Page 1

Airbourne / astrid S / Aurora / Bare Egil Band / Blues Pills / Bryson Tiller / Bush calypso rose / CC Cowboys / Claudia Scott / dan brown / DJ Shadow / Dua Lipa Dweezil Zappa / Eva Weel Skram / fleet Foxes / Future islands / gabrielle / Greni julie bergan / kjartan lauritzen / Klovner i Kamp / Kurt Nilsen / little steven / lorde Machine Gun Kelly / mastodon / Mew / Mogwai / The National / Ole Edvard Antonsen Papa Roach / penthouse playboys / peter doherty / satyricon / Sigrid Sleaford Mods / seun kuti / Store P / tower of power / W.A.S.P. / Zucchero Ă…ge Aleksandersen & Sambandet / Ă…se Kleveland og mange flere


Den perfekte gaven til konsert- og kulturinteresserte! kjøp gavekort til

Gavekortet er et e-gavekort som mottas på e-post. Du bestemmer summen på gavekortet selv. Gavekortet kan enkelt printes og brettes sammen til en pen folder. Gavekort kjøpes på www.rockefeller.no.


Det aller første programmet for John Dee fra oktober 1997.

Det store i det små Lav terskel, høy stemning. Som vanlig har vi en rekke store navn på plakaten hos oss denne høsten og vinteren. Randy Newman, Mastodon, Lorde, The National, Madness, Jason Isbell og Little Steven er stas – og vel så det. Men jeg vil denne gangen likevel slå et ekstra slag for de som ikke alltid får de store overskriftene. For det første har John Dee 20-årsjubileum. Den minste av konsertscenene i vår portefølje er ikke den som alltid får mest oppmerksomhet. Men som rekrutteringsscene og en arena for litt smalere uttrykk spiller den en vesentlig rolle. I 2005 spilte for eksempel Mastodon her, og i november er det en glede å på ny ta imot dem på Sentrum Scene. I dette programmet kan du lese mer om John Dee, om jubileet og om artistene vi har sett gå veien fra halvfull John Dee til smekkfull Sentrum Scene. For det andre vil jeg trekke frem alt det spennende som skjer i Leiligheten.

Med den tilhørende takterrassen er dette en perle. Hver fredag og lørdag hele året kan man oppleve god musikk i et vell av sjangere, i sosiale rammer med høy stemning og lav terskel. Flere av disse konseptene har med imponerende dedikasjon i en årrekke gitt publikum gode opplevelser. I sommer har vi gitt Leiligheten en ansiktsløftning som forhåpentligvis vil gjøre opplevelsene for det trofaste publikummet enda bedre. Jeg gleder meg til å se dere hos oss utover høsten og vinteren, gjerne på et utsolgt Sentrum Scene eller Rockefeller – men jeg oppfordrer dere til å vie litt ekstra oppmerksomhet til omtalene i dette programmet av alt det spennende som skjer på John Dee. Her er det mye gull. Kanskje er morgendagens stadionartist å finne mellom disse permene? Roar Gulbrandsen, daglig leder

Forsalg: www.rockefeller.no / Tlf: 815 33 133 Se vår nettside for komplett program, informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer Telefon: 22 20 32 32 (Sentralbord betjent hverdager kl. 10.00–16.00) / E-post: post@rockefeller.no Postadresse: Auditorium AS, Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene, Badstugata 2, 0183 Oslo Ansvarlig utgiver: Auditorium AS Trykk: Alfa Trykk Med forbehold om endringer.


OBITUARY

IHSAHN CARPATHIAN FOREST DARK FUNERAL NAPALM DEATH FLESHGOD APOCALYPSE TSJUDER MEMORIAM ONE TAIL, ONE HEAD ORIGIN NECROPHOBIC BATUSHKA KRAKOW ODIUM NORDJEVEL AUÐN DJEVEL MEPHORASH AHAB

KRAKOW ODIUM NORDJEVEL AUÐN DJEVEL MEPHORASH AHAB EARTH ELECTRIC VANHELGD UADA WIEGEDOOD ERIMHA

4 DAGER – HELVETES MANGE BAND!

29. MARS – 01. APRIL 2018 18 ÅRS ALDERSGRENSE. BILLETTER PÅ WWW.TICKETMASTER.NO

WWW.INFERNOFESTIVAL.NET


sentrum scene 13.2.2018

“effektivt og håndverksmessig briljant” -klassekampen

Randy Newman Dark Matter CD/LP/digital - Ute nå -

sentrum scene 20.11

Mastodon Emperor Of Sand CD/LP/digital - Ute nå -


Konserttips

Kathrine Synnes Finnskog, Direktør Music Norway

v LORDE

Lorde foretrekker intime scener, så Sentrum Scene tror jeg blir en perfekt match. Kult forbilde som når ungt, derfor ekstra kjekt at hun spiller en konsert med fri aldersgrense. Gleder meg også spesielt til to andre bra damer, Gabrielle og Aurora kommer på Sentrum Scene. Sterke personligheter som både leverer musikalsk og stilmessig. Det er alltid fett at så mange store navn kommer til Oslo, det er også spesielt gøy å se norske artister med suksess ute komme «hjem».

Helle Stenkløv, Programleder Jernverket – Radio Rox

v PARADISE LOST

«Lost Paradise». For en debut. I 1990 var Paradise Lost pionerer innenfor doom/death, og 27 år og 15 plater senere holder de fortsatt fanen høyt. Jeg har riktignok falt av lasset etter hvert, en klassisk «de første var best»holdning der, men jeg får fortsatt frysninger av å høre på platene deres. Lyden av Paradise Lost gir deg klump i halsen, magesmerter, dystre tanker og skjelvende lemmer. Likevel får du lyst på mer. La oss håpe at det høres sånn ut live også. Jeg trenger mer skrekkblandet fryd i hverdagen.

Øyvind Rønning, Dagbladet

Sten Ove Toft, Bookingansvarlig Blå

v JASON ISBELL AND THE 400 UNIT

v MOGWAI

Én artist er i en særstilling på høstens program, ikke minst på bakgrunn av hva han har levert tidligere her i byen. Den ultimate konsertopplevelsen er den som løfter artisten et trinn nærmere stjernehimmelen. Jason Isbell foretok den reisen i Oslo. Han er den eneste artisten jeg har gitt toppkarakter på to konserter etter hverandre. Som en ekstra bonus har han Tift Merritt som support, en litt bortgjemt skatt i americanavrimmelen. Novemberuka som avslutter med Isbell & Co. er knallsterk, med Daniel Romano mandag, The National mandag og tirsdag (gjorde en kjempekonsert på Øya i 2014), Madness onsdag og gode, gamle Anisette og The Savage Rose torsdag. Men husk Mark Lanegan Band uka etter også, da. De gjorde en djevelsk god konsert på Rockefeller sist.

Ah! Det er ikke mange band jeg kan si jeg er altoppslukende fan av, men Mogwai stikker av med en pallplassering her. Albumene «Ten Rapid» og «Young Team» var ganske definerende for meg da jeg vokste opp i Haugesund, der Mogwai fungerte som lokkemat for videre ferdsel inn i støymusikken. Siden den gang har Mogwai fortsatt å levere like høy kvalitet som spennvidde og holder seg imponerende nok like dagsaktuelle i 2017 som for 20 år siden. Et overlegent liveband.

Danby Choi, Redaktør Subjekt

Silje Larsen Borgan, Little Big Sister

v STORE P

Er han Norges beste rapper? Store P — med Linni, kanskje — har overbevist for meg om at Bergen har produsert den beste hiphop-en de siste årene. Store P tar rap-kunsten på alvor, som er herlig i en tid der så mange som bare kødder. Han har noen helt vilt bra og unike utgivelser, som de fleste kritikere har skrytt opp til skyene, men det er overhodet ikke ufortjent. Derfor er det svært etterlengtet et album som slippes til høsten, og med konsert rundt dette albumslippet er konserten nok en opplevelse man ikke bør gå glipp av. Det essensielle spørsmålet er for meg om han kommer til å leve opp til mine skyhøye forventninger, og det gleder jeg meg til å finne ut av.

v COLLIE BUDDZ

Jeg ble skikkelig glad da jeg så at Collie Buddz skal spille på John Dee, hørte forstyrrende mye på hans selvtitulerte album som kom i 2006 – men har fremdeles ikke sett han live. Ja, jeg kan nesten alle låtene utenat faktisk. God og myk reggae-stemning passer perfekt i november. Sees der!


Lars Fredrik Beckstrøm, deLIllos

Gabrielle, artist

Ruben Gran, P3

v THE RESIDENTS

v KAkkMADDAFAKKA

v (SANDY) ALEX G

The Residents er en av høydepunktene nå til høsten, og det gleder jeg meg til. Jeg så den merkelige forestillingen de gjorde på Roskilde for en god del år siden, med bibelhistorien som tema – og det blir nok en meget spesiell kveld denne gangen også. Residents har forblitt anonyme og har alltid brukt de underligste kostymer på scenen (øyeeple-imaget er bare ett av mange). Folk kan forvente seg skrudd, avantgardistisk, eksperimentell, men antagelig ganske forståelig musikk, som gjerne skal illustrere fortellinger? Tja ... hvem vet hva? Jeg er spent på hva de finner på denne gangen.

Som kanskje noe av det beste som har kommet ut av Bergen ((eller Norge? helt objektivt sett så klart) i nyere tid er Kakkmaddafakka uten tvil en av mine all time favorittband. Med allsangvennlige låter om liv og nostalgisk kjærlighet, pakket inn i organiske og deilig suggerende arrangementer, toppet med en slags humoristisk dog 100% seriøs vibbe (må vite!) – kan jeg ikke noe annet enn å anbefale denne konserten. Selv skal jeg fly til Køben for å se dem uken før og har sjelden gledet meg mer. Låt om du er ny: Young You + 30 Days. Tja egentlig hele KMF-skiven. Og forsåvidt absolutt alt det andre.

Jeg aner ikke hvordan denne 24-åringen presterer live. Jeg har derimot sansen for konserter som potensielt kan vingle hvor som helst. Litt som de mangfoldige utgivelsene til «internetts hemmelige beste låtskriver» de siste syv årene. Han kommer fra en tradisjon og et sound hvor soverom gjerne blir nevnt, men har utvidet det til et enormt hus. Der er det rom for både variasjonen han praktiserer og mengden av sanger som klamrer seg til øret. Og, hei! Han spiller på låter med Frank Ocean. Dét er en anbefaling det.

Egil Hegerberg, Artist

Bo Terje Hustoft, booking RF/JD/SS

Det er utrolig vanskelig å skulle anbefale bare én konsert fra noe så rikholdig som høstens Rockefellerprogram. Her spiller jo for eksempel legendene Thulsa Doom 18. november med et rykende ferskt album i bagasjen, og Caliban Sessions-tradisjonen på John Dee 25. november vil vel alle med vettet i behold få med seg. Men hvis jeg allikevel skal trekke fram bare én enkelt konsert vil jeg kanskje nevne Bare Egil Bands konsert 22. september hvor det blir en unik mulighet til å se hele den kritikerroste plata JO! framført i sin helhet med band og greier. Det gleder i hvert fall jeg meg skikkelig til, for det er etter min mening helt akseptabel musikk med artige tekster og en frontmann som etter 30 år i bransjen fortsatt ikke aner hva han driver med.

glede seg til, men om jeg må trekke fram noe, så holder jeg en knapp på Sleaford Mods. De leverer, det de beskriver selv, som en slags minimalistisk, in-you-face punk’n’hop rants for arbeiderklassen, og er såpass særegne at de nesten er en egen sjanger. Jeg klarer heller ikke å la være å nevne Sivert Høyems nye band Paradise. Det er ikke så mye jeg har hørt av dem enda, men det virker som om uttrykket er mer direkte og upolert enn tidligere. Det blir utrolig spennende å høre mer fra dem.

Olav Bru, Quizmaster i Leiligheten og VPI-ansvarlig i Platekompaniet

v CMA SONGWRITER SERIES

Brandy Clark og Angaleena Presley er utvilsomt top dogs i Nashvilles store flokk låtskrivere. I tillegg synger de fletta av de fleste også. Og hva skriver og synger de om? Den amerikanske hverdagen, om American Middle Class og om å bli Knocked Up (Presley) eller Pray to Jesus og Three Kids No Husband (Clark). Kan kanskje synes som litt vond hverdagsrealisme, men med en snert som gjør at du likevel må trekke på smilebåndet, sågar fnise litt innimellom – mens du tramper takta. (Hey, det er jo country vi snakker om her!) Det skal bli en sann fryd å se to av de beste låtskriverne – og vokalistene – i en storytelling-setting.

v THULSA DOOM, BARE EGIL BAND v sleaford mods og paradise og CALIBAN SESSIONS FOR en konserthøst! Her er det utrolig mye å


Se baksiden for komplett jubileumsprogram!

1. oktober er det nøyaktig 20 år siden John Dee åpnet dørene for første gang. Bookingmedarbeider Vegard Engelsvoll har vært med på å prege 17 av disse årene. – John Dee har vært en veldig viktig brikke i konsertmiljøet i Oslo. Sammen med andre klubber som Blå og Parkteatret, og nedlagte SoWhat!, Garage og Elm Street, har den vært med på å presentere publikum for det alternative, og ikke minst band på vei opp og frem i karrieren, sier han. Engelsvoll sier at noe av den morsomste jobben, er nettopp å kunne følge artister gjennom denne utviklingen, fra undergrunnsfenomener til superstjerner. I dag er det ganske utrolig å tenke på at Adele, Queens of the Stone Age, Muse og Coldplay startet opp på John Dee. – Jeg begynte å jobbe på Rockefeller 15. juni i 2000. Den dagen spilte det da relativt ukjent bandet Queens of the Stone Age på et halvfullt John Dee. Jeg husker at jeg valgte bort konserten til fordel for Nebula dagen etter. Trøsten var at jeg fikk booket dem og sett dem da de kom tilbake senere samme år – da for et utsolgt John Dee med legendariske Cato Salsa

Experience som support, minnes Engelsvoll. Sentrum Scene-aktuelle Jason Isbell er en av de som har hatt det bratteste karriereløftet. I 2015 ble han først satt på på John Dee, men solgte så bra at han rakk å flytte konserten til Rockefeller og til Sentrum Scene, for så å selge ut her. Til høsten spiller han på samme scene.

20-årsjubileet på John Dee markeres med et tettpakket jubileumsprogram i hele oktober, med konserter nesten hver dag. Årets jubileumsprogram starter med Paradise Lost 1. oktober, som faktisk gjestet Rockefeller høsten 1997, og avsluttes med den britiske grimehelten Lethal Bizzle 31. oktober. – Det er mange høydepunkter i jubileumsmåneden. Personlig gleder jeg meg spesielt til et gjenhør med svenske Mando Diao, Västerbron, Silja Sol, Supersuckers og John Darnielles The Mountain Goats på et sjeldent norgesbesøk, sier Engelsvoll.

«Jeg begynte å jobbe på Rockefeller 15. juni i 2000. Den dagen spilte det da relativt ukjent bandet Queens of the Stone Age på et halvfullt John Dee. Jeg husker at jeg valgte bort konserten til fordel for Nebula dagen etter.»

Et lite utvalg artister som startet på John Dee: ARTIST

Dato / john dee

Dato / rockefeller

Dato / Sentrum scene

Veronica Maggio Kent beach house Animal Collective Sufjan Stevens Muse Queens Of The Stone Age Kaiser Chiefs Joe Bonamassa Dropkick Murphys Lars Winnerbäck Clutch bon iver beth hart

JD 24.10.2009

RF 07.5.2010

SS 24.11.2011

JD 26.2.1998

RF 30.1 2000

SS 28.11.2007

JD 27.05.2008

RF 11.11.2010

SS 8.11.2012

JD 16.10.2007

RF 4.3.2009

SS 15.11.2012

JD 29.05.2004

-

SS 14.11.2006

JD 1.11.2000

RF 12.5.2001

-

JD 15.6.2000

RF 4.11.2002

SS 7.5.2011

JD 10.9.2005

RF 10.3.2006

SS 9.11.2007

JD 7.3.2008

RF 25.5.2010

SS 28.4.2011

JD 28.11.1997

RF 4.7.2007

SS 1.4.2008

JD 28.4.2001

RF 5.4.2003

SS 8.11.2007

JD 12.9.1998

SS 27.4.2007

JD 21.9.2008

-

JD 3.6.2005

RF 7.12.2005

SS 28.11.2015

SS 3.11.2011


utvalgte konserthøydepunkter på John Dee Lykke Li – 24.11.2007 – Som support på utsolgt Shout Out Louds. QOTSA – 15.6 2000 – Halvfullt. Kom tilbake 9.12.2000 og solgte ut. MUSE – 1.11.2000 Hellacopters – 12.11.2000 – Med The Hives som var support. Danko Jones – 2.12.2001 Robyn – 3.11.2005 – Halvfullt. Lykke Li – 10.12.2008 – Robyn var hemmelig gjesteartist. Mastodon – 9.03.2005 – 250 betalende! Adele – 21.3.2011 – Flyttet fra John Dee – solgte ut Rockefeller. Coldplay – 1.12.2000 – Flyttet fra John Dee – solgte ut Rockefeller. Pink – 26.10.2006 – Gjest på Juliette Lewis-konserten. Whiskeytown med Ryan Adams – 29.4.1998 Da Simone Felice – 13.11.2012 – Fortsatte konserten ute på gata etter at brannalarmen gikk. Brother Danielson – 29.5.2004 – Utkledd som et frukttre.


Vi har sakset fra John Dees rikholdige minnebok.

Presseskrivet til MUSE – den gangen slikt ble sendt over til oss per faks :)

Den aller første avisannonsen for John Dee. - Dagbladet, 1997.

I dag får man knapt kjøpt en drink for prisen av en Queens Of The Stone Age-konsertbillett for 17 år siden.


RF / Fredag 1.9 / kr. 250 / 18 år

ORAL BEE & DA PLAYBOY FOUNDATION support: ASLAK Pimpguden befalte det – Oral Bee kommer tilbake til Rockefeller! Oral Bee nyter en suksess få ville gjettet for noen år siden. Han har utsolgte konserter over hele Norge, og en strøm med radiosingler. Hans nyeste singel «Høyt Over Oslo» med Morgan Sulele har over én million avspillinger – og daglig 50.000 lyttere på Spotify. JD / Lørdag 2.9 / kr. 175 / 18 år

aLive Music kickoff:

JD / Fredag 1.9 / kr. 250 / 18 år

RF / Lørdag 2.9 / kr. 350/265 (student/OBOS) / 18 år

DYLAN LEBLANC

STAVANGERKAMERATENE

Tredjealbumet «Cautionary Tale» fra i fjor var nesten et slags comeback, LeBlancs unge alder til tross. Og hvilket comeback det var! Vidunderbarnet ble hyllet som den nye Neil Young etter to album, men trappet etter dette utmattet ned, bare 23 år gammel. «Cautionary Tale» er en samling skimrende og gripende sanger som har fanget Lucinda Williams og Bruce Springsteens oppmerksomhet.

Et unikt samarbeid oppsto i Stavanger da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen for første gang under åpningsshowet i volleyball-VM med «Vekk meg opp», deres egen norske oversettelse og arrangement av Aviciis megahit. Salvesen vant Idol i 2004, Fredvang er kjent fra X-Factor i 2009, MGP i 2012 og Stjernekamp i 2015, Lyse vant Idol i 2007 og Mæland deltok i The Voice i 2012.

support: kirby brown

RF / Mandag 4.9 / fri entré / 18 år

SS / Mandag 4.9 / kr. 360 / 18 år

Rock Cinema Bar & Kino i samarbeid med Norsk Filmdistribusjon:

DJ&DRUMS / BLOMST / ME AND THE JULIOS VIRGINIA HILL / AIDA FRANTZEN

«THE BIG SICK» – Eksklusiv førpremiere

ZUCCHERO

aLive Music er et nytt selskap under Indie Distribution-paraplyen som skal drive med konsertpromo – og presenterer her fem av de spennende artistene de skal jobbe med. Her blir det live beats med DJ&DRUMS, garasjepunk med Blomst, særegen og følelsesladd gitarbasert indie med norske tekster fra Me And The Julios, vreng og mørke klær med Virginia Hill og soulpop med 18-årige Aida Frantzen.

En frisk og moderne romantisk komedie av og med komiker Kumail Nanjiani («Silicon Valley»)! Den pakistanfødte standupkomikeren Kumail møter en kveld Emily (Zoe Kazan). Det de trodde bare var en one-night stand utvikler seg til en forelskelse og et forhold – som kompliseres av at Kumails foreldre forventer at han gifter seg med en pakistansk muslimsk jente. Invitasjon på Facebook og Rockefellers nyhetsbrev.

Zucchero, en av Syd-Europas aller største stjerner, kommer på et etterlengtet og meget sjeldent besøk til Norge. Med seg nordover har han sine største hits. Mest kjent er han her hjemme for monsterhiten «Senza Una Donna», duetten fra 1991 med Paul Young. Zucchero har samarbeidet med en lang rekke stjerner som Miles Davis, John Lee Hooker, Sheryl Crow, Sting, Tom Jones og Solomon Burke. NB! Unummererte sitteplasser.


RF / Onsdag 6.9 / kr. 270/ 220 (student) / 18 år

JD / Onsdag 6.9 / kr. 225 / 18 år

JD / Torsdag 7.9 / kr. 225 / 18 år

HVORFOR DET?

med TROND-VIGGO & KRISTOPHER SCHAU

Det har blitt kalt fakirteater, ekstrem teatersport og mental strikkhopping. Og en ting er sikkert: Torgersens og Schaus show er ikke noe for skuespillere som klamrer seg til manus og hater improvisasjon. For hovedpersonene selv, derimot, er Hvorfor det? en opptur av dimensjoner. Konseptet er såre enkelt: Trond-Viggo inntar scenen, gjør litt hylende morsom standup og introduserer så Kristopher. Deretter rettes oppmerksomheten ut i salen, og publikum oppfordres til å spørre om absolutt hva som helst. RF / Fredag 8.9–lørdag 9.9–fredag 29.9 / 18 år

TAMI NEILSON

PITSJ

Med en stemme full av soul hentet rett fra «the golden age» i country og rockabilly har Tami Neilson blitt beskrevet som «A red-hot honky-tonker, somewhere between Patsy Cline and Wanda Jackson with perhaps just a little bit of Peggy Lee sophistication». Hennes kritikerroste album «Don’t Be Afraid» er akkurat sluppet i Europa, og vi er stolte over å presentere dette fyrverkeriet for første gang i Skandinavia og Norge.

Pitsj har i over ti år vært en av landets og Nordens ledende vokalgrupper. Fem sterke stemmer skaper groovy vokalmusikk i landskapet mellom jazz, pop og folk. Siden debuten i 2006 har Pitsj vært kjent for friske versjoner og sofistikerte tolkninger av norske viseskatter, samt kjente standardlåter i nye norske gjendiktninger. I dag skriver gruppa også egen musikk med en sound som er både mykt og kraftfullt.

JD / Fredag 8.9 / kr. 200 / 18 år

GLÆRUM EVENT & MØBELSNEKKERI PRESENTERER:

ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET Denne mannen trenger knapt noen introduksjon. Han er en levende legende, og sammen med bandet sitt har han spilt en drøss utsolgte konserter hos oss opp gjennom årene – og nå ønsker vi Åge & Sambandet velkommen tilbake til Rockefeller tre ganger i høst! Sambandet er tightere og mer samspilte enn noensinne, og denne gang suppleres de også med full blåserrekke.

SS / Fredag 8.9 / kr. 510 / 18 år

med Eagle Thorpe / Don Voms Bendiq & Karls1

A NIGHT TO SEPTEMBER

THE DIRE STRAITS EXPERIENCE

Glærum event og møbelsnekkeri, kanskje aller mest kjent for sine frekke artister, lekne podcaster, og evner innen partyfiksing, har i løpet av kort tid blitt en bemerket aktør innen underholdnings-Norge. Med snekkeriets charme i sosiale medier og tilstedeværelse i showbiz har det rett og slett vært vanskelig å ikke legge merke til denne gjengen det siste året.

De opprinnelige Dire Straits-medlemmene Chris White og Chris Whitten, sammen med musikere i verdensklasse, i den ultimate Dire Straits Experience. Det er snart 40 år siden «Sultans Of Swing», og over 20 år siden Dire Straits ble oppløst. Bandet har satt varige spor med en katalog med noen av de fineste komposisjonene noensinne, og et rekordsalg på mer enn 120 millioner album.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


JD / Lørdag 9.9 / kr. 150 / 18 år

RF / Mandag 11.9 / fri entré / 18 år

RF / Onsdag 13.9 / kr. 250 / 18 år

Strømløst:

INGE BREMNES

AWESOMESAUCE

– dansbar nostalgi fra 90-tallet og opp!

Fantastisk dansbar vakker nostalgi fra 90-tallet – og veldig lov med paljettkjole! Awesomesauce kaller seg ganske enkelt Oslos mest awesome partyband. De sparker i gang høsten, og garanterer rykende svett dansegulv med både glowsticks, svettebånd og det beste fra 90-tallet!

SVs VALGVAKE SV inviterer alle til en åpen og spennende valgvake – tradisjon tro på Rockefeller – 11. september. Som vanlig samles hundrevis av SV-ere og sympatisører til avslutningen av partiets stortingsvalgkamp 2017. Åpent for alle.

Krimhelter og bademestere En av verdens største forfattere gjester oss denne høsten. Rockefeller er ikke bare konsertvirksomhet: Siden 1991 har Bokbadet vært en institusjon, gjennom en lang rekke arrangementer – live på Rockefellers scene – men også formidlet gjennom tv-ruta til folk hjemme i sofaen. «Bokbad» eller «å bokbade» er blitt begreper i det norsk språk. Nå arrangeres det bokbad i alle bokhandler og kulturhus rundt om i landet, og mange aner ikke hvorfor denne typen forfatterintervju kalles bokbad. Ingen har ledet like mange Bokbad som bademester Anne Grosvold. I høst er hun tilbake i «badet» i Torggata, først i samtale med Roy Jacobsen og Lars Saabye Christensen, to av våre absolutt største forfattere. Deretter møter hun Ketil Bjørnstad og Lill Lindfors i anledning førstnevntes bok «Åttitallet». Men rosinen i pølsa på litteratur-programmet denne høsten er nok likevel besøket av Dan Brown. På verdensbasis er det trykket over 200 millioner eksemplar av Browns bøker og de er oversatt til hele 56 språk. I Norge er det totale opplaget på svimlende 1,3 millioner bøker. Mest kjent er han for «Da Vinci-koden». – Helt siden vi utga «Da Vinci-koden» i 2004, har vi drømt om å få Dan Brown på besøk, og endelig passer det inn i hans travle program. Det er første gang han kommer, og vi gleder oss veldig. Det er ikke hverdagskost å få besøk av en av verdens mestselgende forfattere, sier forlegger Øyvind Hagen fra Bazar Forlag.

Inge Bremnes er en ung, nordnorsk artist og låtskriver. Med sitt personlige uttrykk og særpregede stemme, og inspirert av blant andre Jeff Buckley, Coldplay, Sigur Rós og Ásgeir Trausti, har Bremnes imponert på konserter både i England og Norge. Bremnes er ferd med å få sitt gjennombrudd her hjemme, gjennom listinger av singlene «Sne» og «Ka du håpa på» – og ikke minst utsolgte konserter over hele landet, blant annet på Parkteatret tidligere i år.


RF / Torsdag 14.9 / kr. 400 / 18 år

JD / Torsdag 14.9 / kr. 125 / 18 år

RF / Fredag 15.9 / kr. 320 / 18 år

HARMONY DRIVE KENNETH ENGEBRETSEN ANNSOFI OG JP PAULSEN SEETHER Med den siste singelen «Be There» tar support: LTNT+ SONS OF TEXAS

DJ SHADOW Dansegulvet på Rockefeller ryddes for intimfest med den innflytelsesrike DJ-en, produsenten, platesamleren, turntablisten og pionéren DJ Shadow. 20 år etter milepælen og klassikeren «Endtroducing ...» er DJ Shadow fremdeles høyst relevant og oppegående, det er bare å sjekke ut fjorårets «The Mountain Will Fall» med gjester som Run The Jewels og Nils Frahm. «Endtroducing ...» ble i all hovedsak konstruert gjennom sampling av låter, filmer og intervjuer, og blir regnet som en av 1990-tallets mest innflytelsesrike musikalske utgivelser. JD / fredag 15.9 / fri entrÉ / 18 år

Harmony Drive et enda lengre steg i retning catchy rock med gode gitarriff og fine vokallinjer. De har samlet seg en stor fanbase i Asia. Kenneth Engebretsen ble utropt til «Norges eneste ekte rapper» av Natt&Dag, og ble nylig sammenlignet med Kendrick Lamar i både VG og Dagens Næringsliv. Til høsten kommer endelig det etterlengtede debutalbumet. Annsofi er den lille jenta med den store stemmen som sang seg inn i nordmenns hjerter i X Faktor. JP Paulsen har som låtskriver vært involvert i over 40 utgivelser, og samarbeidet med artister som Donkeyboy og Morten Harket. RF / Lørdag 16.9 / kr. 270 / 18 år

Det sørafrikanske postgrungebandet Seether inviterer til turnéstart på Rockefeller! I mai kom «Poison the Parish», det sjuende albumet i rekken. Etter albumutgivelsen legger de ut på en verdensturné, med headlinerkonserter i USA og store festivaljobber først, før de kommer til Europa og Norge på høstparten. Her hjemme huskes Seether best for hiten «Broken», spilt inn sammen med Amy Lee fra Evanescence. Bandets musikk er inspirert av klassiske grungeband som Nirvana, Pearl Jam og Alice in Chains. JD / Lørdag 16.9 / kr. 225 / 22 år

SHADOWLOVE VS ALTERN80S Vi gjentar suksessen fra oktober i fjor – og setter sammen to av våre lengstlevende konsepter, Shadowlove og The Altern80s Club, én og samme kveld. Shadowlove er en alternativ klubbkveld med blant annet industrial, new wave, rock, punk, new romantic, metal, synthpop, EBM, gothic, pop, ambient og neo-folk. The Altern80s Club er et månedlig konsept som hyller «tiåret som gjorde dystert catchy» – nemlig 80-tallet! For kjennere av Depeche Mode, Kraftwerk, Joy Division/New Order, The Human League, Alphaville, Simple Minds, DAF, Yello, Front 242, Yazoo, Pet Shop Boys, The Cure – og annen synthpop, new wave, italodisco, EBM, new romantic og minimal elektronisk.

NMG/G-HUSET PRESENTERER:

DÅRLIG VANE

+ support: DJ Girson NMG/G-husets siste stjerneskudd, trioen Dårlig Vane, har tatt undergrunnen med storm! Med gateslagerne «Ikkje la meg», «Gikk i bakken» og «2 blå» har Dårlig Vane, helt uten radiospilling eller bransjehype, skapt enorm forventning blant hiphop-fans langt utenfor Bergen. De har allerede blitt sammenlignet med Norges «mateste» rapgruppe, A-laget, og deres elleville konserter etterlater ingen tvil om at Bergen gjør det som ingen andre tør.

BIG LATIN PARTY

– vi feirer Chiles nasjonaldag Radio Latin-Amerika inviterer til Big Latin Party – og denne gang feires Chiles nasjonaldag. Som vanlig blir det topp dansemusikk; salsa, reggaeton, cumbia og latin-hits. Gjester denne kvelden er dansegruppa Ayekantun.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


SS / Lørdag 16.9 / kr. 415/350 (OBOS) / 18 år

KURT NILSEN Kurt Nilsen kom tidligere i år med sitt nye album «Amazing», og sammen med sitt anerkjente band skal han nå ut på veien igjen! Siden oppstarten i 2003 har den folkekjære artisten rørt mennesker landet rundt med sin varme stemme, nære fortellerstil og sitt enorme publikumstekke. Årets turné vil ta publikum med på en musikalsk reise gjennom hele hans karriere. Her blir det ballader, country og dampende rock. Med seg på scenen har han noen av Norges beste musikere. De er alle klare for å lage feststemning for det norske folk! JD / Tirsdag 19.9 / kr. 320 / 18 år

ROBERT FORSTER

(The Go-Betweens) support: Peter Morén / Elva Robert Forster fra legendariske The GoBetweens kommer til John Dee med fullt band! Forster er en av Australias mest respekterte låtskrivere. Best kjent er han nok som halvparten av det australske bandet The Go-Betweens, som ble oppløst da hans makker Grant McLennan døde som følge av et hjerteinfarkt. Forster har gitt ut album under eget navn siden 1990 og hans siste, «Songs to Play», er proppfullt av klassisk Forster-materiale, melodisk, vittig og skarpt observatoriske låter som umiddelbart setter seg i hjernebarken.

JD / Mandag 18.9 / kr. 250 / 18 år

RF / Tirsdag 19.9 / kr. 365 - 300 (OBOS) / 18 år

Strømløst:

HAYSEED DIXIE Publikumsfavorittene og kultheltene i Hayseed Dixie er tilbake! Gjengen fra Nashville, Tennessee har et gjensidig kjærlighetsforhold til nordmenn, og har underholdt oss flere ganger tidligere med sine herlige tolkninger av låter av blant andre AC/DC, Black Sabbath, Kiss, Motörhead og Judas Priest. De debuterte i 2000 med det klassiske albumet «A Hillbilly Tribute to AC/ DC», og skapte sin egen musikalske sjanger, rockgrass. JD / Onsdag 20.9 / kr. 290 / 18 år

JAN EGGUM MED OSLO STRINGS

Den muntre melankolikeren i samspill med Norges ledende strykeensemble! På scenen oser han en humor, varme og livserfaring som de fleste av oss bare kan oppleve nettopp på en Eggum-konsert. Siden midten av 70-tallet har Eggum vært en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk. Han har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene. RF / Torsdag 21.9 / kr. 225 / 18 år

SAGE THE GEMINI

Strømløst:

California-gutten Sage The Gemini har blitt allemannseie med «Gas Pedal», «Red Nose» og den ferske superhiten «Now and Later», har samarbeidet med en rekke stjerner som Kid Ink, Kelis, 2 Chainz, Trey Songz og Chris Brown – og er nå klar for sin aller første norgeskonsert. Sage startet sin karriere allerede i 2008, men det var først i 2013 produsenten og rapperen slo gjennom med de to førstnevnte singlene. For dem som er glade i raske biler, så kunne man høre Sage The Gemini sammen med Juicy J, Future og Kevin Gates på låta «Payback» fra filmen Furious 7.

– releasekonsert

BENDIK BRÆNNE

Bendik Brænne med strømløs slippfest for sitt nye album! Debutalbumet «How To Fake it In America» vant han både Spellemannpris og Bendiksenprisen, og hadde flere singler listet på norsk radio. Oppfølgeren «Do You Know Who I Think I Am» ble også nominert til Spellemann. Snart kommer han med sitt tredje soloalbum, «The Last Great Country Swindle», og dette blir releasekonsert for plata. Konserten blir en feiring av plata, og han kompes av mariachi death-surf-bandet Los Plantronics, med blåsere og gjester.


JD / Torsdag 21.9 / kr. 250 / 18 år

RF / Fredag 22.9 / kr. 300 / 18 år

VIDAR VILLA En festaften med Vidar Villa og fullt band. Vidar Villa er blant Norges mest streamede artister i 2017, med låter som «One Night Stand», «Det Er Fest», «Et Par Rolige Shots Med Gutta» og «Herregud». Etter en landsomfattende sommerturné tar han med seg bandet hjem til Oslo for å gjøre sin aller første fullengde konsert i byen. Der vil det også bli premiere på helt nye låter. Bandet Gjøglerjam lader opp publikum med sine coverschlagere før Vidar går på scenen. RF / Lørdag 23.9 / kr. 50 / Kl. 10.00–15.00.

BARE EGIL BAND Bare Egil tar med seg fullt band til Rockefeller, som skal spille både nye og gamle universelle låter med bredt nedslagsfelt. Bare Egil Band har holdt det gående i omtrent en mannsalder med sin særegne blanding av idioti, politisk aktivisme og lokalt forankret svada satt til en stilsprikende, men alltid fengende og i Egils egne øyne svært undervurdert musikk. RF / Lørdag 23.9 / kr. 350 / 18 år

JD / Fredag 22.9 / Bill. kr. 350 / 18 år

GUNSLINGERS Neste år har Gunslingers 10-årsjubileum. Bandet har holdt flere hundre konserter på alt fra små hoteller, samfunnshus – og de siste årene som headliner på mange av landets største festivaler. Gunslingers har på disse årene dannet et veldig godt samspill musikerne immelom, og med sitt høye energinivå skaper bandet en uforklarlig kjemi og stemning mellom band og publikum i alle aldre. JD / Lørdag 23.9 / kr. 200 / 18 år

NORGES CD- OG PLATEMESSE Norges største platemesse vil som vanlig by på en god messe med plateselgere og platesamlere fra fjern og nær. I tillegg vil det være ting som skjer på messa som bør være av interesse for mange platesamlere. Andrew Matheson Forfatteren av denne boka «Sick On You – The Disastrous Story of The Hollywood Brats, the Greatest Band You’ve Never Heard Of» og Casino Steel, som var med i The Hollywod Brats, blir intervjuet av musikkjournalistveteranen Arvid Schanke Knudsen. I tillegg vi Claudia Scott gjøre en liten akustisk konsert sammen med Jørun Bøgeberg, og selge og signere plater i forbindelse med at «Flowers & Thorns» nå kommer for første gang på vinyl, 25 år etter at den kom på cd.

CLAUDIA SCOTT

«Flowers & Thorns» – 25th Anniversary

Claudia Scott feirer 25 år som soloartist med Rockefeller-konsert og reutgivelse av debuten på vinyl. Scott er en av de mest betydningsfulle artister vi har i Norge innenfor genrene roots og country, og hun har gjort seg bemerket internasjonalt både som soloartist, multi-instrumentalist og låtskriver. Med seg på scenen har hun sitt faste superband med Jørun Bøgeberg (bass), Olaf Olsen (trommer) og Olav Torgeir Kopsland (gitarer). Se også opp for overraskelser i løpet av kvelden!

BACKSTREETS

– A TRIBUTE TO BRUCE SPRINGSTEEN At Springsteen-hyllestbandet Backstreets spiller på John DEE i september begynner nå å bli en tradisjon. I år er de tilbake på selveste bursdagen til Springsteen – lørdag 23. september. De foregående konsertene på John Dee har vært krydret med gjesteartister, i fjor fikk de blant annet besøk av Bo Sundstrøm fra Bo Kaspers Orkester. Da de nå spiller på bursdagen til Bruce Springsteen kan de ikke være noe dårligere, og får med seg Marianne og Anne Marit kjent fra Katzenjammer. Det blir fest, det blir bursdagsfest!

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


JD / Søndag 24.9 / kr. 265 / 18 år

RF / Mandag 25.9 / fri entré / 18 år

SS / Tirsdag 26.9 / fri entré / 18 år

ROCK CINEMA BAR & KINO:

«GOOD TIME» – eksklusiv førpremiere RIVERSIDE Riversides stemningsfulle, mørke og melankolske prog sammenlignes ofte med Porcupine Tree, og frontmann Mariusz Duda regnes av mange som Steven Wilsons polske motstykke. Andre hyppig nevnte sammenlikninger er band som Dream Theater, Opeth og Pink Floyd. Med «Towards the Blue Horizon Tour» er progrockerne tilbake etter en pause, etter at gitarist Piotr Grudziński døde i fjor. De annonserte nylig at de fortsetter som trio, med gjestegitarist på turneen. Bandet uttaler også at de er vil ta en litt ny retning musikalsk, farget av det som har skjedd med dem det siste året. JD / Onsdag 27.9 / kr. 320 / 18 år

Øya Open:

SLEAFORD MODS

Krimthriller med prisvinnende filmmusikk levert av Oneohtrix Point Never! Regissørbrødrene Josh og Benny Safdie serverer en kinoopplevelse i høyt tempo og neonlys med en nesten ugjenkjennelig Robert Pattinson i hovedrollen. Etter at et bortimot vellykket bankran setter hans bror i fengsel, kjemper den uberegnelige og hyperaktive kriminelle Constantine Nikas (Pattinson) mot klokka. Det blir en kaotisk adrenalinreise gjennom New Yorks gater i et stadig mer desperat og farlig forsøk på å redde broren ut av kasjotten. Handlingen styrkes av pulserende electronica-komposisjoner fra Oneohtrix Point Never (Daniel Lopatin), som vant prisen for Beste komponist i Cannes. Invitasjon på Facebook og Rockefellers nyhetsbrev. RF / Torsdag 28.9 / kr. 150 / 18 år

FORSKER GRAND PRIX Forsker Grand Prix er forskningsformidlingens Grand Prix. Ti ph.d/dr.philos kandidater møtes for å presentere forskningen sin og kjemper om dommernes og publikums stemmer. Hvem er best i sin formidling? Hvem klarer å gjøre seg skikkelig forstått? Og gjør forskerne dette på en forståelig, interessant og kreativ måte? Forskerne har tiden som fiende. De har bare fire korte minutter på sin formidling! JD / Torsdag 28.9 / kr. 265 / 18 år

HEIA FOTBALL

support: Neutral

– En kveld med Drillo!

Sleaford Mods er noe av det råeste, drøyeste, slemmeste, arbeiderklassete som har kommet ut av Storbritannia på årevis. Duo rett fra rennesteinen i Nord-England. Tenk punk, tenk hiphop, tenk rock, tenk ytre venstre. Dette er inn til beinet. Electronic munt minimalist punk-hop rants for the working class. Slik beskriver Sleaford Mods selv musikken sin. Jason Williamson skriver tekstene, Andrew Fearn lager musikken – begge deler av det skitne slaget. Sleaford Mods spytter ut bitre, samfunnskritiske rants rundt temaer som arbeidsledighet, arbeidsliv, kjendiser og popkultur og kapitalisme.

Heia Fotball inviterer til en helaften med Egil Drillo Olsen! I over tre år har guttene i Heia Fotball underholdt norske fotballnerds med lange samtaler om fotball og selve livet. Fotballstorheter som Arne Scheie, Nils Arne Eggen, Tomas Brolin og Erik Myggen Mykland har vært innom NRKs podkaststudio allerede og i høst er tiden endelig kommet for å sette seg ned og mimre oss gjennom Egil Drillo Olsens fascinerende karriere. Hvem er den beste spilleren han har trent? Hvordan føltes det å banke Brasil? Hva heter det høyeste fjellet i Vestfold? Hvordan endte Egil opp i Irak og hvordan var tida i Wimbledon?

BRANT BJORK

special guest: Sean Wheeler Slår du opp stonerrock i ordboken vil du lese at opphavet spores tilbake til en rufsete californier ved navn Brant Bjork – eller the original desert Boogieman som han også kalles. Vi snakker om en rockelegende som begynte karrieren på slutten av 80-tallet som primus motor i Fu Manchu og Kyuss, og er delaktig i en bråte mindre kjente band som alle har hatt stor innflytelse – oppskriften er kombinasjonen av tunge gitarriff og supercatchy melodier.


STRØMLØST: vi drar ut pluggen Den muntermelankolske trubaduren Jan Eggum er en av artistene som kan oppleves i vår Strømløst-serie denne høsten. Publikum møter denne gang Jan Eggum i en litt annerledes setting, sammen med et av landets ledende stryke­ ensembler, Oslo Strings. Dette er en kombinasjon som vil passe perfekt i Rockefellers Strømløstrammer. Strømløst-konseptet er basert på MTV Unplugged og de etter hvert legendariske konsertene

med blant andre Nirvana, R.E.M., Neil Young og Pearl Jam. Her møter vi artister som normalt spiller elektrisk i en akustisk og neddempet setting. Med sitteplasser til publikum og stearinlys på bordene kommer publikum og artist tettere sammen, og gir nytt liv til låtene. Inge Bremnes er en ung, nordnorsk artist og låtskriver

SS / Torsdag 28.9 (kl. 12–16) / fri entré

med et personlig uttrykk og særpreget stemme som vil komme godt til rett strømløst. Bremnes er inspirert av blant andre Jeff Buckley, Coldplay, Sigur Rós og Ásgeir. Bendik Brænne kommer med sitt tredje soloalbum, «The Last Great Country Swindle». Strømløst-kvelden på Rockefeller blir slippfest for plata, og han har med seg har han flere av de medvirkende på albumet. CMA, Country Music Association, tar suksessen CMA Songwriter Series til Europa for en håndfull utvalgte konserter. To store London-show solgte nylig

JD / Fredag 29.9 / kr. 300 / 18 år

kjapt ut. Sukessformelen er slik at et utvalg artister/låtskrivere fremfører låter, samt forteller om hvordan sangene ble til. I Oslo er de fem artistene vi blir nærmere kjent med Brandy Clark, Angaleena Presley, Michael Tyler, Levi Hummon og Marcus Hummon. Siv Jakobsen sier med musikken det hun ikke det hun ikke tør å si høyt – og hennes nordiske melankoli vil kle vårt Strømløst-konsept på en perfekt måte. Nå foreligger endelig debuten «The Nordic Mellow» som vi gleder oss til å få smakebiter fra.

SS / Fredag 29.9 – lørdag 30.9 / kr. 465 / 18 år

TEDxYOUTH@OSLO 2017: Det digitale samfunn Alle videregående skoler i Oslo og omegn inviteres til en eksklusiv TEDxYouth@Oslo. Det skal handle om det digitale samfunnet; hvordan påvirker teknologi oss og hvordan kan vi fungere som mennesker i den digitale hverdagen? Deling av kompetanse og kunnskap er en av bærebjelkene i det moderne samfunnet. TED er en ikkekommersiell organisasjon, med mål om å spre gode ideer gjennom korte og engasjerende foredrag (maks 18 minutter), fremført foran et publikum. Foredragene blir filmet og lagt ut på YouTube eller TED.com. For mer info og påmelding: sofie@tedxoslo.noOslo/register

TOM MCRAE

KLOVNER I KAMP

Klart for mer mesterlig melankoli fra Tom McRae, denne gang i trioformat! Han debuterte i 2000 med et album som tok verden og salgslistene med storm, med toppkarakterer over hele fjøla, og nominasjon til prestisjefylte priser som Brit Awards, Mercury Prize og Q Magazine Award. Med politiske og poetiske tekster, fremført med sin velkjente smygende stemme, har han gjennom seks album og hyppig turnévirksomhet ført den britiske arven etter Nick Drake videre.

De siste fire årene har Klovnene trukket fullt hus på Sentrum Scene hele åtte ganger. Bandet fortsetter å slippe ny musikk som treffer stadig nye generasjoner. Sommerens store slager fra gutta heter «Hollywood». Nå er de klare for det som blir høstens store fest. To platespillere, tre mikrofoner, en lang liste med udødelige låter. Når Klovner i Kamp inviterer til fest blir det sterke tekster, gode historier, fengene beats og så mye smittende humør på scena at vi anbefaler publikum å vurdere malariavaksine før de kommer.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


RF+JD / Lørdag 30.9 / kr. 225 / 18 år

JD / Søndag 1.10 / kr. 350 / 18 år

PARADISE LOST

FRI FLYT FILMTOUR 2017 Skisesongen nærmer seg, og et sikkert tegn på det er Fri Flyts filmturné som braker løs med premiere og fest på Rockefeller. Den årlige turneen serverer vintersportsglade nordmenn det ypperste av pudderinspirasjon. Gled deg til timer med bunnløse puddersvinger og luftig akrobatikk fra verdens desidert beste skikjørere. Afterparty etter endt filmvisning på John Dee er som alltid inkludert i prisen. Du vet du ikke kan gå glipp av dette i år heller! RF / Onsdag 4.10 / kr. 340 / 18 år

BUSH SUpport: Raveneye Med seg har Bush låter fra sitt sjuende album, «Black And White Rainbows», som kom i mars i år. Det britiske grungebandet har solgt over 20 millioner album på verdensbasis – og er faktisk mye større i USA enn i hjemlandet. Men Gavin Rossdale og kompani ble nylig tatt imot som hjemvendte helter i et utsolgt Shepherds Bush Empire i mars, der de både presenterte nytt materiale og rekken av eldre hits. Bandet har hatt utrolige 18 topp 40-singler på radio.

JD / Tirsdag 3.10 / kr. 225 / 18 år

HUSKY

special guests: Pallbearer + Sinistro

special guest: Jordan Klassen

Siden oppstarten i 1988 har britiske Paradise Lost vært et av de største navnene på gothog doommetal-scenen. De har ofte blitt omtalt som en perfekt krysning av Metallica og Sisters Of Mercy, og har inspirert senere band som Cradle Of Filth, Nightwish og HIM. Deres unike blanding av piano, tunge gitarer og et massivt industrilydbilde har gjort dem til sjangerfavoritter også her hjemme. Med seg på turneen har de amerikanske Pallbearer, som slapp albumet «Heartless» i mars, og portugisiske Sinistro.

Tre album inn i sin unike karriere har Husky gjenoppfunnet seg selv med «Punchbuzz» som kom i sommer. På Melbournebandets etterlengtede retur bytter de ut sin folkfargede signatursound med en mer strømlinjeformet og atmosfærisk indierock, med mørke tekster og melodier med muskler. På åpningslåten «Ghost» er det som om Springsteen møter War On Drugs, og Gawenda messer faretruende at «The vampires here among us, it’s their thirst I fear the most.»

JD / Onsdag 4.10 / kr. 295 / 18 år

RF / Torsdag 5.10 / kr. 300 / 18 år

SOPHIE ZELMANI

BLUES PILLS + THE DEVIL AND THE ALMIGHTY BLUES

Lavmælt, melankolsk og intimt med Sophie Zelmani, en av Sveriges mest folkekjære artister. Zelmani slapp nylig sitt tolvte album «My Song». Den svenske låtskriveren har sammen med sin gitarist og produsent Lars Halapi skapt et intimt uttrykk og ifølge svenske Aftonbladet «kan en bare takke og bukke for å få høre hennes avslappede, unike og behagelige stemme på skive igjen». Det blir lavmælt, melankolsk og intimt når Zelmani inntar scenen i oktober som en del av John Dees 20-årsjubileum – hele 13 år etter hennes forrige konsert på våre scener.

Ta deg ei bluespille! Nei, ta to! Den retrofargede rockkvartetten Blues Pills henter tung inspirasjon fra 60- og tidlig 70-tallet, og maner frem assosiasjoner som Jimi Hendrix, Cream, Led Zeppelin, Janis Joplin og tidlig Fleetwood Mac. Gitarvirtuosen Dorian Sorriaux tryller frem ektefølte og teknisk briljante soloer, og stemmeprakten til vokalist Elin Larsson er full av soul og får tankene til å gå til Janis Joplin og Aretha Franklin. «Superbandet» The Devil and the Almighty Blues, med blant andre Torgeir Waldemar, kom med albumet «II» tidligere i år.


JD / Torsdag 5.10 / kr. 200 / 18 år

RF / Fredag 6.10 / kr. 225 / 18 år

PHILIP EMILIO

IVAN AVE

– Releasekonsert

Philip Emilio til John Dees 20-årsjubileum! I sitt debutår har Philip Emilio vært med på å forme en ny æra av norsk urban musikk. Oslo-gutten er kjent for sin melodiøse tilnærming til musikken, blandet med historier fra sitt eget liv. Den følsomme playeren har tatt landet med storm med sine bangers som «Pelikaner», «Skamløs» og «Følsom». Nå er Philip Emilio ute med sin nye kritikerroste debut-ep «VIII», som tar for seg livsløpet gjennom sorg og lykke i et aldri glemt gammelt forhold. Philip Emilio er en del av NORA Collective, som også teller Arif, Unge Ferrari, Tomine og Loveless.

Ivan Ave hadde et strålende 2016, med slipp av debutalbumet «Helping Hands», europaturné og konserter på flere store norske festivaler. 2017 startet med slipp av singelen «Also» – co-produsert av Kaytranada – og fortsetter med små drypp fra den kommende fullengderen. Ivan Ave gjestet et nærmest fullspekket John Dee i februar i fjor og mottok strålende kritikker. Releasekonserten for «Every Eye» feires på selveste Rockefeller, én uke etter at albumet er ute. Ivan Ave stiller med sitt eminente liveband og har Mutual Intentions i ryggen.

SS / Fredag 6.10 / kr. 430 Fri alder hovedsal – 18 år galleri

RF / Lørdag 7.10 / kr. 320 / 18 år

JD / Fredag 6.10 / kr. 225 / 18 år

SILJA SOL Frisk, deilig svalende pop-bris fra Bergen, ispedd noen dråper myk elektronikk. Helt siden suksessen med det Spellemannnominerte debutalbumet «På Hjertet» i 2014 har Silja Sol vunnet mange hjerter, ikke minst med kritikerroste opptredener – som nå sist under årets Øya. Hun kom tidligere i år med sitt tredje album «Ni Liv», som ble hyllet av anmelderne med sin alternativ synthpop med særegne tekster. Singlene «Dyrene», «Ni Liv» og «Semmenemme» har kontinuerlig vært å høre i spillelistene på radio. JD / Lørdag 7.10 / kr. 175 / 18 år

PRESENTERER

MATS WAWA

Sentrum Scene | 6. oktober

ALL TIME LOW

TI C K E TM A S TE R . NO – TLF. 815 33 133 ATOM IC SOU L . NO

GRENI

WWW.ALLTIMELOW.COM

Amerikanske All Time Low returnerer til Sentrum Scene etter fulle hus på samme arena både i 2014 og 2015. Baltimore-bandet har siden 2005 gitt ut seks fantastiske album, med hits som «Dear Maria, Count Me In», «Weightless» og «Something’s Gotta Give». All Time Low har turnert konstant gjennom hele karrieren, noe som har ført til at bandet er utrolig samspilt og har en fantastisk kjemi med publikum. Med et helt nytt album i bagasjen når de gjester oss blir dette en fantastisk konsert!

ATL_50x70_mai_2017.indd 1

12.05.2017 10.33

Bigbang-boss Greni runder av soloturneen på Rockefeller. Hans første soloalbum ble meget godt mottatt blant anmeldere, med femmere i Aftenposten og Dagbladet. iTromsø oppsummerer greit gledelig: «Etter drøye to tiår på toppen av norsk rocks næringskjede, har Greni med «Pop Noir» gitt ut sitt beste album så langt.» Han tar også med seg et håndplukket topplag av musikere, så her kan man egentlig bare innføre konsertopplevelsegaranti først som sist.

Bli med på en psykedelisk popsnurr! Mats Wawa er endelig klar for å slippe debutalbumet – noe som markeres med slippfest under John Dees jubileum. Mats Wawa er et musikalsk kollektiv med base i Oslo, som utforsker rock med bandana og selvinnsikt, altså møtepunktet mellom 70-tallsrock a la Pugh Rogefeldt og den mer moderne psykedeliske popen og rocken fra dagens indie og retro/revival-sjangere. Det engelske musikkmagasinet NME trakk frem Mats Wawa som et av høydepunktene under by:Larm. I vår kom singelen «Psychedelic Overlord», en lekker smakebit på kommende albumet, med et herlig catchy refreng.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


SS / Lørdag 7.10 / kr. 320 / 18 år

GABRIELLE Gabrielle tok et år «fri» fra offentligheten, og har brukt tiden i studio for å produsere ny musikk. Dette har resultert i en rekke nye, fantastiske låter, som skal følge opp rekken med hits som «Fem Fine Frøkner» og «Ring meg». På tampen av fjoråret bidro også «Skam» til å løfte Gabrielle til nye høyder ikke bare her hjemme, men også i Sverige og Danmark. – Det kjennes veldig deilig å være tilbake med ny musikk og nytt overskudd. Jeg har savnet å møte publikum, så det skal bli en fryd å levere et show, som nå også har med det jeg har brukt det siste året på å jobbe med, sier Gabrielle selv. RF / Søndag 8.10 / kr. 395 / 18 år

14. september spiller DJ Shadow på Rockefeller – DJ-en, produsenten, platesamleren, og pionéren som i 1996 kom med det banebrytende albumet «Endtroducing.....». Ingenting hørtes helt ut som «Endtroducing.....» i 1996, og det er lite i ettertid som likner særlig heller. Rett nok har DJ Shadow «Endtroducing.....» andre lekt med en liknende overflod av samples, men det som gjorde musikken som dj, produsent og førsteklasses «crate digger» DJ Shadow née Joshua «Josh» Davis satte sammen til sitt første fulle album såpass unik og fengslende var en evne til å tenke større enn de enkelte bestanddelene. Med en eiendommelig sans for slagkraftige og drivende trommebeats som grunnpilar ble utallige (vel, noen flere har prøvd å telle. Et nettsøk vil sende deg i riktig retning) og aparte samples av Davis klipt og limt, eller snarere vevd sammen til helt nye og helhetlige verk. Denne evnen til å se et større bilde gjør også at «Endtroducing.....» opplevdes som noe så lite 2016 som et album, heller enn bare en samling låter, med en slags begynnelse, midtdel og slutt. I fra vidunderlige «Building Steam With A Grain of Salt» med sitt umiskjennelige pianosampel som gjennomgangsfigur, via den klimprende gitaren og de monstrøst hamrende beatsene på mesterlige «Stem/ Long Stem», til en tilsynelatende fredfull avslutning på den mer avslappede og sløye «What Does Your Soul Look Like (Pt. 1 – Blue Sky Revisit)», før vi får et faretruende «It is happening again» helt til slutt. Musikken på «Endtroducing» er både illevarslende, klaustrofobisk, hektisk, og mørk (noe av den passende nok effektfullt gjenbrukt noen år senere i den fenomenale dokumentaren Dark Days, om hjemløse som har laget egne samfunn i tunneller under New York), men samtidig på sitt eget vis vakker og håpefull. Chris Monsen // Jubel.fm

W.A.S.P.:

Re-Idolized: The 25th Anniversary of The Crimson Idol support: Ghost avenue I 2017 er det 25 år siden det klassiske W.A.S.P.-albumet «The Crimson Idol» ble utgitt. For å feire dette ærverdige og historiske album, vil Blackie Lawless & co. spille albumet i sin helhet. Turneen vil omfatte hele platen, i tillegg til de tre savnede sangene som opprinnelig var ment å bli inkludert på albumet. Konserten vil være i to deler, der den første delen er hele «The Crimson Idol» og den andre delen vil bestå av bandets øvrige hits.


jd / søndag 8.10 / kr. 225 / 18 år

RF / Mandag 9.10 / kr. 300 / 18 ÅR

DIAZ med venner

MODDI:

PETE ROCK & C.L SMOOTH

Moddi viderefører «Unsongs»-prosjektet med bokutgivelse – og boklansering av «Forbudte sanger», samtale med Mímir Kristjánsson – og full konsert med Trondheimsolistene Quartet. Moddi ga sensurerte protestviser nytt liv med «Unsongs» og de «forbudte sangene» han har gjendiktet og tolket. Sangene kunne oppleves live på Sentrum Scene hos oss i fjor, i en fantastisk – og utsolgt – konsert med Trondheimsolistene. Boka skal handle om «Unsongs», og menneskene og historiene bak sangene på plata. NB! Unummererte sitteplasser.

Den legendariske hiphop-duoen Pete Rock & CL Smooth fra New York debuterte i 1991 med den banebrytende ep-en «All Souled Out». Året etter kom albumet «Mecca and the Soul Brother», som med de udødelige singlene «They Reminisce Over You (T.R.O.Y.)» og «Straighten It Out» ble en gedigen suksess, og regnes som et av de beste hiphop-albumene i historien. I 1994 fulgte de opp med nok et kritikerrost album elsket av fans verden rundt. «The Main Ingredient» med singlene «I Got A Love», «Take You There» og «Searching» ble nok en suksess, men samtidig deres svanesang. Nå har duoen funnet tonen igjen!

«Forbudte sanger» – boklansering og konsert

Diaz er tilbake; 20 år etter debuten og 10 år etter at han ga seg som artist. Allerede på slutten av 80-tallet var unge Diaz en del av et lille hiphop-miljøet i Oslo. I 2000 kom det engelskspråklige debutalbumet «2050», som raskt fikk oppmerksomhet i USA og Europa, blant annet med god omtale og anmeldelser i Billboard og The Source. Noen år senere samarbeidet Diaz med Wu Tang Clans RZA. I 2003 kom det norskspråklige albumet «Velkommen Hjem, Andres», som målt i salg og oppmerksomhet, står igjen som den største kommersielle suksessen. Låten «Jessheim» har i etterkant nærmest fått kultstatus. RF / Tirsdag 10.10 / kr. 350 / 18 år

JD / Mandag 9.10 / kr. 290 / 18 år

JD / tirsdag 10.10 / Lukket arrangement / 18 år

SS / Tirsdag 10.10 / kr. 350 / 18 år

MOGWAI

support: Sacred Paws Postrocklegendene i Mogwai spiller på Rockefeller for første gang siden 2011! Det er i år 20 år siden Mogwai debuterte med «Young Team». Skottene er et av de mest innflytelsesrike postrockbandene, og mestere i å beherske bruken av kontraster og dynamikken mellom det kraftfulle og det minimalistiske, det høylytte og det skjøre. Bandets niende album er på trappene, oppfølgeren til 2014s «Rave Tapes» og fjorårets «Atomic», lydsporet til BBC-dokumentaren om grusomhetene i Hiroshima og den kalde krigen. Live er bandet en rystende opplevelse, og de er kjent for å gi unike konserter som aldri fortoner seg like.

MEW JOHN DEE 20 ÅR – JUBILEUMSFEST John Dee feirer 20 år i oktober, noe som markeres med konserter hele måneden. I tillegg inviteres det i den anledning til storslagen jubileumsfest i «jubilantens» lokaler 10. oktober. Dette er et lukket arrangement, men følg med i vårt nyhetsbrev og i våre sosiale medier for invitasjoner!

I vår kom «Visuals», Mews sjuende album i rekken. «Det er et album som både er nostalgisk og moderne, som både skuer bakover og marsjerer fremover,» uttalte frontmann Jonas Bjerre. De byr på 80-tallspop, låter basert på demoer Bjerre laget som ung på Amiga 500, samt noe i retning R’n’B. Siden debuten «A Triumph For Man» for 20 år siden har danske Mew utviklet seg til et av Nordens største rockeband, med sitt slektskap til den symfoniske rockens storslagenhet, indierockens urolige vesen og popmusikkens umiddelbare slagkraft.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


JD / onsdag 11.10 / kr. 250 / 18 år

RF / Torsdag 12.10 / kr. 390 / 18 år

JD / Torsdag 12.10 / kr. 150 / 18 år

Klassekampen Musikkmagasinets 5-årsjubileum:

JAN ERIK VOLD OG KÅRE VIRUD support: Silje Huleboer

I anledning Musikkmagasinets femårsjubileum inviteres det til et eksklusivt mestermøte, der Jan Erik Vold og Kåre Virud med band serverer særegne tolkninger av norsk lyrikk og Bob Dylan. Etter at Dylan i 1973 ga ut boka «Writings and Drawings», tok det ikke lang tid før Vold foreslo for Den norske Bokklubben at man trengte en norsk gjendiktning av de beste Dylan-tekstene. Resultatet ble «Damer i regn: 70 sanger på norsk», som igjen førte til blueshelt Kåre Viruds album «Virud synger Vold skriver Dylan», med tekstene Vold hadde oversatt. Disse to møttes igjen i 1981, til innspilling av Dylan-på-norsk-klassikeren «Stein. Regn». RF / Fredag 13.10 / kr. 250 / 18 år

KJARTAN LAURITZEN Eventyret har nettopp begynt, og Kjartanismen kommer til Oslo! Straight outta Sognefjorden kommer den unge rapperen Kjartan Lauritzen. I løpet av det siste året har karrieren skutt fart med millionlyttinger av singelen «Havanna» og hitoppfølgeren «Fredag» – som ble listet på P3 og er med i første episode av tredje sesong i SKAM. Kjartan er kjent for hyperenergiske live-shows med sin bror bak spakene, og faste makker Adeo546 som hypeman.

MEZZOFORTE Tidløs eleganse og virtuositet: Islands jazz-/fusionstolthet Mezzoforte feirer 40-årsjubileum som band i år, og er igjen klare for å innta Oslo og glede sitt trofaste norske publikum. Med sin instrumentale jazz/funk/fusion var de det første islandske bandet som oppnådde internasjonal suksess, og hadde blant annet en stor hit med «Garden Party» i 1983. De er kjent som et utrolig bra liveband, som imponerer stort med sin samspilthet, presisjon og soloprestasjoner. Dagens besetning inkluderer alle de fire originalmedlemmene. JD / Fredag 13.10 / kr. 225 / 18 år

Diamond Club#100:

TUVABAND / MAGNUS BECHMANN JAKOB OGAWA / AWILL Den 100. utgaven av Diamond Club skjer under John Dees 20-årsjubileum! Diamond Club startet høsten 2012 som en singelklubb under Brilliance sin virksomhet. De jobber kontinuerlig med å spore opp ny og lovende norsk musikk og bruker sitt nettverk til å presentere artistene med et singelslipp og showcase hver måned. SS / Fredag 13.10 / kr. 375 / 18 år

THE MODERN TIMES +Support: VÄSTERBRON Iffy Orbit

EVA WEEL SKRAM

Tromsø-bandet The Modern Times leverer energisk og catchy rock med klare inspirasjoner fra band som Pixies og Strokes. Bandet er kjent for sine forrykende liveshow og lager fengende indierock med en snert av garasje og punk. De har skikkelig vind i seilene, og spilte blant annet på Øyafestivalen i sommer. Västerbron fra Sverige disker opp med noise pop godt blandet med melodisk punk. I 2014 kom debutalbumet «Idiotologi», som raskt ble en undergrunnsfavoritt, og bandet smeller alltid til med energiske konserter i toppklasse!

Eva Weel Skram har virkelig etablert seg i det virkelige toppsjiktet i norsk musikkliv. På samvittigheten har hun blant annet to utsolgte hus i Operaen i Oslo og en drøss med festival-opptredener. Fjoråret ble toppet med tittellåten «Selmas Sang» til NRKs nye juleklassiker «Snøfall», som ble meget populær i de tusen hjem. Med seg på turné i høst har hun helt nye låter fra sitt første norskspråklige album som er under innspilling nå, i tillegg til utvalgte låter fra Hver gang vi møtes, gamle hits ikledd nye drakter og en og annen overraskelse.


RF / Lørdag 14.10 / kr. 350 / 18 år

JD / Lørdag 14.10 / kr. 365 / 18 år

THE DREAM SYNDICATE The Dream Syndicate ga ut fire sterke studioalbum i perioden 1982 til 1988, og var et av tiårets mest innflytelsesrike band, med en trofast og hengiven fanskare i Norge. Sammen med band som R.E.M., Violent Femmes, Green on Red, The Bangles og The Cramps, var de del av Los Angeles-scenen som gikk under samlebetegnelsen Paisley Underground. Bandet gjenoppstod i 2012 i anledning deres 30-årsjubileum, og teller i dag Steve Wynn, trommeslager Dennis Duck, bassist Mark Walton og gitarist Jason Victor. RF / Søndag 15.10 / kr. 320 / 18 år

IQ

ERIK & KRISS

Til tross for at Southampton-baserte IQ aldri har fått et kommersielt gjennombrudd, solgte de ut John Dee i 2016, og skal man dømme tilbakemeldingene, var dette en av fjorårets aller beste konsertopplevelser. Historien til IQ går helt tilbake til 1976 da gitarist Mike Holmes og vokalist Peter Nicholls møttes med en felles interesse: Genesis. Sammen dannet de bandet The Lens som i 1981 skulle bli IQ. Siden har det vært store utskiftninger, men kjernen bærer fortsatt fanen med hele elleve plater i diskogafien. Sist ut var kritikerroste «The Road Of Bones» fra 2014.

Erik & Kriss anses av mange som poprap’ens fedre her til lands, og er kjent for elektrisk stemning på sine energiske konserter. For første gang på seks år, setter de opp konsert i Oslo i egen regi – og lover et spektakulært show! Hitsinglene kommer som perler på en snor under konserten på Sentrum Scene. Rapduoen står bak låter som «Den låta», «Dra tilbake», «Det e’kke meg det er deg», «Puls» og «Ølbriller». De leverer forrykende liveshow, og de feststemte konsertene har vært forsterket med liveband siden 2009.

RF / Mandag 16.10 / kr 340 / 18 år

Strømløst:

CMA SONGWRITER SERIES Brandy Clark / Angaleena Presley

/ Michael Tyler / Levi Hummon / Marcus Hummon

CMA, Country Music Association, tar suksessen CMA Songwriter Series til Europa for en håndfull utvalgte konserter. Dette er et konsept som CMA utviklet i USA, og nå skal presenteres for et europeisk publikum. To store London-show solgte nylig kjapt ut. Sukessformelen er slik at et utvalg artister/ låtskrivere fremfører låter, samt forteller om hvordan sangene ble til. I Oslo er de fem artistene vi blir nærmere kjent med Brandy Clark, Angaleena Presley, Michael Tyler, Levi Hummon og Marcus Hummon.

SS / Lørdag 14.10 / kr. 390 / 18 år

AIRBOURNE

support: Desecrator Let there be Australian rock! Airbourne har siden starten i 2003 høstet stor internasjonal suksess og toppet lister i hjemlandet, USA og Europa. De er et velrenommert liveband som har turnert verden rundt, og vært support for storheter som The Rolling Stones. Sist de besøkte oss var med en heidundrende konsert på Rockefeller i 2013. Tidligere i år gjorde de Tons Of Rock og vi gleder oss stort til ny konsert på intim rockescene med brødrene O’Keeffe & Co!

JD / Mandag 16.10 / kr. 225 / 18 år

ODDISEE & GOOD COMPNY support: Olivier St. Louis Eminent hiphop-soul fra den sudanskamerikanske rapperen/produsenten Oddisee. «The Iceberg» er hans 11. soloutgivelse, i tillegg til en rekke mixtapes og singler. Oddisee inkorporerer her en neo-soul-vibb til sin allerede eklektiske og dekorative hiphoppalett. Ikke overraskende har Oddisee uttalt at hans inspirasjonskilder er artister som A Tribe Called Quest, De La Soul, The Roots og Mos Def. Med seg på scenen har Oddisee med seg sitt faste liveband Good Compny som blir sammenlignet med The Roots, og har jobbet med Chaka Khan, Hudson Mohawk, Quincy Jones og Aretha Franklin.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


JD / Tirsdag 17.10 / kr. 250 / 18 år

RF / Onsdag 18.10 / kr. 200 - 160 (student)

JD / Onsdag 18.10 / kr. 225 / 18 år

BOKBADET:

THE MOUNTAIN GOATS Kulthelt, lo-fi-legende og en av rockens store ordsmeder John Darnielle og hans The Mountain Goats er klar for John Dees 20-årsjubileum. Rockens beste historieforteller? Det var tittelen på en egen programpost under Kapittel (Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet) for et par år siden, som tok for seg amerikanske sanglyrikere, med fascinasjonen for nettopp John Darnielle som utgangspunkt. Siden 1991 har han skjenket et stadig større publikum over 600 sanger fordelt på 15 album, i tillegg til en rekke kassetter og singler. SS / Onsdag 18.10 / / kr. 495 / 18 år

Roy Jacobsen / Lars Saabye Christensen aNNE GROSVOLD musikalsk gjest: vokalgruppen pust Bokbadet er tilbake med dybdeintervjuer med to av våre mest populære forfattere, Roy Jacobsen og Lars Saabye Christensen. Forfatterne blir som vanlig intervjuet av «dronningen av den gode samtale», bademester Anne Grosvold. Jacobsen er som første norske forfatter nominert til The Man Booker International Prize, og bøkene hans er oversatt til 31 språk. Saabye Christensen kommer i høst med «Byens spor» – en klassisk Saabye-roman fra etterkrigstidens Fagerborg. Musikalske gjester er den kritikerroste vokalgruppen PUST som er aktuell med sitt femte album i høst. Programstart kl. 19.45. NB! Unummererte sitteplasser. RF / Torsdag 19.10 / kr. 350 / 18 år

LORDE

TØNES

Lorde gjør sin aller første konsert i Norge på Sentrum Scene! I en alder av 16 år albumdebuterte Lorde med «Pure Heroine», til fantastiske tilbakemeldinger fra både publikum og presse. Albumet vant to Grammys, inkludert den høytstående prisen for beste album – og toppet musikklister i over 20 land. Hitsinglene «Royals», «Tennis Court» og «Team» har over 800 millioner avspillinger på Spotify, og førstnevnte gjorde Lorde til tidenes yngste soloartist til å ha en låt på Billboard Hot 100. Nå har har Lorde blitt 20 år gammel og talentet har vokst i takt med alderen.

Tønes med nytt album og konsert på Rockefeller! Tønes følger opp ep-en «Ikkje Mogna» med høstalbumet «Sesong Fire». Fortsatt umiskjennelig Tønes. Mollstemt, nært, vittig og muligens litt mer alvorlig. Uansett er det fortsatt små observasjoner på Haua-dialekt. Det handler om utfordringer i landbruket, om de små tingene som gjør at vi både husker og ignorerer hverandre og om tilstelninger med ulike grader av suksess. Denne gangen har Frank Tønnesen med seg et nystrøket band bestående av Anne Lise Frøkedal, Erlend Egeberg-Aasland, Gaute Tengesdal og Arne Andersen.

JACOB BANKS Det britiske soul-/pophåpet – og Seebsamarbeidspartner – Jacob Banks med konsert under John Dees 20-årsjubileum. Banks debuterte i 2013 med den kritikerroste ep-en «The Monologue», som førte han ut på veien med artister som Emeli Sandé og Alicia Keys. Her hjemme er Banks kanskje mest kjent for fjorårets samarbeid med norske Seeb på hiten «What Do You Love», som gikk helt til 2. plass på VG-lista. Musikken hans er også brukt i tv-serien som «Suits» og «Blacklist» og i FIFA 15. Nigeria-fødte Banks’ soulmusikk er både kompromissløst ærlig og samtidig dramatisk. JD / Torsdag 19.10 / kr. 315 / 18 år

MANDO DIAO

Support: Longfield & Super Skeleton Mando Diao er tilbake med nytt tilbaketil-fremtiden-album – og på veien igjen som en av headlinerne under John Dees 20-årsjubileum! Mando Diao er et av Sveriges aller største rockeband, og et av de mest mangefasetterte og minst forutsigbare. De har alltid gått egne veier og fulgt sin egen kunstneriske visjon. Deres 15-årige, unike platekarriere har brakt dem fra rock til folkemusikk, elektronisk synthbasert pop og tilbake igjen til rock. Ifølge bandet selv har den mest utfordrende perioden i deres karriere nå resultert i deres kanskje beste album. «Good Times» er et manifest over kjærlighet og vennskap i mørke tider.


SS / Torsdag 19.10 / kr. 450 / 18 år

OLE EDVARD ANTONSEN

Tour de Force – jubileumskonsert Ole Edvard Antonsen feirer trippelt albumjubileum med stor festkonsert på Sentrum Scene, med blant andre Frode Alnæs og Torstein Flakne som gjesteartister. Tre av Antonsens album har jubileum i år, og det blir repertoar fra alle disse denne kvelden, med hovedvekt på 25-årsjubilanten «Tour De Force». Albumklassikeren vant Spellemannprisen 1992 i åpen klasse, solgte mer enn 150.000 eksemplarer, toppet VGlista, fikk terningkast 6 i samme avis, og Antonsen ble kåret til Årets artist i Dagbladet det året. JD / Fredag 20.10 / kr. 290 / 18 år

20th Anniversary Concert:

COME TASTE THE BAND

feat. BERNIE MARSDEN & DOOGIE WHITE – Celebrating Deep Purple, Whitesnake & Rainbow Long live rock ‘n’ roll! Come Taste the Band feirer 20 år og tar med seg Bernie Marsden fra Whitesnake og Doogie White fra Rainbow for å lage en drømmekveld for fans av klassisk hardrock, med alle de store låtene fra Deep Purple, Whitesnake og Rainbow. Marsden er en av grunnleggerne av Whitesnake og en stjernegitarist med fantastisk meloditeft og bluesrocken som base. Sammen med David Coverdale skrev han klassikere som «Fool For Your Loving», «Walking in the Shadow of the Blues» og låta som toppet Billboard i USA, «Here I Go Again». Doogie White har sunget med Rainbow og er fast vokalist for Michael Schenker i MSG.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


SS / Fredag 20.10 / kr. 320 (Galleri – fri alder–Hovedsal – 18 år)

MACHINE GUN KELLY The 27 Tour Cleveland-rapperen Machine Gun Kelly er kjent for å levere harde linjer med lynets hastighet, men har den siste tiden overrasket med en mykere side. Blant annet har han fått en kjempehit med singelen «Bad Things» sammen med tidligere Fifth Harmonymedlem Camila Cabello. Låta resulterte i hans første topp ti-plassering, har solgt over 4,5 milllioner verden over – og er å finne på det rykende ferske albumet «bloom». MGK bidrar også på Little Mix’ siste single «No More Sad Songs». SS / Lørdag 21.10 / kr. 320 / 18 år

RF / Lørdag 21.10 / kr. 250 / 18 år

JULIE BERGAN

BLOOD COMMAND + ONDT BLOD

Julie Bergan myrdet Findings og Slottsfjell tidligere i år – nå står Rockefeller for tur! Med sin kraftfulle og særegne stemme, kombinert med låtskrivertalent og enorme mengder sjarm og energi på scenen, har hun tatt sjumilssteg mot den internasjonale stjernehimmelen: Bangeren «Arigato» til topps på hitlistene og 110 millioner avspillinger på låtene sine. Hun headlinet VG-lista Topp 20 for 60 000 tilskuere, varmet opp for Justin Bieber og var på egen turné i Norge og Sverige. Hun gjorde en utrolig opptreden under P3 Gull, der hun var nominert til to kategorier – og ble nominert «Årets Låt» under Spellemannprisen, der hun leverte nok en forrykende opptreden i beste sendetid.

Norges to beste punk-/hardcoreband på én kveld! ««Cult Drugs» består altså av medrivende, melodiøs hardcore, basert rundt gjennomgående god riffing og Ljones hyperaktive vokal, backet av grove, pulserende basslinjer, og svært kompetent tromming,» skrev Aftenposten om det ferske albumet til Blood Command. Siden forrige album har bergensbandet byttet vokalist, uten å miste et gram pondus. Etter å ha høstet toppkritikker for debutplata «Finnmark», har Ondt Blod virkelig hamret fast sin plass det absolutte toppsjiktet av norsk rock. Med breibeint hardcore og varme refrenger har Ondt Blod tatt steget opp av undergrunnen.

RF / Søndag 22.10 / kr. 450/360 (OBOS) / 18 år

ÅSE KLEVELAND KAKKMADDAFAKKA Nytt år, nytt show, ny musikk – en gledens tid for fans av Kakkmaddafakka! Et av Norges aller beste liveband, blir de gjerne kalt. En skjult hemmelighet for tabloide musikkjournalister, men bergensgruppen Kakkmaddafakka har fylt konsertlokaler over hele verden i drøye ti år. Fanskaren deres er enorm. Spesielt i Mexico og Tyskland har bandet sett stor suksess, men også sydligere land har sansen for vestlandsgjengen. Spania og Frankrike er også hyppige stopp når Kakkmaddafakka er ute og reiser, og senest i fjor ble Sør-Amerika lagt for deres føtter.

JD / Lørdag 21.10 / kr. 250 / 18 år

En musikalsk reise med Åse Kleveland, fra 1965 til 2017! Den musikalske bredden har vært Åse Klevelands adelsmerke siden hun som 16-åring platedebuterte og markerte seg på Ti i skuddet-listene, med «A Hard Rain’s A-gonna Fall» av Bob Dylan. Nå utfordrer hun seg selv på nytt, og lover «minst 25% mer Åse Kleveland» i sjangerbredde og uttrykk. Fra Händel, Dylan og Grand Prix til Ballade, David Bowie og nye låter. Med seg på denne konserten har hun et musikalsk stjernelag av et band. Hun har tidligere deltatt i juleshow med Penthouse Playboys for utsolgte hus på Rockefeller, med høy glamfaktor og rock’n’roll – og ikke minst briljert på Hver gang vi møtes på TV2.

JD / Søndag 22.10 / kr. 265 / 18 år

THY ART IS MURDER

special guests: After The Burial Oceano / Justice For The Damned Australske Thy Art Is Murder varmet opp for sine landsmenn i Parkway Drive på Rockefeller i fjor – og er nå tilbake som headliner på egen turné og del av John Dees 20-årsjubileum. Deathcore-bandet fra Sydney, som har holdt det gående i et drøyt tiår, slapp i 2011 sitt debutalbum «The Adversery». Bandet beveger seg i bekmørke korridorer både musikalsk og tekstmessig, der de tar opp sin misnøye med mange aspekter ved det moderne liv; politisk, religiøst, sosialt og miljømessig. Musikken gir assosiasjoner til tekniske ledestjerner som The Black Dahlia Murder, Behemoths sorte storhet og grooven til Cannibal Corpse.


RF / tirsdag 24.10 / kr. 350 / 18 år

rf / mandag 23.10 / kr. 350 / 18 år

papa ROACH

ÁSGEIR

HANNE HUKKELBERG

Bare 21 år gammel ble Ásgeir en sensasjon hjemme på Island med plata «Dyrd í dauðathogn». Hans nydelige låter og de uvanlige tekstene, de fleste skrevet av hans 72 år gamle far, fanget publikum verden over – og plata ble landets mestselgende debut. Han gjorde også en engelsk versjon («In the Silence»), tekstmessig hjulpet av John Grant. Tidligere i år kom den etterlengtede oppfølgeren «Afterglow», og fremdeles byr han på melankolsk folkpop tilsatt gode doser elektronikk. Live stiller han denne gang med seksmannsband som inkluderer keyboardist. Han lover å levere et mer kraftfullt uttrykk, der sangene fra debutalbumet også kommer i nye arrangementer.

Hanne Hukkelberg er endelig tilbake med nytt og etterlengtet album, inspirert av rytmiske sjangre nærmere elektronika og hiphop – og med gjester som Ingrid Helene Håvik fra Highasakite og Emilie Nicolas. «As fearless as Björk and Bat for Lashes, she has fashioned another masterpiece,» skrev Sunday Times om Hukkelbergs forrige album. Hun har levert kvalitetsmusikk til musikkelskere over hele verden i en årrekke, og mestret kunsten å bevege seg sømløst mellom sjangere med sin helt personlige sound. Hun har turnert med vennene i Wilco, bidratt med «Lucy» i samarbeid med Disney til storfilmen Prins Caspian i Narnia Chronicles, samt mottatt Spellemannprisen i Åpen Klasse for albumet «Rykestrasse 68».

support: gordi

Crooked teeth tour California-bandet Papa Roach er aktuelle med sitt niende album «Crooked Teeth», 20 år etter debuten! Nu metal-bandet har solgt over 20 millioner album på verdensbasis, og «Help», den første singelen fra det nye albumet, toppet Billboards Mainstream Rock Songs-liste i vår. «Sentrum Scene er utsolgt og jeg blir møtt av en vegg med høy partyfaktor. Festen er nemlig allerede i gang … Med Jacoby Shaddix i spissen, kan det ikke bli annet enn en energisk opplevelse … Låter som Warrior og Hollywood Whore bidrar til ytterligere utskeielser,» skrev Metal Hammer forrige gang bandet besøkte oss. SS / Tirsdag 24.10 / kr. 450 / 18 år

JD / Onsdag 25.10 / kr. 265 / 18 år

DWEEZIL ZAPPA PLAYS WHATEVER THE F@%K HE WANTS! 50 years of Frank!

JD / Tirsdag 24.10 / kr. 250 / 18 år

SS / Onsdag 25.10 / kr. 495 / 18 år

RISE AGAINST

Dweezil Zappa er tilbake på Sentrum Scene for å feire sin fars 50-årsjubileum – med å spille whatever the f@%k he wants! Frank Zappa har hatt en uvurderlig betydning for populærmusikken og etter hans død i 1993 har sønnen Dweezil turnert med sin fars musikk for å få den frem til nye generasjoner musikkinteresserte – og selvsagt også til gamle fans. Frank debuterte i 1966 med The Mothers of Invention og albumet «Freak Out!» Dweezil har solgt ut Sentrum Scene en rekke ganger, og konsertene er alltid en begivenhet preget av skyhøy kvalitet og god stemning.

SHINING Energi. Svette. Aggresjon. Alt utført med klinisk musikalsk presisjon. Vi snakker selvsagt om Shining. New York Times har kalt Shining «... a study in coordinated whiplash» – og Shinings svartjazz med Jørgen Munkebys intense saksofon i front har i snart 20 år rystet publikum i inn- og utland. Bandet fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med albumet «Blackjazz» i 2010. Med dette skapte bandet nærmest sin egen sjanger i skjæringspunktet mellom jazz og metal.

special guests: Sleeping With Sirens Punkrockerne fra Chicago slapp sitt nye album «Wolves» i sommer. Sist de var her i 2015 solgte de ut samme sted. «Publikum virker tilfreds, og utslått etter utblåsningen. Nå er det bare å vente i spenning på om Rise Against tar turen til Norge igjen, for dette vil vi ta del i en gang til!» skrev Metal Hammer etter forrige besøk – og nå får altså de og fansen ønsket sitt oppfylt. Rise Against har opparbeidet seg en gedigen og dedikert fanskare i løpet av sine 18 år på veien, og regnes for å være et av de mest innflytelsesrike bandene innen sjangeren.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


Blueshelter av nasjonalt og internasjonalt kaliber preger høstprogrammet, toppet av to av headlinerne fra årets bluesfestivalen i Notodden. Little Steven og Beth Hart kan begge nå oppleves i klubbformat på våre scener. To av landets og sjangerens mest populære og folkekjære artister kommer til oss i november. En annen amerikansk Notoddenkjenning, Jonny Lang, spilte på festivalen i 2012. Nå gjør han sin aller første klubbkonsert og oslojobb på Rockefeller. I tillegg samles «hele» det norske bluesmiljøet til til med en heidundrende fest i anledning av at Norsk Bluesunion og musikkmagasinet Bluesnews fyller 20 år. På scene står Rick Estrin & The Nightcats feat. Kid Andersen med en rekke gjester, som Knut Reiersrud, Adam Douglas, Heidi Solheim, Stina Stenerud og Hans Bollandsås.

JD / Torsdag 26.10 / kr. 200 / 18 år

GREAT NEWS Deilig powerpop fra Bergen! Great News slapp nettopp «Wunderfault», en forsmak på debutplata som kommer 13. oktober. Trioen har levert noen legendariske konserter, blant annet på by:Larm, Bergenfest og Øyafestivalen. På scenen utstråler de naiv positivitet, og til tross for at bandet kommer fra det notorisk regnfylte Bergen, skinner solstrålene gjennom låtene og lar tankene drive tilbake til søvnløse sommernetter. De har vært listet på radio med knallåter som «Diamonds», «Special Place», «Falling», «Secrets» og «Love Her» – som Jørgen Hegstad i P3 kalte «en gnistrende liten fuzzperle med hint av både garasje, psykedelia og powerpop.»

ss / Torsdag 26.10 / kr. 420 / 18 år

TOWER OF POWER I snart 50 år har Tower of Powers hete sammensmeltning av soul, jazz, funk og rock sørget for utsolgte hus og svette dansegulv på konsertarenaer verden over. Neste år har bandet 50-årsjubileum. Bandet, etablert i California i 1968, har spilt på Rockefeller over 20 ganger (!) og alltid fylt huset. Nå er det snart fem år siden sist, så deres trofaste fanskare ser nok med lengsel frem til en ny kveld med følgende suksessoppskrift: En av verdens mest legendariske blåserekker, en rytmeseksjon som groover som få andre, og fantastiske vokalister – fremdeles med grunnleggerne Emilio Castillo og Stephen «Doc» Kupka i front.

RF / Fredag 27.10 / kr. 300 / 18 år

STORE P Store P satte skapet ettertrykkelig på plass på Rockefeller under by:Larm i år. Dagbladet skrev: «Store P ga oss lærebokeksempelet på en vellykket rapkonsert ... «Vi esje herfra» droppes til kollektivt gisp og full allsang. For en jævla perle den er! Og selv om vi ikke har lyst til å forlate Store P sin koselige sjarmøretappe, hever «Vikje være i din verden» støynivået ytterligere, mens gulvet gynger under oss.» Solodebuten «Regnmannen» slo gjennom støyen som en fløyelsmyk knyttneve i 2014. Det etterlengtede oppfølgeralbumet «Rommet» ventes til høsten, og det er bare å gjøre seg klar til å bli smeltet av Store Ps unikt smakfulle sound med melodisk hiphop, synth, sub og space.


JD / Fredag 27.10 / kr. 250 / 18 år

SS / Fredag 27.10 / kr. 350 / 18 år

SUPERSUCKERS

KRISTIAN KRISTENSEN

Tucson, Arizona, året 1988: Tre rufsete high school-rockere finner hverandre og starter opp bandet Black Supersuckers – hentet fra et heller tvilsomt pornoblad. Etter endt skolestart får gutta akutt behov for klimaskifte og flytter til ny by med et stadig voksende musikkmiljø; Seattle. Bandnavnet kortes ned til Supersuckers og resten er historie. Fremdels spiller de sin bastardiserte blandingsform av rockabilly, melodisk punkrock og bredbeint ballerock. Tonnevis med attitude, vegger med vrenggitar, ølglasset holdt langt over hodet og god stemning herfra til nachspielet på rockelåven.

Kristian Kristensen har på kort tid etablert seg som en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her til lands. Han fylte Rockefeller to ganger i fjor, og er nå klar for Sentrum Scene! Publikum har varmt og kjærlig omfavnet låter som «Kan du lære mæ?», «Varm» og «Du som snakke» – og gjort dem til store hits. Kristensen ser på seg selv som en singer-songwriter, som er inspirert av blant annet indie, folk, pop og elektronika. hans karakteristiske stemme og flotte falsett, en stemme så uttrykksfull og særpreget at det er nettopp slik han oftest beskrives; som han med stemmen. SS / Lørdag 28.10 / kr. 375 / 18 år

JD / Lørdag 28.10 / kr. 225 / 18 år

NICO & VINZ

DEPRESNO dePresno har spilt på festivaler som by:Larm, Eurosonic, The Great Escape samt vært på europaturné med AURORA og Bear’s Den. Fjoråret ble toppet på P3 Gull, da dePresno overrasket Astrid S live på direkten under hennes akustiske fremførelse av «Hurts So Good». Debutalbum slippes til høsten!

RF / Lørdag 28.10 / kr. 420 / 18 år

CC COWBOYS CC Cowboys har nok en gang solgt ut Rockefeller, og nok en gang bevist sin formidable popularitet. Magnus Grønneberg og kompani slapp to nye låter i vår, «Hun er Havet» og «Gudinner», som en forsmak på det nye albumet som kommer i november. CC Cowboys har i over 25 år vært garantister for norsk rock av ypperste kvalitet. De har oppnådd en rekke utmerkelser, gull- og platinatrofeer, tusenvis av spillejobber og har en imponerende rekke hits på samvittigheten. Bandets foreløpig siste studioplate, «Til det blir dag» fra 2015, fikk femmere i Dagbladet og Dagsavisen: «Blir bare bedre». Dette blir den eneste Oslokonserten bandet gjør i 2017! RF / Søndag 29.10 / kr. 265 / 18 år

DUA LIPA

support: six60

The Self-Titled Tour

Nico & Vinz er tilbake på Sentrum Scene etter utsolgt hus i fjor – og aktuell med singelen «Intrigued», som har fått skamros av anmelderne. Suksessduoen ble verdensberømte da «Am I Wrong» herjet hitlistene i 2014, og de har siden fortsatt å levere hit på hit. «Am I Wrong» nådde førsteplass i Storbritannia, fjerdeplass i USA, var på lista i over 100 land, deriblant på Topp 10 i 20 land. De har turnert verden over og samarbeidet med en rekke kjente stjerner som Bebe Rexha og Kid Ink. De har også opptrådt på en rekke av de store amerikanske talkshowene, som Late Show, The Ellen Degeneres Show og Jimmy Fallon.

Stjerneskuddet Dua Lipa er klar for Rockefeller-konsert! I august gikk hun til topps på de britiske hitlistene med «New Rules». Den britiske sangeren startet karrieren allerede som 14-åring ved å covre kjente artister på YouTube. I 2015 signerte hun med Warner, og kort tid etter slapp hun sin første singel. Den 21 år gamle artisten har siden da blitt en braksuksess med hitsingler som «Be The One», «Hotter Than Hell» og «Scared to Be Lonely» (med Martin Garrix), og hylles for sin kreative blanding av moderne hiphop, klassisk soul og pop. Singlene hennes er allerede remikset av Miguel, Matoma og Jamie XX.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


SS / Søndag 29.10 / kr. 420 18 år hovedsal / fri alder galleri

RF / Mandag 30.10 / kr. 370 / 18 år

RF / Tirsdag 31.10 / kr. 350 / 18 år

JONNY LANG

BRYSON TILLER

support: SZA

Dette blir Brysons andre headlinerturné – den forrige solgte ut alle 47 datoer i både USA og Europa, inkludert Sentrum Scene i fjor. Tillers debutalbum har per i dag 2,1 milliarder avspillinger i hjemlandet, og han fortsetter å trollbinde fans verden over med «True To Self». Albumet gikk rett inn på førsteplass på Billboard, og Variety kalte albumet «one of the biggest records of the summer, if not the year.» På den europeiske delen av turneen har han med seg SZA, som nylig slapp sitt album «Ctrl», som fikk kjempekritikker og landet en tredjeplass på Billboard. JD / Tirsdag 31.10 / kr. 250 / 18 år

support: jonas aasen & the wranglers Den unge, norskættede bluesstjernen og -veteranen Jonny Lang kommer for aller første gang til Oslo! Dette er også Langs første klubbkonsert i Norge, etter tidligere å ha spilt på bluesfestivalene på Notodden og Skånevik. Det er vanskelig å forestille seg at 36-årige Jonny Lang – som egentlig heter Jon Gordon Langseth – allerede har hatt en suksessrik karriere i to tiår. Lettere å forstå når man vet at han solgte til sin første platina og turnerte med The Rolling Stones allerede som 15-åring. Allerede debuten åpenbarte et talent utenom det vanlige. Gjennom seks fantastiske album har den Grammyhøstende artisten fått et rykte som en av sjangerens beste gitarister og liveartister, nå sist rykende ferske «Signs». ss / Tirsdag 31.10 / 250-200 (student) / 18 år

Oslo World 2017:

CALYPSO ROSE

– Opening Concert

Oslo World Music Festival åpner årets festival med calypsoens førstedame, nemlig pionéren Calypso Rose. Med en stor dose overbevisende driv og livsgnist får hun fremdeles dansegulv over hele verden til å riste, selv etter 53 år som artist! Du kan ikke gå glipp av denne fantastiske åpningskonserten! RF / Onsdag 1.11 / KR. 350 / 18 år

Stjernemøter

dan brown KEN FOLLETT Programleder: LETHAL BIZZLE Lethal Bizzle gjorde en enorm figur da han varmet opp for Stormzy på Rockefeller i mai. Nå er den britiske grimeartisten tilbake med egen headliner-konsert. I løpet av karrieren har Lethal Bizzle eksperimentert med å blande mainstream listemusikk med grime, noe som har ført til en rekke topp 40-hits: «Pow! (Forward)», «Fester Skank», «Rari WorkOut», «The Drop», «Pow 2011» og «Party Right». Han slapp nylig «I Win», et samarbeid med Skepta (som også gjorde suksess på Rockefeller i fjor) – hentet fra ep-en med den selvironiske tittelen «You’ll Never Make A Million From Grime EP.»

Asbjørn Slettemark Høstens største bokarrangement: Dan Brown for første gang i Norge! 3. oktober er det verdenslansering av Browns nye spenningsroman «Opprinnelse», fire år etter hans siste suksessroman «Inferno». «Opprinnelse» er en storslagen, moderne thriller, der Brown vever forskning, religion og historie sammen med revolusjonerende, ny teknologi. Browns bestselger «Da Vincikoden» er en av historiens mestselgende bøker, og han fortsetter med å skape nye suksesser. På verdensbasis er det trykket over 200 millioner eksemplarer av Dan Browns bøker, og de er oversatt til 56 språk. I Norge er opplaget på utrolige 1,3 millioner bøker. NB! Unummererte sitteplasser.

Oslo World 2017:

SEUN KUTI & EGYPT ‘80

Seun Kuti er den yngste sønnen til Fela Kuti, og leder i dag et av hans viktigste band, Egypt 80. Hele verden fikk opp øynene for afrikansk musikk gjennom den legendariske afrobeat-pioneren Fela Kuti. Afrobeat var en musikksjanger Kuti selv skapte, og som lever i beste velgående den dag i dag. En kompleks og rytmisk avart av jazz, funk og psykedelisk rock basert rundt tradisjonelle vest-afrikanske melodier og rytmer.


JD / Torsdag 2.11 / kr. 200 / 18 år

JD / Fredag 3.11 / kr. 350 / 18 år

PHLAKE Danske Phlake tok hjemlandet med storm med debutalbumet «Slush Hours» i fjor, og er nå i ferd med å legge Norge og resten av verden for sine føtter. Siden duoens første låter på Soundcloud i 2015, har det gått i rekordfart til toppen av hitlister og utsolgte konsertarenaer i hjemlandet. Den største hiten «Angel Zoo» ble kveldens store vinner under Danish Music Awards i fjor hvor de stakk av med hele fem av syv mulige priser. Med sin lekre miks av hiphop og smooth R&B har de i år gitt ut singlene «Ouch» og «Chunks». RF/ Lørdag 4.11 / kr. 290 / 18 år

COLLIE BUDDZ

TERJE SPORSEM: «RELIGION»

Collie Buddz, en av vår tids mest populære reggaeartister, kom tidligere i år med sitt nye album «Good Life». Han har lenge dominert sjangeren og har allerede rukket å samarbeide med alt fra Snoop Dog til Beyonce, og blitt remikset av Busta Rhymes. Med sin blanding av dancehall og hiphop slo han for alvor gjennom med låta «Come Around», som toppet listene i både England og Jamaica. I 2007 gikk hans selvtitulerte debutalbum til topps på Billboards reggae-liste. Buddz er ikke minst kjent for sine fantastiske konserter, og har spilt på festivaler som Lollapalooza og Summer Jam.

Terje Sporsems suksessforestilling «Religion»! Standup-showet tar for seg et av de morsomste – men også mest ømfintlige – temaene som finnes, nemlig religion. Etter flere års søken som ungdom fikk Terje aldri svar fra Gud, og ga til slutt opp. Siden den gang har han latt seg forundre og fascinere av mennesker som mener de har fått svar og som vier livet sitt til skrifter i en bok. Hva får en gjeng trøndere til å konvertere til islam og reise til Syria for å kjempe med IS? Hvorfor protesterte ingen da Abraham ville omskjære alle? Var Moses helt tilregnelig? Og hvorfor ønsket ikke Muhammed å bli avbildet?

JD / Lørdag 4.11 / kr. 300 / 18 år

MIKHAEL PASKALEV

SS / Fredag 3.11 / kr. 375 / 18 år

SS/ Lørdag 4.11 / kr. 325 / 18 år

THE QUIREBOYS

support: strange hellos

Mikhael Paskalev gjorde sitt inntog dansende i underbuksa til tonene av megahiten «I Spy» – og det kritikerroste debutalbumet ble nominert til Spellemannpris. Paskalev har turnert i hele Europa, USA og Australia – og inntok i år hovedscenen på Øyafestivalen. Han hatt en av de mest spilte låtene på Australias viktigste radiokanal (Triple J), og musikken har figurert i en rekke filmer, serier og reklamer verden over. Dagen før årets Øya ble Paskalevs svært etterlengtede andrealbum sluppet, med den uforskammet fengende førstesingelen «Witness», som har gått sin seiersgang på radio. De dansbare nye låtene er bevist å fungere fantastisk bra på scenen!

special guests: The Cruel Intentions + Souls of Tide Jonatan Gray, eller Spike som alle kaller ham, er en av rockens aller fremste frontmenn og vokalister. Gjennom sitt band The Quireboys har Spike tilhørt den ypperste rocke-eliten siden slutten av 80-tallet. Quireboys spiller en blanding av rock, bluesrock og glam metal. De kommer til Oslo med kofferten full av forrykende sanger, som skal få i gang blodpumpa til de fleste. Deres første album «A Bit of What You Fancy» gikk rett inn på 2. plass på de britiske hitlistene, og i årene som fulgte turnerte de verden rundt med band som The Rolling Stones, Bon Jovi og Guns’n’Roses.

FUTURE ISLANDS Det strålende synthpopbandet Future Islands med etterlengtet norgeskonsert! Bandet fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 2014 etter frontfigur Sam Herrings nydelige og småeksentriske dansing under en opptreden hos David Letterman. Future Islands solgte ut Revolver i 2012 og Parkteatret to år etter. I 2015 var de tilbake i Norge, denne gangen på Øyafestivalen. I 2014 slapp de albumet «Singles» som mottok strålende kritikk over hele linja, med låten «Seasons (Waiting On You)» som ga dem et definitivt gjennombrudd.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


RF / Søndag 5.11 / kr. 350 / 18 år

JD / Søndag 5.11 / kr. 225 / 18 år

JD / Mandag 6.11 / kr. 250 / 18 år

ANATHEMA

special guests: ALCEST Liverpool-sekstetten Anathema startet i 1990 som pionerer på doom-/gothmetal-scenen og var assosierte med band som My Dying Bride og Cathedral – men siden det har de beveget seg mot nytt territorium innenfor melodisk, mørk og storslått atmosfærisk rock. Bandet kom med albumet «The Optimist» i sommer. Denne gangen er paletten mørkere, og musikalsk beveger de seg fra gitardreven postrock via filmatisk jazz noir til smart electronica. De franske blackgaze-pionerene Alcest har med utgivelser som «Le Secret» og «Souvenirs d’un autre monde» mer eller mindre grunnlagt sjangeren «post black metal shoegaze», eller såkalt «blackgaze». SS / Mandag 6.1 1–tirsdag 7.11 / kr. 490/560 / 18 år

MOSTACK MoStack, Nord-Londons kommende grimestjerne, holder hypen gående og slapp sin andre mixtape «High Street Kid» i sommer, inneholdende 10 låter med gjester som J Hus og Krept. MoStack har hatt suksess både med egne bangers som «Liar Liar», samarbeid med Tinie Tempah på «We Play No Games», J Spades på «Nobody» og Sneakbo på «Right Now», samt turné med Wretch 32. Den mystiske Londonrapperen gjennomfører sjelden intervjuer, og kjennetegnes på tracksuits, hoodies, hatter og solbriller. RF / Onsdag 8.11 / kr. 610 / 18 år

DANIEL ROMANO Kanadiske Daniel Romano er en strålende artist, poet og musiker. På det fabelaktige 2016-albumet «Mosey» sprengte han seg ut av americana-båsen og på «Modern Pressure» som kom tidligere i år flyttet han ytterligere grenser. Multi-instrumentalisten Romano eksperimenterer, kjenner ingen grenser og gjør det uventede. Men hele tiden med sin ufeilbare følelse for melodi og bærekraftig låtskriving i bunnen. Nyskaping er bra, men aldri på bekostning av låten. JD / Onsdag 8.11 / kr. 225 / 18 år

THE NATIONAL Mestermelankolikerne i The National gleder sine norske fans med konsert i klubbformat – og nytt album i september. Sist de spilte hos oss, for 10 år siden, ble de først satt opp på John Dee, men flyttet opp til Rockefeller på grunn av bra billettsalg etter gjennombruddet med «Boxer». The National er et suverent liveband. Sist de besøkte hovedstaden var under Øya i 2014, en konsert som fikk en sekser i VG: « Det oppleves helt forbanna sant og inderlig ekte ... Det er før han kræsjer hele Instagram med å løfte opp en liten gutt med The National-skjorte på skuldrene, og jublende løpe med ham foran scenen. Til slikt er det bare Berningers egne ord som fungerer, selve mantraet i den nifst intense og livsbejaende versjonen av «Terrible Love»: «It takes an ocean not to break.»

MADNESS Madness er tilbake på Rockefeller med ønskereprise etter fjorårets fantastiske jubileumskonsert! «Alt i alt var dette en stor konsert med kjempestemning, og jeg tror alle forlot salen med et smil om munnen!» skrev Musikknyheter, og ga 9 av 10 til konserten som var del av Rockefellers 30-årsjubileum. Dette var bandets første klubbkonsert siden de spilte på Chateau Neuf i 1980 – i tillegg til at de spilte på Øyafestivalen i 2009. Vokalist Suggs og resten av bandet er kjent for sine unike liveopptredener, og vil også denne gang by publikum på en kveld med massive hits! De står bak klassikere som «Our House», «House of Fun» og «Baggy Trousers».

KEVIN MORBY Egon Holstads kåret «Singing Saw» til det 5. beste albumet i 2016, og beskrev Morby slik: «I det ene øyeblikket crooner han som en anabol Richard Hawley, han kan høres ut som de slentrende og tungt begavede fyllebøttene i skotske Arab Strap, han flenger ut Velvet Underground-referanser som konfetti, og på «Black Flowers», som ikke er en cover av Chris Isaak, høres han ut som en ung Bob Dylan.» «City Music», Morbys fjerde album som kom tidligere i år, og er en samling låter der Morby har hentet inspirasjon gjennom storbynetter og -dager på tvers av Amerika.


RF / Torsdag 9.11 / kr. 395 / 18 år

THE SAVAGE ROSE Siden 1967 har danske The Savage Rose uredd ledet oss gjennom psykedelisk rock, jazz, klassisk og verdensmusikk – alltid med sin politiske bevissthet som bakteppe og med Annisettes særegne stemme i front. Bandet er fremdeles vitalt og de fikk kjempekritikker for albumet «Roots Of The Wasteland» i 2014. Politiken, Gaffa og B.T. ga albumet fem stjerner, og det samme gjorde Dagsavisen her hjemme. «Livsblues» kalte Berlingskes anmelder sjangeren som The Savage Rose har dyrket siden det selvtitulerte debutalbumet som kom i 1968.

hektisk høst for hiphop-, soul- og R&B-entusiastene

ss/ fredag 10.11–Lørdag 11.11 / kr. 350 / 18 år

JASON ISBELL AND THE 400 UNIT support: Tift Merritt Jason Isbell kommer tilbake til Oslo etter en maktdemonstrasjon på et utsolgt Sentrum Scene i 2016! I sommer slapp Isbell «The Nashville Sound», oppfølgeren til det dobbelt Grammy-vinnende albumet «Something More Than Free». Med på innspillingen hadde han med seg det mektige backingbandet The 400 Unit som også blir med på turneen. Isbell ble etter fjorårets konsert på Sentrum Scene sammenlignet med ingen ringere enn Bruce Springsteen i Dagbladet, som ga dem en fortjent sekser for den magiske opptredenen. Support for kvelden er americana-artisten Tift Merritt som nylig kom med sitt nydelige album «Stitch of the World».

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


JD / Fredag 10.11 / kr. 265 / 18 år

RF / Fredag 10.11 / utsolgt / 18 år

RF / Lørdag 11.11 / kr. 350–300 (NBU) / 18 år

BLUESJUBILEET

INGENTING Ingenting fra Sandnes albumdebuterte for 25 år siden og er nå en ekte rockeinstitusjon. Rockeband av dette formatet finnes ganske enkelt ikke lenger, verken lokalt eller nasjonalt. Dette er bandet som har lært regionens unge menn å banne. Ingenting sier selv at første gang de spilte på Folken i Stavanger var «en studie i hvor fulle det går an å være på en scene». Ingenting er et fengende og voldsomt velspillende liveband, og med slagere som «Liden», «HIV positiv», «Gje faen i det» og «Salg i dag» snakker vi garantert allsang og hæla i taket. JD / Lørdag 11.11 / kr. 225 / 18 år

(SANDY) ALEX G På (Sandy) Alex Gs nye album «Rocket» hopper han lett mellom lydcollager, countrypop og drømmende folk – og Bandcamp-yndlingen har selv også hoppet over på kredibelt plateselskap. «Rocket» er hans åttende fullengder, som følger opp en rekke jordnære mesterverk, mange av dem både spilt inn og gitt ut selv. Fra debuten «RACE» i 2010 bygde han opp et publikum gjennom en rekke DIY-utgivelser på Bandcamp. Men både 2015-utgivelsen «Beach Music» og «Rocket» er gitt ut på kredlabelen Domino – men han har samtidig beholdt mye av den hjemmesnekrede karakteren og personligheten fra de tidligere utgivelsene.

CEZINANDO Jubelåret fortsetter for Cezinando, og han solgte ut Rockefeller på én eneste dag! Med «Vi er perfekt men verden er ikke det» har han gjort nok en låt til allemannseie. Godt hjulpet av Skam har den fulgt opp store hits som «Botanisk Hage» og «Håper du har plass». Han er en rapper som skiller seg fra mengden – både i tekst, melodi og karakter. Han blir omtalt som en sann poet, og ble Årets tekstforfatter under Spellemann 2016 – hvor han også var nominert i kategoriene Årets urban og Årets album. Cezinando har markert seg som en enestående liveartist, og har tatt konsertgjengere landet over med storm med sine eksplosive liveshow. SS / Søndag 12.11 / kr. 480 / 18 år

THE WATERBOYS The Waterboys kan igjen oppleves på Sentrum Scene, to år etter at de fylte to hus til randen samme sted. Mike Scott og kompani har knapt aldri vært så innflytelsesrik, relevant og populær som nå, og en rekke artister proklamerer høylydt sin beundring for dem. Bandet ble dannet i 1983, og ga ut sitt selvtitulerte debutalbum samme år. De slo for alvor gjennom med det storslåtte rock-eposet «This Is The Sea» i 1985, og ble spådd å følge i sporene til U2 som et av de store rockebandene på de britiske øyer. Men Scott har alltid valgt å gå sine egne veier, og de overrasket med å gå i en mye mer folkinspirert retning på slutten av 80-tallet med klassikeren «Fisherman’s Blues» og oppfølgeren «Room to Roam» i 1990.

Norsk Bluesunion & Bluesnews 20 år Med Rick Estrin & The Nightcats feat. Kid Andersen – med Knut Reiersrud, Adam Douglas, Heidi Solheim, Stina Stenerud, Hans Bollandsås m.fl. Bluesmiljøet i Norge flesker til med en heidundrende fest i anledning av at Norsk Bluesunion og musikkmagasinet Bluesnews fyller 20 år. Det er et eventyr at over 60 bluesklubber holder koken med regelmessige arrangementer over det ganske land. Bluesnews er per i dag Norges største musikkmagasin, og deres utgave nummer 100 feiret med et grandiost jubileumsnummer. Et tverrsnitt av artistene fra Union Bluescup presenteres som første bolk denne jubileumskvelden. I del to av konserten vil en rekke artister fronte husbandet med Rick Estrin & The Nightcats med prisbelønte Kid Andersen som kapellmester. RF / Søndag 12.11 / kr. 390 / 18 år

THE RESIDENTS

«In Between Dreams»

Det myteomspunne og banebrytende musiker- og kunstkollektivet The Residents kommer til Rockefeller med sitt nye show «In Between Dreams». Det mildt sagt eksentriske kultbandet fra Los Angeles la nettopp til et nytt album i deres rikholdige katalog, «The Ghost of Hope». De har beriket den alternative musikkscenen med sin eksperimentelle rock siden tidlig på 70-tallet. Fremdeles vet ingen hvem de egentlig er, da de alltid spiller med masker. Konsertene fortoner seg gjerne like mye som performancekunst. Bandet teller fire personer denne gang, inkludert trommeslager.


JD / Søndag 12.11 / kr. 300 / 18 år

RF / Mandag 13.11 / kr. 300 / fri alder

SOILWORK

support: The Unguided + Chronus

PVRIS

Svensk melodisk death metal startet som et relativt obskurt kjellerfenomen, men det skulle ikke ta lang tid før sjangeren fikk internasjonal oppmerksomhet. Helsingborgsekstetten Soilwork er et av disse bandene som hentet inn mer melodi til fordel for et mer lyttervennlig uttrykk. De startet opp allerede i 1996, og debutalbumet «Steelbath Suicide» ble utgitt to år senere. I årene som fulgte bygget de opp en stor fanskare og har gitt ut en rekke suksessfulle album som «The Living Infinite» som gikk inn på den prestisjetunge Billboard-lista. Soilwork besøkte Rockefeller i februar i fjor for fullt hus, og det bør ikke bli mindre suksess denne november-kvelden.

Amerikanerne i PVRIS er på vei mot stjernehimmelen, og gleder fansen med konsert med fri alder på Rockefeller i november. «PVRIS are already arena ready» mener Evening Standard, Kerrang! at «2017 could be their year» og NME kaller dem «a rock sensation.» De skal også på arenaturné med Muse og 30 Seconds To Mars i USA, før de legger turen til Europa i høst. Bandets fengende og suggererende låter forener på briljant vis psykedelisk post-hardrock med synthpop, frontet av den norsk-ættede vokalisten Lyndsey Gunnulfsens markante, kraftfulle stemme. PVRIS varmet opp for Bring Me The Horizon hos oss på Sentrum Scene i 2015 og solgte ut Vulkan i fjor.

RF / Tirsdag 14.11 / kr. 300 / 18 år

JD / Tirsdag 14.11 / kr. 275 / 18 år

JD / Mandag 13.11 / kr. 290 / 18 år

PAIN OF SALVATION Daniel Gildenlöw og progmetalflaggskipet Pain of Salvation kom tidligere i år med «In The Passing Light Of Day». Produsert av Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames) antok de en mer heavy tilnærming og gikk mer tilbake til røttene sine. «Bandet er relativt nytt og de er tydelig tilbake i «Remedy Lane»-modus. Jeg likte for all del den rocka stilen på «Road Salt»-platene, men må vel ærlig innrømme at jeg foretrekker Pain Of Salvation i klassisk stil», skrev Norway Rock i anmeldelsen. Albumet var også personlig for Gildenlöw, med tekster basert på tiden da han var innlagt på sykehus med et alvorlig bakterielt angrep. RF / Onsdag 15.11 / kr. 270/220 (student) / 18 år

HVORFOR DET?

Med Trond-Viggo og Jonas Kinge Bergland

MARK LANEGAN BAND

DESTROYER

support: Joe Cardamonem / Christine Owman

En av rockens store stemmer tilbake på Rockefeller! «Så mye tristere enn dette blir det ikke. Det er det som er det beste med Mark Lanegan.» Dagbladets Øyvind Rønning oppsummerte det bra i anmeldelsen av Mark Lanegans album «Gargoyle», som kom tidligere i år. Lanegans mørke røst bergtar stadig nye generasjoner publikummere, og live gir han dem sakrale seanser av ypperste sort. Lanegan er en kjent stemme fra blant annet Screaming Trees og Queens of the Stone Age, og sammen med Layne Staley fra Alice in Chains i Mad Season.

Kanadiske Dan Bejar gjorde stor karriere som en del av The New Pornographers – og nå gjør han enda større suksess med soloprosjektet Destroyer. Det hyllede popgeniet kommer tilbake til Oslo og John Dee etter en enorm konsert på Piknik i Parken i fjor. Etter en platekarriere som startet allerede i 1996, kom gjennombruddet med «Kaputt» i 2011. Den ble utropt til en av årets beste plater av både Aftenposten, Lydverket og Gaffa. Destroyer bryr seg ikke om regler, og uavhengig av referansene til jazz, Sinatra eller soul, er det alltid den velproduserte indiepopen som er varemerket til Destroyer.

Trond-Viggo er klar med ny runde Hvorfor Det? – denne gang med Jonas Kinge Bergland som gjest, vinner av Årets standupkomiker under Komiprisen 2017. Det har blitt kalt fakirteater, ekstrem teatersport og mental strikkhopping. Hvorfor det? er ikke noe for skuespillere som klamrer seg til manus og hater improvisasjon! Gjest Bergland har gjort suksess med sine forestillinger, som «Dr. Bergland og den alternative medisin» og «Dr. Bergland bryter taushetsplikten» med symptomer som: støl i magemusklene, sliten i kjevemusklene, inkontinens, sterk rytmisk aktivitet i pusteorganene, økt produksjon av endorfiner, hjertet slår fortere. Diagnose: Du er i ferd med å le deg i hjel.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


SS / Onsdag 15.11 / kr. 350 / 18 år

RF / Torsdag 16.11 / kr. 300 / 18 år

ASTRID S

SIGRID

Astrid S har hatt en eventyrlig suksess i de siste par årene, og treet ser ut til å vokse rett inn i himmelen. I august toppet hun Spotifys norgesliste med sin siste singel «Such A Boy». 20-åringens debut-ep inkluderte hennes foreløpig største hit «Hurts So Good», som har ligget på listene i 21 land og har 120 millioner avspillinger på Spotify. I tillegg har låter som «Breathe», «Paper Thin», «2AM», «Hyde» og Matoma-samarbeidet «Running Out» bidratt til å en stadig voksende fanbase verden over, med 400 million avspillinger totalt. Hun har vunnet MTV EMA (Best Norwegian Act 2015), Spellemannpris for Årets nykommer, samt hanket inn nominasjoner til Årets låt både i 2016 og 2015.

I løpet av kort tid har Sigrid blitt ikke bare Norges, men verdens popyndling. Ultrahiten «Don’t Kill My Vibe» – hottest track in the world og ukas låt på BBC Radio 1 og A-listet på P3 – brukte tre dager på å bli avspilt over én million ganger på Spotify, og er i skrivende stund oppe i nesten 15 millioner. Oppfølgeren «Plot Twist» har nesten åtte millioner avspillinger, og ble nylig A-listet på både P1 og P3. Hun har ellers gjestet blant annet James Cordens The Late Late Show og Jools Holland – og en rekke store radio- og tv-opptredener er varslet fremover. Nylig ble hun også omfavnet av Apple Music sitt enorme nye konsept Up Next, og BBC gjorde nylig et lengre dybdeintervju med henne.

SS / Torsdag 16.11 / kr. 390 / 18 år

INA WROLDSEN Som låtskriver har Ina Wroldsen hatt enorm suksess og regnes i dag som en av de mest ettertraktede på sitt felt i Europa og NordAmerika. Hennes låter har blitt brukt av storheter som Calvin Harris, Shakira, Britney Spears, The Pussycat Dolls, Leona Lewis, Little Mix og One Direction. I 2015 ga Calvin Harris å gi ut Wroldsens låt «How Deep Is Your Love» med hennes vokal – en låt som ble en av årets mest spilte og streamede låter over hele verden. De siste årene har Wroldsen også tatt opp sin egen artistkarriere, og hun fått store hits med låter som «Aliens» og med Broiler-samarbeidet «Lay it On Me».

RF / Fredag 17.11 / kr. 350 / 18 år

PARADISE Paradise er det nye bandet til Sivert Høyem, en supergruppe med gitaristen til Marianne Faithfull, trommisen til PJ Harvey og bassisten til Primal Scream! Dette er deres aller første norgeskonsert. «It will be loud!» proklamerte Sivert Høyem på Twitter da han offentliggjorde at han hadde startet et nytt band. Et tilfeldig møte i Oslo ga umiddelbar kjemi, der de delte et ønske om å formidle den umiddelbare og eksplosive opplevelsen en konsert kan gi. Bandet kommer med singel 29. september og ep 27. oktober. Paradise er Sivert Høyem, Rob Ellis (PJ Harvey) Simone Butler (Primal Scream) og Rob McVey (Marianne Faithfull band).

JD / Torsdag 16.11 / kr. 200 / 18 år

JESCA HOOP Jesca Hoop kom tidligere i år med nytt soloalbum, etter fjorårets sidespor, det flotte duoalbumet med Iron & Wines Sam Beam. I november gjør hun sin aller første norgeskonsert på John Dee! «Memories Are Now», gitt ut på Sub Pop, er en samling originale låter, poetiske og mørke, minimalistiske og samtidig boblende av energi. Karrieren fikk fødselhjelp av ingen ringere enn Tom Waits og kona/ samarbeidspartneren Kathleen Brennan, etter at hun var nanny for parets barn. I tillegg til Sam Beam har hun samarbeidet med artister som Stewart Copeland, Guy Garvey, Willy Mason og Shearwater. JD / Fredag 17.11 / kr. 250 / 18 år

DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN Popsensasjonen Den Svenska Björnstammen er sju grabbar fra Norrköping som spiller elektronisk dansemusikk, akkompagnert av svenske tekster som omhandler alt og ingenting – med bred appell. Sist de besøkte oss var de aktuelle med albumet «Country». Debutalbumet «Ett Fel Närmare Rett» inneholdt blant annet megahiten «Vart jag mig i världen vänder». De vant også prisene Årets Nykommer og Årets låt i Sverige under P3 Guld.


SS / Fredag 17.11 / kr. 390 / 18 år

RF / Lørdag 18.11 / kr. 290 / 18 år

STONE SOUR

THULSA DOOM

very special guests: The Pretty Reckles

Thulsa Doom er tilbake med original­ besetning – og kommer i høst med albumet «A Keen Eye for the Obvious», som selvfølgelig feires med et skikkelig releaseparty på Rockefeller! Mens bandet har vært helt stille har platene fortsatt å sanke kjærlighet fra stadig nye tilhengere. Thulsa Doom startet som et temmelig sjangerbevisst stonerrockband med hissig vokalist, men utviklet seg snart til et band som spilte flere forskjellige former for tung rock, og noen former for ikke så tung rock. (Plata «...and then take you to a place where jars are kept» ble nominert til Spellemann i Rock, og Alarmprisen i Metal uten at noen syntes det var rart).

Slipknot-frontmann Corey Taylor og hans Stone Sour slapp sin etterlengtede sjette studioplate «Hydrograd» i sommer, og i november blir det konsert på Sentrum Scene. Corey Taylor og Jim Root hadde spilt med metalbandet Stone Sour i flere år før de startet Slipknot – men mye på grunn av Slipknots suksess har bandet hatt flere pauser og avbrekk i løpet av de tjue årene sammen. Gruppa er trippelt Grammynominert og fikk en stor hit med «Through Glass» i 2006. Bandet henter elementer fra ulike deler av metalhistorien, ikke minst grønsjen. Den nye plata hadde flere elementer av både heavy metal og punk. SS / Lørdag 18.11 / kr. 450 / 18 år

SS / Søndag 19.11 / kr. 365 / 18 år

KARI BREMNES Kari Bremnes er en av våre aller fremste låtskrivere og sangere og hun er en formidabel liveartist. Hennes evne til nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og Kari knytter sterke bånd til sitt stadig større publikum. Til høsten er hun klar med nytt album. «Konsertene er det mest spennende jeg gjør. Og vi snakker høyspenning. Det er der vi møtes med alt vi har, sal og scene. Etter hvert har vi utviklet noe som ligner et vennskap, publikum og jeg», sier Bremnes. Hun har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom årene har hun utviklet nærmest sin egen sjanger. Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever, om både storhet og trivialiteter. NB! Ståplasser i hovedsalen og sitteplasser på galleriet.

JD / Lørdag 18.11 / kr. 195 / 18 år

BJØRN RIIS

support: Oak

Bjørn Riis fra Airbag er ute med sitt andre soloalbum – med musikk for deg som liker Pink Floyd, Porcupine Tree og Black Sabbath! Riis, gitarist og låtskriver i det kjente norske progrockbandet Airbag, har akkurat sluppet sitt andre album, «Forever Comes to an End». Musikalsk ligger oppfølgeren til det kritikerroste debutalbumet «Lullabies in a Car Crash» nært landskapet til gitaristens hovedband. Bjørn vil gjøre noen få eksklusive konserter. I tillegg til å fremføre materiale fra sine soloplater, blir det selvsagt også rom for noen Airbag-klassikere og andre overraskelser! RF / Mandag 20.11 / kr. 510 / 18 år

LITTLE STEVEN & THE DISCIPLES OF SOUL THE KOOKS The Kooks kom tidligere i år med samle­ albumet «Best of… So Far», en foreløpig oppsummering av bandets karriere fra 2006 og til i dag. I november kan bandets mange hits oppleves live på Sentrum Scene. Det britiske indie-bandet har helt siden debuten «Inside In/Inside Out» imponert publikum over hele verden med sine enorme poplåter, som har fått flere millioner mennesker til å synge med. Det forventes reprise denne gang, med allsang i salen til låter som «Naive», «Ooh La», «Eddies Gun», «Bad Habit» og «Junk of the Heart (Happy)».

Little Steven har i flere tiår vært en av rockens mest markante, karismatiske og dedikerte skikkelser. I november kan norgesvennen oppleves i klubbformat på Rockefeller, etter at han i sommer headlinet Notodden Bluesfestival. Siden starten av 70-tallet har han satt tydelige spor som soloartist, låtskriver, skuespiller, produsent, og ikke minst som medlem i Bruce Springsteens E Street Band. Han har gitt ut fem soloalbum og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2014. Tidligere i år kom «Soulfire», hans første soloalbum på over 15 år, med nyinnspillinger av nøye utvalgte låter han har medvirket til og blitt inspirert av i løpet av sin lange og legendariske karriere.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


JD / Mandag 20.11 / kr. 200 / 18 år

SS / Mandag 20.11 / kr. 485 / 18 år

MASTODON

MAMMÚT «Det eneste som stopper meg fra å gi toppkarakter i denne konserten er at jeg har tro på at bandet kan bli enda bedre og gi enda mer … på en full konsert med et uthvilt band kan dette utvilsomt være noe av det beste innen sin sjanger,» skrev Musikknyheter om islandske Mammút på by:Larm i 2011. Mammúts musikk er som en uforutsigbar naturkraft, det er psykedelia med en moderne twist, sjamanistisk hard rock med folkaktige melodier. De har nå signert med Bella Union, og gikk fra å synge på morsmålet til å synge på engelsk på «Kinder Versions», det nye albumet som kom i sommer. JD / Tirsdag 21.11 / kr. 300 / 18 år

MUSTASCH Et av Skandinavias aller feteste hardrockband ryktes å være svanger med sitt niende album, oppfølgeren til deres forrige med den passende tittelen «Testosterone». Mustasch er et band mange fanget opp på hardrockradaren allerede med singelen «I Hunt Alone» fra debutplata «Above All» i 2002. Siden har Ralf Gyllenhammar og kompani fulgt opp med flere knallalbum, og blant annet vunnet Grammis i hjemlandet for «Latest Version of the Truth» og «Mustasch». De har tidligere hatt en kjempehit med «Double Nature», utsolgte turneer i hjemlandet, samt support- og headlineturneer med Motörhead, Gluecifer og kultbandet Rose Tattoo i Europa.

special guest: Red Fang support: Russian Circles Mastodon er tilbake på Sentrum Scene, denne gang forsterket med en gjesteopptreden fra Neurosis’ Scott Kelly. Atlanta-kvartetten har brukt de siste sytten årene på å raffinere sin stadig mer imponerende legering av progrock, stoner og klassisk metal. «Mastodon viser hvor bra metal kan låte ... Perfeksjonerer treminutters rockehits, men serverer også mystikk, progrock og et perfekt metalkvarter», skrev Asbjørn Slettemark om «Emperor of Sand», Mastodons sjuende album som kom tidligere i år. Albumet gikk rett inn på 6. plass på listene her til lands, og ble det tredje albumet deres på rad som gikk inn på topp 10 på Billboard. JD / Onsdag 22.11 / kr. 200 / 18 år

rf / Tirsdag 21.11 / kr. 370-295 (student) / 18 år

Ketil Bjørnstad Lill Lindfors Anne Grosvold Åttitallet i ord og musikk Det originale Bokbadet har vært arrangert på Rockefeller siden 1991. Her er det tilbake i sin originale form, denne gang et utvidet musikalsk bokbad, med Anne Grosvold som bademester og Ketil Bjørnstad og Lill Lindfors som gjester. Etter den store suksessen med «Sekstitallet» og «Syttitallet» – med 80.000 i opplag og begeistring over hele landet – fortsetter Bjørnstad i år med «Åttitallet», hvor Bjørnstad blant annet skildrer samarbeidet med Lindfors – og hvor skrekkslagen han var da Nordens desidert største sangstjerne inviterte ham til Stockholm første gang. ss / onsdag 22.11 / kr. 390 / 18 år

J HUS

peter doherty

J Hus er den neste store britiske grimehelten, som nylig albumdebuterte med «Common Sense». «If you’re a rap fan, at some point this year, someone is going to recommend that you listen to J Hus, a 21-year-old from East London who raps with a gravity beyond his years … shapes the best of grime, Afrobeat, dancehall, and early ’00s hip-hop into a vibrant, wholly unique sound,» skriver Pitchfork i sin anmeldelse av «Common Sense». Grime er den nye store sjangeren fra England, som også har fått solid fotfeste her til lands, noe den utsolgte konserten med Stormzy på Rockefeller var et synlig bevis på.

Peter Doherty, en av verdens mest omtalte musikere, kom i fjor med sitt andre soloalbum «Hamburg Demonstrations». Albumet fulgte opp «Grace/Wasteland» fra 2009, og The Libertines’ 2015-album «Anthems For Doomed Youth». Doherty regnes som en av de siste tiårenes mest talentfulle musikere. I hjemlandet England er han nærmest for et ikon å regne, og har som frontfigur i gruppa The Libertines vært med på å inspirere en hel generasjon andre britiske band. Babyshambles, som Doherty dannet etter The Libertines, har også oppnådd stor suksess.


RF / Torsdag 23.11 / kr. 250 / 18 år

SS / Torsdag 23.11 / kr. 350 / 18 år

RF / Fredag 24.11 / kr. 420 / 18 år

Strømløst:

SIV JAKOBSEN

Med referanser til Ane Brun og Laura Marling, inviterer Siv Jakobsen oss inn som flue på veggen i hennes mest personlige øyeblikk. Ep-en «The Lingering» fra 2015 høstet lovord fra inn- og utland, blant annet fra Paste og Clash Magazine, samt VG og Gaffa som begge trillet femmere på terningen. Singlene «Like I Used To», «Shallow Digger» og «Berry & Whythe» har fått mye radiotid og over ti millioner avspillinger på Spotify. Debuten «The Nordic Mellow» er spilt inn med produsent Matt Ingram (Laura Marling, Florence + the Machine). Jakobsen har parallelt turnert hyppig i Europa og Asia, blant annet med artister som Damien Jurado og Bear’s Den – og hennes nordiske melankoli vil kle vårt Strømløst-konsept på en perfekt måte. JD / Fredag 24.11 / kr. 225 / 18 år

RADIORESEPSJONENS POSTKASSE POSTKASSE HELLBILLIES POSTKASSE Et Hellbillies i sitt livs form inntar Rockefeller! Knips knips! Tradisjonen tro blir det postkasseshow også i 2017 – denne gang på Sentrum Scene! 23. november er Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen klare for storstua på Arbeidersamfunnets plass. NRK P13s svært populære radioprogram Radioresepsjonen ruller videre vinteren 2017. Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen har samtidig videreutviklet sitt Postkasse-show hvor du kan stille spørsmål om alt du lurer på, fra DAB+ til Biggie. Dette blir – som alltid – et veldig lettbeint show for den lettbeinte publikummer. SS / Fredag 24.11 / kr. 400 / 18 år

NOTHING MORE

SATYRICON

Siden starten i 2003 har Texas-bandet Nothing More gitt ut fem studioalbum, turnert ubønnhørlig og bygget opp en fanskare – helt på egne premisser og med et helt eget uttrykk – som har resultert i at de har gjort seg bemerket på Billboardlista. Om kommende «The Stories We Tell Ourselves». uttaler grunnlegger og frontmann Jonny Hawkins at albumet er en personlig og introvert reise, preget av angst og depresjon, men også en katalysator for håp og inspirasjon. Nothing More skapt en viktig plate utenom det vanlige, som maler en sonisk palett fra progressiv rock via metal til fengende pop.

Et av Norges aller mest suksessfulle band gjennom tidene gjør sin første norgesturné på hele fire år – og første show etter fjorårets jubileumskonsert av det klassiske og banebrytende albumet «Nemesis Divina». Satyricon har holdt det gående siden 1990 og har vært en viktig brikke i norsk black metal, frontet av Sigurd «Satyr» Wongraven sammen med trommeslager-orakel KjetilVidar «Frost» Haraldstad. Satyricon har gitt ut hele åtte studioalbum, samt en rekke singler og én liveplate. Etter «Nemesis Divina» og genierklærte «Rebel Extravaganza» spesielt, kom det store kommersielle gjennombruddet med «Volcano» i 2002.

Få band har gledet sitt publikum med flere konserter enn Hellbillies, det eviggående lokomotivet som la ut fra Ål stasjon for en mannsalder siden. Likevel fremstår bandet sultnere og med mer musikalsk overskudd enn noensinne. Tilbakemeldingene på den siste runden deres med konserter har vært formidable, både i kommentarfelt og blant anmeldere: «Hellbillies har aldri vært bedre,» skrev Drammens Tidende. Veteranene fremstår i en revitalisert utgave, og med et mer rocka uttrykk live – med assosiasjoner til band som Thin Lizzy og The Allman Brothers Band, mente DTs anmelder. JD / Lørdag 25.11 / kr. 275 / 18 år

CALIBAN SESSIONS 2017:

Black Debbath / Reverend Lovejoy El Doom & the Born Electric / Ween Tribute / Ping / De Sørgelige Restene Caliban Sessions er den store årlige superfesten hvor miljøet rundt Black Debbath, Duplex Records og Caliban Studios setter sammen en fantastisk kveld full av den beste musikken og den beste underholdningen. Denne årelange tradisjonen startet tilbake i 2002, og vi kan se tilbake på mang en fantastisk festkveld. Og det blir ikke mindre bra i år – og flere band kommer til etter hvert!

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


SS / Lørdag 25.11 / kr. 450 / 18 år

SLADE Oslo får legendebesøk når selveste Slade kommer til Sentrum Scene! Bandet feiret i fjor sitt 50-årsjubileum (!) med konsert samme sted. De britiske glamrockerne gir seg ikke, og med hele 23 Topp 20-hits på skrytelisten er det lagt opp til en ren schlägerfestival med låter som «Cum On Feel The Noize» og «Coz I Luv You». Et hav av band nevner Slade som store inspirasjonskilder, blant andre Kiss, Mötley Crüe, Twisted Sister, Quiet Riot, Poison og Def Leppard. Noe mer overraskende er det kanskje at også Nirvana, Smashing Pumpkins, Ramones og Sex Pistols var store fans! Slade består i dag av originalmedlemmene Don Powell og Dave Hill, i tillegg til John Berry (Mud) og Mal McNulty (Sweet). Førjulskonserten inneholder i tillegg flere av Slades julehits. RF / Mandag 27.11 / kr. 100 / 18 år

RF / Søndag 26.11 / kr. 350 / 18 år

SAGA

40th Anniversary – The Final Chapter Tour 2017 SAGA med 40-årsjubileum og avskjedsturné! De kanadiske legendene sier farvel med unplugged-sett, best-of-repertoar og tilnærmet originalbesetning. SAGA ble dannet i 1977, med Genesis, Yes og Rush som forbilder. Kanadierne har solgt åtte millioner plater, og har hatt hits med låter som «Wind Him Up», «On the Loose», «Humble Stance» og «Don’t Be Late». Etter at vokalist og låtskriver Michael Sadler kom med igjen i bandet i 2011 har bandet gitt ut to album, senest «Sagacity» i 2014, deres 21. utgivelse. Siden Sadlers retur har progrockerne turnert tett med det som med unntak av trommeslageren er originalbesetningen. RF / Tirsdag 28.11 / kr. 350 / 18 år

storyslam oslo:

ANNELI DRECKER

Endelig er det klart for en ny GrandSLAM på Rockefeller! Hvem er byens beste forteller? I løpet av det siste året har noen av hovedstadens dyktigste fortellere samlet seg på Kulturhuset i Oslo for å konkurrere om å fortelle den beste selvopplevde historien til et forventningsfullt publikum. Interessen for denne fortellerkonkurransen har siden oppstarten i 2015 gått i taket, og én mandag i måneden har et svimlende antall mennesker stuet seg sammen på Kulturhuset for å overvære denne begivenheten. Tilbake står åtte fortellere som alle kan smykke seg med hver sin velfortjente seier. MEN: Hvem er mesternes mester? 27. november blir det endelig grandSLAM på Rockefeller!

Anneli Drecker kom tidligere i år med sin fjerde soloplate «Revelations For Personal Use». I sommer spilte hun noen eksklusive festivalkonserter med Bel Canto, før hun til vinteren gjør Rockefeller solo. «Som med hennes forrige album, mektige Rocks & Straws, kombinerer Drecker det storslåtte med det nære og enkle ... Mørketid og midnattssolen, naturmystikk og livets små drømmer forenes i fargesterke sanger. Hun har skapt sitt eget kunstneriske rom i samspill med en dikters blikk for det enkle i det storslagne naturen kan gi,» skrev Aftenposten om det nye albumet og ga terningkast 5. Musikken er klassisk Drecker – en hybrid av akustiske og elektroniske elementer, med strykere og Dreckers glassklare stemme på toppen.

grandSLAM

JD / Søndag 26.11 / kr. 295 / 18 år

THE HORRORS The Horrors har i sommer varmet opp for Depeche Mode på deres europaturné, samt gitt ut singelen «Machine». Låta er en forsmak på bandets kommende album «V», som følger opp «Luminous» og «Skying», som begge gikk inn på topp ti i hjemlandet. Det er 10 år siden albumdebuten «Strange House», og The Horrors ble kjapt kritikerog publikumsfavoritter. The Guardian har beskrevet musikken som «pulserende dansbar psykedelia». På «Primary Colours» fra 2009 – som NME kåret til Album of the Year – mikset de shoegaze, postpunk og goth, inspirert av The Birthday Party, Psychedelic Furs, Joy Division, Echo & The Bunnymen, samt klassisk amerikansk garasjerock. JD / Tirsdag 28.11 / kr. 250 / 18 år

TRIGGERFINGER De belgiske rockerne i Triggerfinger er ute med nytt album som skal gjøre oss svimle, som i en vill karuselltur i Disneyland etter mørkets frembrudd. Antwerpen-trioen har blitt sammenlignet med band som Queens of the Stone Age, Rival Sons og Led Zeppelin, og varmet opp for The Rolling Stones i 2013 og 2014. Bandet maner frem en variert og tiltalende mikstur av innflytelser; alternativ rock, blues, stoner-riff og garasjerock. Bandet startet opp for nesten 20 år siden, men debuterte først i 2004. De er blant annet kjent for sin coverversjon av Lykke Lis superhit «I Follow Rivers», som toppet listene i flere land.


RF / Onsdag 29.11 / kr. 300 / 18 år

SS / Onsdag 29.11 / kr. 415 / 18 år

JD / Onsdag 29.11 / kr. 265 / 18 år

GREEN CARNATION DANKO JONES Den canadiske power-trioen er ikke bare rock med stor R, men med Caps Lock. ROCK! Bandet slapp nylig sitt åttende album «Wild Cat», til deres dedikerte fans’ store glede. Men det er på scenen vi virkelig ser hvor hardt de sparker fra seg. De blander rå blues, funky soul og knallhard rock. Med dette, kombinert med en personlighet som ligger utenpå skjorta, får vi selve essensen av rock’n’roll. Bandet har spilt fantastiske konserter hos oss i en årrekke. Rockskribent Egon Holstad sier: «Ingen går ubemerket hjem etter en konsert med Danko Jones.» JD / Torsdag 30.11 / kr. 190/150 (student) / 18 år

BETH HART

Etter nesten 10 års stillhet, annonserte norske Green Carnation i 2015 sitt comeback på den internasjonale metal-scenen, med markering av 15-årsjubileumet for bandets kultalbum «Light of Day, Day of Darkness» på festivaler rundt om i verden. Etter et svært suksessrikt comeback-år har bandet nå røpet at nytt materiale blir komponert og at det vil bli flere konserter også i tiden frem mot neste albumslipp. Green Carnation ble stiftet i 1990, men etter Tchort ble med Emperor på «Darkside Eclipse», og fortsatte med Satyricon og Einherjer, ble bandet lagt ned frem til debut-albumet «A Journey To The End Of The Night» i 2000. NB! Billetter i salg 15. september.

Publikumsyndlingen og bluesrockdronningen Beth Hart er tilbake i Norge etter nok en gang å ha satt fyr på Notodden-publikummet i sommer. Hun har spilt på – og solgt ut – våre scener en rekke ganger, sist Sentrum Scene i 2015. Hart er i besittelse av en av de mest unike og hjerteskjærende stemmene de siste par tiår, og med sin karakteristiske råskap gir hun helt spesielle konserter. Hun debuterte i 1996 med The Beth Hart Band, og har gitt ut åtte soloalbum – nå sist «Fire On The Floor» fra i fjor. I tillegg har hun hatt et meget vellykket samarbeid med Joe Bonamassa, som har resultert i to kritikerroste album. jd / Fredag 1.12 / kr. 290 / 18 år

RF / Fredag 1.12 / kr. 300 / 18 år

taake + helheim

JOACHIM SKAGE: «RASISTER ER OGSÅ MENNESKER»

Support: Asagraum

Speller her:

VALENTOURETTES speller Jokke support: The Anti-Music Bonanza Valentourettes holder liv i Jokkes udødelige rockesanger og enestående hverdagspoesi! En fast førjulstradisjon vi aldri blir lei av: Jokkes to gamle backingband, Valentinerne og Tourettes, spiller opp til fest med alle hans udødelige klassikere på løpende bånd, som «To Fulle Menn», «Hvis Jeg Var Deg», «Her kommer vinter’n», «Øl», «Sola skinner», «Gutta» – lista er endeløs. NB! Høy allsangfaktor.

Plakkat av www.andreastylden.no

Få med deg et morsom, rått og samfunns­ engasjert standupshow fra en erfaren og lidenskapelig komiker. «Rasister er også mennesker» tar for seg fordommer og empati, og er et standupshow i Louis C.K.- og Bill Burr-stilen, uten parykk, løsbart eller gitar, fra en komiker med noe på hjertet. I debatten om hvordan vi skal integrere minoriteter i samfunnet er det én gruppe som er glemt. Rasistene. De føler seg oversett, er redde og i kommentarfeltene skriver de alt med CAPS LOCK!!! Hvordan kan vi få de integrert i samfunnet? Er det greit å si man er imot mobbing og samtidig le rått av de som oppgir «livets harde skole» som utdannelse? Hvorfor blir noen rasister? Og ER egentlig alle sharialover kjipe?

Sammen med Enslaved, Immortal og Gorgoroth har Taake frontet den bergenske metalscenen i over 20 år – med den stadig kontroversielle Hoest i spiss. Nå har det vært stille på platefronten en stund, men tåken er i ferd med å legge seg igjen. Den sedvanlige treårige ventetiden er over, og i anledning bandets syvende album, kommer Taake over fjellet for en eksklusiv slippkonsert i hovedstaden. Helheim, også fra Bjørgvin, har videreført viking metal-arven siden oppstarten i 1992 og har jevnt og trutt holdt det gående siden. Tidligere i år ga bandet ut sitt niende album, «landawarijaR», som ble mottatt med stormende jubel blant fans og presse. Support for kvelden kommer i form av den nederlandske/norsk-canadiske duoen Asagraum.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


SS / Fredag 1.12 / kr. 390 / 18 år

STEIN TORLEIF BJELLA

RF / Søndag 3.12 / kr. 420 / 18 år

NICK OLIVERI

med venner – Innegubbens drøymejul

ALISON MOYET

«Norges beste band!», utbasunerte Dagsavisen etter Stein Torleif Bjellas konsert på Øya. 1. desember er innegubben for tredje år på rad klar for å gi publikum en ny drømmejul på Sentrum Scene. Som liveartist har han det siste året også plassert seg på øverste hylle med et band bestående av landets beste instrumentalister – noe som ble ettertrykkelig bevist under Øyakonserten. Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers, og mer sørgmodig glede og romantisk hjertesorg.

Alison Moyet, en av popens flotteste stemmer, har produsert en rekke hits både som soloartist og som del av Yazoo. Solodebuten «Alf» fra 1984 gikk rett til topps på albumlistene, og ga henne tre internasjonale bestselgere i «Love Resurrection», «Invisible» og «All Cried Out». I juni slapp hun albumet «Other», hvor hun byr på mer eventyrlysten elektronisk popmusikk. Albumet har høstet strålende kritikker og det er bare å glede seg til en magisk helaften når hun legger turen innom Oslo i desember.

RF / Mandag 4.12 / kr. 350 / 18 år

SS / Tirsdag 5.12–onsdag 6.12 / kr. 475–425 / 18 år

DIO RETURNS

FLEET FOXES

Ronnie James Dio returnerer som hologram i «Dio Returns: The World Tour», showet som hyller en av rockens aller største stemmer. Vokalisten fra legendariske band som Rainbow, Black Sabbath og Dio vil opptre som hologram, backet av et band bestående av Simon Wright (AC/DC/Dio), Craig Goldy (Dio), Scott Warren (Dio) og Bjorn Englen (Quiet Riot/Yngwie Malmsteen). I tillegg suppleres det med livevokal fra blant andre fantastiske Tim «Ripper» Owens (Judas Priest/Yngwie Malmsteen/Iced Earth).

Det amerikanske folkrock-bandet slapp i 2008 sitt selvtitulerte debutalbum som raskt mottok internasjonal anerkjennelse og toppet flerfoldige lister. I 2011 sto de på scenen på Øyafestivalen hvor både VG, Dagbladet og Dagsavisen rullet terningkast fem. Samme år var de tilbake, og inntok et utsolgt Sentrum Scene, hvor Gaffa ga de fem av seks stjerner og skrev «Fleet Foxes består av uhyre flinke, samspilte musikere, som greier å gjenskape et krevende lydbilde i livesetting». Med nytt, kritikerrost album i sekken spiller de hele to konserter på Sentrum Scene i desember.

– The World Tour

JD / Søndag 3.12 / kr. 225 / 18 år

– Death Acoustic Unplugged Tour 2017 Nick Oliveri – originalmedlem og sentral skikkelse i to av de meste toneangivende hardrockbandene de siste tiårene i Kyuss og Queens of the Stone Age – er klar for akustisk konsert! Han har hamret ut basslinjer siden han var tenåring på slutten av 80-tallet, først med band som Kyuss og Dwarves. Med QOTSA bidro Oliveri bidro med låtskriving, bass, samt vokal på flere låter, som «You Think I Ain’t Worth a Dollar, But I Feel Like a Millionaire» fra klassikeren «Songs for the Deaf». Siden 2004 har Oliveri fokusert på sitt eget band Mondo Generator og solokarrieren. RF / Onsdag 6.12 (kl 17.30) / kr. 175 / fri alder RF / Onsdag 6.12 (kl 20.00) / kr. 175 / 18 år

HARM & HEGSETH RINGER JULEN INN O jul med din glede og alt det der. ALLE Harm & Hegseth-lyttere – også de under 18 år inviteres herved til livepod på Rockefeller! Her er opplegget folkens: Livepodcast, kjendisquiz, kanskje ei litta julegave eller to, snacks, brus og etterfest med DJ Diva for de over 18. Vi vil også tilby den eksklusive muligheten til å ta bilder med de to største stjernene Norge har sett siden Isak og Even, nemlig Harm og Hegga. HO HO HO GLEDER OSS.


JD / onsdag 6.12 / kr. 300 / 18 år

JD / Torsdag 7.12 / kr. 250 / 18 år

BLOW feirer Tom waits –AMARANTHE Maximise Norway Tour 2017

cky CKY – eller Camp Kill Yourself – slapp sitt femte album tidligere i år, og legger kursen innom John Dee for et sjeldent norgesbesøk. En av de få konsertene CKY har gjort her til lands var Quart i 2007. Pennsylvania-bandet deler sitt navn med skatefilmene «CKY», som er laget av Jess Margeras bror Bam Margera. Bandet har dukket opp i «CKY»-filmene og i tv-programmene «Jackass» og «Viva la Bam». Låtene deres er også brukt i filmen «Resident Evil: Apocalypse» og soundtracket til tv- og videospillet Tony Hawks Pro Skater 3. JD / Fredag 8.12 / kr. 250 / 18 år

RF / Fredag 8.12 / kr. 325 / 18 år

Tom Waits’ bursdagsfeiring! 7. desember fyller den legendariske musikeren og skuespilleren Tom Waits 68 år. I teorien er han da blitt pensjonist, men han har fortsatt et høyt aktivitetsnivå, og hans siste plate «Bad As Me» mottok strålende kritikker. Waits-tolkerne i Blow holder Tom Waitsfanen høyt hevet i Norge, og spiller på attende året låter fra hele hans lange karriere. Sjumannsorkesteret trakterer gitarer, orgel, trompet, saxofoner, tromboner, munnspill, trommer og kontrabass, og presenterer sammen med musikervenner låtene nært, styggvakkert og energisk om hverandre. SS / Fredag 8.12 / kr. 320 / 18 år

Svenske Amaranthe er et hett navn i metalverden for tiden. De har tidligere spilt for fulle hus i norske byer – og kommer nå tilbake til Oslo! Med en sunn dose pop smeltet sammen med et tungt metalcoreinspirert melodiøs death metal sound har de hatt stor suksess, som kan måles i mer enn 100 millioner avspillinger på Spotify og 60 millioner visninger på YouTube. Amaranthe slapp nylig sitt fjerde album «Maximalism», som gikk inn på topp 10 i mer enn 10 land innen rocksjangeren i løpet av lanseringsuken. RF / Lørdag. 9.12 (kl. 15.30) / kr. 225/125/600 / fri alder RF / Lørdag. 9.12 (kl. 20.00) / kr. 390 / 18 år

DELILLOS TOTALT JÄVLA MÖRKER Helvetespønkerne i Totalt Jävla Mörker gjenoppsto i 2014 etter flere års stillhet. Skellefteå-bandet ble etablert med en felles interesse for politikk, d-beat og black metal. I løpet av deres 20-årige karriere har de sluppet fire kritikerroste album, og i 2015 slapp de singelen «Helvetespunk», deres første utgivelse på seks år. Men det som kjennetegner bandet aller mest er at de er et skamløst bra liveband, og gjennom sceneopptredenene har de løftet seg selv opp til kultstatus.

NO.4 Ett år etter No. 4 ble «tvunget» til å flytte konserten sin fra Rockefeller til Sentrum Scene er bandet tilbake på samme sted med en av årets mest etterlengtede konserter! No. 4 slapp sitt debutalbum «Henda i været» i fjor til unison hyllest fra kritikere og publikum. Med deres sjarmerende, norskspråklige popmusikk ble de A-listet på NRK P1 fire ganger, nominert til Spellemannpriser og Bendiksenpris og booket til Lindmo. Med ærlighet, snert og en unik evne til å formidle det store i de små tingene har No. 4 skapt et unikt musikalsk og tekstlig univers.

deLillos har i over 30 år vært et av landets viktigste pop-/rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig og musikalsk. Bandet debuterte i 1986 med «Suser avgårde», og skapte umiddelbart sitt signaturuttrykk. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro sitt unike univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold. Tidligere i år kom bandets 17. album «La oss bli fri for all nostalgi». Både store og små har nå muligheten til å få med seg et av landets beste liveband. To deLillos-konserter står nemlig på programmet – først familiekonsert på ettermiddagen, og deretter en for de voksne på kvelden.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


JD / Lørdag 9.12 / kr. 250 / 18 år

SENJAHOPEN Når Senjahopen inntar John Dee med sin særegne versjon av brask og bram ligger det i kortene at dette blir en mildt sagt minneverdig aften. I fjor kom «Himmel og Hav», Senjahopens fjerde album. Dette er åttende gang dette førjulskalaset går av stabelen, og hver eneste gang har så langt vært en formidabel suksess! rf / tirsdag 12.12 / kr. 250 / 18 år

Foppall-podcastens juleshow Ho, ho – nå er det snart jul igjen, og bassene i Foppall-podkasten har gleden av å invitere til en velsignet aften der alle i fellesskap skal finne fred og julestemning. Vi kan love tunge, tunge artister (bokstavelig talt), luer med dusk og jommen har vi ikke gjort en avtale med selveste nissefar. Det blir kruttsterk gløgg, dadler og historier du neppe finner i juleevangeliet. Ta med deg en venn, fiende eller partner og la roen senke seg med Bernt Hulsker og vennene hans. Det blir de herligste gjester, de vakreste julesanger og en fest vi sent vil glemme.

SS / Lørdag 9.12 / kr. 415 / 18 år

Norwegian Rock’n’Roll Train:

STAGE DOLLS + RETURN

Stage Dolls og Return byr inn til juleselskap igjen! Dette er to gigantiske band i norsk rockehistorie, som har levert et hav av hits! Gjør deg klar for en kveld med landeplager som «Sing Me A Song», «Bye Bye Johnny», «Love Don’t Bother Me», «Hard To Say Goodbye» og mange flere. JD / Onsdag 13.12 / kr. 175 / 18 år

FANNY ANDERSEN Uten noe plateselskap eller management i ryggen slapp Fanny Andersen uredd sin farlig fengende debutsingel «Kids» i fjor vinter. Derfra tok det ikke lang tid før supertalentet ble oppdaget både her i Norge og i utlandet. «Kids» er den perfekte definisjonen på electronic dance pop – en låt som glir like godt inn på radio som på dansegulvet. Med sterke tekster, der hun tør ta opp tematikk rundt mental helse og seksualitet, skriver hun storslagne popsanger som virkelig fenger og får en til å danse.

velkommen til vår nyoppussede takleilighet les videre for fullt program

RF / Torsdag 14.12–lørdag 16.12 / kr. 550 / 18 år

PENTHOUSE PLAYBOYS VRIKKER JULEN INN Etter 23 år (!) med denne tradisjonen er ni av ti Oslo-kvinner sikker i sin sak: Det blir ikke jul før Jens Pikenes & Co vrikker den inn. Oppskriften er vanedannende: En overdådig cocktail av glam, glitter, glede og galskap – skeive coverversjoner, drøy verbalhumor, spektakulær scenografi, utrolige kostymer og – i bunnen: helproff musikalitet, besørget av et 10-manns orkester, kvinnelige korister og kjente og kjære gjesteartister. NB! Fem show: Torsdag 14.12 kl. 20.00 / Fredag 15.12 kl. 18.00 og 22.00 / Lørdag 16.12 kl. 18.00 og 22.00.


SS / Torsdag 14.12 / kr. 350 / 18 år

JD / Torsdag 14.12 / kr. 225 / 18 år

JD / Fredag 15.12 / kr. 250 / 18 år

KEVIN «ARNT FINESSE» KILDAL: «Drittliv» Kevin Kildal er en hardtslående og til tider sint komiker. Etter flere år på standup-scenen tok det helt av gjennom Snapchat – og Arnt Finèsse var et faktum. Han har etablert seg som en av Norges drøyeste komikere og dette ligger som et grunnlag for mye av humoren hans, selv om mer alvorlige og ærlige temaer ligger høyere på listen i dag. Etter utsolgte show i hele Norge og testing av materiale er Kevin klar for å ta steget videre og turnere med soloshowet sitt «Drittliv» – et show som tar for seg alt fra helt generelle ting som går han på nervene til mer seriøse, ærlige og mørke tema. SS / Fredag 15.12 / kr. 370 / 18 år

AURORA Med hits som «Running with the Wolves», «Runaway» og «Conqueror» har hun på kort tid opparbeidet seg en stor fanskare, og fått oppmerksomhet langt utenfor landegrensene. Både musikken og mennesket har det til felles at det er lett å like umiddelbart, men på samme tid uutgrunnelig med mange lag og dybde. Vi gleder oss stort til fortsettelsen, og til å se henne igjen på Sentrum Scene i desember. JD / Lørdag 16.12 / kr. 250 / 18 år

DI DERRE

ANTON RUUD AND THE WRONG WAY HOME

En konsert med Di Derre på Sentrum Scene rett før jul hvert år har nå blitt en tradisjon! Bandet, med Jo Nesbø i spissen, var selve lyden av klassisk norsk 90-tallspop. De er kjent for allsangfavoritter som «Jenter», tidenes mest spilte låt på P4 , «Rumba med Gunn (1-2-3)», «90-meters-bakken» og mange flere. Jo Nesbø debuterte som soloartist på plate i 2001 med «Karusellmusikk», hvorfra låta «Håp» ble en ny favoritt. Han ble som alle vet med tiden en av våre største og mestselgende forfattere.

Du vikke tro det, de speller igjen! Anton har slått seg til ro, og gått helt hillbilly nå – og har bokstavlig talt aldri vært lenger utpå jordet. For å dra plogen har han nå fått med seg et sted mellom ti og elleve mann i ryggen. Det skal bokstavlig talt pløyes igjennom et repertoar bestående av alt fra lavmælt føleri, til prima bredglist country. Det ryktes sågar at Mike Ness-monsteret fra Hadeland har jobbet overtid nok til å legge igjen arbeidsbuksa og få på seg det stripete lisseslipset sitt.

THE CARBURETORS Hva med å gå inn i den søte juletid akkompagnert av flammelakkert rock? Oslobandet blander klassisk Motörheadrock med skitten punk, en sikker vorspielvinner. Asfalten krøller seg og damene hyler når Eddie Guz og de tøffeste gutta i byen dominerer scenen med reinspikka, dieselduftende rock’n’roll. rf / tirdag 19.12 / kr. 250 / 18 år

lørdagsrådet En heidundrende kveld med gode, elendige og morsomme råd: Lørdagsrådet fra P3 improviserer nye løsninger – LIVE på Rockefeller! Lørdagsrådet underholdt et fullsatt Rockefeller tidligere i år, og suksessen er nå tilbake. Siri Kristiansen tar med seg tre av sine beste rådgivere. Sammen med improvisatører fra Det Andre Teatret skal de bla i sitt livserfaringsarkiv for å løse problemene til dere i salen og diskutere livets små og store floker. Har du et problem du vil ta opp? Send det inn til lr@nrk.no eller ta det med deg inn i salen!

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


RF / Onsdag 20.12 / 325 –375 (inkl. akustisk konsert. NB! Begr. antall bill.) / 18 år

OSLO ESS For syvende året på rad skal Oslo Ess spille opp til førjulsfest på Rockefeller, og igjen skal de ha med gode venner i ryggen. Tradisjonen tro blir det som vanlig også mulighet for å oppleve bandet akustisk live tidligere på kvelden i tillegg til hovedkonserten, for de som ønsker det. RF / Tirsdag 26.12 / kr. 265 / 18 år

BACKSTREET GIRLS

– Romjulskonsert

Backstreet Girls ruller på, uten stopp. I høst er landets mest rocka rockeband ute med nytt album, med tittelen «Don’t Mess With My Rock’n’Roll». Som om noen kunne tenke seg å gjøre det. Kvartetten med Petter Baarli, Bjørn Müller, Dan Thunderbird og Martin H-Son byr på ti gitarfyrte riffrocklåter uten rom for ballader, i beste BSG-tradisjon. En over 30-årig karriere i rockens tjeneste har gitt bandet legendestatus. Gutta er kompromissløse og ærlige i alt de gjør, noe som ble dokumentert gjennom dokumentarfilmen «Tilbake til Muotathal» fra i fjor.

RF / Torsdag 21.12 – fredag 22.12 / kr. 390 / 18 år

JD / Fredag 22.12 / kr. 225 / 18 år

ILA AUTO

YOUNG NEILS

– julebanjoshow med gjester

Nok en gang senker julefreden seg over Torggata Rock City akkompagnert av toner fra Neil Youngs store sangbok. Konsertene har innledet julehøytiden for tusenvis av Oslo-borgere i over 20 år. Foruten deLillossjef Lars Lillo-Stenberg består denne kameratgjengen av Mercury-motorene Per Vestaby (bass) og Jørn Christensen (gitar og vokal) samt Palle Krüger (trommer). God jul!

Ila Autos Julebanjoshow har blitt en kjær tradisjon for band og publikum. I år er det åttende gang gutta samler gamle og nye fans og plukker julen inn på John Dee. Showet skal være litt som juleaften formiddagen på NRK: mye gammelt og litt nytt. Gjesteartister dukker opp både på sang og fele, følg med utover høsten! Og ellers blir det pepperkaker, overraskelser og banjo for hele slanten.

JD / Tirsdag 26.12 / kr. 250 / 18 år

LOVESHACK

RF / Søndag 31.12 / kr. 225 / 22 år

– 2. juledagskonsert

Radio Latin-Amerika inviterer til Nyttårsfest 2018:

Like sikkert som at jula kommer hvert eneste år så inviterer Loveshack til 80-tallsfest fest 2. juledag i Oslo. Sett dere inn i Loveshacks velsmurte tidsmaskin og bli med tilbake til da musikken og håret var stort og hvor pastellfarger var kult. Tilbake til tiden før Nirvana og all grungen gav oss depresjoner, til tiden da Samantha Fox og George Michael var hetero (vel, han lurte ikke oss, jenter). Tilbake da selvkritikk var noe man ikke brydde seg noe særlig om. La Loveshack være dine reiseledere.

Salsa, reggaeton, cumbia og latin-hits: La Radio Latin-Amerika være din vert for feiringen av nyttårsaften i år! De gjentar suksessen fra tidligere år og inviterer deg til en varm, sydende og fyrrig nyttårsfest – en sprudlende feiring av det nye året på Rockefeller! Her blir det topp dansemusikk, bar, show og nattklubb – alt på et sted. Vi garanterer en sprudlende feiring av det nye året!

BIG LATIN PARTY


Det er allerede mye å glede seg til også i 2018. Her er en oversikt over konsertene som allerede er sluppet for salg.

RF* Rockefeller / JD* John Dee / SS* Sentrum Scene Forsalg: www.rockefeller.no / tlf. 815 33 133 / + bill.avg. Se www.rockefeller.no for mer informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer


10 % rabatt på konsertbilletter Med OBOS Kredittkort får du 10 prosent rabatt på alle konserter på Rockefeller samt alle andre billetter du kjøper på ticketmaster.no. Dette kommer i tillegg til andre OBOS-fordeler. Som OBOS-medlem opplever du mer for mindre! 15.000 kr o/12 mnd gir 23,45 % eff. rente, tot. 16.574 kr. Maks rabatt 2.500 kr pr år.

Sjekk hvor du får rabatt og bestill kortet på obos.no/kredittkort


Anne Amundsen Myrseth gleder seg til høstens arrangementer i den nyoppussede Leiligheten.

LEILIGHETEN: Nesten som å komme hjem De store konsertene får mye av fokuset på Rockefeller, men Leiligheten har faktisk levd sitt eget liv i over 10 år. Denne høsten kan prosjektleder Anne Amundsen Myrseth ønske velkommen til et nyoppusset lokale med et mer omfattende program enn noensinne. Dersom uinnvidde går inn døra i Mariboes gate 3 og opp trappa til 4. etasje – hva finner man? – Leiligheten er en bar og klubb-/festlokale på toppen av Rockefeller, på toppen av byen! Kjent for en del, men kanskje fortsatt skjult for mange er det altså et eget utested et lite steinkast fra hovedinngangen til Rockefeller. Navnet Leiligheten kommer av at det faktisk var en gammel leilighet der. Her kjører vi konsepter stort sett hver helg med dj-er som spiller alt fra soul, reggae og rock. Og rosinen i pølsa, selveste kronjuvelen, er den tilknyttede store takterrassen som er åpen hele året, men kanskje ekstra fin på sommeren da den bugner av planter og fungerer som en grønn oase, midt i Oslo sentrum. Leiligheten har fått en ansiktsløftning i sommer. Hva kan publikum forvente seg? – Leiligheten har alltid hatt sjel og egenart, men nå også en mer stilsikker identitet enn tidligere, med god hjelp fra arkitekt

og kunstner Tarald Fiskaa Kverneland. Takterrassens grønne oase strekker seg nå også innover, her kan publikum nyte god musikk fra et nytt og bedre lydanlegg og godt drikke fra en freshere bar i nye sitteog møbleringssoner, eller slå ut håret på dansegulvet! Mange av de faste konseptene har hatt Leiligheten som fast arena i mange år. Get Ready! hadde for eksempel nettopp 7-årsjubileum. Hva er suksessformelen? – Sikkert en kombinasjon av flere ting, men det er en stor kjærlighet og interesse for god musikk som ligger til grunn for alle de selvstendige arrangørene. Vi har ikke låst oss til verken sjanger eller et spesifikt miljø, dette tror jeg er både viktig og bra. Vi er ikke den nye, hypa hipster-baren der du må se ut på en spesiell måte for å komme inn. I Leiligheten er alle velkomne og det er en avslappet og god stemning på alle våre arrangementer. Ta turen til helgen og se selv!

lør. 2.9 / DET GODE SELSKAB fre. 8.9 / GET READY! lør. 9.9 / OSLO SOUL experience lør. 16.9 / Oslo Rock Dealers fre. 29.9 / Die With Your Boots On lør. 30.9 / DISKOTAKET lør. 7.10 / ALTERN80S lør. 14. 10 / GET READY fre. 27. 10 / Oslo Rock Dealers lør. 28. 10 / OSLO SOUL experience lør. 4.11 / ALTERN80S lør. 11. 11 / GET READY lør. 18. 11 / DISKOTAKET fre. 24. / Die With Your Boots On lør. 25. 11 / Oslo Rock Dealers fredag 8.12 / Oslo Rock Dealers lør. 9.12 / ALTERN80S lør. 16.12 / OSLO SOUL experience


OSLO ROCK DEALERS 16.9 / 27.10 / 25.11 / 8.12 kl. 22.00–03.00 Fri entré / 20 år Oslo Rock Dealers er Sigurd Thune og Espen Nørvåg Slapgård, AKA alle gitarallergikeres største mareritt! Steng resten av verden ute, og nyt livet med en kveld med ordentlig rock. Oslo Rock Dealers gir deg musikken du vil høre, musikken du hadde glemt du ville høre og musikken du ikke visste du ville høre. Fellesnevneren er rock, undersjanger er uvesentlig.

THE ALTERN80S CLUB 7.10 / 4.11 / 9.12 kl. 22.00–03.00 Inngang: 50,- / 20 år The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller tiåret som gjorde dystert catchy – nemlig 80-tallet! For kjennere av synth og wave, samt jevnlige innslag av retrobaserte artister fra nyere tid innen alt fra postpunk og indietronisk til synthwave og electropop. Kjente fjes bak miksebordet, slippfester med giveaways samt eksklusive konserter kan også forekomme underveis.

GET READY! 8.9 / 14.10 / 11.11 kl. 22.00–03.00 Inngang: 50,- / 20 år Oslo’s hottest club for all you cool cats that groove to the scorchin’ sounds of 1960’s Jamaica – ska, rocksteady and early reggay! Killer SKA, cool cool ROCKSTEADY, scorchin’ hot BOSS REGGAE og en og annen roots-låt står på den musikalske menyen. Slå deg løs til det beste fra 1960-tallets Jamaica – en fest av ska, rocksteady og tidlig reggae. Alt på originale syvtommere selvsagt.

DIE WITH YOUR BOOTS ON 29.9 / 24.11 kl. 22.00–03.00 Fri entré / 20 år Kjære prærievenner! I Leiligheten i høst er det klart for Oslos eneste countryklubb, Die With Your Boots On, som trekker fulle hus med tre plateryttere bak dj-pulten. Saloonkranene er klare for å omsette ekstra kaldt snumateriale og det blir all kinds – both country AND western – fra høyttalerne.

DISKOTAKET 30.9 / 18.11 kl. 22.00–03.00 Inngang: 50,- / 20 år Disco, boogie, eighties-funk og modern soul i Leiligheten! Fredfades, Dirtyhans, Erik Fra Bergen, Diskosnuten og Rude Lead stacker opp en haug med nye skiver hver gang. 200% soulful vintage dancefloor music. Tropic/ island boogie, afro disco/boogie, rare/obscure disco, private modern soul + diverse synth heavy dancefloor jams. 100% original vinyl!

DET GODE SELSKAB: MARATHON FOR LOVE 2.9 / kl. 14.00–03.00 Inngang: Early bird kr. 80,-/120,- + bill.avg. / 20 år Årets siste SunSet på Takterrassen! Gjennom de siste fem årene har Tod Louie & Solaris i Det Gode Selskab slått et slag for klubbing ute i det fri – en idrett som vanligvisforbindes med svette kjellere. Takterrassen til Rockefeller forvandles til de ugjenkjennelige, en oase midt i Oslo. Live kunst, mat, drinker, sol og masse, masse dans!

POPQUIZ 6.9 / 4.10 / 1.11 / 6.12 kl. 18.30 Fri entré / 18 år Første onsdag i måneden holder Klassekampen Musikkmagasinet popquiz. Quizmaster er Olav Bru.

OSLO SOUL EXPERIENCE 9.9 / 28.10 / 16.12 kl. 22.00–03.00 Inngang: 50,- / 20 år The true underground soul club of Oslo! Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70- og 80-tallet.


har du noe ĂĽ markere? legg ditt arrangement til oss!

5 spennende og varierte lokaler

for alle typer arrangementer for alt fra 20 til 2000 personer.

rockefellerevent – vi hjelper deg med alt fra planlegging til gjennomføring

Messer, banketter, kino, prisutdelinger, konferanser, idrettsarrangementer og konserter. Kontakt Hilde eller Sara for en uforpliktende prat - Tlf. 22 03 48 22 - e-post: event@rockefeller.no - www.rockefeller.no


Calypso Rose (TT) 31. okt på Rockefeller

Rossy de Palma (ES) 4. nov på Sentralen

Seun Kuti & Egypt ‘80 (NG)

1. nov på Rockefeller

Bonga (AO/PT) Yasmine Hamdan (LB/FR) Jon Balke: Siwan (NO/IR/MA) Céu (BR) Chassol (FR) Spoek Mathambo (ZA) Madame Gandhi (US/IN) Sidestepper (CO/UK) Piazzolla plays Piazzolla (AR) Don Martin (NO) Adam Ezzari (NO) Tumi aka Stogie T (ZA) King Ayisoba (GH) Ibaaku (SN) Valkyrien (NO) Kumbia Queers (AR) Afenginn (FI/DK) Akutuk (CM/FR) Celtic Roots Ensemble (NO/SE/GB) Derek Gripper (ZA) Dj Prinsen Paulista (NO) Igor Dunderovic og Fetterforeningen (BA, BG, NO, RO, RS) Jowaa (GH) Øyunn (NO) Xylouris White (GR/AU) Beirut & Beyond pluss MYE MER

31.okt - 5.nov 2017


I 2017 har vi bikket 68.000 følgere på Facebook og 13.000 på Instagram, noe vi setter veldig stor pris på. Fortsett å legge ut dine konsertbilder med #rockefelleroslo, #johndee eller #sentrumscene og ha muligheten til å vinne konsertbilletter. Her har vi samlet noen av minnene dere har delt med oss.


Storgata 21-23 Nikay

Nikay Nikay åpnet dørene høsten 2016 og serverer såkalt «Nikkei»-mat, streetfood style. Smakene er inspirert av møtet mellom Japan og Peru – menyen kombinerer de rene og delikate smakene fra japanske mattradisjoner med peruansk friskhet og «punch». Her får du spennende småretter som kan deles og nytes sammen med kule cocktailer eller japansk øl på fat. Du er velkommen enten du bare vil ha en liten smakebit eller sette sammen småretter til et fullt måltid.

Torggata 11 Cafesor

Storgata 21-23 (folketeaterpassasjen) cantinacortina

Cantina Cortina Cantina Cortina er en liten italiensk oase med autentisk italiensk mat.Restauranten har spesialisert seg på italienske småretter og hjemmelagde pizzaer og pasta, basert på de beste råvarer og sesongens grønnsaker. Pizzaene er håndlagede etter napolitanske tradisjoner, og faller garantert i smak hos store og små. Maten er enkel, rimelig og himmelsk god. Cantina Cortina er åpen for både lunsj og middag, og til maten kan du velge viner fra et vinkart som strekker seg over hele Italia.

Storgata 27 himkok.oslo

Café Sør

Himkok

Kafé og lunsjsted på dagtid med kaffe, brus og te, hjemmelagde smoothies, nylagde salater og sandwicher, deilige kaker og ferske croissanter. På kveldstid er Cafe Sør en av Oslos mest omfattende cocktailbarer med hovedvekt på ferske bær og frukter. Fra mandag til lørdag er det DJs bak platespillerne, som står for behagelig musikk på ukedagene og klubb med variert musikk i helgene. På søndager har vi jamsessions. Vi har også live musikk to ganger i måneden og fire musikkfestivaler i året, Musikk på Sør.

Himkok ble i 2016 kåret til en av verdens 50 beste barer, men har lenge vært en skjult skatt i en av Oslos mange sidegater. Dette er en cocktailbar og håndverksdestilleri med proffe bartendere og rustikt interiør i en av de eldste mursteinsbygningene i Oslo sentrum. I destilleriet produseres akevitt, gin og vodka som brukes i barens signaturcocktails. I bakgårdene er det ciderbar, Munnskjenk, utekjøkken og et veksthus med planter som brukes i både drinker og matretter.


Youngs gate 6 kulturhusetioslo

Arbeidersamfunnets Plass 1 CafePeoples

Mariboes gate 7b CafePeoples

Kulturhuset

People’s

Arakataka

Velkommen til Norges mest aktive og varierte kulturhus over tre etasjer, fylt med kaffe, øl, spill, opplevelser, mat og moro! Vårt kjøkken tilbyr ærlig mat, tilpasset døgnets ulike måltider. Frokost, lunsj og kveldsmat, bakervarer og snacks. Menyen baseres på førsteklasses råvarer, gjerne fra norske småskalaprodusenter krydret med inspirasjon hele verden. Kulturhuset har siden oppstarten i juni 2013 etablert seg som Oslos viktigste kulturelle møteplass med over 4000 arrangement bak seg, vi flyttet rett rundt hjørnet i April 2017 med samme hensikt, å bringe folk

People’s er et sted der alle møtes fra forskjellige bakgrunner og forskjellige nasjonaliteter. De ligger på Arbeidersamfunnets plass og har rimelige priser og god mat. Her serveres det arbeiderklasseporsjoner som man kan nyte med noe godt å drikke fra drinkmenyen. Dette er et konsertområde der folk treffes før og etter konserter/standup for en god prat eller en god matbit. De ligger midt i området ved Sentrum Scene, Rockefeller, John Dee og Oslo Spektrum.

Arakataka er en uformell mat- og vinbar, i samme lokalet. Her kan du spise og drikke tidlig og sent, og slå av en prat med kokken som lager maten rett foran deg. Vi tar siste matbestilling klokken 00.30. Åpningstider: Onsdag–lørdag kl. 17.00–00.30.

Torggata 11 Uhortistroget

Badstugata 1 Piscoteket

Hausmanns gate 29 Cafesara

Uhørt

Piscoteket

Café Sara

Uhørt er en intim kulturscene og kafé ved Youngstorget i Oslo. Vi tilbyr miljøbevisst (kortreist) mat og variert kaffe- og cocktailmeny. Uhørt ligger midt i hjertet av Strøget Torg og er et originalt lokale med en rå og upolert stil. Som kulturscene ønsker vi å gi plass for nye uttrykk og artister. Vi ønsker å være en lanseringsplattform for nye artister, med alt fra live musikk, DJs, teater, slam-poesi til stand-up. Ønsker du å uttrykke deg, mener du din stemme er verdt et publikum, ta kontakt! Uhørt skal overraske, inspirere og utfordre Oslos kulturscene.

Piscoteket er Oslos første rene peruanske restaurant og bar, sentralt beliggende i hjertet av Oslo. Hos oss skal du føle deg hjemme enten du kommer for en helaften med spennende peruansk mat og drikke, eller om du impulsivt stikker innom for et kjapt måltid eller en drink i baren.

Café Sara åpnet dørene første gang i 1989 og har servert god mat og drikke i over 20 år. De har et godt utvalg i drikke, øl, vin, meksikansk, grill, pizza, småretter som tilfredsstiller mangt og mange. Om sommeren er det en hyggelig bakgård, om vinteren en koselig peis. De ligger sentralt i Oslo, på hjørnet av Torggata og Hausmannsgata i Oslo. Café Sara er en kombinert kafé/restaurant og bar/pub med matservering til klokken 02.45 alle dager.


25

Forsalg: www.rockefeller.no / Tlf: 815 33 133 Se vår nettside for komplett program, informasjon om åpningstider, nyheter og oppdateringer Telefon: Sentralbord – 22 20 32 32 (Betjent hverdager kl. 10.00–16.00) / E-post: post@rockefeller.no Postadresse: Auditorium AS, Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene, Badstugata 2, 0183 Oslo Ansvarlig utgiver: Auditorium AS Trykk: Alfa Trykk Med forbehold om endringer.

Høstprogram 2017  

Et fullstappet program med alle høstens arrangementer, konserttips fra kjente fjes og MYE mer!

Høstprogram 2017  

Et fullstappet program med alle høstens arrangementer, konserttips fra kjente fjes og MYE mer!