Page 1

44 RUIME HUIZEN IN MEERSTAD

www.woneninmeeroevers.nl


Je wilt meer. Je wilt royaal wonen in het groen, nabij weids water. Maar je kunt niet zonder ‘stad’, zonder Groningen. Meerstad maakt dat mogelijk. In een natuurlijk woonlandschap. Aan de stad!

Wist U dat van meerstad Meerstad voor 2/3 uit natuur en water en slechts voor 1/3 uit bebouwing bestaat.


Je wilt vrijheid! Meeroevers geeft je daarvoor volop ruimte. Een verrassend gevarieerde woonwijk. Robuust wonen. Vrij leven tussen groen en water. Ideaal tussen land en stad.


Wist U dat Meerstad op nog geen 8 kilometer van de binnenstad van Groningen ligt.

4


Je wilt meer. Je wilt royaal wonen in het groen, nabij weids water. En volop genieten van de ruimte van het Groninger land. Maar je kunt niet helemaal zonder ‘stad’, zonder Groningen. Meerstad maakt dat mogelijk. In een natuurlijk woonlandschap. Aan de stad!

Op nog geen 8 kilometer van de binnenstad van Groningen ontstaat Meerstad. Met veel, veel groen, natuur en water. En: ruime, gevarieerde huizen. In Meerstad woon je straks in een waterrijk landschap. Je ervaart er steeds iets nieuws. Je beleeft een vloeiende metamorfose: nieuw landschap wordt verweven met het oude. Gestaag groeit het uit tot een veelzijdig woon- en recreatiegebied. Een gebied zo groot als de stad Groningen!

M Groningen

E

E

R

Rond Meerstad vind je markante, monumentale boerderijen, eeuwenoude kerken en groene dorpen met tal van voorzieningen. Dauwtrappen in het land. Fietsen langs weelderige singels. Uitwaaien in je bootje op het meer. Een middagje winkelen of een avondje uitgaan in Groningen. Of gewoon lekker ontspannen in je ruime huis. Je kunt het allemaal in en vanuit Meeroevers, in Meerstad.

S

T

A

Meeroevers

Slochteren

Harkstede

5

D


Je wilt ruim wonen. Meeroevers, het eerste woongebied van Meerstad, geeft je daarvoor volop ruimte. Het wordt een verrassend gevarieerde woonwijk met lommerrijke lanen, een karakteristiek waterfront en bijzondere eilanden. Kortom: water en groen bepalen de leefomgeving van je huis.

Wist U dat Elke Waterfront Woning een andere voorgevel heeft. Iedereen woont straks anders.

6


Meeroevers ontwikkelt zich gefaseerd als onderdeel van Meerstad. Uiteindelijk staan er 1.300 woningen in dit gebied tussen Klein Harkstede en het Grunopark, ten noorden van de Hoofdweg richting Harkstede. Meeroevers I is de eerste fase van dit woongebied. Eerst kun je de voorzieningen van Harkstede en Groningen gebruiken, maar later vind je die ook in Meerstad zelf.

d

W o l d meer

an

eil

en ier

In Meeroevers I komen 200 ruime huizen. Welke kies je? Want de keuzevrijheid is groot! Je kunt kiezen uit een veelzijdig aanbod van wonen aan het water en in de natuur. Je vindt er zeker een huis dat aansluit bij je woonwensen. Je kunt kiezen uit rij- en halfvrijstaande woningen en vrije kavels. Bij een groen gebied horen ‘groene’ huizen. In Meeroevers komen dus duurzame, energiezuinige en gasloze woningen.

v

Ple

Groningen

n

ge

nin

o erw

t Wa

d

an eil

ten

Fu

ter e lus ati ntc bin fro om ter l C ad Wa ikke eerst tw M On

Z

t

Rie

d

lan

nei

ne wa

d

an eil

eil

ger

Rei

M NA atie loc

and

dan l Eil ecia sp

Harkstede

Jij groeit. Meerstad groeit. Meeroevers groeit. Dat groeien gebeurt weloverwogen. Op basis van een beeldkwaliteitsplan. Zo zullen de volgende fases die rondom Meeroevers I worden gerealiseerd in aansluiting zijn op het bestaande. Zo ontwikkelt zich een woonomgeving met veel variatie maar toch in balans met de omgeving. Een omgeving waar je veel kunt ontdekken!

Wist U dat Onze huizen in Meeroevers gebouwd worden met echte Groninger bakstenen. 7


Wist U dat Onze woningen traditioneel worden gebouwd, voordeel: oerdegelijke huizen. 8


Je houdt van variatie. Dan zit je in Meeroevers goed. Geen twee huizen zijn er gelijk. Alle 44 huizen zijn ruim. Door te variëren in woningtypes, baksteenkleur én in omvang, verdeling en omlijsting van de ramen ontstaan er afwisselende straatbeelden en woonomgevingen. Je bent verzekerd van een uniek, individueel huis. klei gebakken Meerstad-steen wordt gebruikt in vier kleuren: rood, wit, lichtgrijs en zwart. Ontwikkel Combinatie Meerstad biedt drie typen huizen: Laan Woningen, Waterfront Woningen en Halfvrijstaande Woningen. Ze liggen met de privétuinen rond een binnengebied. In dit gebied parkeer je je auto en loop je via je tuin naar je huis. De deur voor post zit aan de voorzijde. De huizen hebben ruim zicht op water, lommerrijke lanen of groen gebied. Waar de tuinen grenzen aan openbaar gebied komen hagen. Waar ga je wonen? Van waaruit beleef jij de ruimte en vrijheid van Meerstad?

Voor de ontwikkeling van onze 44 huizen in Meeroevers hebben de architecten de omgeving geanalyseerd. De lanen, de dorpen en de huizen. De daar gevonden kwaliteiten hebben ze versterkt met nieuwe inzichten. Zo ontstonden markante ontwerpen, een mooie mix van moderniteit en traditie, geplaatst in een dorpachtige woonomgeving. Wij hebben gekozen voor conventionele, degelijke bouw. Een combinatie van beton met gemetselde stenen. De bakstenen zijn speciaal ontwikkeld voor Ontwikkel Combinatie Meerstad door de enige baksteenproducent van Groningen. De uit Groninger

De Meerstad-steen wordt gebruikt in vier kleuren: rood, wit, lichtgrijs en zwart.

Wandelpad Fietspad Asfalt Garage Berging Halfvrijstaande Woningen Waterfront Woningen

SITUATIE

Laan Woningen

Steiger W o l d meer

Oeverpad

19 18 17 16 15 14 13

12 11

blok E

7

6

blok C

blok D

B

8

B B

5

4

3

2

1

blok B G G

B B

B B

B B

blok A

parkeerplaatsen binnengebied

G G

21

25

blok H 26 27 28 29 30 31

B B

B B

B B

blok J 32 33 34 35 36 37 38 39

Meeroeverslaan r

9

44 43 42 41 40

Scheerling

B B

B B

B B

blok K

24

B B

23

B B

22

BB

B

B B

B B

nuts

blok G

blok F Bitterzoet

20

G G

B B

B B

B B

10 9


Je wilt een huis met een eigen gezicht en een royale tuin. En: uitzicht over het water of groen. Onze 6 Halfvrijstaande Woningen bieden dat! 4 liggen aan Waterfront en 2 aan een groen veld. (Bouwnummers 1, 2, 11, 12, 20, 21)

Elke Halfvrijstaande Woning is uniek! Onder andere door de variatie in gevelstenen en dakpannen. Welke combinatie kies je: rode stenen met rode pannen, witte stenen met antraciet pannen of zwarte stenen met rode pannen? Bovendien heeft elk huis een eigen gevelindeling. De combinatie van dwars- en langskap bekroont het eigen gezicht van elke woning. Op de begane grond vind je de entree/hal en een toilet. Vanuit de woonkamer kijk je uit over het water of het groen. De open keuken is tuingericht. Via de serre met houten schuifpui kun je de tuin in.

Wist U dat Alle woningen vloerverwarming hebben. 10

De tweede woonlaag telt 3 slaapkamers, een badkamer met een douche, een wastafel en een toilet. Optioneel is er een bad mogelijk. De ruime zolderverdieping met dakkapel kun je op diverse manieren indelen. Deze huizen hebben ook een garage.


ca. 6000

ca. 3200

ca. 8800

1e VERDIEPING

ca. 5400

BEGANE GROND

Wist U dat De vloerverwarming ook kan koelen.

2e VERDIEPING

11


Je kiest voor individueel wonen aan het water. Je vindt dat in de 15 Waterfront Woningen verdeeld over 3 blokken langs het water. Deze huizen variĂŤren in gevelindeling of dakkap. (Bouwnummers 3 t/m 10, 13 t/m 19)

Alle Waterfront Woningen hebben rode dakpannen, de rode bakstenen verschillen. Een rode siersteen zorgt voor individuele accenten. Net zoals de licht gekleurde gevelsteen in de asymmetrische omranding van veel van de kozijnen. De woonkamer ligt aan de waterzijde. De keuken heeft een aluminium schuifpui naar de tuin. Op de begane grond vind je de entree/hal en een toilet. De tweede woonlaag telt 3 slaapkamers, een badkamer met een douche, een wastafel en een toilet. Optioneel is er een bad mogelijk.

Wist U dat Er geen radiatoren zijn opgenomen in de woningen wat veel ruimte bespaart. 12

De meeste woningen hebben een dwarskap. Dat zorgt voor veel ruimte op de zolderverdieping. Deze verdieping kun je op diverse manieren indelen.


8800

5400

1e VERDIEPING

BEGANE GROND

2e VERDIEPING

13


Je wilt een markante woning in het groen. Je vindt die langs de lommerrijke lanen. Je kunt kiezen uit 23 Laan Woningen verdeeld over 4 blokken en uit diverse kleurencombinaties. Welke spreekt je het meest aan? (Bouwnummers 22 t/m 44)

Elk blok heeft een andere kleur gevelsteen en pan. Het ene blok combineert witte en lichtgrijze stenen met antraciet pannen, een ander blok heeft rode stenen met lichtgrijze accenten en rode pannen, er is een blok met zwart metselwerk met lichtgrijze accenten met rode pannen en een is bekleed met rood metselwerk met lichtgrijze accenten en heeft rode pannen. De woonkamer ligt aan de laan- of dwarszijde. De keuken heeft een aluminium schuifpui naar de tuin. Op de begane grond vind je de entree/hal en een toilet.

Wist U dat Onze woningen in Meeroevers energiezuinig zijn. 14

De tweede woonlaag telt 3 slaapkamers, een badkamer met een douche, een wastafel en een toilet. Optioneel is er een bad mogelijk. De ruime zolderverdieping is optioneel divers indeelbaar. Enkele huizen hebben een dwarskapel die veel extra ruimte geeft.


8200

5100

1e VERDIEPING

BEGANE GROND

Wist U dat Duurzaamheid in Meeroevers een belangrijke rol speelt.

2e VERDIEPING

15


Meeroevers legt de lat hoog voor energiegebruik! Hoe? Door 44 energiezuinige woningontwerpen en de toepassing van duurzame energiebronnen. Meeroevers is uitermate geschikt voor Warmte Koude Opslag (WKO). Meeroevers draagt bij aan een CO 2-reductie van meer dan 25%, een duurzame samenleving en een bewust energiegebruik.

wordt al jaren in Nederland en andere Europese landen toegepast. Tot grote tevredenheid! Hoe werkt het? Deze vorm van duurzaam energiegebruik benut koude en warmte uit een gesloten bron in de bodem. Op een diepte van 40 tot 150 meter heeft de bodem een constante temperatuur van ongeveer 12 graden Celsius. Bij warmtevraag wordt ‘warmte’ uit de bron gehaald en afgegeven aan de warmtepomp. Deze verhoogt de temperatuur op efficiënte wijze waarna het via de leidingen van de vloerverwarming aan de woning wordt afgegeven. In de zomer wordt ‘koude’ uit de bodem onttrokken en door de vloerleiding in de woning gepompt. Het water in de leidingen neemt de warmte uit de woning op, daardoor krijgt de woning een aangename temperatuur. De warmtepomp levert ook warm tapwater. Een boilervat garandeert voldoende warm water om te douchen, baden en wassen.

Waarom een duurzaam energiesysteem in je woning? In alle 44 woningen gebruikt WKO de bodem als energiebron. Een warmtepomp verwarmt de woningen op een milieuvriendelijke manier in de winter en koelt ze in de zomer. De warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. In de achtertuin van je woning wordt een bron aangebracht door grondboring. De warmtepomp is een uitontwikkelde, betrouwbare techniek. Die

WKO goed voor wooncomfort en gezondheid

Het warmtepompsysteem werkt anders dan een traditionele cv-installatie. De belangrijkste gevolgen en voordelen voor het gebruik in de dagelijkse praktijk: • Je jaarlijkse energiekosten voor verwarmen/koelen en warm tapwater zijn niet meer afhankelijk van de gasprijs. Dus: meer voordeel bij een sterk oplopende gasprijs. • Je verbruikt minder primaire energie voor warmte en warm tapwater. Gevolg: je levert direct een bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot. • Koelen en verwarmen: je huis heeft het hele jaar een behaaglijke temperatuur. • De vloerverwarming werkt met lage temperatuur vloerverwarming (24 tot 26 graden Celsius) en hoge temperaturen vloerkoeling (18 tot 19 graden Celsius). Voordeel: een comfortabel en constant binnenklimaat • ’s Zomers zorgen de vloerleidingen voor verkoeling, zonder de vervelende neveneffecten en hoge kosten van airconditioning. • Het binnenklimaat wordt aangenamer door stralingsverwarming en door minder stofverplaatsing in de woning. Zeer gunstig voor carapatiënten of mensen met een allergie. • Geen radiatoren! Dus meer vrijheid bij het indelen van de woning. • Samenleving en overheid stellen steeds hogere eisen aan comfort en energieprestaties van woningen. Een duurzame energie installatie draagt positief bij aan de toekomstwaarde van je woning.

18


Verkoop en informatie:

Peizerweg 72 B 9727 AK Groningen T 050 210 42 42 E info@uw-thuis.nl I www.uw-thuis.nl

Damsterdiep 34 9711 SL Groningen T 050 311 46 46 E info@boekholt-partners.nl I www.boekholt-partners.nl Architect: TWA Architecten I www.twa-architecten.nl Realisatie: Bouwcombinatie Meeroevers VOF (Samenwerking tussen Heijmans Woningbouw en BAM Woningbouw)

Dit is een project van:

In de Ontwikkel Combinatie Meerstad (OCM) werken AM, B ouwinvest, Hanzevast ontwikkeling en Heijmans Vastgoed samen aan de ontwikkeling van 44 woningen, Meeroevers I te Meerstad. www.woneninmeeroevers.nl

Deze brochure is met veel zorg en aandacht tot stand gekomen. De in deze brochure gebruikte beelden van de huizen zijn slechts impressies. Deze zijn alleen bedoeld om een zo goed mogelijke indruk te geven van de huizen. Aan zowel de brochuretekst als de beelden kunnen geen rechten worden ontleend. Š www.fundament.nl


Brochure Meeroevers  
Brochure Meeroevers  

Brochure Meeroevers