Inredning Bonum Brf Korkeken

Page 1

DIN STIL DITT HEM

Bonum Brf Korkeken

Inredningsval för ditt nya hem.

attPågrundavrådandevärldslägeärriskenför vanligt.föreskrivnaprodukterbytsutstörreän Råvarubristochleveransproblemär skerexempelpåorsakertilldetta.Om ändringar kommerduattmeddelasdetta.

| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 2

Välkommen till Bonum Brf Korkekens inredningsmagasin, ett verktyg som guidar dig till att skapa ett hem som passar just dig och dina drömmar.

Vi hoppas att du i lugn och ro ska bläddra, bli inspirerad och känna dig som hemma i något av alla våra fina kök och badrum.

Varmt välkommen till Riksbyggens inredningsvärld.

Riksbyggens inredningsprogram Stilpaket Kök 6 Övriga detaljer i ditt kök 20 Stilpaket Badrum 22 Övriga detaljer i badrum och WC/Dusch 36 Detaljer i WC 39 Inreda med växter............................................ 41 Övriga detaljer i ditt hem ................................42 Dina egna noteringar ...................................... 44 Skapa ditt hem steg för steg ........................... 47 ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 3

Rådande världsläge kan medföra att vissa produkter byts ut

Riksbyggens inredningsprogram Din stil – ditt hem

En av fördelarna med att köpa en nyproducerad bostad är att du själv har möjlighet att påverka och välja inredningen till ditt nya hem. För att underlätta dina val har våra inredare skapat ett antal stilpaket för kök och badrum.

Harmoni heter stilen som vi har som grundutförande i våra kök och badrum. Inom stilen Harmoni för kök väljer du kostnadsfritt inom stilpaketet den lucka, de handtag eller knoppar, den bänkskiva och det stänkskydd du vill ha. På samma sätt fungerar det för badrumsstilen Harmoni, du väljer vilket kakel och klinker du önskar, om du vill ha spegelskåp eller spegel osv. Du kan lugnt kombinera de olika alternativen inom stilen – alla val passar bra tillsammans och ingår i priset för din bostad.

Vill du skapa ett mer personligt kök och badrum, kanske i traditionell och klassisk stil eller i färger och material som är trendiga just nu? Då väljer du någon av våra tillvalsstilar. Här finns kök och badrum med olika uttryck, med luckor, stänkskydd och bänkskivor i olika färger och material. Tillvalsstilarna fungerar på samma sätt, att du väljer och kombinerar produkterna inom stilen och betalar ett fast paketpris, oavsett den kombination du väljer. Att kombinera produkter mellan de olika stilarna är ej möjligt, varje stil är noggrant skapad för att ge ett väl sammanhållet intryck.

Det finns ytterligare val du kan göra i din lägenhet som ligger utanför stilpaketen för kök och bad. Vi kallar dessa ”Övriga detaljer i ditt kök”, ”Övriga detaljer i ditt badrum” samt ”Övriga detaljer i ditt hem”. Det kan till exempel vara val av parkettgolv, blandare, duschväggar och skjutdörrsgarderober.

Till din hjälp för att göra dina inredningsval finns förutom detta magasin även Riksbyggens inredningsportal – där vi har ett verktyg, ett digitalt showroom, som visar ett typkök och ett typbadrum i grundutförande och de olika tillvalsstilarna.. Här kan du få en bild av hur kök och bad i olika stilar kan komma att se ut. Prova dig fram genom att byta ”stilar” och utforska olika luckor, handtag, bänkskivor och kakel i olika kombinationer. Du hittar inredningsportalen på vår projekthemsida.

Längre fram när det är dags att göra inredningsvalen kommer du att få en personlig inloggning till inredningsportalen där du kan se alla val som går att göra för just din bostad samt priser på de tillval du önskar.

Välkommen att inspireras och lycka till med inredningsvalen!

Våra begrepp

Grundutförande: är det utförande som bostaden har vid försäljningstillfället och ingår i priset för bostaden.

Kostnadsfria val: inom ramen för grundutförandet finns det val som inte kostar extra att göra.

Tillval: är inredningsval som är prissatta och där kostnaden avser mellanskillnaden från grundutförande och det framtagna tillvalet.

Samtliga priser är inklusive moms.

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 5 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

I vilket kök känner du dig hemma?

Vi önskar dig ett kök att trivas i – dygnet runt, året om. Från nyårssupén till födelsedagskalaset. Från midsommarsillen till kräftskivan. Från tacomyset till lussebaket. Och alla köttbullsmiddagar däremellan. Vem du än är bakom kastrullerna och vad du än gillar att lägga på tallriken så har vi köksinredningen som passar dig.

Harmoni – Grundutförande s. 8–11 | ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 6
Lugn – Tillval s. 12–15 Tradition – Tillval
Välj din stil ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 7 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
s. 16–19

Harmoni

Det här ser du

Lucka: Vit

Handtag: Rostfritt

Bänkskiva: Grey Sonoma Oak Stänkskydd: Kakel, vit blank

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 9 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Lucka: Ljusgrå

Handtag: Svart

Bänkskiva: Ferro Grafite

Stänkskydd: Kakel, vit matt

ingår i bostadens pris
Grundutförande,

Harmoni

– Grundutförande

Harmoni är ett stilrent kök format efter enkla, raka linjer. Den vita eller grå basen är tillåtande och ger dig möjlighet att skapa ett personligt kök med utvalda inredningsdetaljer i dina egna favoritfärger.

Väljer du köket Harmoni kan du känna dig trygg med att stilen håller väl över tid. Med stora kakelplattor skapar du ett modernt uttryck medan ett kakel i halvförbandssättning ger ett mer klassiskt uttryck. Kombinera kökets enkla raka linjer med mjuka klassiska mönster, en ullmatta och kanske en böljande lampa. Skapa en inbjudande känsla med vackert porslin och stärkta bomullsservetter. Fräscht, enkelt och rent.

Inom stilen Harmoni kan du kostnadsfritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 128 mm

Rostfritt, c/c 128 mm

Rostfritt, c/c 128 mm

Laminatbänkskivor

Svart, ø 25 mm

Rostfritt, ø 25 mm

Stänkskydd kakel

Vit blank, liggande rak sättning eller i halvförband 10320 cm

Vit matt, liggande rak sättning eller i halvförband 10320 cm

Vit blank, stående sättning 50325 cm

Lucka Ljusgrå slät, målad Vit slät, målad Ferro Grafite Grey Sonoma Oak Granat Skiffer Ljus
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 11 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Lugn

Det här ser du Lucka: Linnebeige

Handtag väggskåp: Push to open Handtag bänkskåp: Svart Bänkskiva: Grey Sonoma Oak Stänkskydd: Laminat uppvik 20 cm samma som bänkskiva

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 13 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Lucka: Skogsgrön

Handtag: Rostfritt

Bänkskiva: Kings Marble Green

Stänkskydd: Laminat uppvik

20 cm samma som bänkskiva

Pris vid val av detta stilpaket: 1–2 RoK: x kr 3–5 RoK: x kr

Lugn

– Tillvalsstil

Ett trivsamt kök med mjuka dova färger hämtade från naturen ger dig en rofylld miljö. De släta ytorna ger en lugn bakgrund till mat, köksredskap och personliga inredningsdetaljer.

Här kan du med bänkskiva och stänkskydd i samma material skapa ett kök med ett mjukt och enhetligt intryck. För att förstärka den naturliga stilen kan du plocka in växter i grågrön nyans, såsom rosmarin eller olivträd och komplettera med detaljer i material som trä, glas, sten och linne. För ett mer kontrastrikt uttryck kan du till de ljusa luckorna välja mörk bänkskiva och svarta handtag.

I paketpriset för Lugn kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 160 mm

Rostfritt, c/c 160 mm

Push to open, (endast väggskåp)

Laminatbänkskivor/ Stänkskydd 20 cm

Grey Sonoma Oak

Stänkskydd kakel Lucka

Grå matt, stående sättning 30350 cm

Skogsgrön slät, målad Linnebeige slät, målad

Kings Marble Green Cento

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 15 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Tradition

Det här ser du Lucka: Betonggrå ramlucka

Handtag: Krom

Bänkskiva: Karusell

Stänkskydd: Kakel, marmormönstrat matt

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 17 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du Lucka: Dimgrön ramlucka

Knopp: Tenn

Bänkskiva: Ipanema Vit

Stänkskydd: Kakel, vit blank med fasad kant

Pris vid val av detta stilpaket: 1–2 RoK: x kr 3–5 RoK: x kr

Tradition

– Tillvalsstil

I detta klassiska kök med ramlucka är det enkelt att skapa ett hemtrevligt kök – oavsett om du strävar efter ett romantiskt eller modernt uttryck.

Välj mellan en exklusiv framtoning med stora marmormönstrade kakelplattor eller ett klassiskt uttryck med kakel i halvförbandsättning. Kanske plockar du fram bestick och ljusstakar i silver och kombinerar med färgglada exotiska toner i grönt och gult. Eller väljer att ge köket extra karaktär med grafisk konst eller fotokonst. Här kan du låta tradition möta lekfullhet.

I paketpriset för Tradition kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömkök. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Handtag/Knoppar

Lucka

Vit ramlucka

Mässing, c/c 128 mm

Betonggrå ramlucka

Laminatbänkskivor

Impanema Vit

Stänkskydd kakel

Dimgrön ramlucka

Marmormönstrat matt, liggande 50360 cm

Karusell

Vit blank, (handgjord känsla) liggande sättning i halvförband 6,5313 cm

Vit blank med fasad kant, liggande sättning i halvförband 10320 cm

Tenn, ø 35 mm Krom, c/c 128 mm Krom/Svart, c/c 128 mm Svart, ø 35 mm
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 19 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Övriga detaljer i ditt kök

Diskho

Köksblandare

Mora K5 Care

Belysning

Mora K5

Spotlights

Vitvaror

Vitvaror för kök presenteras i inredningsportalen under perioden för inredningsval. Rostfria vitvaror är grundutförande och motsvarande vita finns som kostnadsfria val.

Mora pullout

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Nivis 62, två hoar, skåp 60 cm, liten ho höger eller vänster Grundutförande

Nivis 82DF, två hoar, skåp 80 cm. Grundutförande

Frame FR520, en stor ho, 60 cm. Tillval

Linea 7140, en stor ho, 80 cm. Tillval

Intra Omnia 78SX, två hoar, 80 cm, liten ho höger eller vänster Tillval

Mora MMIX K5 Care, diskmaskinsavstängning, Grundutförande

Mora MMIX K5, diskmaskinsavstängning, Tillval

Mora INXX pullout med utdragbar slangfunktion, krom, diskmaskinsavstängning Tillval

Takuttag vid väggskåp ovan arbetsbänk Grundutförande

Spotlights under väggskåp, LED, 3W, infälld i belysningsbotten. Grundutförande

Frame 520 Linea 7140 Nivis 82DF Nivis 62 Omnia 78SX
| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 20

Bänkskivor

Priser anges i inredningsportal

Bra att veta

En bänkskiva av sten är ett naturmaterial som behöver skötsel och underhåll.

Bänkskivor är 30 mm tjocka och har rak framkant.

Planlimning för sten- och kompositskivor: Vid val av en bänkskiva i sten, så har vi på Riksbyggen valt att ha diskhon planlimmad. Det innebär att diskhon är lite nedsänkt så att den ligger i nivå med bänkskivan, men fortfarande har en kant som skyddar stenskivan från stötskador. Planlimning är optimal i granit och andra naturstensbänkskivor.

Underlimning för laminatskivor: Den underlimmade diskhon är den mest använda lösningen och det som vi på Riksbyggen använder vid val av bänkskiva i laminat. En underlimmad diskho är en praktisk lösning där det varken finns en fog eller en kant till smuts.

under valperioden Bohus Grå, natursten. Tillval Nero Assoluto, natursten. Tillval Snow Ibiza, kompositsten. Tillval Moorland Fog Tillval Snowy Ibiza Nero Assoluto Bohus Grå Underlimmad Planlimmad
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 21 LEVERANTÖRERNA UTVECKLAR KONTINUERLIGT SINA PRODUKTER DÄRFÖR KOMMER AKTUELLA ARTIKELNUMMER OCH FUNKTIONER FRAMGÅ I INREDNINGSPORTALEN UNDER VALPERIODEN. FÖR EXAKT UTFÖRANDE I DIN SPECIFIKA LÄGENHET, SE PLAN RITNING. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Moorland Fog

I vilket badrum känner du dig hemma?

Duscha… Tvåla... Tvätta... Skrubba... Putsa… Sminka… Borsta… Styla... Vi tillbringar mycket tid och energi i våra badrum. Så se till att du har ett där du gillar att vara.

Harmoni – Grundutförande s. 24–27 | ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 22
Välj din stil
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 23 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
Sinne – Tillval s. 28–31 Karaktär – Tillval s. 32–35

Harmoni

Det här ser du

Kommod: Vit

Handtag: Rostfri

Spegelskåp: Vit med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Vit

Bänkskiva: Grey Sonoma Oak

Kakel: Vit blank

Klinker: Grå

Detaljer i separat WC, se sid 39 ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 25 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Kommod: Vit

Knopp: Krom

Spegel: Hög spegel med LED­belysning

Kakel: Vitgrå matt

Klinker: Antracitgrå

Bad/Tvätt: Grundutförande, ingår i bostadens pris

WC/Dusch: (ej bänkskiva och väggskåp): Grundutförande, ingår i bostadens pris

Harmoni

– Grundutförande

Harmoni är ett badrum i en vacker och tidlös design där sobra färger får badrummet att kännas enkelt, rent och fräscht. De neutrala färgerna i badrummet håller stilen under en lång tid.

Med en vit eller grå bas blir det enkelt att sätta din egen prägel på badrummet. Dekorera med utvalda glasburkar, flaskor och tvålar i dina egna favoritfärger och tillsätt handdukar i härlig mjuk frotté eller med våfflad struktur. Med material som trä, korg och rotting mjukar du upp badrummet ytterligare.

Inom stilen för Harmoni kan du kostnadsfritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Spegelskåp/Spegel

Vit med två luckor inkl LED­belysning

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 128 mm

Svart, ø 25 mm

Hög spegel med LED­belysning

Krom, c/c 128 mm

Laminatbänkskivor

Rostfritt, c/c 128 mm

Krom, ø 25 mm

Chicago Concrete Grey Sonoma Oak Chromix Silver

Kakel

Vitgrå matt, liggande rak sättning

25340 cm

Vit blank, liggande rak sättning

25340 cm

Luckor väggskåp

Vit slät, målad

Klinker Kommod

Ljusgrå, 15315 cm

Gråsvart, 15315 cm

Vit kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 27 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Sinne

Det här ser du

Kommod: Skogsgrön

Handtag kommod: Grepplist

Handtag överskåp: Push to open

Spegel: Rund med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Skogsgrön

Bänkskiva: Grey Sonoma Oak

Kakel: Beige

Klinker: Beige

Detaljer i separat WC, se sid 39 ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 29 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du Kommod: Linnebeige

Handtag: Rostfritt

Spegelskåp: Linnebeige med LED­belysning och tvättställsljus

Kakel: Grå

Klinker: Grå

Pris vid val av detta stilpaket i Bad/Tvätt: x kr

WC/Dusch (ej bänkskiva och väggskåp): x kr

Sinne

– Tillvalsstil

Inspirerad av både japansk och skandinavisk stil ger badrummet Sinne dig en lugn och avkopplande spakänsla.

Sinne är ett badrum som hämtar sin inspiration från naturen. Med samma platta på vägg och golv skapas ett badrum som är mjukt och tillåtande. Här kan du blanda mjuka pasteller med trädetaljer och välja lena tvålar och andra detaljer från naturen. En enkel kvist från olivträdet och tända ljuslyktor ger en avkopplande känsla. Och varför inte placera ett stilleben med några väldoftande pinnar på bänkskivan, så infinner sig lugnet direkt när du stiger över tröskeln till ditt eget hemmaspa.

I paketpriset för Sinne kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Spegelskåp/Spegel

Handtag/Knoppar

Svart, c/c 160 mm

Push to open (Endast väggskåp ovan tvätt och tork) Grepplist rostfritt, L100

Rostfritt, c/c 160 mm

Laminatbänkskivor

Grey Sonoma Oak Marfil Cream

Kakel

Beige, liggande rak sättning 30360 cm

Skogsgrön med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Linnebeige med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Spegel, ø 720 mm inkl LED­ljuskant Hög spegel med LED­belysning

Luckor väggskåp

Skogsgrön slät, målad

Kommod

Skogsgrön kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning

Klinker

Beige, 15315 cm

Linnebeige slät, målad

Linnebeige kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning

Grå, 15315 cm

cm
3
cm
Gråbrun, 15315
Grå, liggande rak sättning 30
60
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 31 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Karaktär

Det här ser du

Kommod: Vit

Handtag: Krom/Svart

Spegel: Med LED­belysning

Väggskåp ovan tvätt och tork: Vit ramlucka

Bänkskiva: Marmo Roma

Kakel: Vit blank med fasad kant

Klinker: Schackrutigt Svart/Vit

Detaljer i separat WC, se sid 39 ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 33 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Det här ser du

Kommod: Vit

Handtag: Krom/Svart

Spegel: Med LED­belysning

Kakel: Vit blank med fasad kant

Klinker: Schackrutigt Svart/Vit

Pris vid val av detta stilpaket i Bad/Tvätt: x kr

WC/Dusch (ej bänkskiva och väggskåp): x kr

Karaktär

– Tillvalsstil

Stilen Karaktär har en kontrasterande grund i svart och vitt och ger dig en känsla av att ha checkat in på ett anrikt hotell.

Badrummet Karaktär är klassiskt, tidlöst och ger ett självsäkert intryck, oavsett om du väljer ett schackrutigt golv eller ett svart golv som skapar kontrast mot de vita väggarna. Här lyfter du stilen ytterligare genom att lägga till detaljer i svart, silver och mässing. Med en fluffig morgonrock i mörkgrön sammet, kritvita tjocka handdukar och en vacker parfymflaska får du till sist den riktiga hotellkänslan.

I paketpriset för Karaktär kan du fritt välja mellan nedanstående produkter för att skapa just ditt drömbadrum. Att kombinera produkter mellan de olika stilpaketen är ej möjligt.

Spegelskåp/Spegel

Handtag/Knoppar

Mässing, c/c 128 mm

Krom, c/c 128 mm

Krom/Svart, c/c 128 mm

Vit med två luckor inkl LED­belysning och tvättställsljus

Luckor väggskåp

Spegel med LED­belysning

Hög spegel med LED­belysning

Kommod

Vit kommod med tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning Vit ramlucka

Laminatbänkskivor

Carrara Marble

Klinker

Schackrutigt

Svart/Vit, 10310 cm

Gråsvart, 15315 cm

Kakel

Vit blank, sättning i halvförband 15315 cm

Vit blank med fasade kanter, liggande sättning i halvförband 10320 cm

Marmo Roma
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 35 INREDNINGSBILDERNA I DENNA TRYCKSAK ÄR 3D-VISUALISERINGAR OCH KAN AVVIKA FRÅN FÄRDIG PRODUKT. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Övriga detaljer i badrum och WC/Dusch

Duschväggar (se lägenhetsritning)

Dusch-/Takduschpaket

Blandare handfat

Vitvaror

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Vikbara raka dörrar med blank aluminiumprofil, 90390 cm, klarglas. Grundutförande

Vikbar rak dörr med blank aluminiumprofil, 90 cm, klarglas. Kostnadsfritt

Mora MMIX T5 Care, duschset. Grundutförande

Mora MMIX, takduschset. Tillval

Mora MMIX Care. Grundutförande

Mora MMIX. Tillval

Vitvaror för badrum presenteras i inredningsportalen under perioden för inredningsval.

Klarglas Taktdusch Mora Care Mora
| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 36
Klarglas

Handdukstork

El­driven

Beslag

WC-stol

Komfortvärme

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Svedbergs handdukstork. Grundutförande

Svedbergs beslag, krom, självhäftande. Grundutförande

Golvmonterad. Förhöjd modell, sitthöjd ca 46 cm. Grundutförande

El­driven komfortvärme i badrumsgolv. Grundutförande

Belysning

Ledlist

Rund taklampa med vit sockel. Grundutförande

Belysning under väggskåp, ledlist. Grundutförande

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 37 LEVERANTÖRERNA UTVECKLAR KONTINUERLIGT SINA PRODUKTER DÄRFÖR KOMMER AKTUELLA ARTIKELNUMMER OCH FUNKTIONER FRAMGÅ I INREDNINGSPORTALEN UNDER VALPERIODEN. FÖR EXAKT UTFÖRANDE I DIN SPECIFIKA LÄGENHET, SE PLAN RITNING. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.
| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 38

Detaljer i WC

Grundutförande

Kostnadsfritt

Tillval

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Väggfärg: Vit ovan kakel, NCS 0500­N. Grundutförande

Kakel: Vit blank 10320 cm, Liggande sättning i halvförband. Bröstningshöjd ca 1500 mm Grundutförande

Klinker: Ljusgrå, 15315 cm, rak sättning. Grundutförande

Blandare: Mora MMIX Care. Grundutförande

Svedbergs beslag: Krom, självhäftande. Grundutförande

Belysning: Rund taklampa med vit sockel. Grundutförande

Spegel: Hög med LED­belysning. (El­uttag bredvid spegel) Grundutförande

Vit kommod: Tvättställ i porslin. Två lådor med lådinredning Grundutförande

Handtag kommod: Krom, c/c 128 mm. Grundutförande

WC­stol: Golvmonterad. Förhöjd modell, sitthöjd ca 46 cm. Grundutförande

Handtag svart, c/c 128 mm. Kostnadsfritt

Handtag rostfri, c/c 128 mm. Kostnadsfritt

Knopp rostfri, ø 25 mm. Kostnadsfritt

Knopp svart, ø 25 mm. Kostnadsfritt

Blandare: Mora MMIX. Tillval

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 39 LEVERANTÖRERNA UTVECKLAR KONTINUERLIGT SINA PRODUKTER DÄRFÖR KOMMER AKTUELLA ARTIKELNUMMER OCH FUNKTIONER FRAMGÅ I INREDNINGSPORTALEN UNDER VALPERIODEN. FÖR EXAKT UTFÖRANDE I DIN SPECIFIKA LÄGENHET, SE PLAN RITNING. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Växter är personligheter som vi pysslar om och trivs tillsammans med.

Växterna får både dig och ditt hem att trivas

Det är helt naturligt att se på växter som levande varelser som vi skapar relationer till. Växter ger en välbekant och hemtrevlig känsla till ditt nya hem.

Precis som att vi intuitivt vet vilken stil vi tycker om, så finns det växter vi föredrar framför andra. Pelargoner kanske får oss att tänka på den trevliga verandan hos mormor, eller så är en prunkande palm drömmen vi haft sen länge. Det stora intresset för växter ökar för varje år, och det avkopplande pysslet med våra gröna vänner blir en allt mer viktig och kreativ del i hur vi inreder hemma.

Inreda med växter

Växter och sättet vi visar dem på kan verkligen förstärka stilen, och det har aldrig funnits ett större urval av möbler formgivna just för att inreda med grönska. Piedestaler och vägghängda hyllor ger oss större spelrum vad gäller placeringen, och vi får upp växterna i en dekorativ höjd som också ger dem mer ljus. Små blombord och rullvagnar är också populära sätt att samla växterna på, gärna tillsammans med böcker, tidningar och andra favoritsaker. Från att det enda självklara valet var terrakottakrukan har

Det enkla

utbudet av fina krukor och kannor växt i takt med vårt intresse. Glaserade krukor i grå och gröna toner ger ett lugnt och harmoniskt intryck, och till en större växt eller träd kan en skulptural kruka i rostrött stål ge ett möblerat och landat helhetsuttryck.

Välja växt efter stil Precis som med övrig inredning finns det trender när det gäller växter. Suckulenten, kaktusens nära släkting, är en lättskött växt som stadigt stiger i popularitet, den har förmågan att lagra fukt i sina tjocka blad och är grafiskt dekorativ i grupp eller i ett stilleben. En annan växande trend är att vi gärna vill ha större och trädliknande växter som ger rummet karaktär och ett spännande uttryck. Två favoriter, oberoende trender, är monsteran med sina tydliga djupgröna blad och fikonträdets friska gröna löv, båda är omtyckta klassiker som passar till de flesta stilar.

Vilken växt passar dig?

Alla växter behöver ljus, men en del är extra känsliga för starkt solljus. Så beroende på vilket väderstreck din bostad eller dina rum vätter mot, ska du välja växter som trivs i ljuset de får. När det gäller vattningen så vill vissa växter ha lite men ofta, och passar kanske mindre bra om du vet att du till exempel reser ofta, medan andra växter är tåliga och kan överleva i två veckor utan vatten. Men med växter är det också som med människor, man får gå på personkemin och ett första intryck, och känna sig för om man trivs tillsammans!

är oftast det vackra, en spirande gren direkt från naturen ger genast liv åt ett stilleben. Ett litet blombord skapar genast en trevlig stämning i köket.
ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 41 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Övriga detaljer i ditt hem

Golv och golvsockel Priser anges i inredningsportal under valperioden

Ek Ek vitpigmenterad

Ek vitpigmenterad

Klinker i hallen

Ljusgrå Gråsvart

Innerdörrar med dörrhandtag

Slät Ram

Kapphylla och fönsterbänkar

Golv: Ek, mattlackad 3­stavsparkett. Grundutförande

Golv: Ek, vitpigmenterad 3­stavsparkett. Tillval

Golv: Ek, vitpigmenterad 1­stavsparkett. Tillval

Golvsockel: Vitmålad, NCS S 0500­N, 12356 mm. Grundutförande

Massiv slät Gråbrun Beige

Ljusgrå, rak sättning, 30330 cm. Grundutförande

Gråsvart, rak sättning, 30330 cm. Tillval

Gråbrun, rak sättning, 30330 cm. Tillval

Beige, rak sättning, 30330 cm. Tillval

Innerdörrar: Vita släta, NCS S 0500N med vit karm och dörrfoder. Grundutförande

Innerdörrar: Massiv vit slät med ram, NCS S 0500­N med vit karm och dörrfoder. Tillval

Innerdörrar: Massiv vit slät, NCS S 0500­N med vit karm och dörrfoder. Tillval

Dörrhandtag: Borstad krom. Grundutförande

Dörrhandtag: Borstad mässing. Tillval

Kapphylla: Essem Design, aluminium. Grundutförande

Fönsterbänkar: Natursten, gråbrun. Grundutförande

| ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN 42

Garderober och klädkammare (se lägenhetsritning samt bofakta)

Garderob, linne­ och städskåp

Skjudörrsgarderober

Bra att veta

Takanslutning ingår där två eller fler högskåp står tillsammans.

G=Garderob: hyllplan och klädstång

ST=Städskåp: städskåpsinredning

L=Linneskåp: hyllor och trådkorgar

Handtag/Knoppar garderober

Målning

Priser anges i inredningsportal under valperioden

Klädkammare: Inredningspaket – baslösning med ett hyllplan och klädstång.

Garderob: Lösa och inbyggda garderober/linneskåp/städskåp inkl. tillhörande inredning med vit stomme och lucka vit matt.

Grundutförande

Grundutförande

Skjutdörrsgarderob: Vita dörrar och silverram inkl. inredningspaket. Grundutförande

Skjutdörrsgarderob: Stoneware Grey dörrar och silverram inkl. inredningspaket.

Skjutdörrsgarderob: Sensible Oak dörrar och silverram inkl. inredningspaket.

Skjutdörrsgarderob: Charcoal Oak dörrar och silverram inkl. inredningspaket.

Byte till vit profil/ram istället för silverram.

Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Kostnadsfritt

Skjutdörrsgarderob: Spegelglas och silverram inkl. inredningspaket. Tillval

Handtag rostfri, c/c 128 mm. Grundutförande

Handtag svart, c/c 128 mm. Kostnadsfritt

Handtag rostfri, c/c 128 mm. Kostnadsfritt

Knopp rostfri, ø 25 mm. Kostnadsfritt

Knopp svart, ø 25 mm. Kostnadsfritt

Tak: Vitmålad, NCS S 0500­N. Grundutförande

Väggar: Vitmålad, NCS S 0500­N. Grundutförande NCS S 0500­N

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 43 LEVERANTÖRERNA UTVECKLAR KONTINUERLIGT SINA PRODUKTER DÄRFÖR KOMMER AKTUELLA ARTIKELNUMMER OCH FUNKTIONER FRAMGÅ I INREDNINGSPORTALEN UNDER VALPERIODEN. FÖR EXAKT UTFÖRANDE I DIN SPECIFIKA LÄGENHET, SE PLAN RITNING. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Dina egna noteringar

Skapa ditt hem steg för steg

Steg 1: Inspiration och guidning

I det här magasinet har du kunnat se och läsa om de inredningsval vi erbjuder till din nya bostad. Vi hoppas att du blivit inspirerad och funnit din favoritstil för kök och badrum.

Till din hjälp för att göra dina inredningsval finns förutom detta magasin även Riksbyggens inredningsportal. När det är dags att göra inredningsvalen kommer du att få en personlig inloggning till portalen där du kan se alla val som går att göra för just din bostad samt priser på de tillval du önskar.

Under valperioden finns en utställning där du kan se och känna på de olika materialen som projektet erbjuder. Riksbyggen meddelar inför denna period var utställningen finns och vilka tider det finns möjlighet att besöka den.

Steg 2: Beställning

Din beställning gör du enkelt i den inloggningsbara versionen av Riksbyggens inredningsportal. Du klickar i den stil du valt för kök, väljer detaljerna för stilen och gör därefter likadant för badrum. Avslutningsvis väljer du övriga detaljer i bostaden. När du är klar med alla dina val får du en sammanställning av dina val samt bekräftar dessa val genom e­signering eller manuell signering.

Steg 3: Villkor och Fakturering

Inredningsvalen delas avtalsmässigt upp i kostnadsfria val (inklusive grundutförande) och prissatta tillval. I de fall du gör kostnadsfria val ingår dessa val i kostnaden för entreprenadavtalet (där Bostadsrättsföreningen och Riksbyggen är parter) och ytterligare Tillvalsavtal behöver inte tecknas.

I de fall du som köpare gör inredningsval som är prissatta tillval tecknas ett särskilt avtal mellan dig som köpare och Riksbyggen (Bostadsrättsföreningen är således inte part i detta avtal).

En delbetalning om 20 % av kostnaden för samtliga prissatta tillval faktureras efter att huvudbeställningen är signerad. Resterande belopp för prissatta tillval betalas i samband med tillträdet av bostaden.

Avtalsbrott

Om du av någon anledning inte fullföljer köpet av din nya bostad utan att rätt därtill föreligger, ska du som köpare ersätta Riksbyggen den skada Riksbyggen lider i anledning av avtalsbrottet enligt följande.

1 Köparen ska ersätta Riksbyggen med ett belopp motsvarande den totala kostnad som köparen skulle ha betalat för de prissatta tillvalen.

2 Därutöver ska köparen betala vite till Riksbyggen enligt följande:

• För inredningsval upp till ett sammanlagt belopp för samtliga tillval om 19 999 kr inkl. moms ska köparen till Riksbyggen betala vite om 5 000 kr.

• För inredningsval till ett sammanlagt belopp för samtliga tillval om 20 000 kr inkl. moms eller mer ska köparen till Riksbyggen betala vite om 10 000 kr.

Reservationer

Riksbyggen reserverar sig för eventuella tryckfel, felskrivningar och att produktbilder kan avvika från verklig utformning. Riksbyggen förbehåller sig också rätten till förändringar på grund av exempelvis förändring av sortiment och modellbeteckningar hos leverantör. Köparen kommer i sådana fall om möjligt att erbjudas likvärdig produkt. Inredningsbilderna i detta magasin är 3D­visualiseringar och kan avvika från färdig produkt.

På grund av rådande världsläge är risken för att föreskrivna produkter byts ut större än vanligt. Råvarubrist och leveransproblem är exempel på orsaker till detta. Om ändringar sker kommer du att meddelas detta.

ETT MAGASIN OM DITT HEM HOS RIKSBYGGEN | 47 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen du bor och arbetar i, med fokus på en hållbar framtid.

V1-2024-APRIL

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.