Page 1

a l v T채med

hunden Zolo

Alice Kassius Eggers och Anki Almqvist


Läs också: Dansa salsa med mig av Ylva Killander och Anki Almqvist Sjung med oss av Ylva Killander och Anki Almqvist

Centrum för lättläst är: LL-förlaget – lättlästa böcker 8 SIDOR – den lättlästa nyhetstidningen Lättläst-tjänsten – bearbetningar och kurser Läsombud – inspirerar till högläsning Mer information om oss finns på www.lattlast.se LL-förlaget Box 9145 102 72 Stockholm Telefon 08–640 70 90 www.ll-forlaget.se © 2012 Alice Kassius Eggers, Anki Almqvist och LL-förlaget Foto Anki Almqvist Författarfoto Stefan Tell, Kalle Almqvist Johansson Grafisk form och omslag Victoria Bergmark Papper Munken Polar 130 g Typsnitt Century Gothic och Hernandez Tryck Göteborgstryckeriet, Göteborg 2012

ISBN 978 91 7053 398 3


a l v T채med

hunden Zolo

Alice Kassius Eggers och Anki Almqvist


D a g s at t d a n s a Innan tävlingen sätter igång går de tävlande in på scenen. Det är skönt att känna på mattan och förstå hur stor ytan är. Linnéa går runt utan Zolo och övar på programmet en sista gång. Hon har hörlurar och lyssnar på sin låt och gör sina rörelser. Alla som ska tävla dansar runt. De försöker låta bli att krocka. Nyfikna samlas runt scenen för att se vad de tävlande har hittat på.

48


49


50


Linnéa är nervös. Zolo är extra pigg och det pirrar i magen. För några veckor sedan tävlade de i europeiska mästerskapet, EM. Men det här är läskigare, tycker Linnéa. Utanför scenen leker Linnéa och Zolo med en leksak. Det är dags för dem att gå in på scenen. Linnéa slänger i väg leksaken. Zolo vet att han får tillbaka den efter programmet.

51


Det är förbjudet att ha leksaker eller godis med sig in på scenen. Man får inte muta eller locka hunden under programmet. Linnéa berömmer med rösten istället. Då förstår Zolo när han gör rätt. Zolo ligger helt stilla när programmet börjar. Linnéa spelar på flöjten, Zolo reser sig och de dansar ihop.

52


53


55


Zolo tittar uppmärksamt på Linnéa. Musiken är hög och publiken hör inte att Linnéa pratar med honom hela tiden. Men Zolo vet redan det mesta. De har tränat så mycket att han kan programmet nästan utantill. Ibland ligger Linnéa på marken. Då är det extra svårt. Hon kan inte visa tydligt för Zolo vad han ska göra. Ibland blir det fel. Det gäller att inte visa det för domarna. När Zolo ska göra Fant går det lite för långsamt. Men Linnéa och Zolo hittar snabbt tillbaka till rytmen.

57


Efteråt är Zolo glad, han drar i sin leksak medan Linnéa pustar ut. De gjorde några fel på scenen men syntes det? Domarna pratar med varandra och antecknar, poängen kommer om några timmar. Linnéa ger Zolo lite vatten. Sedan får han ligga i buren ett tag medan hon tittar på de andra programmen.

58


74

9789170533983