Page 1

Lente 2009


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Voorwoord

Beste leden, ouders, grootouders

Hier zijn we weer! Na een stevige winter piept stilaan de warme voorjaarszon door. Hoog tijd om u te informeren wat WZC sinds het najaar 2008 al heeft gerealiseerd, en wat wij voor u nog in petto hebben. Neem zeker ook eens een kijkje op onze website. Reportages en mooie foto’s over tal van evenementen kunt u er terugvinden. Veel leesplezier!


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Ontbijtzwemmen 30/10/2008

WZC bood u en uw ouders/grootouders de kans om te genieten van een flink ontbijt in de bar en inkomhall van het zwembad voor ochgottekes toch 1 symbolische Euro. Koffiekoeken, chocolademelk, fruitsapje en koffie a volontĂŠ! Jullie kwamen met liefst 200 mensen afgezakt! Wat wil betekenen dat wij in het najaar ons moreel verplicht zien om dit opnieuw te organiseren. Slachtoffer van ons eigen succes ;-)


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Bezoek Sinterklaas 6 december 2008

Voor al onze brave leden had de Sint wat lekkers meegebracht uit het verre Spanje. Jullie poseerden maar al te graag om samen met de Sint op de foto te gaan.

Eindejaarsfeest 13 december 2008

Naar goede gewoonte sloot WZC het jaar af met een spetterend eindejaarsfeest. Ons zelfbereid stoofvlees met frietjes was alweer een schot in de roos. De vele optredens zorgden voor de apotheose. Dit jaar vindt ons eindejaarsfeest plaats in de Broederschool daar zaal Onder Den Toren omwille van de Leiewerken tegen de vlakte gaat.


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Smultocht 5 april 2009

Voor de eerste keer organiseerde WZC een wandeltocht. Liefst 132 wandelaars kwamen hierop af! Zij werden getrakteerd op hemels mooi weer en een prachtig parcours. Allerlei leuke opdrachtjes moesten worden uitgevoerd. Daarnaast had WZC verscheidene “stopplaatsen� ingelast om de innerlijke mens wat te versterken. Zo werden de wandelaars verrast op een ijsje, een pannenkoek met koffie, een appel en een jenever. Na dik 8 km kon iedereen moe, voldaan en met een roodverbrand gezicht tevreden huiswaarts keren.


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Vrij vaak wordt ons door de ouders de vraag gesteld of hun kind niet naar een volgende groep kan overgaan. Weet dat wij ons werk zeer au sérieux nemen en dat een kind pas naar een volgende groep kan overgaan wanneer het de vereisten eigen aan zijn/haar groep onder de knie heeft. Het komt de veiligheid en de zwemstijl van uw kind ten goede. Hieronder een overzicht wat de kinderen dienen te beheersen alvorens naar een volgende groep over te kunnen gaan.

Groep Lieve : van 08.00u tot 09.00u • • • •

400 meter in 10 min 100 meter hoofd boven water Halve lengte onder water 2 min watertrappen

Groep Fabrice : van 08.00u tot 09.00u •

Alles

Groep Ronny : van 10.00u tot 11.00u • • • •

Duiken van de startblok Correcte Schoolslagtechniek Basis Crawl en rugslag 1 lengte onder water kunnen zwemmen

Groep Katy en Nancy : van 10.00u tot 11.00u • • • •

Duiken Schoolslag Basis Crawl 200 meter zwemmen

Groep Geert : van 09.00u tot 10.00u • • • • •

100 meter kunnen zwemmen in correcte zwemstijl. Duiken. Blokje uithalen uit het ondiep. Door hoepel zwemmen in het ondiep. Springen van de blok


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Groep Fabienne – Korneel en Francky : van 09.00u tot 10.00u • •

25 meter zwemmen Aquatisch ademen

Groep Kathleen en Claudine: van 09.00u tot 09.45u • • • •

De kinderen moeten alleen in het water kunnen springen vanaf de badrand De kinderen moeten een voorwerp op de bodem van het instructiebad naar boven kunnen halen, dwz met open oogjes onder water; De kinderen moeten kunnen ‘pijlen’, het gaat hier hoofdzakelijk om het ‘drijfgevoel’, de starthouding bij het aanleren van de schoolslag. De kinderen kennen de beenbeweging schoolslag (deze moet nog niet perfect zijn), ze zwemmen mbv een plankje.

Groep Sandrina, Sandrine, Vanessa en Claudine : van 09.45u tot 10.15u • • •

Min of meer alleen in het water durven springen. Min of meer beenbeweging kunnen Voorwerp uit het water durven halen.

Groep Sandrina, Sandrine, Vanessa en Claudine : van 10.15u tot 10.45u • •

In het water durven springen met hand geven aan de juf. Water gewennig zijn d.w.z. stappen in het water en gezicht in het water durven doen.

Groep Sandrina, Sandrine, Vanessa en Claudine : van 10.45u tot 11.15 u • • •

Kindje moet +- 3 jaar oud zijn. Voor de rest is alles nieuw voor deze kinderen. Zeker geen bang hebben van het water.


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Lentecriterium 26 april 2009 i.s.m Sporcrea

Traditiegetrouw organiseert WZC het Lentecriterium in bad Ter Leie. Een interclubcompetitie tussen verscheidene hoofdzakelijk Westvlaamse clubs. Uiteraard gejureerd door tal van officiÍlen. De competitieafdeling van WZC neemt deel, alsook een paar leden van de groep van Ronny. Weet dat het niveau vrij hoog zal liggen en dat supporters zeer welkom zijn in het voor het publiek toegelaten bad. Kom zeker ’s kijken!

Deelnemende clubs:

-Wervik -Wevelgem -Meulebeke -Kortrijk -Kuurne -Bredene -Lichtervelde -Neerpelt


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Watersportdag op zaterdag 30 mei 2009

Beste ouders en leden, Op zaterdag 30 mei 2009 is er opnieuw een watersportdag in het zwembad “Ter Leie” Er zullen enkele veranderingen zijn voor de kinderen die zwemmen in het grote bad. Al de groepen die in het grote bad zwemmen namelijk : 2 groepen van 09.00u tot 10.00u (groep Fabienne – Francky - Korneel) (Groep Geert - Sandrina) 2 groepen van 10.00u tot 11.00u (groep Katy – Nancy) (Ronny) kunnen alleen komen zwemmen van 08.00u tot 08.45u

Waarom zo vroeg vraagt u zich af ? Wel : Van 8u45 tot 9u45 in het grote bad vindt een initiatie Reddend Zwemmen plaats. Vanaf 10 jaar kunnen de kinderen daaraan deelnemen. Inschrijven tot 23 mei bij Dorine. Van 10u tot 11u30 in het grote bad is er een duikinitiatie in samenwerking met duikclub “De Piraten”. Onder individuele begeleiding van een ervaren duiker wordt de diepste wateren verkend van het groot bad. Vanaf 14 jaar. Inschrijven tot 23 mei bij Dorine. -Het groot bad wordt volledig gereserveerd voor dit evenement. Dit betekent dat alle andere zwemlessen vervallen. U kunt uiteraard het reddend zwemmen en de duikinitiatie vanaf de badrand als toeschouwer bekijken. Let wel: de lessen in het instructiebad gaan op de gebruikelijke uren door! Voor verdere uitleg kunt u terecht bij Dorine op zaterdagmorgen. Tot dan! Het bestuur


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

De brildragende zwemmer had tot voor kort de keuze tussen een kant-en-klare zwembril of een zeer beperkt aantal (dure) correctiezwembrillen. Deze laatste hebben niet alleen beperkingen qua design, maar ook in pasvorm en afdichting. De kant-en-klare zwembril heeft optische beperkingen vanwege het sterktebereik, waarbij geen rekening gehouden wordt met de pupilafstand, wat dubbelzien veroorzaakt en daarmee onveilig wordt. Ook is er een sterkteverschil aanwezig tussen het rechter- en het linkeroog, met name cylindersterkte, prisma’s etc. Een betaalbare en kwalitatieve correctiezwembril biedt optiekzaak Patrick Hugo Leiestraat 35 Wervik aan voor slechts ₏50 ongeacht de graad van de correctie.


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Nieuwjaarsetentje bestuur en lesgevers

De lesgevers en bestuursleden houden er rare gewoontes op na. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hadden we ons een “boerenplunje” aangemeten. Alle boeren en boerinnen genoten van een traditioneel boerenmenu. Vette derms, bloelink, een mergpijp en schellen van zeugen vielen ons te beurt. Volgend jaar toch liever een schelletje rosbief met kroketjes misschien…


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Sponsors

Sponsors zijn onontbeerlijk voor het succes van een club. Een woord van dank gaat dan ook uit naar onze trouwe sponsors. Zij engageren zich om de jeugd een sport te laten beoefenen waarbij ook het sociaal karakter aan bod komt. Zeer belangrijk in deze normvervagende hedendaagse maatschappij‌ Bedankt!


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Weetjes

-Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe… Túúrlijk zijn jullie braaf geweest! De Sint in levende lijve beloont jullie op zaterdag 6 december met véél lekkers. Trouwens, op 15 november ontvangen jullie een kleurplaat om in te kleuren. De mooiste daarvan worden vanaf 23 november in de inkomhal tentoongesteld.

-U denkt van zichzelf dat je een snelle tijd kunt zwemmen? Gedurende de maand november krijgen jullie de kans om uw naam op het tijdenbord te zien verschijnen. Vraag uw lesgever om meer uitleg. -Een woord van dank aan de lesgevers die de club hebben verlaten. Wij appreciëren jullie jarenlange inzet en toewijding. Over lesgevers gesproken: gezien het steeds groeiend aantal leden zijn wij naarstig op zoek naar mensen die kunnen meehelpen om al die “klein mannen” het zwemmen aan te leren. Over diploma’s hoeft u niet te beschikken. Een minimale kennis van het zwemmen, inzet en een dosis gezond verstand volstaan om samen met de bestaande medewerkers het werk wat lichter te maken. U voelt zich geroepen? Spreek ons gerust aan! -De kerstboomverbranding heeft plaats op 3 januari 2009 op domein Oosthove. WZC is alweer van de partij met heerlijke braadworsten en verse preisoep! -Lesgever bij de dames Roderick Boekdrukker is er na een maandenlange voorbereiding net niet in geslaagd om het Kanaal over te zwemmen. Hij strandde op een zucht van de meet. Toch een dikke proficiat en misschien nog een poging wagen? Succes! -Jullie badpak of zwembroek tot op de draad versleten? In onze archiefkast beschikken wij nog over een flinke voorraad die wij tegen dumpingprijzen van de hand doen! Ook regenvestjes, Tshirts, en polo’s zijn in solden! Bij gelijk welke aankoop ontvangt u trouwens gratis een fluo jasje… Dorine vertelt er u graag méér over. -Nogmaals vermelden dat op zaterdag 13 december ons eindejaarsfeest plaats heeft…


http://werviksezwemclub.spaces.live.com

Slotwoordje

333 leden! Dit is het huidig aantal leden dat WZC op dit ogenblik telt. Wij vinden het fantastisch om elke week opnieuw zo’n grote bende te mogen verwelkomen. In 2009 hopen wij nog beter te doen om het zwemgebeuren nog aantrekkelijker te maken voor onze leden. Aarzel niet om suggesties voor te stellen! Je kan die kwijt bij uw lesgever of bij: ronny.mollen@telenet.be fabrice.hoornaert@telenet.be

WZC wenst u alvast een zalige kerst een een voortreffelijk 2009 toe!

See ya!!

plonsblaadje voorjaar 2009  

plonsblaadje voorjaar 2009

Advertisement