Page 1

C 100 M 60 Y0 K 20

9

Verschijnt huis-aan-huis in Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, Breedenbroek, IJzerlo, Suderwick (D), Voorst en Sinderen

RondomDinxperlo 3

Verpoupering

5

Overal poep

5

65 jaar samen

Prinses Manuela klaar voor carnaval DINXPERLO – Komend weekend barst het carnaval los. Ook Dinxperlo is er klaar voor met prinses Manula Heinrich van ZUMA. EMM viert carnaval op zaterdagavond 1 maart.

30 op Sinderen

Jurgen ten Brink legt functie als directeur WSD neer DINXPERLO - Directeur Jurgen ten Brink van Woningstichting Dinxperlo (WSD) legt op 1 april 2014 zijn taken neer. Aanleiding is de fusie van de Dinxperlose woningstichting met De Woonplaats. Jurgen ten Brink was sinds het voorjaar van 2009 directeur van WSD.

Er zijn optredens van Dansmarietjes ZUMA, TSV Dansgarde, Lapabo Bocholt, Westfalia Anholt, De Grenstropkes Spork. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Bjorn. Deze carnavalsavond begint om 19.11 uur. Een spannende en gevarieerde avond in het schuttersgebouw entree vanaf 18 jaar. Zondag viert ZUMA kindercarnaval om 14.00 uur bij Old Dutch.

13

Foto: Frank Vinkenvleugel

Internationale Vrouwendag Zaterdag 8 maart 2014 Iodus-winkeliers rollen de rode loper uit! Alle vrouwelijke klanten krijgen een leuke attentie bij hun aankoop bij veel Iodus-winkeliers. Meer over deze actie op Internationale Vrouwendag in de volgende editie van RondomDinxperlo.

Jaargang 4 26 februari 2014

Woningstichting Dinxperlo (WSD) en De Woonplaats hebben na een intensieve periode van onderzoek besloten om per 1 januari 2015 te fuseren. Vooruitlopend hierop willen zij per 1 april aanstaande hun krachten op onderdelen al bundelen en beide organisaties naar

Warsteiner pils 20 x 0,5

elkaar toe laten groeien onder een gezamenlijk bestuur. Hierbij blijven beide organisaties intact en zorgen zij vanaf de huidige locaties in Dinxperlo en Winterswijk dat de dienstverlening in het oostelijk deel van de Achterhoek op het vertrouwde niveau blijft. WSD en De Woonplaats gaan vol vertrouwen de komende tijd in om gezamenlijk als maatschappelijk betrokken corporaties de volkshuisvestelijke opgave in te vullen. De huidige directeur van WSD heeft besloten om geen onderdeel meer uit te maken van het bestuur en draagt de taken per 1 april 2014 over aan Frans Kooiker en Marion Wolters.

24 x 0,33 excl. statiegeld

Hela ketchup 800 ml

Braadworst 1 kg

Geldig van 24.02. t/m 01.03.2014


2

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

Rondom Dinxperlo

Karnevalsgottesdienst SUDERWICK - Karnevalsgottesdienst mit Suderwicker Prinzenpaar, traditionell feiert das Suderwicker Prinzenpaar am Karnevalssonntag den Karnevalsgottesdienst mit.

▪ In recordtempo royaal warm water

▪ Supersnelle warmtelevering ▪ Uitermate zuinig in verbruik ▪ De hoogste kwaliteit door doordachte techniek

Nur in diesem Jahr gibt es einen Unterschied: da die Suderwicker St. MichaelKirche wegen Renovierungsarbeiten noch geschlossen ist, wird der Gottesdienst am Karnevalssonntag, dem 02.03. in der Goede Herder Kirche in Dinxperlo gefeiert. Direkt vor dem Seniorenheim am Hellweg führ die St. Allee ab und diese Straße braucht nur gefolgt zu werden, bis auf der rech-

ten Seite die Kirche liegt. Der Gottesdienst beginnt um 9.30 Uhr. Eingeladen sind neben dem Prinzenpaar Heike und Uwe auch die Suderwicker Prinzengarde und die Tanzmariechen und natürlich die Gemeinde und alle karnevalistisch Interessierten. Große und kleine Besucher dürfen gerne verkleidet zum Gottesdienst kommen, in dem Pastor Drees auch eine karnevalistische Predigt zum Besten geben wird. Im Anschluss an den Gottesdienst wird im Vorraum der Kirche zum Kirchkaffee eingeladen.

▪ Beste ketel in zijn klasse* ▪ Compleet geÏnstalleerd voor € 1879,00,-

Meer weten? remeha.nl/hoogstegraad * Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (2012) zijn de Remeha ketels als beste uit de bus gekomen. Ook staat Remeha al jaren met meerdere toestellen hoog genoteerd in de Consumentenbondtest.

Muzikale afsluiting van ‘Muziek Maak Je Zelf’ DINXPERLO - Op vrijdag 28 februari 2014 vindt de jaarlijkse afsluiting plaats van de cursus ‘Muziek Maak Je Zelf ’. Deze cursus is georganiseerd door fanfareorkest Psalm 150. De leerlingen die het afgelopen halfjaar de cursus hebben gevolgd, laten door middel van een klein concert zien en horen wat zij hebben geleerd. Hierna mogen zij een instrument uitkiezen waarop ze graag verder les willen hebben. De groep ‘Muziek Maak Je Zelf ’-leerlingen van dit jaar bestaat uit een leuke groep van 6 jongens. Zij hebben het afgelopen halfjaar les gehad van Ruben van Schijndel. Tijdens de lessen hebben ze leren noten lezen, blokfluit spelen. Gaandeweg leerden ze alle

klussenbedrijf Bruntink Prinsenstraat 10, 7084 BK breedenbroek · Tel: (0610398872) 7084bk10@hetnet.nl www.klussenbedrijfbruntink.nl

Sjoemelvrije gemeente

PRO!

instrumenten van het fanfareorkest kennen. Op 28 februari staan deze leerlingen in de spotlights. Zij worden hierbij begeleid door het C-orkest dat onder leiding staat van Gido van Schijndel. De ‘Muziek Maak Je Zelf ’- leerlingen nemen hierna hun diploma’s in ontvangst en ze kiezen een instrument uit. Fanfare Psalm 150 nodigt belangstellenden uit te komen kijken naar deze afsluiting. Het is volgens de vereniging niet alleen een leuk concert; na afloop is er voor iedereen die dat leuk vindt de mogelijkheid om zelf de instrumenten uit het fanfareorkest uit te proberen. De afsluiting duurt van 17.00 uur tot 18.00 uur in sportcentrum Het Blauwe Meer. De entree is gratis.

gun uw stem aan lijst 4

progressieve partij

aalten bredevoort dinxperlo www.progressieve-partij.nl

Forse meevaller voor Kulturhus DINXPERLO – Het Oranje Fonds geeft het Kulturhus in Dinxperlo 40.000 euro voor de realisatie van de tweede fase van de bouw.

Eiermarkt 14 / 16 *46419 Anholt- Isselburg Tel: (0049) (0) 2874-2019 oder (0031) (0) 623086754 www.hausonstein.de

Met de eerste fase, die reeds in volle gang is, is de tussenruimte gesloopt. Op deze plek komt de foyer, de kleine zaal en enkele spreekkamers. In deze fase wordt ook de noodzakelijke renovatie van de buitenschil van het voormalige schoolgebouw aan de Terborgseweg uitgevoerd. In de tweede fase worden de verschillende gebruiksruimtes aangepakt. De ruimtes krijgen een facelift en het comfort wordt afgestemd op de hedendaagse gebruikerswensen.


3

Woensdag 26 februari 2014 • RondomDinxperlo

MÜHLENHOF Verse kippenbil

Ke

Spor ker S traße

K2

n Johan

46399 Bocholt–Suderwick Sporker Straße 2 Ma.– za. 7 – 21 uur

MÜLLER Yoghurt met de hoek

RAMA

Broodbeleg

Verschillende soorten

HKL A, met rugstuk

t aa str en p u zweg Gren

Omdat sparen hier leuk is…

j teri Rui De

weg wars nkd Weli

Posters tegen verloedering

Erstmal zu Penny

at stra opa Eur

Rondom Dinxperlo

kg

18% Goedkoper

2.22

37% Goedkoper

33% Goedkoper

2.72

0.39

Beker 150 g 100 g = 0.26

FUNNY-FRIS Chipsfris

Beker 500 g 1 kg = 1.98

NESCAFÉ Dolce Gusto koffiecapsules

Verschillende soorten

0.99

1.59

0.59

Australische Shiraz Cabernet Sauvignon

Verschillende soorten

De wijn heeft een fijn aroma van kaneel en cassis. Hij is prachtig uitgebalanceerd met heerlijk kersenfruit.

Fles 0,75 l

1 Liter = 2.65

35% Goedkoper

Foto: Frank Vinkenvleugel

1.29

1.99

DINXPERLO – In de nacht van zaterdag op zondag hingen op tal van leegstaande panden in het centrum van Dinxperlo posters. ‘Doe hier wat aan’ staat erop te lezen. De afzender is onbekend, maar opvallend

genoeg zijn de kleuren van de posters precies gelijk aan die van de Progressieve Partij, zo vlak voor de verkiezingen lijkt dit een geslaagde publiciteitsstunt. Op de website www.doehierwataan.nl staan ook foto’s van verwaarloosde panden in Aalten en Bredevoort.

Zakje 175 g 100 g = 0.74

15% Goedkoper Verpakking 128-/194-g 100 g = 2.96 / 1.95

20% Goedkoper

3.79

1.99

2.49

4.49

* Beperkte voorraad! Dit artikel kan al kort na de start van de verkoop uitverkocht zijn. Verkoop uitsluitend in hoeveelheden voor huishoudelijk gebruik. Dit artikel is alleen tijdelijk in ons assortiment en niet in alle filialen verkrijgbaar. Indien dit artikel ondanks zorgvuldige planning uitverkocht zou zijn, kunt u zich tot onze filiaalleider wenden. U kunt onze servicelijn bellen op het nummer +49 (0)221 201 999 59, van maandag tot zaterdag van 7 tot 21 uur, via e-mail op www.penny.de/email of schrijf naar PENNY Markt GmbH, Kundenservice, Postfach 100124, 03001 Cottbus. Het filiaal in uw buurt vindt u op het internet op www.penny.de. PENNY Markt GmbH, Domstraße 20, 50668 Köln. KW 09 van 25.02 – 01.03.2014 – ES – Drukfouten voorbehouden. Serveertips. Veel markten zijn van ma. – za. van tot uur voor u geopend. Neem de bekendmakingen in de winkel in acht.

7 22

DINXPERLO - Op dinsdag 4 maart 2014 is er bij Careaz Dr. Jenny een informatieavond over financiën voor mensen met dementie, hun naasten en andere geïnteresseerden. De organisatie is in handen van de Dementie Netwerken West en Oost Achterhoek in samenwerking met Careaz en Alzheimer Nederland, Afdeling Achterhoek. Het thema van deze avond is: financiële zaken en dementie. Wanneer mensen de diagnose dementie krijgen, komen er ook vragen over hun financiële situatie. Wanneer is iemand nog wilsbekwaam? Hoe regel je een volmacht bij de bank? Wat is een levenstestament, hoe werken schenkingen, wanneer dient er wat geregeld te worden? Kan iemand nog thuis blijven wonen als de

partner opgenomen wordt in een AWBZinstelling? Vele vragen waar de familie en andere betrokkenen graag antwoord op willen. Notaris Brinkman van notariskantoor Brinkman & Rensen uit Aalten geeft informatie over financiële zaken in relatie tot dementie. In de pauze kunnen de aanwezigen, indien gewenst, ervaringen met elkaar delen Na de pauze is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan notaris Brinkman. De informatieavond op 4 maart vindt plaats in de Orangerie van het woonzorgcentrum Careaz Dr. Jenny, Veensgracht 1 in Dinxperlo. Vanaf 19.15 uur is men welkom; de koffie staat klaar. De avond duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

AZ-Sonder_ES_2325_09KW2014_NL.indd 1

14.02.14 09:49

De afge lo pen jare n zijn vee l zaken uit ons vorige pro gramma gere aliseerd. Wij willen onze nie uwe s peerpunten uitvoere n in de vo lgende co llege perio de.

Stem GemeenteBelangen, soc iaal, liberaal, o nafhanke lijk en lo kaal

Interesse voo r o nze nie uwe speerpunte n? K ij k op onze s ite .

www.gemeentebelangen-aalten.nl

Avond over dementie en financiën bij Dr. Jenny

Veel voordeel van Uw Slager Deze week in de aanbieding (woensdag t/m dinsdag)

Ananas

1.29

Witlof

0.59

Geschrapte worteltjes

0.99

Voorgekookte krielaardappelen

0.99

per stuk

500 gram 500 gram 500 gram

Graag tot ziens!

Lage Heurnseweg 35 • 7095 AL De Heurne Tel: 0315-654412 info@groentekwekerij-smits.nl www.groentekwekerij-smits.nl

Voor U gekookt Lekker makkelijk Diverse Boer'n Brok Stamppotten (7min. in oven) Veel voordeel van Uw Slager Voor U gekookt Lekker makkelijk Vlugklaarmet saus 98 Diverse Boer'n Brok Magere Varkens500 gram GRATIS Stamppotten (7min. in oven) filetlapjes Eigengemaakt 98 Specialiteiten met saus 98 500 gram 2. 500 gram 4. GRATIS Grillworst Goulash,Hachee, Eigengemaakt Specialiteiten Uit eigen worstmakerij (gesneden of aan stuk) Smulbollen, Grillworst Goulash,Hachee, Saks smeer(gesneden of aan stuk) Smulbollen, leverworstje Quiches en 98 Quiches en per stuk 98 250 gram 250 gram 1. diverse soepen diverse soepen 1,98

2.

Aanbiedingen geldig van 27febr. t/m 5 mrt.

1.

Aanbiedingen geldig van 27febr. t/m 5 mrt.

Vlugklaar RondomDinxperlo Magere Varkensfiletlapjes

Smaakt 98 500 gram deze krant Uit eigen worstmakerij Saksnaar smeer- meer?

4.

leverworstje

adverteer! per stuk 1,98

Uw Slager Eric van Schie

Uw Slager Eric van Schie

Heelweg 37, Dinxperlo, Tel. 0315-651289 info@ericvanschie.uw-slager.nl

Heelweg 37, Dinxperlo, Tel. 0315-651289 info@ericvanschie.uw-slager.nl

Mail André Veldhuis andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl


4

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

Familieberichten

Familiebericht opgeven? Kosten: 35 euro (tot 60 mm), 65 euro (tot 120 mm) • Mail tekst + uw factuuradres naar adverteren@rondomdinxperlo.nl. • Geen e-mail? Bezoek de VVV aan de Raadhuisstraat voor meer info.

“Bij het afscheid worden herinneringen geboren” Vol dankbare herinneringen aan wat zij voor ons heeft betekend, is na een ziekbed van enkele dagen plotseling overleden, onze zorgzame (schoon-)moeder en lieve oma

Bernardina Johanna Mulleman - Diny weduwe van J.A. Bolwerk (1990) weduwe van B.G. Bolwerk (2003)

Dankbetuiging Het is fijn om te merken dat er zoveel mensen met ons meeleefden na het overlijden van mijn lieve man, vader, opa en overgrootvader. In het bijzonder bedanken wij het personeel van de dagopvang,Sensire en de Rietstap voor de liefdevolle verzorging en begeleiding van mijn echtgenoot,

Bandagistenpraktijk Marga Hendricksen Therapeutische elastische kousen

Albert Berntsen Het was voor ons een grote steun.

in de leeftijd van 77 jaar. Nolda en Alfred Stemerdink Hessel, Tjeerd, Feike Oddny en René Tolkamp Annelies † (1994) 22 februari 2014 De Hagen 93, Dinxperlo

Ook voor uw pedicure aan huis!

Riet Berntsen Jansen Kinderen kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Kerkstraat 1, 7091 CH Dinxperlo Tel.: 0315 - 651352 Info@dahendricksen.nl

Kwikkelstraat 15 7091BV Dinxperlo

Uitsluitend op afspraak

Correspondentieadres: O. Tolkamp - Bolwerk Grote Maote 23, 7123 CA Aalten De crematieplechtigheid zal worden gehouden op vrijdag 28 februari om 9.30 uur in het crematorium Berkenhove, Romienendiek 2a te Aalten.

Tandartspraktijk “de Punt”

Vanaf 9.00 uur tot 9.20 uur is er gelegenheid tot condoleren in de condoleanceruimte van het crematorium.

Dr. Stefanie Krause

Overeenkomstig de wens van moeder is er een mogelijkheid een gift te doneren voor de Oogvereniging in plaats van bloemen, waarvoor collectebussen aanwezig zijn.

OPEN HUIS

Indien u geen rouwkaart heeft ontvangen, gelieve deze aankondiging als uitnodiging te beschouwen.

Uit je cocon komen was je niet gegeven in het aardse leven. Maar nu zul je een vlinder zijn prachtig, vrij en zonder pijn.

Op 7 maart 2014 van 17.00 tot 20.00 uur

Na een lange innerlijke en lichamelijke strijd vind je nu rust na het aardse bestaan, als een vlinder ben je nu overgegaan naar het hemelse bestaan onze lieve dochter, zus en tante

Dayenne Geurink op de leeftijd van 28 jaar. Ronald Geurink † Hannie en Ferdinand Belling - Demming Ramon, Luca, Chris Kimberley - Dennis Ricardo Elroy Kayra - Willem 17 februari 2014 Europastraat 11, 7091 XA Dinxperlo

Al meer dan 25 jaar een vertrouwd adres voor Dinxperlo en omstreken Derksen Uitvaartzorg Beggelderdijk 37 7091 HE Dinxperlo Telefoon (0315) 652664 www.derksenuitvaart.nl info@derksenuitvaart.nl

aan de Bernard IJzerdraatstraat 1 Dinxperlo met presentaties van: - Tandarts-implantoloog Dr. Ruud Hertel - Mondhygiënist Lieneke Steverink - Heilpraktikerin Milja van Laak Voor het vermaak zorgt muziek van “Freeline”

De begrafenis heeft dinsdag 25 februari plaatsgevonden op de nieuwe begraafplaats te Dinxperlo

en goochelaar en hypnotiseur Timon Krause

Muziek voor kinderen vanaf 6 jaar BREEDENBROEK - Harmonie St. Antonius begint nu met een nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf. Deze cursus is bedoeld voor kinderen, vanaf een jaar of zes, om samen op een ontspannen manier

met muziek bezig te zijn. Inschrijven kan nog net. Tijdens deze cursus leren de kinderen noten en ritmes lezen, en spelen op blokfluit en slagwerkinstrumenten. Ook komen er tijdens deze

lessen instrumenten uit het harmonieorkest langs, iemand uit het grote orkest vertelt dan wat over het instrument en uiteraard mag iedereen het instrument uitproberen. De cursus wordt gegeven door de enthousiaste dirigent van Har-

monie St. Antonius, Bart van den Goorbergh, en wordt afgesloten met een slotavond, waarop alle deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal hebben geleerd en hun diploma in ontvangst mogen nemen. Na afloop kunnen de deelnemers een ‘echt’ instrument kiezen en zich opgeven voor muzieklessen.

De cursus wordt gegeven op dinsdags van kwart voor zes tot half zeven, inschrijven is nog mogelijk. De kosten bedragen 25,- euro. Voor aanmelding en informatie kan men contact opnemen met de jeugdcoördinator van Harmonie St. Antonius, Esther Messing (0315-386421) of via info@sint-antonius.nl.


Woensdag 26 februari 2014 • RondomDinxperlo

5

Rondom Dinxperlo

Zielsgelukkige Theo Rijks 65 jaar getrouwd met Willemien ‘Het geheim? Een beetje vrijheid, niet dat geplak’ Door Juul Seesing DINXPERLO – In de knusse woonkamer van de familie Rijks wijst Theo naar de keukendeur. ‘Die deur gaat altijd dicht. Hier staat namelijk een televisie en daar. En mijn vrouw houdt niet van voetbal, terwijl ik stapelgek op sport ben. Op deze manier houden we het nog wel even vol.’ Theo Rijks (88) grijnst. Hij was op maandag 17 februari 65 jaar getrouwd met zijn vrouw Willemien Rijks-Masselink (85). Trots kijkt hij terug op de 65 jaar die hij met zijn vrouw doorbracht. ‘Het feest Dinxperlo 700 was een enorm spektakel en één van de hoogtepunten.’ ‘Oud, maar dat is logisch. Maar we zijn erg gelukkig met z’n tweeën.’ Theo Rijks begint te glimlachen wanneer hij antwoord geeft op de vraag hoe het voelt om 65 jaar getrouwd te zijn. Hoe Theo en Willemien elkaar hebben ontmoet, kan de laatstgenoemde zich het best herinneren. ‘Vroeger was er nog een klompenfabriek in Dinxperlo, waar allemaal stammen lagen. Hier kwam de jeugd samen, omdat er verder heel weinig te doen was. Dit was eind 1946.’ Amper 2,5 jaar later trouwden Theo en Willemien. Op 17 februari 1949 stapte het tweetal in het huwelijksbootje. ‘De bruiloft was best gezellig,’ weet Theo nog, ‘maar echt een groot feest was het niet. Dit kende men toen nog niet. Dit kwam ook door de tijd waarin we zaten. Mensen waren toch nog een beetje somber na de oorlog.’ 65 jaar later zijn Theo en Willemien

dus nog altijd bij elkaar. Wat is nou het geheim van zo’n lang huwelijk? ‘Het geheim is dat we elkaar de mogelijkheden hebben gegeven om je op je eigen plaats verder te ontwikkelen’, antwoordt Theo. ‘Een beetje vrijheid, niet dat geplak.’ Lol en lof Tijdens zijn huwelijk heeft Theo Dinxperlo erg zien veranderen. Hij maakt een sprong in het verleden. ‘In 1949 was Dinxperlo nog volop in opbouw. Zeg maar rustig dat 90 procent van de woningen toen vernield of zwaar beschadigd was. Hierna is alles positief veranderd. Als een bedrijf vernield was, kreeg het geld van de wederopbouw om dit weer te herstellen. Dinxperlo heeft van deze mogelijkheid geprofiteerd. Het werd een modern dorp. Zonder het geld van de wederopbouw had dit misschien niet gerealiseerd kunnen worden. Dan hadden we, net als Aalten, nog hetzelfde dorp gehad.’ Binnen Dinxperlo was Theo altijd erg actief. Zijn hoogtepunt binnen de vrije tijdsbesteding noemt hij zelf zijn tijd als voorzitter van de VVNF. ‘Al die activiteiten die we toen ontplooiden, waren hoogtepunten. Bijvoorbeeld het feest Dinxperlo 700 in 1981 was een enorm spektakel. Tijdens dit feest was er een historische optocht van Anholt naar Dinxperlo, waarna er voor het gemeentehuis het Dinxspel werd opgevoerd. Ongeveer vijfhonderd mensen deden hieraan mee. Zij moesten allemaal gekleed worden in historische kleding. Op de dag zelf was ook prin-

Foto: Frank Vinkenvleugel Theo en Willemien Rijks voor hun woning aan de Reehorsterlaan. De vonk sloeg over op het terrein van de Dinxperlose klompenfabriek. ses Margriet aanwezig. Dit was een drukke tijd, maar we hadden veel lol en kregen veel lof.’ Emotioneel Terug naar het heden. Theo en Willemien kregen naar aanleiding van hun briljanten jubileum bezoek van burgemeester Berghoef. ‘Het

was zeer gezellig’, zegt Theo hierover. ‘We vonden het geweldig dat hij even langskwam.’ Dit was echter nog niet alles: er belandde ook een bijzondere brief op de deurmat van de familie Rijks. Een brief van de koning en de koningin. ‘Dit hebben we geheim gehouden, om het vervolgens op het feestje dat wij gaven

voor te lezen’, vertelt Theo. ‘Maar dit viel niet mee. Ik werd zeer emotioneel.’ Theo straalt van oor tot oor. ‘Dat een voormalig gemeentebodetje uit Dinxperlo samen met zijn vrouw een brief krijgt met de felicitaties van de koning en de koningin… Prachtig. Ik vond het echt schitterend.’

‘Het gebeurt vooral ’s nachts’

Dinxperlo is overlast hondenpoep beu DINXPERLO – Laura Demming uit Dinxperlo is de overlast van de hondenpoep in Dinxperlo zo spuugzat, dat ze besluit de krant in te lichten. ‘Ik denk dat veel Dinxperloërs blij zullen zijn dat er eens een keer wat van wordt gezegd. En hopelijk helpt het.’ Demming wil mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Ze heeft niets tegen honden, integendeel. ‘Zelf ben ik een groot dierenliefhebber. Ik heb een hond die ik dagelijks uitlaat en laat nooit poep liggen, ik ruim het netjes op. Daarbij stap ik vaak in de poep van een ander. Ergerlijk hoor.’ Nu valt het Demming de laatste tijd op dat er veel hondenpoep ligt. ‘Ook daar waar kinderen spelen. Zelfs naast de gemeentelijke voorzieningen voor het deponeren van hondenpoep. Hoe asociaal is dit! Dit gebeurt vaak in het donker, niemand ziet het. Ik begin mij al te schamen als ik met de hond wandel terwijl ik altijd mijn rotzooi meeneem. In het donker heb ik altijd een zaklampje bij me, dus dat is ook

geen excuus om het te laten liggen.’ Een andere bewoner, die zich ook ergert, pakt het ludiek op. ‘Schep vergeten? U mag deze wel even lenen’, staat op een bordje naast een schep. Een bewoonster van de Aaldersbeeklaan woont naast een hondenpoepafvalbak. Zij meldt dat er dagelijks poep onder en naast de bak ligt. Ook het pad bij de Reehorsterlaan, nabij het voormalige hondentoilet, is vergeven van de hondenuitwerpselen. ‘Ik ben niet zo’n moeilijk mens hoor’, zegt Laura Demming, ‘maar als ik op onze kleinkinderen pas van bijna 2 en 3 jaar en ik wil lekker met ze wandelen. Kunnen ze gewoon niet vrij door het 700-Bomenbos lopen. Ze zitten dan geheid onder de poep, en de kleinste valt nog wel eens en dan kun je raden waar de poep overal zit!’ Demming: ‘Ik verwacht wel reacties van mensen op het artikel. Er zullen wel opmerkingen komen over de katten, tja daar heb ik er ook twee van maar die lopen niet vrij buiten.

Foto: Frank Vinkenvleugel Lode, het kleinkind van Laura Demming, pakt de ludieke actie met de vlaggetjes op hondendrollen weer op. Mijn man heeft een mooie kattenren buiten gemaakt.’

Wie ook last heeft van de overlast van hondenpoep, kan een mail stu-

ren naar hondenpoep@rondomdinxperlo.


6

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

Vindertjes Derde zaal open in april VRAAG & AANBOD

Dinxpertjes C 100 M 60 Y0 K 20

Dinxpertje plaatsen? Mail tekst en factuuradres naar adverteren@rondomdinxperlo.nl, o.v.v. Dinxpertje. Kosten € 25 of € 40, afhankelijk van het formaat. Alleen voor verenigingen en stichtingen.

CV ZUMA presenteert Heeft u overtollige huisraad? Zoekt u hulp in de huishouding of een klusser? Plaats dan een Vindertje in RondomDinxperlo. Opgeven kan tot en met vrijdag, uitsluitend via www.rondomdinxperlo.nl. Klik op de oranje banner en vul de advertentietekst van maximaal 5 regels in. Particulieren betalen 10 euro voor twee keer plaatsen (of één keer). Bedrijven betalen 20 euro voor twee plaatsingen van hun zakelijke Vindertje. Voor uw belastingaangifte gaat u naar G. Schoppers. Tel.0315-653252 bgg 0 612336201 TIP: de Laatste jaren geen aangifte gedaan. Controle door mij kan u zomaar DUIZEND euro opleveren *** Rowi-Reparatie reparatie witgoed ( ook inbouw) TV-satelliet-computer-thuisnetwerk tel: 0315-654290 of 06-45792125 of kijk op WWW.ROWI-REPARATIE.NL *** Zanger gevraagd voor harmonicagroep De Plucker Muzikanten, repetitie woensdag van 16.00 uur tot 17.45 uur *** Snel beter fotograferen? Schrijf je in voor een van de fotoworkshops Harrie Ligtvoet fotografie. Kijk op www.foto.je Ook voor de nieuwe cursusagenda.

kinder carnaval Zondag 2 maart vanaf 14:00 uur bij Old Dutch Een leuke middag vol gezelligheid en optredens

Foto: RondomDinxperlo Na een wat stroeve start, lopen de werkzaamheden nu voorspoedig. DINXPERLO – Er zit schot in de bouw van de derde zaal van de Eurohal in Dinxperlo. Volgens planning gaat het zaaldeel in april open. Op donderdag 27 februari wordt kort stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt. Na een wat stroeve start in verband met het verwijderen, verplaatsen en aanbrengen van de nutsvoorzieningen, verlopen de werkzaamheden inmiddels voorspoedig en wordt er hard gewerkt om de opgelopen achterstand weg te werken. Zoals op de foto’s is te zien vordert het metselwerk gestaag. Het is de bedoeling om eind week 8 het metselwerk hoog te hebben, zodat vervolgens gestart kan worden met het dak. Conform de overige bouwdelen wordt er een dak aangebracht met hoge isolerende waarden. Daarnaast wordt er een luchtbehandelingsinstallatie toegepast met warm-

Ook zijn we op zoek naar

een nieuwe jeugdprins/es.

teterugwinning en zal de vloer in de zaal evenals de vloer in de kleedruimten voorzien worden van vloerverwarming.

Word jij dit?

De nieuwe zaal wordt multifunctioneel ingericht. Daarbij wordt de volgende belijning aangebracht: 2x volleybalveld, 1x centercourt volleybalveld, 1x centercourt basketbal, 3x badmintonveld, 1x trainingsveld zaalvoetbal. Daarnaast wordt er nog onderwijsondersteunende belijning aangebracht.

Zeker zijn van een plek in RondomDinxperlo? Voor verenigingen en non-profitinstellingen hanteren wij extra scherpe tarieven. Een klein ‘Dinxpertje’ tot 60 mm hoog (64 mm breed) plaatst u al voor 25 euro. Een groter Dinxpertje kost 40 euro. Een verenigingsadvertentie opgeven kan via: adverteren@rondomdinxperlo.nl.

Aannemer Rots Bouw uit Aalten is verantwoordelijk voor de bouw, Kuiper uit Breedenbroek doet de installatietechniek. De zaal wordt gebouwd onder projectbegeleiding van Jan Boer van ICS adviseurs. De bouwkundig architect is Ad de Lange van IBG Architectuur en voor het installatietechnische werk is dat Maarten Disbergen van adviesbureau Bongers & Jansen.

C 100 M 60 Y0 K 20

constructiewerk - stalinrichting watervoorziening agrarisch - dakgoten - zinkwerk lokale verwarming - sanitair - magazijn

Oplage: 6.200 stuks Uitgever Uitgeverij Achterhoek Bladmanager Maarten Boland

Opheffingsuitverkoop,

Open: wo. en do. 11.00 - 17.00 uur, vr. 11.00 - 19.00uur, za. 11.00 - 16.00 uur Harrie Doornink - Hogestraat 81 7091 CC Dinxperlo - 06-308 808 86 harrie-gerrie@zonnet.nl

RondomDinxperlo

Huis-aan-huiskrant voor Dinxperlo, De Heurne, Lintelo, IJzerlo, Breedenbroek, Voorst, Sinderen en Suderwick (D).

Antiek, Curiosa, Brocante, Boeken, Verzamelingen en Nog Veel Meer... Goed Van Vroeger...

kortingen van 10 - 20 - 30 %.

Verkoop André Veldhuis

andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

Sondernweg 25 7122 LM AALTEN 0543 – 461209 | 06 – 51854486 info@sluiskes.nl | www.sluiskes.nl

Redactie Maarten Boland

maartenboland@rondomdinxperlo.nl

Vormgeving Gerard te Hennepe Fotografie Frank Vinkenvleugel Harrie Ligtvoet Fotografie Druk Janssen Rotatiedruk, Gennep

Cursus bijen houden DINXPERLO - Een nieuwe cursus ‘bijen houden’ gaat op 4 maart 2014 van start. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. De lessen vinden plaats in het clubhuis van de hengelsportvereniging aan de Helmkamp 11a. Aanvang is om 19.30 uur. De eerste cursusavond kost niets en verplicht aanwezigen tot niets. Voor meer informatie kan men bellen met Arie Doornink: (0315) 652156.

Nog altijd in de buurt OWM Achterhoek verzekert u van persoonlijk advies.

Krant niet ontvangen? Voer het adres met postcode in op www.rondomdinxperlo.nl. Heeft u geen internet? Bel AVO Verspreiding: 0314 - 394613. Tips? redactie@rondomdinxperlo.nl Adverteren? adverteren@rondomdinxperlo.nl of bel 06-2496 4488 Wilt u een foto bijbestellen? De kosten zijn €7,50 per foto-afdruk voor eigen gebruik. Mail daarvoor direct naar onze fotograaf: foto@rondomdinxperlo.nl.

Vanuit Dinxperlo bent u slechts 10 kilometer verwijderd van ons kantoor in Aalten. U kunt natuurlijk ook een afspraak bij u thuis maken.

Driessenshof 119, 7121 XZ Aalten t: 0543 - 47 27 88 www.owmachterhoek.nl

Disclaimer RondomDinxperlo is een uitgave van Uitgeverij Achterhoek. De uitgever is niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit het verschijnen en het niet verschijnen van deze krant. Voor onze advertenties gelden de Algemene Advertentievoorwaarden.


7

Woensdag 26 februari 2014 • RondomDinxperlo

BESSTT!

Rondom Dinxperlo

Carnaval Suderwick

GETE Reinigingsdoekjes 80 stuks

3 december 201 Bron: Kassa

februari entenbond Bron: Consum

1.

39

2014

Vloeibaar wasmiddel wit

Frituurolie

1.5 l

3.09

2l

februari entenbond Bron: Consum

2014

Waspoeder wit 2.025 kg

Foto: Frank Vinkenvleugel SUDERWICK - Ook Robin Hood is neergestreken bij Zum Pitt in Suderwick, samen met lady Marian en hun dubbelgangers ver-

maken zij zich prima en genieten van diverse sketches en optredens. Volgende week vrijdag is er een tweede carnavalsavond.

De Borckeshof maakt het verschil met Valentijn…

2.99 Vanaf woensdag 26-02-2014

Designkeukenkraan

februari entenbond Bron: Consum

2014

februari entenbond Bron: Consum

2014

3.99

Design-mengkranen Bad-, douche- of wastafelmengkraan.

Met uittrekbare handdouche.

IE

P FUNCT

ECO-STO

59.99

29.99

Badjas

Handdoeken of badlaken

Maten: S t/m XL.

Set van 2 handdoeken 60x110 cm of 1 badlaken 80x170 cm.

ALITEIT HOTELKW

19.99

Vers & voordelig!

Foto: PR BREEDENBROEK - De leerlingen van basisschool De Borckeshof hebben dit jaar voor een wel heel bijzondere en verrassende Valentijnsdag gezorgd in Breedenbroek! De Borckeshof organiseert elk jaar een goede doelenactie, variërend van een schoenendoosactie voor Roemenië tot een sponsorloop voor stichting De Opkikker. Dit jaar viel de actiedag op Valentijn, de dag van de liefde. Wat is er dan mooier om speciale mensen net dat ene stukje extra liefde te geven in de vorm van een bos bloemen? Niet zomaar een bos, gekocht bij een plaatselijke bloemist, maar een hele bijzondere. Alle kinderen brachten vrijdag 14 februari 2014 een eigen bloem mee naar school. Al deze bloemen samen vormden een kleurrijk boeket. In elke groep bespraken de kinderen met

elkaar wie nou deze bos bloemen zou mogen krijgen. De kleuters van groep 1 en 2 kozen samen voor Opa Geven, de buurman van onze school. Groep 3 /4 wilden de bloemen graag aan Mini Koenders (Mini van de bakker) geven en de kinderen van groep 5/6 vonden dat Celine Hermans een mooie bos verdiend had. Groep 7/8 wisten het ook meteen en ze kozen ervoor om de oma en opa van hun klasgenoot Jelle Hoftijzer de bos bloemen aan te bieden. De bezorging was snel geregeld en de bloemen konden op weg naar hun ‘Valentijn‘. Blij verrast en zelfs een tikkeltje emotioneel werden de unieke bossen door iedereen in ontvangst genomen. Een geslaagde actie, waar de leerlingen met een warm gevoel op terugkijken. Ze hebben geleerd dat een stukje extra liefde geven het verschil kan maken…

9.99 Vanaf woensdag 26-02-2014

*

50%

goedkop

er

Perssinaasappelen 2 kg

v an 1.99

0.99

62% Courgette

goedkop

er

Per stuk

van 0.65

0.25

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 26-02-2014 t/m dinsdag 04-03-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


8

C 100 M 60 Y0 K 20

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

Serviceberichten Medisch en zorg Huisartsenpraktijken • R F W Schuurman en D Teunissen, Nieuwstraat 2/A, Dinxperlo, Tel: 0315651041 • Valk vd en Boer De Huisartsenpraktijk, Burg Haverkampstraat 7, Dinxperlo, Tel: 0315-652203 Huisartsenpost Doetinchem • Telefoon (0314) 32 98 88 • Bereikbaar: alleen op afspraak, weekend, avond en nacht. Bel tijdens kantooruren uw eigen huisarts. BENU Apotheek Dinxperlo • Telefoon (0315) 65 24 25, bereikbaar: ma t/m vr van 8-18 uur, zaterdag en zondag gesloten. Careaz Dr. Jenny • Veensgracht 1, 7091 BR Dinxperlo. Tel. 0315-657500, info@careazdrjenny.nl. Voor vragen over wonen, maaltijden, dagverzorging, thuiszorg en vrijwilligerswerk. Careaz Thuiszorg • Voor al uw vragen m.b.t. thuiszorg en huishoudelijke verzorging. Careaz Thuiszorg, tel 0544 - 397010. Website www.careaz.nl Buurtzorg • Buurtzorg de beste zorg : Buurtzorg is persoonlijk en professioneel voor verpleging en verzorging aan huis, We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 06-20611818.

Voor vragen kunt u bij ons terecht op afspraak op kantoor of bij u thuis. Info: www.buurtzorgnederland.com Sensire Dinxperlo • Sensire thuishulp, wijkzorg, nachtzorg, verpleging en verzorging. Tel. 0900-88 56 (10 ct/min, 24 uur per dag) Info: www.sensire.nl Sensire Maatschappelijk Werk • Tel. 0900-6228 724 (10ct/min) Voor spreekuurtijden kijk op www. sensire.nl. E-mail: info@sensire.nl Verloskundigen • Verloskundigen Praktijk Ulft Telefoon (0315) 64 19 05, Spoedlijn (06) 51 61 52 02. Telefonisch spreekuur: ma 13.30-14.30 uur, diwo-do: 13.00-17.00 uur Alarm politie, brandweer en ambulance: 112 Diergeneeskundig Centrum De Slinge Telefoon (0543) 47 33 40 Yunio Jeugdzorg • Kraamzorg en jeugdgezondheidszorg, tel. (0900) 9864, 24 uur per dag Terminale zorg • Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Zuid-West Achterhoek ondersteunen mensen in laatste levensfase. Tel. 0315-338111, coördinator Janette Alink.

Overige service VVV DInxperlo - Raadhuisstraat 8, 7091 AE Dinxperlo. Open: ma-vr van 10.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur. Op zaterdag alleen van 10-12 uur. Bioscoopbonnen en VVV-cheques buiten de openingstijden via Boland Schoenmode. Figulus Welzijn - Locatie Dinxperlo: Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-655282 e-mail: a.visser@figulus-welzijn.nl. website: www.figuluswelzijn.nl Wetswinkel - Eénmaal per twee weken (even weken) op dinsdag van 18.30-20.00 uur, locatie: Figulus Welzijn. Terborgseweg 5, 7091 DP Dinxperlo. Tel.: 0315-65 52 82 Huiswerkbegeleiding - Huiswerkbegeleiding nodig? Meer informatie bij Dini Veerbeek. www. huiswerk-dinxperlo.nl

Begrafenisvereniging De Laatste Eer Uitvaartverzorger: R. Derksen, Beggelderdijk 37, tel. 0315-652664 Politiebureau Dinxperlo - De politie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Raadhuisstraat 4, Dinxperlo. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Telefoon (0315) 61 70 20, b.g.g. (0900) 88 44. Polizei Suderwick - Politie Suderwick bereikbaar via tel.nr. 02874-98 94 80. Bibliotheek Dinxperlo - Nieuwstraat 47, Dinxperlo, 0315-653100. Open: Ma: 14.00 uur - 17.00 uur, di 14.00 uur - 20.00 uur, wo 14.00 - 17.00 uur, do 10.00 uur - 12.00 uur, vr 14.00 uur - 20.00 uur. Speel-o-theek Dinxperlo - openingstijden: woensdag 9.30 - 11.00 uur en 14.00 - 16.00 uur, vrijdag 18.30 - 20.00 uur

n e j t u , t Snu van de wee

k

Kerkdiensten RK-kerk De Goede Herder Dinxperlo Zaterdag 1 maart 19.00 uur Eucharistieviering, celebrant pastor Smits; m.m.v. dameskoor.

H.H. Petrus en Paulus Breedenbroek Zaterdag 1 maart 19.00 uur Woord- en Communieviering. Voorganger: Diaken Peters

Protestantse Gemeente Dinxperlo Zondag 2 maart 2014, Dienstcollecte: Diaconaal werk 10.00 uur Dorpskerk, ds. P.bochanen, m.m.v. de cantorij, oppasdienst, kindernevendienst

Vrije Baptistengemeente Dinxperlo De Vrije Baptistengemeente houdt iedere zondag 10.00 uur een dienst in gebouw De Bron, Ottenshof 9 Dinxperlo. Er is zondagsschool en crèche. Voor inlichtingen: (0315) 651320 of (0315) 654871 of www.baptistendinxperlo.nl

Evangelisch Ref. Kirche Suderwick Mittwoch, den 05.03.2014 ist um 17.00 Uhr Passionsandacht, Freitag, den 07.03.2014 ist um 19.00 Uhr Weltgebetstag und Sonntag, den 09.03.2014 ist um 10.30 Uhr Familiengottesdienst mit Taufe. Gemeinde St.-Michael, Suderwick Donnerstag, 27.02.2014 18.40 Uhr Rosenkranzandacht 19.00 Uhr Abendmesse, Messgedenken für Ernst Nehling und Petra Nehling Sonntag, 2.03.2014 09.30 Uhr Hl. Messe in De Goede Herder - Dinxperlo, Messgedenken für Heinz Nießing, Markus Nießing, Anna Berkholz Mittwoch, 5.03.2014 19.00 Uhr Hl. Messe mit Aschenkreuz

Christengemeente Dinxperlo Elke zondag dienst om 9.30 uur met avondmaalsviering; aansluitend toespraak uit de bijbel. Er is zondagsschool en crèche. Woensdag 19.30 uur gebedsdienst aan Kerkhofplein 7. Informatie: (0315) 652336 of www. christengemeentedinxperlo.nl. De Christelijke Gereformeerde Kerk Berkenhovestraat 9, 7122 ZX Aalten. Iedere zondag zijn de diensten om 9.30 uur en 15.00 uur o.l.v. predikant ds. R.Bikker. Er is oppasdienst voor de kinderen.

Adverteren in deze krant? andreveldhuis@rondomdinxperlo.nl

Foto: Frank V

inkenvleugel

Het snuutjen van de week is Sanne Hoogkamp, dochter van Fanny te Grotenhuis en Rolf Hoogkamp. Ze is 10 weken oud. Na de fles van twee uur was ze lekker aan het slapen; in de kinderwagen mocht ze met haar moeder even mee naar de markt...


Woensdag 26 februari 2014 • RondomDinxperlo

9

Kunst en cultuur

Première van komedie Lucy’s Baby bij ‘t Buurtschap SINDEREN - Toneelgezelschap ‘t Buurtschap brengt op 7 en 8 maart een nieuw toneelstuk op de planken. Lucy’s Baby is toneelspel in twee bedrijven, geschreven door John Patrick en bewerkt door Karel van Bosheim.

DINXPERLO - Wie geniet er nu niet van de prachtige muziek tijdens mooie films? Op 15 maart organiseert Fanfare Psalm 150 ‘Fanfare and Film’; een sfeervolle avond vol filmmuziek, gespeeld door het A- en B-orkest van de vereniging. Het concert vindt plaats in Sportcentrum ‘Het Blauwe Meer’ in Dinxperlo en begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro. Donateurs ontvangen 2,50 euro korting per persoon voor twee personen.

Toneelgezelschap ‘t Buurtschap heeft in haar inmiddels 31-jarige bestaan 56 producties op de planken gebracht, waaronder Het dagboek van Anne Frank, De Muizenval, De zomer van ‘45 en recentelijk het openluchtspel Het beloofde land. ‘t Buurtschap heeft niet stil gezeten want binnenkort is in het Buurtschapshuis te Sinderen dus de première van de komedie Lucy’s Baby. Lucy Kronkie is een alleenstaande vrouw, die haar dagen doorbrengt met het verzamelen van allerlei spullen die ze thuis opslaat en verhandelt. Ze is in de veronderstelling dat ze de laatste Kronkie op de wereld is en ze heeft niemand aan wie ze haar ‘schatten’ kan nalaten. Althans, dat denkt Lucy... Plots krijgt ze bezoek van een aantal bijzondere types die ook meteen maar beslissen te blijven slapen... Dat zorgt voor een boel hilariteit..

Veel te doen bij Biggulus

‘Fanfare and Film’ is avondje filmmuziek door fanfare Psalm 150

Foto: PR Ciska Wynia als Lucy Lucy’s Baby is te zien op 7 en 8 maart 2014 in het Buurtschapshuis te Sinderen. Aanvang 20.00

DINXPERLO – In de komende voorjaarsvakantie is er van alles te doen voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar bij Biggulus. Maandag 3 maart: 9.30 uur, Biggebioscoop, vanaf 4 jaar. 18.30 uur Mini-disco. Dinsdag 4 maart: 15.00 uur Biggekoekentaart

uur, zaal open om 19.15 uur. Kaarten (7,50 euro en 5 euro voor kinderen) zijn te bestellen via website

maken (opgeven voor 28-2), 18.30 uur mini-disco. Woensdag 5 maart: 10.00 uur naar Yupido in Bocholt, opgeven voor 28-2 en 5 maart om 18.30 uur: minidisco. Donderdag 6 maart om 14.00 uur knutseluur. Om 15.00 uur: Carnaval fotoshoot en om 18.30 uur mini-disco. Vrijdag 7 maart

www.tbuurtschap.nl of telefoonnummer (0315) 617282.

10.00 uur Biggetijd (voorleesuur met schminken), 14.00 uur minidisco en schminken. Meer informatie bij Figulus Welzijn aan de Terborgseweg 5 in Dinxperlo. Opgeven vooraf is alleen nodig bij de trip naar Bocholt en bij het koekbakken. Voor meer info: s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl

Vol Kulturhus dankzij Plucker Muzikanten

Foto: Frank Vinkenvleugel DINXPERLO – Het publiek omarmde de Plucker Muzikanten flink. Afgelopen zondagmiddag was het heel druk in het Kulturhus in aanbouw. De Hollandse meezingers deden het goed in combinatie met de harmonicamuziek. The Hohner Boys uit Gaanderen verzorgden een gastoptreden.

Filmmuziek tijdens een film is onmisbaar; veel films zouden zonder muziek minder spanning hebben gehad en misschien nooit gemaakt zijn. De muziek benadrukt de emoties van de acteurs of het wordt gebruikt om een bepaalde sfeer tijdens een scene op te roepen. ‘Psalm 150’ brengt 15 maart filmmuziek uit verschillende genres ten gehore waarbij natuurlijk ook de filmbeelden niet zullen ontbreken. B-orkest Het B-orkest zal deze avond openen met muziek uit de Amerikaanse animatiefilm ‘Spirit: Stallion of the Cimarron’. De muziek voor deze film is gecomponeerd door Hans Zimmer, de welbekende filmmuziekcomponist. Ook van zijn hand is de muziek uit ‘Gladiator’. Dirigent van het B-orkest Gido van Schijndel speciaal voor dit concert gearrangeerd heeft. Verder staat voor dit orkest onder andere muziek op het programma uit ‘The Aristocats’, ‘Finding Nemo’ en ‘Pirates of the Caribbean’. A-orkest Het A-orkest treedt tijdens het tweede deel van de avond op met muziek uit o.a. ‘King Kong’, ‘Once Upon a Time in the West’, en ‘ Skyfall’, de recentste James Bond film. De laatste jaren hebben computeranimatiefilms een echte opmars gemaakt en ook voor deze films is prachtige filmmuziek gecomponeerd. Met ‘How to Train Your Dragon’ laat het A-orkest dat deze avond horen. Slagwerker Jasper Rougoor (18 jaar) mag deze avond eventjes het stokje van dirigent Tijmen Botma overnemen. Samen met een medeleerling heeft hij voor zijn VWO profielwerkstuk filmmuziek uit ‘Enemy at the Gates’ gecomponeerd. Hij heeft dit samen met het orkest ingestudeerd en ook dit zal op 15 maart worden uitgevoerd met Jasper zelf als dirigent.


10

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

Rondom Dinxperlo

ATAG verwarmingstoestellen, omdat geen enkel huishouden gelijk is.

Nu met een gratis klokthermostaat t.w.v. € 230,en op de ATAG E en Q modellen 10 jaar garantie icm serviceonderhoudscontract*

Cindy Klompenhouwer wint Jumbo-auto

Molenweg 5, Breedenbroek Tel. 0315-617555

*Informeer voor de voorwaarden.

Fitnesscentrum

PONSEN SPORT- EN GEZONDHEIDSCENTRUM

www.ponsen.nl

Foto: Frank Vinkenvleugel

Fitnesscentrum Ponsen start voor de 5e keer met:

BODYRUN Heeft u altijd al eens willen leren hardlopen? Of heeft u misschien al eens geprobeerd om voor uzelf te beginnen met hardlopen, maar is dit niet gelukt? Gun uzelf opnieuw een kans en doet u mee met ‘Bodyrun’, de leukste les van aankomend voorjaar. Bodyrun is bedoeld voor zowel dames als heren, jong en oud, gewoon voor iedereen die wil léren hardlopen op een beginners niveau. U hoeft dus geen topconditie te hebben om mee te kunnen doen!! Sterker nog, liever niet zelfs. U zult versteld staan hoe uw conditie en uw figuur worden verbetert door de bodyrun-trainingen. In 12 weken bouwt u zowel conditie als spierkracht op terwijl u in de frisse buitenlucht vertoeft! Ook wordt er veel aandacht besteed aan de juiste rekoefeningen in combinatie met lichte krachttraining en buikspiertraining. Dit, omdat vooral bij beginnende lopers redelijk snel blessures kunnen ontstaan, door bijvoorbeeld een verkeerde houdingtijdens het hardlopen of door overbelasting. Het leuke van de trainingen is dat u de vele tips en aanwijzingen altijd weer opnieuw kunt gebruiken. Ook als u na en bepaalde periode het hardlopen weer wilt oppakken, bent u in staat om op een verantwoorde manier weer te starten.

De winnende familie Klompenhouwer. Van links naar rechts Aukje, Remko, Niek, Peter, Cindy Klompenhouwer en Jumbo-ondernemer Wilfried Arentz. DINXPERLO – Jumbo Arentz in Dinxperlo heeft een gloednieuwe auto gegeven aan Cindy Klompenhouwer uit De Heurne. Zij deed mee aan de kassabonnenactie die de afgelopen zeven weken werd gehouden. Klanten konden bij een besteding van 35 euro hun kassabon in een ton deponeren. Aan het eind van deze actie is de auto verloot: een splinternieuwe Peugeot107. Daarnaast verlootte Jumbo iedere week zeven

boodschappenpakketten ter waarde van 77 euro. Ook deze zijn iedere vrijdag of zaterdag opgehaald. ‘Het was weer een geslaagde actie’, blikt ondernemer Arentz terug. Gratis boodschappen Vanaf woensdag maakt iedere 400e klant kans op gratis boodschappen. ‘Deze worden bij de kassa direct verwerkt. En als je wint: wat je in je kar hebt liggen, krijg je dan gratis mee.’

Bram en Simon Nederlands Kampioen Tuinaanleg

Velen zijn u al voorgegaan, zet dus nu de stap naar een gezonder en fitter leven en meldt u aan voor deze leuke en leerzame bodyrun-trainingen. We starten op maandag 31 maart van 19.00-20.15 uur. Loopt u mee de lente tegemoet? Op woensdagavond is er een bodyrungroep voor iets gevorderden, ook van 19.00 - 20.15 uur. De eerste les is woensdag 2 april. Deelname voor leden van fitnesscentrum Ponsen is gratis. (geldt als 1 groepsles). Nog geen lid? Meldt u zich dan aan. De kosten voor bodyrun zijn gelijk aan de abonnementskosten à € 26,50 p.m. (minimaal 3 maanden) inclusief gebruik van alle andere fitness- en groepslesactiviteiten. Geef u vroegtijdig telefonisch op: 0315-652998 of aanmelden via de mail: fitnessponsen@zonnet.nl t.n.v. Vera te Grotenhuis. Voor meer info www.ponsen.nl of

‘T BEESTER ADMINISTRATIEKANTOOR

Martin Kleinhesselink Caspersstraat 23 7095 BS De Heurne Tel. : 0543-461694 Mob. : 06-12111473 www.beester.net info@beester.net

Wij verzorgen voor u: Fiscale advisering Online Boekhouden Loonadministraties Loonbelasting Vennootschapsbelasting

Administraties Samenstellen jaarrekeningen Omzetbelasting Inkomstenbelasting Interim diensten

Wanneer u kiest voor ‘T BEESTER, kiest u voor: Bewust - Betrouwbaar - Betaalbaar

Foto: Jan Dijstelbloem Bram Wevers uit Aalten en Simon Kuiperij uit Dinxperlo Tekst: Karin Stronks DINXPERLO – Bram Wevers uit Aalten en Simon Kuiperij uit Dinxperlo zijn erin geslaagd om Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2014 te worden. Een prachtig resultaat van de studenten van Groenhorst Velp. Beide heren zijn werkzaam bij Harry Esselink in De Heurne. Het NK werd afgelopen week in de Brabanthallen in Den Bosch gehouden tijdens de beurs Tuinidee. Bram en Simon moesten net als hun concurrenten een tuin van 5 x 5 meter aanleggen volgens een vooraf gegeven tekening.

Drie dagen werkten ze aan de opdracht. Zaterdag 22 februari maakte de vakjury de uitslag bekend. Het kampioensteam Bram en Simon mag Nederland vertegenwoordigen op het evenement EuroSkills in Lille, Frankrijk. Bram en Simon krijgen voor zij naar Frankrijk afreizen een introductieprogramma aangeboden. Dit omvat onder andere een kennismakingsbijeenkomst, instructiebijeenkomsten en mentale training. EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor vakmanschap. Het evenement voor jonge vakmensen duurt van 2 t/m 5 oktober 2014. Een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd.


Woensdag 26 februari 2014 • RondomDinxperlo

Sport in en rondom Dinxperlo

Uitstekend FCD 1 wint met grote cijfers bij Grol DINXPERLO - FCD/´t Sportcafé 1 was vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Grol 1 erop gebrand om de dramatisch slechte bekerwedstrijd van vorige week tegen VVG 2 snel te vergeten. Grol werd in de thuiswedstrijd nog ruim verslagen (11-2), maar liet toen wel zien over enkele goede voetballers te beschikken. Bovendien hadden ze vanavond wel de beschikking over wisselspelers, in tegenstelling tot de heenwedstrijd. De wedstrijd begon in een hoog tempo en ging in de eerste minuten gelijk op. Eén van de eerste kansen leidde tot de 0-1 voor FCD. Langzaam kreeg FCD de controle over de wedstrijd en Grol probeerde in de counter gevaarlijk te worden.

Toch werd het vrij snel 0-2 en de Dinxperloërs kwamen steeds beter in de wedstrijd. Hierdoor werd nog voor de rust uitgelopen naar een 0-4 voorsprong. De 0-4 van Ramon Radstaak was een hoogtepunt in de wedstrijd. Hij wipte de bal met veel gevoel over de tegenstander heen om de bal vervolgens hard binnen te schieten.

counterde in het vervolg vrolijk naar een ruime score. De teller stopte uiteindelijk op tien, waardoor de uitslag op 1-10 uitkwam. Ramon Radstaak maakte nog een superdoelpunt door een lange bal van doelman Barry Mateman ineens uit de draai binnen te volleren. Het leverde hem een applaus op van de redelijk gevulde sporthal.

Grol probeerde in de tweede helft met fysiek spel snel druk te zetten en op deze manier FCD te ontregelen. Dit had heel even succes want de Dinxperloërs hadden enkele minuten moeite om om te schakelen. Dit leidde dan ook tot de 1-4. Niet veel later werd het echter 1-5 en dit was eigenlijk de definitieve beslissing in de wedstrijd. FCD

Al met al een ruime overwinning voor FCD 1, dat één van de betere wedstrijden van het seizoen speelde. Door de nederlaag van concurrent De Pluum 1 op FCD 2, is het verschil in verliespunten opgelopen tot 9. Met nog 8 wedstrijden te spelen, heeft FCD 1 het dus volledig in eigen hand.

Sportprogramma’s DZSV 1 maart 2014 15:00 FC Zutphen 5 DZSV 4 Favorita zaterdag 1 maart 11.30 Favorita MB 1 - Alterno Apeldoorn MB 1 dinsdag 4 maart 21.00 Dynamo Neede heren 3 - Favorita heren 3 woensdag 5 maart 20.00 Volga Gaanderen dames 3 - Favorita dames 3 donderdag 6 maart 21.00 Reflex Duiven dames 2 - Favorita dames 2 Limit Stars geen wedstrijden

Kijk voor het laatste nieuws rondom Dinxperlo op

www.rondomdinxperlo.nl

Favorita laat Orion ontsnappen met krappe winst DINXPERLO - Zaterdag stond een zogenaamde streekderby op het programma. Een volgens de stand eenvoudige opgave voor Langhenkel/Orion (nr.2 tegen nr. 11). Niets was echter minder waar. Favorita ging net als in de afgelopen weken goed uit de startblokken. De eerste set gaf wisselend een kleine voorsprong te zien voor beide ploegen. Op 18-18 hielp Favorita Orion onnodig in het zadel. Een serie van vijf fouten sloeg een niet meer in te halen gat (21-25).

In de tweede set wist Orion de teleurstelling bij Favorita goed te benutten en Orion gaf de thuisdames in deze set geen enkele kans (13-25). De derde set herstelde Favorita zich volledig en wist de rollen helemaal om te draaien. Mede dankzij de intimiderende coaching bij Orion, liep Favorita eenvoudig uit naar 25-17. De vierde set gaf wederom een gelijk opgaande strijd te zien, maar ook hier had Favorita het betere van het spel. Een knappe

27-25 maakte de setstanden weer gelijk. Favorita verzaakte echter om het spel van set 3 en 4 door te zetten en liet zich overrompelen in het begin van de vijfde set. Van veld wisselen op 3-8 was een te groot gat in te weinig tijd. Ondanks dat de wedstrijd als een nachtkaarsje uitging, pakten de dames van Favorita weer twee broodnodige punten met spel van goed niveau. Heren van Favorita richten zich op volgend seizoen

Door een waslijst een blessures kan Favorita al weken niet spelen in de voor hen gewenste opstelling. Afgelopen week kwam daar nog een blessure bij van Thomas ten Brinke (gebroken hand). Daarom wordt voor de laatste wedstrijden regelmatig een beroep gedaan op spelers uit het tweede team. Gisteren werd er door het gelegenheidsteam gespeeld tegen Auto van Oort/Rebelle. Er werd kansloos met 0-4 verloren, maar met name een aantal jonge spelers wist zich goed te presenteren.

Na de onontkoombare degradatie is het vizier van het team op het volgend seizoen gericht. Het bestuur heeft het contract met Marvin Sombroek als trainer/ coach/ speler weer met een seizoen verlengd en de kern van het team heeft aangegeven ook volgend seizoen bij Favorita in de regiodivisie te willen uitkomen. Er zijn al verschillende gesprekken met spelers die volgend jaar Favorita willen komen verstrekken. Kortom: volle kracht vooruit richting volgend seizoen.

Etten meedogenlozer dan SV Dinxperlo DINXPERLO - Het eerste elftal verloor van een machteloos Etten dat echter wel begreep waar het om ging in deze wedstrijd. Winst in dit zespuntenduel. Harde tackles. Intimidatie en het motto weg is weg werd gehanteerd. Dinxperlo was voetballend veel beter maar mist de koelbloedigheid voor de goal. En net als vorige week tegen Neede was een keer niet scherp verdedigen goed voor de enige (tegen)treffer van de wedstrijd. De ploeg deed zichzelf tekort en verloor ook nog Kim te Kaat met een rode kaart. De degradatiezone is gevaarlijk dichtbij. Het derde deed zichzelf te kort. De doelpuntenmachine haperde terwijl Varsseveld 5 uit de spaarzame mogelijkheden twee keer scoorde. Het versterkte vierde won van SVGG 2 met liefst 5-2. Het vijfde verloor van koploper Winterswijk met 1-6. Hopelijk na het carnaval meer succes voor de groenwitten.

Merrem Kunststoffen B.V. (www.merrrem-kunststoffen.nl) is een zustermaatschappij van Merrem Materials B.V. en is gevestigd in Dinxperlo. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van industriële kunststoffen en hebben een zeer uitgebreid assortiment. Tevens beschikken wij over een eigen servicecentrum, met CNC gestuurde bewerkingsmachines, waar producten volgens klantspecificatie bewerkt kunnen worden. Hierdoor zijn wij in staat maatwerk te leveren op elk terrein, zowel waar het halffabrikaat als eindproduct betreft. Verder houden wij van een uitdaging op bewerkingsgebied, dus ook voor jou zal er uitdaging genoeg zijn. Graag willen we onze activiteiten verder uitbreiden. Daarom zijn we op zoek naar spontane:

Oproepkrachten voor productiewerk m/v De functie houdt in: het afbramen van producten nadat ze gefreesd / gedraaid zijn. De verwachting is dat werkzaamheden circa 15 uur per week bedragen. Het betreft lichte werkzaamheden en zijn daardoor ook uitermate geschikt voor vrouwen. De mogelijkheid bestaat ook dat u schoonmaakwerkzaamheden op kantoor zult moeten verrichten. De tijden zijn in overleg met de leidinggevende in te plannen. Meer informatie kunt u inwinnen bij J. Leonhardt, tel. 0315-655518. Uw sollicitatie voorzien van C.V. kunt u sturen naar info@merrem-kunststoffen.nl.

11


12

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

Rondom Dinxperlo

Wie weet meer over deze foto van de CJVF?

Weltgebetstag der Frauen in Suderwick SUDERWICK - Der Weltgebetstag der Frauen findet in Suderwick am Freitag, den 7. März 2014 um 19.00 Uhr in der evangl. Ref. Kirche statt. Wie jedes Jahr laden am erste Freitag im März überall in den Gemeinden Frauen alle Menschen ein, rund um den Erdball für den Frieden zu beten. Das Thema, das ägyptischen Frauen diesmal gewählt haben ist: „Wasserströme in der Wüste”. Unter diesem Motto feiern wir auch in Suderwick den Weltgebetstag. Im Gottesdienst erfahren sie vieles über die Situation in Ägypten, über die Sorgen und Sehnsüchte der Menschen dort, aber auch unsere eigenen Fragen und Sehnsüchte werden mit hineingenommen in das Gebet.

Foto: archief Ben Beernink DINXPERLO / DE HEURNE - Bij het wroeten in het familiearchief kwam Ben Beernink deze oude foto tegen.

Hij wil graag weten wie er op staan, dus plaatste hij de afbeelding op Facebook. Dat heeft al enkele reacties opgeleverd. Deze foto staat ook in het boek Dinxperlo en zijn

Bewoners van drukkerij Heinen met het bijschrift: ‘De grote meisjes-vereniging van de Hervormde Kerk hield eveneens haar bijeenkomsten in Ons Huis’.

Volgens Ben Beernink moet de foto zijn gemaakt in het jaar 1926. Tips zijn welkom op e-mailadres: meisjes vereniging@rondomdinxperlo.nl.

Nach dem Gottesdienst gibt es eine kulinarische Reise durch Ägypten, so dass alle das Land in seiner Vielfältigkeit erfahren können.

Samen staan we sterker

Denken, durven, doen!

1

lijst


Woensdag 26 februari 2014 • RondomDinxperlo

13

Rondom Dinxperlo

Inwoners van Sinderen promoten 30-kilometerzone SINDEREN - Automobilisten die de bebouwde kom van Sinderen binnenrijden, komen levensgrote borden tegen die aangeven dat de kern een 30-kilometerzone is. Niet alle weggebruikers houdt zich aan deze maximumsnelheid en dus namen de inwoners aanvullende maatregelen. Op veel vuilcontainers die op donderdag aan de weg staan, prijkt een 30-kilometersticker. ‘Deze stickers hebben wij, mede dankzij de goede contacten met Veilig Verkeer Nederland, gratis gekregen’, zegt Edwin Tap van de Werkgroep Verkeer Sinderen. ‘Alle aanwonenden van de Sinderenseweg en het eerste gedeelte van de Kapelweg (in de kom) hebben 2 stickers gekregen, ter bevestiging op de groene en grijze kliko’s.’

DINXPERLO - Careaz, Figulus Welzijn, de gemeente Aalten en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) doen onderzoek naar welzijn en sociale contacten in de gemeente Aalten. In dit onderzoek worden vragen gesteld over de thema’s participatie, welzijn en sociale contacten.

Foto: RondomDinxperlo

Bargkapel speelt Egerländer-muziek met solist René Slapak in De Pol REGIO - Opnieuw een toporkest op het gebied van de Egeländer muziek in het programma van Streektheater De Pol in Aalten, de Bargkapel uit Barchem. Ze werden diverse malen Gelders kampioen en eenmaal Nederlands kampioen. Heel bijzonder wordt ook het optreden van de solist René Slapak met zijn Steirische harmonica. De Bargkapel komt uit Barchem, aan de voet van de Lochemse berg, in de Achterhoek. De naam Bargkapel is afgeleid van de Achterhoekse vertaling van het woordje berg. De Bargkapel is opgericht op 5 november 1966, en bestaat dus al bijna 48 jaar. De kapel is daarmee één van de eerste Egerländer-blaasorkesten van Nederland.

Groot onderzoek onder jongeren tot 35 jaar

Gast op deze avond is de bekende Steirische harmonica speler René Slapak, die ook al eens eerder samen optrad met de Bargkapel. Op 8-jarige leeftijd is René begonnen met het bespelen van de Steirische Harmonica ofwel de Wiener. Hij heeft 8 jaar les gehad van Slavko Sterman, onder andere bekend van Die Lustigen Dorfmusikanten. In 1992 en 1993 werd René wereldkampioen Steirische harmonica in Tsjechië. Op 16-jarige leeftijd is hij gestart als harmonicaspeler en trombonist bij de Grenzland Express. Tot 2001 was hij muzikant deze formatie, tot het orkest stopte. Op 26 jarige leeftijd is hij begonnen als harmonicaspeler bij de DreiländerBlitz; meerdere tv-opnames

en in Volkstümliche Hitparades gestaan. Ook heeft hij opgetreden in het programma Lustige Musikanten van Marianne en Michael. Na twee jaar is René ook hiermee weer gestopt vanwege werkzaamheden. Op 30-jarige leeftijd startte hij met optredens onder de naam ‘René Slapak op zijn Steirische Harmonica‘. Hij staat garant voor een gezellige en muzikale avond, samen met de Bargkapel

website www.streektheaterdepol.nl. Streektheater De Pol gaat gewoon door Door alle publicaties over het faillissement van het horecagedeelte van Activiteitencentrum De Pol in Aalten denken veel mensen dat ook het Streektheater ter ziele is of haar voorstellingen niet meer kan geven in De Pol. Dat is echter niet het geval, alleen het horecagedeelte is failliet. De gebouwen en inventaris zijn eigendom van Activiteitencentrum De Pol en vallen niet onder het faillissement. Streektheater De Pol is een onafhankelijke stichting die alleen maar een binding met De Pol heeft doordat ze de zaal huurt en verdere faciliteiten die nodig zijn voor een voorstelling.

De voorstelling is op zaterdag 1 maart 2014 in activiteitencentrum De Pol in Aalten, aanvang 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt in de voorverkoop 12,50 euro en aan de kassa 15 euro. Kaarten in de voorverkoop kunnen worden gekocht bij boekhandel Messink en Prinsen, The Readshop Aalten en op de

Nieuwe cv-ketel?

Kies voor de slimste combinatie! De Nefit TrendLine HR-ketel en slimste Nefit Easy thermostaat verzekeren u van de nieuwste technologie, duurzame kwaliteit en slim besparen.

RG 7 JA A

Meniststraat 33 • 7091 ZZ Dinxperlo • T. 0315-651387 www.roeterinkbv.nl • info@roeterinkbv.nl

E NTI RA

Installatiebedrijf Roeterink B.V.

A

Vraag ons vrijblijvend om informatie en voorwaarden.

7 JAAR G

ARANTIE

E

AAR GARANT 7J I

Nu bij Installatiebedrijf Roeterink B.V. tijdelijk 7 jaar garantie op alle onderdelen van Nefit TrendLine!

De gesprekken vinden plaats in maart en april 2014. Het gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden of op een locatie naar jouw voorkeur. Om ideeën te verzamelen praten wij naast (jong)volwassenen tussen de 18 en 35 jaar ook met ouderen (65+) uit Aalten, Dinxperlo en Lintelo. Als je aan het onderzoek wilt meedoen, kun je jezelf aanmelden bij André Fukkink van de gemeente Aalten. Dit kan via a.fukkink@aalten.nl of (0543) 49 32 03. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer en leeftijd. Je wordt dan gebeld voor een afspraak door een van de studentonderzoekers van de HAN. Als het onderzoek is afgerond willen we de uitkomsten graag met je delen. Hiervoor plannen we een bijeenkomst, waarin we met alle betrokkenen actief aan de slag gaan met de uitkomsten van het onderzoek.

Ne f it houdt Nederland war m

ACTIE!

Iedereen tussen de 18 en 35 jaar en inwoner van Aalten, Dinxperlo of Lintelo kan meedoen aan het onderzoek. De onderzoekers: ‘In een gesprek van ongeveer een uur willen wij graag jouw verhaal horen. We stellen hierbij vragen zoals: Hoe vaak heb je contacten met familie en/of vrienden? Help je je buren wel eens en op welke manier? Voel je je wel eens buitengesloten? We verzamelen 60 verhalen. Jouw verhaal wordt anoniem verwerkt en ook worden je gegevens vertrouwelijk behandeld en uitsluitend voor onderzoek gebruikt.’

Violenactie Joysingers op zaterdag 8 maart DINXPERLO - Op zaterdag 8 maart 2014 houden The Joysingers hun jaarlijkse violenactie. ‘Om onze kas wat te spekken komen we in De Heurne en IJzerlo aan de deur om viooltjes te verkopen‘, laten de koorleden weten. ’Wie The Joysingers wil steunen, kan een bak van deze prachtige bloemen afnemen.’ Een bak violen bestellen in de voorverkoop, kan via de website www.joysingers.nl. De verkoop vindt plaats tussen 10.00 en 15.00 uur.


14

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

Elke

klant

GRATIS BOODSCHAPPEN Misschien bent u het wel...

Deze week opent Jumbo haar 400e winkel. En dit vieren wij graag met ál onze klanten in heel Nederland. Elke 400e klant krijgt vanaf woensdag 26 februari t/m zondag 2 maart 2014 al zijn boodschappen helemaal gratis. Vier met ons mee en kom snel naar Jumbo. Tot ziens!

Kijk voor de spelregels op jumbosupermarkten.nl

Arentz: Heelweg 73, Dinxperlo

Voor meer aanbiedingen ga naar: www.jumbosupermarkten.nl/acties


Woensdag 26 februari 2014 • RondomDinxperlo

15

C 100 M 60 Y0 K 20

Win een diner voor 2 bij

Beeldpuzzel van Huub

Goud- en zilverdelvers moeten de diepte in, alleen Olympisch goud ligt op de top van de Olympus. Daarvoor werken sporters jarenlang hard om op die hoogte te komen en die top te bereiken. Ze volgen zware schema’s en pas als ze op koers liggen spreken ze uit dat ze voor goud willen gaan. Als tijdens ‘de’ gouden koers het schema te veel oploopt verandert het goud in onbevredigend zilver. De winnaar kent later ook onvrede als hij bij het verzilveren van het goud de goudkoers niet ziet oplopen.

Puzzel In de tekeningen hiernaast van Huub Coenen zitten weer tien verschillen. Kruis / streep ze aan in één van de plaatjes en lever de puzzel uiterlijk zaterdag om 12.00 uur in bij VVV Dinxperlo of boekhandel Heezen. Een e-mail met een afbeelding van de puzzel sturen naar e-mailadres puzzel@rondomdinxperlo.nl mag ook. Uit de juiste inzendingen trekken we een winnaar. De prijs is een etentje voor twee personen bij restaurant Engbergen. Maximaal 1 inzending per lezer. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars krijgen automatisch bericht.

Oplossing puzzel week 8

Winnaar vorige week: Betsy Ars, Beggelderveldweg 30, 7091 HM Dinxperlo

Rondum Dinxpers Huuksken

Ook inkrijgsgevangenen De Heurne Franse moesten inwe Voorst beginnen met de een versperringen opruimen in fantasiekaart in Rondum 1941. Dinxpers Huuksken, Op de achtergrond het huis verstuurd 1 augustus van Tekaat.op Staan er nog 1912 aan mejuff mensen uit Voorstrouw op de foto of andere bekenden? Seesink op ’t Loor in Voorst (Gendringen).

Ben.

Ben

In de rubriek Rondum Dinxpers Huuksken verschijnt elke veertien dagen een foto of prentbriefkaart. De kaarten komen uit de collectie van verzamelaar Ben Maandag, Burg. Schepersstraat 1, Dinxperlo. Wie meer weet over onderstaande kaart, kan bij hem terecht, ook voor het beschikbaar stellen van archiefmateriaal. Telefoon (0315) 65 34 49.

Agenda voor RondomDinxperlo Wekelijks • Weekmarkt op vrijdag van 13.00 tot 19.00 uur • Rommelmarkt Beatrixhal op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur • Iedere dinsdag bingo bij zaal Old Dutch. Aanvang 20.00 uur, zaal open 18.45 uur. • Dorpswandeling met gids op ma, di, woe, do, vrij en zat. Zie www.vvvdinxperlo.nl. Zaterdag 1 maart CABARET - Voorstelling Karakters van Kasper van Kooten in Klein Theater Dinxperlo. Toegangsprijs 16 euro. Aanvang 20.30 uur. Voor meer info, zie www.kleintheaterdinxperlo.nl

we Meer, Helmkamp 17, Dinxperlo. Kosten: 10 euro, donateurs ontvangen 2,50 euro korting per persoon voor max. 2 personen. Meer info via e-mailadres: pr@psalm150.nl, website: www.psalm150.nl. Donderdag 20 maart ONTMOETING - Vrouwen van Nu, Dinxperlo, afdelingsavond met toneelclub Vrouwen van Nu, Aalten. Opvoering blijspel: Dit is een overval. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Doelgroep: leden en dames van Passage. Locatie: zaal Bruggink, Caspersstraat 2, De Heurne.

Zaterdag 22 maart SPEL - Dinxpoker in zaal Old Dutch. Inschrij- CABARET - Optreden van Martijn Koning in ven voor 19.45 uur, aanvang 20.00 uur. Klein Theater Dinxperlo. Kaarten zijn te koop bij VVV Dinxperlo en via www.kleintheaterFEEST - Carnaval bij EMM vanaf 19.41 uur. dinxperlo.nl Zondag 23 maart MUZIEK - Het koor vision geeft een concert ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan vanaf 17.00 uur. Locatie: Stadttheater Bocholt. Kaarten: voorverkoop 8 euro, avondkassa 10 euro. Meer info via telefoonnummer: 0315Zondag 2 maart 652983, e-mailadres: wilmamul@live.nl, webFEEST - Kindercarnaval van ZUMA bij resi- site: www.koorvision.nl. Aanvullende info: dentie Old Dutch van14.00 tot 17.00 uur. Voorverkoop bij volksbank Suderwick en Wilma Mul: tel. (0315) 652983. 7 en 8 maart TONEEL - Theatergezelschap ‘t Buurtschap Zaterdag 5 april speelt haar nieuwe productie Lucy’s baby op SPEL - Dinxpoker in Sportcentrum ‘t Blauvrijdag 7 maart en zaterdag 8 maart 2014 van- we Meer. Inschrijven voor 19.45 uur, aanvang af 20.00 uur. Locatie: Sinderenseweg 112 Sin- 20.00 uur. deren. Kosten: 7,50 euro. Meer info via tel. (0315) 617282, e-mailadres: info@tbuurt- Zondag 6 april schap.nl, website: www.tbuurtschap.nl MUZIEK - Vrijwilligers van ‘De Taverne’ organiseren in samenwerking met Careaz Zaterdag 15 maart Dr.Jenny een concert in de N.H.Kerk in DinxMUZIEK - Fanfare and Film: een sfeervolle perlo. Mallet Duo uit Polen treedt op tijdens avond vol filmmuziek gespeeld door het A- dit modern/klassieke concert, dat duurt van en B-orkest van fanfareorkest Psalm 150 van- 15.00 tot 16.00 uur. Aansluitend napraten af 20.00 uur. Locatie: Sportcentrum Het Blau- onder het genot van een kopje koffie/thee. MUZIEK - Avond met 80’er jaren muziek. Wie herinnert zich Roquetas nog? Deze muziekavond vindt plaats in het café bij Koenders in Breedenbroek. Aanvang 21.00 uur met DJ Jeffrey. Entree vanaf 18 jaar.


16

RondomDinxperlo • Woensdag 26 februari 2014

WONING Hoge Heurnseweg 15,De Heurne TE KOOP: Geheel gerenoveerde helft van een in het buitengebied van De Heurne gelegen woonboerderij met vrijstaande schuur, waarin thans kantoorruimte, een kantine, een doucheruimte en een werkplaats is gesitueerd.

Ideaal om wonen en werken te combineren. Landelijk gelegen op een ruim perceel van 3.460m² met een compleet aangelegde tuin met diverse terrassen, een grote vijver en weiland.

Vraagprijs € 399.000,00 k.k. Niesink Makelaardij

Ooijmanlaan 10 7004 GA Doetinchem Tel.: 0314-333793 of 06-55718489 www.niesinkmakelaardij.nl

in prijs verl

aagd

INDELING

Begane grond: • Onder overkapping aan de achterzijde gelegen entree. • Ruime hal (4.00m x 2.90m) met toilet, meterkast en CV-ruimte (Vaillant HR 2004). • Riante woonkeuken (5.90m x 3.80m met een hoogte van 2.45m)), geheel in landelijke stijl, met diverse inbouwapparatuur, waaronder een 6-pits Boretti fornuis (gas) met 2 hetelucht ovens, een vaatwasser, een koel-vriescombinatie en een afzuigkap. Vanuit de woonkeuken is een schitterend uitzicht over de vijver en weilanden. • Grote woonkamer (7.65m x 7.35m tot 4.40m met een hoogte van 3.10m)met authentieke schouw en trap naar de verdieping. Vanuit de woonkamer zicht op de fraai aangelegde tuin. • De gehele beneden verdieping is voorzien van estriken met vloerverwarming.

Verdieping: • Overloop met dakkapel. • Slaapkamer (6.30m x 3.30m) met dakkapel en inbouwkasten. • Badkamer met verzonken ligbad met jacuzzi, aparte doucheruimte, dubbele vaste wastafel in badkamermeubel en tweede toilet. De plavuizenvloer heeft vloerverwarming. • Slaapkamer (3.30m x 2.90m) Schuur: • Grote schuur (18.30m x 8.10m) met aangebouwde karloods (6.00m x 9.00m) met een groot stuk verhard terrein, waardoor er veel parkeerruimte is gecreëerd. • De schuur (bouwjaar 2006) is volledig geïsoleerd, zowel spouwmuren als dakconstructie, en is onderverdeeld in de navolgende ruimten: • Werkplaats (8.70m x 7.50m) • Kantine (7.45m x 3.85m) • (Open) keuken (3.50m x 2.40m) • Doucheruimte, tevens voorzien van wastafel en toilet (2.45m x 2.35m) • Kantoor (4.90m x 3.40m) • CV-ruimte (HR Vaillant 2005) met aansluitpunt wasmachine, droogtrommel, e.d. • Magazijnruimte. • De hoogte van de benedenverdieping van de schuur is 2.30m • De zolderruimte van de schuur bestaat uit 2 kamers van elk 4.50m x 4.30m, elk voorzien van een dakraam, laminaat en afgetimmerde schuine kanten met kastruimte. • De karloods (bouwjaar 2006) is in hout uitgevoerd en aan de voorzijde geheel open. Tuin: • Bij de woning is de tuin fraai aangelegd en voorzien van diverse terrassen. • Er is een grote vijver met vissen met achter de vijver een weiland. • Automatische beregeningsinstallatie aanwezig. Bijzonderheden: • De woning is in de periode van 2002 tot 2005 geheel gerenoveerd. • Voorzien van een alarminstallatie. • Thermopane beglazing • Bouwjaar: 1900 • Woonoppervlak: 130m² (woonhuis) • Inhoud: 465m³ (woonhuis) • Perceeloppervlak: 3.460m²

week9-rondomdinxperlo-26februari 2014  

Online editie van huis-aan-huiskrant Rondom Dinxperlo week 9 (26 februari 2014)