Page 1

Lente 2011


Beste Wervikse Zwemclubsympathisanten Is het niet heerlijk? Je vraagt je af wat we bedoelen? De aangebroken lente of deze kersverse editie van ‘t plonsbladje? Laat ons de kerk in het midden houden en zeggen dat het allebei zorgt voor het gevoel van vlinders in de buik, van kriebels in de tenen, van spanning om er meteen in te vliegen! De lente zou nooit hetzelfde zijn zonder ‘t Plonsbladje. Wat kan je dit keer verwachten? We nemen een kijkje achter de toog in de cafetaria (nee, niet in de frigo), we stellen je een aantal nieuwe gezichten voor en we duiken het bad in bij de in opleiding zijnde redders. Uiteraard wordt dit verder afgekruid met allerlei weetjes, komende activiteiten, nieuws... We wensen je veel leeskriebels ! De redactie

V.U.: VZW Wervikse Zwemclub


Op zondag 30 januari 2011 waren 18 mensen ietwat nerveus maar razend benieuwd naar wat hun eerste les zou worden in de cursus redder. Onder hen waren er 7 cursisten die we kennen uit de Wervikse zwemclub: Lenny Hoornaert, GaĂŤlle Halsberghe (oud-lid), Quentin Clement, Cis De jongh, Nele Cael, Celien Leroy, Tom Cael en Sophie Ravaut.

In totaal zullen zij 12 weken lang elke zondag paraat geweest zijn om de opleiding tot een goed eind te brengen. In de voormiddag schotelt de lesgever hen een lekkere brok theorie voor. In de namiddag volgt dan het dessert met een praktijkles in het zwembad. Ondertussen zijn zij een hechte en enthousiaste groep geworden die elkaar steunt door dik en dun. De cursus redder is immers niet van de poes. Je wordt namelijk niet zomaar een gediplomeerd redder... Stilaan zullen de cursisten klamme handen krijgen want op 20 april staat het theoretisch examen op het programma. Op 1 mei volgt dan het praktijkexamen. Via deze weg willen we alle deelnemers dan ook een hart onder de riem steken en hen veel succes wensen. Wij zullen alvast duimen!


DE BARVROUWEN VAN ZWEMBAD TER LEIE Onze reporter dook ‘achter den toog’ Onze vliegende reporter keerde net terug van de verslaggeving van de revoluties in Noord-Afrika. Hij schoof zijn barkruk aan de toog van de cafetaria van Zwembad Ter Leie in Wervik. Tot hij ineens een ingeving kreeg. De barvrouwen… zij moeten ongetwijfeld een boeiende kijk hebben op het zwemclubgebeuren. Hij nam pen en papier bij de hand en onderwierp hen aan een interview. Plonsbladje: Dames, jullie draaien hier waarschijnlijk al een tijdje mee. Hoe

lang werken jullie al in de bar van het zwembad.? Leen: Ik werk hier nu zo’n 3 jaar. Chantal: Goh, ik weet het niet precies maar ik werk hier sedert de opening van de cafetaria. Marie-Paule: Ik ben hier begonnen rond de jaren ‘90, sinds de opening van de cafetaria door het stadsbestuur. Laurette: Ik werk hier al sedert de opening van het zwembad en dat was op 3 oktober 1980. Plonsbladje: Hoe ervaren jullie de zaterdagvoormiddag wanneer het

zwembad en de bar wordt ingepalmd door de zwemclub? Marie-Paule: Het is heel aangenaam en er komt steeds meer publiek. Leen: Het is leuk op zaterdag. Het is wel drukker maar er heerst een aangename sfeer. Door de gemoedelijke sfeer leer je af en toe nieuwe mensen kennen. Laurette: De sfeer is heel positief. We zijn dan ook met plezier in de weer om de mensen te bedienen. Chantal: De voormiddag vliegt voorbij. Het is drukker maar het is een aangename sfeer. We krijgen ook vriendelijke mensen over de vloer.


Plonsbladje: Wat is er verandert in al die jaren? Chantal: Er zijn meer kinderen in de zwemclub. We merken ook dat de lesgevers bekwamer zijn. Het is ook drukker dan vroeger. Vroeger was het zwembad op zaterdagvoormiddag ook niet open behalve in de vakantie. Laurette: Op zaterdagvoormiddag ben ik niet aanwezig in het zwembad of in de bar, maar ik hoor wel van de collega’s dat het altijd druk is en een aangename sfeer. Marie-Paule: De samenwerking onder het personeel verloopt in een aangename sfeer. Iedereen is steeds te vinden om in te springen of om een vervanging te doen. Wij zien ook steeds nieuwe mensen in de bar, wat aangeeft dat er leven is in het zwembad.

Plonsbladje: Hebben we beleefde kindjes in de zwemclub? Leen: Daarstraks hadden we nog een heel beleefd kindje. Dat is altijd leuk. Chantal: De meeste kinderen zijn zeker beleefd. Er zijn jammer genoeg soms ook andere. Maar we kunnen niet klagen hoor. Het leuke is dat er een echte familiesfeer heerst dankzij de ouders en de kinderen. En ook de grootouders, die mogen we niet vergeten. Marie-Paule: De meeste kleintjes moeten we nog aanleren om eens ‘alstublieft’ te zeggen maar anders zijn de ouders vriendelijk. Dat komt omdat ze een mooie kijk hebben op het kleine zwembad want de meeste ouders die voor de vensters zitten zijn zij die hun peuter willen zien ploeteren en zien hoe ze evolueren.


Plonsbladje: Wat vinden jullie van de zwemclub in het algemeen? Laurette: Het is een leuke en vriendelijke bende. Met de damesclub heb ik iets minder contact. Marie-Paule: De gasten van de zwemclub zijn altijd vriendelijk en behulpzaam. Daardoor is dit ook wederkerig. Als zij eens hulp nodig hebben, springen we graag bij. Leen: Zowel in de week als in het weekend brengen ze leven in de brouwerij. Daarnaast is de zwemclub ook een bron van inkomsten voor de cafetaria. Plonsbladje: Wat zijn jullie ervaringen met de damesclub op dinsdag? Chantal: Ik denk dat de damesclub iets verkalmd is bij vroeger, hoewel er nog steeds ongeveer een 20-tal dames komen zwemmen. Leen: Er is dan ook veel te doen voor dames zoals bv. zumba. Plonsbladje: Dames mag ik jullie hartelijk danken voor dit gesprek. Laurette, Leen, Chantal, Marie-Paule: Graag gedaan.


Met enige trots stellen we graag een aantal nieuwe gezichten voor die je wel zal opmerken in het zwembad. Wij heten hen van harte welkom en wensen hen heel veel plezier in de Wervikse Zwemclub!

Quentin kreeg het zwemmen met de paplepel mee en is ondertussen al een hele tijd lid van de zwemclub. Zijn moeder, Claudine, is lesgeefster in het klein bad en hij helpt haar met plezier in het lesgeven. Quentin volgt momenteel ook de cursus redder.

Blijkbaar houden de lesgevers het graag in de familie. Nancy is de schoonzus van Sandrina en zij geeft sinds kort les in het klein en het groot bad. Zij doet het net iets kalmer aan dan haar schoonzus.


We houden het graag eenvoudig in de zwemclub: na lesgeefster Sandrina en Sandrine hebben we nu: Sandrina. Zij geeft les in het groot en het klein bad. Je kunt haar meestal heel gemakkelijk herkennen aan het Madonna-t-shirt.

Els is ook geen volslagen onbekende in de zwemclub. Ze leerde de knepen, of beter de slagen van het zwemmen als lid van de club. Nu keert zij terug als lesgeefster in het groot bad en dit in de groep van Katy en Nancy


April 2011 Dinsdag 5 april:

Aquagym (dames)

Zondag 10 april:

Lentecriterium

Zondag 17 april:

Smultocht

Zaterdag 23 april: Paashaas Mei 2011 Dinsdag 3 mei:

Aquagym (dames)

Zaterdag 28 mei:

Interclubwedstrijd & Kaas -en wijnavond Juni 2011

Dinsdag 7 juni:

Aquagym (dames) Juli 2011

Zomervakantie

Augustus 2011

Zomervakantie


September 2011 Dinsdag 6 september: Aquagym (dames) Zondag 17 september: Plantjesverkoop Kom op tegen Kanker Oktober 2011 Dinsdag 4 oktober:

Aquagym (dames)

Zondag 9 oktober:

Wedstrijd Wevelgem (competitiezwemmen)

Zondag 23 oktober:

Wedstrijd Kuurne (competitiezwemmen)

Zaterdag 29 oktober:

Haloween (in en rond het zwembad)

Zondag 30 oktober:

Wedstrijd Poperinge (competitiezwemmen) November 2011

Dinsdag 8 november:

Aquagym (dames)

Zondag 27 november: Bijscholing redder Provinciaal kampioenschap Brugge (competitiezwemmen) December 2011 Zaterdag 4 december: Sinterklaas Dinsdag 6 december:

Aquagym (dames)

Zaterdag 17 december: Eindejaarsfeest


je: odschappenlijst Liefste schat: bo 3 courgetten • youghurt 4 potjes magere • rstels + tanpasta nieuwe tandenbo • 2 blonde Leffe’s en? • doen en stofzuig as w af de g no k Wil je oo x Tot vanavond xx

ww

w.W

erv

iks e

zw

em

clu

b.b e

H up p e lende h a H oera het is P zen, bengele n asen, e n niet o de klokken, p d e ba lokken ZATER . DAG 23 D e paa APRIL shaas & de bij de W klokken kom e n oo k ervikse langs zwemc lub.

an en v l l u m het s p o pt Betra

de! a l o c cho


AANDACHT! AANDACHT! Ben je het ook beu om tijdens de week baantjes te trekken en te moeten uitkijken dat je elkaar niet uit de baan zwemt? Wil je met gerust gemoed en op eigen tempo baantjes zwemmen??? Elke zaterdagvoormiddag van 11u tot 11u45 is het groot bad vrij voor jong of oud, man of vrouw die wil

BAANTJESZWEMMEN Je betaalt 10 â‚Ź inschrijving voor het ganse jaar. Tijdens het baantjeszwemmen ben je dan verzekerd. Daarnaast koop je een 10-beurtenkaart van 10 â‚Ź. Je leest het goed, er zijn geen andere groepen of zwemmers die in het groot bad aanwezig zijn dan diegene die willen baantjes trekken.


...het eindejaarsfeest opnieuw een groot succes was? We mochten maar liefst 160 eters voorzien van stoofvlees en frieten. We zijn echter op zoek naar een nieuwe locatie voor de volgende editie want het was de allerlaatste keer in de zaal ‘Onder den toren’. … het tijdenbord boven de uitgang van de cafetaria van het zwembad opnieuw aangepast is? Ga dus zeker een kijkje nemen! Wij dagen onze zwemmers uit om de tijden te verbeteren. Dit geldt zowel voor de jeugd als voor de dames en de heren. … je ongestoord en ongehinderd baantjes kunt zwemmen op zaterdagvoormiddag? Het groot bad is dan volledig ter beschikking van de mensen die baantjes willen ‘trekken’. Meer info vind je op het ‘Prikbord’ van dit blad. … de zwemclub ook in dit digitale tijdperk zijn weg vindt naar de digitale media? Kwestie van op de juiste digitale golflengte te zitten. Ons digitaal nog niet zien passeren? Probeer het dan eens op ons digitaal adres: www.Werviksezwemclub.be ...er in november alweer een nieuw Plonsbladje verschijnt? Kan het nog spannender?


♣ ♣ ♣

♣ ♣

… als je een ingeving krijgt dat interessant kan zijn voor de club je altijd welkom bent? Alle ideeën, groot en klein, kunnen voor onze club een verbetering zijn. … iemand die zich geroepen voelt om te helpen bij het lesgeven altijd welkom is? Je voelt je ongetwijfeld thuis in onze enthousiaste ploeg. … we nog steeds geen regering hebben? …er elke dinsdag van 19u45 tot 20u45 dameszwemmen doorgaat? Momenteel zijn een 18-tal dames present op dinsdag. … er iedere 1ste dinsdag van de maand aquagym wordt gegeven door een gediplomeerde lesgeefster? Ook dames die niet naar het dameszwemmen komen zijn zeker welkom. De dames die wel naar het dameszwemmen komen zijn uiteraard niet verplicht om aquagym mee te volgen. ...er verfraaiingswerken gestart zijn in het zwembad (inkom, kleedkamers…)? Je zult het ongetwijfeld nog merken. ...Fedor Hes in maart werd voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van de Vlaamse Zwemfederatie? Hij volgt daarmee Stefaan Obreno op. Hij zal onze talenten coachen in alle belangrijke wedstrijden zoals o.a. het Wereldkampioenschap en de Olympische Spelen.


Bijscholing officials Tijdens competitiewedstrijden zijn er per deelnemende club steeds 3 officials die de wedstrijd in goede banen leiden. Elke official krijgt een specifieke taak tijdens de wedstrijd. Dit kan zijn: kamprechter, starter, tijdopnemer, keerpuntrechter of aankomstrechter. Voor de lesgevers van onze club organiseerden we in het Wervikse zwembad een bijscholing zodat zij in staat zijn om als official op te treden bij een wedstrijd. Tijdens de bijscholing werd er stil gestaan bij de reglementen, werden de verschillende technische aspecten van de zwemstijlen overlopen,... Provinciaal kampioenschap Op zondag 28 november 2010 vond het provinciaal kampioenschap plaats in Brugge. We wensen alle zwemmers te feliciteren voor hun uitstekende prestaties. Hiernaast kun je de uitslagen nog eens nakijken. Cijfers: afstanden (bv. 50 SS = 50 meter schoolslag) W = Wisselslag R = Rugslag VS = Vrije Slag (Crawl) SS = Schoolslag


Leroy Celien

: : : :

100 W 50 R 100 VS 50 VS

01.36.13 00.49.90 01.26.78 00.40.51

Goud Goud Goud Goud

Hoornaert Lenny

: : : : :

100 SS 100 W 100 VS 50 SS 50 VS

01.27.08 01.16.54 01.10.07 00.38.34 00.28.42

Goud Zilver 5e plaats Goud Brons

De jongh Cis

: 100 W : 50 SS : 50 VS

01.20.00 00.42.00 00.32.49

Brons 5e plaats 5e plaats

Charbonnier Joshua : 100 W

: 50 R : 50 SS : 100 R

01.21.09 00.35.64 00.42.91 01.21.02

4e plaats Brons 7e plaats Zilver

Strijbol Niko

: 50 R : 50 SS : 50 VS

00.40.80 00.39.65 00.34.34

Brons Zilver 7e plaats

Huyghe Florine

: : : : :

100 VS 50 SS 50 VS 100 SS 50 SS

01.27.26 00.44.22 00.39.25 01.38.97 00.52.17

4e plaats Zilver 7e plaats Brons Zilver

Mollen MĂŠgane

: 50 SS : 50 VS : 100 SS

00.46.04 00.35.75 01.49.12

Brons Brons Brons

Derudder Silke

: 50 SS : 100 SS

00.49.13 01.50.83

7e plaats 5e plaats

Verdonck Elke

: 50 SS

00.51.95

Goud

Claeys Bas

: 50 SS

00.48.71

7e plaats

Verschuere Jelle

: 50 SS : 100 SS

00.42.41 uitgesloten

6e plaats 3e plaats

Cael Tom

: 50 SS : 50 VS

00.43.84 00.34.65

4e plaats 4e plaats

Leroy Tuur

: 50 VS

00.35.89

8e plaats

Verdonck Ward


ZONDAG 17 APRIL 2011 Een tocht met 7 stopplaatsen en verschillende doe– en (w)eetopdrachten Start en aankomst: zwembad Deelname: volwassene 3 € - kind 2€ De afwezigen hebben altijd ongelijk!


plonsblaadje lente 2011  
plonsblaadje lente 2011  

plonsblaadje

Advertisement