Page 1


INDEX MODA Vesteix còmode i a la moda

10 SALUD “CACURRIPAU” Ó histories d’una hamburguesa

16 La Marina Alta diu NO a les prospeccions per cercar petroli

20

AGENDA

Pego i les Valls Poble Nou De Benitatxell

Farmàcies guàrdia

18

I Concurs de Pesca a la Platja de l’Almadrava de Dénia

22 24

450 persones participen en el Dia del Senderista

28

Un taller per xiquets sobre espècies autòctones tanca el Dia de l’Arbre

34

Presentació del Dia de la Dona

38

Exposició de l´Escola de Plàstica Experimental a la Fundació Baleària

Presentació de llibre “El niño de la peonza”

D’INTERÉS

Benissa Gata de Gorgos

42

contribuye a la salud

ACTUALITAT

STOP

26 30 36 36

lo que nuestro 40 Respetar cuerpo nos pide

50

56

61 62

Horòscop Xinés Dónde comer Serveis Telèfons d’interés


El Dia de la Dona i les Falles, entre d’altres, ens anuncien l’arribada d’uns mesos que a tots els agrada disfrutar. La gent torna a eixir als carrers amb ganes de fer coses, de compartir i de viure experiències noves. Esta edició de d’ací TENDÈNCIES va pels qui conserven l’esperança i necessiten informació, consells... conéixer de primera mà tot allò de bo que ofereix la comarca. Avant!

DIR. DE CONTINGUT DIPÒSIT LEGAL Juan Pablo Signes Ginestar V-3324-2002 DISSENY I MAQUETACIÓ Departament propi PUBLICITAT 96 575 75 26

EDITA Factoria d’Idees C/ Reis Catòlics 5, 1º H · GATA T/F 96 575 75 26 correu@factoriadidees.es

DISTRIBUÏT A Dénia, Xàbia, Ondara, Pedreguer, Xaló, Gata, Jesús Pobre, Poble Nou, TeuladaMoraira, Benissa, Lliber, Senija, La Xara, Alcalali, Pego i El Verger. www.revistadaci.es

EDITORIAL

L’hivern ha estat llarg i dur però la primavera ja és a prop i amb ella renaixen les il·lusions. Es presenten ara noves oportunitats de la mà del bon temps, les festes i les celebracions que s’inicien en este mes.


març’14

10

MODA


març’14

11

MODA


març’14

12

MODA


març’14

14

MODA


març’14

15

MODA


març’ 14

16

RECETAS


ACTUALITAT març’ 14

18

a Comissió de Festes del barri de la Font del Riu de Gata, organitza el I Concurs de Pesca a la Platja de l’Almadrava de Dénia. Des d’aquesta organització conviden a participar el pròxim 12 d’abril a partir de les 20 hores. El concurs contarà amb 7 tipus de premis, gentilesa de Passió Pel Mar (N-332 entre Gata y Ondara), Xaloc Pesca (Denia), Fishing-Discount (Moraira), Armería y deportes Pons (Gata de Gorgos), Niu Pesca (El Verger), Casa Mata (Xàbia) i Sort i Pesca (Els Poblets). Els mateixos establiments seran els llocs d’inscripció al concurs fins al pròxim 9 d’abril. Així mateix, el diumenge 16 d’aquest mes, tindrà lloc la “Caminata pel Serrillàs” a partir de les 9 hores. I, acte seguit, al carrer Calvari hi haurà un dinar de germanor amb paella gegant, barra a preus populars i música per tots els públics. Podeu trobar més informació al Facebook de “Festes FONT DEL RIU”.


La Marina Alta diu NO a les prospeccions per cercar petroli A l’hora del tancament d’esta edició de d’ací TENDÈNCIES ja són set les poblacions de la Marina Alta que s’han oposat públicament a les prospeccions sísmiques autoritzades pel Ministeri d’Indústria perquè una empresa escocesa cerque petroli en el Golf de València. Dénia, Xàbia, Benissa, Benitatxell, Teulada i Calp són els municipis que diuen NO i ho fan amb el suport de milers de ciutadans que s’han adherit a les distintes accions dutes a terme dins i fóra de les xarxes socials.

Dins de les xarxes, Facebook és el principal exponent d’una campanya d’iniciativa ciutadana que està comptant amb el suport de diferents organitzacions, associacions, partits polítics i, fins i tot, equips de govern. La revista d’ací TENDÈNCIES s’uneix també a este moviment que s’inicià a València i cobra força ara que s’acaba el termini per fer al·legacions a un projecte de prospeccions sísmiques per trobar jaciments de petroli que poden tindre una nefasta repercussió en una zona de gran riquesa natural com és l’àrea del Golf de València (inclou la Marina Alta). Una zona que viu principalment de l’atractiu turístic de la seua costa i, també, dels recursos que dóna la mar, com la pesca. Encara es pot actuar contra les prospeccions en la campanya d’arreplegada de signatures d’Ecologistas en la web de Change.org.


ACTUALITAT

450 persones participen en el Dia del Senderista

març’ 14

22

Al voltant de 450 persones van participar en el Dia del Senderista que es va celebrar a Gata. La marxa de 12 km pel terme estava organitzada pel GEG i la FEMECV i va congregar senderistes de tota la comunitat. A les 8:30 hores s’iniciava la caminada des de la terrassa del centre social per ascendir al Tossal del Moro des d’on els participants gaudiren de la vista que el bon oratge permetia arribar fins a Eivissa. Continuaven fins la Casa Canela, on reposaven forces amb l’esmorzar i seguien ascens cap al Serrillàs des d’on reprenien el camí fins el Centre Social. Finalitzada la marxa, l’alcaldessa de Gata, Ana María Soler, i la regidora d’esports, Dora Caselles, junt a la presidenta del GEG,

Anto Monfort, i membres de la Federació van lliurar un record a tots els clubs participants i de premis als més joves (un xiquet


desembre’ 13

23

ACTUALITAT


de 6 anys i una xiqueta d’11), als més veterans i als grups més nombrosos. L’organització i la regidoria d’Esports van manifestar la satisfacció per la bona acollida de l’activitat.

ACTUALITAT

Presentació de llibre “El niño de la peonza”

març’ 14

24

Divendres 7 de febrer es va presentar a la Biblioteca de Gata el llibre EL NIÑO DE LA PEONZA. Nombrós pùblic va acompanyar en la presentació a l’autor José Barceló, veí de Gata. El regidor de Cultura, Juan Pedrós, va introduir l’acte i l’arqueóleg de Xàbia Ximo Bolufer va parlar de l’autor i del seu procés creatiu. Finalment José Barceló, pseudónim que utilitza l’autor i que fa referéncia al nom de la seua famÌlia, va explicar

el camí que ha recorregut fins que l’obra ha sigut una realitat. A mès, es va fer una lectura d’alguns fragments i una projecció de fotografies utilitzades per a documentar el llibre, basat en un fet verídic de la Segona Guerra Mundial.

AJUNTAMENT DE GATA DE GORGOS


desembre’ 13

25

ACTUALITAT


Març

BENISSA

1

D I S SA BT E

CURS INICIACIÓ A MAVERICKS, CREACIÓ PODCAST I VIDEO 3D 10:00-12:00h. Inscripcions: Casal Jove. Tots els dissabtes. TALLER DEFENSA PERSONAL 17:00-19:00h. Regidoria d’Igualtat.

8

D I S SA BT E

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA Diverses activitats. CARNESTOLTES 23:00h. Pl. Convent, cercavila fins a la Pl. Jaume I.

9

DIUMENGE

CLOENDA 7ª SETMANA GASTRONÒMICA 20:00h. Casal Cultural Jaume I.

D I M A RTS

11

ÒPERA EN CINEMA “ROMEO Y JULIETA” de Gounod 20:00h. Seu Universitària.

DIJOUS

13

DONACIÓ DE SANG

AGENDA

D I V E N D R ES

17:00-20:30h.

14

LLIURAMENT PREMIS I INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ “Concurs de Joguines Reciclades” 18:00h. Casal Jove. INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ PINTURA ABSTRACTA a l’oli i d’ OBJECTES NATURALS “DIVERTIMENTO” 20:30h. Seu Universitària.

D I S SA BT E

15

XIX CONCURS DOMA NACIONAL Vila Benissa FUTBOL SALA FEMENÍ Benissa-Calp

D I V E N D R ES

26

12:15h.

09:00h.

Club Hípic.

Regidoria d’Esports.

21

MUSICAL DE MECANO “HOY NO ME PUEDO LEVANTAR” interpretat pels Festers P. Xiqueta 2014 22:00h. Centre d’Art Taller d’Ivars.

D I S SA BT E març’ 14

Centre Social “Bèrnia”.

29

III MARATÓ I MITJA PER MUNTANYA “LA PERIMETRAL” 06:00h. Pl. Rei Jaume I.


+ info 965 757 526


ACTUALITAT

Un taller per xiquets sobre espècies autòctones tanca el Dia de l’Arbre

març’ 14

28

Les activitats per a commemorar el Dia de l’Arbre començaren l’1 de febrer al Poble Nou de Benitatxell i han finalitzat amb una activitat adreçada a divulgar els recursos naturals de l’entorn del municipi. Els departaments municipals de Medi Ambient i Educació han organitzat aquest taller sobre espècies autòctones adreçat als xiquets. Unes 60 persones han gaudit de l’excursió al paratge de la Granadella en la primera activitat programada pel Dia de l’Arbre. Aquesta eixida ha donat a

conéixer les espècies autòctones, alhora, que ha servit per a explicar el perill d’incendis i de la posterior reforestació no adequada pel manteniment de la biodiversitat. Els xiquets i xiquetes podran han dut mostres de plantes autòctones al taller. L’activitat ha consistit a fer un mural per a conéixer la diversitat del municipi. A més, també s’ha animat els menuts a participar en el concurs sobre conservació ambiental promogut des de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes.


desembre’ 13

29

ACTUALITAT


Març

GATA DE GORGOS D I S SA BT E

1

CARNESTOLTES 2014 16:00h. Cercavila pel poble, berenar popular i discomòbil.

DIJOUS

6

DONACIÓ DE SANG 17:00-20:45h Saló d’actes del Centre Social.

D I S SA BT E

8

SOTERRAMENT DE LA SARDINA 23:30h Discomòbil a l’antic camp de futbol de Les Sorts.

D I V E N D R ES

14

ANIMACIÓ LECTURA

DIUMENGE

18:00h.

Biblioteca pública de Gata.

23

VOLTA POPULAR DE GATA Informació: www.somesport.com

AGENDA

D I V E N D R ES

28

X RAL·LI FOTOGRÀFIC DE GATA Inscripcions: 10 al 21 de març de 20 a 22h al Fotoclub (C/grup escolar, 32-1) o a fotoclubforat@gmail.com. LLIURAMENT DELS PREMIS SAMBORI 19:30h. Casal de la Música Gata.

TOTS E LS D I V E N D R ES L’HORA DE L’ORDINADOR 09:30h. Biblioteca Pública Gata.

març’ 14

30

L’HORA DEL CONTE 12:00h. Biblioteca Pública Gata.


ACTUALITAT

Presentació del Dia de la Dona

març’ 14

34

Aquest mes se celebren les activitats commemoratives del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, presentades per l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, l’edil d’Igualtat, Gloria Ivars, la presidenta de l’Associació de Mestresses de Casa, Encarna Ivars i Isabel Santamaría, directora de la Seu Universitària. L’edil destaca activitats com els tallers (defensa personal, tantra i sexualitat femenina, Tai Txi i meditació, pilates, massatges, cuina, zumba, etc.), esdeveniments esportius (pàdel i futbol sala). També hi haurà xerrades com “La Mujer en el Sahara español”, per la periodista Reyes Monforte; exposicions i activitats lúdiques (excursions, jocs, música i teatre). I un homenatge a la benissera Virtudes Baydal Castells, la

primera regidora democràtica de Benissa, el dia 8, a les 20 hores, en la Seu Universitària. En finalitzar actuarà el Quartet de Corda Mare Nostrum. Com a novetat, enguany hi hauran activitats pels escolars. Un teatre, contacontes i tallers recolzats amb material didàctic pels més xicotets. I un programa de ràdio en directe des del Saló de Plens, on els més majors podran donar la seua visió sobre la igualtat. D’altra banda, l’Associació de les Mestresses de Casa, el dia 8 celebrarà el seu dia local amb una missa i un dinar. També prepararan una vesprada de jocs de taula i un berenar en la platja de la Fustera. Tota la programació en: http://es.slideshare.net/ aytobenissa/mes-de-la-dona2014-benissa


desembre’ 13

35

ACTUALITAT


Març

PEGO I LES VALLS

1

D I S SA BT E

RUTA EN BICI: CICLOTURISME FAMILIAR PER LA MARJAL 09:00h. Tourist Info Pego. + info: 678 045 104 · www.aestas.es CARNESTOLTES Des de les 11:00h. Desfilada infantil, macrodiscomòbil, desfilada oficial, ball, etc.

2

DIUMENGE

II LLIGA COMARCAL DE TIR I ARROSSEGAMENT Recinte de tir i arrossegament de Pego (camí de Sant Antoni).

D I V E N D R ES

7

PRESENTACIÓ LLIBRE: “GARBÍ DE MALFIAR I CRÒNICA PERPLEXA D’UN EXÈRCIT” 19:30h. Casa de Cultura, C/ Sant Domènec, 5.

D I S SA BT E

8

“CONFERÈNCIA SOBRE LA DONA” I “CONTACONTES” (fins 14 anys) 10:30h. Casa de Cultura, C/ Sant Domènec, 5. PINYATA o SOTERRAMENT DE LA SARDINA 00:00h. Concentració de les colles a la Plaça de l’Ajuntament.

AGENDA

D I S SA BT E

15

RUTA EN BICI: MARJAL DE PEGO - EL VERGER - DENIA - PEGO 08:30h. Tourist Info Pego. CONTACONTES EN ANGLÉS 10.30h. Casa de Cultura de Pego. FALLAS DE PEGO

POBLE NOU DE BENITATXELL D I M A RTS

4

SETMANA DE LA DONA Activitats variades, fins al dia 9. INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ: “No tengo Dueño” 19:30h. Biblioteca.

D I S SA BT E

36

D I S SA BT E febrer’ 14

8

ACTIVITATS ESPORTIVES PER A DONES

11:00h.

Plaça Nova.

29

III CURSA POPULAR EL POBLE NOU per a xiquets i adults 16:00h. Proves per a xiquets. 17:00h. Proves per als adults.


EXPOSICIÓ DE L´ESCOLA DE

PLÀSTICA EXPERIMENTAL A LA FUNDACIÓ BALEÀRIA

ACTUALITAT

La futura sala d’embarcament al Port de Dénia no és un espai fàcil

març’ 14

38

on exposar. No ha estat concebut per eixa finalitat, la rotunditat de l’arquitectura, les seues dimensions colossals fan difícil el diàleg de les obres amb l’entorn. Eixa dificultat, però, ha animat a alumnes de l’Escola Experimental de Gata a fer una exposició, bastint instal·lacions per a dialogar amb l’espai. I el repte s’ha aconseguit, les obres no volen imposar-se als dos espais expositius que han emprat els autors, sinó que s´intercomuniquen amb ell. Les temàtiques emprades pels diferents autors són d’allò més variat. Des de l´enyorança d’una filla, records de jocs d’infantessa, diàleg amb la geografia més propera, denúncia de la situació actual, homenatge a la mare, etc. La mateixa varietat la trobem també als elements emprats: terra, tarongers, xarxes, cendra i taquets de marbre, paper, tela tradicional, tubs de cartó, tronquets vegetals, gassa i midó, ferro.... No deixa de ser una excepció, (malauradament) que una empresa privada s´implique en el quefer social. Estem mancats d’actituds com l’empresa Baleària que, generosament, cedeix el seu espai per exposicions. Els autors participants, alumnes de l´Escola A. Vives, són Mariví Puigcerver, Blanca Hernando, Manuela Paszkowsky, Joan Roselló, Mª Isabel de Piero, Alicia Ripoll, Juan Pablo Signes, Vicente Pastor, Maria Muñoz, Juan Escolano, Maria Casado, Mª José Cholbi i Pepa Espasa. La mostra, titulada HORITZÓ, es pot visitar fins al 9 de març, tots els dies fins les 21h.


Salud

SALUT

Diferentes culturas, mayoritariamente orientales, han identificado la relación entre la salud y el equilibrio energético del cuerpo.

març’ 14

40

Respetar lo que nuestro cuerpo nos pide contribuye a la salud

La acupuntura trabaja con este juego de equilibrios y promueve que la libre circulación de flujos de energía en nuestro cuerpo es la clave de la salud. La Teoría de los Biorritmos afirma que tres ciclos biológicos de diferente duración se inician en el momento del nacimiento y se mantienen en nuestras vidas. Esta teoría combina el momento de cada ciclo para definir los niveles energéticos del cada ciclo, como son, el físico, el intelectual y el emocional. Muy clásica es también la influencia que ejerce sobre nosotros la luna y sus propios ciclos, siendo la luna nueva o creciente el momento de mayor energía para trabajar las nuevas oportunidades, y la menguante el momento del retiro y la preparación. También las filosofías orientales que apoyan la meditación como proceso de sanación promueven llevar al cuerpo al estado energético que él mismo nos marca como manera de no enfermar. En la sociedad en que vivimos el ritmo del trabajo, los horarios, las exigencias… dificultan que escuchemos debidamente a nuestro cuerpo y con ello promovemos que el cuerpo se revele contra nosotros a través de la aparición de alguna enfermedad.


GATA DE GORGOS 15-21 C.F. Ivars Pare Mulet, 8

PEDREGUER 8-9 / 11 / 13 / 25 / 27 R. Gil Avda. Jaime I, 69

1-7 / 22-28 M.E. Salvador Avda. Marina Alta, 60

4 / 6 / 18 / 20 H. Infantes Doctor Calatayud, 15

8-14 E. Berenguer Roquetes, 3

CALP

farmàcies guàrdia

SALUT

8-9 R. P. Calatayud Conde Altea, 32 1-2 F. Savall Avda Los Almendros, 15 24 J. M. Calatayud La Niña, 7 17 / 25 J Pol Yanguas Avda. Ifach, 10 10 / 18 / 26 El Dorado Avda Juan Carlos I, 12/14 3 / 11 / 19 / 27 R. Zafra Urbanizacion el Tosal 2 J 4 / 12 / 20 / 28 Mª C. Buigues Benidorm, 12 5 / 13 / 21 E. Franco Corbeta, 10 Edif. Apolo VII 6 / 14 / 22-23 F. J. Garcia Avd. Rosa los Vientos, 2-4 7 / 15-16 J. L. Villanueva Avda. de Europa, 6

TEULADA-MORAIRA / BENITATXELL 6 / 14 / 22 7 / 15 / 23 8 / 16 / 24

1 / 9 / 17 / 25

2 / 10 / 18 / 26

3 / 11 / 19 / 27

4 / 12 / 20 / 28 5 / 13 / 21

J. P. Fontes Iglesia, 2 · Benitatxell J. Lloret Playa Dorada · Teul.-Mor. P.M. Cervero Md. José Pitarch, 6 Teulada-Moraira B. Peña Puerto Castaños, 6 Teulada-Moraira V.E. Garrido La Iglesia, 6 Teulada-Moraira A. Valenzuela Urb. Cumbres del Sol Benitatxell J.L. Cuquerella Ciudad Real, 2 Sol Park J. Llaudes Pza. Gabriel Miró, 1


DÉNIA / ONDARA / VERGEL / ELS POBLETS 4 / 14 / 24

M.P. de Antonio Patricio Ferrandiz, s/n

2 / 12 / 22 J. Salva Plaza del Raset, 6 · Dénia

5 / 15 / 25

Climet Vives Avda. Alicante, 45 · Dén.

3 / 13 / 23 E. Romany Elche, 2 · Dénia

6 / 16 / 26

A.M. Zaragoza Avda. Valencia, 2B · Dén.

7 / 17 / 27

J. Brines Joan Fuster, 28 · Dénia

8 / 18 / 28

V. Llano Cop, 3 · Dénia

5 / 19 M.D. Castelló Dr. Fleming, 31 · Ondara 2 / 12 / 26 M. Infantes Marqués Estrella, 11 · Vergel 15 F. Mud Roser, 15 · Ondara

9 / 19

J. Ferreres Constitución, 3 · Dénia

10 / 20

A. Fernandez Marqués de Campo, 48

1 / 11 / 21

Miquel-Miquel Marqués de Campo, 66

8 / 22 I. Costa Joanot Martorell, 9 · Els Poblets I. Roig Cent. Las Brisas, 4 F. Miralles C/ M. Adriático, Marinas, km 5

8 / 21

Belchi-Cholbi Ronda Colon, 4

1 / 14 / 27 A. Almodovar Plaza Joanot Martorell, 5

A. Marsal Avda. Rey J. Carlos I, 33

2 / 15 / 28 L. Gil Ctra. Cabo Nao-Pla, 121

22

13 / 26 R.M. Pérez Avda. Pla-Cabo Nao, 126

9

I. Garces C/ Sevilla, 1

3 / 16 A. M. Lillo Ant Bañuls, esq.

10 / 23

M.P. Uriol Playa Arenal

4 / 17 V. Salort Miralles Ctra. Cabo la Nao, 165

11 / 24

J.M. Ripoll Ctra. Cabo la Nao, Cala B

5 / 18 A. Marin Avda. Augusta, 30

12 / 25

M.S. Martinez Avd. Lepanto, 12

6 / 19 C. R. Gasque Av. Colomer, nº3

BENISSA

1-6 / 21-27 J. Marti · Padre Andrés Ivars, 1 7-13 / 28 M.S. Muñoz · Padre Melchor, 8 14-20 C. Villanueva · C/ Benidoleig, 18

43

març’ 14

C. Espinos Pza. Iglesia, 11

SALUT

XÀBIA

7 / 20


+ info 965 757 526


horoscop xines “LA RATA”

Nascuts en: 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008... Continuaran cercant l’estabilitat emocional, si estan en parella tindran moments molt dolços al seu costat. Els solters es plantejaran comprometre’s. Després d’una època més suau, hauran d’afrontar dies de molta feina, però s’ho prendran amb filosofia sense deixar cap detall en l’aire. El millor per a la seua salut serà trobar moments de soledat, meditar i estar en contacte amb la natura per alliberar tot l’estrès acumulat.

“EL BOU”

Nascuts en: 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009...

La relació amb la parella és una de les coses més importants per la vida dels bous en aquests moments. Si els dos posen de la seua part i es mimen mútuament la relació serà indestructible. Si tens alguna inquietud quant al treball, no dubtes en buscar el mode de solucionar-la, parla, innova, fes. Ha arribat l’hora de cuidar el teu cos, massa saps que “ment sana = cos sa” així que a que estàs esperant?

HORÒSCOP

“EL TIGRE”

“EL CONILL”

març’ 14

50

Nascuts en: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010...

Hauran d’obrir-se si volen rebre la tendresa dels demés, han estat massa temps tancats dins d’un mateix i necessitaran ajuda per poder expressar-se. Si demanen eixa ajuda l’obtindran de seguida. Comença a moure’s l’assumpte laboral, ara és moment de sembrar per a rebre més tard. Estar aixecat al sofà tot el teu temps lliure no beneficia per a res, busca activitats a l’aire lliure, ves a passejar per la platja i canviarà el teu punt de vista. Nascuts en: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011...

Es plantejaran molt seriosament quines relacions els beneficien emocionalment i quines fan el contrari, actuaran en conseqüència i es sentiran molt millor. Ha arribat l’hora d’associar-se o ajuntar-se amb altres persones perquè la seua feina done els fruits desitjats. A sovint, els nervis els juguen males passades, hauran d’intentar relaxar-se amb alguna pràctica com el ioga i amb l’aroma teràpia.


“EL DRAC”

Nascuts en: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012...

L’amor és un tema complicat per a ells en aquests moments. Potser el seu cor estiga dividit en dos o més llocs diferents, hauran de meditar molt profundament per triar el camí adequat. La feina està més calmada per ara, però no deixarà de donar els seus fruits. Perquè l’ansietat no s’apodere de tu, hauràs de prendre’t les coses amb molta calma i mirar molt endins teu per aclarir la ment.

“LA SERP”

Nascuts en: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013...

Tal volta haja arribat l’hora de profunditzar en la relació amb què fa temps que estàs pensant, parla amb eixa persona i exposa-li la teua situació i els teus sentiments amb sinceritat. Sembla que l’aspecte laboral va millorant poc a poc per a les serps, que aquest mes no deixaran de tindre oportunitats. Hauran de ser més expressius i traure tot el que tenen dins, si no és amb paraules, sempre podran buscar alguna tècnica d’expressió corporal.

HORÒSCOP

“EL CAVALL”

“LA CABRA”

març’ 14

52

Nascuts en: 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014...

Alguns s’han plantejat relacions serioses i fins i tot compromís i altres, pel contrari, voldran viure la vida al màxim, sense lligadures. De tota manera serà un moment molt emocionant pels dos grups. En la feina hi haurà canvis positius que hauran d’acceptar de la millor manera possible encara que al principi els desquadren un poc. Tindran bona salut i molta fortalesa, serà bo practicar algun esport ràpid per renovar tota eixa energia que tenen dins.

Nascuts en: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003...

Alguns duran el seu amor fins al punt màxim, el de tindre descendència, altres pot ser troben la persona que estaven cercant, en el moment més inesperat. En la feina innovaran i trauran la seua part més creativa a la llum, sempre sent prudents de no passar-se de la ratlla. En la salut, també seran creatius, buscaran diverses activitats per cuidar tant els seus cossos com les seues ments.


“EL MICO”

Nascuts en: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004...

Per fi han decidit el que volen fer amb la seua vida sentimental, i si no, no tardaran gens a fer-ho. Necessitaran molta força per afrontar certes situacions però han de saber que una vegada ho hagen fet, tot canviarà a millor. Si saben delegar i fer una bona feina en equip, tindran una labor constant durant tot l’any. Necessiten riure i gaudir de la vida, cosa que últimament tenen un tant abandonada. Recordeu que els amics sempre estan per a això.

“EL GALL”

Nascuts en: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005...

Després d’èpoques de bogeria, els galls necessitaran ara un altre tipus de relacions. No serà fàcil trobar-les pel que han viscut anteriorment, però si es fa de tot cor, tot és possible. El treball és una de les coses més importants en la seua vida i ara tindran l’oportunitat de distingir-se sobre els altres. L’esport és necessari per a un signe tan actiu, hauran de cremar l’energia que tenen dins per mantindre una bona salut.

HORÒSCOP

“EL GOS”

març’ 14

54

Nascuts en: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006...

Si aconsegueixen aclarir les confusions i els malentesos al respecte, la seua relació de parella serà ara més forta que mai. Els que no tenen parella estan en un bon moment per decidir si volen llaços o llibertat. En l’aspecte laboral i econòmic hauran d’esforçar-se al màxim per arribar a fi de mes, però mai els faltarà la feina i més endavant veuran que tot canvia. La seua salut dependrà molt del mode en que tracten els seu estrès.

“EL PORC”

Nascuts en: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007...

L’amor comença per estimar-se a un mateix. Hauran de fer un fort treball d’autoestima i quan estiguen bé amb ells mateixos ja podran pensar en relacions amb els demés. A nivell laboral, encara que pel moment pareix tot negre, han de saber que estan a punt d’arribar-los feines molt importants i entre les que hauran de triar la més convenient per ells, en tots els sentits. Una dieta sana i un poc d’exercici els ajudaran a aclarir la ment.


marçr’ 14

56

DÓNDE COMER


març’ 14

57

DÓNDE COMER


M


En nuestra nube de servicios tu negocio subirá tan alto que todos sabrán de ti.

SERVEIS

ANÚNCIATE AQUÍ POR OS MUCHO MEN DE LO QUE IMAGINAS...

C/ Jalón 16 · GATA

T. 965 75 62 55

març’ 14

61


Beniarbeig

Ajuntament Centre Salut Policia Local

Benidoleig

Ajuntament Centre Salut

Benissa

Ajuntament Centre Salut Guadia Civil Policia Local

965 766 018 965 766 115 670 444 558

966 404 205 966 404 295

965 730 058 965 732 461 965 730 722 965 730 733

Ajuntament 965 833 600 Centre Salut 965 835 011 Creu Roja 965 831 616 Guardia Civil 965 830 080 Policia Local 965 839 000

TEL. INTERÉS

Dénia

62

Ajuntament 965 780 100 Centre Salut 966 428 250 Creu Roja 965 781 358 Guardia Civil 965 780 036 Hospital Comarcal 965 787 090 Policia Local 965 780 190

Aguas Potables Ajuntament Biblioteca Centre Salut Guardia Civil Policia Local Oficina Turisme

març’ 14

Jesús Pobre Ajuntament

Ajuntament Centre Salut Policia Local

Orba

Ajuntament Policia Local

Pedreguer

Ajuntament Centre Salut Policia Local

965 766 000 965 767 152 965 766 666

965 583 001 686 427 899

965 760 669 965 761 296 965 760 027

Poble Nou de Benitatxell

Calp

Gata de Gorgos

Ondara

Ajuntament Centre Salut Policia Local

Senija

Ajuntament

Teulada-Moraira Ajuntament Centre Salut Creu Roja Guardia Civil Policia Local

966 493 369 966 493 481 608 962 567

965 731 374

965 740 158 965 741 136 965 740 950 965 744 044 965 740 946

Xàbia 966 469 029 965 756 089 965 757 872 965 756 350 965 756 055 965 757 432 965 757 317

965 756 611

Ajuntament 965 790 500 Centre Salut 966 428 150 Creu Roja 965 791 961 Guardia Civil 965 791 085 Policia Local 965 790 081

Xaló

Ajuntament Centre Salut Policia Local

966 480 101 966 480 543 966 480 101


Revista d'ací Tendències edición marzo 2014  

Revista comarcal con toda la actualidad de la Marina Alta: noticias, recetas, moda, salud, etc.