Page 1

ZOMER

2014

Bax-shop.nl magazine

OPEN

Get lucky Blurred DAGENl 24 25 Happy Celebrat Marilyn MonroeMEI DJ &

PRODUCER MUZIKANT

ALLES VOOR DE

pharrell

HEADHUNTERZ tomorrowland PRODUCTVERGELIJKINGEN | INTERVIEWS | PRODUCT RELEASES | AANBIEDINGEN | ACTIES


INHOUDSOPGAVE

VOORWOORD

Het voorwoord van het vorige magazine besloten we met de belofte dat we ook in het nieuwe jaar weer leuke dingen zouden gaan doen. Het is inmiddels mei, en we kunnen niet anders concluderen dat dit geen loze kreet is geweest!

SUB 37

The limited edition Duo-Paraphonic analog synthesizer

Eind februari organiseerde Bax-shop.nl samen met Emstudios de Red Bull Studio Sessions. Drie dagen lang werden er in de Red Bull Studio in Amsterdam masterclasses gegeven over produceren, mixen en masteren. Verder organiseerden we een DJ demo, een nieuwe editie van Bax Lights Up Your World en gaven we weer te gekke prijzen weg. Wat te denken van een reis voor twee personen naar het concert van Kings of Leon, in Madison Square Garden, New York? Inclusief meet & greet!

Zoals u van ons gewend bent deden we ook weer uitgebreid in woord en beeld verslag van twee van de grootste beurzen ter wereld, de NAMM Show in Los Angeles en de MusikMesse in Frankfurt. Voor het laatste muzieknieuws moet je echt bij Bax-shop.nl zijn. En over te gekke prijzen gesproken... We hebben ook nog een paar gelukkige prijswinnaars naar Franfurt gestuurd!

15 22 26 28 36 38 53 66 70 82 86 90 99 100 104 106 110

GITAAR BASGITAAR TOETSEN DRUMS MUZIEKINSTRUMENTEN OVERIG DJ GEAR GELUID RECORDING STUDIO MICROFOONS HOOFDTELEFOONS VERLICHTING & DECORATIE AUDIOVISUEEL FLIGHTCASES & BAGS BEKABELING TRUSS & STATIEF GADGETS

Ook achter de schermen zijn we bezig met leuke nieuwe dingen. In de afgelopen periode hebben we een nieuwe sorteermachine gebouwd in ons magazijn. Liefst 55 meter lang is deze sorter, waarmee we ook in de toekomst uw bestellingen snel kunnen leveren. Of misschien zelfs nóg sneller! Ook zijn we bezig ons magazijn en onze kantoren uit te breiden. Want stoppen met groeien, dat doet Bax-shop.nl voorlopig niet!

9 49

Voor u ligt de open dag editie van ons magazine. Eind mei is het weer zo ver en opent Bax-shop.nl twee dagen lang zijn deuren voor u. Het volledige programma vindt u in dit magazine, naast de vaste ingrediënten zoals aanbiedingen, leuke verhalen, productvergelijkingen, nieuwe releases, enzovoorts. Veel leesplezier! Het team van Bax-shop.nl

62 117

PRODUCTVERGELIJKINGEN Cajóns

portable speakers

Studio Monitoren

Built on the award winning Sub Phatty sound engine. Its panel features 40 knobs, 74 switches, and has a dedicated LCD display - placing each critical sound creation element and live performance tool quickly at your command. The Sub 37 is Duo-Paraphonic. So yes, it’s the first polyphonic Moog synthesizer since more than 30 years.

32 Bax-shop ‘Op Afspraak’® – bepaal zelf datum en tijd van levering

78

112 INHOUDSOPGAVE

3


NIEUW BIJ BAX-SHOP.NL ALTIJD DE EERSTE MET HET LAATSTE NIEUWS

Bax-shop ‘Op Afspraak’® bezorging wanneer u het uitkomt!

NIEUWE RELEASES

CLINICS, WORKSHOPS & EVENTS

Met merken als Go Pro, Antelope Audio, Taurus en nieuwe producten van onder andere Dateq en Akai worden we weer in de watten gelegd door diverse fabrikanten. En dat is mede te danken aan de NAMM Show in januari en de Musikmesse van maart, die we nu achter de rug hebben. Daarbij hebben veel merken de trend voor 2014 duidelijk in kaart gebracht. De terugkeer van vintage producten in de synth-wereld is er één van. Uiteraard houden we u in de verdere loop van 2014 op de hoogte van al het nieuws via onze nieuwsitems, nieuwsbrieven en social media kanalen.

SERVICE XXL

Wilt u zelf de datum én het tijdvak van de levering bepalen? Dat kan! Kies in uw winkelmandje voor de optie Bax-shop “Op Afspraak”® en kies vervolgens zelf uw gewenste datum en tijdvak. Check: www.bax-shop.nl/service-xxl

Hoe word ik DJ? Hoe speel ik op een elektrische gitaar? Het antwoord op deze en vele andere vragen wordt gegeven tijdens de verschillende clinics, workshops en evenementen die Bax-shop.nl organiseert. Altijd gezellig, en vooral ook altijd zeer informatief. Wie kennis zoekt, is daarvoor bij Bax-shop.nl aan het juiste adres! Benieuwd wat er allemaal geweest is en, belangrijker, wat er allemaal nog komen gaat? Ga dan snel naar www.bax-shop.nl/events en mis niets!

Wie niet horen wil, moet maar voelen. Een vrij streng gezegde, maar soms hard nodig.Want het oversturen van een geluidssysteem kan tot schade leiden met kokende woofers en defecte tweeters, maar voor horecagelegenheden gelden daarnaast vaak fikse boetes bij het overschrijven van voorgeschreven geluidsniveaus. Omdat vaak een ingehuurde DJ of geluidstechnicus van een band achter de knoppen staat en u niet altijd over zijn schouder kan meekijken, heeft Dateq de SRL-1. Dit is in feite een apparaat dat de stroomtoevoer van een installatie een corrigerende tik geeft bij overschrijding van het niveau door de stroomtoevoer van uw systeem tijdelijk te onderbreken. En wie wordt er aangekeken als opeens het geluidssysteem uitvalt? Juist, de persoon achter de knoppen. Gelukkig is de SRL-1 rechtvaardig en geeft hij vooraf een eenmalige waarschuwing, die overgaat in een actie als deze genegeerd wordt. De tijdsduur voor waarschuwing en sanctie kunt u zelf instellen, evenals het niveau. Hij werkt met de SPL D2 en SPL3/3TS/5 limiters.

Antelope Audio Zen Studio draagbare USB-interface

Taurus Stomp-Head 1.BL gitaarversterker top in stompbox-formaat

De Stomp-Head serie van Taurus bevat unieke gitaarversterkers. Het bijzondere is de constructie, want ze kunnen als stompbox gebruikt en bediend worden! Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de Stomp-Heads bovenop uw cabinet te plaatsen, waarbij u zelfs een beter overzicht over alle knoppen heeft. Zo is er deze Stomp-Head 1.BL gitaarversterker, voorzien van een clean- en leadkanaal en een vermogen van 50 Watt!

4

NIEUW BIJ BAX-SHOP

DVA mini

DVA M2M+DVA M2S

bax lights up your world

Na het succes van de eerste Bax Lights Up Your World gaf Bax-shop.nl deze dag een vervolg. de winkel werd het domein van alles wat met licht, lasers, lichteffecten, rook en special effects te maken heeft!

AKAI Rhythm Wolf

analoge drum en bass synthesizer

Go Pro DGCHDBX-302-EU HD HERO3+ Black Music Edition

dB Technologies komt met de DVA Mini, uiteraard gebaseerd op de grotere T4 en T8 systemen die al langere tijd on tour te vinden zijn. Een ideaal systeem dat bovendien erg schaalbaar is. De M2M is een dubbele topkast, waarvan 1 exemplaar beschikt over een tweekanaals versterkermodule. De ander is passief en wordt op een speciale output aangesloten. Ook hoort er nog een subwoofer bij, de krachtige MS12. Combineer zoveel modules als u nodig heeft voor een extreem veelzijdig en bovendien schaalbaar systeem!

Bax-shop ‘Vanavond Bezorgd’® – voor 14.00 uur besteld, vanavond in huis

Winnen doet u bij Bax-shop.nl! Of het nu gaat om een geheel verzorgde reis naar het concert van Kings of Leon in New York, inclusief meet & greet, een reis naar de MusikMesse in Frankfurt of een fraaie hoofdtelefoon, wij geven het weg! Check regelmatig onze Facebook-pagina, Twitter-pagina en natuurlijk gewoon onze website, want daar zullen nog vele toffe prijsvragen volgen!

Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

EN DE WINNAARS ZIJN:

NIEUW BIJ BAX-SHOP

5


ARTIST: LETTUCE | CAPTURED BY: LETTUCE

Wear it. Mount it. Love it.™ OVER

GoPro App

60

ACCESSORIES AND COUNTING

See more at gopro.com


PHARRELL LADIES MAN

Door Patrick Lamberts

De wereld kan al een tijd niet meer om Pharrell Williams heen. Helemaal niet na het verschijnen van Happy, het lied dat de Amerikaan schreef voor de animatiefilm Despicable Me 2. Het groeide uit tot een megahit en is samen met Get Lucky, zijn co-write met Daft Punk, goed voor zo’n half miljard bezichtigingen op YouTube. Pharrell barstte tijdens een interview met Oprah Winfrey in tranen uit toen hem werd voorgehouden wat Happy wereldwijd met mensen doet. Girl, het tweede studioalbum onder Pharrells eigen naam, met daarop die megahit Happy, verscheen op 3 maart. Het is zijn ode aan vrouwen. Daar wordt hij namelijk zelf het vrolijkst van.

Gratis verzending en retouren

inter view

9


Pharrell Williams, 41 jaar, is zanger, producer, ondernemer en kledingontwerper. In zijn relatief korte leven sprokkelde hij al 24 Grammy-nominaties bij elkaar, waarvan hij er zeven wist te verzilveren. Zijn handelsmerk: gouden producergrepen, een glasheldere visie en bronstige teksten. Dat laatste kwam hem nogal op wat kritiek te staan. De ophef werd met name veroorzaakt door het nummer Blurred Lines (Robin Thicke, featuring T.I. & Pharrell), dat ook al goed is voor ruim 300 miljoen Youtube-views. De songtekst zou nogal vrouwonvriendelijk zijn, en in de unrated versie van de videoclip, worden de muzikanten vergezeld door drie bevallige dames die ronddartelen met een ontbloot bovenlijf, ‘gehuld’ in niet meer dan een stringetje. We zagen Pharrell al eens eerder in zo’n setting. Sla de ongecensureerde videoclip van Lapdance er maar op na, een van de bekendste nummers van N.E.R.D, de succesvolle samenwerking tussen Pharrell, Chad Hugo en Shay Haley. “Sommige mensen, met name bepaalde vrouwen, voelden zich gekwetst door Blurred Lines. Ze hadden vooral moeite met de videoclip, niet zozeer met de songtekst”, zegt Pharrell. “Er zijn ook nogal wat misverstanden over de tekst. ‘That man is not your maker’, betekent bijvoorbeeld dat een man geen vrouw kan vormen. Hij kan slechts een bijdrage leveren aan haar leven, maar meer ook niet. Bovendien: we komen allemaal uit vrouwen voort. Zij zijn de bron van ons leven. Dé reden voor mij om Girl te maken.”

FEMINIST Volgens Pharrell is Girl een ode aan het vrouwelijk schoon en de vrouwelijke geest. Een goedmakertje voor de controverse die Blurred Lines heeft veroorzaakt misschien? Pharrell ziet het anders. “Vrouwen zijn mijn inspiratie. De inspiratie voor mijn carrière en mijn leven. Alles wat ik bezit, heb ik aan hen te danken. Toen het management van platenmaatschappij Colombia Records zei dat ik helemaal los mocht gaan op mijn nieuwe plaat, had ik dus meteen een onderwerp klaar. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Ik heb altijd al een album willen schrijven dat niet over mezelf gaat en daar ben ik in geslaagd. Ik heb niet de behoefte om

10

inter view

op te scheppen over mezelf, over welke auto’s ik bezit, in wat voor huis ik woon of met wie ik uitga. In de media stikt het al van dat soort mensen. Ik kan mezelf een stuk beter uitdrukken wanneer ik kan praten over personen die me intrigeren.”

Aan die ontwikkeling wil ik graag een bijdrage leveren.”

“Iedereen zorgde voor positieve energie en kon op zijn of haar eigen manier een stempel op de plaat drukken. Ze begrepen ook allemaal goed wat ik probeerde te bereiken en realiseerden zich dat Girl niet zomaar een collectie van liedjes was, maar als geheel een ode aan de groove moest worden. Dankzij de gastbijdragen kon ik wat extra smaken aan het geluidspalet toevoegen. Eigenlijk staan er maar twee echte duetten op Girl. Ik wilde ook niet te veel nummers met ‘featuring die en die’. Het is altijd vreselijk irritant als er 69 namen achter een songtitel staan, helemaal als je nagaat dat het niet meer is dan een oude truc om zoveel mogelijk albums te verkopen. Ik wilde geen gebruik maken van de bekendheid van mijn vrienden om maar zoveel mogelijk albums te verkopen. Gelukkig begreep iedereen dat.”

COMPETITIEVE FEROMONEN

In 2006 verscheen Pharrells eerste soloalbum, In My Mind. Daarna volgden De personen die Pharrell het meest vele samenwerkingen waarbij de intrigeren zijn dus met name vrouwen. creatieveling wat meer op de achtergrond Zoveel wordt na het beluisteren van Girl trad. Zo produceerde hij onder meer wel duidelijk. Vooral in Gush komt er Beyoncés versie van het nummer nog een uitdagende kant van Pharrell Diamonds Are A Girl’s Best Friend, naar buiten en is niet elke regel vleiend speelde hij een rol bij de totstandkoming (‘I make the pussy just gush’). Maar van Madonna’s elfde studioalbum Hard over het algemeen gaat de groovende, Candy, en produceerde hij samen dansbare neo-soul/funk/hiphop van met Hans Zimmer de soundtrack Girl gepaard met liefkozende teksten voor Despicable Me, de geliefde als ‘Good morning, you got me feelin’ 3D-animatiefilm van Universal Pictures. (brand new).’ (Brand New, met Justin Girl is sinds 2006 het eerste album dat Timberlake) en ‘When I first saw you, I onder Pharrells eigen naam verschijnt. got excited. Tried to keep my composure, “Ik beschouw Girl niet als een soloalbum. try’na hide it.’ (Gust Of Wind, met Daft In My Mind was een echt soloalbum, Punk). Ze zijn soms zelfs feministisch te eentje volgens de boekjes. Bij een noemen: ‘Let me serve you, serve you.’ soloalbum draait namelijk alles om jezelf.” (Lost Queen). Maar waarin onderscheidt Girl zich dan “Sommige vriendinnen van me noemen ten opzichte van In My Mind? me een feminist. Maar ik vind niet dat ik “In My Mind is een oprechte plaat, maar het recht heb om mezelf zo te noemen. ook grootmoedig. Het staat bol van de Deel ik dezelfde mening als feministen? competitieve feromonen. Het beest in Grotendeels. Bovendien houd ik ook me wilde zich bewijzen. Zo van: ik zal wel van parels om m’n nek, haha! Maar iedereen eens even laten horen wat ik serieus: er zijn twee dingen waar ik me allemaal kan. De reden dat ik Girl niet hard voor maak in deze wereld en dat zijn als een soloalbum zie, is omdat het niet educatie en gelijkheid. Ik pak de strijdbijl over mij gaat. Als het al iets is, dan is het op wanneer ik merk dat op een van die bovenal een eerbetoon aan vrouwen.” vlakken onrecht wordt aangedaan.” Pharrell denkt dat de wereld over een Girl is ook geen soloalbum in de zin dat tijd beter in balans is en er steeds meer Pharrell het in zijn eentje heeft gemaakt. gelijkheid ontstaat tussen man en vrouw. Het gros van het materiaal komt wel uit “Het is helemaal niet zo’n rare gedachte zijn brein, maar hij kreeg ook veel bijstand. dat de rollen tussen man en vrouw ooit Naast de al genoemde samenwerkingen zullen omdraaien. Maar dat gebeurt pas met Daft Punk en Justin Timberlake, zijn wanneer onze maatschappij eindelijk er op Girl bijdragen te horen van onder een keer doorkrijgt dat onze wereld anderen Alicia Keys, Jojo en Miley Cyrus. niet door mannen wordt gedomineerd. Alleen Timberlake en Keys worden in Ik bedoel: vrouwen beschikken over de songtitels vermeld. Hoe zit dat? En het leven. Zij zijn degene die kinderen wie van deze artiesten was het meest kunnen krijgen. Ook mannen worden interessant om mee te werken? door hen gebaard. Gelukkig zie ik dat mensen zich dat steeds meer realiseren.

POPULAIR Pharrell heeft inmiddels de samenwerkingen voor het uitkiezen. Vooralsnog wordt vrijwel elke productie van hem een wereldhit. En in elke track waaraan de alleskunner meewerkt, hoor je zijn signature sound terug: soul, funk en hiphop met een moderne twist, waarbij hij gebruikmaakt van minimale akkoordenprogressies en dansbare grooves. Maar een standaard succesformule heeft Pharrell niet. “Ik heb geen invloed op de populariteit van mijn liedjes; ik heb alleen invloed op de liedjes zelf. Iedereen kan waarschijnlijk wel tien te gekke nummers opnoemen van onbekende artiesten. Maar het feit dat ze onbekend zijn, heeft niet altijd met die artiesten zelf te maken. Het lot bepaalt of een liedje of artiest populair wordt. Bij Happy gebeurde er iets merkwaardigs. Mensen maakten vanuit zichzelf allerlei videoclips bij het nummer en zetten die op internet. Dat is helemaal buiten mij om gegaan.”

Hoewel je niet kunt klagen over een tekort aan Pharrell-producties, heeft zijn solosucces er wel voor gezorgd dat er al een tijd niets is verschenen van The Neptunes of N.E.R.D. Kunnen we daar binnenkort nog iets van verwachten? “Chad (Hugo - red.) en ik werken graag samen, maar we zijn allebei enorm druk en hebben uiteenlopende schema’s. Maar ik beschouw mezelf als een Neptune en Chad blijft mijn partner. Hij is erg creatief, kan elk instrument spelen en zou zijn nummers in één dag tien keer kunnen remixen. N.E.R.D bestaat ook nog steeds. Maar - hint - ik hou er niet van om over dingen te praten die nog niet zijn afgerond.” Wat er zich ook onder de hoge hoed van Pharrell afspeelt, voorlopig zijn we nog niet van hem af. Onlangs verscheen zijn nieuwe videoclip bij de single Marilyn Monroe, een ode aan de vrouw der vrouwen, met een gastrolletje voor Kelly Osbourne, dochter van Ozzy. Ook hierin wordt weer optimaal gebruik gemaakt van vrouwelijke vormen - hetzij op iets subtielere wijze dan bij de expliciete clips van Blurred Lines en Lapdance. Het zal Pharrell alleen nog maar meer succes opleveren en het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd tot de teller op YouTube weer over de 100 miljoen views gaat. pharrellwilliams.com

“Girl is bovenal een eerbetoon aan vrouwen.” Kies uw eigen vervoerder

Uit duizenden ge-uploade homevideo’s is een compilatie gemaakt, die is aangevuld met wat beelden van bekende artiesten tot een videoclip die 24 uur duurt. Toen Oprah Winfrey tijdens een interview met Pharrell een greep uit de beelden aan hem liet zien, hield hij het niet droog. “Voor het aantal views van die video ben ik ook niet verantwoordelijk, dat zijn de fans. Ik heb eigenlijk alleen maar het nummer geschreven. En ik vind het hartverwarmend om te zien hoe zo’n nummer als Happy aanslaat en wat het voor mensen kan betekenen.”

“Het beest in me wilde zich bewijzen.” Ruim 21.000 producten op voorraad

inter view

11


GITAAR T HE GUI TA R A MP, REIN V E N T ED. HIGH-PERFORMANCE GUITAR AMP

®

BLUETOOTH STEREO SPEAKER SYSTEM

iOS APP CONTROL AND CLOUD CONNECTION

EVH Striped Serie rood-wit-zwart

G&L tribute Fallout Fullerton red

Gretsch G5439t Pro Jet Silver Sparkle

Jackson KEXMG Kelly silver burst

9000-0005-7856

9000-0009-8388

9000-0009-1407

9000-0009-1181

In de spotlight Ze schitterden al op YouTube in onze ‘Bax Office Sessions’-video, de LaPaz 001 gitaren. De zwarte uitvoering is vanaf nu ook verkrijgbaar in een aantrekkelijk geprijsde bundel met stemapparaat, gitaarstandaard en voetenbankje. Voor liefhebbers van vintage gitaren is er dit jaar de Fender 60th Anniversary American Vintage 1954 Stratocaster. Een 100% accurate replica van het origineel, tot aan de bakelieten knoppen en elementkapjes toe.

€ 405,-

€ 497,-

€ 569,-

60th Anniversary

Bij Bax-shop hebben wij een groot deel van onze webshop én uitgebreide muziekwinkel gewijd aan gitaren. Gitaristen van alle leeftijden en van elk niveau vinden hier een zeer ruime keuze aan gitaren, versterkers en de nodige accessoires. Om ons assortiment constant up-to-date te houden zijn wij bij iedere grote beurs als de NAMM en de Musikmesse de eersten die de nieuwste modellen aan u presenteren. Dit jaar hebben we diverse nieuwe series van Fender, Ibanez, Jackson, Gretsch, Takamine en PRS toegevoegd. Op versterkergebied zijn er de merken Koch en Taurus bij gekomen. Ook van Mesa Boogie, Marshall, Vox, Blackstar en Bugera zijn nieuwe modellen toegevoegd.

€ 676,-

Fender American Vintage Ibanez Ar220-IV Ar 1954 Stratocaster Ivory 9000-0008-9655

€ 2087,-

9000-0008-9818

€ 399,-

Schecter Hellraiser C-1 Fender telecoustic Black Cherry Premier 3-Color Sunburst 9000-0008-9502

€ 867,-

9000-0009-0895

€ 404,-

AMPLIFi is unlike any amplifier you’ve ever played. Hear every note in amazing detail with the 5-speaker stereo design. Bluetooth® streaming makes it easy to jam along with your music library, play back songs at rehearsals or fill the room with sound at your next party. Control your rig wirelessly—and instantly get tones that match tracks in your music library—using the AMPLIFi Remote iOS app. With a world of tone at your fingertips, AMPLIFi redefines what’s possible in a guitar amp.

Experience AMPLIFi Remote Download it from the App StoreSM at no charge

Watch the video at line6.com/amplifi LaPaz 001 BK klassieke gitaar met accessoires © 2014 Line 6, Inc. Line 6 and AMPLIFi are trademarks of Line 6, Inc. All rights reserved. App Store is a service mark of Apple Inc. The Bluetooth® work mark and logos are registered trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Line 6 is under license. # 37850

9000-0010-0772

€ 49,-

Ibanez AEL207E-tKS 7-snarig Sunburst 9000-0007-7351

Altijd de laagste prijsgarantie

€ 429,-

Fender F-1020S Dreadnought zwart 9000-0010-0304

€ 247,-

Squier by Fender Affinity Strat Fender  Frontman 10G Amp Black 9000-0004-7250

€ 201,GItAAr

15


De gitaar: wat is dit De klassieke gitaar

De hedendaagse zessnarige gitaar in de E-A-D-G-B-Estemming is een snaarinstrument dat zijn oorsprong vindt in de 19e eeuw. Honderden jaren eerder waren er al gitaarachtige snaarinstrumenten met een hals en klankkast, waarvan de luit een bekend voorbeeld is. Het is echter de Spaanse gitaarbouwer Antonio de Torres die de basis legde voor de moderne gitaar. Dit akoestische instrument was zo’n 20 procent groter dan de ‘romantische gitaar’, die tot deze tijd het enige zessnarige instrument was met de bekende zandlopervorm. Als snaren werden darmen van bijvoorbeeld geiten of schapen gebruikt. Het instrument van De Torres werd in eerste instantie toegepast in de Spaanse muziek en werd dan ook een ‘Spaanse gitaar’ genoemd. Een voorbeeld hiervan is de Manuel Rodriguez Caballero 10 (1). Aan het begin van de 20e eeuw zette men deze gitaar steeds vaker in voor het spelen van klassieke muziekstukken uit de Renaissance- en Barok-periode. De naam ‘klassieke gitaar’ raakte vervolgens meer ingeburgerd. De Flamenco-gitaar, zoals de Perez Luthier Flamenco (2), is hieraan qua vorm en constructie nagenoeg identiek, maar wordt met andere houtsoorten gebouwd. Het instrument moet immers een fel, luid en percussief geluid voortbrengen om de ritmische klanken van dit typisch Spaanse muziekgenre te ondersteunen. De darmsnaren zijn tegenwoordig vervangen door moderne polymeren als nylon. Met noemt het instrument dan ook wel een ‘nylonsnarige gitaar’. Voor de echte avonturiers en virtuozen zijn er zelfs uitvoeringen met zeven of meer snaren. De Ibanez G207CWC (3) is hier een mooi voorbeeld van.

Westerngitaar Tijdens het ‘Big Band’-tijdperk moesten gitaristen steeds vaker concurreren met grote en luide blazerssecties, dus maakten de darmsnaren plaats voor krachtiger klinkende stalen snaren. Een van de eerste modellen was de Parlor, die vrijwel hetzelfde formaat had als een klassieke gitaar. De Fender CP-100 Parlor (4) is zo’n model. Om nóg meer volume te produceren werden de klankkasten steeds groter en werd er geëxperimenteerd met verschillende vormen. De bekendste modellen zijn de Triple O, Dreadnought en Jumbo, respectievelijk de Yamaha LS16 (5), de Takamine GD30 (6) en de Fender CJ-290S (7). Deze staalsnarige akoestische gitaren worden veelal voor westerse muziekstijlen gebruikt, vandaar de benaming ‘westerngitaar’. Er werden zelfs modellen gebouwd met metalen resonators in de klankkast om het volume verder op te krikken, zoals de Gretsch G9240 Alligator Round Neck (8). Vanwege hun blikkerige klank waren deze resonatorgitaren met name populair als slidegitaar. Uiteraard zijn er vele varianten van de staalsnarige gitaar, waaronder de tenor-gitaar. Deze had maar vier snaren en werd in de jaren ’20 ontwikkeld, zodat spelers van viersnarige banjo’s ook hun partijen op gitaar konden spelen. Tenor-gitaren, waaronder de Ibanez AVT1 (9), hebben veelal de vorm van een traditionele westerngitaar.

16

GItAAr

1

Manuel rodriguez Caballero 10

2

3

voor instrument? 10

11

12

Perez Luthier Flamenco

Ibanez G207CWC 7-snarige

Ibanez GB10-BS

Fender FSr Baja telecaster

Jackson rrt-5 Pro Series rhoads

9000-0005-9877

9000-0004-7192

9000-0010-0936

9000-0008-0474

9000-0009-0197

9000-0009-1031

€ 198,-

€ 2169,-

€ 549,-

€ 2798,-

€ 762,-

€ 762,-

6

13

14

4

Fender CP-100 Parlor

5

Yamaha LS16 ArE

takamine GD30 Naturel

ESP LtD EX-50 Zwart

Fender Deluxe Strat HSS Plus top iOS

15

Fender Fishman triplePlay Strat HSS

9000-0004-2884

9000-0009-2040

9000-0007-0187

9000-0004-2424

9000-0009-0949

9000-0009-0912

€ 166,-

€ 829,-

€ 278,-

€ 275,-

€ 753,-

€ 974,-

7

8

9

16

17

18

Fender CJ-290S

Gretsch G9240 resonatorgitaar

Ibanez AVt1-Nt

Line 6 JtV-59 CS James tyler Variax

Fender F-1000CE Dreadnought

Ovation CC54i-PL iDea Satin Platinum

9000-0004-6680

9000-0005-2502

9000-0010-0934

LI-992520105

9000-0010-0233

9000-0005-7144

€ 399,-

€ 417,-

€ 299,-

€ 1225,-

€ 247,-

€ 527,-

60 dagen niet goed geld terug garantie

Minimaal drie jaar garantie op alle producten

Elektrische gitaar Met stalen snaren en een grotere klankkast werd al een flinke volumewinst behaald. Maar om boven een drumstel uit te komen moest de gitaar toch worden versterkt. In de jaren ‘30 experimenteerde men door zenders en koolmicrofoons van telefoons in gitaren te bouwen. Dit evolueerde naar een speciale spoel die men een pickup of element noemt. De eerste gitaren met één of meerdere elementen waren de zogeheten hollowbody-gitaren. Qua constructie lijken deze veel op een akoestische gitaar, maar omdat ze deels elektrisch waren noemde men ze ‘semi-akoestisch’. Dit soort modellen hoort u vaak terug in de jazz- en rockabilly-muziek. Zo is de beroemde Ibanez GB10 (10) het signature-model van jazzgitarist George Benson. Bij hoge volumes of veel gain gingen hollowbody gitaren echter vaak rondzingen. Om deze ongewenste feedback tegen te gaan werd de ‘solid body’-gitaar in het leven geroepen: een elektrische gitaar zonder holle klankkast, maar met een body van massief hout. Dit betekent dat hij onversterkt vrijwel geen volume produceert en alleen gebruikt kan worden in combinatie met een versterker. Een van de eerste elektrische solid body-gitaren is de legendarische Fender Telecaster (11). Omdat de elementen de grootste rol spelen bij de klank van een elektrische gitaar, is de vorm van de body vaak niet van belang. Er zijn dan ook modellen die sterk afwijken van de traditionele gitaarvorm, zoals de V-vormige Jackson RRT5 (12) en de LTD EX-50 (13). Tegenwoordig zien we ook elektrische gitaren met een USB-aansluiting zoals de Fender Deluxe Stratocaster HSS Plus Top iOS (14), of een draadloze MIDI-interface zoals de Fender Fishman TriplePlay (15). Er zijn zelfs gitaren met digitale modeling-techniek, die het geluid van verschillende gitaren reproduceren en ook nog met één druk op de knop in alternatieve stemmingen gezet kunnen worden. Een bekend voorbeeld zijn de Line 6 Variax-gitaren als de JTV-59 (16). Ook klassieke en westerngitaren zijn er met een ingebouwd element. Deze instrumenten worden elektrisch-akoestisch of elektro-akoestisch genoemd en hebben vaak, net als de semiakoestische en elektrische gitaar, een cutaway in de body om de hogere frets beter te kunnen bereiken. Voorbeelden hiervan zijn de Fender F-1000CE (17) en de minder traditionele Ovation CC54i-PL iDea (18).

GItAAr

17


Gitaarversterker Versterkers zijn er eveneens in vele soorten en maten. De allereerste modellen waren in feite omgebouwde buizenradio’s. Tot op de dag van vandaag is de buizenversterker de favoriet van veel gitaristen. De ‘gloeilampen’ voegen namelijk warmte en oversturing toe aan het gitaargeluid en reageren dynamisch op uw speelstijl. Met andere woorden: u kunt een vervormd geluid helemaal clean krijgen door slechts zachter aan te slaan of de volumeknop van uw gitaar terug te draaien. Voorbeelden van een buizenversterker zijn de Fender Vaporizer (19), de Ibanez Iron Label IL15 (20), de Koch Studiotone Combo (21) en de exclusieve ‘handwired’ Marshall 2245THW (22). Transistorversterkers als de Peavey Rage 258n (23) en Roland Cube-40GX (24) daarentegen hebben het voordeel dat u niet hoeft te wachten op het opwarmen en afkoelen van buizen. Ook hoeft u niet jaarlijks de kostbare buizen te vervangen. Ze zijn echter niet zo dynamisch en produceren een wat strakkere en directere sound. Wel zijn ze een stuk vriendelijker geprijsd. Akoestische gitaarversterkers als de Schertler GIULIA (25), versterkers die speciaal gemaakt zijn voor gebruik met elektrisch-akoestische gitaren, zijn nagenoeg altijd transistorversterkers. Deze moeten immers het akoestische geluid van het instrument zonder extra kleuring versterken. Er bestaan ook hybride versterkers met een transistorvoorversterker en een buizen-eindtrap of andersom. Hierbij krijgt u het beste van twee werelden. De zogeheten modeling-versterkers gebruiken digitale technologie om het geluid van verschillende buizen- en transistorversterkers na te bootsen. Vaak vindt u op deze versterkers ook ingebouwde effecten, waardoor ze ideaal zijn voor thuis en voor gitaristen die niet veel willen meesjouwen naar een oefenruimte of optreden. De Line 6 AMPLIFi 75 (26) is zo’n modeling-versterker en heeft zelfs Bluetooth aan boord. En voor de liefhebber heeft Line6 ook de AMPLIFi 150 in het assortiment.

19

20

Fender Vaporizer Slate Blue 12W buizen gitaarversterker 9000-0008-8241

€ 459,-

21

€ 929,-

23

€ 94,-

25

18

GItAAr

€ 399,-

Marshall 2245tHW JtM45 Handwired head 9000-0009-1449

€ 2480,-

€ 398,-

Devine JACM/5 signaalkabel mono jack-jack 5 meter 9000-0008-5281

Ibanez GS260-BK trapper

€ 4,95

9000-0005-7631

9000-0005-8753

€ 239,-

€ 12,90

30

Fazley t-30 clip-on stemapparaat 9000-0005-6165

Innox IGS 03

€ 8,50

9000-0005-6047

31

roland Cube-40GX 1x10” 40W modeling combo

Accessoires

28

29

26

Schertler GIULIA akoestische gitaarversterker 9000-0005-6932

9000-0009-1398

24

Peavey rage 258 1x8” 25W gitaarversterker combo 9000-0005-6707

Ibanez Iron Label IL15 15 watt gitaarversterker combo

22

Koch Studiotone Combo gitaarversterker 9000-0008-3651

27

€ 9,95

32

Fender Metro Gig Bag voor Stratocaster of telecaster 9000-0005-5990

Fender Make History plectrums in blik (set van 36)

€ 35,-

9000-0008-0816

€ 12,10

Bij gitaren horen natuurlijk ook de nodige accessoires. Zo hebt u een instrumentkabel als de Devine JACM/5 (27) nodig om een gitaar te verbinden met een versterker. Wilt u staand kunnen spelen zonder constant de gitaar te moeten dragen met uw handen, dan is een gitaarband een onmisbare toevoeging. Er zijn zelfs gitaarbanden met een ingebouwde beveiliging om ervoor te zorgen dat deze niet per ongeluk los kan komen van uw gitaar. Hiervan is de Ibanez GS260-BK Trapper (28) een goed voorbeeld. En of u nu beginner bent of gevorderde, een stemapparaat is een fantastische tool om uw gitaar perfect op stemming te houden. De Fazley T-30 (29) is een zogeheten clip-on stemapparaat dat u eenvoudig op de kop van uw gitaar klemt, zodat u twee handen vrijhoudt om te stemmen. Om uw gitaar veilig weg te zetten of te gebruiken als blikvanger in de woon- of slaapkamer, gebruikt u het beste een gitaarstandaard als de Innox IGS 03 (30) of een muurhanger. Een gig bag (draagtas) of koffer is van groot belang voor de bescherming van uw gitaar tijdens het vervoer of het opbergen. De Fender Metro Gig Bag (31) heeft zelfs schouderriemen, zodat u hem als rugtas kunt gebruiken. Erg handig voor op de fiets of op de brommer. De snaren van klassieke gitaren worden doorgaans met de vingertoppen of nagels aangeslagen. Bij de staalsnarige western- en elektrische gitaren wordt vaak een plectrum gebruikt. Deze druppelvormige stukjes kunststof zijn er in talloze diktes, materialen en kleuren. Voor slaggitaar wordt veelal een dunnere plectrum gebruikt en voor solo’s een dikkere. Kunt u niet kiezen, dan is er de Fender Make History plectrums (32) in blik, 36 stuks in drie verschillende maten. Tot slot mogen we de snaren niet vergeten. Snarensets voor elektrische, klassieke en westerngitaren (33) zijn er in diverse diktes en materialen. Hoe dikker de snaren, hoe voller het geluid. Maar dit kan ten koste gaan van de speelbaarheid, aangezien dikkere snaren stugger aanvoelen. Het soort materiaal van de snaren is daarnaast bepalend voor de klank en de levensduur. Zo zijn er snaren van puur nikkel voor een warme toon of juist roestvrij staal voor meer bite. Daarnaast zijn sommige varianten voorzien van een speciale coating (34) die corrosie tegengaat, waardoor de snaren langer hun helderheid behouden en tevens langer meegaan.

33

Line 6 AMPLIFi 75 modeling combo met Bluetooth 9000-0009-1498

€ 355,-

Betaal pas na 14 dagen

34

Daddario EXL110

Ernie Ball 2221 regular Slinky

Dr Strings Mt-10 tite-Fit Medium

Daddario EJ45 Pro-Arte

Elixir 11052 Nanoweb

ABM-104555

V-NickelWound2221

9000-0005-7815

ABM-102368

ABM-CEL11052

Daddario EXL110-10P snarenset (10 stuks) + XLr8 smeermiddel

€ 4,90

€ 5,40

€ 6,80

€ 7,30

€ 13,90

9000-0008-6621

Helpdesk zeven dagen per week geopend

€ 42,-

GItAAr

19


Find All Of Us @ Bax!

“Beautiful Maple top, awesome sounding Mahogany back... all the parts are excellent... Rosewood fingerboard, big tall frets, DiMarzio® pickups. You just gotta pick one up and PLAY IT.

IT’S GONNA BLOW YOUR MIND! ” Watch Paul demo his FRM250MF 25th Anniversary FIREMAN at ibanez.com. “Listen to the sustain.”

Photo by James Chiang


BAS GITAAR Markbass Little Mark 250 Black Line (top) 9000-0005-2577 € 269,-

De aanschaf van een instrument zoals een basgitaar is een persoonlijke aangelegenheid. Factoren als smaak, budget, vaardigheid en ambitie spelen een grote rol bij de uiteindelijke keuze voor een instrument. Bij Bax-shop. nl proberen we ervoor te zorgen dat u voor elk budget kunt kiezen uit een een ruim assortiment, waarbij zaken als kwaliteit van de materialen en de bespeelbaarheid dik in orde zijn. Een mooie ontwikkeling die we zien is dat er steeds meer basgitaren op de markt komen die gemaakt zijn uit mooie houtsoorten en met hardware en elektronica van hoge kwaliteit. Dat deze instrumenten niet altijd een vermogen hoeven te kosten bewijst Peavey met de Grind-serie, zoals de Grind Bass 5 NTB met doorlopende hals. In een hogere prijs- klasse vinden we bij Ibanez de 6-snarige Terra Firma of een SR1800-NTF Premium, beiden boutique-stijl basgitaren voor de prijs van een middenklasser.

Ibanez SrF700-BBF

ESP LtDB-205SM-FL

Sandberg Electra tt4

Fender Am Std Precision

Guild M-85 Bass semi-akoestisch

Fender Vintage 64 Jazz Bass

Ibanez Sr1805-NtF Premium

Dimavery AB-450

9000-0008-9781

9000-0005-4319

9000-0008-0849

9000-0005-2678

9000-0009-2530

9000-0010-0245

9000-0009-0422

9000-0005-5248

Gallien Krueger 700rB-II (top)

€ 749,-

€ 442,-

€ 675,-

€ 1397,-

€ 985,-

€ 2215,-

€ 1199,-

€ 182,-

9000-0009-9272 € 595,-

G&L tribute L-2000

Squier by Fender Vintage Modified Jazz Bass 70s

Fender Am. Deluxe Dimension Bass V HH

Ibanez Crossover

EMP-GLL2000BB

9000-0005-8958

9000-0007-0180

9000-0009-0256

€ 589,-

€ 303,-

€ 1838,-

€ 599,-

Klotz LAGPP0600 Neutrik kabel

Levys Leathers M4-BLK

Planet Waves DP002B Pro Winder voor basgitaar

Ashdown James LoMenzo Hyper Drive

KL-LAGPP0600 € 42,-

9000-0004-9750 € 18,95

9000-0004-2346 € 8,-

9000-0009-6859 € 94,-

Ibanez terra Firma 9000-0009-0179

€ 899,-

takamine GB72CE-NAt 9000-0008-2334

€ 557,22

BASGItAAr

Squier by Fender Vintage Modified Precision Bass

Fender Modern Player Coronado

Peavey Grind Bass 5 NtB

9000-0005-8942

9000-0006-9980

9000-0009-8253

taurus SL-1010 (2x10 combo)

€ 303,-

€ 790,-

€ 459,-

9000-0008-9366

186 specialisten die dag en nacht voor u klaar staan

€ 1259,-

Fender rumble 200 (15 inch combo)

Ampeg SVt-112AV

Gallien-Krueger NEO 410/8 800W

9000-0009-1368 € 459,-

9000-0009-7143 € 575,-

9000-0010-7120

Bax-shop ‘Op Afspraak’® – bepaal zelf datum en tijd van levering

€ 689,BASGItAAr

23


Meer info: www.voerman.nl


TOETSEN Casio CtK-4200 keyboard

Casio CtK-240 keyboard

Yamaha tyros 5

Yamaha tyros 5 XL

Yamaha tyros 5 XXL

EMP-CTK4200 € 626,-

EMP-CTK240 € 79,-

9000-0007-5252

9000-0007-9370

9000-0007-9371

€ 3899,-

€ 4197,-

€ 4412,-

• 600 klanken, 180 styles, 152 songs • Step-Up leersysteem voor stapsgewijs oefenen • 6-track songrecorder en USB/MIDI-aansluiting

• 100 klanken, 100 styles, 50 oefensongs • zeer compact en compleet, 49 toetsen • werkt op batterijen of adapter (niet inbegrepen)

Yamaha PSr-E433 keyboard 9000-0010-0170

Yamaha EZ-220 keyboard

€ 315,-

YA-EZ-220 € 198,-

• 755 klanken, 200 styles, 100 songs • YES leersysteem, Portable Grand-pianofunctie • realtime controls voor klankbeïnvloeding

• 392 klanken, 100 styles, 100 songs • YES leersysteem met 61 verlichte toetsen • 32-stemmig polyfoon, MIDI-over-USB

Korg microArrANGEr workstation

Korg PA50SD keyboard

V-MICROARRANGER € 529,-

V-PA50SD € 675,-

• 660 klanken, 304 styles, 61 minitoetsen • HI Synthesis klankbron, SDHC-ingang • zeer compacte arranger

Anno 2014 zijn (virtueel) analoge synthesizers weer prominent in beeld. Zo heeft Korg de volca-serie, de MS-20 Mini en zelfs een gelimiteerde fullsize MS-20 in bouwpakketvorm! Ook Arturia, Dave Smith, Novation en Waldorf bieden smakelijke analoge synths. Roland gaat op de retro-toer met de System-1 Plug-Out Synthesizer. Virtueel analoog en gebaseerd op de legendarische System-100. Ook nieuw van Roland: de FA-06 en FA08, uitgebreide workstations die een stuk minder kosten dan de afgelopen Fantoms. Genoeg nieuws onder de toetsenzon, deze zomer!

• 1279 klanken +XG, 539 preset styles, 2500 Music Finder-titels • Audio Styles, Ensemble Voices, Organ World, VH2 Vocal Harmony • verkrijgbaar met speakers, stand+speakers en met 76 toetsen

roland BK-3-WH begeleidingskeyboard wit 9000-0004-9708 € 499,-

• 660 klanken, 304 styles, 61 toetsen • XDS Dual Sequencer, sound engine gebaseerd op Triton • 62-stemmig polyfoon, MIDI & SD/MMC

Hammond XK-3c drawbar keyboard 9000-0007-3247 € 2845,• volbloeds podium-Hammond, B3-klank zonder rugpijn • 7 vrij te editen Leslie-modellen • 12AX7+12AU7 buizenpreamps voor warme oversturing

Korg Pa900 Professional Arranger 9000-0005-8810 € 1899,• zeer complete arranger met kleuren-touchscreen • 1100+ klanken, 400+ preset styles, TC Helicon voice processor • dubbele sequencer, audiospeler en uitstekend 2x20W luidsprekersysteem

Casio Privia PX-A100rD digitale piano rood 9000-0007-6806 € 569,• jubileummodel 10 jaar Privia, rode finish • Tri-sensor hameractieklavier, AiR klankbron • zeer licht en compact, ook verkrijgbaar in blauw

Yamaha CP40 Stagepiano 9000-0007-1012 € 1499,• professioneel én betaalbaar, 297 klanken • samples van geliefde Yamaha-vleugels, Spectral Component Modeling • Graded Hammer-klavier, relatief laag gewicht

roland rD-800 stage piano 9000-0009-0028 € 2199,• topklasse stage piano, meer dan 1100 klanken • Concert Grand uit V-Piano, SuperNATURAL pianoklanken • PHA-4 klavier met Escapement en Ebony/Ivory-toetsoppervlak

roland FA-06 Music Workstation 9000-0008-9679 € 999,-

• 851 klanken, 250 styles, 128-stemmige polyfonie • audiospeler (MP3, WAV) met center cancel • ook verkrijgbaar in zwart

• meer dan 2000 klanken (uit o.a. Integra-7) • SuperNATURAL synth-engine, vocoder, • Performance Sampler, 16 verlichte triggerpads

Innox DX 11

Quiklok BX-718

9000-0006-9642 € 24,95

VO-H.QLYBBX718 € 81,-

Innox INA ONE keyboard/ piano enkele X-standaard

Ultimate Support APEX AX-48 Pro

Korg rK-100s-rD Keytar red 9000-0009-1465 € 626,Black 9000-0009-1463 € 626,White 9000-0009-1472 € 626,-

roland System-1 Plug-Out Synthesizer 9000-0009-5064 € 599,• virtueel analoog, 4-stemmig, 4 oscillatoren • Plug-Out voor hosten van instrumentplugins • uitgebreide bediening en Scatter-functie

tOEtSEN

9000-0007-6439 € 298,• volledig analoge synth in tablet-formaat • Mod Matrix met CV-ingangen, Brute Factor-filter • pattern sequencer met opnamefunctie

Clavia Nord Lead A1 synthesizer

Korg MS-20 Mini analoge synthesizer

9000-0009-0540 € 1459,-

9000-0005-2790 € 599,-

• gestroomlijnde versie van Nord Lead 4 • Morph-functie, vernieuwde oscillator • 24-stemmig polyfoon, 4-parts multitimbraal

26

Arturia MicroBrute analoge synthesizer

• compacte remake van de legendarische MS-20 • mini-jack patchbay en 25 minitoetsen • klinkt volgens velen net zo goed als het origineel!

Bax-shop ‘Vanavond Bezorgd’® – voor 14.00 uur besteld, vanavond in huis

INN-INAONE € 19,95

9000-0005-3686 € 179,-

roland DP-10 pedaal De Luxe

Yamaha FC7 expressie pedaal

ROL-DP10 € 35,-

YA-FC7 € 65,-

Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

tOEtSEN

27


DRUMS Pearl EXX725-C31 Export Jet Black 9000-0005-6695

€ 699,-

KAt Percussion Kt3 digitaal drumstel 9000-0009-1574

In ons brede assortiment drums vindt u zowel akoestische als elektronische drums, in verschillende prijsklassen. Zowel de beginnende drummer als de gevorderde speler heeft keuze uit een groot aantal drumstellen, alle van topkwaliteit. Populair is vooral de Export-serie van Pearl, die terug is als nooit tevoren. Zo is er de Pearl EXX725-C31 Export Jet Black: kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs! Een rijke, volle sound dankzij de houtsoorten populier en Aziatisch mahoniehout. Op zoek naar een elektronisch drumstel dat voldoende realistisch speelgevoel geeft? KAT Percussion is het antwoord, met het KT3 elektronisch drumstel: mooi uitgevoerd in wit en geleverd inclusief uitgebreide klankmodule. Deze presenteert u maar liefst 550 studiokwaliteit geluiden, en heeft ook nog eens effecten aan boord. Kortom: welkom op onze drumafdeling!

Ludwig Epic Funk Black Burst shellset 9000-0007-4391

€ 815,-

Sonor SSE 12 Bop red Galaxy Sparkle 9000-0008-4075

€ 413,-

roland tD-11KV V-Compact 9000-0004-1158

Alesis DM10 X elektronisch drumstel

€ 699,-

€ 1399,-

AL-DM10X

Yamaha DtX400K 9000-0004-6051

€ 985,-

roland tD-4KP V-Drums Portable

€ 411,-

9000-0004-9705

€ 699,-

Sonitus Acoustics the Kicker

22 x 18 inch bassdrum muffler 9000-0009-3178 € 22,60 Overtone Labs tune-Bot stemapparaat 9000-0005-2081

€ 98,-

Sonor Safari Black Galaxy Sparkle shellset 9000-0008-3979

28

DrUMS

€ 398,-

Sonor Martini turquois Galaxy Sparkle shellset 9000-0008-4097

€ 350,-

Gratis verzending en retouren

24 x 16 inch bassdrum muffler 9000-0009-3184 € 22,60 18 x 14 inch bassdrum muffler 9000-0009-1722 € 19,60

Kies uw eigen vervoerder

Innox DB 21

Gibraltar Hardware 6608

Ahead SPG-r Spinal G

9000-0006-9704

9000-0004-4331

9000-0005-0700

€ 29,-

€ 65,-

€ 215,-

DrUMS

29


Mapex Mars 529 rock 5-delige shellset Smokewood 9000-0009-9448

€ 723,-

Mapex Mars 528 Crossover 5-delige shellset Nightwood 9000-0010-1388

€ 717,-

Mapex Mars 504 Fusion 5-delige shellset Bloodwood 9000-0010-1795

€ 716,-

Mapex Mars 446 rock 24 4-delige shellset Bonewood 9000-0010-2645

€ 718,-

Byzance B20JBAr Big Apple 20“ ride 9000-0009-4014

Mapex Armory 628SF-BNV 6-delige shellset Studioease 9000-0009-9636

€ 859,-

Mapex Armory 628SF-BGM 6-delige shellset Studioease 9000-0009-9698

€ 859,-

Mapex Armory 628SF-BI 6-delige shellset Studioease 9000-0009-9812

€ 859,-

Byzance B19EDtC B20VPr Byzance Extra Dry 19” thin Crash Vintage Pure ride 20”

€ 365,- 9000-0009-3967 € 338,-

9000-0009-9761

€ 859,-

Mapex Armory 628SF-BtB shellset Studioease 9000-0009-9725

€ 859,-

Mapex Armory 628S-BNV 6-delige shellset Studioease 9000-0010-2720

€ 795,-

€ 363,-

Kr14Pr 14“ Kerope hi-hat 9000-0010-0098

€ 527,-

Kr22r Kerope 22” ride 9000-0010-0203

€ 535,-

Mapex Armory 628SF-rE 6-delige shellset Studioease 9000-0009-9848

€ 859,PSt7 PSt7 14“ Light Hi-hat Splash 10“

Mapex Armory 628SF-Wt shellset Studioease

9000-0009-3852

PSt5 PSt5 14“ 16“ rock Crash Hats hi-hat 2014

9000-0009-9349

9000-0009-9585 9000-0009-9273

9000-0009-9327

PST8 Reflecto 18” rock China bekken

€ 142,-

€ 47,-

€ 119,-

9000-0004-3001

€ 73,-

€ 135,-

HOS-22KCOMETHRL

€ 482,-

oefenpads

Mapex Armory 628S-BGM 6-delige shellset Studioease 9000-0010-2752

22KCOMEtHrL Constantinople 22” Medium thin Low ride

€ 795,Ahead levert revolutionaire drumstokken! Ze zijn voorzien van een aluminium kern en iedere Ahead drumstok heeft, in tegenstelling tot de reguliere houten stokken, exact hetzelfde in gewicht en balans. Bovendien gaan ze tien keer langer mee!

7A 9000-0007-6127

AKPP 5 inch Strap-on

€ 31,-

9000-0007-8144

€ 20,70,-

AHPZM 10” enkelzijdig met snare-geluid 9000-0007-8103

€ 38,-

5A 9000-0007-6138

€ 32,-

5ABC Mars HP6005 hardwarepakket Chrome 9000-0009-9425

€ 254,-

9000-0007-6234

Armory HP8005 hardwarepakket Chrome 9000-0009-9567

€ 34,-

5ABS

€ 354,-

9000-0007-6227

€ 34,AHPS 7” enkelzijdig

5B 9000-0007-6153

€ 34,-

9000-0007-8066

€ 26,-

AHPDM 10” dubbelzijdig 9000-0007-8094

€ 24,90

5B LtD 9000-0007-6242

€ 30,-

5Br rock 9000-0007-6174

Mars HP6005EB hardwarepakket Black-Plated 9000-0009-9367

€ 254,-

Armory HP8005CB hardwarepakket Chrome-Black 9000-0009-9671

€ 354,-

Armory HP8005EB hardwarepakket Black-Plated 9000-0009-9586

€ 33,AHPM 10” enkelzijdig

€ 354,-

9000-0007-8080

30

Dr UMS

Ruim 21.000 producten op voorraad

Altijd de laagste prijsgarantie

€ 24,90

AHSHP 14” Marching S-Hoop met snare-geluid 9000-0007-8115

€ 88,Dr UMS

31


PRODUCTVERGELIJKING Cajóns

Schlagwerk CBA2 MyCajon SCH-CBA2

Sela Snare Cajon Kit 9000-0004-3020

Schlagwerk CP401 SCH-CP401

De Cajón (spreek uit: kachón) wint nog steeds aan populariteit. Dit met de hand bespeelbare houten slaginstrument, waar de bespeler bovenop zit, heeft zijn oorsprong in Peru en bestaat uit een holle kast met een gat. Aan de binnenkant bevinden zich snaren, of rieten. Deze ratelen wanneer u op de cajón slaat. De Cajón is rond de 19de eeuw uit nood ontstaan. De vroegere slaven uit Latijns-Amerika werden gedwongen hun trommels te verbranden, waarna zij op - al dan niet - lege kratten begonnen

Schlagwerk CP404BLK SCH-CP404BLK

te trommelen. Later zouden er van diverse houtsoorten en in verschillende afmetingen speciale percussiekisten vervaardigd worden. Percussionist Manuel Soler introduceerde in de jaren ‘70 van de vorige eeuw de cajón als ritme-instrument, toen hij met meestergitarist Paco de Lucia speelde. In Spanje wordt de cajón voornamelijk als percussie-instrument bij Flamenco gebruikt. Hoewel de cajón veelal met de handen bespeeld wordt, kan men ook gebruik maken van stokken, brushes of een

Latin Percussion LP1433 LP 9000-0004-1863

pedaal. Inmiddels zijn er ook vele accessoires voor de cajón verkrijgbaar, om een zo breed mogelijk palet aan klanken te creëren. Ogenschijnlijk een simpel instrument, maar absoluut veelzijdig inzetbaar voor diverse stijlen muziek. Bax-shop heeft inmiddels een groot aantal cajóns in het assortiment, van klein tot groot. Ook de zelfbouwsets hebben de weg naar ons magazijn gevonden. Onze afdeling Drums en Percussie stelde voor u een productvergelijking samen.

Sela CaSela 9000-0005-2002

Schlagwerk CP4022 9000-0005-4213

Type cajon

snare-cajon

snare-cajon

mini-cajon

snare-cajon

snare-cajon

snare-cajon

string-cajon

Formaat

groot

groot

klein

groot

groot

groot

groot

Materiaal body

berken

berken

beuken

berken

berken

berken

elzen (alder)

Materiaal slagvlak

berken

beuken

beuken

tropisch hardhout

walnoot

skinwood (met huid)

Zelfbouw-set

ja

ja

nee

nee

nee

ja

nee

Kleur slagvlak

naturel

naturel

naturel

zwart

naturel

naturel

zwart

Bijzonderheden

inclusief meertalige handleiding

Sela Snare System, handleiding

unieke Cubaanse print

2inOne spiralen voor Cubaanse geluid of scherpe 'crash'

schuingeplaatst speelvlak, anti-sliplaag

afgeronde hoeken van esdoornhout

gemiddeld droog klankkarakter

Afmetingen

30 x 30 x 50 cm

30 x 30 x 47 cm

30 x 30 x 36 cm

30 x 30 x 50 cm

37,5 x 48 x 59,5 cm

30 x 30 x 47 cm

30 x 30 x 50 cm

Gewicht

4,9 kg

5,9 kg

4,6 kg

4,6 kg

7,8 kg

10 kg

5,0 kg

Prijs

€ 48,-

€ 75,-

€ 115,-

€ 155,-

€ 159,-

€ 179,-

€ 255,-

32

PrODUCtVErGELIJKING

60 dagen niet goed geld terug garantie

Minimaal drie jaar garantie op alle producten

PrODUCtVErGELIJKING

33


Comfortable, Responsive & Loud The Rocket represents a new breakthrough in diatonic harmonica design. The ergonomically designed comb has rounded sides and edges for maximum comfort. Wide open cover plates and channel design enhance projection to ensure maximum loudness. The Rocket allows players to express a powerful, dynamic sound. Available in all major 12 keys!


MUZIEK INSTRUMENTEN OVERIG Heeft u al eens de afdeling muziekinstrumenten in onze webshop bezocht? Hier vindt u niet alleen (bas) gitaren, drums en toetsinstrumenten, maar ook een groot aantal akoestische en elektrisch-akoestische mandolines, ukeleles en banjo’s. Daarnaast zijn instrumenten als viool, saxofoon, blokfluit en mondharmonica vertegenwoordigd, en hebben we de meest uiteenlopende lesboeken, tassen, schoonmaakmiddelen, snaren, stemapparaten en standaards. En mocht u denken dat we de didgeridoo, cello en digitale accordeon vergeten waren: geen nood, die hebben we ook.

Hohner blokfluit incl. Blokfluit Dat Is Leuk! en muziekstandaard 9000-0004-4702

4/4 viool 9000-0007-8195 € 99,3/4 viool 9000-0007-8182 € 89,1/2 viool 9000-0007-8180 € 89,1/4 viool 9000-0007-8179 € 85,1/8 viool 9000-0007-8178 € 85,1/10 viool 9000-0007-8169 € 85,Purcell SDtr-4315L bes trompet 9000-0005-9191

€ 159,-

Purcell SAX-AL alt saxofoon 9000-0005-9197

€ 349,-

Innox ISA 01

Purcell SCL-30S bes klarinet

9000-0005-6058 € 22,50

9000-0005-9179

9000-0007-2482

De Haske Horen, Lezen & Spelen - trompet 1 9000-0006-2697

€ 27,-

S-155/1black

9000-0007-0284

€ 18,95

€ 31,-

tipboek viool en altviool 9000-0006-0297

€ 14,90

€ 34,-

FORMAAT

4/4

3/4

1/2

1/4

1/8

LEEFTIJD

11+

9-11

6-10

4-7

2-6 jaar oud

ARM LENGTE

58,5cm

56

51

47

42

De Haske Horen, Lezen & Spelen Konig & Meyer 14300 voor - Altsaxofoon 1 educatief boek Eb Alto en BB tenor saxofoon 9000-0006-2238

Konig & Meyer 15530

Korg Dolcetto AW-3t clip-on tuner voor trompet en trombone

PB-KM1430000055

Hohner Special 20 C

€ 18,90

9000-0004-1549

1/10

38

Hohner Chromonica 48 C

€ 28,-

9000-0004-1588

1/16

1/32

35,5

-35

Korg Dolcetto AW-3V clip-on tuner voor viool en altviool 9000-0007-0286

Hohner Echo Harp 56 96 CG

€ 127,-

9000-0004-1595

€ 98,-

€ 34

Hohner rocket 9000-0009-1737

€ 47,-

€ 32,-

Mel Bay Premium Spiral Manuscript muziekpapier 12 balks

36

Scarlatti VL

€ 5,69

MUZIEKINStrUMENtEN OVErIG

€ 159,-

De Haske Horen, Lezen & Spelen - Klarinet 1 9000-0006-2214

€ 18,95

Konig & Meyer 15220 voor A en Bb klarinetten S-152/2nickel

€ 11,90

Purcell FL-OVS dwarsfluit

De Haske Horen, Lezen & Spelen - Dwarsfluit 1

Konig & Meyer 15230 dwarsfluit, bohmfluit, basblokfluit

9000-0005-9208

9000-0006-2307

K&M15230

€ 149,-

€ 18,95

€ 11,90 Betaal pas na 14 dagen

1

2

Scarlatti DBB 3/4 contrabas 9000-0010-5109

€ 664,-

3

4

Scarlatti CV 3/4 cello 9000-0010-5130

Helpdesk zeven dagen per week geopend

€ 466,-

5

6

Fender Mando-Strat 8 elektrische mandoline 9000-0009-0971

€ 330,-

1

Stagg USX-ZEB-S sopraanukelele zebrano 9000-0007-3758 € 105,-

2

Peavey Marvel Avengers Ukelele 9000-0007-6616 € 31,-

3

Peavey Marvel Spiderman Ukelele 9000-0007-6587 € 31,-

4

Fender t-Bucket tenor Ukulele 9000-0009-0940 € 229,-

5

Ohana BKB-22E basukelele 9000-0009-6092 € 309,-

6

Gretsch G9112 resonator Ukelele 9000-0005-2507 € 258,-

Fender FM-100 Mandolin Pack mandoline starterspakket 9000-0005-7061

€ 211,-

MUZIEKINStrUMENtEN OVErIG

37


DJ GEAR

COMBINATIE VOORDEEL

Profiteer van het gemak dat Hercules u biedt! Een totaalpakket met Innox hardware, waarbij u zelf bepaalt wat u nodig heeft om u w droomset compleet te maken. De DJControlWave willen we graag even toelichten, want dit is een unieke DJ controller die draadloos audio uitstuurt via Bluetooth 3.0 en een ingebouwde accu bezit die tot 8 uur mee gaat op een volle lading. Dit biedt creatieve mogelijkheden voor mixen op de dansvloer, maar wat denkt u bijvoorbeeld van thuis relaxen en op de bank een DJ-set mixen, of een soundcheck midden in de zaal?

Pioneer DJM-900Srt 9000-0005-8800

€ 1989,-

Pioneer rMX-500 9000-0009-1045

€ 367,-

2x

Pioneer CDJ 900 Nexus 9000-0004-1081

€ 2568,-

NORMAAL ALS COMBINATIE

€ 4557,€ 4416,-

UW VOORDEEL

€ 141,-

Pioneer DJ set DJM-900Srt & 2x CDJ 900 Nexus speler 9000-0007-8697

Hercules DJControlWave Bluetooth DJ-controller voor iPad

9000-0009-1057

€ 98,-

HDP DJ Light-Show Adv 9000-0007-6882

COrE Club DJ mixer 9000-0010-0535

€ 185,-

Sixty Four DJ mixer 9000-0009-5863

€ 299,-

9000-0008-8274

Pioneer DJ-stand voor rMX-500, rMX-1000 of laptop

€ 2111,-

IVA MON-02 statief

Xone:23 DJ mixer 9000-0009-0831

€ 99,-

€ 298,-

9000-0006-9596

€ 49,-

XPS 2.0 60 monitorset 9000-0004-4349

€ 73,-

IVA051 laptop & tablet stand 9000-0006-9723

€ 39,-

De sectie DJ-gear staat weer boordevol nieuw DJgereedschap, om uw vingers bij af te likken! Met de NAMM Show en de Musikmesse achter de rug zien we behoorlijk wat nieuwe producten in ons assortiment voorbij komen. Blijf op de hoogte van de laatste DJ trends, want sample pads vullen de meeste DJ controllers, mixen met een iPad is hot en de vertrouwde draaitafel komt terug!

Beatmix 2 DJ controller 9000-0009-9841

DX2000USB DJ mixer B-DX2000USB

€ 248,-

MIX 5.2 zone mixer W-11123

€ 179,-

€ 199,-

Beatmix 4 DJ controller 9000-0009-9833

€ 299,-

terminal Mix 8 controller 9000-0009-1318

€ 579,-

irig Mix DJ-mixer iOS MED-IRIG-MIX

€ 58,-

Serato DJ Upgrade Box - volledige versie 9000-0005-9037

€ 99,-

rP-2000M direct drive 9000-0007-3833

38

DJ GEAr

€ 199,-

CDJ 700 media speler MAV-CDJ700

€ 359,-

CDN 77 USB media speler IN-CDN77USB

€ 339,-

186 specialisten die dag en nacht voor u klaar staan

G4V DJ/MIDI controller 9000-0005-2824

€ 379,-

Bax-shop ‘Op Afspraak’® – bepaal zelf datum en tijd van levering

DJ Control Instinct 9000-0007-8490

€ 134,-

Mixtrack Edge 9000-0005-5153

€ 148,-

DJ GEAr

39


COMBINATIE VOORDEEL Native Instruments traktor Kontrol X1 MK2 9000-0005-7924

Native Instruments traktor Kontrol X1 MK2 + 2x Kontrol F1

Native Instruments traktor Kontrol F1

€ 189,-

AM-KONTROLF1

€ 183,-

9000-0006-6317

€ 544,-

Native Instruments Stand F1, Z1 en X1

UDG Ultimate NI Kontrol F1/X1/Z1 flightbag

9000-0005-4036 € 49,-

9000-0005-4141 € 14,50

Prodector Kontrol F1 stofkap

Decksaver Kontrol X1 stofkap

9000-0005-1611 € 31,-

U-D10102 € 24,50

Voor de vetste beats roep je hulp in van de Elektron Analog Rytm. Deze hoogwaardige drumcomputer zit boordevol kwalitatieve drumklanken, bevat een eigen analoge klankopwekking en is een ideaal instrument voor live-gebruik. Daarnaast kunnen ook DJ’s die regelmatig de studio induiken er van profiteren, want elk drumspoor kan apart worden uitgestuurd voor gedetailleerd tweaken en afmixen!

Haal de feesttoeters, luchthoorns en klassieke ”put your hands up”-fragmenten maar tevoorschijn! Met de MPX8 van Akai heeft u een ware jingle-machine in handen die zonder computer werkt. Oorspronkelijk bedoeld voor percussie, maar natuurlijk ook ideaal voor korte geluidsfragmenten. Dankzij zijn compacte formaat kan hij worden geïntegreerd in iedere DJ setup en door middel van de stereo line output kan hij moeiteloos op een DJ-mixer aangesloten worden.

Elektron Analog rytm drumcomputer 9000-0009-0897 € 1499,-

AKAI MPX8 compacte sampler machine 9000-0005-2884 € 98,-

Pioneer DDJ-SP1 DJ MIDI controller 9000-0007-0058

€ 373,-

Korg Kaossilator Pro+ synthesizer 9000-0005-3015

Wat doet zo’n gekke set ringen bij de DJ-gear? Dat leggen we graag uit. De IK Multimedia iRing MotionControllers werken op basis van uw iOS camera (iPhone, iPad) en die registreert de beweging van de ringen. De drievoudige registratie van de camera (X, Y, Z) maal twee

€ 339,-

Pluggerz All-Fit Music gehoorbescherming

Alpine MusicSafe Pro gehoorbescherming wit

Ahead ACME gehoorbeschermers

Ahead Earplug Lanyard voor ACME

Konig & Meyer 85681 USB-Ledlampje

9000-0005-4521 € 16,-

V-MSPROW € 19,30

9000-0004-3042 € 29,-

9000-0006-2959 € 9,95

9000-0005-1281 € 6,80

Glorious Vinyl Set Holder Smart

UDG Ultimate DIGI Wallet groot

UDG Ultimate DIGI Wallet klein

transcend opbergbox 8 SD-kaarten

U-G0060 € 9,-

9000-0004-4156 € 48,30

9000-0004-4151 € 29

9000-0009-2115

ringen zorgt voor 6 parameters waar u perfecte controle over heeft. Op basis hiervan is het mogelijk om via MIDI over LAN effectparameters van uw DJsoftware (of DAW) te bedienen! Het ene moment heeft u uw handen op de knoppen en faders, het andere moment staat

IN-FREEFLOAT € 24,-

Skytec Accessoire Kit DJ MK II

Stanton CDK 1 schoonmaak kit CD/DVD

Case Logic CDW64 nylon 72 CD’s

Urbanears Slussen signaalsplitter

Native Instruments traktor DJ Cable

9000-0005-8698 € 27,-

MW-CDK1 € 16,67

CL-CDW64 € 11,95

9000-0005-6657 € 14,70

9000-0006-3719 € 9,90

Korg Kaoss Pad Quad DJ effect controller V-KPQUAD

€ 0,95

Freefloat oranje (2 stuks)

€ 175,-

u de effectparameters van een flanger, stutter effect, reverb of noise te bedienen.

Devine ADA121 3.5 mm stereo – 6.35 mm jack stereo adapter plug

HQ Vliegtuigadapter

Konig & Meyer 16090 hoofdtelefoonhouder

9000-0008-3725 € 2,95

9000-0004-9820 € 1,95

9000-0009-3186 € 12,70

Devine DM 10 dynamische microfoon

SKB 1SKB-AV8 combi flightcase plateau

Brennenstuhl stekkerdoos 6x schuko

€ 53,-

9000-0004-2771 € 14,30

iring (zilver) set van 2 9000-0008-8155 iring (wit) set van 2 9000-0009-7462 iring (groen) set van 2 9000-0009-7371

€ 19,99

9000-0006-9727

40

DJ GEAr

Bax-shop ‘Vanavond Bezorgd’® – voor 14.00 uur besteld, vanavond in huis

Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis|

€ 15,-

9000-0007-4528

DJ GEAr

41


Odyssey FZ1002 DJ combi flightcase

Odyssey FZ1116WDLX rack-tafel combo

Odyssey FZ1008 DJ combi flightcase

9000-0005-7049 € 99,-

9000-0005-7135 € 309,-

9000-0005-7060 € 159,-

Odyssey FZ12CDJW flightcase voor DJ set

Odyssey FZ10CDJW flightcase voor DJ set

Odyssey FZ19CDJW flightcase voor DJ set

9000-0005-7044 € 229,-

9000-0005-7121 € 219,-

9000-0005-7251 € 249,-

Prodjuser case voor CDJ-2000(nxs) & 900

Prodjuser DJM-900 flightcase

DAP 19 inch mixer flightcase 8 HE

IN-CDJ2000 € 129,-

IN-DM900 € 139,-

HI-D7573 € 99,-

FREEDOM TO PLAY Wireless all-in-one DJ system:

In het assortiment van Bax-shop DJ-koffer met uitschuifbaar plateau

/

9000-0005-7113 € 189,-

/ / /

/

/

/

Join the wireless revolution with the XDJ-AERO, the industry’s first Wi-Fi enabled DJ system. Load music wirelessly from smartphones, tablets and PCs for totally hassle-free set up and truly spontaneous sets. Get your crowd involved too. They can stream their favourite tracks from their mobile devices to the XDJ-AERO once they’ve downloaded the new Pioneer rekordbox app – giving you the power to select tracks from up to four wireless sources at once.

/ Manage your music on the go using the rekordbox app, then wirelessly sync your creations to the XDJ-AERO before getting in the mix. The XDJ-AERO: freedom to play on a whole new level.

See the XDJ-AERO in action on or

videos on Join the community

PioneerDJ

onder andere OdYsseY flightcases voor:

PIONEER.BE PIONEER.NL

Gratis verzending en retouren

Hercules, Novation en Vestax

traktor Kontrol S4

9000-0007-3800 € 119,-

9000-0007-3906 € 129,-

DDJ-ErGO en DDJ-ErGO ltd

Allen & Heath Xone:DX

9000-0007-3120 € 139,-

9000-0007-3943 € 57,-

Pioneer XDJ-r1

Numark MixDeck Express

9000-0007-5778 € 199,-

9000-0007-3397 € 139,-

Numark N4

DN-MC6000 en DN-MC3000

9000-0007-3751 € 169,-

9000-0007-3108 € 129,-

traktor Kontrol S2

Pioneer DDJ-Sr zwart

9000-0007-3885 € 119,-

9000-0009-5620 € 169,-

DJ GEAr

43


DIGI Control-Bag XL

DIGI Control-Backpack XL

DIGI Control-Bag XL Plus

DIGI Control-Bag XXL

DIGI Control-trolley XL

9000-0004-6869 € 90,-

9000-0008-1360 € 128,-

9000-0009-8422 € 145,-

9000-0004-6867 € 155,-

9000-0004-6605 € 189,-

De UDG Ultimate Digital Trolley To Go tassen zijn ideaal voor de DJ die regelmatig reist. De oerstevige tassen kunnen tegen een stootje en beschermen uw gear optimaal! Deze bags zijn onder andere geschikt voor de volgende producten:

• Vestax VCI-100 MK2 • Akai APC 20 • Akai MPD32 • Akai MPD26 • Numark Omni Control • Reloop Jockey 2

revolution

• Hercules DJ Console 4MX • Pioneer DDJ-SP1 • Pioneer DDJ-WeGO • Pioneer CDJ-350 • Rane TTM-56S • Native Instruments Kontrol Z2

Zwart/oranje

Zwart/grijs gestreept

Grijs/oranje

U-U9880BL/R € 119,-

9000-0004-4191 € 159,-

9000-0004-4183 € 159,-

AirA from rolAnd www.rolAndCE.Com/AirA Pioneer Pioneer CDJ-200/350/400 & CDJ-900/1000/2000 & Ultimate CD-speler/mixer DJM-350/400 flightbag DJM-800/700 flightbag tas small zwart

R

U-U9018 € 119,-

Kies uw eigen vervoerder

U-U9017 € 134,-

U-U9120BL € 114,-

DJ GEAr

45


De diverse tassen, trolleys en flightbags uit deze selectie zijn niet alleen geschikt voor de veelvuldig reizende DJ, maar eveneens voor het dagelijks leven. Ze kunnen tegen een stootje, zijn gemaakt om lang mee te gaan en bovendien bieden ze ruimte aan

46

al uw multimediaproducten en talloze accessoires. Stroomkabels, audiokabels, hoofdtelefoons, adapters, pennen, notitieblokken, boeken en nog veel meer past moeiteloos in een van deze tassen! Slepen met grote koffers is er dus niet bij!

UDG Ultimate Backpack zwart/oranje

Magma DIGI Backpack

UDG Ultimate Producer Bag large zwart/ oranje

Magma riot DJ Backpack XL

U-U9102BL/OR € 119,-

9000-0004-6692 € 119,-

U-U9022BL/OR € 169,-

9000-0005-5523 € 179,-

rP-DH1250-S DJ hoofdtelefoon

rP-DH1200 DJ hoofdtelefoon

tMA-1 X hoofdtelefoon

PrO 800 DJ-hoofdtelefoon

9000-0009-2426 € 219,-

T-RPDH1200 € 109,-

9000-0007-9051 € 119,-

9000-0005-6037 € 19,95

EFX 365 DJ Pack

tCBP-117 rugzak

tEED-117 DG rugzak

BPCA-115K laptop rugtas

DJE-1500-K in-ear doppen zwart

DJE-1500-W in-ear doppen wit

DJE-2000-K in-ear doppen zwart

DJE-2000-W in-ear doppen wit

9000-0004-4513 € 189,-

9000-0008-4530 € 95,-

9000-0008-4110 € 119,-

9000-0008-4202 € 49,-

9000-0009-8015 € 155,-

9000-0009-8054 € 155,-

9000-0009-8090 € 299,-

9000-0009-8129 € 199,-

riot DJ-trolley zwart-rood

Ultimate SlingBag Deluxe set zwart

Ultimate SlingBag Deluxe set grijs/oranje

Ultimate CourierBag Deluxe zwart/oranje

9000-0007-5686 € 166,-

U-9679BL € 249,-

9000-0004-4177 € 219,-

U-U9490BL/OR € 80,-

Ultimate CourierBag schoudertas staalgrijs/oranje

Ultimate CourierBag schoudertas zwart

LHA-114 laptop sleeve voor MacBook 13-15 inch

Creator Wheeled Laptop Backpack 21-inch trolley

U-U9419 € 39,-

U-9450 € 38,-

9000-0008-4007 € 37,-

9000-0004-4096 € 269,-

DJ GEAr

Ruim 21.000 producten op voorraad

Altijd de laagste prijsgarantie

HD6 Mix hoofdtelefoon

HD7 DJ hoofdtelefoon

HD8 DJ hoofdtelefoon

9000-0008-8296 € 208,-

9000-0008-8275 € 268,-

9000-0008-8265 € 284,-

Mixr DJ-hoofdtelefoon wit

Mixr DJ-hoofdtelefoon zwart

Mixr DJ-hoofdtelefoon rood

EL-MIXRWH € 189,-

EL-MIXRBL € 205,-

9000-0008-3720 € 212,-

DJ GEAr

47


LEES ALLES OVER TECH, TIPS & TRICKS, HARDWARE, SOFTWARE, DJ’S & DANCE

ES D THE SCEN 5 - BEHIN #5

DANCE STERDAM TIJDENS AM

17%

13 EVENT 20

KS VAN DE 10 TRAC H MC STRETC

GEHEIMEN LIVE-SETS AMEN CAMIEL DA

djmag.nl

KORTING DJ JEAN S & HOUSE

SEKS, DRUG

CE MUSIC ATHING DAN LIVING & BRE EN VLAANDER ERLAND / VOOR NED

IE DJ EVOLUT PART 2

OP EEN JAARABONNEMENT

BOER MENNO DE DE CLUB? RADIO DJ IN

top 100 djs 2013 LIJST! TE

ic dance mus breathing living and

DE COMPLE

1 dj

bewaar editie!

ENE

DANCE SC BELGISCHE ! IS BOOMING

IO MET IN DE STUD KAH LDIN REBE TECHNO HE 2013, € 5,99 1, editie 5 Jaargang

HARDCORE HER TALENT DIT

2013, € 5,99 1, editie 5 Jaargang

r -13 oe25-10

sja heijb

15:39

djmag.nl

Legal tips & tricks

.indd

DJ05_cover

ultra music festival miami 2014

in De t stuDio me soLomun james & sunnery rciano ryan ma t goed vieren he net Dj & inter zaak? een nood

HEADHUNTERZ

r joop junio Live meer dan ning techno ko ben sims keer te rs z’n ee

ic dance mus breathing living and

e harDstyl beats pen

ie ‘product is waar ik vandaan kom, dat iet moet je n ’ vergeten

by rob pa

Pionier in de hardstyle-scene

2014, € 5,99 2, editie 8 Jaargang 2014, € 5,99 2, editie 8 Jaargang

ALLES OVER

AP

nasia, ja

vik, tech r reykja

ar, sona

10ja ty Dutch #8 - Dir 1

ce music athing dan Living & bre n vLaandere erLand & voor ned

LEES

85

CKS TRARev iewed

G VAN

OPSTANDIN

DE WEDER DIMITRI

92

cks trarev iewed 07-03-14

16:04

indd 1

DJ08_cover.

DJ’EN

De 28-jarige diskjockey Headhunterz is de eerste hardstyle-dj die op eigen kracht de Ziggo Dome in Amsterdam heeft uitverkocht. Dat komt doordat deze Willem Rebergen uit Veenendaal anders durft te zijn. Headhunterz is immers een van de eersten die hardstyle, een overwegend beukende muziekstroming, voorzag van een melodieuze en zachte rand. Dat leverde hem veel kritiek op binnen de gemeenschap, vooral van zijn eigen fans. Maar dat kan Willem niets meer schelen. “Bij mijn volgende stijlbreuk zal er online pas echt een bom ontploffen. Ik heb mijn kogelvrije vest alvast aangetrokken.”

Door: Patrick Lamberts Foto’s gear: Bert Treep Foto optreden: Joey Timmer

BESTEL JE ABONNEMENT NU OP BAX-SHOP.NL/DJMAG DJMAG NL BIEDT 17% KORTING OP EEN JAARABONNEMENT. JE BETAALT € 49,- IN PLAATS VAN € 59,-.

60 dagen niet goed geld terug garantie

INtErVIEW

49


Vaak stopt een student met zijn studie wegens motivatiegebrek. Zo niet Willem Rebergen, beter bekend als dj Headhunterz. Bij hem lag een contract bij het label Scantraxx ten grondslag aan zijn vertrek bij de Rockacademie in Tilburg. “Toen ik op mijn achttiende dat contract kreeg, had ik reden genoeg om te geloven dat mijn carrière zou slagen. Daar ben ik vervolgens honderd procent voor gegaan. Op de Rockacademie konden ze toch al niet veel met mijn muziek en ik heb er zelf alleen wat muziektheorie en muziekgeschiedenis opgestoken. Het produceren van hardstylemuziek heb ik echt mezelf aangeleerd.” Het zaadje voor een muzikale carrière wordt geplant in een professioneel kinderkoor, waar Willem van zijn negende tot twaalfde actief in zingt. “Het was een soort Kinderen Voor Kinderen.We namen zelfs cd’s op in studio’s en hadden televisieoptredens. Destijds raakte ik al geïnteresseerd in de andere kant van de opnameruimte. Zo’n grote mengtafel fascineerde me. Maar toen ik in de puberteit kwam, verloor ik dat even uit het oog. Ik kreeg andere interesses, weet je. Het was gewoon schooltijd en ik ging skateboarden. Toen ik een jaar of zeventien was, kwam ik weer in een andere fase van mijn leven waar muziek opnieuw belangrijk werd. Ik had het niet zo naar m’n zin op school, begon een beetje met uitgaan en toog daarom naar discotheek Scoob in Elst, waar dancemuziek en hardstyle werd gedraaid. Daardoor kreeg ik de ingeving om zelf muziek te gaan maken. Ik wilde dat laten horen aan de mensen die daar kwamen en er indruk mee maken op mijn vrienden. Daarom heb ik Fruity Loops gedownload op mijn pc’tje en ben ik begonnen met het maken van remixen: thema’s van Spongebob en dat soort ongein. Langzaam merkte ik dat ik het heel leuk vond om mooie melodieën te maken. Mijn vrienden waren er best van onder de indruk en op een gegeven moment mocht ik draaien in Scoob. Ik heb zelfs nog een keer meegedaan aan een dj-contest, die ik overigens heb verloren van iemand die stratenmaker is geworden of zo. Wel grappig!”

“Je kunt al het talent van de wereld hebben, maar dat komt pas tot ontplooiing als je genoeg uren maakt.” 50

INtErVIEW

MEDITEREN Als Willem zich ergens in vastbijt, dan doet hij dat met overtuiging. In zijn keuken staan allerlei zakken met voedingsmiddelen en -supplementen die zijn gezondheid op peil moeten houden. Ook zijn dagschema is bijna volgens militaire precisie uitgestippeld. Alles draait erom zijn muzikale carrière zo voorspoedig mogelijk te laten gaan. Voor drank en drugs is er geen ruimte. “De belangrijkste dingen voor mij zijn: muziek maken, sporten en mediteren. Ik begin ’s ochtends met mediteren. Vervolgens ga ik naar de supermarkt om mijn avondeten te halen en houd ik de rest van de ochtend vrij om Headhunterzzaken te bespreken. Ik zit meestal vanaf 13.00 uur in mijn studio en werk soms wel tot middernacht door. Daarom maak ik mijn avondeten ’s ochtends al klaar, want wanneer ik eenmaal in de studio ben, wil ik er niet weg. Zelfs niet om even een magnetronmaaltijd in de supermarkt te halen. Alleen voor fitness, dat ik sinds een jaar heel fanatiek doe, ga ik weleens de deur uit, maar gelukkig zit de sportschool naast mijn studio.” De orde en structuur in Willems dagelijkse patroon is ook terug te vinden in Willems muzikantschap. Al op jonge leeftijd was hij - zonder het zelf in de gaten te hebben - al net zo gedreven. “Ik sloot me op in mijn slaapkamer en zat uren achter elkaar te oefenen: vanaf het moment dat ik van school kwam totdat ik naar bed ging, was ik ermee bezig, maar zonder er al te veel over na te denken. Ik probeerde wel de muziek zoveel mogelijk in mijn sociale leven te integreren en mijn vrienden erbij te betrekken. Dan zat ik bijvoorbeeld op mijn kamer muziek te maken terwijl de rest jointjes rookte.”

open mond te kijken wanneer hij op een feestje draaide. Dat telefoongesprek met hem gaf me nog veel meer zelfvertrouwen. Vanaf dat moment kwam ik ook minder op de Rockacademie. Dat is toch een vrij alternatieve plek met een ‘manjanasfeer’, alles lekker losjes, weet je wel. Daar maakte ik overigens gretig gebruik van, door thuis met mijn eigen ding bezig te zijn. Ik dacht altijd dat ik geen discipline had. Op school kwam ik ook niet zo gefocust over. Dacht ik. Onbewust was ik me wel degelijk heel hard voor iets aan het inzetten: mijn eigen muziek. Ik had destijds echter niet het idee dat het in de toekomst tot iets zou leiden. Ik deed gewoon wat ik leuk vond.”

HARDSTYLE De muziek die vanaf dan Willems onverdeelde aandacht krijgt, heet hardstyle. Een vorm van Electronic Dance Music die ‘hard aan de buitenkant is en soft aan de binnenkant’. Die omschrijving kreeg Willem ooit via Twitter aangereikt, en hij vindt het nog steeds de mooiste. “Hardstyle is stevig en snel, maar ook gevoelig en subtiel in emoties. Het kan je dus wel raken, ook al beukt het er soms flink op los. Er is ook een tak in hardstyle die alleen maar hard en lomp is, maar mijn muziek is dat nooit geweest. Ik combineer het harde met het zachte en daar onderscheid ik me mee. Voordat ik in de scene kwam, was hardstyle voornamelijk heel erg hard en stoer. Ik heb er een extra smaakje aan gegeven, want ik wilde mensen een euforisch gevoel geven.”

Wie op YouTube zoekt naar videoclips van de door Willem gecreëerde hybride tussen hard en zacht, ziet dat de reacties van diehard hardstyle liefhebbers niet altijd even mals zijn. “Diehard hardstylers vinden mij écht niet Willems doortastendheid werpt echter leuk! Maar dat zie je wel vaker bij menniet meteen zijn vruchten af, maar ineens sen die ‘te groot’ worden voor het groepje kwam er steun vanuit onverwachte hoek. mensen dat zich diehard fan noemt. Die The Prophet, alias van de Amsterdamse gaan zich op een gegeven moment tedj Dov Elkabas, reageerde plotseling op gen je afzetten. Het is voor sommigen een van de vele demo’s die Willem al tij- niet stoer meer om mij goed te vinden. den lang rondstuurde om ergens onder En mensen praten elkaar al snel na. Dus ja, het is gewoon wat het is. Ik heb het de aandacht te komen. “Ik had al zo veel afwijzingen gekregen. daar vroeger heel moeilijk mee gehad. Ik Van die automatische mailtjes, weet je heb een best grote fanbase op internet, wel. Mijn muziek zou niet geschikt zijn. maar kreeg op een gegeven moment Ineens kreeg ik dan toch een mailtje met het gevoel dat die zich ineens tegen het verzoek om contact op te nemen. Ik me keerde. Dat was wel even slikken. stond perplex. Ik adoreerde The Prop- Ik kreeg geen leuke feedback meer. Het het op dat moment en stond altijd met heeft me wat tijd gekost om daarmee

Minimaal drie jaar garantie op alle producten

om te kunnen gaan, maar de keerzijde was dat ik mezelf in die periode veel beter heb leren kennen. Toen de negatieve feedback zijn hoogtepunt bereikte, had ik er ineens vrede mee en voelde ik me bevrijd. Ik dacht: als het helemaal niets uitmaakt wat ik doe en er toch altijd negatieve reacties komen, dan kan ik dus eigenlijk juist doen wat ik wil. Het belangrijkste voor mezelf is dat ik authentieke muziek maak.”

geliefde afsluiter voor feestjes. Vind ‘ie ‘best wel leuk’ en hij draait er zijn hand er inmiddels niet meer voor om. Waar ligt voor hem nog de uitdaging? “In Amerika sta ik ineens voor een heel ander publiek en ben ik de vreemde eend in de bijt. Daar ligt dus nog zeker een uitdaging. Ook blijf ik op het gebied van muziektechniek bijleren. De illusie dat je ineens een heel nieuwe plaat kunt maken door een nieuw apparaat te kopen heb ik niet meer, maar soms hoor ik KILOMETERS MAKEN iets in een nummer waarvan ik denk: hoe Een nieuwe track van Headhunterz hebben ze dat gedaan? Deadmau5 laat wordt meestal opgebouwd vanuit een bijvoorbeeld in het nummer Fn Pig van melodie die de sfeer van het hele num- zijn album › album title goes here ‹ een mer bepaalt. Gewapend met niet meer synthesizer horen die hij steeds sneller dan een laptop met PreSonus Studio laat rollen. Daar heb ik inspiratie uit geOne zet Willem een paar muzieknoten haald voor Breakout, mijn nieuwste track neer die de basis vormen. met Audiofreq. Ook in sound design zijn “Die nootjes moeten een melodie vor- er altijd nieuwe dingen te ontdekken. Ik men die me aanspoort om door te gaan. vind Knife Party daar bijvoorbeeld heel Ik moet een heel nummer om die ene goed in.” melodie kunnen fantaseren. Vervolgens bouw ik mijn ideeën uit. Een beat komt STIJLBREUK pas later, want die is moeilijker uit je blo- Collega-dj Afrojack brengt op 19 mei zijn te hoofd te bedenken. Dat is vaak een debuutalbum Forget The World uit. En kwestie van ‘trial and error’, omdat een hoewel dat in de dance-scene helemaal beat bovenal een ritmisch ding is. Soms geen gewoonte hoeft te zijn, omdat sinword ik wakker met een melodie in mijn gles in principe voldoen, ziet ook Willem hoofd. Maar ik krijg ook weleens inspi- zichzelf in de toekomst nog wel eens met ratie van een videogame of film. Ik heb een volledig album komen. een hele tijd Skyrim gespeeld, een ‘role “Ik vind het zelf heel leuk om albums te playing game’ voor de Playstation (The luisteren, omdat je het als een verhaal of Elder Scrolls V: Skyrim - PL). Op een ge- reis kunt ervaren. Het geeft je als artiest geven moment was mijn neefje het spel ook meer ruimte om creatief te zijn en aan het spelen en zat ik op de muziek niet alleen die hit te pakken. Maar een te letten. Ik kreeg daarbij hetzelfde ge- album staat bij mij op de langetermijnvoel als tien jaar geleden in discotheek planning. Ik weet ook niet of het een volScoob. Ik dacht: laat ik hier ter plekke ledig album of een extended play wordt. iets vets maken op mijn laptop met de Ik werk nu eerst aan track met TNT. Die muziek van die game als uitgangspunt. wordt heel vet. Ook heb ik onlangs een Daaruit is het nummer Dragonborn ont- remix afgerond van Nostradamus. Verstaan, een van mijn grootste hits van de der ben ik bezig met nieuwe solotracks afgelopen jaren.” en ook die worden weer heel anders dan Willem vertelt erover alsof het hem alle- mensen van me gewend zijn. Ik weet nu maal komt aanwaaien, maar laat nou net al dat er online een bom gaat ontploffen, het tegengestelde waar zijn. zo’n grote stijlbreuk is het wel. Ik heb mijn „Alleen degene die blijven ploeteren, zul- kogelvrije vest alvast aangetrokken.” len er komen. Je kunt al het talent van www.headhunterz.com de wereld hebben, maar dat komt pas tot ontplooiing als je genoeg uren maakt. Kilometers maken is de sleutel tot succes.” Het succes dat Willem met Headhunterz heeft geoogst, kan hem zomaar binnen een week van Zweden, via Mexico naar Dallas brengen om shows te geven. Komend jaar wordt ook weer heel druk. De hardstyle-dj is vooral in Amerika een

Betaal pas na 14 dagen

“Wanneer ik eenmaal in de studio ben, wil ik niet weg. Zelfs niet om even een magnetronmaaltijd in de supermarkt te halen.”

Samson PowerBrite PB10 TS-KRPWRBRITE / 99 € Access Virus TI2 ACC-TI2DESKTOP / 1759 € Motu Midi Express 128 TM-MIDIEXPRESS128 / 193 € Motu 2408mk3 TM-2408MK3PCI / 599 €

MacBook Pro 9000-0004-5038 | € 1183,Access Virus C Avocet Discrete Class A Studio Controller Remote II Crane Song HEDD-192 Crane Song Trakker 2 x Empirical Labs EL8-X Distressor Roland A-500S

Samson PowerBrite Pro 10 Tascam CD-01U Crane Song Flamingo Motu HD192 TM-HD192 | € 1660 Lexicon PCM96 AXL-PCM96 | € 3090 GrimmAudio CC1 Avocet Discrete Class A Studio Controller Monitoren: 2 x Genelec 8260A DSP, 2 x Genelec 8040A

INtErVIEW

51


GELUID

8A 9000-0010-0234 € 219,-

10A 9000-0010-0236 € 265,-

DRX actieve luidspreker

12A 9000-0010-0240 € 295,-

15A 9000-0010-0258 € 329,-

110A EL-TS110A € 259,-

112A V2 EL-TS112A € 298,-

115A V2

tRUESONIC actieve luidspreker

EL-TS115A € 318,-

112W met Bluetooth AL-TS112W € 325,115W Bluetooth AL-TS115W € 384,-

710BL 9000-0005-5632 € 549,-

712BL 9000-0005-5634 € 499,-

715BL 9000-0005-5639 € 536,-

910BL OPERA BL actieve luidspreker

9000-0005-5645 € 749,-

912BL 9000-0005-5649 € 616,-

Heeft u het al gehoord? Onze nieuwe speakerwand. Want nu we steeds meer gerenommeerde merken in de pro audio wereld vertegenwoordigen in onze winkel, was er gebrek aan ruimte om alles overzichtelijk op te stellen. Dit hebben we opgelost met een gloednieuwe speakerwand, waarbij verschillende actieve en passieve luidsprekersystemen in allerlei denkbare configuraties beluisterd kunnen worden! En met de officiële toevoeging van onder andere Electro Voice aan ons assortiment, zullen veel pro audio liefhebbers tevreden gesteld zijn. Indien u toch eens langskomt om deze te beluisteren, neem dan ook zeker enkele andere systemen in uw vergelijking mee. RCF, dB Technologies, Alto Pro, Devine, JBL, QSC, Yamaha, Behringer, HK Audio, Mackie de keuze is aan u!

915BL 9000-0005-5652 € 900,-

Line 6 L2t 9000-0005-3017 € 866,-

Line 6 L2M 9000-0005-3009 € 745,-

StageSOurCe actieve luidspreker

Line 6 L3t LI-L3T € 990,-

met ingebouwde mixer

actieve subwoofer

actieve subwoofer met driekanaals versterker

actieve subwoofer actieve subwoofer

SUB 12D

B115A

DXS 12

PRX715XLF

DB-SUB12D € 495,-

9000-0005-8548 € 159,-

YA-DXS12 € 695,-

Sub 808D

B118A

DXS 15

9000-0004-1175 € 745,-

9000-0005-8550 € 199,-

YA-DXS15 € 775,-

9000-0005-9731 € 1499,JBL PRX718XLF 9000-0005-9739 € 1699,-

SUB 05D Innox IVA03 speakerstandkit

Innox IVA07 tussenpaal 35 mm

SK-180.550 € 45,- 9000-0005-8554 € 14,95

Helpdesk zeven dagen per week geopend

Line 6 L3M LI-99-032-0325 € 888,-

DB-SUB05D € 545,-

GELUID

53


tX1122 1 x 12” 9000-0008-6567 € 599,tX1152 1 x 15“ 9000-0008-5746 € 625,tOur X passieve luidspreker

tX2152 2 x 15” 9000-0008-5740 € 1075,-

Artis 10 150 watt DEV-ARTIS10 € 59,Artis 12 300 watt DEV-ARTIS12 € 75,Artis passieve luidspreker

Artis 15 400 watt DEV-ARTIS15 € 99,-

(set) Ventura 4 buitenluidspreker

DAP XI-28B installatie subwoofer 9000-0010-0732 € 219,-

9000-0008-4870 € 299,-

Ventura 5 buitenluidspreker 9000-0008-4889 € 399,-

Ventura 6 buitenluidspreker 9000-0008-4902 € 399,-

DAP bracket voor XI-28B installatie subwoofer

Samson Expedition XP150 compact PA-systeem

Skytec PSS-300 draagbaar PA-systeem

9000-0010-0745 € 28,-

TS-SAMSON-XP150 € 239,-

9000-0005-5848 € 339,-

DAP XI-8 passieve installatieluidspreker

Fender EXPO System actief speakersysteem

Fender Passport 150 PRO draagbaar PA-systeem

9000-0008-9516 € 698,-

9000-0004-0834 € 321,-

HK Audio PULSAR PL 115 FA (2x) + PULSAR PL 118 Sub A (2x)

HK Audio Lucas Nano 600 actieve luidsprekerset

9000-0007-5729 € 3301,-

9000-0009-9705 € 999,-

Splash 12 9000-0010-0102 € 239,-

Splash 15 Splash passieve luidspreker

9000-0010-0152 € 265,-

SP 5BX 15” tweeweg 9000-0008-2311 € 680,-

SP-BX passieve luidspreker

SP 2BX 15” tweeweg 9000-0008-2237 € 829,-

AM1 WH weerbestendige luidspreker

SP 3BX 15” drieweg 9000-0008-2248 € 1065,-

wit 9000-0005-8179 € 549,zwart 9000-0005-8177 € 549,-

SP 4BX 2x15” quasi-drieweg 9000-0008-2273 € 1224,SP 6BX 2x15”quasi-vierweg 9000-0008-2354 € 1501,-

9000-0005-5539 € 195,-

tX1181 1 x 18“ 9000-0008-5748 € 625,tOur X passieve subwoofer

tX2181 2 x 18” 9000-0008-5756 € 966,-

SP 118BX 18” 9000-0008-2384 € 795,-

DAP ophangbeugel voor Xi-8 Innox IVA SB 01 luidspreker hoek beugel 9000-0006-9580 € 15,-

9000-0008-8019 € 19,95

SP 218BX 2x18” SP-BX passieve subwoofer

9000-0008-2389 € 1261,-

DAP DRX-10B 9000-0010-0158 € 179,-

DAP DRX-12B 9000-0010-0176 € 219,-

MObile ROad passieve subwoofer

(set van 2)

DAP DRX-15B 9000-0010-0184 € 275,-

Innox IVA SB 02 luidspreker beugel 9000-0006-9586 € 39,-

54

GELUID

186 specialisten die dag en nacht voor u klaar staan

DAP muurbeugel voor XI-8 en XI-10 installatieluidspreker 9000-0005-5606€ 25,-

Bax-shop ‘Op Afspraak’® – bepaal zelf datum en tijd van levering

55


PA versterker

CX-500 2x 200W 9000-0010-0183 € 239,CX-900 2x 450W 9000-0010-0219 € 309,MX-4 9000-0006-9553 € 55,-

CX-1500 2x 750W 9000-0010-0235 € 339,-

MX-6 9000-0006-9572 € 75,-

CX-2100 2x 990W 9000-0010-0261 € 359,CX-3000 2x 1450W 9000-0010-0308 € 475,-

Skytronic AV-100 stereo karaokeversterker 9000-0005-8850 € 53,-

Setje speakers gevonden, maar geen goede versterker? Daar hoeft u geen complete receiver voor aan te schaffen, met deze AV-100 bent u al voorzien! Ideaal voor een setje kleine speakers in de home DJ-booth, woonkamer, studiekamer of slaapkamer. En voorzien van LED-meters, microfooningangen, volumeregelingen en een USB/SD player!

Q44-II

versterker

9000-0008-3071 € 459,-

Q66-II 9000-0008-3072 € 566,-

Q99

MX SERIE

MultiMix SERIE

9000-0008-2770 € 665,-

Multimix 4 USB PA en studio mixer EL-10491 € 74,MultiMix 8FX USB mixer EL-10427 € 139,-

Q1212 9000-0008-2769 € 819,-

versterker

DSPA-1500 9000-0008-3054 € 469,-

DSPA-1000 9000-0008-2993 € 389,-

ZED-16FX USB live en PA-mixer met effecten

ZED SERIE versterker

PA versterker

TM-ZED16FX € 589,-

ZED-22FX mixer TM-ZED22FX € 645,-

AMP 150.4

KEF Universal Wireless System V2

9000-0008-2750 € 339,-

9000-0008-5816 € 599,-

Ergert u zich ook aan allerlei draden door het huis, om uw speakerset optimaal te kunnen positioneren, ver van de versterker vandaan? Dan heeft KEF daar een interessante oplossing voor – Universal Wireless System V2! Een set bestaande uit twee Bluetoothontvangende eindversterkers en een Bluetooth zender. Vanzelfsprekend uitgerust met kwalitatieve componenten voor optimale signaaloverdracht. Met een vermogen van 2x 50 Watt is dit meer dan voldoende voor speakers voor achtergrondmuziek. Storingen zijn niet aan de orde dankzij het AAFHSS-protocol. Wat dat precies is? Dat leggen we op de productpagina uit!

CX-500 2x 200W 9000-0010-0183 € 239,CX-900 2x 450W 9000-0010-0219 € 309,CX-1500 2x 750W 9000-0010-0235 € 339,CX-2100 2x 990W 9000-0010-0261 € 359,CX-3000 2x 1450W 9000-0010-0308 € 475,-

ZED 24 USB live PA mixer TM-ZED24 € 599,-

EFX SERIE

EFX-8 PA-mengtafel AXL-EFX8 € 329,-

EFX-12 PA/studio mixer met effectmodule AXL-SCRAFT-EFX12 € 379,-

MG06 mengpaneel 6-kanaals 9000-0009-1622 € 109,MG06X live mixer 9000-0009-1625 € 125,MG10 mengpaneel 10-kanaals 9000-0009-1628 € 148,-

MG SERIE

studio eindversterker SLA2 TA-ART-SLA2 € 428,-

MG10XU live mixer 9000-0009-1630 € 199,MG12 mengpaneel 12-kanaals 9000-0009-1634 € 268,MG12XU live mixer 9000-0009-1635 € 319,MG16 mengpaneel 16-kanaals 9000-0009-1731 € 398,-

100 volt

MG16XU 16-kanaals mengtafel 9000-0009-1724 € 457,-

VCR-650 volumecontroller 9000-0008-9281 € 189,-

ZA-150 Power-Amp 100V 150W met 5 inputs en 4 zones 9000-0008-9448 € 281,-

VPA-250 4 zone versterker HI-D4143 € 309,-

56

GELUID

Ecler CA200z digitale mengversterker

MG20 mengpaneel 20-kanaals 9000-0009-1749 € 598,-

9000-0008-0574 € 585,-

MG20XU 20-kanaals mengtafel 9000-0009-1733 € 598,-

Gaat het alleen om presentaties, achtergrondmuziek en verschillende muziekbronnen? Dan heeft u aan de Ecler CA200z waarschijnlijk al genoeg. Dit is een erg praktische digitale mixer, die tegelijkertijd fungeert als eindversterker met zijn 2x 70W eindtrap. Voldoende om een setje compacte PA-speakers aan de gang te krijgen, maar zonder direct een grote installatie te hoeven neerzetten. Eenvoudige bediening, zodat ook leken bij verenigingsgebouwen of vergaderruimtes er mee om kunnen gaan. Dankzij de diverse inputs kunt u eenvoudig microfoons en lijnsignaal-bronnen aansluiten. Als het moet kunt u hem zelfs als zone mixer configureren!

Bax-shop ‘Vanavond Bezorgd’® – voor 14.00 uur besteld, vanavond in huis

402VLZ4 9000-0006-2559 € 115,-

VLZ4 SERIE

802VLZ4 9000-0006-2567 € 222,1202VLZ4 9000-0006-2591 € 298,1402VLZ4 9000-0006-2649 € 435,1604VLZ4 9000-0006-2577 € 955,1642VLZ4 9000-0006-2566 € 766,2404VLZ4 9000-0006-2603 € 1245,3204VLZ4 9000-0006-2630 € 1438,-

Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

GELUID

57


The new OPERADX .

X-traordinary sound

DX

DX

“ - “ - “ - “

“ - “ - “

DX “ - “ - “

dBTechnologies has added a further chapter to the celebrated Opera Series  year success story. Equipped with state of the art digipro® G digital power amps, DSPs and asymmetrical horns, the new series of OPERA DX speakers have been designed to deliver not only the ultimate performance but also a price to perfomance ratio which is second to none!

X-tra Power / X-tra Sound / X-perience

www.dbtechnologies.com


Een beest van een digitale mixer. Laat u niet verrassen door zijn geringe formaat, want onder de kap schuilt een mixer die de potentie van een 4x zo grote analoge mixer heeft! Het bewijsmateriaal hier voor is duidelijk – deze Performer 1 heeft onder andere een DMX input, gekleurde faderbeds, One Touch Easy Mix knoppen en hebben Lexicon, Studer en BSS hun steentje bijgedragen. AES/ EBU I/O zit er standaard al op! Si Performer 1 digitale mixer 9000-0010-0243 € 3899,-

Eventide Eclipse V4 Harmonizer effectprocessor 9000-0007-6537 € 1875,-

DBX DriveRack PA2 multifunctionele luidsprekerprocessor 9000-0009-1677 € 555,-

DBX 1231 dubbele grafische EQ tascam CD-200SB CD/USB/SDHC-speler AXL-DBX1231 € 266,9000-0004-7354 € 449,-

Shure PSM 200 iEP2tRE2 Q3 748-784 MHz TM-P2REP2T € 595,-

Shure PSM 200 + SE 215 H2 518-554 MHz

Electro Voice DC ONE luidspreker management processor 9000-0008-2749 € 769,-

American DJ XEQ-152B EQ 2x15 banden A-1151100001 € 78,-

ARt PS 4x4 PRO stroom en spanningverdeler TA-ART-PS4x4PRO € 195,-

DAP tCD-100 19 inch CD USB speler met tuner HI-D1251€ 299,-

9000-0005-6250 € 595,-

Met de StudioLive series toonde Presonus dat ze donders goed weten hoe een digitale mixer gemaakt dient te worden. De huidige generatie is uitgevoerd met Active Integration, wat een forse verzameling nieuwe opties aan het licht brengt. Daarnaast is de nieuwe StudioLive AI serie ook een prakische helpende hand in de studio, voor kwalitatieve multitrack-opnames! StudioLive 16.4.2AI digitale mixer 9000-0006-8679 € 1979,StudioLive 24.4.2AI digitale mixer 9000-0006-8666 € 2998,StudioLive 32.4.2AI digitale mixer 9000-0005-2719 € 3980,-

De fonkelnieuwe QU-24 is een QU-16 ‘on steroids’, want met zijn extra kanalen kan hij nog meer inputs verwerken! Ook dit exemplaar werkt samen met het dSNAKE protocol wat we kennen van de grotere GLDserie, waardoor dikke snakes en logge multi’s op magische wijze veranderen in simpele netwerkkabels. Alleen al om die reden zijn velen al overgestapt naar digitaal mixen! Net als zijn kleine broertje, de QU-16, is ook deze variant geschikt voor het MIDIaansturen van uw DAW en wordt meer draadloze functionaliteit vrijgespeeld door een iPad in te zetten. Soundchecks van de monitoren, de PA en zelfs het opsporen van fouten (waarbij u kanalen wenst te controleren, muten en solo wilt horen) wordt zo mogelijk. Grote hoeveelheden FX sends, aux outputs en outputs voor uw monitoren treft u aan de achterzijde of bij de outputs van uw dSnake.

ARt PDB passieve DI box 9000-0004-3915 € 36,-

Samson S-Direct+ stereo stand alone DI-box TS-KRSMDIRECTPLS € 53,-

Shure PSM900 P9tERA-L6E

SynQ SDI-1 Stereo DI-box

TM-PSM900 € 1174,-

9000-0005-0776 € 55,-

Shure PSM 900 G7E 506-542 MHz 9000-0005-6233 € 1174,-

Shure SE112 in-ear monitor grijs 9000-0008-8622 € 49,-

Innox INA WS 01 stand 9000-0006-9625 € 69,-

Met case, zonder case, in de studio, in het theater, in een zaaltje, in de lokale kroeg... het maakt niet uit met welke mixer u werkt of waar – een goede hoogte is van groot belang. Voorovergebogen of oncomfortabel mixen is namelijk funest voor uw rug! Tafels lenen bij de locatie is vaak geen goede oplossing en klaptafels zijn vaak niet stabiel of niet mobiel. Maar dan is er Innox. Met de WS-01 en WS-02. Praktische universele stands met 4 in hoogte verstelbare poten, die elk ook nog eens versteld kunnen worden qua positie. Zo creëert u uw eigen comfortabele mixplatform.

Innox INA WS 02 stand 9000-0006-9627 € 59,-

Shure SE425 In Ear monitor zwart SH-SE425-V-E € 248,-

Allen & Heath QU-24 Digitale Mixer 9000-0009-1280 € 2655,-

Crew mixer D-CREW € 599,-

Shure SE425 In Ear monitor transparant SH-SE425-CL-E € 248,-

MX225 zone distributie mixer TA-MX225 € 155,-

Odyssey FZ1116WDLX rack-tafel combo

Odyssey FZ1116WDLXBL rack-tafel combo

Innox IVA051 laptop en tablet stand

9000-0005-7135 € 309,-

9000-0005-7104 € 379,-

9000-0006-9723 € 39,-

IMIX-7.1 rackmixer 9000-0005-5393 € 239,Shure SE846 in-ear hoofdtelefoon 9000-0005-7082 € 990,-

MIX 5.2 zone mixer W-11123 € 179,60

GELUID

IMIX-7.3 rackmixer 9000-0005-5396 € 249,-

Ultimate Ears UE900 in-ears

Innox MB 20 lessenaar lamp

Devine MIC100 microfoonkabel set 5 x 10, 2 x 15, 2x20, 2 x 30m

Devine verlooppluggen set

9000-0005-9089 € 339,-

9000-0006-9731 € 24,95

BA-1004 € 224,-

9000-0010-1982

Gratis verzending en retouren

Kies uw eigen vervoerder

€ 57,-

Devine verloopkabel set 9000-0010-2002 € 47,-

GELUID

61


OPEN DAGEN 24 & 25 MEI Opnieuw Bax-shop open weekend!

in de WINKEL - gitaarstage

Na het succes van vorig jaar, bestond er bij Bax-shop.nl geen twijfel: ook in 2014 niet één, maar twee open dagen! En dus is het op zaterdag 24 en zondag 25 mei open weekend bij Bax-shop. nl. Op deze dagen staan onze deuren weer wagenwijd voor u open. Op deze pagina’s hebben we het programma van deze dagen in een fraai overzicht voor u op een rijtje gezet. Zoals u van ons gewend bent staan er dit weekend weer optredens, workshops en clinics op het programma. Ook de tweedehands markt mag natuurlijk niet ontbreken, de markt waar u uw eigen gebruikte gear kunt verkopen. En nieuwe gear kunt kopen, natuurlijk. Wat er allemaal nog meer te doen is, staat hier beschreven. En er is stiekem nog veel meer, maar om dat te ervaren moet u op zaterdag 24 en zondag 25 mei naar onze muziekwinkel in Goes komen!

optredens - mainstage 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 13.00 14.00 15.00

Slagwerkgroep marco brok de Roland band DJ TLM - Pioneer scratch demo op de DDJ-SZ Bert smorenburg - yamaha cp series surrender

10:30

blackstar

David Piedfort

12:00

line 6

joost vergoossen

13:30

koch

duncan boontjes

15:00

zoom

sound and service

10:30 12:00

blackstar line 6

David Piedfort joost vergoossen

13:30

ibanez

remy hansen

15:00

zoom

sound and service

IN DE WINKEL

marjon van iwaarden Dj Thyron - Hardstyle Dj demo jan akkerman

11:00 -13:30 - 15:00 11:30 - 14:30

Beglec BRITEQ lichtshows Entree winkel bax lights up your world lichtshow podium binnen

11:00 -13:30 - 15:00 11:30 - 14:30

Beglec BRITEQ lichtshows bax lights up your world lichtshow

EntreE podium binnen

12.00

SUSAN ALBERS - CLAVINOVA CLP SERIE

podium binnen

plattegrond

programma onder voorbehoud

DEMO’S - DEMORUIMTE demo’s zijn gratis, schrijf u in via events@bax-shop.nl 10:30

Sennheiser - draadloos gebruik on stage

vincent tilgenkamp

11:30

Yamaha - motif-serie

Bert smorenburg

12:30

amptec - bitwig music production

leon hoeks

13:30

pioneer - pioneer sz en sx controllers

Jeroen Groenendijk

14:30

Steinberg - Cubase

Michael Gomes

10:30

zangdemo - zangtechniek

marjon van iwaarden

11:30

Line6 - digitaal mixen voor iedereen

koen vergoossen

12:30

sennheiser - draadloos gebruik on stage

vincent tilgenkamp

13:30

pioneer - rekordbox

jeroen groenendijk

14:30

Face - behringer x 32

Behringer specialist

62

OPEN DAGEN 2014

WINKEL INFO MARKT

2DE HANDS MARKT

Ruim 21.000 producten op voorraad

MAINSTAGE

DEMORUIMTE

KIDSCORNER

WINKEL

PRODUCERLOUNGE / DEMO DROP

FOOD

GITAARSTAGE

INFO MARKT

WC

Altijd de laagste prijsgarantie

OPEN DAGEN 2014

63


ADVERTENTIE

*Beats Pill speaker and Dude sold separately


RECORDING In de wereld van recording blijven de praktische handheld-apparaten domineren. En in verschillende vormen! Want u kent Bax-shop. nl van pro audio oplossingen, maar wist u dat we ook video-gerelateerde oplossingen in ons assortiment hebben? Met hybride apparaten van onder meer Zoom, Tascam en Sony neemt u audio én video op in zeer hoge kwaliteit. Ideaal indien u hoge eisen stelt aan zowel audio als video bij concertregistraties, interviews of uiteraard het vastleggen van een geslaagde vakantie!

> voice recorders IK Multimedia iRig Pre microfoon interface voor iOS en Android MED-IP-IRIG-PRE-IN

€ 28,-

Apogee ONE Mac en iOS USB Microfoon en Audio Interface 9000-0005-3011

€ 399,-

Ook hebben we nog een nieuwtje te melden. Met de praktische oplossingen van Rycote voorkomt u dat windstoten en schokken uw opnames verpesten. Verkrijgbaar voor de meest uiteenlopende recorders, dus ook vast voor die van u!

• ingebouwde AutoZoom functie • pre-recording buffer van enkele seconden • ingebouwde FM radio met opnamefunctie

• praktische en eenvoudige recorder • 2 GB geheugen, 1151 uur aan opnames! • geleverd met praktische etui

• kan op afstand bediend worden • ideaal voor o.a. concertregistraties, • ingebouwde Li-Ion accu

Philips DVt5500 digitale memorecorder

Olympus VN-7700 voice recorder

Olympus Voice-trek DM-901 voice recorder

9000-0004-7993 € 119,-

9000-0007-2833 € 40,-

9000-0008-3045 € 193,-

> A/V recording tascam DP-006 Digital Pocketstudio 6-track multitrack-recorder 9000-0005-3006 € 139,-

transcend 8GB SDHC card (Class 10) 9000-0004-3046 € 5.95

Cymatic Audio utrack24 multitrack-recorder 9000-0009-0507 € 799,• audiovisuele recorder met HD resolutie • 2 ingebouwde microfoons • 180 graden draaibare lens

• full HD A/V recorder met XY-microfoons • Exmor R-CMOS-sensor, • groothoeklens van 120 graden

• XY-stereomicrofoon • groothoeklens van 130 graden

• opnames in 1080P HD kwaliteit, • Mini HDMI

Power Dynamics PDC-35 digitale CD, USB en

tASCAM SS-R100 solid state audiorecorder

tascam DR-V1HD HD audio-videorecorder

Sony Pro HDR-MV1 handheld audio- en videorecorder

Zoom Q4 audio video recorder

Zoom Q2HD handheld audio-videorecorder

SD recorder 9000-0005-6503 € 259,-

TA-SSR100 € 515,-

9000-0004-0958 € 287,-

9000-0009-1696 € 329,-

9000-0008-6977 € 289,-

9000-0004-1282 € 95,-

> handheld recorders

Portable Recorder Audio Kit

JetFlash 810 shockproof USB-stick 3.0

Zoom H4N 9000-0005-9397 € 125,Zoom H2N 9000-0005-9423 € 139,Kit Zoom H1 9000-0005-9404 € 139,-

Rycote Extension soft grip handle 9000-0006-

Kit Roland R-26 9000-0005-9415 € 127,-

0360 € 27,-

8GB 9000-0007-5172 € 7.50

Sony PCM M10 9000-0006-9430 € 139,-

16GB 9000-0007-5185 € 10,-

Sony PCM D50 9000-0005-9398 € 129,-

32GB 9000-0007-5195 € 21,-

tascam DR-07 MKII 9000-0006-9379 € 139,-

64GB 9000-0007-5196 € 33,-

tascam DR-100 en DR-100 MKII 9000-0005-9400

€ 139,-

• gebaseerd op Zoom H6 • max. SPL van 140 dB!

• XY-stereomicrofoon • mic/line input • incl. WaveLab LE

• 5 ingebouwde microfoons! • .RAW opnamemogelijkheid

• XY-stereomicrofoon • tuner + metronoom

tascam DR-40 9000-0005-9411 € 139,tascam DR-05 9000-0006-9465 € 139,Marantz PMD-620 9000-0005-9407 € 139,Olympus LS-20M 9000-0005-9420 € 129,Olympus LS10 en LS11 9000-0006-9333 € 139,-

66

RECORDING

Rycote Hot Shoe 3/8 inch adapter 90000006-0367 € 27,-

60 dagen niet goed geld terug garantie

MicroSDHC Class 10 U1 met SD adapter 8GB 9000-0007-4694 € 9.99 16GB 9000-0007-4700 € 8.50 32GB 9000-0007-4701 € 15.95 64GB 9000-0007-4702 € 37,-

Minimaal drie jaar garantie op alle producten

H5 handheld audiorecorder

Pocketrak PR7 handheldrecorder

H2N handheld audiorecorder

9000-0009-8567 € 299,- 9000-0005-5351 € 125,- SS-ZOOMH2N € 119,-

LS-14 handheld audiorecorder 9000-0005-2407 € 209,-

RECORDING

67


High-Quality Since the 1970’s

Audio Recording DA-3000 HIGH-DEFINITION AUDIO RECORDER AND AD/DA CONVERTER FOR PROFESSIONAL MASTER RECORDINGS

UH-7000 HIGH-END USB AUDIO INTERFACE FOR OUTSTANDING SOUND QUALITY

US-1200 19-INCH USB AUDIO INTERFACE WITH HIGH DEFINITION DISCRETE ARCHITECTURE (HDDA) MIC PREAMPS

www.tascam.co.uk | www.tascam-europe.com

NEW PRODUC TS 2014

U LT I M AT E S T U D I O EXPERIENCE

BECOME THE MUSIC

LS 5 0 )RNS]]SYVQYWMGTVIGMWIP]XLI[E]MX[EW½VWX recorded. Unheard of in such a compact design, LS50 delivers a deeply rich, multi-dimensional ‘soundstage experience’ that is out of all proportion to its size. Designed using KEF’s cutting-edge acoustic modeling, LS50 is the ultimate mini monitor for the home. www.kef.com/LS50

With over 50 years of innovation and excellence in speaker engineering, KEF has created technology that delivers the best listening experience for people who are passionate about natural sound. KEF LIEHTLSRIWQEOILMKL½HIPMX]WSYRHEXVYP]TSVXEFPI experience – the perfect balance of sonic clarity and stylish design. www.kef.com Features KEF’s unique full-range 40mm driver with a high quality copper-clad aluminium wire (CCAW)voice coil

© 2013 TEAC Corporation. All rights reserved. All specifi cations are subject to change without notice.

Distribution:

TASCAM Division | TEAC Europe GmbH Bahnstr. 12 | 65205 Wiesbaden | Germany Tel. +49 611 7158-0 | www.tascam-europe.com

+49 (0)231 9860-320 E-Mail sales@gpaeu.com

+49 (0)231 9860-320 E-Mail sales@gpaeu.com


STUDIO

Alpha 50

2x

FOCAL

+

2x

+

2x

=

actieve studio monitor (per stuk) Mytho 6 9000-0010-0365 € 689,-

Met IVA MON-01 en kabels 9000-0009-9764 € 470,-

Alpha 65 Met IVA MON-01 en kabels 9000-0009-9831 € 639,-

Alpha 80 Met IVA MON-01 en kabels 9000-0009-9854 € 813,-

Mytho 8 9000-0010-0370 € 849,-

Alpha 50

2x Focal Alpha 50 9000-0009-9763 € 209,Focal Alpha 65 9000-0009-9814 € 298,Focal Alpha 80 9000-0009-9851 € 389,-

actieve studio monitor (per stuk) rPM500 9000-0009-1562 € 188,rPM800 9000-0009-1568 € 254,-

+

+

2x

=

Devine Mon Pad monitorisolatie 9000-0007-2294

€ 19.95

Met IVA MON-02 en kabels 9000-0009-9765 € 442 ,-

Alpha 65 Met MON PADS en kabels 9000-0009-9829 € 611,-

Alpha 80 Met MON PADS en kabels 9000-0009-9853 € 785,Innox IVA MON-02

RP5

®

2x

+

2x

+

2x

=

actieve studio monitor (per stuk) Audio interfaces, monitorluidsprekers, een gezonde dosis synths, MIDI-klavieren, MIDI-drumpads, hoofdtelefoons, DAW’s en een aardige selectie VST’s vormen wederom een groot deel van de ingrediëntenlijst met de titel “Studio hardware & software”. In deze sectie van het magazine tonen we populaire producten uit dit productsegment, maar zijn we ook niet bang om een uitstapje te maken naar unieke, nieuwe en high-end producten. Zo bieden we een overzichtsplaatje van ons continu groeiende assortiment studio-producten en nodigen we u graag uit om onze website en winkel ook eens nader te bekijken! Ook zijn het afgelopen halfjaar weer veel nieuwe producten toegevoegd, met name in de periodes rond de NAMM Show en Musikmesse - u heeft ongetwijfeld het een en ander voorbij zien komen. Wat denkt u bijvoorbeeld van onderstaand Fender Passport Studio systeem? Het transporteerbare concept van de Fender Passport-reeks is nu gecombineerd met de studio-expertise die Focal ons al jaren biedt. Het resultaat? Een set multifunctionele monitorluidsprekers die ingezet kan worden voor de meest uiteenlopende doeleinden!

Met IVA MON-01 en kabels 9000-0008-2985 € 314,-

9000-0006-9596

€ 49,-

RP6

Met IVA MON-01 en kabels 9000-0006-7491 € 420,-

RP8

BX5 Carbon 9000-0008-7950 € 109,BX6 Carbon 9000-0008-7942 € 149,BX8 Carbon 9000-0008-7952 € 175,-

Met IVA MON-01 en kabels 9000-0008-3023 € 498,-

RP5

2x KrK rP5 G3 9000-0006-6242 € 144,-

+

+

KrK rP6 G3 9000-0006-6263 € 198,-

actieve studio monitor (per stuk) HS5W 9000-0009-1453 € 165,HS7W 9000-0009-1459 € 195,HS8W 9000-0009-1466 € 275,-

2x

=

Met desktop-stands + kabels 9000-0007-2106 € 339,-

Innox IVA MON-01 9000-0005-6044

€ 25,-

RP6

Met desktop-stands + kabels 9000-0007-2109 € 445,-

RP8

Met desktop-stands + kabels 9000-0007-2111 € 523,-

KrK rP8 G3 9000-0006-6282 € 235,-

Fender Slide interface voor PC, Mac en iOS tascam US-1200 9000-0010-0553 € 232,-

rME Fireface 802 9000-0009-9240 € 1468,-

Motu 8pre 9000-0007-1347 € 525,-

9000-0009-1605

€ 73,-

actieve studio monitor (per stuk) actieve subwoofer Mr5mk3 9000-0006-2888 € 155,- Mr10Smk3 9000-0006-2915 € 399,Mr6mk3 9000-0006-2896 € 198,Mr8mk3 9000-0006-2905 € 255,Universal Audio Apollo twin Focusrite Scarlett 2i2 TS-2i2 € 111,Focusrite Scarlett 2i4 9000-0004-6827 € 148,-

70

AudioBox HYP-400200018 € 125,AudioBox 44VSL 4x4 HYP-44VSL € 298,-

Line 6 Sonic Port iOS gitaar interface 9000-0005-6511 € 88,-

actieve 3-weg studiomonitor met DSP

Fender Passport Studio draagbare DJ & studio monitorset

SC3010 9000-0009-8563 € 3359,-

9000-0008-9442 € 459,-

SC3012 9000-0009-8573 € 4325,-

StUDIO

SOLO thunderbolt 9000-0009-1507 € 695,DUO thunderbolt 9000-0009-1341 € 879,-

Betaal pas na 14 dagen

Helpdesk zeven dagen per week geopend

StUDIO

71


Avid Pro tools 11 volledige versie 9000-0005-5160

€ 566,-

MakeMusic Finale 2014 notatie software 9000-0007-8793 € 438,-

Elements 7 sequencer 9000-0005-8111 € 81,Artist 7.5 produceersoftware 9000-0005-0271 € 235,7.5 produceersoftware 9000-0005-0268 € 525,-

rob Papen Blue II virtuele FM/subtractieve synthesizer

Best Service Altus vocal plug-in

Best Service Cantus Gregorian Chant koor-plugin

9000-0007-4925 € 135,-

9000-0009-5828 € 149,-

Garritan Instant Orchestra virtueel instrument

9000-0009-5676 € 185,-

9000-0005-4390 € 186,-

FL Studio Fruity Edition 11 sequencer software 9000-0005-6317 € 84,-

Live 9 Intro produceersoftware 9000-0004-9408 € 94,-

FL Studio 11 Producer Edition produceer software 9000-0005-5028 € 175,-

Live 9 Standard produceersoftware 9000-0004-9240 € 385,-

Spectrasonics Omnisphere Power Synth VSt Plugin

Izotope Iris software synthesizer

Arturia Spark DubStep software plug-in

toontrack EZ drummer 2 drumsoftware

FL Studio 11 Signature Bundle produceer software 9000-0005-6328 € 275,-

Live 9 Suite produceersoftware 9000-0004-9409 € 630,-

SPEC-3OMNI € 333,-

9000-0004-2406 € 185,-

9000-0005-0316 € 98,-

9000-0010-0446 € 129,-

AKAI MPK Mini USB MIDI keyboard controller V-MPKMINI € 85,-

AKAI MPK 25 MIDI controller V-MPK25 € 198,-

Arturia MiniLab USB MIDI keyboard 9000-0005-2870 € 88,-

Arturia BeatStep USB pad-controller 9000-0009-1471 € 98,-

M-Audio Axiom AIr Mini 32 USB MIDI keyboard 9000-0004-4632 € 79,-

M-Audio Keystation 49 ES USB MIDI keyboard 9000-0005-6158 € 99,-

Nektar Panorama P1 USB MIDI controller 9000-0005-6273 € 249,-

Nektar LX25 Impact MIDI keyboard 9000-0009-5204 € 99,-

Novation Launchkey 25 MIDI-keyboard 9000-0005-2668 € 119,Novation Launchkey 49 MIDI-keyboard 9000-0005-2672 € 155,Novation Launchkey 61 MIDI-keyboard 9000-0005-2675 € 185,72

StUDIO

186 specialisten die dag en nacht voor u klaar staan

Samson Graphite MD13 MIDI controller 9000-0005-3081 € 59,-

Samson Graphite M32 USB MIDI keyboard 9000-0005-3451 € 68,-

Bax-shop ‘Op Afspraak’® – bepaal zelf datum en tijd van levering

Samson Graphite M25 USB MIDI keyboard 9000-0005-3448 € 64,StUDIO

73


• • • -

••

• •

importeur voor Nederland:

IEMKE ROOS AUDIO B.V. AMSTERDAM

www.iemkeroos.nl

‚‚

‚ƒ‚


Wie de hype van Roland’s gemoderniseerde teruggekeerde iconen gemist heeft, of ze nog eens voorbij wil zien komen, is hier nogmaals de line-up van een nieuwe oude serie producten – Roland Aira. Een bonte verzameling hardware voor de liefhebber die de charmes van jaren ‘80 apparaten graag mengt met de technologische capaciteiten die anno 2014 gelden. Hiermee weet Roland zich weer perfect te presenteren in een markt waar hardware en directe klankopwekking weer terug van weggeweest zijn.

FOCAL Focal Spirit 9000-0007-0538

€ 255,-

€ 24.95

9000-0008-9909 € 499,-

9000-0009-2035

€ 777,-

9000-0009-5064 € 599,-

9000-0007-2306

roland tr-8 rhythm Performer drumcomputer

Fostex tH-600

roland System-1 Plug-Out Synthesizer

Devine PrO 2000

roland Vt-3 Voice transformer

roland tB-3 touch Bassline bas-synthesizer

9000-0008-9862 € 199,-

9000-0009-5046 € 299,-

Waldorf Streichfett string synthesizer

Stylophone S1 Pocket Electronic Organ

Moog theremini synthesizer

Moog Sub 37 parafonische analoge synthesizer

9000-0009-8978 € 248,-

9000-0009-5071 € 19.60

9000-0009-1320 € 295,-

9000-0009-0462

€ 1499,-

AKG K-702 65th Anniversary Edition

9000-0008-2910

€ 444,-

AKG K712 PrO

AKG K240 Studio

Sennheiser HD 26 PrO

9000-0005-5565

9000-0008-3484

9000-0005-5756

€ 439,-

€ 88,-

€ 248,-

Sony MDr 7506 DG-MDR7506

€ 113,-

AKG K612 PrO

Shure SrH440

9000-0005-5570

TM-SRH440

€ 144,-

€ 98,-

AKG K812

Shure SrH1540

9000-0007-4942

9000-0007-5936

€ 1347,-

€ 498,-

AtH-M50xBL 9000-0009-1397 € 169,AtH-M50xWH 9000-0009-1392 € 154,AtH-M50x 9000-0009-1390 € 155,-

76

Korg MS-20 Kit analoge synthesizer

Arturia MiniBrute SE synthesizer

9000-0009-1452 € 1299,-

9000-0009-9969 € 549,-

StUDIO

Korg triton taktile-25 Korg triton taktile-49 9000-0009-1525 € 314,- 9000-0009-1448 € 411,-

Bax-shop ‘Vanavond Bezorgd’® – voor 14.00 uur besteld, vanavond in huis

Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

StUDIO

77


PRODUCTVERGELIJKING STUDIO MONITOREN

Bij Bax-shop.nl hebben we een zeer uitgebreid assortiment DJ- & studiomonitoren, voor vrijwel iedere toepassing en ieder budget. De merken die wij voeren hebben elk een eigen visie over hoe een monitor moet klinken. De modellen verschillen dan ook onderling enorm qua ontwerp en de gebruikte materialen. Onze winkel in Goes beschikt over twee luisterruimten waar de meeste actieve DJ- & studiomonitoren voor u staan opgesteld. Hier kunt u ze uitvoerig beluisteren en vergelijken. Ongeacht hoe goed wij onze producten online omschrijven, zijn het toch uw oren die alles het beste horen. Dus kom naar de winkel, laat u adviseren door onze experts en maak een weloverwogen keuze.

1: INGANGEN

2 & 3: De woofer en de tweeter

5: Frequentiebereik

De ingangen van een actieve monitor verschillen onderling nogal eens. Meestal beschikt een monitor over een gebalanceerde ingang (XLR of TRS-jack) en soms over ongebalanceerde ingang (RCA, TSjack of stereo mini-jack). Een gebalanceerd signaal is minder gevoelig voor storing.

Woofers verschillen onderling van materiaal en diameter. Doorgaans heeft een woofer met een grotere diameter een lagere minimale frequentie. Ook tweeters verschillen van diameter en materiaal. Ribbon tweeters reageren razendsnel, hebben een groot frequentiebereik en zorgen voor een zeer getrouwe weergave van de hoge frequenties.

Het frequentiebereik is het gebied tussen de laagst en de hoogst bereikbare frequentie. Het menselijk gehoor ligt (optimaal) tussen de 20 Hz en 20 kHz.

4: Vermogen

6: Formaat Afhankelijk van uw ruimte is ook het formaat van een speaker erg belangrijk. Bij de selectie is gekozen voor near-field modellen. Deze zijn geschikt om op een korte afstand te gebruiken.

Meer vermogen resulteert in een krachtiger geluid. Indien luidsprekers elk hun eigen versterker hebben (bi- en tri-amping) zorgt dit voor een meer gecontroleerd, rustig en dynamisch geluid.

SET

SET

PER STUK

SET

PER STUK

PER STUK

SET

Hercules XPS 2.0 80 HYP-XPS2.0

M-audio AV-40 mkII MAU-9900-52162-09

KRK RP6-G3 9000-0006-6263

M-audio BX5-D2 MAU-BX5D2

Yamaha HS7W 9000-0009-1459

Adam F5 9000-0004-1055

Fender Passport Studio 9000-0008-9442

Ingangen (1)

2x tulp (RCA) / 2x 6.35 mm TRS-jack

2x tulp (RCA) / 2x 6.35 mm TRSjack

tulp (RCA) / 6.35 mm TRS-jack / 3-pins XLR

6.35 mm TRS-jack / 3-pins XLR

6.35 mm TRS-jack / 3-pins XLR

tulp (RCA) / XLR-jack combo ingang

2x 6.35 mm TRS-jack / 3.5mm stereo mini-jack

Woofer (2)

4-inch Kevlar

4-inch polypropeen-coated

6 inch Aramid Glass Composite

5-inch Kevlar

6.5 inch carbon

5 inch carbon

5 inch glasvezel

Tweeter (3)

zijden tweeter

¾-inch zijden tweeter

1-inch zijden tweeter

1-inch zijden tweeter

1 inch

ART ribbon tweeter

Aluminum / Magnesium Inverted Dome Tweeter

Vermogen (4)

2 x 20 Watt RMS

2 x 10 Watt RMS

73 Watt (48 Watt LF / 25 Watt HF)

70 Watt (40 Watt LF / 30 Watt HF)

95 Watt (60 Watt LF / 35 Watt HF)

50 Watt (25 Watt LF / 25 Watt HF)

150 Watt

Frequentiebereik (5)

60 Hz - 20 kHz

85 Hz - 20 kHz

38 Hz - 35 kHz

53 Hz - 22 kHz

43 Hz - 30 kHz

52 Hz - 52 kHz

niet gespecificeerd

Formaat (6)

180 x 192 x 274 mm

222 x 152 x 184 mm

332 x 226 x 290 mm

176 x 195 x 252 mm

210 x 332 x 284 mm

290 x 185 x 230 mm

584 x 736 x 279 mm (gekoppeld)

• • •

• • •

• • •

• • •

versterker gedeelte in linker speaker bass- en treble-regeling AUX-ingang en hoofdtelefoonaansluiting op voorzijde

Opmerkingen

• •

Prijs

€ 108,-

78

PrODUCtVErGELIJKING

• •

versterker gedeelte in linker speaker AUX-ingang en hoofdtelefoonaansluiting op voorzijde tweeter en woofer door gril beschermd

€ 119,-

bi-amped baspoort aan de voorzijde afgeronde randen voorzijde minimaliseren vervorming door diffractie

€ 175,-

Gratis verzending en retouren

bi-amped magnetisch afgeschermd baspoort aan de achterzijde

€ 179,-

Kies uw eigen vervoerder

bi-amped tweeter door gril beschermd Room Control en High Trim functies

€ 195,-

bi-amped ribbon tweeter automatische stand-by modus

• • •

€ 195,-

ontwikkeld in samenwerking met Focal geoptimaliseerd voor mobiel gebruik samen te voegen tot een draagbare koffer

€ 459,-

PrODUCtVErGELIJKING

79


LOOK!

PROFESSIONAL SPEAKER SYSTEMS

PURE EMOTION

YOUR FUTURE MONITORS! #

New! ROKIT Generation 3

NX L24-A

FULL RANGE ACTIVE TWO-WAY ARRAY The NXL 24-A is a full range active column speaker array system composed by 4 x 6” high power woofers and a 2.5” voice coil compression driver loaded from a waveguide on a 100° x 30° constant directivity horn. The amplifier delivers 1400 Watt and is controlled by a DSP that takes care of crossover, equalisation, phase alignment, soft limiting and speaker protections. Equalisations are available to operate with a single column or in pairs. 2 x NX L24-A on SUB 8004-AS

1

MONITOR BRAND GLOBALLY

NX L24-A on SUB 8004-AS

2 flying NX L24-A

Straight

Curved

For a quarter of a century KRK has been the professional’s choice for mixing and mastering hit records around the globe. And KRK’s ROKIT studio monitors have been the most popular choice for accurate monitoring, selling one million systems over the years. Now KRK introduces the new ROKIT Generation 3, continuing the legacy of performance ROKIT’s have become known for. So whether you´re just starting out in desktop recording, or you´ve already laid down a few thousand tracks, give a listen to the ROKIT Generation 3 line of monitors and experience a standard in performance and accuracy that raises the bar once again.

• Soft-dome tweeter provides clarity and extended response up to 35kHz • Proprietary waveguide technology optimized for superior stereo imaging • Lightweight, glass-aramid composite woofer delivers clear midrange and tight bass • Bi-amped, class A/B amplifier offering maximum headroom with minimal distortion • Low and high frequency adjustment gives you unprecedented voicing control for optimal room acoustics and mix translation

15° or 20°

sound culture www.rcf.it Record. Mix. Master. Enjoy

Distribution Benelux: info@mworksonline.com - www.mworksonline.com

www.krksys.com


TEST TEST! HOORT U MIJ?

MICROFOONS Ondanks het feit dat het concept ‘microfoon’ in de afgelopen jaren vrijwel niet gewijzigd is, zijn er toch opvallende verschijningen merkbaar in deze markt. Maar wat is een microfoon nu precies, hoe zit dat in elkaar en hoe weet u of u de juiste voor uw toepassing te pakken heeft? Dat leggen we graag uit in de special hiernaast. Wat u op het gebied van microfoon-ontwikkeling moet weten is dat de prijzen voor leuke budgetmicrofoons blijven dalen, met een stabiele, zoniet betere kwaliteit. Houd ook de ontwikkeling van USBmicrofoons goed in de gaten, want deze kunnen bij meer eenvoudige opname-doeleinden al perfect voldoen aan uw wensen!

DE BASIS VAN DE MICROFOON

Bax-shop heeft een grote verscheidenheid aan microfoons in het assortiment. Bij de microfoons in onze webshop vindt u een lijst met specificaties. Om inzicht te krijgen in de betekenis van deze specificaties moeten we bij de basis beginnen.

Hoe werkt een microfoon?

Een microfoon zet akoestische energie (geluidsgolven) om in elektrische energie (audiosignaal). Verschillende microfoons gebruiken verschillende manieren om die energie te converteren. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen: het diafragma (of membraan). Dit is een dun stukje materiaal zoals papier, kunststof of aluminium, dat door geluidsgolven in trilling gebracht wordt. Deze vibraties worden vervolgens door andere componenten in de microfoon omgezet in een elektrische lading die resulteert in een audiosignaal.

Typen microfoons Microfoons zijn grofweg aan de hand van twee criteria in te delen. Een indeling naar conversie-technologie en gebruiksdoel. De meest gebruikte conversiemethoden zijn dynamisch en condensator.

Devine MIC100 microfoonkabel set (3 x 1.5m, 2 x 5m, 5 x 10m) BA-1003

Dynamische microfoons maken gebruik van een membraan, een spoel en een magneet en zijn zeer robuust en bestand tegen ruw gebruik. Ze zijn uitstekend te gebruiken voor live zang en kunnen goed tegen hoge volumes zoals van gitaarversterkers en bepaalde blaas- of percussieinstrumenten. Een klassiek voorbeeld van een dynamische microfoon is de Shure SM58 (1).

€ 91,-

Condensatormicrofoons hebben een voorspanning (fantoomvoeding) nodig om de trillingen van het membraan te registreren. Ze zijn gevoeliger dan dynamische microfoons en daardoor beter geschikt om subtiele nuances in geluid te registreren. Fantastisch voor registratie van vocalen en akoestische instrumenten in de studio. Ze zijn echter minder geschikt voor luide geluidsbronnen. Een AKG C 414 XLII (2) is een herkenbare condensatormicrofoon die je in veel studio’s tegenkomt.

1

Shure SM 58 TM-SM58LCE € 109,-

82

MICrOFOONS

2

AKG C 414 XLII 9000-0004-9792 € 1159,-

3

Richtingskarakteristiek, frequentiebereik, frequentierespons, gevoeligheid, maximalegeluidsdruk en impedantie

Of een microfoon meer of minder geschikt is voor een specifiek gebruiksdoel, wordt mede bepaald door deze kenmerken. De richtingskarakteristiek van een microfoon beschrijft de gevoeligheid van de microfoon voor geluid uit diverse richtingen. Er zijn grofweg drie categorieën: 1. omni-directioneel: geluid uit alle richtingen 2. uni-directioneel: geluid uit één richting (cardioïde en hypercardioïde) 3. bi-directioneel: geluid uit twee tegenover liggende richtingen (figure-of-eight) In de gebruikershandleiding van microfoons vind je meestal een grafische representatie van de richtingskarakteristiek van de microfoon terug. Dit noemen we een polar pattern. Er zijn ook microfoons met een schakelbare richtingskarakteristiek. De gloednieuwe Neumann TLM 107 (3) is hier een uitstekend voorbeeld van. Het frequentiebereik van een microfoon zegt alleen iets over welke frequenties een microfoon kan registreren. Bijvoorbeeld een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. Het zegt echter niets over hoe succesvol deze microfoon is in het reproduceren van de afzonderlijke frequenties. De frequentierespons zegt wel iets over hoe een microfoon reageert op de verschillende frequenties. Deze respons wordt weergegeven in een grafiek waarbij de frequenties in Hertz (Hz) afgezet worden tegen het aantal decibels (dB’s). In deze frequentieresponscurve betekent een hogere waarde dat die frequentie wordt benadrukt, een lagere waarde dat die frequentie wordt gereduceerd. Een volledig vlakke respons betekent dat de microfoon gelijkmatig gevoelig is voor alle frequenties. Dit resulteert in een meer accurate representatie van het oorspronkelijke geluid en daarom zeggen we dat een vlakke frequentierespons de meest pure audio produceert. Een goed voorbeeld hiervan is de Shure SM 81 (4). Een volledig vlakke respons is echter niet altijd wenselijk. Een op het gebruiksdoel afgestemde frequentierespons is vaak handiger.

Neumann tLM 107 9000-0007-6456 € 1290,-

Ruim 21.000 producten op voorraad

Wanneer u bijvoorbeeld een microfoon gebruikt met een frequentierespons die is afgestemd op de menselijke stem, dan zal deze microfoon beter in staat zijn om die stem op te pikken in een omgeving met veel laagfrequente achtergrondruis. Daarnaast is het verstandig om responscurves te vermijden die de verkeerde frequenties benadrukken. Gebruik bijvoorbeeld geen zangmicrofoon voor het versterken van een bassdrum. De gevoeligheid van een microfoon beschrijft de spanning (output) die de microfoon bij een bepaalde geluidsdruk geeft. Meestal aangegeven in mV bij 1 Pascal geluidsdruk (=94dBA). Bij Bax-shop gebruiken we dBV/PA, een omrekening van het aantal mV bij 1 Pascal. Dit resulteert in negatieve dB-waarden omdat elke microfoon een spanning produceert die minder is dan 1 Volt = 0dB bij de referentiewaarde van 1 Pascal. Bijvoorbeeld: 2.0 mV/Pa = -54dBV/PA. Hoe dichter deze waarde bij nul ligt, des te gevoeliger de microfoon. Een voorbeeld van een microfoon met een gevoeligheid van -30 dB is de SE Electronics Gemini 5 (5). De maximale geluidsdruk die een microfoon kan verwerken is met name van belang voor het dichtbij registreren van luide geluidsbronnen zoals drums en luidsprekerkasten van (bas-)gitaren. De waarde wordt meestal uitgedrukt in het aantal dB waarbij de vervorming (THD, Total Harmonic Distortion) 1% bedraagt. Deze waarde ligt doorgaans tussen de 110 en 150 dB. De Sennheiser E 965 (6) kan een geluidsdruk weerstaan tussen de 140 en 149 dB. Impedantie is een term uit de elektrotechniek en duidt een weerstand aan. De weerstand van een apparaat tegen een elektronische spanning zoals een audiosignaal. Over het algemeen is het zo dat microfoons met een hoge impedantie als belangrijkste nadeel hebben, dat ze niet goed presteren met lange kabels. Het signaal wordt dan van slechte kwaliteit en er is verlies van de hoge frequenties. Microfoons met een lage impedantie (< 600 Ohm) zijn doorgaans de betere keuze.

4

Shure SM 81 TM-SM81LC € 325,-

Altijd de laagste prijsgarantie

5

SE Electronics Gemini 5 TS-QRGEMINI5 € 675,-

6

Sennheiser E 965 S-E965 € 433,-

MICrOFOONS

83


Devine DM 58 dynamische microfoon Audix DP5A set drummicrofoons startpakket 9000-0009-4357 € 60,-

9000-0007-6547 € 695,-

DPA d:vote Classical touring Kit met 4 microfoons

SE Electronics X1 USB condensator microfoon

Devine PrO-USB1 condensator USB studiomicrofoon

rode Nt1 A studiomicrofoon Complete Vocal recording Solution-

9000-0008-6660 € 1699,-

9000-0009-1591 € 244,-

9000-0005-6033 € 65,-

MAF-102941

(614 - 638 MHz)

Innox CL 20 microfoonklem 9000-0007-2554 € 1.75

Innox CL 10 microfoonklem 9000-0007-2553 € 1.5

Devine SHM-7A studiomicrofoon shockmount 9000-0005-6040 € 22.50

Devine SPS 100 popfilter 9000-0005-6051 € 16,-

(2.4 GHz)

Devine WMD 168 draadloos microfoonsysteem

Shure GLX-D24 - Beta 87A digitaal draadloos syteem

9000-0004-4915

9000-0005-8649

€ 149,-

€ 599,-

(Band B, 614-638 MHz)

(2.4 Ghz)

Sennheiser XSW 35 handheld draadloos

Line 6 XD-V55 draadloze handheld microfoonset

S-XSW-35

LI-99-123-0115

€ 275,-

€ 368,-

Innox IVA 04 microfoonstatief kort zwart PROD-MICSTAND € 17,-

Devine BM-600 grootSamson Mtr101 membraan condensator condensator studiomicrofoon microfoon

MXL 990 grootmembraan condensator microfoon

9000-0005-6031 € 89,-

9000-0004-3485 € 79,- TS-KRMETEOR € 61,-

9000-0005-3060 € 99,-

60 dagen niet goed geld terug garantie

€ 188,-

Samson Meteor Mic USB microfoon

Audio technica At2020USB+ USB microfoon

Samson UB1 grensvlak USB omni-direc tionele microfoon

9000-0008-0134 € 145,-

TS-KRUB1CW € 69,-

MICrOFOONS

85


HOOFDTELEFOONS Met de komst van een stel nieuwe merken in ons hoofdtelefoon-assortiment, is het tijd om u eens voor te stellen aan een lichting multimediagerichte hoofdtelefoons, die uitblinken in design, afwerking en kwaliteit. Wanneer we de namen Nocs, KEF, MTX, Jabra en Klipsch noemen, zullen enkelen onder u al voldoende weten - zeer nette hoofdtelefoons! In een tijd waar design en geluidskwaliteit een grote rol speelt zit u bij Bax-shop goed, want ons assortiment reikt van hippe en trendy headphones tot sobere, maar voortreffelijke high-end modellen. Zo is er voor ieder wat wils!

P3 rood 9000-0007-3217 € 199,-

Hoofdtelefoon basgitaarversterker amPlug Bass amPlug twin

gitaarversterker amPlug AC30

amPhone AC30 met gitaarversterker

amPhone Lead met gitaarversterker

V-217546 € 38,-

V-137259 € 36,-

9000-0004-6705 € 96,-

9000-0004-6707 € 86,-

V-APTWIN € 38,-

P5

9000-0005-3135 € 239,-

P3 blauw 9000-0005-8167 € 199,-

P7

P3 zwart 9000-0005-3180 € 199,-

9000-0007-3253 € 399,-

Marshall Major

Marshall Major 50 FX

SE-MX9

SE-MX9

SE-MX9

9000-0004-4745 € 69,-

9000-0004-9778 € 117,-

9000-0010-5308

9000-0010-5290

9000-0010-5322

€ 399,-

€ 399,-

€ 399,-

Marshall Major Brown

Marshall Monitor

SE-CX8

SE-CX9

9000-0009-4240 € 79,-

9000-0005-2377 € 129,-

9000-0010-5169 € 199,-

9000-0010-5266

Jabra revo

Jabra revo

9000-0007-7856 € 185,-

9000-0007-7766 € 89,-

Devine PrO 2000 studio hoofdtelefoon 9000-0007-2306 € 24.95

Klipsch Image Klipsch Status ONE II Black

KEF M200 in-ear KEF M500

Nocs NS900 Live

9000-0005-4671

9000-0008-1718

9000-0008-5789

9000-0008-5803

9000-0010-4337

€ 149,-

€ 249,-

€ 199,-

€ 299,-

€ 229,-

€ 299,-

Korg DS-DAC-100m mobiele DA-converter 9000-0009-0501 € 344,-

Korg DS-DAC-100 DA-converter 9000-0009-0473 € 485,-

SPL Phonitor 2 hoofdtelefoonversterker 9000-0009-1911 € 1479,-

iX2 Black

iX2 red

iX1 White

9000-0007-7344

9000-0007-7645

9000-0007-7340 9000-0007-7262 9000-0007-6910

€ 59,-

€ 59,-

€ 189,-

MDr-XB910

MDr-1rB

MDr-1rS

MDr 10 rBt Bluetooth

MDr-1rNC

9000-0005-6450

9000-0004-8552

9000-0004-8906

9000-0007-8792

9000-0004-8558

Jabra rox

€ 274,-

9000-0010-1116 € 129,-

€ 133,86

HOOFDtELEFOONS

€ 169,-

€ 170,-

iX1 Pink

€ 149,-

€ 179,-

iX1 Black

€ 149,-

Minimaal drie jaar garantie op alle producten

Betaal pas na 14 dagen

Urbanears Plattan tomato

Urbanears Zinken Indigo

9000-0005-4210 € 35,-

9000-0005-4454 € 74,-

Jabra Vox

Urbanears Humlan uitwasbare hoofdtelefoon kobalt

Urbanears Medis

9000-0007-8798 € 99,-

9000-0009-4156 € 49,-

9000-0007-7043 € 49,-

HOOFDtELEFOONS

87


MX9 SUPERIOR CLUB SOUND If you live to club, why not demand a more authentic club sound from your headphones? Indulge your soul in deep, powerful beats and tantalising trebles thanks to high-performance drivers inspired by Pioneer’s professional DJ range. Enjoy maximum style and comfort, with a cushioned headband that stays put, whatever you’re doing.

www.pioneer.nl www.pioneer.be www.pioneer.eu


Verlichting Ayra ComPar Kit 1 LED lichtset

Ayra ComPar Kit 2 LED lichtset

9000-0007-4796

9000-0007-4804

€ 199,-

€ 289,Ayra tDC Cross LED lichteffect

Ayra tDC Burst 6 LED lichteffect

9000-0004-8924 € 139,-

9000-0007-8029 € 69,-

4x

= € 276,9000-0007-4717

4x

+

Ayra ComPar 1 rGBAW LED spot

4x

+

= € 443,-

Ayra tDC Gobo rainbow LED lichteffect

9000-0007-4713

Een feest of evenement is pas compleet als het TL-licht vervangen wordt door iets dat sfeervol en kleurrijk is. Het is dan ook niet voor niets dat bruiloften, festivals, feestcafés en talloze andere locaties met allerlei soorten licht worden aangekleed om de sfeer in no-time te verbeteren. Daarom bent u hier op de juiste plek om uw locatie te transformeren naar een magische omgeving waar het licht domineert. Sierlijk bewegende movingheads, haarscherpe laserstralen, een vloeiende en kleurrijke waas van LED-spots en uiteraard de nodige lichteffecten hebben we weer voor u gerangschikt. Laat u verbazen door het vernieuwde aanbod van licht, waar zowel de aspirant-lightjockey als de professional even zoet mee is!

€ 69,-

9000-0007-7549 € 159,-

9000-0007-4715

9000-0007-4748

4x

+

Ayra ComPar 20 rGB LED spot

+

4x

= € 386,-

Ayra tDC Power Derby LED lichteffect

9000-0007-4745

€ 75,-

Ayra tDC Burst 6 LED lichteffect

9000-0007-7625 € 119,-

9000-0008-1832

9000-0007-8029 € 69,-

4x titel type

= € 454,-

sku

9000-0007-4737

4x

+

+

=

€ 543,-

€ 119,-

9000-0007-6647 € 129,-

9000-0008-1845

sku

9000-0010-5171

€ 44,-

9000-0007-3102

€ 179,-

titel type

+

+

=

+

sku

€ 263,-

prijs

Ayra tDC Agaricus LED 9000-0007-7994 € 69,-

9000-0010-5172

Helpdesk zeven dagen per week geopend

9000-0007-8029 € 69,-

+

+

+

9000-0007-7522 € 129,-

= € 685,9000-0010-4439

+ 2x

prijs

Ayra tDC Double Beam LED

4x

Ayra Intenz CB150 LED Matrix Bar

+

9000-0007-8029 € 69,-

Ayra tDC Burst 6 LED lichteffect titel type

4x

+

Ayra tDC Burst 6 LED lichteffect

prijs

Ayra tDC triple Burst LED

9000-0007-4733

VErLICHtING

9000-0007-8029 € 69,-

= € 286,-

Ayra ComPar 10 rGBAW LED spot

90

9000-0007-7878 € 89,-

Ayra tDC Burst 6 LED lichteffect

4x

Nieuwe series van onder andere Showtec, American DJ en Briteq voeren de boventoon, maar ook willen we u graag kennis laten maken met Rush by Martin. Jawel, een zuster-productlijn van het welbekende Martin!

Beamz LED tape Kit 5 meter rGB

Ayra tDC Hybrid Beam LED wash en lichteffect

186 specialisten die dag en nacht voor u klaar staan

Innox safety kabel musketon zwart 30cm, 3mm

€ 4,46

9000-0004-2928

= € 504,-

Ayra lichteffect pakket 1 met rookmachine, kabels en sturing 9000-0008-1808

50cm 3mm

€ 4,62

9000-0004-2931

70cm 3mm

€ 5,78

9000-0004-2932

100cm, 3mm

€ 6,05

9000-0004-2934

200cm, 3mm

€ 7,05

9000-0004-2936

VErLICHtING

91


Ayra OSO Scene 48 DMX lichtsturing

Briteq Bt-150LS LED movinghead

Briteq BtX-180LS 180W LED movinghead

Briteq W12L10 Zoom LED movinghead

Briteq Bt-W19L10 Zoom LED movinghead

American DJ VIZI roller Beam 2r lichteffect

9000-0004-6674 € 139,-

9000-0007-6645 € 1149,-

9000-0004-9530 € 1599,-

9000-0009-6563 € 1497,-

9000-0005-6581 € 1619,-

9000-0004-9255 € 1333,-

Ayra OSO 240B MKII DMX lichtsturing

Ayra ALO Duo roll LED barrel scanner

9000-0004-6672 € 79,-

9000-0007-4704€ 169,-

Showtec Phantom 20 LED Beam movinghead

Showtec Phantom 25 LED Spot movinghead

Showtec Phantom 75 LED Beam movinghead

Showtec Phantom 75 LED movinghead

Showtec Phantom 140 LED Beam movinghead

Showtec Phantom 140 LED Spot movinghead

9000-0009-9194 € 385,-

HI-40185 € 399,-

9000-0008-9508 € 718,-

9000-0005-3402 € 799,-

9000-0010-0844 € 1149,-

9000-0010-0852 € 1089,-

Visual Productions CueCore DMX controller

Ayra tDC 444 MKII 4-in-1 LED scanner

9000-0005-5111 € 1148,-

9000-0007-6631 € 159,-

American DJ Inno Color Beam Z7 Quad Color movinghead

American DJ Inno Color BeamQuad 7 rGBW LED movinghead

American DJ Inno Color Beam Z19 movinghead

American DJ Inno Spot Pro LED movinghead

American DJ Inno Spot Elite LED movinghead

American DJ Inno Pocket Spot LED movinghead

9000-0008-0822 € 799,-

9000-0005-4239 € 643,-

9000-0008-1662 € 1439,-

9000-0008-0798 € 799,-

9000-0008-1456 € 1299,-

9000-0008-3202 € 246,-

Daslight DVC 3 512 DMX software pakket

rush by Martin Multibeam2 LED lichteffect

W-20651 € 289,-

9000-0008-1502 € 1009,-

Showtec LED Commander Pro lichtbesturing

American DJ Inno Color Beam Quad 7 rGBW LED movinghead

9000-0005-6008 € 149,-

9000-0005-4239 € 643,-

92

VErLICHtING

American DJ Inno Color Beam Z19 movinghead 9000-0008-1662 € 1439,-

Bax-shop ‘Op Afspraak’® – bepaal zelf datum en tijd van levering

JB systems LED Clubhead movinghead 9000-0004-9529

JB systems Clubwash 7tC LED movinghead

€ 389,-

Bax-shop ‘Vanavond Bezorgd’® – voor 14.00 uur besteld, vanavond in huis

9000-0010-1267

€ 275,-

American DJ Event Bar Q4 LED Pinspot systeem 9000-0006-2142 € 689,-

VErLICHtING

93


QUALITY

RELIABILITY

AFFORDABILITY

Matrix Beam LED

WiFly rGBW8C

WiFly trANSCEIVEr

WiFly PAr QA5

WiFly BAr QA5

for more info visit: FOLLOW US!

www.adj.com


> Outdoor verlichting

Showtec Pixel Bubble 80 LED lichtgordijn

Showtec LED Light Bar 16 rGB DMX

9000-0010-0776 € 579,-

9000-0005-5371 € 115,-

Brennenstuhl LED lamp 10W IP65 9000-0007-5518 € 24,-

American DJ Octo Beam LED rGBW

American DJ LED Pixel tube 360 set 10x

9000-0005-4429 € 229,-

9000-0005-6237 € 921,-

LED INSTALLATIE T-splitsingen en hoeken (3) in het assortiment om strips een scherpe hoek te laten maken in de breedte. Ook zijn er diverse kant- en klare sets te verkrijgen (4), met strips op makkelijke lengtes, die u bijvoorbeeld onder een bar of boekenplank plakt/ monteert. Vergeet ook niet de nodige extra kabels, voedingen en eventueel dimmers (5), die Showtec vooral veel in het assortiment heeft

Een woonkamer, slaapkamer, hobbykamer, bar, zaal of tuin wordt een stuk sfeervoller als deze met LED-strips (1) aangekleed wordt. En al helemaal met die van JB Systems. Waarom? Omdat er optionele montageprofielen (2) voor te verkrijgen zijn, met diffusiefilters voor een nog betere afstraling, nettere kleurenmenging en een ‘zachter’ aanzicht, zonder in te leveren op lichtopbrengst. Daarnaast heeft het merk de nodige

2

WSM01 MKIII 900W DMX rookmachine

WSM02 MKIII 1200W DMX rookmachine

WSM03 MKIII 1500W DMX rookmachine

Fog Fury 1000 rookmachine

Fog Fury 2000 rookmachine

Fog Fury 3000 rookmachine

9000-0008-1791 € 65,-

9000-0008-1815 € 99,-

9000-0008-1834 € 119,-

9000-0008-1461 € 59,-

9000-0008-1463 € 139,-

9000-0008-1464 € 269,-

Brennenstuhl LED lamp 50W IP65 met sensor 9000-0007-5528 € 120,-

Ayra ItA 350rG grating DMX laser

Ayra ItA3D 710 rGB 710mW 3D DMX laser

Ayra ErO Laser movinghead 80mW diode

9000-0005-6024 € 89,-

9000-0005-6019 € 259,-

9000-0008-1870 € 159,-

Briteq Bt-laser 1500 rGB kleurenlaser

Showtec Galactic rGB-300 Value Line laser

Beamz Narvi 4-weg rGPB laser

9000-0009-6531 € 899,-

9000-0004-6999 € 345,-

9000-0004-2182 € 399,-

raincover 9000-0008-1420

€ 22,-

1

Showtec Eventlite 6/3 LED spot met accu en Wifi 9000-0008-1418 € 485,-

9000-0005-4433 € 29,9000-0005-0684 € 56,-

9000-0005-0693 € 22,06

9000-0006-2343 € 8,-

9000-0006-2353 € 5,50

3

9000-0005-0691 € 24,-

9000-0005-0688 € 25,-

5 9000-0005-0690 € 29,-

9000-0005-0687 € 25,-

4

A] C] E] G]

9000-0006-1019 € 75,-

96

VErLICHtING

A ] W-20167 € 96,-

B]

Briteq LDP-Accu Spot 7tC LED-projector op batterijen 9000-0005-0702 € 272,-

B ] 9000-0006-2359 € 1.55 C ] 9000-0004-4007 € 100,-

D] F]

Ayra FLASH 1500D DMX

Briteq Bt-StrOBE 3000

Briteq Bt-LED StrOBE 600

American DJ UV COB Canon 100W LED

9000-0008-1762 € 69,-

9000-0010-1498 € 255,-

9000-0010-1516 € 945,-

9000-0008-2564 € 289,-

D ] 9000-0004-4003 € 67,E ] 9000-0004-3998 € 39,-

Showtec UV LED Bar 50 cm

F ] 9000-0004-7258 € 35,-

9000-0004-7256 € 85,-

G ] 9000-0006-1165 € 31,-

H]

H ] 9000-0004-7267 € 759,-

Showtec Floodlight HQ 400 outdoor verlichting 9000-0005-8485 € 165,-

Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

Showtec XPLO-15 Infinity LED

American DJ Lightning COB LED

Elation Protron outdoor LED

Showtec UV LED Bar 100 cm

9000-0010-0863 € 1139,-

9000-0008-3347 € 269,-

9000-0007-9985 € 999,-

9000-0004-7259 € 139,-

Gratis verzending en retouren

VErLICHtING

97


INNO COLOR BEAM

AUDIO VISUEEL INNO COLOR BEAM

Z7

70W LED Moving Head Wash

0° ° - 6m 1 0o o

De categorie audiovisuele producten brengen we graag in woord en beeld onder de aandacht. Een verse selectie beamers, schermen en de nodige accessoires zullen in menig café, vergaderruimte en huiskamer perfect tot hun recht komen. Indien u zelf al een beeld heeft van filmprojecties in Full HD of het volgen van een voetbalwedstrijd in groot formaat, dan raden wij aan deze sectie even goed door te spitten!

Optoma DS330 SVGA DLP-beamer en 84-inch scherm 9000-0009-5694 € 403,-

Optoma bundel HD131Xe HD home cinema beamer en 92-inch scherm 9000-0009-5688 € 813,-

DS-3084PWC 84 inch 4:3 9000-0009-5660 € 89,-

DMt 100 inch HI-100371 € 135,-

Optoma DX330 XGA DLP-beamer 9000-0008-4772 € 429,-

BenQ W1070 Full HD 9000-0007-4053 € 769,-

z

D I R HYB

h s a w / beam

Sony Vegas Movie Studio HD 11 Videomontage 9000-0005-0661 € 54,-

HQ High speed platte HDMI-kabel met ethernet 10 m 9000-0005-1001 € 23,-

HQ 4-poorts HDMI splitter met 3D ondersteuning

Vestax PBS-4 VtK Web Broadcast Kit

roland Vr-3EX videomixer

DMt CAM-270 camerastatief 1.55 meter

N-HQSSH200 € 80,-

9000-0010-4762 € 549,-

9000-0009-2450 € 1799,-

9000-0009-7273 € 235,-

INNO COLOR BEAM

Z19

HQ High-end dubbel afgeschermde VGA monitor kabel 10 m N-CABLE177/10 € 17.55,-

190W LED 0 ° Moving Head ° - 6m 1 0o z o Wash

FOLLOW US!

30 stuks

www.adj.com

Audioquest Pearl HDMI-kabel Pearl HDMI-kabel 8m wit

Konig HDMI repeater

rycote Universal Camera Kit 18 cm

rycote Lavalier Stickies

9000-0004-9055 € 149,-

N-KN-HDMIREP10 € 19.95

9000-0005-3315 € 135,-

9000-0005-3589 € 7.95

Kies uw eigen vervoerder

AUDIOVISUEEL

99


Flightcases & Bags

Koffers, hoezen, tassen, cases. Ze hebben 1 ding gemeen en dat is het beschermen van uw kostbare instrumenten, apparatuur en hardware. Ons assortiment omvat de meest uiteenlopende beschermminddelen zodat u uw producten in topstaat houdt. Niet alleen voorkomt dit krassen en andere beschadigingen, maar ook zorgt u er zo voor dat de levensduur verlengd wordt omdat schokken en stoten gedempt worden. Hierdoor heeft u langer plezier van uw product en betaalt een kleine investering voor tassen, koffers of cases zich uiteindelijk toch weer terug. In ons assortiment vindt u niet alleen universele cases (voor bijvoorbeeld 19 inch apparatuur, keyboards of bepaalde gitaarmodellen), maar ook allerlei productspecifieke cases zodat u zeker weet dat uw product perfect past en optimaal beschermd wordt. Op deze pagina’s vindt u een klein deel van ons assortiment dat nog veel verder strekt. Of u nu een DJ controller, bekkenset of dure gitaar wenst te vervoeren - ongetwijfeld kunnen we voor u het juiste beschermmiddel vinden!

1

2

Odyssey FZtP090W

4

5

TYPE

ART. NR

AFMETINGEN

PRIJS

1

AC-100

A-ADJ777100

330 x 387 x 152 mm

€ 16,70

2

AC-125

A-ADJ777125

330 x 330 x 335mm

€ 20,60

3

AC-130

A-ADJ777130

330 x 330 x 241mm

€ 15,80

4

AC-135

A-ADJ777135

495 x 267 x 190mm

€ 19,70

5

AC-140

A-ADJ777140

584 x 267 x 267mm

€ 26,-

6

AC-145

A-ADJ777145

482 x 457 x 279mm

€ 29,-

#

9000-0008-0007 € 79,-

9000-0007-4035 € 349,-

6

#

1

SKB 3i-0907-4-012 koffer voor 2 GoPro camera's

3

2 TYPE

3

ART. NR

Ibanez IGB2621-BK Powerpad voor 2 elektrische gitaren 9000-0005-8893 € 99,-

1

Case 7

9000-0009-2831

255 x 185 x 140 mm

€ 35,-

2

Case 30

9000-0009-4047

477 x 357 x 176 mm

€ 176,-

3

Case 37

9000-0009-4072

528 x 386 x 178 mm

€ 205,-

4

Case 47

9000-0009-4087

590 x 420 x 190 mm

€ 249,-

BEG-3227 € 159,-

9000-0004-4447 € 195,-

W-04664 € 192,-

2

3

4

DAP UCA-UFC3 universele flightcase

9000-0005-8791 € 197,-

5

Fender Traditional

SKB 1SKB-66PRO koffer

9000-0005-0459 € 25,-

9000-0008-0361 € 165,-

voor Stratocaster en Telecaster PRIJS

JV Case 10U/6U DJ-combicase

flightbag voor westerngitaar

1

4 AFMETINGEN

JB Systems Rackcase 12U doubledoor flightcase 19 inch

Mono M80

voor elektrische gitaar ST/TE

Deluxe Djembe Bag Medium diameter tot 12 inch

6

#

TYPE

ART. NR

PRIJS

1

JV Case racklade 2U afsluitbaar

W-04551

€ 43,-

2

JV Case rack drawer 3U racklade

W-04552

€ 55,-

3

Odyssey ADFRD05 racklade met schuimvulling 5 HE

9000-0005-6764

€ 43,-

4

Odyssey ADFRD04 racklade met schuimvulling 4 HE

9000-0005-6763

€ 99,-

5

Odyssey ARS1 inlegsteun 1 HE

9000-0005-6733

€ 19,-

6

Odyssey ARS2 inlegsteun 2 HE

9000-0005-6744

€ 25,-

9000-0006-2401 € 77,-

Large

Odyssey FZ1016W 19 inch rack met wielen 16+10 HE

diameter tot 13.5 inch

9000-0005-7152 € 359,-

9000-0006-2409 € 76,-

Tobago GB20F draagtas westerngitaar

ABM-HTOGB20FBAX € 19,-

Odyssey FZMIC12 flightcase voor 12 microfoons 9000-0005-7244 € 89,-

Schlagwerk TA12 rugzak voor cajon

9000-0004-2333 € 24.90

9000-0005-5986 € 30,-

Schlagwerk TA3 draagtas voor cajon SCH-TA3 € 39,-

diameter tot 22 inch

9000-0004-1279 € 595,-

diameter tot 24 inch 9000-0009-2581 € 49,-

100 FLIGHtCASES & BAGS

Pro Mark DSB4 drumstokken tas

Zildjian Gig

9000-0004-6574 € 59,-

SKB 1SKB-4214W AtA koffer voor 61 toetsen keyboard

Gator Cases GKBE-61 draagtas voor 61-toetsen keyboard

Roland CB-61-RL draagtas voor 61-toetsen keyboard

Ultimate Support USGR-61 keyboard/controller tas

9000-0005-8342 € 306,-

FEN-555-0123-084 € 69,-

Sabian SSF12 Stick Flip drumstokken houder en tas

9000-0005-9122 € 259,-

Fender Urban Gig Bag dreadnought-model

Protection Racket 6020-00 deluxe 22 inch

DAP flightcase voor microfoons en accessoires

SKB 1SKB19-RSF4U Studio Flyer draagbaar rack 4HE

SKB 1SKB-SC18 softcase akoestische dreadnought 9000-0007-9608 € 84,-

Fender Standard Gig Bag klassieke gitaar 9000-0005-6154 € 21,-

9000-0004-2387 € 59,-

ABM-HGAGKBE61 € 28,-

MW-USGR61 € 39,-

PB-PMDSB4 € 19,90

Ruim 21.000 producten op voorraad

Altijd de laagste prijsgarantie

FLIGHtCASES & BAGS

101


CDJ-15MK2 Laptop De *CDJ-15MK2 Laptop case is ontworpen voor de combinatie Pioneer DJM-900/800 en 2x Pioneer CDJ-1000/2000 (Nexus). Uitgevoerd met Penn Elcom ® handgrepen, vlindersloten en wielen, tevens ook voorzien van een verschuifbaar Laptop platform. Ook leverbaar als *CDJ-13MK2 Laptop voor DJM-2000- en *CDJ-20MK2 Laptop voor 19’’ -Mixer. *Ook verkrijgbaar zonder laptop platform

Traktor Kontrol S2 Case

Flightcase voor de Native Instruments Traktor S2 Controller. Gemaakt van berken multiplex en uitgevoerd met Penn Elcom ® handgrepen en vlindersloten. Geschikt voor huidig en vorig model S2.

Lucas NaNo

600

FLEXI STAGE VOOR DE ECHTE PARTY ANIMALS ZO STERK ALS EEN PAARD!!!

Lucas NaNo

300

Flexi Stage Riser

*NIEUW* Qu-16

Eenvoudige maar praktische lichtgewicht flightcase, speciaal voor de A&H Qu-16. Uitgevoerd in 9mm multiplex en voorzien van een harde zwarte toplaag, Penn Elcom handgrepen en vlindersloten.Tevens biedt de Qu-16 case ruimte voor het opbergen van enige bekabeling, netwerk producten etc.

Traktor Kontrol S4 Case

Flightcase voor oa Traktor Kontrol S4 (beide modellen) maar ook, middels bijgeleverd extra schuim, voor de Denon DN-MC6000 en American Audio VMS4. Overige specificaties gelijk aan de Kontrol S2 case.

Flexi Stage podium deel Lichtgewicht podium deel van circa 7 kg met een oppervlakte van 1 vierkante meter en slechts 5 cm dik. De Dura AntiSkid toplaag zorgt voor een stabiel en stug oppervlak. De delen zijn onderling gemakkelijk te vergrendelen. Optionele zwarte skirts ook leverbaar.

Uitvouwbare verhoging voor Flexi Stage podium en verkrijgbaar in 20, 40 of 60 cm hoogte. Wanneer de ‘riser’ is uitgevouwen biedt deze, ondanks de lichte aluminium constructie, een zeer solide basis van 1 x 1 meter voor het podium paneel. De enige vereiste voor een stevig podium is een vlakke ondergrond.

www.hkaudio.com

Exclusive Benelux Distributor www.algambenelux.be

Designed & engineered in Holland info@interstateaudio.nl

www.interstateaudio.nl


BEKABELING

Een verbindend element in ieder audio-systeem, de kabels. Hoe saai kabels ook mogen lijken, het is beslist geen saaie materie. Want het gebruik van kabels kan een show maken of breken. U heeft namelijk geen boodschap aan storingen, wegvallende signalen of andere storingen. Oplossen hiervan kost namelijk veel tijd! Onlangs hebben we de nieuwe kabelserie van Devine in ons assortiment opgenomen. Deze kabels worden gemaakt met zuurstofvrij koper en zorgen zodoende voor een perfecte signaaloverdracht. Door de lage prijs, stevige kabelmantels, solide connectoren en optimale flexibiliteit zijn het erg prettige kabels om mee te werken en meten ze zich prima met duurdere kabels in het segment. We nodigen u dan ook van harte uit om eens een paar kabels te proberen zodat u zelf kunt ervaren of de kabels ook aan uw hoge verwachtingen voldoen! De gebruiker die direct aan de slag wil met een Devine pakket is uiteraard ook welkom en daar hebben we diverse praktische voordeelbundels voor in het leven geroepen. Daarnaast hebben we de nodige kabelrollen en losse connectoren, zodat u ook kabels op maat kunt maken, bijvoorbeeld voor installatieklussen.

Devine SPE15/r speakerkabel 2x1.5mm 100 meter 9000-0008-5235 € 125,Devine SPE25/r speakerkabel 2x 2.5 mm2 100 meter 9000-0008-5240 € 175,Devine 4SPP 4-polige vergrendelbare luidsprekerconnector 9000-0008-3723 € 1.95

Devine MIC100/r microfoonkabel 100 meter 9000-0008-5221 € 65,Devine 3MPX XLr male kabeldeel 9000-0008-3718 € 1.25 Devine 3FPX XLr female kabeldeel 9000-0008-3716 € 1.25

10x

jack male stereo

jack male stereo

1.5m

Devine JACS/1.5 9000-0008-5287 € 3,50

5.0m

9000-0008-5301 € 6,50

3.0m

Devine JACS/3 9000-0008-5296 € 4,50

10m

Devine JACS/10 9000-0008-5309 € 12,50

1.5m

Devine JACM/1.5 9000-0008-5249 € 2.95

5.0m

Devine JACM/5 9000-0008-5281 € 4.95

3.0m

Devine JACM/3 9000-0008-5264 € 3.95

10m

Devine JACM/10 9000-0008-5285 € 9.95

Devine JACS/5

Innox Cable Wrap 26 cm met klittenband 9000-0005-7494 € 9.95 Geen gedoe meer met de Innox Cable Wraps. Deze praktische kabelbinders houden iedere kabel bijeen en zorgen zo voor een geordende kabelverzameling. Kabels die bij het zoeken in de knoop raken, zijn verleden tijd. Zo bespaart u niet alleen tijd wanneer u de juiste kabel zoekt, maar zorgt u eveneens voor een langere levensduur van uw kabels en bent u ook minder tijd kwijt aan ontwarren. Ideaal toch?

jack 6.3mm male stereO

XLr male

1.5m 3.0m

MIC 100

Devine VA1015

1.5m 3.0m

1.5m 3.0m

9000-0008-5450 € 3,50

Devine VA1013

9000-0008-5455 € 4.50

2x XLr male

Devine VA4015

1.5m 3.0m

Devine VA4013 9000-0008-5498 € 5.50

2

6

Devine VA2015 9000-0008-5459 € 3.50 Devine VA2013 9000-0008-5466 € 4.50

2x jack male

2x rCA male

9000-0008-5485 € 4.50

1

jack 6.3mm male stereo

XLr female

4

3 7

8

2x rCA male

Devine VA3015 9000-0008-5469 € 3.50 Devine VA3013 9000-0008-5476 € 4.50

jack male mono

speakerkabel 2x 2.5mm

1.5m 3.0m 5.0m

Devine SPE25/1.5 9000-0008-5413 € 8.95 Devine SPE25/3 9000-0008-5416 € 12.95 Devine SPE25/5 9000-0008-5423 € 14.95

10m 20m

Devine SPE25/10 9000-0008-5425 € 22.50 Devine SPE25/20 9000-0008-5429 € 35,-

Devine MIC100 microfoonkabel set (3 x 1.5m, 2 x 5m, 5 x 10m)

5 9

#

TYPE

VAN

NAAR

ART. NR

PRIJS

1

ADA121

3.5 mm stereo

6.35 mm jack stereo

9000-0008-3725

€ 2,95

LENGTE (M)

ART. NR

PRIJS

2

ADA131

XLR male

Jack male stereo

9000-0008-3729

€ 2,95

0.5

9000-0005-6137

€ 4,50

3

ADA132

XLR female

Jack stereo male

9000-0008-3730

€ 2,95

1.5

9000-0005-6138

€ 6,-

4

ADA133

RCA female

XLR male

9000-0008-3731

€ 2,95

3

9000-0005-6139

€ 7,50

5

ADA134

RCA female

XLR female

9000-0008-3734

€ 2,95

5

9000-0005-6141

€ 9,-

6

ADA135

XLR male

Jack female

9000-0008-3737

€ 4,95

10

9000-0005-6144

€ 12,-

7

ADA136

XLR female

RCA male cinch

9000-0008-3740

€ 2,95

20

9000-0005-6148

€ 17,95

8

ADA137

XLR male

RCA male

9000-0008-3746

€ 2,95

9

ADA138

XLR male

XLR male

9000-0008-3750

€ 2,95

104 BEKABELING

jack male mono

60 dagen niet goed geld terug garantie

speakerkabel 2x 1.5mm SPE15/1.5 1.5m Devine 9000-0008-5397 € 6.95 SPE15/3 3.0m Devine 9000-0008-5398 € 7.95 SPE15/5 5.0m Devine 9000-0008-5399 € 9.95

BA-1003 € 91,-

10m 20m

Devine SPE15/10 9000-0008-5400 € 16.95 Devine SPE15/20 9000-0008-5407 € 30,-

Devine MIC100 microfoonkabel set 5 x 10m, 2 x 15m, 2x20, 2 x 30m BA-1004 € 224,-

Devine verlooppluggen set

Devine verloopkabel set

Devine 10 x MIC100 10m microfoon/DMX kabelset

9000-0010-1982

9000-0010-2002

BA-CAB901/10/10

€ 57,-

€ 47,-

€ 114,-

Minimaal drie jaar garantie op alle producten

BEKABELING 105


Truss & Creatief met truss: Statief Het staat of valt met creativiteit én veiligheid! Truss & Statief bestaat deze keer niet uit een verzameling statieven + hardware, maar uit een heuse special. We laten graag de mogelijkheden zien om met betrekkelijk saai ogende onderdelen (zoals bijvoorbeeld truss), juist heel creatief bezig te zijn. Kijk eens naar onze licht-totems, of onze eigen samengestelde DJ-booths! Het grote voordeel is dat u op basis hiervan ook uw eigen creaties kunt samenstellen. Maak totems groter of kleiner, kleed de DJ booths aan met backdrop-doeken, LED-schermen of spots - 1001 opties!

Totem 1: (voor movinghead) 1 ] 1x Duratruss DT Column Baseplate 40 x 40 2 ] 4x Duratruss DT 31 1.5 meter 3 ] 1x Duratruss DT 34 BPM baseplate male

9000-0010-8996

totaal

€ 270,1

2

3

Totem 2: (grote totem met sidebars) 4 ] 1x Duratruss DT Column Baseplate 60 x 60 5 ] 1x Duratruss DT 34 2.0 meter 6 ] 1x Duratruss DT 34 1.0 meter 7 ] 4x 1m DT31 truss 8 ] 8x Duratruss DT Pro Swivel Clamp 9 ] Duratruss DT 34 BPM baseplate male

4

5

9000-0010-9000

6

totaal

€ 799,7

106

8

trUSS & StAtIEF

9

Jaren geleden, toen men al blij was dat er op een feestje een stel knipperende lampen op een tafel stonden naast de DJ, werd er niet zo gek veel aandacht besteed aan de aankleding van de DJ-booth op feestjes. Ten eerste omdat de kosten van het materiaal al vrij duur waren, ten tweede omdat er nog niet zoveel massaproductie was en het meeste zelf gebouwd moest worden. Teveel tijd, teveel geld. Anno 2014 bestaan er niet alleen talloze fabrikanten van licht en truss, maar is er veel meer en meer massaproductie dankzij vrij goedkope productiemogelijkheden in China. Van het aantal meters truss dat in de Benelux alleen al circuleert, kunnen we ongetwijfeld van de ene kant van het land, naar de andere kant. Naast verschillende verhuurfirma’s hebben tegenwoordig ook veel DJ’s en drive-in shows een respectabele hoeveelheid truss in het assortiment, of andere materialen ten behoeve van het creatief en representatief uitstallen van hun verlichting. De één heeft hier een standaard setup voor bedacht, de ander maakt de meest uitzinnige constructies. In dit artikel willen we u graag kennis laten maken met de mogelijkheden die truss te bieden heeft. Want naast de traditionele tripod lichtstatieven die bijna iedereen die met licht werkt kent en de welbekende lichtbruggen, zijn er talloze creaties te bedenken die met truss kunnen worden uitgevoerd. En dat kan een show een stuk mooier maken! We zullen dus wat voorbeelden schetsen en wat tips & tricks geven, zodat u ook uw eigen creaties kunt gaan bedenken. En naast dit soort totems zijn er nog veel meer mogelijkheden... zoals een DJ meubel van truss bijvoorbeeld. Ook die opties laten we graag zien!

TIP 1 Let zoveel mogelijk op de juiste basis. Want, hoe zorgt u er voor dat het geheel veilig en stabiel blijft staan? Dit is uiteindelijk het belangrijkste punt om rekening mee te houden, want een instabiel systeem betekent gevaar voor

uw publiek. Zeker als u als DJ met uw publiek samen in een zaal staat, is een stabiele constructie van zeer groot belang om ongelukken te voorkomen. Een feest moet immers niet met een domper en letsel eindigen! Stabiliteit wordt bij normale lichtstatieven door de brede basis van de tripod-poten gevormd, maar als u truss rechtop zet heeft u dit voordeel niet. Gelukkig bestaan er grote baseplates die een groot oppervlak bestrijken en voldoende gewicht hebben om een stabiele basis te vormen!

TIP 2 Indien u meer lichteffecten op uw truss totem wilt installeren op een nette en overzichtelijke wijze, werk dan zoveel mogelijk met single pipe truss (zoals DT31) en swivelcouplers. Swivelcouplers bestaan uit twee halfcouplers die verbonden zijn met elkaar. Hierdoor kunt u een verticaal stuk truss en een horizontaal stuk truss eenvoudig, veilig en solide verbinden met elkaar! Ook hier kunt u weer talloze combinaties in maken. Monteer bijvoorbeeld compacte scanners op een 1m lang stuk single pipe truss en bevestig deze aan de truss. Zo kunt u bijvoorbeeld drie stukken single truss onder elkaar monteren, zodat u 6 scanners kunt monteren per totem! Hierbij is het ook mogelijk om de drie stukken horizontale truss niet parallel aan elkaar te monteren, maar eventueel iets te laten verspringen. Dat kan ook erg mooie vormgevingen opleveren!

TIP 4

Bij de meeste trussdelen kan het samenstellen van een compleet systeem een behoorlijke kluif zijn. Behalve bij Duratruss. Want daar worden bij alle truss delen voldoende koppelingen, pinnen en clips al meegeleverd bij de trussdelen zelf! Zo kunt u zich focussen op uw constructie en wat u precies aan truss nodig heeft. Maak daarnaast handig gebruik van de verschillende beschikbare trusssoorten. Single pipe, laddertruss, driehoek-truss en vierkante truss zijn veel gebruikt. Voor een truss-totem kunt u ook vier delen single pipe truss nemen, met een zware baseplate aan de onderkant en een kleine baseplate aan de bovenzijde! Eenmaal uit elkaar gehaald zorgt dit voor een compact geheel wat eenvoudig in een gemiddelde auto vervoerd kan worden.

10 ] 4x DT 32 BPM baseplate male 11 ] 4x DT 32 truss 1.5m 12 ] 2x DT 32 truss 2m 13 ] 8x Duratruss rond sluitingstuk 14 ] 8x Duratruss half connector M10 15 ] 8x American DJ Clamp-Pro S 50mm half coupler 16 ] 2x Penn Elcom berken multiplex 9mm + HPL toplaag zwart 17 ] 10x Penn Elcom 0122 aluminium hoekprofiel 18 ] 1x Penn Elcom original popnagel, geribbeld, 5x14.5 mm

10

11

12

13

15

16

17

18

14

9000-0010-9003

totaal

€ 1075,-

DJ meubel 2 op wielen 19 ] 4x Duratruss DT 32 C44V 4-weg koppelstuk 90 graden verticaal 20 ] 4x Duratruss DT 32 0.5 meter 21 ] 4x Duratruss DT 32 C31V-LD 90 graden omlaag verticaal 22 ] 1x DT 31 1 meter 23 ] 2x Duratruss rond sluitingstuk 24 ] 3x DT 32 1 meter 25 ] 1x Penn Elcom berken multiplex 9mm + HPL toplaag zwart 26 ] 4x Penn Elcom 0122 aluminium hoekprofiel (afwerking plaat) 27 ] 4x American DJ Clamp-Pro S half coupler 28 ] 4x Penn Elcom zwenkwiel met rem 100mm

TIP 3 Iedereen die mobiele shows verzorgt weet het – Kabelwerk kan een show maken of breken. Aangezien de buizen van truss vaak net dik genoeg zijn om een stroom- en DMX-kabel redelijk te verbergen, is het aan te raden om zo slim mogelijk hier mee om te gaan! Gebruik korte DMX-kabels, voldoende kabelbinders en maak handig gebruik van in- en uitgangen op lichteffecten om praktisch te kunnen doorlussen. Dat voorkomt onhandig bundelen van overtollige kabel, evenals het gebruik van stekkerdozen. Betaal pas na 14 dagen

DJ Meubel 1

19

20

21

22

23 9000-0010-9007

totaal 24

Helpdesk zeven dagen per week geopend

25

26

27

28

€ 1650,-

trUSS & StAtIEF

107


What you see...

NEW!

...is what you get.

100% PROTECTION! Visit us Penn Elcom is available at www.bax-shop.com Web: www.penn-elcom.com

E INFO@MAGICFX.EU W WWW.MAGICFX.EU

FACEBOOK.COM/MAGICFXBV

YOUTUBE.COM/MAGICFXBV

SPECIAL EFFECTS FOR PROFESSIONALS


GADGETS

tinnen reClaMeborden

1

2

Fender 'Built to Inspire'

Het lijkt wel een souvenir-winkel bij Bax-shop. Want de meest excentrieke merchandise is toegevoegd aan ons assortiment. De meest bizarre items komen van Nino Percussion en Fender vandaan. Nino Percussion richt zich op jonge muzikanten in spé met de kleurrijke, aantrekkelijke en betaalbare percussie-instrumenten. Zelfs een heus percussie-spel is aanwezig! Fender is het merk van de gitaargerelateerde merchandise en dat laten ze duidelijk weten aan de hele wereld. Een compleet assortiment muurversieringen, miniatuurmodellen, kleding, keukengerei en zelfs dartborden zijn uit voorraad verkrijgbaar. In onze webwinkel vindt u uiteraard nog meer leuke merchandise van Fender en uiteraard andere merken als Serato, UDG, Pro Mark en ENGL.

9000-0006-5454

€ 12,4

Fender flesopener

ENGL baseball cap met logo

ENGL beanie met logo

9000-0005-5179 € 20,-

9000-0005-5178 € 20,-

3

9000-0008-4246 € 10,-

Fender fine electric instruments

5

9000-0008-4287

€ 15,-

dartbord

Fender verweerd

9000-0008-5422

9000-0006-5455

Fender Snijplank Stratocaster

€ 193,-

€ 12,-

9000-0006-4895 € 38,-

Fender Snijplank telecaster

#

PRODUCT

ART. NR

PRIJS

1

Ledlenser H7R.2 Power LED hoofdlamp

9000-0010-2928

€ 62,-

2

HQ ultra heldere LED zaklamp

9000-0008-2394

€ 4,95

3

Maglite Mini zaklamp

9000-0004-2688

€ 18,70

4

LedLenser P7 hoogvermogen LED zaklamp

W-45400

€ 48,-

5

HQ LED sleutelhanger zaklamp

9000-0008-0770

€ 2,50

9000-0006-4894 € 38,-

Fender 'Guitars & Amplifiers' 9000-0006-5460

€ 12,-

Fender Barkruk 60cm

M

9000-0006-3933 € 16.90

L

9000-0006-3934 € 16.90

XL

9000-0006-3944 € 17.95

XXL

9000-0006-3945 € 17.95

S/M

9000-0007-4951 € 19,-

L/XL

9000-0007-4952 € 19,-

Fender Aansteker 9000-0006-5700

€ 28,-

9000-0006-5720

€ 73,Zelfs appels, citroenen, ananassen, bananen en sinaasappels hebben hun weg naar het Bax-shop assortiment gevonden – het moet niet veel gekker worden. Máár, deze vrolijke en optisch smakelijk ogende fruitshakers geven wel een subtiel, maar helder shake-geluid. Een leuk cadeau voor percussionisten, of juist voor kinderen.

Ashdown Seat zetel en berging cabinet-stijl 9000-0009-6695 € 69,-

Of deze houten eieren van scharrelbomen komen is ons helaas onbekend... maar het zijn wel te gekke percussieeffecten! Houd deze shakers in de hand en creëer subtiele shake-geluiden.

110 GADGEtS

9000-0010-5146 € 16.70

9000-0010-5788 € 8,15

Middelgroot

9000-0010-5158 € 18,70

9000-0010-5813 € 10.50

Groot

9000-0010-5164 € 22.60

Extra groot

9000-0010-5170 € 32,-

Middelgroot Groot

9000-0010-6784 € 4.88

NINO596

NINO595

9000-0010-6767 € 6.80

9000-0010-7276 € 10.95

NINO597

Klein

9000-0010-5759 € 6,12

NINO599

9000-0010-7293 € 6.95

9000-0010-6772 € 4.88

1

Klein

NINO598

186 specialisten die dag en nacht voor u klaar staan

2

3

4

#

TYPE

ART. NR

PRIJS

1

Leatherman Crater C33 zakmes

9000-0006-2243

€ 36,-

2

Leatherman Squirt Gift Box

9000-0006-2252

€ 59,-

3

Prodjuser Monkey Tool

9000-0008-2180

€ 14,50

4

ToolPack TOOL-CR02 gereedschapshouder

9000-0008-8179

€ 10,89

Bax-shop ‘Op Afspraak’® – bepaal zelf datum en tijd van levering

GADGEtS

111


PRODUCTVERGELIJKING portable Speakers

www.bax-shop.nl/draadloze-multimedia-speakers www.bax-shop.nl/mobiele-accu-luidspreker/bekijk-alle-producten.html

Tablets, smartphones en laptops leveren doorgaans een wel erg bescheiden sound met weinig bas. Begrijpelijk, gezien de zeer platte behuizing. Wilt u echter een krachtiger, rijker en zuiverder geluid, maar wenst u toch ‘mobiel’ te blijven, dan biedt een portable speaker uitkomst. We hebben ons in deze vergelijking gericht op portable stereo-speakers met oplaadbare accu en Bluetooth. Dit betekent dat ze volledig draadloos te gebruiken zijn, stereo geluid produceren en geen losse batterijen nodig hebben. Bovendien is elke speaker

Beats Pill 2.0 9000-0009-3789

voorzien van een 3.5 mm aux-ingang. Alternatieven van hetzelfde merk staan onderaan elk product.

1. Vermogen

3. NFC

5. Microfoon

Vermogen zegt lang niet alles, maar waar het op neerkomt is dat een luidspreker met meer vermogen minder snel vervormd gaat klinken wanneer u hem harder zet.

Near Field Communication (NFC) stelt u in staat om zeer eenvoudig een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen. Houd simpelweg een (hiervoor geschikte) smartphone tegen de behuizing.

Is er een ingebouwde microfoon aanwezig, dan kunt u - in combinatie met uw telefoon - handsfree bellen via de portable speaker.

2. Luidsprekers Voor wie een draadje niet erg vindt, omvat onze webshop ook Bluetooth-exemplaren die worden gevoed door netstroom. Of kies voor een luidspreker zonder Bluetooth maar mét accu. Verder hebben we extra handzame modellen met één speaker aan boord en luidsprekers die speciaal bedoeld zijn voor apparaten met Airplayfunctionaliteit.

Jabra Solemate 9000-0007-8773

Jabra Solemate Mini 9000-0007-8742

Hoe groter de drivers (dit zijn de daadwerkelijke luidsprekers), hoe dieper het geluid. Overigens zijn basreflexpoorten en passieve radiatoren geen echte drivers, maar ze zorgen wel voor een betere basweergave.

6. Afmeting & gewicht

Neemt u de speaker regelmatig mee 4. Smartphone opladen op pad, dan zijn formaat en gewicht Steeds meer portable speakers absoluut belangrijke factoren. Vaak hebben een USB-uitgang die levert u dan wel in op basweergave bestemd is voor het opladen van een en volume. smartphone met USB-aansluiting.

House of Marley Get Together House of Marley Roots Rock 9000-0008-3854 9000-0008-3871

Klipsch KMC1 9000-0007-6506

IK Multimedia iLoud 9000-0005-2699

Vermogen (1)

4x3W

3x3W

2x3W

2x8W

2 x 10 W

2 x 10 W

2 x 16 W + 2 x 4 W

Luidsprekers (2)

4 x 1 inch

1 x 4 inch + 2 x 0.75 inch + baspoort

2 x 1.4 inch + radiator

2 x 3.5 inch + 2 x 1 inch + baspoort

2 x 4 inch + 2 x radiator

2 x 2.5 inch + 2 x radiator

2 x 3 inch + 2 x 0.75 inch + baspoort

NFC (3)

ja

ja

ja

nee

nee

nee

nee

Smartphone opladen (4)

ja

nee

nee

ja

ja

ja

nee

Microfoon (5)

ja

ja

ja

nee

nee

ja

nee

Accuduur en oplaadtijd

7 uur / 3.5 uur

8 uur / 2.5 uur

8 uur / 3 uur

8 uur / 3 uur

8 uur / 3 uur

8 uur / 5 uur

10 uur / 2 uur

Bijzonderheden

3.5 mm-uitgang, draagtasje, draadloos verbinden met tweede Pill, USBaudio

Hoes, USB-audio, schok- en spatwaterbestendig

Schok- en spatwaterbestendig

-

Voorvak en schouderband

-

Ook geschikt voor o.a. gitaar, microfoon (6.3 mm-ingang)

Afmetingen en gewicht (6)

190 x 45 mm / 0.31 kg

172 x 70 x 64 mm / 0.61 kg

125 x 53 x 60 mm / 0.30 kg

400 x 80 x 125 mm / 2.5 kg

215 x 340 x 70 mm / 1.83 kg

109 x 259 x 86 mm / 1.6 kg

250 x 160 x 60 mm / 0.9 kg

Prijs

€ 199.-

€ 144.-

€ 80.-

€ 149.-

€ 149.-

€ 299.-

€ 238.-

112 PRODUCtVERGELIJKING

Bax-shop ‘Vanavond Bezorgd’® – voor 14.00 uur besteld, vanavond in huis

Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis|

PRODUCtVERGELIJKING

113


The Focusrite sound on USB 2.0

Focusrite have been designing the finest microphone preamplifiers since 1985 when Sir George Martin commissioned no-holds-barred preamps for his Air Studio facility in London. And so, the Focusrite DNA was formed, and today lies at the heart of our Scarlett range of USB 2.0 interfaces. Combined with class-leading digital conversion and rock-solid driver stability, your sound could not be in safer hands. Whatever your audio recording needs, thereâ&#x20AC;&#x2122;s a Focusrite Scarlett interface for you. All you have to do is choose.

Focusrite mic pres

2

2

2

4

8

Analogue ins

2

2

4

8

8

Analogue outs

2

4

4

6

10

Digital ins

-

-

2

10

10

Digital outs

-

-

2

2

10

Headphone outs

1

1

2

2

2

ADAT I/O

N

N

N

In Only

Y

S/PDIF

N

N

Y

Y

Y

MIDI I/O

N

Y

Y

Y

Y

Analogue input pads

-

2

2

4

2

48V phantom power

Y

Y

Y

Y

Y

Max sample rate

96kHz

96kHz

96kHz

96kHz

96kHz

Max bit depth

24-bit

24-bit

24-bit

24-bit

24-bit

Bus powered

Y

Y

N

N

N

Scarlett Plug-in Suite

Y

Y

Y

Y

Y

Routing software

N

N

Y

Y

Y

Direct Monitor

Y

Y

Y*

Y*

Y*

www.focusrite.com/scarlett * via Scarlett MixControl


HET SUCCES VAN TOMORROWLAND VAN 9.000 NAAR 380.000 BEZOEKERS IN 10 JAAR TIJD

In juli staat alweer de tiende editie van tomorrowland op het programma. Het festival heeft sinds 2005 een explosieve groei meegemaakt. Kwamen er bij de eerste editie nog slechts 9.000 bezoekers naar De Schorre bij Boom, in 2014 zullen dat er 360.000 zijn. Verspreid over twee keer drie dagen, dat wel. Debby Wilmsen is vanaf het begin betrokken bij tomorrowland, sinds 2009 is ze woordvoerder van het festival. Aan de vooravond van de jubileumeditie van doet ze in haar kantoor het verhaal van tomorrowland tegen Bax-shop uit de doeken. â&#x20AC;&#x153;Onze ambitie is op ieder continent een tomorrowland-festivalâ&#x20AC;?. Door Jasper Vantricht

Gratis verzending en retouren

INtErVIEW

117


De oorsprong van Tomorrowland vinden we terug in het evenement Antwerp Is Burning, dat begin deze eeuw een groot succes is in de Belgische havenstad. De organisatie is in handen van de broers Manu en Michiel Beers, die het feest in 2004 en 2005 zelfs twee keer per jaar organiseren. De populariteit van Antwerp Is Burning ontgaat ook het Nederlandse ID&T niet. Dat neemt de broers onder zijn hoede, zij worden verantwoordelijk voor de Belgische tak van het bedrijf. “Met Antwerp Is Burning hadden Manu en Michiel een goed concept staan”, vertelt Wilmsen. “Tomorrowland is eigenlijk gestart als iets unieks, doordat het dezelfde grote DJ’s trok, maar dan in een andere omgeving als een nachtclub. Het moest kleurrijk worden, met daglicht, in een omgeving met veel water. Het domein De Schorre bij Boom bleek zich daar uitstekend voor te lenen. In augustus 2005 werd de eerste editie georganiseerd, daar was echt nog alleen de incrowd aanwezig. We hadden veel regen, maar er hing een geweldige sfeer. Zo is Tomorrowland gaan groeien, via mond-tot-mondreclame. Daarbij moet je om te groeien als festival ook een beetje geluk hebben.” Met die laatste opmerking doelt Wilmsen onder andere op het mainstream worden van de dancemuziek. Eén van de drijvende krachten achter die ontwikkeling is David Guetta. “Voor de tweede editie van Tomorrowland kwam de naam David Guetta ineens naar

118

INtErVIEW

voren. Hij was toen helemaal nog niet zo populair, maar een paar jaar later werd hij door de media en radiozenders opgepakt en scoorde hij zijn enorme hits. Hij had toen al drie keer op Tomorrowland gestaan, en is nooit meer weggegaan. Dat het festival zo groot is geworden, is een combinatie van een goede organisatie en de opkomende populariteit van de dancemuziek” Moby Hoewel Tomorrowland binnen drie jaar een meerdaags festival is met ruim 50.000 bezoekers en meer dan 100 DJ’s, zet het festival in 2009 de grootste stap. Als special-act staat Moby op het programma. “Dat zorgde voor een enorme buzz”, herinnert Wilmsen zich. “En het raakte met 90.000 bezoekers uitverkocht. Sindsdien is Tomorrowland ieder jaar uitverkocht, vaak al in een vroeg stadium, zonder dat de line-up bekend is. Ik denk dat dat komt doordat mensen weten wat ze van ons kunnen verwachten. Er zijn 16 podia, ze weten dat ze bij Tomorrowland de grote artiesten van hun favoriete genre kunnen zien. Dat is een hoog verwachtingspatroon, waar wij mee om moeten gaan. Daarom zijn wij continu bezig met hoe we de bezoekers weer kunnen verrassen. En vooral ook met hoe we niet in hoeven te boeten in comfort. Daarmee maken we het de bezoekers naar hun zin.” In 2011 betrekt Tomorrowland

ook de vrijdag bij het festival en wordt het een driedaags evenement. Om die dagen allemaal in goede banen te kunnen leiden, begint de organisatie van Tommorowland kort nadat de laatste editie is afgelopen. “Na het festival hebben we een afbouw van zo’n twee weken, waarin we ook het recreatieterrein onder handen nemen. Daarmee is Tomorrowland voor ons definitief ten einde, en beginnen we direct aan de nieuwe editie. In september gaan we al tekenen met een creatief team, dan gooien we alle ideeën op tafel. Rond december zijn de schetsen van de technisch tekenaar klaar, tussen januari en maart richten we ons op de kaartverkoop en het rond krijgen van de line-up. April, juni en juli zijn de maanden voor de voorbereidingen op de opbouw. Zo zijn we bijna het gehele jaar met Tomorrowland bezig.”

Kies uw eigen vervoerder

tomorrowWorld In 2012 wordt Tomorrowland tijdens de International Dance Music Awards in Miami uitgeroepen tot beste festival ter wereld. In 2013 prolongeert het festival die titel, maar niet veel later wordt bekend dat ID&T volledig wordt overgenomen door het Amerikaanse entertainment bedrijf SFX. Dat betekent dat ook Tomorrowland in buitenlandse handen zal vallen. Een paar maanden na de overname kopen de gebroerders Beers de aandelen die SFX had in Tomorrowland terug. Als tegenprestatie zal Tomorrowland een samenwerking aan met SFX/ ID&T North America om het festival in de Verenigde Staten uit te bouwen. De geboorte van TomorrowWorld is daarmee een feit. “Het was toch een beetje hun kindje dat ze in handen van SFX zagen vallen. Natuurlijk is Tomorrowland nu ook commercieel, maar minder dan wanneer het georganiseerd wordt door een Amerikaans entertainmentbureau. Dat gevoel was heel anders. Manu en Michiel hebben een muziekgevoel, zij vonden dat Tomorrowland dat altijd moest uitstralen. En dus hebben ze de aandelen teruggekocht en zijn ze de samenwerking aangegaan. Met als uitkomst dat eind september 2013 in Atlanta de eerste TomorrowWorld werd georganiseerd.”

Ruim 21.000 producten op voorraad

Geluidsnormen Het festival mag de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen hebben, toch is niet iedereen blij met Tomorrowland. Een aantal buurtbewoners heeft een kort geding aangespannen tegen het festival. Zij claimen dat dat bij Tomorrowland de vergunningen niet in orde zijn. Wilmsen: “We werken precies volgens bij wet bepaalde geluidsnormen.Het maximale volume in Vlaanderen is vastgesteld op 102 dB. Het geluid wordt alleen bepaald door de front of house, DJ’s kunnen zelf het volume niet regelen, zodat het altijd op maximaal die 102 dB komt. Daarbij komen er ook ambtenaren controleren of het niet te hard is. We hechten er waarde aan een goede relatie met onze buren te hebben, want we willen graag in Boom blijven. Tijdens het festival zijn er meer bezoekers dan inwoners in deze gemeente. We snappen dat een festival organiseren belastend kan zijn voor de omgeving. Er kunnen maximaal 60.000 bezoekers per dag op het terrein en dat is de maximale capaciteit. Dankzij het dubbele verjaardagsweekend kunnen er dubbel zoveel mogelijk fans genieten van het festival. We proberen dan ook te voorkomen dat de festivalbezoekers voor en na het feest Boom en Rumst overlopen en ze daarom bij ons binnen te houden.” Wilmsen onderkent dat Tomorrowland mede door de omge-

ving niet groter kan groeien. “Dat is ook een van de redenen dat we gestart zijn met TomorrowWorld. Eigenlijk probeerden we de toestroom van Amerikaanse bezoekers wat in te perken. Dat is zeker gelukt. Een bijkomend voordeel daarvan is dat we op deze manier weer meer kaarten kunnen verkopen in België. Voor de internationale kaartverkoop start, kunnen de Belgen al hun tickets kopen. Door de komst van TomorrowWorld hebben we dat aantal kunnen verhogen.” Ambities Hoewel er amper groeimogelijkheden meer voor het festival in Boom liggen, rust de organisatie zeker niet op zijn lauweren. “Door het jubileum organiseren we nu twee festivals, maar in 2015 zal dat er weer gewoon eentje zijn. Wat belangrijk is, is dat we niet stil blijven staan. Voor dit feestweekend hebben we de beroemde componist Hans Zimmer de hymne laten componeren. Dat hoeft ook niet, want er komen steeds meer goede DJ’s bij. Daarbij hebben we natuurlijk internationale ambities. TomorowWorld heeft ons laten zien dat er wereldwijd vraag naar ons festival is. In Europa, en dan met name in Nederland en België, zijn we gewoon goed in het organiseren van een groot festival. Hoe maak je dat groot? Daar zijn we verder in dan op welk werelddeel dan ook. Onze ambitie is op ieder continent een Tomorrowland-festival.”

INtErVIEW

119


voordeelbonnen VOORDEELBONNEN bij aanschaf van

bij aanschaf van

elk Drumstel

studio monitoren > € 250,-

1 gratis drum kruk

1 GRATIS set monpads

9000-0006-9708

bij aanschaf van

studio monitoren > € 250,-

9000-0007-2294

bij aanschaf van

KNIP JE RIJK BIJ BAX-SHOP.NL BONNEN ZIJN GELDIG T/M 31 JULI 2014 ALLEEN IN ONZE WINKEL 1 BON PER AANKOOP bij aanschaf van

elke rookmachine > € 100,-

5 liter vloeistof naar keuze

1 set studio monitor statieven

2 gratis speakers kabels 3 meter

1 gratis

9000-0008-5398

hoes

bij aanschaf van

bij aanschaf van

bij aanschaf van

9000-0005-6044

een studio microfoon > € 400,-

bij aanschaf van

Devine Trono 15 set ( DEV-SUB118A ) Devine Artis 12A ( DEV-ARTIS12A ) Devine Artis 15A ( DEV-ARTIS15A )

1 gratis

Innox IVA07 tussenpaal 35 mm 9000-0005-8554 120 VOORDEELBONNEN

elke gitaar > € 1000,-

1 gratis

standaard, stemapparaat en afstelbeurt 9000-0005-8217 9000-0005-6165

bij aanschaf van

elke DJ controller > € 250,-

1 gratis

1 gratis

gratis 5 meter XLR kabel

9000-0006-9812

bij aanschaf van

elk Ayra licht effect

1 gratis

Devine RF 10 reflectie filter

9000-0005-8217 en 9000-0005-6165

ABM-HTOGB20CBAX

elke microfoon > € 150,-

1 gratis

standaard en stemapparaat

bij aanschaf van

elke LaPaz gitaar

elke gitaar > € 600,-

1 gratis

heavy BA-60637 medium BA-60603 light BA-60629

Devine Trono 15 set ( 9000-0007-2788 )

bij aanschaf van

Devine PRO 800

g-haak

hoofdtelefoon

9000-0004-5885

9000-0005-6037

9000-0005-6141

bij een besteding van > € 2000,-

bij aanschaf van

bij een besteding van > € 250,-

1 gratis

1 gratis bankje of standaard INN-DOUBLE of 9000-0006-9642

1 gratis

cadeaubon € 100,ba-cadeau100

Altijd de laagste prijsgarantie

elk keyboard > € 250,-

60 dagen niet goed geld terug garantie

Innox MB 10 lessenaar lamp 9000-0006-9612

VOORDEELBONNEN

121


colofon

// redactie

Hoofdredacteur Jasper Vantricht

Eindredacteur Rick v.d Voorde

Redacteur Marnix Izeboud

Redacteur Alex v.d Linde

Redacteur Sander Zwiep

Redacteur Sjoerd v Helmond

Redacteur Danny Kroonen

Redacteur Advertentiemanager Lasse Dellbrugge Sander de Jong

// vormgeving & Fotografie

Hoofdvormgever Vormgever Geijs Sleijpen Janick van Megroot

Fotograaf Ruben Schouw

Minimaal drie jaar garantie op alle producten

Alle prijzen in dit magazine zijn inclusief 21%. De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ondervonden schade voortvloeiende uit fouten en/of onvolledigheden in de inhoud van dit blad. De adverteerder is verantwoordelijk voor de door hem opgegeven tekst, fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en dergelijke. Acties geldig tot en met 31 juli 2014. Opgelegde prijswijzigingen voorbehouden, evenals druk- en zetfouten. Kijk voor de meest actuele prijzen op www.bax-shop.nl.

Drukwerk Roto Smeets

Dit is een uitgave van: Bax-shop.nl B.V. Olympiastraat 4 4462 GG Goes Tel. NL: +31(0)113-212703 Tel. BE: (+32)(0)3 6052226 Fax: +31(0)113-252203 E-mail: helpdesk@bax-shop.nl

WERKEN BIJ BAX

123


Solemateâ&#x201E;˘ Portable Wireless Speaker Family

Jabra.com ÂŽ Dolby Laboratories

Bax-shop magazine mei 2014  

Bekijk het nieuwe magazine van Bax-shop online. Meer online folders en magazines kun je bekijken via FoldersenKranten.nl.

Advertisement