Page 1

www.blitsaerdhaven.nl

Eigen&Wijs wonen in Leeuwarden

Halfvrijstaande- & rijwoningen


I

n het land van lucht en water is de

stilte op de Friese meren nog te horen.

Gras dat wuift in het polderlandschap. De zon glinstert op het water. Je tuurt door je oogwimpers naar al dit schoon en voelt de wind in je haren. Hier vind je nog een ongekend gevoel van vrijheid‌

Ongekend gevoel van vrijheid


Eigen in

Je bent echt zo in de stad

Leeuwarden

Een prachtig historisch stadshart met een gaaf bewaard middeleeuws stelsel van steegjes, grachten en pittoreske pleinen kenmerkt Leeuwarden. Naast al het historische schoon vind je in Leeuwarden alle voorzieningen voor een heden­daagse en comfortabele woon- en werksfeer.

In het centrum vind je de grote bekende ketens, maar ook karaktervolle speciaalzaakjes. Rondom de grachten geconcentreerd vind je volop keuze aan restaurants en cafés. En zodra in het voorjaar de eerste warme zonnestralen schijnen wordt dit deel van de stad één groot gezellig terras. En vanwege het vele water in de stad zijn vele delen met een plezierjacht te bereiken. Vanuit het centrum ben je zo in Blitsaerd. Of even lekker een filmpje pakken, een voorstelling in de schouwburg of het bezoeken van één van de galerieën of musea. En volop keuze uit sportaccommodaties en scholen. Leeuwarden biedt het allemaal. Er is altijd wat te zien of te beleven! Maar het is vooral de levendigheid van de stad in combinatie met de rust en ruimte van het omringende landschap wat imponeert!

5


Situatie BLITSAERD HAVEN Type A Type B Type C

N355

Fase 1 N355

 

WUDIR

 +100+100 -100-300

 -300

-300

-300+100

 +100+100

-300

-100

+100

-300

-300

-100-100

 

-300

-100

+100

-300

-100

+100

-100

+100-100-300 -300

-300

-300

-300

-300

-300

20

00

2000

00

+100

20

Leeuwarden

+100= beukenhaag = 1e fase 7 BLITSAERD HAVEN - LEEUWARDEN DATUM: 11 MAART 2013 SCHAAL 1:1000

Wonen aan het water


Wijs wonen in

Blitsaerd Haven

Op nog geen 10 minuten fietsen van het centrum van Leeuwarden vind je aan de noordzijde van Leeuwarden de wijk Blitsaerd. Een ruim opgezette wijk die heel natuurlijk overloopt in het weidse polderlandschap en natuurschoon van het Friese land.

Blitsaerd is een groene, waterrijke woonwijk welke grenst aan de beroemde Bonkevaart. En wie zit er niet bij een strenge aanhoudende vorstperiode te wachten op de woorden ‘It giet oan!’. Je kan hier vlakbij de finish van de Elfstedentocht meemaken! Helaas gebeurt dat maar zelden. Gelukkig biedt de Bonkevaart in de zomer volop plezier voor de watergenieter. Je kunt hier als liefhebber van water en natuur, je hart ophalen. Varen, zeilen, wandelen, fietsen enz. in Blitsaerd kan het allemaal. En met en paar minuten fietsen zit je zo in het waterrijke natuurgebied ‘De Grote Wielen’ of in het Leeuwarder Bos. Wie zou nog zeggen dat ook de bruisende binnenstand zo dichtbij ligt? Toch is dit slechts 10 minuutjes fietsen. Wat een

keuze in mogelijkheden, zo wil je toch leven? Rondom de centrale havenkom in deze wijk vind je Blitsaerd Haven. Heerlijke ruime woningen, welke aandoen als moderne grachtenpanden, liggen op riante kavels en kijken uit over het water. Je kunt hier kiezen uit halfvrijstaande- of rijwoningen. Welke woning je ook kiest ze bieden allemaal bijzonder veel leefruimte en dan ook nog eens als bonus de zeker 15 meter diepe achtertuin. Dit geeft een heel vrij gevoel. En dan het uitzicht. Vanuit je keukenraam kijk je uit op de havenkom. Nou als dat niet wijs is! Hier kan de levensgenieter echt zijn hart op halen. Hier maak je jouw thuis, jouw eigen plekje!

Blitsaerd Haven; Eigen&Wijs wonen! 8

9


Levendig gevelbeeld in Blitsaerd Haven

Aan het woord zijn eerde schippers en willem Dijkstra van architectenbureau inbo uit drachten. zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen in blitsaerd haven. “er gebeurt veel in de directe omgeving van blitsaerd haven en de architectuur van de woningen past goed bij die levendigheid.” “De woningen bevinden zich langs de haven in het entreegebied van de wijk Blitsaerd. De omgeving kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel groen en water. Vanuit de haven, waar elke bewoner de mogelijkheid heeft om een eigen ligplaats te kopen, kan gemakkelijk de Bonkevaart opgevaren worden. In de zomer is dit een populaire vaarroute voor watersportliefhebbers. En bij een strenge winter is de Bonkevaart natuurlijk de feestelijke finishlocatie van de Elfstedentocht. Kortom, er gebeurt ontzettend veel in de directe omgeving. Met deze gedachte zijn we op zoek gegaan naar een architectuur voor de woningen die past bij die levendigheid.

We vonden het belangrijk dat er voor het gevelbeeld zowel een eenheid als een bepaalde mate van afwisseling ontstaat. In de basis is het beeld strak en eenduidig. De afwisseling zit in de verschillende lengten van de blokjes, het toepassen van vier tinten metselwerk en de wisselende posities van de ramen. Zo ontstaat een levendig gevelbeeld. Een bijzonder detail is het paneel onder de ramen. De ramen krijgen zo een voornamer verticaal karakter. De subtiel vormgegeven luifel zorgt voor een vriendelijke uitstraling van de entree. De woningen hebben standaard een ruime tuingerichte woonkamer op de begane grond en vier slaapkamers op de verdiepingen. De woningen zijn nog uit te breiden met een aanbouw op de begane grond. De grote pui in de woonkamer zorgt voor een optimale verbinding met de tuin. Hier kun je heerlijk met een kopje koffie de dag beginnen of in de avond tot rust komen.”

De woningen zijn in een ronding om de haven gesitueerd. Door de beide tweekappers op de kop iets af te buigen in de richting van de hoofdtoegangsweg van de wijk voegt het totaalplan zich perfect in de situatie. Aan de voorzijde van de woningen wordt er standaard een haag gerealiseerd. Het straatbeeld is daarmee overal eenduidig. Aan de achterzijde heeft elke woning een eigen buitenberging en een parkeergelegenheid.

Architecten Eerde Schippers en Willem Dijkstra Architectenbureau Inbo

10

Eerde Schippers Willem Dijkstra


Ruime opzet met vrij uitzicht

Aankoop ligplaats mogelijk


halfvrijstaande woningen TYPE a

A

ls je voor de woning staat valt direct de royale breedte op, evenals de drie volledige verdiepingen.

Wat een indruk maakt deze woning! De gevels stralen je statig tegemoet. De verwachting van ruimte die bij de

153 m

2

woonoppervlakte

eerste aanblik gecreëerd wordt, wordt meer dan waar

Blits en stoer uitzicht!

gemaakt. Binnen én buiten, want de zeer ruime tuin loopt door langs de zijkant van het huis. Hier kun je in alle ­vrijheid heerlijk genieten! Uiteraard is de woning energiezuinig met een heerlijk binnenklimaat en standaard vloerverwarming. Bovendien kun je met gemak twee auto’s bij je woning kwijt; in de g ­ arage en op de parkeerplaats op eigen terrein. Via de hal met toilet stap je binnen in een flinke woonkamer met open keuken, weldadig zoveel ruimte! Doordat de woonkamer over de gehele breedte van de woning loopt, profiteer je van extra veel licht en een goed zicht op de achtertuin. En dan het uitzicht vanuit het keukenraam, een heerlijk weide blik op de havenkom. Beter kan niet! En wilt u het toch anders… het is mogelijk om de keuken aan de achterzijde te laten plaatsen, dan loop je met je drankje zo de achtertuin in om hier heerlijk te loungen. Toch nog een beetje meer ruimte wenselijk, dat kan! Het houdt niet op bij deze woning, het is namelijk mogelijk om de begane grond van deze woning nog uit te breiden. Als je naar boven loopt zie je op de eerste verdieping aan de achterzijde, over de gehele breedte van de woning een royale master-bedroom. Hier slaap je als een koning te rijk! En wil je het nog luxer? Wat dacht je er dan van om hier een inloopkast te creëren? De ruimte biedt daar alle mogelijkheid toe. Verder vind je op deze verdieping nog een ruime slaapkamer en de prachtige luxe badkamer met toilet, afgewerkt met luxe tegels en sanitair van Villeroy & Boch.

Met ruime garage

De tweede verdieping biedt weer een zee van ruimte met twee hele ruime slaapkamers. Ook is hier de cv-ruimte en opstelplaats voor een wasmachine en een eventuele wasdroger.

mogelijkheid aankoop eigen ligplaats 15


Kenmerken: • Ca. 153 m2 woonoppervlakte • Fraai uitzicht op de haven • Zeer ruim wonen • 4 grote slaapkamers • Vloerverwarming op alle verdiepingen • Riante kavels tot 350 m2 • Garage en extra opstelplaats voor auto op eigen erf • Diverse opties waaronder uitbreiding woonkamer

Plattegronden

halfvrijstaande woningen Type a

5,7 m

5,7 m

8,9 m

5,7 m

8,9 m

Begane grond

8,9 m

1e verdieping

2e verdieping

De kozijnindeling varieert per bouwnummer en kan afwijken van de impressie.

21

20

19

18

17

16

15 1

4 13

12 1

1 10

9 8 7 6 5 trafo

4 3 2 1

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

34 35 36 37

16

38

17

39 40


M

De woning is echt bijzonder ruim, zonder ook maar een moment af te doen aan een goede

sfeer. Kijk maar eens naar de riante woonkamer, deze is heerlijk licht en sfeervol. En biedt echt

alle ruimte om te leven, te spelen en te relaxen. Aan de achterzijde kijk je niet alleen uit op de riante achtertuin, want via de tuindeur wandel je zo jouw eigen buitenleven in. Stel jezelf eens voor in deze woning met alle ruimte, rust, levendigheid, natuurschoon en water binnen handbereik. Daar mag je als je hier woont toch best een beetje trots op zijn. Het is hier niet voor niets Eigen&Wijs wonen.

Ruim en sfeervol wonen

Standaard vloerverwarming


rijwoningen Type B en C

D

e woning maakt direct indruk met drie volledige woonlagen. Bovendien kan je hier kiezen uit type B

of type C. Type B biedt maar liefst 153 m2 woonoppervlakte

en type C is met een woonoppervlakte van 136 m2 niet

Heerlijke diepe achtertuin

veel kleiner. Wat je ook kiest, je woont hier ruim. Uiteraard is de woning energiezuinig met een heerlijk binnenklimaat en standaard vloerverwarming. De tuin aan de achterzijde is ruim 15 meter diep en grenst aan de eigen parkeerplaats en de houten berging waarin je gemakkelijk je fietsen kwijt kan. Binnen vormt de forse woonkamer één heerlijke ruimte met de keuken aan de voorzijde. Daardoor valt er op de benedenverdieping veel licht naar binnen. Aan de achterzijde loopt de woonkamer over de gehele breedte van het huis, en geeft met een openslaande tuindeur toegang tot de achtertuin. En zoals alle woningen van Blitsaerd Haven kijk je ook hier weer vanuit het keukenraam uit op de havenkom. Echt een mooi en wijs uitzicht! Loop je liever via de keuken de achtertuin in, dat kan. Het is mogelijk de keuken aan de achterzijde van de woning te plaatsen Op de eerste verdieping vind je nog méér indrukwekkende ruimte. De master bedroom is qua grootte praktisch gelijk aan de woonkamer en geeft met twee grote vensters een weidse blik op de omgeving. Je kunt hier ook nog eens optioneel een inloopkast creëren, waarmee het slaapkamer extra luxe wordt. Daarnaast is er nog een bijzondere ruime slaapkamer op deze verdieping een heerlijk badkamer met toilet, afgewerkt met luxe tegels en sanitair van Villeroy & Boch.

woonoppervlakte 136 - 153 m2

De tweede verdieping biedt opnieuw twee flinke slaapkamers, evenals de cv-ruimte en opstelplaats voor de wasmachine en een eventuele wasdroger.

Straat­­gericht wonen mogelijk!

mogelijkheid aankoop eigen ligplaats 21


Kenmerken: • Ca. 153 m2 woonoppervlakte • Fraai uitzicht op de haven • 4 ruime slaapkamers • Vloerverwarming op alle verdiepingen • Diverse opties waaronder garage of uitbreiding woonkamer

Plattegronden

rijwoningen Type B

5,7 m

5,7 m

8,9 m

Berging Grote achtertuin met goede zonoriëntatie Opstelplaats voor auto op eigen erf

5,7 m

8,9 m

Begane grond

• • •

8,9 m

1e verdieping

2e verdieping

De kozijnindeling varieert per bouwnummer en kan afwijken van de impressie.

21

20

19

18

17

16

15 1

4 13

12 1

1 10

9 8 7 6 5 trafo

4 3 2 1

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

34 35 36 37

22

23

38 39 40


Kenmerken: • Ca. 136 m2 woonoppervlakte • Fraai uitzicht op de haven • 4 ruime slaapkamers • Vloerverwarming op alle verdiepingen • Diverse opties waaronder garage of uitbreiding woonkamer

Plattegronden

rijwoningen Type C

5,1 m

5,1 m

8,9 m

Berging Grote achtertuin met goede zonoriëntatie Opstelplaats voor auto op eigen erf

5,1 m

8,9 m

Begane grond

• • •

8,9 m

1e verdieping

2e verdieping

De kozijnindeling varieert per bouwnummer en kan afwijken van de impressie.

21

20

19

18

17

16

15 1

4 13

12 1

1 10

9 8 7 6 5 trafo

4 3 2 1

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

34 35 36 37

24

25

38 39 40


Eigen parkeerplaats 26

27


Meer duurzaamheid

De voordelen

Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer omdat ze het milieu minder belasten en minder C02 uitstoten. Dit is onder meer te danken aan de goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte en stroom te voorzien. Het groene karakter in Blitsaerd Haven wordt versterkt doordat de woningen met duurzame bouwmaterialen worden gebouwd, zoals verantwoord gekapt hout.

van nieuwbouw

Meer toekomstige waarde Ben je toe aan een nieuw huis op een andere plek? Denk dan aan Blitsaerd haven in

Bij stijgende energielasten zal het energiezuinige huis in verhouding nog in waarde stijgen.

­Leeuwarden. Dit nieuwbouwproject biedt comfort, gemak en veel mogelijkheden om je persoonlijke woonwensen te realiseren. Daarnaast woon je in een nieuw huis meestal veiliger en energiezuiniger dan in een bestaande woning. Alles is immers volgens de nieuwste inzichten gebouwd. Bovendien is nieuwbouw ook financieel erg aantrekkelijk.

Meer (energie)besparing

Meer ruimtelijke beleving

Elke nieuwbouwwoning in Blitsaerd Haven heeft standaard energielabel A++. Dat betekent dat het huis zeer energiezuinig is. Daarmee draag je bij aan een beter milieu en bespaar je op de energiekosten.

Nieuwbouwwoningen zijn ruimtelijk. Alles in huis voldoet namelijk aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Ook gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen.

Meer belastingvoordeel Voor een nieuwbouwhuis hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen; je koop het huis vrij op naam. In veel gevallen kun je daarnaast gebruik maken van aantrekkelijk financiële regelingen. Kijk ook voor meer informatie hierover op de site www.eigenhuis.nl

Meer sfeer en saamhorigheid De nieuwbouw in Blitsaerd Haven leidt tot saamhorigheid. Jij en je buren maken een nieuwe start en dat schept een band. Daarnaast is de omgeving zo ingericht, dat je gemakkelijk met je buren in contact komt, bijvoorbeeld bij de speelplekken. Goed burencontact draagt bij aan het woongenot.

Meer comfort De woningen in Blitsaerd Haven zijn goed geïsoleerd, zowel wat kou en hitte betreft als wat geluid betreft. Daarnaast zorgen moderne technieken in deze woningen voor een aangename manier van verwarmen. Alle woningen in Blitsaerd Haven zijn op alle verdiepingen standaard voorzien van vloerverwarming. Dat maakt het binnenklimaat nog behaaglijker en gezonder.

Meer veiligheid Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgende de modernste veiligheids­ eisen. De woningen in Blitsaerd Haven hebben bijvoorbeeld inbraakwerend hand- en sluitwerk. In nieuwbouwwijken is ook de woonomgeving ingericht volgende de laatste inzichten op het gebied van veiligheid.

Energie besparen met de wattcher Alle woningen in Blitsaerd Haven worden uitgerust met een Wattcher. Dit slimme apparaatje maakt het stroomverbruik van het hele huis op een mooie manier inzichtelijk. Als je een apparaat aan- of uitzet, toont de Wattcher d ­irect het ­verschil. Zo zie je waar de energie wordt verbruik en ontdek je wat je kunt besparen. Met de Wattcher kun je 10% tot 20% aan elektriciteit besparen. Dat komt overeen met zo’n 80 tot 160 euro per jaar voor een gemiddeld gezin. Door het besparen van energie reduceer je direct de uitstoot van CO2. Kortom, de Wattcher is goed voor jezelf en voor het ­klimaat. Het apparaatje is trouwens ontworpen door de bekende ­Nederlandse designer Marcel Wanders. Hij ontwierp de Wattcher als kloppend hart in huis. Een product dat h ­ elemaal thuishoort in jouw woning in Blitsaerd Haven.

Meer woonplezier In Blitsaerd Haven wordt de woonomgeving ingericht volgende de modernste inzichten op het gebied van leefbaarheid. Dat betekent dat zich in de directe omgeving, veel openbaar groen, water, speelplekken, scholen, winkels en voldoende parkeervoorzieningen bevinden. Datzelfde geldt voor de verbindingen van het openbaar vervoer.

28

29


Ontwikkeling en realisatie Heijmans Vastgoed en Woningbouw Astronaut 22 3824 MJ Amersfoort Postbus 197 3800 AD Amersfoort 033-4502400 verkoopnoord@heijmans.nl Architect INBO, Drachten www.inbo.nl Verkoop en informatie Heijmans Vastgoed Astronaut 22 3824 MJ Amersfoort Postbus 197 3800 AD Amersfoort 033-4502400 verkoopnoord@heijmans.nl Makelaardij Hoekstra Willemskade 9 8901 BB Leeuwarden 058-2337333 leeuwarden@makelaardijhoekstra.nl www.makelaardijhoekstra.nl Woonaccent Makelaars De Eenhoorn 4 8932 NX Leeuwarden 058-2347175 leeuwarden@woonaccent.nl www.woonaccent.nl Concept en design Meindertsma reclame, Zwolle


www.blitsaerdhaven.nl

Brochure Heijmans Blitsaerd Haven  

Brochure Heijmans Blitsaerd Haven