Rondom Valkenswaard uitgave 45 juni 2018

Page 1

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL & SCHAFT

NR

|45

Zomers genieten!

Crowdfundingsactie

MAMA MET MS

Volop evenementen

1


COLOFON Een uitgave van: WOW! Reclame- en mediabureau John F. Kennedylaan 14 5555 XD Valkenswaard +31(0)6 107 359 55 +31(0)40 820 02 20 Redactie en verkoop Kirsten Dortmans-Cuijten info@rondomvalkenswaard.nl www.wowreclame.nl Opmaak Patricia Hanssen-de Laat design@rondomvalkenswaard.nl Eindredactie Chris Elbers info@escrito.nl Fotografie Jurgen van Hoof Aangeleverde foto’s Teksten Chris Elbers Karin van Berkel Annick Zegers Lex Janssen Ellen Staal Aangeleverde teksten Totale oplage 14.500 stuks Verspreidingsgebied Valkenswaard Dommelen Borkel en Schaft (binnen de bebouwde kom) Adverteren? Ook voor uw bedrijf of onderneming biedt Rondom Valkenswaard effectieve mogelijkheden. Wij bieden voor iedereen een passende promotie. HEEFT U AL KAARTJES BESTELD?

20 MRT

Royal Moscow Ballet

Van Hoorne Entertainment

.HoFNAR.NL

32

Vendel 3D Visualisaties

6

Restaurant Torino

34

Zomerpagina

8

Sauna & Zo - Zwembad & Zo

36

Aqui tato Rico - Aqui pollo el Rico

11

Brownies&downieS -

38

Scholengemeenschap Were Di

Stadsbrouwerij Eindhoven

40

Gespot

12

Rijschool Roy

42

Smaakvol

14

En de liefste papa is…

45

Restaurant Sirtaki

15

Enjoy!

46

GraagGoedOnline.nl

16

Euronics Koolen

49

Medi50+

18

Restaurant De Leemer Hoef

50

Eten & Drinken Bij Hos

21

Findament Accountants | Adviseurs

54

Uitgelicht

22

Hans Adriaans Keurslager

55

Sportslounge1988

26

PureSolar

28

Fashion

29

Valkenhof

AGENDA Juni 2018 09 t/m 12 juni

Kermis Borkel en Schaft

10 juni

Pruuvenemert

16 juni

Handelse Processie

17 juni

Vaderdag

23 juni

Samen Loop Voor Hoop

24 juni

Valkenswaard Volkoren

Juli 2018

JEUGDTHEATER

DE KLEINE ZEEMEERMIN DE MUSICAL (4+)

Tanja Berkx - Stichting Mama met MS

|45

VRIJ 3 MEI UITGAVE 45 JUNI 2018

SWAN LAKE

4

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL & SCHAFT

NR

INHOUD

Zomers genieten! Crowdfundingsactie

MAMA MET MS

06 juli

Statie Beachvolleybal

13 t/m 18 juli

Kermis Valkenswaard

29 juli

Gerst! Bierfestival

Volop evenementen

Neem gerust contact met ons op. info@wowreclame.nl © Copyright WOW Reclame- en mediabureau Alle rechten voorbehouden. Niets van het ontwerp of vormgeving, foto’s, teksten, ideëen, concepten of andere inhoud van dit magazine mag worden verveelvoudigd, gekopieerd of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van WOW Reclame- en Mediabureau.

Augustus 2018 11 augustus

Hippy Market

12 augustus

City Mountaibike

13 augustus

Doe-Week Dommelen

25 augustus

Diekirch - Valkenswaard

25 t/m 29 augustus

Kermis Dommelen

September 2018

Facebook.com/ rondomvalkenswaard Twitter.com/ @rondomVswaard

2

instagram.com/ rondomvalkenswaard

02 september

Pruuvenemert

09 september

Bloemencorso


KIRSTEN #Zomer #Strand #Cocktail #Zwembad #Zon Met Rondom de zomer in! De zomer staat weer voor de deur! En dat betekent tijd voor het grote genieten. Thuis in de tuin, aan zee of op een van de zonovergoten terrassen die Valkenswaard rijk is. Waar je ook voor kiest, de luchtige kleding kan in ieder geval weer tevoorschijn worden gehaald! Heb je onvoldoende inspiratie of weet je écht niet wat je moet aantrekken? Geen probleem. Blader verder en kijk wat onze fashion-coach allemaal voor je heeft uitgezocht. Zeker weten dat jij hot en trendy de zomer ingaat! Heb je je outfit compleet en ben je toe aan een lekkere verfrissing? Check dan de recepten voor een overheerlijke rozencocktail en verkoelende, caloriearme ijslolly’s verderop in deze editie. Plezier en succes gegarandeerd! Lekker actief bezig zijn: ook dát kan de komende tijd volop in het Valkenswaardse! Trek eropuit en breng een bezoek aan het beachvolleybaltoernooi aan de Statie of de Doe-Week in Dommelen. Een plek waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar de tijd van hun leven zullen hebben! Op www.beachvolleyvalkenswaard.nl en www.doeweek.nl lees je er meer over. De afgelopen maanden heeft Valkenswaard weer een aantal nieuwe bedrijven mogen verwelkomen en hebben verschillende ondernemers hun zaak stevig verbouwd en vernieuwd. Een aantal daarvan komt in dit nummer uitgebreid aan bod. Zo ben je weer helemaal op de hoogte van alles

16 JUNI

HANDELSE PROCESSIE

13 T/M 18 JULI

Liefs Kirsten

KERMIS VALKENSWAARD

wat Valkenswaard te bieden heeft!

3


CROWDFUNDINGSACTIE VOOR TANJA’S STAMCELTRANSPLANTATIE TANJA BERKX UIT VALKENSWAARD, DEZE DAGEN OOK BEKEND ALS DE ‘MAMA MET MS’, STAAT DOOR HAAR ZIEKTE EN DE VERSCHILLENDE ACTIES HIEROMTRENT MOMENTEEL MIDDEN IN DE BELANGSTELLING. BIJ DE REDACTIE VAN RONDOM VALKENSWAARD RAAKTE TANJA’S VERHAAL OOK EEN GEVOELIGE SNAAR. WE STEKEN HAAR GRAAG EEN HART ONDER DE RIEM DOOR HIER, EN OP DEZE PLEK, AANDACHT TE SCHENKEN AAN HAAR STICHTING ‘MAMA MET MS’. 4


|

S T I C H T I N G

M A M A

M E T

Tanja ziet de wereld om haar heen steeds een beetje kleiner worden. Haar huis is inmiddels ingericht op rolstoelgebruik. Het is dan ook een grote stap uit wat haar ‘comfortzone’ is geworden, wanneer Tanja op 8 oktober aanstaande naar Moskou vertrekt. In een ziekenhuis in de hoofdstad van Rusland hoopt Tanja een levensreddende behandeling te ondergaan. Transplantatie van haar eigen stamcellen zal ertoe moeten leiden dat haar ziekte een halt wordt toegeroepen. De Multiple Sclerose (MS), want zo heet het monster dat haar flink te pakken heeft genomen, dendert door haar hele lichaam. De aandoening aan het centrale zenuwstelsel zorgt voor aantasting van de beschermlaag om de zenuwen in het ruggenmerg en de hersenen. Deze beschadigingen hebben consequenties voor de aansturing van alle lichaamsfuncties. “En het gaat snel”, vertelt de voormalig data-analist en IT-expert. “Ik heb ook gewerkt als snowboard- en skilerares en heb een echte sportersmentaliteit. Toen ik in mei 2014 de eerste klachten kreeg en de fijne motoriek niet meer zo wilde, dacht ik nog even dat het met blessures te maken had. Maar toen een MRI liet zien wat voor een vuurwerk het in mijn hersenpan was, werd ik snel wijzer.” De 35-jarige moeder van twee kinderen besloot niet langer toe te zien hoe, langzaam maar zeker, alles wat waarde gaf aan haar leven stelselmatig werd afgebroken om vervolgens voorgoed te verdwijnen. “’Time is brain’, zeggen ze in de medische wereld: hoe langer ik wacht met behandelen, hoe zekerder dat ik permanent functies verlies.” Maar een passende behandeling wordt in Nederland niet aangeboden aan MS-patiënten als Tanja. En een geneeswijze in het buitenland vergoedt de ziektekostenverzekering niet. “Ik kan heel vrolijk en energiek overkomen: bijna niemand merkt dan hoeveel last ik heb. Maar ik ben zo moe en denk weleens: hoe haak ik, met mijn volle verstand, nog aan bij deze wereld?”

Stichting Een transplantatie met eigen stamcellen, die bij Tanja het proces tot stilstand kan brengen, is wél mogelijk in bijvoorbeeld Zweden, Spanje, Mexico en Rusland. Prijstechnisch is de behandeling in Moskou het ‘voordeligst’. De totale kosten bedragen rond de 70.000 euro. “We hebben in februari de stichting opgericht om

M S

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

gelden bijeen te kunnen brengen en vervolgens de website gemaakt.” Veel mensen die Tanja’s verhaal lazen, werden geraakt en toen ging alles snel. “Een hardrockevent werd in mijn geboorteplaats georganiseerd, gelukspoppetjes worden verkocht, een spaarpotactie op touw gezet, een sponsorrally en nog zo veel meer.” Maar ‘Mama met MS’ is er nog niet. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een benefiet in Theater De Hofnar in volle gang. Noteer daarom 7 juli in de agenda. Er zijn optredens van Rob Scheepers, Berry Knapen, The Quagmire en Jacques Marsmans en band. Daarnaast is er is een bijzondere veiling, een loterij en meer. Koop een toegangskaartje en jij kunt er mede voor zorgen dat het proces van MS bij Tanja stopt.

Tanja Berkx

Stichting Mama met MS Bosbeslaan 14, 5552 ES Valkenswaard T. 06 - 48 10 74 34

Facebook.com/ mamametms

Wi je meer info of ook doneren? Kijk dan op: mamametms.nl

5


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

R E S TA U R A N T

T O R I N O

|

RESTAURANT TORINO BELEEF HET ÉCHTE ITALIË!

EEN AVONDJE TAFELEN IS MEER DAN LEKKER ETEN EN DRINKEN ALLÉÉN. OOK QUA ENTOURAGE, BEDIENING EN AANDACHT MOET HET VERHAAL HELEMAAL KLOPPEN. TAHAR, EIGENAAR VAN HET IN APRIL GEOPENDE ITALIAANSE SPECIALITEITENRESTAURANT TORINO, WEET DAT ALS GEEN ANDER. DE RUIME KENNIS EN ERVARING VAN DE ENTHOUSIASTE HORECAMAN ZIJN VERTAALD NAAR EEN BIJZONDER EETCONCEPT WAARMEE HIJ ZIJN GASTEN IN EEN GASTVRIJE EN GEZELLIGE SFEER WEET TE VERRASSEN. BELEVING STAAT DAARBIJ NADRUKKELIJK CENTRAAL.

Met 27 jaar praktijkervaring weet Tahar precies wat mensen willen wanneer ze besluiten een vorkje te gaan prikken. Door de jaren heen nam hij bij verschillende restaurants een kijkje in de keuken. De daarbij opgedane kennis past de goedlachse chef-kok sinds kort toe binnen zijn restaurant aan de Frans van Beststraat. “Topkwaliteit eten is natuurlijk het allerbelangrijkste”, aldus Tahar, terwijl hij trots het onlangs compleet verbouwde horecapand showt. “Maar daarmee houdt het niet op. Alles eromheen moet ook top zijn. Pas dan leg je de basis voor een geslaagd avondje uit. Vandaar dat we zoveel aandacht schenken aan dat totaalplaatje. We nemen de tijd voor onze gasten en willen ze écht in de watten leggen. Iedereen moet met het grootste plezier terugdenken aan een bezoek aan Torino.”

Restaurant Torino beschikt over een aparte dinerkamer waar gezelschappen tot dertig personen besloten kunnen dineren. Italiaanse tafel Bijzonder, gastvrij, waar voor je geld: het zijn de sleutelwoorden van Torino, de plek waar je in hartje Valkenswaard kunt proeven van het échte Italië. Lekker puur eten dat met veel liefde wordt bereid en uitgeserveerd. De begeleiding door de mooiste Italiaanse wijnen is hierbij een absolute must. “Voor iedere fijnproever bieden we de Italiaanse tafel, een avondvullend programma

6

waarbij u het echte Torino-gevoel kunt beleven. Wat is er fijner dan samen met familie, vrienden of zakenrelaties heerlijk te tafelen? Het voorgerecht bestaat uit allerlei antipasti waarvan naar hartenlust gesmuld kan worden. Tijdens de tweede gang dienen we, zoals in Italië gebruikelijk is, een heerlijke pasta of risotto op. Bij de hoofdgerechten, die ook steeds aan het seizoen aangepast worden, bestaat er een keuze uit vis-, vlees én vegetarische gerechten. Je proeft die echte, pure smaken! Als klap op de vuurpijl volgt een proeverij van traditionele desserts. Het enige wat mijn gasten hoeven te doen, is me vertellen waar ze niet van houden of wat ze niet kunnen eten vanwege een allergie of speciaal dieet”, zegt Tahar. “De rest doen wij.”

Authentiek “Naast het avondvullende menu werken we met een zorgvuldig samengestelde à-la-cartemenukaart vol authentieke Italiaanse hoogstandjes met een moderne twist”, legt Tahar uit. “Samen met mijn keukentalenten creëer ik mediterrane gerechten die niet alledaags zijn. De pure smaken die het Italiaanse eten onweerstaanbaar maken, samen met een echt goed glas wijn in verschillende prijsklassen te bestellen, zorgen voor een beleving die nooit verveelt. Om in een gezellige en ongedwongen sfeer te proeven van originele Italiaanse gerechten hoef je dus niet ver van huis”, lacht Tahar. “Reserveer bij ons en laat je culinair verwennen. We hebben voor elke smaak én portemonnee wat wils.”


Tanja Berkx

Restaurant Torino Frans van Beststraat 11 5554 EA Valkenswaard Tahar

Facebook.com/ restauranttorino.nl

T. 040 - 302 29 40 www.restauranttorino.nl

7


SAUNA & ZO EN ZWEMBAD & ZO: EEN GROOT(S) ASSORTIMENT IN WELLNESS

“WE ZIJN KLEIN GEBLEVEN IN GROOTSE ZAKEN, MAAR OOK GROOTS IN FIJN EN KLEIN” ONTSPANNEN IN DE WERELD VAN WELLNESS EN WATER. RI-JAN EN DIRK VAN LIEROP WETEN DAAR ALLES VAN. AL RUIM DERTIEN JAAR HEEFT HET ECHTPAAR ERVARING IN DEZE SPECIALISTISCHE BEDRIJFSTAK. VAN EEN STRAK EN TECHNISCH PERFECT AANGELEGD ZWEMBAD IN DE ACHTERTUIN TOT EN MET DE BOUW VAN EEN SAUNA- EN INFRAROODCABINE VOOR TWEE TOT WEL VIJFTIG PERSONEN: VOOR ELK BUDGET LEVERT HET BEDRIJF MAATWERK.

8


|

S A U N A

&

Z O

Z W E M B A D

Het is - en blijft - een weldaad voor lichaam en geest: ontspannen in de Finse sauna of in de infrarood- of stoomcabine. Duizenden jaren geleden wist men al dat het afwisselend nemen van warme en koude (lucht)baden stimulerend werkt op het gemoed en beslist een positieve invloed heeft op de algehele gezondheid. Deze oude wijsheid nemen ze bij Sauna & Zo heel serieus.

Eén aanspreekpunt Aan De Vest in Valkenswaard is wellness vertaald naar moderne, technische hoogstandjes waarin het echt genieten is. “Dat geldt ook voor onze zwembaden”, vertelt Dirk. “We zijn kritisch, want het moet altijd ‘top’ zijn. We beknibbelen nimmer op kwaliteit. Het geven van een goed en persoonlijk advies vinden we minstens zo belangrijk. Uiteraard speelt duurzaamheid hierbij een prominente rol. Dat geldt voor de te gebruiken materialen en voor het milieu. Minder water, minder of zelfs helemaal zonder chemicaliën en minder stroom: dat is ons streven.” Veel klanten ervaren het bovendien als een pre dat de eigenaar zelf steeds hun aanspreekpunt is. Zo wordt alles in één hand gehouden en dat is voor de communicatie wel zo handig.

&

Z O

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Open Dag op 30 juni “In de showroom willen we onze nieuwe en bestaande klanten laten zien wat we allemaal in huis hebben. Op zaterdag 30 juni showen we van 11.00 tot 15.00 uur de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook onze medewerkers Ricky en Tino zullen er dan zijn. Zij zijn nauw betrokken bij de aanleg en installaties. Ook zij kunnen al uw vragen op dat terrein beantwoorden. Met een hapje en een drankje laten we belangstellenden deze zaterdag graag proeven van de sfeer die wellness in eigen huis kan betekenen.”

Nieuwe showroom “Een deel van onze projecten realiseren we in de regio Valkenswaard. Vaak is dat bij buren, familie of vrienden van bestaande relaties. Zij zijn tevreden en zeggen dat voort. Betere ambassadeurs kunnen we ons niet wensen”, glimlacht Dirk, die er trots op is zo’n goede naam te hebben opgebouwd. De zaken gaan goed en Sauna & Zo en Zwembad & Zo groeide, langzaam maar zeker, uit haar jasje. “Vorige maand verhuisden we daarom naar De Vest 12. Hier hebben we meer ruimte voor de werkplaats en meer ruimte voor ons magazijn. Zo kunnen we ook voordeliger inkopen en dat is dan weer te zien op het uiteindelijke prijskaartje. Dat vinden onze klanten dan weer fijn.” Op 30 juni wordt de nieuwe showroom geopend. Op ruim 130 vierkante meter worden diverse sauna- en infraroodcabines getoond en is er ook ruimte voor een zwembad dat volledig in bedrijf is.

Tanja Berkx

Sauna & Zo Zwembad & Zo De Vest 12, 5555 XL Valkenswaard

Facebook.com/ zwembadenzo/

T. 040 - 204 00 50 www.saunaenzo.nl www.zwembadenzo.nl

9


|

10

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

X

|


|

B R O W N I E S & D O W N I E S

S TA D S B R O U W E R I J

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

GOOD THINGS HAPPEN

OVER COFFEE AND CRAFT BEER IN HET RIANTE HORECALANDSCHAP IN DE OMGEVING 040 VONDEN HET VALKENSWAARDSE BROWNIES&DOWNIES EN DE STADSBROUWERIJ EINDHOVEN ELKAAR IN EEN UNIEKE SAMENWERKING. VANAF VADERDAG KAN IEDEREEN KOMEN PROEVEN VAN HET RESULTAAT.

Vaderdag wordt bij Brownies&downieS uitgebreid gevierd, want hier vinden ze dat vaders het verdienen om eens uitgebreid in de schijnwerpers te worden geplaatst. Niet letterlijk natuurlijk, want daar houden de meeste vaders niet zo van, maar een verwennerij in de vorm van een proeverij van kleine gerechtjes met bijpassende biertjes zullen de meesten niet afslaan. Vanaf 17 juni, en die datum is dus niet toevallig gekozen, schenkt het bijzondere etablissement aan de Markt, zeven verschillende soorten craftbiertjes.

Genieten van een (gerste)natje en een droogje in de fraaie binnentuin De eigenzinnige brouwerij aan de rand van de Dommel en in het hart van Eindhoven brouwt al twee jaar bijzondere bieren. Gerard: “Bier is veelzijdig, smaakvol en doet al lang niet meer onder voor wijn en whisky. We laten daarom ook graag buiten ons eigen proeflokaal de mensen genieten van onze dubbels, tripels, blonde, wit- en seizoensbieren.” En dat kan vanaf deze lente nu dus ook op het terras én in de prachtige binnentuin van Brownies&downieS. “Midden in het drukke Valkenswaardse centrum beschikken wij over een oase van rust. Op onze Franse patio is het echt genieten. Genieten van het heerlijke weer, van elkaar én van de mooie gerechten die onze Martijn voor de lunch en voor het drie-, vier- en vijfgangendiner bereidt. Want dat laatste doet hij, op veler verzoek en van donderdag tot en met zondag, tegenwoordig ook. Naast ontbijt, lunch en diner kun je bij ons ‘High-tea’en’, ‘High winen’ en nu dus ook ‘High biertjes drinken’”, lacht Elly, die benadrukt dat combinaties hiervan ook mogelijk zijn.

SAMENWERKINGSPROMOTIE Blik op de toekomst Mede-eigenaar van Brownies&downieS Elly van den Biggelaar is in haar sas over de samenwerking met de Stadsbrouwerij. “De brouwerij schenkt ambachtelijk en lokaal bereid bier dat natuurlijk gewoon lekker is. Wij zijn met ons horecabedrijf ook heel prominent en lokaal bezig. In die zin vullen we elkaar mooi aan.” Gerard Rijkers van de Eindhovense bierbrouwer is het daar helemaal mee eens: “En als inwoner van Valkenswaard ken ik Brownies&downieS natuurlijk goed. Met de eigenaars Elly en Nicole klikte het al vanaf het begin. Toen het idee tot een samenwerking ontstond, was deze eigenlijk binnen 5 minuten al beklonken.” En een verdere uitbouw van het partnership ligt in het verschiet.

TER OVERLEGGING VAN DEZE BON IS, IN COMBINATIE MET EEN DINER TOT EINDE ZOMER, EEN BIERTJE VAN DE KAART VAN DE STADSBROUWERIJ GRATIS. DE AANBIEDING GELDT PER TAFEL.

Brownies&downieS Valkenswaard Markt 10, 5554 CC Valkenswaard, T. 040 - 298 86 44 www.browniesanddowniesvalkenswaard.nl

Stadsbrouwerij Eindhoven Vestdijk 280, 5611 CZ Eindhoven, T. 040 - 842 80 00 www.stadsbrouwerijeindhoven.com

11


RIJSCHOOL ROY: DE BESTE START VAN JE RIJOPLEIDING, DAT GARANDEREN WE! VAN JE RIJBEWIJS HEB JE EEN LEVEN LANG PLEZIER. MAAR JE MOET HET WEL EERST HALEN. WAAR NEEM JE LES? KIES JE VOOR DE GOEDKOOPSTE RIJLES? OF WIL JE LIEVER KWALITEIT TEGEN EEN GOEDE PRIJS? JE RIJBEWIJS HALEN IS EEN FORSE INVESTERING. HET IS DUS BELANGRIJK OM TE WETEN WAAR JE AAN TOE BENT. BIJ RIJSCHOOL ROY KRIJG JE DIE ZEKERHEID. DE BESTE START VAN JE RIJ-CARRIÈRE. DAT GARANDEREN WE! RIJSCHOOL ROY IS IN HET BEZIT VAN DE ALLERHOOGSTE CERTIFICERINGEN VAN WWW.RIJSCHOOLROY.NL/BOVAGGARANTIE” BOVAG EN KNMV.

AUTORIJBEWIJS EN SPOEDTHEORIE

12

Rijschool Roy biedt rijopleidingen auto vanaf vier weken. Ook is er de mogelijkheid een klassikale spoedcursus te volgen voor het theoriegedeelte. In zeer korte tijd word je klaargestoomd voor de theorie. Het theorie-examen volgt direct na de cursus.

er instructeurs aanwezig die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van faalangst. De rijschool is in het bezit van het certificaat ‘autismevriendelijk’. Tevens biedt de rijschool de mogelijkheid tot het volgen van ‘automaat’-rijlessen. Dit kan voor de leerlingen met beperkingen soms een goede oplossing zijn.

Bijzondere omstandigheden of beperkingen, zoals autisme enz. Binnen Rijschool Roy zijn verschillende instructeurs werkzaam die zich gespecialiseerd hebben in het lesgeven aan leerlingen met beperkingen, zoals autisme, PDD-NOS, Asperger, ADHD enz. De instructeurs zijn hiervoor opgeleid en hebben de nodige bijscholing achter de rug. Ook zijn

Nu ook aanpassingen in de lesauto voor lichamelijke beperkingen Vanaf nu kun je bij Rijschool Roy ook met een lichamelijke beperking terecht voor autorijles. Zo kunnen wij in onze automaat het gaspedaal aan de linkerkant zetten, zodat met het linkerbeen gas gegeven kan worden. Ook kunnen we het bedieningspaneel van de richtingaanwijzer


|

R I J S C H O O L

rechts van het stuur plaatsen. Met deze aanpassingen kunnen we ook mensen bedienen met bijvoorbeeld functiebeperkingen van linkerhand, linkerarm en rechterbeen.

RIJSCHOOL ROY: SPECIALIST IN MOTOROPLEIDINGEN Ook het motoropleidingscentrum van Rijschool Roy heeft de allerhoogste certificeringen van Bovag en KNMV. Dat betekent ook op motorgebied rijles op het hoogste niveau. Try Out Motor Wil jij ervaren hoe het is om te genieten van het motoravontuur of wil je dit iemand cadeau geven? Denk dan eens aan een Try Out Motor. Tijdens deze les laten we je kennis maken met het motorrijden. Wij zorgen voor een passende outfit. Voor deelname aan de Try Out moet je in het bezit zijn van een autorijbewijs of theoriecertificaat (motor). Tempo en lesplanning motoropleiding. Rijschool Roy werkt tijdens de motoropleiding het liefst met lesblokken van twee uur. Dit geeft veel meer rendement dan blokken van één uur. Om je opleiding aanzienlijk te versnellen, kun je daarnaast ook lesblokken van drie of vier uur laten plannen. Wil je snel je rijbewijs halen? Neem dan HYPERLINK “https://www.rijschoolroy.nl/contact”contact op met de rijschool. Rijschool Roy verzorgt motorrijlessen op doordeweekse dagen tussen ‘s morgens 8.00 en ‘s avonds 22.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 17.00 uur. Ook op zondag zijn er mogelijkheden om lessen te volgen tussen 8.00 en 19.00 uur. Het motorteam bestaat uit acht motorinstructeurs, zodat er zeer ruime mogelijkheden zijn om lessen te plannen. Er zijn al opleidingen mogelijk vanaf zes dagen!

R O Y

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Lesmotoren: KTM, Suzuki en motorscooter Het lesmotorarsenaal bestaat uit zeven lesmotoren van het merk Suzuki SV 650 en één KTM 125cc. Voor de leerlingen die graag een motorscooterrijbewijs gaan halen heeft de rijschool een motorscooter Kawasaki i 300 (in de A2-categorie) beschikbaar. Uiteraard verzorgt Rijschool Roy motorrijlessen in alle categorieën. (A1 A2 en A). Ook verlaagde lesmotoren Voor de wat kleinere mensen hebben we speciaal verlaagde lesmotoren, zodat het ook voor hen mogelijk is motorrijlessen te volgen. Gratis gebruik kleding We willen je graag op een veilige manier laten genieten van het motoravontuur. Voor iedere cursist ligt er een motorbroek, motorjack, handschoenen, laarzen en een goedpassende helm klaar. Naast auto- en motoropleidingen kun je ook terecht voor E achter B, bromfiets, opfrislessen, trainingen motorrijbewijsbezitters enz. Meer info vind je op www.rijschoolroy.nl

Rijschool Roy Het Groen 10A 5511 AE Knegsel

Facebook.com/ rijschoolroy

T. 0497 - 53 58 31

www.rijschoolroy.nl

13


En de liefste papa is...

e gekste, leukste, grappigafst e, fst lie de b he Ik e! st be “Mijn vader is de j komt uit Valkenswaard en is al van kleins en st oerste vader! Hi t op een boerderij en bij de melkboer. Ons pap aan werkzaam gewees ar en als er wat gedaan moet worden, dan doet staat voor iedereen kla t het om een keer zelf in het zonnetje gezet hij het! Ons pap verdientie! gr oetjes Lisa te worden met deze ac Mede mogelijk gemaakt door Restaurant Torino

14

Met Vaderdag voor de deur vroegen we pas geleden om via de Facebook-pagina van Rondom Valkenswaard lieve, zorgzame, gekke of bijzondere vaders in Valkenswaard en omstreken aan te melden. Afgaande op de vele inzendingen mogen we wel stellen dat ons dorp vele toppapa’s rijk is. Maar..., er kan er maar één de allergeweldigste zijn. En dat is Wil Verberne, de vader van Lisa In deze editie van Rondom zetten we hem dan ook terecht in het zonnetje en wensen we hem veel plezier met de gewonnen prijs: een etentje voor twee personen bij Restaurant Torino! Van harte proficiat en alvast smakelijk eten gewenst!


|

E N J O Y !

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

ENJOY!

OOK VOOR EEN LEKKER SCHEPIJSJE GA JE NAAR ENJOY! BIJ ENJOY! VIND JE VOOR ELKE TREK EEN PASSENDE LEKKERNIJ. WAT IN 2015 BEGON ALS DE EERSTE FROZEN YOGHURT SHOP VAN VALKENSWAARD IS DOOR MARIËLLE VAN LOON UITGEBOUWD TOT EEN ZAAK WAAR HET VOOR IEDEREEN SMULLEN EN GENIETEN IS. VAN FROZEN YOGHURT, EEN OVERHEERLIJK SOFTIJSJE, EEN LEKKER KOPJE KOFFIE MET GEBAK, NOUGATINE IJSTAART, EEN VERKOELENDE EN HUISGEMAAKTE IJSKOFFIE, VERS BEREIDE SMOOTHIES, DE BEFAAMDE FLAMMKUCHEN EN NOG VÉÉL MEER. EN MET DE ZOMER IN HET VERSCHIET IS HET HELEMAAL GOED TE WETEN DAT JE BIJ ENJOY! VOORTAAN OOK TERECHT KUNT VOOR HET LEKKERSTE EN FEESTELIJK VERSIERDE SCHEPIJS.

Bij Enjoy! is een nieuwe ijstijd aangebroken... Want prijkten frozen yoghurt en softijs al een tijdje op de gevarieerde kaart, in het vervolg ga je ook voor een overheerlijk, ambachtelijk bereid schepijsje naar de Corridor 18. Met maar liefst 24 smaken, waaronder verschillende lactose-, gluten- en binnenkort ook suikervrije varianten, is er voor elke smaak wat wils. In stijl gefinished met een van de vijftien overheerlijke toppings en sauzen. Dat is dubbel genieten! Binnen in de schaduw of op het zonovergoten terras. Enjoy it!

Bij Enjoy! ben je alle

dagen van de week welkom, ook ‘s avonds. Kijk voor de actuele openingstijden op onze website of Facebook-pagina.

Enjoy! Corridor 18 5554 HN Valkenswaard T. 06 - 53 62 16 40 www.enjoyfrozenyoghurt.nl

Facebook.com/ enjoyvalkenswaard

15


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

E U R O N I C S

K O O L E N

|

EURONICS KOOLEN IS VOLOP IN BEWEGING! BIJ EURONICS KOOLEN AAN DE EINDHOVENSEWEG 64 IN VALKENSWAARD BRUIST HET OP ALLE FRONTEN. NIET ALLEEN HEEFT HET VERRASSENDE ASSORTIMENT MET DE VERHUUR/VERKOOP VAN DIVERSE FLOORCAREPRODUCTEN RECENT EEN WELKOME AANVULLING GEKREGEN, OOK KUN JE BIJ DE ELEKTRONICASPECIAALZAAK VOORTAAN TERECHT VOOR DE KWALITATIEF HOOGWAARDIGE ULED-TV’S VAN HISENSE. EN VANAF VOLGEND JAAR MAART LOONT HET HELEMÁÁL DE MOEITE OM LANGS TE GAAN BIJ JOS, ANGELIQUE EN PATRICK. WANT DAN WORDT HET 60-JARIG BESTAAN VAN DE WINKEL IN STIJL GEVIERD MET ALLERLEI ACTIVITEITEN EN SPECTACULAIRE JUBILEUMACTIES. Bijna iedereen heeft ze wel eens gezien of werkt er inmiddels mee: de Henry- (of Hetty-) stofzuigers, waarvan er wereldwijd inmiddels 10.000.000 zijn verkocht. Met Numatic, de fabrikant van deze vrolijke schoonmakers, gaat Euronics Koolen een samenwerking aan wat betreft de verhuur/verkoop van allerlei Floorcare-producten, zoals professionele schrobmachines of schrob/zuigmachines. “Deze krachtpatsers, natuurlijk voorzien van het lachende Henry-gezichtje, zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld bedrijven, winkels, clubhuizen en sportkantines een professionele en kostenefficiënte reinigingsbeurt te geven”, aldus Jos. “Ongeacht het type vloer. Maar ook de particuliere klant creëert via de huur of koop van deze schoonmaakapparaten in een handomdraai een hygiënische en ultraschone omgeving. Dit alles onder motto ‘Happy Cleaning’.” Kijk voor meer informatie op www.numatic.nl.

Nieuw: Hisense ULED-tv’s Naast de grote collectie OLED-, QLED- en led-tv’s van LG, Samsung en Panasonic hebben Jos en Patrick besloten om voortaan ook de ULED-tv’s van Hisense te gaan verkopen. Apparaten van topkwaliteit die zowel qua beeld als geluid staan voor een werkelijk sublieme weergave. Bovendien ontvang je maar liefst 4 jaar garantie op de toestellen. “Vorig jaar konden onze klanten al bij ons terecht voor de koelkasten en koel-vriescombinaties van Hisense”, aldus Jos. “Het merk is dus niet nieuw voor ons.” Naast een ruime sortering tv’s biedt Koolen ook een grote collectie bluetoothspeakers, DAB+-radio’s en internetradio’s van diverse merken.

Bekend gezicht aan huis Heb je bij Euronics Koolen eenmaal een keus gemaakt, dan kun je ook rekenen op een puike garantie en een supersnelle, kosteloze levering aan huis. ”Tegen een kleine meerprijs kunnen we er bovendien voor zorgen dat het apparaat in kwestie door Patrick of mijzelf vakkundig wordt geplaatst en aangesloten”, zegt Jos. “Je krijgt dus altijd een bekend gezicht aan de deur. Shop je liever online? Ook dat is mogelijk. Surf dan naar www.euronics.nl. Hier vindt iedereen altijd een passende oplossing, die ook qua prijs prima kan concurreren met die van andere online aanbieders.”

16

Patrick met Hisense ULED-TV


Jos Koolen

Bijna 60 jaar een begrip In maart 1959 startte Frans Koolen, een oom van Jos, met wat anno 2018 is uitgegroeid tot een moderne, veelzijdige en rijk gesorteerde detailhandelszaak op het gebied van tv, audio en was-, droog- en vaatwasapparatuur. Daarnaast ben je er aan het juiste adres voor een ruim assortiment inbouwkoelkasten, -vaatwassers en -ovens. Witgoedcomponenten die door een ervaren specialist naar wens en op maat kunnen worden ingebouwd. “Volgend jaar bestaan we 60 jaar”, lacht Jos. “Een mooie mijlpaal die we vanaf maart 2019 samen met onze trouwe klanten middels diverse activiteiten en aantrekkelijke jubileumacties gaan vieren. Om hiervan op de hoogte te blijven, verwijs ik graag naar onze Facebook-pagina, die steeds door Angelique up-to-date wordt gehouden.”

Euronics Koolen Eindhovenseweg 64 5554 AD Valkenswaard

Facebook.com/ KoolenValkenswaard

T. 040 - 201 30 16 www.euronics.nl

17


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

R E S TA U R A N T

D E

L E E M E R

H O E F

|

RESTAURANT DE LEEMER HOEF, GEVESTIGD IN EEN SCHITTERENDE MONUMENTALE BOERDERIJ AAN DE GESTELSESTRAAT IN AALST, IS NIET ALLEEN RIJK AAN HISTORIE. OOK QUA DIVERSITEIT HEEFT HET DOOR CHIEL DE BOK EN FRANCIS VAN DE MOLENGRAFT GERUNDE ETABLISSEMENT ALLES ONDER DE PANNEN. LUNCHEN, DINEREN, BORRELEN, FEESTEN EN ZELFS TROUWEN: BIJ DE LEEMER HOEF KAN HET ALLEMAAL. WAT DE GELEGENHEID OOK IS, DE UITMUNTENDE KWALITEIT, DE PRIMA SERVICE EN DE GEMOEDELIJKE, GASTVRIJE AMBIANCE VORMEN ALTIJD DE BASISINGREDIËNTEN VOOR EEN UITERST AANGENAAM VERBLIJF. IN HET SFEERVOLLE RESTAURANT, DE RUIM BEMETEN FEESTZAAL OF OP HET DOOR GROEN OMGEVEN BUITENTERRAS.

Bij De Leemer Hoef kun je alle kanten op. En iedereen is er van harte welkom. Ongeacht of je nu als particuliere of zakelijke gast aanlegt bij het onder de rook van Valkenswaard gelegen restaurant. Voor zomaar een kopje koffie, lunch of diner. Maar ook wanneer er een receptie, koffietafel, presentatie, personeelsfeest of bruiloft georganiseerd moet worden, staan de deuren wijd open. “De Leemer Hoef is méér dan een restaurant alleen”, zegt Francis, nadat we met een lekkere cappuccino hebben plaatsgenomen op het zonovergoten terras. “Je kunt hier terecht voor een snelle hap, een goed verzorgde lunch, een à-la-cartemenu en een drie-, vier- of zelfs vijfgangendiner. Hoe groot de honger ook is, we bieden een ruime keuze uit vriendelijk geprijsde kwaliteitsgerechten. Van eenvoudig tot uitgebreid of een tikje chique: op onze kaart vind je altijd iets van je gading. Daarnaast geven we in onze met airconditioning uitgeruste zaal gezelschappen vanaf 35 tot 150 personen alle ruimte voor feestjes, partijen of een andersoortig groepsevenement. Met alles erop en eraan. Ook op dat vlak hebben altijd een pasklare oplossing in huis. Voor elke wens, behoefte én budget.”

of wanneer er grotere groepen te gast zijn, gebeurt dat zelfs geheel onder begeleiding.” De op service en gastvrijheid geente aanpak van het horecaechtpaar krijgt verder gestalte via een bijzonder extraatje. “Dankzij onze samenwerking met het Bastion Hotel om de hoek en het op loopafstand gelegen Van der Valk Hotel Eindhoven bieden we onze gasten de mogelijkheid om na een feestje in de buurt van ons restaurant een kamer te reserveren”, vertelt Francis. “Zo kan de auto op onze ruime parkeerplaats blijven staan en kan iedereen de dag erna lekker uitgerust weer naar huis. En wat nog mooier is: wanneer de boeking via onze website verloopt, levert dat ook nog eens een aantrekkelijke korting op!”

Kindvriendelijk Met een jarenlange horecaervaring in de bagage weten Chiel, Francis en hun enthousiaste teamleden het elke gast naar de zin te maken. Ook de kleinere bezoekers. “Ons restaurant, dat overigens geldt als officiële trouwlocatie van de gemeente Waalre, kenmerkt zich door een buitengewoon kindvriendelijk karakter”, aldus Chiel. “Terwijl ouders hier rustig genieten van een hapje en drankje zorgen wij ervoor dat de kids zich uitstekend kunnen vermaken in de speciaal voor hen ingerichte Jungle-Kinderdoekamer en de aangrenzende speeltuin. In de weekenden

Chiel de Bok & Francis van de Molengraft

18


BIJ RESTAURANT DE LEEMER HOEF

IS HET ALTIJD GOED TOEVEN!

TWEEDE MENU GRATIS!

Bij inlevering van deze coupon ontvangt u bij restaurant De Leemer Hoef op woensdag, donderdag of vrijdag het tweede driegangenverrassingsmenu t.w.v. € 29,50 geheel gratis.

Graag wel even vooraf reserveren. Deze actie is geldt t/m 31 december 2018.

Restaurant De Leemer Hoef Gestelsestraat 102 5582 HK Waalre

Facebook.com/ deleemerhoef

T. 040 - 221 54 06 www.leemerhoef.nl

19


sponsorevenement voor scoutinggroep dick van toor

Na een succesvol eerste jaar organiseert Scoutinggroep Dick van Toor dit jaar opnieuw de Funduck Race naast de al bekende Duck van Toor Race. De Funduck Race heeft een volledig maatschappelijk doel. De scoutinggroep gebruikt het bestaande platform van de Duck van Toor Race om ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij. De Funduck Race wordt namelijk georganiseerd om goede doelen, verenigingen of stichtingen te ondersteunen.

hoe werkt dit dan? Ook bij de Funduck Race draait het allemaal om de eendjes. Het zijn alleen grotere eenden die per twee voor € 200,- gekocht kunnen worden door ondernemers. De ondernemer kiest zelf een doel waarvoor ze mee doen met de race. De ondernemer versiert een van de eenden volledig in zijn huisstijl. De andere eend wordt door het gekozen doel versiert. Op de racedag doen beide eenden vervolgens mee om een van de drie hoofdprijzen. Bovendien verdient de mooist versierde eend nog een extra prijs. De gewonnen bedragen gaan naar het gekozen doel van de deelnemende koppel.

succes eerste editie 2017 Vorig jaar op 1 oktober werden de Funducks voor het eerst vrij gelaten op de Dommel. “Het is altijd even afwachten hoe het aan slaat maar we vonden direct 22 ondernemers die mee wilde doen aan de race. Dat wil dus zeggen dat er 44 schitterende eenden op de Dommel dobberden” aldus Bram van den Putte, voorzitter van de organisatie. Zowel de hoofdprijs als de prijs voor de mooist versierde eend werd in de wacht gesleept door de familie van Levi die het geld goed kon gebruiken voor de rolstoelbus van hun zoon Levi die aan een spierziekte lijdt.

dus... Bent u ondernemer en wilt u sponsor worden of mee doen met de Funduck Race, of wilt u gewoon een adoptiebewijs kopen voor de Duck van Toor Race? Ga dan naar naar onze website!

www.duckvantoorrace.nl

de duck van toor race De Duck van Toor Race zelf wordt al jarenlang georganiseerd als sponsorevenement voor Scoutinggroep Dick van Toor. De leden van de scoutinggroep proberen zoveel mogelijk adoptiebewijzen voor eendjes te verkopen. Deze adoptiebewijzen zijn gekoppeld aan de eendjes die losgelaten worden in het water. Met een adoptiebewijs maak je kans op mooie prijzen die beschikbaar zijn gesteld door onze sponsoren. Studio Saar

www.studiosaar.nl

BINNENKORT ZIJN WIJ WEER

GEOPEND! Medio Juli kunt u weer terecht in onze

DOE-HET-ZELF BOUWMARKT

Check regelmatig facebook voor alle acties en mededelingen.

DE VEST 58 5555 XP VALKENSWAARD T. 040 - 20 735 80

20

zondag 23 september 2018

kwaak het door


|

F I N D A M E N T

A C C O U N TA N T S

|

A D V I S E U R S

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

FINDAMENT

ACCOUNTANTS | ADVISEURS

“DE MKB-ONDERNEMER STAAT ALTIJD CENTRAAL” IN AUGUSTUS VORIG JAAR VERWEZENLIJKTE JORDY STIENEN ZIJN DROOM ALS ACCOUNTANT. HIJ STARTTE ZIJN EIGEN BEDRIJF IN VALKENSWAARD: FINDAMENT ACCOUNTANTS | ADVISEURS. GEWAPEND MET EEN BROK WAARDEVOLLE ERVARING, OPGEDAAN BIJ EEN GERENOMMEERD KANTOOR IN EINDHOVEN, ZETTE HIJ DIE STAP VOL VERTROUWEN. DAT VERTROUWEN IS GEBASEERD OP ZIJN DESKUNDIGHEID, ZIJN VISIE EN ZIJN BEVLOGENHEID. Acht jaar lang deed hij onmisbare ervaring op bij zijn voormalig werkgever, die hem de kans bood om samen met zijn klanten intensieve en leerzame trajecten af te leggen. De accountancy had hem daar veel te bieden, maar nou net niet datgene wat nog ontbrak: het in praktijk brengen van zijn eigen visie en het leggen van eigen accenten. Zijn Jordy Stienen-signatuur kon hij nog niet voldoende kwijt. En toen was een enkel moment van bezinning voldoende om hem zijn eigen weg te laten kiezen.

Toegevoegde waarde Nu wil het geval dat het tamelijk druk is in het land van accountants en adviseurs. Er zijn er nogal wat. Vraag is dan: wat is de toegevoegde waarde van Findament? Wat is er onderscheidend aan ten opzichte van al die anderen? “Drie dingen”, zegt Jordy. “In de eerste plaats de persoonlijke begeleiding. Wij nemen onze klant bij de hand. Die klant bepaalt de koers, wij wijzen de weg. Dit gaat gepaard met adviezen op maat. We zijn en blijven volledig gefocust op de klant, in goede en in slechte tijden. Dat is absoluut de kern van mijn bedrijfsfilosofie. Ver-

Jordy Stienen

der gebruiken we, overal waar mogelijk, innovatieve, slimme software. We creëren daarmee een zogeheten ‘management dashboard’, waarin de klant precies ziet waar hij staat. Geen focus op cijfers uit het verleden, maar uitgaan van het heden en gericht zijn op de toekomst. We stellen doelen, maken ze meetbaar en monitoren de weg die naar die doelen leidt. Ten slotte: ons netwerk van externe specialisten. Ervaren belastingadviseurs, juristen, notarissen en IT-partners zijn beschikbaar om onze dienstverlening optimaal en compleet te maken. Zijn we daar helemaal uniek in? Dat weet ik niet precies. Maar ik weet wel dat veel collega-kantoren hier kansen laten liggen.”

Geen verrassingen achteraf Dan de prijs. “We zijn geen budgetkantoor”, zegt Jordy, “want kwaliteit heeft zijn prijs, maar onze prijzen zijn zonder meer scherp en concurrerend. Bovendien werken we op voorcalculatie, dat wil zeggen: met vooraf afgesproken prijzen. Bij ons dus geen verrassingen achteraf.” En zo werkt Jordy Stienen gestaag aan de verwezenlijking van zijn volgende droom als accountant: “Het is eigenlijk heel simpel. Ik wil met accountancy de wereld voor MKB’ers een beetje mooier maken.”

Findament Accountants | Adviseurs Maastrichterweg 67 5554 GG Valkenswaard T. 06 - 46 60 89 63 www.findament.nl

Facebook.com/ Findament-AccountantsAdviseurs-2013062818960559/ LinkedIn: linkedin.com/company/findamentaccountants-en-adviseurs/

21


HANS ADRIAANS KEURSLAGER

Geen mooier vak dan het slagersvak! EEN KEURSLAGER IS EEN BETROUWBARE SCHAKEL BINNEN DE VOEDSELKETEN. ZO WEET HIJ BIJVOORBEELD PRECIES WAAR ZIJN RUNDEREN VANDAAN KOMEN EN HOE LANG ZE IN DE WEI HEBBEN MOGEN GRAZEN. HIJ WEET WAT KWALITEIT IS EN JUIST DÁT GUNT HIJ ZIJN KLANTEN. KWALITEIT (S)MAAKT SUPERIEUR EN DAT PROEF JE. ALTIJD. IN VALKENSWAARD WETEN ZE ER ALLES VAN, WANT DAAR, AAN DE DOMMELSEWEG, ZORGT HANS ADRIAANS MET ZIJN TEAM AL 25 JAAR VOOR HET LEKKERSTE STUKJE VLEES. EN VOOR MEER. 22


|

H A N S

A D R I A A N S

K E U R S L A G E R

|

R O N D O M

|

VA L K E N S W A A R D

Paul l’Hermanez en Hans Adriaans

Hans Adriaans

Hans Adriaans is keurslager. Daar zijn er in Nederland zo’n 500 van. De betrouwbare beenhouwer uit Valkenswaard hanteert hoge kwaliteitseisen, want bij de keurslagerij gaat het om goed en om beter, maar vooral ook om bést.

Lokale samenwerking Sinds kort mag Hans zich ‘Hofnar’-leverancier noemen. Medio april is hij gepresenteerd als de nieuwe kok voor de Hofnar. “Ja, daar ben ik best trots op. Zonder overigens mijn andere samenwerkingspartners te kort te willen doen. Tijdens de nieuwjaarsborrel van de negen Valkenswaardse ondernemersverenigingen in januari hebben we laten zien wat wij allemaal in huis hebben. Dat sloeg aan. En omdat De Hofnar voor het nieuwe seizoen in zee wilde met een kwalitatief goed, maatschappelijk betrokken én Valkenswaards bedrijf, kwamen ze weer bij ons terecht. We laten bezoekers letterlijk proeven aan theater. Om in stijl te blijven gaat ons lekkere eten de planken op. Dat betekent smeren en snoepen en soms zelfs snaaien. De heerlijke, bourgondische voorgerechtjes worden, net als het diner, op planken aan de gasten geserveerd. Het zijn verse, seizoensgebonden ‘proeverijtjes’, waarvan de samenstelling, net als de theateragenda, steeds wijzigt. Zo blijft ook de ‘foodfactor’ verrassen.”

Hans Adriaans: keurslager én traiteur De Valkenswaardse slager heeft niet alleen de foodopleiding gevolgd aan de vakschool, hij heeft ook een koksdiploma. “Ik houd van eten, maar ook van koken”, lacht hij. “De helft van mijn bedrijf bestaat uit het bereiden en de verkoop van vers vlees, vleeswaren en salades. Daarnaast verkopen we dagverse maaltijden. Voedzaam en gezond, maar vooral ook lekker! Soms komen klanten hier met een kookboek, waarin het recept staat voor brisket. Best lastig om zo’n stuk vlees, dat het borststuk van een rund is, op de smoker te bereiden. Ik vind het dan leuk om mee te denken.” Ook lekker is de ‘Truffelaer’. Dat is een spies van kippenhaas in mijn eigen, geheime truffelmarinade. Kom díe maar eens proeven.”

t/m 30

juni

V ‘TRUFF IER ELAER TJES’ voo

5 eurro

!

‘Lekker’ weer naar buiten De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. Dat vinden ze bij Hans Adriaans ook. Wie houdt van genieten in de tuin, of op zijn balkonnetje, en niet naar binnen wil om te koken, komt als barbecueliefhebber weer helemaal aan zijn trekken. “Bij de samenstelling van onze barbecuepakketten zijn we selectief en vinden we steeds de lekkerste combinaties. Dat kan een vleesschotel zijn of eentje met vis en schelpdieren en natuurlijk vergeten we ook de vegetariër niet. Onze wraps met kaas en pesto zijn zelfs zo smaakvol, dat de meest fervente vleeseter deze ook graag op zijn of haar bordje heeft. Een belangrijke trend, die we overigens al een tijdje waarnemen en waarvan we verwachten dat het een blijvertje is, is het steeds lagere zoutgehalte in al hetgeen we bereiden en verkopen. Veel gezonder natuurlijk en andere kruiden geven net zo veel smaak. Vraag ons gerust om advies.”

Hans Adriaans Keurslager Dommelseweg 36a 5554 NS Valkenswaard

Facebook.com/ keurslagerijhansadriaans

T. 040 - 204 60 64 www.adriaans.keurslager.nl

23


e e r h l i j n ke e E be

gin

t b ij d e K e u r s

e g a l

Pakket “De kleine BBQ-er”

Beste levensgenieter, Een hopelijk zonrijke periode voor dit jaar is weer aangebroken. En het samen genieten van lekkere zelfbereide gerechten in de tuin of op balkon klinkt weer heel aantrekkelijk. Ook dit seizoen hebben wij met het team voor elke barbecueliefhebber weer veel lekkers samengesteld. Van jonge klassiekers tot vernieuwde barbecuegerechten. Alles om het u zo gemakkelijk en smakelijk mogelijk te maken. Wij hebben voor u diverse vleesen vispakketten samengesteld, die u ook heel gemakkelijk kunt combineren met de twee “aanvullende” pakketten. Ook een gasbarbecue en couverts kunt u erbij bestellen. Voor advies en vragen staan wij u graag persoonlijk te woord, maar u kunt ons ook benaderen via onze website www.adriaans.keurslager.nl

Bekijk onze website voor meer recepten 24

r

Pakket “De Hofnar“ • Grieks speklapje • Barbecuehamburger • Barbecueworstje • Gemarineerde halsfilet (4 stuks p.p.)

500

Pakket “De Dommel“ • Kip-op-stok • Shaslick • Portie kipsaté • Gemarineerde kipfilet • Barbecueworstje • Gemarineerd speklapje

• Stokje kipsaté • Barbecuehamburger • Kinderspies (3 stuks p.p.)

300

Pakket “Vlees noch Vis” • Groentenburger • Wrap kaas/pesto • Mexicaanse gepofte aardappel • Ei-sleetje kaas/groenten (4 stuks p.p. vegetarisch)

700

Pakket “Zee-BBQ“ • Zalmhaas-limoenspies • Japanse tonijnmedaillon • Knoflook gambaspies • Vispotje “d’n Dommel”

(combinatie van 4 stuks p.p.)

675

Pakket “De Valkenier“ • Pepersteak • Varkenshaassaté • Kalkoenbiefstuk • Kip-pesto-spies • Hans-spies (varkenshaas-groenten) • Zalmfilet in folie • Knoflook gambaspies • Vispotje “d’n Dommel” (combinatie van 4 stuks p.p.)

11

00

(4 stuks p.p. vis)

1250

Aanvullend pakket “Basis” • 3 koude sauzen (knoflook, cocktail, zigeuner) • Huzarensalade uit eigen keuken • Gemengde groene salade • Tomaatsalade • Koolsalade • Stokbrood wit • Kruidenboter Basis - vanaf 8 personen vanaf 20 personen Optie satésaus

525 475

p.p. € 0.50


Aanvullend pakket “Luxe” • 4 koude sauzen (knoflook, cocktail, zigeuner, truffelmayonaise) • Satésaus (ons eigen veelgeprezen recept) • Huzarensalade uit eigen keuken • Aardappelspeksalade • Pastasalade • Lady Chef salade (spitskool, paprika, rode ui en dressing) • Waldorfsalade (appel, selderij, walnoot en dressing) • Luxe groene salade • Stokbrood bruin & wit • Kruidenboter • Tapenade Compleet vanaf 8 personen vanaf 20 personen Optie vers fruit salade

700 675

p.p. € 1.50

Pakket “Mediterrané” (vanaf 10 personen) Zuid-Europese barbecue (5 stuks p.p.) • Carpaccio misto, malse biefstukrolletjes gevuld met verse spinazie. • Pollo di pomodori, malse kipspiesjes met zontomaatjes. • Caprese di maiale, slofje van gemarineerde varkenshaas met mozzarella en tomaat. • Cigalas aioli, in knoflook gemarineerde gambapiesen. • Zeebaars a la grecque, zeebaarsfilet met tomatensalsa, gehakte olijven en rozemarijn. • Pincho espagnol, pikant gekruide spies van varkenshaas • Truffelaertje, kiphaasjes gemarineerd met zomertruffel olie. • Wrap fromage, gerolde wrap gevuld met 2 kazen, pesto en pijnboompitjes.

Pakket “echt Amerikaans” (vanaf 10 personen) Real American barbecue (5 stuks p.p.) • Beef Burger “New style”, stevig gekruide runderhamburger. • Entrecôte Argentina, puur natuur stukje botermals rundvlees. • Spareribs “Real Dutch”, botermalse, lekker gekruide spareribs. • Chicken Wings “Long Island”, pikante kippenvleugels. • Smoky salmon “Char Siew”, zacht gerookte zalmfilet om te grillen. • Pulled Porc “geplukt varken”, draadjesvlees met spicy sauce in folie. • Roasted potato “Grandmother’s garden”, folie-aardappel met kruidenkaas.

Sauzen:

Sauzen:

• Huur barbecue (geschikt tot ca. 20 personen) gratis

• Tzatziki (komkommer-knoflooksaus) • Truffelmayonaise • Salsa picante (pittige tomatensaus) • Hofmeester saus (mosterd, honing en dille)

• Piripiri sauce • Smoky honing dip • Texas sauce (frisse yoghurtkruidensaus) • Jack Daniels sauce

• Huur megapan (tot 25 personen) gratis

Salades:

Salades:

• Pasta-pesto-salade • Mediterrane aardappelsalade • Tomaten Caprese (tomaat, olijf, pijnboompitten, balsamico, mozzarella) • Italiaanse juliennesalade met thousand island dressing • Meloensalade

• Mixed sweet potato salad with bacon • Cajun rijstsalade met cashewnoten • Caesar salad • Chili-ananassalade met zoetzure komkommer • Babymaïssalade met Thousand Island dressing

Supplementen:

Supplementen:

Ciabatta – knofookbrood – olijfbrood – knoflookboter – tapenade 10-25 personen, p.p. € 21,50 >25 personen, p.p. € 19,50

Hamburgerbroodjes – knofookbrood – knoflookboter 10-25 personen p.p. € 19,95 >25 personen p.p € 17,50

Aanvulling - naar wens -

• Gasverbruik

per stuk € 15,00

• Reinigen barbecue per stuk € 17,50 • Reinigen overig materiaal per persoon € 0,50 • Borden + bestek huur per set € 0,50 • Borden + bestek reinigen per set € 0,50 • Servetten bij couvert huur gratis • Bezorgen in overleg per adres vanaf € 10,00

Hans Adriaans, keurslager Dommelseweg 36a, 5554 NS Valkenswaard Tel. 040-2046064, info@adriaans.keurslager.nl Kijk op onze website: www.adriaans.keurslager.nl

Vo lg o ns o p

Facebook 25


DE VOORDELEN VAN ZONNEPANELEN: • lagere energierekening • goed voor het milieu • verhogen de waarde van woning/bedrijfspand • verdient zich altijd terug • meer onafhankelijkheid

PURESOLAR

ULTIEME KWALITEIT ÉN ZEKERHEID IN ZONNEPANELEN DE AANSTAANDE VERHUIZING NAAR EEN RUIMER BEDRIJFSPAND AAN DE JOHN F. KENNDYLAAN 19F VERTELT EIGENLIJK HET HELE VERHAAL VAN PURESOLAR. SINDS DE START, NU ZO’N VIJF JAAR GELEDEN, HEEFT DE VALKENSWAARDSE ZONNEPANELENSPECIALIST NAMELIJK OP ALLE FRONTEN EEN GEWELDIGE ONTWIKKELING DOORGEMAAKT. EN HET EINDE VAN DE GROEISPURT IS NOG LANG NIET IN ZICHT. LOGISCH. WANT PURESOLAR HEEFT ALLES IN HUIS OM ZOWEL PARTICULIERE ALS ZAKELIJKE KLANTEN VAN EEN DUURZAME EN GELDBESPARENDE OPLOSSING OP MAAT TE VOORZIEN. “WE STAAN VOOR ULTIEME KWALITEIT, EXPERTISE ÉN ZEKERHEID IN ZONNEPANELEN”, ALDUS MEDE-EIGENAAR RON DE PROOST. “DAARMEE MAKEN WE ÉCHT HET VERSCHIL.”

Ron de Proost & Leon Compen

26


|

P U R E S O L A R

Je kunt tegenwoordig geen blad of krant meer openslaan, of de zonnepanelen vliegen je om de oren. Leverbaar in diverse soorten, maten én prijsklassen. Als je alles moet geloven, maak je altijd de deal van je leven. De kwaliteit is meer dan vanzelfsprekend, de service altijd top en de ene rendementsbelofte klinkt nog mooier dan de andere... Bij PureSolar kennen ze de verhalen maar al te goed. “Wanneer je besluit om voor zonne-energie te gaan, is de keuze enorm”, zegt Ron, die samen met zijn compagnon Leon Compen leiding geeft aan het circa twintig medewerkers tellende team van PureSolar. “Maar helaas bestaat er binnen de markt veel verschil in aanpak, kwaliteit en kennis rondom de aanleg van zonnepanelen. Met alle respect voor collega-vakbroeders durf ik echter te stellen dat wij het anders en vooral béter doen. We staan niet voor niets al vijf jaar stevig op de kaart.”

Compleet ontzorgd Wanneer het gaat om zonnepaneelsystemen kies je met PureSolar voor zekerheid en het beste dat momenteel in het wereldje te krijgen is. “We ontzorgen de klant compleet”, vervolgt Leon. “Dat begint met een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek op locatie met een van onze ervaren adviseurs. Vervolgens vullen we het plaatje via eersteklas rendementberekeningssoftware maatgericht in met een kwalitatief hoogwaardig systeem van Duitse makelij. Oplossingen die door onze eigen en uitstekend opgeleide legploeg worden gemonteerd en waarop we, afhan-

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

kelijk van het gekozen systeem, twaalf, vijftien en zelfs dertig jaar fabrieksgarantie geven. Kijk, de aanschaf van een zonnepaneelsysteem is geen goedkoop gebeuren. De klant wil dan ook een stuk techniek op het dak dat perfect functioneert, het beoogde rendement biedt en op de lange termijn fikse besparingen oplevert. Dat bieden we. Inclusief een perfecte service en nazorg. En mocht het met PureSolar fout aflopen, geen nood. We zijn als een van de weinige bedrijven in Nederland aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Zonne-energie. Daardoor is de overeengekomen fabrieksgarantie altijd gewaarborgd. Daarnaast kan de klant kiezen voor een garantie op het berekende rendement. Kortom, rondom de investering in zonne-erergie bieden we de maximale zekerheid.”

Waardering Vijf jaar PureSolar heeft geleid tot een klinkende referentielijst, zo blijkt op de website van het bedrijf. De door ruim 400 opdrachtgevers gegeven beoordeling qua kennis, kunde en kwaliteit levert een alleszins fraai rapportcijfer op van maar liefst 8,6 gemiddeld. “Onze tevreden klanten zijn voor ons de best denkbare ambassadeurs en hebben mede de weg geopend naar meer moois”, lacht Ron. “Zo werken we al enkele jaren nauw samen met verschillende regionale energiecoöperaties en worden we ook door aannemers steeds vaker als een kundige en meedenkende partner ingeschakeld. Een goede basis om ook de volgende vijf jaar met ontzettend veel vertrouwen tegemoet te zien.”

Team PureSolar

Tanja Berkx

PureSolar John F. Kennedylaan 21k 5555 XC Valkenswaard T. 040 - 760 09 77 info@puresolar.nl www.puresolar.nl

Facebook.com/ PureSolar

27


|

F R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

FA S H I O N

|

ashion #ZOMER #STREPEN #PLISSÉ #STOER

S

HOP DE BESTE STREPEN! STREPEN ZIJN WEER OF NOG

STEEDS HELEMAAL IN. HORIZONTAAL OF VERTICAAL, FIJN OF BREED, IN FELLE KLEUREN OF EEN RUSTIGE TINT: HET KAN ALLEMAAL DEZE ZOMER! STERKER NOG, GESTREEPTE KLEDING IS DE KOMENDE MAANDEN EEN VAN DE BELANGRIJKSTE TRENDS.

De zomertrends van 2018  Brede schouderpartijen en lange mouwen.

 De lengte van de rok blijft variëren, van kort tot lang en alles wat daartussen zit. De plissérok was al even een trend en is nog steeds in vrijwel elke collectie te zien.  Accessoires die opvallen! Zoals grote zonnebrillen en kettingen met grote, ronde kralen in kleuren die passen bij jouw outfit.  Grote hoeden met aflopende rand en zonneklep. Hoofddoekjes, caps en baretten met gaas zijn ook op de catwalk gespot.  Heuptasjes voor zowel dames als heren. Je bevestigt ze met banden losjes om je middel.  Ondermode, zoals bh’s, topjes en bustiers, die wordt gedragen als bovenkleding. Sexy!

PLISSÉ OF STOER... Een plissérok of stoer denim short? De mode van deze zomer is kleurrijk. Werkelijk alles kan met elkaar worden gecombineerd. De mode is weer meer getailleerd, al worden broeken en rokken juist wijder. Strakke, korte rokken of juist wijde, korte en lange rokken: er is dit seizoen keuze genoeg. En de plissérok is en blijft een trend! Ook accessoires zijn opvallend aanwezig. Met sieraden, caps, travel bags en heuptasjes maak je jouw outfit helemaal compleet!

LIEVE STIJLVOLLE GROETJES, www.fashion-coach.nl

28

El len Stsahaioln-c oach Fa


|

VA L K E N H O F

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

SAMEN WONEN MET

VERPLEEGHUISZORG

in onze appartementen in Den Haagacker HEEFT U OF UW PARTNER ZORG NODIG? STAAT U WELLICHT AL OP EEN WACHTLIJST VOOR VERPLEEGHUISZORG? DAN IS HET IN VEEL GEVALLEN ZO DAT ALLEEN Jos Koolen

DE ZORGBEHOEVENDE PARTNER VERHUIST NAAR HET VERPLEEGHUIS EN DE ANDERE PARTNER THUIS ACHTERBLIJFT. IN ONZE NIEUWE APPARTEMENTEN IN DEN HAAGACKER HOEFT DAT NIET!

In Valkenswaard biedt Valkenhof echtparen de mogelijkheid om samen te blijven leven. In onze appartementen in Den Haagacker (opening medio september) kunt u samen wonen met 24-uurs verpleeghuiszorg in de nabijheid. Het wonen in Den Haagacker is naast echtparen ook geschikt voor mensen met een individuele zorgvraag.

Uniek karakter Den Haagacker is een compleet vernieuwd wooncomplex van woningcorporatie Woonbedrijf in het centrum van Valkenswaard. Valkenhof biedt hier verpleeghuiszorg in 35 ruim opgezette, moderne appartementen, gelegen op de begane grond en eerste etage van het gebouw. Van ons team van enthousiaste en ervaren professionals ontvangt u zorg op een gastvrije, gemoedelijke en typisch Brabantse wijze. Zorg met ’n zachte g noemen we dat. De com-

binatie van zelfstandig wonen in een eigen appartement, met het veilige gevoel van 24-uurszorg dichtbij, geeft Den Haagacker een uniek karakter.

Vergoeding Wonen in Den Haagacker kan met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze indicatie vraagt u aan via uw huisarts, behandelaar of ons CliëntServiceBureau.

Meer weten? Wilt u meer weten of zich aanmelden? Neem dan contact op met het CliëntServiceBureau van Valkenhof, via T. 040 - 800 31 80 of clientservicebureau@valkenhof.org. Kijk voor meer informatie ook op www.valkenhof.com/denhaagacker.

Valkenhof Kijk op www.valkenhof.com voor meer informatie over Valkenhof.

Facebook.com/Valkenhof

29


LUXE DININGLOUNGE MET HOGE DININGTABLE

• Inclusief

2 hockers en alle afgebeelde zit- en rugkussens, exclusief 2 sierkussens en decoratie UIT VOORRAAD LEVERBAAR

OP = OP !

C zoa ls afgebe

Tijd voor tuinmeubelen... 7-DELIGE COMFORTABELE ALUMINIUM TUINSET

S���� SALE

€699,

eld slechts:

10-DELIGE LUXE TUINSET

• Bestaande uit 6 aluminium stapelstoelen afgewerkt met een textilene zitting en rugleuning • Inclusief aluminium tafel L180 x B90 x H75 cm • Enkel te koop als set zoals afgebeeld

• Bestaande uit 4 Fauteuils, 4 zitkussens, een ronde tuintafel inclusief draaitop met glasplaat • Inclusief 4 geweven zitkussens, exclusief decoratie • Afmetingen tafel Ø110 cm x H75 cm, enkel te koop als set

OP = OP !

C  als 7-delige

S���� SALE

Deze lage prijs is COMPLEET voor de tafel inclusief 6 stoelen

€399,

C  als 10-delige

set slechts:

COMFORTABELE WICKER ARMCHAIR

Deze lage prijs is inclusief de leuke draaitop

S���� SALE

COMFORTABEL LOUNGESET

• Inclusief geweven zitkussen

• Inclusief salontafel met glasplaat, inclusief alle geweven zit- en rugkussens, exclusief sierkussens

Prijs per stuk slechts:

S����

SA LE

IN CL US IE F ZI TK US SE N

€399,

set slechts:

€79,

TEAKHOUTEN SUNLOUNGER

C  zoals opge

€399,

S����

SALE

LOUNGESET INCLUSIEF 2 RELAXLOUNGERS

• 100% massief teakhout, L200 x B65 x H30 cm • Exclusief sierkussens en decoratie

steld slechts:

• Bestaande uit 2 relaxloungers, inclusief zit- en rugkussens en een bijzettafel inclusief glasplaat • Inclusief alle geweven zit- en rugkussens Tegen een meerprijs ook leverbaar met verstelbaar voeteneinde

Prijs per stuk slechts:

  

S����

SA LE



€159,

Traploos verstelbare rugleuning d.m.v. een gasdrukveer

C  als 3-delige

S����

SALE

€299,

LUXE ZWEEFPARASOL Polyester doek, diameter: 3 meter Gemakkelijk te openen en te sluiten Keuze uit 3 kleuren: Grijs, Taupe of Ecru Parasol per stuk slechts:

Super

DE AL

30

€69

Kom voor een uitgebreide collectie hang en sta-parasols naar onze winkel!

,

ONZE NIEUWE TUINMEUBEL COLLECTIE 2018 IS BINNEN!

set slechts:


PACO World Collections blijft groeien… Uitbreiding fase 2: 6300 M2

Uitbreiding fase 3: 4750 M2

Huidige PACO winkel

PACO blijft maar groeien… Pascal Coenen begon op 14-jarige leeftijd na schooltijd in een schuurtje in de achtertuin van zijn ouders in Valkenswaard met het in- en verkopen van gebruikte meubelen. Met de eerste 2 letters van zijn voor- en achternaam waren de wortels gelegd voor PACO Meubelen. Niemand had gedacht dat het zoveel jaar later zou uitgroeien tot het bedrijf dat het vandaag de dag geworden is. PACO meubelen heeft de voorbije jaren een opmerkelijk groeitraject afgelegd en nog is de expansiedrang niet geluwd. Aan de overzijde van de winkel in het Belgische Overpelt zijn 2 bestaande bedrijven opgekocht en hier wordt medio eind van dit jaar een nieuw afhaalmagazijn opgetrokken. Door de 2 bedrijven op te kopen, is er

Maandag tot en met vrijdag van 13.30-16.30 uur

www pacomeubelen.com algemeen@pacomeubelen.nl algemeen@pacomeubelen.nl

2T

085 76 00 390

M

Klantenservice: Openingstijden Telefonische klantenservice:

Rolstoelvriendelijk

00

( SLECHTS 10 MIN. RIJDEN VANUIT VALKENSWAARD)

R D A N 60

EUROPALAAN 39 - 3900 OVERPELT (BELGIË)

Ruime lift naar de eerste en tweede verdieping

IEDERE ZONDAG GEOPEN D!

MEE

PACO MEUBELEN

de unieke mogelijkheid het afhaalmagazijn recht tegenover de winkel te vestigen, waardoor klanten snel en gemakkelijk hun meubelen kunnen afhalen. Het gaat om één perceel van 6300 M2 en één perceel van 4750 M2, totaal goed voor ruim 11.000 M2 ! Tevens zal de winkel vergroot en uitgebreid worden met een nieuwe looproute en meer kassa’s, waardoor unieke items sneller en gemakkelijker meegenomen kunnen worden. Goed voor een investering van meer dan 5 miljoen euro. Alle artikelen binnen de collectie worden door PACO Meubelen zelf geïmporteerd vanuit diverse fabrieken over de gehele wereld. Met de winkel in Overpelt wil PACO een publiek aanspreken dat op zoek is naar voordelige meubelen die snel beschikbaar zijn.

U

IN

M

EU

BE

LE

ND

IREC

T MEE

T E N E M E N!

31

MEER DAN 200 VERSCHILLENDE SETOPSTELLINGEN IN ONZE WINKEL! DIRECT MEE TE NEMEN


|

R O N D O M

|

VA L K E N S W A A R D

VENDEL 3D VISUALISATIES BRENGT ELK IDEE TOT LEVEN

HET MAG MISSCHIEN EEN CLICHÉ ZIJN, MAAR ÉÉN BEELD ZEGT NOG ALTIJD MEER MEER DAN DUIZEND WOORDEN. DAT WORDT ANDERMAAL BEVESTIGD TIJDENS EEN BEZOEK AAN VENDEL 3D

VISUALISATIES

IN

VALKENSWAARD.

HET

DOOR FRANK VAN DAAL GERUNDE BEDRIJF IS GESPECIALISEERD IN HET MAKEN VAN DE MEEST SCHITTERENDE DRIEDIMENSIONALE PRODUCTIES. FOTOREALISTISCHE CREATIES DIE NIET ALLEEN UITBLINKEN IN KWALITEIT, KLEUR EN DETAIL, MAAR OOK NOG EENS VOOR TAL VAN DOELEINDEN KUNNEN

WORDEN

INGEZET.

“VOOR

ZOWEL

PARTICULIERE ALS ZAKELIJKE OPDRACHTGEVERS BRENG IK ELK IDEE TOT LEVEN”, ALDUS FRANK. “SNEL, PROFESSIONEEL EN TEGEN EEN UITERST AANTREKKELIJKE PRIJS.”

Het besluit om van zijn hobby zijn werk te maken, heeft Frank geen windeieren gelegd. Dat blijkt wanneer we gedurende het gesprek een kijkje nemen op de website en Facebook-pagina van het twee jaar geleden gestarte bedrijf. In enkele oogopslagen passeren tal van gerealiseerde projecten de revue. “De plannen om een woonkamer, keuken of badkamer te restylen, een vergaderruimte te vergroten of de tuin op de schop te nemen, zijn zó gemaakt. Maar hoe helder het idee ook is en hoe goed alles ook is voorbereid, het blijft lastig om je vooraf een goed beeld te vormen van het eindresultaat. Via een getrouwe 3D tekening of video bied ik daarvoor een welkome oplossing. In elke situatie, binnen én buiten. De mogelijkheden zijn écht onbegrensd. En voor de prijs hoef je het allemaal niet te laten. Vanaf slechts 150 euro teken ik al een complete woonkamer. Inclusief de meubels, vloer- en wandbekleding en woonaccessoires van de klant.”

32


|

V E N D E L

|

Kunststuk De passie, vakkundigheid en creativiteit waarmee Frank zijn producties vervaardigt, heeft inmiddels geresulteerd in een klinke en gevarieerde referentielijst. Naast verschillende particuliere opdrachtgevers prijken daarop onder meer ook makelaarskantoren, interieurstylisten, aannemers, installatiebedrijven en keukenleveranciers. Opdrachtgevers die hun product of idee door het Valkenswaardse bedrijf succesvol vertaald zagen worden naar een mooie werkelijkheid in kleurrijk 3D. Professioneel en met een messcherp oog voor detail. Een van de meest sprekende voorbeelden daarvan vormt de schitterende visualisatie van de Valkenswaardse Markt, een waar kunststuk dat Franks expertise en enthousiasme dik onderschrijft. Middels de animatie waan je je niet alleen live aanwezig in het bruisende hart van Valkenswaard, het is zelfs mogelijk om de aan het plein gelegen gebouwen daadwerkelijk binnen te gaan. Een mooi extraatje dat de kracht van 3D bevestigt en de beleving op een nóg hoger peil tilt.

Cover Frank timmert stevig aan de weg in 3D-land, zoveel is wel duidelijk. In Valkenswaard en omstreken geniet de gedreven tekenaar in ieder geval al de nodige bekendheid. Een status die hij de komende maanden via Rondom Valkenswaard verder hoopt te verhogen. “Ik ben gevraagd om voor de komende drie edities van het huis-aan-huismagazine de cover te verzorgen”, aldus Frank. “Met een driedimensionale weergave van een tot beachvolleybalveld omgetoverde Statie is in dat kader de eerste creatie gemaakt. Het is een plaatje dat niet alleen prima past binnen het seizoen, het geeft vooral perfect weer wat ik allemaal voor mijn klanten kan betekenen. Niets is me te gek.” Tanja Berkx

Vendel 3D Visualisaties Ambrosiusdal 5 5551 CH Valkenswaard

Facebook.com/ @3dtekenaar

T. 06 - 16 84 25 09 www.vendel3d.nl

33


Feestje?

Maak deze rozencocktail! Heb jij zin in een (zomerse) borrel, tuinfeestje of een moment voor jezelf? Met dit eenvoudige recept maak je snel en gemakkelijk deze overheerlijke rozencocktail (4 glazen).

Ingrediënten: • • • •

8 cl rozensiroop 8 cl Grand Marnier 750 ml champagne of mousserende witte wijn onbespoten rozenblaadjes

Bereiding: • Verdeel de rozensiroop en de Grand Marnier over de gekoelde longdrinkglazen. • Vul aan met champagne en garneer met rozenblaadjes. • Serveer direct. Bereidingstijd: ± 3 min.

T

IP!

Extra mooi-tip: serveer de cocktail met paarse of roze ijsblokjes. Mix hiervoor mineraalwater met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en verdeel het mengsel over een ijsblokjesvorm.

34


P

|

Z O M E R

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

ICKNICKEN OP HET STRAND

Voordat je het strand bezoekt voor een maaltijd in de open lucht, is het handig om met wat zaken rekening te houden. Onderstaande tips helpen je daarbij: • Denk aan de wind op het strand. Bij een harde wind is het misschien beter om een beschutte plek te zoeken in het bos. • Vogels, meeuwen en andere beesten kunnen nog weleens vervelend zijn op het strand. Zorg dat je voldoende afdekmateriaal bij je hebt en eventueel een stevige koelbox. • Wil je de drukte het liefst ontwijken? Zoek dan een rustige plek op aan het water en kies niet voor de bekende hotspots in de populaire kustplaatsen. • Parkeergelegenheid is iets om in de gaten te houden. Met kinderen is het niet handig om een flink stuk te moeten lopen naar het strand. Een rustigere plek aan de kust ligt dan voor de hand. • Is er een alcohol- of barbecueverbod op een bepaald strand? Loop geen risico en houd je eraan. Zoek eventueel een ander strand op. • Hoe gezellig een lunch in de buitenlucht ook is, houd rekening met andere mensen. Maak niet onnodig veel lawaai met harde muziek.

ijsjes met Vers fruit…

FRIS, GEZOND EN LEKKER!

IJsjes, ijsjes, ijsjes: iedereen houdt van ijsjes. Hier een lekker vegetarisch/gluten- en melkvrij recept! En… ook nog eens met weinig calorieën! Deze traktaties mogen deze zomer niet ontbreken in jouw vriezer. Maar omdat de zomer langer duurt dan een week eet je soms meer ijsjes dan je lief is. Daarom is het altijd handig om een paar gezonde alternatieven in huis te hebben. Zo neem je toch het ijsje waar je zoveel zin in hebt, maar niet de calorieën. Win-win, dus!

Ingrediënten:

• • • • • • •

2 kiwi’s 2 perziken 1 bakje aardbeien ½ bakje frambozen ½ bakje blauwe bessen 2 pakjes appelsap ijsjesvorm en ijsstokjes

Bereiding: 1. Pel en snijd de kiwi’s en perziken in ¼ stukken. 2. Snijd de aardbeien in drieën. 3. Druk de aardbei, kiwi en perzik goed in de ijsjesvorm. Je kunt een stokje gebruiken om ze goed tegen de binnenkant aan te duwen. 4. Vul de gaten op met de bosbessen en frambozen. 5. Voeg zo veel mogelijk fruit toe en druk dit goed tegen de ijsjesvorm aan. 6. Vul de ijsjesvorm met appelsap en laat ⅛ ruimte aan de bovenkant leeg. 7. Nu kunnen de ijslolly’s in de vriezer! 8. Wanneer het fruit bevroren is, zijn de lolly’s klaar. Om ze gemakkelijk uit de ijsjesvorm te halen, kun je deze het beste even in warm water zetten. 9. En dan...? Genieten!

35


De twee Rico’s en Pleun aan de tafel.

ZIJN LIEFDE VOOR DE SPAANSE CULTUUR ZIJN DOOR RICO VAN SCHADEWIJK IN VALKENSWAARD VERTAALD NAAR TWEE BIJZONDERE EN SMAAKVOLLE SPAANSE CULINAIRE CONCEPTEN. OPENDE HIJ IN 2015 AL DE SFEERVOLLE BODEGA AQUI TATO RICO, SINDS KORT KUN JE EEN DEUR VERDER OOK TERECHT VOOR DE HEERLIJKSTE SPAANSE KIPSPECIALITEITEN UIT DE GRILL. “MET AQUI TATO RICO EN AQUI POLLO EL RICO BRENG IK HET ÉCHTE SPANJE NAAR HET HARTJE VAN ONS DORP”, ALDUS DE GOEDLACHSE GASTHEER. HASTA LUEGO!

Wonen en werken in Spanje: Rico weet er alles van. Als ervaren horecadier runde hij jarenlang diverse bodega’s in de Zuid-Spaanse provincie Andalusië. Een plek waar hij intens verliefd werd op het land en al het goede dat het te bieden heeft. Qua cultuur, leefwijze, maar zeker als het gaat om eten en drinken. Zijn ervaringen en culinaire lessen past hij sinds 2015 met veel succes en passie toe in Aqui tato Rico, de sfeer- en smaakvol ingerichte bodega aan de Leenderweg in Valkenswaard. Hier kun je in een typisch Iberische sfeer volop genieten van tapas en kwaliteitswijnen. Binnen, in het met airco uitgeruste proeflokaal, of buiten op het terras. “Aqui tato Rico is geen restaurant, café of tapasbar, maar een bodega”, vertelt Rico. “Hier eet je niet, hier proef en snoep je van onze hapjes en drankjes. In beide gevallen bieden we een zeer uitgebreide en bovenal verrassende keus. Zo telt onze kaart maar liefst 64 verschillende soorten naar oer-Andalusisch recept bereide tapas. Zoals de gamba’s pillpill, een in knoflookolie gefrituurde specialiteit, diverse hammen, kazen en nog veel meer. Ik ben bijvoorbeeld de enige in de regio die de echte pata negra in huis heeft. Verder serveren we onder meer diverse soorten serranos en manchegos. Maar ook voor een vier gangen tellend verrassingsmenu in tapasvorm of een overheerlijke paella draait onze chef Sam van Dommelen, geheel door mij opgeleid, zijn hand niet om. Lekkers dat in stijl wordt begeleid door een zeer uitgebreid wijnassortiment. Naast veertien ‘open’ wijnen zorgen we met diverse brandy’s, portwijnen, fino’s en sinds kort ook sherry’s voor een passende combinatie.”

36

Schuif aan! Reserveren, dat kennen ze niet bij Aqui tato Rico. Je gaat gewoon naar binnen en schuift gezellig aan. Geen zin of tijd om bij de vriendelijke Nederspanjool aan tafel te gaan? Geen nood, dan haal je je maaltijd gewoon af. Zoals Bolsa de Rico, een goed gevuld tasje met twaalf soorten tapas voor twee of vier personen. En staat er een feestje op de rol en ben je op zoek naar een passende en originele catering? Dan verzorgt Rico en zijn team, al dan niet met de compleet uitgeruste mobiele keuken, op locatie alles tot in de puntjes. Bijvoorbeeld in de vorm van een rijk gevulde tapasplank, pinxos en tortilla’s. Indien gewenst inclusief bedienend personeel in Spaanse kledij, licht en geluid, muziek, drank en zelfs artiesten. “We maken er altijd een mooi Spaans fiesta van”, aldus Rico. “Het gaat om het totaalplaatje.”


|

A Q U I

TAT O

R I C O

•

A Q U I

P O L L O

E L

R I C O

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

PROEVEN VAN HET AUTHENTIEKE SPANJE?

OP NAAR RICO!

Spaanse kip Sinds Hemelvaart heeft dat totaalplaatje verder inhoud gekregen met de aanwezigheid van Aqui pollo el Rico, het adres voor de (h)eerlijkste kip van Brabant. Een product dat met veel vakmanschap en toewijding in de grill met Spaanse kruiden wordt bereid. Van dinsdag tot en met zondag af te halen of via Thuisbezorgd.nl te bestellen. Een hele of halve kip, spiezen, pita hete kip, kipvleugels: voor elke honger en groepsgrootte tovert bedrijfsleider Rico Bouwhuis iets lekkers op je bord. Standaard geserveerd met huisgemaakte patatas, uien, paprika en jus. En met brood aioli, friet, salade en diverse (fris)dranken maak je je maaltijd helemaal af. Kortom, om het authentieke Spanje te proeven en te beleven, hoef je voortaan nog maar twee adressen te onthouden: Leenderweg 41 en 43. Rico en zijn mensen doen de rest.

Aqui tato Rico tapas y vinos

Aqui pollo el Rico

Leenderweg 41

Leenderweg 43

5554 CK Valkenswaard

5554 CK Valkenswaard

T. 040 - 780 55 69

T. 040 - 848 90 20

www.aquitatorico.nl

www.aquipolloelrico.nl

37


were di info

uitgave juni 2018

Onderzoek invoering onderwijsconcept ‘Natuurlijk leren’ bij havo/vwo Were Di gaat onderzoeken of ook bij havo/vwo het concept ‘Natuurlijk leren’ kan worden ingevoerd. Vmbo-leerlingen kunnen bij Were Di Drie al diverse jaren leren volgens deze onderwijsmethode. Cynthia Veerman, conrector havo/vwo: “We kregen van ouders en leerlingen steeds vaker de vraag of we ‘Natuurlijk leren’ ook kunnen aanbieden bij havo/vwo, dus we gaan nu onderzoeken of dat dat kan.” Als het haalbaar is, heeft Were Di vanaf schooljaar 2020/2021 ‘Natuurlijk leren’ op alle niveaus. Alle leerlingen kunnen dan kiezen voor regulier onderwijs of voor ‘Natuurlijk leren’. Het onderzoek is een van de zaken waarmee de conrectoren aan de slag zijn. Zo werken Cynthia Veerman en Anja Beuting, conrector vmbo (samen met rector Edward de Gier) aan beleidszaken en ontwikkelingen op de school. Ze bekijken bijvoorbeeld hoe ze omgaan met de krimp van het aantal leerlingen. Beuting: “Komend schooljaar groeit het aantal leerlingen voor het eerst niet. Dit komt mede door het forse aantal eindexamenkandidaten die dit jaar de school verlaten.” Toch is ze niet ontevreden, omdat Were Di met circa 490 nieuwe aanmeldingen meer nieuwe brugklasleerlingen telt dan de prognose van 470. De school speelt in op de krimp. “We anticiperen in het onderwijsprogramma op ontwikkelingen in de maatschappij, kijken naar wensen in de arbeidsmarkt en werken samen met bedrijven uit Valkenswaard en de regio, de gemeente en mbo’s.” Steeds meer bedrijven weten Were Di te vinden en andersom. “We zoeken voor onze leerlingen stagebedrijven en we laten ze tijdens gastlessen en bedrijfsbezoeken kennismaken met diverse bedrijven en organisaties.” Maatwerk wordt volgens de twee conrectoren steeds meer het motto. Veerman: “Leerlingen kunnen al in het voorlaatste studiejaar in een zelfgekozen vak examen doen.” In de toekomst gaat Were Di nog meer maatwerk aanbieden. Bijvoorbeeld door leerlingen de kans te bieden om examen te doen op diverse niveaus. Veerman: “We willen er in de toekomst naar toe dat bijvoorbeeld vmbo-GT-leerlingen die dat aankunnen in bepaalde vakken op havo-niveau examen kunnen doen en dat dat op het diploma op waarde wordt geschat.”

Zonnepanelen op dak sporthal Were Di

Scholengemeenschap Were Di gaat zelf energie opwekken. Op het dak van de sporthal van Were Di worden de komende weken maar liefst 670 zonnepanelen gelegd. Dat levert per jaar ongeveer 150.000 kilowattuur aan energie op. Dat is circa achttien procent van het totale verbruik per jaar. Er wordt de komende weken druk gewerkt aan het leggen van de panelen. Naar verwachting is de klus in juli klaar. Er komen alleen zonnepanelen op het dak van de sporthal. De daken van de andere gebouwen zijn hiervoor niet geschikt. Were Di draagt met het zelf opwekken van energie graag bij aan duurzaamheid en het goed omgaan met het milieu. conrector Anja Beuting

conrector Cynthia Veerman


|

W E R E

D I

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

weredi.nl

Zelf sturing geven aan je loopbaan met loopbaanoriëntatie- en begeleiding Weten waar je goed in bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in je loopbaan, achterhalen welke opleidingen en beroepen bij je passen, informatie verzamelen over opleidingen, beroepen en leren netwerken. Dat is waar het om draait bij loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB). De decanen van Were Di werken samen met mentoren, vakdocenten en leerlingen aan hun loopbaancompetenties om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op keuzes die ze nu en in de toekomst maken voor hun loopbaan. Decaan Martine Buijsen: “Vroeger koos je een vervolgstudie en daarmee was het klaar. Tegenwoordig gaat het er om loopbaancompetenties te ontwikkelen en te leren kiezen. Het is de bedoeling dat leerlingen leren zelf stappen te zetten en sturing te geven aan hun loopbaan. Wij helpen hen daarbij.” Bij Were Di wordt veel aandacht geschonken aan loopbaanoriëntatie- en begeleiding. Steeds vaker voeren mentoren loopbaangesprekken met leerlingen. Daarnaast gaan leerlingen (afhankelijk van niveau en leerjaar) op stage om in de praktijk te zien hoe het er bij bedrijven aan toe gaat. Voor

de vmbo-ers en havo-leerlingen is er jaarlijks een bedrijvenmarkt waar zich tientallen bedrijven presenteren en toelichten wat ze doen. Buijsen: “Voor leerlingen van Were Di zijn er ook regelmatig gastlessen verzorgd door vertegenwoordigers van bedrijven. Dit schooljaar gaven ASML, Brabantia en het ministerie van Defensie gastlessen. Hiermee halen we de buitenwereld naar binnen en horen onze scholieren verhalen uit de praktijk.” Datzelfde gebeurde in een Meet & Greet waarin havo/vwo-leerlingen spraken met jonge professionals met diverse beroepen. Buijsen: “Maar we gaan er natuurlijk ook zelf op uit. Zo was er onlangs voor 4-vwo een excursie naar Tilburg University en stonden er diverse workshops op Strijp-S op het programma waarbij ‘arbeid in de toekomst’ het centrale thema was. Maar leerlingen van Were Di doen niet alleen vakinhoudelijke kennis op. “We leren ze ook 21e-eeuwse vaardigheden als flexibel zijn en kritisch denken. Het draait er om dat onze leerlingen zich goed staande kunnen houden in de zich steeds sneller ontwikkelende maatschappij.”

Were Di helpt bij bouw school in Roemenië

Wij feliciteren al onze geslaagden Fotografie: Ron Palmen, ronova.be

De zomervakantie komt er aan. Maar voordat het zover is, steekt de projectgroep Roemenië van Were Di eerst flink de handen uit de mouwen. Twaalf leerlingen en drie begeleiders van de school zijn van 5 tot en met 14 juli in het Roemeense dorpje Siret om te helpen bij de bouw van een school voor zo’n vijftig verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen. Docent Ruud Beerens is een van de begeleiders die meegaat. “De ruwbouw staat al. Wij gaan onder andere helpen met metselwerk, schilderwerk en het aanleggen van de tuin. Verder bezoeken we weeshuis ‘Casa Ruxandra’ om activiteiten met de kinderen daar te ondernemen.” Er gaan derdejaars vmbo-leerlingen en leerlingen van havo-4 en vwo-5 mee. Daarnaast is er een docent Techniek bij. Beerens: “We zijn daar echt om de handen uit de mouwen te steken, maar aan de andere kant steken ook onze leerlingen hier iets van op. Het is goed dat onze leerlingen zien hoe het leven in Roemenië is en daardoor beseffen dat wij geluk hebben dat we in Nederland leven.” De projectgroep Were Di bouwt de school samen met de stichting Jacob’s Well en in samenwerking me lokale bouwbedrijven. Het wordt de eerste school voor speciaal onderwijs in Roemenië. Ook drie andere Nederlandse scholen hebben geholpen bij de bouw. De projectgroep Were Di stopt zo’n 10.000 euro in de school (basisschool en middelbare school). Ze hebben dat geld gedurende het schooljaar ingezameld met acties voor het project Roemenië. De projectgroep Were Di gaat dit jaar voor de tiende keer naar Roemenië om te helpen. Beerens: “Het is voor leerlingen elke keer weer een cultuurshock, maar het ter plekke helpen is ook een ervaring die ze nooit meer vergeten.” Wilt u meer informatie over het project of hebt u interesse om te sponsoren? Neem dan contact op met Ruud Beerens via: brs@sgweredi.nl

en wensen hen veel succes in de toekomst. Voor degenen die het nog niet gered hebben, KOP OP!

scholengemeenschap voor vmbo / havo / atheneum/ gymnasium weredi.nl

Scholengemeenschap voor vmbo / havo / atheneum / gymnasium

39


GESPOT

VDP OFFICE

KOPIËREN PRINTEN SCANNEN SERVICE T. 040 - 201 33 09 www.vdpoffice.nl

40


|

G E S P O T

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

AMEEZING VALKENSWAARD WAS WEER AMAZING! Wat was het weer leuk en gezellig! En wat hing er weer een topsfeer! De afgelopen editie van AmeeZing Valkenswaard op 20 mei jl. gaat wat ons betreft de boeken in als een super geslaagd evenement. Jong en oud brulde uit volle borst mee met de talloze nationale en internationale hits die tijdens het boeiende programma ten gehore werden gebracht. In deze ‘Gespot’ blikken we dan ook met heel veel plezier terug op dit oer-Valkenswaardse muziekfestijn. Tot de volgende keer! Dan zing jij toch ook (weer) mee?

s

reclame & tyling

41


SMAAKVOL:

VOOR IJS EN CHOCOLADE, BITES EN BORRELS ALS JE ONDER ONDER DE NAAM ‘SMAAKVOL’ JE EIGEN BEDRIJF START, DOE JE NOGAL EEN BELOFTE. MARLOES HABRAKEN, SINDS APRIL TROTS EIGENARESSE VAN HET NIEUWE SMULPARADIJS IN VALKENSWAARD, WEET HAAR AMBITIES ECHTER IN ALLE OPZICHTEN WAAR TE MAKEN. WANT BIJ SMAAKVOL SCOOR JE NIET ALLEEN DE LEKKERSTE AMBACHTELIJK BEREIDE IJS- EN CHOCOLADESPECIALITEITEN, OOK ALS JE ZIN HEBT IN EEN GEURIG KOPJE KOFFIE, EEN GOED GLAS WIJN EN EEN OVERHEERLIJK BEGELEIDEND HAPJE WORD JE ER OP JE WENKEN BEDIEND. “DANKZIJ ONS VERRASSENDE EN GEVARIEERDE AANBOD VAN KWALITEITSPRODUCTEN IS ER ALTIJD EEN MOMENT OM ONS TE BEZOEKEN”, ALDUS MARLOES.

42


|

S M A A K V O L

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

De manshoge kunststof ijshoorn op de stoep suggereert misschien dat je bij Smaakvol alleen terecht kunt voor een lekker ijsje. Maar niets is minder waar. “Ons assortiment bestaat uit een bijzondere, eigentijdse combinatie van diverse producten”, zo zegt Marloes. “De verkoop van ijs en chocolade is dan wel onze kernactiviteit, maar we staan absoluut voor méér. Ook voor een lekker kopje koffie of thee, een biertje of een topwijn ben je bij ons aan het juiste adres. Al dan niet in combinatie met een lekker stuk gebak, een bijpassende hartige bite of borrelplank. Iedereen is van harte welkom om rustig en in een gastvrije sfeer te komen genieten van al het goede wat we te bieden hebben.”

Kwaliteit Bij Smaakvol ligt de nadruk niet alleen op variatie. Ook wanneer het gaat om de kwaliteit gaan Marloes en haar mensen alleen voor het allerhoogste. “Kwaliteit wordt hier inderdaad met een hoofdletter geschreven”, zo zegt de kersverse uitbaatster. “En dat zie je overal in terug. Zo zijn ons ijs en chocolade afkomstig van Chocolaterie Winters uit Valkenswaard en betrekken we diverse gebaks- en broodspecialiteiten van een bakkerij uit de regio. Daarnaast kopen we de koffie en thee in bij Blanche Dael, een kleinschalige koffiebranderij en theepakkerij uit Maastricht die, net als onze overige leveranciers, staat voor jarenlang vakmanschap en kwaliteit. Aspecten die perfect passen bij ons concept. Het gaat erom dat alles top is en dat onze gasten blij worden. Dáár doen we het voor.”

maar liefst 42 variëteiten”, aldus Marloes. “Verder hebben we een speciale ijscoupekaart en bieden we voor mensen met een koemelkallergie een ruime keuze in sorbetijs. Er is dus voor ieder wat wils.” We eindigen bij de bar, waarachter een heuse Kees van der Westen Mirage staat te pronken. “Met deze Rolls Royce onder de koffiemachines laten we andermaal zien dat we alleen voor het beste gaan”, lacht Marloes. “Hij past dan ook nergens beter dan hier.”

Rondje Bij Smaakvol is het voor jong en oud goed toeven, in de zomer zelfs zeven dagen per week. Aan een van de tafels binnen of op het veertig plaatsen tellende buitenterras. Met de beschikbare kinderstoelen en een apart speelhoekje is zelfs aan de kleinste gasten gedacht. Het zijn twee opvallende elementen die voorbijkomen

Marloes Habraken wanneer we een rondje door de smaakvol ingerichte zaak maken. De grootste aandacht gaat daarbij natuurlijk uit naar al het gepresenteerde lekkers. Zoals de brede sortering chocolade uit de Winters-keuken. Van ambachtelijke, luxe bonbons tot massieve chocolade, zoals pindarotsjes, chocoladepumps en reuzetabletten. Naar wens voorzien van een luxe cadeauverpakking: alles is mogelijk. Vooral voor onder meer Sinterklaas, Kerstmis en Pasen heeft Smaakvol altijd een originele traktatie in verschillende prijsklasses beschikbaar. Na de chocolade kunstwerkjes te hebben bewonderd, gaan we naar de ijsvitrine. Gevuld met zowel klassieke smaken als bijzondere varianten, zoals dolce amarena, banaan-pindakaas-chocolade, lemon-meringue-cookie en fleur de sel. Om ter plaatse van te genieten of om mee te nemen naar huis. “We hebben altijd minimaal dertig verschillende soorten ijs in huis en plaats voor

OPENINGSTIJDEN Juni: maandag van 14.00 uur tot zonsondergang, dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot zonsondergang. Juli en augustus: maandag van 13.00 uur tot 22.00 uur, dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Kijk voor de openingtijden in het najaar op onze Facebook-pagina.

Smaakvol Leenderweg 38 5554 CL Valkenswaard T. 040 - 209 20 50 www.smaakvolvalkenswaard.nl

Facebook.com/ smaakvolvalkenswaard

Instagram: Instagram.com/smaakvolvalkenswaard

43


Scootmobielen en meer... Naast allerlei hulpmiddelen, zoals rollators, sta-op-stoelen en hoog/laag-bedden kunt u bij ZorgComfort De Kempen (voorheen Ouderenwinkel Valkenswaard) ook terecht voor scootmobielen. Niet alleen voor de aanschaf ervan, maar ook voor onderhoud of tijdelijk huren ervan. Net als een fiets of auto heeft een scootmobiel ook jaarlijks onderhoud nodig.

ACTIE SCOOTMOBIEL ONDERHOUD

• o.a. accutest met rapport • bandenspanning • lampencontrole • poetsbeurt Nu t/m 14-7-2018 Gratis haal- en brengservice van de scootmobiel bij een onderhoudsbeurt! Wilt u profiteren van onze kortingen, speciale aanbiedingen en acties?

Vraag dan nu onze GRATIS klantenpas aan. Dit kan gewoon in de winkel of via onze website www.zorgcomfortdekempen.nl

AANBIEDING Scootmobiel Breeze C4 Incl. 50Ah accu’s en lader Van e 3295,- voor e 2695,-

maandag 13.00 – 17.30 uur dinsdag t/m vrijdag 09.30 – 17.30 uur zaterdag 09.30 – 16.00 uur Torenstraat 10-12 • 5554 NK Valkenswaard T. 040 - 207 00 40 • info@zorgcomfortdekempen.nl

geldig t/m 14-07-2018 of zolang de voorraad strekt

44

VERKOOP VERHUUR UITLEEN ONDERHOUD


|

R E S TA U R A N T

S I R TA K I

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

SIRTAKI ALLE RUIMTE OM GROOTS GRIEKS TE GENIETEN

RESTAURANT SIRTAKI IN VALKENSWAARD IS AL DERTIG JAAR HÉT ADRES OM IN EEN GASTVRIJE EN ONGEDWONGEN SFEER TE GENIETEN VAN DE LEKKERSTE GRIEKSE SPECIALITEITEN. HET DOOR AHILLEAS, TASO EN LEONIDAS MET VEEL PASSIE EN PLEZIER GERUNDE RESTAURANT IS DAN OOK ERG IN TREK BIJ EEN GROTE GROEP VASTE BEZOEKERS UIT VALKENSWAARD EN OMSTREKEN. NA DE RECENTE VERBOUWING IS SIRTAKI OMGETOVERD TOT EEN ETABLISSEMENT WAAR EEN AVONDJE GRIEKEN ALS NOOIT TEVOREN UITMONDT IN EEN MEMORABEL CULINAIR AVONTUUR.

accessoires, muurschilderingen en plafondelementen voor de typisch Griekse sfeer. Dat geldt zeker voor de prachtig verlichte afbeelding van de wereldberoemde Akropolis aan een van de wanden. Elk interieurobject is met veel gevoel voor stijl gekozen, zoveel is wel duidelijk. Bovendien sluit alles naadloos aan bij het hagelnieuwe meubilair. Zoals de vertrouwde zitbanken en de drie nieuwe ronde tafels, waaraan het voor wat grotere gezelschappen geweldig toeven is. “Of je nu met tweeën komt of met een grote groep, iedereen kan hier in een geweldige ambiance smullen van al het lekkers dat we te bieden hebben”, aldus Ahilleas. “Met zorg bereid in onze eveneens geheel vernieuwde keuken en opgediend door onze gastvrije serveerploeg. In het restaurant óf op ons buitenterras.”

Bedankt! Wanneer we op een zonnige lentedag bij Sirtaki binnengaan, valt de mond zowat open van verbazing. Allereerst vanwege het interieur, dat een complete en buitengewoon smaakvolle metamorfose heeft ondergaan. “Het restaurant is helemaal op de schop gegaan”, zegt Ahilleas. “Op de tegelvloer in de serre na is alles in een nieuw, moderner jasje gestoken. De warme en knusse sfeer, die zo kenmerkend is voor Sirtaki, is echter gebleven. We hebben bewust ingezet op een eigentijdser gezicht, met een vleugje klassiek. Maar wél met behoud van al het goede en vertrouwde. En boden we onze gasten vóór de verbouwingswerkzaamheden al volop de ruimte, nu de klus achter de rug is, hebben we de beschikking over liefst 60 vierkante meter extra. Dat tilt onze totale capaciteit op maar liefst 180 zitplaatsen.”

Gevoel voor smaak We staan maar eens op om het vernieuwde interieur van dichtbij te bewonderen. Meteen blijkt dat de renovatie met oog voor detail is geklaard. Samen met de warme terrakleuren zorgen diverse sculpturen,

Groots Grieks genieten: bij Sirtaki doet jong en oud het al drie decennia lang. Als het aan de drie compagnons ligt, zal dat altijd zo blijven. “Met de verbouwing hebben we in ieder geval een stevige basis voor de toekomst gelegd”, lacht Ahilleas. “En wat nog mooier is: het nieuwe gezicht van ons restaurant valt duidelijk in de smaak. Juist daar was het ons allemaal om te doen. Sinds 1988 stellen we alles in het werk om het onze gasten perfect naar de zin te maken. Als die inzet dan op een dusdanige manier wordt beloond, kun je niet meer dan tevreden zijn. Ik spreek dan ook graag een welgemeend ‘efcharistó’ uit voor de enthousiaste reacties en het geweldige vertrouwen dat we al zo lang van onze bezoekers mogen genieten!”

Restaurant Sirtaki Promenade 19 5554 CN Valkenswaard T. 040 - 204 58 82 www.restaurantsirtaki.com

Restaurant Sirtaki is geopend maandag t/m zaterdag van 16.30-22.00 uur, zondag van 16.00-22.00 uur. Reserveren is gewenst.

45


Jacques Stoop en Robèr Coolen

GRAAGGOEDONLINE.NL

Iedere ondernemer voor altijd gelukkig online met een cloud website of webshop die nooit veroudert, maar juist altijd vernieuwt!

46


|

G R A A G G O E D O N L I N E . N L

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

BEN JE ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER, KLEIN BEDRIJF, VERENIGING OF STICHTING OP ZOEK NAAR EEN BEDRIJF DAT JOUW WEBSITE OF WEBSHOP HELEMAAL KAN BOUWEN EN ONDERHOUDEN? OF ZOEK JE IEMAND OM MEE TE SPARREN, DIE JOU KAN HELPEN BIJ HET BOUWEN EN BIJHOUDEN VAN DE SITE? OF DOE JE LIEVER ALLES HELEMAAL ZELF EN ZOEK JE EEN SYSTEEM WAARIN DAT MAKKELIJK KAN? BIJ VOORKEUR TEGEN EEN SCHAPPELIJKE PRIJS, NATUURLIJK. DAN BEN JE BIJ GRAAGGOEDONLINE.NL AAN HET JUISTE ADRES. MET HET WEBSITESYSTEEM EN DE WEBPAKKETTEN DIE HET BEDRIJF BIEDT, KUNNEN ZIJ ELKE KLANT OP DE WENKEN BEDIENEN, ALTIJD TEGEN EEN VASTE PRIJS.

Nooit meer vervangen, altijd vernieuwen

Niet-gelukkig-geld-terug-garantie

Het systeem van GraagGoedOnline.nl is één centraal platform, in de cloud. Jacques Stoop, oprichter van GraagGoedOnline.nl: “In plaats van honderden websites en webshops apart te onderhouden en te verbeteren, bereiken we hetzelfde in een fractie van de tijd met ons centrale cloudplatform. Hierdoor houden we meer tijd over voor persoonlijk contact met onze klanten én zorgen we ervoor dat ze altijd zorgeloos online kunnen staan.” Dat betekent dus nooit meer je website of webshop volledig vervangen, zoals bij Wordpress-websites of Magento-webshops. Ons cloudplatform is vergelijkbaar met de doe-het-zelf websitemakers van bijvoorbeeld Jimdo, Wix en Strato. Maar wij onderscheiden ons doordat we het liever goSAMEN doen of je goONTZORGEN omdat succesvolle websites en webshops maken ons vak is.

Alle pakketten staan uitgebreid omschreven op de website van GraagGoedOnline.nl. Er is onderscheid gemaakt tussen eenmalige en terugkerende services, zodat je in één oogopslag kunt zien wat je kunt verwachten. Je kiest zelf welke mate van ontzorging jouw voorkeur heeft. De eenmalige services van het goCOMPLEET pakket, zoals het laten maken van foto’s of een korte bedrijfsfilm, zijn ook los af te nemen als aanvulling op een van de andere pakketten. “We doen er alles aan om onze klanten te helpen en online gelukkig te maken. Vraag het gerust eens aan de Valkenswaardse ondernemers achter Geert Vaessen Fotografie, Aqui pollo el Rico, Topsound Valkenswaard, Jovijn, Autototaal Leenderweg en Grieks Restaurant Sirtaki.” Nieuwsgierig geworden? Ga naar www.GraagGoedOnline.nl en probeer het goZELF zelf eens (gratis) uit. Het is ook mogelijk om een demonstratie aan te vragen op het kantoor of op afstand via screensharing.

Voor ieder budget een pakket! De vier webpakketten van GraagGoedOnline.nl - goZELF, goSAMEN, goONTZORGD en goCOMPLEET - bieden voor elke klant wat wils. Van het geheel zelf bouwen en onderhouden, het samen bouwen met GraagGoedOnline.nl tot de ontwikkeling en het onderhoud van een compleet op maat gemaakte website. Bij GraagGoedOnline.nl behoort dat allemaal tot de mogelijkheden. “We hebben echt een geschikt pakket voor elk budget en voor elk type klant”, aldus Jacques. “Onze jongste klant is 20 en de oudste is 89 jaar. Dat geeft wel aan hoe divers ons klantenbestand is.”

Beslis in juni, juli of augustus en ontvang 20% zomaarkorting (verenigingen en stichtingen krijgen altijd flinke kortingen)!

Een website in één dag “Wij vinden eerlijkheid, afspraken nakomen, waar voor je geld krijgen en verwachtingen overtreffen heel gewoon”, zo vult Robèr Coolen, medeoprichter, aan. “Voor een klant die snel een website nodig heeft bijvoorbeeld, kunnen wij goSAMEN in één dag een website bouwen. Je schuift gewoon bij ons aan tafel, of online, aan en we gaan samen aan de slag. In een halve dag heb je een website die aan al jouw wensen voldoet.” Daarnaast is het ook mogelijk om twee pakketten te combineren. Zo kan een klant er bijvoorbeeld voor kiezen om eenmalig goONTZORGD te worden voor de bouw van een website om daarna maandelijks goZELF de inhoud bij te houden.

GraagGoedOnline.nl Stationskwartier 2 5554 CK Valkenswaard T. 040 - 780 34 84 www.GraagGoedOnline.nl

Facebook.com/ graaggoedonline

LinkedIn: linkedin.com/company/graaggoedonline-nl/

47


! e i t c A Dürüms

€5,00

Broodjes

€4,50 / 7,50

Kapsalons Pizza’s

€7,00

€7,50

Actie geldig van 6 juni tot 6 juli 2018. Niet geldig op feestdagen. Niet geldig bij bezorging, enkel bij afhaal of eten in de zaak.

06 22 04 45 16

LEENDERWEG 39, 5554CK VALKENSWAARD

GRATIS BEZORGING VANAF € 12,00

ISTANBULVALKENSWAARD.NL 48

BEZOEK OOK ONZE FACEBOOKPAGINA! GRILL RESTAURANT ISTANBUL OPENINGSTIJDEN MA. DI. WO. DO.

GESLOTEN 16.00 - 23.00 16.00 - 23.00 16.00 - 23.00

VR. ZA. ZO.

16.00 - 00.00 16.00 - 00.00 16.00 - 22.00


|

|

M E D I 5 0 +

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Medi50+

GESPECIALISEERD TEAM VOOR NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL BIJ MEDI50+ AAN DE ANTWERPSEBAAN 10 IN VALKENSWAARD IS EEN DEPENDANCE GEVESTIGD VAN HET ZOGEHETEN NAH-TEAM, HET TEAM DAT GESPECIALISEERD IS IN DE GEVOLGEN VAN NIETAANGEBOREN HERSENLETSEL. HET IS EEN INTERDISCIPLINAIR TEAM, DAT ONDER ANDERE FYSIOTHERAPIE, ERGOTHERAPIE, NEUROPSYCHOLOGIE, DIËTETIEK, PODOTHERAPIE EN LOGOPEDIE IN ZICH VERENIGT. EN ZE ZITTEN NIET ALLEEN BIJ ELKAAR: ZE WERKEN OOK, EN DAAR GAAT HET NATUURLIJK OM, NAUW SAMEN. BOVENDIEN IS ER INTENSIEVE SAMENWERKING MET DE REVALIDATIEARTSEN VAN REVALIDATIECENTRUM BLIXEMBOSCH (LIBRA). Om te beginnen even een verduidelijking van wat we nu precies verstaan onder Niet-Aangeboren Hersenletsel. Te denken valt bijvoorbeeld aan een beroerte, een TIA, de Ziekte van Parkinson, MS, de Ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie, maar ook blijvende klachten na een hersenschudding of hersenkneuzing. NAH-patiënten kunnen bij het team terecht op verwijzing van een huisarts of specialist. Bij de intake wordt de hulpvraag in eerste instantie geanalyseerd op een of meerdere van deze drie specialismen: fysiotherapie (Wencke van Deurzen), neuropsychologie (Daphne Meijer) en ergotherapie (Laura van Sambeeck). De interdisciplinaire aanpak onder één dak is het eerste aspect waarop dit behandeltraject zich van andere onderscheidt.

Op locatie Een tweede bijzonderheid is, dat in geval van een specifieke zorgvraag of complexe situatie de mogelijkheid bestaat om een gespecialiseerde revalidatiearts van Blixembosch in te schakelen voor behandeling op locatie, dat wil zeggen: in het pand van Medi50+ in Valkenswaard. Gespecialiseerde zorg dicht bij huis. Die locatie aan de Antwerpsebaan, het THERAPIEcentrum Valkenswaard, dat is niet simpelweg een behandelkamer. Het is een multifunctioneel therapiecentrum, dat ruim is ingericht en vooral ook: prikkelarm. Geen drukte, lawaai of gedoe, maar efficiënte en prettige behandel- en oefenruimten. Er wordt gewerkt met passie, op maat (dus niet standaard een half uur), volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en met innovatief oefenmateriaal.

NAH-team

Essentie De essentie van wat het team te bieden heeft is: een geïntegreerd revalidatietraject dicht bij huis. Dat traject richt zich zoals gezegd in eerste instantie op drie specialismen: fysiotherapie (verbeteren van lichamelijke functies en omgaan met eventuele fysieke beperkingen in het dagelijks leven), ergotherapie (bevorderen van zelfstandigheid en belastbaarheid) en neuropsychologie (het behandelen van de onzichtbare gevolgen, zoals veranderingen in denken, emoties, gedrag en acceptatie van het letsel). Er is hierbij ook aandacht voor de eventuele partner. Waar nodig wordt aanvullende expertise aangesproken, onder andere op de vakgebieden, zoals genoemd in de inleiding. Ook al is het over het algemeen een groot voordeel als de behandeling van Niet-Aangeboren Hersenletsel zo snel mogelijk wordt gestart, het is een heel belangrijke boodschap dat de behandeling in principe op elk moment kan worden aangevangen of hervat. Zelfs jaren nadat de patiënt het letsel heeft opgelopen. Juist ook in zo’n gevorderd stadium kunnen nog goede resultaten en vorderingen worden geboekt, is de ervaring van het NAH-team.

Medi50+ THERAPIEcentrum Valkenswaard Antwerpsebaan 10 5554 JV Valkenswaard T. 040 - 204 94 74 info@medi50plus.nl www.therapiecentrumvalkenswaard.nl

https://www.facebook.com/ Medi50plus/

49


Hosseen Shafi

EEN GESLAAGD AVONDJE UIT BEGINT EN EINDIGT

BIJ HOS!

WANNEER JE IN VALKENSWAARD LEKKER WILT TAFELEN, KUN JE ÉCHT ALLE KANTEN OP. EEN VAN DE LAATSTE AANWINSTEN IN HET ‘CULINAIRE STRAATBEELD’ IS ETEN & DRINKEN BIJ HOS. AAN DE KAREL MOLLENSTRAAT ZUID 44A ZORGT HOSSEEN SHAFI ER SAMEN MET ZIJN TEAM VOOR DAT JE IN EEN ONGEDWONGEN, MEDITERRANE SFEER GEGARANDEERD EEN PRACHTIG EN VOORAL LEKKER AVONDJE UIT BELEEFT. EN DAT ALLEMAAL TEGEN EEN PRIJS DIE EVENEENS IN DE SMAAK ZAL VALLEN...

De recensies op de Facebook-pagina bewijzen dat Hosseen, kortweg Hos, met zijn onlangs geopende restaurant een vliegende start heeft gemaakt. De uitgedeelde sterren en loftuitingen zijn namelijk niet van de lucht. De waarderingen sluiten dan ook prima aan bij het idee áchter het nieuwe eet- en drinkconcept dat hij in het bruisende centrum van Valkenswaard heeft gelanceerd. “In een entourage die niet onderdoet voor een sterrenrestaurant kun je hier heerlijk eten en drinken”, zo klinkt het uit de mond van de vriendelijke uitbater. “En dat allemaal tegen alleszins betaalbare prijzen. Eten & Drinken Bij Hos is dan ook voor iedereen de perfecte plaats voor een geslaagd en overheerlijk avondje uit.”

50

Ruime keuze De binnen het restaurant in de volle breedte geboden kwaliteit is gebaseerd op de ruime horecaervaring die Hos door de jaren heen wist op te bouwen. In verschillende keukens zwaaide hij in het verleden als chef-kok al de scepter. De verzamelde bagage past hij nu als eigen baas met succes toe binnen de muren van het gezellig ingerichte etablissement en de sfeervolle buitentuin, waar in een bijzondere entourage verrassende gerechten worden geserveerd. “Met de recente opening ging niet alleen een lang gekoesterde wens in vervulling”, aldus Hos, “het door mij geboden concept is ook een echte aanwinst voor Valkenswaard.”


|

E T E N

&

D R I N K E N

B I J

H O S

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Dát blijkt wanneer we de gevarieerde menukaart eens nader onder de loep nemen. Eten & Drinken Bij Hos staat gelijk aan een ruime keuze uit diverse culinaire topcreaties. De voor-, tussenen hoofdgerechten doen ons het water in de mond lopen. En ook de mogelijkheden om een goed verzorgde maaltijd met een lekker dessert af te sluiten, zijn groot. “Al onze gerechten worden vers bereid en kunnen stuk voor stuk worden begeleid door een prima wijn. Rood, wit, rosé, we hebben het”, lacht Hos. “En vind je het moeilijk om een keus te maken of heb je een speciale wens? Roep me dan gerust. Dan geef ik je raad of toveren we een passend menu op tafel. Samengesteld met de lekkerste dagverse producten en helemaal aansluitend bij je voorkeur. Ik doe er alles aan om de harten van de mensen in Valkenswaard te veroveren. Dat begint natuurlijk met eersteklas eten, een prima setting en een perfecte bediening. Maar ook wanneer je je buik rond hebt gegeten, is het hier met een kopje koffie of borreltje aan de bar prettig verblijven. Een geslaagd en compleet avondje uit: het begint én eindigt Bij Hos...”

ETEN & DRINKEN BIJ HOS IS MOGELIJK DINSDAG T/M ZONDAG VAN 17.00 TOT 22.00 UUR. MAANDAG GESLOTEN. KIJK VOOR ACTUEEL NIEUWS OP ONZE FACEBOOK-PAGINA.

PERSONEEL GEZOCHT! Bij Hos is ervaren en goed gekwalificeerd personeel altijd welkom. Momenteel zijn we op zoek naar medewerkers voor diverse werkzaamheden in de keuken en bediening. Ben jij dat horecadier dat de kwaliteit van ons restaurant op een nóg hoger peil kan trekken? Neem dan contact met ons op!

Eten & Drinken Bij Hos Karel Mollenstraat Zuid 44a 5554 CH Valkenswaard

Facebook.com/ eten&drinkenbijhos

T. 040 - 202 43 62 www.bijhos.nl

51


20 x 2,6

E-Wave

Van € 2499,-

Voor € 1799,(excl. accu verwijderingsbijdrage)

Krachtige en soepele Shimano STEPS middenmotor Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf Onderhoudsvrije Shimano Rollerbrakes voor en achter Groot display en uitgebreide kilometerteller Gewicht

22 kg (excl. accu)

Ook in heren uitvoering en diverse frame maten leverbaar.

Nu al een E-bike vanaf

0,99 €

418 Wh accu

p/dag !

Actieradius tot 125 kilometer

Van € 2499,-

M7b

Voor € 1999,(excl. accu verwijderingsbijdrage)

Verende voorvork en zadelpen Krachtige Bosch Active 48Nm middenmotor Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf Onderhoudsvrije Shimano Rollerbrakes voor en achter LCD display met stuurbediening 24 kg (excl. accu) Ook in heren uitvoering en diverse frame maten leverbaar. Accu: 400Wh

Gewicht

Nu al een E-bike vanaf

0,99 €

Actieradius

p/dag !

ECO: 100-190 kilometer SPORT: 50-90 kilometer TOUR: 65-110 kilometer TURBO: 45-85 kilometer

Van € 2699,-

Voor € 2199,-

M8I

(incl. ION 300-series accu, excl. verwijderingsbijdrage)

Hydro Verende voorvork en zadelpen Geluidsarme en krachtige 80 Nm ION middenmotor Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf Magura HS11 hydraulische remmen Voorzien van gashendel met meeloopfuctie en powerboost Gewicht

24 kg (excl. accu)

Nu al een E-bike vanaf

Ook in heren uitvoering en diverse frame maten leverbaar. ION 300-seriesS Standaard ION 400-series+ 150,-

52

0,99 €

ION 500-series+ ION 600-series+

250,300,-

www.e-bikefinance.nl

p/dag !


RELAXFAUTEUILS

Zondag 10 juni geopend 11.00 - 17.00 uur

LEDER OF STOF / MAATWERK / STA-OP-STOELEN

GROTE KEUZE OPSTA FAUTEUILS

Deze ar ad leverba Uit voorra

In small, medium en large

Nieuw: geheel uitklapbare voetensteun

Meer dan 100 modellen in de winkel

E

X

C

L

U

S

I

E

V

E

I

N

T

E

R

I

E

U

R

S

en

D

E

S

I

G

N

M

E

U

B

E

L

E

N

NIEUW IN ONZE SHOWROOM

MÉÉR NIEUWE LEOLUX MEUBELEN? http://www.lineo.nl/nieuw.html

selectstore

uw regiodealer Lineo

Leolux dichtbij MODERN DESIGN IN MEUBELEN EN KARPETTEN Gestelsestraat 59 Waalre Tel. 040 - 22 22 042

Zondag 10 juni geopend 11.00 - 17.00 uur

www.lineo.nl MA. T/M ZA. OPEN Ma. v.a. 13.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur

53


Z omers genieten

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

|

X I T G E L I C H T U

|

ICE CREAM! MMM… Zit jij op Scholengemeenschap Were Di? Dan krijg je op vertoon van je schoolpas bij Enjoy! het derde bolletje ijs helemaal gratis! Mmm, dat wordt smikkelen! By the way, je kunt hier ook terecht voor Flammkuchen, een overheerlijke snack met gerookt spek of zalm, uien, crème fraîche, kaas en rucola.

NOG EVEN WACHTEN... Je hebt het misschien al gezien. Na lang zwoegen en zweten begint het weer ergens op te lijken: Outlet DHZ opent medio juli voor het winkelend publiek in Valkenswaard en omstreken. Wij wensen Rolf en zijn team heel veel succes toe! Houd voor alle acties Facebook in de gaten! www.outletdhz.nl

www.enjoyfrozenyoghurt.nl

2de 15cm sub voor

€1,-*

*Dubbel vlees, extra kaas, bacon en avocado zijn verkrijgbaar tegen extra betaling.

(Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Bij deze actie worden geen spaarzegels verstrekt. Deze actie is geldig tot 31 aug. 2018)

V

Sub, Sub, Sub!

akantieweek voor de ids

K

Voor alle kinderen van 4 tot en met 13 jaar gaat op maandag 13 augustus de 43e Doe-Week Dommelen van start! In de laatste week van de zomervakantie organiseren veertien enthousiaste bestuursleden geheel belangenloos dit spektakel. Samen met ongeveer 200 vrijwilligers en circa 850 kinderen maken ze er weer een TOPweek van. Zet het alvast in je agenda, mis het niet en meld je tijdig aan! www.doeweek.nl

54

WOW! wenst Borkel & Schaft gezellige kermisdagen 2018

Wil jij genieten van een heerlijk belegde sub bij Subway in Valkenswaard? Dat kan! Knip deze bon uit en je krijgt je tweede sub ook nog eens voor maar € 1,-! Als dat geen verwennerij is...

BORRELEN

John F. Kennedylaan 14 - 5555 XD Valkenswaard - T. 040 82 00 220 OP DE EERSTE DONDERDAG VAN DE MAAND info@wowreclame.nl - www.wowreclame.nl

Wil jij samen met collega’s, familie, vrienden of Taxi Valkenswaard andere bekenden lekker borrelen? Iedere eerste donderdag van de maand is er op locatie (die pas een uur van tevoren bekend wordt gemaakt via een sms) een gezellig samenzijn. NIEUWSGIERIG? Check dan nu www.facebook.com/edmborrel en laat je 06-nummer achter. Een uur van tevoren krijg je te horen waar de geheime locatie Valkenswaard is. van opbergruimte TILBOX isinspecialist op het gebied tussen de wielen. TILBOX vervaardigt onderbouw-kisten, brandstoftanks, hydrauliektanks en toebehoren in o.a. staal, rvs en aluminium voor de carrosseriebouw, vrachtwagen-

T

Taxi Val

T

Willibrorduslaan 110 A Telefoon: Mobiel:

+31 (0)40 2 +31(0)6 28


|

S P O R T S L O U N G E 1 9 8 8

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

NIEUW BUSINESSCONCEPT IN HET PHILIPS STADION:

1988

SPORTSLOUNGE VOETBALLEN KIJKEN, ZAKELIJK NET-

Voor

WERKEN EN VEEL GEZELLIGHEID. VOILÀ, DE IDEALE BLAUWDRUK VOOR BIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS RONDOM VALKENSWAARD, DE KEMPEN ÉN UIT DE NOORDELIJKE VLAAMSE GEWESTEN. GELIJKGESTEMDEN KUNNEN ELKAAR BINNENKORT ONTMOETEN OP HUN NIEUWE THUISBASIS: DE GASTVRIJE EN GEMOEDELIJKE,

Na

MAAR EXCLUSIEVE BUSINESSCLUB SPORTSLOUNGE1988.

Sportslounge1988 voor leden 24/7 beschikbaar

V.l.n.r. Hub Janssen, Marton Wolterink en Kees Lepelaars

Gunter Peeters - contactpersoon België -

Sport verbroedert en een goede teamspirit kan ook buiten het voetbalveld tot mooie prestaties leiden. In nauwe samenwerking met PSV werkten een drietal regionale ondernemers, die bekend zijn met de voetbalwereld, aan een nieuw businessidee. In de huidige ‘Eric Gerets’-bestuurskamer op de exclusieve, derde verdieping van de zuidvleugel van het Philips Stadion wordt deze zomer Sportslounge1988 gerealiseerd.

Ook het zakelijke hart klopt voor PSV Netwerken is een veelomvattende activiteit en houdt méér in dan het rondstrooien van visitekaartjes. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken doe je tegenwoordig op een heel andere manier. Mensen die succesvol zijn, zijn geïnteresseerd in elkaar en ontmoeten elkaar op aansprekende locaties en bij inspirerende gelegenheden. Onder het genot van een drankje is een voetbalwedstrijd van PSV by far een populair en sfeervol evenement, waar op informele wijze succesvolle deals kunnen worden voorbereid of beklonken. Maar dat hoeft natuurlijk niet: gewoon plezier hebben mag ook!

Gastvrije bediening op het terrasdeck, toegang voor genodigden tijdens de ‘aftermatch’ én toegang tot de Businessclub op de 4e etage van het stadion. Naast deze privileges zijn er, ook buiten de weekenden, vele arrangementen bespreekbaar. Een vergadering? Een personeelsborrel? Het vieren van een eigen kampioensfeestje? In Sportslounge1988, die beschikt over 104 eigen stoelen en ingericht is in de stijl van een modern café, is veel mogelijk.

Entertainment ten top Op 4 augustus start in 040 het nieuwe voetbalseizoen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Als lid van Sportslounge1988 kun je daarbij zijn. En dit jaar val je al helemaal met je neus in de boter: niet alleen toegang tot alle Nederlandse competitiewedstrijden van de thuisclub, je zit ook nog eens comfortabel eerste rang bij alle Europese matches. En comfortabel is in dit geval écht comfortabel: in een luxe fauteuil en met het beste zicht op het veld. Geregeld passend entertainment vóór en na de wedstrijd zorgt ook voor vermaak. In deze sportieve omgeving en met het juiste gezelschap is er voor regionale ondernemers (en hun gasten) het komend voetbaljaar veel te beleven.

Voor het bespreken van wensen en het stellen van vragen over het lidmaatschap: info@sportslounge1988.com T. 06 - 20 03 34 23

55


HEEFT U AL KAARTJES BESTELD?

WOE 26 SEP CABARET

GUIDO WEIJERS

De Oudejaarsconference 2018 (try out)

DON 20 DEC CABARET

PIETER DERKS

Voor wat het waard is (try out)

VRIJ 11 JAN TONEEL

DE WAARHEID (try out)

Huub Stapel, Ruurt De Maesschalck, Johanna ter Steege, Nanette Edens

56

DIN 26 FEB

WOE 20 MRT

VRIJ 3 MEI

MUZIEK

DANS

JEUGDTHEATER

STEF BOS

SWAN LAKE

RUIMTE (try out)

The Royal Moscow Ballet

WWW.HoFNAR.NL

DE KLEINE ZEEMEERMIN DE MUSICAL (4+) Van Hoorne Entertainment