Page 1

HHX

HTX

HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM


Slottet er ikke bare et gymnasium - det er et fĂŚllesskab med plads til individet!

2


Velkommen til Slottet

På Slotshaven Gymnasium bliver du en del af et fantastisk læringsfællesskab og en masse forskellige sociale fællesskaber. Du kan være med til at udvikle gymnasiet bl.a. gennem elevrådet, en række elevudvalg og den daglige medbestemmelse i undervisningen.

Trivsel Vi hjælper dig med hurtigt at blive en del af Slottet. Vi går op i, at du føler dig hjemme og trives. Trivsel skaber nemlig lyst til læring, nysgerrighed og åbenhed. Hele den første uge er en introuge med en række sjove og spændende aktiviteter. Vores 30 tutorer står klar til at tage imod dig og gøre din oplevelse af Slottet lige så god som deres. Læring der kan anvendes På Slotshaven Gymnasium vil du opleve anvendelsesorienteret og praksisnær

Gymnasiet vi skaber sammen..

undervisning med ekskursioner, gæstelærere, projekter og meget andet. En undervisning, der er tæt forbundet med det omkringliggende samfund.

Globalt perspektiv Du kommer også ud at rejse. Alle tilbydes en studierejse i 2.g med en egenbetaling på 4.500 kr. Derudover har du hvert år mulighed for at tilmelde dig forskellige rejser i Slotsugen (uge 3) eller gå på et amerikansk universitet i foråret i 3.g. På nogle studieretninger er der også planlagt andre rejser, bl.a. til venskabsskoler i Kina og Canada. På Slotshaven Gymnasium tænker vi globalt. På Slotshaven Gymnasium er der fokus på både det faglige og det sociale. Er du interesseret i HHX eller HTX, så bliv en del af os og få tre uforglemmelige år på Slottet.

Vi ses på Slottet! 3


Hos os bliver du klar til fremtiden

Det er ikke kun vores brede almendannende fagrække, der gør dig klar til fremtiden. Du kan også prøve: PRAKTIK Oplev hverdagen i en bank, sammen med en ingeniør, som læge eller noget helt andet. Hvert år i uge 3 har du mulighed for at være i praktik. Desuden har du mulighed for at komme i studiepraktik på en uddannelse i løbet af 3.g. Her bliver du klogere på studiets opbygning og på studiemiljøet. UDVEKSLING TIL USA I 3.g har du mulighed for at gå på forskellige amerikanske universiteter, hvis du melder dig til vores to-ugers udvekslingsrejse.

4

FRIVILLIGHED I AFRIKA Du har også mulighed for at opleve, hvad det vil sige at lave frivilligt arbejde eller arbejde for en NGO, hvis du tager med til Sydafrika på vores uge 3-rejse i Slotsugen. KARRIEREDAG PÅ SLOTTET Vi deltager selvfølgelig i de fælles karrieretilbud som eksempelvis Karrieretanken, men vi afholder også vores egne karrieredage. Her kan du blandt andet tale med studerende fra udvalgte uddannelser fra eksempelvis Absalon, Erhvervsakademiet Sjælland og Roskilde Universitet.


En tryg start TUTORERNE STÅR KLAR Omkring 30 tutorer arbejder allerede fra marts måned med at gøre din skolestart god. De nye klasser får alle koblet 2-3 tutorer til sig. Du kan spørge dem om alt, og de vil hjælpe dig med hurtigt at føle dig hjemme på skolen. INFORMATIONER FØR SOMMERFERIEN Inden sommerferien bliver du sammen med dine forældre inviteret til et informationsmøde på skolen. Her får du en informationsfolder med de vigtigste oplysninger, hører mere om skolen og måske vigtigst af alt, så møder du de elever, som du skal gå i klasse med efter sommerferien. Du kommer også til at møde din kontaktlærer og dine tutorer. FØRSTE SKOLEUGE = INTROUGE I den første uge er der planlagt en række forskellige introaktiviteter, som skal hjælpe dig med at lære dine nye klassekammerater at kende og skabe tryghed. Du lærer at finde rundt på skolen, bliver introduceret til Lectio, vores kommunikationssystem, og du møder studievejledere, lærere og alle de andre på skolen.

Sidst på ugen kommer du med et par af dine parallelklasser på hyttetur med overnatning. REKTORTIME I løbet af de første måneder har alle klasser en rektortime. Her taler vi bl.a. om jeres ønsker og forventninger til skoleåret. HJÆLP TIL STUDIERETNINGSØNSKE Du får lov til, i løbet af september, at opleve alle de studieretninger, som vi udbyder på din uddannelse. I slutningen af september inviteres du sammen med dine forældre til forældremøde. Her hører I mere om studieretningerne. LET ADGANG TIL HVERDAGSLIVET PÅ SLOTTET Som elev, og som forældre til elever på Slottet, er der let adgang til at følge med i hverdagslivet. Der kommer typisk 15 nyheder på vores hjemmeside hver måned, der kommer næsten dagligt opslag på vores Facebook, der udkommer elevnyhedsbreve på Lectio, otte årlige skoleblade i fysisk format, og du kan opleve store og små begivenheder på Snap og Instagram.

5


Isabell og Victor 1. g på HHX

Victor Ebdrup, 16 år, Holbæk Hvorfor valgte du HHX her på Slotshaven? Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville på HHX. Begge mine forældre har taget HHX, og jeg vil gerne noget i samme retning som det, de laver. Til at starte med havde jeg egentlig planlagt, at jeg skulle til Roskilde, men så hørte jeg, at Slotshaven er et utrolig godt sted at være, og så besluttede jeg at gå her. Jeg er ikke 100% afklaret på, hvad jeg vil bagefter, men det skal være noget inden for handel og marketing. Lever skolen op til dine forventninger? Ja, helt sikkert. Jeg har kun haft positive oplevelser. Vi har en rigtig god klasse, og nogle rigtig gode lærere. Hvad synes du om fagene? Jeg synes, at International Økonomi, Virksomhedsøkonomi og Afsætning, altså alle de økonomiske fag, er de mest interessante, og det har noget at gøre med, at man ikke kender dem på samme måde, som man gør med mange af de andre fag. Det er en hel ny verden, som ikke minder om det, man lærte i folkeskolen. Hvilken studieretning vil du gerne have? Jeg er 90% sikker på, at jeg skal på International Business. Jeg synes, det er interessant at se på økonomien i et internationalt perspektiv, i stedet for bare i Danmark. Det virker også, som om det ruster dig bedre, hvis du gerne vil ud på det internationale marked. Rejserne trækker også. Jeg ser rigtig meget frem til at rejse til Kina.

6

Isabell Nielsen Eismark, 16 år Hvorfor valgte du HHX her på Slotshaven? Jeg havde egentlig fået ind i hovedet, at jeg skulle på STX, for det gjorde alle, og man vidste, hvad det var. Men da jeg kom dertil, hvor jeg skulle vælge, tænkte jeg "hvad er det egentlig, jeg vil?" Jeg var ikke så vild med de naturvidenskabelige fag. Så læste jeg om HHX, og det virkede som en oplagt mulighed, og jeg tænkte, at det var da bare det, jeg skulle. Jeg ville noget andet, som tager mig i den retning, jeg gerne vil. Jeg vil gerne arbejde med noget internationalt, import og eksport, og så giver en HHX bare mest mening. Hvordan har det været at starte her? Det var angstprovokerende at skulle starte her, fordi jeg ikke kendte nogen. Men jeg synes, det fungerede rigtig godt med alle de navnelege osv. vi lavede i begyndelsen. Alle var bare åbne og interesserede i at lære hinanden at kende. Lærerne er megacool. De er med på det hele og forstår vores humor. Og så har det også betydet meget, at vi har nogle gode tutorer. Hvad synes du om det sociale liv her på skolen? Jeg vil bare gerne være med til det hele, for jeg synes, det er rigtig hyggeligt. En ting er, at man ser hinanden til hverdag i skolen. Men til de sociale arrangementer har man mulighed for at møde nogle af dem fra de andre klasser og årgange på en afslappet måde. Jeg synes, det er fedt, at skolen laver så mange forskellige slags aktiviteter, så der er noget for alle.


Slottet efter skoletid Der er ingen grund til at forlade Slottet, når undervisningen slutter :-) LEKTIECAFÉ OG 4.G ELEVER To gange om ugen er der lektiecafé, hvor du kan få hjælp til lektier eller bare hygge dig med dine kammerater. Vi har to tidligere elever ansat. De kan, sammen med en række faglærere, hjælpe dig med lektier både i og uden for skoletiden. LAN OG E-SPORT Flere gange om året arrangerer eventudvalget LAN og E-sportsevents. Du kan være med til at arrangere dem eller bare selv komme og spille. Der er typisk over 100 deltagere til LAN på Slottet. SLOTSCAFÉ OG MUSIK Til Slotscaféer er der dømt hygge med stearinlys, rolig stemning og ikke mindst en scene, som alle - både elever og ansatte - kan få lov til at optræde på. Det er musikudvalget, som står for arrangementerne ca. en gang om måneden, og der foregår mange forskellige ting på scenen, lige fra tryllekunst, kemishow og rap til quiz og standup. Og selvfølgelig optræder rækken af skolebands på scenen. Som medlem af musikudvalget har du desuden altid mulighed for at benytte skolens øvelokale.

FREDAGSBAR Fredagsbarudvalget har deres helt egen bar under jorden. Den er virkelig fed. Der er øl og hyggelig stemning, når der ca. otte gange om året er fredagsbar. Det starter lige efter skole og varer i 2 timer. SKOLEFODBOLD Hvis du kan lide at spille fodbold, har du mulighed for at være en del af vores skolefodboldhold. Der er fællestræning, så vi kan slå de andre skoler. :-) FESTER Der er fem fester i løbet af et skoleår, og du må have en gæst med til flere af dem. Vi har fuldt hus til festerne, hvilket betyder 700 gæster. Der bliver danset, snakket og måske lærer du nogle nye elever at kende. TALENTPROGRAM SLOTSHAVEN Vi har en stribe talentprogrammer, som du kan melde dig til. Du kan få hjælp til at starte din egen virksomhed via TalentSpot, blive stimuleret inden for mange forskellige områder på Akademiet for Talentfulde Unge, og du kan deltage i rækken af konkurrencer, hvor Slottet har meget stolte traditioner.

7


Frederik Radich Andersson, 4.g’er HHX'er Slotshaven 2015-2018

En dannelsesrejse Min tid på Slottet har været som en dannelsesrejse med personlig og faglig udvikling. Jeg har lært at strukturere min hverdag, overholde deadlines og har tilegnet mig en masse ny viden. Jeg har udviklet mig fra at være god til fagene til at kunne bruge fagene aktivt på konkrete problemstillinger, og til at kunne stille mig frem foran en forsamling. Jeg var rimelig genert og havde ikke en stor vennekreds, før jeg startede på Slottet, men i løbet af de tre år har jeg i den grad lært at være mere udadvendt og åben, og jeg har fået mere selvtillid. Jeg har opnået en indgående forståelse for vores samfund, både i Danmark og globalt. Endelig har jeg fået redskaber, der kan hjælpe mig i hverdagen, eksempelvis i forhold til privatøkonomiske forhold. HHX har også givet mig kompetence til at forstå hele reklameindustrien og alt det, vi lader os påvirke af i hverdagen. De mange nye fag har givet mig helt ny viden, som jeg både kan bruge i min videregående uddannelse og i livet generelt. Den almene dannelse, jeg har fået med mig, tager afsæt i det aktuelle samfund og giver mig en god mulighed for at forstå det fremtidige samfund. Student - og hvad så? Jeg har altid haft et ønske om at skulle bruge en del af mit sabbatår på at rejse, og jeg har samtidig været

8

fokuseret på, at det jeg foretager mig i mit sabbatår skal give mening. Januar 2019 tager jeg til Boston, hvor jeg skal studere engelsk i et halvt år, inden jeg skal på CBS og måske læse finansiering. Det vil være et godt afsæt for et muligt job i den private sektor, måske som konsulent i en rådgivende virksomhed. Min første halvdel af sabbatåret har jeg brugt på at være 4.g'er på Slotshaven Gymnasium. Det er et enormt meningsfyldt job, da man hjælper andre og bidrager til deres succes, og samtidig understøtter det min egen læring og udvikling af autoritet i et fagligt og socialt fællesskab. Man udvikler også ledelsesmæssige kompetencer, hvor man skal kunne lede andres læringsproces, kunne håndtere klasserumsledelse og ikke mindst kunne motivere andre til faglig og personlig udvikling. Mit råd til kommende elever på Slottet Find en god balance mellem målrettet, ambitiøs læring og det at have tid til at være social og udvikle sig som menneske. Kom godt fra start både fagligt og personligt. Det første år skaber fundamentet for de sidste to.


Cecilie Nielsen, 4.g’er HTX'er Slotshaven 2015-2018

Faglig og personlig udvikling Jeg har fået en masse muligheder ved at gå på Slotshaven Gymnasium. Alle døre er åbne og særlig med den studieretning, jeg havde. Samtidig har de tre år givet mig rigtig meget, personligt og fagligt. Personligt har jeg fået venskaber for livet og hele uddannelsesforløbet har hjulpet mig til at være mere åben og at kunne præstere på et højt fagligt niveau i pressede situationer, som eksempelvis til eksamen. Det er egenskaber, som man kan bruge resten af livet i mange forskellige situationer. Jeg har oplevet at gå i gymnasiet med rigtig mange forskellige typer. Det lærer en at skabe relationer og interagere med en mangfoldighed af mennesker. Man bliver helt sikkert mere rummelig som menneske af at være en del af Slotshaven Gymnasium. Det kendetegner Slottet, at der er plads til forskellighed, og at alle bliver inkluderet og respekteret som dem, de er. Student og hvad så? Jeg blev student i sommer, og jeg bruger mit sabbatår på at arbejde som 4.g'er på Slotshaven Gymnasium. Det er et enormt meningsfuldt arbejde, hvor jeg hjælper til i undervisningen, er lektiehjælper, faglig mentor og står for undervisningen af egne grupper. For mig har det været en rigtig god mulighed for at bruge det, jeg har lært på gymnasiet og samtidig giver det en ekstra faglig dybde, når man skal lære det faglige stof fra sig. Det udvikler mig både fagligt og menneskeligt, og det er et meget ansvarsfyldt arbejde, hvor man også lærer en masse om det at være en del af en arbejdsplads. Efter mit år som 4.g'er vil jeg læse videre på universitetet. Jeg har en idé om, at det skal være noget naturvidenskabeligt, måske noget omkring udvikling af medicin, men jeg er ikke sikker endnu. Mit råd til kommende elever på Slottet Placer dit hovedfokus på de skriftlige afleveringer. Det giver dig gode noter til alle fag, og du træner samtidig alt det, du skal bruge mundtligt. Fokuser på at trives i og uden for timerne. Det skaber lyst til at lære.

9


Grundforløbet skal give dig den bedste start på din uddannelse Grundforløb Grundforløbet varer de første tre måneder. Du får indblik i den gymnasiale uddannelse, du har valgt, og du lærer Slotshaven og nogle af dine nye fag at kende. Et vigtigt formål med grundforløbet er at give dig den bedste start på din uddannelse. En start, hvor du hurtigt kommer til at føle dig hjemme og tryg. Et andet vigtigt formål med grundforløbet er, at du skal prøve dine nye fag, der sætter dig i bedre stand til at vælge din studieretning. Det hjælper vi dig blandt andet med gennem forskellige undervisningsaktiviteter, vejledning og evalueringssamtaler. Grundforløbet afsluttes med to prøver, som hver tæller 1/4 karakter på dit endelige eksamensbevis. HHX har prøver i fagene almen sprogforståelse (AP) og økonomisk grundforløb (ØG). HTX har prøver i fagene produktudvikling (PU) og naturvidenskabeligt grundforløb (NV).

10

Studieretningsforløb Efter grundforløbet kommer du til at gå på en bestemt studieretning. En studieretning er betegnelsen for resten af din uddannelsestid på Slotshaven og består af særlige fag og aktiviteter, som er forskellige fra studieretning til studieretning. Du kan læse mere om studieretninger her i brochuren og på vores hjemmeside. Obligatoriske fag På HHX og HTX har du en række obligatoriske fag som dansk, matematik, samfundsfag og engelsk. Det er fag, som man har på alle de gymnasiale uddannelser. De obligatoriske fag udgør den største del af din uddannelse, og nogle af dem har du i alle tre år. Derudover er der en række profilfag, som er særlige for henholdsvis hhx og htx. Valgfag Efter første år kan du vælge mellem en række valgfag. Under studieretningerne er der anbefalede valgfag, som fagligt passer godt til den specifikke studieretning.


HTX og HHX - Sådan er de opbygget HTX

Studieretningsfag

Obligatoriske fag

Obligatoriske fag

ST Valgfag

ST

Teknologi Kemi

Valgfag

Erhvervsjura

Matematik

Matematik

Engelsk

Idéhistorie

Informatik

Samfundsfag

Dansk

Engelsk

Teknik

Dansk

IØ AF

Fysik

Biologi

NV PU

HHX

Studieretningsfag

Samfundsfag Historie Informatik

ØG AP

Spansk/tysk

11


Slottet - En skole i udvikling 75% flere elever i 2018 sammenlignet med 2015

12


HHX Tæt på erhvervslivet Tæt på din fremtid.

HHX på Slotshaven Gymnasium er en oplagt mulighed for dig, som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil. De særlige profilfag er blandt andet Afsætning, Virksomhedsøkonomi og International økonomi, sprog og Erhvervsjura.

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside Slotshaven.dk

HHX er desuden almendannende, og du har fag som Dansk, Engelsk og Samfundsfag. Det er en studentereksamen med en række helt nye spændende profilfag, der ruster dig godt til både videregående uddannelser og start af egen virksomhed.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Afsætning B/A

Dansk A

Kulturforståelse C/B

Virksomhedsøkonomi B/A

Engelsk A

Finansiering C

International økonomi B/A

Tysk B/A eller Spansk A

Organisation C

Innovation B*

Historie B

Idræt C

Erhvervsjura C/B

Matematik B/A

Psykologi C/B

Samfundsfag C/B

Musik C

Informatik C/B

Markedskommunikation C

HHX

Innovation C

* Kun for studieretningen Innovation

A, B og C = Niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

13


Studieretninger HHX

FINANS

INNOVATION

Interesserer du dig for økonomiske, matematiske og finansielle problemstillinger og vil du vide, hvordan virksomheder drives, så skal du vælge studieretningen Finans. Virksomhedsbesøg er en naturlig del af undervisningen, og du vil arbejde med emner som økonomistyring, finansiering og investering. Med afsæt i kernefagene Virksomhedsøkonomi og Afsætning, udarbejder du virksomheds-, markeds- og regnskabsanalyse med fokus på både den lokale, den internationale og den globale virksomhed. Dette perspektiv er også afsæt for studierejsen i 2.g, som går til New York og Washington. Rejsen har en samlet pris på 12.000 kr.

Innovation er for dig, der kan lide at få nye idéer og følge dem til dørs. På Innovation får du nemlig rig lejlighed til at prøve idéer af, udvikle dem i samarbejde med dine undervisere og få dem bedømt af ledere fra det danske erhvervsliv. Du har også mulighed for at deltage i en række innovationskonkurrencer. Derudover skal du lære en masse om, hvordan man driver virksomhed, og hvordan man klarer sig i konkurrencen med andre. På studieturen i 2.g får du nye vinkler og perspektiver på det at arbejde med iværksætteri og innovation.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A Afsætning A Anbefalede valgfag/løft Matematik A Samfundsfag B Idræt C Finansiering C Organisation C

814

Studieretningsfag Afsætning A Innovation B Anbefalede valgfag/løft Virksomhedsøkonomi A International økonomi A Organisation C Markedskommunikation C Finansiering C


HHX har givet mig indgående forståelse for vores samfund, både i Danmark og globalt.

GLOBAL ØKONOMI

INTERNATIONAL BUSINESS

Interesserer du dig for økonomi og samfundsforhold på et nationalt og et internationalt plan, er studieretningen Global økonomi lige dig. Her er der både fokus på virksomhedens økonomi og på samfundsøkonomi set ud fra et nationalt, europæisk og globalt perspektiv. Du kommer til at arbejde med virksomheders økonomiske beslutninger og deres adfærd i samspil med omverdenen. De økonomiske teorier skal du lære at anvende i virkelighedsnære sammenhænge, og du vil blandt andet også kunne bruge dem på din studietur i 2.g.

International business er for dig, der gerne vil opleve og udforske verden. Du kommer på denne studieretning til at beskæftige dig med handel, økonomi og kultur i et globalt perspektiv. Med handel i fokus hjælper dine fag dig med at kunne kommunikere og samarbejde med mennesker i hele verden. International Business er på studierejse hvert år: Første år til et af Danmarks nabolande med fokus på handel, andet år til et sydeuropæisk land med fokus på sprog og kultur og tredje år til Kina eller et andet land uden for Europa med et kombineret fokus. Den samlede pris for alle tre rejser er 22.000 kr.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A International økonomi A

Studieretningsfag International økonomi A Afsætning A

Anbefalede valgfag/løft Informatik B Markedskommunikation C Finansiering C Idræt C Kulturforståelse C/B

Anbefalede valgfag/løft Kulturforståelse C/B Psykologi C/B Finansiering C Tysk A Markedskommunikation C

15


Handelshøjskolen Her kan du f.eks. studere: Finans, regnskab, markedsføring, virksomhedsledelse, kommunikation, økonomi, strategi, kultur, sprog m.fl.

HHX og HTX - din adgang til en verden af uddannelser

16

Professionsbachelor Her kan du f.eks. studere: Lærer, pædagog, officer, sygeplejerske, politibetjent, bibliotekar, journalist, fysioterapeut m.fl.

Trainee Her kan du f.eks. få elevplads inden for: Forsikring, spedition, shipping, revision, regnskab, ejendomshandel, reklame/ marketing, offentlig administration, rejsebranchen, realkreditinstitut m.fl.


Iværksætter Opstart af egen virksomhed.

IT Universitet Her kan du f.eks. studere: Global business informatics, digitale medier og design, softwareudvikling m.fl.

Teknisk Universitet

Universitet

Her kan du f.eks. studere: Diplomingeniør, elektroteknologi, geofysik, rumteknologi, bygningsdesign, design og innovation, bioteknologi, medicin, teknologi m.fl.

Her kan du f.eks. studere: Økonomi, biologi, datalogi, matematik, sprog, jura, samfundsfag, psykologi, statskundskab, kommunikation, nanoteknologi, sundhedsteknologi, historie, musik m.fl.

Erhvervsakademiet Her kan du f.eks. studere: Byggeteknik, datamatik, e-design, laborant, markedsføringsøkonomi, multimediedesign, procesteknologi m.fl.

Kunstakademiet Her kan du studere: Arkitekt- og designuddannelserne.

17


Den Virtuelle Verden Du kan både få lov til at opleve Virtual Reality og selv lære at skabe den. I vores VR-laboratorium får du adgang til VR-udstyr, som hjælper dig ind i en helt anden verden. Du kan få særlig VR-undervisning, men du kan også opleve at skulle bruge VR i den almindelige undervisning. I fritiden har du adgang til at lege med vores VR-udstyr.

Du får adgang til ca. 300 iBøger ®, så du kommer stort set ikke til at slæbe på tunge bøger.

Game Design GameDesign er anvendelsesorienteret læring, der peger frem mod mange forskellige karrieremuligheder. GameDesign er et teknologisk og pædagogisk redskab, der er med til at gøre det sjovt at lære et fagligt indhold i kombination med at designe og udvikle digitale oplevelser og digital kommunikation blandt andet i form af det at udvikle spil. BioGame er et eksempel på GameDesign. Her afprøver elever et bioteknologisk spil om kroppens funktioner, hvorefter de med deres viden selv skal udvikle nye spil. På studieretningen Digital Kommunikation kommer du til at arbejde med at designe og udvikle spil og interaktive medieoplevelser, som både er sjove og underholdende, men som også kan bruges i undervisningen. Læs mere om vores GamingClub, LAN-party, E-sport og meget mere på vores hjemmeside:

www.slotshaven.dk/slotshaven/gaming

18


HTX - Efterspurgte kompetencer

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside Slotshaven.dk

Klædt på til fremtiden HTX på Slotshaven Gymnasium er en oplagt mulighed for dig, der elsker naturvidenskab, teknologi, har en kreativ skabertrang og kan lide at se teorier afprøvet i virkeligheden. Projektarbejde, eksperimenter og forsøg er derfor vigtige elementer. Profilfagene på HTX er Teknologi, Teknik, Matematik, Fysik og Kemi/Bioteknologi.

HTX er desuden almendannende, og du har fag som Dansk, Engelsk og Samfundsfag. Det er en studentereksamen med en række helt nye spændende profilfag, der sammen med uddannelsens øvrige fag som Biologi, sprog og IT kombineret klæder dig godt på til videregående uddannelse og til fremtiden.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Matematik B/A

Idéhistorie B

Innovation C

Teknologi B/A

Dansk A

Mediefag C

Teknik A (3. år)

Engelsk B/A

Psykologi C/B

Bioteknologi A*

Samfundsfag C/B

Idræt C

Fysik B/A

Informatik C/B

Programmering C

Biologi C/B

Bioteknologi A**

Kemi B/A

Musik C

Kommunikation/IT A*

Filosofi C

* Kun for studieretninger med disse fag. ** Kræver Biologi B

HTX

A, B og C = Niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

19


Studieretninger HTX

Mat-Fys

Sam-Tek

Mat-Fys er for dig, der vil undersøge, hvordan verden hænger sammen, virker og påvirkes. Det kunne være som ingeniør, læge, astrofysiker eller forsker. Matematik og Fysik, samt det helt særlige samspil der opstår herimellem, styrker kompetencer som logisk tænkning, abstraktion og argumentation. Det vil du også få stor glæde af i alle øvrige fag, herunder teknologi og teknikfag samt de anbefalede valgfag. I laboratorierne bygges der bro mellem teori og praksis: Her vil du igennem talrige forsøg og intensive eksperimenter blive udfordret til det yderste. Belønningen herfor er en dybere forståelse og en bredere kunnen. Arbejdsform, metode og sprog er alle båret af den naturvidenskabelige tankegang og baserer sig i vid udstrækning på udstrakt brug af symboler, matematiske modeller, observationer og eksperimenter.

Vil du være med til at forandre verden og udtænke nyskabelser i relation til det omgivende samfund, så er denne studieretning noget for dig. Du lærer om udviklingen af teknologiske løsninger på samfundsmæssige problemstillinger, både nationalt og internationalt, om produktion og konkurrence, og om samspillet mellem virksomheder og samfundet. Du lærer at bruge din viden i praksis, så den bliver nærværende for dig og din omverden. Så er du nysgerrig på, hvordan verden fungerer, og har du lyst til at påvirke udviklingen og skabe nye produkter, så er denne studieretning lige dig. Studieretningen tager på en længere studietur til Canada. Her skal du bl.a. undersøge Niagara Falls, industrien i Toronto og samarbejde med vores venskabsgymnasium i Montreal. Turen koster 12.000 kr.

Studieretningsfag Matematik A Fysik A Anbefalede valgfag/løft Kemi A Biologi B Engelsk A Filosofi C

820

Studieretningsfag Teknologi A Samfundsfag B Anbefalede valgfag/løft Matematik A Innovation C Idræt C Psykologi C


På HTX laver vi en masse forsøg. Og hvis man læser om teorier i en bog, så tester man dem bagefter.

Pro-Kom

Bio-Mat

Drømmer du om at designe og udvikle hjemmesider, apps, Virtual Reality og interaktive medieoplevelser? Så er studieretningen Pro-Kom noget for dig. Med Kommunikation/IT på A-niveau lærer du at forstå og håndtere den digitale virkelighed, og at omsætte dine idéer til brugbare produkter, du kan få ud til andre. Med Programmering på B-niveau tager du skridtet fra forbruger til medskaber, og åbner op for en verden af digitale muligheder og medier. På studieretningen kommer du selvfølgelig også til at arbejde i vores Virtual Reality laboratorium og med vores 3D-printere.

Studieretningen er for dig, der interesserer dig for sundhed og gerne vil arbejde med mennesker. Med studieretningsfaget matematik får du trænet din analytiske sans, og faget hjælper dig til at forstå komplekse sammenhænge. Studieretningen er således til dig, der elsker naturfag og matematik og samtidig søger en dybere forklaring på naturvidenskabelige og biologiske problemstillinger. Biologi B giver dig muligheden for at arbejde med intensive eksperimenter i laboratorierne, hvor du bliver udfordret til det yderste og må tænke både logisk, abstrakt og kreativt, når du kombinerer teorien med de praktiske forsøg.

Studieretningsfag Kommunikation/IT A Programmering B Anbefalede valgfag/løft Matematik A Innovation C Mediefag C Samfundsfag B

Studieretningsfag Matematik A Biologi B Anbefalede valgfag/løft Bioteknologi A Samfundsfag B Kemi A Psykologi C

21


Magnus Emil Almin

HHX 2.d - næstformand for elevrådet

Globalt fokus Jeg valgte studieretningen International Business, da jeg er vokset op i et hjem, hvor man ikke rejser meget, og det gør man på denne studieretning. Det er lige studieretningen for mig, for den giver mig en kulturforståelse, en forståelse for, hvordan virksomheder fungerer i udlandet og helt generelt et indblik i, hvordan andre lande er. På studieretningen kommer vi på studietur hvert år, men derudover kan man på Slotshaven også melde sig til en række andre studieture på tværs af klasser, årgange og uddannelsestype. Sidste år var jeg i Malaga og træne mit spanske sprog. Det skal jeg igen i dette skoleår. Jeg overvejer at melde mig til Slottets udvekslingstur til USA i 3.g. Her får jeg mulighed for at opleve, hvad det vil sige at studere i USA. Det passer rigtig godt til mig, at der på Slottet er fokus på den globale dimension. Slottet - et vigtigt samlingssted Jeg er rigtig glad for at gå på Slotshaven. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle starte på Slotshaven Gymnasium. Jeg kendte flere, som tidligere har gået her, og de var alle rigtig glade for deres tre år på Slottet. Her er et spændende miljø, hvor man har mange nye og spændende fag. Der er også et godt sammenhold, og Slotshaven er i den grad et vigtigt samlingssted efter skoletid, hvor der sker en masse forskellige events, fester, fredagsbar og meget andet. Det at Slotshaven er et samlingssted betyder, at man som elev er enormt tryg ved at være her, og når man

822

er tryg, har man lettere ved at arbejde og dermed tendens til at lære mere. En fremtid i USA Hvis mit gennemsnit bliver til det, vil jeg gerne ind på CBS og læse en af deres internationale linjer. Jeg vil rigtig gerne bosætte mig i USA, så jeg håber, at det globale perspektiv kommer til at følge mig. For mig betyder USA en masse muligheder og frihed til at afprøve nye ting. En af ulemperne er dog deres egenbetaling på en række velfærdsydelser herunder uddannelse. Jeg har altid interesseret mig for børsen og handel, så mon ikke mit fremtidige job i USA kommer til at have noget med det at gøre. Mit råd til kommende elever på Slottet Når man lige starter på gymnasiet, kan det godt virke lidt tungt. Der er mange nye fag og rigtig mange nye mennesker, man skal forholde sig til. Mit bedste råd er: Tag det med ro, vær dig selv og giv dig tid til at falde godt til det nye sted. Vi står i hvert fald klar til at gøre din start rigtig god, så du hurtig føler dig tryg.


Mai Christiansen

HHX 3.a - formand for elevrådet

Brobygning hjalp mig til mit valg af HHX En af årsagerne til, at jeg valgte HHX, var min brobygning i 10. klasse. Her oplevede jeg blandt andet faget erhvervsret og jeg blev bevidst om, at man kan have matematik på A-niveau på HHX. Derfor var der ingen tvivl om mit valg. Jeg går på studieretningen Finans og noget af det spændende ved den studieretning er, at man fagligt bliver klædt på til at bruge den virksomhedsøkonomiske teori på konkrete virksomheder. Undervisningen er meget anvendelsesorienteret, og man får et nyt og mere nuanceret syn på virksomheder både i forhold til de økonomiske, organisatoriske og markedsanalytiske aspekter. Slottet et sted med udpræget elevindflydelse Slotshaven Gymnasium har rigtig mange ting at byde på. Der er en stribe af både faglige og sociale arrangementer, som man kan vælge at deltage i. Jeg har været en del af elevrådet de sidste to år, og her har jeg oplevet, at man som elev har stor indflydelse på udviklingen af skolen. Samtidig lærer man en masse andre elever at kende gennem elevrådet. Jeg har også været tutor for kommende elever i flere år, og det har givet mig en god mulighed for at sikre, at nye elever kommer godt i gang på Slottet. Jeg oplever, at der

bliver handlet hurtigt på vores idéer. Derfor har vi som elever stor indflydelse på udviklingen på Slottet. Det er virkelig motiverende. Studiepraktik skal hjælpe mig med mit karrierevalg Jeg ved, at jeg skal have et sabbatår efter min studentereksamen, men jeg er usikker på, hvad jeg vil læse efterfølgende. Derfor har jeg søgt om studiepraktikplads, imens jeg går i gymnasiet. Her skal jeg ud og opleve forskellige studier. Jeg håber bl.a. at komme ind på Ålborg Universitet på Politik og Administration. Studiepraktik er en rigtig god mulighed for at blive afklaret. Mit råd til kommende elever på Slottet Meld dig ind i elevudvalg. Det giver et godt socialt sammenhold, og man får stor indflydelse på eget gymnasium. Arbejdsbyrden i elevudvalgene er ikke umuligt store. Vi løfter nemlig i fællesskab, og så er det rigtig hyggeligt at være en del af noget ekstra.

23


Cai Funch Hansen, 16 år, bor i Jyderup HTX'er - 1. års elev Hvorfor valgte du HTX på Slotshaven? Jeg havde hørt fra andre, at det er en god skole, hvor der var styr på tingene. Jeg valgte HTX, fordi praktisk arbejde er bedre for mig end bare at sidde og læse i en bog hele tiden. Og jeg havde hørt, at på HTX er det lidt bedre fordelt. Man laver forsøg. Og hvis man læser om teorier i en bog, så tester man dem bagefter. Og så kendte jeg nogle andre, der skulle starte her. Der er hyggeligt her, og ikke så stort og uoverskueligt. Lever skolen op til dine forventninger indtil videre? Ja, i de fag, hvor det giver mening at lave forsøg, der laver vi også forsøg. Nogle gange er der ikke tid til så meget praktisk arbejde, men så udvikler vi koncepter og idéer. Hvilken studieretning har du valgt? Lige da jeg startede tænkte jeg, at det var IT og Kommunikation jeg skulle have. Men da vi havde studieretningspræsentationer og fik hørt lidt mere om fagene, fandt jeg ud af, at Mat-Fys er mere mig. Det passer bedre til mine fremtidsplaner. Jeg har tænkt mig efter gymnasiet at læse til maskiningeniør på DTU.

24

Hvad har været det sjoveste indtil nu? Jeg synes, at det sjoveste indtil nu har været introturen. Vi var delt op på værelser, og jeg lærte hurtigt dem, jeg var på værelse med at kende. Jeg er blevet venner med dem, og også med dem fra resten af klassen. De fleste er villige til at åbne op og snakke sammen. Der er blevet lavet nogle gode rammer for, at vi hurtigt kan lære hinanden at kende.


Vigga Erichsen, 16 år, bor i Tølløse HTX'er - 1. års elev Hvorfor valgte du HTX på Slotshaven? Fordi jeg synes, det er interessant at arbejde med projekter, og det havde jeg hørt, at man gør meget på HTX. Og fordi jeg syntes, det lød megainteressant, at der er en tværfaglig prøve i naturvidenskabelige fag. Det var helt klart også fedt for mig, at HTX i Holbæk er så overskueligt. Jeg ville ikke føle mig hjemme et stort sted. Lever skolen op til din forventninger indtil videre? Skolen har ikke bare levet op til mine forventninger. Den har mere end det. De tværfaglige forløb som vi har lige nu, de er megainteressante. Og når vi laver gruppearbejde, så er det ikke bare almindeligt gruppearbejde. Det er gruppearbejde, hvor alle deltager. Det er ikke ligesom i folkeskolen, hvor jeg nogle gange endte med at skulle lave det hele selv. Jeg tror, det er fordi, at når man har valgt HTX, så har man taget et bevidst valg om, at man gerne vil noget naturvidenskabeligt. Jeg tror, det er derfor, folk er mere engagerede.

vi kan lære noget indenfor. Lærerne her vil vildt gerne lære os noget, men vi skal også selv ville det. Hvad synes du om det sociale liv her på skolen? Jeg synes, det er fint, at der er lagt rammer for, at man kan komme og være her på sit eget niveau. Det er ikke kun noget med store fester. Der er også lagt op til, at man kan komme og hænge ud til fredagsbar, LANparty og SlotsCafé, og nogle gange kan man også tage venner med udefra. Er der noget, der har overrasket dig ved skolen? Mange piger er afskrækkede fra HTX, og til dem vil jeg sige: det passer lige så godt til piger som til drenge. Det er altså ikke kun gamernørderne, der sidder her.

Hvordan er lærerne her? Altså lærerne her, de vil deres fag mere. De går helt vildt op i matematik eller teknologi, eller hvad deres fag nu er. Og de er gode til at sætte nogle rammer op, som

25


Slotsuge

- en anderledes uge på Slottet!

Vi fjerner alt fra dit skema i uge 3. Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil fordybe dig i. Du kan vælge at komme på en af vores tre sprogrejser, hvor der trænes engelsk, tysk eller spansk. Du kan også vælge at tage med på vores kulturrejse eller på ski-ekskursionen. På de fem rejser er der en egenbetaling på 3.600 kr. Måske kommer der helt nye rejser til, når du starter på Slottet. Der sker også en masse sjove ting på skolen. Du kan arbejde med drama eller lære at fremføre overbevisende argumenter på retorikkursus. Du kan få samlet op på matematikken, træne virksomhedsøkonomi, fungere som journalist på Slots News, agere kunstner og udsmykke skolen, træne rollespil og lave latexvåben eller måske bruge ugen på praktik og dermed karriereafklaring. Mulighederne er mange. Hvorfor har Slottet en slotsuge? Evnen til fordybelse og vedholdenhed er vigtig. Det er egenskaber, der giver direkte adgang til læring. Evner du fordybelse og fastholdelse inden for et område, er det muligt at udnytte disse egenskaber inden for andre områder. I uge 3 dyrker vi evnen til fordybelse. Som elev vælger du selv, hvad du ønsker at fordybe dig i. Alle aktiviteter er på tværs af årgange og på tværs af HHX og HTX.

26

Vi fjerner alt fra dit skema i uge 3 Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil fordybe dig i.


Kreativitet og nytænkning er nøgleord på Slotshaven. Det kan du bl.a. opleve i undervisningen, rækken af innovationscamps og i de forskellige talenttilbud.

25 27


HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM

Vil du vide mere?

Kontakt

- så kontakt vores studievejledere

Slotshaven 1 4300 Holbæk 72 290 200

Peter Schroeder (+45) 72 29 02 04 pes@slotshaven.dk

www.slotshaven.dk

ReklameService.dk · 59516615

Hanne Skovgaard Larsen (+45) 72 29 02 06 hsl@slotshaven.dk

Slotshaven Gymnasium  
Slotshaven Gymnasium