEC TACULAIRE WINACTIE VAN TYRESERVICE VALKENSWAA RD

!

TYRESERVICE VALKENSWAARD: SINDS 1 JULI IS TYRESERVICE VALKENSWAARD ACTIEF OP DE DRAGONDER 2B AAN HET AVIAPLEIN IN VALKENSWAARD. EN DAT DE ZAKEN GOED GAAN, BLIJKT WEL UIT DE RUIME SCHARE BEZOEKERS DIE AL MET SUCCES HEBBEN AANGEKLOPT BIJ HET DOOR BRYAN AARTS GERUNDE BEDRIJF. NIET ALLEEN VOOR DE RUIME SORTERING KWALITEITSBANDEN EN -VELGEN, MAAR OOK VOOR EEN AANTAL WELKOME AANVULLENDE DIENSTEN. HET VACO-GECERTIFICEERDE TYRESERVICE VALKENSWAARD MAG ZICH DAN OOK MET RECHT DÉ BANDENSPECIALIST VAN DE REGIO NOEMEN!

Tijdens de vakantieperiode werd er bij TyreService Valkenswaard hard doorgewerkt. Het resultaat mag er zijn. Inmiddels is de 650 vierkante meter tellende werkplaats voorzien van twee bandenbruggen, een aanhangwagen-/caravanbrug én een uitlijnbrug. En met het creëren van een tyre inspiration center beschikt het bedrijf over een prachtige showroom waar het uitgebreide assortiment banden, velgen en accessoires bewonderd kan worden. “Onze klanten vinden hier alles wat je van een échte bandenspecialist mag verwachten”, zegt Bryan trots. “En dat gaat verder dan het vervangen of repareren van banden en velgen alléén...”

Uitlijnen Zo is TyreService Valkenswaard voortaan ook het adres voor het uitlijnen van uw voertuig. “Met onze digitale bandenscanner brengen we binnen enkele minuten de bandenconditie helder in kaart”, vertelt Bryan. “Tegelijk wordt duidelijk of het nodig is om een uitlijncontrole uit te voeren.” Voor dat laatste bestaan verschillende aanleidingen. De meest voorkomende is een aanrijding. “Als daarvan sprake is, is het noodzakelijk om de wielen opnieuw te laten uitlijnen”, aldus Bryan. “Maar ook wanneer je hard een stoeprand hebt geraakt, door een flinke kuil bent gereden of de wiellagers hebt laten vervangen, raakt de uitlijning ontregeld. Daarnaast wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van een nieuwe set banden. Ook dán is het raadzaam om de wielen opnieuw te laten uitlijnen. Doe je dat niet, dan heeft dat

VOOR BANDEN, VELGEN EN MÉÉR!

onmiskenbaar invloed op de rijprestaties. Bovendien slijten de banden sneller en verbruik je meer brandstof. Om over onstabiel weggedrag of veiligheidsrisico’s nog maar te zwijgen...”

Winterbandentijd Met de onstuimige jaargetijden in aantocht wordt het langzaam maar zeker tijd voor winterbanden. Ook daarvoor ben je bij TyreService Valkenswaard op de juiste plaats. “Winterbanden verkorten de remweg en bieden een betere grip bij temperaturen onder de 7 graden Celsius”, legt Bryan de voordelen uit. “Vooral in de drukke ochtend- en avondspits bevorderen ze de verkeersveiligheid aanzienlijk en bieden ze optimaal houvast.”

Bandenopslag Zoek je een goed, tijdelijk onderkomen voor je banden? Ook dan heeft dé bandenspecialist van de regio alles te bieden. “In ons magazijn is ruimte voor de opslag van zo’n duizend zomer- of winterbanden”, besluit Bryan. “Het gesjouw met banden is dus definitief verleden tijd.”

TyreService Valkenswaard Dragonder 2b 5554 GM Valkenswaard T. 040 - 243 16 50 info@tyreservicevalkenswaard.nl

Volg ons:

www.tyreservicevalkenswaard.nl

31


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

V O G E LV E R S C H R I K K E R F E S T I VA L

|

POETS JE VEREN VOOR EEN SPRANKELEND NIEUW VOGELVERSCHRIKKERFESTIVAL IN DE HERFSTVAKANTIE, VAN 12 TOT EN MET 20 OKTOBER, VINDT IN VALKENSWAARD WEER HET VOGELVERSCHRIKKERFESTIVAL PLAATS. DE VOORGESCHIEDENIS IS BEKEND: NA TIEN EDITIES VIEL HET DOEK VOOR HET FESTIVAL, MAAR EEN CLUB ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS ONDER LEIDING VAN RIKS WERTS BESLOOT DE DRAAD WEER OP TE PAKKEN EN HET VOGELVERSCHRIKKERFESTIVAL EEN DOORSTART TE GEVEN. Het resultaat is een nieuw, fris festival – weliswaar in een afgeslankte vorm, maar met heel veel activiteiten en optredens, voor elk wat wils in een vertrouwde ambiance. Nieuw is dat ook buiten het Van Bestpark activiteiten worden georganiseerd. Er is samenwerking gezocht met een groot aantal bedrijven en instanties, met een verbluffend resultaat. Zo werkt het festival voor deze editie voor het eerst samen met Theater De Hofnar, de VVV, Brabants Landschap, de Nicolaaskerk, de horeca op de Markt en de horeca op de Statie, Sportief Valkenswaard, Bowling Valkenswaard, bosherberg Harba Lorifa, het Valkerij en Sigarenmakerij Museum, Dansschool La Toja, Blackline Art Studio, Wol & More en Kieks Atelier. Het programma biedt een groot aantal uiteenlopende activiteiten op verschillende locaties. Het zijn er te veel om op te noemen, dus kijk hiervoor op de website: www.vogelverschrikkerfestival.nu.

Doe mee! Om het Vogelverschrikkerfestival, ook op langere termijn, succesvol te laten zijn, is het heel belangrijk dat veel mensen gaan deelnemen aan de activiteiten die tijdens dit gezellige, creatieve festival op touw worden gezet. Want niet alleen de bezoekers, maar ook (en vooral) de deelnemers bepalen het draagvlak voor het festival. Dus blijf niet achterover leunen, maar doe mee! Als laatste natuurlijk de kapstok waar het hele festival aan hangt: de vogelverschrikkers. Er moeten bouwers zijn, héél veel vogelverschrikkerbouwers. Dus uit de mouwen met die vleugels! Kom naar het park, wees creatief, bouw een verschrikker, laat je zien, hoor erbij en steun het festival. Dus schrijf je in op www.vogelverschrikkerfestival.nu en doe mee!

32


|

X

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

FEESTELIJKE FUSIE

33


JOVIJN

HERSBACH

Advies & Administratie DE KRACHT VAN DE COMBINATIE Advisering Sparringpartner

Belastingadvies Aangifte omzetbelasting

Salarisadministratie Aangifte inkomstenbelasting Automatisering administratie Jaarrekening

Administratie

Aangifte vennootschapsbelasting Aangifte erfbelasting / schenkbelasting

34


|

JOVIJN

HERSBACH

ADVIES

&

ADMINISTRATIE

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

VERTROUWD, DUIDELIJK, TOEKOMSTGERICHT: DE KERNWAARDEN VAN JOVIJN HERSBACH ADVIES & ADMINISTRATIE ZIJN KLIP-EN-KLAAR. ZE VORMEN DE SOLIDE PIJLERS ONDER DE DIENSTVERLENING VAN HET KANTOOR DAT, ALS RESULTAAT VAN EEN RECENT SAMENGAAN VAN TWEE VALKENSWAARDSE CIJFERSPECIALISTEN, KLEINE EN GROTE ONDERNEMINGEN OP MAAT BEDIENT MET EEN DIVERS ACTIVITEITENPALET. ZO STAAT JOVIJN HERSBACH VOOR HET UITVOEREN VAN (LOON)ADMINISTRATIEVE WERKZAAMHEDEN, HET SAMENSTELLEN VAN DE JAARREKENING, EEN TIPTOP VERZORGING VAN BELASTINGAANGIFTES EN FISCALE ADVISERING. MAAR OOK VOOR PROCESOPTIMALISATIE OF EEN GOED GESPREK MET EEN ERVAREN, KUNDIGE EN BETROKKEN SPARRINGPARTNER STAAN DE DEUREN AAN DE HEGMULDER 2 IN VALKENSWAARD WAGENWIJD VOOR U OPEN...

Sake Kingma en Martijn Hersbach zijn de gezichten van Jovijn Hersbach. Nadat enkele maanden geleden het eerste contact ontstond tussen de gedreven aanvoerders van respectievelijk Jovijn Advies & Administratie en Hersbach Belastingadviseurs, werd na verschillende vruchtbare gesprekken besloten om de krachten te bundelen. “Door enorme werkdruk kwamen we niet toe aan het bijhouden van de automatiseringsprocessen die zich afspelen in de administratieve sector”, licht Register Belastingadviseur Martijn de belangrijkste reden toe om vanuit zijn negentien jaar geleden gestarte kantoor naar versterking te zoeken. “Met het nieuwe, jeugdige elan van Jovijn hebben we dat probleem opgelost. Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons en bleek al snel dat we elkaar vooruit konden helpen. Het samengaan is voor ons én onze klanten een mooie stap voorwaarts.” Die mening is ook Sake Kingma, vennoot van het in 2014 opgerichte Jovijn, toegedaan. “Tijdens ons onderhoud werd het niet alleen duidelijk dat de activiteiten van beide kantoren elkaar in ruime mate overlapten, ook bleek al snel dat we qua aanpak dezelfde lijn hanteren. Zeker als het gaat om de betrokkenheid bij het wel en wee van onze opdrachtgevers. Binnen beide kantoren is de volste aandacht voor de klant een vanzelfsprekendheid en wordt graag een stapje extra gezet. Ook na ons samengaan ís en blijft dat onze voornaamste kwaliteit.”

Inzicht Zoals gezegd, is de disciplinewaaier van Jovijn Hersbach Advies & Administratie breed en divers tegelijk. Tóch is de veelheid aan activiteiten niet het meest onderscheidende aspect van het tien specialisten tellende kantoor. “Het échte verschil maken we tijdens de periodieke sparringmeetings met onze klanten”, vertelt Sake. “Daarbij nemen we de cijfers met elkaar door, maar bespreken we ook verschillende andere bedrijfsmatige zaken. Juist daardoor krijgen we een compleet inzicht in de actuele situatie en kunnen we, via advies, coaching en bijsturing, het maatwerk bieden dat we wensen.” Dat alles gaat gebeuren tegen een vaste en vooraf vastgestelde prijs. Vervelende verrassingen zijn er dus niet bij wanneer de hulp van het kantoor wordt ingeroepen. Tegelijk ligt er een stevige nadruk op continuïteit en transparantie en wordt samen met de klant met een scherp oog gekeken naar wat komen gaat. Op de korte én langere termijn. “Vertrouwd, duidelijk en toekomstgericht zijn niet voor niets onze meerwaarden”, vervolgt Martijn. “Behalve het discreet behandelen van bedrijfsgegevens is het zaak om de materie eerlijk en duidelijk met de klant te bespreken. Pas dan snijdt het hout, zeker richting de toekomst. Vandaar ook dat we liever uitgaan van de actuele cijfers dan de resultaten uit het verleden. Dat geeft meer inzicht en biedt een betere basis voor onze financiële raad en daad.”

35


V.l.n.r.: Ilona Louwers - Suzanne van Asselt - vervang jij deze ‘stand-in’ als nieuwe collega? - Sake Kingma Simone Flipsen - nog een ‘stand-in’, wordt dat jouw plekje? - Martijn Hersbach - een derde ‘stand-in’, stuur snel je sollicitatie! - José Aarts - Willem Kwinten - Sandra van Doorne - Anneke de Vries. Waar is Marlou verstopt? 36


|

JOVIJN

HERSBACH

ADVIES

&

ADMINISTRATIE

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

37


DE MENSEN

MAKEN HET VERSCHIL BIJ JOVIJN HERSBACH ADVIES & ADMINISTRATIE STAAT DE KLANT NADRUKKELIJK CENTRAAL. ALLES WORDT DAN OOK UIT DE KAST GEHAALD OM ONDERNEMERS OP MAAT TE SERVICEN. DAARTOE MAAKT HET KANTOOR ONDER MEER GEBRUIK VAN DE MEEST GEAVANCEERDE SOFT- EN HARDWARE, COMPONENTEN DIE RESULTEREN IN EEN VOLLEDIGE GEAUTOMATISEERDE VERWERKING VAN UW ADMINISTRATIE. DE PERFORMANCE VAN JOVIJN HERSBACH VALT EN STAAT ECHTER MET DE INZET VAN DE TIEN ENTHOUSIASTE SPECIALISTEN DIE BINNEN DE BEDRIJFSMUREN AAN DE HEGMULDER 2 ACTIEF ZIJN. ERVAREN TEAMSPELERS DIE ELKE DAG WEER GEDREVEN EN RESULTAATGERICHT HUN RUIME KENNIS EN KUNDE IN DE PRAKTIJK BEWIJZEN. OP DEZE EN DE VOLGENDE PAGINA STELLEN ZIJ ZICH IN WOORD EN BEELD AAN U VOOR.

Sake Kingma relatiemanager/vennoot Met zó’n naam is het niet raar dat je je vrije tijd het liefst doorbrengt in een bootje op de Friese meren. Samen met zijn gezin en onder het genot van een lekker kaasje en een wijntje van haventje naar haventje varen: een groter goed kan Sake niet bedenken. Wanneer de winter zich aandient, gaat het vaartuig aan wal en haalt hij de klapschaatsen uit het vet. Om vervolgens met veel plezier weer het ‘water’ op te gaan. Het liefst met de wind in de rug, net zoals dat het geval is bij Jovijn Hersbach...

Willem Kwinten relatiemanager Een echte PSV’er (Positieve Sportieve Vent) die altijd strijdlustig te werk gaat. De wekelijkse pot voetbal op zondag is doping voor zijn bewijsdrang en enthousiasme. En dat komt hem van pas, zowel op kantoor als in zijn vrije tijd. Willem geeft er de voorkeur aan om zijn contacten in de derde helft te onderhouden. Natuurlijk onder het genot van een lekker drankje. Wanneer daaraan is voldaan, zijn voor hem alle ingrediënten aanwezig om tot grootse prestaties te komen.

38

Martijn Hersbach relatiemanager/vennoot Squashen, tuinieren, fietsen, wandelen en een vakantie op z’n tijd: voor Martijn zijn het de aangenaamste vrijetijdsbestedingen. Wordt een en ander gelardeerd met een mooi glas wijn en een goede sigaar, dan is het voor hem helemáál af. Zijn absolute ziel en zaligheid legt hij in het zingen in een klassiek koor. Gepassioneerd zingen om samen tot de mooiste klanken te komen en met gedrevenheid te streven naar de perfecte uitvoering. Daarbij telt het sociale aspect van de groepsactiviteit natuurlijk evenveel mee. Samen, sociaal, perfectie…Voor Martijn is het net adviseren!

José Aarts administratieve topper José is 57 jaar jong, getrouwd en moeder van twee kinderen. Samen fietsen en op vakantie gaan met haar man zijn de belangrijkste hobby’s van deze topper. Maar ook lezen, winkelen en tuinieren prijken op haar voorkeurslijst. Met 25 jaar ervaring in de administratieve sector kent José het klappen van de zweep. Een welkom fundament tijdens het nauwkeurig en met veel plezier uitvoeren van haar taken.


Suzanne van Asselt administratieve topper Een racefiets onder het achterwerk, een bospad onder de zolen van haar wandelschoenen, een verse oogst uit de moestuin, schaatsen op natuurijs, een goed boek, gezellig eten met haar gezin: Suzanne wordt blij van veel dingen. Het zijn activiteiten waarvoor ze zowel thuis als tijdens haar vakanties de nodige tijd vrijmaakt. Tegelijkertijd houdt Suzanne intens van haar werk. Met een kleine onderbreking zit ze al ruim elf jaar op dezelfde plek. En dat hoopt ze nog wel even vol te houden...

Ilona Louwers administratieve topper Deze jongste telg van het kantoor kocht onlangs met haar vriend een prachtig droomhuis in Borkel en Schaft. De plek waar ze werd geboren, opgroeide en met haar eigen paard Snowface regelmatig geniet van een mooie buitentocht. Ilona is een gezellig meid en bezige bij in één. Korfballen, hardlopen, knutselen of shows lopen met haar raskat: ze doet het allemaal even graag. Het liefst begeleid door een feestelijke Nederlandse meezinger van Snollebollekes of ‘Geniet van het leven’, haar favoriete nummer van René Schuurmans. Daarmee houdt Ilona alles in balans.

Sandra van Doorne administratieve topper Deze stille kracht van het kantoor heeft ook buíten werktijd het nodige omhanden. Zo combineert Sandra de zorg voor haar kinderen en de labrador retrievers Izzy, Pip en Gin graag met een wandeling in het groen. Maar ook voor een hondenshow of het koesteren van een nest jonge puppy’s is ze altijd te porren. Helemaal vrolijk wordt Sandra wanneer ze als penningmeester - ze kan het werken niet laten - van de jachthondenvereniging een training of wedstrijd mag organiseren. En alsof dat nog niet genoeg is, is ze ook voor een potje kleiduifschieten altijd in. Moeder, dierenvriend, levensgenieter: Sandra is het allemaal!

Anneke de Vries administratieve loontopper Als natuurmens pur sang is Anneke vaak in het bos te vinden. Iets waar Valkenswaard en omstreken zich prima voor leent. Daarnaast wandelt ze graag. Met vrienden of bij wandelvereniging ‘Voetje voor voetje’, een gezellige club met leuke activiteiten. Al lopende een ijsvogeltje, specht, roofvogel of ree spotten, en haar dag kan niet meer stuk! Dat geldt ook wanneer ze eropuit trekt om een stad te verkennen of een museum te bezoeken in ons mooie Nederland.

Simone Flipsen administratieve topper Creatief bezig zijn met beeldmateriaal is de grote hobby van Simone. Of het nu gaat om een vakantiefotoboek, een filmpje of het ontwerpen van een spel voor Koor Camus (waarin ze al bijna 38 jaar zingt), Simone zit graag achter de computer om een en ander visueel en uiterst creatief vorm te geven. Die laatste kwaliteit showt ze ook graag in de keuken. Koken voor vier of 24 personen? Hersbach het gewaardeerde en Het maakt Simone, binnen Jovijn hulpvaardige manusje-van-alles, helemaal niets uit!

Marlou Kuiten relatiemanager Het luisteren naar de wensen van de klant vindt Marlou tijdens haar werk het allerbelangrijkste. Op het privéfront liggen de accenten wat anders. Nadat ze recent is bevallen van een nieuwe wereldburger heeft ze al haar organisatietalent nodig om haar nu vijf kinderen tellende gezin te managen. En dat doet ze, samen met haar man, met verve! De schaarse tijd die overblijft, besteedt Marlou graag aan bootcampen, lekker eten, borrelen met vrienden en reizen.

39


RELATIEMANAGER WERK JIJ NU OP EEN ADMINISTRATIE- OF ACCOUNTANTSKANTOOR, BEN JE KLAAR MET UREN SCHRIJVEN, WIL JIJ KLANTEN ÉCHTE MEERWAARDE BIEDEN EN KUN JE OOK EEN BEETJE FLIPPEREN? JOVIJN HERSBACH IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST EN WIE WEET BEN JIJ HIER ONDERDEEL VAN! OVER JOVIJN HERSBACH Wij zijn een jong en hard groeiend kantoor dat klanttevredenheid bovenaan heeft staan. We maken met alle klanten vaste prijsafspraken, hierdoor hoef je geen uren te schrijven. Alle aandacht gaat uit naar tevreden klanten en lol in het werk!

FUNCTIE In de functie van relatiemanager (32+ uur) maak en bespreek je elke maand of elk kwartaal de cijfers met klanten. Tijdens deze besprekingen geef je advies over alle financiële en fiscale zaken binnen het bedrijf. Ook stel je jaarrekeningen op en maak je fiscale aangiften.

WIJ VRAGEN Iemand die enthousiast en financieel onderlegd is. Vanwege de schommelingen in drukte verwachten we enige flexibiliteit. Van overwerk maken we echter geen gewoonte. HBO-denkniveau is een vereiste. Enige ervaring met het organiseren van een flippertoernooi is een pré. Ervaring op een administratie- of accountantskantoor is vereist.

WIJ BIEDEN Een leuke baan in een gezellige omgeving en een goed salaris met doorgroeimogelijkheden en volop de kans om te ontwikkelen. Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak, in goed overleg.

GEÏNTERESSEERD? STUUR JE MOTIVATIEBRIEF NAAR SAKE KINGMA (SAKE@JOVIJNHERSBACH.NL) EN WE NEMEN SNEL CONTACT MET JE OP!

Bezoek ons:

De Hegmulder 2 5554 KN Valkenswaard T. 040 - 201 41 56 info@jovijnhersbach.nl www.jovijnhersbach.nl

40


ZORG

Ard Overweg is een vakman pur sang en vervaardigt al decennialang het kroon- en brugwerk in het Tand Technisch Laboratorium Overweg. Hij doet dit in nauwe samenwerking met tandartsen en een implantoloog uit de regio. Ard behoort inmiddels tot de derde generatie van het familiebedrijf. ONS ZESTIGJARIG JUBILEUM VIEREN WE GRAAG SAMEN MET U. ONZE TANDTECHNICI STAAN VOOR U KLAAR. VOOR ONS ‘DE KROON’ OP HET WERK.

60 JAAR TANDTECHNIEK IN VALKENSWAARD

RONDOM

TANDTECHNISCH LABORATORIUM OVERWEG

KRONEN EN BRUGGEN: DUURZAME VERVANGING VOOR TANDEN EN KIEZEN

Waarom een kroon en wat is een brug? Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen of geprepareerde tand of kies past. Ard vertelt vol passie: “Soms kan een kroon nodig zijn als de vulling te groot wordt of bij een wortelkanaalbehandeling en soms ook voor verbetering van het uiterlijk. Een kroon of brug wordt hoofdzakelijk gemaakt van volledig porselein of van metaal-porselein en soms volledig van metaal. Dan nog de mogelijkheid voor goud en tot slot zirkonium. Zirkonium heeft de fantastische eigenschap dat het licht doorlaat. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling, waardoor tanden of kiezen nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.”

Brug “Wanneer je een combinatie hebt van aan elkaar vastgemaakte kronen, maken we een brug. Deze brug is ter vervanging van één of meer naast elkaar liggende, ontbrekende tanden of kiezen. De brug wordt bevestigd aan de naastliggende afgeslepen tanden of kiezen aan beide zijden. Tegenwoordig plaatsen we een kroon of brug vaak op een implantaat, zodat de naastgelegen tanden niet afgeslepen hoeven te worden.”

Uniek Er kan veel in de tandtechniek. Wat Ard vooral aanspreekt is de veelzijdigheid en de mogelijkheden om iets zodanig te maken dat een kroon of brug niet van echt te onderscheiden is. “Elk werkstuk is uniek, geen

enkel is hetzelfde: een kunstwerk op zich. Iedere tand of kies is, qua vorm, kleur of stand, anders. Dat maakt het kroon- en brugwerk voor mij zo boeiend.” De ervaren tandtechnicus kan er uren over vertellen.

Samenvattend Heeft u, of in samenspraak met uw tandarts, besloten dat er een kroon of brug nodig is, dan staan wij, bij Tandtechnisch Laboratorium Overweg, voor u klaar. Maar ook als u hierover vragen heeft, loop dan gerust bij ons naar binnen. Indien u geen behandelend tandarts heeft en u wilt meer weten over de behandeling, dan gaan wij vragen niet uit de weg en adviseren wij u zo goed mogelijk. Advies op maat, want ook de vergoeding is voor ieder anders. Dit heeft met veel factoren te maken. Wij kijken graag voor u na wat de vergoeding van uw zorgverzekeraar is.

Tandtechnisch Laboratorium Overweg Koningsvaren 6 5552 EB Valkenswaard T. 040 - 201 30 24

41


|

R O N D O M

V

VA L K E N S W A A R D

|

|

V X I S G E R E C H T J E

|

ISGERECHTJE

VOOR 4 PERSONEN

Benodigdheden:

4 champignons ¼ komkommer 4 aardbeien 1 sjalot 4 gram dulse sauvage (zeewier) 240 gram rogvleugel (eventueel te serveren met een mooi stukje zeebaars)

Benodigdheden voor de saus: 30 gram visfond 30 gram rabarbersap 50 gram boter 20 gram crème fraîche peper zout

Bereiding saus:

Voeg alle ingrediënten samen en breng het geheel kort aan de kook. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Voorbereiding: -

Snijd de champignons in vieren Snijd de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten Snijd de komkommer in kleine blokjes van 5 bij 5 mm Snijd de aardbeien in vieren. Verwijder het buitenste velletje van de sjalot Snipper de sjalot tot kleine blokjes Snijd de dulse sauvage helemaal fijn (de dulse sauvage word gebruikt als smaakmaker.

Mocht je geen zeewier hebben, vervang het dan door een kleinere hoeveelheid zout).

- Snijd de rogvleugel in vier gelijke stukken

Serveren: -

Wok de champignons kort in een heel klein beetje olie Voeg de sjalot toe en laat 1 minuut mee wokken Voeg de komkommer en het zeewier toe en laat 2 minuten wokken Voeg als laatste de crème fraîche toe en laat deze een klein beetje inkoken Bestrooi de rog aan beide zijden met peper en zout Bestrooi de rog lichtjes met bloem (dit is niet verplicht, maar zorgt voor een sappiger resultaat) Bak de rog in olie aan beide zijden goudbruin Maak de saus warm, maar niet kokend heet Schep de gewokte groenten op een bord Leg daar het gebakken stukje rog op Leg daar de aardbeien omheen Maak de saus schuimig met de staafmixer en schep het luchtige schuim op het bord

Het recept is mogelijk gemaakt door:

42

Smakelijk eten!


|

M O O I

J E Z E L F

B I J

S A N N E

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

1

MOOI JEZELF BIJ SANNE BESTAAT JAAR EEN JAAR GELEDEN, OP 13 AUGUSTUS 2018, VOLGDE SANNE EVERS HAAR DROOM EN OPENDE ZE HAAR EIGEN SCHOONHEIDSEN PEDICURESALON IN VALKENSWAARD. ZE HEEFT DE AFGELOPEN TWAALF MAANDEN EEN PROFESSIONELE SALON OPGEBOUWD WAAR PERSOONLIJKE AANDACHT CENTRAAL STAAT EN KWALITEIT VANZELFSPREKEND IS. ZEKER IETS OM TROTS OP TE ZIJN! ZE BRUIST ECHTER NOG VAN DE IDEEËN.

Nog meer mensen helpen bij de juiste verzorging van voeten en huid. Dat wil ze graag. Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste is volgens Sanne dan ook geen overbodige luxe. Hieronder legt ze uit waarom: 1. Uw huid heeft het nodig Uw huid wordt dagelijks blootgesteld aan UV-stralen en uitlaatgassen. Een goede huidverzorging met de juiste producten is daarom cruciaal. 2. Uw huid is uw visitekaartje Het is het eerste waar het oog op valt als iemand u aankijkt. Een gezonde, mooie en stralende huid is daarom belangrijk. 3. Het is goed voor uw gezondheid Een gezichtsbehandeling bevordert de bloedcirculatie, vermindert stress en verbetert het immuunsysteem. 4. Voor de behandeling van huidproblemen Huidproblemen, zoals acné, vragen om een intensieve behandeling, de juiste producten en goed advies. Bij Mooi Jezelf bij Sanne bent u daarvoor aan het juiste adres.

5. Om huidveroudering tegen te gaan Een goede huidverzorging gaat huidveroudering tegen. Hoe vroeger u begint, hoe langer uw huid jong en fris blijft. Wist u dat vanaf uw 25e de collageenafbraak al begint? 6. En last but not least; het biedt een moment van rust en ontspanning. Niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de geest.

Vergeet uw voeten niet Onze voeten zijn ook belangrijk. Ze brengen ons overal naartoe. Door een regelmatig bezoekje aan de pedicure geeft u uw voeten de aandacht die ze verdienen. “Mijn advies is één keer in de zes weken. Ik verzorg uw voeten dan tot in de puntjes. Klachten als likdoorns, kloven en veel eelt kan ik ook behandelen. Op verzoek kom ik ook bij u thuis. Dit is vooral prettig als u minder mobiel bent. De salon ligt namelijk op de eerste verdieping en is alleen bereikbaar via een trap.” Sanne is gediplomeerd pedicure en aangesloten bij Provoet.

Speciale actie “Om iedereen te bedanken voor het vertrouwen in mij en in mijn salon en om het eenjarig bestaan van mijn salon te vieren, heb ik een leuke actie voor iedereen. Doet u mee? Kijk dan snel op pagina 54.”

Mooi Jezelf bij Sanne Kaarsmakerwei 16 5551 PT Valkenswaard T. 06 - 30 86 44 45 Volg ons: www.mooijezelfbijsanne.nl

43


WONEN

SLAPEN

ZITTEN

MEUBELEN

VLOERBEDEKKING

RAAMDECORATIE

5 jaar garantie Persoonlijk Interieuradvies

BANKEN GROTE EN KLEINE HOEKBANKEN BEDDEN EN SLAAPKAMERKASTEN

EETKAMERTAFELS EN -STOELEN

WANDKASTEN OP MAAT

Maandag t/m zaterdag geopend Ma. v.a. 13.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur

uw WONINGINRICHTER

Gestelsestraat 59 Waalre Tel. 040 - 22 13 922 www.profita.nl


KEUKENAMBIANCE

WONEN

RONDOM

KeukenAmbiance staat sinds de oprichting voor topkwaliteit in keukens. Van landelijk tot modern, standaard of op maat gemaakt: aan De Run 5411 in Veldhoven vindt u altijd een oplossing die past bij uw smaak én budget. KeukenAmbiance ontzorgt, van oriëntatie tot en met realisatie. Kundig, servicegericht en flexibel. De garantie voor jarenlang gebruiksplezier.

DE STOOMOVEN: EEN VEELZIJDIGE HULP IN UW KEUKEN DE STOOMOVEN MAG ZICH BINNEN KEUKENLAND IN EEN GROEIENDE POPULARITEIT VERHEUGEN. MAAR..., WAT KUN JE ER NU EIGENLIJK MEE EN HOE WERKT HET? KIM VAN AKEN VAN KEUKENAMBIANCE IN VELDHOVEN VERTELT MEER OVER DEZE INNOVATIEVE, GEZONDE MANIER VAN KOKEN EN WAT JE ER ALLEMAAL MEE OP TAFEL KUNT TOVEREN. Koken met stoom: het is allerminst nieuw. Sterker nog, na roosteren boven vuur is stomen de langst bestaande kooktechniek. “Stomen staat voor een magere manier van eten bereiden”, aldus Kim. “In deze hectische tijden is gezond eten hot. En daar sluit het stomen van eten prima bij aan. Een van de belangrijkste voordelen van deze kooktechniek is dat ingrediënten niet met water in aanraking komen. Juist daardoor blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen, kleur én vorm behouden.”

Mogelijkheden Qua bereiding biedt een stoomoven vele mogelijkheden. Eigenlijk is alles wat in een pan kan worden klaargemaakt geschikt om met behulp van een stoomoven te bereiden. Zelfs als het gaat om een complete maaltijd. “Bovendien kun je met een stoomoven ook ontdooien, opwarmen, pocheren, blancheren en zelfs wecken”, legt Kim uit. “Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je binnen 30 minuten een uit aardappels, wortels en vis bestaande maaltijd op tafel kunt zetten. Nadat de oven is ingesteld op 100 graden Celsius, zet je er eerst de aardappels in. Na een kwartier volgen de wortels, die maar 12 mi-

nuten nodig hebben om te garen. Nadat de temperatuur is verlaagd naar 85 graden kan de vis in slechts 5 minuten worden gestoomd. En het mooie daarbij is dat je de aardappels en wortels gewoon in de oven kunt laten staan. Ze garen niet door, maar blijven wel warm.”

Soorten Grofweg bestaan er drie soorten stoomovens: de combi-stoomoven, de lagedrukstoomoven en de hogedrukstoomoven. “In die laatste worden de ingrediënten onder hoge druk razendsnel verhit”, legt Kim uit. “Je kunt het enigszins vergelijken met het snelkookpanprincipe. Wanneer je van dit type stoomoven gebruik maakt, dient de ovendeur tijdens de garing gesloten te blijven. Kies je voor een lagedrukstoomoven? Dan kun je de deur tijdens de bereiding met een gerust hart openen. En dat is erg handig, vooral als er sprake is van gerechten met uiteenlopende bereidingstijden. Je kunt tussentijds eenvoudig een gerecht bijplaatsen.” De combi-stoomoven ten slotte is een lagedrukvariant die de meest gebruikte ovenfuncties combineert met het stoomprincipe. Momenteel is dit type stoomoven het meest in trek bij de consument.

45


SPORT + REVALIDATIE DE WEDERT:

SPORT + REVALIDATIE DE WEDERT IN VALKENSWAARD IS NOG VRIJ NIEUW. HET IS ER NET ZO LANG ALS HET NIEUWE ZWEM- EN SPORTCOMPLEX DE WEDERT, WAARIN HET GEVESTIGD IS. NAAST VERTROUWDE EN BEPROEFDE EXPERTISE EN ERVARING OP HET GEBIED VAN FYSIOTHERAPIE EN REVALIDATIE BIEDT HET DIVERSE ONDERSCHEIDENDE DIENSTEN AAN DIE VOORAL (MAAR NIET UITSLUITEND) IN RELATIE STAAN TOT SPORT. LOCATIEMANAGER TED VERSTEEGEN ZWAAIT ER DE SCEPTER. SAMEN MET EIGENAAR HANS VAN HOOF VERTELT HIJ OVER WAT SPORT + REVALIDATIE DE WEDERT BIJZONDER MAAKT.

46

Sport + Revalidatie De Wedert kent vier belangrijke pijlers. De eerste is begeleiding bij spier-peesletsels. Daarin neemt het gecertificeerde Spier Pees Centrum een belangrijke plaats in. Ted Versteegen: “We hebben op dat gebied veel specialistische kennis en kunde in huis. We werken met geavanceerde technieken, zoals echografie, shockwave en EPTE-elektrolyse. Het zijn technieken waarmee we ruime ervaring hebben en goede resultaten boeken. We zetten ze onder andere in voor (snel)diagnostiek, op basis waarvan we patiënten op maat gesneden oefentherapie en gerichte training kunnen aanbieden.”

Revalidatie 3.0 De tweede pijler. Revalidatie is een ‘core business’ van Sport + Revalidatie De Wedert, dat is duidelijk. De ‘3.0’ duidt op een breed scala aan extra diensten en services. Loopanalyse en -trainingen bijvoorbeeld, en ook fitheidstesten, voedingsanalyses en mental coaching. Verder worden voor individuele sporters en voor sportverenigingen sporttesten aangeboden. Voor verenigingen is er eveneens toegang tot gratis sport-


|

S P O R T

+

R E VA L I D AT I E

D E

W E D E R T

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

hoog niveau, lage drempel, voor iedereen!

spreekuren en veldrevalidatie, die op gezette tijden worden gehouden. Sporters kunnen op de sportspreekuren terecht voor het stellen van een (snel)diagnose met sport/behandeladvies en/of blessurepreventie. Zo nodig wordt geadviseerd contact op te nemen met de eigen huisarts. In het vierde kwartaal wordt bovendien bij Sport + Revalidatie De Wedert een gezamenlijk spreekuur ingericht met een sportarts.

Sport - sporttesten - personal training Sport is de derde pijler. Sport + Revalidatie De Wedert is in hoge mate sportgericht. Sport- en performancetesten behoren tot het aanbod. Personal training ook. Het is belangrijk te vermelden dat die voor iedereen toegankelijk is: dus zowel voor topsporters (Olympische zwemmers van PSV trainen er bijvoorbeeld al) als voor amateur-/breedtesporters. “We zijn een schakel tussen - of misschien een combinatie van - zorg en sport. We werken op dat snijvlak”, zegt Hans van Hoof. “Maar ook voor sporters en niet-sporters op elk niveau en van jong tot oud.”

mogelijke oefenvormen kunnen worden gebruikt met een veel lagere belasting voor het bewegingsapparaat. En dat komt natuurlijk juist doordat die oefeningen in het water worden uitgevoerd. De hydrotherapie is in ontwikkeling en zal binnenkort kunnen starten.

Multidisciplinair Een andere belangrijke ‘plus’ van Sport + Revalidatie De Wedert is de aanwezigheid van een multidisciplinair team. Voor elke sportgerelateerde klacht is expertise in huis en wordt er veelvuldig intensief samenwerkt tussen de disciplines. De expertises zijn: diëtetiek, podotherapie, fysiotherapie, sportmassage, personal / performance trainer, mental coaching en sportgeneeskunde. Dit illustreert het brede - en tegelijkertijd hoog gespecialiseerde - dienstenpakket van Sport + Revalidatie De Wedert.

Sport + Revalidatie De Wedert

Hydrotherapie

Pastoor Heerkensdreef 29b, 5552 BG Valkenswaard

De vierde pijler, we stipten het al even aan, is de hydrotherapie. Dat wil zeggen: therapeutische oefenvormen die in het water worden uitgevoerd. Deze vorm van therapie heeft als groot voordeel dat alle

info@sportenrevalidatie.nl

T. 040 - 201 08 81 ted@sportenrevalidatie.nl

Volg ons:

www.sportenrevalidatie.nl

47


Oktober is

woonmaand Industriële wandkast B:75 x D:23 x H:30 cm Per stuk slechts:

29,-

Vloerlamp H:134 cm

PACO prijs slechts:

89,-

Inclusief ophanghaken voor bekers

Boekenkast

B:90 x D:40 x H:210 cm PACO prijs slechts:

299,-

Stoere bijzettafels

Elders: €299,-

Set van 3 slechts:

99,-

Industriële biljarttafellamp 2 kappen | 120 cm lang

169,new arrival

Trendy barstoel |

59,-

new arrival

Leverbaar in 2 kleuren

Teakhouten eetkamertafel L:130 x D:130 x H:78 cm

399,Industriële opbergkast | B:90 x D:40 x H:210 cm

299,-

Industriële vloerlamp

79,-

Stapelkorting op alle sierkussen

2 stuks 10% | 3 stuks 15% | 4 stuks of Meer 20% korting

Keuze uit meer dan 200 verschillende sierkussens

PACO: 6000M MEGASTORE 2

EUROPALAAN 39 - 3900 (OVER)PELT - BELGIË

(SLECHTS 10 MIN. RIJDEN VANUIT VALKENSWAARD) Klantenservice:

Openingstijden Winkel:

0031 85 76 00 390 VRIJDAG, ZATERDAG, ZONDAG & MAANDAG: 10-18 UUR D / :  

Vitrinekast Roseville |

Ruime lift naar de 1e & 2e verdieping Rolstoelvriendelijk

www pacomeubelen.com algemeen@pacomeubelen.nl

499,-

IEDER E ZONDAG GEOPEND!


NEWS

SLOOP GESTART UITBREIDINGSPLANNEN PACO: De oplettende weggebruiker heeft gezien dat er veel bedrijvigheid is.

Lifestyle

R

PACO BRASSERIE

NEW: PACO BRASSERIE

Er is begonnen met de afbraak van de panden tegenover de PACO winkel en dat is het startpunt van een fiks uitbreidingsplan. Dit plan betreft o.a. de sloop van drie bedrijfsgebouwen, de bouw van een nieuw Logistic center en de aanleg van een extra parkeerterrein. Later

Even pauze tijdens het shoppen? Dat kan binnenkort in onze nieuwe brasserie. Op korte termijn openen wij de PACO BRASSERIE, met lekkere broodjes en GRATIS koffie! Opening is voorzien voor medio december 2019.

dit jaar zal er gestart worden met de bouw van een modern Logistic Center van enkele voetbalvelden groot met een hoogte van maar liefst 15 meter. Begin 2020 zal ook het vierde bedrijfspand gesloopt worden en zal er uiteindelijk 12.000 m2 magazijnruimte in gebruik genomen worden! Met dit enorme magazijn willen wij onze levertijden nog meer verkleinen. Daarnaast zal de winkelruimte vergroot worden in 2020. Wij blijven voortdurend investeren met als enige doel: tevreden klanten!

Afbraak oude magazijn

PACO winkel

HORECA PROJECTEN: In verschillende horecagelegenheden zie je vaak de meubelen van PACO voorbij komen. Laat u verrassen door de scherpe prijzen die wij kunnen bieden voor horeca meubilair. Afgelopen maand hebben wij het buitenterras van restaurant Fling in Eindhoven mogen voorzien van nieuwe tuinstoelen. Onze meubelen zijn binnenkort ook te bewonderen bij Health & Sports Club Valkencourt in Valkenswaard. In samenwerking met Nienke van Och & Martine Wubben zijn we momenteel druk bezig de Club te restylen. Wij zijn trots aan dit project mee te mogen werken! Wenst u meer informatie over onze horeca projecten, neem contact met ons op.

VERKOOP VOLLE ZEECONTAINERS: Wist u dat u als winkelier ook bij PACO terecht kan voor de aankoop van meubelen en woondecoratie! Onder de naam: CONTAINER DECO DIRECT worden wereldwijd zeecontainers verkocht, rechtstreeks vanuit fabrieken in India, China, Vietnam en IndonesiĂŤ. Wij weten als geen ander dat het moeilijk is om de inkoop vanuit het verre Oosten goed onder de knie te krijgen! Met eigen mensen en kwaliteitscontroleurs ter plaatse kunt u er zeker van zijn dat de producten goed en netjes verscheept worden. Wenst u meer informatie over Container Deco Direct, neem contact met ons op: info@containerdecodirect.com

CONTAINER DECO DIRECT Distributing remarkable furniture & decoration worldwide

WERKEN BIJ DE LEUKSTE WOON WINKEL VAN BELG IE? OPEN STAA NDE VACATURE S: Slechts 10 minuten rijden vanuit de grensovergang Valkenswaard - Lommel. Voor meer informatie of het opsturen van je CV met bijhorende motivatie kun je mailen naar: info@pacomeubelen.nl of per post naar: PACO meubelen International Europalaan 39b - 3900 Overpelt (ovv sollicitatie).

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR

VERKOOPMEDEWERKERS(M/V)

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR

MAGAZIJNMEDEWERKERS(M) Bekijk de vacature op www.pacomeubelen.com Locatie: Nieuw logistiek Centrum Overpelt (BE)

Bekijk de vacature op www.pacomeubelen.com Locatie: Winkel Overpelt (BE)


DUISENBURGH: ÓÓK VOOR VERZEKERINGEN UW PERSOONLIJKE LOKET EEN GEDEGEN FINANCIEEL ADVIES BEGINT MET EEN PERSOONLIJKE, OP MAATWERK GERICHTE AANPAK. EN ALS HET EVEN KAN, IS HET OOK WENSELIJK DAT DE MATERIE VANUIT MEERDERE DISCIPLINES INTEGRAAL WORDT AANGEVLOGEN. BIJ DUISENBURGH WETEN EN DOEN ZE NIET ANDERS. HET AAN DE EINDHOVENSEWEG 67 IN WAALRE GEVESTIGDE ADVIESBUREAU VOORZIET VERMOGENDEN, ONDERNEMERS, PARTICULIEREN EN ZELFS TOPSPORTERS VAN RAAD EN DAAD RONDOM VERMOGENSREGIE, ADMINISTRATIEVE EN FISCALE AANGELEGENHEDEN EN ANDERE FINANCIËLE ZAKEN. EEN ALOMVATTEND DIENSTENPAKKET DAT DUIDELIJK IN DE SMAAK VALT VAN EEN ALMAAR GROEIENDE KLANTENKRING.

50


|

D U I S E N B U R G H

Op zoek naar meer (speel)ruimte betrok Duisenburgh vier jaar geleden de statige kantoorvilla in het centrum van Aalst. Daarmee werd in vergelijking met het vorige onderkomen niet alleen de werkvloer verdubbeld. De grandeur van het monumentale pand paste en past nog steeds prima bij de business en de doelgroepen die door een team van circa dertig specialisten vanuit het hoofdkantoor en zeven nevenvestigingen worden geserviced. Anno 2019 herhaalt de geschiedenis zich. De door de vermogensregisseur gemaakte groeispurt heeft wederom uitgemond in de behoefte aan meer vierkante meters. “We dachten even vooruit te kunnen met deze huisvesting”, lacht directeur/partner Frank van Daal. “Maar niets is minder waar. Ook de afgelopen jaren hebben we mooie stappen vooruit gezet. Met als resultaat dat we ook hier alweer bijna vol zitten. Een luxeprobleem en uitdaging in één. Maar daarvoor bedenken we vast wel een oplossing. Eén ding is zeker: dit gebouw blijft ook de komende jaren de plaats van waaruit we onze doelgroepen compleet ontzorgen met ons totaalpakket. Integraal, betrokken, onafhankelijk en uiterst kundig.”

Kracht ‘U vraagt, wij draaien’: sinds de oprichting is dát het adagium bij Duisenburgh. “Onze specialisten kijken met meerdere brillen naar de wensen, de behoeften en het gewenste toekomstbeeld van de gevarieerde clientèle”, legt Frank uit. “Om vervolgens

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

met een integraal financieel advies te komen dat aan alle kanten hout snijdt én rendement oplevert. De klant geeft aan wat hij nodig heeft, wij vullen het pasklaar voor hem in.” Dat gebeurt onder meer op het gebied van verzekeringen, een discipline die eveneens vanuit het Waalrese hoofdkantoor wordt aangeboden. Een tak van sport ook die op het bonte activiteitenpalet van Duisenburgh steeds prominenter aanwezig is. Nadat kartrekker Rob van Daal ruim tien jaar geleden het startschot gaf, is de verzekeringspoot inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige en zeven specialisten tellende afdeling. En ook hier draagt de aanpak het typische Duisenburgh-stempel: betrokken, deskundig, maatgericht. “Daarmee maken we ook wat onze assurantieactiviteiten betreft duidelijk het verschil”, meent Frank. “Zeker in vergelijking met een aantal grotere spelers in de regio, die zich momenteel vooral bezig lijken te houden met het opkopen van zoveel mogelijk assurantieportefeuilles van kleinere kantoren. Zonder zich te realiseren dat je dan richting je klanten ontzettend veel inlevert qua maatwerk, flexibiliteit en snelheid. De groei is er, maar de performance wordt minder. Dat kan niet anders. Het is dan ook een spel waaraan Duisenburgh niet wenst deel te nemen. Wij houden liever de controle en focussen met onze totaalaanpak en een krachtig samenspel volledig op de belangen van de klant. Dat is al sinds de oprichting in 2004 de voornaamste kracht van ons kantoor.”

Duisenburgh Eindhovenseweg 67 5582 HR Waalre T. 040 - 222 21 12 info@duisenburgh.nl

Volg ons:

www.duisenburg.nl

51


Links: Ankie Meulemans

52


|

H U I D S T U D I O

P U U R

A N K I E

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

PURE SCHOONHUID KOMT VAN BINNENUIT VAN NATURE ZOEKT ONS LICHAAM ALTIJD NAAR BALANS. HET LICHAAM IS IN STAAT ZICHZELF TE

HERSTELLEN

DOOR

HAAR

ZELFHELENDE

VERMOGEN: EEN PROCES DAT ZICH STEEDS HERHAALT.

HELAAS

GAAT

DAT

NIET

ALTIJD

VANZELF. STRESS, VOEDING EN LEEFSTIJL KUNNEN HET EVENWICHT VERSTOREN. WEG BALANS EN IN PLAATS DAARVAN HUIDPROBLEMEN OF EEN SNEL VEROUDERENDE HUID. BIJ PUUR ANKIE WETEN ZE DAT EEN MOOIE EN GEZONDE HUID NIET UIT EEN POTJE KOMT. Huidstudio Puur Ankie houdt zich al bijna 20 jaar bezig met natuurlijke huidverzorging en huidverbetering. Ankie Meulemans: “De laatste jaren hebben we ons steeds verder gespecialiseerd in de probleemhuid en in algehele huidverbetering. Zo hebben we ons steeds verder bekwaamd in micro-needling en daarvoor hebben we, in binnen- en buitenland, op het allerhoogste niveau trainingen gevolgd. Ondertussen combineren we deze succesvolle formule met blend peelings en met onze bindweefselmassages, waar veel vraag naar is. Nieuw is de aangename Wish Pro-behandeling, waarbij je al na 15 minuten direct zichtbaar resultaat hebt.”

Orthomoleculaire geneeskunde “Om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen, ben ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut bij het OPFG gaan volgen. Hier leer ik hoe huidklachten ontstaan, wat de relatie is met voeding of leefstijl en ik weet nu meer over onderliggende biochemische verstoringen. Huidklachten komen niet zomaar uit de lucht vallen; dat wist ik al wel, maar nu heb ik inzicht gekregen in de processen die tot die klachten leiden. Ik kan het mijn cliënten nu ook goed uitleggen en, nog belangrijker, ik kan hen nu echte oplossingen bieden. Ook leg ik uit hoe zij zelf kunnen bijdragen aan het herstel van een gezonde huid. Dit wordt enorm gewaardeerd.”

Innoverend en vakbekwaam Huidproblemen zijn van alle leeftijden en onze huid ondergaat, in de loop der tijd, vele fases van verandering. Ankie: “Zo zien we acné op de jonge huid, maar ook op latere leeftijd komt het voor. Hormonale verandering, voedingsintoleranties en stress spelen vaak een rol. Ook pigmentatie, eczeem, rosacea, rimpels en volumeverlies van de huid, kunnen voor problemen zorgen. Dit brengen we via een uitgebreide intake en een huiddiagnose middels de Observ 520 mooi in beeld. Ook is het mogelijk om een test te doen naar de bloedwaardes. We maken dan een persoonlijk Plan van Aanpak, waarin behandelingen, producten, supplementen en voedingsadviezen worden opgenomen. Voor iedereen is er een pakket op maat, waardoor weer een mooie, stralende en gezonde huid kan worden verkregen. Om innovatief te zijn, blijven we continu in de leer. We volgen op het hoogste niveau trainingen en masterclasses binnen onze branche. We leren echter ook van onze stagiairs, want het werkt ook omgekeerd. Wij zijn een erkend leer-werkbedrijf. Zo heeft Sanne, die elders in dit blad staat, bij ons het vak geleerd. Ik ben dan ook supertrots dat ze, nu al, een eigen praktijk heeft.” Ankie en haar team hebben de afgelopen twee decennia veel vertrouwen opgebouwd. Cliënten kunnen terecht voor ontspannende gelaatsbehandelingen, maar dus ook voor een compleet behandeltraject. Het najaar is een uitstekende periode om een kuur te starten. “We gaan dan intensief aan de slag om de huid in balans te krijgen, zodat de cliënt, vol zelfvertrouwen, weer in de spiegel kan kijken. Sommige behandelingen worden vergoed door de ziektekostenverzekering.”

Huidstudio Puur Ankie Wezelstraat 2 5555 AR Valkenswaard T. 06 - 12 12 02 77 info@puurankie.nl

Volg ons:

www.puurankie.nl

53|

N O G

EE EN

H I P

K I N D E R K L E D I N G

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

W

!

KIJK OP PAGINA 54 VOOR DE SPECTACULAIRE WINACTIE VAN NOG STEEDS HIP!

IN

DO

E

M

S T E E D S

NOG STEEDS HIP:

VOOR NIEUWE EN BETAALBARE KINDERKLEDING! OP ZATERDAG 27 APRIL 2019 GING VOOR TAMAR VAN DONGEN EEN LANG GEKOESTERDE WENS IN VERVULLING. DIE DAG NAMELIJK OPENDE ZE TIJDENS DE KONINGSDAG-BRADERIE HAAR EIGEN KINDERKLEDINGWINKEL AAN DE KAREL MOLLENSTRAAT ZUID IN VALKENSWAARD. HIER PRESENTEERT DE GOEDLACHSE TAMAR ONDER DE NAAM NOG STEEDS HIP EEN UITGEBREIDE SORTERING GLOEDNIEUWE KLEDING VOOR JONGENS EN MEISJES TOT EN MET MAAT 176. JE VINDT ER ZOWEL NIEUWE ALS OUDERE COLLECTIES, DE MERKEN ZIJN MÉÉR DAN BEKEND EN DE PRIJSSTELLING IS ER TOP. DAT ALLES MAAKT EEN BEZOEKJE ZEKER DE MOEITE WAARD. Dat Tamar gek is van scherp geprijsde kinderkleding van topkwaliteit blijkt niet alleen in de gezellige winkel in het centrum van Valkenswaard. Met een vaste baan in de kinderopvang was ze de afgelopen jaren in de avonduren regelmatig in de weer met de organisatie van kinderkledingparty’s. Een nevenactiviteit die het vuur voor kinderen en kleding stevig aanwakkerde en uiteindelijke uitmondde in het besluit om een eigen kinderkledingwinkel te starten...

Iedereen slaagt Inmiddels blijkt het een prima keus. Tamar is helemaal op haar plek in haar eigen boetiek en de klandizie neemt elke week toe. Het heeft alles te maken met de ruime keuze, de hoeveelheid verkrijgbare merken en de betaalbaarheid van de gepresenteerde collecties. “Van babymaat tot en met de grootste kindermaat 176, ik heb het”, aldus Tamar. “Verder bied ik verschillende bekende merken, waaronder het hippe B.NOSY en TYGO & vito. Merknamen van topkwaliteit die ook nog eens betaalbaar zijn. Met uitzondering van de winterjassen bewegen de prijzen zich hier tussen 14,95 en 39,95 euro. Kortom, iedereen slaagt hier. Heb je geen tijd of zin om naar de winkel te komen? Geen probleem. Bestel dan in de webshop of tijdens een door mij georganiseerde kinderkledingparty. Alles is mogelijk.”

Samples Bij Nog Steeds Hip hangen ook diverse samples in de rekken. Het gaat hierbij eveneens om nieuwe (en vaak unieke) kledingstukken die voor de aanvang van een seizoen als monster door merkfabrikanten aan detaillisten ter beschikking worden gesteld. Daarna gaan ze de verkoop in. Onder meer bij Nog Steeds Hip. “De samples zijn alleen in de winkel en tijdens de party’s te koop, niet online”, legt Tamar uit, terwijl ze ons tot slot de openingstijden van de winkel toont. “Iedereen kan hier terecht op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maar wil je op een andere dag langskomen, dan kan dat natuurlijk ook. Even bellen en we regelen het.”

Nog Steeds Hip Kinderkleding Karel Mollenstraat Zuid 50 5554 CH Valkenswaard T. 040 - 240 56 46 nogsteedship@gmail.com

Volg ons:

www.nogsteedshipkinderkleding.nl

55


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

E G O

N O V I

|

“IK HELP MENSEN OM TOT ZICHZELF TE KOMEN” U KENT ZE WEL, DE LIJSTJES WAAROP DE LANDEN VAN DE WERELD STAAN GERANGSCHIKT. NAAR INKOMEN VAN DE INWONERS, NAAR HOEVEEL OLIJFOLIE ZE CONSUMEREN, NAAR HOE VAAK ZE MET VAKANTIE GAAN. JE KUNT HET ZO GEK NIET BEDENKEN OF ER IS WEL EEN KLASSEMENTJE VOOR. ZO IS ER OOK EEN LIJST WAAROP LANDEN STAAN GERANGSCHIKT NAAR HOE GELUKKIG HUN INWONERS ZIJN. EN ALS U DIE LIJST KENT, DAN WEET U OOK DAT NEDERLAND STEEVAST HOOG SCOORT. WIJ NEDERLANDERS ZIJN EEN GELUKKIG VOLK. TOCH, HOE GELUKKIG WE OOK ZIJN, BIJNA IEDEREEN ZOEKT WELEENS NAAR EVENWICHT, IN MEERDERE OF MINDERE MATE. EN DAN IS HET MOOI DAT ER MENSEN ZIJN DIE KUNNEN HELPEN. NICOLE VAN DEN OUWELAND BIJVOORBEELD, VAN EGO NOVI (VRIJ VERTAALD: MIJN NIEUWE IK).

We leven in een nogal hectische tijd. Het leven is druk en we ‘moeten’ van alles. Deels omdat het werkelijk ‘moet’ en deels omdat we zelf vinden dat het ‘moet’. In elk geval legt dat druk op ons. Op het werk, op het huishouden, op ons sociale leven, op ons gezin. Vaak gaat dat goed, omdat mensen het vermogen hebben zich aan te passen. Maar soms loopt het uit de hand en dan schiet dat aanpassingsvermogen tekort. Dat kan haast niet zonder gevolgen blijven. Die gevolgen kunnen nogal uiteenlopen: van piekeren, onzekerheid, vermoeidheid en andere fysieke klachten tot angsten, burn-out en zelfs depressie.

Vicieuze cirkel Het gevolg is vaak dat mensen hun automatische pilot aanzetten. Ze vallen terug op oude, ingesleten patronen en gaan leven op basis van hun onderbewustzijn. “En daar gaat het mis”, zegt Nicole. “Mensen belanden in een vicieuze cirkel van oude gedragingen en die cirkel biedt geen oplossingen. Daarom is het belangrijk om die oude patronen te doorbreken en uit die vicieuze cirkel te stappen. Het bewustzijn moet worden gestimuleerd, zodat mensen zichzelf als het ware herontdekken. Ze gaan zien, ervaren en voelen wie ze zijn, wat ze nodig hebben en waar hun kracht, hun vermogen ligt. Met andere woorden: ze komen, zoals dat heet, tot zelfrealisatie.”

56


Therapie Om mensen in staat te stellen om tot die zelfrealisatie te komen, heeft Nicole de ZEIN-therapie ontworpen. ZEIN staat voor Zelfrealisatie, Eenheid, Inzicht en Neurofeedback. Kort gezegd gaat het erom te komen tot inzicht in wie je bent, wat je wilt en waar je kracht ligt. Dat inzicht bereik je door stimulering van het bewustzijn. Met andere woorden: het doorbreken en loslaten van de ingesleten patronen die hebben geleid tot vastlopen, zowel mentaal, fysiek als emotioneel. Een behandeling volgens de ZEIN-therapie heeft direct effect op emotie, gedrag, gedachten, bewustzijn en lichaam.

Ego Novi biedt niet alleen de mogelijkheid tot het volgen van de ZEIN-therapie, maar ook tot het volgen van de KTNO-gecertificeerde opleiding tot ZEIN-therapeut (www.ktno.nl). De basisopleiding duurt vier maanden en wordt gegeven in het pand van Ego Novi in Valkenswaard. Daarnaast bestaat binnenkort de mogelijkheid tot het volgen van een cursus die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Tot slot is het van belang te vermelden dat Ego Novi geen gebruik maakt van apparaten, metingen, voedingssupplementen of diĂŤten. Het ontwikkelingsproces verloopt op een geheel natuurlijke manier, vanuit de persoon zelf.

Ego Novi Pastoor Heerkensdreef 12b 5552 BG Valkenswaard T. 085 - 009 19 22 info@egonovi.com

Volg ons:

www.egonovi.com

57


ROUW V T S GA EEN J I ALS J ANG AN €50, V T N O V OED G E T SHOP

KLEDING PARTY THUIS? OF TOCH LIEVER OP ONZE LOCATIE? VOOR BOUTIQUE LOVELLI GEEN PROBLEEM!

B E N

J I J

T H E

O P Z O E K

N A A R

M U S T H A V E S D I T

V A N

M O M E N T ?

SAMEN MET JE VRIENDINNEN, FAMILIE EN/OF COLLEGA’S KUN JE GEDURENDE EEN PAAR UUR DE MOOISTE FASHION KLEDING UITPROBEREN EN AANSCHAFFEN. EEN KLEDINGPARTY VAN BOUTIQUE LOVELLI IS IETS COMPLEET ANDERS EN MAAKT JE FEESTJE DAAROM COMPLEET. WIJ HEBBEN DE NIEUWSTE EN MOOISTE KLEDING. NODIG SNEL AL JE VRIENDINNEN UIT EN ORGANISEER VANDAAG NOG EEN KLEDINGPARTY. VOLG ONS OP FACEBOOK EN INSTAGRAM VOOR DE NIEUWSTE FASHIONITEMS!

B O U T I Q U E L O V E L L I

@ B O U T I Q U E L O V E L L I

I N F O @ B O U T I Q U E L O V E L L I . N L


RONDOM

HEALTH

Bij Health & Sports Club Valkencourt in Valkenswaard draait alles om het verbeteren en in stand houden van de gezondheid van onze leden. Daarbij spelen we graag in op de individuele wensen van onze leden. In deze tijd, waarin iedereen het druk heeft, maar toch wil sporten om fitter te worden of om af te vallen, bieden de HIIT-workouts van Les Mills een prima oplossing.

SUPERSNEL, SUPERFIT

Dat kan met onze HIIT-trainingen! TEGENWOORDIG IS IEDEREEN DRUK. WERK, GEZIN, EEN SOCIAAL LEVEN. OOK JONGEREN HEBBEN GEEN ZIN EN TIJD OM UREN IN DE SPORTSCHOOL TE STAAN. ZE WILLEN HET LIEFST IN KORTE TIJD VEEL RESULTAAT BOEKEN! BIJ HEALTH & SPORTS CLUB VALKENCOURT WETEN WE ALS GEEN ANDER HOE BELANGRIJK HET IS OM REGELMATIG TE SPORTEN. DAAROM HEBBEN WE DE HIIT-GROEPSTRAININGEN VAN LES MILLS AAN ONS PROGRAMMA TOEGEVOEGD. DIT IS EEN FITNESSCONCEPT ONTWIKKELD DOOR DE NIEUW-ZEELANDSE EX-ATLEET LESLIE MILLS. KORTE, INTENSIEVE LESSEN IN GROEPSVERBAND DIE SNEL RESULTAAT OPLEVEREN. Jeanet Verhoeven: “HIIT staat voor high intensity interval training. Intensieve groepslessen van 30 minuten waarin wordt gewerkt aan conditie, kracht en het verbranden van vet. De groepslessen bestaan uit snelle, intensieve oefeningen, afgewisseld met korte rustmomenten. De workouts zijn uitdagend, effectief en zorgen voor zichtbaar resultaat. Door de grote afwisseling in oefeningen wordt het lichaam continu geprikkeld en de vetverbranding gestimuleerd. Het is de beste vorm van training om in korte tijd superfit te worden.”

Gratis proefles Interesse? Doe een gratis proefles. Via www.valkencourt.nl vindt u meer informatie en het rooster van onze groepslessen.

Daag uzelf uit. Word fit met HIIT!

Voor elk wat wils Het HIIT-concept bestaat uit verschillende soorten workouts. Elke workout legt de nadruk op andere mentale of fysieke aspecten. Zo bieden wij: GRIT CARDIO – Dit is een high-intensity intervaltraining waarbij u uw conditie snel verbetert, uw snelheid verhoogt en heel veel calorieën verbrandt. De oefeningen zijn eenvoudig en daardoor makkelijk te volgen, maar wel intens. Er worden geen materialen gebruikt. GRIT STRENGTH – Deze workout focust op het opbouwen van spierkracht en uithoudingsvermogen. U gaat aan de slag met een halter, gewichtsschijven en uw eigen lichaamsgewicht. U wordt tot het uiterste gepusht, zodat u het maximale uit uzelf haalt. SPRINT – Dit is een intense workout op de fiets. Geen lange ritten, maar 30 minuten knallen. U boekt snel resultaat met een minimale belasting op de gewrichten. Intensiteitspieken worden afgewisseld met korte pauzes. CXWORX – Tijdens deze workout traint u alle spieren rond uw core voor een sterker en strakker lichaam. De focus ligt op buik en billen. Er wordt gewerkt met het eigen lichaamsgewicht, maar ook met weerstandsbanden en gewichtsschijven.

Trainen op eigen niveau “Het voordeel van een HIIT-groepstraining is dat u op uw eigen niveau kunt trainen”, aldus Jeanet. “U bepaalt zelf hoe zwaar u de training maakt. Kiest u bijvoorbeeld voor zware of lichte gewichten of een zware of lichte weerstand op de fiets? Daarnaast bepaalt u uw eigen tempo. Daarbij wordt u begeleid door goed opgeleide instructeurs die erop toezien dat u de oefeningen correct uitvoert. Voor het beste resultaat raden wij u aan drie keer in de week een HIIT-training te volgen.”

Jeanet Verhoeven Groepslescoördinator


GELUKSMOMENTJES DELEN BIJ DE VLASGAARD ‘DAAR KOMT SWIEBERTJE, DAAR KOMT SWIEBERTJE’. OP ÉÉN VAN DE TWEE PG-AFDELINGEN VAN DE VLASGAARD, EEN LOCATIE VAN ZORGORGANISATIE VALKENHOF, ZIT EEN TIENTAL BEWONERS AAN DE TELEVISIE GEKLUISTERD. SAARTJE, MALLE PIETJE, BROMSNOR: DE KARAKTERS ROEPEN HERINNERINGEN OP. “HET KIJKEN PRIKKELT ONZE BEWONERS EN SOMS STAAN ZE WEER EVEN MIDDEN IN DE TIJD VAN TOEN”, GLIMLACHT JOLIJDA PETERS. JOLIJDA IS VERZORGENDE IN HART EN NIEREN EN ÉÉN VAN DE MEDEWERKSTERS WAAR ZE BIJ VALKENHOF ZO TROTS OP ZIJN.

60

Jolijda (58), die al geruime tijd in België woont, werkt sinds november vorig jaar op de afdeling psychogeriatrie van het Valkenswaardse zorgcentrum. Op deze afdeling wonen oudere mensen met dementie. In het verleden heeft Jolijda de opleiding tot A-Verpleegkundige gevolgd, maar haar BIG-registratie verliep toen ze stopte als verpleegkundige. Jolijda wilde graag weer aan het werk en haar keuze voor verzorgende IG, zo vindt ze, is haar beste ooit.

Werken met je hart… “Door mijn huwelijk verhuisde ik naar België. Daar heb ik in verzorgingshuizen in Achel en in Bree gewerkt. Als gevolg van rugklachten was ik vervolgens lang thuis, maar na een vervelende periode waarin mijn man en ik besloten uit elkaar te gaan, moest ik toch weer aan de slag. Ik werd persoonlijk assis-


|

VA L K E N H O F

tent van een meervoudig gehandicapte jongen en na een operatie, waartoe ik besloot, liep ik gelukkig weer als een kievit. Toen was het tijd voor echte verandering.” Jolijda solliciteerde op drie vacante functies bij Valkenhof. “Die functies waren alle drie op PG-afdelingen en op mijn lijf geschreven. Dat hadden ze bij Valkenhof goed gezien.” Jolijda straalt opeens: “PG vind ik echt geweldig; daar ligt mijn hart. Waarom? Dat kan ik niet onder woorden brengen. De bewoners doen zoveel met mij en ik ben zo blij dat ik er voor hen kan zijn. Toen ik hier op de afdeling werd rondgeleid, voelde ik me meteen thuis. Mijn kinderen en anderen om mij heen zagen me opbloeien. Klinkt theatraal, hè? Maar het is echt zo.”

…en met je handen Natuurlijk hecht je je aan de mensen waar je voor zorgt. Of dat omgekeerd ook zo is, is vaak moeilijk in te schatten op een pg-afdeling. “Maar soms pakken de mensen mijn hand, kijken me aan en zeggen ‘ik ben zó blij dat je er bent’. Ook familie toont zich vaak dankbaar voor hetgeen we voor hun naasten doen. Af en toe is het aanpoten, maar we werken hier in een heel fijn, collegiaal team. De administratie veel werk? Dat valt reuze mee. Ik voel me een gelukkig mens.”

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Specialiseren “Bij Valkenhof moedigen ze ontwikkeling aan. Je krijgt de kans om je verder te ontplooien en daarin worden we goed begeleid. Zo krijg ik de mogelijkheid om mijn herregistratie te gaan behalen. Misschien wil ik me dan gaan specialiseren als dementieverpleegkundige. Iedereen die zich wil inzetten voor de zorg bij Valkenhof, mag zich komen oriënteren. Dat kan door een dagje mee te lopen, maar dat kan ook op andere manieren. We kunnen nieuwe medewerkers, met het hart op de goede plaats, prima gebruiken. Vooral de vraag naar verzorgenden is groot. En hen kan ik het werken bij Valkenhof absoluut aanraden.” Dan roept de plicht. Jolijda staat op om in gesprek te gaan met een familielid van een bewoner.

Valkenhof Antwerpsebaan 3 5554 XV Valkenswaard T. 040 - 201 40 35 info@valkenhof.org

Volg ons:

www.valkenhof.nl

61


RONDOM JUBILEUMACTIES

! e e m Doe

Wil jij een van deze mooie sets winnen? Check dan de actie op onze facebook-pagina en die van Rondom. Karel Mollenstraat Zuid 50 - 5554 CH Valkenswaard - T. 040 - 240 56 46 nogsteedship@gmail.com - www.nogsteedshipkinderkleding.nl

INR W 1 JAA

JAAR

DEN IS RIJ GRAT E C1* IN D

WIN

T AKKE IJLESP EEN R T.W.V. *

,€1644

11 00 -

INSCH 16 0 RIJVE N

KOM 28 SEPTEMBER NAAR DE OPEN DAG VAN ONZE RIJSCHOOL!

0

16 30

LOTIN G

* Kijk voor de actievoorwaarden op onze website

LIKE, DEEL & WINACTIE 1 Volg de Facebook-pagina van Mooi Jezelf bij Sanne 2 Doe mee aan de LIKE, DEEL & WINACTIE 3 Bij 200 paginalikes geeft Sanne een GRATIS luxe gezichtsbehandeling weg t.w.v. e

Mooi Jezelf bij Sanne Kaarsmakerwei 16 5551 PT Valkenswaard T. 06 - 30 86 44 45 www.mooijezelfbijsanne.nl Volg ons:

55,-


DRAADLOOS GECERTIFICEERD KLASSE TWEE STARTERSSET WONINGINBRAAKBEVEILIGING (witte en zwarte uitvoering) De set bestaat uit onderstaande componenten: • 1x HUB met 100 draadloze zone’s met LAN + GSM • 1x Backup batterij paneel • 1x Draadloze bewegingsmelder • 1x Draadloze magneetcontact • 1x Draadloze afstandsbediening

Van e 389,- incl. btw NU VOOR

e 399,-

incl. btw en incl. installatie binnen Valkenswaard. Buiten Valkenswaard? Neem dan even contact met ons op via telefoonnummer 040 282 3681)

Voor meer informatie: VDW Security Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van: maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur via ons algemene telefoonnummer +31 (0)40 282 3681

e

Tegen inleverin g van deze bon ku n je met maximaa l 2 personen kenn is komen maken met onze lunch.

ERSE J U

Lieve families, Via deze weg wil ik u allen danken voor het vertrouwen dat u in mij had in de afgelopen 5 jaar en hoop van harte dat u beetje bij beetje dat lichtpuntje, groots of klein zomaar bent tegengekomen.

PECIAL GS

+V

Verzorging en begeleiding van de uitvaart door één persoon en niet steeds een ander gezicht.

P.P 5,- . DA

VIERT EERSTE LUSTRUM

! e i t c a e l a i c Spe S

VDW Security | Valkenswaard | +31 (0)40 282 3681 info@vdwsecurity.nl | www.vdwsecurity.nl

Heel veel liefs Anita

Bij Steakhouse Beer and Beefs kun je meer dan alleen overheerlijk dineren! De lunch is nog niet zo bekend, maar zeker zo goed en uitgebreid. Kom daarom ook eens overdag naar Beer and Beefs om je te laten verrassen met wat we, naast onze grillspecialiteiten, nog meer te bieden hebben. Dragers

Steakhouse Beer and Beefs Crusaethof 36 - 5551 VW Valkenswaard - T. 06 - 27 90 00 50 www.vanovervelduitvaartzorg.nl

Markt 22 • 5554 CC Valkenswaard • T. 040 - 202 73 48 valkenswaard@beerandbeefs.nl • www.beerandbeefs.nl/valkenswaard


RONDOM JUBILEUMACTIES AANBIEDING ACTIE! In samenwerking met TyreService Valkenswaard geeft Rondom Valkenswaard vier nieuwe banden inclusief montage en balanceren weg! WIE MOET VOLGENS JOU DEZE GAVE PRIJS WINNEN? Mail dan naar info@rondomvalkenswaard.nl en geef aan waarom jij of iemand anders deze prijs verdient. Je kunt meedoen tot en met 10 november 2019.

Dragonder 2b • 5554 GM Valkenswaard T. 040 - 24 31 650 • info@tyreservicevalkenswaard.nl WWW.TYRESERVICEVALKENSWAARD.NL

Micro needling kuur pakket:

e 450,-

• 3 micro needling behandelingen inclusief hyla active mask • Gratis huiddiagnose Observ 520 ( t.w.v. e 35,-) • Gratis colladeen supplement ( t.w.v. e 59,50 ) Wezelstraat 2, 5555 AR Valkenswaard T. 06 - 12 12 02 77 info@puurankie.nl www.puurankie.nl

BIJ RESTAURANT DE LEEMER HOEF IS HET ALTIJD GOED TOEVEN!

WAARDEBON

Restaurant De Leemer Hoef, gevestigd in een schitterende monumentale boerderij aan de Gestelsestraat in Aalst, is niet alleen rijk aan historie. Ook qua diversiteit heeft het door Chiel de Bok en Francis van de Molengraft gerunde etablissement alles onder de pannen. Lunchen, dineren, borrelen, feesten en zelfs trouwen: bij De Leemer Hoef kan het allemaal. Wat de gelegenheid ook is, de uitmuntende kwaliteit, de prima service en de gemoedelijke, gastvrije ambiance vormen altijd de basisingrediënten voor een uiterst aangenaam verblijf. In het sfeervolle restaurant, de ruim bemeten feestzaal of op het door groen omgeven buitenterras.

(VERGEET DE BON NIET MEE TE NEMEN)

IS UW REKENING HOGER DAN € 75,- DAN BRENGEN WIJ € 25,- IN MINDERING ZO GENIET U MET 4 PERSONEN AL EEN KORTING VAN € 50,-! GRAAG VOORAF RESERVEREN. EN ALLEEN OP WOENSDAG, DONDERDAG EN VRIJDAG. DEZE BON IS GELDIG T/M 29 NOVEMBER 2019.

Restaurant De Leemer Hoef Gestelsestraat 102 • 5582 HK Waalre • T. 040 - 221 54 06 www.leemerhoef.nl


|

S T I C H T I N G

D E

B O O D S C H A P P E N M A N D

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

STICHTING DE BOODSCHAPPENMAND VALKENSWAARD

VERDIENT ALLE STEUN

ONDANKS HET FEIT DAT HET DE MEESTEN VAN ONS ECONOMISCH VOOR DE WIND GAAT, ZIJN ER IN VALKENSWAARD RUIM 120 GEZINNEN DIE VAN EEN ZEER MINIMAAL NETTO-BESTEEDBAAR INKOMEN ROND MOETEN KOMEN. DANKZIJ STICHTING DE BOODSCHAPPENMAND HOEVEN DEZE GEZINNEN ECHTER GEEN HONGER TE LIJDEN. WEKELIJKS ONTVANGEN DIEGENEN DIE HIER RECHT OP HEBBEN EEN BOODSCHAPPENTAS MET VOEDSEL. DIT VOEDSEL WORDT GRATIS TER BESCHIKKING GESTELD DOOR PRODUCENTEN, SUPERMARKTEN EN WINKELS. TWINTIG VRIJWILLIGERS ZORGEN ER VERVOLGENS VOOR DAT ER IEDERE VRIJDAG EEN BOODSCHAPPENTAS KLAARSTAAT MET LEVENSMIDDELEN. Bet de Kort, inmiddels overleden, startte bijna vijftien jaar geleden vanuit huis met De Boodschappenmand. Ze wilde mensen die het zo hard nodig hebben graag helpen. Vanwege een ziekte werd ze de laatste jaren echter vergeetachtig en zijn er wat dingen misgelopen. Na haar overlijden dit jaar heeft haar dochter Mariette Schuman het stokje overgenomen en zet zij de stichting voort. Op dit moment bedient de Boodschappenmand niet alleen gezinnen in Valkenswaard, maar ook in de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck.

Helpen De verhuizing naar het nieuwe onderkomen aan de Geenhovensedreef in Valkenswaard heeft veel stof doen opwaaien. Velen vinden het pand te groot en te duur voor de stichting. Mariette: “Voor ons maakt het niet uit waar wij zitten, zolang we de gezinnen maar kunnen helpen. Dat is voor ons het belangrijkste. We zijn dankbaar dat de gemeente onze huur en vaste lasten op deze locatie voor twee jaar betaalt om de stichting te kunnen laten voortbestaan.”

Waardevol Hulp ís en blijft nodig. Daarom zijn de medewerkers van de stichting dankbaar dat ze sinds kort ook worden geholpen om de contacten met de ondernemers uit Valkenswaard opnieuw aan te halen. De Valkenswaardse ondernemer Peter van den Hurk zal dit proces de ko-

mende tijd op vrijwillige basis begeleiden. “Na een gesprek met Mariette kwamen we tot de conclusie dat we in Valkenswaard samen veel kunnen bereiken”, zo zegt hij. “Een geste, facilitaire ondersteuning, een dienst, levensmiddelen: het is zo ontzettend waardevol en het komt goed terecht. Door de krachten te bundelen kunnen we als Valkenswaardse ondernemers met minimale middelen het leven van deze gezinnen een stukje comfortabeler maken.”

Vrienden van de Voedselbank Onder de naam ‘Vrienden van de Voedselbank’ worden de komende tijd lokale bedrijven benaderd met de vraag of ze wellicht iets kleins kunnen missen om uiteindelijk de behoeftige gezinnen te helpen. Ook het specifiek helpen van de kinderen is zeer welkom. “Met GraagGoedOnline is de eerste vriend inmiddels binnen”, aldus Mariette. “Het bedrijf heeft voor onze stichting een compleet nieuwe website gemaakt, zodat onze bestaande en nieuwe gasten belangrijke informatie niet meer hoeven te missen… Wilt u ook iets betekenen voor ons en vriend worden? Stuur dan een e-mail naar: vrienden@deboodschappenmand.nl

Stichting De Boodschappenmand Valkenswaard Geenhovensedreef 30 5552 BD Valkenswaard T. 040 - 780 01 75

Volg ons:

www.deboodschappenmand.nl

65
OPHEFFINGSUITVERKOOP KUNSTUITLEEN-COLLECTIE te Gro ad rra voo st + kun ’s foto

Tot

80 %

kort

ing

Theo Kappé 104 x 124 Prijs € 950,- € 425,-

Hans van Horck 130 x 140 Prijs € 9000,- € 1750-

Let

ag Gra op k raa afsp

d

op

ACTe IE pa gina

Ton Smeets 80 x 120 (foto) Prijs € 550,- € 175,-

Mattie Schilders (zeefdruk) Prijs € 1050,- € 325Claus da Costa Prijs € 2250,- € 850-

WWW.TONSMEETS.NL Op afspraak. ’s Avonds en in het weekend ook mogelijk. Tel: 06-200 369 53 / info@tonsmeets.nl Eindhovenseweg 111A Valkenswaard


|

F R A N S

D E

K I N D E R E N

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

90-JARIGE FRANS DE KINDEREN: “Golfen is niks voor mij.” Op zijn 70e begon hij er toch mee... “DIE COLONNE LEGERVOERTUIGEN UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG

Gedwongen

HEB IK AL GEZIEN EN ‘LIVE’ MEEGEMAAKT..., 75 JAAR GELEDEN”,

Op zijn 70e verjaardag kreeg Frans van Corrie en hun dochters een golftas met een halve set stokken en zeven lessen bij de Valkenswaardse Golfclub. “Ze hebben mij gedwongen om te gaan golfen. Met 70 moet je ervoor zorgen dat je niet stilvalt. Met golf ben je buiten, in de natuur en je hebt de sociale contacten met clubgenoten. Veel mensen hebben drempelvrees. Sommigen vinden het een elitesport, maar dat is het bij ons absoluut niet. Of dat het duur is, dat vind ik overigens niet, of ze zijn bang dat ze de ballen links en rechts de bossen in slaan. Maar dat overkomt de besten. We moeten allemaal wel eens in de bosjes op zoek naar een bal...”

VERTELT FRANS DE KINDEREN. “WIJ WOONDEN AAN DE EINDHOVENSEWEG EN ZE KWAMEN ALLEMAAL LANGS ONS HUIS.”

Je zou het hem niet geven, maar Frans de Kinderen is deze maand 90 jaar oud geworden. En nog steeds speelt hij schuiftrombone in het blaasorkest De Wedertklank en golft hij twee keer per week. Met 59 gepensioneerd, koos Frans de schuiftrombone als muziekinstrument. “Beetje schuiven en zo, beetje volume maken. Maar ik kon geen noot lezen. Dus nam ik muziekles. Dat is 30 jaar geleden.” Toen tenniste hij nog bij TCV. “Dat tennissen deed ik best fanatiek, deed mee aan competities. En altijd uitsluitend singelen. Waarschijnlijk heb ik daarmee mijn beide heupen naar de filistijnen geholpen. Corrie, mijn vrouw, werd steeds bezorgder, want ik kwam weleens als een krant thuis. De specialist raadde me aan om te stoppen met tennis. Dat was heel moeilijk.”

Hole 19

Tekst: Gea Bloemen

“Achteraf ben ik zó blij dat ik ben gaan golfen. Ik vond het, naarmate ik beter ging spelen, steeds leuker. Zeker de contacten vind ik belangrijk. Als 90-jarige zijn er veel mensen om me heen weggevallen. En de gezelligheid! Ik verheug me iedere week op de vrijdagmiddag, met na het spelen de gesprekken in hole 19 (het clubhuis, red.). Soms gaan die gesprekken echt ergens over. We hebben weleens bedacht om een commissie van Geestelijke Bijstand op te richten. Maar daar zou geen interesse voor zijn, want in onze hole 19 kun je toch alles al kwijt.” “Sinds een jaar ben ik de derde eigenaar van een elektrisch golfkarretje. Daarmee kan ik gemakkelijk achttien holes aan, ondanks wat longproblemen en kortademigheid. Ik ga altijd op de fiets naar de golfbaan. Ja, golfen kun je lang blijven doen. Ik heb inmiddels toch al 20 jaar met veel plezier gespeeld. Ik zeg regelmatig tegen Corrie: mij die golfset aansmeren, is het beste wat je ooit gedaan hebt!”

69


VAN MOSSEL HOORT BIJ VALKENSWAARD NIET ALLEEN RONDOM VALKENSWAARD, OOK VAN MOSSEL VIERT DIT JAAR EEN JUBILEUM. HET BRABANTSE FAMILIEBEDRIJF BESTAAT MAAR LIEFST 70 JAAR. DAARVAN ZIJN ZE 24 JAAR ACTIEF IN VALKENSWAARD. DE REGIO BLINKT UIT IN VERNIEUWING EN ONDERNEMERSCHAP EN DAT PAST ZE PERFECT. VESTIGINGSDIRECTEUR ROB LEENDERS NEEMT ONS MEE DOOR ZIJN SHOWROOM EN LAAT EEN AANTAL INNOVATIES ZIEN. De Volkswagen T-Cross trekt direct bij de ingang onze aandacht. De T-Cross is niet alleen heel mooi, hij is ook heel veilig. Het kleine broertje van de Volkswagen Tiguan is standaard voorzien van veel slimme opties. Hij helpt je waar nodig. Dreigt er een aanrijding met je voorganger? Dan maakt hij automatisch een noodstop. De Volkswagen T-Cross is er vanaf € 22.621. Er zijn veel mogelijkheden om de T-cross te personaliseren. Jan Koolen uit Bergeijk heeft een T-Cross bij Van Mossel gekocht. Hij heeft gekozen voor een stoere oranje kleur en een extra sportieve look met het R-Line exterieurpakket. Wat een beauty!

Jan Koolen met zijn T-cross

70


|

VA N

M O S S E L

VA L K E N S W A A R D

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

De Audi Q3

Op het gebied van elektrische auto’s heeft Van Mossel een breed aanbod. In de showroom staan de Volkswagen e-Golf en de Audi e-tron. Dit zijn 100% elektrische auto’s en deze zijn erg populair door de lage bijtelling voor zakelijke rijders. Zo is de Audi e-tron er al vanaf € 280 netto bijtelling per maand. Wat betreft innovatie zijn de digitale buitenspiegels van de Audi e-tron het meest opvallend. De spiegels zijn vervangen door camera’s. Deze cameraspiegels zijn optioneel en bieden ook praktische voordelen qua beeld en veiligheid. Dit moet je met eigen ogen zien. Ook qua design staan er de nodige innovaties in de showroom. De nieuwe Audi A4 is de allernieuwste aanwinst. Deze is gewild in Valkenswaard, vooral bij de zakelijke rijder. Aan het einde van het jaar gaat deze concurrentie krijgen van de nieuwe Volkswagen Passat. De volgende aanwinst dient zich ook al aan. Binnenkort staat naast de Audi Q3 een Sportback-uitvoering. Het innovatieve design van de Audi Q3 Sportback combineert een sportieve coupé met een praktische SUV. Wij kunnen niet wachten. Wat opvalt tijdens ons bezoek is dat niet deze innovatieve auto’s, maar de relatie centraal staat met oplossingen op maat. Zo worden bijvoorbeeld bedrijfswagens volledig aangepast naar de wensen van de ondernemer en is onderhoud mogelijk bij een Van Mossel vestiging naar keuze in heel Nederland, waar en wanneer je dat wenst. Een onderhoudsafspraak plan je gemakkelijk via de Van Mossel-app. Daarmee heeft Van Mossel een grote aantrekkingskracht voor ondernemers. Zo kiest ook Berry Bikes uit Valkenswaard voor Van Mossel. Rob Leenders en zijn team staan ook voor jou klaar met lekkere koffie, een heerlijk croissantje of petit-four en uiteraard het beste advies.

Rob Leenders met de Audi e-tron

Berry Tomassen van Berry Bikes

Van Mossel Valkenswaard Dragonder 16 5554 GM Valkenswaard T. 040 - 201 41 25

Volg ons:

www.vanmossel.nl

71


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

X

|

Stuur o waarop ns een foto w dat jij w e kunnen zien e l van houdt e n wie w een feestje Stuur je eet ben jij er b gegev ij! info@ro ndomva ens naar lkenswa ard.nl

Op 5 Oktober 2019 Kaarten ₏ 15.– p.p. bestellen via: oktoberfest@hallufelluf.nl

PB via Facebook Of tel 06-13154585


|

L A D Y L I N E

VA L K E N S W A A R D

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

IEDERE VROUW IS MOOI

en verdient het om te stralen!

BEN JIJ AL EEN TIJDJE NIET MEER ZO TEVREDEN MET JE FIGUUR EN JOUW GEWICHT? ZOU JE WEER GELUKKIG WILLEN ZIJN MET WIE JE BENT EN TEVREDEN KUNNEN ZIJN WANNEER JE IN DE SPIEGEL KIJKT? JE NIET PRETTIG VOELEN BIJ JE FIGUUR EN GEWICHT IS NERGENS VOOR NODIG. ER ZIJN NAMELIJK EFFECTIEVE BEHANDELINGEN MOGELIJK, ALLE PIJNLOOS, VEILIG EN VAAK OOK NOG EENS HEEL ONTSPANNEND. BEHANDELINGEN VOOR GLADDERE BENEN, DEFINITIEVE VERWIJDERING VAN HINDERLIJKE VETROLLETJES EN ANTI-CELLULITEBEHANDELINGEN. VOOR ELKE

Gratis intakegesprek De Ladyline-methode helpt vrouwen van alle leeftijden om weer de regie te hebben over hun gewicht en hun figuur. Energiek, slank, stralend en trots. Wanneer jij dit ook wilt, kom gerust eens langs. Een intake is vrijblijvend. We luisteren naar jouw wensen en stellen op basis van een uitgebreide meting en analyse een persoonlijk plan op. Weet dat de coaches bij Ladyline er echt voor jou zijn. Tot snel?

‘PROBLEEMZONE’, OF DAT NU BUIK, BENEN OF BILLEN IS, ZIJN ER MOGELIJKHEDEN. WANT IEDERE VROUW VERDIENT HET OM TE STRALEN. EN DAAR HELPEN WIJ JOU BIJ!

Veel vrouwen ervaren in de loop van de tijd dat hun figuur – bijvoorbeeld wanneer ze in de overgang komen – ineens verandert. Dat gebeurt bijna ongemerkt. Het is dan niet meer zo gemakkelijk om je figuur en gewicht te handhaven. Je wilt blijven genieten van de mooie én lekkere dingen van het leven. Maar als dat betekent dat je gewicht toeneemt en wat je tot nu toe deed om op gewicht te blijven niet meer werkt, dan kan dit je onzeker maken. En ongelukkig. Dan is het fijn te weten dat ervaren coaches jou weer kunnen helpen ‘in controle’ te komen.

Vele vrouwen gingen je al voor Zoals Louise. Zij wilde voor haar bruiloft 20 kilo afvallen. Ze was namelijk na haar zwangerschap heel wat aangekomen. Dit is gelukt! “Omdat dit zo goed voor mij werkt, ben ik bij Ladyline in onderhoud gebleven. Het is voor mij dé stok achter de deur.” Esther koopt nu andere kleren dan voorheen. “Ik ben weer blij met wat ik zie in de spiegel. Mijn bikini zit nu iets mooier. Ik zit lekker in mijn lijf. Er is geen irritatie meer. Mijn lijf past bij wie ik ben op 47-jarige leeftijd. Ik ben nu ook in vorm om de overgang aan te kunnen!”

Ladyline Valkenswaard Eindhovenseweg 128 5552 AE Valkenswaard T. 040 - 204 92 53 www.ladyline.nl

Volg ons:

73


RONDOMG

|

ESPOT R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

STOET

OP DE MARKT

74

X

|

CEREMONIE


|

Wat was het geweldig! En wat was het druk! Ook in Valkenswaard bracht de herdenkingstocht Market Garden op 14 september vele mensen op de been om de vrijheid te vieren. Een bonte stoet van zo’n 360 authentieke legertrucks, -jeeps, -auto’s en -motoren reden op deze stralende zaterdag dezelfde route die onze geallieerde bevrijders 75 jaar geleden aflegden tijdens Operation Market Garden. Natuurlijk stond ook onze eigen fotograaf Jurgen langs de route om de gedenkwaardige gebeurtenissen visueel vast te leggen.

|

R O N D O M

| GESPOT

VA L K E N S W A A R D

DOE-WEEKTERREIN

RONDOM

HERDENKINGSTOCHT MARKET GARDEN

X X X

CONCERTEN

HET WILHELMINAPARK

75


VR 25 OKT HEHOBROS ON TOUR Regie: Leopold Witte

BEGIJN LE BLEU

ARIE EN SILVESTER

Toch bedankt

WIE?!

VR 18 OKT

CABARET

VR 15 NOV

LIEVEN SCHEIRE

KIEV BALLET

Live in Nerdland: DNA

Carmen

DO 31 OKT

DI 17 DEC

THEATERCOLLEGE

CABARET

DANS

PATRICK NEDERKOORN

SESAMSTRAAT LIVE!

Ik betreur de ophef

Een Wereld Vol Fantasie

DO 7 NOV

CABARET

MA 23 DEC

JEUGDTHEATER (2+)

MAGDA MENDES

ERNST, BOBBIE EN DE REST

Oliveiras - Winnares Gouden Notenkraker 2018

Geklungel in de jungle

ZA 9 NOV

ZO 29 DEC

MUZIEK

HofNar.Nl

JEUGDTHEATER (4+)