Page 1

wonen op niveau in de rietvelden


De Rietvelden:
De stijl van sfeer Welkom bij De Rietvelden. In deze bijzondere wijk herken je direct de kleuren en vormen van de grote Nederlandse ontwerpers van De Stijl. Dat maakt ieder huis bijzonder. In De Rietvelden vind je door het vele groen de rust als je daar aan toe bent. En toch is het sprankelende centrum van Heerenveen heerlijk dichtbij. De rijwoningen zijn perfect afgewerkt en hebben klasse. Ze zijn voor starters ĂŠn doorstarters speciaal ontwikkeld door Heijmans Vastgoed B.V.
Heerenveen:
sprankelend leefcentrum Heerenveen is van oudsher een kruispunt van weg- en waterwegen. Geen wonder dat deze Friese werk- en woonstad is uitgegroeid tot welvarend centrum voor iedereen die midden in het leven staat! Heerenveen heeft bijna 45.000 inwoners en heeft naast een gezellig winkelcentrum een modern aanbod aan cultuur, ontspanning en niet te vergeten wereldberoemde sportevenementen! IJsstadion Thialf en het Abe Lenstra Stadion (van sc Heerenveen) trekken wekelijks duizenden bezoekers. Heerenveen is ideaal voor elke leefstijl, met een prima aanbod aan scholen, kinderdagopvang en een eigen ziekenhuis om de hoek. De stad ligt in een adembenemend mooi landelijk gebied van bos en water en is daarmee ideaal voor zowel rustzoekers als stadsmensen. De Friese Meren en Landgoed Oranjewoud vind je om de hoek. Steden als Groningen (40 minuten met de auto), Leeuwarden (25 autominuten) en Zwolle (35 autominuten) liggen lekker dichtbij. 


De rust en stijl
van groen: Skoatterwâld De Rietvelden is onderdeel van woonwijk Skoatterwâld, een bijzondere parkachtige wijk met veel ruimte voor speeltuinen, lommerrijke lanen, water en groen. Het moderne wijkcentrum is qua ontwerp volledig in harmonie met deze groene omgeving. In het centrum vind je verschillende scholen, een dagopvang en andere voorzieningen onder één dak. Vanuit Skoatterwâld is het centrum van Heerenveen per bus of fiets perfect bereikbaar. De bijzondere wijk grenst aan de prachtige bossen van landgoed Oranjewoud, ooit eigendom van de Friese OranjeNassaus. Deze koninklijke geschiedenis zie je in de hele wijk terug, met waar je ook kijkt lange lommerrijke lanen en heel veel groen!
De
Rietvelden: stijl & sfeer Stijl en klasse. Een woning met de uitstraling van tijdloze kwaliteit. De architecten van deze woningen zijn zichtbaar geïnspireerd door de strakke lijnen van de toonaangevende Nederlandse ontwerper en architect Gerrit Rietveld. In De Rietvelden voelt iedere liefhebber van stijl zich dan ook direct thuis. Door de moderne vormgeving biedt De Rietvelden een stijlvolle basis voor iedere woonwens. Je nieuwe huis past zich moeiteloos aan je eigen woonstijl aan. Zo behoudt elke ruime rijwoning haar eigen karakter. De woningen van De Rietvelden liggen allemaal in een waterrijke omgeving en vormen met hun opvallende stijl een bijzonder onderdeel van woonwijk Skoatterwâld.
N

34 33

32 31 30

29 28 27

26 25

SItUATIe

10


Voorzieningen in de omgeving

H D

F E

Heerenveen

a

B

a

SkoatTerwÂld

E

Sportvelden

B

Museum belvÉdÈre

F

abe lenstra stadion

C

Museumpark Landgoed oranjewoud

G

ijsstadion Thialf en station Thialf

D

scholen en buurtvoorzieningen

H

station Heerenveen en centrum

C

G 11


Riante rijwoni

12


ingen: elk hun eigen stijl De rijwoningen van De Rietvelden hebben door hun donkere steen en grijze dakranden allemaal een sterk karakter en doen qua architectuur denken aan stijlperiodes van weleer. Die luxe uitstraling vind je ook terug in de afwerking, zowel binnen als buiten. Alle woningen hebben een verhoogde vloer en hebben allemaal standaard een derde verdieping die je naar eigen inzicht kunt indelen. De openslaande deuren op de begane grond komen uit op een heerlijke achtertuin. En je kunt zelfs kiezen voor een versie met een zonnig dakterras op het zuiden. Zo kun je plezierig wonen in alle stijl!

13


Bij deze rijwoningen kun je kiezen uit diverse luxe uitvoeringen. Ze zijn standaard voorzien van een statige uitstraling en perfecte afwerking. Twee woningen zijn uitgebreid met een zij-uitbouw voor extra ruimte. De beide hoekwoningen kunnen worden voorzien van een optionele eigen garage. Jij bepaalt je eigen leefruimte!

n Ruim woonoppervlak tot 128m2 n Ruime kavels tot 230m2 n Diepe achtertuin n Royale entree n Hoekwoningen met optionele garage n Extra uitbouw bij tussenwoningen n Diverse indelingsvarianten mogelijk, zoals n bijkeuken

n verlengde woonkamer

Vraag naar de mogelijkheden!

14


Kies maar uit

15


5.40 m

Plattegronden

woningen met optioneel dakterras achterzijde Bouwnummers 25, 26, 33 en 34

9.28 m

16

Doorsnede

Begane Grond


5.40 m

5.40 m

9.28 m

1e Verdieping

9.28 m

2e Verdieping

17


5.40 m

Plattegronden

woningen met dakterras voorzijde Bouwnummers 27, 28, 31 en 32

9.28 m

18

Doorsnede

Begane Grond


5.40 m

5.40 m

9.28 m

1e Verdieping

9.28 m

2e Verdieping


8.10 m

Plattegronden

woningen met 足zijuitbouw en dakterras Bouwnummers 29 en 30

9.28 m

20

Doorsnede

Begane Grond


5.40 m

5.40 m

9.28 m

1e Verdieping

9.28 m

2e Verdieping


TUINideeën

22


23


TECHNISCHE OMSCHRIJVING Algemeen

Ongeacht hetgeen in deze technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de regelingen, reglementen en standaard voorwaarden, gehanteerd en voorgeschreven door SWK (Stichting Waarborgfonds Koopwoningen). Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn ofwel nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen van SWK.

Grondwerken

Hiertoe behoren alle voor de bouw noodzakelijke ontgravingen. De tuinen worden aangevuld met uitkomende grond. Onder de begane grondvloer van de woningen bevindt zich een bodemafsluiting van schoon zand. Onder alle bestratingen wordt een zandbed aangebracht van circa 100 mm dik.

Terreininrichting Bestrating

De bestrating wordt uitgevoerd in grijze betontegels. Naar de voordeur een entreepad van tegels 300x300x45 mm, breed 600 mm. Om het extra hoogteverschil van ca. 340 mm aan de voorzijde van de woning te overbruggen worden een bloktrede en een bordesplaat van prefab beton ter plaatse van de voordeur aangebracht. De gezamenlijke achterpaden zijn eveneens van grijze betontegels 300x300x45 mm, breed 1500 mm en voorzien van kanttegels.

Erfafscheidingen

Ter markering van de kavels worden, voorzover een en ander niet ‘voor zich spreekt’, houten perkoenpaaltjes op de perceelshoeken geplaatst. Op de erfscheiding aan de voorzijde en bij de hoekkavels 25 en 34 ook aan de zijkant, wordt een stalen hekwerk geplaatst, kleur zwart, hoog ca. 750 mm, met aan de voorzijde een ‘opening’ per kavel van ca. 1000 mm ter plaatse van het tegelpad naar de voordeur. Uitvoering hekwerk zoals op de situatietekening is aangegeven.

Bergingen

In de achtertuin van de woningen worden prefab houten bergingen geplaatst; deze bergingen zijn in een enkele of een dubbele uitvoering, overeenkomstig de situatietekening.

Constructie Fundering

De fundering van de woning bestaat uit funderingsbalken van gewapend beton die op betonpalen rusten. De afmetingen worden bepaald uit de resultaten van een grond-onderzoek en het advies van de constructeur. De prefab houten bergingen worden gefundeerd op kunststof funderingsblokken.

Begane grondvloer

De begane grondvloer van de woning is een vrijdragende, geïsoleerde systeemvloer, welke wordt voorzien van het op de tekening aangegeven kruipluik. De isolatiewaarde Rc bedraagt minimaal 4,0 m2K/W. De vloer van de houten berging bestaat uit grijze betontegels van 300x300x45 mm.

Verdiepingsvloer

De verdiepingsvloeren van de woning worden uitgevoerd als een betonnen systeemvloer.

Dak

De platte dakvloeren van de woningen worden eveneens uitgevoerd als een betonnen systeemvloer, welke worden voorzien van afschotisolatieplaten met een isolatiewaarde van Rc = minimaal 4,0 m2K/W.

24

Het platte dak van de prefab houten bergingen bestaat uit een houten balklaag welke wordt voorzien van een dakbeschot van watervast verlijmd spaanplaat.

Woningscheidende wanden

De dragende woningscheidende wanden bij de woningen worden uitgevoerd in gelijmde kalkzandsteenelementen; uitvoering als een ankerloze spouwmuurconstructie.

Overige dragende wanden

Alle binnenspouwbladen van de woningen en de stabiliteitswandjes op de 2e verdieping, worden ook uitgevoerd in gelijmde kalkzandsteen elementen.

Gevels en dakafwerking Gevelmetselwerk

De gevels van de woningen worden in hoofdzaak uitgevoerd in gebakken gevelsteen, waalformaat, kleur zoals in het materiaal- en kleurenschema is aangegeven. De onderste strook van het gevelmetselwerk ter plaatse van de voorgevels en ter plaatse van de zijgevels van de kavelnummers 25 en 34, wordt uitgevoerd in gebakken gevelsteen, dikformaat. Het gedeelte van het metselwerk aan de bovenzijde van de voorgevel van de kavelnummers 25, 26, 33 en 34 wordt voorzien van keimwerk. (Keimwerk is een speciale soort muurverf voor beton en metselwerk.) Alle baksteen gevels worden uitgevoerd in halfsteens verband, ‘iets’ terugliggend gevoegd en voorzien van rollagen, lateien, prefabbeton kantplanken, roosters, vinyl- c.q. loodslabben e.d. De luchtspouw van de buitengevels van de woningen wordt bijna geheel gevuld met isolatie­ materiaal. De isolatiewaarde van de gemetselde gevelconstructie bedraagt minimaal Rc =3,6 m2K/W.

Buitenbetimmeringen en gevelbekleding

De buitenwanden van de eerder genoemde prefab houten bergingen bestaan uit horizontaal aangebrachte rabatdelen van verduurzaamd vurenhout op een vuren houten regelwerk. De rabatdelen worden niet nader afgewerkt. De tussenwand van de dubbele bergingen bestaat uit een vuren houten stijl- en regelwerk, waarop tweezijdig een watervast verlijmde spaanplaat wordt aangebracht. Boven de gevelkozijnen op de 2e verdieping, ter plaatse van de dakterrassen aan de voorzijde van de kavelnummers 27 t/m 32 en ter plaatse van het platte dak aan de achterzijde van de kavelnummers 25, 26, 33 en 34, wordt een betimmering van volkern kunststof beplating op vuren houten regelwerk aangebracht.

Gevelkozijnen, ramen en deuren

De buitenkozijnen en -ramen van de woningen en van de houten bergingen worden vervaardigd van dark red meranti. De op tekening aangegeven dichte panelen boven de voordeuren van de kavel­ nummers 25, 26, 33 en 34 worden uitgevoerd als een geëmailleerde glasplaat welke wordt aangebracht met regelwerk en isolatie op het achterliggende metselwerk. Het glas van het badkamerkozijn van deze 4 kavels wordt uitgevoerd als wit diffuus HR++ beglazing, waarbij het kozijn vóór in de gevel is gelegen. De koppelpaneeltjes tussen twee kozijnen, ter plaatse van de ­dakterrassen aan de voorzijde op de 2e verdieping van de kavelnummers 27 t/m 32 en ter plaatse van het platte dak aan de achterzijde van de kavelnummers 25, 26, 33 en 34, zijn van volkern kunststof beplating. De dichte panelen in deze gevelkozijnen bestaan uit een geïsoleerde sandwichpaneel. Deze panelen met geëmailleerd glas aan de buitenzijde en geschilderd multiplex aan de binnenzijde. De onderdorpels van alle buitendeurkozijnen op de begane grond en van de kozijnen waarbij het glas tot (bijna) op de vloer doorloopt, worden uitgevoerd in kunststeen. De onderdorpel van het deurkozijn van de houten berging bestaat uit een thermisch verzinkt stalen hoekprofiel.

De voordeur is een vlakke, geïsoleerde dichte deur, voorzien van een brievenplaat. De overige buitendeuren van de woning en van de houten berging zijn van dark red meranti en worden voorzien van de op de tekening aangegeven glasopeningen. Boven de buitenkozijnen worden de op tekening aangegeven zelfregelende, aluminium ventilatie roosters aangebracht, kleur aan de binnenzijde wit; deze roosters worden aan de buitenzijde ‘verdekt’ aangebracht. Onder de raamkozijnen wordt, ter plaatse van gemetselde borstweringen aan de buitenzijde, een in kleur gemoffelde aluminium waterslag aangebracht.

Buitenbeglazing

In alle glasopeningen van de buitenkozijnen, -deuren en -ramen van de woningen wordt isolerende HR++ beglazing aangebracht. Het glas van het badkamerkozijn van de kavels 25, 26, 33 en 34 wordt uitgevoerd als wit diffuus HR++ beglazing, waarbij het kozijn vóór in de gevel is gelegen. Bij puien waarbij het glas doorloopt tot (bijna) op de vloer, is de isolerende beglazing aan de binnenzijde in gelaagde uitvoering. De deuren van de houten bergingen worden uitgevoerd met inbraak­ werend enkel helder gelaagd glas.

Hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van alle gevelkozijnen, inclusief alle deuren van de houten bergingen, voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk “Veilig Wonen”. Alle buitendeuren van de woning en van de buitenberging, worden voorzien van gelijksluitende cilinders. Alle bewegende delen in de buitenkozijnen van de woning worden voorzien van tochtprofielen.

Buitenschilderwerk

De gevelkozijnen, -ramen en -deuren worden dekkend geschilderd in een kleur zoals aangegeven in het “Materiaal- en kleurenschema”. De kleuren van de binnenzijde en de buitenzijde van de houten gevelkozijnen, -ramen en -deuren zijn gelijk.

Metaalwerken

In de verdiepingsvloeren worden naast de trapgaten, thermisch verzinkt stalen raveelijzers aangebracht. Ter plaatse van de overgang naar de uitgebouwde eetkamer bij de kavels 29 en 30 wordt een stalen ligger geplaatst. De onderzijde van deze stalen ligger wordt afgewerkt met een brandwerend plaatmateriaal; deze afwerking steekt ca. 30 mm onder het plafond uit. De benodigde metselwerk ondersteunings-profielen en lateien worden aangebracht in thermisch verzinkt stalen uitvoering en in kleur gecoat. Bij de woningen met de kavelnummers 25, 26, 33 en 34 steekt de dakrandafwerking van de voorgevel buiten de gevel. Deze dakrand afwerking bestaat uit een in kleur gemoffeld aluminium gezet kaderprofiel. Ter plaatse van de dakterrassen aan de voorzijde op de 2e verdieping van de kavelnummers 27 t/m 32 wordt een luifel-element aangebracht, welke bestaat uit in kleur gemoffelde staalprofielen en welke wordt bevestigd aan de achterliggende betonvloerrand.

Hekwerken

Ter plaatse van de dakterrassen aan de voorzijde op de 2e verdieping van de kavelnummers 27 t/m 32 worden, ter plaatse van de woning­ scheiding, zgn. privacyschermen geplaatst. Deze schermen bestaan uit een frame van thermisch verzinkte staal profielen met panelen van halfdoorzichtig ‘engels’ draadglas. Op de gemetselde borstwering van deze dakterrassen komt een in kleur gemoffeld aluminium afdekprofiel welke is voorzien van een in kleur gemoffelde buisleuning.


Dakafwerking

De platte daken van de woningen worden voorzien van een bitumineuze dakbedekking en een ballastlaag van grind. De platte daken van de dakterrassen van de kavelnummers 27 t/m 32 worden ook voorzien van een bitumineuze dakbedekking met een ballastlaag van betontegels op tegeldragers van rubber. De daken van de houten buitenbergingen worden voorzien van een bitumineuze dakbedekking, zonder ballastlaag, met een verzinkt stalen afdekkap t.p.v. de dakranden. De niet eerder omschreven dakranden van de platte daken van de woningen worden afgewerkt met een in kleur gemoffelde aluminium daktrim.

Binneninrichting Binnenwanden

De lichte scheidingswanden in de woningen worden uitgevoerd in verdiepingshoge gasbetonelementen met een dikte van 70 of 100 mm, één en ander zoals op de verkooptekening is aangegeven.

Binnendeurkozijnen en -deuren

De binnendeurkozijnen zijn fabrieksmatig afgelakte plaatstalen montagekozijnen uitgevoerd met een bovenlicht en een afgeslankte bovendorpel. De bovenlichten van deze kozijnen worden voorzien van enkel glas. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakt en worden voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk. De kozijnen van het toilet en van de badkamer worden voorzien van kunststeen onderdorpels. De deuren van het toilet en van de badkamer worden voorzien van een vrij/bezetslot en van deurkrukken. De overige binnendeuren worden voorzien van loopsloten en deurkrukken.

Vensterbanken

De gemetselde borstweringen van de raamkozijnen worden aan de binnenzijde afgedekt met vensterbanken van hout, bekleed met kunststof.

Vloerafwerking

De vloeren in de woning, met uitzondering van de betegelde gedeelten, worden voorzien van een cementdekvloer; op de beganegrond dik 70 mm, op de beide verdiepingen dik 50 mm.

Wand- en plafondafwerking en overige binnenbetimmeringen

De wanden boven de wandtegels in de toiletten en alle betonplafonds worden afgewerkt met structuurspuitwerk. De niet betegelde binnenwanden in de woning worden ’behangklaar’ afgewerkt. NB. ‘Behangklaar betekent dat er geen behang wordt aangebracht op de wand’. De woningen worden uitgevoerd met de op de tekening aangegeven prefab meterkast in de hal. Deze prefab kast is van geplastificeerd spaanplaat. Ten behoeve van de inspectie mogelijkheid van de douchepijp-WTW, wordt de leidingschacht tussen de trap en het toilet, aan de halzijde, uitgevoerd met een afschroefbaar paneel van gegrond multiplex. Het gedeelte van de trap in de woonkamer wordt, vanaf de trapboom tot onderzijde 1e verdiepingsvloer, dicht gezet met een betimmering van geplastificeerd spaanplaat.

Tegelwerk

De vloeren van het toilet en van de badkamer worden voorzien van vloertegels. De wanden van de badkamer (geheel) en van de toiletten (gedeeltelijk) worden voorzien van wandtegels, een en ander

overeenkomstig de “Staat van afwerking”. Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. biedt u de mogelijkheid om de keuze van het tegelwerk naar uw eigen wensen aan te passen bij de projectleverancier.

De exacte plaats, het aantal en de afmeting van de verwarmings­ lichamen worden nader bepaald aan de hand van de transmissie­ berekening van de installateur.

Keuken

Warmwatervoorziening

De woning wordt standaard zonder keukeninrichting opgeleverd; de basis aansluitpunten voor de keukeninrichting worden overeenkomstig de tekeningen aangebracht. Het is mogelijk om bij onze project­ leverancier een keukeninrichting te kiezen, welke voor de oplevering zal worden geplaatst.

Trap

De trap naar de eerste verdieping is een dichte vurenhouten trap met multiplex stootborden. De trap naar de tweede verdieping is een open vurenhouten trap. De trappen worden in de grondverf aangeleverd. De in het zicht blijvende delen van de bomen en de spil worden dekkend afgeschilderd. De onderzijde van de trap in de woonkamer wordt niet nader afgewerkt. Langs het trapgat en op de trapboom langs de open zijde van de trap, wordt een houten spijlenhek aangebracht, dekkend afgeschilderd. Aan de wand naast de trap wordt een hardhouten muurleuning bevestigd. Deze leuning wordt blank afgelakt.

Installaties Buitenriolering en drainage

De buitenriolering wordt in kunststof uitgevoerd en wordt aangesloten op het gemeenteriool. Midden onder de woning wordt een drainage leiding aangebracht welke afwatert op het riool.

Hemelwaterafvoeren

De hemelwaterafvoer leidingen van de woningen en van de bergingen zijn van kunststof. De kunststof hemelwater afvoerleidingen ter plaatse van de voorgevel zijn vierkant en worden geplaatst in een nis tussen de gevelsteen. De platte daken van de woningen worden voorzien van de benodigde dakafvoeren en spuwers (noodafvoeren) van zink.

Binnenriolering

De binnenriolering leidingen zijn van kunststof. Om met betrekking tot de installaties te voldoen aan de geldende voorschriften, wordt de verticale afvoerleiding in de woning voorzien van een douchepijp-WTW (Warmte Terug Winning).

Sanitair

Zie hiervoor de “Staat van afwerking”. Standaard wordt het sanitair geleverd in de kleur wit.

Mechanische ventilatie

De keuken, de badkamer, het toilet en de opstelplaats van de wasmachine worden aangesloten op het mechanische ventilatie systeem. De meerstanden schakelaar voor deze mechanische ventilatie bevindt zich in de keuken.

Centrale verwarming

Per woning wordt een volautomatische gasgestookte centrale verwarmingsinstallatie met warmwater voorziening (HR-combi-ketel) geïnstalleerd, voorzien van een kamerthermostaat. De capaciteit van de installatie is berekend volgens de eisen van SWK, waarbij de vertrektemperaturen zoals genoemd in de “Staat van afwerking”, bereikt en behouden kunnen worden bij een gelijktijdige verwarming van alle vertrekken, bij gesloten ramen en deuren en een in werking zijnde mechanische ventilatie. Als verwarmingslichamen worden paneel radiatoren toegepast. Bij kozijnen met het glas tot op de vloer worden compacte radiatoren op standconsoles toegepast.

De warmwatervoorziening van de woning is gecombineerd met de centrale verwarmingsinstallatie. De warmwatervoorziening van de woning voldoet aan de eisen van SWK, met dien verstande dat, in het geval er sprake is van twee badruimten, de door SWK genoemde waarden voor de hoeveelheid te ontrekken warmwater, alsmede het product van de hoeveelheid liters per minuut en de temperatuur in graden Celsius van het aan het tappunt ontrokken warmwater, gelden voor afzonderlijk gebruik en niet van toepassing zijn voor gelijktijdig gebruik van tappunten. Eventueel kan hiervoor een indirect gestookte boiler of een CV-ketel met extra tapwater capaciteit worden aangeboden als meerwerk optie. Dit zal echter de energiebesparende werking van de totale ­installatie beïnvloeden.

Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens het zogenaamde centraaldozen systeem. Schakelaars, wandcontactdozen e.d. worden uitgevoerd in wit kunststof / inbouwuitvoering, uitgezonderd ter plaatse van de buitenberging, de meterkast en ter plaatse van de cv-installatie, waar inclusief het leidingwerk, opbouw wordt toegepast. Hoogte schakelaars: circa 1050 mm boven de vloer; hoogte wandcontact­ dozen in verblijfsruimten (met uitzondering van de keuken) en hoogte telefoon en CAI dozen: circa 300 mm boven de vloer; hoogte wandcontact­dozen keuken: circa 1200 mm boven de vloer; hoogte overige wandcontactdozen op circa 1050 mm. Aan de zijkant van de buitenberging wordt een buitenlichtpunt met armatuur aangebracht, welke is voorzien van een schemerschakelaar. Dit armatuur dient tevens als verlichting van het gezamenlijke achterpad. De installatie voldoet aan de voorschriften van het Energiebedrijf en de NEN 1010, versie 2005. Alle woningen worden voorzien van een deurbelinstallatie ter plaatse van de voordeur.

Veiligheid

In de hal en op de overloop van de eerste verdieping worden rook­melders geplaatst. Deze rookmelders worden op de elektrische installatie van de woning aangesloten. Door de rookmelders onderling te koppelen, zullen alle rookmelders een signaal afgeven zodra één van de rookmelders rook detecteert.

Telefoon

In de woonkamer en in slaapkamer 1 bevindt zich een loze leiding met inbouwdoos ten behoeve van de telefoon.

Centrale Antenne Inrichting

In de woonkamer bevindt zich een bedraad aansluitpunt ten behoeve van de CAI. In slaapkamer 1 bevindt zich ten behoeve van de CAI een loze leiding met inbouwdoos.

Terminologie bouwbesluit

Verblijfsruimte: Woonkamer Toiletruimte: Toilet Keuken Badruimte: Badkamer Slaapkamer Bergruimte: Zolder Eetkamer Technische Ruimte Verkeersruimte: Hal Buitenberging Overloop

25


MATErIaal- En kleuREnschema Onderdeel

Kleur

Onderdeel

Kleur

Gevels, algemeen

gevelsteen, kleur zwart-bruin

Ventilatieroosters

aluminium, binnenkleur wit, Ral 9010

Gootlijst voorgevel 25, 26, 33 en 34

gevelsteen met keimwerk, kleur midden grijs

Privacyscherm dakterras 2e verdieping

verzinkt stalen frame met panelen van ‘engels’ draadglas naturel

Gevels plint voorgevel / zijgevels 25/34

gevelsteen, dikformaat, kleur zwart bruin

Luifelelement boven dakterras

staalprofielen gemoffeld, middengrijs, Ral 7037

Voegwerk

iets terug liggend, kleur donkergrijs

Voegwerk keimvlakken

platvol, doorgestreken

Muurafdekprofiel met buisleuning op borstwering dakterrassen

aluminium gemoffeld, antracietgrijs, Ral 7043

Gevelkozijnen

hardhout, kleur wit, Ral 9003

Afdekkap dakrand voorgevel 25,26,33,34

aluminium gemoffeld, middengrijs, Ral 7037

Ramen in de gevelkozijnen

hardhout, kleur wit, Ral 9003

Dichte kozijnpanelen

Colorbel geëmailleerd glas, kleurnummer 70, antracietgrijs

Daktrim overige dakranden

aluminium gemoffeld, antracietgrijs, Ral 7043

Dakbedekking platte daken

bitumineus met grind

Koppelpaneeltje tussen de kozijnen op de 2e verdieping

Plastica volkern kunststof beplating, kleur 077, antracietgrijs

Dakbedekking dakterrassen

bitumineus met betontegels

Betimmering boven de kozijnen op de 2e verdieping

Plastica volkern kunststof beplating, kleur 077, antracietgrijs

Dakbedekking houten bergingen

bitumineus zonder grind

Afdekkap houten bergingen

verzinkt staal, kleur wit

Glas t.p.v. badkamers 25, 26, 33 en 34

HR++ dubbelglas, wit diffuus

Voordeuren

geïsoleerde houten deur, kleur blauw, Ral 5009

HWA voorgevel

kunststof vierkant, kleur grijs (tussen metselwerk)

HWA achtergevel en bergingen

kunststof rond, kleur grijs

Overige buitendeuren

hardhout, kleur wit,Ral 9003

Houten bergingen

verduurzaamd vurenhout

Lateien

gecoat, kleur antracietgrijs, Ral 7043

Kozijn en deur houten berging

hardhout, kleur wit, Ral 9003

Schoorsteen

metaal, kleur antraciet / zwart

Waterslagen / lekdorpels

aluminium gemoffeld, kleur antracietgrijs, Ral 7043

Stalen hekwerk

type ‘Stockholm’, kleur antracietgrijs, Ral 7043

Traptrede met bordes bij voordeur

prefab beton, naturel / lichtgrijs

*mits afwijkend met naastgelegen woning onder hetzelfde dak 26


sTaat van afweRking Ruimte

Afwerking vloer

wand

Temp. c.v.

Elektrische installatie

plafond

lichtpunten

wandcontactdozen enkel

Hal

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

15°C

1

Toilet

vloertegels, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst

wandtegels tot een hoogte van ca.1500 mm, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst; daarboven structuur spuitwerk

structuur spuitwerk

15°C geen radiator

1

Woonkamer

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

2

Keuken

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

Eetkamer (alleen bij de kavels 29 en 30)

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

Overloop 1e verdieping

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

15°C

1

voorzieningen en installaties

dubbel

1

1 op 2250mm+

1

- - - - - - - - -

belinstallatie dubbele schakelaar voor lichtpunt en buitenlichtpunt wisselschakelaar voor lichtpunt overloop op 1e verd. plafondlichtpunt meterkast radiator rookmelder kruipluik buitenlichtpunt naast voordeur

- - - - -

closetcombinatie, wandcloset fonteincombinatie afzuigpunt t.b.v. de mechanische ventilatie schakelaar voor lichtpunt plafondlichtpunt

4

- loze leiding met inbouwdoos voor telefoon - bedraad aansluitpunt voor CAI - kamerthermostaat c.v. - schakelaar voor buitenlichtpunt achtergevel - enkele schakelaar voor een plafondlichtpunt - een dubbele schakelaar voor plafondlichtpunt kamer en voor plafondlichtpunt keuken - 2 radiatoren

3

- loze leiding t.b.v. elektrische boiler - loze leiding t.b.v. elektrisch koken - 2 afzuigpunten t.b.v. de mechanische ventilatie - meerstanden schakelaar t.b.v. de mechanische ventilatie - gasaansluitpunt - radiator

2

- - - -

radiator dubbele schakelaar voor plafondlichtpunt en voor buitenlichtpunt plafondlichtpunt buitenlichtpunt naast de buitendeur

- een wisselschakelaar voor plafond lichtpunt, gecombineerd met een enkele w.c.d. - plafondlichtpunt - een wisselschakelaar voor wandlichtpunt op de tweede verdieping - rookmelder

27


sTaat van afweRking Ruimte

Afwerking vloer

wand

Temp. c.v.

Elektrische installatie

plafond

lichtpunten

voorzieningen en installaties

wandcontactdozen enkel

dubbel

Badkamer

vloertegels, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst

wandtegels tot plafond, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst

structuur spuitwerk

22°C

2

Slaapkamer 1.01

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

2

- - - - -

Slaapkamer 1.02

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

2

- radiator - enkele schakelaar - plafondlichtpunt

Slaapkamer 1.03

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

2

- radiator - enkele schakelaar - plafondlichtpunt

Zolder

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

15°C

1

1

- radiator - wisselschakelaar t.b.v. het wandlichtpunt - wandlichtpunt - wasmachineaansluiting bestaande uit: • een wasmachine kraan • enkele w.c.d op een aparte groep • een rioolaansluiting - een c.v.ketel met warmtapwatervoorziening, incl. aansluitpunten voor riolering, water, gas en elektra - een mechanische ventilatie unit, incl. aansluitpunt voor elektra

1

1

- enkele schakelaar t.b.v. wandlichtpunt - wandlichtpunt

Buitenberging betontegels houten rabatdelen, niet nader afgewerkt

onderkant dakplaten, niet nader afgewerkt

1

- wastafelcombinatie met verchroomde mengkraan, spiegel en keramisch planchet - closetcombinatie, wandcloset - een douchecombinatie met handdouche, thermostatische douchemengkraan en een glijstang - een afzuigpunt t.b.v de mechanische ventilatie - radiator - een dubbele schakelaar voor plafondlichtpunt en wandlichtpunt - plafondlichtpunt - wandlichtpunt boven de wastafel loze leiding met inbouwdoos voor telefoon loze leiding met inbouwdoos voor CAI radiator enkele schakelaar plafondlichtpunt

** Het aantal lichtpunten, schakelaars, wandcontactdozen, rookmelders, radiatoren, afvoerventielen mechanische ventilatie in de diverse ruimtes kunnen per woningtype verschillend zijn; voor de juiste aantallen zie de tekening van het desbetreffende woningtype.

28


Garantie- en waarborgregeling Op de woningen in dit bouwplan is de SWK Garantie- en waarborgregeling van toepassing. Wat betekent dit voor de koper? Dat kan als volgt kort worden samengevat. In het geval de ondernemer tijdens de aanbouwperiode van het huis in financiële moeilijkheden komt, wordt de woning zonder meerkosten voor de koper afgebouwd. SWK regelt dit voor de koper in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij. Deze waarborg heet de insolventiewaarborg. Daarnaast wordt door de ondernemer vanaf drie maanden na de oplevering een zekere bouwkundige kwaliteit van de woning gegarandeerd. Doen zich binnen de garantietermijn bepaalde bouwkundige gebreken voor, dan is de ondernemer verplicht deze te herstellen. Deze garantie geldt in beginsel voor zes jaar. In zeer ernstige gevallen geldt er zelfs een garantietermijn van tien jaar. Dit is de SWK garantie. Voor bepaalde, in de garantieregeling genoemde specifieke onderdelen, geldt een kortere termijn dan zes jaar. Zo is het verfwerk bijvoorbeeld gegarandeerd voor één jaar. Schade, die het gevolg is van onvoldoende onderhoud, valt vanzelfsprekend niet onder de garantie. Als de ondernemer zijn verplichtingen uit hoofde van deze bouwkundige garantie niet nakomt, kan een koper in de volgende twee gevallen een beroep op de zogenaamde gebrekenwaarborg bij SWK doen: 1. bij faillissement van de ondernemer na het ingaan van de garantietermijn; 2. indien de ondernemer verzuimt om (tijdig) een arbitraal vonnis, waarin hij is veroordeeld om een garantiegebrek te herstellen, na te komen. SWK zorgt er dan in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij voor dat het gebrek kosteloos wordt hersteld. Er geldt wel een maximumdekking per woning. Tevens geldt dat ingeval van geschillen SWK kan bemiddelen tussen koper en ondernemer en daarnaast biedt de Garantie- en waarborgregeling een laagdrempelige geschillen­ regeling. Bij verkoop van de woning wordt gebruik gemaakt van een modelcontract. Dit biedt de zekerheid, dat de afspraken tussen de koper en de onder­nemer evenwichtig zijn vast­ gelegd. Kortom: het kopen van een woning met toepassing van een garantie- en waarborgregeling biedt de koper meer zekerheid!

SWK SWK, voluit Stichting Waarborgfonds Koopwoningen, is in 1978 opgericht op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Projektontwikkeling Maatschappijen (Neprom) en de Vereniging Grootbedrijf Bouwnijverheid (VGBouw). Bij SWK zijn de grootste en meest bekende aanbieders van koopwoningen aangesloten. SWK is opgericht om tijdig in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op het gebied van consumentenbescher­ming en in het bijzonder in die gevallen, waarbij de koper van een woning het financiële risico loopt wanneer de ondernemer failliet zou gaan. De bij SWK aangesloten ondernemingen (deelnemers) onderscheiden zich in de koop­ woningenmarkt door het hebben van een eigen kwaliteitsdienst. De deelnemers worden jaarlijks op hun financiële positie onderzocht door een extern accountantskantoor, terwijl een extern ingenieursbureau periodiek de kwaliteit van de organisatie toetst en steekproefsgewijs de kwaliteit van de woningen controleert. Tevens houdt SWK zelf nauwgezet de kwaliteitsont­wikkeling in de gaten aan de hand van een geautomati­seerd klachtensysteem. Let op! Aan deze verkoopbrochure kunnen voor wat betreft de inhoud van de SWK regeling geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van de officiële SWK Garantie- en waarborgregeling is bindend.

29


AlGEMEeN Verkoopdocumentatie en illustratie Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, welke onder andere zijn verstrekt door de architect en de adviseurs van dit plan alsmede gemeentelijke instanties. Ondanks het bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen voortvloeiende uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. is gerechtigd tijdens de (af)bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten. Het ontwikkelen van een woningbouwproject is een voortdurend proces waarbij, naarmate dit proces vordert, een steeds verdere verfijning en bijstelling van het ontwerp plaatsvindt. De situatietekeningen die in de brochure zijn opgenomen, betreffen in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de situering van groenstroken, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen, bovengrondse nutsvoorzieningen, huisvuil (opstel) plaatsen, speelplaatsen en dergelijke kunnen zich dan ook voordoen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de in de brochure opgenomen perspectieftekeningen van de woningen. Deze tekeningen dienen enkel ter illustratie: om u een idee te geven van het uiterlijk van de woning. De op de tekeningen aangegeven maten zijn “circa maten”. Indien deze maatvoering tussen wanden is aangegeven, is daarbij nog geen rekening gehouden met enige wandafwerking. De plaatsbepaling van de elektra (wandcontactdozen, lichtpunten, schakelaars e.d.) op de verkooptekening is niet gemaatvoerd. In verband met de nadere uitwerking van de details en maten kunnen er kleine afwijkingen ontstaan in de plaatsbepaling van de elektra.

Algemene kopersinformatie U kunt ervan overtuigd zijn dat wij, indien u besluit een woning van ons te kopen, alles in het werk stellen om het vertrouwen dat u ons geeft waar te maken. De woningen worden (af)gebouwd conform de desbetreffende technische omschrijving en tekeningen naar de eis van goed en deugdelijk werk, met inachtneming van de voorschriften van overheid en nutsbedrijven. Onderstaand geven wij u een overzicht van de gang van zaken volgend op het tekenen van de koop -/ aannemingsovereenkomst. Koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) Bij deze KAO gaan koper (verkrijger) en verkoper (ondernemer) een overeenkomst aan, waarbij de verkrijger zich ondermeer verplicht tot betaling van de koop -/ aanneemsom en de ondernemer zich verplicht tot de bouw van de woning en de uitgifte (in eigendom of erfpacht) van de daarbij behorende grond met de daarbij behorende rechten en plichten. Nadat u deze KAO heeft getekend ontvangt u binnen enkele dagen bericht dat de KAO door de ondernemer mede is ondertekend. De originele KAO (dus het door beide partijen ondertekende exemplaar) wordt naar de notaris gezonden, die dan de notariële akte kan voorbereiden. De notaris nodigt u uit voor het tekenen van de transportakte, nadat (eventueel) uw hypotheekstukken door uw geldgever in zijn bezit zijn gesteld en aan de voorwaarden gesteld in de koop-/aannemingsovereenkomst is voldaan.

Vrij op naam (V.O.N.) De woning wordt ”Vrij op naam” aan u verkocht. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het kopen van de woning gemoeid zijn, in de koop-/aanneemsom zijn opgenomen: • De notariskosten inzake levering-/eigendomsakte; • BTW, thans 19%, eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend; • De kosten van kadastrale inmeting. Tevens zijn in de koop-/aanneemsom de volgende kosten opgenomen: • de grondkosten; • de bouwkosten; • het architectenhonorarium; • de verkoopkosten; • de gemeentelijke leges; • de aansluitkosten ten behoeve van gas, water, elektra, telefoon en CAI; • kosten ten behoeve van het garantiecertificaat (SWK).

30

De met de financiering van uw woning verbandhoudende kosten zijn niet in de koop-/aanneemsom begrepen. Deze eenmalige kosten kunnen zijn: • de kosten verbonden aan het sluiten van een hypothecaire lening (afsluitkosten, taxatiekosten, etc.); • rente over de grondkosten en eventueel reeds vervallen termijnen van de aanneemsom; • notariskosten voor de (eventuele) hypotheekakte; • eventueel de vooruit verschuldigde premie levensverzekering. • kosten voor levering van telefoon en CAI.

Leveringsakte De leveringsakte van de te bouwen woningen geschiedt door middel van een zogenaamde “Akte van levering” (akte van overdracht) bij de notaris. In de koop-/aannemingsovereenkomst wordt aangegeven op welke termijn de eigendomsoverdracht in principe kan plaatsvinden. U dient hiermee rekening te houden met de geldigheidsduur van de hypotheekofferte. Voor de datum van notarieel transport stuurt de notaris u een afrekening, waarop het totale, op die datum verschuldigde bedrag is aangegeven (inclusief bijkomende kosten). Termijnen en betalingen In uw koop-/aannemingsovereenkomst staat per wanneer u de termijn grondkosten bent verschuldigd (peildatum). Zodra u de leveringsakte tekent, wordt deze termijn (met eventueel verschuldigde rente) met u verrekend. De termijnen van de aanneemsom “vervallen” al naar gelang de bouw vordert. U heeft echter recht op uitstel van betaling tot de notariële overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. Dit geldt zowel voor de termijn van de grondkosten als voor de termijnen van de aanneemsom. U hoeft dus geen betalingen te doen tot de notariële overdracht. U dient wel rekening te houden met zogenaamde uitstelrente. Vanaf de peildatum dat de grond rentedragend wordt, is rente verschuldigd. Voor de termijnen die vervallen na de datum van overdracht, moet u er zelf op toezien dat uw eventuele geldverstrekker er voor zorgdraagt dat het factuurbedrag binnen 14 dagen na factuurdatum op onze bankrekening is bijgeschreven. Wij adviseren u erop toe te zien dat deze periode niet overschreden wordt. Zo voorkomt u, dat wij rente in rekening brengen. Op de transportdatum worden in de meeste gevallen twee akten getekend, te weten: 1. de akte van levering van de grond en de woning van de ondernemer aan de verkrijger; en 2. de hypotheekakte met betrekking tot de lening die u van de geldgever ontvangt.

Aanvraag hypotheek De makelaar kan u desgewenst behulpzaam zijn bij uw aanvraag voor een hypothecaire geldlening. Uw huidige woning Bij verkoop van uw huidige woning adviseren wij u in de koopakte een clausule op te nemen, waarin de datum van leegkomen variabel wordt gesteld. Ook terzake van de opzegtermijn van uw huurwoning raden wij aan de grootst mogelijke voorzichtigheid te betrachten. Gedurende de bouw van uw nieuwe woning wordt u geïnformeerd over de prognose van oplevering van uw nieuwe woning. Wacht u, voor het maken van definitieve afspraken, onze brief af waarin de exacte datum van oplevering wordt vermeld. Natuurlijk streven wij ernaar de prognose voor de oplevering zo nauwkeurig mogelijk te maken. Tal van onvoorziene omstandigheden (zoals vorst en regen) kunnen echter de bouwwerkzaamheden vertragen. Strikt juridisch gezien is de koop-/aannemingsovereenkomst slechts een leidraad ten aanzien van het oplevertijdstip. Opleveringsprognose Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven, gerekend vanaf start bouw. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat het bouwen van een huis veel ambachtelijk werk met zich meebrengt. Als het hard vriest, kan er bijvoorbeeld niet worden gemetseld, als het regent kan er niet worden geschilderd, etc. U zult begrijpen dat wij een slag om de arm moeten houden bij het noemen van een opleverdatum. In een later stadium zullen die prognoses natuurlijk steeds gedetailleerder en beter worden.


Oplevering, sleuteloverdracht en betalingen Bij de uitnodiging voor de oplevering van uw woning ontvangt u tevens de eindafrekening. Als u aan al uw financiële verplichtingen heeft voldaan en de betalingen uiterlijk een dag voor de oplevering op onze bankrekening zijn bijgeschreven, ontvangt u direct na oplevering de sleutels van uw woning Een bouwkundig opzichter zal aan u de woning opleveren c.q. de sleutels overdragen en tegelijk inspecteren. Eventuele zichtbare onvolkomenheden worden in een “Proces Verbaal van Oplevering” genoteerd. Het Proces Verbaal van Oplevering wordt zowel door de ondernemer als door de verkrijger ondertekend. De op het Proces Verbaal genoteerde onvolkomenheden dienen binnen de daarvoor gestelde termijn te worden opgelost.

Verzekeringen Op de dag van oplevering van uw woning dient de woning voor uw rekening te worden verzekerd middels een opstalverzekering. Gezien de eventuele werkzaamheden die u in uw woning wenst te gaan uitvoeren direct na oplevering, is het verstandig tevens een inboedelverzekering af te sluiten. Gevolgen van liberalisering elektriciteit- en gasmarkt Wat is er veranderd? Per 1 juli 2004 is de markt voor de levering van elektriciteit en gas geliberaliseerd. In de vrije markt is door de overheid onderscheid gemaakt tussen het transporteren van energie en het leveren ervan. Wat betreft de levering van elektriciteit en gas in uw nieuwe woning, neemt u het contract met de huidige leverancier van de oude woning mee. Het netwerk waarover elektriciteit of gas wordt getransporteerd blijft bij die partij die het netwerk heeft aangelegd en beheert (hierin heeft u dus geen keuzevrijheid). Indien u nog geen leveringscontract heeft, omdat u bijvoorbeeld uit een huurwoning vertrekt waarbij de huurprijs inclusief elektriciteit en gas is, dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze.

Sanitair, tegelwerk en keukeninrichting Ten aanzien van individuele verzoeken met betrekking tot wijzigingen van sanitair, tegelwerk en keukeninrichting kunt u zich in verbinding stellen met onze projectleverancier, alwaar men u graag van dienst is bij het eventueel invullen van de keuzelijsten. Meer informatie aangaande meer- en minderwerk staat vermeld op de algemene toelichting meer- en minderwerk behorende bij de betreffende keuzelijsten. Wet bescherming persoonsgegevens Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Tenzij u ons meedeelt dat u daarop geen prijs stelt, zullen wij uw NAW-gegevens verwerken om u te kunnen informeren over producten en diensten van ons bedrijf. Daarnaast verstrekken wij uw gegevens aan derden zoals de keukenleverancier, sanitairen tegelleverancier zodat zij in staat worden gesteld u te benaderen met en te interesseren voor producten die op uw persoonlijke situatie zijn toegesneden. U hebt het recht zich kosteloos te verzetten tegen het gebruik van uw persoonsgegevens. Op uw verzoek zullen wij uw gegevens verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen ingeval de gegevens bijv­oor­ beeld feitelijk onjuist zijn. U kunt zich wenden tot Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. t.a.v. afdeling Verkoop, Postbus 468, 9400 AL Assen. Heijmans is ook via e-mail te bereiken op verkoopassen@heijmans.nl. Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. 17 juni 2011.

Aangezien een nieuwbouwwoning uitsluitend opgeleverd kan worden indien de woning op dat moment is voorzien van gas, water en elektra, hebben wij met een Nutsbedrijf een tijdelijk contract afgesloten voor de levering van elektriciteit en gas. Op deze manier zijn alle woningen tot en met de dag van de oplevering voorzien van elektriciteit en gas. LET OP: deze levering is tijdelijk, u dient zelf onderstaande procedure te volgen.

Wat betekent dit voor u? Minimaal 14 dagen (het liefst eerder) voordat u gaat verhuizen moet u dit doorgeven aan de leverancier van elektriciteit en gas van uw huidige woning. U neemt het contract met leverancier van uw huidige woning mee naar uw nieuwe woning. Pas op het moment dat uw contract met uw huidige elektriciteit- of gasleverancier afloopt, kunt u er voor kiezen om naar een andere leverancier over te stappen. Voor meer informatie hierover adviseren wij u contact op te nemen met uw huidige energieleverancier. Indien u nog geen leveringscontract heeft dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze. Onderhoudsperiode met garantie / Garantie- en Waarborgregeling Nadat u de sleutels van uw woning heeft ontvangen, gaat een onderhoudsperiode van drie maanden in. Tijdens deze periode hebt u de gelegenheid ons te berichten over eventueel nieuwe geconstateerde tekortkomingen, die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of het ‘werken’ van materialen, die na de oplevering zijn ontstaan. Deze tekortkomingen dient u conform de SWK regeling schriftelijk te melden. Na de genoemde periode wordt de ondernemer geacht aan zijn verplichtingen te hebben voldaan en gaan de verplichtingen en garanties op nakoming, voortvloeiende uit de Garantie- en Waarborg­ regeling, van de in de overeenkomst genoemde waarborgende instelling in. Mogelijkheden meerwerk Bij al onze woningen worden de kopers in de gelegenheid gesteld te kiezen uit wijzigingen, zoals vermeld op de standaard woonwensenlijst en de keuzelijst keuken, sanitair en tegelwerk. Alhoewel het onze intentie is om zoveel mogelijk met ieders individuele wensen rekening te houden, is het helaas niet altijd mogelijk alle verzoeken te honoreren, omdat de woning deel uitmaakt van een seriematig bouwproces en de woning bij oplevering dient te voldoen aan onder andere het bouwbesluit, de installatievoorwaarden (NEN–normen), de eisen van de nutsbedrijven en de garantieregelingen van SWK.

31


Burgemeester Kuperusplein 49 8442 CL Heerenveen 0513 - 62 83 00 heerenveen@makelaardijhoekstra.nl

www.de-rietvelden.nl

Hertshooi 4 8445 RW Heerenveen 0513 - 65 10 51 info@stinsemaat.nl Burgemeester Kuperusplein 68 8442 CN Heerenveen 0513 - 61 70 90 heerenveen@woonaccent.nl

De Rietvelden stadswoningen  

Welkom bij De Rietvelden. In deze bijzondere wijk herken je direct de kleuren en vormen van de grote Nederlandse ontwerpers van De Stijl. Da...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you