RAIS catalogi 2019/2020_FL

Page 1


2


KLAAR VOOR DE NATUUR WE KIJKEN UIT NAAR DE BLAUWE LUCHT. NAAR DE STILTE VAN HET WOUD. NAAR HET RUSTIGE, RUWE STRAND. Onder de heldere hemel trekken we er even de stekker uit. We vertragen. We laten de dagelijkse sleur achter ons. We warmen ons op aan kleine dingen. Het simpele leven. Een zwaluw in de lucht. De wind in de bomen. Het klotsen van de golven. Thuis is het knetterende vuur de perfecte afsluiter van de dag. NEEM TIJD OM TE GENIETEN. Neem tijd om te genieten van het hier en nu, met een houtkachel of inbouwhaard van RAIS. Verken onze ruime collectie, ontdek hoe u uw eigen houtkachel kan ontwerpen en laat u inspireren door schitterende huizen in een prachtige natuurlijke omgeving. Veel kijk- en leesplezier!

3


72

16 INHOUD INHOUWHAARDEN 54 HOUTKACHELS 08 Pilar 16 Nieuw Visio 58 Nieuw Nexo 20 Nieuw 500 68 600 72 Nieuw Viva L 28 700 78 Rina 36 900 79 Q-Be 38 Q-Tee 40 2:1 80 Q-Tee 2 44 Q-Tee inbouwhaard 82 Q-Be inbouwhaard 83 Q-Tee 2 C 46 SPEKSTEEN/KERAMISCH Juno Poleo Rina Juno Ceramic

48 50 51 52

INTERIEUR

84 Nieuw

ACCESSOIRES 94 OUTDOOR 100 SPECIFICATIES 108

4


5


GEEF UW INTERIEUR EEN PERSOONLIJKE TOETS U WIL TOCH OOK EEN HUIS DAT UW SMAAK EN PERSOONLIJKHEID WEERSPIEGELT? Een RAIS houtkachel biedt u de ultieme vrijheid om een toestel te ontwerpen dat aansluit op uw eigen stijl. Laat de designer in uzelf los, kies uit een ruime waaier aan opties en ontwerp uw hoogstpersoonlijke, unieke houtkachel. Daarnaast kan u ook een keuze maken uit onze uitgebreide collectie inbouwhaarden. Of u nu een nieuw huis aan het bouwen bent of een oude woning aan het renoveren, een inbouwhaard kan precies het gepaste detail zijn om karakter en persoonlijkheid in uw interieur te brengen.

Foto: Maria Vous

TUSSEN FAERร ERSE GANZEN Te midden van Faerรถerse ganzen en watervallen is een oud familiehuis gerenoveerd met veel aandacht voor fraaie details uit het verleden. Het hart van de woning is een Visio.

Foto: Elisabeth Kruse

6

Foto: Elisabeth Kruse


EEN HUIS IN DE BOOMTOPPEN In een Noors woud heeft een gezin zijn gedroomde vakantiehuis gebouwd. We bezoeken hun schitterende woning in de toppen van de bomen, volledig uitgerust met keuken, badkamer en een Q-Tee houtkachel.

GEZELLIG ZOMERHUIS In een zomerhuis met schitterend uitzicht over Kolding Fjord verspreidt de Viva L een behaaglijke warmte.

7


HOUTKACHELS

8


9


10


ONTWERP UW EIGEN HOUTKACHEL GEBRUIK ONZE CUSTOMIZER EN ONTWERP UW EIGEN HOUTKACHEL. ONTDEK DE VELE OPTIES EN CREËER EEN PERSOONLIJK DESIGN. Met de customizer-functie op onze website www.rais.com kan u makkelijk uw eigen houtkachel ontwerpen. Verken ons uitgebreid gamma designopties en neem dan een weloverwogen beslissing. Ga dus snel aan de slag. Combineer, vergelijk en experimenteer tot u de perfecte stijl en look hebt gevonden.

11


SCANDINAVISCHE TINTEN Bij RAIS zijn houtkachels niet noodzakelijk zwart. U kan kiezen uit een fraaie selectie van populaire Scandinavische tinten die breken met de traditie en onze houtkachels een unieke toets geven. Probeer onze customizer uit op www.rais.com en ontdek uw favoriete kleur.

HOOG OF LAAG? Kies voor uw favoriete houtkachel de hoogte die past in uw interieur. RAIS houtkachels zijn verkrijgbaar in verschillende hoogten. Zo kan u een model kiezen dat aansluit op de architectuur van uw huis. De opties verschillen van model tot model.

12


KLEIN DETAIL, GROOT VERSCHIL Een handgreep is een klein detail dat een groot esthetisch verschil maakt. Maak voor uw nieuwe RAIS houtkachel een keuze uit de ruime selectie handgrepen in verschillende materialen, kleuren en stijlen. Opties zijn onder meer gepatineerde eik, leer, wit Corian en roestvrij staal.

UNIEKE DRAAIFUNCTIE Kies een houtkachel met draaivoet en laat het vuur de hele ruimte vullen met zijn prettige straling. Nestel u gezellig voor de houtkachel en geniet van de warmte, het knisperende vuur en de mooie kleuren van de vlammen. Bij een houtkachel met draaivoet kan u het vuur in elke richting draaien. Zo geniet u overal in de kamer van het aangename vlammenspel. Een draaivoet is als optie verkrijgbaar op de Nexo, Viva L, Pilar, Q-Be, Poleo, Juno en Rina.

13


CLEVERAIR CleverAir maakt u het leven makkelijker. Het systeem zorgt automatisch voor een zuinige en milieuvriendelijke verbranding. CleverAir is een demper die automatisch de luchttoevoer naar de verbrandings­ kamer regelt, zodat die altijd optimaal is. Het automatische luchttoevoersysteem houdt niet alleen het glas van uw hout­ kachel schoon, het is ook vriendelijk voor het milieu – en voor uw portefeuille. Het vuur aansteken en hout bijvullen, meer hoeft u niet te doen. CleverAir zorgt voor de rest.

ZWART EN GLANZEND OF EFFEN EN MAT? Maak uw keuze uit een volledig glazen deuren of een deur met stalen frame. Kiest u voor een stalen frame, dan kan u de deur in precies dezelfde kleur krijgen als de rest van de houtkachel. Bij een volledig glazen versie heeft de deur een elegant, gecoat zwart frame.

14


BOVENPLAAT U kan kiezen uit bovenplaten in verschillende materialen om uw houtkachel een persoonlijke toets te geven. CreĂŤer een rustieke, natuurlijke look met een bovenplaat in mooie grijze speksteen of kies een stalen plaat voor een stijlvolle moderne uitstraling. Stalen platen zijn verkrijgbaar in dezelfde zes Scandinavische kleuren als de houtkachels en in roestvrij staal. Gebruik de customizer op www.rais.com en maak kennis met ons uitgebreid gamma bovenplaten.

GENIET VAN EEN TOTAALERVARING Kies zijglas voor uw RAIS houtkachel en u krijgt een echte totaalervaring. Check de verschillende opties met onze customizer op www.rais.com.

15

15


RAIS PILAR

Nieuw

SCULPTURALE ELEGANTIE. GEEF UW HUIS NOG MEER KARAKTER MET DE PILAR – EEN ECHTE BLIKVANGER. Met zijn hoogte van bijna twee meter vult de Pilar de ruimte. Hij trekt onmiddel­ lijk de aandacht met zijn sculpturaal design – eenvoudig en elegant, maar tegelijk opvallend en spectaculair. Geniet van het uitzonderlijke zicht op het vuur achter de panoramische, fraai gebogen glazen deur. De stevige handgreep met krachtig design onderlijnt de superieure kwaliteit van de kachel.

16

RAIS Pilar, zilver


17


RAIS PILAR VERMOGEN 4-8 kW I RUIMTE 60-120 m2 I CLEVERAIR I ELECTRONIC DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 5 HANDGREPEN

18


Mogelijke opties zijn een manuele demper, CleverAir en ElectronicAir voor het op afstand bedienen van de luchttoevoer.

RAIS Pilar, zwart

19


RAIS NEXO DESIGN IN AL ZIJN EENVOUD. RECHTE LIJNEN, SYMMETRIE EN STRAKKE VORMEN. Het kubusvormige, pure design van de Nexo is discreet en toch opvallend. Het gladde oppervlak wordt alleen onderbroken door de dansende vlammen achter de brede, rechthoekige glazen ruiten. Met zijn ingetogen vorm is de Nexo geschikt voor elke woning, maar de kachel past echt perfect bij hedendaagse architectuur en een minimalistisch interieur. Maak uw keuze uit een hele reeks optionele details (zoals kleur, hoogte en handgreep) en ontwerp uw favoriete versie van de Nexo. Ook verkrijgbaar als gaskachel.

20


RAIS NEXO 100 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

RAIS Nexo 100, zwart

21


RAIS NEXO 120 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

22


DECORATIEVE MULTIBOXES Combineer uw houtkachel met multiboxes voor een gepersonaliseerde look. Met multiboxes transformeert u uw houtkachel in een tijdloos meubelstuk, met alle vrijheid om in uw interieur een persoonlijke stijl te creëren. Plaats de multiboxes zoals u dat zelf wil en gebruik ze als bank, als opslagrek voor brandhout – of misschien wel beide. Multiboxes zijn verkrijgbaar voor de Nexo, Viva L, Q-Be en Q-Tee 2.

RAIS Nexo 120, wit

23


24

RAIS Nexo 140, platina


RAIS NEXO 140 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

Nieuw 25


RAIS NEXO 160 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

26

Nieuw

RAIS Nexo 160, mocca


RAIS NEXO 185 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

Nieuw

RAIS Nexo 185, zwart

27


RAIS VIVA L ROND ALS EEN ZUIL, MET EEN SCULPTURAAL DESIGN EN EEN STIJLVOLLE LOOK. De Viva L is een bijzonder eenvoudige houtkachel – rond, elegant en sculpturaal. De mooi gebogen deur en de discrete ronde handgreep passen perfect bij het design. Kies uit de talrijke designopties om een persoonlijke versie van de Viva L samen te stellen die aansluit op de interieurstijl van uw woning. Ook verkrijgbaar als gaskachel.

28


RAIS VIVA L 100 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

RAIS Viva L 100, wit

29


DECORATIEVE MULTIBOXES Combineer uw nieuwe houtkachel met multiboxes en creëer uw persoonlijk interieur.

30


RAIS VIVA L 120 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

RAIS Viva L 120, zwart

31


32


RAIS VIVA L 160 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 45-105 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 6 HANDGREPEN

RAIS Viva L 160, platina


34


GEZELLIG ZOMERHUIS MOOIE DAGEN ONDER DE OPEN HEMEL OF BINNEN VOOR HET HAARDVUUR. WE BRENGEN EEN BEZOEK AAN EEN GEZELLIG ZOMERHUIS BIJ KOLDING FJORD. Met het schitterende uitzicht over de glooiende heuvels en de glinsterende fjord is dit zomerhuis nabij Sdr. Bjert (Denemarken) perfect gelegen. Heel het jaar door komen familie en vrienden er samen om te genieten van de buitenlucht en de sfeer rond de houtkachel. In de woonruimte verwarmt een Viva L 100 het huis op koude herfstdagen. Buiten brandt het vuur in een Ra vuurschaal. Het perfecte decor voor een etentje en een gezellige avond rond het kampvuur.

35


36


RAIS RINA VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2 I 6 KLEUREN

Met zijn elegant gebogen voorzijde en schuine zijkanten is de discrete, compacte Rina ideaal voor kleinere huizen. Ondanks zijn beperkte afmetingen is de kachel een zeer efficiĂŤnte warmtebron.

RAIS Rina, mocca

Foto: Fergus Alexander RAIS Rina, zwart

37


RAIS Q-BE VERMOGEN 4-8 kW I RUIMTE 60-120 m2 I CLEVERAIR DRAAIT 360O I 6 KLEUREN I 5 HANDGREPEN

38


RAIS Q-BE XL

DE VLAMMEN VULLEN DE RUIMTE DE RAIS Q-BE TREKT DE AANDACHT MET ZIJN STERKE SCULPTURALE EXPRESSIE, ZIJN UNIEKE DRAAIVOET EN ZIJN UITZONDERLIJK ZICHT OP HET VUUR. Door zijn innovatief design onderscheidt de Q-Be zich duidelijk van andere houtkachels. Met zijn sculpturale kubusvormen vult hij de ruimte en brengt hij karakter in elk interieur. Het brede glas loopt door over twee zijden en geeft een uitzonderlijk zicht op de vlammen. De bovenzijde van de kachel kan u in elke richting draaien, zodat u overal in de ruimte geniet van de gezellige sfeer die de haard uitstraalt.

RAIS Q-Be, wit RAIS Q-Be XL, nikkel

39


Foto: &Bespoke

IDEAAL VOOR EEN KLEINERE RUIMTE DE COMPACTE, ELEGANTE Q-TEE BRENGT DE GEZELLIGHEID VAN EEN HOUTKACHEL IN KLEINE WOONRUIMTEN. U hoeft de echte sfeer van een houtkachel niet te missen omdat u in een minder groot huis woont. De Q-Tee is een kleine, elegante kachel die alles heeft: een fraai design en een efficiënte, milieuvriendelijke verbranding. Met zijn compact en smal ontwerp is de Q-Tee de perfecte keuze voor een kleine woonruimte.

Foto: &Bespoke

40


RAIS Q-TEE EFFEKT 2-6 kW I AREAL 30-90 m2 I 2 SOKLER

RAIS Q-TEE VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2

41


Foto: @totentretopphytte

TUSSEN DE BOOMTOPPEN NET BUITEN OSLO HEEFT EEN NOORS GEZIN ZIJN ULTIEME DROOM WAARGEMAAKT: EEN VAKANTIEHUIS TE MIDDEN VAN DE NATUUR. Aan het Mjøsa-meer in Totenvika, op anderhalf uur van Oslo, is de droom van een Noors gezin werkelijkheid geworden: een vakantiewoning dicht bij de natuur. Ze hebben een huisje gebouwd tussen de boomtoppen, op 12 meter boven de grond, met majestueuze dennenbomen en oude berken als dichtste buren. Het mooie boomhuis heeft alles wat je kan wensen op het vlak van modern comfort: van warm water en elektriciteit tot een RAIS Q-Tee houtkachel in de keuken, die ervoor zorgt dat het lekker warm is wanneer de wind buiten door de bomen raast.

42


www.totentretopphytte.no @totentretopphytte

43


RAIS Q-TEE 2 DE Q-TEE 2 BRENGT KARAKTER EN EEN PERSOONLIJKE TOETS IN UW INTERIEUR. Dankzij een waaier aan opties biedt de Q-Tee 2 u de mogelijkheid uw interieur een persoonlijke toets te geven. Plaats ze naast een opslagrek voor brandhout om de kubusvorm te accentueren of kies voetjes voor een meer klassieke look. U kan kiezen uit twee hoogten voor de voetjes en de sokkel. Ook verkrijgbaar als gaskachel.

44


RAIS Q-TEE 2 VERMOGEN 3-8 kW I RUIMTE 45-120 m2 I 2 SOKKELS I 2 SETS VOETJES

45


RAIS Q-TEE 2 C VERMOGEN 3-8 kW I RUIMTE 45-120 m2 I 6 HANDGREPEN RUIMTE 45-120 m2 I 2 SETS VOETJES

46


VORM EN FUNCTIE KNAP DESIGN, UITGEKIENDE DETAILS EN EFFICIËNTE VERWARMING. Door de combinatie van fraaie designdetails en een efficiënte, milieuvriendelijke verbranding is de Q-Tee 2 C de ultieme samensmelting van vorm en functie. De houtkachel is vierkant met een mooi gebogen voorzijde en een groot venster. Kies de Q-Tee 2 C met voetjes voor de look van een klassieke houtkachel, of combineer hem met een houtopslagrek voor een meer hedendaagse uitstraling. Ook verkrijgbaar als gaskachel.

47


RAIS JUNO 120 SPEKSTEEN VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2 I DRAAIT 360O

ONTWORPEN DOOR DE NATUUR GENIET VAN DE NATUURLIJKE SCHOONHEID EN DE FUNCTIONALITEIT VAN DE RAIS JUNO. De ronde, zuilvormige RAIS Juno is bekleed met mooie, warmteaccumulerende speksteen. Het rustieke oppervlak en het geraffineerde natuurlijke patroon van grijstinten worden enkel onderbroken door het grote venster en de elegante handgreep. De speksteen zorgt voor een mooi visueel effect, maar heeft ook een praktisch nut. Hij absorbeert warmte, geeft die langzaam weer vrij en verwarmt uw huis op een efficiënte en aangename manier. 48


RAIS JUNO 160 SPEKSTEEN VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2 I DRAAIT 360O

49


RAIS POLEO SPEKSTEEN VERMOGEN 4-8 kW I RUIMTE 60-120 m2

EFFICIËNTE VERWARMING

50

De Poleo combineert een afgerond, organisch design met mooie speksteen op de boven- en zijkanten. De speksteen heeft fantastische warmte-eigenschappen en zorgt voor een efficiënte verwarming van uw huis.


PRACHTIG DESIGN EN HEERLIJK COMFORT GENIET VAN DE ZALIGE WARMTEVERSPREIDING EN HET RUSTIEKE DESIGN VAN DE RINA, MET ZIJN ZWART GLAS EN MOOIE NATUURSTEEN. De Rina valt op door zijn gebogen voorzijde in glanzend zwart glas. De boven- en zijkanten zijn bekleed met grijze speksteen. Het mooie, natuurlijke kleurenspel en de patronen van de speksteen vormen een opmerkelijk contrast met de gladde, zwarte voorzijde.

RAIS RINA SPEKSTEEN VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2

51


RAIS JUNO CERAMIC 160 VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2 I DRAAIT 360O

De Juno Ceramic is bekleed met witte keramische steen die met de hand is gemaakt. Het gaat om een tijdrovend en complex proces met verschillende fasen. Na het vullen van de mal wordt elke steen gebrand, geglazuurd en opnieuw gebrand. De keramische steen is niet alleen mooi, maar accumuleert ook warmte.

52


RAIS JUNO CERAMIC 120 VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2 I DRAAIT 360O

53


INBOUWHAARDEN

54


55


EEN RAIS INBOUWHAARD IS DE PERFECTE KEUZE ALS U DE GEZELLIGHEID VAN EEN HOUTKACHEL WIL COMBINEREN MET EEN STIJLVOL, MINIMALISTISCH INTERIEUR. RAIS inbouwhaarden zijn makkelijk te plaatsen in bestaande woningen, maar kunnen ook van in de ontwerpfase worden voorzien in nieuwbouw. Onze inbouwhaarden passen bij elke stijl en elk interieur. Ze bieden een waaier aan mogelijkheden. U kan ze inbouwen in een bestaande haard, gebruiken als opvallende room divider, er een hoek mee maken of er twee ruimten mee verbinden.

Foto: & Bespoke

Foto: Kathrine Sørgård

56


57


RAIS VISIO DECOREER MET VUUR. RAIS VISIO IS EEN REEKS EXCLUSIEVE INBOUWHAARDEN WAARMEE U DE VRIJHEID HEBT OM UW DROOMHUIS TE ONTWERPEN. Bent u een nieuw huis aan het bouwen of zoekt u een inbouwhaard voor een bestaande woning? Er is altijd een Visio inbouwhaard die past bij uw stijl en interieur. De serie telt zeven verschillende modellen. U hebt de keuze uit een Visio met glas aan één, twee of drie zijden en uit de extra hoge en brede modellen Visio 2 L of 3 L. Bestel uw Visio met een frame in zwart of roestvrij staal – of zelfs zonder frame – en kies uit handgrepen in hout of staal. Integreer uw Visio in een hoek, gebruik hem als room divider, geniet van het vuur in verschillende ruimten of bouw uw eigen unieke haard met geprefabriceerde beton­ elementen. De Visio inbouwhaarden zijn ook verkrijgbaar op gas.

58


RAIS VISIO 1 VERMOGEN 5-9 kW I RUIMTE 75-120 m2 3 HANDGREPEN

59


RAIS VISIO 2 VERMOGEN 5-9 kW I RUIMTE 75-120 m2 3 HANDGREPEN

60

Foto: Kathrine Sørgård


RAIS VISIO 3 VERMOGEN 5-9 kW I RUIMTE 75-120 m2 3 HANDGREPEN Foto: Kathrine Sørgård

61


RAIS VISIO 2:1 VERMOGEN 5-9 kW I RUIMTE 75-120 m2 3 HANDGREPEN

62


RAIS VISIO 3:1 VERMOGEN 5-9 kW I RUIMTE 75-120 m2 I 3 HANDGREPEN

63


Foto: Elisabeth Kruse

EEN UNIEK HUIS OP DE FAERÖER LAAT U INSPIREREN DOOR DIT PRACHTIGE HUIS OP DE FAERÖER, WAARVAN EEN VISIO HET HART EN HET VERZAMELPUNT IS. Ingeplant in het schitterende landschap van de Faeröer ligt het huis van Johannes Jensen, manager van het sterrenrestaurant KOKS, en zijn echtgenote Anna Dahl Olsen. Ze hebben het huis van zijn grootouders gerenoveerd en verbouwd tot een uniek geheel, waarbij de mooie details van het oude gebouw worden gecombineerd met het comfort en de functionaliteit van vandaag. Pal in het midden van de woning is een stijlvolle Visio ingebouwd in een rustieke betonnen muur, waar hij fungeert als room divider tussen de woonruimten. Het gladde glazen design van de inbouwhaard zorgt voor een elegant contrast met het industriële beton en de rustieke balken in de rest van het interieur. Foto: Maria Vous

64

Foto: Maria Vous


65


RAIS VISIO 2 L

Nieuw

VERMOGEN 8-12 kW I RUIMTE 120-180 m I 3 HANDGREPEN 2

66


RAIS VISIO 3 L

Nieuw

VERMOGEN 8-12 kW I RUIMTE 120-180 m2 I 3 HANDGREPEN

67


RAIS 500 EEN ECHTE KLASSIEKER MET EEN EENVOUDIG, DISCREET EN TIJDLOOS DESIGN DAT NOOIT UIT DE MODE RAAKT. De RAIS 500-serie omvat drie klassieke inbouwhaarden. U kan kiezen tussen glas aan één, twee of drie zijden. De Rais 500 kan worden ingebouwd in een bestaande haard of in een hoek, zodat u op verschillende plaatsen van de vlammen kan genieten. De drie modellen bieden een uiterst efficiënte verbranding en hoogstaand warmtecomfort. Ze zijn verkrijgbaar met een volledig glazen deur of een glazen deur met stalen frame. 68


RAIS 500/1 VERMOGEN 4-8 kW I RUIMTE 60-120 m2

69


RAIS 500/2 VERMOGEN 4-8 kW I RUIMTE 60-120 m2

70


RAIS 500/3 VERMOGEN 4-8 kW I RUIMTE 60-120 m2

71


RAIS 600

Nieuw

DE RAIS 600 VALT OP DOOR ZIJN UNIEKE KUBUSVORM EN UITGEBREIDE DECORATIEVE MOGELIJKHEDEN. Het kubusvormige design verleent de Rais 600 een opvallende, karakteristieke look die hem duidelijk onderscheidt van andere inbouwhaarden. Geniet van het vuur achter de brede vensters die bijna de illusie van een open haard creëren. Het toestel kan worden ingebouwd in een hoek of een bestaande haard. Verkrijgbaar met glas aan één, twee of drie zijden en met een volledig glazen deur of een glazen deur met stalen frame. Past in elke hoek, zowel links als rechts. 72


RAIS 600/1 73


RAIS 600/2

74


RAIS 600/3

75


76


ÉÉN HUIS, TWEE HOUTKACHELS IN EEN SCHOTSE NIEUWBOUWWONING HEBBEN DE EIGENAARS NIET ÉÉN, MAAR TWEE RAIS HOUTKACHELS GEÏNSTALLEERD. De Schot Tony Fraser en zijn gezin hebben bij het bouwen van hun nieuwe woning elk detail grondig overwogen. Bij de keuze van nieuwe houtkachels hielden ze rekening met zowel esthetiek als functionaliteit. De keuze viel op een zwarte Viva L houtkachel met bruine leren handgreep en een bovenplaat van speksteen, die paste bij de stijl en de kleuren van het interieur. Ze kozen ook een Visio 2:1 inbouwhaard met glas aan twee zijden, zodat ze in twee ruimten kunnen genieten van de gezellige sfeer.

77


Foto:

RAIS 700 VERMOGEN 3-7 kW I RUIMTE 60-105 m2

RUW EN RUSTIEK DE RAIS 700 IS EEN KLASSIEKE INBOUWHAARD MET EEN RUW, RUSTIEK EN HEDENDAAGS ACCENT. Met zijn panoramisch venster en extra-brede verbrandingskamer voor grote houtblokken biedt de RAIS 700 een uitzonderlijk vlammenspel en een mooi zicht op het vuur. De dansende vlammen worden omgeven door een strak design, dat elegant wordt ondersteund door de discrete handgreep. Ga voor een ruwe, rustieke look met een venster met stalen frame of een strakker design met een volledig glazen deur. 78


EEN PANORAMISCH ZICHT OP HET VUUR EXTRA-BREED DESIGN MET PANORAMISCH ZICHT OP HET VUUR. DE RAIS 900 BIEDT DE ULTIEME GEZELLIGHEID VAN EEN HAARD. Met zijn opvallend, extra-breed design biedt de RAIS 900 een indrukwekkend zicht op de vlammen en een buitengewoon panoramisch effect. Het grootse, extravagante ontwerp wordt aangevuld met een discrete handgreep in roestvrij staal. Verkrijgbaar met stalen of glazen deur.

RAIS 900 VERMOGEN 5-9 kW I RUIMTE 75-105 m2

79


RAIS 2:1 TWEE RUIMTEN, ÉÉN INBOUWHAARD. GENIET IN TWEE RUIMTEN VAN HET VUUR EN DE GEZELLIGHEID. Dankzij de brede vensters aan twee zijden maakt de RAIS 2:1 het mogelijk twee ruimten te verbinden met één inbouwhaard. Zo kan u in twee kamers genieten van het vuur en de gezelligheid. De brede vensters bieden een indrukwekkend zicht op het vuur, trekken de aandacht en fungeren als een visueel aantrekkelijk merkpunt in uw woning. Verkrijgbaar met stalen of glazen deur. 80


RAIS 2:1 VERMOGEN 3-9 kW I RUIMTE 45-135 m2

Foto: Dinesen Floor

81


RAIS Q-TEE INBOUWHAARD VERMOGEN 2-6 kW I RUIMTE 30-90 m2

DE GEZELLIGHEID VAN EEN HAARD IN EEN KLEINE RUIMTE. Q-Tee is een kleine, elegante inbouwhaard met een efficiënte en milieuvriendelijke verbranding. Met zijn compact en smal design is hij de perfecte keuze voor kleine woonruimten.

82


RAIS Q-BE INBOUWHAARD VERMOGEN 4-8 kW I RUIMTE 60-120 m2

UNIEK, OPVALLEND EN FUNCTIONEEL De Q-Be is een elegante hoekinbouwhaard die zich onderscheidt met zijn unieke praktische details en zijn stijlvol minimalistisch design. Het deurglas is gemaakt uit één stuk en de fraaie handgreep is discreet weggewerkt onder de deur. 83


INTERIEUR

84


85


RAIS TETRA Drie stukken gereedschap in een ruw ontwerp van staal, ijzer en beton. Voor wandmontage of op de vloer. Handvat in roestvrij staal of leer.

RAIS BUTEO Pook, bezem en schep met houder in een levendig, organisch design. Kan op de muur worden gemonteerd of op een ronde betonnen sokkel op de vloer geplaatst. Handvat in roestvrij staal of leer.

86


RAIS WALL TOOLS RAIS Wall Tools staat voor puur minimalisme: steel in roestvrij staal, handvat in zwarte silicone en houder met zwart grafisch ontwerp. Voor wandmontage of op de vloer op een voet van lichtgewicht beton.

RAIS SOLO Drie stukken gereedschap (pook, bezem en schep) in een stijlvol en handig design. Gereedschap en stevige houder in roestvrij staal met elegant afgeronde hoeken. Ook verkrijgbaar: eendelige set met pook en houder.

Nieuw 87


RAIS CARRY RAIS Carry – ontworpen door een architect – vindt de traditionele houtmand opnieuw uit en geeft haar een levendige, moderne look. U kan kiezen tussen zwart en roomwit. Verkrijgbaar met handvatten in zwart of cognac­ kleurig leer.

RAIS LIGHTING RAIS Lighting is een exclusieve houder voor aanmaakblokken, in aluminium met cognackleurig leer.

88


RAIS WOODFRAME Dit eenvoudige ophangframe voor brandhout maakt vloerruimte vrij. Let op de luxueuze details in de hoeken, verbonden met pennen en pluggen. Geoliede eik in natuurkleur of met rookaccenten. Kan in elke positie worden gedraaid of gewoon op de vloer geplaatst.

89


De Woody combineert fijne details, luxueuze materialen en gebruiksgemak – en maakt het zoveel makkelijker om brandhout naar binnen te brengen.

RAIS WOODY

RAIS WOODBOX Gebruik de Woodbox om brandhout op te slaan of aan het zicht te onttrekken. De kubusvormige Woodbox is een handige en elegante opslagruimte, met een deksel dat aansluit op de randen van de box. Verkrijgbaar in geoliede eik met natuurlijke of gerookte tinten.

90

Nieuw


Gebruik de Woodwall Freestanding als room divider of als sculptuur in de kamer. Verkrijgbaar in twee maten en in zwart of wit. Kan ook worden vastgemaakt.

RAIS WOODWALL

De RAIS Woodwall voor het opslaan van brandhout is geniaal in zijn eenvoud. Deze muurhouder is verkrijgbaar in twee maten, met en zonder achterwand en in zwart of wit. Decoratief en handig.

91


RAIS CONSTANT De Constant is een duurzame bank in vezelbeton, die interieurs en buitenruimten een ruwe en rustieke toets geeft. De bank kan ook worden gebruikt als sokkel voor de Q-Tee en Q-Tee 2.

RAIS WOODRACK Brandhout dat netjes is gestapeld en op zijn plaats wordt gehouden door een eenvoudig, zwart stalen frame zorgt voor een rustieke en sculpturale uitstraling. U kan het rek ook neerleggen en als bank gebruiken. Verkrijgbaar in twee maten.

92


93


ACCESSOIRES

94


95


RAIS ROOKKANALEN Rookkanalen zijn verkrijgbaar in dezelfde zes Scandinavische kleuren als de RAIS houtkachels en in roestvrij staal. Een bijpassend rookkanaal werkt het design af en zorgt voor een elegante finishing touch. De naden van de rookkanalen zijn vrijwel onzichtbaar.

96


RAIS GLASPLATEN Kies een elegante vloerplaat in gehard glas, die past bij de vorm van de kachel. U kan de platen eenvoudig tot tegen de kachel duwen. Zo kan u ze ook verwijderen voor het schoonmaken.

97


RAIS AIRSYSTEM EN AIRKIT Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor energiezuinige en geĂŻsoleerde huizen. Het systeem zuigt frisse lucht van buiten naar binnen en voert ze rechtstreeks naar de kachel om te zorgen voor een optimale verbranding. De luchtinlaat kan worden verborgen door hem te monteren in de vloer of de wand achter de kachel. Om de aansluiting op het AirSystem in de kachel te vergemakkelijken, hebben we een AirKit-systeem ontwikkeld dat is aangepast aan de gewenste vloer- of wandmontage. De kit bestaat uit een flexibele buis met klem, een scherm voor het brandhoutcompartiment, een koppeling met demper en een behuizing.

Luchttoevoer via vloer

Luchttoevoer via achterwand

AirKit tussen vloer en kachel

De koppeling met de demper is zeer belangrijk. Als die er niet is, belet niets dat koude lucht in de kachel stroomt, de verbrandingskamer afkoelt en condens veroorzaakt. De demper op de koppeling en luchtinlaat moet worden gesloten wanneer de kachel niet in gebruik is.

AirKit tussen wand en kachel

Scherm en demper achter kachel

HOU HET WARM MET MOOIE STENEN Speksteen is een wonder van de natuur, een kunstwerk in subtiele tinten en met fraaie patronen en accenten. De stenen zorgen voor een aantrekkelijke en rustieke uitstraling, maar hebben ook een praktische functie. Ze absorberen warmte en geven die nadien geleidelijk terug af. Verbrandt u bijvoorbeeld 4 kg brandhout in een Pilar bekleed met 96 kg speksteen, dan zal de kachel nog 8 uur warmte afgeven. Zo haalt u het maximum uit uw brandhout. Warmteaccumulerende stenen zijn verkrijgbaar voor de Pilar, Viva L 120, Q-Be, Q-20, Juno, Visio 1, Visio 2 en Visio 3. 98


Foto: Kristin Staylen

R500

2+3

/ VISIO 2+3

Convectieoppervlak: 190 cm2

R700

R900

Convectieoppervlak: 280 cm2

Convectieoppervlak: 320 cm2 

91 5 825 82

76

1 601 60

4 86864

76

76 1

08 108

,4

4 61 614,4

 1002 

145

123 123

76 1 1 4433,4 ,4

 963

91

91

Q-BE

Q-TEE

R2:1

Convectieoppervlak: 90 cm2

Convectieoppervlak: 147 cm2

Convectieoppervlak: 235 cm2

8 478 47

248

24

8

76



76

76

728

76

76

10 8 108

746

 

 

108

9 489 48

91



91

123 123

28 7

91

287

108 8 10

Foto: Maria Vous

R500 / VISIO Convectieoppervlak: 230 cm2

RAIS CONVECTIEROOSTERS Kies een convectierooster dat bij uw inbouwhaard past om het design af te werken en te genieten van de gezellige warmte.

 725 



76

764

 

10

8

 



91

99


100


OUTDOOR

101


RAIS CIRCLE CreÍer een rustig moment, weg van het drukke leven van elke dag, met de Circle – een combinatie van grill en vuurmand in cortenstaal. Installeer u gezellig bij het vuur, praat bij met enkele vrienden of bereid een heerlijke maaltijd. Aan u de keuze.

102


Nieuw RAIS CIRCLE COVER Bescherm uw Circle tegen het weer met een duurzaam deksel dat regen en vuil van de grill weghoudt. Het deksel, gemaakt van weerbestendig materiaal, zal de levensduur van uw grill verlengen.

103


104


RAIS RA Eenvoudige, minimalistische vuurschaal voor fijne avonden op het terras, in de tuin of op het strand.

RAIS LIGHT CONE Decoratieve conische toorts met olielamp. Spies verkrijgbaar in twee hoogten.

105


RAIS ANGLE Een sculpturaal verzamelpunt voor toffe kookmomenten in open lucht.

RAIS SQUARE Barbecue en haard in één toestel, met zijkanten in massieve eik en een handige opslagruimte voor brandhout.

106


RAIS GIZEH Grill en haard gecombineerd in een opvallend piramidevormig ontwerp.

De RAIS OUTDOOR collectie is met de hand gemaakt, vanuit het hart en vol passie. Vakmanschap vergt tijd, maar het resultaat is het wachten waard. Het fantastische roestkleurige patina wordt in de open lucht gecreĂŤerd door de natuurelementen. Daardoor zijn geen twee producten hetzelfde. Doe inspiratie op voor een geweldige buitenruimte en nodig vrienden en familie uit rond een knetterend vuur, voor een feestje of een heerlijke maaltijd in open lucht.

107


SPECIFICATIES

De volgende pagina’s bevatten aanbevelingen, specificaties en technische gegevens voor elk van onze kachels: afmetingen, vermogen, fijnstofuitstoot en afstand tot brandbare materialen. Deze informatie is alleen bestemd als richtsnoer. We raden u aan dat u vóór de installatie van uw houtkachel de gebruiksaanwijzing leest en rekening houdt met de specifieke aanbevelingen voor die welbepaalde kachel. Denk eraan dat u ertoe verplicht bent alle lokale en nationale wetten en verordeningen na te leven.

108


Onze permanente technische ontwikkeling kan een impact hebben op de specificaties en leiden tot veranderingen in kleuren en accessoires. Onder voorbehoud van eventuele fouten in teksten, gegevens en foto’s. 109


KACHELSPECIFICATIES

Designer:

435

ksj

GEWICHT

ksj

Drawing name: Project:

45° hjørneopstilling

D M Y

295

100

100

100

295

Designer:

Drawing change:

Improvement proposal:

Opstillings Drawing Tegning name:- Pilar Opstillings Tegning - Pilar Established:Project: Format: Revision: Drawing no.: Format: Revision: Drawing no.: Established: 20-03-2019 20-03-201916-6541 A3 16 A3 16-6541

08

1666,5 n1 66

A-A A-A

B

n1

B

66

B

115

n1

115

B B

900

900

983

983

1025

1025 1666,5 B

66

488

220

488

220

1229,5

B B-B

245

245

65 0

65 0

195

220

A

n462

220

245 65 0

16-0101-6550 - Pilar 16-0101-6550 - Pilar

195

n462

195

111 287

35 0

R1 76

111

352 488

R1 76

287

110

A

B-B

352

35 0

B

OV

F

UV

115

A

B

KSJ

900

A

B B

Project manager: A

til brændbart UISOLERET røg

1229,5

B

ksj

Established: 26-03-2018

A-A Bend Tool:

A

A

35 0

200

50

200

Change order

08

1229,5 1925 1900

Corrections:

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆ TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 1 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKE TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 5 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30°  VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° Project: Revision: Drawing no.: Iafs MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025AFVIGELSE glasdør pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1666,5 n1

491 D M Y

12545° hjørneopstilling kg

A

1925 1900

200

983

n1

08

16

50 341

1025

A

1925 1900 278,6

278,6

278,6

278,6

200

50 491 mm

Project manager: Approved:

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47Phone 92 91+45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

n1

278,6

341

Project manager: Approved: Designer:

D M Y

295

100

85 0

200

140 kg 278,6 120 kg

- warmteaccumulerende steen

300

300

435

200

45°

200

45° 200

4 69

GEWICHT

mm mm mm mm

350 mm 100 mm

9 49

500 100 850 100

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

670

7 28

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

450

570

9 49

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

350

Parallel installation

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

4,5 kW 2-9 kW 90 m2 81 % 1.8 g/kg

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas) Ontvlambaar plafond

Nexo 1025 (udenmuur sideglas) Ontvlambare

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 50

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

KERNCIJFERS Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Parallel installation

KERNCIJFERS

341

1055

735

850

850

500

Nexo 1025 (med sideglas)

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1025 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het350 midden van de rookuitlaat bovenaan 983 450 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 900 mm 670 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

384

335

100

Ontvlambaar plafond

90 °

90 °

100

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel Ø462-1925 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 352-287-286 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 231 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 155 mm Afstand van de vloer tot het midden 1200 mm van de rookuitlaat bovenaan 1165 mm Afstand van de vloer tot het midden 500 Ø100 mm van de rookuitlaat achteraan AirSystem-verbinding

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

491

AFMETINGEN (B-D-H)Nexo 1025 (uden sideglas)

Min 400

AFMETINGEN (B-D-H)

Min 210

TECHNISCHE GEGEVENS:

341

TECHNISCHE GEGEVENS:

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

295

RAIS NEXO 100

491

RAIS PILAR

B-B 220

,2 10

1B-B

,2 10

1

B-B

,2 10

1


KACHELSPECIFICATIES

Format:

A3

GEWICHT

OV

ksj

Bend Tool:

UV

KSJ

Established: 26-03-2018 OV

100

100

Min 400

295

295

100

200

Min 210

50

341

200

491 ksj

UV

Project manager: A

KSJ

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

OV

F

UV

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE A-A Remarks: A TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120-4 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3 0 Material:0.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0-2 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afst pr. 100Nexo mm 1.8 0 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

afstande røgrør

til brændbart UISOLERET røg

A-A A-A

1235

A

115

B

1110

1193

1235

900

1110

220

B

1193

1235

115

B

B

B

Designer:

Improvement proposal:

B

900

983

983

220

115

B

220

115 220

220

220

B-B

220

195

220

B

115

115

B

Designer:

sbv

Project manager: Approved:

195

1025

1025

B

491

Drawing change:

900

983

A-A

A-A

B

B

Change order

Format:

A

1025

A

140 kg 45° hjørneopstilling

45° hjørneopstilling

Corrections:

A3

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: - Homepage: www.rais.dk 0.5 0.1   0.3 0.8 0.5 1.2www.rais.dkE-mail: info@rais.dk 0.1 0.1 0.2 0.3 0.1 0.8  0.2 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 KORTESTE 120-400 0-10 50-120 SIDE 1025 > 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10° 0-5° 0-30°  VINKELAFVIGELSE Revision: Drawing no.: Project: Revision: DrawingProject: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr.0.6 100 mm0.3 0.3 0.15 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm  1.8  0.9 til brændbart UISOLERET

til brændbart UISOLERET røgrør

491 D M Y

1110

Bend A-A Tool:

KSJ Improvement proposal:

Project manager: Approved:

200

1193

Established: 26-03-2018

Project manager: Approved: Designer:

295

100

Min 210

200

200

491

341

50

Min 210

Change Designer: order

ksj ImprovementDrawing proposal:change:

A

341

Corrections:

50 341

4 69

Drawing change:

200

50 491 mm

9 49

Change order

350 mm 100 mm

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

125 kg 45° hjørneopstilling

D M Y

Corrections:

670

7 28

D M Y

A

9 49

491

450

570

Parallel installation

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

4 69

200

200

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

350

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

450 mm 100 mm

9 49

B-B 1

10,2

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

220

B-B

Project:

195

220

B-B Designer:

195

sbv

Established: Format: Revision: Drawing no.: 1 16-10-2017 220 A3 D 10-6542

06-06-2018

Designer:

sbv

Project manager: Approved:

D M Y

06-06-2018

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections:

10,2

B-B

Project manager: Approved:

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Updated E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

10

220

B-B Nexo 1025 med sideglas Opstilling

195

45° hjørneopstilling

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Nexo 1025 (med sideglas)

50 491 mm

341

Parallel installation

KERNCIJFERS

9 49

50

2 48

GEWICHT

7 28

7 28

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen 341

Min 400

100

Parallel installation

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

670

195

Parallel installation

341

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

50

KERNCIJFERS

450

Brændbart loft Ontvlambaar Nexo 1025 (med sideglas)plafond

Nexo 1025 (udenmuur sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) Ontvlambare

Nexo 1025 (uden sideglas)

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1235 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1193 mm 350 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 mm 670 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm 295

100

295

295

100

295

100

Ontvlambaar plafond

AFMETINGEN (B-D-H)

341

Ontvlambare Nexo 1025 (med muur sideglas)

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1025 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het350 midden van de rookuitlaat bovenaan 983 mm 350 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 900 mm 670 570 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

50

Nexo 1025 (med sideglas) Nexo 1025 (uden sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brændbart loft

295

AFMETINGEN (B-D-H)

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

491

TECHNISCHE GEGEVENS:

RAIS NEXO 120

MET GLAZEN ZIJWAND

Min 400

RAIS NEXO 100

1

10,2

111

IN

Dra


KACHELSPECIFICATIES

Bend Tool:

KSJ Improvement proposal: Format:

A3

OV

ksj

OV

100

Min 400

295

295 100

200

A-A

Corrections: Designer:

Drawing change:

Improvement proposal:

36 kg

ksj

Bend Tool:

B

B

1110

1110

8

17

115

B

223

115

1193 B

198 1193

B

398

1110

220

115 B

115

B

446

1425

115

1110 1193

1235

B

1425

1110

1193 B

1193

1235

B

B

B

A-A

1235

A

223

220

ksj

D M Y

195

220

1

198

Nexo 1235 Opstilling

Drawing name:

10,2 Designer:

B-B 1

10,2

ksj

Project: Established: Format: Revision: Drawing no.: Project manager: Approved: 04-04-2018 A3 10 10-6548

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Nexo 1235 Opstilling

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

220

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98Format: 47 90 33 -Revision: Fax +45 98Drawing 47 92 91no.: Established:

5

195

112

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

B-B

B-B

B-B 220 ,2 10 1

220

8

17

Project manager: Approved:

30-12-1899

220

8

17

398

Designer:

446 223

198

,2 110

398

195

B-B

220

446

,2 110

195

220

220

KSJ

OV

UV

til brændbart UISOLERET røg

A-A

A

Project manager:

Established: 26-03-2018

Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material:0.2 0.1 0.1 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 A-A 0-10° 0-5° 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° VINKELAFVIGELSE A-A Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afs A pr. 100 mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

A

afstande røgrør

491

Min 210

50

491

D M Y

UV

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 400-1000 120-400 30-120 6-30 A-A DENMARK 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 A3-6 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-30° 0-20° 0-10° 0-5° VINKELAFVIGELSE 1° 0-20° 0-10°  0-30°  VINKELAFVIGELSE 0-5° Revision: Drawing no.: Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET

til brændbart UISOLERET røgrør

491

Change order

Format:

A3 Warmteaccumulerende steen Bend Tool:

UV

KSJ

Established: 26-03-2018

45° hjørneopstilling

200

A

1193

Established: 26-03-2018

100

hjørneopstilling 16645° kg

Project manager: Approved: Designer:

50 341

1425

ksj Improvement Drawing proposal:change:

200

Project manager: Approved: GEWICHT

200

50 491 mm

341

Corrections:

ChangeDesigner: order

295

100

Min 400 Min 210

Min 210

200

200

341

50

50

491

350 mm 100 mm

4 69

Drawing change:

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

9 49

D M Y

Corrections:

Change order

Parallel installation

2 48

D M Y

140 kg 45° hjørneopstilling

670

7 28

491

450

570

9 49

7 28

50491 mm

350

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

4 69

200

200

45° hjørneopstilling

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Nexo 1025 (med sideglas)

9 49

9 49

341

50 341

Parallel installation

KERNCIJFERS

450 mm 100 mm

2 48

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

GEWICHT

Min 400

100

Parallel installation

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 7 28

7 28

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1425 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het 350 midden van de rookuitlaat bovenaan 1193 mm 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 mm 670 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

670

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas)plafond Ontvlambaar

Nexo 1025 (med sideglas) Ontvlambare Nexo 1025 (udenmuur sideglas)

295

295

295

Parallel installation

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Nexo 1025 (uden sideglas) Efficiëntie Deeltjes

341

KERNCIJFERS

450

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

AFMETINGEN (B-D-H)Nexo 1025 (uden sideglas)

100

Ontvlambaar plafond

100

295

100

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1235 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1193 mm 350 350 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 mm 670 570 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

Brændbart loft

50

Ontvlambare Nexo 1025 (med muur sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brændbart loft

295

AFMETINGEN (B-D-H)

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

341

TECHNISCHE GEGEVENS:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

491

TECHNISCHE GEGEVENS:

RAIS NEXO 140

MET GLAZEN ZIJWAND

341

RAIS NEXO 120

B-B 10,2

1

220


KACHELSPECIFICATIES

RAIS NEXO 160

KSJ Improvement proposal: Format:

A3

OV

ksj

KSJ

Established: 26-03-2018

UV

OV

100

295 100

Min 400

100

295

72 kg

200

Designer:

Improvement proposal:

ksj

Project manager: A

KSJ

Established: 26-03-2018 Bend Tool:

A-A

A-A

491

Min 210

Change order

A

A

UV

OV

UV

1193

B

B

til brændbart UISOLERET røg

10,2

1

220

B-B 220 ,2 110 n

10,2

1

Designer:

8

17

115

1110

1110

115

1193 198

398

B-B 220 Designer: Project manager: Approved: 8 8RAIS\ksj 17 KSJ

17

D M Y

10

220

220

2 10,

1

30-12-1899

195

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

B-B

B

198

B-B

398

220

B

446 446 223 223

398

8 17

195

198

398

198

8

1193 G

G

223

220

Drawing name:

95

398

446 n17

1600

1110

1110

198 1193

220 446 223

B

B

198

B

8

17

446 223

115

B

223

1600

220

115

B

398

B

1193

1425

1425

115

H

G

H

B

446

F

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN,0.5-3 DENMARK 3-6 30-120 1206-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 4792 0.191 0.1 0.3 0 Material:0.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-1 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 1025 glasdør afs pr. 100Nexo mm 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

1110

1193

1425

Corrections:

Drawing change:

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

H

16545° hjørneopstilling kg

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 A-A 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° A-A Revision: Drawing no.: A Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

A

491 D M Y

Format:

A3 Warmteaccumulerende steen Bend Tool:

200

1600

Bend Tool:

GEWICHTProject manager: Approved:45° hjørneopstilling

Project manager: Approved: Designer:

200

Min 210

36 kg

295

100

Min 400

Min 400

100 200

491

200

491

50

Min 210

Established: 26-03-2018

50 341

A-A

4 69

ChangeDesigner: order

200

50 491 mm

341

Corrections:

ksj Improvement Drawing proposal:change:

350 mm 100 mm

A

9 49

Change order Drawing change:

Warmteaccumulerende steen

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

16645° hjørneopstilling kg

45° hjørneopstilling

D M Y

Corrections:

670

7 28

D M Y

9 49

341

491

450

570

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL A-A

A

4 69

200

200

50 491 mm

350

Parallel installation

7 28

9 49

GEWICHT

9 49

341

50

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Nexo 1025 (med sideglas)

450 mm 100 mm 2 48

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

7 28

7 28

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

Parallel installation

KERNCIJFERS

Parallel installation

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 341

Nexo 1025 (uden sideglas)

670

491

Parallel installation

50

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

341

KERNCIJFERS

450

Brændbart loft Nexo 1025 (med sideglas)plafond Ontvlambaar

Nexo 1025 (udenmuur sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) Ontvlambare

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1600 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het350 midden van de rookuitlaat bovenaan 1193 mm 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 mm 670 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

100

295

295

100

295

100

Ontvlambaar plafond

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

AFMETINGEN (B-D-H)Nexo 1025 (uden sideglas)

50

Ontvlambare Nexo 1025 (med muur sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

van de kachel 446-398-1425 mm Buitenafmetingen 344-253-510 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Ø150 mm Rookuitlaat (diameter) 198 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1193 mm Afstand van de 350 350 vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 450 mm Afstand van de 670 570 570 Ø100 mm AirSystem-verbinding

Brændbart loft

Brændbart loft

295

AFMETINGEN (B-D-H)

295

TECHNISCHE GEGEVENS: Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

341

TECHNISCHE GEGEVENS:

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

50

MET GLAZEN ZIJWAND

341

RAIS NEXO 140

Nexo 1025 / 1235 med sideglas Opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

B-B B-B 220 220

Project manager: Approved: RAIS\ksj KSJ Designer: Project manager: Approved:

10-6544

113 0,2


KACHELSPECIFICATIES

RAIS NEXO 185 TECHNISCHE GEGEVENS:

100

100

Min 400

295

295

100

200

491

H

Min 210

50

341

491

OV

F

UV

G

1193

B

B

446 223 8

17

1110

1193 B

220

446 223

446 223 178 

8

220

17

Designer:

0,2RAIS\ksj

11

220 Project manager:

KSJ

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Project:

B-B

220

B-B

195

398

198

2 10, 1

Drawing name:

,2

A-A

KSJ

115

1860

1860 B

198

8 17

295

115

8

17

220

Bend Tool:

B

398

B-B 220

A-A

Project manager: A

til brændbart UISOLERET røg

115

1110

200

1110

1193

B-B B-B 220 220 ,2

A

ksj

Established: 26-03-2018

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆR Remarks: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK 0.5-3 3-6 30-120 120 6-30 0.5-3 400-1000 1000-2000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 0.1 Material: 0.1 0.2 0.3  0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELM TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50 Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 > 400 1° 0-30° 0 VINKELAFVIGELSE 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° AFVIGELSE I MM Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo glasdør afst pr. 100 mm 1025 1.8 0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9

B

195

198

398

8 n17

115

1110

1193 198

B

B

398

1193

1600

1600 B

446 223

446 446 223 223 198

A

220

B

398

UV

glasdør afstande brændbart UISOLERET røgrør til brændbart UISOLERETtilrøgrør

B

Designer:

Improvement proposal:

120 kg

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 400 1° 0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE  0-5° 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° Revision: Drawing no.: Project: Revision: Drawing Project: no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm0.3 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 pr. 100 mm 0.15 1.8 0.6 0.9

B

114

OV

Change order Drawing change:

A3 steen Warmteaccumulerende Bend Tool:

UV

18045° hjørneopstilling kg

45° hjørneopstilling

Format:

1110

OV

KSJ

Corrections:

115

A3

ksj

Established: 26-03-2018

491

1860

Format:

200 D M Y

H

A-A

A-A

KSJ Improvement proposal:

G

1600

Bend Tool:

GEWICHT Project manager: Approved:

Project manager: Approved: Designer:

H

Min 210

72 kg

A

295

100

Min 400

100 200

491

200

491

341

50

50

Min 210

Established: 26-03-2018

50 341

A-A

4 69

ChangeDesigner: order

ksj Improvement Drawing proposal:change:

200

50 491 mm

A

9 49

Change order

350 mm 100 mm

341

Corrections:

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

2 48

D M Y

Corrections:

670

7 28

D M Y

A

9 49

491

Drawing change:

Warmteaccumulerende steen

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

450

570

Parallel installation

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

176 kg 45° hjørneopstilling

45° hjørneopstilling

A-A

350

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg

Nexo 1025 (uden sideglas)

7 28

50491 mm

A

4 69

200

200

341

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Nexo 1025 (med sideglas)

9 49

9 49

50

2 48

GEWICHT

450 mm 100 mm

Parallel installation

KERNCIJFERS

Parallel installation

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen 341

670

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo80 % 1025 (med sideglas) 2,24 g/kg 7 28

7 28

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

450

Brændbart loft Ontvlambaar plafond Nexo 1025 (med sideglas)

Ontvlambare Nexo 1025 (udenmuur sideglas)

Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1860 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1193 mm 350 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 mm 670 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

295

295

295

Parallel installation

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Nexo 1025 (uden sideglas) Efficiëntie Deeltjes

341

KERNCIJFERS

AFMETINGEN (B-D-H)

50

Ontvlambaar plafond

100

295

100

Ontvlambare Nexo 1025 (med muur sideglas)

Min 400

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1600 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1193 mm 350 350 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 mm 670 570 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

Brændbart loft

Brændbart loft

100

AFMETINGEN (B-D-H)

341

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

1193 198

TECHNISCHE GEGEVENS:

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

G

MET GLAZEN ZIJWAND

398

RAIS NEXO 160

10

Nexo 1685 opstilling Established: Format: Revision: Drawing no.:

A3

10-6545


KACHELSPECIFICATIES

Established: 26-03-2018

A-A

KSJ Improvement proposal: Format:

A3 *

UV

ksj

Established: 26-03-2018

KSJ

Bend Tool:

OV

450

UV

H

115

G

2716541 Viva L 100 uden sideglas (M) 235 (M) 235

198

398

198

398

887 (J)(J) 887

(I)959 959 (I) A

(Nn)

220 (Ø) n470 470

0,2

G

1110 115

220

A

115 220

B-B 8 17

1000 1000

1110

1193 198

8

17

1100 88

462 (Ø)n462

(K) 231 (K) 231

446 223 8 n17

220

446 223

485 485

446 223

B

11

Designer:

195

B B

398

1193

1860

1860

B

B

50

H

Format:

A3

CleverAir

1110

1193

B

225

310

90 kg

til brændbart UISOLERET røgrør

B

850

75

Remarks: Remarks: AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE TILLADTE MÅL INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, 0.5-3 1000-2000 DENMARK 400-1000 3-6 120-400 30-120 6-30 0.5-3 1000-2000 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: n4 Material: 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 n 0.1 0.1 0.2 0.3 0.8 0.5 1.2 E-mail:info@rais.dk - Homepage: www.rais.dkE-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk 62 10 [n TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅLTILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL 8 18. Drawing name: Nexo 1025 Opstilling KORTESTE SIDE 10-50 name: 120-400 50-120 Nexo > 400Opstilling Drawing KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 >0-10 1025 [n 400 2 in 1° 0-30° 0-20° 0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° 4  1°  0-20°  0-30°  0-10° VINKELAFVIGELSE 0-5° ] . Project: Revision: Drawing no.: 3 Project: Revision: Drawing no.: AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdørin afstande AFVIGELSE I MM 10-6550 Nexo 1025 glasdør afstande pr. 100 mm 0.3 0.15  1.8  0.6  0.9 pr. 100 mm 0.3 0.15 1.8 0.6 0.9 til brændbart UISOLERET ]røgrør

A

310

75

50 mm

500

GEWICHT Project manager: Approved:

Project manager: Approved: Designer:

OV

75

(L)(L) 121 121

A-A

A-A

G

1860

Bend Tool:

400 mm 75 mm

H

ksj Improvement Drawing proposal:change:

120 kg

A

Corrections:

75

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

ChangeDesigner: order

Change order

5,6 kW 3-7 kW 45-105 2716541 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

310

485 [19.1 in]

Min 210

Min 210

D M Y

Corrections:

400 635

0

D M Y

Ontvlambaar plafond

85

491

Drawing change:

Warmteaccumulerende steen

A-A

Tot nabije wand Tot de muur aan denachterzijde 470 Tot de niet-ontvlambare muur [n 1 8.5 in-] aanbevolen en tot de zijkanten en achterzijde

18045° kg hjørneopstilling

45° hjørneopstilling

A

887 [34.9 in]

959 [37.8 in]

Min 400

100 200

200

200

200

491

341

450 mm 100 mm 50 491 mm

341

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

4 69

50

A

KERNCIJFERS

Nexo 1025 (med sideglas)

9 49

GEWICHT

9 49

341

2 48

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur 50 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

A

Parallel installation

7 28

7 28

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

670

5,7 kW 3-7 kW 45-105 m2 Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas) 80 % 2,24 g/kg 50

Nexo 1025 (uden sideglas)

450

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1000 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 352-292-446 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 959 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 887 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

231 [9.1 in]

295

295

Parallel installation

341

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

50

KERNCIJFERS

AFMETINGEN (B-D-H)

100

Ontvlambaar plafond

100

295

100

Buitenafmetingen van de kachel 446-398-1860 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 344-253-510 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 198 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat350 bovenaan 1193 mm 350 450 Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1110 mm 670 570 570 AirSystem-verbinding Ø100 mm

235 [9.3 in] B-B

Brændbart B loft

121 [4.8 in]

Ontvlambare Nexo 1025 (med muur sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas) Nexo 1025 (med sideglas)

Nexo 1025 (uden sideglas)

Brændbart loft

295

AFMETINGEN (B-D-H)

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør Nexo 1025/1225 afstande til brændbart UISOLERET røgrør

491

TECHNISCHE GEGEVENS:

RAIS VIVA L 100

MET GLAZEN ZIJWAND

1000 [39.4 in] Min 400

RAIS NEXO 185

RAIS\ksj

Project m

D M Y

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: 115 Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

KS


KACHELSPECIFICATIES

RAIS VIVA L 100

RAIS VIVA L 120

MET GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H)

GEWICHT

4. 3

[ n1

8.2

in]

235 [9.3 in]

B-B

75

n4 6 2 [n 18.2 in] [n 4. 3 in]

2796541 Viva L 120 Without sideglas

800

887 [34.9 in]

121 [4.8 in]

A

(I) 1039 (I) 1039

1218 1218

959 [37.8 in]

1000 [39.4 in]

A

500 735

A

A

250 n4 70 [n 18 .5

300

in]

116

n

n4

10 8

[n

62

4. 3

in

[ n1

8.2

in]

2726541

(N) 110088 (Ø) 462 462

(K) 231 (K) 231

485 485

50

485

(Ø) 470 n 470

231 [9.1 in]

A-A

485

80 0

425

400

(Ø)n462 462

(K) 231 (K) 231

485 485485 [19.1 in]

(Ø) n470 470

1100 88

250

2726541

(Nn)

50

(M) 235 (M) 235 B

450

75

B

n 10 8

2726541 Viva L 100 Med sideglas

in ]

.5 in]

967

[n

62

231 [9.1 in]

n4

10 8

0[ n1 8

A-A

225

310

n

n4 7

310

(J) (J) 967

231 [9.1 in]

* CleverAir

85 0

75

100 kg 25 kg

- voor steenophoping

in]

75

50 mm

121121 (L)(L)

300

485

400 mm 75 2796541 mm

500

485 [19.1 in]

* CleverAir A-A

90 kg

50

80 0

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

425

400

n4 70 [n 18 .5

485

250

485 [19.1 in]

50 mm 250

GEWICHT

967 [38.1 in]

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL 500 mm 75 mm

75

A

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

310

1039 [40.9 in]

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes A

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

400 635

KERNCIJFERS

1218 [48 in]

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg 2726541

Ontvlambaar plafond

450

450

310

B

500 735

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1218 mm 235 in] Binnenafmetingen van[9.3 de verbrandingskamer 352-292-446 mm B-B Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1039 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 967 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

310

Ontvlambaar plafond

75

Ontvlambare muur

800

887 [34.9 in]

Nominaal vermogen A Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

A

121 [4.8 in]

KERNCIJFERS

959 [37.8 in]

[9.3 in] Ø470-1000 mm Buitenafmetingen van 235 de kachel B-B 352-292-446 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Ø150 mm Rookuitlaat (diameter) 235 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 959 mm Afstand van de Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 887 mm Ø100 mm AirSystem-verbinding

121 [4.8 in]

AFMETINGEN (B-D-H)

850

TECHNISCHE GEGEVENS:

B

ZONDER GLAZEN ZIJWAND


KACHELSPECIFICATIES

RAIS VIVA L 120

RAIS VIVA L 160

MET GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

* CleverAir

1618

[n1

8.5 in

I 1099

1618

70

GEWICHT

n47

H 300

75 75 310

50 mm

50

85

75 250

300

0

310

120 kg 96 kg

- voor steenophoping

0

O 75 425

E 225

400

n4

400 mm 75 mm

75

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

300

485

D 50

P 500

100 kg 25 kg

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

A

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

485

470

A

425

80 0

250

450

450

50 mm

400 500 635

250 310

75

310

800

500 mm 75 mm

Ontvlambaar plafond

485

- voor steenophoping n

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes A

400

GEWICHT

485 [19.1 in]

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

Ontvlambare muur

KERNCIJFERS

A

2806541

B-B

Buitenafmetingen van de kachel B-B Ø470-1618 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 352-292-446 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1099 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1021 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

B

50

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

485

A

121 [4.8 in]

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) A Efficiëntie Deeltjes

250

967 [38.1 in]

1039 [40.9 in]

KERNCIJFERS

M 235

M 235

500 735

AFMETINGEN (B-D-H)

J 1027 J1027

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1218 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 352-292-446 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1039 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 967 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

B

B

Ontvlambaar plafond

L 121 L 121

Ontvlambare muur

B-B

I 1099

AFMETINGEN (B-D-H) 235 [9.3 in]

850

TECHNISCHE GEGEVENS:

ZONDER GLAZEN ZIJWAND

* CleverAir

]

D

A-A

n462

2806541 Viva L 120 Med sideglas

E D-D (M) 235

2876541

(L)1027 121 (J) C

(L) 121

C

(J) 1027

1618 1618

A

C

C

(I) 1099

C

(I)(I)1039 1099

1618 1618

800

C

121 [4.8 in]

A

967 [38.1 in]

1039 [40.9 in]

1218 [48 in]

500 735

(J) 967

450

75

D

(I) 1099

B-B

D

310

235 [9.3 in]

B

D-D (M) 235 (M) 235

D

(J) 1027

n1 n 08462

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

D-D (M) 235

A-A 08

K 231

n1

K 231

231 [9.1 in]

A-A

n47

(K) 231

485 n462

231 [9.1 in]

462 (Ø) n462

(K) 231

C-C

]

A-A

n462 [n18.2 n1 in] 08 [n 4.3 in]

(L) 121

50 400

C-C

(Ø) n470 470 485 485

(Ø) 462 462

0

C-C n462

2806541 Viva L 120 Med sideglas

(K) 231

8.5 in

80 0

n47

300

(K) 231

[n1

485

485

250 n4 70

110088

(K) 231 (K) 231

485 [19.1 in]

485 485

(Ø) 470 n 470

250

(N)

425

485

0

2806541

117


KACHELSPECIFICATIES

RAIS VIVA L 160

RAIS RINA

MET GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

75 75

Ontvlambaar plafond

450 500 500

735

485

B

(L)119

(J)786

900

GEWICHT B

350 mm 150 mm

(I)861

50 50

250 250

485

300 300

100

50 mm

70 0

105 kg



355

179

410

D-D (M) 235

A-A A-A

430

A

D

D

461

B-B

(K)179 E

C

3316541DK Rina

450

2886541 Viva L 160 Med sideglas 800

A B A



(J) 1027

A





(K) 231

B-B



K 231

(K) 231

2886541 Viva L 160 Med sideglas

118 2876541DK

2876541DK



485 485

462 (Ø) n462

B-B

C-C n462

B



485 A-A 08

(I)861 

B

A

n1

B



485

A

A-A



300

C-C

(Ø) n470 470

n462



902 50

A

C

80 0

B

400

D

B

902

250

(L) 121

485

250

B

70

902

(L) 121 L 121

(J) 1027

(I) 1099

0

n4

B

D 425

n47

A

 B-B

A-A

A-A



C

J1027

I 1099

C

D

A

1618

A

C

A D

B

A

C

(I) 1099

1618

1618

C



C

E

500 735



D

D



D-D (M) 235

A

B

B-B



M 235

B

75

462

120 kg 96 kg

425 425

80 0

250 250

100

(M)179 A Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

310

n1 08 n4 62

50 mm

K 231 K 231

08

580

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL A-A

485

* CleverAir

485 485

- voor steenophoping

400 mm 75 mm

400 400

GEWICHT

L L121 121

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

70

n1

J1027 J1027

I 1099 I 1099

470

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

5,6 kW 3-7 kW 45-105 m2 80 % 1,89* / 2,11 g/kg

A

A AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

n4

350

KERNCIJFERS

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes A

Ontvlambaar plafond

150

355

KERNCIJFERS

A

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel 461-411-901 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 295-225-393 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 179 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 119 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 861 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 786 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

329

Ontvlambare muur

700

B-B B-B

H 300

MM235 235

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1618 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 352-292-446 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 115 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1099 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1021 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

310

AFMETINGEN (B-D-H)

800

BB

TECHNISCHE GEGEVENS:




KACHELSPECIFICATIES

RAIS Q-TEE

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

GEWICHT 185

435

275 mm 350 mm

350

800 650 225

470

150

225

470

50 mm 80/83/95 kg

K 207 (steel door) K 201 (glass door)

N 114,5 L 110

   A

Q-Tee 57 A

(M) 187

2616541

A

(M) 131 (M) 131 (M) 131

A-A A-A A-A

  

(I)(I) 557 557 (I) 557

565565 565

388

N 185

(K) 207 (steel door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) door) (K) 201 (glass door) 207 (steel (steel door) door) (K) 207 (K) 201 (glass (glass door) door) (K) 201

A A A

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

8356541

  

(M) 131 (M) 131 (M) 131

C C C

435 435 435

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

C-C C-C C-C

  

(J) (J) 736 736 (J) 736

(I) 842 (I)(I) 842 842

C C C

850850 850

185

(L) (L) (L) 185 185 185

(J) (J) (J) 531 531 531

(I) 637 (I)(I) 637 637

645645 645

(K) 207 (steel door) (K) 207 (steel door) door) (K) 201 (steel (glass door) (K) 207 201 (glass (glass door) (steel door) door) (K) 201 (glass door)

280 280280

A

  

B-B B-B B-B

B B B

388388 388

BB

(M) 131 (M) 131 (M) 131

B B B

(L) 120

(I) 1329

  

1370

374

A

B-B

150

(K) 207 (K) 207 (steel (steel door) door) (K) 207 (glass (steel door) (K) 201 door) (K) 201 (glass door) door) (K) 201 207 (glass (steel door) (K) 201 (glass door)

(L) (L) 110 110 (L) 110

K 185

4,1 kW 2-6 kW 30-90 m2 N80 % 114,5 L 185 0,8 g/kg Back

L 390

75 0

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

493

(L) (L) (L) 390 390 390

374

J 531 C-C

AFSTAND TOTMBRANDBAAR MATERIAAL 131

C

C

A

K 207 (steel door) K 201 (glass door)

J 736

320

135/165 kg 20 kg 72 kg

Q-TEE 85

50

J 451

I 557

500

387

645

60

I 842

L 120

I 1329

50 mm

280

1578

1783

B

200 mm 200 mm

275

0

B

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

60

Ontvlambaar plafond

65

Warmteaccumulerende steen XL warmteaccumulerende steen B

Glas

150

A-A Tot nabijeAwand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

GEWICHT

KERNCIJFERS

850

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

N 185

373

B-B

750

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m2 80 % 1,4 g/kg

K 185

412

Nominaal vermogen Vermogen 373 (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

435-388-565/645/850 mm Back 317-270-270 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 131 mm Afstand van de vloer tot het midden 105/185/390 mm van de AirSystem-verbinding A N 114,5 K 207 (steel door) Afstand van de vloer tot het midden K 201 (glass door) L 105 557-637/842 mm van de rookuitlaat bovenaan Afstand van de vloer tot het midden 201/207 van de rookuitlaat achteraanB-B Back mm Q-TEE 65 M 131 Ø100 mm AirSystem-verbinding B

387

185

A-A

750

Glas

Ontvlambare muur

van de kachelA-A Q-TEE 57 Buitenafmetingen Mvan 131de verbrandingskamer A Binnenafmetingen

I 637

L 120

I 1329

1370

AKERNCIJFERS

200

AFMETINGEN (B-D-H)

Ontvlambaar plafond

200

(J) 451 451 (J) (J) 451 (L) (L) (L) 105 105 105

Ontvlambare muur

565

M 187

as Gl

A

Buitenafmetingen van de kachel 373-373-1370/1783 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 239-239-505 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 187 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 120 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1329 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm B B

Gl as

AFMETINGEN (B-D-H)

481

RAIS Q-BE/Q-BE XL

(N) 114,5 (N) 114,5 (N) 114,5

119


KACHELSPECIFICATIES

RAIS Q-TEE 2 TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H)

300 1200

691

800

400

KERNCIJFERS Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Ontvlambaar plafond

431

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel 582-410-598 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 446-277-265 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 131 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 105 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 590 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 470 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

200

150 kg

50 mm

200

100

300 12 00

596

1200

GEWICHT

84 3

510

400 mm 300 mm

596

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

300

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

A-A M 131

COMBI-SOKKEL

STANDAARD SOKKEL

COMBI-SOKKEL

598

I 590

380

8386541-uden sokkel

A

364

572

572

K 219 219 -- Glass Glass door door K KK 225 225 -- Steel Steel door door

COMBI-SOKKELS

582

J 470

L 105

410

291

N 135 Designer:

286

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

120

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Måltegning - Q-Tee II Established: Format: Revision: Drawing no.:

Hier volgen een paar extra modules die een grote flexibiliteit en diverse mogelijk­heden voor opstellingen bieden. Vraag naar uw Q-Tee 2 indien nodig! U kunt verschillende modules gebruiken in functie van uw persoonlijke smaak en de beschikbare ruimte. Het Q-Tee-model kan ook geplaatst worden op een element van de combi-sokkel (zie foto). Gecombineerde sokkelelementen kunnen apart of samen gebruikt worden als alternatief voor het opbergen van brandhout.


KACHELSPECIFICATIES

RAIS Q-TEE 2 MET BASIS

RAIS Q-TEE 2 MET POOTJES

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H)

Ontvlambare muur

Ontvlambaar plafond

431

300

Buitenafmetingen van de kachel 582-410-723/763 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 446-277-256 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 131 mm Afstand van de vloer tot het midden 230/270 mm van de AirSystem-verbinding Afstand van de vloer tot het midden 715/755 mm van de rookuitlaat bovenaan Afstand van de vloer tot het midden 595/635 mm van de rookuitlaat achteraan Ø100 mm AirSystem-verbinding

400

800

800

431

300 1200

691

691

(L) 390

400 mm 300 mm

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

300 12

50 mm

00

596

GEWICHT

GEWICHT

173/175 kg

200

200

100

300

400 mm 300 mm

596

50 mm

00 12

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

84 3

1200

84 3

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

510

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

596

(K) 225

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

300

KERNCIJFERS (K) 225 (stållåge) (K) 219 (glaslåge)

Back

157/158 kg

(N) 135 A-A Q-TEE IIMmed sokkel 131 Katalogtegning 1:0,075

A

A-A M 131 A

8386541DK_m_sokkel I 755

763

165

380

983

I 975

8386541-Med Ben

K 219 K 219 -- Glass Glass door door

254

K K 225 225 -- Steel Steeldoor door

582

J 855 582

291

291

410

J 635

L 490

L 270 Designer:

ksj

Project manager: Approved:

D M Y

30-12-1899

Project:

Q-Tee II

Måltegning - High socket Established: Format: Revision: Drawing no.: 01-06-2018 A3 8386533

0 286

286

0

Drawing name:

0

0

N 135

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

L 110

N 135

410

(L) 110

582

(J) 755

A

400

596

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Ontvlambaar plafond

300

280

KERNCIJFERS

(I) 875

A

410

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel 582-410-883/983 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 446-277-265 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 131 mm Afstand van de vloer tot het midden 110/390/490 mm van de AirSystem-verbinding Afstand van de vloer tot het midden 875/975 mm van de rookuitlaat bovenaan A-A Afstand van de vloer tot het midden (M) 131 achteraan 755/855 mm van de rookuitlaat Ø100 mm AirSystem-verbinding

1200

AFMETINGEN (B-D-H)

121


KACHELSPECIFICATIES

RAIS Q-TEE 2 C

RAIS Q-TEE 2 C MET BASIS

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

730

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

300 596

84 3

12 00

GEWICHT

400 mm 300 mm

596

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

596

150 kg

50 mm

300

GEWICHT

400

300

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

3 84

400 mm 300 mm

Ontvlambaar plafond

KERNCIJFERS

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel 660-479-881/981 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 440-277-256 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 159 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 108 mm Afstand van de vloer tot het midden 873/973 mm van de rookuitlaat bovenaan Afstand van de vloer tot het midden 753/853 mm van de rookuitlaat achteraan Ø100 mm AirSystem-verbinding

800

800 1200

730

AFMETINGEN (B-D-H)

459

459

300 400

KERNCIJFERS Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Ontvlambaar plafond

300

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel 660-479-598 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 446-277-256 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 159 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 105 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 590 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 470 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

1200

AFMETINGEN (B-D-H)

300

50 mm

596

12 0

0

180/185 kg

M 159

A-A

A

A-A

8346541-Høj sokkel

981

I 590

8346541-Uden sokkel

378

598

I 973

M 159

A

K 256

K 256

660 330

660

J 470

J 853

479

330

479

L 105

L 488

328

Project manager: Approved:

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

122

Måltegning - Q-Tee II C

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 06-06-2018 A3 8346531

L 108 0 328

ksj

D M Y

N 177

Designer:

0

N 177

0

0


KACHELSPECIFICATIES

RAIS Q-TEE 2 C MET POOTJES

RAIS JUNO 160/120 ZONDER GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

800

730

70 0

335

286/238 kg 189/137 kg 84 kg B

B



335 100

50 mm



(K)235

B-B

100

(J)1015

(L)121

(I)1091

A-A



596

Warmteaccumulerende steen Extra warmteaccumulerende stenen



350 mm 100 mm



GEWICHT 50 mm





A

235

596

300 00

157/158 kg

M 159







4316541DK Juno 1560 Samme mål som Viva 98 (TI)



A

A-A

A

  





B



760 165

B



B-B



8346541-Med Ben 768





A

A-A

A



  

  

 

  





 



  

Warmteopslageffect RAIS JUNO Varmelagringseffekt RAIS JUNO Temperatuurevolutie in de warmteaccumulerende stenen Temperaturudviklingen i varmelagringssten over 24etuur vullingen vist over døgnmet med 44 påfyldninger 

 

      



  











B-B

140







K 256

120

660 330

J 640 100

80 Temp. C C Temp. 60

L 275

Designer:

ksj

Project manager: Approved:

40

D M Y

30-12-1899

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Corrections: Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name:

328

N 177

0 0

479

GEWICHT

400 mm 300 mm

300

84 3

575

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

n Tot nabije wand 47 0 achterzijde de Tot de muur aan Tot de niet-ontvlambare muur en achterzijde - aanbevolen en tot de zijkanten A

12

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

B

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

350



Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes B 1654

6,5 kW 3-8 kW 45-120 m2 81 % 1,9 g/kg

Ontvlambaar plafond

KERNCIJFERS

KERNCIJFERS Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1654/1200 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 295-225-393 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm (M)de 235 Afstand van de vloerAtot het midden van rookuitlaat bovenaan 1095 mm A-A Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1015 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

335

459

400

AFMETINGEN (B-D-H)

100

Ontvlambaar plafond

700

Ontvlambare muur

300

Buitenafmetingen van de kachel 660-479-723/768 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 446-277-256 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 159 mm Afstand van de vloer tot het midden 230/275 mm van de AirSystem-verbinding Afstand van de vloer tot het midden 715/760 mm van de rookuitlaat bovenaan Afstand van de vloer tot het midden 640/595 mm van de rookuitlaat achteraan Ø100 mm AirSystem-verbinding

1200

AFMETINGEN (B-D-H)

Project:

Måltegning - High legs

Q-Tee II C

Established: Format: Revision: Drawing no.: 08-12-2017 A3 8346535

20

0 00

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Timer Uren

VullingPåfyldning

Warmteaccumulerende stenen

Varmelagringssten

123


KACHELSPECIFICATIES

RAIS POLEO SPEKSTEEN

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H)

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel 548-429-1090 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 360-240-370 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 215 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 120 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1010 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 922 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

335

100

Ontvlambaar plafond

400

650

635

KERNCIJFERS

350 624

KERNCIJFERS Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes 250

400 mm 100 mm

B

GEWICHT Warmteaccumulerende steen A Extra warmteaccumulerende stenen

(J)1015

B

(L)121

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

350 mm 175 mm

A

485

(I)1091

1654

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

A-A

(M)215 MATERIAAL AFSTAND TOT BRANDBAAR

250

50 mm

65

265/238 kg 169/117 kg 84 kg

0



GEWICHT

485



Warmteaccumulerende B Bsteen

315

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

5,8 kW 4-8 kW 60-120 m2 79 % 2,6 g/kg

50

50 mm

(J)922 (L)120

A-A

(I)1010

(M)235

50

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

1090

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) A Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

90 0

315

200 kg 77 kg

Poleo II SST 2426541DK 1:0,075

A

n47 0

 A-A

A

(K)216

B-B

D M Y

Corrections:

Change order Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

`0.1

3- 6 `0.1

6 -30 `0.2

30 -1 20 120-400 `0.3

400-1000

`0.5

`0.8

TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SID E VINKELAFVIG ELSE



0- 10 `1~

1000-2000

`1.2

10-50 50-1 20120-400 > > 400 > `0-30` `0-20` `0 -10`

AFVIGELSE I MM ` 1. 8

` 0. 9



`0.6

` 0. 3

`0 -5` `0 .1 5

Project:

2012

Part of:

A-A

A

  

B

   

  

A

B

A

A

B-B

 B-B

        

   

  

 

  

 







       





 

    

 



 

   

 

  

 







       







 

    







 



















 



 



B

 

B



 







B





uv

Drawing name:



B

ov

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

A-A



Project manager: App

Remarks:

TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3

pr. 100 mm

A

hcr

Established: Cutting revision: For 19-04-2013 Bend Tool:





B-B

548  428,5

4326541DK Juno 1560G Samme mål som Viva 98G (TI)

453,5

495



(K)235

124

Ontvlambaar plafond

391

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1654/1200 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 295-225-393 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1095 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1015 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

900

AFMETINGEN (B-D-H)

175

RAIS JUNO 160/120 MET GLAZEN ZIJWAND

B-B



Revision:

Drawing no.:

2426541_243654


KACHELSPECIFICATIES

RAIS RINA SPEKSTEEN

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC ZONDER GLAZEN ZIJWAND

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H)

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1654/1200 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 295-225-393 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1095 mm (M)235 A A-A Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1015 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

350

700

582

350

575

KERNCIJFERS Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes (D)150

235

Warmteaccumulerende steen(K)235 B-B Extra warmteaccumulerende stenen

(J)1015

(L)121

50 mm

100

70 0

222/188 kg 189/137 kg 84 kg

335

A-A

(D)100

A

A-A

B

B

A

B





A



B

B



(D)100



(I)894

969 B

A-A



A



(M)178

A

4316541DK Juno 1560 Samme mål som  Viva 98 (TI)



(K)178 B-B



3326541DK Rina SST Samme mål som Rina (TI)



343

GEWICHT

350 mm 100 mm

429



A

429

(K)178

B-B





178

(L)119

149 kg 63 kg

Warmteaccumulerende steen A

0

(L)119

GEWICHT

70

343

Tot nabije wand Tot deA muur aan de achterzijde n 47 Tot de niet-ontvlambare muur 0 en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

 

B

(E)350

100

50 mm

B

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

(J)818

B

350 mm 150 mm (J)818

969

(I)894

Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

100

A-A

(I)1091

B

(M)178 AFSTAND TOTABRANDBAAR MATERIAAL

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg 100

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

1654

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

335

KERNCIJFERS

Ontvlambaar plafond

335

328

150

Ontvlambaar plafond

700

Ontvlambare muur

Buitenafmetingen van de kachel 469-429-969 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 295-225-393 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 178 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 119 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 894 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 818 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

100

AFMETINGEN (B-D-H)



B-B

454

3326541NO Rina SST

B-B



125


KACHELSPECIFICATIES

SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS JUNO 120/160 CERAMIC MET GLAZEN ZIJWAND

RAIS VISIO 1

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

Buitenafmetingen van de kachel Ø470-1654/1200 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 320-225-393 mm Rookuitlaat (diameter) Ø150 mm Afstand van het midden van de bovenplaat naar de achterrand 235 mm Afstand van de vloer tot het midden van de AirSystem-verbinding 121 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat bovenaan 1095 mm Afstand van de vloer tot het midden van de rookuitlaat achteraan 1015 mm AirSystem-verbinding Ø100 mm

Ontvlambare muur

4 kW 2-6 kW 30-90 m2 79 % 1,39 g/kg

 A-A

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding



KERNCIJFERS

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 400 cm2

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal (zie gebruikshandleiding)

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 400 cm2

Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Verwarmt (bij 20°C) 75-120 m 2 80 % Efficiëntie Deeltjes < 6,5 g/kg

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL





50 mm

  

222/188 kg 126/92 kg 74 kg



wand E - Tot nabije D - Tot achterwand H - Tot plafond  C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

400 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1400 mm



GEWICHT

280 kg









Warmteaccumulerende steen   Extra warmteaccumulerende stenen





GEWICHTA

400 mm 100 mm

Inbouwafmetingen - baksteen

KERNCIJFERS

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL Tot nabije wand Tot de muur aan de achterzijde Tot de niet-ontvlambare muur B B en tot de zijkanten en achterzijde - aanbevolen

905-610-1643 mm 697-330-475 mm 770-432 mm 781-444 mm 200 mm Ø150 mm



 





 

 





 







 

 



      







 

















A-A

787

B

406,5 356,5



Ø150

  



B

750

A

   



B-B

400

        Ø200

   

  

 

  

 









 B-B









 

1399,5

       



 









430

700

  





A





772-847-905





B



B









415

A

672,5



1374,5

 A-A 

A

356,5

 B-B

406,5

   



Nominaal vermogen Vermogen (min-max) A Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

AFMETINGEN (B-D-H)

Ontvlambaar plafond





AFMETINGEN (B-D-H)





  

  

 

  

 







 

126









 

      



 







340






SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS VISIO 2

RAIS VISIO 3

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

Min

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 400 cm2

40 .8

Mi n.

AFMETINGEN (B-D-H) Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

759-564-1537 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 891-512-444 mm 200 mm Ø150 mm

Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Verwarmt (bij 20°C) 75-120 m 2 80 % Efficiëntie Deeltjes < 6,5 g/kg

Min. 432

H

KERNCIJFERS

Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 5-9 kW Verwarmt (bij 20°C) 75-120 m 2 80 % Efficiëntie Deeltjes < 6,5 g/kg

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL 300 mm 75 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

GEWICHT

n. Mi

D

E

5 68

C

49 0 A

G

Mi n.

B

wand E - Tot nabije D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

220 mm 50 mm 1285 mm - mm 385 mm - mm 1200 mm

Mi n.

60 0

E

Min

D

.4 90

C

B A

A

260 kg

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal (zie gebruikshandleiding)

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 400 cm2

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 400 cm2

280 - 480

330 - 529

H 564 (N) 380

(N) 398 230 - 428

49 0

n. Mi

+15 (I) 1535 10

E

198

208 - 408

E

C

G

D

Mi n.

5 68

A B

D

+15 1537 - 10

198

384,5 +15 - 10

∅ ∅

67 0

29,5

29,5

Min. 432

161 564

Mi n.

+15 1616 - 10

430

759

0 77

Min. 432

29

n. Mi

185

564 64 0

H

430

1367,5 +15 - 10 +15 1617 - 10

833

mi n.

1351,5 +15 - 10

167,5

593

0 84 n. mi

384,5 +15 - 10

0 77

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

GEWICHT

259 kg

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal (zie gebruikshandleiding)

n. Mi

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 400 cm2

60 0

KERNCIJFERS

E - Tot nabije wand D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

Inbouwafmetingen - baksteen (zie gebruikshandleiding)

H

Inbouwafmetingen - baksteen (zie gebruikshandleiding)

Min. 432

833-593-1617 mm 533-333-466 mm 685-490-432 mm 751-557-444 mm 200 mm Ø150 mm

G

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

G

AFMETINGEN (B-D-H)

Mi n.

49 0

C B

39,5

A

29

A

369 (K) 168

369

(K) 158

127


SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS VISIO 2:1

RAIS VISIO 3:1 TECHNISCHE GEGEVENS:

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame (B-H) Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

962-652-1506 694-222-210 788-444 781-444/788-443 Ø200 Ø150

mm mm mm mm mm mm

Inbouwafmetingen - baksteen (zie gebruikshandleiding)

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 1050 cm2 Onderaan min. 525 cm2

450 105

0

Buitenafmetingen van de inbouwhaard 514-876-1368 mm Binnenafmetingen van de verbrandingskamer 210-499-230 mm Inbouwafmetingen 528-705-490 mm Buitenafmetingen van het frame (B-H) 528-750-490 mm Rookuitlaat (diameter) 200 mm AirSystem-verbinding Ø150 mm

KERNCIJFERS 8,6 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 3,6 g/kg

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

H 782

438

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

E

E - Tot nabije wand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

G A

B

700

00 mm 420 mm - mm 375 mm - mm 700 mm

500

700

0

GEWICHT

235 kg

GEWICHT

C

500

700

700

700

350 mm 1182 mm - mm 475 mm - mm 1200 mm

700

E - Tot nabije wand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

> 50mm

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

8,3 kW 5-9 kW 75-120 m 2 80 % 5,7 g/kg

> 50mm

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

375

KERNCIJFERS

AFMETINGEN (B-D-H) 420

AFMETINGEN (B-D-H)

> 1425

TECHNISCHE GEGEVENS:

260 kg

929,3 875,5

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal (zie gebruikshandleiding)

959 959

B

B-B

105

781 781

369

443,5 443,5

859,1

0

1319

1368

450

569 569

777,5 777,5

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 1050 cm2 Onderaan min. 525 cm2

B

467 467

H

755,3

782

438

509,6 509,6

628,2

E

514,2

576,5 576,5

G 75,6 75,6

A

B

430 430

44,5 44,5

44,5 44,5

128

C

A


SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS VISIO 2 L

RAIS VISIO 3 L

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS:

AFMETINGEN (B-D-H)

AFMETINGEN (B-D-H)

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

KERNCIJFERS

KERNCIJFERS

Nominaal vermogen 10,3 kW Vermogen (min-max) 8-12 kW Verwarmt (bij 20°C) 120-180 m 2 81 % Efficiëntie Deeltjes 1 g/kg

Nominaal vermogen 10,3 kW Vermogen (min-max) 8-12 kW Verwarmt (bij 20°C) 120-180 m 2 81 % Efficiëntie Deeltjes 1 g/kg

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

E - Tot nabije wand D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

wand E - Tot nabije D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

GEWICHT

GEWICHT

1089-634-1765 mm 660-256-545 mm 1088-504-504 mm 1088,6-504-563 mm 200 mm Ø150 mm

100 mm 100 mm 1362 mm - mm 375 mm - mm 1100 mm 293 kg

SEE RAIS.COM

153

A

481 411

A-A

102

1581

54 931

1765

57

368

A

504

544,3 473

544,3 473

0

169

465

634 n198

1088,6

26 B

608

B-B

538

129


SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS 500 2

TECHNISCHE GEGEVENS:

TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H)

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 800 cm2 Onderaan min. 500 cm2

KERNCIJFERS Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 4-8 kW Verwarmt (bij 20°C) 60-120 m 2 80 % Efficiëntie Deeltjes < 1,8 g/kg

E - Tot nabije wand D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

GEWICHT

110 kg

Mi

n. 48 0m

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x . 7 a M

m

 

 

110 kg

 

M Ma in. 4 x. 80 49 mm 0m m



  







 







 













Min. 474 mm Max. 494 mm



       Aanbevolen oppervlakte vanconvectierooster 2  Bovenaan min. 800 cm           2  Onderaan min. 500 cm 

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal



m 8 m mm 71 n. 30 Mi x. 7 Ma

35  9 

 452 

 418

3 

 



452 

71



35 5



470

n. Mi

81

3m

m



427



   

470 



452 

 718 

GEWICHT

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster      2 Bovenaan min. 800 cm       2  Onderaan min. 500 cm     

 452

506 



Inbouwafmetingen brandwerend materiaal

710 

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

 



wand E - Tot nabije D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen



 764

 452 

BRANDBAAR MATERIAAL AFSTAND TOT

Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 4-8 kW Verwarmt (bij 20°C) 60-120 m 2 Efficiëntie 80 % Deeltjes < 1,8 g/kg

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 800 cm2 Onderaan min. 500 cm2

Inbouwafmetingen - baksteen

713-452-470 mm 556-306-295 mm 718-480-474 mm 739-506-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Min. 474 mm Max. 494 mm

KERNCIJFERS

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

Inbouwafmetingen - baksteen

718-452-470 mm 556-306-295 mm 732-474 mm 764-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

Min. 474 mm Max. 494 mm

AFMETINGEN (B-D-H)

Min. 474 mm Max. 494 mm

RAIS 500 1

  n. 48 0

 739 

Mi Ma n. 48 0 x. 49 mm 0m m

506

mm

 

 m 8m m 71 0 m 3 n. Mi x. 7 Ma



Mi

m 2m m 73 2 m 5 n. Mi x. 7 Ma

   

 

 

  













   

130

 



     



 









 

 

  



 





 





 





 




SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS 500 3 TECHNISCHE GEGEVENS: Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

708-452-470 mm 556-306-295 mm 703-480-474 mm 714-506-506 mm Ø150 mm Ø100 mm

Inbouwafmetingen - baksteen

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 800 cm2 Onderaan min. 500 cm2

KERNCIJFERS

Min. 474 mm Max. 494 mm

AFMETINGEN (B-D-H)

Nominaal vermogen 7 kW Vermogen (min-max) 4-8 kW Verwarmt (bij 20°C) 60-120 m 2 80 % Efficiëntie Deeltjes < 1,8 g/kg

E - Tot nabije wand D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

200 mm 100 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 900 mm

GEWICHT

110 kg

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL 

Mi Ma n. 48 x. 0 m 49 0mm m

mm m 83 m mm m 70 n.. 088 Mi xx.. 770 M Maa

   

 









470

 Mi 48 n. 0m

 506 

m mm 83 m m 7700 m inn.. 708 i M M x. Ma



m

506



427





Min. 474 mm Max. 494 mm



8



 



 452

7 0



35 4

 

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster          Bovenaan min. 800 cm2  Onderaan min. 500 cm2      

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal

 452 

 

714    

 

 

  









  

 

     



131


SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS 600 1 RAIS 600 2 RAIS 600 3 ZIE SPECIFICATIES OP RAIS.COM

132


SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS 700

RAIS 900 TECHNISCHE GEGEVENS: Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

A

wand E - Tot nabije D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

m 0 m mm 84 n. 50 Mi x. 8 ma

Min. 5 mm

Mi n.

 48 5m

m



 









 



Min. 5 mm

m 0 m mm 84



Mina. x. 850













Mi n.

48 5

mm









 

  





 m 2 m mm 97 n. 992 i M x. Ma

D m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 Ma

m

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 800 cm2 Onderaan min. 530 cm2







Inbouwafmetingen brandwerend materiaal





 













Min. 545 mm max. 560 mm



     





 











Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 800 cm2 Onderaan min. 530 cm2





120 kg

  Mi 38 n. 0m m





A-A









  























B-B



(zie gebruikshandleiding)





Inbouwafmetingen -

 









  materiaal brandwerend









 

 

m 2m m 97 2 m 9 n. Mi x. 9 a M



A-A

A





 

Min. 479 mm Max. 496 mm

A-A

B-B A



 

B-B

300 mm 100 mm 1100 mm - mm 375 mm - mm 900 mm

GEWICHT

125 kg



B

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

GEWICHT

A

300 mm 110 mm 850 mm - mm 400 mm - mm 700 mm



 

A







E - Tot nabije wand D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant  G - Tot vloer  B - Vóór vloer A - Tot meubelen

A

B

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 400 cm2 Onderaan min. 300 cm2

6,9 kW 5-9 kW 75-105 m 2 79 % <2,0 g/kg



B

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes



AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAALB

Inbouwafmetingen - baksteen

KERNCIJFERS

Nominaal vermogen 5,2 kW Vermogen (min-max) 3-7 kW Verwarmt (bij 20°C) 60-105 m 2 80 % Efficiëntie Deeltjes < 2,59 g/kg

B

mm mm mm mm mm mm

   

962-380-470 700-200-230 972-479 1002-506 Ø150 Ø100

Min. 479 mm Max. 496 mm

  KERNCIJFERS  

AFMETINGEN (B-D-H)

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 700 cm2 Onderaan min. 400 cm2

Inbouwafmetingen - baksteen (zie gebruikshandleiding)

mm mm mm mm mm mm

829-478-541 562-290-300 840-545 864-574 Ø150 Ø100



Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

Min. 545 mm max. 560 mm

AFMETINGEN (B-D-H)

Min. 479 mm Max. 496 mm

TECHNISCHE GEGEVENS:

 

 Mi 38 n. 0m m

Min .3 80 mm

 

 

  

 

 

  









 











     



 











133


SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS 2:1

RAIS Q-BE TECHNISCHE GEGEVENS: 807-462-914 500-244-374 736-477 736-477 Ø150 Ø100

Inbouwafmetingen - baksteen

mm mm mm mm mm mm

AFMETINGEN (B-D-H)

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 800 cm2 Onderaan min. 490 cm2

Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

KERNCIJFERS

KERNCIJFERS

6 kW Nominaal vermogen 3-9 kW Vermogen (min-max) 20°C) 45-135 m 2 Verwarmt (bij 79 % Efficiëntie Deeltjes 3,7 g/kg

Nominaal vermogen Vermogen (min-max) Verwarmt (bij 20°C) Efficiëntie Deeltjes

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL

140 kg

 Mi n.

73 6

mm

wand E - Tot nabije D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A -424Tot meubelen

422

970

253,5

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 800 cm2 Onderaan min. 490 cm2

A-A 462 / 480

C

C

245 21

m 5m m 42 5 m n. 3 Mi x. 4 Ma

B B

A A

110 kg

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster 2  Bovenaan min. 200 cm    Onderaan min. 200 cm2      





D

Set fra bagside

424

216

925

Mi Ma n. 41 7 x. 4 2 mm 7m m

399

A

-E











D Set fra bagside

35

Q-BE Insert måltegning.

15,8

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

32

216

15,8

19

925

   

Air inlet same center as outlet

Set fra bagside

Air inlet same center as outlet

41

B

216 216 216 216

21

399 399

39

Q-BE InsertA måltegning. 39

9

19

B

9

A

Q-BE Insert måltegning. Set fra bagside

m 7m m m

n. 2 7 Mi ax. 4

903

E

Ma in. 4 x. 2 5 43 mm 5m m

9

399 399

39

9

903

C-

G

216

39

399

Min. 479 mm

mm

n. 73 6

-E

M

399

245

Mi

C

Min. 858 mm Max. 878 mm

903 903

970

424

32 32 152,5

n. Mi 6 mm 46

21

122,5

122,5 245

152,5

A

A

422

903 903

476,5

914

19

476,5

914

922

489

754

922

293

399

9

H

9

39

39

9

903

39

970

754

216

293

245 A

M

   



452-470

807

134

-E

35 35

A-A 462 / 480

422

452-470

807

Set fra bagside

15,8

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal

D

32

253,5

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 200 cm2 Onderaan min. 200 cm2

D

903

Udslag / Knockout

Inbouwafmetingen - baksteen

mm mm mm mm mm mm

Se brugermanual Se brugermanual 455 mm Se brugermanual 0 mm - mm 750 mm

   

GEWICHT

5,9 kW 4-8 kW 60-120 m 2 80 % 1,4 g/kg

35

GEWICHT

n. Mi 6 mm 46

Min. 479 mm

200 mm 590 mm - mm 450 mm - mm 600 mm

E - Tot nabije wand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

399-399-903 239-239-505 405/405-925 422/424-970 Ø150 Ø100

H

van de inbouwhaard Buitenafmetingen Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame (B-H) Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

G

AFMETINGEN (B-D-H)

Min. 858 mm Max. 878 mm

TECHNISCHE GEGEVENS:






SPECIFICATIES INBOUWHAARDEN

RAIS Q-TEE TECHNISCHE GEGEVENS: AFMETINGEN (B-D-H) Buitenafmetingen van de inbouwhaard Binnenafmetingen van de verbrandingskamer Inbouwafmetingen Buitenafmetingen van het frame Rookuitlaat (diameter) AirSystem-verbinding

463-375-603 mm 317-270-270 mm 473-425-613 mm 489-629 mm Ø150 mm Ø100 mm

Inbouwafmetingen - baksteen

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 350 cm2

KERNCIJFERS

AFSTAND TOT BRANDBAAR MATERIAAL E - Tot nabije wand D - Tot achterwand H - Tot plafond C - Tot zijkant G - Tot vloer B - Vóór vloer A - Tot meubelen

200 mm 100 mm 800 mm - mm 400 mm - mm 650 mm

GEWICHT

87 kg

 

  

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 a M

Min .4

 25

mm

Aanbevolen oppervlakte van convectierooster Bovenaan min. 600 cm2 Onderaan min. 350 cm2

Inbouwafmetingen brandwerend materiaal



 



 

614 med stillefødder  Min. og røgafgangsstuds   

mm m 73 . 4 80m Min x. 4 Ma

Min. 613mm Max. 620mm



Min. 613mm Max. 620mm

Nominaal vermogen 4,1 kW Vermogen (min-max) 2-6 kW Verwarmt (bij 20°C) 30-90 m 2 80 % Efficiëntie Deeltjes 0,8 g/kg

 







 Min .4 75 mm

   135


SPECIFICATIES ACCESSOIRES

RAIS BUTEO

RAIS CARRY

RAIS WOODRACK

D: 200

RAIS WOODFRAME

D: 360

Ø: 510

D: 360

H: 980

H: 1450

H: 360

H: 480

H: 540

B: 430

RAIS WALL TOOLS

RAIS LIGHTING B: 310

B: 310

D: 250

H: 680

RAIS CONSTANT B: 1000

RAIS WOODWALL B: 200

B: 131

D: 250

H: 230

H: 450

D: 175

RAIS TETRA

RAIS SOLO

D: 500 H: 1900

D: 200 H: 1150 / 1750

H: 450

H: 560

RAIS WOODBOX

H: 440

592,5

H: 380 25

W: 145

136

25

W: 380

360


SPECIFIKATIONER OUTDOOR SPECIFICATIES OUTDOOR

RAIS CIRCLE

RAIS CONE

RAIS ANGLE

RAIS GIZEH •

2000 mm

480 L:L:480

• •

1875 mm

n1020

530 D:D:530

1750 mm 1625 mm 1500 mm 1375 mm

H: 1950

H: 1950

1125 mm 1000 mm 875 mm 750 mm 870

650

H: 1740

H: 1112

H: 1362

920

1250 mm

625 mm 500 mm 375 mm

D M Y

250 mm

Corrections:

Change order Drawing change:

Designer:

Improvement proposal:

540

ksj

Bend Tool: TILLADTE AFVIGELSER FOR LINIEÆRE MÅL 0.5-3 400-1000 3-6 30-120 120-400 6-30 `0.1 `0.1 `0.2 `0.3 `0.8 `0.5 TILLADTE AFVIGELSER FOR VINKELMÅL KORTESTE SIDE 0-10 10-50 50-120 120-400 `1° `0-30° `0-20° `0-10° VINKELAFVIGELSE AFVIGELSE I MM pr. 100 mm `0.3 `1.8 `0.6 `0.9

Project manager: Approved:

Established: 26-02-2018

B: 442

Format:

A3

OV

D: 442

125 mm 0m

UV

Remarks:

1000-2000 `1.2

> 400 `0-5° `0.15

INDUSTRIVEJ 20, 9900 FREDERIKSHAVN, DENMARK Phone +45 98 47 90 33 - Fax +45 98 47 92 91 Material: E-mail: info@rais.dk - Homepage: www.rais.dk

Drawing name: Project:

Revision: Drawing no.:

7248800

RAIS RA

RAIS SQUARE H: 8080

Ø 300300 Ø:

H: 1155

2

2

B: 516

D: 420

attika Feuer AG Fuss für Feuerschale Massstab 1/2 03.06.2008_St

Onze permanente technische ontwikkeling kan een impact hebben op de specificaties en leiden tot veranderingen in kleuren en accessoires. Onder voorbehoud van eventuele fouten in teksten, gegevens en foto’s.

137


www.rais.com


art of fire by Ann Charlott

139


www.rais.com