10. Smotra SIH-a - Bilten br. 2

Page 1

BILTEN br. 2

utorak 25. srpnja 2017. Cure su rasturile u drvarnici

ole ETNA su članice patr U ponedjeljak rnici na P prvo u drva udruge OI M stvarno renu izradile rnute centralnom te ob trište oblika anje zanimljivo va m je kasnije uz ntra piramide, koje ce prevezeno do e. poteškoće :) kv cr avljeno ispred Kamanje i post

nakon Veselje postavljanja.

uspješnog

Hodat okolo s motorkom njoj je prirodno stanje

PANELE ZA COOL FOTKANJE, NAKON SVEČANOG OTVARANJA, MOŽETE PRONAĆI NA CENTRALNOM TERENU. FOTKAJTE SE I SHERAJTE PO DRUŠTVENIM MREŽAMA I NE ZABORAVITE HASHTAGE #scoutsHR, #smotraSIH2017, #hrvatskiskauti


BILTEN br. 2

str. 2

utorak 25. srpnja 2017.

POŠTANSKI ŽIG I RAZGLEDNICE SMOTRE U poštanskom uredu 47286 Kamanje jučer su starješina Smotre Željko Roglić-Klodi i načelnica smotre Helen-Marie Kerovec predstavili poštanski žig i razglednice koji su pogodno izrađeni povodom održavanja 10. Smotre Saveza izviđača Hrvatske.

Klodi je istaknuo da je ovo prilika da se glas o izviđačima pronese diljem Hrvatske i šire. Razglednica ostaje u trajnoj uspomeni osobe koja je prima, može ju uvijek iznova pročitati te u doba tehnologije kada svi šalju SMS poruke ili mailove, razglednica ipak ima veliku vrijednost i posebnost. Zahvalio je autorima razglednice i poštanskog žiga Renati Domazet-Mukici te Dejanu Težaku i Josipu Jelinečkom, članovima Hrvatskog filatelističkog saveza. Načelnica HelenMarie Kerovec izrazila je zadovoljstvo da će obilježja Saveza izviđača Hrvatske biti dio kolekcionarske priče, obzirom da će poštanski žig i razglednica biti pohranjeni u muzeju pošte u Zagrebu. Uprava 10. Smotre je slanjem razglednica partnerima i sponzorima Smotre zahvalila na dosadašnjoj potpori i suradnji, pa će tako razglednice Saveza izviđača Hrvatske držati u rukama predsjednica republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik sabora Goran Jandroković i drugi uvaženi dužnosnici.

RAZGLEDNICE SMOTRE MOŽETE DOBITI BESPLATNO U SCOUT SHOPU NA CENTRALNOM TERENU.


BILTEN br. 2

str. 3

utorak 25. srpnja 2017.

NAJAVE AKTIVNOSTI Misliš da imaš neki super talent koji samo ti ili tvoja patrola možete? Najbrže slažete šatorsko krilo? Znaš nabrojati sve čvorove abecednim redom ili možda sve izviđačke pjesme? Prijavi se na Info pultu za večernju aktivnost „Izviđači traže zvijezdu“ i možda baš ti budeš zvijezda Smotre. Sretno! ITZ Smotre se održava u utorak, 1.8.2017. na glavnoj pozornici! Vaš tim za program Smotre

NION

NOĆNO IZVIĐAČKO ORIJENTACIJSKO NATJECANJE NION se bliži. Eto zadnjih uputa. Što je to NION? Noćno izviđačko orijentacijsko natjecanje je „avantura u prirodi“ koja će se vjerojatno odvijati noću, u kojoj sudjeluju istraživači i u kojoj se morate orijentirati, a usput i natjecati. Što će se tamo raditi? Tražiti kontrolne stanice, ulaziti pod kutem, pisati dnevnik, vezati čvorove, sakupljati biljke za herbarij, rješavati testove... ali malo drugačije. Datum: srijeda, 26.07.2017. Mjesto okupljanja: MO3 (sjeverna strana mosta na lijevoj obali Kupe) Vrijeme početka natjecanja: 21.10 sati okupljanje (u 21.15 je izvlačenje startnih brojeva) Oprema se ne boduje, ali bez torbice prve pomoći i 2 prsluka s reflektirajućom trakom (prvi i zadnji u ekipi) ne možete izaći na stazu. Preporučena oprema: busola, lampadina za morse, lampadine za stazu, kabanice, olovka, podloška, selotejp, čuturica, čvrste cipele, duge hlače i obavezno - dobra volja. Po kojim se propozicijama organizira natjecanje? Po propozicijama organizatora koji ima pravo i tumačiti iste. Svim ekipama su isti uvjeti i saznat će sve prilikom otvaranja koverte sa zadacima.

Što treba ponijeti? Sve što bi vam moglo trebati za rješavanje gore navedenih zadataka. Treba li svjetiljka (baterija, lampadina...)? Ne piše u propozicijama – obavezna je jedino torbica prve pomoći i prsluci. Kako se ponašati? Izviđački pristojno i u duhu fair playa. Dio trase ide uz prometnicu pa pazite na kretanje istim (kolona). Trasa će ići blizu naselja pa očekujemo tišinu jer možda neki već spavaju. Kao i na svim drugim natjecanjima ekipa se ne smije razdvajati. Ne idite prečicama, držite se staza i puteva osim gdje je to navedeno u zadacima. Prilikom povratka u logor očekujemo da se vratite u tišini jer će drugi već spavati. Poželjno je da sa voditeljima udruga dogovorite prijevoz – povratak u svoje logorske krugove. Vaš organizator SK MARJAN


BILTEN br. 2

str. 4

utorak 25. srpnja 2017.

PROGRAMSKE AKTIVNOSTI SMOTRE - srijeda 26.07. - 3. d


str. 5

utorak 25. srpnja 2017.

dan

BILTEN br. 2


RASPORED PRIJEVOZA - srijeda 26.07. - 3. dan

BILTEN br. 2 str. 6

utorak 25. srpnja 2017.


str. 7

utorak 25. srpnja 2017.

BILTEN br. 2

BLIC VIJESTI S LOGORSKIH TERENA Jučer navečer smo vas počeli prekasno nazivati kako bismo doznali što se događa na vašim logorskim terenima i uspjeli smo kontaktirati samo nešto manje od 15-tak udruga. Danas ćemo početi ranije i prvo ćemo zvati one koje nismo jučer pa molim da budete pripravni na naš poziv... ili ne čekajte da vas zovemo... pošaljite SMS (WhatsApp, Viber) na broj 097 6027 035 ili na mejl informiranje@sih.hr Zanima nas što ste radili... što vam je bilo najbolje u danu... što najgore..- (pri)javite sve što želite da druge udruge, s udaljenijih terena, znaju a što ste ponosni i što se događa u vašem logorskom krugu.

OI BIJELI JAVOR - klinci su došli po najvećem pljusku, a vrhunac dana je bilo kupanje u Kupi, smješteni u šatore, sretni i zadovoljni (Marijan) OI MP - planinke iz patrole ETNA pozvane da naprave vatrište na kojem će se paliti vatra prilikom otvorenja... 10. dan od kada su na logorovanju... uobičajene logorske aktivnosti (Perica) OI PLAVI PINGVIN - jedan sudionik se ozlijedio sjekirom, ali je uspješno zašiven u KA bolnici, djeca stigla i to je to (Dampas) OIP BRODOSPLIT - sve im je dobro, super što su se išli kupati, sretni što jedu palačinke... svjetski je dan glazbe pa su htjeli plesati, ali omela ih kiša (Sanja) SK MARJAN - stigli poletarci, spremni za početak Smotre i uzbuđeni… (Alen) OI ISTRA - digli tabor, uredili logorski krug, lijepo kupanje, rijeka je odlična, uživamo (Mladen) OI SLJEME - skupa s Plavim pingvinom, hitna... sjekira u nozi... sve o.k.... došli klinci iz Sljemena i Pingvina, radili cijeli dan (Filip)

OI JELEN - sve je u redu, čekaju TOI TOI, sudjelovali na radionici prve pomoći na centralnom terenu… standardno bolonjez i hrenovke, rade se patenti, fale im tuševi... (Marko) OIP JADRAN - gazili po brokvama, počela kiša… (Juraj)


BILTEN br. 2

str. 8

utorak 25. srpnja 2017.

djece dok su se kupali, to je bilo divno i prekrasno, radost i veselje kad su vidjeli šatore i kad su se oni primili posla, piljenje, sjekira, klupice (Gemma)

OIP SPINUT - dobro nam je šo smo digli skoro sve logorske objekte, ponosni na jarbolište u obliku broda… kiša... sunce... kiša... sunce... (Ivana) SK MEJE - stigla djeca, upoznali se s logorom i aktivnostima te redom i obvezama koje će ih sljedit (Gordi) OIP POSJEDON - stigli popodne, digli šatore... (Petra) 28. SDI DUBRAVA - ružno - veliki pljusak, lijepo - to što smo zajedno napravili dosta pionirskaih stvari, podigli lijepi logor, dobili prekul sudionički paket i svi oduševljeni (Tin) OI PICOKI - kiša nas je oprala i osvježila, napravili klinci patente, bili prezadovoljni, počeli s logorskim životom, upoznali novu djecu (MIran) IO EUCALYPTUS - kad sam dovela djecu to je bilo divno i lijepo, ja sam osoba koja je u srcu izviđač, radost velika kad su se digli šatori, izviđački život, radost

POZIV NA VRTNU ZABAVU DVD Kamanje Vatrogasno društvo iz Kamanja poziva sve izviđače na vrtnu zabavu

na Trgu ispred crkve u Kamanju petak, 28. i subota 29.07. s početkom u 18:00 sati NASTUP BENDOVA SVI STE POZVANI!!!

SLUŽBENO GLASILO 10. SMOTRE SIH-a, Kamanje 2017. Pripremio INFO SIH Tim Izdavač: SIH • Naklada: 45 kom • Grafički uredila: Mukica • Tiskala: fotokopirka :)


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.