Page 1

Inga Borg

PLUPP och vargen

OPAL


© Inga Borg 1986 Bokförlaget Opal AB Printed in Hungary, 2006 ISBN: 91-7270-907-3


Inga Borg

PLUPP och vargen OPAL


Plupp letar efter vargen nere i Skogslandet under fjällen. Han tänker på att Korpen sa mer om farligheter. Om sånt som människor gör – tar bort skog, ändrar vattnet, bygger vägar över marker som är nödvändiga för renarna …

– Varg! Åh, plupp plupp! Nu hör jag den vackra sången. Alldeles här i närheten! Åh, jag vill så gärna träffa en varg! Pluuupp pluupp! Här är jag! … Här!


Och plötsligt kommer en varg fram till Plupp. – Ooff, jasså, var det du som ropade? Det lät konstigt! – Ja, jag är Plupp. God dag Varg! Det pratas mycket om dej. – Oovoof, bara om mej? Eller hörs det om någon annan varg också? En varghanne kanske? Stor och stilig? Jag letar efter en sån. Jag är varghona. Och jag känner mej så förfärligt ensam … Ingen varg vill vara ensam. Jag har sprungit mil efter mil, dag och natt … Och letat.


– Plupp plupp, jag är också ensam. Men jag har vänner som jag träffar ibland … Du har ju mej – nu! – Uffvoff, nej, inte vänner! En varg vill höra ihop. Ha egen familj, en egen flock! Inga andra vargar eller andra djur … Men hör! En varg som sjunger! Ooo voo yyoo! – Åh, plupp plupp, titta! En stor och stilig varghanne!


Äntligen, en varg till! Också han har sprungit många mil och ylat och ropat efter sällskap. Till slut har han hört varghonans sång, känt hennes lukt, följt hennes spår … Vargarna nosar på varann, viftar med svansarna, slickar i mungiporna och skäller av glädje.

– Åh, vooff! Vi ska alltid hålla ihop! säger varghannen. – Vi ska ha vårt eget område här i trakten. Kom och hälsa på oss, Plupp, till våren! Vi lovar att yla och sjunga så att du hittar vägen genom skogarna.


Läs mera om Plupp: Hemma hos Plupp Vinter hos Plupp Plupp och vårfloden Plupp och midnattssolen Plupp och björnungarna Plupp i storskogen Plupp och havet Plupp och tranorna Kalas hos Plupp Plupp och renkalven Plupp och älgen Plupp och lämlarna Plupp och lodjuret OPAL

ISBN: 91-7270-907-3

9789172709072  

Inga Borg OPAL © Inga Borg 1986 Bokförlaget Opal AB Printed in Hungary, 2006 ISBN: 91-7270-907-3 Inga Borg PLUPP och vargen OPAL – Varg! Åh,...