Page 1

LE RĂŞve 1

welverdiend wonen... in haren


4

LE Rêve


LE Rêve

Haren de droom van elke Groninger 5

Veel mensen die hun domicilie in de stad Groningen hebben, richten hun blik regelmatig verlangend zuidwaarts. Daar ligt het mooie Haren, niet voor niets verkozen tot het groenste dorp van Nederland. Wie zou daar nou niet willen wonen…? Haren heeft inderdaad een grote aantrekkingskracht op iedereen die rustig en landelijk wil wonen, met alle gemakken van de grote stad binnen handbereik. Volgens onderzoek van het opinieweekblad Elsevier staat Haren dan ook als enige noordelijke gemeente in de Top 30 van beste gemeenten van ons land. Hoewel de geschiedenis van het dorp teruggaat tot in de vroege middeleeuwen, is Haren tegenwoordig een moderne forensengemeente met ruim 18.500 inwoners. Haren ligt op één van de uitlopers van de Hondsrug, een glooiend gebied dat ontstaan is in de laatste ijstijd. De vruchtbare grond te midden van plassen en natuurgebieden vormde door de eeuwen heen een perfecte entourage voor mooie statige huizen aan lange lommerrijke lanen. Geen wonder dat Haren tegenwoordig ook wel het Wassenaar van het Noorden wordt genoemd.


Het villadorp Haren kenmerkt zich anno 2010 door aantrekkelijke bouwstijlen, ruime tuinen en veel groen. In het centrum van het dorp vindt u alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse boodschappen. Er is een uitgebreid aanbod aan winkels, aangevuld met tal van de andere voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, kunst en cultuur, sport en onderwijs. Wonen in Haren is dan ook comfortabel en compleet; zowel voor gezinnen met of zonder kinderen, als voor ouderen. Wie vanaf de zuidoostkant de stad Groningen uitrijdt, doorkruist een aantrek­ kelijk en vooral ook waterrijk gebied. Haren is dan ook omgeven door meren als het Paterswoldse meer, het Hoornse meer en de Hoornse plas, het Friesche­ veen en, last but not least, het Zuidlaardermeer. Wie van watersporten in een natuurlijke omgeving houdt, komt hier ruimschoots aan zijn trekken. En voor

LE Rêve

wie in Haren woont, is het heel gebruikelijk om na een dag hard werken op of aan het water te ontspannen in één van de vele jachthavens of vanaf een ­particuliere aanlegsteiger.

6

Haren maakt deel uit van een groene regio waar het goed én ontspannen wonen is. Waar kun je nog zo heerlijk fietsen als hier? Of al wandelend een ommetje maken langs buurtschappen met bijzondere namen als De Dilgt, Hemmen en Essen? Het dorp Haren is dan ook bij uitstek geschikt als perma­ nente uitvalsbasis voor een druk sociaal en werkend leven. Hier in Haren komt u nog echt tot rust. Daarbij is het bijna niet te geloven dat de stad Groningen, met al zijn drukte en bedrijvigheid, zich op slechts vijftien minuten fietsen van Haren bevindt… Ontspannen wonen betekent ook makkelijk en snel toegang hebben tot sportieve en recreatieve activiteiten. Ook daarin is in Haren in ruime mate voorzien. Binnen de gemeente bevinden zich tal van sportfaciliteiten op het gebied van tennis, hockey, golf en zwemmen. Ook teamsportverenigingen als voetbal en basket­ bal zijn goed vertegenwoordigd. Bovendien worden in het Harense, mede door een bloeiend verenigingsleven, geregeld evenementen op het gebied van kunst en cultuur georganiseerd.


7

LE Rêve


8

LE Rêve


LE Rêve

Woondroom wordt werkelijkheid

9

Aan de noordzijde van de gemeente Haren wordt momenteel De Laenen ontwikkeld. De Laenen is een uniek nieuwbouwproject binnen een gemeente waarin sinds lange tijd geen nieuwe woningen meer werden gebouwd. Daar komt dus binnenkort verandering in. Eén van de eerste deelplannen binnen De Laenen is Le Rêve. U vindt Le Rêve tussen de Kerklaan, de Oosterweg en de Bolhuissteeg. Het is een kleinschalig woonplan, te midden van authentiek groen en slingerende lanen. Le Rêve biedt u de unieke kans om uw droomwoning in Haren te realiseren! In Le Rêve zijn halfvrijstaande herenhuizen ontwikkeld volgens het Wens­ Wonen®-concept van Heijmans. Dit betekent dat u zelf uw huis samenstelt. U bepaalt zelf de grootte, de indeling en de uitstraling van uw toekomstige droomhuis. Door te kiezen voor een bepaald woningtype en daar specifieke exterieurkenmerken en uitbreidingsmogelijkheden aan toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een erker of een langere living, komt u stap voor stap bij de ­realisatie van uw droomhuis.


LE RĂŞve

LOcatie en SITUATIE 10

Het groene dorp Haren ligt ten zuidoosten van de stad Groningen. Hoewel het dorpse karakter de grootste aantrekkingskracht van Haren vormt, neemt de nabijheid van een grote, levendige stad als Groningen voor veel inwoners een goede tweede plek in op de lijst van unieke pluspunten van het dorp. Daarmee samenhangend wordt uiteraard de goede bereikbaarheid van Haren geroemd. Zo is het dorp gelegen nabij de op- en afritten van de A28 en kunt u binnen vier minuten per trein van Haren naar Groningen Centraal Station reizen. Voor wie is aangewezen op het busvervoer heeft Haren uitstekende verbindingen met de omliggende plaatsen. En wie het liefst de fiets pakt, die rijdt over het fietspad langs de brede Rijksstraatweg in pakweg 15 minuten naar hartje stad. De Laenen ligt aan de noordkant van het dorp en via de Kerklaan komt men de wijk binnen. Fietsers en wandelaars kunnen bovendien gebruik maken van fiets- en wandelpaden die aansluiten op de Oosterweg en de Bolhuissteeg. Dat betekent dat De Laenen een rustige 30-km zone zal worden met louter ­bestemmingsverkeer. Naast een groot gevoel van rust en ruimte, betekent dit ook dat kinderen in De Laenen nog veilig en ombekommerd kunnen buitenspelen.


ZUIDHORN

GRONINGEN SLOCHTEREN •

A7

A7

STADSPARK ESSEN

LEEKSTERMEER

A28

HAREN

PATERSWOLDERMEER LEEK

SAPPEMEER •

A28

EELDE NOORDERVELD

ZUIDLAARDERMEER

GRONINGEN AIRPORT EELDE

LE Rêve

DE PUNT

11

TR

TW AA

AW

AN KLA KER

KS

N LIA

RIJ

JU

EG

EG E232 A28

PATERSWOLDERMEER

HAREN


12

LE Rêve


13

LE Rêve


14

LE Rêve


WENSWONEN® WensWonen® geeft u alle vrijheid in het samenstellen van uw nieuwe woning. Heijmans heeft deze manier van bouwen ontwikkeld, om iedereen de mogelijk­ woning te bepalen. U creëert uw eigen woning, maar wel binnen de sfeer van het woonplan. Eenheid door variatie als het ware, met als basis het bijzonder aansprekende ontwerp van Hans van Egmond Totaalarchitectuur. Met behulp van de Woonplanner©, een digitaal programma, wordt u soepel en snel langs alle keuzemogelijkheden geleid. Staat een optie u aan, dan kunt u die keuze direct op uw beeldscherm terugzien. De optie die u kiest wordt boven­ dien vergezeld van het bijbehorende kostenplaatje en, desgewenst, een 3-D presen­tatie. Alsof u reeds een lucide droom beleeft, door virtueel in uw toe­ komstige woning rond te bewegen… Door stap voor stap de vele mogelijkheden de revue te laten passeren, krijgt u overzicht over uw wensen en keuzes. Ook financieel. Uiteindelijk slaat u de gekozen woning op en kan deze geprint worden. Het is tevens mogelijk om meerdere woningen te ontwikkelen of op een later moment andere keuzes te maken. Uw wenswoning is het resultaat van uw woonwensen en –dromen. Heijmans helpt u deze dromen te realiseren. U vindt de Woonplanner© achterin deze brochure.

LE Rêve

heid te bieden om zelf het volume, de indeling en ook het uiterlijk van de

15


16

LE Rêve


17

LE Rêve


18

LE Rêve


19

LE Rêve


Royale living met open trap naar de eerste verdieping Drie in grootte variërende slaapkamers Badkamer met wastafel, douche en separaat toilet op de eerste verdieping Vaste trap naar de tweede verdieping met vlizozolder Zeer ruime berging die dienst kan doen als garage De keuken bevindt zich op de afgebeelde plattegronden aan de straatzijde, doch een andere indeling is mogelijk. Bepaal zelf via het WensWonen®-concept de indeling en uitstraling. Hier­ naast ziet u een voorbeeld van de vele mogelijkheden op de begane grond.

Type LE Rêve

08 20


12040

LE RĂŞve

5400

21

BEGANE GROND basisindeling


2100

3200

3530 4970

Type

08 4470 2770

EERSTE VERDIEPING basisindeling


5400

LE Rêve

5400

23

9540

9540

TWEEDE VERDIEPING basisindeling

TWEEDE VERDIEPING met torentje


24

LE Rêve


25

LE Rêve


Royale living met open trap naar de eerste verdieping Drie in grootte variërende slaapkamers Badkamer met wastafel, douche en toilet Vaste trap naar de tweede verdieping met vlizozolder Zeer ruime berging die dienst kan doen als garage De keuken bevindt zich op de afgebeelde plattegronden aan de straatzijde, doch een andere indeling is mogelijk. Bepaal zelf via het WensWonen®-concept de indeling en uitstraling. Hier­ naast ziet u een voorbeeld van de vele mogelijkheden op de begane grond.

Type LE Rêve

09 26


13340

LE Rêve

5800

27

BEGANE GROND met WensWonen® met verlenging


5800

Type

10840

09

BEGANE GROND met erker


2730

2970

5800

2970 LE Rêve

6240 29

10840

4500 3070

EERSTE VERDIEPING basisindeling

TWEEDE VERDIEPING met torentje


30

LE Rêve


Aan het woord is Britta van Egmond, hoofdarchitecte van het

buiten, tussen de woning en de tuin. Wij hebben dat speciaal

deelplan Le Rêve binnen De Laenen. Deel uitmakend van het

ontworpen als Heijmans WensWonen®-concept. Binnen de

familiebedrijf Hans van Egmond Totaalarchitectuur in Noord­

door ons ontworpen uitstraling van de wijk kun je zelf je woning

wijk richt zij zich voornamelijk op het hoge segment in de

samenstellen. Le Rêve heeft dan ook precies die allure die

villamarkt. Het dorpje Haren heeft haar hart gestolen: “Voor

past bij de chique uitstraling van Haren.”

inspiratie hoef je als architect in Haren niet ver te zoeken.

Overal vind je die lommerrijke lanen met de typerende chique

“Het lijkt misschien onwerkelijk, maar elke aspirant-koper

architectuur. Dat was precies wat ik met mijn ontwerp van

kan in Le Rêve zijn eigen woonwensen realiseren. Alle opties die

Le Rêve voor ogen had.”

we in ons ontwerp hebben aangebracht – het zijn er meen ik ongeveer 1500! – kunnen namelijk naar hartenlust gecom­

“De vertaling die ik in mijn ontwerp gemaakt heb, is die naar

bineerd worden. Hoeveel slaapkamers wil je? Waar moet de

een eigentijdse, warme baksteen architectuur met een rijke

trap naar boven komen? Wil je 1 of 2 badkamers? En ook een

detaillering. Dit betekent in feite dat je mooie bakstenen gevels

senioren-programma op de begane grond is mogelijk. Zo creëer

kunt verwachten in warme rode tinten, evenals witte goten,

je een woning die helemaal naar je eigen smaak is. Voor nu,

houten kozijnen en grote dakoverstekken. Helemaal in de

maar ook voor de toekomst. Haren staat er immers om bekend

sfeer en traditie van het oude dorp. Wat ook kenmerkend is

dat ook ouderen er graag willen én kunnen blijven wonen.”

aan de villabouw in Haren, zijn die grote, hoge dakvlakken.

Ook dat zie je in Le Rêve terug. De keramische donkergrijze

“De keuzevrijheid in het woningontwerp is naar mijn persoon­

dakpannen maken het vervolgens helemaal af.”

lijke mening het meest unieke aan wonen in Le Rêve. Zo kan

men kiezen voor verschillende volumes, kappen, gevelbreedtes

“Ga je bouwen in zo’n mooi, groen dorp als Haren, dan ga je

en indelingen. De ervaring leert ons dat de keuzemogelijkheden

voor woonkwaliteit. Dat houdt in dat je veel zorg en aan­

vooraf optimaal benut worden, waarbij na realisatie iedereen

dacht besteedt aan het ontwerp. Dat je ruime raampartijen

blij verrast is over het diverse straatbeeld. ‘Eenheid in

aanbrengt, zodat het licht mooi naar binnen kan vallen. Zodat

­verscheidenheid’ zorgt voor een harmonieus geheel met

er bovendien een goede verhouding ontstaat tussen binnen en

­individuele keuzes.”

LE Rêve

LE RÊVE HEEFT ALLURE

31


32

LE Rêve


33

LE Rêve


VERKOOPINFORMATIE ONTWIKKELING EN REALISATIE

LE Rêve

ARCHITECT

34

VERKOOPINFORMATIE

Alfred Bakker Makelaars

Thuis nieuwbouwmakelaars

Rijksstraatweg 23

Peizerweg 72B (in Vesta Woonforum)


39752 CA Haren

9727 AK Groningen


050 534 45 33

050-210 42 42


info@alfredbakker.nl

info@uw-thuis.nl

www.alfredbakker.nl

www.uw-thuis.nl

PROJECTCOMMUNICATIE

DISCLAIMER

Graphic House, Amsterdam

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

WWW.LEREVEharen.NL


35

LE Rêve


WWW.LEREVEharen.NL

Le Reve halfvrijstaande huizen  

Le Reve halfvrijstaande huizen