Page 1

Wonen in

deGroene Habitat FASE 3

‘Welkom in Elzenhagen, een uniek stukje Amsterdam-Noord!’

Groen wonen in Amsterdam-Noord Compleet & comfortabel

Uitstekend bereikbaar De natuur én de stad binnen handbereik

degroenehabitat.nl


2


Wonen in

deGroene Habitat Bij de realisatie van Elzenhagen hebben wij een bepaalde visie voor ogen. Volwassenen en kinderen moeten hier de ruimte krijgen om in een ontspannen setting te kunnen leven en spelen. Het doet ons goed om te zien dat de huidige bewoners de wijk inderdaad zo beleven en dat ze het zo naar hun zin hebben. De Groene Habitat in Elzenhagen kent een druk sociaal buurtleven en het saamhorigheids­gevoel is groot. ‘Het is net een klein dorp, maar je woont hier wel echt in Amsterdam met alle voordelen die dat biedt’, vertellen de buurtbewoners enthousiast. De Groene Habitat fase 3 wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 27 mooie, complete en comfortabele woningen met een fraaie voor- én achtertuin. De woningen hebben drie slaapkamers en een royale zolder met de mogelijkheid voor een extra slaapkamer. Deze mogelijkheden én een parkeerplaats op eigen terrein bieden alle ruimte om te genieten van het goede leven in de Groene Habitat.

degroenehabitat.nl

|

3


Veelzijdig Amsterdam-Noord

8

8 16 Luxe De Groene & comfort Habitat

11

Hip & trendy

Wonen me ruimte en t g om je hereoen n

inhoud ‘Welkom in Elzenhagen een uniek stukje Amsterdam-Noord!’

4


14

Locatie & situatie

Gezelligheidoek om de h

8 veelzijdig Amsterdam-Noord | 11 Hip & trendy | 13 Stads wonen in een dorpse setting | 14 Locatie & situatie | 16 De Groene

Habitat | 21 Een tuin met ruimte voor iedereen | 22 Comfort | 24 Woningplattegronden | 30 Woonwensen | 33 Interview

met de bewoners | 35 Colofon en verkoopinformatie

degroenehabitat.nl

|

5


deGroene Habitat

fase 3

In deze artist impressie zijn opties opgenomen. Deze worden niet standaard geleverd maar kunnen via meer- en minderwerk worden gekozen.

6


degroenehabitat.nl

|

7


Veelzijdig AmsterdamNoord Amsterdam-Noord in trek Waar ‘t IJ lange tijd werd gezien als de scheidingslijn tussen het centrum van Amsterdam en Amsterdam-Noord, vormt de breedste rivier van Amsterdam nu juist de verbinding tussen de binnenstad en het groene Noord. De kade heeft een grote aantrekkingskracht op ondernemers. De afgelopen jaren hebben veel hippe, exclusieve en trendy restaurants zich aan de noordzijde van ’t IJ gevestigd en laten we het indrukwekkende filmmuseum niet uitvlakken. Daarbij hebben woon- en werkgebied Overhoeks en het NDSM-­terrein als hotspot voor ondernemers Amsterdam-Noord absoluut op de kaart gezet. Tel daar de komst van de Noord-­Zuidlijn en de ontwikke­lingen in het centrum van Amsterdam-Noord (CAN) bij op en u begrijpt waarom Amsterdam-Noord zo in trek is bij ondernemers én bewoners. Lonken naar ‘t dorpse Hoewel Amsterdam-Noord met zijn tijd meegaat en vernieuwend is, zal het stadsdeel altijd zijn eigen karakter behouden. Dat is de charme van Amsterdam-Noord. Daarnaast beschikt Amsterdam-Noord over veel openbaar groen. Mensen die verknocht zijn aan Amsterdam, maar die ook een beetje lonken naar het dorpse, zijn hier helemaal op hun plek. Hoe Noord bent u?

8


degroenehabitat.nl

|

9


Genieten bij Wilhelmina Dok

't Twiske

Alles bij de hand bij Winkelcentrum Boven't IJ

10


Hip& trendy AMSTERDAM-NOORD

?

Hoe Noord bent u

Door de verlichting en de prachtige bomen is een voorstelling in het openluchttheater van de Tolhuistuin betoverend | Hardlopen, picknicken, varen en eten, dat doet u in recreatie­ gebied ’t Twiske | Op het nieuwe park van Tennisclub Elzenhagen komen onder andere acht verlichte all weather baneN | Wine & dine langs ’t IJ bij één van de vele hotspots die dit gebied rijk is: Wilhelmina Dok, Hotel de Goudfazant of Café de Pont | Op nog geen vijf minuten van huis golfen? Dat kan. Bezoek de Golfbaan Amsterdam | Shoppen kunt u in de binnenstad van Amsterdam, maar ook Winkelcentrum Boven ’t IJ is absoluut een aanrader | Schapen spotten in de wei en geitjes aaien de kinderboerderij De Buiktuin | Zomers lekker zwemmen in het Floraparkbad of wandelen met de hond in het Florapark | Genieten van muzikale en culturele hoogstandjes doet u in het M-Lab waar nieuwe voorstellingen geproduceerd en uitgeprobeerd worden | Hoe Noord bent u? degroenehabitat.nl

| 11


‘Het is zo'n gezellig straatje’ 12


Stads wonen in een dorpse setting

lijke e d n e i r v d n i k ‘Een g’ woonomgevin Aan de noordrand van CAN (Centrum Amsterdam-Noord) vindt u Elzenhagen. Samen met winkelcentrum Boven ’t IJ en het centraal gelegen stationsgebied maakt de wijk deel uit van het vernieuwde centrum van Noord. Elzenhagen is een veilige en kindvriendelijke woonomgeving, nabij de natuur, het uitgaansleven en op loop- en fietsafstand van alle belangrijke voorzieningen. In en om Elzenhagen heeft u de keuze uit diverse basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs. Een deel van Elzenhagen is al gerealiseerd en is een combinatie van eengezinswoningen die kenmerken vertonen van de typische Zaanse bouwstijl en Tuindorpstijl. Afwisselende vormen en kleuren in de gevels bepalen het speelse straatbeeld. De huizen in de Groene

Is Elzenhagen uw wijk?

Habitat fase 3 hebben een voortuin met een haag en een

›g  roen wonen, met alle Amsterdamse

speeltuintjes en openbaar groen woont u hier in een dorpse

voorzieningen dichtbij › leven in een kindvriendelijke wijk

traditioneel wit hekje. En dit zijn nu typisch van die details uit de Tuindorpstijl die bijdragen aan de vriendelijke uitstraling van deze straat. Gecombineerd met omliggende setting, maar dan wel met de stadse geneugten binnen handbereik. Wie wil dat nu niet!

›d  icht bij de belangrijkste uitvalswegen (IJdoornlaan en de ring A10)

degroenehabitat.nl

| 13


Locatie & situatie

De stad is om de hoek en rust binnen handbereik Aan de westzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg ligt

A10

de Groene Habitat fase 3 Elzenhagen Station Buikslotermeerplein

woonwijk Elzenhagen, waar de Groene Habitat fase 3 wordt gereali­seerd. U vindt de eengezinswoningen van deze fase aan de A. Moenstraat, een zijstraat van de

M

G.J. Scheurleerweg.

CAN

Met de auto De Groene Habitat ligt in een groene en rustige omgeving

winkelcentrum Boven ‘t IJ

en ook nog eens dichtbij de ring A10. Via de ring A10 M

bent u ook zo op de A1 en de A2 en bent u binnen twintig minuten op Schiphol. Met de auto bent u via de op- en afrit S116 snel in andere delen van Amsterdam. Ook Zaandam,

‘t IJ

Monnickendam, Purmerend, Diemen en Almere zijn goed bereikbaar. De IJdoornlaan vormt een directe verbinding tussen Elzenhagen en Winkelcentrum Boven ’t IJ.

Centrum

Parkeren op eigen terrein Iedere woning heeft een parkeerplaats op eigen terrein aan

Winkelcentrum Boven 't IJ 5 minuten met de fiets

de achterzijde van de woning. Verder zijn er in en om het

Metrostation (gereed in 2017) 5 minuten lopen

plan heen voldoende openbare parkeerplaatsen. Parkeren

Amsterdam CS 15 minuten met de fiets

hoeft dus nooit een probleem te zijn.

Zaandam 14 minuten met de auto Durgerdam 10 minuten met de auto

Openbaar vervoer Gebruikt u het openbaar vervoer? Dan zit u goed in Elzenhagen. Amsterdam-Noord staat bekend om zijn uitstekende busverbinding met het centrum van Amsterdam en omliggende steden en dorpen. Overigens mag op termijn de Noord-­Zuidlijn aan de openbaarvervoersvoorziening worden toe­ge­voegd. Straks bent u binnen vijf minuten op het Centraal Station en met twintig minuten in AmsterdamZuid. Het toekomstige Station Buikslotermeerplein ligt op loopafstand van de Groene Habitat.

14

A10


de Groene Habitat fase 3

CAN

1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308

G.J. Scheurleerweg

1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296

A. Moenstraat

A. Moenstraat

1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Situatietekening de Groene Habitat fase 3

fase 3.1 fase 3.2

degroenehabitat.nl

| 15


De woningen in de Groene Habitat De woningen van de Groene Habitat zijn traditioneel uit­gevoerd met een zadeldak, voorzien van dakpannen, mooi metselwerk en opvallende kozijnen. Wij maken gebruik van duurzame en kwalitatief hoog­waardige mate­rialen, waar­door deze woningen nog helemaal van deze tijd zijn. De hoek­woningen worden net als in de vorige fase uitgevoerd in een contras­terende kleur met een verhoogde kap. Eén van de elementen die het plan ver­levendigen. Alle bewoners kunnen genieten van een riante achtertuin en een fraaie voortuin van zo’n drie meter.

16

, n e t i u b n a ‘Stijlvol v van praktischinnen’ b


Relax

na een drukke dag

degroenehabitat.nl

| 17


Compleet & comfortabel wonen

In deze artist impressie zijn opties opgenomen. Deze worden niet standaard geleverd maar kunnen via meer- en minderwerk worden gekozen.

18


degroenehabitat.nl

| 19


20


Een tuin met ruimte voor iedereen ’s Ochtends de dag starten met een kopje thee of een overheerlijke cappuccino, genietend van de eerste zonnestralen in uw eigen tuin. Niemand om u heen, alleen het geluid van wat vroege vogels, die laten weten dat het een mooie dag gaat worden. Op het programma van vandaag staat vooral ‘veel luieren’ gevolgd door een ‘gezellige barbecue met wat goede vrienden’. Uiteraard allemaal in de tuin. Uw tuin! Een voortuin en een achtertuin, waar in Amsterdam vindt u nu zoiets? De tuinen hebben een noordoostelijke (circa 14 meter) of zuidwestelijke (circa 17,5 meter) ligging, dus is er op een mooie dag altijd wel een plekje in de zon of in de schaduw. Het is maar net waar u behoefte aan heeft. Voor uw tuingereedschap, fietsen en tuinkussens staat er achter in de tuin een praktische berging.

degroenehabitat.nl

| 21


Wij leggen de lat hoog als het gaat om compleet & comfortabel U kunt geen brochure openslaan of u leest dat u te maken hebt met comfort. Maar zijn niet alle huizen in deze tijd comfortabel? Ze tochten niet en zijn prettig warm in de winter. Toch zijn er wel degelijk grote aanwijsbare verschillen. Verschillen die ervoor zorgen dat uw comfortabele huis een fijn thuis wordt. Bij de Groene Habitat fase 3 zijn we ver gegaan in het ontwerpen van een compleet & comfortabel huis en dat merkt u in het gebruik én in uw portemonnee. Compleet Zou het niet fijn zijn als u uw huis zo kunt betrekken na oplevering? De woningen in de Groene Habitat krijgen daarom allemaal een mooie keuken van Eigenhuis Keukens met diverse inbouw­apparatuur. De complete badkamer met douche, wastafel en tweede toilet wordt uitgerust met het luxe sanitair van Villeroy & Boch. Alles bij elkaar is dit wat wij verstaan onder compleet wonen. Comfortabel De woningen zijn geclassificeerd met het A-label. Dit heeft te maken met de hoogwaardige bouwkundige kwaliteit en afwerking van de woning. In deze woningen is extra moeite gedaan het energieverbruik voor verwarmen, ventileren en warmwaterbreiding zo veel mogelijk te beperken met handhaving van comfort. Daarom is de woning zeer goed geïsoleerd en zeer kierdicht, terwijl een ventilatiesysteem is toegepast waarmee u voldoende verse lucht kunt toevoeren, maar niet meer dan nodig is voor een gezond en prettig binnenklimaat. De toegepaste cv-ketel is één van de zuinigste op de Nederlandse markt.

22

ij w t a w s i ‘Dit eet l p m o c r e nd verstaan foortabel wonen’ & com


Comfort alle

die je nodig hebt

degroenehabitat.nl

| 23


Uw Eigen Habitat? circa 111 m² (tussenwoning), circa 117 m² (hoekwoning) complete keuken met inbouwapparatuur 3 meter diepe voortuin riante achtertuin op het zuidwesten (circa 17,5 meter) of noordoosten (circa 14 meter) met een berging parkeerplaats op eigen terrein lichte woonkamer met schuifpui naar de achtertuin standaard 3 slaapkamers, met de mogelijkheid voor een 4e slaap- of werkkamer op zolder badkamer met douche, wastafel en 2e toilet sanitair van Villeroy & Boch royale zolder met wasmachineaansluiting diverse indelingsvarianten en uitbreidings­opties mogelijk

24


uwEigen Habitat Begane grond

degroenehabitat.nl

| 25


uwEigen Habitat Eerste verdieping

26


uwEigen Habitat Tweede verdieping

degroenehabitat.nl

| 27


Compleet & comfortabel wonen

In deze artist impressie zijn opties opgenomen. Deze worden niet standaard geleverd maar kunnen via meer- en minderwerk worden gekozen.

28


degroenehabitat.nl

| 29


De Wens Habitat Op basis van ervaring en het luisteren naar onze klanten hebben wij samen met de architect een aantal meerwerk足 opties en uitbreidingsvarianten bedacht. Wilt u een grotere woonkamer, een extra slaapkamer of een aparte wasruimte op zolder? Het kan allemaal. Als u bedenkt hoe u wilt leven dan zorgen wij ervoor dat het gerealiseerd wordt. De optie足mogelijkheden: uitbouw van de woonkamer met 1,2 of 2,4 meter middenkeuken trapkast deur naar eetkamer (niet met standaard keuken) realiseren extra slaapkamer en aparte wasruimte op zolder dakkapel zolder

30


deWens Habitat

deWens Habitat

Opties Begane grond

Opties Tweede verdieping

uitbouw van de woonkamer met 1,2 meter

realiseren extra slaapkamer en

middenkeuken

aparte wasruimte op zolder inclusief dakkapel

trapkast deur naar eetkamer (niet met standaard keuken)

degroenehabitat.nl

| 31


Karin

Madeleen

‘Je woont wel lekker rustig én groen!’ 32


‘Leven en laten leven’ Wat is nu de charme van Amsterdam-Noord, wat maakt het dat mensen hier nooit meer weg willen? Wie anders dan de huidige bewoners van Elzenhagen kunnen dit vertellen. We spreken twee dames die buren zijn van elkaar. Karin heeft een eigen bedrijf aan huis en woont samen met haar vriend. Madeleen is getrouwd en moeder van twee dochters.

Madeleen: ‘We hebben het zo getroffen met elkaar. En dat geldt niet alleen voor ons. Heel veel buren gaan goed met elkaar om. Het is niet zo dat iedereen de deur bij elkaar plat­ loopt, maar er wordt wel geregeld iets georganiseerd. Als je zin hebt, kun je hier aan meedoen.’ Karin vult aan: ‘Op een mooie zomeravond zetten we geregeld de vuur­korven bij elkaar om tot in de late uurtjes te kletsen. Het is overigens niet zo dat mensen die wat meer gesteld zijn op hun privacy niet getolereerd worden. Integendeel. Het motto is hier: leven en laten leven. Juist die ontspannen houding maakt het voor mij zo fijn om hier te wonen. Een welkome verrassing, want we kozen voor de Groene Habitat omwille van de locatie. Je hebt hier echt alles bij de hand, maar je woont wel lekker rustig én groen. De huizen zijn ruim en alles is nieuw, dat vonden we ook prettig. Madeleen: ‘Wij komen uit de binnenstad, dus het was wel even wennen, maar als ik zie hoe onze kinderen het naar hun zin hebben, word ik erg blij. Elzenhagen is echt een kinderrijke wijk, dus die twee meiden hadden in no-time allemaal vriendjes en vriendinnen.’ De dames zijn het erover eens. De Groene Habitat, daar willen ze nooit – nou, in ieder geval voorlopig – niet meer weg.

degroenehabitat.nl

| 33


34


Colofon De Groene Habitat fase 3 is een ontwikkeling van Blauwhoed Eurowoningen Noord-West B.V. Postbus 2552 3000 CN Rotterdam www.blauwhoed.nl

Verkoopinformatie

Disclaimer

ERA Van De Steege Projectmakelaars

De gegevens die op de documentatie – onder

Buikslotermeerplein 418 1025 WP Amsterdam E projecten@vandesteege.nl T 020 435 70 00

meer bestaande uit de situatietekening(en), artist impression(s) en foto’s – of anderszins zijn verstrekt met betrekking tot de woonomgeving, betreffen de ten tijde van het opstellen van deze documentatie te verwachte situatie. Op grond van (wijzigingen in) het bestemmingsplan, overige plano­logische wijzigingen

Gerard W. Bakker Makelaars

en/of handelen van de gemeente, andere over­heden

Beethovenstraat 87

en derden kunnen wijzigingen in de verwachte woon­

1077 HR Amsterdam E nieuwbouw@gwbakker.nl T 020 664 77 76

omgevingen worden aangebracht. Aan­gezien de oor­ zaak van mogelijke wijzigingen in de woonomgeving grotendeels buiten de invloedssfeer van Blauwhoed Eurowoningen ligt, sluit zij iedere aa­nsprakelijkheid voor schade van kopers en/of derden ten gevolge

Blauwhoed Eurowoningen

van eventuele (toekomstige) wijzigingen in de woon­­

Piet Heinkade 201

omgeving uit.

1019 HC Amsterdam E verkoop@eurowoning.nl T 0900 387 69 66 lokaal tarief Geopend zaterdag van 11.00 - 16.00 uur

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Deze brochure maakt geen onderdeel uit van de contractstukken. Tijdens het eerste gesprek bij de makelaar worden de contractstukken van de woning verstrekt. Zonder voorafgaande schriftelijke

Realisatie

toestemming van Blauwhoed Euro­woningen is het

BAM Woningbouw Amsterdam

niet toegestaan de inhoud van deze brochure geheel of gedeeltelijk over te nemen of op enige andere wijze openbaar te maken. © december 2011 Het drukwerk is geproduceerd op FSC gecertificeerd papier en vervaardigd bij een FSC gecertificeerde drukkerij. Artist impressions: Theo van Leur

degroenehabitat.nl

Projectcommunicatie: Graphic House, Amsterdam

35


degroenehabitat.nl 100

De Groene Habitat  
De Groene Habitat  

De Groene Habitat Brochure