Page 1

EENGEZINSWONINGEN • HET STRAND, DE STAD EN HET BOS BINNEN HANDBEREIK

Ruime woning met tuin • Direct naast het stadsbos Pampushout • Nabij Cascadepark • Dichtbij het IJmeer en het strand • Energielabel A • Natuurlijke wadi’s • Groen lint dwars door de wijk


GROEN WONEN IN ALMERE POORT 10

16

22


INHOUD GREEN

Een nieuwe wijk met veel groen en kwalitatief goede en eigentijds geprijsde woningen. Dat is in één zin samengevat GREEN in Almere Poort. In de directe omgeving liggen recreatiegebied Pampushout en het Cascadepark. Op loopafstand vind je de strandjes aan het IJmeer. En door het parkachtige lint hoef je de wijk niet eens uit om het gevoel van ‘buiten wonen’ te ervaren. In GREEN in Almere Poort staat de beleving van de woonomgeving centraal. Een wijk met een dorps karakter, parkachtige wadi’s, allerlei soorten beplanting en comfortabele eengezinswoningen mét tuin. Kortom, een wijk om je in thuis te voelen.

INHOUD

28

De voordelen van nieuwbouw

6

Energiezuinig wonen

8

Wonen in Almere

10

Een aangename groene wijk

16

De architect aan het woord

20

Een heerlijke tuin

22

Vijf verschillende woningtypes

28

Eengezinswoningen

30

Hoekwoningen

40

Optiemogelijkheden

54

Interieuradvies en tips

58

Cooking en Wellness

64

Technische omschrijving

70

Colofon

74

Situatietekening

75

54

3


4


ARTIST’S IMPRESSION GREEN

5


DE VOORDELEN VAN NIEUWBOUW Ben je toe aan een nieuw huis op een andere plek? Denk dan eens aan GREEN in Almere Poort. Dit nieuwbouwproject biedt comfort, gemak en veel mogelijkheden om je persoonlijke woonwensen te realiseren. Daarnaast woon je in een nieuw huis meestal veiliger en energiezuiniger dan in een bestaande woning. Alles is immers volgens de nieuwste inzichten gebouwd. Bovendien is nieuwbouw ook financieel erg aantrekkelijk.

ENERGIE BESPAREN MET DE WATTCHER...

Alle woningen in GREEN worden uitgerust met een Wattcher. Dit slimme apparaatje maakt het stroomverbruik van het hele huis op een mooie manier inzichtelijk. Als je een apparaat aan- of uitzet, toont de Wattcher direct het verschil. Zo zie je waar de energie wordt verbruikt en ontdek je wat je kunt besparen. Met de Wattcher kun je 10% tot 20% aan elektriciteit besparen. Dat komt overeen met zo’n 80 tot 160 euro per jaar voor een gemiddeld gezin. Door het besparen van energie reduceer je direct de uitstoot van CO2. Kortom, de Wattcher is goed voor jezelf Ên voor het klimaat. Het apparaatje is trouwens ontworpen door de bekende Nederlandse designer Marcel Wanders. Hij ontwierp de Wattcher als het kloppend hart in huis. Een product dat helemaal thuishoort in jouw woning in GREEN.

6


NIEUWBOUW GREEN

…MEER (ENERGIE)BESPARING

…MEER DUURZAAMHEID

Elke nieuwbouwwoning in GREEN heeft standaard energielabel A. Dat

Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer, omdat ze het milieu minder

betekent dat het huis zeer energiezuinig is. Daarmee draag je bij aan

belasten en minder CO2 uitstoten. Dit is onder meer te danken aan de

een beter milieu én bespaar je op de energiekosten.

goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte en stroom te voorzien. Het groene karakter in GREEN wordt

…MEER BELASTINGVOORDEEL

versterkt doordat de woningen met duurzame bouwmaterialen worden

Voor een nieuwbouwhuis hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen;

gebouwd, zoals verantwoord gekapt hout.

je koopt het huis vrij op naam. In veel gevallen kun je daarnaast gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen. Kijk ook voor meer informatie hierover op de site www.eigenhuis.nl

…MEER COMFORT De woningen in GREEN zijn goed geïsoleerd, zowel wat kou en hitte betreft als wat geluid betreft. Daarnaast zorgen moderne technieken in deze woningen voor een aangename manier van verwarmen. Dat maakt het binnenklimaat nog behaaglijker en gezonder.

…MEER RUIMTELIJKE BELEVING Nieuwbouwwoningen zijn ruimtelijk. Alles in huis voldoet namelijk aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Ook gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen.

…MEER TOEKOMSTIGE WAARDE …MEER SFEER EN SAAMHORIGHEID

Bij stijgende energielasten zal het energiezuinige huis in verhouding nog

De nieuwbouw in GREEN leidt tot saamhorigheid. Jij en je buren maken

in waarde stijgen.

een nieuwe start en dat schept een band. Daarnaast is de omgeving zo ingericht, dat je gemakkelijk met je buren in contact komt, bijvoorbeeld

…MEER VEILIGHEID

bij de speelplekken. Goed burencontact draagt bij aan het woongenot.

Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. De woningen in GREEN hebben bijvoorbeeld inbraakwerend

…MEER WOONPLEZIER

hang-en-sluitwerk. In nieuwbouwwijken is ook de woonomgeving inge-

In GREEN wordt de woonomgeving ingericht volgens de modernste

richt volgens de laatste inzichten op het gebied van veiligheid.

inzichten op het gebied van leefbaarheid. Dat betekent dat zich in de directe omgeving parken, openbaar groen, speelplekken, scholen, winkels en voldoende parkeervoorzieningen bevinden. Datzelfde geldt voor de verbindingen van het openbaar vervoer.

7


ENERGIEZUINIG WONEN

8


ENERGIEZUINIG GREEN

Alle woningen in GREEN Almere Poort worden aangesloten op stadswarmte, ook wel stadsverwarming genoemd. Dit betekent dat er niet zelf gestookt hoeft te worden. Het is dus gemakkelijk en tegelijkertijd goed voor het klimaat. Alle woningen dragen dan ook het A-label voor energiezuinig wonen. Een woning met stadswarmte heeft geen gasleidingen, geen cv-ketel en geen rookgasafvoerkanalen. Dat is veilig en bespaart ruimte. Een ander voordeel is dat het huis snel opwarmt en dat het kraanwater snel warm is. Besparen De overheid en de energiebedrijven hebben afgesproken dat de kosten voor stadswarmte niet hoger zijn dan de kosten voor aardgas in een vergelijkbare woning. Net als bij gas en elektriciteit bestaat de prijs van stadswarmte uit een deel vastrecht en een deel verbruikskosten. In de praktijk gaat de prijs op en neer, vergelijkbaar met de prijs van aardgas. Stadswarmte draagt bij aan een beter klimaat en wordt door nieuwe technieken steeds milieuvriendelijker. Doordat er voor dit stadsdeel één grote warmtebron beschikbaar komt in plaats van een cv-ketel in elk huis, is stadswarmte energiebesparend. Mede hierdoor wordt Almere Poort een heel duurzaam stadsdeel. Standaard wordt iedere woning uitgerust met een energieverbruiksmeter. Door deze ‘wattcher’, die inzicht geeft in je energieverbruik, kun je desgewenst maatregelen nemen om je verbruik aan te passen.

9


EEN IDEALE UITVALSBASIS Almere Poort heeft zijn naam niet zomaar gekregen. Deze spectaculaire uitbreidingswijk vormt vanuit de Randstad letterlijk de poort naar Almere en Flevoland. De gunstige ligging nabij snelweg A6, op slechts twintig minuten van Amsterdam, maakt dit een aantrekkelijke vestigingsplaats voor mensen die buiten willen wonen en in de Randstad werken. Als in de toekomst station Almere Poort gestalte krijgt, is de wijk ook per trein goed bereikbaar. Nu al zijn er diverse busverbindingen.

LOCATIE A10

N703

A10

Almere

Amsterdam Pampushout

N702

GREEN A6

Almere-Poort

Almere-Haven N701

Diemen A1

Muiden A10

Muiderberg A6

A2

Weesp Amsterdam Zuidoost A9

A1

N236

Naarden

A9

10

N523

A1

Bussum


PAMPUSHOUT

PAMPUSHOUT

de

Go

ef

re nd

LIGGING GREEN

N702

N701 Homerus

GREEN

laan

HOMERUSKWARTIER

g erin Hog

HOGEKANT COLUMBUSKWARTIER

MIDDENKANT

IJmeer CASCADEPARK WEST N701 CASCADEPARK OOST

f ree rtd Poo

EUROPAKWARTIER WEST

N702 EUROPAKWARTIER OOST

an

la ropa

Marinastrand

Eu

Euro

pala

KUSTZONE

an

LAGEKANT

TOPSPORT

N701 OLYMPIAKWARTIER WEST

VOORTUIN OLYMPIAKWARTIER OOST ef re nd te en m Ele

Marinahaven

OLYMPIA OFFICEPARK

N701

Almeerderstrand

Gooimeer

De woningen in Almere Poort zijn verdeeld in een aantal wijkdelen of ‘woonkwartieren’, waarvan een deel inmiddels is bewoond. De eengezinswoningen van GREEN komen in het Homeruskwartier in het noordwesten van de wijk. Deze buurt krijgt een uniek karakter, omdat in een groot deel van het Homeruskwartier de mogelijkheid bestaat om een eigen huis te bouwen. Ook is er speciale aandacht voor de groenvoorziening en de aansluiting bij omliggende parken en het natuurgebied Pampushout. Aan voorzieningen geen gebrek in Almere Poort. Op dit moment zijn er al vijf basisscholen gevestigd en verschillende scholen op het gebied van voortgezet en hoger onderwijs. Medische voorzieningen zijn aanwezig in de vorm van een gezondheidscentrum, een huisartsenpraktijk en een fysiotherapiepraktijk. Op verschillende plekken zijn of komen buurtwinkelcentra met winkels voor dagelijkse boodschappen. Gelijk opgaand met de groei van het aantal bewoners zal het aanbod op deze en andere gebieden de komende jaren alleen maar toenemen. 11


ALMERE BY NIGHT Spreken van een groeigemeente is in het geval van Almere een enorm cliché. Almere profileert zich als stad van de toekomst, en niet zonder reden. Sinds de eerste bewoners zich er in 1976 hebben gevestigd, heeft de stad zich ontwikkeld tot een gemeente met ruim 190.000 inwoners. Daarmee is het nu al de zevende stad van Nederland en in de komende jaren zal die groei alleen maar doorzetten.

Het motto ‘Het kan in Almere’ weerspiegelt de ambities. Er wordt ruim

publiekstrekkers zijn ook bioscoop Utopolis, de schouwburg en het theater

baan gemaakt voor revolutionaire uitbreidingsplannen, architectonische

met de tot de verbeelding sprekende naam ‘de Roestbak’.

hoogstandjes en stadsvernieuwing, maar ook voor natuurgebieden en

Gezellig met vrienden naar een van de vele restaurants en daarna naar

grootschalige evenementen.

een (dans)café, casino of naar het poppodium. Almere bruist tot in de kleine uurtjes.

Almere is bovenal een moderne stad met een groot scala aan voorzie-

12

ningen, waar de inwoners ten volle van profiteren. Een van de drukst

Wie zich aan de drukte wil onttrekken, kan heerlijk genieten van het water

bezochte plekken is het stadshart, waar bezoekers kunnen kiezen uit

en de natuur. Met aan de ene kant het Gooimeer en aan de andere kant

een aanbod van ruim vierhonderd winkels. Uiteraard zijn alle bekende

het IJmeer en Markermeer is Almere een waar paradijs voor watersport-

merken hier vertegenwoordigd. Ook het woonwinkelcentrum Doemere in

liefhebbers. Wandelen en fietsen kan bij uitstek in het Almeerderhout,

Almere Buiten is een ervaring op zich. In dit complex, met meer dan vijftig

een bosgebied van elfhonderd hectare, en in de Oostvaardersplassen,

winkels, is werkelijk alles te vinden op het gebied van wonen. Bekende

waar ontelbare vogels het unieke moerasgebied bevolken.


METROPOOL GREEN

13


ALMERE BY DAY

14


HOT-SPOTS GREEN

Een middag weg, een avondje uit of een weekend vol vermaak; in Almere is keus genoeg. Wij geven je vast een paar tips: ■ Het strand Zonnen in voorjaar en zomer, uitwaaien in herfst en winter. Bij de ‘hot spots’ van Almere mag een uitje naar het strand natuurlijk niet ontbreken. Bewoners van Almere Poort boffen helemaal: hier ligt het strand echt vlákbij! ■ Almere Centrum Shoppen, eten en uitgaan in een modern stadshart te midden van ruim vierhonderd winkels. Dat zegt genoeg, toch? Elke laatste zondag van de maand is er koopzondag. ■ Skatepark Almere Buiten Het is weer eens wat anders: in de Evenaar in Almere Buiten ligt een skatepark dat in Nederland zijn gelijke niet kent. Skateboarders, inlineskaters en BMX’ers gaan los op 85 x 25 meter aan obstakels. ■ Vroege Vogelbos Goed voor een fijne wandel- of fietstocht met aantrekkelijke pauze bij de theeschenkerij. Het Vroege Vogelbos gaat vanzelf over in het Beginbos en het Kromslootpark. ■ Architectuurstad Wandelend door de stad vallen de bijzondere gebouwen direct op. Wie meer wil weten over de architectonische hoogstandjes in Almere kan een bezoekje brengen aan Casla, het Centrum voor Architectuur, of een architectuurroute van de plaatselijke VVV volgen. ■ Evenementenstad Jazz Below the Sea, de Holland Triathlon, het Almere Haven Festival en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het hele jaar door vinden er grote en minder grote evenementen plaats in de stad. Voor elk wat wils! ■ Topsportcentrum Deze unieke indoor topsportlocatie bevindt zich in Almere Poort. Naast de thuiswedstrijden van VC Omniworld (volleybal) en Almere Pioneers (basketbal) zijn hier regelmatig grote sportevenementen te zien. ■ Ontmoet de natuur Niet te missen voor bewoners van Almere GREEN Poort: het Pampushout. Dit uitgestrekte stadsbos meet een kleine 500 hectare en ligt direct ten noorden van de wijk. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en skeeleren. Grote kans dat je onderweg reeën, buizerds, konijnen, meerkoeten, kuifeenden en andere dieren tegenkomt.

15


NUTTIGE EN AANGENAME GROENE BUFFER 16


EEN GROENE BUFFER GREEN

Een van de meest in het oog springende onderdelen van GREEN in Almere Poort is de wadi, een groen gebied dat in de hele buurt voor de verschillende woningen te vinden is. In de oorspronkelijke (Arabische) betekenis is een wadi een rivierdal in een droog gebied. Meestal staan wadi’s droog, maar in natte periodes vangen zij het overtollige water op. In GREEN heeft de wadi een dubbelrol. Aan de ene kant is het een groene zone die de natuurlijke uitstraling van de buurt versterkt en voor allerlei ontspannende doeleinden kan worden benut. Tegelijkertijd heeft de wadi een functie voor de opvang van regenwater, dat via gootjes van de daken af hier naartoe wordt geleid en in de bodem wordt opgenomen. Naast de wadi is er ook een parkachtig lint dat zich dwars door de buurt slingert. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, er kan gepicknickt worden, een praatje met de buren worden gemaakt of je kunt er lekker in het gras neerploffen met een boek.

17


VEEL RUIMTE OM ELKAAR TE ONTMOETEN

Stedenbouwkundige Esther Vlaswinkel van Inbo

"Ons project GREEN is heel gunstig gelegen, op de rand van recreatiegebied Pampushout en op loopafstand van het IJmeer en het strand. De buurt profiteert van zijn natuurlijke, recreatieve omgeving en we hebben ervoor gekozen om de buurt een sfeer te geven die daarbij aansluit: landschappelijk en ontspannen. De buurt heeft een natuurlijke uitstraling met groene bermen, meidoornhagen en wadi’s met knotwilgen en bloeiend gras. De wadi’s passen niet alleen goed in deze sfeer, ze hebben ook een praktische functie, namelijk het opvangen, zuiver maken en infiltreren van regenwater. Via gootjes wordt het water van de daken vervoerd naar deze groene bermen en erin opgenomen. De buurt heeft een heldere opzet met drie parallelle straatjes van waaruit je zicht hebt op Pampushout. Deze straten worden afgewisseld met groene hofjes en verharde hofjes waar de bewoners parkeren. Zo ontstaat een speels effect van korte en langere woonblokjes in de straten en is er dwars door de buurt een lint met speelen verblijfsplekken. Centraal in de buurt komt een picknickplek onder een grote esdoorn en in de andere groene hofjes worden speeltoestellen geplaatst, gemaakt van natuurlijke materialen. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten tussen de bomen en in het gras. De woningen hebben allemaal een fijne achtertuin op het westen, oosten of zuiden. Maar ook de voorkant is bijzonder. De huizen met de middagzon aan de voorzijde krijgen een privé-stoep, met ruimte voor een zitje. Ze zijn bereikbaar via een eigen bruggetje dat door de wadi heen loopt. Dat is nog eens een leuke manier om je woning binnen te komen. Bovendien heb je naast de voordeur je eigen plek in de zon, zodat je de kinderen ook op straat ziet spelen."

18


INTERVIEW STEDENBOUWKUNDIGE GREEN

19


HET PRINCIPE VAN EEN TUINDORP

Architecten Jan van Gils en Wilco van Oosten van Inbo

"Het groene en ontspannen karakter van de buurt doet ons denken aan de tuindorpen uit het begin van de twintigste eeuw. Dat zijn woonwijkjes waarin bomen en groen de sfeer bepalen, de huizen tuinen hebben en de architectuur van de huizen in één sfeer is ontworpen. Met deze gedachte zijn wij op zoek gegaan naar een vriendelijke architectuur voor de huizen. Daarbij vinden we het belangrijk dat er zowel eenheid als een bepaalde mate van afwisseling zal ontstaan. De straten in dit plan kennen een vrij strak ritme, maar toch is geen enkele straat hetzelfde. Afwisseling zit in de wisselende lengte van de blokjes en in de gevels. Zo zijn er op een aantal plekken verspringende gevels met een dwarskap en wordt het metselwerk uitgevoerd in drie verschillende tinten. Ook krijgt een deel van de woningen een pergola bij de entree. Alle hoekwoningen hebben een wit gekeimde gevel. Keimen is een speciale techniek om metselwerk te schilderen. Het witte keimwerk loopt door tussen de ramen op de verdieping van de tussenwoningen, en het metselwerk van de tussenwoningen keert terug in een subtiele rand bij de plint. Daardoor vormt elk blokje een eenheid, en samen vormen ze de straten. In de kopgevels op straathoeken en aan de parkjes zijn altijd ramen aangebracht. Zo kijk je vanuit de woonkamer ook de straat in of heb je zicht op de groene hofjes. Het versterkt de vriendelijke uitstraling van deze architectuur. De huizen zelf hebben heldere plattegronden en zijn naar wens uit te breiden met een aanbouw of een dakkapel. Een bijzondere keuzemogelijkheid is een extra buitendeur in de keuken. Dat is vooral aantrekkelijk voor de woningen aan de wadi’s, omdat je daar lekker met een kopje koffie in de zon voor het huis kunt zitten."

20


INTERVIEW ARCHITECT GREEN

21


22


EEN EIGEN TUIN GREEN

Bij de situering van de woningen in GREEN is rekening gehouden met een zo optimaal mogelijke ligging ten opzichte van de zon.

De tuinen zijn gelegen op het zuiden, oosten of westen. Daardoor bestaat (weliswaar op verschillende momenten van de dag) overal de mogelijkheid om lekker in de tuin in de zon te zitten. Bij een aantal woningen is ook aan de voorzijde ruimte voor een zitje, zodat er nog meer gelegenheid is van de zon te genieten.

23


24


EEN EIGEN TUIN GREEN

Een geweldige tuin! De afgebeelde plattegrond is van woningtype Ds, bouwnummer 116, 140 en 182.

25


26


ARTIST’S IMPRESSION GREEN

27


De inrichting van de aangrenzende gebieden en van de openbare ruimte is indicatief.

F

EE DR

D

DEN

B

GO

55

56

54

As 53 As 52 As 1 5 As 50 Ds

E

57

59 90

D 91 As 92 As 93

As As

As As 87 As 86 As 85 E1s

96

95

94

As Ds

D 3 13 4 13

As 135 As 136 As 137 As 138 As 139 Ds

164

D 165 As 166 As 167 As 168 As 169 As 170

Ds

171

Es 172 E1 A s 173 163 As As 174 162 As 1 As 175 6 1 D A s 176 160 sp As 177 C

Es As As C

E As As 0 3 1 As 129 D

150

149

128

sp 148

Ds 9 15 As 178 158 Cs 179 As 7 s 5 1 A As 180 156 As 181 As 5 s 5 1 A As 182 4 s 5 D 1 Cs 153

Cs 147 A s 146 A s 145 E1

Ds As 6 12 As 5 2 1 E1s

127

124

144

E1s

E

Es 98 s A 99 As 100 As 101 As 102 As 103 E1

132 131

152 151

60

89 88

97

84

61

77

62

A

A

A

A 76 63 A 5 s 7 A 4 6 A s A 74 5 6 A As 73 66 B s 2 A 7 7 6 s Cs A 71 8 6 As 70 s A 69 C 3 1

E1 83 As 82 As 1 8 As 104 0 s 8 E1 105 As 9 s 7 6 A D 10 78 A s 107 A s 108 op As 109 C

E1 As As 121 As 0 2 1 As 119 As 8 1 1 Cs

123 122

E1s 143 As 142 A s 141 A s 140 Ds

Bs A

M HO

58

117

sp

14 12

Cs 11 s A 10 As 9 As 8 E1

Ds As 8 4 As 7 0 4 1 As 1 6 s 1 4 C As 11 5 s 4 A As 112 44 As 113 As 3 s 4 4 A As 11 2 s 4 A As 115 41 A s 116 As 0 s 4 D Cs 49

39

DANASTRA AT 28

DAGDASTRA AT


CYCLOP ENSTRA

AT

SITUATIE GREEN

A

4 15

Bs E2s

TITANE

AN

SLA

NSTRAA T

RU ME C

B

HOMER

USLAAN

C

E2 A A A A A Bs D 16 17 18 19 20 21 22 23 24

E B 26 As 27 As 28 As 29 As 30 B 31 As 32 B 33 As 34 As 35 As 36 As 37 B 38 Cs

D

HERASINGEL

ARTEMISSIN

7

E1s 6 As 5 As 4 As 3 As 2 As 1 C

GEL

25

E

29


EENGEZINSWONINGEN De eengezinswoningen hebben een tuingerichte woonkamer met in de achtergevel een groot raam. In de voorgevel is eveneens een groot raam, waardoor er veel licht in de speelse keuken komt. De eengezinswoningen van type A komen het meest voor en hebben een zogenaamde langskap. Het metselwerk in het gevelbeeld is opvallend met daarboven wit keimwerk. Een aantal woningen heeft een voortuin, een pergola en/of een bruggetje over de wadi. Type B heeft aan de voorzijde een opvallende dwarskap, waardoor de zolderverdieping extra ruim is. De woningen hebben een wit gekeimde gevel. KENMERKEN ■ Woonoppervlakte van circa 120 m2 ■ Ruime woonkamer met open keuken (circa 36 m2) ■ Drie slaapkamers (circa 15, 12 en 7 m2) ■ Badkamer met ruimte voor een douche, ligbad, wastafel en tweede toilet ■ Grote, vrij indeelbare zolder (circa 30 m2) ■ Gunstig gelegen achtertuin met berging ■ Diverse optiemogelijkheden

30


ARTIST’S IMPRESSION GREEN

31


EEF

DR

DEN

54 53 52 51

147 6 14

sp

179 0 18 1 18

158 7 15 6 15 5 15 4 15

126 5 12

1432 14 1 14

DANASTRAA T

105 6 10 7 10 8 10 122 1 12 0 12 9 11 8 11

ST TITANEN

11 10 9

26 27 28 29

op

111 2 11 3 11 4 11 5 11

48 47 46 45 44 43 42 41 40

6

5

4

3

2

31 32 33 34 35 36

DAGDASTRAA T

De eengezinswoningen zijn gelijk aan elkaar, maar door de ligging hebben de woningen unieke eigenschappen. ■ 47 sfeervolle eengezinswoningen 17-21 en 59-66 (als getekend) 40-48, 79-82, 85-88, 118-122, 125-126, 129-131, 154-158 en 161-162 (gespiegeld) ■ 28 eengezinswoningen ‘aan het water’ 26-29, 31, 33-36, 51-54, 91-95, 134-138 en 165-169 (gespiegeld) ■ 8 eengezinswoningen met voortuin ‘aan het water’ 172-176 en 179-181 (gespiegeld) ■ 13 eengezinswoningen aan een wadi met voortuin 2-6, 111-115 en 141-143 (gespiegeld) ■ 23 eengezinswoningen aan een wadi met voortuin en een pergola 9-11, 70-76, 98-102, 105-108, 146-147 en 150-151 (gespiegeld) 32

L

sp

HOMER sp

ARTEMISSIN GE

1621 16

82 81 80 79

AN

151 0 15

SLA RU ME HO

91 92 93 94 95

4 13 5 13 6 13 7 13 8 13

165 166 7 16 8 16 9 16 172 3 17 4 17 5 17 6 17

98 99 1001 10 2 10

131 0 13 9 12

76 75 74 73 72 71 70

88 87 86 85

59 60 61 62 63 64 65 66

17 18 19 20 21

GO

CYCLOPE NSTRAAT

TYPE A


PLATTEGRONDEN TYPE A GREEN

BEGANE GROND

11670

De plattegrond is afgebeeld met een optionele uitbouw van ca. 1,8 meter.

5400 33


TYPE A 1e VERDIEPING

9870

De plattegrond is afgebeeld met een optionele uitbouw op de begane grond van ca. 1,8 meter.

5400 34


PLATTEGRONDEN TYPE A GREEN

6595

2e VERDIEPING

5400 35


EEF

DR

55

DEN

GO

CYCLOPE NSTRAAT

TYPE B 58

TITANEN

AN

ST

SLA RU ME HO 67

HOMER

14 22

sp

sp

25

op

30 32

DANASTRAA T

DAGDASTRAA T

37

Deze wit gekeimde eengezinswoningen hebben een afwijkende gevel. Verder heeft type B ook een afwijkende kap, waardoor de zolderverdieping extra ruim is. – Grote, vrij indeelbare zolder (circa 38 m2) – Raam in de gevel van de zolderverdieping ■ 4 sfeervolle eengezinswoningen 67 (als getekend) 14, 22 en 58 (gespiegeld) ■ 5 eengezinswoningen ‘aan het water’ 25, 30, 32, 37 en 55 (als getekend)

36

ARTEMISSIN GE

L

sp


PLATTEGRONDEN TYPE B GREEN

9870

BEGANE GROND

5400

37


TYPE B

9870

1e VERDIEPING

5400

38


PLATTEGRONDENINHOUD TYPE B GREEN

7995

2e VERDIEPING

5400

39


HOEKWONINGEN Een hoekwoning geeft net even wat meer privacy en vrijheid. Veel hoekwoningen hebben als voordeel dat zij direct aan een groen hofje zijn gelegen of een extra brede tuin hebben. De wit gekeimde hoekwoningen hebben een tuingerichte woonkamer met in de achtergevel een groot raam. In de voorgevel is eveneens een groot raam, waardoor er veel licht in de speelse keuken komt. Optioneel kan het raam worden verkleind en een groot raam in de zijgevel worden geplaatst, waardoor er zicht op de groene hofjes of tuin komt. De keuken kan in een hoekopstelling worden geplaatst. De entree van de hoekwoningen van type D is naar de zijgevel verplaatst. Een klein detail, maar het geeft de woning een heel andere uitstraling en woonbeleving. KENMERKEN ■ Woonoppervlakte van circa 120 m2 ■ Ruime woonkamer met open keuken (circa 36 m2) ■ Drie slaapkamers (circa 15, 12 en 7 m2) ■ Badkamer met ruimte voor een douche, ligbad, wastafel en tweede toilet ■ Grote, vrij indeelbare zolder (circa 30 m2) ■ Gunstig gelegen achtertuin met berging ■ Diverse optiemogelijkheden

40


ARTIST’S IMPRESSION GREEN

41


EEF

DR

DEN

GO

CYCLOPE NSTRAAT

TYPE C

TITANEN

AN

ST

SLA RU ME HO 68 13

69

HOMER

sp

12

149

sp

148 177

op

sp

109

178

110 153

1

117 39 DANASTRAA T

DAGDASTRAA T

38

De hoekwoningen zijn gelijk aan elkaar, maar door de ligging hebben de woningen unieke eigenschappen. ■ 10 hoekwoningen aan een groen hofje 13, 69, 109, 149 en 177 (als getekend) 12, 68, 110, 148 en 178 (gespiegeld) ■ 4 hoekwoningen met een extra brede tuin 1 (als getekend) 39, 117 en 153 (gespiegeld) ■ 1 hoekwoningen ‘aan het water’ 38 (gespiegeld)

42


PLATTEGRONDENINHOUD TYPE C GREEN

BEGANE GROND

9870

Optioneel kan in de voorgevel een extra raam worden geplaatst (alleen in combinatie met een raam op de eerste verdieping).

5400

43


TYPE C 1e VERDIEPING

9870

Optioneel kan in de voorgevel een extra raam worden geplaatst (alleen in combinatie met een raam op de begane grond).

5400

44


PLATTEGRONDENINHOUD TYPE C GREEN

6595

2e VERDIEPING

5400

45


EEF

DR

56

DEN

GO

CYCLOPE NSTRAAT

TYPE D 50

TITANEN

AN

ST

SLA RU ME HO

90

96 3 13

9 13

164

HOMER sp

23

170

128 sp

127

160

78

182

140

DANASTRAA T

116 DAGDASTRAA T

De hoekwoningen zijn gelijk aan elkaar, maar door de ligging hebben de woningen unieke eigenschappen. ■ 6 hoekwoningen aan een groen hofje 78, 128 en 160 (als getekend) 49, 127 en 159 (gespiegeld) ■ 3 hoekwoningen met een extra brede tuin 116, 140 en 182 (gespiegeld) ■ 9 hoekwoningen ‘aan het water’ 23, 56, 90, 133 en 164 (als getekend) 50, 96, 139 en 170 (gespiegeld)

46

ARTEMISSIN GE

49

159

L

op

sp


PLATTEGRONDENINHOUD TYPE D GREEN

BEGANE GROND

9870

Optioneel kan in de zijgevel een extra raam worden geplaatst (alleen in combinatie met een raam op de eerste verdieping).

5400

47


TYPE D 1e VERDIEPING

9870

Optioneel kan in de zijgevel een extra raam worden geplaatst (alleen in combinatie met een raam op de begane grond).

5400

48


PLATTEGRONDENINHOUD TYPE D GREEN

2e VERDIEPING

6595

De plattegrond is afgebeeld met een optionele dakkapel aan de voorgevel.

5400

49


EEF

DR

DEN

GO

CYCLOPE NSTRAAT

TYPE E 57

104 124

15

sp

83

24

8 op

7

144

DANASTRAA T

DAGDASTRAA T

De hoekwoningen zijn gelijk aan elkaar, maar door de ligging hebben de woningen unieke eigenschappen. ■ type E - 7 sfeervolle hoekwoningen 24, 57, 89 en 132 (als getekend)) 97, 152 en 171 (gespiegeld) ■ type E1 - 12 hoekwoningen aan een parkeerhofje met zijraam op de 1e verdieping 8, 83, 103, 123, 145 en 163 (als getekend) 7, 77, 84, 104, 124, 144 (gespiegeld) ■ type E2 - 2 hoekwoningen met afwijkend gevelmetselwerk (gelijk aan type A) 16 (als getekend) 15 (gespiegeld)

ARTEMISSIN GE

L

145 123

50

ST HOMER

16

103 sp

sp

TITANEN

84

152 163

AN

As

97 132

171

SLA RU ME HO

77

89


PLATTEGRONDENINHOUD TYPE E GREEN

9870

BEGANE GROND

5400

51


TYPE E 1e VERDIEPING

Afwijkende gevelindeling - type E1

9870

De woningen van type E1 hebben een extra raam in de zijgevel.

5400

52


PLATTEGRONDENINHOUD TYPE E GREEN

2e VERDIEPING

6595

De plattegrond is afgebeeld met vier optionele dakramen aan de voor- en aan de achtergevel. En met een optionele extra kamer, overloop en afgesloten technische ruimte.

5400

53


OPTIES ZOVEEL MENSEN, ZOVEEL WENSEN Niemand is hetzelfde en niemand heeft dan ook precies dezelfde woonwensen. In Almere GREEN Poort is daar rekening mee gehouden. Door een ruim aantal optiemogelijkheden kan de woning op maat worden gemaakt.

■ Eén of twee extra kamers op de zolderverdieping. Hierdoor ontstaat tevens een afgesloten technische ruimte voor wasmachine/droger. ■ Dakkapel aan de voor- en/of achtergevel. ■ Aanbrengen van een tot vier dakramen. ■ Uitgebouwde woonkamer. De woonkamer met open keuken wordt hierdoor vergroot van ca. 36 m2 naar ca. 45 m2. ■ Deur in de keuken in plaats van raam. Ook het verkleinen van het raam om de keuken in een hoekopstelling te plaatsen is mogelijk. ■ Extra daglicht in huis door extra raam in achtergevel. ■ Dubbele openslaande deuren naar de achtertuin.

Heeft u andere wensen? Maak ze kenbaar en wij onderzoeken samen met u de mogelijkheden om uw woonwensen te realiseren.

54


INTERIEURIMPRESSIE TYPE C-OPTIE GREEN UITBOUW | OPENSLAANDE DEUREN | ZIJRAMEN

RUIM BAAN VOOR UW EIGEN WOONWENSEN

55


OPTIES 1

3

9870

11670

4

5400

2

5400

5

Type C afgebeeld

BEGANE GROND

56

BEGANE GROND

1

Uitbouw van ca. 1,8 meter

3

2

Het keukenraam verkleinen, zodat er een keuken in een hoekopstelling kan worden geplaatst

Openslaande deuren of glazen pui met enkele deur (beide niet afgebeeld)

4

Zijraam (extra), alleen mogelijk bij een aantal hoekwoningen (niet afgebeeld)

5

Keukenraam toevoegen mogelijk (niet afgebeeld)


OPTIES GREEN

9

6595

8

6595

8

6595

6

10

7

7

5400

5400

6 5400

2e VERDIEPING 6

Dakkapel aan de voorgevel en/of achtergevel (niet afgebeeld)

2e VERDIEPING

2e VERDIEPING

7

Dakramen aan de voorgevel*

7

Dakramen aan de voorgevel*

8

Dakramen aan de achtergevel*

8

Dakramen aan de achtergevel*

9

Extra kamer, overloop en afgesloten technische ruimte

10 Twee extra kamers, overloop en afgesloten technische ruimte

*Een enkel dakraam is ook mogelijk

57


DE JUISTE BALANS IN HUIS Na de aankoop van een nieuwe woning kun je gaan nadenken over het interieur. Aan welke woonstijl geef jij de voorkeur? Ga je voor praktisch zonder poespas, of hecht je waarde aan een smaakvol en tot in de puntjes verzorgd interieur? Of je het nou belangrijk vindt of niet, op een bepaald moment moet je hierin keuzes maken. Voor de meeste mensen is het zaak om de juiste balans te vinden tussen een gezellig ingericht huis en het zo effectief mogelijk benutten van de beschikbare ruimte. Dat is nog een hele uitdaging!

Inspiratie

Trends Ter inspiratie geven wij je een kleine indruk van een aantal actuele woontrends: ■ Sfeer: De tijd van koel en strak design is voorbij. Het is tegenwoordig helemaal in om je kamers warm en gezellig aan te kleden. Dat aankleden kun je trouwens letterlijk nemen; het gebruik van allerlei ‘warme’ materialen zoals textiel, wol en vilt hoort erbij. ■ Kleuren: Zoals gezegd: warme tinten. Zachte pasteltinten als oranje, mosen cactusgroen, blauw, geel en roze doen het goed, afgewisseld met meer pittige accenten zoals paars of zwart. ■ Het Verre Oosten: Een vleugje mystiek is hartstikke trendy. Indigo-blauw, origamiachtige vormen en symmetrische patronen passen hier goed in. Textiel in de vorm van matten en vloerkussen trouwens ook.

De meubelboulevard is al lang niet meer de enige plek waar je inspiratie kunt opdoen. Woonbladen, tv-programma’s over wonen, internet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Inspiratie kun je echter ook uit andere

■ Retro: Kleuren als oudroze en turquoise of een zwart art-deco behang in een mix van glamour en nostalgie: het mag weer! Back to the fifties is hot.

dingen halen. Het huis van vrienden, een mooi ingerichte winkel, kleuren en vormen die je aanspreken. Voordat je doelgericht op zoek gaat naar de items die jouw interieur gaan bepalen, is het handig om een globaal idee te hebben van de stijl die je voor ogen hebt.

58

■ Groen: Breng het buitenleven in huis door het gebruik van natuurlijke materialen als hout, wol en touw. Grote kamerplanten en veldboeketten versterken de sfeer. Zomerse gele tinten en grasgroene kleuren maken het beeld compleet.


INTERIEUR GREEN

Laat je inspireren! 59


Interieurimpressie type C ‘Vergroot’ je woning door gebruik te maken van optische illusies. Zo lijkt een lange ruimte nog langer door de vloerdelen in de lengte te leggen.

60


INTERIEURIMPRESSIE TYPE C-OPTIE GREEN UITBOUW | TWEE ZIJRAMEN | HOEKKEUKEN

61


MAAK VAN HET INRICHTEN VAN JE NIEUWE HUIS EEN FEEST! ■ Planten houden van mensen ...bovendien zuiveren ze de lucht en hebben ze een rustgevend effect. Weldadig voor lichaam en geest dus. Zet verschillende planten bijeen voor een heus oase-effect en stem de kleur van de vaas af op bijvoorbeeld wat kussentjes. ■ Breng kleur in je leven ...en in je huis, bijvoorbeeld door één muur of het plafond een fris kleurtje te geven. Gebruik de kracht van herhaling en laat dezelfde kleur terugkomen in accessoires als vazen, lampen of zitjes.

Handige tips voor het inrichten van je nieuwe woning! ■ Kijk omhoog

■ Multi-meubelen Leve de multifunctionele meubelen! Door zogenaamde modulemeubelen (met diverse losse delen) kun je een ruimte op allerlei manieren indelen. Of koop een salontafel met opbergruimte voor je kranten en tijdschriften.

Benut de ruimte slim door opbergideeën in de hoogte. Laat kasten bijvoorbeeld helemaal doorlopen tot aan het plafond.

■ Spanning in huis Verrassende combinaties van materialen maken het interieur

62

■ Ruimtelijke effecten

spannender. Glazen met fris fruit op een glazen schaal geeft kleur

‘Vergroot’ je woning door gebruik te maken van optische illusies. Zo lijkt een

op je tafel. Combineer glans met mat, hout met staal, doorleefd

lange ruimte nog langer door de vloerdelen in de lengte te leggen.

met nieuw, etc.


INTERIEURTIPS GREEN

63


64


KEUKEN GREEN

EEN HEERLIJKE KEUKEN Gebruiksgemak in de keuken. Weinig ruimtes in huis worden zo intensief gebruikt als de keuken. Behalve een sfeer die aansluit bij de rest van de inrichting is vooral het gebruiksgemak van groot belang. In de keuken wil je alles letterlijk onder handbereik hebben. De eengezinswoningen in GREEN bieden prima mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Laat je informeren door de keukenspecialist van dit project en stel jouw ideale keuken samen.

65


MEER DAN EEN BADKAMER

66


SANITAIR GREEN

Sanitair & wooncomfort De inrichting van badkamer en toilet is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de aanschaf van een nieuwe woning. Toch kunnen goede sanitaire voorzieningen het wooncomfort aanzienlijk verhogen. Je wilt je immers prettig voelen in huis; daar hoort ook het sanitair bij. Douche of bad, een of twee wastafels, een warme uitstraling...

De woningen worden standaard uitgerust met sanitair van Villeroy & Boch, Grohe kranen en Mosa tegels. Heeft u meer wensen of wilt u weten wat nog meer mogelijk is, neem dan contact op met de sanitairspecialist van dit project voor uw eigen wensen.

laat je inspireren en maak je eigen keuze 67


68


ARTIST’S IMPRESSION GREEN

69


TECHNISCHE OMSCHRIJVING GREEN

ONDERDEEL

MATERIAAL

POSITIE

OMSCHRIJVING

Riolering vuilwatersysteem drainage regenwatersysteem

kunststof buizen kunststof buizen kunststof buizen

kruipruimte en vloeren kruipruimte en achtertuin aan de voor- en achtergevel

gescheiden stelsel vuilwater 1 streng in het hart van de woning hemelwaterafvoeren lozen boven het maaiveld

Terreininrichting bestrating voortuin (indien van toepassing) pergola (indien van toepassing) bloembak (indien van toepassing) bestrating

betontegels en molgoot staal beton betontegels

voortuin voortuin voortuin achtertuin

tegelplateau van betontegels woningen gelegen aan de tussenstraat conform situatietekening woningen gelegen aan de tussenstraat conform situatietekening staptegels van achterdeur naar berging h.o.h. ca. 70 cm

Erfafscheiding hekwerk hoekwoningen

hout/staal

erfgrens achtertuin

tuinmuur (hoek Homeruslaan Artemissingel)

metselwerk

erfgrens langs openbaar terrein

hardhouten palen waartussen gegalvaniseerd hekwerk ca. 180 cm hoog, tegen hekwerk wordt hedera geplant volgens situatietekening gemetselde tuinmuur met een hoogte van ca. 60 cm met erboven gegalvaniseerd hekwerk waardoor totale hoogte ca. 180 cm is. tegen hekwerk wordt hedera geplant volgens situatietekening

betonvloer wanden vuren ge誰mpregneerd balklaag

vloer wanden dak

onge誰soleerde prefab houten constructie voorzien van houten deur voorzien van dakbeschot met dakbedekking

Casco heipalen funderingsbalken vloeren

prefab beton prefab beton prefab beton

lengte, afmeting en aantallen worden berekend door constructeur afmetingen en wapening worden berekend door constructeur ge誰soleerde prefab systeemvloer kanaalplaatvloer

wanden

prefab beton

fundering fundering beganegrondvloer verdiepingen woningscheiding en binnenspouwbladen

Gevels en wanden buitenspouwblad

metselwerk

gevel

buitenspouwblad

keimwerk o.g. op metselwerk

gevel

diversen vastgestelde kleuren volgens kleur- en materiaalstaat, verschillende kleur per blok diversen vastgestelde kleuren volgens kleur- en materiaalstaat en tekeningen

Daken dak

houten constructie

daken

dakbedekking hellend dak dakdoorvoeren

betonpannen kunststof

hellend dak hellend dak

Gevelopeningen buitenkozijnen en -ramen voordeur

kunststof samengesteld

gevel gevel

waterslagen

aluminium

gevel

Binnendeuren binnenkozijnen binnendeuren bovenlichten bovenlichten

staal samengestelde deur glas lakboardpaneel

alle binnenkozijnen alle binnendeuren boven binnendeuren trap- en meterkast

Berging (in de achtertuin) opbouw

70

prefab ge誰soleerde dakelementen binnenzijde is onafgewerkt spaanplaat (groen) kleur conform kleur- en materiaalstaat posities volgens berekeningen installateur

kleur conform kleur- en materiaalstaat houten deur, incl. briefplaat, weldorpel, garnituur, beglazing en dekkend geschilderd kleur conform kleur- en materiaalstaat kleur conform kleur- en materiaalstaat

plaatstalen montagekozijnen opdekdeuren zonder dorpel, kleur fabrieksmatig wit met uitzondering van: meterkast en trapkast


TECHNISCHE OMSCHRIJVING GREEN ONDERDEEL

MATERIAAL

POSITIE

OMSCHRIJVING

Trappen vaste trap

vurenhout

begane grond

vaste trap

vurenhout

eerste verdieping (indien aanwezig)

dichte trap met stootborden, langs één zijde voorzien van een houten leuning open trap (geen stootborden), langs één zijde voorzien van een houten leuning trapgat wordt, daar waar nodig, afgezet met een vurenhouten spijlenhek

traphek/balustrade

eerste en tweede verdieping

Binnenwandafwerking behangklaar

binnenwanden

spuitwerk wandtegels aanbrenghoogte

spuitpleister keramisch wandtegels

toilet, badkamer toilet, badkamer toilet badkamer

Plafond- en vloerafwerking spuitwerk

spuitpleister

alle betonplafonds

cementdekvloer

zand-cement

begane grond, eerste en tweede verdieping

vloertegels

keramisch

toilet en badkamer

Keukeninrichting oplevering

exclusief

keuken

aansluitpunten

Sanitair

Verwarmingsinstallatie warmtewisselaar stadsverwarming radiatoren

met uitzondering van: meterkast, badkamer, toilet, trapkast en onbenoemde ruimte afwerking boven tegelwerk afmetingen tegels: 15x20 cm (Mosa tegels) 120 cm, uitgaande van hele tegels 220 cm, uitgaande van hele tegels

met uitzondering van meterkast V-naden van het betonplafond blijven in het zicht dikte 70 mm (begane grond en 1e verd.) dikte 50 mm (2e verdieping) met uitzondering van betegelde vloeren, achter knieschotten geen dekvloer afmetingen tegels: 20x20 cm (Mosa tegels)

zonder keuken, aansluitpunten afgedopt op standaardplaats (aanpassing aansluitpunten via meer- en minderwerk) warm en koud water, afvoer water, elektra, afzuigventielen mechanische ventilatie volgens tekening de woningen worden uitgerust met sanitair van Villeroy & Boch en Grohe kranen

meterkast

levering energiebedrijf, wisselaar blijft eigendom van energiebedrijf exacte plaats, aantal en afmeting van de verwarmingslichamen en verdelers worden nader bepaald aan de hand van berekeningen van de installateur

woonkamer en slaapkamers woonkamer en slaapkamers

boven de kozijnen, bediening middels koord boven de kozijnen (het betreft de woningen in de blokken 3, 4, 5, 7 en 8 of deels daarvan)

metaal

Ventilatie- en luchtbehandeling ventilatieroosters geluidwerende ventilatieroosters (daar waar noodzakelijk) ventilator afzuigventielen

unit kunststof

zolder opstelplaats keuken (2 stuks), toilet, badkamer, opstelplaats wasmachine

Elektra voorschriften wandschakelaars

kunststof

wandcontactdoos

kunststof

wandlichtpunt buitenlichtpunt belinstallatie rookmelder

volgens voorschriften

woning berging keukenaanrecht boven kooktoestel verblijfsruimten overige ruimten berging zolder voordeur, achterdeur, berging entree woning

KEMA-keur, NEN 1010 type inbouw, gebroken wit, 105 cm + vloerpeil type opbouw type inbouw, gebroken wit, 125 cm + vloerpeil type inbouw, gebroken wit, 245 cm + vloerpeil type inbouw, gebroken wit, 30 cm + vloerpeil type inbouw, gebroken wit, 105 cm + vloerpeil type opbouw in opbouw exclusief verlichtingsarmatu(u)r(en) beldrukker voordeur met bel en transformator t.p.v. entree en overloop

woonkamer hoofdslaapkamer woonkamer hoofdslaapkamer

buisleiding bedraad buisleiding onbedraad buisleiding bedraad buisleiding onbedraad

Telecommunicatievoorzieningen aansluiting telefoon aansluiting kabel

71


KLEUR- EN MATERIALENSTAAT GREEN

72

ONDERDEEL

MATERIAAL

KLEUR

GEVEL

metselwerk metselwerk metselwerk keimwerk o.g.

baksteen baksteen baksteen keimwerk o.g. op baksteen

roodbruin geelbruin bruin crèmewit

KOZIJNEN

kozijnen ramen, achterdeur en roede voordeur ventilatieroosters waterslagen lateien glas invulling

kunststof kunststof samengesteld aluminium aluminium thermisch verzinkt en poedercoaten dubbelglas

antracietgrijs kiezelgrijs kiezelgrijs zie kleuren metsel- en keimwerk o.g. kleur kozijn notenbruin in schoon metselwerk gevels, crèmewit in gekeimde gevels transparant

DAKEN (hellend)

dakpannen dakdoorvoer gootplank dakoverstekken woningtype B, C, D, E en E1

beton kunststof hout hout

antraciet zwart kiezelgrijs kiezelgrijs

HEMELWATERAFVOER

voor- en achtergevel mastgoot

kunststof aluminium

donkergrijs antracietgrijs

BIJZONDERHEDEN

bloembak pergola

beton staal

donkergrijs kwartsgrijs


TECHNISCHE OMSCHRIJVING GREEN

73


MEER INFORMATIE:

Heijmans Vastgoed B.V. Rooseveltweg 11 1314 SJ Almere Tel. (036) 529 30 00 www.heijmans.nl

ARCHITECT & LANDSCHAPSARCHITECT:

Inbo Amsterdam www.inbo.com

REALISATIE:

Heijmans Woningbouw B.V. www.heijmans.nl

Garantie Iedereen vaart wel bij zekerheid. Dankzij SWK bent u gedurende vele jaren beschermd tegen een aantal risico’s ten aanzien van de woning. Bij een bestaande woning kunt u na de oplevering nog allerlei (onzichtbare) gebreken tegen het lijf lopen. Dan moet u maar zien of u de oude eigenaar ervan kunt overtuigen deze gebreken te herstellen. Dankzij SWK zijn de garanties bij nieuwbouw duidelijk geformuleerd en bent u er zeker van dat de aannemer eventuele gebreken zal herstellen.

DISCLAIMER Deze sfeerbrochure is samengesteld aan de hand van de laatste gegevens, tekeningen en afbeeldingen. Samen met de artist’s impressions geven zij een indruk van de toekomstige situatie. Rechten kunnen dan ook niet aan deze brochure worden ontleend. In de artist’s impressions zijn enkele opties opgenomen. Deze worden niet standaard geleverd, maar kunnen via optiepakketten worden gekozen. Uitdrukkelijk wordt vermeld dat deze sfeerbrochure geen contractstuk is. Hiertoe worden separate contractstukken opgesteld. Deze kunnen afwijken van de brochure waarbij de contractstukken bepalend zijn.

Concept, realisatie: MegaSet Design bv, Aalsmeer Eindredactie: C.T.C. Hoffscholte Journalistiek en Communicatie, Aalsmeer Visualisaties: Theo van Leur, Amersfoort Sfeerfotografie: Villeroy & Boch, Rivièra Maison, IKEA, Alno, Luxaflex, Hartman en MegaSet Design Drukwerk: MegaSet Print bv, Aalsmeer

74


COLOFON GREEN


www.ALMEREGREENPOORT.nl

Heijmans Almere GREEN Poort  

Heijmans Almere GREEN Poort brochure

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you