Page 1

singelWONINGEN R i j wo n i n g e n e n halfvrijstaande

wo n i n g e n naar wens


De Rietvelden:
De stijl van sfeer Welkom bij De Rietvelden. In deze bijzondere wijk vindt u warmte, stijl en rust. Rustgevende vormen, strak en modern. Ge誰nspireerd op stijliconen van vroeger en nu. Herkenbaar. En vooral een aangenaam gevoel. Speciaal ontwikkeld door Heijmans Vastgoed BV. Voor iedereen met een eigen stijl.
Skoatterw창ld: groen en ruimtelijk
Heerenveen: dynamisch en gezellig Aan de rand van Heerenveen verrijst deze bijzondere woonwijk, een van de groenste wijken met veel speel­tuinen en -velden: Skoatterwâld. In het midden van de wijk bevindt zich een van de modernste wijkcentra van Nederland. Met de groene uitstraling door het bladerdak biedt het centrum, waarin verschillende scholen en een dag­opvang zijn gevestigd, plek aan mens en natuur. Het centrum van Heerenveen is uitstekend bereikbaar met de fiets en door de prima busverbindingen. Deze parkachtige wijk wordt doorkruisd door lange, lommer­rijke lanen en grenst aan de beeldschone ­bossen van Oranjewoud. Oranjewoud was vroeger het landgoed van de Friese ­Oranje-Nassaus. Een mooiere ligging voor het woongebied De Riet­velden is bijna niet te bedenken.
WELKE KeUZE U OOK Compacte comfortabele tussen- en hoekwoningen en ruime halfvrijstaande woningen. Bij de singelwoningen hebt u alle ruimte om te kiezen. De huizen zijn ontworpen door ‘op ten noort blijdenstein architecten’ en worden gekenmerkt door duurzaamheid en energiezuinigheid met een hedendaagse architectuur, waarbij keuzevrijheid en ruimtelijkheid in een hoog vaandel staan. De ruimte onder de traditionele langskap kunt u zelfs nog helemaal naar eigen wens indelen. De hoekwoningen (de bouwnummers 44 en 50) kennen de mogelijkheid voor een garage of desgewenst een zijuitbouw. In de basis is deze woning al voorzien van 2 dakramen op de tweede verdieping aan de voorzijde van de woning. De woningen hebben een beukmaat van 5,40 m en een inhoud van circa 420 m3 en liggen op mooie ruime kavels van circa 220 m2. De tussenwoningen hebben een beukmaat van 5,40 m en een inhoud van circa 410 m3 en liggen op kavels van circa 125 m2 welke circa 22 m diep zijn. Bij de bouwnummers 47, 48 en 49 worden ook in de basis 2 dakramen aangebracht. De bouwnummers 45 en 46 krijgen standaard een door­ gemetselde dakkapel en het gevelmetselwerk wordt hier uitgevoerd in een bruine steen met ijzerglimmer. Bij zowel de hoek- als de rijwoningen zijn diverse andere opties aanwezig; zoals een verlenging van de woonkamer, een dakkapel, een open of een 

dichte trap met trapkast, een verlengde entree, een open of dichte keuken.


MAAKT: EEN RIJWONING...

singelWONINGEN
OF EEN HALFVRIJSTAANDE...

singelWONINGEN 


DE MOGELIJKHEDEN ZIJN ENORM In de basis kunt u al kiezen hoe uw woning er uit komt te zien. Zo zijn er mogelijkheden te over tot zelfs de keuze van de gevelsteen. Een aantal woningen (bouwnummers 36, 38, 41, 42, 45, 46, 52, 53, 56, 57 en 60) is standaard al voorzien van een fraaie ruime doorgemetselde dakkapel. Deze woningen krijgen een vaste kleur gevelsteen; bruin met ijzerglimmer hetgeen een bijzondere uitstraling geeft. Bij de overige woningen kunt u zelf de kleur van de gevelsteen kiezen uit de drie mogelijkheden die vooraf zijn vastgesteld. U kunt kiezen uit een smalle of een brede woning. De bouwnummers 42, 43 en 51, 52 hebben een beukmaat van 5,40 m en een inhoud van circa 485 m3. De kavels zijn ongeveer 23 meter diep en zijn circa 225 m2 groot. De overige halfvrijstaande woningen hebben een beukmaat van 6,0 m en een inhoud van circa 530 m3. De kavels variëren van 355 tot 370 m2 en hebben een diepte van ongeveer 30 meter. Daarnaast zijn er nog vele andere opties mogelijk, zoals een zijuitbouw in plaats van een berging/garage, een verlenging van de woonkamer, een dakkapel of dakramen. Maar er kan ook gekozen worden voor een open of een dichte trap met trapkast, een verlengde entree, een open of dichte keuken. De berging/garage is standaard.

Singelwoningen: rijwoningen en halfvrijstaande woningen naar wens! 


SItUATIe

Woningtypes basis Halfvrijstaande woningen type A Halfvrijstaande woningen type B Rijwoningen type C 10

Doorgemetselde dakkapellen


singelWONINGEN

11


5.4 m

Plattegronden

RIJWONINGEN + halfvrijstaande woningen met beukmaat van 5,40 m (bouwnummers 42 tot en met 52)

9.2 m

10.4 m

Begane Grond optioneel

2e Verdieping optioneel

• verlenging woonkamer

• dakkapel

• verlengde entree en trapkast

Begane Grond


5.4 m

9.2 m

1e Verdieping

2e Verdieping

13


6.1 m

Plattegronden

halfvrijstaande WONINGEN met beukmaat van 6,00 m

9.2 m

Begane Grond optioneel

2e Verdieping optioneel

• zij-uitbouw

• dakkapel

• verlengde gesloten entree en trapkast • dichte keuken

Begane Grond


6.1 m

9.2 m

1e Verdieping

2e Verdieping

15


TECHNISCHE OMSCHRIJVING Algemeen

Ongeacht hetgeen in deze technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de regelingen, reglementen en standaard voorwaarden, gehanteerd en voorgeschreven door het SWK. Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn ofwel nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovengenoemde bepalingen van het SWK.

Grondwerken

Hiertoe behoren alle voor de bouw noodzakelijke ontgravingen. De tuinen worden aangevuld met uitkomende grond. Onder de begane grondvloer van de woningen bevindt zich een bodemafsluiting van schoon zand. Onder de bestratingen wordt een zandbed aangebracht van circa ­100 mm dik.

Terreininrichting Bestrating

De bestrating van de woningen wordt uitgevoerd in grijze betontegels, Naar de voordeur een entreepad van tegels 300x300x45 mm, breed 600 mm met een plateau ter plaatse van de voordeur van 900x900 mm. Bij de halfvrijstaande woningen twee opritstroken naar de garage van tegels 400x600x50 mm, breed 400 mm.

Erfafscheidingen

Ter markering van de kavels worden, voor zover een en ander niet ‘voor zich spreekt’, perkoenpaaltjes op de perceelshoeken geplaatst. Op de erfafscheiding met het openbare gebied wordt een beukenhaag (enkele rij) aangebracht, aan de voorzijde bij alle kavels, aan de achte­rzijde van de kavels van de bouwnummers 42 t/m 52 en gedeeltelijk aan de zijkant van de kavel van de bouwnummers 41/42 en 52/53. Aan de zijkant van de kavel van de bouwnummers 41/42 en 52/53 worden tevens gedeeltelijk zgn. hederaschermen geplaatst, hoog 1800 mm. Ter ontsluiting van het openbare binnenterrein achter de kavels van de bouwnummers 42 t/m 52 worden tussen de kavels van de bouwnummers 41/42 en 52/53 een pergolaconstructie samengesteld door middel van 2 kolommen met een ligger, van in kleur gemoffelde stalen kokerprofielen. Uitvoering van alle erfafscheidingen, zoals op de situatietekening is aangegeven.

Bergingen

In de tuinen van de rijwoningen met de bouwnummers 44 t/m 50, worden nabij de ingang vanuit het openbare binnenterrein, prefab houten bergingen geplaatst. Deze bergingen in enkele- of dubbele uitvoering, overeenkomstig de situatietekening.

Constructie Fundering

De fundering van de woning en van de eventueel aangebouwde garage, bestaat uit funderingsbalken van gewapend beton, die op betonpalen rusten. De afmetingen worden bepaald uit de resultaten van een grondonderzoek en het advies van de constructeur.

Beganegrondvloer

De begane grondvloer van de woning en van de eventueel aangebouwde garage is een vrijdragende geïsoleerde systeemvloer, voorzien van het op de tekening aangegeven kruipluik. De isolatiewaarde Rc bedraagt 4,0 m2K/W. De vloer van de prefab houten bergingen bestaat uit een lichtgewicht prefab vloerplaat van beton met polystyreen vulling aan de onderzijde. Deze vloerplaat dient tevens als fundering van de berging.

16

Verdiepingsvloer

De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als een betonnen systeemvloer.

Dak

De schuine daken van de woningen worden uitgevoerd met geïsoleerde dakelementen, type sporenkap, geplaatst op een dragend knieschot. De onderzijde van deze dakelementen bestaat uit een niet nader afgewerkte (groenachtige) vochtbestendige spaanplaat. Het platte dak van de gemetselde dakkapellen van de bouwnummers 36/38/41/42/45/46/52/53/56/57/60 en van de optioneel getimmerde dakkapellen bestaat uit een geïsoleerde houten dakconstructie met een gipsplaten plafond aan de binnenzijde. Het platte dak van de optioneel te kiezen uitbouw(en) en/of geïsoleerde garage bij sommige woningtypes, bestaat uit een betonnen systeemvloer, welke aan de bovenzijde geïsoleerd is. De isolatiewaarde van alle geïsoleerde daken, Rc= minimaal 4,0 m2K/W. Het platte dak van de eventuele standaard ongeïsoleerd garage bestaat uit een houten balklaag, met daarop een dakbeschot bestaande uit gewapende houtwolcementplaten. Het platte dak van de prefab houten bergingen bestaat uit een houten balklaag welke wordt voorzien van een dakbeschot van watervast verlijmde spaanplaat.

Woningscheidende wanden

De dragende woningscheidende wanden van de verschillende woningtypes worden uitgevoerd in gelijmde kalkzandsteenelementen, uitvoering als een ankerloze spouwmuurconstructie.

Overige dragende wanden

Alle binnenspouwbladen van de woningen worden eveneens uitgevoerd in gelijmde kalkzandsteenelementen.

Metaalwerken

Ter plaatse van de optionele uitbouwen van de verschillende woning­types wordt een stalen ligger geplaatst, welke aan de onderzijde wordt afgewerkt met een brandwerend plaatmateriaal. Deze afgewerkte ligger steekt dan circa 30 mm. onder het plafond uit. De benodigde metselwerk ondersteuningsprofielen en lateien worden aangebracht in thermisch verzinkt stalen uitvoering en zijn, wanneer zichtbaar, in kleur gecoat.

Gevels en dakafwerking Gevelmetselwerk

De gevels van de woningen worden in hoofdzaak uitgevoerd in gebakken gevelsteen, waalformaat in vier verschillende kleuren. Hierbij ligt de kleur van de gemetselde gevels bij de bouwnummers 36/38/41/42/45/46/52/­53/ 56/57/60 vast, namelijk bruin met ijzerglimmer. Voor de overige bouw­ nummers kan met betrekking tot het gevelmetselwerk door de koper gekozen worden uit drie kleuren, onder voorwaarde dat er door de diverse keuzes verschil in kleur ontstaat met de direct aangrenzende woning. Rondom het voordeur­kozijn wordt een gedeelte ‘verticaal’ metselwerk aangebracht overeenkomstig de geveltekeningen. De bakstenen gevels worden gevoegd en voorzien van lateien, prefab beton kantplanken, vinyl- c.q. loodslabben e.d. De luchtspouw van de buitengevels van de woningen wordt bijna geheel gevuld met isolatie­ materiaal. De isolatiewaarde van de totale geïsoleerde gevelconstructie bedraagt Rc= 3,5 m2K/W. De halfsteens buitenwanden van de eventuele ongeïsoleerde garage en de steens penanten naast de kanteldeur, bestaan eveneens uit gebakken gevelsteen, tweezijdig gevoegd, kleur overeenkomstig de woning.

Buitenbetimmeringen en gevelbekleding

De windveren van de kopgevels zijn polyester elementen, kleur wit. De zijwangen van de dakkapellen worden gemaakt van geïsoleerde ­

HSB-elementen welke aan de buitenzijde worden bekleed met een beplating van volkern kunststof. De binnenzijde van deze zijwangen wordt afgewerkt met een betimmering van gipsplaat. De boeidelen van de optioneel getimmerde dakkapellen zijn ook van volkern kunststof beplating. De buitenwanden van de eerder genoemde prefab houten bergingen bij de bouwnummers 44 t/m 50, bestaan uit horizontaal aangebrachte rabatdelen van verduurzaamd vurenhout op een vuren houten regelwerk. De rabatdelen worden niet nader afgewerkt. De tussenwand van de dubbele bergingen bestaat uit een vuren houten stijl- en regelwerk, waarop tweezijdig een watervaste spaanplaat wordt aangebracht.

Gevelkozijnen, ramen en deuren

De buitenkozijnen en –ramen van de woning en van de eventuele garage of houten buitenberging, m.u.v. de garage kanteldeur, worden vervaardigd van dark red meranti. De onderdorpels van alle houten buitendeurkozijnen op de begane grond (m.u.v. de garage kanteldeur) en de onderdorpels van de buitenkozijnen welke doorlopen tot (bijna) op de vloer, worden uitgevoerd in kunststeen. De voordeur is een vlakke, geïsoleerde deur, voorzien van een deurspion en een brievenplaat. De overige houten buitendeuren van de woning worden gemaakt van hardhout en zijn voorzien van de op de tekening aangegeven glasopeningen. De eventuele standaard ongeïsoleerde garage wordt voorzien van een stalen kanteldeur. De optionele geïsoleerde garage wordt voorzien van een geïsoleerde sectionaaldeur, kleur gelijk aan de standaard kanteldeur. Het onderste dichte paneel van het ‘voor de gevel uitstekende bloemkozijn -in de voorgevel op de begane grond en optioneel in de voorgevel op de eerste verdieping- wordt aan de buitenzijde afgewerkt met gebeitste western red cedar houten delen welke dekkend worden geschilderd. De binnenzijde is een gemetselde borstwering van kalkzandsteen. Aan de bovenzijde wordt dit bloemkozijn voorzien van een in kleur gemoffeld, aluminium lekdorpel profiel. Onder de raamkozijnen worden aan de buitenzijde, ter plaatse van gemetselde borstweringen, geglazuurde keramische raamdorpels aangebracht, kleur bruin/grijs, mat.

Buitenbeglazing

In alle glasopeningen van de buitenkozijnen, -deuren en -ramen van de woningen wordt isolerende HR++-beglazing aangebracht. Bij de kozijnen waarbij het glas doorloopt tot (bijna) op de vloer, is de isolerende beglazing aan de binnenzijde in gelaagde uitvoering. De houten buitendeur van de eventuele standaard ongeïsoleerde garage en van de prefab houten buitenberging wordt uitgevoerd met enkel, gelaagd, helder glas.

Hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van alle gevelkozijnen, inclusief de deuren van de eventuele buiten berging en van de standaard ongeïsoleerde garage, voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’. Alle buitendeuren van de woning en van de eventuele garage of buitenberging, inclusief de stalen kanteldeur, worden voorzien van gelijksluitende cilinders. Alle bewegende delen in de buitenkozijnen, met uitzondering die van de eventuele garage en buitenberging, worden voorzien van tochtprofielen.

Buitenschilderwerk

De gevelkozijnen, -deuren en -ramen worden dekkend geschilderd in een kleur volgens het materialen- en kleurenschema. De kleuren van de binnen- en van de buitenzijde van de houten gevelkozijnen, -ramen en -deuren zijn gelijk. De western red cedar houten delen van het bloemkozijn worden, zoals eerder genoemd, afgewerkt met een transparante kleurbeits.


Dakafwerking

Tegelwerk

Alle platte daken worden voorzien van een bitumineuze dakbedekking. De dakranden van de dakkapellen worden afgewerkt met zinken afdekprofielen, kleur naturel. De dakranden van de dakkapellen worden afgewerkt met zinken afdekprofielen, kleur naturel. De dakranden van de platte daken van de garages en van de optionele uitbouwen worden afgewerkt met een aluminium daktrim, kleur donkergrijs; deze platte daken worden tevens voorzien van een ballastlaag van grind. Bij de bergingen worden de dakranden afgewerkt met een verzinkt stalen afdekkap, kleur wit. De schuine dakvlakken van de woningen worden afgewerkt met keramische dakpannen. In het schuine dakvlak aan de voorzijde ter plaatse van de bouwnummers 44/47/48/49/50 worden tuimel dakvensters aangebracht; 2 stuks per woning; afmetingen dakvenster ca. 780x1178mm.

De vloeren van het toilet en van de badkamer worden voorzien van vloertegels. De wanden van de badkamer (geheel) en van het toilet (gedeeltelijk) worden voorzien van wandtegels, een en ander overeenkomstig de “Staat van afwerking”. Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. biedt u de mogelijkheid om de keuze van het tegelwerk in de badkamer en in het toilet naar eigen wensen aan te passen. Hiervoor kunt u terecht bij onze projectleverancier.

Binneninrichting

De trappen naar de eerste en tweede verdieping zijn open vurenhouten trappen. De trappen worden in de grondverf aangeleverd. De in het zicht blijvende delen van de trapbomen en van de spil worden dekkend afgeschilderd (de onderzijde van de trap in de optionele trapkast wordt niet nader afgewerkt). Langs het trapgat en op de trapboom langs de open zijde van de trap, wordt een houten spijlenhek aangebracht, dekkend afgeschilderd. Aan de wand naast de trap wordt een hardhouten muurleuning bevestigd. Deze leuning wordt blank afgelakt.

Binnenwanden/ knieschotten

De lichte scheidingswanden in de woningen worden uitgevoerd in gipsblokken met een dikte van 70 mm. De binnenwanden tussen de keuken/hal en tussen de badkamer/slaapkamer zijn dik 100 mm. Tussen de slaapkamers onderling deze blokken in ‘geluidwerende’ uitvoering. Op de tweede verdieping van de woningen worden constructieve knieschotten aangebracht, bestaande uit vurenhouten regelwerk met een beplating van vochtbestendige spaanplaat.

Binnendeurkozijnen en -deuren

De binnendeurkozijnen zijn fabrieksmatig afgelakte plaatstalen montage­ kozijnen uitgevoerd met een bovenlicht en een afgeslankte boven­dorpel. De bovenlichten worden voorzien van enkel glas. De kozijnen van het toilet en van de badkamer worden voorzien van kunststeen dorpels. De deuren naar de slaapkamers op de eerste verdieping van de basiswoningen, waarbij de trap zich in de woonkamer bevindt, worden voorzien van een akoestische vulling. De bovenlichten van deze kozijnen worden voorzien van zgn. dichte spiegelstukken in plaats van enkel glas. Alle binnendeuren (en spiegelstukken) zijn fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren, voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk. De deuren van het toilet en de badkamer worden voorzien van een vrij/bezetslot en deurkrukken. De overige binnendeuren worden voorzien van loopsloten en deurkrukken.

Vensterbanken

De gemetselde borstweringen van de raamkozijnen worden aan de binnenzijde afgedekt met een vensterbank van kunststeen.

Vloerafwerking

De vloeren in de woning, m.u.v. de betegelde gedeelten en de gedeelten achter de knieschotten, worden voorzien van een cementdekvloer. De vloer van de eventuele garage wordt eveneens afgewerkt met een cementdekvloer.

Wand- en plafondafwerking en overige binnenbetimmeringen

De wanden boven de wandtegels in het toilet, alle betonplafonds en alle gipsplaatplafonds worden afgewerkt met structuurspuitwerk. De niet betegelde binnenwanden in de woning worden ’behangklaar’ afgewerkt. NB. ‘Behangklaar betekent dat er geen behang wordt aangebracht op de wand’. Het ‘plafond’ in de eventuele garage bestaat uit de onderzijde van de houtwolcement dakplaten, welke niet nader worden afgewerkt. De woningen worden uitgevoerd met de op tekening aangegeven prefab meterkast van geplastificeerd spaanplaat, zonder bovenlicht. Verder worden de nodige aftimmeringen e.d. aangebracht. Er worden geen vloerplinten geleverd of aangebracht.

Keuken

Standaard wordt er bij de woningen geen keuken geleverd. De basis aansluitpunten worden overeenkomstig de tekening aangebracht. Het is mogelijk om bij onze projectleverancier een keukeninrichting te kiezen, welke voor de oplevering zal worden geplaatst.

Trap

Installaties Buitenriolering en drainage

De buitenriolering wordt in kunststof uitgevoerd en wordt aangesloten op het gemeenteriool. Midden onder de woningen c.q. het woonblok wordt, evenwijdig aan de voorgevels, een drainage leiding aangebracht welke afwatert op het riool.

Hemelwaterafvoeren en goten

De hemelwaterafvoerleidingen zijn van kunststof. De dakgoten van de woningen zijn zogenaamde ‘bakgoten’ en worden uitgevoerd in zink, naturel.

Binnenriolering

De leidingen van de binnenriolering zijn van kunststof. Om met betrekking tot de installaties te voldoen aan de geldende voorschriften, wordt bij sommige optionele uitbreidingen, de woning voorzien van een douchepijp-WTW (WarmteTerugWinning). Hierbij stroomt het warme afvalwater van de douche langs het koude leidingwater. Indien deze douchepijp-WTW volgens de berekening nodig is, dan wordt deze geplaatst in de leidingschacht tussen het toilet en de trap. Aan de halzijde komt dan een gedeelte afschroefbaar houten paneel, welke nodig is voor inspectie en onderhoud.

mechanische afzuigtoestel. Deze buizen zijn gedeeltelijk zichtbaar op zolder.

Centrale verwarming

Per woning wordt een volautomatische gasgestookte centrale verwarmingsinstallatie met warmwatervoorziening (HR-combiketel) geïnstalleerd voorzien van een kamerthermostaat. De capaciteit van de installatie is berekend volgens de eisen van het SWK, waarbij de vertrektemperaturen zoals genoemd in de “Staat van afwerking”, bereikt en behouden kunnen worden bij een gelijktijdige verwarming van alle vertrekken, bij gesloten ramen en deuren en een in werking zijnde mechanische ventilatie. Als verwarmingslichamen worden paneelradiatoren toegepast. De exacte plaats, het aantal en de afmeting van de paneelradiatoren worden nader bepaald aan de hand van de transmissieberekening van de installateur.

Warmwatervoorziening

De warmwatervoorziening van de woning is gecombineerd met de centrale verwarmingsinstallatie De warmwatervoorziening van de woning voldoet aan de eisen van het SWK, met dien verstande dat, in het geval er sprake is van twee of meer badruimten, de in het SWK genoemde waarden voor de hoeveelheid te ontrekken warmwater, alsmede het product van de hoeveelheid liters per minuut en de temperatuur in graden Celsius van het aan het tappunt ontrokken warmwater, gelden voor afzonderlijk gebruik en niet van toepassing zijn voor gelijktijdig gebruik van tappunten. Eventueel kan hiervoor een indirect gestookte boiler worden aangeboden als meerwerk optie. Dit zal echter de energie­ besparende werking van de totale installatie beïnvloeden.

Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens het zogenaamde centraaldozen systeem. Schakelaars, wandcontactdozen e.d. worden uitgevoerd in wit kunststof / inbouwuitvoering, uitgezonderd ter plaatse van de eventuele garage en buitenberging, de meterkast en ter plaatse van de c.v.installatie, waar inclusief het leidingwerk, opbouw wordt toegepast. Hoogte schakelaars: circa 1050 mm boven de vloer; hoogte wand­ contactdozen in verblijfsruimten (met uitzondering van de keuken) en hoogte telefoon en CAI dozen: circa 300 mm boven de vloer; hoogte wandcontactdozen keuken: circa 1200 mm boven de vloer; hoogte overige wandcontactdozen op circa 1050 mm. De installatie voldoet aan de voorschriften van het Energiebedrijf en de NEN 1010, versie 2005. Alle woningen worden voorzien van een deurbelinstallatie ter plaatse van de voordeur.

Veiligheid

Sanitair

Zie hiervoor de “Staat van afwerking”. Standaard wordt het sanitair geleverd in de kleur wit.

In de woonkamer, in de hal en op de overloop van de eerste verdieping worden rookmelders geplaatst. Deze worden op de elektrische installatie van de woning aangesloten. Door de rookmelders onderling te koppelen, zullen de rookmelders een signaal afgeven zodra één van de rookmelders rook detecteert.

Mechanische ventilatie

Telefoon

De ventilatie van de woning wordt geregeld door middel van natuurlijke toevoer via zelfregelende ventilatieroosters in het glas van sommige buitenkozijnen van de woningen en een mechanische afvoer. De afzuigpunten van de mechanische ventilatie bevinden zich in de keuken, badkamer, toilet en ter plaatse van de opstelplaats van de wasmachine op de zolder. De bediening van het ventilatiesysteem bevindt zich in de keuken. De op de tekening aangegeven afzuigpunten worden door middel van metalen ventilatiekanalen in de betonvloer aangesloten op het

In de woonkamer bevindt zich een bedraad aansluitpunt ten behoeve van de telefoon. In slaapkamer 1.01 bevindt zich een loze leiding met inbouwdoos ten behoeve van de telefoon.

Centrale Antenne Inrichting

In de woonkamer bevindt zich een bedraad aansluitpunt ten behoeve van de CAI. In slaapkamer 1.01 bevindt zich een loze leiding met inbouwdoos ten behoeve van de CAI.

17


MATErIaal- En kleuREnschema Onderdeel

Kleur

Onderdeel

Kleur

Gevels woningen/garage bij de bouw- nummers 36/38/41/42/45/46/52/53/56/ 57/60 (vaste kleur)

gevelsteen, bruin met ijzerglimmer

Buitendeur berging/garage

RAL 7037, middengrijs

Garagedeur

staal, geschilderd RAL 3003, rood

Gevels woningen /garages overige bouwnummers

gevelsteen, kleurkeuze* door de koper: • oranje/rood genuanceerd • rood genuanceerd • oranje genuanceerd

Raamdorpelsteen

keramisch geglazuurd, bruingrijs mat

Windveren hoekwoningen

polyester, kleur wit

Dakpannen

keramisch, kleur donkerbruin

Voegwerk

iets verdiept gevoegd glad, kleur grijs

Dakgoten

bakgoot, zink naturel

Houten buitenbergingen

verduurzaamd vurenhout

Hemelwaterafvoeren

PVC, grijs

Kozijnen, incl. draaiende delen

RAL 7037, middengrijs

Zijwanden dakkapel

volkern kunststof beplating, kleur 075 donkergrijs

Bloemkozijn (uitstekend kozijn): - Kaders rondom - Stijlen, dorpels en draaiende delen binnen het kader

RAL 9001, gebroken wit

Dakranden getimmerde dakkapel (optie) volkern kunststof beplating, kleur 075 donkergrijs

RAL 7037, middengrijs

Dakbedekking garage/optionele uitbouw bitumineus met grind

Dichte kozijninvulling bloemkozijn

western red cedar houten delen, dekkend geschilderd, RAL 7037, middengrijs

Dakbedekking dakkapel

bitumineus

Dakafdekker dakkapel

zink, naturel

Kozijn getimmerde dakkapel (optie)

RAL 9001, gebroken wit

Daktrim garage/optionele uitbouw

aluminium, in kleur gemoffeld RAL 7037, middengrijs

Draaiende delen getimmerde dakkapel (optie)

RAL 7037, middengrijs

Afdekkap plat dak prefab berging

verzinkt staal, gecoat kleur wit

Kozijn en draaiende delen gemetselde dakkapel

RAL 7037, middengrijs

Geveldrager/latei

verzinkt staal, gepoedercoat RAL 7037, middengrijs

Voordeuren

geïsoleerde deur, RAL 3003, rood

Lekdorpel boven bloemkozijn

aluminium, in kleur gemoffeld RAL 9001, gebroken wit

Achterdeur /tuindeuren

RAL 9001, gebroken wit

Kozijn buitendeur berging/garage

RAL 7037, middengrijs

Pergolaconstructie bouwnummers 41/42 en 52/53

Stalen kokerprofielen, gemoffeld in kleur RAL 7037, middengrijs

*mits afwijkend met naastgelegen woning onder hetzelfde dak 18


sTaat van afweRking Ruimte

Afwerking vloer

wand

Temp. c.v.

Elektrische installatie

plafond

lichtpunten

voorzieningen en installaties

wandcontactdozen enkel

dubbel

Hal

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

15°C

1

1

-

- - - - - - - -

belinstallatie dubbele schakelaar voor lichtpunt en buitenlichtpunt plafondlichtpunt meterkast radiator rookmelder kruipluik buitenlichtpunt naast voordeur

Toilet

vloertegels, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst

wandtegels tot een hoogte van ca.1500 mm, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst; daarboven structuurspuitwerk

structuur spuitwerk

15°C (geen radiator)

1

-

-

- - - - -

closetcombinatie in duobloc-uitvoering fonteincombinatie afzuigpunt t.b.v de mechanische ventilatie schakelaar voor lichtpunt plafondlichtpunt

Woonkamer

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

2

-

4

- bedraad aansluitpunt voor telefoon - bedraad aansluitpunt voor CAI - kamerthermostaat c.v. - dubbele schakelaar voor plafondlichtpunt en voor buitenlichtpunt - buitenlichtpunt op achtergevel - enkele schakelaar voor plafondlichtpunt - 2 plafondlichtpunten - wisselschakelaar voor lichtpunt overloop op 1e verdieping - 2 radiatoren - rookmelder

Trapkast optioneel (beperkte hoogte)

afwerkvloer

behangklaar

onderkant houten trap in de grondverf

1

1

-

- wandlichtpunt met enkele schakelaar, gecombineerd met een enkele w.c.d

Keuken

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

1 op ± 2250 mm

3/4**

- loze leiding t.b.v. elektrische boiler - loze leiding t.b.v. elektrisch koken - 2 afzuigpunten t.b.v. de mechanische ventilatie - gasaansluitpunt - radiator - meerstanden schakelaar t.b.v. de mechanische ventilatie - enkele schakelaar voor plafondlichtpunt woonkamer - schakelaar voor lichtpunt** - plafondlichtpunt

Overloop 1e verdieping

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

15°C

1

1

-

- - - -

een wisselschakelaar voor lichtpunt, gecombineerd met enkele w.c.d. plafondlichtpunt een wisselschakelaar voor lichtpunt tweede verdieping rookmelder

19


sTaat van afweRking Ruimte

Afwerking vloer

wand

temp. c.v.

Elektrische installatie

plafond

lichtpunten

voorzieningen en installaties

wandcontactdozen enkel

dubbel

Badkamer

vloertegels, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst

wandtegels tot plafond, kleurkeuze is mogelijk volgens keuzelijst

structuur spuitwerk

22°C

2

1

-

- wastafelcombinatie met verchroomde mengkraan, spiegel en keramisch planchet - een douchecombinatie met handdouche, douchemengkraan en een glijstang - een closetcombinatie in duobloc uivoering - een afzuigpunt t.b.v de mechanische ventilatie - radiator - een dubbele schakelaar voor plafondlichtpunt en wandlichtpunt - plafondlichtpunt - wandlichtpunt boven de wastafel - een centraal aardingspunt

Slaapkamer 1.01

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

-

2/3**

- - - - -

Slaapkamer 1.02

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

-

2/3**

- radiator - enkele schakelaar - plafondlichtpunt

Slaapkamer 1.03

afwerkvloer

behangklaar

structuur spuitwerk

20°C

1

-

2

- radiator - enkele schakelaar - plafondlichtpunt

Zolder

afwerkvloer

behangklaar

onderzijde dakplaten, niet nader afgewerkt

15°C

1

1

-

- een c.v.ketel met warmtapwatervoorziening, incl. aansluitpunten voor riolering, water, gas en elektra - een mechanische ventilatie unit, incl. aansluitpunt voor elektra - schakelaar voor lichtpunt, gecombineerd met enkele wandcontactdoos - wandlichtpunt - radiator - wasmachineaansluiting bestaande uit: • een wasmachine kraan, • enkele wandcontactdoos op een aparte groep • een rioolaansluiting

Garage bij de bouwnrs. 36 t/m 43 en 51 t/m 60

afwerkvloer

schoon metselwerk / gevoegd

onderkant HWC dakplaten, niet nader afgewerkt

geen radiator

1

-

1

- 2 wisselschakelaars t.b.v. plafondlichtpunt - 2x schakelaar voor beide buitenlichtpunten - plafondlichtpunt - 2x buitenlichtpunt op de gevel

Buitenberging bij de bouwnrs. 44 t/m 50

prefab betonplaat

houten rabatdelen, niet nader afgewerkt

onderkant dakplaten, niet nader afgewerkt

-

1

-

1

- enkele schakelaar t.b.v. wandlichtpunt - wandlichtpunt - buitenlichtpunt t.b.v. (een zelf te plaatsen) armatuur met schemerschakelaar

loze leiding met inbouwdoos voor telefoon loze leiding met inbouwdoos voor CAI radiator enkele schakelaar plafondlichtpunt

** Het aantal lichtpunten, schakelaars, wandcontactdozen, rookmelders, radiatoren, afvoerventielen mechanische ventilatie in de diverse ruimtes kunnen per woningtype verschillend zijn; voor de juiste aantallen zie de tekening van het desbetreffende woningtype.

20


Garantie- en waarborgregeling Op de woningen in dit bouwplan is de SWK Garantie- en waarborgregeling van toepassing. Wat betekent dit voor de koper? Dat kan als volgt kort worden samengevat. In het geval de ondernemer tijdens de aanbouwperiode van het huis in financiële moeilijkheden komt, wordt de woning zonder meerkosten voor de koper afgebouwd. SWK regelt dit voor de koper in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij. Deze waarborg heet de insolventiewaarborg. Daarnaast wordt door de ondernemer vanaf drie maanden na de oplevering een zekere bouwkundige kwaliteit van de woning gegarandeerd. Doen zich binnen de garantietermijn bepaalde bouwkundige gebreken voor, dan is de ondernemer verplicht deze te herstellen. Deze garantie geldt in beginsel voor zes jaar. In zeer ernstige gevallen geldt er zelfs een garantietermijn van tien jaar. Dit is de SWK-garantie. Voor bepaalde, in de garantieregeling genoemde specifieke onderdelen, geldt een kortere termijn dan zes jaar. Zo is het verfwerk bijvoorbeeld gegarandeerd voor één jaar. Schade die het gevolg is van onvoldoende onderhoud, valt vanzelfsprekend niet onder de garantie. Als de ondernemer zijn verplichtingen uit hoofde van deze bouwkundige garantie niet nakomt, kan een koper in de volgende twee gevallen een beroep op de zogenaamde gebrekenwaarborg bij SWK doen: 1. bij faillissement van de ondernemer na het ingaan van de garantietermijn; 2. indien de ondernemer verzuimt om (tijdig) een arbitraal vonnis, waarin hij is veroordeeld om een garantiegebrek te herstellen, na te komen. SWK zorgt er dan in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij voor dat het gebrek kosteloos wordt hersteld. Er geldt wel een maximumdekking per woning. Tevens geldt dat ingeval van geschillen SWK kan bemiddelen tussen koper en ondernemer en daarnaast biedt de Garantie- en waarborgregeling een laagdrempelige geschillen­ regeling. Bij verkoop van de woning wordt gebruik gemaakt van een modelcontract. Dit biedt de zekerheid, dat de afspraken tussen de koper en de ondernemer evenwichtig zijn vastgelegd. Kortom, het kopen van een woning met toepassing van een garantie- en waarborgregeling biedt u als koper meer zekerheid!

SWK SWK, voluit Stichting Waarborgfonds Koopwoningen, is in 1978 opgericht op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Projektontwikkeling Maatschappijen (NEPROM) en de Vereniging Grootbedrijf Bouwnijverheid (VGBouw). Bij SWK zijn de grootste en meest bekende aanbieders van koopwoningen aangesloten. SWK is opgericht om tijdig in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op het gebied van consumentenbescherming en in het bijzonder in die gevallen, waarbij de koper van een woning het financiële risico loopt wanneer de ondernemer failliet zou gaan. De bij SWK aangesloten ondernemingen (deelnemers) onderscheiden zich in de koop­ woningenmarkt door het hebben van een eigen kwaliteitsdienst. De deelnemers worden jaarlijks op hun financiële positie onderzocht door een extern accountantskantoor, terwijl een extern ingenieursbureau periodiek de kwaliteit van de organisatie toetst en steekproefsgewijs de kwaliteit van de woningen controleert. Tevens houdt SWK zelf nauwgezet de kwaliteitsontwikkeling in de gaten aan de hand van een geautomatiseerd klachtensysteem. Let op! Aan deze verkoopbrochure kunnen wat betreft de inhoud van de SWK regeling geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van de officiële SWK Garantie- en waarborgregeling is bindend.

21


AlGEMEeN Verkoopdocumentatie en illustratie Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, die onder andere zijn verstrekt door de architect en de adviseurs van dit plan alsmede gemeentelijke instanties. Ondanks het bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen voortvloeiende uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. Heijmans Vastgoed B.V. is gerechtigd tijdens de (af)bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten. Het ontwikkelen van een woningbouwproject is een voortdurend proces waarbij, naarmate dit proces vordert, een steeds verdere verfijning en bijstelling van het ontwerp plaatsvindt. De situatietekeningen die in de brochure zijn opgenomen, betreffen in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de situering van groenstroken, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen, bovengrondse nutsvoorzieningen, huisvuil(opstel)plaatsen, speelplaatsen en dergelijke kunnen zich dan ook voordoen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de in de brochure opgenomen perspectieftekeningen van de woningen. Deze tekeningen dienen enkel ter illustratie: om u een idee te geven van het uiterlijk van de woning. De op de tekeningen aangegeven maten zijn ‘circamaten’. Indien deze maatvoering tussen wanden is aangegeven, is daarbij nog geen rekening gehouden met enige wandafwerking. De plaatsbepaling van de elektra (wandcontactdozen, lichtpunten, schakelaars e.d.) en radiatoren op de verkooptekening is niet gemaatvoerd. In verband met de nadere uitwerking van de details en maten kunnen er kleine afwijkingen ontstaan in de plaatsbepaling van de elektra en de radiatoren.

Algemene kopersinformatie U kunt ervan overtuigd zijn dat wij, indien u besluit een woning van ons te kopen, alles in het werk stellen om het vertrouwen dat u ons geeft waar te maken. De woningen worden (af)gebouwd ­conform de betreffende technische ­omschrijving en tekeningen naar de eis van goed en deugdelijk werk, met ­inachtneming van de voorschriften van ­overheid en nutsbedrijven. Onderstaand geven wij u een overzicht van de gang van zaken volgend op het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst. Koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) Bij deze KAO gaan koper (verkrijger) en verkoper (ondernemer) een overeenkomst aan, waarbij de verkrijger zich onder meer verplicht tot betaling van de koop-/aanneemsom en de ondernemer zich ­verplicht tot de bouw van de woning en de uitgifte (in eigendom) van de daarbij behorende grond met de daarbij behorende rechten en plichten. Nadat u deze KAO hebt getekend ontvangt u spoedig bericht dat de KAO door de ondernemer mede is ondertekend. Een exemplaar wordt naar de notaris gezonden, die dan de notariële akte kan voorbereiden. De notaris nodigt u uit voor het tekenen van de transportakte, nadat (eventueel) uw hypotheekstukken door uw geldgever in zijn bezit zijn gesteld en aan de voorwaarden gesteld in de koop-/aannemingsovereenkomst is voldaan.

Vrij op naam (V.O.N.) De woning wordt ‘vrij op naam’ aan u verkocht. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het kopen van de woning gemoeid zijn, in de koop-/aanneemsom zijn opgenomen: • de notariskosten inzake levering-/eigendomsakte; • BTW, thans 19%, eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend; • de kosten van kadastrale inmeting. Tevens zijn in de koop-/aanneemsom de volgende kosten opgenomen: • de grondkosten; • de bouwkosten; • het architectenhonorarium; • de verkoopkosten; • de gemeentelijke leges; • de aansluitkosten ten behoeve van gas, water, elektra, telefoon en CAI; • de kosten ten behoeve van het garantiecertificaat (SWK).

22

De met de financiering van uw woning verband houdende kosten zijn niet in de koop-/aanneemsom begrepen. Deze eenmalige kosten kunnen zijn: • kosten verbonden aan het sluiten van een hypothecaire lening (afsluitkosten, taxatiekosten, etc.); • rente over de grondkosten en eventueel reeds vervallen termijnen van de aanneemsom; • notariskosten voor de hypotheekakte; • eventueel de vooruit verschuldigde premie levensverzekering • aansluitkosten voor levering van telefoon en CAI.

Levering De levering van de te bouwen woningen geschiedt door middel van een zogenaamde ‘Akte van levering’ (akte van overdracht) bij de notaris. In de koop-/aannemingsovereenkomst wordt aangegeven op welke termijn de eigendomsoverdracht in principe kan plaatsvinden. U dient hiermee rekening te houden met de geldigheidsduur van de hypotheekofferte. Voor de datum van notarieel transport stuurt de notaris u een afrekening, waarop het totale, op die datum verschuldigde bedrag is aangegeven (inclusief bijkomende kosten). Termijnen en betalingen In uw koop-/aannemingsovereenkomst staat per wanneer u de termijn grondkosten bent verschuldigd (peildatum). Zodra u de leveringsakte tekent, wordt deze termijn (met eventueel verschuldigde rente) met u verrekend. De termijnen van de aanneemsom ’vervallen’ al naar gelang de bouw vordert. U hebt echter recht op uitstel van betaling tot de notariële overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden en aan de opschortende voorwaarden is voldaan. Dit geldt zowel voor de termijn van de grondkosten als voor de termijnen van de aanneemsom. U hoeft dus geen betalingen te doen tot de notariële overdracht. U dient wel rekening te houden met zogenaamde uitstelrente. Vanaf de peildatum dat de grond rentedragend wordt, is rente verschuldigd. Voor de termijnen die vervallen na de datum van overdracht, moet u er zelf op toezien dat uw eventuele geldverstrekker er voor zorgdraagt dat het factuurbedrag binnen 14 dagen na factuurdatum op onze bankrekening is bijgeschreven. Wij adviseren u erop toe te zien dat deze periode niet overschreden wordt. Zo voorkomt u dat wij rente in rekening brengen. Op de transportdatum worden in de meeste gevallen twee akten getekend, te weten: 1. de akte van levering van de grond en de woning van de ondernemer aan de verkrijger; en 2. de hypotheekakte met betrekking tot de lening die u van de geldgever ontvangt.

Aanvraag hypotheek De makelaar kan u desgewenst behulpzaam zijn bij uw aanvraag voor een hypothecaire geldlening. Uw huidige woning Bij verkoop van uw huidige woning adviseren wij u in de koopakte een clausule op te nemen, waarin de datum van leegkomen variabel wordt gesteld. Ook terzake van de opzegtermijn van uw huurwoning raden wij aan de grootst mogelijke voorzichtigheid te betrachten. Gedurende de bouw van uw nieuwe woning wordt u geïnformeerd over de prognose van oplevering van uw nieuwe woning. Wacht u, voor het maken van definitieve afspraken, onze brief af waarin de exacte datum van oplevering wordt vermeld. Natuurlijk streven wij ernaar de prognose voor de oplevering zo nauwkeurig mogelijk te maken. ­ Tal van onvoorziene omstandigheden (zoals vorst en regen) kunnen echter de bouwwerkzaamheden vertragen. Strikt juridisch gezien is de koop-/aannemingsovereenkomst slechts een leidraad ten aanzien van het oplevertijdstip. Verzekeringen Op de dag van oplevering van uw woning dient de woning voor uw rekening te worden verzekerd ­middels een opstal­verzekering. Gezien de eventuele werkzaamheden die u in uw woning wenst te gaan uitvoeren direct na oplevering, is het verstandig tevens een inboedelverzekering af te sluiten. Opleveringsprognose Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven, gerekend vanaf start bouw. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat het bouwen van een huis veel


­ mbachtelijk werk met zich meebrengt. Als het hard vriest, kan er bijvoorbeeld niet worden gemetseld, a als het regent kan er niet worden geschilderd, etc. U zult begrijpen dat wij een slag om de arm moeten houden bij het noemen van een opleverdatum. In een later stadium zullen die prognoses natuurlijk steeds gedetailleerder en beter worden.

Oplevering, sleuteloverdracht en betalingen Bij de uitnodiging voor de oplevering van uw woning ontvangt u tevens de eindafrekening, Als u aan al uw financiële verplichtingen hebt voldaan en de betalingen uiterlijk een dag voor de oplevering op onze bankrekening zijn bijgeschreven, ontvangt u direct na oplevering de sleutels van uw woning. Een bouwkundig opzichter zal aan u de woning opleveren en tegelijk inspecteren. Eventuele zichtbare onvolkomenheden worden in een ‘Proces Verbaal van Oplevering’ genoteerd. Het Proces Verbaal van Oplevering wordt zowel door de ondernemer als door de verkrijger ondertekend. De op het Proces Verbaal genoteerde onvolkomenheden dienen binnen de daarvoor gestelde termijn te worden opgelost. Voor de volledigheid verwijzen wij u naar het boekje ‘SWK-Garantie- en Waarborgregeling 2010’ die onderdeel zijn van de met u gesloten overeenkomst.

Gevolgen van liberalisering elektriciteit- en gasmarkt Wat is er veranderd? Per 1 juli 2004 is de markt voor de levering van elektriciteit en gas geliberaliseerd. In de vrije markt is er door de overheid onderscheid gemaakt tussen het transporteren van energie en het leveren ervan. Wat betreft de levering van elektriciteit en gas in uw nieuwe woning, neemt u het contract met de huidige leverancier van de oude woning mee. Het netwerk waarover elektriciteit of gas wordt getransporteerd blijft bij die partij die het netwerk heeft aangelegd en beheert (hierin hebt u dus geen keuzevrijheid). Indien u nog geen leveringscontract hebt, omdat u bijvoorbeeld uit een huurwoning vertrekt waarbij de huurprijs inclusief elektriciteit en gas is, dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze. Aangezien een nieuwbouwwoning uitsluitend opgeleverd kan worden indien de woning op dat moment is voorzien van gas, water en elektra, hebben wij met een Nutsbedrijf een tijdelijk contract afgesloten voor de levering van elektriciteit en gas. Op deze manier zijn alle woningen tot en met de dag van de oplevering voorzien van elektriciteit en gas. LET OP: deze levering is tijdelijk, u dient zelf onderstaande procedure te volgen. Wat betekent dit voor u? Minimaal 14 dagen (het liefst eerder) voordat u gaat verhuizen moet u dit doorgeven aan de leverancier van elektriciteit en gas van uw huidige woning. U neemt het contract met leverancier van uw huidige woning mee naar uw nieuwe woning. Pas op het moment dat uw contract met uw huidige elektriciteit- of gasleverancier afloopt, kunt u ervoor kiezen om naar een andere leverancier over te stappen. Voor meer informatie hierover adviseren wij u contact op te nemen met uw huidige energieleverancier. Indien u nog geen leveringscontract hebt dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze.

Sanitair en tegelwerk Ten aanzien van individuele verzoeken met betrekking tot wijzigingen van sanitair en tegelwerk kunt u zich in verbinding stellen met onze projectleverancier, alwaar men u graag van dienst is bij het eventueel invullen van de keuzelijst sanitair en/of tegelwerk. Meer informatie aangaande meer- en minderwerk staat vermeld op de algemene toelichting meer-en minderwerk behorende bij de betreffende keuzelijsten. Terminologie bouwbesluit Verblijfsruimte: Woonkamer Keuken Slaapkamer Verkeersruimte: Hal en overloop Toiletruimte: Toilet Badruimte: Badkamer Bergruimte: Garage Buitenberging Onbenoemde ruimte: Zolder Wet bescherming persoonsgegevens Heijmans Vastgoed B.V. respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld. Tenzij u ons meedeelt dat u daarop geen prijs stelt, zullen wij uw NAW-gegevens verwerken om u te kunnen informeren over producten en diensten van ons bedrijf. Daarnaast verstrekken wij uw gegevens aan derden zoals de keukenleverancier, sanitair- en tegelleverancier, zodat zij in staat worden gesteld u te benaderen met en te interesseren voor producten die op uw persoonlijke situatie zijn toegesneden. U hebt het recht zich kosteloos te verzetten tegen het gebruik van uw persoonsgegevens. Op uw verzoek zullen wij uw gegevens verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen ingeval de gegevens bijvoorbeeld feitelijk onjuist zijn. U kunt zich wenden tot Heijmans Vastgoed B.V. t.a.v. afdeling Verkoop, Postbus 468, 9400 AL Assen. Heijmans is ook via e-mail te bereiken op verkoopassen@heijmans.nl. Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. Assen, februari 2011.

Onderhoudsperiode met garantie/Garantie- en waarborgregeling Nadat u de sleutels van uw woning hebt ontvangen, gaat een onderhoudsperiode van drie maanden in. Tijdens deze periode hebt u de gelegenheid ons te berichten over eventueel nieuwe geconstateerde tekortkomingen, die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of het ‘werken’ van materialen, die na de oplevering zijn ontstaan. Deze tekortkomingen dient u conform de SWK-regeling schriftelijk te melden. Na de genoemde periode wordt de ondernemer geacht aan zijn verplichtingen te hebben voldaan en gaan aan ons de verplichtingen en garanties op nakoming, voortvloeiende uit de Garantie- en waarborg­regeling, van de in de overeenkomst genoemde waarborgende instelling in. Mogelijkheden meerwerk Bij al onze woningen worden de kopers in de gelegenheid gesteld te kiezen uit wijzigingen, zoals vermeld op de standaard woonwensenlijst en de keuzelijst keuken, sanitair en tegelwerk. Alhoewel het onze intentie is om zo veel mogelijk met ieders individuele wensen rekening te houden, is het helaas niet altijd mogelijk alle verzoeken te honoreren, omdat de woning deel uitmaakt van een seriematig bouwproces en de ­woning bij oplevering dient te voldoen aan onder andere het bouwbesluit, de installatievoorwaarden, de eisen van de nutsbedrijven en de garantieregelingen van het SWK.

23


Burgemeester Kuperusplein 49 Heerenveen 0513 - 62 83 00

Hertshooi 4 Heerenveen 0513 - 65 10 51

www.de-rietvelden.nl

Burgemeester Kuperusplein 68 Heerenveen 0513 - 61 70 90

Heijmans De Rietvelden Heerenveen  

Welkom bij De Rietvelden. In deze bijzondere wijk vindt u warmte, stijl en rust. Rustgevende vormen, strak en modern. Geïnspireerd op stijli...