Page 1

www.redescoperaistoria.ro facebook.com/RedescoperaIstoria facebook.com/ RedescoperaIstoria contact@redescoperaistoria.ro


Educațional „ORE DE ISTORIE VIE” Realizat de o echipă tânără și dinamică, programul educațional „Ore de Istorie Vie” cuprinde prezentări la care pot participa atât elevii de gimnaziu și liceu, cât și studenți, fiecare prezentare putând fi adaptată în funcție de specificul fiecărui public țintă. Fiecare temă include o prezentare multimedia a contextului istoric, completată de o prezentare a uniformelor istorice, echipamentului și armelor utilizate în epoca evocată. Prezentările susținute de către membrii Asociației Redescoperă Istoria nu conțin și nu promovează mesajul politic specific perioadei celui de-Al Doilea Război Mondial. Armamentul utilizat în cadrul prezentărilor este constituit din replici fidele ca formă, dar care nu prezintă niciun pericol pentru participanți.


unei generații De la Mihai Viteazul la Regele Mihai Etapele care au dus la nașterea României moderne, precum și evoluția ulterioară a statului român, până la finele celui de-Al Doilea Război Mondial.

pe Frontul de Est O perspectivă umană a soldaților din prima linie Viața soldatului de rând în tranșeele războiului, în cele mai mici detalii: lupte, uniformă, echipament, armament, alimentație, timp liber etc.

secret al spionilor Frontul invizibil al războiului Viața spionilor în vreme de război: coduri secrete, misiuni riscante, arme ascunse, toate acestea pentru victoria mult dorită.


în vreme de război Ce însemna să fii copil în timpului războiului Viața și activitatea copiilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De la jocurile inocente ale copilăriei la uniforma militară (copiii de trupă).

în vreme de război Ce însemna să fii femeie în timpul războiului Viața și activitatea femeilor în timpul războiului nu a fost deloc ușoară, uneori acestea trebuind să înlocuiască bărbații în fabrici și pe câmpul de luptă.

în vreme de război Animaluțele de tot felul la război Înrolarea animaluțelor și aportul lor în cel de-Al Doilea Război Mondial. De la mascotă de avion la salvarea soldaților răniți.


Asociatia Redescopera Istoria - Programul educational ORE DE ISTORIE VIE  

Asociatia Redescopera Istoria - Programul educational ORE DE ISTORIE VIE www.redescoperaistoria.ro facebook.com/RedescoperaIstoria contact@...

Asociatia Redescopera Istoria - Programul educational ORE DE ISTORIE VIE  

Asociatia Redescopera Istoria - Programul educational ORE DE ISTORIE VIE www.redescoperaistoria.ro facebook.com/RedescoperaIstoria contact@...

Advertisement