Page 1

72e jaargang

Woensdag 22 februari 2012

Nr. 35

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.600 ex.

www . h o f v a n t w e n t e . n l

Havermik Echt met

150% els

actieve vez

€ 2,20

p/st

Speltbrood proeven, wij geven u graag een paar plakjes om te proberen.

Aanbiedingen zijn geldig van 20-02-2012 t/m 25-02-2012

Markeloër Eddy Schuurman genomineerd voor Beste Schoenmaker van Nederland

Elke zondag geopend van 8:30 tot 16:00 uur. www.deldensdis.nl

Jan Visschedijk, keurslager De Echte Bakker Dat proef je!

Kortestraat 19 Delden Tel. 074-3762554 www.visschedijk.keurslager.nl info@visschedijk.keurslager.nl

20 tulpen in accubak van

€ 12,50 voor

€ 10,-

Kortestraat 17 | 7491 AX Delden | Tel. 074-376 6760

Steve McClaren kiest weer voor Delden

Dat wonen in Delden absoluut moet hebben bijgedragen aan het halen van het landskampioenschap zal de trainer van FC Twente, Steve McClaren ongetwijfeld hebben geïnspireerd ook voor de tweede keer het pittoreske stadje uit te kiezen als woonplaats. In Delden wonen was hem goed bevallen. De sfeer is er fantastisch en ook de bereikbaarheid van de Grolsch Veste en de Hengelose trainingsvelden zijn vanuit Delden uitstekend. McClaren koos dit keer voor een penthouse in de Stadshagen. In de wetenschap dat de rondweg voor zijn deur een geluidswerende laag krijgt opgebracht is het daar goed toeven. Hij hoopt er met zijn echtgenote en 2 kinderen, nadat er een keuken en een badkamer zijn ingebouwd, zo spoedig mogelijk te kunnen gaan wonen. Directeur van de Stichting Wonen Delden, Hennie Manrho, is blij met het feit dat hij een penthouse kan verhuren. Aan een beroemde huurder, en dat is natuurlijk nooit weg. Dat de landstitel van FC Twente hierdoor weer in zicht komt is zijn stellige overtuiging. Tekst: Jan Schoneveld

Volop bloeiende violen (grootbloemige- en bosviooltjes)

per stuk € 0,35 Volle doos 18 st.

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Chinees Specialiteiten Restaurant

€ 5,90

Tulpen diverse kleuren bos € 2,50

3 bos €

Horlogebatterij E 2.00

5,00

Aanbiedingen geldig van donderdag t/m zaterdag a.s. en zolang de voorraad strekt

Wk 2000 Brons

Wk 2002 Zilver

Langestraat 31, Delden Telefoon 074 - 3762034 www.hongkongdelden.nl

GRATIS

6 mini

vegetarische loempia’s Bij 1 PORTIE

BABI PANGANG of

FOU YONG HAI GERECHTEN We hebben elke week een aanbieding combinatie afhaalmenu Maandags gesloten m.u.v. feestdagen

Eddy Schuurman en Henk Olyve Markelo - Hof van Twente kan trots zijn op een bijzondere ondernemer. Uit honderden landelijke deelnemers is Schuurman Service Centrum aan de Grotestraat 10a genomineerd voor de titel ‘De Beste Schoenmakerij van Nederland 2012’. Samen met nog vier kandidaten zal de Meester-schoenmaker Eddy Schuurman komende maand strijden voor de eervolle titel. Initiatiefnemer de Nederlandse Schoenmakers Vereniging zal op zondag 18 maart in Ahoy Rotterdam de definitieve winnaar bekend maken. Eigenaar Eddy Schuurman glundert: “De vijf genomineerden zijn stuk voor stuk bijzondere bedrijven, waarbij zowel de winkel als de ingezonden bijdrage aan de vakwedstrijd van hoog niveau zijn. Ik kon aan de reacties van de jury al wel merken dat ons bedrijf indruk had gemaakt. Onderdeel van de verkiezing was namelijk ook een onaangekondigd bezoek van de jury, waarbij er gelet werd op zaken als inrichting, assortiment, de kwaliteit van de dagelijkse reparatie en gezond en veilig werken volgens gecertificeerde richtlijnen. Maar daarnaast bieden wij onze klanten meer unieke mogelijkheden. Zo zijn wij gespecialiseerd in sleutels waarbij onze know-how van autosleutels uniek te noemen is.” Binnenkort volgt er meer informatie over de motivatie van de jury waarom schoenmaker Eddy Schuurman volgens hen tot de top van Nederland behoort. Met de landelijke media in haar kielzog maakte de Nederlandse Schoenmakers Vereniging dinsdag 21 februari namelijk een persoonlijke felicitatieronde langs de genomineerde bedrijven. De filmploeg van hét internet TV kanaal voor de schoenmakerij Schoenmaker.com doet hier verslag van en ook valt het wedstrijdverloop te volgen via www.schoenmaker-schuurman.nl en via twitter @ eddy_schuurman.

eek Deze w .. bij ....

Dames modehorloges vanaf E 10,00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Blanke

Witlof

500 gram 0.49

Zoete

Aardbeien

per bakje 0.99

Zoete blauwe

Druiven

500 gram 0.99 Er zijn weer volop stoofperen, goudreinetten, stamppotten, paddestoelen etc.

Kijk nu ook op www.ronnieweegink.nl

Kortestraat 21 Delden

2503390

Poort voor snoeihout weer geopend

Bentelo - De poort van de weide van het Paasparty terrein tussen Delden en Bentelo is elke zaterdag tot aan Goede Vrijdag weer geopend voor het brengen van snoeihout. Alleen dit jaar op een andere locatie. We zijn verhuisd van de Bentelosestraat 54, naar de Bentelosestraat 44. Een kleine kilometer dichter bij Bentelo. Er word dit jaar streng gecontroleerd dus geen dikke stammen en/ of stronken. De poort zal geopend zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Let op!!!! Hout kan alléén op zaterdag gebracht worden. De rest van de week is de weide afgesloten.

* Party en Catering Service*

Morsweg 17a, Delden Telefoon 074 - 3764398

40 Jaar Bennie Wilmink Autobedrijven

Bennie: “Je moet het hebben van de mensen; ze moeten het je gunnen”

Wij verzorgen catering bij bedrijven en privé feestpartijtjes.

In het restaurant: keuzemenu (3-gangen) vanaf 16,- euro

FC Twente op OBS Stedeke

Diepenheim - Donderdag 23 februari komt dhr. Johan Kroeze van FC Twente een bezoek brengen aan OBS Stedeke in Diepenheim. Met de groepen 4 en 5 zal hij naar de sporthal gaan om de leerlingen het een en ander te vertellen over beweging en gezonde voeding. Tevens krijgen de leerlingen nog een sportclinic!! Het belooft een bijzondere ochtend te worden.

Rommelmarkt Delden - Dit jaar houdt de folkloristische Dansgroep Midden Twenthe en kindergroep de Rappe Klömpkes haar jaarlijkse rommelmarkt. U kunt spullen brengen aan Twickelerlaan 15. ALLEEN OP DE EERSTE EN DERDE DONDERDAG VAN DE MAAND van 16.00 tot 19.00 uur. Graag telefonische afspraak. Joke ter Doest 074-3762487. Dorien Weenink 0743764539.

Azelo - Officieel is de 40 jaar al achter de rug. Het autobedrijf in Azelo zag op 1 januari 1972 het levenslicht. Maar het leek Bennie Wilmink en zijn echtgenote Joke leuk om het te vieren op 24 februari, de dag dat Bennie 64 wordt. Het begon ooit op de boerderij van zijn vader in Azelo. Bennie, automonteur van beroep en al jaren vastbesloten ooit voor zichzelf te beginnen, voegde de daad bij het woord. Hij schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en kocht zich een brug. Al in ’73 bouwde hij een werkplaats op de plek waar nu nog steeds het autobedrijf gevestigd is. In ’75 bouwde hij er een showroom bij, waarboven hij in hetzelfde jaar nog, na zijn huwelijk met Joke, een woning betrok. Het ging het autobedrijf ondanks de op dat moment heersende oliecrisis voor de wind. Bennie heeft een neus voor modellen die goed in de markt liggen. “Dat was voor ons toen de Datsun Cherry, daar verkocht ik er toen veel van; vlot model, goede prijs en betrouwbaar”. In ’75 kwam het merk Mitsubishi in Nederland op de markt. Bennie wilde graag het dealerschap van dit Japanse merk, maar men vond zijn locatie te veel achteraf liggen, zodat het op dat moment niet doorging. Het merk Lada werd hem wel aangeboden, maar dat leek hem geen goed plan. Vanwege het feit dat de regiodealer van Mitsubishi niet aan de verwachtingen voldeed, werd Bennie’s verzoek om alsnog dealer te worden in ’77 gehonoreerd. Op de dag van zijn verjaardag, op 24 februari was het dealerschap een feit. Wanneer hij binnen een bepaalde periode 40 Mitsubishi’s zou verkopen mocht hij met een groepje dealers mee naar Indonesië. Bennie kwam uit op het dubbele aantal en hij stapte voor het eerst met Joke in een vliegtuig. De “neverending successtory” kreeg vervolg op vervolg. Gezegend

met een flinke portie talent om toch vooral zichzelf te blijven, in combinatie met discipline om de opbrengsten voornamelijk in het bedrijf te steken en daarbij met beide benen op de Azelose, naar nu blijkt zeer vruchtbare, grond te blijven staan, weten hij en zijn vrouw het vertrouwen te winnen van niet alleen vele tevreden klanten, maar ook van importeurs van automobielen in het land. Want anno 2012 is Bennie Wilmink algemeen directeur van 3 autobedrijven in Azelo, Enschede en Almelo en dealer van Mitsubishi, Suzuki en Citroën. Op de vraag waarom het allemaal zo goed gelopen is, krijgen de klanten en het personeel de schuld. Met zijn grapje, “de mensen komen hier graag of ik geef teveel weg”, slaat Bennie waarschijnlijk wel de spijker op z’n kop. Natuurlijk, van de klanten moet hij het hebben. Veel van zijn klanten komen nadat ze een keer geweest zijn weer terug. Want ook de nazorg, tegenwoordig heet dat After Sales is uitstekend; Bennie weet hoe belangrijk dat is. Hij heeft zelfs nog enkele klanten vanaf het prille begin. Herman van Raalte bijvoorbeeld. Nu 91 jaar oud en in zijn tijd een beroemd voetbalkeeper. Hij verhuisde later naar Amsterdam, maar wanneer hij een dagje met zijn vrienden in Twente uit gaat, bezoekt hij steevast de garage in Azelo. En wanneer Bennie en Joke op vakantie gaan vanaf Schiphol, stallen ze hun auto bij Herman die hen zelfs tot voor enkele jaren naar Schiphol bracht. Trots is Bennie op zijn personeel. Met hem zelf meegerekend zijn er dat ondertussen 38. Hij is ervan overtuigd dat zij mede debet zijn aan het succes. “En vergeet vooral Joke niet; zij doet vanaf het prille begin de administratie en doet dat nog steeds. Een ondernemersvrouw pur sang, waarzonder ik eigenlijk niet had gekund”. De gemoedelijkheid waarmee het personeel de klanten tegemoet treedt en waar hij hen zelf in voorging, werpt zeker z’n vruchten af. Het verloop onder hen is dan ook minimaal. Dat komt tot uitdrukking in het grote aantal jubilea dat gevierd wordt. Werken bij Wilmink blijkt goed te zijn en ook dat heeft invloed op de prestaties. Bennie en Joke kunnen het tegenwoordig iets rustiger aan doen. Maar van stoppen volgend jaar, wanneer Bennie 65 wordt, lijkt vooralsnog geen sprake. “We vinden het nog veel te leuk”. Het zou gekund hebben, want zoon Thijs die de locatie Almelo leidt en in de toekomst zijn vader op gaat volgen is al 10 jaar in het bedrijf doende. Bij navraag lijkt Thijs uit hetzelfde hout te zijn gesneden als zijn vader. Hij is trots op zijn ouders. “Zij hebben het uitstekend gedaan. Succes hebben ze nooit hoeven te kopen. De gunfactor speelde een grote rol, vooral ook omdat bravour en grootdoenerij hen vreemd is”. Geheel in de familiestijl wordt het jubileum en de verjaardag van Bennie gevierd. Vrijdag 24 februari een feestje met het personeel en zaterdag 25 februari tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een hapje en een drankje samen met Bennie en Joke goede herinneringen op te halen. Foto en tekst: Jan Schoneveld

Muzieksalon Rohaan

Markelo - Zondag 26 februari a.s. een koffieconcert om 11.30 uur bij Muzieksalon Rohaan in Markelo. Speciale gast is de Holtense troubadour Anton Cents, met liedjes van o.a. Jenny Arean, Robert Long. Kosten: € 7,00, incl. kopje koffie of thee. Reservering gewenst, tel. 0547-361818 of lansi20@hetnet.nl Fam. Lansink, Oude Rijssenseweg 1, Markelo.

Huidverbetering en duurzaam ontharen


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 2

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www. zgt.nl Prikposten ZGT Delden, Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, maan-, dins-, donder- en vrijdag 8.00 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag tot en met vrijdag 8.00 - 11.00 uur Prikposten DZ Markelo, Carint Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zater-

Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenkliniek De Tweesprong Marktstraat 15, Delden, tel. 074-3765155 werkdagen van 13.00-18.00 uur (op afspraak) Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 25 en 26 februari: J. Put De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Open spreekuur, ma t/m vrij 18.30-19.00 uur; woensdagmiddag 13.30-14.00 uur. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046

Verbouwspreekuur iedere vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur Plannen voor een verbouwing aan uw huis, maar u weet niet hoe dit aan te pakken?

Wij denken graag met u mee! Kom vrijblijvend en zonder afspraak bij onze bouwadviseurs aan de Wheedwarsweg 9 te Goor. Iedere vrijdag verbouwspreekuur tussen 16.00 en 19.00 uur of maak een vrijblijvende afspraak (0547) 285 000.

dag: van 09.00 tot 12.00 uur. Service-uur op zaterdag: van 17.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren kunt u ons proberen te bereiken op ons telefoonnummer 074-3761882. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 25 en 26 februari Tandarts Went, Enter, tel. 0547-381653 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’

Utiliteitsbouw - Woningbouw - Renovatie Restauratie- Verbouw - Onderhoud - Service internet haafkes.nl

verbouwspreekuur.nl

SENSOOR (voorheen SOS Telefonische Hulpdienst) Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.sensoor.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. MAATSCHAPPELIJK WERK CARINTREGGELAND Spoedgevallen: 088 367 70 00 (lokaal tarief, dag en nacht bereikbaar) Delden/Bentelo/Hengevelde: Noordwal 72 in Delden, tel.: (074) 3677575 Goor, locatie Grotestraat 86, tel. (0547) 386425. Markelo/Diepenheim, Burg. De Beau-fortplein 15, Markelo, tel. (0547) 386325 WOONZORGCENTRA CARINTREGGELAND Weekendopname en spoedgevallen, 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden, tel (074) 3673500 - Woonzorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, Delden, tel. (074) 3673600 - Woonzorgcentrum Anholtskamp, A. ten Hove-straat 1, Markelo, tel. (0547) 363555 - Woonzorgcentrum De Stoevelaar, de Stoevelaar 1, Goor, tel. (0547) 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. (0547) 272506

Hét adres voor:

• onderhoud van uw gazonmaaier • slijpen van gras- en heggescharen en andere tuinbenodigdheden Tel. Winkel: 074 3 777 078

- Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547272147 CARINTREGGELAND THUISZORG: Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) DIËTIST CARINTREGGELAND: op afspraak via tel.; (074) 3677111 MAALTIJDSERVICE CARINTREGGELAND 7 dagen per week. Aanvragen via 0546-62 98 98 PERSONENALARMERING CARINTREGGELAND: informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) UITLEEN VERPLEEGARTIKELEN Carintreggeland Winkel - Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel.: (074) 3677690 - uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen en hulpmiddelen: (werkdagen 08.30 -17.00 / zaterdag 09.0012.00). -Uitleenpunt Goor Uitleen van verpleegartikelen, De Stoevelaar 1 openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.30 uur. Telefoon (0547) 38 67 00 - Uitleenpunt Markelo Uitleen van verpleegartikelen via receptie Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1 Ma tm. vrijdag van 08.30 tm. 12.00 uur. Tel: (0547) 36 3555 DAGVOORZIENINGEN CARINTREGGELAND Carintreggeland biedt dagstructuur en opvang overdag voor senioren die thuis willen blijven wonen. Dat doet Carintreggeland door in iedere kern in Hof van Twente een dagvoorziening aan te bieden: Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 Delden: dagverzorging Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Meer informatie op www.carint.nl of bel 074- 367 70 00 DAGVOORZIENINGEN HOF VAN TWENTE Bentelo: Bentelerhof Zorgkamer Dagopvang voor senioren in kleinschalige landelijke omgeving. Bentelerhof Zorgkamer, Bentelosestraat 28 te Bentelo. www.bentelerhof.nl, Mail: info@bentelerhof.nl, Tel. 06-26999404. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl KRAAMZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Zo Speciaal Mogelijk. Tel: 088 – 0005215 (24 uur per dag). www.kraamzorg-zsm.nl VVT Zorgverleners | Thuiszorg & Kraamzorg Professionele, persoonlijke aandacht in uw vertrouwde omgeving. 24 uur per dag bereikbaar. Tel: 088-4880000 www.vvt-zorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. Steunpunt Informele Zorg Steunpunt Informele Zorg biedt mantelzorgondersteuning middels informatie, advies of vrijwillige thuishulp. Rozenstraat 2B, 7474 JN Goor. Tel. 0547-276466; hofvantwente @siztwente.nl Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www. zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. STICHTING WELZIJN OUDEREN HOF VAN TWENTE (SWOHvT) De SWOHvT zet zich in voor alle inwoners van 55 jaar en ouder uit de kernen Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo en alle buurtschappen van Hof van Twente en stelt zich ten doel het welzijn van ouderen te bevorderen, te handhaven dan wel te vergroten. Informatie en advies is daarbij van het grootste belang omdat ouderen op die manier hun eigen keuzes kunnen maken en daarmee zelf hun leven vorm kunnen geven en zelfstandig deel kunnen blijven nemen aan de samenleving. In de kernen Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo wordt door de ouderenadviseur kosteloos inloopspreekuur gehouden. Het inloopspreekuur is er voor informatie, advies, begeleiding en ondersteuning op het gebied van Wonen, Welzijn, Zorg en Financiën van ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers uit kernen en buurtschappen. • Markelo: A. ten Hovestraat 1, inloopspreekuur maandag van 9.00-10.00 uur • Diepenheim: Marsmansland 1, inloopspreekuur dinsdag van 9.00- 10.00 uur • Delden: Stadshagen, Jan Lucaskamp 50, inloopspreekuur maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00-10.00 uur • Hengevelde: Pellehof 19, inloopspreekuur woensdag van 9.00-10.00 uur • Bentelo: Burg.Buyvoetsplein “op ’t Niehoes”, inloopspreekuur donderdag van 9.00-10.00 uur • Goor: Rozenstraat 2A, inloopspreekuur maandag en donderdag van 9.00-10.00 uur Het centrale kantoor is in Goor, Rozenstraat 2A, bereikbaar op alle werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur, telefoon: 0547-260053 of kijk op www.swohofvantwente.nl. Ook voor informatie of aanmelding vrijwilligerswerk. BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis. Locatie Markelo, Schoolstraat 13a. Geopend: iedere donderdag van 10.00-13.00 uur. Wijkagent Monique Oude Groeniger. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Monique Oude Groeniger. Stichting Mortuarium Stad en Ambt Delden. Tel. 3761041; bgg 06-51170704 Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Markelo Uitvaartleiders: mw. C. Kremer en dhr. H. Kloots. Meldnummer bij overlijden: 0547-361305 (dag en nacht bereikbaar). Yarden Uitvaartzorg Twente Uitvaartcentrum Smelt, Deldenerstraat 157, Hengelo 0742913231. Meldnummer bij overlijden: 0800-8192 (dag en nacht bereikbaar) Verloskundigenpraktijk Natal Aletta Jacobslaan 47, 7555 PJ Hengelo, tel. 074-2911187. Tel. spreekuur: 9-12 en 13.30-16.30 Naviva Kraamzorg B.V. Keulenstraat 19, 7418 ET Deventer, tel. 088-7777666. De cliëntenservice van Naviva Kraamzorg B.V. is 7 dagen

Kerkberichten

pensioen-finish verplaatst

Zoek de tien verschillen! “Stilte” Het lawaai van carnaval is verstomd. De feestvierende dames hebben hun dit jaar populaire sexy Roodkapje-pakjes en erotische scheidsrechter-outfits uitgedaan en de heren hebben hun pakken van stoere pluchen dieren in de mottenballen gelegd. De wagens van de optochten zijn – nog druipend van het bier – de boerenschuren in geduwd en de dansmariekes hebben hun tuniekjes ingeruild voor spijkerbroek en warme trui. De uitgeputte carnavalsgangers proberen het gewone leven weer voorzichtig op te pakken. De stilte van Aswoensdag lijkt over Hof van Twente neer te dalen. Vandaag is immers de dag waarop de katholieke priester in de kerk het zogenoemde askruisje op het voorhoofd van de gelovigen aanbrengt. Hij zegt daarbij tegen elke kerkganger: ‘Mens, gedenk dat je stof bent en tot stof zult wederkeren.’ Deze as is afkomstig van de verbrande palmtakken die vorig jaar werden gebruikt bij de viering van Palmpasen. Met dit ritueel verwijst de kerk naar bezinning en boetvaardigheid en beschouwt dit als een voorbereiding op Goede Vrijdag en Pasen. Voor de gelovige katholiek is Aswoensdag eveneens een dag van vasten,

Kwaliteit en vertrouwen, op Feijten kun je bouwen

Spoorstraat 7 Delden | 074-3761266 | feijten.nl

Goorse IJsclub bedankt vrijwilligers

waarin hij wordt geacht slechts één volledige maaltijd tot zich te nemen. En eigenlijk moet elke gedoopte katholiek tussen de achttien en zestig jaar daar aansluitend nog 39 dagen van houtje bijten aan toevoegen. Dit vooruitzicht nodigt niet bepaald uit om nog eens lawaaierig uit te pakken. Toch is Aswoensdag geen garantie voor stilte. Overal, in de supermarkt, bij de tandarts, in hotels en restaurants, ja zelfs in crematoria klinkt muziek. Achtergrondmuziek noemt men dat. Muziek waar niemand naar luistert. Is dat muzikale behang eigenlijk niet een vlucht voor de stilte? Echte muziek doet iets met je. Het emotioneert, maakt iets in je los of haalt je een ogenblik uit de sleur van alledag. Stilte dient om ons dat bewust te maken. Muziek en stilte horen bij elkaar. Lucas Vis, dirigent van het Nederlands Studenten Orkest, zei in een interview: ‘We komen alleen nog stilte tegen in de paar seconden voor een concert begint…. Niets is mooier dan stilte. Zonder stilte geen muziek.’ Een mooie gedachte om op Aswoensdag even bij stil te staan. Man van de Hof

Nieuwe overzichtstentoonstelling: Preludium 4 en Gezichten Diepenheim - Kunstvereniging Diepenheim had in 2011 twee kunstenaars in huis die hun ervaring ter plekke deelden met collega’s. Onder de vlag van Drawing Centre Diepenheim gaf Hanna Nitsch een masterclass aan 14 deelnemers met als resultaat de tentoonstelling Preludium 4. Anna Frydman verstond zich in het najaar met drie andere kunstenaars, met als resultaat de tentoonstelling Gezichten. T/m 25 maart is een bijzondere dubbeltentoonstelling te zien in Drawing Centre Diepenheim. Wat gebeurt er met het werk van kunstenaars als ze samenwerken in masterclasses? Welk nieuw werk komt daar uit voort? De Duitse tekenaar Anna Frydman werkte, op uitnodiging van provinciaal intendant Alex de Vries en in samenwerking met Stichting Kunsten op Straat, samen met drie collega-kunstenaars; Lotte van Lieshout, Mirna Limon en Nicole Schulze. Het leverde een scala aan verhalen op, nu gebundeld in de tentoonstelling Gezichten. Tegelijkertijd is in het Drawing Centre Diepenheim te zien hoe de masterclass van de Duitse kunstenares Hanna Nitsch invloed heeft op werk van 14 kunstenaars die hun tekenen (verder) wilden ontwikkelen. De deelnemers tonen nu werk dat tijdens de masterclass tot stand kwam, samen met tekeningen die door het werken in Diepenheim werden beïnvloed, en werk dat als zeer bepalend kan worden beschouwd voor hun oeuvres. U bent van harte welkom bij Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1. Kijk voor meer informatie op: www.kunstvereniging.nl

Oecumenisch Avondgebed Donderdag 23 februari, Nieuwe Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 26 februari 10.00 uur, ds. de Vries 19.30 uur, vesperviering R.K. Blasiuskerk Delden Woensdag 22 februari, 19.00 uur Aswoensdag, Woord en Communie Pastor Klaassen, Dames/Herenkoor Zondag 26 februari, 10.00 uur Eucharistieviering, pastor Geurts Kinderkoor Driekoningenkapel Delden Woensdag 22 februari, 10.15 uur Aswoensdag, pastor Kerkhof Jonkman Vrijdag 24 februari, 15.00 uur Oec.viering, PKN, pastor Kerkhof Jonkman Zondag 26 februari, 10.15 uur WoCo, pastor Kerkhof Jonkman Dinsdag 28 februari, 10.15 uur Eucharistieviering, pastor Schuurman O.L. Vrouwekerk Bentelo Woensdag 22 februari, 19.00 uur Aswoensdag, Woord en Communie Pastor Saris, Dames/Herenkoor Vrijdag 24 februari, 09.00 uur, Woord en Communie, pastor Klaassen Zondag 26 februari, 10.30 uur Eucharistieviering, pastor van Breemen Jong Vocaal Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Woensdag 22 februari, 19.00 uur Aswoensdag, Eucharistieviering Pastor Hoogland, Dames/Herenkoor Zaterdag 25 februari, 19.00 uur, Eucharistieviering, pastor Escher Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Woensdag 22 februari, 20.00 uur Ashwednesday, Eucharist Revd. Dr. Bonting Zondag 26 februari, 10.30 uur Eucharist, Revd. Allen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 26 februari, 10.00 uur Veertigdagentijd, ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Vrijdag 24 februari, 19.00 uur Zangavond Anholtskamp, ds. Dijkstra Zondag 26 februari, 10.00 uur Ds. Nordt, Heilig Avondmaal Hervormde kerk Elsen Zondag 26 februari, 10.00 uur Ds. Vermeer, Wezep Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 26 februari 10.00 uur, ds. Bakker 19.00 uur, ds. Witmer, Westerhaar Hofkerk, Goor Zondag 26 februari 10.00 uur, ds. de Jong R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Viering in Hofkerk: Zaterdag 25 februari, 19.00 uur, WoCo, pastor Klaassen Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 26 februari, 10.15 uur Ds. Borgers, Almelo Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 26 februari, 10.15 uur Hengelo, ds. Borgers, DoRemdienst Almelo, 16.00 uur, middagviering leden R.K. Blasiuskerk Beckum Woensdag 22 februari, 19.00 uur Aswoensdag, Eucharistieviering Pastor Golianek, Dames/Herenkoor Zaterdag 25 februari, 19.00 uur Eucharistieviering, pastor Geurts

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Belasting invullen ANBO, KBO en PCOB Bij de meeste ouderen in Hof van Twente is de blauwe enveloppe van de Belasting Dienst al weer op de mat gevallen. Even als voorgaande jaren kunt u gebruik maken van de invulservice van bovenstaande Ouderen Bonden. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de plaatselijke secretariaten van deze bonden en voor Delden kunt u ook contact opnemen met B. Veldhuis, tel. 0743763303. Voor Goor is dit J. Elbert, tel. 0547-275383. Wij zijn u graag van dienst. De kosten voor leden bedragen € 10,-. Maar ook niet-leden zijn welkom.

Stichting Hart voor Delden bedankt sponsoren

Goor -Het bestuur van de Goorse IJsclub is er trots op dat al onze bestuursleden en de vele vrijwilligers zich hebben ingezet om de schaatsperiode tot een succes te maken. De werkzaamheden voor het ijs, tijdens het schaatsen en de werkzaamheden erna werden met veel plezier gedaan. Allen hebben zich ingezet op verschillende plaatsen: activiteiten, baanbeheer, kantine, kassa, dag- en avondploegen en met alle andere werkzaamheden. Iedereen heeft een grote pluim verdiend. Vanuit mijn hart wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de gezellige periode en ik zou zeggen tot de volgende keer. Joop van Leeuwen

Verspreid over Delden hangen nu 17 AED’s (hartapparaten) in afgesloten kasten. Deze AED’s zijn voor de bij de Stichting Hart voor Delden aangesloten lekenhulpverleners 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar in geval van calamiteiten. Ongeveer 150 hulp verleners zijn inmiddels opgeleid; deze hulp verleners kunnen op afroep van de Ambulance Oost reanimeren en een AED bedienen. Voor de aanschaf van de AED’s en de bijbehorende kasten heeft de Stichting veel hulp gehad van maatschappelijke organisaties en ondernemers uit Delden. De kosten voor het onderhoud van deze AED’s maar ook de telkenjare terugkerende herhalingscursussen voor reanimatie en bediening AED zijn hoog. Ook zullen we geld moeten reserveren voor de aanschaf van nieuwe AED’s zodra de huidige AED’s zijn afgeschreven . De Stichting zal zelf de benodigde financiële middelen bijeen moeten brengen. Ook hier hebben de ondernemers en maatschappelijke instellingen van Delden een grote bijdrage verleend. Sportfit Waanders heeft met de opbrengst van de 1e Ladies Night en met de lotenverkoop tijdens een streetdance spektakel maar liefst 2.310,00 euro bijeen gebracht voor de Stichting. De Lions Delden heeft de opbrengst van de Kerstmarkt (met een aanvullend bedrag uit de reserves) ter beschikking gesteld aan de Stichting. Het totaal bedrag bedroeg 1.000,00 euro. De Deldense Ondernemers Vereniging (DOV) heeft 4 AED’s per jaar geadopteerd, dat wil zeggen dat zij een vaste bijdrage betalen van jaarlijks 1.100,00 euro. Terwijl Bredel Delden, Rupert Accountants- en Fiscalisten, C1000, Bakker ter Avest en Stichting Twickel jaarlijks ieder 1 AED hebben geadopteerd (per jaar 275,00). De Stichting Wonen Delden heeft eenmalig een bedrag van 275,00 gedoneerd voor het onderhoud van de kasten. Ook het Hofweekblad is dank verschuldigd; belangeloos werkten zij mee aan allerlei publicaties. Alle gulle gevers dank voor uw bijdragen en inspanningen. Mede dankzij u kunnen mensenlevens worden gered. Bestuur van de Stichting Hart voor Delden


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 3

Wij smeren u graag iets aan!

Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom of kijk voor meer informatie op onze website www.stucafbouw.nl. Dankbetuiging

Hartverwarmend was de vele belangstelling en medeleven, na het overlijden van onze moeder en oma

Koopzondag 26 februari 12.00 - 17.00

Annie Veldhuis-Hartgerink

Fauteuil Luxury

Hiervoor onze oprechte dank. Kinderen en kleinkinderen familie Veldhuis

introductieprijs van e 1495,- voor e 795,-

Beckum, februari 2012

Origineel Deens Design Geheel rundleder met H.R. schuim interieurs Gelamineerd beukenhout met chromen draaivoet Verstelbaar d.m.v. gasveer

Huisartsenpraktijk Hiltermann & Van der Velden Vanwege vakantie is de praktijk gesloten van maandag 27 februari t/m vrijdag 2 maart De waarneming is als volgt verdeeld: A t/m H: Dr. v/d Helder tel. 074-3764025 I t/m P: Dr. Elhorst tel. 0574-333245 Q t/m Z: Dr. Dijkstra tel: 074-3761466 Herhaalrecepten kunt u via de apotheek bestellen. Maandag 5 maart zijn wij weer aanwezig.

Uitvaartzorg zoals u die wenst

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.hiltermannenvandervelden.nl

Rust, aandacht, respect Ongeacht waar u verzekerd bent

Gerry Leferink & Wennink

R.O. van Manen, huisarts De praktijk IS GESLOTEN van maandag 27 februari t/m vrijdag 2 maart. De waarneming is als volgt: Patiënten met de achternamen beginnend met: A t/m H: Dokter van den Helder, tel. 074-3764025 I t/m P: Dokter Elhorst, tel. 0547-333245 Q t/m Z: Dokter Dijkstra, tel. 074 - 3761466

Gerry Leferink

u

i

t

v

a

a

r

t

z

Delden / Hengelo e.o. www.uitvaarthengelo.nl / www.uitvaartwinkelhengelo.nl

o

r

g

Marijke Markslag

Tel. 074 - 250 53 79

Mortuarium Stad- en Ambt Delden Langestraat 82a te Delden 074-3761041

Voor een persoonlijk afscheid, koffietafels, lezingen, etc. informeer naar overige mogelijkheden

Voor herhaalmedicatie kunt u terecht bij de apotheek. Vanaf maandag 5 maart zijn wij weer aanwezig.

Bezoek onze website:

www.v-malemode.nl Iedere woensdagavond van 19.00 - 22.00 uur

www.mortuarium-delden.nl

KOOPAVOND TE HUUR

Per 1 maart 2012 komt aan de Bomhof 28 te Hengevelde een seniorenwoning vrij. Het betreft hier een eindwoning, welke is gebouwd in 1993. In de woning bevindt zich op de begane grond een woonkamer, een aparte keuken, slaapkamer, hal, badkamer met toilet en berging. Op de verdieping bevindt zich een 2e slaapkamer.

H.J. ten Dam • DRIVE-IN SHOWS • VERHUUR VAN LICHT EN GELUID • VERHUUR VAN JUKEBOX SYSTEMEN

klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller

WWW.DISCOMUSICSOUND.NL

Kandidaat huurders, die ouder zijn dan 55 en een (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen hebben beneden € 43.085,00 komen voor deze woning in aanmerking. De huurprijs bedraagt € 380,24. Kandidaten die ingeschreven staan als woningzoekenden bij de Bouwvereniging Ambt Delden hebben voorrang. Indien u belangstelling of vragen heeft en voor bezichtiging kunt u contact opnemen met de Bouwvereniging Ambt Delden, mevr. J. Ottenschot, tel. 0547-292703.

Markelo • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097

TONNY EGBERINK VERKOOP EN REPARATIES VAN ALLE MERKEN Hengevelderstraat 18 - Goor (0547) 27 27 78 Het Ei 14 - Lochem (0573) 25 42 52 06 - 41 29 15 73 Reparaties kunt u ook brengen bij Harrie v.d. Woning in Delden

Autoschadeherstelbedrijf?

Zie

Gevestigd in Delden en Nijverdal.

Telefoon ABC

Dammaten 26, Goor Tel. 0547 - 26 26 57


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 4

KOKOSMAKRONEN

Keurslagerij

6 stuks nu

2,69

AppEltAARtjE

4,49 ROzijNENwEggE 5 plak

nu

1,45

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

Droge worsten 2 halen 1 betalen

Skivakantie?? Neem lekkere stamppotten mee. Makkelijk en snel.

Geeft u binnenkort een feest? Wij verzorgen graag voor u de catering. Kijk voor de vele mogelijkheden op onze website.

Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204 Grotestraat 97-99 Goor Tel. 0547-271436 Dorpsstraat 130 Enter Tel. 0547-381418

Hoever kun je gaan in de ‘Vrijheid van slechte smaak’?

Foto: Roelof Bos Goor - Vrouw Holland is een Groningse cabaretformatie bestaande uit drie vrouwen: Gabriëlle Glasbeek, Marieke Klooster en Karin Noeken en een pianist Reinout Douma. Op vrijdag 2 maart zijn zij met alweer hun zevende voorstelling, ‘Vrijheid van de slechte smaak’, te zien in De Reggehof te Goor. Aanvang: 20.00 uur. In ‘Vrijheid van de slechte smaak’ tonen drie dames met schaamteloze zelfspot vrouwelijkheid in al haar facetten. Manloos, kinderloos of moederloos; deze doorgewinterde cabaretières ontdoen zich van al hun taboes. Ze zijn onvoorspelbaar, kwetsbaar, verleidelijk, irritant en bovenal aanstekelijk grappig. Een avond vol meerstemmig cabaret, hilarische sketches, virtuoos pianospel en pijnlijk herkenbare taferelen. Ook de pianist wordt met zijn neus op de feiten gedrukt. Vrouw Hollands onderzoek naar slechte smaak, heeft geleid tot een heerlijke foute avond. Van schlagerfestival met mannenmisbruik-koor en tangaballet tot twitter-gospel en harige acrobatiek. Vrouwelijkheid ten top. Een boordevol programma over leegheid en excessen: alles kan, alles mag! Kaarten à € 15,00

Keurslagerij Brummelhuis Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 21-02-2012 t/m 25-02-2012

Tom Egbers en Jeroen Wielaert In samenwerking met de bibliotheek Hof van Twente zijn er weer literaire avonden samengesteld waarin recensent, journalist en cultuurkenner Theo Hakkert het gesprek aangaat met diverse auteurs. Op zaterdag 3 maart gaat Hakkert in De Reggehof te Goor het gesprek aan met Tom Egbers en Jeroen Wielaert. Aanvang: 20.00 uur. De uit Almelo afkomstige Tom Egbers (1957) is een Nederlands journalist, presentator en schrijver. Tijdens zijn jeugd hoorde hij verhalen over de legendarische Zuid-Afrikaanse wondervoetballer Steve Mokone die bij Heracles voetbalde. Vele jaren later ging hij op zoek naar het verhaal achter de voetballer en schreef er een meeslepend boek over: De Zwarte Meteoor (1995). Een paar dagen na de première van de verfilming van dit boek is het sprookje uit. Er is een verpletterend bericht; Steve Mokone blijkt een inktzwarte periode uit zijn leven te hebben verzwegen. Hij zat in Amerika jarenlang achter de tralies. Mokone wil er nu niet meer over praten. Daarop reisde Tom Egbers naar New York voor een nieuwe zoektocht, dat leidde tot zijn tweede boek: Twaalf gestolen jaren (2002). Jeroen Wielaert (1956) studeerde Nederlands in Utrecht en kwam terecht in de journalistiek. Behalve voor de radio (wie naar Radio 1 luistert kent hem als verslaggever op het brede terrein van sport, kunst & cultuur en politiek) is hij werkzaam voor onder andere Wieler Magazine, de Volkskrant en Vrij Nederland. Naast boeken over de Tweede Wereldoorlog en over popmuziek schreef hij boeken over wielrennen: De fiets, de fiets en verder niets (1996), (1997), De vele wegen naar Parijs (2000), Tourpassies (2000), Pijn en glorie van de polder (2002), Bar-Tabac-le-Sport (2005), On Tour (2007) en Het Frankrijk van de Tour (2010). Sport en schrijven, een mooi uitgangspunt voor een literaire avond onder leiding van Theo Hakkert. Kaarten à € 16,50 Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www. reggehof.nl/theater en bij de theaterkassa die op werkdagen geopend is van 09.00 tot 16.00 uur en bereikbaar via 0547 284 880.

Activiteiten Stadsraad Delden voorjaar 2012 Het jaar is alweer een kleine twee maanden onderweg en er spelen diverse zaken die dit jaar aandacht verdienen. In dit kader hebben wij de laatste vergadering Wethouder Ben Eshuis op bezoek gehad om de belangrijkste prioriteiten te bespreken. Hoogfrequent goederenvervoer per spoor Ben Eshuis vertelt dat de gemeenten langs het Twentekanaal al voor langere tijd samenwerken om een tegengeluid te laten horen. Dit terwijl minister Schultz het hoogfrequente vervoer per spoor graag wil bevorderen. Ook de provincies Overijssel en Gelderland staan wat ‘toegankelijker’ in deze discussie. Er zijn verschillende alternatieven: de Betuwelijn zou moeten worden doorgetrokken, maar dit stuit nog op problemen met Duitsland. Of, en dit heeft ook de voorkeur van onze gemeente, het vervoer per schip over het Twentekanaal kan worden bevorderd. Het Twentekanaal is helaas niet overal breed en diep genoeg om 2 schepen naast elkaar te laten varen, maar er kan geïnvesteerd worden om dit toch mogelijk te maken. Aansluiting van het Twentekanaal naar de Duitse kanalen blijkt echter een obstakel, want Duitsland werkt hier nog niet aan mee, waarschijnlijk omdat het bezorgd is dat de havens in Bremen en Hamburg dan omzet gaan verliezen. De wethouder kan niet aangeven hoe groot de kans is dat het hoogfrequente goederenvervoer over onze spoorlijn, de Twentekanaallijn, gaat plaatsvinden. De gemeente heeft reeds, op onderdelen, bezwaren ingediend. Over de Twentekanaallijn mogen potentieel 1.700 ketelwagons per jaar rijden, terwijl over de Twentelijn (DeventerAlmelo-Hengelo) slechts 270 ketelwagons mogen rijden. Dit is zeer vreemd, maar is zo vastgelegd omdat station Deventer op dit moment nog een zogenaamd ‘kopstation’ is. In het bezwaar wordt een boog om Deventer als alternatief voorgesteld, waardoor deze primaire verbinding veel beter geschikt zou zijn voor deze intensiteit. Ben Eshuis waarschuwt voor het gegeven dat momenteel veel Twentse gemeenten een gezamenlijk standpunt innemen, maar de belangen voor de langere termijn toch ‘Respect voor het verleden en invloed op de toekomst’

Muzieksalon Rohaan Markelo - Zondag 26 februari a.s. een koffieconcert om 11.30 uur bij Muzieksalon Rohaan in Markelo. Veel bekende liedjes uit de jaren 40, 50 en 60 passeren deze morgen de revue. Speciale gast is de Holtense troubadour Anton Cents. Met zijn vertolking van liedjes van o.a. Jenny Arean, Robert Long en vele anderen zal hij u zeker in de stemming weten te brengen. Ben Lansink (accordeonorgel/zang) en Anton Cents brengen voor u een 2 uur durend afwisselend en gevarieerd muziekprogramma, met voor aanvang en in de pauze een kopje koffie of thee. Kosten: € 7,00. I.v.m. beperkt aantal plaatsen is reservering gewenst. Dit kan telefonisch bij fam. Lansink, tel. 0547-361818 of via het emailadres: lansi20@hetnet.nl Wilt u ook optreden voor een klein publiek, zang of instrumentaal? Neem dan contact met ons op. Muzieksalon Rohaan, Fam. Lansink, Oude Rijssenseweg 1, Markelo.

Joop van Leeuwen te gast bij Portret Rode Kruis Restaurant Goor Voor liefhebbers van een stevige wintersoep opent het Rode Kruis Restaurant aan de Kloosterlaan 25 in Goor, op zaterdag 25 februari om 12.30 uur, haar deuren. Ouderen en mensen met een beperking, die het gezellig vinden om samen te eten, zijn van harte welkom. Op het menu staat een kom heerlijke maaltijdsoep. Men kan kiezen uit: erwten-, bonen- en goulashsoep. De kosten voor deze maaltijd zijn € 5,- per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. Opgeven via telefoon 0547-272763 (graag na 18.00 uur). Geen eigen vervoer? Men kan worden opgehaald en thuisgebracht.

verschillend zijn. Veel Twentse gemeenten zeggen nee tegen het HF goederenvervoer. Maar mocht het duidelijker worden dat het HF vervoer toch in Twente komt, dan zal een tweedeling tussen de groep Twentelijn en de groep Twentekanaallijn ontstaan. Het onderzochte risico op ontploffing van een wagon en de impact daarvan op de omgeving wordt maatschappelijk aanvaardbaar geacht, zo stelt de Nederlandse overheid. Het is nog onduidelijk of het bedrijf Servo/ Elementis in deze berekening is meegenomen. Een ander belangrijk argument om ons te verzetten is de mogelijke ‘onverkoopbaarheid’ van huizen langs het spoor. Los van de algehele belasting (waaronder geluid en toegankelijkheid) kan schade aan woningen ontstaan bij verdere intensivering van het goederenvervoer over het spoor. Wij hebben per direct iedere twee maanden overleg met de gemeente om elkaar goed op de hoogte te houden van ontwikkelingen in deze complexe casus. Echter, er komt een moment dat we als burgers een tegengeluid moeten laten horen en niet langer als onderdeel van RONA of samen met de politiek kunnen optrekken. Als we onze stem alleen via de geijkte wegen laten horen dan lopen we het risico dat we als Stad Delden en met name als (direct) aanwonenden niet gehoord worden. Dit vereist wel een goede timing en daar is het nu nog te vroeg voor. We blijven dit actief volgen. Overige zaken Verder zijn we blij dat de omwonenden goed betrokken zijn bij de nieuwe plannen rondom het perceel Catalpa, waar nu eindelijk een goede oplossing voor gevonden lijkt te zijn. Daarnaast zijn we bezig om een aantal groenpercelen te behouden, de toegankelijkheid richting de Mors te verbeteren en onze tassen duurzaam te implementeren naar aanleiding van de duurzaamheidsprijs die we gewonnen hebben. Het gaat te ver om op deze plek alle Stadsraad onderwerpen de revue te laten passeren en daarom verwijzen wij u graag naar onze website, waar wij alle ontwikkelingen zo goed mogelijk delen met onze achterban. Om onze inspanningen te ondersteunen nodigen wij u ook graag uit om even de moeite te nemen om u als sympathisant te registreren via onze site. Alvast dank voor deze kleine bijdrage om onze slogan eer aan te doen: ‘respect voor het verleden en invloed op de toekomst’!

Aanstaande zondag 26 februari is Joop van Leeuwen te gast bij Portret van Hofstreek FM. De voorzitter van de Goorse IJsclub zal deze laatste zondag van de meteorologische winter onder meer vertellen over wat er komt kijken bij de organisatie van twee weken ouderwetse ijspret. En wanneer stond deze actieve 65+-er voor het eerst zelf op de gladde ijzers en waarmee houdt hij zich bezig als er géén ijs ligt? De uitzending is van 11.00 tot 12.00 uur en wordt maandagavond om 20.00 uur herhaald, presentatie Linda van Ingen.

Het ontstaan van Twente op de Zuidpool Markelo - Op donderdag 23 februari hebben IVN Markelo en IVN Diepenheim dr. Eric Mulder uitgenodigd die verbonden is aan het Museum Natura Docet in Denekamp. Via een reconstructie hebben geologen namelijk ontdekt dat twee miljoen jaar geleden Twente in de buurt van de Zuidpool lag! Daarna zijn er allerlei geologische ontwikkelingen geweest waar nu nog steeds sporen van terug te vinden zijn. Denk aan de vorm van ons landschap, de structuur van de bodem, bijzondere gesteente en fossielen van zeedieren. Eric Mulder houdt over al deze ontwikkelingen een boeiende lezing in het Cultureel Centrum van Diepenheim, Hagen 3. Aanvang 20.00 uur (vrije gift ).Voor informatie: 0547-352253.

Mensen met beperking welkom in De maan Zaterdag 25 februari is het jongerencentrum De Maan weer open voor jongeren met een beperking. We beginnen om 19.30 uur en stoppen om 21.30 uur. Juul maakt er weer een gezellige avond van met veel spelletjes. Kom dus maar in De Maan aan de Heijermansstraat 36 in Goor het kost € 2.50 p.p.

NISSAN QASHQAI

Vernieuwde Harlekijn-Smitties

Delden - Na een renovatie van bijna 2 weken, was het dan afgelopen vrijdag zover. De heropening van Harlekijn-Smitties was een feit, vanaf 21.00 uur was iedereen welkom om een en ander te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een leuk gezicht om te zien hoe de mensen reageerden op de vernieuwde stijl, louter positief. Maar waar iedereen het meeste positief over was waren de wc’s, die zijn ook in een nieuw jasje gestoken. Het was een gezellige opening waar ondanks de carnaval toch nog aardig wat mensen op af waren gekomen. Nieuwsgierig hoe het is geworden, kom gerust eens langs in ons vernieuwde Harlekijn-Smitties. Foto’s: Wijnand Kristiaans

Buurtbemiddeling Hof van Twente op zoek naar vrijwilligers Hof van Twente start binnenkort met buurtbemiddeling. Vrijwilligers helpen bewoners om hun ruzies zelf op te lossen

Hof van Twente - De grootste woningcorporaties, de gemeente en de politie in Hof van Twente hebben samen afgesproken om met buurtbemiddeling te beginnen. Zij hebben aan de stichting Sociaal Cultureel Werk Gorssel gevraagd om buurtbemiddeling in Hof van Twente op te zetten. Buurtbemiddeling is een manier om bewoners die onderling problemen hebben, weer met elkaar te laten praten. Getrainde vrijwilligers helpen de partijen om het contact te herstellen en oplossingen te bedenken. Buurtbemiddeling wordt bijvoorbeeld ingezet bij geluidsoverlast, ruzie over de schutting, pesterijen enzovoorts. In de loop van 2012 wordt het mogelijk om buurtbemiddeling in te schakelen. Meer informatie volgt in dit blad. Nu vast meer weten? Bel met Gertjan Krediet, coördinator buurtbemiddeling Hof van Twente, tel. 0619201295 Wil jij buurtbemiddelaar worden? Het project buurtbemiddeling Hof van Twente is op zoek naar vrijwilligers die buurtbemiddelaar willen worden. Wij vragen: - goed kunnen luisteren en een neutrale houding - deelname aan de training van 3 dagen - een tijdsinvestering van 4 tot 8 uur per maand voor bemiddelingen en teamavonden - wonend in Hof van Twente of directe omgeving Wij bieden: - een training in buurtbemiddeling - samenwerking met andere bemiddelaars - begeleiding door een professionele coördinator - reis- en telefoonkostenvergoeding - en vooral: een leerzame en zinvolle tijdsbesteding en de kans om iets voor je medebewoners te betekenen. De training bestaat uit drie achtereenvolgende zaterdagen op 17, 24 en 31 maart. Belangstelling? Neem contact op met Gertjan Krediet, coördinator buurtbemiddeling Hof van Twente, tel. 0619201295 Buurtbemiddeling in Hof van Twente is een samenwerking van: Gemeent Hof van Twente, Politie, Wonen Delden, Viverion en Stichting Sociaal Cultureel Werk Gorssel.

do 23 feb vr 24 feb

za 25 feb

zo 26 feb

THE ULTIMATE URBAN CAR VANAF € 449,- PER MAAND*

+ GRATIS ACCESSOIRES T.W.V. € 500,-**

di 28 feb

wo 29 feb

Lezing Erik Mulder van Natura Docet. Cultureel Centrum, Hagen 3, Diepenheim. Tijd: 20-22 uur. Meer info: www.vvvdiepenheim.nl Hoogheid uw kameel staat voor...Toneelvoorstelling PJO Diepenheim, Zaal Belt man, Goorseweg 22a, Diepenheim. Tijd: 13.30 uur. Meer info: www.vvvdiepenheim.nl Apres Ski Party. Zwembad de Vijf Heuvels, Potdijk 5, Markelo. Tijd: 18.30-20 uur. Prijs: € 3,40 / abonnement. Meer info: www.sportfondsenhofvantwente.nl De Juffer en de Jongs - Blijspel. Stokkumerweg 40, Markelo. Tijd: 20-23 uur. Meer info: www.stokkum.info Gogol & Max - Humor in concert. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 20,-. Meer info: www.reggehof.nl Hoogheid uw kameel staat voor...Toneelvoorstelling PJO Diepenheim, Zaal Beltman Goorseweg 22a, Diepenheim. Tijd: 19.30 uur. Meer info: www.vvvdiepenheim.nl Muziekkring Veluwse Cantorij-Concert bij kaarslicht. Oude Blasiuskerk, Kerkplein 1, Delden. Tijd: 19.30 uur. Collecte bij de uitgang. Meer info: www.blasiusdelden.nl De Juffer en de Jongs. Zie vr 24 feb. Elske DeWall - Chasing The Impossible. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 19,-. Meer info: www.reggehof.nl. Hoogheid uw kameel staat voor... Zie vr 24 feb. Oerol in de Pol. Voorstelling Toen en Nu met Jacob Rens. Herberg de Pol, Raadhuis straat 8, Diepenheim. Tijd: 20 uur. Prijs: € 5,-. Meer info: www.kunstwerkdiepenheim.nl Mama Tandoori - Toneeluitvoering. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 25,-. Meer info: www.reggehof.nl. Muzieksalon Rohaan. Oude Rijssenseweg 1, Markelo. Tijd: 11.30 uur. Prijs: € 7,-. Meer info: www.vvvmarkelo.nl Koffieconcert harpiste Maaike Bosscher. Het Beaufort, Beaufortplein 1,Markelo. Tijd: 12.00 uur. Prijs:€ 10,-. Meer info: www.vvvmarkelo.nl. Film Incendies. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 7,50. Met Hofcultuurpas € 3,75. Meer info: www.reggehof.nl Film Morrison krijgt een zusje. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 14 uur. Prijs:€ 2,50. Meer info: www.hetbeaufort.nl RACE-middag. Zwembad de Whee, Gruttostraat 44, Goor. Tijd: 15.15-17.30 uur. Prijs: € 3,40 of met abonnement. Meer info: www.sportfondsenhofvantwente.nl Literaire avond: Jannetje Koelewijn. Het Beaufort, Beaufortplein 1,Markelo. Tijd: 20 uur. Prijs: € 10,-. Wijzigingen voorbehouden, voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

Tentoonstellingen

- LABEL

Autobedrijf Lesscher Hengelo Zilverstraat 5 | 7554 NK | Hengelo Tel: 074-2424158 www.autolesscher.nl

• 1.6L benzine 117pk /86kW • Stop/start System

Openingstijden: ma t/m vr 8.00 - 17.00 Werkplaats /APK ma t/m vr 8.00 - 17.00 Magazijn ma t/m vr 9.00 - 18.00 Verkoop* * donderdag koopavond tot 20.00 en zaterdag van 9.00 - 16.00 Ga voor meer informatie naar: www.nissan-acties.nl *Vanaf leaseprijs is gebaseerd op Nissan QASHQAI 1.6L 117pk Stop/Start Systeem Visia met 48 maanden/20.000km per jaar full operational lease via Nissan Business Finance. Incl. verzekering, excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer. Actietarief is geldig voor leaseorders in de periode van 01-01 t/m 31-03 2012. Vraag uw Nissan dealer naar een offerte op maat. Prijs- en drukfouten onder voorbehoud. **Het aanbod van gratis accessoires t.w.v. € 500,- is uitsluitend geldig voor de nieuwe klantorders in de bovengenoemde actieperiode. N.B. (fleet en lease uitgesloten van de actie). Het bedrag van € 500,- is incl. BTW en is tevens het maximale bedrag.

Overeenkomstig 1999/100.EC. Brandstofverbruik gecombineerd QASHQAI gamma: 5.2-8.2l/100km, resp.19,2-12,2 km/ltr. CO2-uitstoot 137-194 gr/km. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

t/m di 28 feb Verkoopexpositie zout- en pepervaatjes. Zoutmuseum, Langestraat 30, Delden. Tijd: di t/m zo 14-17 uur. Prijs: € 4,50 (entree museum). Meer info: www.zoutmuseum.nl Zout- en pepervaatjes van verschillende materialen. t/m do 1 mrt Aquarellen Natuur van Theo Gort. Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden. Tijd: dagelijks 10-21 uur. t/m do 1 mrt Goorse winkels vroeger, nu en in de toekomst. Unieke fototentoonstelling van winkelpanden uit de vorige eeuw. Goors Historisch Museum, Stationslaan 3, Goor. Tijd: ma t/m vr 10-15 uur via VVV Goor. Meer info: www. historischgoor.nl t/m za 17 mrt Expositie Winnaars Nationale Kunstdagen 2011. De Galeriet, Langestraat 46, Delden. Tijd: di t/m vrij 11-17.30 en za en zo 11-17 uur. Meer info: www.degaleriet.nl t/m di 20 mrt Expositie Transparant. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: tijdens activiteiten in Beaufort en op afspraak. t/m zo 25 mrt Hommage aan Eef de Weerd. Galerie en Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Wo t/m vr 13-18, za 11-17 en zo 13-17 uur. t/m zo 25 mrt Kunstproject De Rituelenkar. Perron 1, Stationsweg 1-5, Delden. Tijd: dgl 9-22 uur. Meer info: www.mikc.nl t/m zo 25 mrt Gezichten en Preludium 4. Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1, Diepenheim. Tijd: di t/m zo 11-17 uur. Meer info: www.kunstvereniging.nl t/m 1 april Renée Weisink en Anne van der Meiden. Galerie Visée, Grotestraat 41, Diepenheim Tijd: vr. t/m zo. 13-17 uur en op afspraak. Meer info: www.galerie-visee.nl t/m zo 15 april Expositie van José de Boer. Woonzorgcentrum de Wieken, Molenstraat 1, Delden. Tijd: dagelijks 10-18 uur. t/m zo 15 april Schilderijen van Mattie Schilders en Pavel Sivoz, beelden van Sjaak Smetsers. Galerie Àlafran, Grotestraat 45, Diepenheim. Tijd: wo t/m zo 12-17 uur. Gratis toegang. Meer info: www.galeriealafran.nl t/m eind april Creatief op papier. Aquarellen, houtskool en potloodtekeningen van Jo Woestenenk-Ten Tije. Sporthal de Haverkamp, Stationsstraat 30, Markelo. Tijd: gelijk aan tijden sporthal. Meer info: www.vvvmarkelo.nl


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 5

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Voor (h)eerlijk broodbeleg zoals honing, hazelnootpasta,diverse soorten jam of hagelslag moet je naar Wereldwinkel Delden, Kortestraat 2b, 074-3767025.

2012

Stichting Openbaar Primair Onderwijs

Aanmelding nieuwe leerlingen! Goor:

Markelo:

Obs ’t Gijmink (Dalton i.o.)

Obs Wiene

Lindelaan 70 b 7471 KD Goor 0547 – 273456 www.gijminkgoor.nl woensdag 7 maart van 8.30-12.00 uur van 19.00-20.00 uur

Tankinksweg 4 7495 RL Ambt Delden 0547 – 274575 www.obswiene.nl dinsdag 13 maart van 9.00-12.00 uur

Obs De Whee – Puntdak

Obs Azelo

P. Langendijkstraat 1 7471 NC Goor 0547 – 273855 www.puntdakgoor.nl woensdag 7 maart van 8.30-12.00 uur van 19.00-20.00 uur

Obs Elserike (Dalton)

Herikerweg 36 7475 TT Markelo 0547 – 362095 www.elserike.nl woensdag 14 maart van 9.00-12.00 uur

Secr. Engelbertinkstraat 16 7495 TW Ambt Delden 074 – 2664425 www.obsazelo.nl donderdag 15 maart van 9.00-12.00 uur

Obs De Zwaluw

Fokkerstraat 2a 7475 CC Markelo 0547 – 363365 www.obsdezwaluw.nl woensdag 14 maart van 9.00-12.00 uur

Kievitstraat 67 7471 EL Goor 0547 – 273004 www.wiekslaggoor.nl woensdag 7 maart van 8.30-12.00 uur van 19.00-20.00 uur

Obs Stedeke

Obs Stokkum

Kuimgaarden 15 7478 AN Diepenheim 0547 – 351454 www.stedeke.nl woensdag 7 maart van 9.00-12.00 uur

Stokkumerweg 40 7475 MV Markelo 0547 – 363309 www.obs-stokkum.nl woensdag 14 maart van 9.00-12.00 uur

Obs Markvelde

Obs Brookschole

Ambt Delden: Obs Deldenerbroek

Schoolstraat 3 7495 TC Ambt Delden 074 – 3762745 www.deldenerbroek.nl woensdag 28 maart van 9.00-12.00 uur

Oude Deldenerstraat 1 7478 PL Diepenheim 0545 – 294872 www.obs-markvelde.nl dinsdag 6 maart van 9.00-12.00 uur van 19.00-20.30 uur

Gezocht: woning in Delden voor twee personen. Minimaal twee slaapkamers. Onder huurtoeslagsnorm. Tel. 06-12431476. Te koop: 2 rolgordijnen, d.blauw 1.35 breed; 1 ronde tafel/diam. 1.22 m, via tussenstuk te vergroten, eiken. Van het 1e kl.merk ARCO/Winterswijk. En 1 Leolux draaizit fauteuil, leer/bruin voor bijv. student. Plus: 2 keukenstoelen. Tegen ieder redelijk bod. Bevragen: 06 50240078. Noveen St. Clara, vraag alleen positieve dingen. Bid 9 dagen 3x het weesgegroet bij een brandende kaars, ook als u er geen zin in heeft. Vraag 2 dingen die vast onmogelijk lijken om verhoord te worden en iets dat u erg ter harte gaat. Laat de 9de dag de kaars geheel opbranden. Publiceer dit bericht. U krijgt wat u vroeg. Emma Gezocht: caravanstalling in omgeving Delden. Tel. 0633668494.

Diepenheim: Obs De Whee – Wiekslag

Wie heeft op donderdag 16 februari om omstreeks 08.10 uur per ongeluk mijn spiegel eraf gereden op de Greekerinckskamp. Tel. 06-46210672.

Larenseweg 44 7475 PW Markelo 0547 – 362723 www.brookschole.nl woensdag 14 maart van 9.00-12.00 uur

Ouders worden verzocht bij aanmelding een kopie document sofi-nummer van het kind mee te nemen (belastingdienst of zorgpas).

Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263. Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416. Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356. Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663.

Slacht-, weide-, gebruiksschapen Schapenhandel Harrie Eijsink Hengevelde In- en verkoop 0547-333724 06-53183632

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

CURSUS INDONESISCH KOKEN schrijf u in bij:

Nasi Kuning www.nasikuning.nl Tel: 06-13659081

Te huur:

visitekaart 2010 01 2.pdf

1

03-01-11

Aandachtsgebieden: Aandachtsgebieden: • Ruimtelijke ordening

• Ruimtelijke ordening • Wonen • Economie • Wonen • Kunst en cultuur • Economie • Monumenten • Kunst en cultuur • Sport • Monumenten • Verkeer en Vervoer • Veiligheid • Sport • Natuur en Groenvoorziening. • Verkeer en Vervoer • Veiligheid • Natuur en Groenvoorziening.

www.stadsraaddelden.nl

Kantoorruimte ca. 90 m2

09:51

StadsraadDelden Delden Stadsraad Correspondentie:

De Wieken 6 Correspondentie: 7491 HM De Wieken 6 DELDEN Bankrekening. nr. 108044394 7491 HM DELDEN Bankrekening. nr. 108044394 Contact: 074 - 2508682 info@stadsraaddelden.nl

Contact: 074 - 2508682 info@stadsraaddelden.nl

Respect voor het verleden & Invloed op de toekomst

visitekaart 85x55.indd 2

De Berken 2d Zichtlocatie naast Tango in Delden. Voor info: tel. 0653569091 info@pressision.nl Te huur aan de Eiken 5 Delden: ± 340 m2 Bedrijfsruimte Tel. 06-55143494

06-01-11 08:56

VLEESHANDEL ROB KLEINSMAN

n Vers va rij oerde eigen b

Telefonisch bestellen mogelijk. Tevens staan wij op de markt in Delden, Goor en Hengevelde.

Mooie rib- of haaskarbonade € 4,95 per kilo Magere speklappen € 4,50 per kilo Gepaneerde schnitzels € 5,50 per kilo Wij verzorgen ook de stamppotbuffetten op locatie. Suetersweg 19, Bentelo, 0547-292389/06-22693602 www.vleesbedrijfkleinsman.nl zaterdagsmorgens verkoop aan huis


mobiele

Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 6

Alles op het gebied van mobiliteit

Een overzicht van occasions, aanbiedingen en veel meer. Met bedrijven uit Hof van Twente e.o. kunt u weer veilig op weg!

IN- EN VERKOOP SCHADE EN SLOOPAUTO’S VERKOOP TWEEDEHANDS EN NIEUWE AUTOONDERDELEN

Seat Leon 2.0 FSi

VAN

Sport-Up AUTOMAAT

1.2 I-Cather

BJ 03-2006, 85.000 km!!!

BJ 10-2008, 47

ELK TYPE EN ELK BOUWJAAR

€ 11.950

We hebben ook winter- en zomerbanden voor een scherpe prijs. Autosloperij Stegeman bv Exelseweg 25, 7245 VD Exel (GLD)

Peugeot 307 SW

1.6 16V XS Premium BJ 02-2008, 49.000 km!!!

€ 13.950 Tel. 0573 - 421372 www.autosloperij.tel

DE FORD SPECIALIST UIT DE REGIO!

Jouw autoschade is geld waard! Spek

1eu0 ro

autoruesink.peugeot.nl Peugeot 107 XR Pack Accent Nu: Rijklaar, zonder voorwaarden maar incl. airco en gratis financiering voor € 7.995,-

je

clubkas UNIVÉ contract reparateur

AUTO RUESINK Goor Deldensestraat 36 Rijssen Kalanderstraat 9

0547-272 646 0548-542 293

Hyunda

€ 6.9

Saab 9-3 C

1.8T AUTOMA BJ 01-2005, 79

€ 18.9


Hofweekblad

yundai i10

-Cather 5 Deurs

-2008, 47.000 km!!!

€ 6.950

b 9-3 Cabriolet

UTOMAAT Vector 2005, 79.000 km!!!

18.950

Woensdag 22 februari 2012, pag. 7

Mercedes-Benz A-Klasse Mercedes-Benz A-Klasse 150 Classic 5-Deurs BJ 08-2005, 49.000 km!!!

150 AUTOMAAT BJ 10-2008, 38.000 km!!!

€ 9.950

€ 12.950

Volvo S60 2.4 20V

Volvo V70 2.4 170PK

BJ 10-2006, 92.000 km!!!

Edition I AUTOMAAT BJ 04-2003, 105.000 km!!!

€ 14.950

€ 12.950

Drivers-Edition II Momentum

HYUNDAI I 10 NIEUW!! UIT VOORRAAD LEVERBAAR

dit nadeel heeft z’n voordeel...

ongelukje?

Markerink

1.25 i MOTOR, wegenbelastingvrij!

Voorzien van o.a. Airco, Airbags, ABS, Centraal slot met afstandbediening, Stereo/cd, Elektrische ramen, Bumpers en spiegels in kleur gespoten, 14” wielen. Vijf jaar garantie.

SPECIALE AANBIEDING:

. 9.950,- (excl. afleverkosten) HYUNDAI-SPECIALIST THOM DE JONG - de Berken 2e - Delden

VOLVO C30 1.8 125 Pk Sport Business Navigatie Leder | 10-2008

? 16.950,00

Coupe 2 drs | 1798 cc | 92 kw | Benzine | Handgesch. 5-bak | 44983 km Airbag Bestuurder, Park control achter, Deelbare achterbank, Mistlampen, Stuurbekrachtiging, Lichtmetalen velgen, startonderbreking, ABS, Boordcomputer, Airbag Passagier, Airbag, zijdelings voor 2x, Airconditioning, automat.

VOLVO V50 1.8 125 Pk Kinetic | 04-2005

? 12.445,00

Stationwagon 5 drs | 1798 cc | 92 kw | Benzine | Handgesch. 5-bak | 72225 km Airbag Bestuurder, Deelbare achterbank, Stuurbekrachtiging, Lichtmetalen velgen, Startonderbreking, ABS, Boordcomputer, Airbag Passagier, Airbag, zijdelings voor 2x, Airconditioning, automat., Hoofdsteunen achter, Radio/CD

VOLVO V70 2.4D 163 Pk Edition Classic Navigatie | 03-2007

Volvo C30 Volvo C70 Volvo S40 Volvo V50 Volvo S60 Volvo XC60 Volvo V70 Volvo XC70 Volvo S80

diverse uitvoeringen 1.8 bouwjaar 2.4 Summum Automaat 51.000 km bouwjaar diverse uitvoeringen bouwjaar diverse uitvoeringen bouwjaar diverse uitvoeringen bouwjaar T6 Summum automaat Full options bouwjaar diverse uitvoeringen bouwjaar D5 Momentum automaat Full options bouwjaar 2.5T Momentum automaat Full options bouwjaar

zie voor meer informatie www.feijten.nl Gespecialiseerd in Volvo ? 20.445,00

Stationwagon 5 drs | 2400 cc | 120 kw | Diesel | Handgesch. 6-bak | 132372 km Airbag Bestuurder, Park control achter, Mistlampen, Stuurbekrachtiging Lichtmetalen velgen, Startonderbreking, ABS, Boordcomputer, Airbag, Passagier, Airbag, zijdelings voor 2x, Airconditioning, automat., NAP Weblabel

Spoorstraat 7, Delden t 074-376 12 66 info@feijten.nl www.feijten.nl

2008 2007 2004 ‘04 t/m ‘09 ‘04 t/m ‘08 2010 ‘03 t/m ‘08 2008 2007


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 8

Hof van Twente steunt gewortelde asielkinderen

‘‘Muziekles” Met de muziekles op school, Vreug juf an de klas, Wat of feitelijk een mooi Muziekinstrumeant was. Herman zeg ‘Een piano, Mieke zeg ’Een viool’. Zee wann amoal good bie, Doar op die school. Ma Henk twiefelt nog, Weet oara nant van. ‘Ja, zeg het maar Henk’, modigt de juf um an: Een ‘Saxozie’ juf, Want mie mo zee less Oondern does teegn mien va: ‘Den is ok wa’s better ewes. Ak oen ‘Saxozie’ hef’t nog weanig zin En zit doar neet völle muziek mear in’! Ineke Smit-Vukkink

Foto: Alberta Groteboer

Goor - Voor de twaalfde achtereenvolgende keer organiseert de Lions Club Goor - Markelo - Diepenheim haar jaarlijkse benefiet bridgedrive. Evenals voorgaande jaren wordt deze drive, die een begrip in de regio is geworden, gehouden op vrijdag 16 maart in Dinercafé & Zalencentrum “De Bebsel” te Goor, die de zaal gratis ter beschikking heeft gesteld. Gespeeld wordt om de “Bebseltrofee” en de vele andere aardige prijzen, die voor een belangrijk deel weer belangeloos voor het goede doel beschikbaar zijn gesteld door diverse gulle sponsoren, waaronder dinerbonnen geschonken door Grandcafé De Zon en De Bistro in Goor, Bistro De Loep en Hotel Herikerberg in Markelo. Deze drive wordt door de Lions Club georganiseerd in nauwe samenwerking met de Twentse Bridgebond en de Goorse Bridgeclub “Niet Kwetsbaar”. De wedstrijdleiding is voor deze keer in de bekwame handen van Henk Kappert en Jaap de Vries. De Lions leden zorgen zoals gebruikelijk voor de bediening. Toelichting goede doel: Net als alle andere keren is aan de benefiet bridgedrive een goed doel verbonden. Deze keer is dat: Fight for Sight: blindheid, een stille ramp De wereld telt 45 miljoen blinden en 270 miljoen mensen met een visuele handicap. Jaarlijks groeit dat aantal met 2 miljoen mensen. Bij twee op de drie is sprake van onnodige blindheid, die te behandelen is of voorkomen had kunnen worden. 90% van alle blinde kinderen kan niet naar school. Door een tekort aan opleidingsmogelijkheden heeft 80% van de volwassen blinden geen werk. Het genezen en voorkomen van blindheid is dan ook een van de meest rendabele vormen van hulpverlening en de grootste humanitaire taak van de Lions wereldwijd. De opbrengst van deze benefiet

Markelo - Manuel Reuter en Yann Peifer oftewel R.I.O. Die Köningen von die Heisse Hits! Ze stonden al in de Top 40 met een heleboel rammers als Shine On, After The Love, Like I Love You en Miss Sunshine. Eind vorig jaar scoorden ze een Dance Smash met de zingende Amerikaan U-Jean: Turn This Club Around. En ze hebben weer een knaller te pakken, namelijk de nieuwste hit van R.I.O., Animal staat ook al genoteerd in de huidige top 40. Dit alles was voldoende reden voor Bill’s Bar om ze exclusief uit te nodigen om te komen optreden in Markelo, ze hebben toegezegd, zaterdag 3 maart is het zover een uniek optreden van deze toppers bij Bill’s in Markelo. De zaal is om 22.00 uur open. Voor meer informatie en een uitgebreide agenda kunt u de website www.billsbar.nl raadplegen.

bridgedrive wordt door de Lionsclub GoorMarkelo-Diepenheim dit jaar graag aan dit doel besteed. Fight for Sight: Actief sinds 1993 - gratis hulp voor de allerarmsten Onder de naam ‘Fight for Sight’ werken de Stichting Lions Werkgroep Blinden en Wilde Ganzen al sinds 1993 eendrachtig samen om wereldwijd blindheid te bestrijden. Gelden, bijeengebracht door Lions voor Fight for Sight, worden door Wilde Ganzen vermeerderd met 55%. Iemand weer te kunnen laten zien door een staarbehandeling kost circa € 25,00. Met de opbrengst van deze benefiet bridgedrive kunnen dus zo’n 70 à 75 blinden en/of slechtzienden worden geholpen. Projecten Succesvolle projecten in Azië en Afrika hebben honderdduizenden hun gezichtsvermogen teruggegeven. Door het financieren van opleidingen is er ook veel bereikt op het gebied van preventie. Door uw deelname aan het bridgetoernooi draagt u bij aan dit goede doel. De inschrijving loopt voortreffelijk. Er kunnen maximaal 84 paren worden toegelaten en er hebben zich tot nu toe al 60 paren aangemeld. Er zijn dus nog maar 24 plaatsen beschikbaar. De drive vindt plaats als avondzitting, waarbij 6 ronden van 4 spellen worden gespeeld In alle lijnen worden dezelfde 24 spellen gespeeld (topintegraal) Inschrijfgeld: € 20.00 per paar. Aanvang drive: 20.00 uur. Deelnemers dienen om 19.30 uur aanwezig te zijn. Prijsuitreiking: ± 23.15 uur. U kunt zich voor deze drive aanmelden door contact op te nemen met de heer Frans Hermans, telefoon 0547-273484 of per e-mail: f.a.m.hermans@planet.nl . Bij aanmelding vermeldt u naam, adres, telefoonnummer en speelsterkte van uzelf en van uw speelpartner. U hoort dan nader of er nog plaats is en wat u moet doen om uw aanmelding definitief te maken. De inschrijvingstermijn sluit op 9 maart.

Schutters pakken 2e prijs tijdens Carnavalsoptocht

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 16-02-2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Nieuwe regels voor paasvuren in verband met brandveiligheid

Ineke’s Hofdichten

Hartstichting zoekt collectanten in Goor

R.I.O. in Bill’s Bar

De Zonnebloem huldigt en neemt afscheid

Hengevelde - Tijdens de jaarvergadering van de Zonnebloem Afd. Hengevelde op 16 februari werden drie dames in het zonnetje gezet. Mevr. Rikie Overbeek werd gehuldigd omdat zij veertig jaar als vrijwilligster actief was bij de Zonnebloem. Vooral het bezoekwerk had haar aandacht, vele zieke, eenzame en oudere mensen in Hengevelde hebben een attentie van haar ontvangen. Ook ging ze graag mee als vrijwilligster bij de vakantieweken. Rikie ontving uit handen van Mariet Eijsink, voorzitster van de regio, de gouden Zonnebloemspeld en de daarbij behorende oorkonde. Ook de afdeling Hengevelde bedankte Rikie voor haar inzet al die jaren in de vorm van het Zonnebloem waarderingsbeeldje. Voor Rikie is dit jubileum meteen ook het afscheid van de Zonnebloem. Ook werd afscheid genomen van Riek Hartgerink en Toos Leferink die na respectievelijk 42 en 28 jaar hun vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem beëindigen. Alle drie de dames kregen uit handen van de voorzitster José Vehof een boeket bloemen aangeboden. Wij wensen hen alle goeds voor de toekomst en hopen hen alle drie nog vaak terug te zien als gast bij onze activiteiten. De avond werd onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten met een gezellig samenzijn.

12e Lions Benefiet Bridgdrive

Goor - Van 15 t/m 21 april is de collecteweek van de Hartstichting. Tijdens deze week vraagt de Hartstichting financiële steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten. Met onderzoek kunnen hart- en vaatziekten sneller en beter opgespoord, behandeld of zelfs genezen worden. Om de collecteweek tot een succes te maken, is de Hartstichting op zoek naar nieuwe collectanten. Doet u ook mee? Er is altijd iemand voor wie je collecteert. Een op de drie Nederlanders overlijdt aan een hart- of vaatziekte. Er zijn 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Iedereen kent dan ook wel iemand die met deze ziekten te maken heeft. Eigenlijk is er geen betere reden om te gaan collecteren voor de Hartstichting. Wie kent u? Ook u kent vast iemand in uw omgeving die te maken heeft met hart- en vaatziekten. Met een paar uur collecteren helpt u de Hartstichting met haar levensreddende werk. Doe het voor degene die u kent en voor al die andere hart- en vaatpatiënten. Aanmelden U kunt zich aanmelden via de plaatselijke contactpersoon, Johanne Spanninga, email: a.spanninga@hetnet.nl Of meld u aan via www.wordnucollectant. nl of bel met 070 - 315 56 83.

In de raadsvergadering van 14 februari is een motie aangenomen die oproept tot beleid waarbij alle in Nederland gewortelde asielkinderen zoals Sahar en Mauro in Nederland mogen blijven. Deze motie werd ingediend door PvdA, D’66, SP en Gemeente Belangen. De motie verzoekt het college om bij de minister voor Immigratie & Asiel aan te dringen op humaner beleid voor deze asielkinderen. Asielkinderen die al langere tijd in Nederland wonen, zijn dermate geïntegreerd en geworteld dat terugkeer naar het land van hun ouders voor hen immigratie uit hun thuisland betekend. “Deze kinderen zijn vaak Nederlandser dan klompen, kaas en molens. Het is onmenselijk om ze uit te zetten naar een land waarvan ze de cultuur slecht kennen en soms niet eens de taal spreken, alleen omdat hun ouders daar geboren zijn”, aldus Annemieke Wissink, PvdA-raadslid en initiatiefnemer van de motie in Hof van Twente. De actie richt zich op minderjarige vreemdelingen die 8 jaar of langer in Nederland wonen. Naar schatting gaat het om 1.500 kinderen. Omdat het meerdere kinderen uit een gezin kan betreffen of kinderen die zonder hun familie over zijn gekomen, de zogenaamde ama’s, gaat het waarschijnlijk om minder dan 1.500 gezinnen die mogen blijven. De motie is ingediend in het kader van een breed gedragen landelijke actie voor het kinderpardon. De landelijke actie is een initiatief van GroenLinks en dient ter voorbereiding van een initiatiefwet van de PvdA en de ChristenUnie. Voor deze initiatiefwet lijkt geen meerderheid te zijn omdat het ingaat tegen het gedoogakkoord met de PVV. De actie is bedoeld om in de aanloop van de behandeling van de initiatiefwet zoveel mogelijk draagvlak te vinden in Nederland. Minister Leers heeft op de dag van de lancering van het initiatief een brief naar de Kamer gestuurd waarin hij aangeeft door te gaan met de uitzetting van de kinderen. De PvdA vindt dit beleid onmenselijk. “Zo ga je niet met mensen, laat staan kinderen om”, zo verwoordt Wissink de weerzin van de sociaal democraten. Er bestaat ook een petitie waarbij iedereen zijn steun kan betuigen voor een kinderpardon. Met de petitie krijgen Nederlanders die de kinderen willen steunen de gelegenheid om hun stem te laten horen en daarmee een signaal af te geven. PvdA Hof van Twente roept iedereen op deze petitie te ondertekenen. Hij is te vinden via www.kinderpardon. nu. In de loop van het jaar zullen alle handtekeningen aangeboden worden aan minister Leers om te laten zien hoeveel Nederlanders een oplossing willen voor deze groep asielkinderen.

Van links naar rechts mevr. Hartgerink, mevr. Overbeek en mevr. Leferink.

Er is altijd iemand voor wie je collecteert

Met het oog op veiligheid heeft de gemeente Hof van Twente nieuwe regels voor het ontsteken van paasvuren opgesteld. De belangrijkste wijziging is dat voortaan voor de paasvuren op eerste paasdag elk jaar, in plaats van een keer in de twee jaar, een ontheffing moet worden aangevraagd. De ontheffing kan tot en met 6 maart worden aangevraagd. Vorig jaar werd bij de extreme droogte ‘code oranje/rood’ afgegeven. Om de paasvuren, een bijzondere traditie in deze omgeving, toch doorgang te kunnen laten vinden, verleende het college van burgemeester en wethouders in een aantal gevallen ontheffing met inachtneming van aanvullende veiligheidsmaatregelen. De brandweer (cluster midden) heeft vervolgens de diverse locaties van paasvuren gecontroleerd. Daarbij bleek dat de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente verschillende regels en voorschriften hanteerden wat de controle bemoeilijkte. De gemeente heeft het beleid nu aangepast en de voorschriften, verbonden aan het ontsteken van de vuren, van de drie gemeenten zijn gelijkgesteld. Zo mag het paasvuur niet groter zijn dan 1000m3, moet de ontheffing jaarlijks worden aangevraagd en wordt de ontheffing alleen verleend voor paasvuren op eerste paasdag. Voor paasvuren op eerste paasdag 2012 kan vanaf nu tot 5 maart 2012 een ontheffing worden aangevraagd. Brandweer en gemeente controleren of de voorschriften in acht worden genomen. In geval van droogte of veel wind kan het zijn dat een ontheffing wordt ingetrokken of dat er aanvullende veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen. Beleidsregel verbranden gerooid en gesnoeid hout De nieuwe regels voor paasvuren zijn onderdeel van het beleid voor het verbranden van gerooid en gesnoeid hout. De overige regels voor het verbranden van gerooid en gesnoeid hout voor landschapsonderhoud, kampvuren en boomziekten zijn niet gewijzigd. Ook deze regels zijn te vinden op het digitale loket van de website van de gemeente. De beleidsregel treedt met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 in werking en ligt vanaf 15 februari 2012 zes weken ter inzage bij het informatiecentrum van gemeente Hof van Twente.

Beaufort draait film voor vakantiejeugd Voorjaarsvakantie in Techniekmuseum HEIM Hengelo - In de voorjaarsvakantie is er weer veel te doen in het Twents Techniekmuseum HEIM in Hengelo. Moffel en Piertje komen naar het museum, maar ook zijn er DOEmiddagen voor kinderen. Populair Je kunt kiezen uit wel 35 verschillende technische DOEpakketjes. Inmiddels populair bij vooral meisjes is de vlinder op zonneenergie. Al lange tijd populair bij de jongens is het maken van een skelter van plexiglas. Nieuw is de Lichtbloem, een lichtgevende bloem gemaakt uit onder meer een pingpongbal, glasvezel en led. In de museumwinkel kun je zien wat je allemaal nog meer kunt maken. De DOE-middagen zijn van dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 2 maart van 13.00 uur tot 16.00 uur. De prijzen van de DOEpakketjes liggen tussen de €0,50 en €12,00. Er gelden reguliere entreeprijzen. Moffel en Piertje Moffel en Piertje komen ons verblijden met een bezoek én met een aantal voorstellingen in het Verhalentheater. Van dinsdag 28 februari tot en met 2 maart zijn ze bij ons. De voorstellingen op 28 februari zijn extra bijzonder, want die worden door SchoolTV zelf verzorgd. Toegangskaarten kun je van tevoren bestellen op werkdagen tussen 9 en 12 uur op telefoonnummer 074-250 66 93. Flip de Beer komt ook. Hij heeft zich verstopt op de gekste plekken in ons museum. Je kunt naar hem speuren vanaf zaterdag 25 februari t/m zondag 4 maart. Behalve op maandag, want dan is het museum gesloten. Meer info Je vindt het Techniekmuseum aan de Industriestraat 9 in Hengelo. Kijk voor meer info op www.techniekmuseumheim.nl

Markelo - Traditiegetrouw presenteert cultureel centrum Het Beaufort de komende week weer een film voor de vakantievierende schooljeugd. Dinsdag 28 februari draait de film “Morrison krijgt een zusje.” De film gaat over Morrison, een zachtaardig jongetje, een beetje onaangepast en bij tijden nogal eenzaam. Zijn moeder is hoogzwanger en Morrison ontdekt dat de baby zijn kamertje krijgt. Door de opmerkingen van zijn ouders denkt hij dat hij voorgoed zal moeten verhuizen naar een kamertje bij tante Zuster, een tante van zijn vader. Zij woont als non in een naargeestig klooster. Als de baby onverwacht eerder komt dan verwacht moet Morrison midden in de nacht naar het klooster. Hij bedenkt een plannetje om te ontkomen. Hij loopt weg maar als dat mislukt bedenkt hij een nog beter plan: niet hij maar de baby moet weg. Hoe zal dit avontuur van Morrison en zijn zusje aflopen? De voorstelling begint dinsdag om 14.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 2,50, inclusief een glaasje ranja voor de jeugdige bezoekers. Het Beaufort is geopend vanaf 13.30 uur.

Rudi Groot Kormelink Martin Hagenouw Femmy van der Weide Gerrit Waanders Cor Smeets Frans Exterkate Dini Brinkmans Hennie Rouwhof André Gies Ben Vrugteman

5265 5255 5005 4971 4958 4915 4812 4779 4774 4773

‘Toos & Henk’ voortaan ook bij TV Oost

Delden - In kostuum door de Deldense straten is hun niet onbekend, echter zonder het strakke gelid en marsmuziek was toch even iets anders dan ze gewend zijn. Desalniettemin sleepte de Deldense Schuttersvereniging afgelopen zaterdag de tweede prijs in de wacht bij de Carnavalsoptocht door Delden. Verkleed als apen en een enkele banaan en onder het motto “zo maf als Bokito, de Schutters zijn vandaag incognito”, sprongen de Schutters, bijgestaan door hun eega’s en kinderen, al bananen-uitdelend door de straten van Delden. De 2e prijs werd flink gevierd en de trofee, in de vorm van een mooie taart, werd snel door de kleine en grote apen verorberd. De Schutters bedanken C1000 Bekman voor het ter beschikking stellen van de bananen en feliciteren de Stichting Kindercarnaval met een prachtige en bijzonder geslaagde middag.

Agenda Pop- en Cultuurpodium Metropool

Het cartoonduo ‘Toos & Henk’ becommentarieert al jaren op (tragi-) komische en vaak absurde wijze de actualiteit in een groot aantal Nederlandse regionale dagbladen, waaronder De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Hun schepper Paul Kusters heeft nu een TV-variant ontwikkeld, die vanaf maandag 27 februari te zien zal zijn in het actualiteitenprogramma Overijssel Vandaag van TV Oost. De cartoons zijn van maandag tot en met zaterdag te zien in de avonduitzending. ‘Nieuwe artistieke mogelijkheden’ ‘De cartoons die op TV verschijnen zijn nadrukkelijk andere cartoons dan die in de kranten’, aldus Kusters. ‘De krantencartoons blijven exclusief afgestemd op het specifieke eigen nieuws van de krant, terwijl ‘Toos & Henk’ op TV juist meer reageren op herkenbare algemene maatschappelijke tendensen’. Kusters zegt met het medium televisie nieuwe artistieke mogelijkheden te krijgen. ‘Meer dan in de krant kan ik werken met het voor humor erg belangrijke fenomeen timing. Zo kan ik nog scherper bepalen hoe en wanneer de kijker de grap in de cartoon als het ware zelf ‘uitpakt’. ‘Toos & Henk’ zullen ook te zien zijn bij Omroep Brabant, L1, Omroep Zeeland en de Amsterdamse zender AT5. De dagelijkse filmpjes zijn terug te kijken via www.rtvoost.nl. Paul Kusters Paul Kusters (1966) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht en is sinds 1989 werkzaam als cartoonist. Hij tekent zes maal per week een actuele ‘Toos & Henk’ cartoon die verschijnt in de regionale dagbladen. Daarnaast tekent Paul sinds januari 2007 eveneens zes maal per week ‘Babs & Beer’ voor het AD. ‘Toos & Henk’ won twee keer een publieksprijs van het Persmuseum in Amsterdam voor beste cartoon. Meer informatie is te vinden op www.toosenhenk.nl.

03 mrt | Zulu Nation presents: Kurtis Blow| Metropool@cafe Eén van de pioniers van de Hip Hop geeft op 3 maart een optreden in het Muziekcafé van Metropool. Hits als “The Breaks” en “Christmas Rappin“ gaan zeker voorbij komen deze avond. Kurtis Blow is van enorme invloed geweest op de hedendaagse Hip Hop en gaat deze avond laten zien waarom. Tickets: € 10,Open 16:00 uur | Aanvang 21:00 uur 11 apr | Tony Joe White| Jupiler Stage De grondlegger van de zogenaamde Swampblues. Blueszanger en gitarist met een donkerbruine stem en schrijver van klassiekers als “Polk Salad Annie” en “Rainy Night in Georgia”. Schreef daarnaast voor onder meer Elvis Presley en Tina Turner. Tickets: € 20,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 20 apr | 3FM Serious Talent On Tour| Het Paradijs 3FM presenteert zijn talenten in een live package. Chagall en Ed zijn reeds bevestigd voor de tour, een derde naam volgt binnenkort! Tickets: € 9,Open 20:30 uur | Aanvang 21:00 uur 18 mei | Tuck & Patti | Jupiler Stage Geen jazz maar wel zeer gewaardeerd in jazzkringen: Tuck & Patti. Gitaarvirtuoos Tuck Andress begeleidt echtgenote Patti op gitaar, maar weet een volledig orkest uit het instrument te toveren. Patti’s fluwelen stemgeluid zorgt voor de kers op de taart. Kwaliteit met een hoofdletter K, ze speelden niet voor niets op alle grote festivals en jazz podia. Tickets: € 20,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 25 mei | Erwin Nijhof | Jupiler Stage Bekend van The Voice of Holland maar

ook als zanger van The Prodigal Sons. De artiest met het hoogste rock ‘n roll gehalte in een talentenjacht ooit. Erwin komt mét band en presenteert zowel oud als nieuw (solo) materiaal. Tickets: € 15,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 26 mei | NITS | Jupiler Stage Groot geworden in de jaren 80 maar nog steeds actief en relevant: Nits. Dit jaar verschijnt een nieuw album van de band, waarna een tour volgt. Nits beheerst de kunst van het liedjessmeden tot in de puntjes en de hooggespannen verwachtingen worden altijd ingelost. Tickets voorverkoop: € 17,50 Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 02 jun | Amatorski | Het Paradijs Dromerige pop uit België die wat weg heeft van bijvoorbeeld Sigur Ros, Portishead en Cocteau Twins. De nummers van deze band zijn van de eerste tot de laatste tonen spannend en zaal na zaal wordt betoverd. Tickets voorverkoop: € 10,Open 20:30 uur | Aanvang 21:00 uur 30 jun | Pennywise | Jupiler Stage Samen met Offspring en Rancid de grootste punkband van de laatste 20 jaar. “Unknown Road” en “Time bomb” zijn instant klassiekers in het genre en elke punker heeft op enig moment in zijn leven meegeschreeuwd met “Bro Hymn”. Tickets voorverkoop: € 25,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 16 nov | Henrik Freischlader | Het Paradijs Een bluesgigant in wording, deze multiinstrumentalist uit Duitsland. Speelde met grootheden als B.B. King en Joe Bonamassa. De laatste speelde dan weer mee op de plaat van Henrik. Groovende bluesrock in de traditie van Black Crowes, Rory Gallagher, Gary Moore en Stevie Ray Vaughan. Tickets voorverkoop: € 15,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 21 dec | Gers Pardoel + Band | Jupiler Stage In maart staat de sympathieke Brabantse rapper in een uitverkocht Paradijs, in december komt hij terug in de grote zaal van Metropool met een volledige band. Tegen die tijd heeft Gers de festivals plat gespeeld en waarschijnlijk een hit of 10 gescoord. Tickets voorverkoop: € 14,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur

Uitnodiging Basisonderwijs Goor Open morgen / inschrijvingsavond woensdag 7 maart Alle basisscholen in Goor nodigen langs deze weg ouders uit voor de Open morgen op woensdag 7 maart a.s. ’s Ochtends van 8.30 uur tot 12.00 uur bent u in de gelegenheid om in alle klassen een kijkje te nemen en de sfeer te proeven. De scholen laten zien op welke wijze zij hun onderwijs hebben vormgegeven. Informatie wordt verstrekt en vragen kunnen gesteld worden. Wanneer u uw keuze voor een school al bepaald hebt, kunt u deze morgen ook uw kind inschrijven. U bent van harte welkom! Als u overdag geen mogelijkheid hebt om langs te komen, willen we u graag in de gelegenheid stellen om ’s avonds tussen 19.00 uur en 20.00 uur informatie over de school in te winnen en uw kind in te schrijven. Wat? Open morgen en inschrijvingsavond voor alle basisscholen in Goor Wanneer? Woensdag 7 maart 2012 Tijden? 8.30 – 12.00 uur en 19.00 – 20.00 uur Voor wie? Ouders van kinderen die 3 jaar of jonger zijn Waar? Alle basisscholen in Goor Meenemen? kopie document sofinummer kind (belastingdienst of zorgpas) Meer weten? Bekijk de websites van de verschillende scholen!


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 9

Nijland Service BV verwerft regionaal dealerschap van Platform Basket hoogwerkers Bentelo - Nijland Service BV heeft onlangs het dealerschap verworven voor de regio Overijssel en de Achterhoek van het merk Platform Basket. Nijland Service is inmiddels al vele jaren bekend als JCB dealer en toonaangevend in de verkoop, service en onderhoud van alle soorten machines. Om haar klanten een nog uitgebreider en compleet programma aan producten te kunnen aanbieden is Nijland Service blij met het verworven nieuwe dealerschap van Platform Basket. Zo heeft Nijland veel geïnvesteerd om dit dealerschap tot een succes te maken. Nijland heeft alle faciliteiten en kennis in huis om dit te bewerkstelligen. Naast service, onderhoud en aankoop van hoogwerkers, biedt Nijland Service vanaf heden ook de mogelijkheid om hoogwerkers onder het BMWT keurmerk te laten keuren. Bovendien is het product Platform Basket een kwalitatief hoogwaardig product met een enorme keuze aan verschillende modellen. Platform Basket is gespecialiseerd in aanhanger-, knik- en telescoophoogwerkers met een werkhoogte tot 50 meter. Het merk is echter het meest bekend om zijn spinhoogwerkers. Deze spinhoogwerkers staan bekend om het lage eigen gewicht, de compacte afmetingen en het grote horizontale bereik dat men met deze hoogwerkers heeft. Hierdoor is het mogelijk om deze spinnen op een aanhanger achter een personenauto of bestelbus te vervoeren, hem door een standaard loopdeur of poortje te loodsen en met het horizontale bereik in combinatie met de kniktelescoop is het mogelijk om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen zoals bijvoorbeeld een dakkapel of schoorsteen die op een hellend dak geplaatst staan. Deze hoogwerkers zijn standaard uitgerust met water-, lucht- en 230 Vac aansluiting in de werkbak. Platform Basket behoort tor de absolute TOP wat betreft deze spinhoogwerkers en zeker wat betreft prijs/kwaliteitverhouding bent u met de Platform Basket verreweg het beste uit.Tel daarbij op de uitstekende service op sales en aftersales gebied van Nijland Service en u zult begrijpen dat dit een win-win situatie oplevert. Nijland heeft een prachtige demo machine welke zij u graag geheel vrijblijvend willen demonstreren. Voor meer informatie over deze hoogwerkers kunt u contact opnemen met Nijland Service BV.

Roterende verreiker huren?

Nijland tilt service naar een hoger niveau

carwash verkoop | reparatie | onderhoud

bentelo

Platform Basket is gespecialiseerd in aanhanger-, knik- en telescoophoogwerkers met een werkhoogte tot 50 meter. Het merk is echter het meest bekend om zijn spinhoogwerkers. Naar aanleiding van bovenstaande kunt u vanaf heden ook bij ons terecht voor service, reparatie, onderhoud en keuring van uw eigen hoogwerker volgens het BMWT keurmerk.

Maak geheel 2012 gebruik van onze actie ter introductie van ons nieuwe dealerschap: Hoogwerkerkeuring

€ 75,-

* Normaal tarief: € 125,*exclusief reiskosten

Tevens hét adres voor uw complete onderhoud en Hanzeweg 14m, 7241 CS Lochem T (0573) 25 82 09

E info@badenbouwcentrum.nl I www.tegeloutletlochem.nl

Boekweitstraat 4 - Tel. 0547-292274 - www.ooink.nl

Nijland | Sterk in service

T 0547 - 291 291

F 0547 - 291 299

www.nijlandservice.nl

info@nijlandservice.nl


Hofweekblad

NBvP Vrouwen van Nu Diepenheim

Diepenheim - De jaarvergadering van Vrouwen van Nu vond plaats op 7 februari jl. in de Molenaarshof. Na een woord van welkom en de mededelingen door Wil Alberts volgde een PowerPointpresentatie. Henny Horstman liet ons een overzicht zien van de activiteiten van het afgelopen jaar, compleet met prachtige foto´s en een kort verslag. Daarna gaf Truus kl. Lichtenberg een duidelijke uitleg over alle inkomsten en uitgaven van 2011 en het financieel beleid voor 2012. De begroting van 2012 is goedgekeurd. Als er dames zijn met goede ideeën en tips voor de toekomst horen we dat graag en zullen we dat zeker meenemen. Op advies van de kascommissie, bestaande uit Josefien v.d. Brink en Erica Kistemaker verleent de ledenvergadering het bestuur decharge voor het gevoerde beleid van 2011. Erica Kistemaker verlaat de kascommissie en wordt opgevolgd door Rikie Meijer. Er vond een bestuurswisseling plaats, Wil Alberts (voorzitster) en Henny Horstman (2e secretaris) hebben het bestuur verlaten. De overige bestuursleden droegen een ABC-

Woensdag 22 februari 2012, pag. 10

gedicht voor en boden de dames een envelop en een boeket bloemen aan. Annie Stokreef neemt nu de taak van voorzitster op zich. Zij verwelkomde de nieuwe bestuursleden Joke Boink en Lianne Langkamp en wenste hun een goede tijd in het bestuur. Verder werden er jubilarissen gehuldigd: 25 jaar lid: R Alink-Regterschot, G Menkhorst-Wes, G Fikkert-Knopers, R Quee-ter Keurs, R Semmekrot-Bussink, zij ontvingen bloemen en een lepeltje. 40 jaar lid: B Jacobi-Mantel, J Kranenbergvan het Loo, D Olydam-Vasters, Karsenberg-Bruil, D Baneman-Oudenampsen, en T Langenkamp-van Faassen ontvingen een briefopener en bloemen. 50 jaar lid: H.Olthuis-Voskamp, D. TeelaKlein Lebbink, Wesseldijk-Nijland en Dreteler-de Wilde, Elderink-Heinneman, Bouwmeester-Hartgerink en Rietman-Roelofsen ontvingen een speldje of briefopener en bloemen. De dames van Lief en Leed ontvingen een attentie voor hun goede werk en vele bezoekjes: Dika Stokreef-Hoevink, Jannie Ligtenbarg, Dini Potman, Gerda Brinkers, Dinie Groteboer, Linda Kimmels, Hanna Stokreef, Lide Leppink, Dika Korenblik. Helaas konden niet alle dames aanwezig zijn, zij kregen hun attentie thuisgebracht. Na de pauze was het tijd voor de modeshow van de boerendansers. We kregen een duidelijke uitleg van alle verschillende kostuums door ladyspeaker Janny Smale. Er werden prachtige zondagse kostuums, daagse kostuums, werk- en nachtkostuums geshowd uit eind 1800 en begin vorige eeuw. Alles met bijbehorende sieraden en attributen. Annie bedankte de dames en heren van de boerendansers met een envelop. Dan sloot ze de avond af met de oproep vooral te komen met tips en ideeën en wenste iedereen wel thuis. Graag tot ziens op onze volgende afdelingsavond 6 maart.

Lentekriebels bij JC De Maan

Dansen met NBvP

Goor - Het voorjaar komt er aan en de jeugd heeft zin om van alles te ondernemen bij JC De Maan. Jongeren willen het heft in eigen handen nemen door de organisatie in en rondom het jongerencentrum zelf te doen. De week van de lentekriebels is de kick off voor een nieuwe vorm van werken. De week van de lentekriebels is op 21, 23 en 24 februari. Van 15.00 tot 22.00 zijn jongeren vanaf 10 jaar, die zin hebben om actief iets voor leeftijdsgenoten te betekenen, welkom. Om alles goed op poten te zetten wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten bij JC De Maan. Het programma: Dinsdag 21 februari werden er afspraken gemaakt over het opzetten van een bestuur met een feest- en barcommissie. Jongeren gaan onder begeleiding zelf alles organiseren om het voor henzelf leuk en gezellig wordt in JC De Maan. Donderdag 23 en vrijdag 24 februari wordt in en rondom het jongerencentrum schoongemaakt en opgeruimd. Daarnaast moet er nog een keuken geplaatst worden. Om de sfeer te verbeteren gaan we een aantal ruimtes schilderen en gaan we naar de Ikea om schilderijen, posters en lampen aan te schaffen. Scala zet, in Hof van Twente, koers naar jongerenwerk nieuwe stijl. Dit houdt in dat jongeren uitgedaagd worden hun talenten te ontwikkelen door actief bezig te zijn. De jongerenwerker treedt op als coach bij deze ontwikkeling. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Manon Hunting, 0614132403, m.hunting@scalawelzijn.nl.

Onder grote belangstelling heeft het eendagsbestuur op woensdagavond 15 februari onze maandelijkse avond verzorgd. De volksdansgroep die binnen onze vereniging onder leiding van Monique Landman nog steeds actief is heeft deze avond georganiseerd. Zij hebben een line-dansgroep uitgenodigd. Marynthe en Jelmer een jong danspaar werd erbij gevraagd om moderne dansen te demonstreren. Voor de pauze werd afwisselend gedanst door onze volksdansgroep en de line-dansgroep. Het danspaar demonstreerde enkele ballroomdansen. Na de pauze werd er eveneens door de groepen gedanst en het danspaar danste nu de Rumba, Chachacha, Paso Doble. Iedereen werd voor de laatste dans uitgenodigd om samen met de dansgroepen mee te dansen en het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. De benen wilden de verkeerde kant op en het draaien was ook niet eenvoudig. Algemene hilariteit. Onze voorzitter Minie Slot Lammertink heeft alle medewerkers bedankt en voor het eendagsbestuur was er een bloemetje. Alle aanwezigen vonden het een heel geslaagde avond.

afdeling Goor

De Piep’n Schnieders bedankt! Delden - De bewoners van St. Elisabeth en De Wieken willen Carnavalsvereniging De Piep’n Schnieders hartelijk bedanken voor de gezellige en geslaagde avond.

Carnaval stimuleert verbroedering

Geweldig dartfestijn bij sv Hector Jelle Klaasen oppermachtig Goor - Twee deelnemers uit Hilversum keken hun ogen uit, waren stomverbaasd maar ook razend enthousiast toen ze zaterdagmiddag zagen welk een hoog dartniveau aanwezig was. Met Jelle Klaasen en Cristian Kist had Hector twee Lakeside winnaars in huis. Daarbij waren ook nog eens Lakeside deelnemer Fabian Roosenbrand en lid van het nationaal dartteam Remon Hurrebrink uit Enschede gewoon bij Hector aan het darten. De sympathieke Cristian Kist kon vanwege een blessure niet meedoen maar was wel de hele zaterdag aanwezig tot en met de finale aan toe. Een pluim voor de organisatoren die al jaren dit toernooi organiseren en de ontspannen sfeer en gemoedelijkheid waarmee alles gepaard gaat spreekt zich rond in het dartwereldje. Opmerkelijk waren de prestaties van Kolbe uit Goor en Ter Haar uit Markelo die bij het koppeltoernooi in de finale stonden. Ook de prestaties van de families Tijhof en Wenderman waren opmerkelijk. Vader Erik en zoon Lars Tijhof waren allebei eerste prijswinnaars en datzelfde gold voor Rita Wenderman en zoon Twan die in hun groep de sterksten waren. Al met al een super geslaagd dartweekend en alle complimenten voor de organisatie die in handen was van Jorno de Vries, Daniel Kolbe, Daniek van Til, Robert van Regteren, Gean klein Horsman, Dagmar Siegers en Henk Jan Reef. De uitslagen van het Hector Open waren als volgt: Winnaarsronde Singel 1 Jelle Klaasen Hengelo 2 Remon Hurrebrink Enschede 3 Lesley Geertsma Hengelo 4 Bjorn Bakker Hengelo Verliezersronde Singel 1 Jasper Schutten Neede 2 Sander Haverkate Goor 3 Daniel Kolbe Goor 4 John Slag Goor Hector Jeugd Toernooi gehouden op zaterdagmorgen 18 februari C groep nummer 1 Twan Wenderman D groep nummer 1 Yannick Leeftink F groep nummer 1 Lars Tijhof Winnaarsronde Koppels 1 Klaasen/Bakker Hengelo 2 Kolbe/ter Haar Goor/Markelo 3 van Berkum/Prikkel Groenlo 4 Meyer/Roosenbrand Almelo/Enschede Verliezersronde Koppels 1 Bos/Bos Moerdijk 2 Boezelman/Boezelman Ommen 3 ten Donkelaar/Buran Goor 4 ten Brinke/Schutten Neede Sv Hector eigen leden darttoernooi Heren 1 Erik Tijhof Goor 2 Jorno de Vries Goor 3 Gean klein Horsman Goor 4 Yoeri Wenderman Goor Dames 1 Rita Wenderman Goor 2 Marita Leeftink Markelo 3 Anita de Joode Goor 4 Jeanette Tijhof Goor

Dameskaarten sv Hector Goor - De uitslag van het kaarten op donderdag 16 februari was als volgt: 1e Alie Spaay 303 2e Mini Spaay 320 3e Rieky Nijenhuis 445 4e Ans Bielderman 498 5e Marietje Wassen 517

Informatiebijeenkomst nieuwe vrijwilligersverzekering Hof van Twente

Goor - En niet de verloedering, zoals menig buitenstaander denkt. Deze verbroedering kwam sterk tot uitdrukking tijdens de traditionele sleuteloverhandiging door de burgemeester aan de (elk jaar wisselende) Hofprins, dit keer in de persoon van Prins Rob I.

De vorig jaar voor het eerst tot het ceremonieel van de sleuteloverhandiging toegetreden Goorse vereniging Sterzo, draaide onder leiding van Prins Laurens I vrolijk mee. Sterker nog, ze ondernamen een ludieke actie door in alle vroegte de naburige kernen Bentelo en Hengevelde in te nemen en ze van het bord “Goor” te voorzien. Niet alleen Goor had de smaak te pakken, maar ook een groep actieve jongeren uit zowel Bentelo als Hengevelde meenden, los van de gevestigde orde met hun eigen carnavalsvereniging “CV Brandhout” hun steentje aan de zotheid te moeten bijdragen. Het feit dat gedurende de eerste helft van de plechtigheden de prins van CV Brandhout ontbrak, ontlokte aan burgemeester Jeroen Goudt de opmerking dat ze misschien eerst bij de ervaren collega’s advies hadden kunnen inwinnen. Maar de spectaculaire intocht van de “Full Colour” Prins David I, gezeten in

een draagstoel en begeleid door trompetgeschal, snoerde alle sceptici de mond. Prins Rob I uit Hengevelde vroeg zich in zijn proclamatie af, of er in navolging van plastic glazen in Goor nu ook een plasticvezelkabel gelegd wordt. Daarnaast hoopte hij voor de Gorenaren dat zij niet zoals in Hengevelde het geval was, de S in de naam van hun plaatselijke website “Goorsnieuws.nl” moeten laten vallen. In tegenstelling tot de uitspraak die de Bentelose carnavalisten, onder leiding van Prins René II live via de telefoon aan hun eigen wethouder ontlokten, “Als je het van de gemeente moet hebben, kun je het wel vergeten”, liet burgemeester Goudt zich van een totaal andere kant zien. Ondanks een stevige jetlag, waarvan volgens President Harry Scholten van de Höftemennekes veel aanwezigen eveneens last hadden, liet hij tijdens zijn toespraak zien dat er toch een behoorlijke portie carnavalsbloed door zijn aderen stroomde. Met de oproep vanuit de carnavalisten in de richting van de ontbrekende kernen Delden en Diepenheim om voor de volgende jaren hun steentje aan de feestvreugde bij te dragen om zo een Hofbreed carnaval te kunnen vieren, was de verbroedering compleet. Tekst en foto’s: Jan Schoneveld

De gemeente Hof van Twente heeft per 1 januari 2012 een nieuwe verzekering voor vrijwilligers afgesloten. Deze is ondergebracht bij Centraal Beheer. Deze verzekering is van toepassing op alle vrijwilligers in Hof van Twente. De nieuwe verzekering dekt ongevallen, wettelijke aansprakelijkheid en bestuursaansprakelijkheid. Bij schade meldt de vrijwilligersorganisatie dit schriftelijk bij de gemeente en deze handelt dit af met Centraal Beheer. De gemeente Hof van Twente en het Servicepunt Vrijwilligerswerk vinden het van groot belang vrijwilligers zo uitvoerig mogelijk te informeren over deze nieuwe vrijwilligersverzekering. Ook de vraag hoe de nieuwe verzekering zich verhoudt tot de door u zelf afgesloten verzekering komt beslist aan de orde. Heeft u vragen en/of opmerkingen bezoek dan deze informatiebijeenkomst! Tijdens de informatiebijeenkomst is er een deskundige van Centraal Beheer aanwezig die uw vragen beantwoordt. Datum: 1 maart, tijd: 19.30 - 21.00 uur, Plaats: Gemeentehuis Hof van Twente, De Höfte 7, Goor. Voor verder vragen kunt u contact opnemen met: Hester Stam, h.stam@hofvantwente.nl, tel. 0547-858585; Hans Klumpers, Servicepunt Vrijwilligerswerk H.v.T., tel. 0547260100, h.klumpers@scalawelzijn.nl.

Nieuw binnengekomen boeken Bibliotheek Hof van Twente Ai Mi Onder de meidoorn (Tijdens de Culturele Revolutie ontmoet een Chinees meisje de liefde van haar leven, maar veel staat een relatie in de weg.) Amelsvoort, Ria van Het Krijthuis (Als een meisje uit een streng katholiek milieu seksueel misbruikt wordt, kan ze dat aan niemand kwijt.) Elseviers Elseviers belasting-almanak (2012.) Kinsella, Sophie Mag ik je nummer even? (Poppy Wyatt is helemaal in paniek. Ze is haar verlovingsring kwijt!) Molin, Benoit Whoopies (Zoete & hartige lekkernijen.) Ravelli De vliegenvanger (Het meeslepende verhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en een jongen. Voor deze “dubbele fout” wordt hij verbannen naar een klooster waar hij zijn opleiding volgt.) Steenstra, Rina Topgenen (Een Twentse tennisster wil na haar Wimbledon-overwinning haar leven anders gaan inrichten, maar wordt ontvoerd voor ze maar iets heeft kunnen besluiten.) DVD Hanna (Hanna, een zestienjarige huurmoordenaar wordt er op uitgestuurd voor een missie door heel Europa.) DVD Larry Crowne (Een gescheiden man van middelbare leeftijd krijgt na zijn ontslag nieuwe kansen wanneer hij teruggaat naar de schoolbanken.) DVD Son: The Son of no one (Een jonge politieagent wordt gestationeerd in het getto van Queens.) TIP! In onze bibliotheken vindt u boeken, kranten, tijdschriften, dvd’s cd’s daisy-roms en luisterboeken. Databanken en internet. www.hofbibliotheek.nl

Excursie ‘de Breeriet’ Met de boswachter op stap Ambt Delden - Geniet van de vier jaargetijdenexcursies van het landschapspark ‘de Breeriet’. Onder leiding van oud-jachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman, kunt u uw kennis verrijken met de verborgen rijkdom van dit gebied. In 1872 startten de werkzaamheden van ‘de Breeriet’ door landschapsarchitect L.P. Zocher. Het park maakt deel uit van het kerngebied van het landgoed Twickel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken en is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Tijdens de excursie kunt u genieten van een beschutte wandeling door de bosranden. Dan heeft men mooie uitzichten over open gebieden met waterpartijen die zeer fascinerend zijn voor de camera. Bewoners van ‘de Breeriet’ zijn: het reewild, de reigerkolonie, de buizerd, spechten, boomvalk, havik, sperwer, wespendief en vele water- en zangvogels, met plantenvegetatie (de gevlekte orches, echt duizendguldenkruid, zilverschoon etc.) Via de landgoedwinkel kunnen groepen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie; 074 3761020. Deelname groep is minimaal 15 personen! De excursie is € 5,- voor volwassenen (met een minimum van € 75,-) en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar, kaarten zijn verkrijgbaar bij de Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, tel 074 3761020, www. twickel.nl Ook kunt u in de wintermaanden genieten van wildlezingen die gehouden worden in de sfeervolle jachthut aan het Bornsevoetpad. We richten ons ook speciaal op scholenprojecten.

Expositie Jo Woestenenk

Markelo - Jo Woestenenk-ten Tije exposeert in sporthal “De Haverkamp” in Markelo met aquarellen, houtskool- en potloodtekeningen. De expositie is te bekijken tot eind april.


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 11

Bovenberg crossloop van atletiekvereniging AV Goor ’75 weer van start

Staatssecretaris Atsma bezoekt Twente Milieu Twentenaren lopen voorop in afvalscheiden Dinsdag 14 februari jl. bezocht staatssecretaris de heer Joop Atsma, Twente Milieu. Onder leiding van de heer Roel Cazemier (portefeuillehouder duurzaamheid van de Regio Twente) ging de heer Atsma onder andere in gesprek met de wethouders van de Twentse gemeenten, Albert van Winden (directeur Twente Milieu), Jan Rooijakkers (directeur Twence) en vertegenwoordigers van de provincie Overijssel over het afvalbeleid in Twente. Dit naar aanleiding van de brief van de heer Atsma die hij afgelopen zomer aan de Tweede kamer stuurde met als onderwerp ‘meer waarde uit afval’. In deze brief geeft hij aan hoe kan worden bijgedragen aan de vermindering van de milieudruk in het afvalbeheer en versterking van de kenniseconomie. In deze brief is onder meer de ambitie neergelegd om 60 tot 65% van het huishoudelijke afval te recyclen. “De Twentenaren beschikken over een grote bereidheid tot afvalscheiding”, geeft de heer Atsma aan. “De rol van de rijksoverheid richt zich vooral op het faciliteren, stimuleren en het wegnemen van belemmeringen. Ik neem die verantwoordelijkheid op me. En ik verwacht dat de andere partijen in de keten ook die verantwoordelijkheid oppakken. Alleen dan kunnen we meer waarde uit afval halen”, aldus de heer Atsma. Initiatiefnemer van dit debat, Albert Van Winden, is blij dat de heer Atsma zijn visie toelicht en het gesprek aangaat met de Twentse gemeenten op het gebied van inzameling en verwerking van afval. “Dit samenzijn met de Twentse bestuurders is een goede stap richting een optimale afstemming en samenwerking op het gebied van de inzameling en verwerking van afval. Op dit moment worden er door de Twentse gemeenten verschillende beleidskeuzes gemaakt om goede uitvoering te geven aan de recycling doelstelling die Atsma in zijn brief verwoordt. Kernpunten brief Atsma ‘meer waarde uit afval’ Kernpunten uit deze brief teneinde de milieudruk in het afvalbeheer in Nederland verder te verminderen zijn: - Vormgeving van een grondstoffenrotonde (efficiënt omgaan met grondstoffen). - Innovatieve afvalsector (versterking van de kenniseconomie). - Bestaande samenwerkingsverbanden beter benutten. - Verhoging percentage recycling van 80% naar 83% van al het afval en 60 tot 65% van het huishoudelijke afval, waarbij verdere scheiding van het (grof)huishoudelijk afval een speerpunt is. - Consumenten meer bewust maken van het belang van preventie en nog meer afvalscheiding.

Goor - Op zaterdagmiddag 25 februari organiseert AV Goor ’75 de Bovenberg crossloop. Dit is de laatste en beslissende loop in het TIB Crosscircuit. De start is op camping “de Bovenberg” en loopt over een heuvelachtig parcours van zandwegen en bospaden door het natuurgebied “De Borkeld” en “Friezenberg”. Niet alleen wedstrijdlopers, maar zeker ook recreatieve lopers en trimmers zijn van harte welkom. Wilt u zowel genieten van de mooie omgeving als de sportieve uitdaging aangaan, dan zien we u graag verschijnen aan de start. De afstanden zijn voor de senioren 5,2 of 10,4 km en voor de jeugd 1,8 of 2,6 km. Inschrijven kan tot 20 minuten voor aanvang bij camping de Bovenberg aan de Bovenbergweg 14 in Markelo. Buiten Goor is de richting met borden aangegeven. Voor meer informatie kunt u terecht op avgoor.nl.

Gastsprekers Tweede Wereldoorlog op Sg. Twickel Delden Leerlingen van klas 1 krijgen op Sg. Twickel Delden tijdens de lessen Levensbeschouwing een gastles van een Joodse man of vrouw die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt en die met de leerlingen zijn/ haar levensverhaal deelt en vertelt wat de gevolgen van discriminatie of het buitensluiten van een bevolkingsgroep kunnen zijn. Op dinsdag 21 februari, woensdag 22 februari en vrijdag 24 februari zal meneer Bert Woudstra aanwezig zijn, geboren in 1932 in Enschede. Zijn Joodse ouders dreven daar een modezaak en Bert Woudstra vertelt zijn levensverhaal aan de hand van “elf voordeuren”, de elf adressen waar hij tijdens de oorlog ondergedoken heeft gezeten. Hij vertelt over de vele keren dat hij moest vluchten en over de moeilijke naoorlogse periode. Bert Woudstra is lid van de commissie Nooit weer, nie wieder en voorzitter van de synagoge in Enschede. Op vrijdag 24 februari is mevrouw Dresden gastspreker in een klas. Zij werd in 1940 als Joods meisje geboren en heeft eveneens in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken gezeten. Ze heeft in de maanden na de bevrijding samen met haar moeder in Westerbork gewoond. De leerlingen, gastsprekers en docenten hechten heel veel waarde aan deze ervaringslessen voor jongeren.

Bijdrage aanbieders maatschappelijke stage 2012

Inschrijfavond Optocht 2012 druk bezocht Goor - Als de Loods op 1 april open gaat om aan een wagen voor de grote Allegorische Optocht van 2012 op zondag 24 juni te beginnen, zijn daar alle platforms bezet. Er wordt zelfs buiten de Schoolfeestloods gebouwd. Daarnaast is een groep nog op zoek naar een geschikte bouwplaats. Het aantal loopgroepen tot nu is 3 grote groepen en 1 kleine groep. Hopelijk wordt de concurrentie van de groepen de komende weken nog uitgebreid. Men kan zich hiervoor nog aanmelden. Op 1 april (geen mop) hoopt de Optocht commissie dat alle aanmeldingen binnen zijn. Mochten zich na deze datum nog deelnemers aanmelden, dan is dat mogelijk, maar zullen zij niet opgenomen kunnen worden in het Schoolfeestboekje. De opstelling zal op 15 april a.s. gereed moeten zijn voor de drukker. Tijdens de functionele en gezellige bijeenkomst werden ervaringen uitgewisseld en zelfs al gesproken over 2013, wanneer Goor 750 jaar bestaat. Het thema van de Optocht 2012 is: “Machtig Prachtig”. Wat het thema voor 2013 zal worden… Hiervoor willen wij de Goorse bevolking oproepen om ideeën naar de Schoolfeestsite te sturen. U kunt hier t.z.t. meer over lezen op deze site.

Nu uw bedrijf presenteren in ondernemersmagazine HofZakelijk

Schultz Tandprothetische Praktijk opent vestiging in Goor

Na goede ontvangst van het eerste ondernemersmagazine HofZakelijk, is het tweede nummer in de maak. Dit komt uit op 18 april 2012 en wordt gepresenteerd bij Hotel De Zwaan in Delden. Het magazine is initiatief van enkele ondernemers binnen onze gemeentegrenzen en qua inhoud gaat het ook vooral óver ondernemers in Hof van Twente. Idee hierachter is de heersende behoefte om, daar waar mogelijk en nuttig, de krachten vaker en slimmer te bundelen. Het magazine krijgt binnenkort versterking op het digitale vlak en creëert zo een verbindende rol tussen ondernemers en overheid. Met boeiende artikelen over collega-bedrijven, hun activiteiten en nieuwe initiatieven, inspireren en versterken ondernemers elkaar. Voor ondernemend Hof van Twente HofZakelijk wordt 2 x per jaar uitgegeven. Na het eerste nummer in oktober 2011, verschijnt het tweede nummer op 18 april 2012. Daarna ontvangt elke ondernemer in Hof van Twente (circa 2.350 adressen) een gratis nummer in de brievenbus. Wie wil, kan via www. hofzakelijk.nl extra nummers van het magazine bestellen. Ook in het komende nummer is er aandacht voor allerlei ondernemers van grote en middelgrote ondernemingen, ZZPers en kleine zelfstandigen. De voorzitters en besturen van de ondernemersverenigingen ondersteunen het initiatief HofZakelijk, dan ook van harte. Meer informatie Wilt u meer weten over de mogelijkheden die HofZakelijk u te bieden heeft? Kijk op op www.hofzakelijk.nl voor informatie en tarieven. Of bel VHreclameontwerpers Delden, Vincent Heemink: 074 - 376 60 91.

Schultz opent daarmee na Hengelo en Almelo een derde praktijk, in het pand Grotestraat 110, waar tot voor kort het reisbureau VakantieXperts gehuisvest was. Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare gebitsprotheses. Men mag volledige protheses maken zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is. Ook mag een tandprotheticus zelfstandig gedeeltelijke protheses (plaatjes en frames) en overkappingsprotheses op wortels van natuurlijke tanden en kiezen of op implantaten maken. Daarnaast worden protheses snel en vakkundig gerepareerd, net zoals het pas maken (opvullen) hiervan. Eigenaar V.R. Schultz hoopt zo spoedig mogelijk de nieuwe praktijk te kunnen openen. Een datum wordt nog niet gegeven, omdat er nog van alles aan het pand gebeuren moet. Voor meer informatie, kijk op www.schultz-tandtechniek.nl. Tekst: Jan Schoneveld

CDA-Statenlid Yvonne Nijhof zet Annie Strikker in het zonnetje

Rianne Mengerink wint in de Hofmeijer

Aanbieders van maatschappelijke stageplekken kunnen vanaf 1 februari in aanmerking komen voor een bijdrage uit het ‘Fonds MaS Stagebieders 2012’. Net als in 2011 beheert Alleato dit landelijke fonds, dat in het leven is geroepen door het ministerie van OCW. De maatschappelijke stage is sinds de start van dit schooljaar (20112012) verplicht voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Om de implementatie van de stages te vergemakkelijken, zette het ministerie van OCW vorig jaar een fonds op, het ‘Fonds MaS Stagebieders’. Aanbieders van maatschappelijke stages konden een beroep doen op dit fonds, voor activiteiten gericht op betere begeleiding en inzet van maatschappelijke stagiaires. Bijvoorbeeld om een stageproject op te zetten. Of om materialen, trainingen of een innovatief idee te ontwikkelen om de begeleiding van stagiaires te organiseren. Per 1 februari 2012 is een nieuwe ronde geopend. Nu kunnen stagebieders weer een aanvraag indienen. Interesse Bent u geïnteresseerd en wilt u later nog even herinnerd worden aan het fonds? Mail dan naar annemarieke.blom@alleato.nl.

Uitslagen kaarten vv Twenthe

Kaartclub Vennebekken Uitslagen twaalfde ronde van de Willem Wolfbokaal

Markelo - Herman Bielderman zet een eindsprint in om de Willem Wolf Bokaal. In de twaalfde ronde pakte hij de eerste plaats met een grote voorsprong op Johan Klein Twennaar. Deze werd op de huid gezeten door Jan Vruwink, Peter Nijhof en Hennie Bielderman met respectievelijk een derde, vierde en vijfde positie Uitslagen 1. Herman Bielderman 3.364 punten 2. Johan Klein Twennaar 3.221 punten 3. Jan Vruwink 3.200 punten 4. Peter Nijhof 3.175 punten 5. Hennie Bielderman 3.152 punten De volgende ronde vindt plaats op vrijdag 2 maart a.s. om 20.00 uur bij Café Vennebekken.

Maandag 20-02-2012: Jokeren: 1. M. Koebrugge 171 pt. 2. R. Vrugteman 330 pt. 3. R. Kovacevic 352 pt. 4. D. Groot Kormelink 372 pt. 5. F. Huistede 415 pt. 6. J. Huistede 449 pt. 7. J. Landeweer 522 pt Kruisjassen: 1. J. Zwoferink 3.646 pt. 2. G. Verdriet 3.115 pt. 3. F. ten Buuren 3.078 pt. 4. H. Rouwhof 3.050 pt. 5. G. Waanders 2.973 pt. 6. G. Vrielink 2.968 pt. Volgende kaartavond: maandag 27-02-2012, Aanvang 19.30 uur.

Après-ski beurt Ken je het gevoel?

Ambt Delden - Op zaterdag 18 februari was het zover: de KVTH Overijssel en De Aangespannen Haflinger regio Oost gaan samenwerken, onder het motto “samen sta je sterker”. De titel bij de menners ging over 2 onderdelen: een kegeltjesparcours in 2 manches en bestgaand aangespannen. Rianne Mengerink uit Delden deed samen met Gehrard Schuurink uit Boekelo en de Haflingers Alinde en Fride mee aan de Haflingerdag, ze behaalde daarbij een 1e plaats en een 2e plaats bij het kegeltjesparcours. Voor Rianne Mengerink was dit haar eerste wedstrijd als menner bij een menwedstrijd. Gerhard Schuurink behaalde een 1e plaats bij het bestgaand aangespannen.

Delden - Dinsdag 14 februari bracht Yvonne Nijhof samen met oud-raadslid Arie Mulder en bestuurslid Johanna Beumer een bloemetje naar Annie Strikker in Delden. Annie is een vrouw die met veel zorg haar vrijwilligerswerk doet. Het begon bij de scouting, tegenwoordig loopt ze collectes (voor verstandelijk gehandicapten al bijna 50 jaar) en wandelt ze elke week met iemand die in ‘de Wieken’ woont. Annie is zeer actief in de RK Blasiuskerk te Delden, onder meer als begeleider bij overlijden, bij de avondwake en de begrafenis. Ze maakt graag een praatje met de mensen en leeft erg met de mensen mee zonder op de voorgrond te treden. CDA Overijssel deelt al een aantal jaren bloemen uit aan vrijwilligers op Valentijnsdag, de dag die in het teken staat van liefde en dankbaarheid. Het CDA is heel erg blij met alle mensen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en hun naasten. Vrijwilligers staan synoniem voor gemeenschapszin, naastenliefde, respect en verantwoordelijkheid.

Terug van de wintersport. Je gedachten nog bij die prachtige afdaling, het lekkere zonnetje op het terras en de gezelligheid na het skiën. Eenmaal thuis, auto uitpakken en klaar voor de lente. En dan die vieze auto nog…… Autobedrijf Hartgerink neemt dit laatste karwei uit handen. Barre weersomstandigheden vragen veel van uw auto en het is dan ook voor uw eigen veiligheid goed om de auto na de wintersport op een aantal zaken te checken. Wij hebben speciaal voor u een tweetal Après-ski beurten ontwikkeld. Na de basis après-ski check (€ 14,95) weet u meteen in welke staat uw auto verkeert en kunt u weer veilig de weg op. De basis après-ski beurt: - Vloeistoffencontrole - Ruitcontrole - Controle op steenslag - Bandencontrole (waaronder bandenspanning en profieldiepte) - Controle verlichting - Auto wassen met bodemwassing Bij de luxe après-ski check (€ 34,95) worden dezelfde controles uitgevoerd en wordt het gehele interieur van uw auto ook nog eens gereinigd. Komen we bij de controle wat tegen dan wordt er altijd contact met u opgenomen. U komt dus bij ons niet voor verrassingen te staan. Autobedrijf Hartgerink, Hengevelde 0547 333944, Haaksbergen 053 5721852, Eibergen, 0545 473939, Lochem 0573 222170, www.hartgerink.nl.


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 12

Interactieve race-middag in zwembad de Whee

Bedehuizen uit het verspreidingsgebied van het Hofweekblad (XLXX): Azelo (VI)

Goor - In samenwerking met de gezamenlijke zwembaden in Twente en omgeving wordt in zwembad de Whee in Goor op woensdagmiddag 29 februari een interactieve RACE middag georganiseerd. Kinderen kunnen tijdens deze event-game met elkaar en in competitieverband spelletjes op een WII display spelen. Het is een primeur in de zwembadwereld. Naast deze spelletjes op de WII worden er ook allerlei leuke racespelletjes in het water georganiseerd. Event-gaming die de gaming en fun met de officiële WII displays van Nintendo aanbieden, zijn enthousiast over dit initiatief en komen met speciaal afgestemde spelen die voor het zwembad geschikt zijn. De spelletjes kunnen met meerdere personen gespeeld worden. Al met al redenen genoeg om een bezoekje te brengen aan zwembad de Whee op woensdag 29 februari van 15.15 – 17.30 uur.

zuid - uit een misdienaarssacristie (later sacramentskapel), een sacristie en een portaal (door verwijdering van de deur tussen dit portaal en de vroegere zijbeuk in feite bij de gang getrokken). De kapel heeft, mèt de achterliggende sacristie, een binnenwerkse lengte van 30,3 m; zonder de sacristie bedraagt de lengte 27 m. De lengte van de koor- en schiptraveeën is gewoonlijk 3,59 m; alleen bij de oorspronkelijke oosttravee van de kapel gelden andere afmetingen: 3,24 m bij de hoofdbeuk (later ontvangkamer), en 4,51 m bij de zijbeuk (nu gang). Toen de kapel nog tweebeukig was, De kapel van het internaat Maria Mediatrix (om- had de hoofdruimte een breedte van 7,80 m (nu: 7,74 à 7,80 m) en de streeks 1990), gezien naar het oosten. (foto: Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed, Amersfoort). zijbeuk van 2,17 m (thans: 2,10). De hoogtes bedragen resp. 3,95 en 2,6 De voormalige kapel van het internaat Maria m. De nok van het dak, waarin de kapel is Mediatrix bevindt zich op de begane grond ondergebracht, ligt op een hoogte van 10 m. van de lange noordvleugel. De verdieping Tussen kapel en gang verheffen zich viererboven wordt ingenomen door een reeks kante pijlers (44 à 45 x 44 à 45 cm). Zij van kamers; hun oorspronkelijke bestem- hebben geen voetstukken (“basementen”) en ming was, van oost (d.w.z. vanaf de zijde van geen kopstukken (“kapitelen”). Oorspronde ingangspartij) naar west: huisapotheek, kelijk stonden deze pijlers helemaal vrij. ziekenkamer , slaapkamers van fraters, ka- De onderste 150 cm van deze muurondermer voor de provinciaal en kamer voor de steuningen is behandeld als schoon werk. econoom-provinciaal. Het formaat van de daar aanwezige grauwe, Voordat in 1971 de zijbeuk tot gang werd machinale baksteen bedraagt 20,5 x 10 x 5,5 bestemd was de kapel qua kerktype een cm, 10 lagen = 70,6 cm. Aan de buitenmuren tweebeukige pseudobasiliek. Zij had een van de kapel vinden wij twee verschillende rechthoekige plattegrond en bestond uit een kleuren baksteen van hetzelfde formaat als naar het westen gericht priesterkoor van twee de zo even genoemde, en eveneens in onrevakken (“traveeën”), en een in het verlengde gelmatig verband gemetseld: tot een hoogte van 74 cm wijnrode, daarboven iets oranjehiervan liggend schip van zes traveeën. Het vroegere priesterkoor is niet door mid- getinte grauwe steen. del van een boogopening van het voormalige Behalve het ondereinde van de pijlers is schip gescheiden. Zowel bij het rechtgeslo- het interieur gepleisterd. Oorspronkelijk ten koor als bij het daaraan aansluitende waren de muren alle wit. Later zijn deze in schip was er sprake van een hoofdruimte en de kapelruimte witgeel geschilderd, de vensterharnassen wit aldaar, de balken onder één zijbeuk (aan de achter- of zuidzijde). Bij de verkleining van de kapel werd haar het gewelf patinagroen, en het gewelf zelf ruimte beperkt tot de vroegere hoofdbeuk, (evenals dat van de voormalige sacristie) die bovendien aan de oostzijde twee traveeën resedagroen. werd ingekort ten behoeve van een nieuw De buitenmuren zijn niet voorzien van een gevormde ontvangkamer. Het thans eenbeu- sokkellijst (= lijst aan de voet van de muur), kige schip van de kapel telt momenteel dus noch van een in plaats daarvan aangebrachte zes traveeën. rollaag (= reeks van op hun kant gelegde Ten westen van de kapel sluit - in het ver- bakstenen). Ook de vensters hebben geen lengde daarvan - een overdwars-rechthoeki- lijsten; deze zijn vervangen door vensterbange partij aan; deze bestond - van noord naar ken (inwendig horizontaal en bestaande uit

(vervolg van 25 januari 2012 blz. 11)

In Memoriam Herman Leferink Scouting Long Tom in Markelo begint Bevergroep

Harpiste Maaike Bosscher in Het Beaufort Goor - Ons erelid Herman Leferink is 17 februari op 74-jarige leeftijd na een snel afnemende gezondheid in het zorghotel te Hengelo overleden. Een zeer goede, ervaren en zeer deskundige fokker die vanwege zijn longproblemen vorig jaar is gestopt met dieren houden. Het afgelopen show seizoen kon hij niet meer tussen de kooien verkeren wat een groot gemis voor hem was. Herman heeft zich voor de GPKV op zeer veel fronten en zeer langdurig en intensief ingezet. We zullen hem dan ook erg gaan missen met onze verloting op de show en zeker ook als vakkundig man bij de Broederij. Hermans laatste wapenfeit was het adviseren en helpen opstarten bij het verplaatsen van de Kuikenbroederij. Na het overlijden van Harry Vrielink heeft de Kuikenbroederij een nieuw onderkomen weten te vinden aan de Roerdompstraat te Goor. Herman was hier altijd nauw bij betrokken en heeft er nog voor kunnen zorgen dat de GPKV dit op de nieuwe locatie nog jaren kan voortzetten. Het is teveel om hier weer te geven wat Herman voor de GPKV heeft betekend door de jaren heen en we zijn ons terdege bewust dat ook de zusterverenigingen op hun shows een zeer gewaardeerd fokker zullen missen. We zullen Herman missen en in gedachten zijn specifieke humor en inzet nooit vergeten. We wensen de kinderen en kleinkinderen sterkte toe en Herman, Rust in vrede! Namens het bestuur en de leden van GPKV te Goor, P.H. van Ulden, secretaris

Racen op bio-ethanol wordt extra challenge

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting Bevers genoemd. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Scoutinggroep Long Tom in Markelo is een kleine maar (en) gezellige groep waarbij eenvoud en buitenleven voorop staan. Scouting groep Long Tom heeft jarenlange ervaring met deze jongste groep, de Bevertjes. Door het ontbreken van voldoende vrijwilligers heeft de groep een aantal jaren geleden tot hun spijt moeten stoppen met deze groep kinderen. Met het aantrekken van nieuwe en enthousiaste vrijwilligers zijn we nu weer in staat om een nieuwe Bevergroep te starten. Op zaterdag 3 maart van 10.30 tot 12.00 uur organiseert Long Tom een open ochtend voor belangstellende kinderen en ouders. Locatie is de scouting Blokhut aan de Potdijk (gelegen tussen de tennisbaan en het zwembad). U zult daar enthousiast ontvangen worden door de nieuwe teamleidster Anne-Marie Zweers.

Markelo - De voorbereidingen op het komende rallyseizoen zijn voor het Markelose team van BHrallysport in volle gang. Na de afgelopen drie jaren te hebben meegestreden om de eindoverwinning in de Peugeot 205GTI Cup (met een respectvolle 2e plaats in 2011) leggen zij de lat voor dit jaar nòg hoger. In hun streven om bewuster met het milieu om te gaan wordt hun rallyauto op dit moment aangepast om te gaan rijden op bio-ethanol i.p.v. benzine. Hiermee nemen zij het initiatief om in hun klasse ‘schoner’ te gaan rijden. Borsboom: ‘er bestaat voor ons type auto geen enkel voorbeeld, dus zijn wij zelfstandig de uitdaging aangegaan om de ombouw daadwerkelijk te realiseren. En dan loop je tegen allerlei beperkingen aan. Ook tegen onwetendheid en onbekendheid van de materie. Met name door het overkoepelend orgaan dat straks de goedkeuring aan dit project moet gaan verlenen. Maar medewerking is er volop dat laat zien dat er positief tegen dit initiatief wordt aangekeken.’ De snode plannen zijn op 7 februari jl. gepresenteerd aan hun vaste groep sponsoren om te laten zien dat het BHrallyteam uiterst serieus hun deelname aan de komende wedstrijden aan het voorbereiden is. Na afloop van de bijeenkomst kon Harmen Hietbrink concluderen dat de plannen goed ontvangen werden: ‘vanuit de groep hoorden wij enkel positieve reacties, ondanks het feit dat iedereen er van op de hoogte is dat de ombouw ook risico’s met zich meebrengt. Maar de wetenschap dat wij er alles aan doen om de uitdaging nog groter te maken, enthousiasmeerde de aanwezigen die zich ook in 2012 weer aan ons gaan verbinden. Dat doet ons goed. De verplichtingen die dat met zich meebrengt komen wij na. Met name het zoveel mogelijk genereren van media-aandacht. Daarvoor is ‘het groene rijden’ natuurlijk een prima uithangbord!’ Hun wedstrijdkalender vermeldt dit jaar zes rally’s. Het eerste optreden zal zijn op 16 en 17 maart rondom Emmeloord en Kampen.

Zeno Kolks

M. KEIZER

Geslaagde Techniekweek o.b.s. Markvelde

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

Cursussen voor vrijwilligers in Hof van Twente Markelo - Zondag 26 februari a.s. presenteert cultureel centrum Het Beaufort weer een koffieconcert. Te gast is deze keer de harpiste Maaike Bosscher. Het concert begint om 12.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 10,-. Middelbare scholieren betalen € 5,- en basisschoolleerlingen € 2,50. Maaike Bosscher studeerde aan het conservatorium te Enschede, aan de Hochschule für Musik in Detmold en aan de Messiaen Accademie. Sindsdien heeft haar muzikale ontwikkeling bepaald niet stil gestaan. Ze nam deel aan een cursus Jazzharp en werkt samen met een groot aantal dirigenten, orkesten en met musici in andere muzikale genres. Bovendien volgt ze zanglessen. Solo-optredens grijpt ze aan om de harp van zijn voetstuk te tillen en op zeer persoonlijke wijze in al zijn facetten te laten horen aan iedereen die maar luisteren wil. Verbazing en ontroering zijn regelmatig voelbaar bij haar publiek. Het Beaufort is zondag open vanaf 11.30 uur. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit bijzondere instrument. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.harpuithethart.nl.

Diashow Heemkunde in Esbrook

Deldenerbroek - Op donderdag 23 februari zal Marinus Bökkerink uit Hengelo op uitnodiging van de vereniging Heemkunde een multi mediashow houden. Een multi mediashow bestaat uit een serie dia’s geprojecteerd d.m.v. overvloeitechniek en voorzien van gesproken tekst en bijpassende muziek. Als amateur-fotograaf met een brede interesse biedt hij een prachtig en zeer gevarieerd programma aan. Voor de pauze vertoont hij de series “Mien Twentelaand”, “Oostenrijk”, “Droombeeld” en “De 4 seizoenen”. Na de pauze vertoont hij de documentaires “Langs de Dinkel”, “Niemandsland” en “Bloemenfantasie”. De multimediashow wordt gehouden in Buurtcentrum ’t Esbrook, Schoolstraat 3, Deldenerbroek. De multi mediashow begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

De Dierenambulance “Hof van Twente” rukt weer uit

Foto´s: Wolter Luijten

tegeltjes, uitwendig iets hellend en van baksteen). Bij de kleine, ruitvormige vensters komen geen vensterbanken voor. Uitwendig zijn zij onderaan voorzien van een waterspuwer van wit geschilderd beton. De vensters, die alle recht zijn ingesneden, geven drie verschillende vormen te zien. De ruitvorm hebben wij al genoemd. Vensters van deze gedaante vindt men in de zijmuur van het portaal, dat toegang geeft tot de gang; in de zijmuur van de vroegere sacramentskapel; en in de zijmuur van de oostelijke travee van de gang. Voordat de twee westelijke traveeën van de hoofdbeuk van de kapel tot ontvangkamer werden afgescheiden en de venstervormen aldaar werden gewijzigd was er ook in de zijmuur van de oostelijke travee van de hoofdbeuk een ruitvormig venstertje aanwezig. De ruitjes van dit venstertype zijn gevat in betonnen harnassen. Ook betonnen harnassen (= decoratieve vullingen) - soms voorzien van ijzeren kozijnen (eerste, derde en vijfde travee gang; beide vensters voormalige sacristie; oostelijke venster vroegere sacramentskapel)- hebben de staand rechthoekige, bijna vierkante vensters in de zijmuren van de resterende traveeën van de gang (eveneens één per travee), in de oostmuur van de voormalige sacristie (twee exemplaren), en in de oostmuur van de vroegere sacramentskapel. Tenslotte zijn er nog zes lange, staand rechthoekige vensters in de noord- of buitengevel van de oorspronkelijke hoofdbeuk (opnieuw één venster per travee). De openingen van deze vensters, die 3 m hoog zijn en 1 m breed, zijn voorzien van drie kruisvormige, opengewerkte geometrische patronen van beton boven elkaar (zg. claustra’s). Oorspronkelijk had ook de westelijke travee van de latere ontvangkamer een venster met een dergelijke vorm.Deze vensters met hun claustra’s zijn buitenwerks de enige indicatie voor de plaats van de kapel. Kapel, gang (voormalige zijbeuk!), sacristie en sacramentskapel onderscheiden zich van de andere, profane ruimten door de aanwezigheid van voorstellingsloze, gebrandschilderde ruitjes in de kleuren wit, geel, rose, lila en groen. De strakke vormgeving van de kapel komt niet alleen tot uiting in de zojuist beschreven vorm van de vensters, maar ook door de aanwezigheid van een architraaf in plaats van scheibogen. Het oorspronkelijke muurgedeelte boven deze balk is vlak; de vulmuren en toegangsdeuren (de oostelijke door blanke ruiten geflankeerd) zijn eerst aangebracht toen de zijbeuk werd afgescheiden tot gang.

Plark, plark, plark, klonk het afgelopen zaterdagmiddag op de asfaltweg van Enter naar Rijssen. Nee, het was geen snorfiets met pech, maar een zwaan, die een aanloop nam om op de vleugels te kunnen gaan. Een zwaan zult u misschien denken? Ja, een echte knobbelzwaan. Bij de dierenambulance Hof van Twente kwam via onze collega’s uit Rijssen een melding binnen van een zwaar gewonde zwaan op de carpoolplaats. Het was deze dag zo koud, dat onze ambulance niet wilde starten en dus ben ik er met mijn eigen auto naar toe gegaan. Op de plek aangekomen stond daar een busje van de post, met hierin de melder van de gewonde zwaan. Via de politie kwamen ook onze collega’s uit Almelo om assistentie te verlenen en om de zwaan niet onnodig in de stress te jagen. Langzaam liepen we richting de knobbelzwaan, die onwijs begon te blazen. Hij stond goed op zijn poten en ook bewoog hij de vleugels naar behoren. We moesten oppassen, dat de zwaan niet de drukke weg op zou gaan om vervolgens aangereden te worden. Wat we ook probeerden, het lukte ons niet om de zwaan te vangen, steeds was hij ons te snel af. Tot hij op een gegeven moment toch de weg opging en bijna onder een auto belandde. Deze en vele andere automobilisten stopten en gaven de prachtige zwaan gelegenheid om de weg tijdelijk even als startbaan te kunnen gebruiken. Plark, plark, plark gingen de voeten en zoef, zoef, zoef de vleugels en even later kwam het prachtige gevaarte los van het asfalt en vloog hij hoog in de lucht ver van ons vandaan. Waarschijnlijk is deze mooie vogel even onderkoeld geraakt door het zeer koude weer, maar verwondingen heb ik, voor zover ik dat kon zien, niet aangetroffen. Collega dierenambulances, bedankt voor jullie hulp. In Markelo is een merel aangevallen door een kat. Veel vogels reageren tijdens deze koudeperiode iets langzamer dan normaal, dit gebeurt veelal ook als ze op een voederplaats zitten te eten. Vaak zitten ze bij schemerlicht hier nog en dan kan het zomaar zijn, dat onze vogels ten prooi vallen aan een sperwer, die zijn laatste ronde voor de nacht doet of gewoon door een huiskat, die op strooptocht is. Valt zo’n vogel ten prooi aan een sperwer, dan is er geen ontsnappen meer aan. Bij een kat is dit vaak even

anders, katten spelen langere tijd met hun prooi en verwonden deze hierbij vaak met hun nagels. Ontsnapt zo’n prooi aan een kat, dan sterft deze vaak alsnog, daar de kattennagels zorgen voor infecties. Door uw kat een belletje aan een breekhalsbandje om te doen, kunt u een hoop ellende besparen (een breekhalsbandje breekt als uw kat hiermee ergens achter blijft hangen, zodat hij/zij zich niet ophangt). Soms kan het ook handig zijn om uw kat tijdens zo’n koudeperiode gewoon thuis te houden. Veel vogels, zoals jonge blauwe reigers, krijgen het nu zeer moeilijk, ze staan maar een beetje dom om zich heen te kijken en weten eigenlijk niet goed wat ze met dit weertype aan moeten. Vroeger was de blauwe reiger ook een echte trekvogel en trok, voor de winter inviel, ook richting het zuiden. Reigers zien van deze trektochten de laatste jaren waarschijnlijk het nut niet meer in, daar we veel zachte winters achter elkaar hebben gehad, dit natuurlijk met uitzondering van 1995/96 en 96/97. In deze genoemde perioden vielen de blauwe reigers dan ook bij bosjes tegelijk dood neer, er was toen voor ons geen redden meer aan. Datzelfde verhaal geldt eigenlijk voor onze vliegende diamant, de ijsvogel. Weer andere vogels zoals veel ganzen- en eendensoorten, komen hier juist weer naar toe om te overwinteren. En wat te denken van de prachtige grote zilverreiger? Tussen Diepenheim en Gelselaar zaten er bij de beek wel 15. Hopelijk redden de meeste vogels zich en kunnen ze straks in het voorjaar aan een nestje bouwen. Ik heb trouwens de merel en de zanglijster, ondanks de kou, alweer horen fluiten, prachtig toch? Dit jaar bestaan wij 10 jaar en wij willen graag een nieuwe dierenambulance. Als u ons hierbij financieel wilt steunen, gebruik dan onderstaande bankrekeningnr o.v.v. nieuwe dierenambulance. Ons streefbedrag is 10.000 euro. Om ook in de toekomst dieren te kunnen blijven helpen, doen wij een beroep op u om ons prachtige vrijwilligerswerk te steunen met een gift op bankrekeningnummer 1109 77 068 van de Rabobank in Delden. Wij zijn elke dag bereikbaar tussen 9.00 uur en 20.00 uur op 06 - 30704810. Han Brinkcate, coördinator stichting dierenambulance “Hof van Twente” Delden

Diepenheim - De afgelopen week stond helemaal in het teken van Techniek. Hoe maak je kinderen enthousiast voor technische zaken? Nou, heel gewoon, je laat ze een week allerlei proefjes doen, zoals op de o.b.s. Markvelde, o.a. met behulp van de leskisten van het ‘Zwaluwstaartproject’. Verder maakten de kinderen van groepen 1 en 2 een excursie naar een moderne, computergestuurde, melkstal. De groepen 3, 4 en 5 bezochten de ‘molen van Buursink’ in Markelo, om te zien hoe alles werkte en de groepen 6, 7 en 8 bezochten de Sterrenwacht in Lochem in het kader van het thema ‘de ruimte’. Het thema techniek is een vrij breed begrip. Daarom kregen de groepen 6, 7 en 8 een wat toegespitster thema, namelijk de ruimte. De kinderen voerden een aantal proefjes uit die met dit thema te maken hebben. Ze maken hierbij gebruik van het project van André Kuipers. Ook werd er over dit thema geknutseld, zodat de kinderen er zelf ook als echte ruimtevaarders uit kwamen te zien. Tevens werd het uiterlijk van de klas als ‘ruimte’ingericht. Op vrijdag konden de kinderen, ouders en verdere belangstellenden een geslaagde tentoonstelling bekijken van de proefjes en werkstukken uit de Techniekweek.

Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente organiseert in 2012 diverse cursussen voor vrijwilligers. Ervaren docenten van het ROC geven in de Reggehof de cursussen die aansluiten op wat u in de praktijk als vrijwilliger tegenkomt. Indien u actief bent als vrijwilliger, kunt u deze cursussen gratis bij ons volgen. De cursussen bestaan uit zes lessen, een keer per week. Voor informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente, telefoon 0547-260 100. Mailen kan ook naar: info@vrijwilligerswerkhofvantwente.nl of inspreken op het antwoordapparaat. Meer informatie vindt u op www.vrijwilligerswerkhofvantwente.nl. Computervaardigheden voor gevorderden Deze cursus is voor mensen die al wat vertrouwd zijn met de computer. De fijnere kneepjes van tekstverwerken komen aan bod, zoals opmaak, illustraties toevoegen, tabellen en adressenbestanden. Op het gebied van Internet leert u favorieten instellen, downloaden en installeren. U leert ook hoe u een bijlage kunt meesturen met een E-mailbericht en hoe u een adresboek kunt maken. Start: donderdagavond 8 maart. Excel Na deze cursus beheerst u de basisvaardigheden van het rekenprogramma Excel. U leert hoe u gegevens kunt invoeren, wijzigen, bewaren en afdrukken. U gaat werken met formules en functies. Het gebruik van Excel adressenbestanden voor het maken van etiketten of het adresseren van brieven komt aan bod. Bovendien kunt u de gegevens op een mooie en overzichtelijke manier presenteren. Start: maandagavond 5 maart. Notuleren en vergaderen In deze cursus leert u hoe u aandachtig kunt luisteren tijdens een vergadering en tegelijkertijd aantekeningen kunt maken, eventueel in een eigen kortschrift. U leert de hoofdpunten van de bijzaken te onderscheiden. Een goede voorbereiding en gedegen uitwerking van de aantekeningen komen aan bod. Er is ook aandacht voor de juiste spelling. De aantekeningen die u tijdens de les hebt gemaakt, werkt u thuis uit tot volwaardige notulen. Dit vormt de basis voor de volgende les. Start: donderdagavond 8 maart.

voor de maand februari Hamam behandeling (30 min.)

Scrubbehandeling, inzeping en zeepmassage. Rasul (30 min.) Turksstoombad incl. pakking naar keuze (klei, kokos of chocolade)

van E 49,00 p.p.

nu voor E 39,50 p.p. Bij één persoon E 44,50

(Geldig tot 29 feb. 2012)

HofCultuurBus vanuit Goor groot succes!

Hof van Twente - Zondagmiddag 12 februari jl. was het dan zover. Met de grote HofCultuurBus van de OAD zijn senioren en mantelzorgers vertrokken om een geheel verzorgde middag in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede te beleven. Een aantal senioren had nog nooit een museum van binnen gezien. Op de heenweg werd nog even een blik geworpen op Roombeek en de bijzondere architectuur. Sommigen waren hier nog nooit geweest. Een opgewekt gezelschap volgde een vlotte rondleiding in het Rijksmuseum van Jan Slot en Piet Bonzet en kreeg op een enthousiaste manier de topstukken van de collectie voorgeschoteld. Niet alleen Jan Steen, Pieter Brueghel en van Gogh, maar ook de appeltaart met veel slagroom ging erin als koek. Ook de moderne kunst werd niet vergeten. Hoogtepunt was volgens velen de kleurrijke “Vuurvogel”. In een hedendaagse multimedia-installatie met video, licht en geluid zagen de toeschouwers de mythische fenix uit de as herrijzen… een sprookje! De middag was snel om en iedereen ging weer voldaan huiswaarts. In de bus werd nog volop over alles nagepraat. De OAD-chauffeur en medewerkers van het Rijksmuseum waren zeer behulpzaam en vriendelijk. Voor vele senioren en mantelzorgers een unieke en welbestede zondagmiddag. Zeker voor herhaling vatbaar! Op dinsdag 21 februari a.s. om 13.00 uur vertrekt de HofCultuurBus vanuit Markelo met dezelfde bestemming. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kosten:€ 10,00 inclusief vervoer, entree Rijksmuseum, koffie/thee/ gebak en rondleiding. Geef u nog snel op. OP=OP!! Aanmelden bij SWO Hof van Twente, tel. 0547-260053 of via info@swohofvantwente.nl.


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 13

Uitreiking van The Read Shop-taart

Examen Minirettes Maranatha samenkomst Harmonie Diepenheim in “De Ark” Goor - Zondag 26 februari om 19.00 uur zal er een Maranatha samenkomst gehouden worden in de baptistengemeente “De Ark” in Goor. Jan Bakker zal dan spreken over het thema “Is er hoop voor Egypte?”. U bent hiervoor uitgenodigd. De toegang is vrij. Er zal wel een collecte gehouden worden.

Oud-schaatser gaat een dagje aan de slag bij boerenbedrijven

Delden - In verband met het 20-jarig bestaan van The Read Shop Organisatie worden er landelijk elke maand 20 slagroomtaarten verloot. De consument kan meedoen door een leuke slagzin te maken op de site van The Read Shop: www.readshop.nl. In Delden was mevrouw Eissink de gelukkige prijswinnaar. Op haar verjaardag 14 februari 2012 mocht ze de taart in ontvangst nemen.

Nieuwe predikant voor Anglicaanse Kerk in Weldam Per 1 maart is de Revd. Drs. Alja Tollefsen benoemd als Chaplain voor de East Netherlands Group of Chaplaincies van de Diocese in Europe van de Church of England, met vestigingen in Weldam en Arnhem/Nijmegen. Haar eerste dienst in St. Mary's Chapel in Weldam zal plaatshebben op zondag 4 maart a.s. om 10.30 uur. Voorafgaand, op 3 maart 2012, is er een installatiedienst in de Diaconessenkerk aan de G.A. Van Nispenstraat 139 in Arnhem om 14.30 uur. Deze bijzondere dienst zal geleid worden door de Revd. Canon John de Wit, Archdeacon voor de Benelux. Alja Tollefsen, die al eerder vicar was in Engeland, is geen onbekende in Nederland. Zo schrijft zij als een van de vaste theologen regelmatig in het dagblad Trouw en daarnaast is zij gast geweest in radio- en tv programma's van o.a. de IKON. Vanzelfsprekend zijn wij erg ingenomen met deze benoeming. De Church Wardens van de Anglican Church Twente, Joyce Wigboldus en Everhard Ottens

ACTUELE AGENDA

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden. CENTRALE AGENDA BENTELO 6 mrt.: K.B.O.: bingo; 20 mrt.: Ouderensoos: slachtvisite; K.B.O.: jaarvergadering 19.30 uur; 21 mrt.: vergadering dorpsraad; 30-31 mrt.: Mensen in Nood: kledinginzameling; 3 apr.: K.B.O.: bingo; 24 apr.: Ouderensoos: bingo; 30 april: Oranjefeest 1 mei: K.B.O.: start zomer-programma; 8 mei: Ouderensoos-KBO: slotavond seizoen 19.30 uur; 22 mei: K.B.O.: bezoek aspergeteler Rudi Buschers; 23 mei: vergadering dorpsraad; 25-26-27 mei; H.V. Bentelo: 60-jarig jubileum; 3 juni: Appel en Ei toernooi; 5-6-7-8 juli: Midzomerfeesten; 18 juli: vergadering dorpsraad; 26 sept.: vergadering dorpsraad; 21 nov.: vergadering dorpsraad, zie www.bentelo.info. Opgave/inlichtingen 0547-292305. KAARTAVONDEN PAROCHIEHUIS DELDEN Zaal open: 19.00-22.30 uur februari: 24; maart: 9, 23; april: 13, 27 (laatste avond). ACTIVITEITENAGENDA SOCIËTEIT VOOR OUDEREN Schoolstraat 40 te Goor Februari: 23: Kaarten (jokeren/kruisjassen; aanvang

14.00 uur); 24: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”; 27: Regionale biljartcompetitie (aanvang 14.00 uur); 28: Handwerken o.l.v. de Welfare en het Rode Kruis (aanvang 14.00 uur); Klaverjassen voor liefhebbers (aanvang 19.30 uur); Maart: 1: Kaarten (jokeren / kruisjassen) en Rummikub (aanvang 14.00 uur); 2: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”. Op niet genoemde doordeweekse dagen is de sociëteit ‘s middags open vanaf 14.00 uur. Er is voldoende plaats voor nieuwe bezoekers/ sters voor deelname aan diverse activiteiten. JAARPROGRAMMA PASSAGE DELDEN De avonden worden gehouden in de “Voorhof”, Kerkstraat 6 in Delden (tenzij anders aangegeven). Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar, aanvang 20.00 u. 2 maart: Wereldgebedsdag in de Oude Blasiuskerk, 19.30 uur; 21 maart: Bijeenkomst verzorgd door een z.g. eendagsbestuur; 18 april: Laatste avond van het seizoen met een presentatie van mevr. Sinninghe Damsté over de ontwikkeling van het Ganzenbord. Andere activiteiten: Naast dit programma worden nog andere activiteiten georganiseerd door o.a. de kunst- en cultuurgroep, de leeskring en de uitstapjescommissie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Thea Kelderman, tel. 074-3841531. Tot en met april komen we iedere derde woensdagavond van de maand bij elkaar.

Diepenheim - Zaterdag 18 februari mochten de minirettes van de Harmonie hun eerste examen doen. Een examen waarbij ze allerlei batontechnieken zoals de verticale/horizontale draai, floris, spin en de molen moesten laten zien. Ook het marcheren zit in dit examenpakket. Hiervoor hebben ze meer dan een jaar geoefend. Dit examen hebben ze afgelegd onder toeziend oog van natuurlijk hun eigen instructrice Kim van den Einde en voormalig instructrice van de majorettes Marleen Dijkman. Voor de meisjes was het allemaal best nog wel spannend, gelukkig waren er veel supporters zoals moeders, vaders, oma’s en opa’s. De meiden Nine Volkerink, Amber Onijs, Jitske Wiltink, Fleur Busch, Lorraine Dreteler, Sophie Barink, Isis Leuvenink en Robin Olde Bolhaar zijn allemaal geslaagd. Isa Elsinga was helaas afwezig maar zal tijdens één van de gewone lessen haar examen doen en zij zal ook ongetwijfeld slagen. Isabel Boswinkel en Laura Prins zijn nog niet zo lang lid dus zullen op een nader te bepalen datum examen doen. Het eerstvolgende optreden van de minirettes dit jaar, zal het lopen van de traditionele palmpasenoptocht zijn. Intussen gaan de lessen gewoon verder om de meiden nieuwe batontechnieken aan te leren en ze zijn al weer volop bezig met het leren van een dansje voor het voorjaarsconcert op 22 april. Binnenkort zal er weer een open les zijn, hiermee hopen we weer nieuwe meisjes enthousiast te krijgen.

Deelnemers gezocht voor het Kruisjaskampioenschap Hengelo - De Kaartclub van de Speeltuin en Buurthuisvereniging De Nijverheid aan de Paulinstraat 40 organiseert voor de 19e keer het Kruisjaskampioenschap van Hengelo. Dit kampioenschap wordt gehouden op zaterdag 10 maart, en het is van 13.30 uur tot 17.00 uur. De kosten zijn per persoon € 3.50 incl. een kopje koffie. Bij het kampioenschap zijn tal van prachtige prijzen te winnen. Om mee te willen doen, dient men zich op te geven bij: Piet Oosterholt, tel. 074 2910885, Wim Dekker, tel. 074 2914183 of bij Ben Nijland, tel. 074 2428031.

Markelo gaat vreemd!?

Nieuw tv-programma rond Erik Hulzebosch Nadat hij het afgelopen jaar voor de regionale omroep RTV Oost de wereld van de topsport heeft verkend, krijgt Erik Hulzebosch nu een nieuwe missie. De komende maanden gaat de oudmarathonschaatser in het tv-programma ‘Hulzebosch boert goed!’ op bezoek bij Overijsselse agrariërs, veehouders en fruittelers. Erik loopt een dag mee op het bedrijf en steekt daarbij de handen uit de mouwen. Tijdens het werk voert hij gesprekken over het agrarische bedrijf in Nederland anno 2012. Erik Hulzebosch, zelf afkomstig van het platteland, schetst op zijn eigen typerende wijze een portret van de hedendaagse agrariër en zijn familie. De ene keer loopt hij stage bij een aardbeienkweker of een appelteler, de volgende keer zie we hem terug bij een varkens- of kippenboer. Het kan een groot bedrijf zijn maar ook een keuterboertje met zes koeien en twee varkens. De werkdag begint ’s morgens vroeg bij het ontbijt, waar Erik het gezin leert kennen en te horen krijgt wat hij die dag zal gaan doen. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden zoals oogsten, voeren, plukken of schoonmaken ervaart Erik wat er komt kijken bij een hedendaags boerenbedrijf. Verder wordt gesproken over bijkomende zaken als melkquota, mestoverschotten en de papieren rompslomp die erbij komt kijken. Ook is er aandacht voor het gezin. Hoe is het om een boerenvrouw te zijn? Zijn de kinderen van plan om het bedrijf over te nemen? In de eerste aflevering op woensdag 22 februari is Erik te gast op de Juliushoeve van de familie Palland in Kamperveen, waar hij een dag meeloopt tussen de geiten. De dag begint er vroeg: om half zes worden de 1000 geiten voor de eerste keer gemolken. Erik wordt meteen aan het werk gezet want de beesten zijn nog niet gewend aan de nieuwe melkrobot. Ook moet er worden schoongemaakt en gevoerd. Tussendoor is het tijd voor een kop koffie met een boterham. Aan tafel spreekt Erik met de zoon en dochter die allebei in het bedrijf zijn gestapt. ‘Hulzebosch boert goed’ is met ingang van 22 februari elke woensdag bij TV Oost te zien om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur. Er zijn herhalingen op donderdag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur en zondag vanaf 16.20 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.

Markelo – Nou ja, alleen tijdens het aankomende dorpsfeest. Afgelopen woensdagavond vond de thematrekking plaats voor de feestelijke optocht die 26 augustus te zien zal zijn in het dorp. Vele enthousiaste wagenbouwers kwamen daarvoor naar zalencentrum ‘De Haverkamp’. Na een jaar afwezigheid was ook buurtschap Elsenerbroek voornemens weer aan de optocht deel te nemen met een themawagen. ‘Het gaat door’ Als Friesland het niet doet, dan doet Markelo het wel, zal de optochtcommissie zeker hebben gedacht. Speciaal voor deze avond hadden ze namelijk een mini ‘Maarkelse’ Elfstedentocht gemaakt, die de buurtvertegenwoordiger moest ‘rijden’, om zo de volgorde van de buurten in de optocht te bepalen. Na de pauze werd, van elke buurt, een van de heren naar voren gehaald door een aantal pikant geklede danseressen van jazzdansgroep eMotions. In een enveloppe, die de heren op ludieke wijze van de dames in ontvangst namen, zat het subthema van de betreffende buurt. Hieronder volgt de uitslag van de trekking: Nr Buurt Subthema 1 Koekoek Onverklaarbaar 2 Elsenerbroek Excentriek 3 Markelosebroek Wonderlijk 4 Rijssenseweg Opmerkelijk 5 Stokkum Raadselachtig 6 Beusbergen Bijzonder 7 Herike Elsen Merkwaardig 8 Goorseweg Bizar 9 De Esch Curieus 10 Anholtskamp Raar 11 Achterhoek Mystiek 12 Molen- Prinsessenbuurt Apart Vreemde inspiratieloosheid? Wanneer een buurt geen inspiratie kan vinden bij het aangewezen ongewone subthema, bestaat de mogelijkheid de hulp in te schakelen van de creativiteitscommissie of een keuze te maken uit enkele alternatieve thema’s. Meewerkende (weer)goden Dorpsfeestvoorzitter Diny Ebbekink sprak haar waardering uit voor diegenen die ieder jaar op zondag meewerken aan de optocht. Wel hoopt zij dat de aankomende optocht dit jaar wat zonniger gaat uitpakken, na 3 jaar regen. Tekst: Petra

Lijstenmakerij QUIRIJNS Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden

Geopend: dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.30 uur zaterdag 10.00 tot 14.00 uur

Maak gratis gebruik van onze haal- en brengservice!! Al uw inlijstingen van borduurwerk foto’s tot schilderijen worden gratis opgehaald en ingelijst weer thuisgebracht.

Bel nu voor een afspraak

0547-276284 of 06 53 782 973

Eric Kempers

Timmerbedrijf Ben ter Braak

Sleutelbloem 13 - 7491 LR Delden Voor al uw timmerwerkzaamheden in en om het huis. Ook voor het vervangen van houten kunststofkozijnen.

Tel. 074-3761154 - 06-23363563

André Veltkamp Directeur Mobiel 065 126 97 17 Privé 074 349 17 49

Flierveldsweg 26 7554 SP Hengelo info@veltkampmilieu.nl www.veltkampmilieu.nl

Asbestinventarisatie - Materiaalanalyses - Risicobeheersplannen Asbestinventarisatie

Het opstellen van Materiaalanalyses Milieuadvies

Begeleiding

Conform de SC-540 Van gebouwen en objecten Voor sloop en renovatie Ten behoeve van risicobeoordeling Asbestinventarisatie A-B Voor aan- en verkoop van onroerend goed Voor projectontwikkeling Risicobeheersplannen Materiaalonderzoek op asbesthoudende materialen Advies t.b.v. de asbestsanering Advies t.b.v. bodem-/grondsanering Plan van aanpak Begeleiding t.b.v. de sanering Werkplekinspecties Kick off meeting

diabetische voet reumatische voet nagelbeugel/ortheses lid provoet wilde-pedique Goorsestraat 3 Hengevelde emjees@home.nl T: 0547-333513 M: 0613959646 Behandeling op afspraak

Pannetje van de week

Wij gaan zaterdag 25 februari weer open! Op 25 en 26 februari geven wij de 2e bol gratis. Kijk voor openingstijden op onze website

www.anneschepensoftijs.nl

Spies Onwies met zigeunersaus, friet en rauwkost € 12,50

Stamppot van de week Boerenkool met worst, spek en ribben € 12,50

Lunchtip

Boerenomelet met brood en kopje koffie / thee € 6,00 Restaurant ‘s maandags gesloten Kijk ook eens op onze website voor de vernieuwde menukaart, informatie over buffetten en afhaalmaaltijden www.sevenster.nl

(deze advertentie is geldig van donderdag t/m woensdag))


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 14

Literaire avond met Jannetje Koelewijn in Het Beaufort

Markelo - In de serie literaire avonden komt op woensdag 29 februari a.s. schrijfster Jannetje Koelewijn naar cultureel centrum Het Beaufort in Markelo. Jannetje Koelewijn werkte 12 jaar voor Vrij Nederland en is sinds 1997 redacteur van NRC Handelsblad. Ze groeide op in Amsterdam. Na haar tweede huwelijk verhuisde ze naar de binnenstad van Utrecht, waar haar man arts is in het UMC. Jannetje Koelewijn maakte grote indruk met het boek “De hemel bestaat niet”, een mengeling van geschiedschrijving en literatuur. Zoals ze voor NRC Handelsblad meedogenloos en liefdevol mensen ondervroeg, ondervroeg Jannetje Koelewijn jarenlang haar eigen vader. Waarom sloeg hij zijn zoons? Waarom mochten zijn dochters niet met open mond lachen? Waarom liep zijn vrouw bij hem weg? Aan het eind van zijn leven ziet hij wat hij verloren heeft. Dat alles staat verwerkt in een ontroerend boek over huwelijkstrouw en heimwee, verdriet en vooruitgang en waarin veel mensen zichzelf of hun ouders zullen herkennen. “De hemel bestaat niet” is het nietsontziende verhaal van een gedoemd man en zijn grote liefde. Andere – overigens niet meer leverbare boeken van Jannetje Koelewijn zijn: “De alledaagse dood”, waarin de schrijfster spreekt met mensen over hun naderende levenseinde vanwege een ernstige ziekte, “Alleen overwinnaars overleven” over de strijd tussen sterkeren en zwakkeren en “Het koningsdrama van Fokker”, over het conflict in de bestuurstop van het Fokker concern. Literaire avond begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10.00. Het Beaufort is geopend vanaf 19.30 uur.

Veel kwaliteit bij klassiek concert Muziekschool Hof van Twente

Lotte Grotholt en Isabelle Haverkort Vrijdag 17 februari jl. was het jaarlijkse klassieke concert van de Muziekschool Hof van Twente. In de Hofkerk in Goor zaten rond half 8 veel jonge musici klaar om hun prestaties te delen met het aanwezige publiek. De avond werd op ontspannen wijze gepresenteerd door Isabelle Haverkort uit Goor en Lotte Grotholt uit Diepenheim. Zij nemen dit seizoen deel aan het programma You!XL, een talentenprogramma van de Provincie Overijssel. Natuurlijk lieten zij ook tijdens het concert hun muzikale ontwikkeling horen op respectievelijk dwarsfluit en viool. De muziekschool heeft veel talenten in huis en weet hun door een goed docentencorps tot een nog hoger niveau te tillen. Het programma kende voldoende afwisseling: pianosolo, blokfluit, dwarsfluit, cello en viool. Het programma kende maar liefst 18 deelnemers, in wisselende bezettingen. Het zangtrio Stellaparte zorgde voor een vocale afwisseling. De muziekschool denkt met de aandacht voor klassieke muziek leerlingen nog enthousiaster te maken voor hun hobby.

ANBO afd. Goor Uitslagen maandag 13-02 Klaverjassen 1 Cor Smeets 2 Geert Toornstra 3 Piet Meulmeester Jokeren 1 Gerda den Boer 2 Dieny Oliedam 3 Ina Overmars

5120 pt 4800 pt 4792 pt 49 pt 57 pt 58 pt

Kinderinstuif en vakantiespelen De Nijverheid Hengelo - Speeltuin en Buurthuisvereniging De Nijverheid organiseert elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur de leukste buitenschoolse activiteit van Hengelo. Op woensdagmiddag 22 februari gaan we loempia's maken, en de kosten zijn € 1.00 per keer. Wil je meer weten over de instuif dan kun je ook kijken op de website: www. speeltuin-nijverheid.nl. Voorjaarsvakantiespelen Speeltuin en Buurthuisvereniging De Nijverheid aan de Paulinastraat 40 Hengelo organiseert van maandag 27 februari tot vrijdag 2 maart de Voorjaarsvakantiespelen 2012. De jeugd is bij De Nijverheid elke middag van 14.00 uur tot 16.00 uur welkom, in de voorjaarsvakantie, en de kosten zijn per keer € 1.00. Wat gaan we doen(?) - Maandag: voorjaarsbakje maken. - Dinsdag : Verkleedspel. - Woensdag: Pizza maken of wrapjes, en een kindercocktail maken. - Donderdag: Voorjaar schilderij maken. - Vrijdag: 3D kaart maken en of een spijkerbroektas maken. Voor meer informatie: tel. 074 2426655 of bezoek de website: www.speeltuin-nijverheid.nl.

VOETBAL SV HECTOR GOOR PROGRAMMA Donderdag 23 februari 18.30ATC’65 E12 - Hector E1 Zaterdag 25 februari 14.30 Holten B1 d. - Hector B1 d. 08.45 Sparta Enschede C3 - Hector C1 d. 10.00 Hector MC 1 - Borne MC 1 11.00 Hector D1 - SVZW D2 13.00 Hector D2 d. - TVO D2 10.00 Hector F2 m. - Luctor et Emergo F6 11.00 Hector F4 - Hengelo F3 11.00 Hector F4 - Oranje Nassau F14 10.00 Borne F2 - Hector F5 10.00 Hector Welpen Zaal Kievit Zondag 26 februari 14.00KOSC 1 - Hector 1 10.45 LSV 3 - Hector 2 10.45 KOSC 5 - Hector 3 09.00 Hector 4 - Markelo 5 09.00 Enter 4 - Hector 5 09.30 Fleringen 3 - Hector 6 09.30 Hector 7 - Twenthe 7 VOETBAL VV GFC GOOR UITSLAGEN Zaterdag 18 februari: Delden C1D -GFC C1 PROGRAMMA Maandag 20 februari: Hector A1D - GFC A2 Zaterdag 18 februari: ATC’65 A1 - GFC A1 Tubantia B2 - GFC B1 NEO C2 - GFC C1 GFC D3 - Luctor Et Emergo D3 Rood Zwart E4 - GFC E1 GFC E2 - Delden E2 GFC E3 - Rood Zwart E5 WVV ‘34 E2 - GFC E4 GFC F1 - BWO F3 SVZW F5 - GFC F2 WVV ‘34 F4 - GFC F3 GFC F4 - WVV ‘34 F3 GFC F5 - BWO F8 GFC MA1D - Doetinchem MA1D GFC MC1 - DOS ‘37 MC1D Zondag 26 februari: Enschedese Boys 1 - GFC 1 GFC 2 - Markelo 3 Bentelo 3 - GFC 3 GFC 5 - Almelo 5

2-2 19:30 14:30 12:00 15:00 10:00 9:00 10:00 9:00 10:00 10:00 8:30 9:00 9:00 11:00 14:30 12:45

Rondje Hengevelde Nieuwsgierig ... ... naar de laatste trends op het gebied van betaalbare kindermode en communiejurkjes? Kom dan gerust eens kijken aan de Bentelosestraat 2 in Hengevelde. Van woensdag t/m zaterdag staat de koffie klaar. De Witte Prinses, telefoon 0547 35 23 29

De Zonnebloem en Kras: een goede combinatie Gaat u graag op reis, maar hebt u vanwege een lichte lichamelijke beperking een beetje extra zorg nodig? Dan is deze Extra Verzorgde Vakantie van Kras, in samenwerking met de Zonnebloem, misschien

iets voor u. U gaat weliswaar zelfstandig op vakantie, maar de extra service maakt dat u zorgeloos kunt genieten. Zo zijn alle vakantieaccommodaties voorzien van een lift. In de bus hebt u extra beenruimte en de rollator kan zo nodig mee. In de bus zijn, naast de chauffeur, altijd twee begeleidsters van de Zonnebloem aanwezig. Deze hebben veelal een verpleegkundige achtergrond. U moet echter wel volledig voor u zelf kunnen zorgen! Enkele aandachtspunten - Wanneer u gebruik maakt van een rolstoel dient u zelf voor begeleiding te zorgen die u met de rolstoel behulpzaam kan zijn. - Zowel de gebruikmaker van een rolstoel als alle andere passagiers moeten zelfstandig in- en uit de bus kunnen stappen. - Het kan voorkomen dat er in het hotel waar u verblijft drempels zijn. Het kan eveneens voorkomen dat u enkele traptreden moet nemen om bij het restaurant, de receptie of in uw kamer te komen. Het is uiteraard geen probleem dat u deze treden langzaam neemt of dat u een beetje hulp nodig heeft, maar u moet het wel kunnen. Al met al ziet u dat er nog maar weinig beperkingen zijn om geheel zelfstandig op reis te gaan. Met deze Extra Verzorgde Vakantie heeft u de mogelijkheid om te genieten van een schitterende en gezellige vakantie! Dit jaar gaan wij naar Terneuzen van 18 juni t/m 22 juni 2012. We gaan op excursie naar o.a. Gent - Brugge en Middelburg. We verblijven in het 4 sterren Hampshire hotel Churchill Terneuzen. Heeft u belangstelling voor deze reis geeft u zich dan zo spoedig mogelijk op. Voor nadere informatie: Giny Geerling, tel. 074-3761362 of 06-23504924; Diny Vossebeld, tel. 0547-333224 of 0634358561; Dinie Raanhuis, tel. 0547-292381.

18:15 17:00 14:30 11:30 10:00 10:00 09:00 09:00 09:00 14:30 11:00 09:30 10:45 09:00 11:00

GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdag 14 februari werd ronde 22 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1112) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Krijgsman - Vroom 1-0, Wolters Albinus 1-0, Jansen - Prins rem., Laaf - Warmink rem., Schurink - Hamers rem. Hiermee wordt de nieuwe ranglijst als volgt: 1. Krijgsman, 2. Albinus, 3. Wolters, 4. Stam, 5. Hoentjen, 6. Vroom, 7. Prins, 8. Jansen, 9. Warmink, 10. Schurink, 11. Laaf, 12. Hamers, 13. Kuijt, 14. Senn, 15. Rikkert.

De gemeente Hof van Twente voorziet een nieuwe ronde bezuinigingen voor het jaar 2013 en volgend. De voorbereidingen voor de kadernota 2013 zijn van start gegaan. Het college van burgemeester en wethouders ging er bij de vaststelling van de begroting 2012 nog vanuit dat vanaf het jaar 2013 een structureel tekort zou gaan ontstaan van € 1 miljoen per jaar. Op basis van de te verwachten ontwikkelingen zullen de structurele tekorten aanmerkelijk hoger worden. Die gaan mogelijk oplopen van bijna € 1,8 miljoen in 2013 tot ruim € 2,7 miljoen in 2016. Aan een nieuwe ronde van bezuinigingen valt daarom niet te ontkomen. Portefeuillehouder Financiën, wethouder Eshuis zegt hierover: “De tekorten voor 2013 en later vallen fors hoger uit dan eind 2011 werd verwacht. De gemeente moet opnieuw fors bezuinigen. Hoewel we in eerste instantie zeker ook naar de kosten van de organisatie en het gemeentelijk takenpakket zullen kijken, kunnen we niet uitsluiten dat ook onze inwoners hier gevolgen van zullen gaan ondervinden.” Onlangs is een eerste inventarisatie gemaakt van te verwachten ontwikkelingen die zich na de vaststelling van de begroting 2012 hebben aangediend. Aan een aantal van die (autonome) ontwikkelingen kan de gemeente niet ontkomen, omdat ze het gevolg zijn van Rijksbeleid. Plaatselijke ontwikkelingen die een negatieve uitwerking hebben op de begroting zijn bijvoorbeeld: de bouwleges die minder worden als gevolg van het minder verlenen van bouwvergunningen, de vorming van de brandweerregio Twente en de ontwikkelingen rondom de mogelijke sluiting van het Asielzoekerscentrum Markelo. Daarnaast gaat het om landelijke ontwikkelingen, zoals de komende grote decentralisaties van bijvoorbeeld Jeugdzorg en Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en te verwachten aanvullende bezuinigingen van de Rijksoverheid. Benadrukt moet worden, dat de financiële gevolgen van deze laatstgenoemde ontwikkelingen geraamd zijn op basis van voorlopige informatie of inschattingen. Het college beseft dat het niet eenvoudig zal zijn om opnieuw een pakket aan bezuinigingsmaatregelen voor te bereiden, omdat in de begrotingen voor 2011 en 2012 tezamen ook al meer dan 3,5 miljoen aan structurele bezuinigingen is opgenomen. In april is een eerste bespreking van de uitgangspunten voor de Kadernota in de commissie Algemeen voorzien. De uiteindelijke behandeling en vaststelling van de Kadernota 2013 door de raad staat gepland voor de maanden juni-juli 2012.

Hengelo - Onze 67e productie “De hoogste tijd” is zoals altijd voorzien van alle ingrediënten: prachtige zang- dansshows en doldwaze scènes in schitterende kleding. Dit alles tegen een achtergrond van de meest betoverende decors. Het verhaal Na een druk en gelukkig jaar voor beide families krijgt het huwelijks bemiddelingsbureau voor de familie Wilmink nog een staartje. Arie heeft namelijk een geschikte kandidaat uit Hof van Twente gevonden. Om het huwelijk voor te bereiden zal Iris (“de aanstaande”) samen met haar zus Roos een weekend op de boerderij komen logeren. Daar de “Bed & Brekvast” van de Sikkemaatjes in tijden van crisis de deuren heeft moeten sluiten, verblijven Iris en Roos op de boerderij van de Wilminkjes. Omdat er daardoor geen plek meer is voor Dina en Engbert, trekken deze tijdelijk in bij de Leushuisjes. Ondertussen krijgt de familie Leushuis het bericht dat een oudoom in Canada is overleden. Na een lange zoektocht van een Canadese notaris blijken zij de enige erfgenamen te zijn. Zich al verheugend op een aanzienlijk fortuin blijkt het allemaal nogal tegen te vallen. Het schilderij is niet van Rembrandt of Matisse, maar van de plaatselijke schilder Klaas Beernink. Een idylisch schilderij, maar is het waardevol? De cryptische omschrijvingen op het schilderij sturen de families op een zoektocht door de contreien van Hengelo, waarbij ze worden dwarsgezeten door een mysterieus figuur! Wat is er toch aan de hand? En loopt alles op rolletjes met betrekking tot het aanstaande huwelijk van Arie en Iris? “De hoogste tijd” voor een nader onderzoek. Voorstellingen De voorstelling wordt gespeeld van woensdag 21 maart t/m zaterdag 24 maart 2012 in het Rabotheater Hengelo, aanvang 20.00 uur. Daarnaast vindt er een matineevoorstelling plaats op zondag 25 maart 2012, aanvang 14.00 uur. Kaarten à € 20,00 zijn verkrijgbaar op werkdagen tussen 16.00 en 17.00 uur op de volgende adressen: Jacobastraat 32, tel. 074-2919525 en Uitslagsweg 121-13, tel. 0742910836 . Ook via www.stork-nus.nl.

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN PROGRAMMA Vrijdag 24 februari: 18:30 RSC E1 Rood Zwart E1 Zaterdag 25 februari: 14:30 Enschede SC Za.2 Rood Zwart Za.2 17:00 Delden 4 Rood Zwart 8 14:30 Rood Zwart A1 Tubantia A2 14:30 MVV ‘29 B1 Rood Zwart B1 09:00 Rood Zwart E2 ATC’65 E6 09:30 Tubantia E3 Rood Zwart E3 09:00 Rood Zwart E4 GFC E1 09:00 GFC E3 Rood Zwart E5 11:00 Excelsior’31 E10 Rood Zwart E6 09:00 VMC F1 Rood Zwart F2 10:00 Rood Zwart F3 Esch de F2 10:00 Hengelo F3 Rood Zwart F5 09:00 Borne F3 Rood Zwart F6 10:00 Rood Zwart F7 Bon Boys F11 11:00 Hellendoorn MB1 Rood Zwart MB1 11:15 Rood Zwart MD1 NEO MD1D Zondag 26 februari: 14:00 EMOS 1 Rood Zwart 1 10:00 ATC’65 2 Rood Zwart 3 11:00 Zenderen Vooruit 2 Rood Zwart 4 10:00 Bon Boys 6 Rood Zwart 5 09:00 Rood Zwart 6 Twenthe 8 09:00 Rood Zwart 7 Tubantia 9 11:00 Rood Zwart DA2 MEC/Bredevoort DA2 Vriendschappelijk: 13.00 Rood Zwart Da.1 Witkampers Da.1 voor actueel nieuw: www.roodzwart.nl

TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Gelijkspel Olympia in topper In de 1e klasse D van het district Oost van de Nederlandse Tafeltennisbond heeft Olympia 1 in de thuiswedstrijd tegen de favoriet voor de titel en bovenaanstaande Effekt ’74 2 uit Wierden een zeer verdienstelijk 5-5 gelijkspel uit het vuur gesleept. In de eerste partij leed Raymond Spenkelink een verwachte nederlaag tegen Edward Hiddink. Hierna nam Olympia in een sterke periode een 3-1 voorsprong door overwinningen van Marcus Stauber op Kim Preuter en Johan Truschel op Edgar Zimmermann, terwijl Marcus Stauber en Raymond Spenkelink ook het dubbelspel wonnen. Even leek Olympia zelfs een 4-1 voorsprong te nemen, doordat Marcus Stauber in zijn partij tegen de sterke Edward Hiddink een 2-0 voorsprong in games nam, maar Hiddink wist uiteindelijk de partij toch in de zeer spannende vijfde game naar zich toe te trekken. Door verlies van Raymond Spenkelink tegen Edgar Zimmermann en Johan Truschel tegen Kim Preuter kwam Olympia met 4-3 achter te staan, maar Marcus Stauber trok met een overwinning op Edgar Zimmermann de stand weer gelijk. Doordat Johan Truschel ook van Edward Hiddink verloor en Raymond Spenkelink de laatste partij van Kim Preuter wist te winnen, werd het uiteindelijk een 5-5 gelijkspel. UITSLAGEN: Olympia 1 - Effekt ’74 2 5-5 H.T.T.V. 2 - Smash 2000 2 4-6 Hatac 1 - Twekkelerveld 1 5-5 STAND: 1. Effekt ’74 2 3 – 23 2. Olympia 1 3 – 18 3. Twekkelerveld 1 3 – 15 4. H.T.T.V. 2 3 – 12 5. Smash 2000 2 3 – 12 6. Hatac 1 3 – 10 Overige uitslagen: 2e klasse B: Brooshoes 1 – Olympia 2 7-3 3e klasse O: Effekt ’74 4 – Olympia 3 9-1 4e klasse I : Olympia 4 – Smash 4 4-6 5e klasse I : Hatac 5 – Olympia 5 3-7 5e klasse F: Olympia 6 – H.T.T.V. 4 9-1 Ook interesse voor tafeltennis, kom naar de sportzaal aan de Kievitstraat of kijk op www.ttv-olympia-goor.nl

Bezuinigingen kunnen oplopen tot € 2,7 miljoen

’t Stork’n Nus presenteert fonkelnieuwe revue

14:30 10:00 10:45 9:00

VOETBAL VV TWENTHE GOOR PROGRAMMA Jeugd Hengelo A1 -vv Twenthe A1 14.30 vv Twenthe B1 -Hengelo B1 14.45 Excelsior’31 B5 -vv Twenthe B2 12.45 vv Twenthe MB1 Grol MB1 12.45 vv Twenthe C1 Quick’20 C2 12.45 vv Twenthe D1 Ph D2 11.15 Blauw Wit’66 D1 vv Twenthe D2 10.30 vv Twenthe E1 Neo E2 10.00 Atc’65 E11 vv Twenthe E2 10.00 Bentelo E3 vv Twenthe E4 10.30 vv Twenthe E6 Achilles’12 E10 10.00 Oranje Nassau E16 - vv Twenthe E7 10.00 vv Twenthe F2 Wvv’34 F1 09.00 vv Twenthe F4 Atc’65 F10 09.00 Luctor F4 vv Twenthe F7 10.00 Senioren vv Twenthe 1 Avanti W. 1 14.00 vv Twenthe 2 Heino 2 10.00 vv Twenthe 4 Haaksbergen 5 10.45 vv Twenthe 5 Pw 4 09.00 vv Twenthe 6 Wvv’34 5 09.00 Hector 7 vv Twenthe 7 09.30 Rood Zwart 6 vv Twenthe 8 09.00 Tubantia DA2 vv Twenthe DA1 11.00 Sp. Glanerbrug 2 vv Twenthe 9 12.30 UITSLAGEN Atc’65 F12 vv Twenthe F6 6-1

VOETBAL SV DELDEN PROGRAMMA woensdag 22 februari Delden E4 - Sp. Rijssen E4 zaterdag 25 februari Delden 4 - Rood Zwart 8 ATC’ 65 C3 - Delden C1 Delden D2 - Rigtersbleek D4 Delden D3 - Heino D6M Delden E1 vrij GFC E2 - Delden E2 Delden E3 vrij Delden E4 vrij Delden F1 vrij Delden F2 training zaal Raesfelt Delden F3 training zaal Raesfelt welpen training zaal Raesfelt zondag 26 februari Delden 1 - DTC’07 1 Enter 3 - Delden 2 BSC Unisson 3 - Delden 3 Delden 5 - Neede 6 Holten 6 - Delden 6 Delden Da1 vrij schaduwprogramma 26 februari Delden 1 - Eilermark 1 Laatste nieuws: www.svdelden.nl

Hof van Twente voorziet nieuwe ronde bezuinigingen

Carnaval 2012 Bentelo

Samen sterk in ondernemend Hengevelde! SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren De voorronde is bijna ten einde. Art Rol is met een verrassend ruime voorsprong de winnaar, hij hoefde maar 1 keer remise toe te staan. Voor de eindronde is de strijd voor de laatste en zesde plaats nog niet beslist, dit gebeurt maandag. Op dit moment staan Evert Bartelink en Stefan Weijers precies gelijk. In de voorlaatste ronde won Erik Stokkentreeff van Marinus Tibbe door net iets handiger te manoeuvreren. Maurice Pots kreeg een zware aanval van Ger van den Berg te verduren, maar kroop door het oog van de naald. De uitslagen: J. ten Doeschate – A. Rol 0-1; G. v.d Berg – M. Pots 0-1; H. Schultheiss – E. Bartelink 0-1; F. Stokkentreeff – M. Tibbe 1-0; H. Schultheiss – G.v.d. Berg 0-1. De stand aan kop: 1. A. Rol 11½ uit 12;2. M. Pots en F. Stokkentreeff 9 uit 11; 4. M. Tibbe 8½ uit 12; 5. F. Muthing 8 uit 11;6. S. Weijers en E. Bartelink 7 uit 11. Jeugd. Vanwege de heersende griep waren enkele jongens afwezig. Alleen Nick speelde tegen Bas en deed het heel goed, Bas ontsnapte maar net met remise. Daarna werd doorgeefschaak gespeeld. De uitslagen: Nick – Bas ½-½. De stand: 1. Bas 8½ uit 11; 2. Tom 5½ uit 9;3. Luca 4 uit 9; 4. Nick 3½ uit 10; 5.Gijs 3 uit 9. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl

Boomverzorging? Zie

Telefoon ABC

Oerol in de Pol, toen en hier

Diepenheim - Herberg de Pol, nodigt u uit op zaterdag 25 februari, 20.00 uur voor “Oerol in de Pol, toen en hier”. De bekende theatermaker Jacob Rens komt naar Diepenheim met zijn voorstelling ‘Toen en Hier’, een samenvatting van 30 jaar Oerol. Deze voorstelling was een publiekstrekker van formaat op het Oerol-festival 2011. De voorstelling is leuk voor mensen die al eens op Oerol Terschelling waren, die komen weer in de bekende stemming. Maar ook hartstikke leuk voor mensen die nog nooit op Oerol zijn geweest, zij krijgen een spoedcursus! De voorstelling van deze spreekstalmeester: filmfragmenten, verhalen, anekdotes, muziek. Over Jacob Rens: Jacob Rens heeft voorstellingen gemaakt voor Oerol, de Parade, LowLands, de Karavaan, Zwarte Cross, etc. Hij heeft eerder voorstellingen gedaan met zijn koe Helena 105 (Jacob is een boerenzoon), Jacob en Helena traden op in New York, toen het Oerolfestival daar in 2010 te gast was. Entrée: € 5,-.

Bentelo - Het carnavalsweekend is weer bijna ten einde, zo ook voor carnavalsvereniging “De Hagmöll’n Lummels” uit Bentelo. Het weekend begon afgelopen vrijdag met een feest op de basisschool in Bentelo voor het schoolcarnaval. De kinderen vermaakten eenieder met liedjes of voordrachtjes waar hard voor geoefend was. Vrijdagavond werd er carnaval gevierd in de residentie waar de leden van de Raad van 11 en de dansmarietjes elkaar weer mochten ‘ontgroenen’. Er werd onder andere een quiz gespeeld waarbij er vele grappige foto’s voorbij kwamen. Zaterdagochtend werd de sleutel van Hof van Twente overhandigd aan Prins Rob I van carnavalsvereniging “De Höftemennekes” die dit jaar de Hofprins was en regeerde over de hele Hof. De ochtend werd gevuld met spetterende optredens van de mini- en maxidansmarietjes van “de Hagmöll’n Lummels“ uit Bentelo, “de Höftemennekes” uit Hengevelde en “Ster-zo” uit Goor. Ook zorgden de carnavalsverenigingen voor grappige sketches. Dit jaar hebben we voor het eerst carnaval gevierd met een nieuwe vereniging genaamd “Brandhout”. Dit zijn een aantal gezellig feestvierders uit Hengevelde en Bentelo gemixt in één vereniging en ontstaan in het radioprogramma Wegdam Weekend. Ze hebben hun woordje gedaan en ons voorgesteld aan Prins David I, die op

ludieke wijze ten tonele kwam. Nadat de vereniging nog een borrel had gedronken in de residentie van Hengevelde was het tijd voor de boerenkool. ’s Middags was er weer een gezellig kindercarnaval georganiseerd waarbij vele dansjes gemaakt zijn en veel gesnoept is. Het was een geslaagde middag. ’s Avonds was het de beurt aan Fragment en Eighty Eight om er een spetterend feest van te maken. Dit is zeker gelukt! Er waren verschillende gastoptredens te bewonderen van de leden van de Raad van 11. Zij kregen de zaal op de kop! Zondagochtend was er een carnavalsmis waarbij uiteraard ook de vereniging aanwezig was. ’s Middags werd er wederom een knalfeest gebouwd in de eigen residentie tijdens het ‘Spätshoppen’. Dit georganiseerd door de overige lummels van vereniging “De Hagmöll’n Lummels”. De zaal was weer geheel in stijl aangekleed. Maandagmiddag zijn er enkele leden van de vereniging weer naar Oldenzaal geweest en zijn Prins René I en Prinses Irma op ziekenbezoek geweest. ’s Avonds hebben we gefeest bij Assink in Hengevelde, tijdens de Rosenmontag van “de Höftemennekes”. Dinsdag was alweer de laatste dag van het mooie weekend. De sleutel werd weer ingeleverd bij het gemeentehuis in Goor en “de Hagmöll’n Lummels” hebben nog gezellig nageborreld en gepraat in de residentie. De laatste opdrachten werden hier vervuld en er waren enkele leden die afscheid namen van de vereniging. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend onder leiding van Prins René I en Prinses Irma Dijkstra. Het motto van dit jaar is goed vervuld: “Filmster, Oscar, Walk of Fame, Niets dat moet, just feel good, Beentel goes to Hollywood!” www.carnavalbentelo.nl


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 15

Tel.: 053-5741153

n e p o g a d n o z . s . a voor een goede nachtrust 2

m 0 100 not e g p a a l s www.notenboomenvalkenaarslapen.nl

Wij zijn dealer van o.a.:

Concert bij Kaarslicht Delden - Het komende Concert bij Kaarslicht in de Oude Blasius te Delden is op zaterdag 25 februari a.s. Het is weer een koorconcert en wordt deze keer verzorgd door de Muziekkring Veluwse Cantorij uit Apeldoorn. Dit ensemble wordt gedirigeerd door Greet Aanen. Organist is Gerrit Hoekstra. Het is al de zevende keer dat dit koor in de Deldense concertserie optreedt. En met een goede reden. Want de mooie, ontspannen koorklank van dit ensemble wordt steeds gecombineerd met zorgvuldige, vernieuwende en creatieve programmeringen.

Op het vorige Concert bij Kaarslicht hadden alle teksten betrekking op wellicht het meest bezongen onderwerp, namelijk de liefde. Toen werden de liefdesteksten gezongen door de sopraan Ruzanna Nahapetjan. Het concert van 25 februari sluit hierop aan; ook hier staat de liefde centraal. De titel van dit concert is: “Dat ick betovert ben”, de beginregel van één van de koorwerken. De koormuziek is o.a. geschreven bij teksten uit het bijbelboek Hooglied. Op het programma staan namen van beroemde componisten: Cornelis Schuyt, Jan Pieterszoon Sweelinck, Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Antonio Lotti, Edward C. Bairstow, Julius Röntgen en anderen.

In 2011 bestond de Veluwse Cantorij veertig jaar. Voor dit lustrum schreef de componist Andries van Rossem vijf madrigalen. De teksten zijn van Judith Herzberg, uit haar boek “27 Liefdesliedjes”. Met deze nieuwe koormuziek zal de Veluwse Cantorij het concert besluiten. Het volledige programma is te vinden op de website van de Deldense kerken: www.blasiusdelden.nl. Hartverwarmende liefdesmuziek bij kaarslicht, in de rustgevende sfeer van een prachtige gotische kerk, de Oude Blasius. Komt u ook? Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, collecte bij de uitgang.

Hartverscheurend thrillerdrama in Filmhuis Alleman

POLITIE Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Goor – Op dinsdag 28 februari vertoont Filmhuis Alleman de dramafilm ‘Incendies’, dat het verhaal vertelt over de tweeling Jeanne en Simon die op verzoek van hun overleden moeder op zoek gaan naar hun ‘roots’ in het Midden-Oosten. Aanvang: 20.00 uur. De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wie ze het bestaan nooit hebben gekend. Deze raadselachtige brieven verklaren voor Jeanne de ongrijpbare stilte van haar moeder in de laatste weken van haar leven. Jeanne besluit naar het Midden-Oosten te vertrekken om meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis. Haar broer Simon wordt niet geraakt door de hersenspinsels van zijn moeder, die voor hem altijd koud en afstandelijk was. Toch is de liefde voor zijn zus zo sterk dat hij zich aansluit bij de zoektocht naar hun familiegeschiedenis. Kaarten voor deze film zijn verkrijgbaar via www.filmhuisalleman.nl of op de avond voorafgaand aan de film bij de kassa. Kaarten kosten € 7,50 per stuk. Hofcultuurpashouders betalen € 3,75 per kaart, met een maximum van twee kaarten per filmvoorstelling.

Goor - Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Goor dacht zich op 18 februari rond 03.15 uur te onttrekken aan een controle, door zijn auto snel te parkeren op de Grotestraat en er hard lopend vandoor te gaan. De conditie van de agenten bleek beter dan die van de verdachte. Hij werd op de Blauwververij aangehouden. Ademanalyse wees 540 ugl uit (1.24 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraak woning en bijbehorende schuur

Markelo - Op maandag 13 februari jl. werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning en bijbehorende schuur aan de Goorseweg te Markelo. Uit de woning werd niets weggenomen. Uit de schuur werd een grote hoeveelheid gereedschap weggenomen.

Inbraak recreatiewoning Markelo - Op dinsdag 14 februari jl. werd ontdekt dat in een recreatiewoning, deel uitmakend van een recreatiepark aan de Potdijk te Markelo, was ingebroken. Uit de woning waren een dekbed, schemerlamp, servies, TV en etenswaren weggenomen.

Inbraak woning

Markelo - In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari jl. werd er ingebroken in een woning aan de Koemweg te Markelo. Voor zover bekend werd er niets weggenomen.

Gevraagd:

Gebr. Oude Lenferink B.V. Gevraagd: • Rundveemest • Varkensmest • Kippenmest Ook voor verwerking en export

0541-670665 • 06-29592699

Te koop aangeboden: • Kuilmais met analyse • Stro

info@gebroudelenferink.nl www.gebroudelenferink.nl


Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor

Woensdag 22 februari 2012, pag. 16

Extra informatie ivm onderhoud computersysteem Inspraakprocedure Programma Hoogfrequent Spoorvervoer gemeente Hof van Twente Woensdagmiddag 29 februari 2012 is een aanvraag voor paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of uittrek-

E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86

Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit programma wordt in opdracht van het ministerie uitgevoerd door ProRail. Hierbij wordt samengewerkt met NS en KNV Spoorgoederenvervoer. Om de doorstroming van het goederenvervoer te bevorderen is het de bedoeling om één route door Oost-Nederland te laten lopen. Dinsdagavond 7 februari vond een informatieavond plaats in het gemeentehuis in Goor om omwonenden en andere belanghebbenden te informeren over PHS en de onderzoeken die plaatsvinden in de regio.

Openingstijden:

Wat betekent het Programma Hoogfrequent Spoor voor u als inwoner van Hof van Twente?

Eerste wijziging Algemene Plaatselijke Verordening 2010; vergunningsplicht voor reclame vervalt

Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827 In deze rubriek vindt u informatie vanuit gemeente Hof van Twente en verkort de wettelijk verplichte publicaties. Meer informatie over de verplichte publicaties vindt u op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad. Beschikt u niet over internet en wilt u meer informatie over de verplichte publicaties dan kunt u deze opvragen via 0547 - 85 85 85 of persoonlijk bij de afdeling publiekszaken in het gemeentehuis.

Duurzame energieopwekking en energiebesparing Subsidieregeling provincie Overijssel De provincie Overijssel verstrekt subsidie voor investeringen gericht op energieopwekking uit zonne-energie. Deze regeling lijkt met name geschikt voor verenigingen van eigenaren of bedrijventerreinen. Een combinatie met andere subsidieregelingen is niet mogelijk. De regeling kent een beperkt budget en looptijd (tot en met 31 maart 2012). De regeling is te vinden op de website van de Provincie: www.overijssel.nl bij het onderdeel ‘alle subsidies op thema’. De subsidie staat genoemd bij het thema milieu.

Op dit moment rijden er geen goederentreinen op de spoorlijn tussen Zutphen en Hengelo (de Twentekanaallijn), op enkele treinen van Elementis na. Voor deze spoorlijn wordt nu, naast andere tracés, onderzocht of en op welke wijze er vele goederentreinen over kunnen gaan rijden. Dat kan veel gevolgen hebben voor met name inwoners van Goor en Delden, waar de spoorlijn dwars door de kern rijdt. Goederentreinen veroorzaken trillingen en produceren geluid, waar bewoners hinder van kunnen ervaren. Ook kunnen er treinen met gevaarlijke stoffen gaan rijden, waarbij het belangrijk is dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden getroffen en nageleefd.

In welk stadium is het Programma Hoogfrequent Spoor? ProRail onderzoekt en werkt de komende jaren in opdracht van het ministerie diverse maatregelen uit om het spoor voor de toekomst gereed te maken. De plannen zijn nog in een pril stadium. Om hoeveel treinen gaat het precies? Welke aanpassingen zijn hiervoor nodig? Deze en andere vragen worden nog onderzocht. Bij de onderzoeken zijn leefbaarheid en het milieu belangrijke onderwerpen, net als optimale benutting van de Betuweroute en goederenvervoer via de binnenvaart. U kunt voor meer informatie kijken op www.prorail.nl/phs.

Wanneer en op welke wijze kunt u op dit moment uw mening geven? Eind 2011 is de inspraakprocedure voor de Ontwerp Notitie Reikwijdte en Detailniveau ‘Goederenroutering OostNederland’ (Notitie R&D) gestart. In deze notitie staat de aanpak van de studies voor het Milieueffectrapportage (MER), de varianten die worden bestudeerd en hoe gedetailleerd deze varianten worden bestudeerd, beschreven. U kunt uw mening geven op drie formele inspraakmomenten: bij de start van de onderzoeken (nu) als de resultaten van de MER-onderzoeken beschikbaar zijn (tweede kwartaal 2013 en bij het Ontwerp Tracébesluit (2016). De minister van Infrastructuur en Milieu betrekt de ingediende zienswijzen en reacties van de adviseurs en bestuursorganen bij de vaststelling van de definitieve notitie R&D. Deze notitie is de basis voor het Milieueffectrapportage (MER). De definitieve Notitie R&D wordt in het voorjaar van 2012 gepubliceerd. U kunt de inspraakprocedures gebruiken om uw mening (zienswijze) te geven en voorstellen in te dienen. Op de Ontwerp Notitie Reikwijdte en Detailniveau (R&D) kunt u individueel of gezamenlijk met anderen nog tot en met 15 maart 2012 schriftelijk of mondeling reageren.

U kunt uw schriftelijke reactie sturen naar: Ministerie van Infrastructuur en Milieu Programma Hoogfrequent Spoorvervoer T.a.v. mevrouw C. van Schaik Kamer D03.13 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Ook kunt u uw mening (zienswijze) indienen via e-mail: PHS-CON@minienm.nl Mondeling kunt u reageren via het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, mevrouw C. van Schaik, op telefoonnummer 070 456 7374.

Onderzoek tevredenheid cliënten Wmo Hof van Twente De gemeente Hof van Twente biedt ondersteuning aan mensen met lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te runnen. De gemeente levert deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden. Daarom voert de gemeente een onderzoek uit. Het onderzoek vindt plaats door middel van een korte schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête zal in februari 2012 worden verstuurd aan ongeveer 800 willekeurig gekozen cliënten in Hof van Twente. Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting zullen in augustus de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt. Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen en in te sturen. De gemeente heeft immers de mening van de cliënten nodig om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften. Voor meer informatie over het onderzoek of voor vragen over ondersteuning kunt u terecht bij de Wmo-consulenten, telefoonnummer 0547 – 85 85 85

Nieuwe regels voor paasvuren in verband met brandveiligheid Er zijn nieuwe regels voor het ontsteken van paasvuren opgesteld. Bij de extreme droogte met Pasen in 2011 bleek dat de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente (brandweercluster Midden) verschillende regels en voorschriften hanteerden. Het beleid is nu aangepast. De belangrijkste wijziging is dat voor paasvuren op eerste paasdag, elk jaar een ontheffing moet worden aangevraagd.

Ontheffing voor paasvuur 2012

Fiets vermist of verloren?

Voor paasvuren op eerste paasdag 2012 kan vanaf nu tot 10 maart 2012 een ontheffing worden aangevraagd. Aanvragen die na 10 maart 2012 binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen. Het aanvraagformulier kunt u opvragen bij de afdeling Publiekszaken van gemeente Hof van Twente of via de website (digitaal loket) downloaden www.hofvantwente.nl.

Beleidsregel verbranden gerooid en gesnoeid hout De nieuwe regels voor paasvuren zijn onderdeel van het beleid voor het verbranden van gerooid en gesnoeid hout. De overige regels voor het verbranden van gerooid en gesnoeid hout voor landschapsonderhoud, kampvuren en boomziekten zijn niet gewijzigd. Ook deze regels zijn te vinden op het digitale loket van de website van de gemeente. Deze beleidsregel geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012. Vanaf 15 februari 2012 ligt de beleidsregel zes weken ter inzage bij het informatiecentrum van gemeente Hof van Twente.

Afscheid van de monumentale eik in Delden Dan kunt u op vrijdag 13 april aanstaande tussen 15.00 uur en 18.00 uur een kijkje nemen op de werf van de gemeente Hof van Twente aan de Patrijzenstraat 1a te Goor. De fietsen die in bovenvermelde periode gevonden zijn in de gemeente kunnen dan opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar. U kunt uw fiets weer meenemen op vertoon van de melding die u van de gemeente ontvangen heeft. Er zal geen particuliere verkoop van de fietsen plaatsvinden Bent u niet meer in het bezit van de melding of heeft u nog geen melding gedaan dan kunt u contact opnemen met gemeente Hof van Twente, telefoon 0547-858585.

Nieuwe regeling verkeersregelaars Per 1 maart 2012 gaan alle 14 Twentse gemeenten samenwerken bij de aanstelling van evenementenverkeersregelaars voor bepaalde tijd. Dit heeft voor organisaties als voordeel dat verkeersregelaars ook bij andere evenementen in andere gemeenten (binnen de Regio Twente) mogen worden ingezet Deze verandering wijzigt ook de aanvraag- en aanstellingsprocedure voor dit type evenementenverkeersregelaar. Meer informatie en data van instructiebijeenkomsten vindt u op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad.

De monumentale eik in Delden nabij de hoek Greekerinckskamp/ Villapark moet worden gekapt. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de boom te zwak is en daarmee een gevaar vormt voor de omgeving. De eik is hol van binnen en uit metingen is gebleken dat de restwand te dun is geworden om de boom in de huidige vorm te handhaven. De eik heeft verder last van bruinrot, die wordt veroorzaakt door de zwavelzwam. Eén van de grote takken heeft een beginnende lengtescheur. Deze kan plotseling afbreken De gemeente Hof van Twente telt ruim 300 monumentale bomen. De status van een monumentale boom is sterk en is vastgelegd in de Bomenverordening. Voor een monumentale boom wordt in beginsel geen kapvergunning afgegeven. Na overleg met de bomencommissie heeft de gemeente besloten de boom te vellen. Henk Stoffelen, voorzitter van de bomencommissie die de gemeente over het bomenbeleid adviseert, zegt: ‘We hebben als bomencommissie alle aspecten op een rijtje gezet en kwamen na rijp beraad tot het advies om de boom te laten vellen. Je kunt alleen nog de kroon terugsnoeien, maar daarna kun je eigenlijk nog nauwelijks van een boom spreken. Heel jammer, want het is een zeer fraaie boom, maar in dit geval gaat veiligheid voor alles.’ detailfoto’s stam zomereik

sel GBA en Burgerlijke Stand niet mogelijk in verband met onderhoud aan de computersystemen. Het ophalen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

Op 14 februari 2012 heeft de Gemeenteraad de ‘Eerste wijziging Algemene Plaatselijke Verordening 2010’ vastgesteld. Deze wijziging treedt met terugwerkende kracht, per 1 augustus 2011 in werking. Door deze wijziging van de APV is de vergunningsplicht voor reclameobjecten en -uitingen vervallen. Dit betekent dat geen vergunning meer nodig is voor het voeren van reclame. Wel moet de gevoerde reclame voldoen aan de eisen die gesteld worden in het Reclamebeleid 2011. Als niet aan deze eisen wordt voldaan, dan mag er ook geen reclame worden geplaatst. In het Reclamebeleid 2011 zijn alle voorwaarden voor het maken van tijdelijke en permanente reclame opgenomen. Voor het raadplegen van het Reclamebeleid 2011 kunt u terecht op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl. Onder het kopje ‘Digitaal loket’ vindt u een link voor het maken of plaatsen van reclame.

Kinderbijschrijving paspoort vervalt met ingang van 26 juni 2012 Met ingang van 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van kinderbijschrijvingen in paspoorten. Vanaf dat moment moeten kinderen een eigen paspoort, Nederlandse identiteitskaart of een ander reisdocument hebben als zij naar het buitenland willen reizen. Bij grenscontroles zullen kinderbijschrijvingen vanaf dat moment niet meer worden geaccepteerd als middel voor grensoverschrijding. Bestaande bijschrijvingen in paspoorten en andere reisdocumenten worden op 26 juni 2012 automatisch ongeldig. Ook kunnen vanaf dat moment geen nieuwe bijschrijvingen meer worden aangevraagd. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort, als daar nog kinderbijschrijvingen in staan. Om rond die datum lange wachttijden aan de balie te voorkomen, raden wij u aan om op tijd een eigen paspoort of identiteitskaart voor uw kind aan te vragen. Voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart voor uw kind raden wij u aan om een afspraak te maken. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 0547-858585 of via onze website www.hofvantwente.nl .


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 17

Gemeentelijke belastingen 2012: Volgende week worden de aanslagen, ruim 16.000 stuks, gemeentelijke belastingen bezorgd.

WOZ-waarde:

Net als voorgaande jaren staat op deze aanslag, indien u een koopwoning of bedrijf heeft, ook de nieuwe WOZ-waarde vermeld. Voor de WOZ-waarde 2012 zijn alle woningen en bedrijven opnieuw gewaardeerd naar de waardepeildatum 1 januari 2011. De objecten worden in principe ook gewaardeerd naar de toestand van het object per 1 januari 2011.

Waardeontwikkeling woningen tussen 1 januari 2010 en 1 januari 2011

Verordening Maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 In de vergadering van 14 februari 2012 heeft de gemeenteraad de Verordening Maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 vastgesteld. Op 1 januari 2012 is er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de Wet werk en bijstand (WWB). Dit heeft tot gevolg dat de gemeente categoriale bijstandsverlening aan schoolgaande kinderen in een verordening moet vastleggen. Meer informatie zie http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Deze verordening maatschappelijke participatie ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie.

De WOZ-waardebeschikking die u in februari 2012 heeft ontvangen geeft niet aan wat uw woning nú waard is maar wat de woning waard was op 1 januari 2011 (de peildatum). Tussen 1 januari 2010 (de vorige peildatum) en 1 januari 2011 (de huidige peildatum) zijn de WOZ-waarden van de woningen in de gemeente Hof van Twente gemiddeld met 3,6 % gedaald. Zoals aangegeven betreft het hier een gemiddelde, de waarde van uw woning kan dus meer of minder gedaald zijn of zelfs zijn gestegen. Gemiddelde marktontwikkeling woningen 2010 - 2011 in enkele Twentse gemeenten: Borne: -3,8% Rijssen-Holten: -1,7% Hof van Twente: -3,6% Losser: + 0,5% Gemiddelde waardeontwikkeling in de Twentse gemeenten: -2,6% Gemiddelde waardeontwikkeling landelijk: -2% (bron: website Waarderingskamer, Den Haag)

Belang correcte WOZ-waarde De WOZ-waarde wordt maatschappelijk steeds breder gebruikt. Zo zijn er verstrekkers van (hypothecaire) leningen die de WOZ-waarde als uitgangspunt nemen. Tevens nemen steeds meer verzekeraars de WOZ-waarde als uitgangspunt voor de inboedel en/of opstalverzekering. Een te lage WOZ-waarde is dan voor een huiseigenaar een nadelig aspect. De Waarderingskamer (www.waarderingskamer.nl) ziet nauwgezet toe op correcte toepassing van de wettelijke voorschriften en de door hen vastgestelde kwaliteitseisen.

Wijzigingen aan uw object tussen 1 januari 2011 en 1 januari 2012

Verordening Participatiefonds 2012 In de vergadering van 14 februari 2012 heeft de gemeenteraad de Verordening Participatiefonds 2012 vastgesteld onder intrekking van de Verordening Participatiefonds 2011. De wettelijke wijzigingen die per 1 januari 2012 in de WWB zijn doorgevoerd zijn ook van invloed op onze Verordening Participatiefonds. Zo vallen de voorzieningen voor schoolgaande kinderen voortaan onder de bijzondere bijstand. Hiervoor is een aparte verordening vastgesteld, meer informatie vindt u op http:// www.hofvantwente.nl/gemeenteblad De verordening particifatiefonds 2012 ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie.

Publicatie Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2012 In de vergadering van 14 februari 2012 heeft de gemeenteraad de Re-integratieverordening WWB 2012 vastgesteld onder intrekking van de Re-integratieverordening WWB 2007 Meer informatie zie http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad De Re-integratieverordening ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie.

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer

Als er tussen 1 januari 2011 en 1 januari 2012 een wijziging aan uw object (bijv. sloop, verbouw of nieuwbouw) plaats heeft gevonden dan wordt uw object gewaardeerd naar de toestand van het object op 1 januari 2012 (toestandsdatum) waarbij voor de verkoopwaarde teruggerekend wordt naar de verkoopwaarde van een dergelijk object op 1 januari 2011 (waardepeildatum). Als een pand op 1 januari 2012 nog in aanbouw is, wordt de waarde van het pand vastgesteld voor het gedeelte dat gebouwd is. Meer informatie over de verschillende belastingen en tarieven kunt u vinden op onze website of u kunt de informatiefolder gemeentelijke belastingen 2012 meenemen c.q. opvragen bij de publieksbalie van de gemeente.

Digitale belastingbalie Op de website www.hofvantwente.nl kunt u met de Digitale Belastingbalie onder andere uw automatische incasso regelen, de WOZ-waarde van uw woning en het taxatieverslag online bekijken en afdrukken. Verder kunt u uw aanslaggegevens bekijken of eventueel digitaal bezwaar maken. Hiervoor dient u wel te beschikken over een DigiD inlogcode.

Deze balie is bereikbaar via www.hofvantwente.nl, rechterkolom “Direct naar…” Digitale belastingbalie Kwijtschelding Wanneer u een aanslag voor een gemeentelijke belasting heeft ontvangen en u bent niet in staat deze te betalen - ook niet door het treffen van een betalingsregeling - dan bestaat er een mogelijkheid om bij de gemeente kwijtschelding aan te vragen.

Wanneer komt iemand voor kwijtschelding in aanmerking? De gemeente is van mening dat haar belastingen geheel of gedeeltelijk kunnen worden kwijtgescholden als iemand door het betalen van de opgelegde belasting zodanig in financiële problemen komt dat hij of zij niet meer in staat is om in het levensonderhoud te voorzien. Om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor kwijtschelding wordt onder meer gebruik gemaakt van zogenaamde normbedragen. Het normbedrag is het bedrag dat nodig is voor de noodzakelijke kosten van het bestaan. Dat normbedrag is gelijk aan uw feitelijke inkomsten. Het kan voorkomen dat uw normbedrag boven een maximumgrens of onder een minimumgrens uitkomt. In dat geval geldt dat maximum of minimum normbedrag. Deze maximum en minimum normbedragen zijn afhankelijk van het type huishouden dat u voert. U vindt ze in onderstaand schema.

Ontheffing verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout: - Holtkampsweg 1 Ambt Delden (datum besluit: 15-022012). Voor meer informatie of het maken van bezwaar zie : http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Op 14 februari 2012 heeft de Gemeenteraad de “Beheersverordening Algemene begraafplaatsen Hof van Twente 2011” vastgesteld. Deze Beheersverordening treedt in werking met ingang van de achtste dag na bekendmaking. http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad De beheersverordening Algemene begraafplaatsen ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie.

Normbedragen: huishoudtype

minimum

maximum

65 jaar en ouder

alleenstaande

668,21

935,49

1.045,14

alleenstaande ouder

935,49

1.201,77

1.310,39

1.336,42 beiden 65 jaar

1.450,29

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Kwijtschelding kan alleen aangevraagd worden voor: - Onroerende zaakbelastingen - Rioolheffing tot maximaal € 248,90 - Afvalstoffenheffing tot maximaal € 212,20 voor een éénpersoonshuishouden en tot maximaal € 263,55 voor een meerpersoonshuishouden

Beldsweg 5, Ambt Delden: het kappen van een eik Bentelosestraat 53, Bentelo: het verbouwen van een boerderij Dr. C.A.J. Quantstraat 17, Diepenheim: het vergroten en gedeeltelijk slopen van een sportkantine Dr.C.A.J. Quantstraat 17, Diepenheim: het vergroten van een toestelberging en het verwijderen van een muur Loohof 9, Diepenheim: het plaatsen van een dakkapel Nijhofweg ong., Diepenheim: het aanleggen van een uitrit Nijhofweg ong., Diepenheim: het kappen van een houtopstand Diepenheimseweg 12, Goor: het kappen van een boom Diepenheimseweg 29, Goor: het wijzigen van de bestemming Rozenstraat 1, Goor: het plaatsen van vluchtdeuren in de gevel van een pand Industrieweg ong., Markelo: het plaatsen van damwanden Vennekesweg 8a, Markelo: het kappen van een kastanje

Kwijtschelding aanvragen

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

echtgenoten/partners

1.069,14

Ontheffingen verleend voor het branden van een paasvuur van gerooid en/of snoeihout: - Twickelerlaan 21 te Ambt Delden (datum besluit: 15-02-2012); - Holtkampsweg 4 Ambt Delden (datum besluit: 15-022012).

Beheersverordening Algemene begraafplaatsen Hof van Twente 2011 vastgesteld

één van beiden 65 jaar 1.431,50

Naast de bovenstaande normen wordt ook gedeeltelijk rekening gehouden met de huurlasten, de premie ziektekostenverzekering en eventueel de eigen bijdrage kinderopvang.

Gemeentelijke belastingen

Indien u een belastingaanslag hebt ontvangen en u wilt in aanmerking komen voor kwijtschelding, dan kunt u een aanvraagformulier kwijtschelding verkrijgen bij de Publieksbalie van het gemeentehuis, tel. 0547 - 85 85 85. Ook als u twijfelt of u voor kwijtschelding in aanmerking kunt komen kunt u daar terecht voor informatie.

Ontvangen op 7 februari 2012 9 februari 2012 10 februari 2012 10 februari 2012 7 februari 2012 9 februari 2012 11 februari 2012 3 februari 2012 9 februari 2012 9 februari 2012 10 februari 2012 10 februari 2012

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn Rijssenseweg ong. t.h.v. nr 16 en Langenhorsterweg ong., Ambt Delden: het vellen van houtwallen en het kappen van een eik Molenesch 26, Delden: het bouwen van een berging Raanhuisstraat 11, Delden: het bouwen van een twee-onder-een kapwoning Raanhuisstraat 13, Delden: het bouwen van een twee-onder-een kapwoning Steinwegstraat 37, Delden: het kappen van een eik Van Erckelensstraat 1, Delden: het kappen van een den Esweg 10, Diepenheim: het aanleggen van een kikkerpoel en het kappen van houtopstanden Diepenheimseweg 29, Goor: het bouwen van een uitbouw en een veranda aan de achterzijde van de woning Spechthorstdwarsweg 2, Goor: het legaliseren van geplaatste tijdelijke bouwwerken, het betreft een overkapping, een opslagcontainer en een kantoorunit Wheeweg 30, Goor: het bouwen van een koel/vries hal en het aanleggen van een uitrit Bentelosestraat ong., Hengevelde: het kappen van drie zomereiken Holterweg 13, Markelo: het verbouwen van een boerderij tot een woning met inwoning en het bouwen van een tuinhuis Op diverse locaties langs de Brandveenweg en Petersweg 2, Markelo: het kappen en uitdunnen van houtwallen Oude Needseweg 16, Markelo: het slopen en het bouwen van een stal Twikkelerweg 10, Markelo: het kappen van een houtsingel

30 maart 2012 23 maart 2012 29 maart 2012 29 maart 2012 30 maart 2012 23 maart 2012 30 maart 2012 28 maart 2012 24 maart 2012 29 maart 2012 23 maart 2012 30 maart 2012 30 maart 2012 23 maart 2012 24 maart 2012

Gedeeltelijk intrekken omgevingsvergunning (uitgebreid) Als u wilt reageren, zie informatie: Zienswijzen op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Einde reactietermijn

Meenhuisweg 4, Ambt Delden: het gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu Bentelerhaarweg 2, Bentelo: het gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu Beldsweg 26, Hengevelde: het gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activitei milieu

5 april 2012 5 april 2012 5 april 2012

Verlengen beslistermijn

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Peppelendijk ong. (nabij Peppelendijk 3), Ambt Delden: het bouwen van een veldschuur en het aanbrengen van verharding Driebelterweg 3, Markelo: het plaatsen van een schoorsteen en het vervangen van dakbedekking Voordesdijk ong., Markelo: het kappen/uitdunnen van een loofbos

Gedeeltelijk intrekken omgevingsvergunning (uitgebreid)

Als u wilt reageren, zie informatie: Beroep/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn Bentelosestraat 81, Ambt Delden: het gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu

Informatie om te reageren: zie http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

6 april 2012


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag 20 februari 2012, pag. 5 Woensdag 22 februari 2012, pag. 18

Ruimtelijke plannen:

Besluiten Algemene wet bestuursrecht

Ambt Delden

Goor

- Buitengebied Ambt Delden, herziening Platenkampsweg 3b en Slaghekkenweg 26 (vastgesteld)

- Instemming verleend voor het leggen van een waterleiding t.b.v. J.M. de Bruijnstraat (15-2-2012).

Goor

Hof van Twente

- Goor Centrum e.o., herziening Wheeme 23 in Goor (vastgesteld)

- Ambtshalve uitschrijving naar onbekend: Mohammad Wadjih Arif Said (02-02-2012)

Voor de volledige publicatie kunt u kijken op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl onder het kopje 'Gemeenteblad'. Deze informatie én alle overige informatie met betrekking tot ruimtelijke plannen in gemeente Hof van Twente kunt u ook op deze website vinden onder het kopje 'Ruimtelijke plannen'.

Wilt u reageren of bezwaar maken zie http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 22 februari 2012

Sfeerimpressie Kindercarnaval Delden 2012

Gerda Reerink Gerda Reerink

Gerda Reerink

Gerda Reerink

Gerda Reerink

Prijswinnaars kleurwedstrijd Peuters: Twan Holterman, 2 jaar, KOV Daantje, gr. Pim en Pom Groep 1-2: Daïm Heuten, 4 jaar, OBS Deldenerbroek, gr. 1 Groep 3-4: Itske Gaalman, 6 jaar, Toonladder, gr. 3 Groep 5-6: Joyce ter Horst, 8 jaar, Twickelo, gr. 5 Groep 7-8: Sanne Scholten, 10 jaar, Erve Hooijerink, gr. 7

Prijswinnaars optocht Kinderen: 1e prijs: ‘De vogel is gevlogen’ 2e prijs: ‘De Turtles’ 3e prijs: ‘Dokter Eng’. Loopgroepen: 1e prijs: ‘De rattenvanger van Hamelen’ (40 personen) 2e prijs: ‘Red een dier’ (6 personen) Wagens: 1e prijs: ‘Kleine beestjes maken leuke feestjes’ (60 personen) 2e prijs: ‘Bokito Incognito - Schuttersvereniging’ (32 personen) Gerda Reerink

Foto’s: Gerda Reerink (Fotostudio Delden) en Wijnand Kristiaans

“De laatste trein”

“Hij was dit keer een beetje vreemd wakker geworden. Onrustig was zijn slaap, maar waarom? Snel een lekkere warme douche en ‘t was van hem afgespoeld. Zijn vrouw had al een lekker broodje gesmeerd en de kop zwarte koffie stond te dampen op de grote eiken tafel. Goed begin van een nieuwe dag, dacht Wim. Een dag waarop hij voor de zoveelste keer machinist zou zijn op een zware, lange goederentrein richting Duitsland. Hij moest eerst naar Arnhem, daar stapte hij dan op en begon zijn dienst. Snel trok hij zijn jas aan, kuste zijn vrouw en trok de deur achter zich dicht. De deur klemde een beetje, net of die niet achter hem dicht wilde. Pas na drie keer sloot ie pas. Gek, dacht Wim, heb ik nog nooit gemerkt. Het zal wel met de kou te maken hebben. Het was inderdaad goed koud geweest deze nacht en op de fiets merkte hij dit pas echt goed. Zijn oude fietsje kraakte ook een beetje onder het gewicht van zijn hard trappende baas. In de trein richting Arnhem was het zoals elke ochtend een drukke boel. Forensen en scholieren op weg naar hun werk en school, beladen met tassen en jassen. Wim las zijn krantje en zijn oog viel op een groot artikel over het goederenvervoer in het Oosten van het land. Veel bewoners en bestuurders maakten zich ongerust over de toename van het aantal treinen en over de gevaarlijke stoffen welke werden vervoerd. Ja, dacht Wim, natuurlijk logisch als je dicht bij het spoor woont, maar uit ervaring wist hij dat het allemaal toch goed veilig was en dat hij en zijn collega’s toch altijd veel aandacht voor risicobeheer hadden. Het ging tenslotte ook om hun eigen hachje. In Arnhem stond het grote, lange en ronkende gevaarte al op hem te wachten. Hij moest alleen nog even de leiding overnemen van de vorige machinist en dan kon hij precies volgens schema vertrekken. Routineklus dus. Hij klom omhoog naar de cabine, heel vertrouwd zoals altijd, maar toch hoorde hij iets dat zijn aandacht trok. Het geluid leek wel op het rammelen van zijn koude karretje van vanmorgen. Ergens midden in de lange rij wagons, daar, ja daar kwam het vandaan. Hij liep er even heen, bukte zich, keek even naar de koppelingen, maar niks vreemds en het geluid leek ook al veel minder dan zojuist. Het zal ook wel van de kou komen, dacht Wim en hij trok zijn kraag iets verder omhoog, want de wind blies venijnig over de rails. Snel de cabine in, want over precies 56 seconden moest hij vertrekken. Dat lukte en de lange stoet wagons verliet het Station Arnhem. Op naar Zutphen en dan via Lochem, Goor en Delden naar Hengelo. Het was bij de familie de Vries in Stad Delden eigenlijk precies zo gegaan als bij Wim thuis. Douchen, een slok en een hap en dan richting werk en school. Sonja werkte al 3 jaar op het Kinderdagverblijf in een straatje net buiten het centrum van Delden. Vanuit haar lokaal kon ze grote kerk zien en aan de andere kant werd haar aandacht af en toe getrokken door een voorbij rijdende trein. Meestal een lange gele trein met personen, soms een korte met wagons van de chemische fabriek. Wat die laatste trein vervoerde wist ze eigenlijk niet. Bij het dagverblijf was het al de bekende drukte, ouders met kinderen in auto’s, lopend of op de fiets. Ze ging naar binnen, lekker, Frederique had de verwarming al een extra zetje gegeven. Het was er behaaglijk en gezellig. Een half uurtje later werd er geknutseld, gegeten en gekletst met elkaar. Straks zouden ze met de groep van Frederique naar de sporthal lopen voor een leuk uurtje sport en spel. De hal lag gelukkig dichtbij, even het spoor over en dan linksaf. Wim was met zijn lange goederentrein al voorbij Lochem en in de verte zag hij de kerktoren van Goor al opdoemen. Hij dacht al lang niet meer aan dat vreemde geluidje en was druk doende om contact te zoeken met Hengelo. Hij liep namelijk heel iets achter op zijn schema en moest zorgen dat dit in Hengelo weer verholpen was. Daar werd aan deze stoet met wagons een ander gedeelte aangekop-

peld en daarom was het van belang precies op tijd aan te komen. Hij keek nog even op de vervoersgegevens; 11.13 uur in Hengelo, 33 wagons met ZBM-stoffen en 11 met vloeibaar DLT. Hij had de centrale in Hengelo nu aan de lijn, jaja komt goed, hoorde hij zichzelf zeggen in de telefoon. Niet zo zeuren, hij wist ook wel dat het van belang was om er op tijd te zijn. Hij drukte de rode sneldheidsknop iets meer in en de lange trein daverde langs het perron van Goor. In het kinderdagverblijf had iedereen de jas en de muts alweer aangetrokken om richting sporthal te vertrekken. De meeste kinderen stonden al buiten en Sonja gaf het sein om te vertrekken. Ze voelde nog even in haar tas of ze de sleutel van de hal wel had. Yes, Frederique sloot de rij en daar gingen ze richting de spoorwegovergang aan de St. Annabrinkstraat. De bekende gele trein kwam nog niet, dus ze hoefden gelukkig niet meer te wachten in deze kou. Maar Sonja meende toch de bekende belletjes te horen en ja hoor, de rode lichten knipperden en knipperden. Aan de andere kant van het spoor zag ze op nummer 25 iemand voor het raam in de erker staan. Hij keek een beetje verbaasd in de richting van Sonja, haar kinderen en de overweg. De hele groep stond stil voor de gesloten bomen en vanuit de richting Goor werd duidelijk waarom. Met een dreunend geluid zag Sonja een lange, zware stoet met wagons opduiken. De zwarte locomotief werd groter en groter. Het leek wel een grommend gevaarlijk monster. Wim voelde het, zijn rug was ineens, ondanks de kou, drijf en drijfnat. Wat gebeurde hier? Dit had hij nog nooit meegemaakt. Vanaf het midden van zijn lange trein had hij een verschrikkelijk krakend geluid gehoord, hetzelfde geluid als vanmorgen in Arnhem, maar dan veel en veel harder. Op hetzelfde moment zag hij op zijn controlepaneel twee lampjes fel opflikkeren. De remmen blokkeerden en de oliedruk daalde. De trein was niet meer te houden en het geluid werd oorverdovend. Wim zag in een flits nog de vrolijk zwaaiende kinderen langs het spoor staan en toen... toen werd het zwart voor zijn ogen. Het was morgen precies 10 jaar geleden; dacht Wims vrouw Jolanda. Al 10 jaar, maar voor Jolanda was het als de dag van gisteren. Ze was uitgenodigd voor de herdenking in Delden, natuurlijk ging ze wel, maar eenvoudig vond ze het niet. De eerste maanden vol met vragen, ontmoetingen, verdriet. Vol van aftredende bestuurders, werkgroepen, media en zelfs een parlementaire enquête. Delden was onherkenbaar geworden op de plek van het drama. Een groot braakliggend terrein, welke werd doorsneden door een grijze betonnen busbaan. Geen treinen meer, maar een moderne snelbus, welke de scholieren en forensen vervoerde naar andere oorden. Het goederenvervoer ging via Deventer en de laatste tijd ook veel via het Twentekanaal. Neen, treinen door Delden, daar dacht men niet meer aan, daarvoor was de klap te groot geweest. Morgen zou ze de plek weer bezoeken, de plek waar haar Wim zijn laatste… , neen, ze wilde dit beeld niet meer oproepen. Sonja zat bijna met dezelfde gedachten achter een kopje thee. Ook zij was er morgen bij. Met haar en haar kinderen was het goed afgelopen. De daverende trein was oorverdovend langs getrokken en in de flauwe bocht vlak voor de sporthal was ie pas echt omvergetrokken door de blokkerende remmen. Een golf van brekend ijzer en vloeibare stoffen gevolgd door een verzengende hitte hadden de sporthal verzwolgen. De sporthal waar zij met haar groep naar onderweg was geweest. Gelukkig was daar en in het sportcafé nog niemand aanwezig geweest, anders was het aantal slachtoffers nog veel groter uitgevallen. Pas vorig jaar zomer had ze de kleine koperkleurige sleutel uit haar oude tasje gehaald. Ze nam een warm slokje thee en verzonk verder in diepe gedachten. Neen, die laatste trein, neen die ging nooit meer aan haar voorbij …………” De verbaasde man in de erker

Een Valentijsboeket aangeboden door het CDA

CDA Hof van Twente en CDA Overijssel vinden Valentijnsdag een dag om mensen in het zonnetje te zetten. Waardering voor mensen die zich belangeloos inzetten voor hun naaste omgeving. Zo waren CDA-raadsleden en CDA-Statenlid Yvonne Nijhof op deze 14e februari onderweg. Het Valentijsboeket in Markelo werd aangeboden door CDA-raadslid Dina Hoevink en CDA-bestuurslid Johanna Beumer, dit was bestemd voor mw. Diny Pruntel, zij werd getroffen door een plotselinge zeldzame ziekte waardoor ze in een rolstoel terecht kwam. Aan haar actieve leven van werken in de kraamzorg en haar vele vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis kwam abrupt een einde. Dankzij haar familieleden, haar doorzettingsvermogen en haar positieve insteek heeft ze nu een kantoorbaan binnen de kraamzorg Naviva. Ze heeft daarnaast ook weer haar plek gevonden in het vrijwilligerswerk. Met bewondering en respect namen zij afscheid van een sterk en warm persoon. CDA-Statenlid Overijssel Yvonne Nijhof heeft samen met oud CDA-raadslid Arie Mulder het Valentijnsboeket in Delden gegeven aan mw. Annie Strikker. Ook in Diepenheim werd een Valentijnsboeket aangeboden door CDA-raadslid Ria Baak aan dhr. Jansen, die op hoge leeftijd naast de zorg voor zijn vrouw, zij zit door ziekte al jaren in de rolstoel, nu ook wegens omstandigheden het jonge gezin van zijn zoon met 4 kinderen, daar waar hij kan, ondersteunt. De kracht en de inzet van deze familie voor elkaar is geweldig. Voor Ambt Delden ging het Valentijnsboeket in Bentelo naar Yvonne Pelle gebracht door de CDA-raadsleden Rudi Busschers en Jan Pierik. Yvonne is een vrijwilligster die alert is op de signalen uit de buurt, een mantelzorgster pur sang. Door haar open en vriendelijke karakter worden contacten makkelijk gemaakt. Het Valentijnsboeket in Hengevelde ging naar Frans en Dinie Vossebeld. De leden van CDA Hof van Twente danken deze lieve actieve mensen voor hun inzet in hun directe omgeving en voor de samenleving. www.cda.nl/hofvantwente.


Hofweekblad Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers

Gemeentehuislocatie: De Höfte 7, 7471 DK Goor Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 – 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor of in brievenbus De Höfte 7 te Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86

Algemene informatie

Informatie ombudsman: 0547 - 85 85 85 Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827 Openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen) Openingstijden: Vrijdag: 12.30 - 16.30 uur Zaterdag: 09.00 - 14.00 uur Afvaltelefoon: 0547 - 36 34 95 Direct een afspraak maken voor aanvragen/ ophalen paspoort, ID-kaart of rijbewijs? Bel Publiekszaken 0547 - 85 85 85

Woensdag 28 22 december februari 2012, Woensdag 2011,pag. pag.19 5

Verslag raadsvergadering dinsdag 14 februari 2012 Aanleg glasvezelkabel Naar aanleiding van vragen door de fractie van Gemeente Belangen over de onduidelijkheid inzake de aanleg van glasvezelkabel door zowel de Cogas als door Reggefiber, vertelde wethouder Eshuis dat er recentelijk een aandeelhoudersvergadering van Cogas geweest is. De gemeente was daar als aandeelhouder eveneens vertegenwoordigd en heeft daar de vraag gesteld in hoeverre de gemeenten in het algemeen in staat zijn aan deze kwestie sturing te geven. De conclusie was dat dit nauwelijks het geval bleek te zijn. Wel zullen er pogingen worden ondernomen om Cogas en Reggefiber met elkaar afspraken te laten maken over de aanleg om zo de overlast tot een minimum te beperken.

Re-integratieverordening Teneinde de deelname aan de arbeidsmarkt en de eigen verantwoordelijkheid van uitkeringsgerechtenden te vergroten, verplicht de rijksoverheid de gemeenten om de bestaande re-integratieverordening aan te passen. De fracties konden niet anders dan weliswaar knarsetandend akkoord gaan. Mevr. Hilbrink van de PvdA kwam met een amendement, waarin het college verzocht werd een voordeel dat tot nu toe 57,5 jarige en oudere bijstandsgerechtigden hadden om een bepaald deel uit deeltijd verkregen inkomsten vrij te laten, in stand te houden. Het amendement genoot sympathie bij de andere fracties en bij de wethouder, vooral ook omdat het hier in totaal slechts 20 personen betrof en werd unaniem aangenomen.

Nota Grondbeleid D66 wilde middels een amendement de bewegingsvrijheid van het college om binnen een raamkrediet (dat al is gereduceerd tot 1 miljoen Euro) zelfstandig grond aan te kopen beperken. In alle gevallen, waarin het college om al dan niet strategische redenen snel moet beslissen om grond aan te kopen, dient in het amendement de raad haar fiat geven. De reden is volgens D66 dat veel gemeenten en ook Hof van Twente in de afgelopen periode geconfronteerd zijn met de risico’s van actief grondbeleid. Alleen de fractie van Gemeente Belangen stond achter het amendement, omdat volgens mevr. Rohaan “de noodzaak het college te laten beslissen niet is aangetoond en overhaaste beslissingen vaak niet goed waren”. De PvdA steunde het amendement niet. Dhr. Rijkens: “Dit mandaat is van belang voor het college om krachtdadig en effectief te kunnen opereren. Misschien minder dan 10 jaar geleden, maar de behoefte kan zich steeds meer voor doen. Mocht het college zich niet houden aan de richtlijnen van de raad, moeten we op onze strepen gaan staan en de overtreder naar huis sturen”. Ook het CDA was het met dhr. Rijkens eens en wethouder Sijbom maakte duidelijk dat het niet altijd over strategische aankopen gaat, maar dat het ook voorkomt dat initiatiefnemers soms gebaat zijn bij een steuntje in de rug door de gemeente. In de wetenschap dat de raad direct na een aankoop wordt geïnformeerd trok D66 het amendement in. Om jongeren in staat te stellen een koopwoning te verwerven pleitte het CDA voor het eventueel verhogen van startersleningen. De PvdA pleitte voor een actieve overheid die in tijden van crisis de handen uit de mouwen steekt om de woningbouw in samenwerking met makelaars een impuls te geven.

Perspectiefnota grondbeleid

het voorbereiden van de bouw van 55 woningen op plan Marke 3 in Hengevelde. Bijstelling van deze ambitie is volgens mevr. Wissink noodzakelijk om de achterblijvende verkoop van de bestaande woningen niet al teveel in de weg te staan. Mevr. Rohaan wilde eveneens meer rekening houden met een krimpscenario. Zij baseerde haar mening op het feit dat in Diepenheim de verkoop van kavels sterk achterblijft bij de verwachtingen. Dhr. Rikkert (CDA) zag niets in deze vorm van sturing in de woningmarkt. “Wij vinden dat we jongeren niet in de weg moeten staan bij de uitgifte van kavels door ze min of meer te verplichten bestaande woningen te kopen”. Dat wilde wethouder Sijbom ook niet. Wel denkt hij dat het aantal van 55 zal worden bijgesteld. “Dat hebben we in onze woonvisie al gedaan en dat heeft ons zelfs een pluim van de provincie opgeleverd”. Hij wilde wel kwijt dat de kernen Hengevelde en Bentelo voor wat betreft de vraag naar kavels afwijken van de rest van de kernen in de Hof. “Jongeren uit deze kernen bellen mij zelfs met de vraag hoe het er met de uitgifte bijstaat”. Ook wordt volgens hem de optie om Marke 3 gefaseerd uit te gaan geven nader bekeken. Deze uitfasering heeft volgens wethouder Eshuis wel consequenties voor de exploitatie. Op de vraag van de VVD hoeveel werkelijke gegadigden voor een kavel staan ingeschreven verwees de wethouder mevr. Bruins naar zijn ambtenaren.

Azc Markelo Zoals bekend zal als gevolg van overlast in de omgeving van het AZC door een bepaalde categorie asielzoekers het centrum waarschijnlijk worden gesloten. Het draagvlak is volkomen verdwenen en ook de gemeenteraad staat unaniem achter de sluiting. In een motie verzocht D66 het college een signaal af te geven in de richting van de minister dat de situatie van met name de gezinnen binnen het AZC zeer zorgelijk en uitzichtloos is. Het gaat er D66 hierbij om dat de minister goed geïnformeerd is over het feit dat slechts een klein deel van de bewoners verantwoordelijk is voor de overlast. Ondanks dat de andere fracties sympathie koesterden voor de goede bedoelingen in de motie leek het noch hen, noch de wethouder raadzaam de motie te handhaven omdat de onderhandelingen over de door iedereen gewenste sluiting doorkruist zouden kunnen worden. Omdat mevr. Olde Reuver of Briel van D66 niet de indruk wilde wekken dat ze het centrum open wilde houden, trok ze de motie in.

Kinderpardon De fracties van PvdA, D66, Gemeente Belangen en SP kwamen met een motie waarin het college gevraagd wordt er bij de minister voor Immigratie en Asiel op aan te dringen een structurele en humane oplossing te zoeken die er op gericht is dat asielkinderen die in ons land geworteld zijn hier mogen blijven. Het gaat om kinderen die met het land van hun ouders geen enkele band hebben, geen familie of andere opvang kunnen vinden en volledig ontheemd zullen zijn. De fracties doen dit in navolging van een maatschappelijke actie, waarbij op de site www.kinderpardon.nu al ruim 123.000 handtekeningen zijn verzameld. Het betreft ongeveer 1500 kinderen. Op de fractie van de VVD en mevr. Baak (CDA) na werd de motie aangenomen. Mevr. Baak zei geen oplossing in de motie te zien en mevr. Bruins van de VVD vond dat de minister in staat was zelf de juiste oplossing te vinden. “Wij zijn wel begaan met het lot van deze kinderen, maar denken dat de actie rechtsongelijkheid in de hand werkt. Er zijn namelijk al veel kinderen vertrokken”. Het college, dat volgens wethouder Eshuis verdeeld is over de inhoud van de motie, voert deze wel uit.

Mevr. Wissink (PvdA) had met behulp van woningsites berekend dat er in Hengevelde 37 woningen te koop staan. Reden voor haar om twijfels te uiten t.a.v. het voornemen van het college volgend jaar over te gaan tot

Tekst: Jan Schoneveld

AGRI-TUIN EN PARK DIERVOEDERS - IJZERWAREN Voor aan: Voor al al uw uw onderhoud onderhoud aan:

gazonmaaiers/zitmaaiers gazonmaaiers/zitmaaiers -- motorkettingzagen motorkettingzagen etc. etc. Vakkundig en betaalbaar uitgevoerd. Vakkundig en betaalbaar uitgevoerd. GRATIS gehaald en GRATIS gehaald engebracht. gebracht. is nu tijd voor de de kalkbemesting! Het Het is nu tijd voor kalkbemesting! Peckedammerstraat Peckedammerstraat 11a 11a DIEPENHEIM

D I E P E N H25 E I M17 0547-35 0547 - 35 25 17

Onze voeders en kunstmest zijn af te halen  bij Richard Assink aan de Wethouder  Goselinkstraat 3 in Hengevelde!  Het adres voor al uw (klein)diervoeders en  kunstmest! 

Bentelo 06 - 27 54 36 23

BOOIJINK veevoeders – Schoolstraat 2 – 8102 EM - Raalte tel. 0572-345200 – fax 0572-345219 Website: www.booijinkveevoeders.nl – Email: info@booijinkveevoeders.nl


Hofweekblad

Woensdag 22 februari 2012, pag. 20

T E L E F O O N Autorijscholen

Aannemers

Handwerken

Harm Hoek

info@harmhoek.nl

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Bloemen

Anton Visch

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden 3762754 Telefoon 074 www.vosbouwmij.nl TIMMER- EN BOUWBEDRIJF De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Accountancy/ belastingzaken

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro). Boomverzorging

Administratie- & Belastingadviseurs

Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

3761217

Installatiebedrijf

P.Gerritsjans

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

/ 0622748701

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Molenkamp

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis Telefoon 074 Telefoon 074

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Marketing en Reclame

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Contactlenzen

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Dakbedekking

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

Harrie vd Woning

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

gecertificeerd door KAD

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden Telefoon 074 3765161 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Opleidingen

Ruitersport

Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Schildersbedrijven

Optiek

Aarsen

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden 3761207 Telefoon 074

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo 2914687 Telefoon 074 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Oud ijzer/metaal

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau Tarot Reading, “Maaiki” healing en Sound Healing. • Meer dan 20 jaar ervaring. • Maaike geeft je tools aan, waar je mee verder kan gaan. • Leert je dat jij degene bent die de baas is, over je eigen leven. • Werkt met positieve energie. • Maaike’s healing hands worden als een weldaad ervaren. • Meer info op: www.dewoestewieven.nl

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf €325,-

Tuincentrum

Presentatie Presentation developer to move your sales Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

0644 - 196 012

www.viewnetix.nl

Reclame

VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

Uitvaartverzorging

Uitvaartonderneming Vruwink

als ook de laatste zorg goed verzorgd moet zijn!

Interieur boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

Werfstraat 9, 7553 GZ Hengelo tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

www.willemijnsmit.nl

nieuwbouw renovatie onderhoud boeibekleding

Administratie Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo 352839 Telefoon 0547

Voor alle bedrijfsadministraties, zowel interim, in- en outdoor Belastingaangiften, ook particulieren Amstelstraat 7 Hengelo (O) tel: 06-12287753

Tevens advisering in: uitvaartverzekeringen, grafmonumenten

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Vossenbrinkweg 1/H 7491 DA Delden Tel.: 074 - 3762262

dierenartsen Rannie Sumter Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

Aggregatenverhuur

Slotshoek Interieur

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

Behandeling dagelijks volgens afspraak Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Langestraat 48, 7491 AH Delden Fax: 074-3767189, tel. 074.... 3767188 delden@readshop.nl Boeken, tijdschriften, kantoor, telefoonkaarten, wenskaarten, tabak, staatsloten, lotto, postkantoor.

Klompenwinkel Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Kringloopwinkel

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

17 95

30704810

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 10 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

275926

255 97 97

Motoren en Scooters

Tel: 0547-334200 / 0621-573595 * Onderdelen * Accessoires * Onderhoud *Kleding Diepenheimsestraat 59b - Hengevelde

Voor sfeervolle live-muziek

Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Peter-Jan Knape WAWOLLIE KRINGLOOP

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

A. Oude Wesselink

Muziek

Dierenambulance

Evers Assurantiën

Rietdekkersbedrijf

Woninginrichting

Kantoorboekhandel

Dierenambulance Hof van Twente

Assurantiën

Goorseweg 34, 7475 BD Markelo internet: www.vruwink.nl e-mail: info@vruwink.nl

HOLTVOORT

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

364343

Telefoon 0547

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com

St. Annabrinkstraat 19, 7491 XD Delden Telefoon 06 - 54317685 www.hemersmadakbedekking.nl

Dierenkliniek

261417

HYPNOSE

Voor alle streekpost

Beld makelaars • Ambt-Delden

De Jong Stucwerk Goor

Therapie en Welzijn

Postbezorging

Makelaardij

Stucadoor

Telefoon 0547

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

Lid van

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden 2917035 Telefoon 074 www.johnpeper.nl

2913429

Ter Braak

3762478 3762593

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel.

Tweewielers

Kunststof bouwelementen

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Geerdink fietsen www.geerdinkfietsen.nl

duurzaam kunstwerk

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642

Rijwielen

Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074

LIMA Kunststofkozijnen

Patrick Gerritsjans

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

Ongediertebestrijding

www.limavof.nl

installatiebedrijf

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

Hier had uw bedrijf voor 5 euro per week kunnen staan.

ESSINK

> > > > >

Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Naai-atelier

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING

Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Bloembinderij

2593555

Kunststof kozijnen

Hoveniers

BROMFIETS is 91-95% AUTO 81-85% MOTOR voertuigbeheersing 96-100% MOTOR verkeersdeelname 91-95%

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz.

Elke drie weken wereld Muziek Podium Voor tickets en info: www.dewoestewieven.nl

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

Gem. slagingspercentages 1e geslaagden:

Autoschadeherstelbedrijf

Rijbewijskeuring

Kunstgalerie

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,0

06-18999918

www.harmhoek.nl

A B C

receptie, diner, open huis, 40-50 jarig bruiloft, ouderen programma Telefoon :

06 - 222 474 55 www.pjknape.nl

Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Telefoon 074 Mobiel

3764605 06 20 40 36 35

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Parket • Toonzaal aan de Vossenbrinkweg 6 te Delden Geopend op afspraak

06-54271931 W. Wolf

Zonwering

Hier had uw bedrijf voor 5 euro per week kunnen staan. Rioolontstopping

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen

Afvoer verstopt?

Tel: 0546 - 490305 www.nonstop-riool.nl

WISSINK

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente 483 49 Tel. 06 info@rioleringservice.nl

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

132

Raanhuisstraat 4, 7491 ME Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Hofweekblad week 8  
Hofweekblad week 8  

Hofweekblad week 8

Advertisement