10. Smotra SIH-a - Bilten br. 3

Page 1

BILTEN br. 3

srijeda 26. srpnja 2017.

SLUŽBENO ZAPOČELA 10. SMOTRA SIH-a


BILTEN br. 3 Bojko Kukić - Caki: “Bio je prekrasno vidjeti 1200 izviđača na otvaranju 10 Smotre SIH-a. Danas je krenuo i redovan program, logori su uređeni ili se sređuju tako da mislim da je Smotra uspješno krenula. Sinoćnje nevrijeme nije prouzročilo velike štete po logorima, što govori i o iskustvu naših voditelja. Danas je granulo i sunce te nam svima do kraja Smotre želim lijepo vrijeme ispunjeno druženjima i programskim aktivnostima. S logističke strane se nadam da smo učinili sve kako bi nam osigurali ugodan boravak u Kamanju.”

str. 2

srijeda 26. srpnja 2017.


BILTEN br. 3

str. 3

srijeda 26. srpnja 2017.

NAJAVE AKTIVNOSTI HGSS

SCOUTBALL TURNIR 2017.

PREZENTACIJA

Turnir će se održati za dvije dobne kategorije: izviđače i istraživače.

Scoutball ekipa sastoji se od sedam igrača od kojih su dvoje zamjena.

Prijava ekipa je moguća na Info pultu do 28.7.2017.

Ekipa za vrijeme igranja utakmice mora biti jednoobrazno obučena (iste majice). Ekipe nose vlastite marame za igru.

Sutra, u četvrtak, 27. 07. u 19 sati HGSS će održati prezentaciju svoga rada u Vatrogasnom domu u Kamanju. Pozivamo zainteresirane istraživače i brđane. Prijevoz nije organiziran, snađite se :). Dolazak prijavite Sanji na broj 091 1541 539.

IZVIĐAČI I PLANINKE 30.07. - nedjelja

17:00

31.07. - ponedjeljak

16:00

01.08. - utorak

17:00 UKRATKO • jučer kano navečer stigli su i scouti iz Izraela

ISTRAŽIVAČI 30.07. - nedjelja 31.07. - ponedjeljak

16:00

01.08. - utorak •

Volonteri: U potrazi smo za volonterima za turnir, pa molimo zainteresirane istraživače da nam se jave.

Dodatne informacije: Vatroslav Klarić – 091 897 8846

Otvaranje Smotre su medijski popratili: • 24 sata večernje izdanje • Večernji list • Glas Slavonije • Radio Karlovac • HRT • HINA • Nova TV • karlovacki.hr • trend.com.hr

• • • • •

magazin.hrt. hr vijesti.hrt.hr kaportal.rtl.hr nacional.hr radio-mreznica.hr


BILTEN br. 3

str. 4

srijeda 26. srpnja 2017.

PROGRAMSKE AKTIVNOSTI SMOTRE - četvrtak 27.07. - 4.

PONAVLJAMO:

po cesti hodajte u KOLONI PO JEDAN, DESNOM stranom ceste, prvi i zadnji u koloni MORAJU imati reflktirajući prsluk. Voditelji MORAJU paz hodaju JEDAN IZA DRUGOGA.

bilten u digitalnom obliku i video S PREGLEDOM dana


str. 5

srijeda 26. srpnja 2017.

BILTEN br. 3

. dan

ziti da djeca u koloni

ana objavljujemo svaki dan na FB i web stranici Smotre


RASPORED PRIJEVOZA - četvrtak 27.07. - 4. dan

BILTEN br. 3 str. 6

srijeda 26. srpnja 2017.


str. 7

srijeda 26. srpnja 2017.

BILTEN br. 3

BLIC VIJESTI S LOGORSKIH TERENA Ako želite da su i vijesti, zanimljivosti i fotke iz vaših Udruga u biltenu ne čekajte da vas zovemo... Svako veče u vremenu od 19 do 23 pošaljite poruku i fotke (ako ih imate) na SMS WhatsApp ili Viber na broj 097 6027 035 ili na mejl informiranje@sih.hr. (i potpišite se tako da znamo tko je poslao).

OIP ULJANIK - Dizali smo kapiju. Kupali smo se, sređivali smo logorski krug. Najljepše nam je bilo rađenje ograde i sušila. (Rebeka) OI PRIMORJE - Napokon smo krenuli na aktivnosti. Otvaranje nam je bilo prekrasno. Oduševljeni smo s otvaranjem i što smo vidjeli toliko puno drugih izviđača. Išli smo na aktivnosti. Uredili smo svoj logorski krug. Upoznali se s novim prijateljima i to je to. Čak nam je i kiša bila zabavna. (Arnela) TUS TUR - Od jutra smo nastavli s izradom patenata. Završene su tuš kabine, dovučeni balvani i posloženi oko vatrišta. Tijekom dana konačno smo složili konstrukciju kapije te smo je podigli na ulazu u logorski krug. Započle su radionice. Sve patrole naučile su ponešto na francuskom, a sudionici su iskazali zadovoljstvo radionicom. Za razliku o prethodne, osnove pionirstva nedovoljno su osimišljne i slabo vođene. Sudionici su dobili skicu patenta koji u trebali samotalno izraditi, a da im voditelji radionice nisu prethodno pokazali kako da to najuspješnije naprave. (Tako su mi rekli, pa ako laže koza - laže i rog!) Sve to stigli smo odraditi uz sudjelovanje na svečanosti otvorenja Smotre, gdje je u prvom dijelu bilo malo “previše službeno”. Govore političra i uzvanika mogli smo poslušati i “sjedečki”. Upoznali smo prijatelje iz Makedonije, koji su kasnije posjetili naš logor. Na večer nas je zalila

“N-ta” kiša, koja nas nije spriječila u tome da okupimo programske voditelje udruga u našem krugu. Do kasno u noć družeći se uspjeli su osmisliti himnu i logorskog kruga “U šumi pod borom”. (Alen) OI KALNIK - Sve je bilo dobro, osim kaj je pala ta kiša ko i svima. Jučer su klinci bili u sahari, zrušili su centralu i opala je dole…. I onda kažu “Došla je krtica, potkopala centralu i zrušila šator…” :)) (Stjepan) OI PLAMEN - Napokon su se djeca okupala u Kupi. Kratko ali slatko. Družili smo se s Francuzima. Digli smo logor do kraja. Pala nam je kiša. Dva šatora su prohujala s vihorom. Navečer imali KZP kišnu verziju. (Nela) OI 3. MAJ, PRIMORJE & SJEVER-JUG - “Kad se male ruke slože” - tako je jučer bilo. Logor je dobio formu, svečano smo podigli zastave. Suradnja i izviđačka solidarnost je fantastična. U 22 sata, po neveremenu, ZAJEDNIČKIM SNAGAMA spasili smo šatore u krugu OI Istra od graba koji se nadvio uslijed nevremena. Eto, do daljnjeg pozdrav RI-JE-KA! (Hren)


BILTEN br. 3 IK JAVOR - Imali smo kreativnu radionicu kao pripremu za Slavonsko veselje koje ćemo imati u nedjelju. Druga ekipa je radila patente za svoje šatore koje nisu dovršili. Jedna grupa je izrađivala priručni kompas u sklopu radionice kako

se snaći u prirodi. Navečer smo se borili s nevremenom. Svi su šatori izdržali... samo se jedan malo srušio, odmah smo sanirali, al sve je super prošlo. (Blaženka) XV. SDI TORNADO - Jučerasnji dan je bio super, osim kiše koja nam je pokvarila planove za patrolnu večer. Ujutro smo sudjelovali na otvaranju Smotre (stali smo u bus pa nismo morali hodati :)), super stvar je bilo natjecanje u brzinskom paljenju vatre i vježbanje i smišljavanje zadataka za atmosferu i naš krug “Suma je izvidacu drug”. Svima želimo lijep dan. Alebo! (Eva) OI JARUN - Jučer se dovršavala izrada kreveta i polica, krenuli su se izrađivati patenti unutar tabora. Kiša nas je malo oprali ali smo preživjeli. (Matej) SPECIJAL IZ JARUNA: Član izviđač,

str. 8

srijeda 26. srpnja 2017.

Tata i budući djed na smotri Japa ---> 5. smotra SIH-a Renata (mama), Matea budući član ---> 10. smotra Matea (mama), a Nora budući član (kome nije jasno nek zove Japu da mu razjasni) OI VLADIMIR NAZOR - Bilo je o.k. Kiša ima plus i minus. Dvije udruge koje zajedno nastupaju. Imali smo večer zjedničku i napravili himnu. Naprvili su taj znk. Otvaranje je bilo dobro. Za prvi dan odlično. (Dragan) OI JAVOR - Smotra je napokon počela! Nakon niza dana pripremanja, slaganja, dogovaranja, pregovaranja i konačarenja evo nas napokon tu na Smotri. Rano buđenje, na terenu još uvijek nepodignut jarbol, započete police po uglovima, svečano postrojavanja u uniformama. Zastava na čelu kolone.... bome nije baš blizu to Kamanje. Evo nas na svečanom otvaranju....ajme koliko nas je! Nikad nisam vidio toliko izviđača na jednom mjestu. Smijeh, pjesma i zagrljaji sa starim prijateljima s raznih natjecanja. Mudri govori svečanih uzvanika, a onda vatra i pokliči. To je bilo najbolje!!! Vraćam se u koloni prema logoru zamišljen. Iza mene sitnim korakom hoda ONA - Javorka. Pukne me prstom u leđa i kaže: “E...’oćeš mi pomoć završit policu?” Nasmijem se (Kako mi je pročitala misli?): “Naravno, čim dignemo jarbol!” Bit će nešto od te Smotre, baš me zanima kako će se dalje razvijati. (Vođa patrole Javor)

SLUŽBENO GLASILO 10. SMOTRE SIH-a, Kamanje 2017. Pripremio INFO SIH Tim Izdavač: SIH • Naklada: 45 kom • Grafički uredila: Mukica • Tiskala: fotokopirka :)


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.