Page 1

alle

ruimte

om

liefdevol te wonen

Vathorst, Amersfoort

24 ruime twee-onder-ĂŠĂŠn-kap woningen

1


2


alle

om

ruimte

liefdevol te wonen

3


liefdevol wonen Is het niet heerlijk? Uw kinderen spelen onbekommerd buiten, u geniet van een kop koffie in de achtertuin en binnenshuis geniet u van alle ruimte. Waar u deze heerlijke gedachte waar kunt maken? In Vathorst Amersfoort vindt u 24 ruime twee-onder-één-kap woningen variërend in oppervlakte van 162 m2 tot 203 m2, die u alle ruimte bieden. U heeft de keuze uit vijf verschillende woningtypen en een tuin op het zuiden of westen. Hier heeft u werkelijk alle ruimte om liefdevol te wonen.

4

Aan de in deze brochure getoonde teksten, impressies en sfeerplattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.


inhouds opgave Amersfoort

6

Vathorst

7

De Bron

8

Bereikbaarheid

9

Ruimte

10

Woningen

16

Type A

20

Type A opties

24

Type B/C

26

Type B/C opties

30

Type D/E

34

Type D/E opties

38

Technische omschrijving

42

Kopersinformatie

44

Colofon

48

5


amersfoort Woonomgeving Bijzondere winkeltjes, gezellige eetcafĂŠs en een diversiteit aan restaurants

Amersfoort is met haar goede bereikbaarheid en vele voorzieningen een heerlijke stad om in te wonen, werken en te recreĂŤren. Vol leven, vol contrasten, vol durf en spraakmakende architectuur, waarbij achter de eeuwenoude stadspoorten het moderne leven begint.

in het bruisende stadshart van Amersfoort, bepalen de sfeer van de stad.

De uitnodigende terrasjes, gezellige cafĂŠs en culinaire gelegenheden geven de stad volop sfeer. Bijzondere winkeltjes, waaronder veel speciaalzaken, sieren het straatbeeld van de belangrijkste winkelstraten. Ook op cultureel gebied heeft Amersfoort veel te bieden. Op pleinen in de historische binnenstad en op andere prachtige buitenlocaties vinden regelmatig grote en kleinschalige evenementen plaats. Zo worden Proef Amersfoort, Dias Latinos en Jazz Amersfoort elk jaar door tienduizenden mensen bezocht. Daarnaast is de rijke geschiedenis van de stad terug te vinden in tal van prachtige monumentale gebouwen en musea. Amersfoort ligt in een groene, natuurlijke omgeving. Op een plek waar drie verschillende landschappen samenkomen: de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Eemvallei. Amersfoort nodigt u uit om te wandelen, te fietsen en regelmatig lekker uit te waaien. Het is niet voor niets dat Amersfoort recent is uitgeroepen tot groenste stad van Europa. Amersfoort bruist!

6


Vathorst is een woonwijk waar veel bewoners met plezier wonen en leven. Het thema van de wijk is “een wereld van verschil”. Deze variatie komt tot uitdrukking in de woningen en haar bewoners en een keur aan voorzieningen. De voorzieningen zijn de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Scholen, zowel voor basis- als middelbaar onderwijs, winkels, kinderopvang, een kerk, een gezondheidscentrum, sportvelden, parken en cultuur. U vindt het er allemaal. Winkelcentrum Vathorst biedt volop ruimte aan winkels, afgewisseld met gezellige terrasjes rondom het winkelplein. Kortom; Vathorst hééft het!

vathorst een wereld van verschil

7


een zee van ruimte

de bron

Woonlocatie Het project Ruimte ligt in het hart van de nieuwe Amersfoortse wijk Vathorst,

Deelplan De Bron is centraal in Vathorst gelegen. Opvallend door de eenheid van toegepaste materialen en kleuren, in combinatie met veel water en groen, is De Bron een aangename wijk om te wonen. Het is een besloten woongebied, ommuurd door bebouwing en omgeven door water. Op de grens tussen De Bron en de

aan de oostelijke rand van

omringende buurten variĂŤren de woningen in hoogte en vormen zo een natuurlijke overgang met de omge-

het deelgebied De Bron.

ving alsmede een duidelijke omlijsting van De Bron. Op loopafstand van alle woningen binnen De Bron ligt het Waterhart. Een ontmoetingsplaats met een grote variatie aan voorzieningen voor jong en oud. Langs de plas wordt mogelijk een strand aangelegd met een wandelboulevard. Hier komt een bruisend waterplein met horeca, een expositieruimte en sport- en ontspanningsmogelijkheden. Op de plas tenslotte, wordt een schiereiland gerealiseerd met twee basisscholen en een peuterspeelzaal. Eveneens op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum Vathorst. Hier vindt u diverse winkels waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. In de vele autoluwe straten van De Bron kunnen kinderen onbekommerd spelen. De woningen in De Bron kennen goede toegangswegen en als bewoner van Ruimte kunt u op eigen terrein parkeren. Ook de voorzieningen in De Bron zijn goed bereikbaar, parkeren kan langs de oever van het waterplein.

8


3PORTVELDEN 2ESTAURANT 7ELLANT#OLLEGE

$%6%,$%.

(%4,).4 $%,!!+

7INKELCENTRUM

"RINKCLUSTER"ASISONDERWIJS

+INDEROPVANG +ERKELIJKCENTRUM

-IDDELBARESCHOOL 'EZONDHEIDSZORG "IBLIOTHEEK 4HEATER

25)-4%

$%"2/.

+!.4/2%.

(//',!.$%26%%.

3PORTVELDEN

"UURTHUISDE$ISSEL 4ENNIS

bereikbaarheid Sprankelend hart Goede bereikbaarheid, bijzondere architectuur en veel water(activiteiten)

De verschillende wijken in Vathorst worden ontsloten via de rondweg De Boulevard. Vanaf hier rijdt u eenvoudig naar de snelwegen A1 en A28. Grote steden als Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn en Arnhem liggen allemaal in een straal van circa 50 kilometer rond Vathorst en zijn hierdoor goed bereikbaar.

zorgen onder meer voor

Ook met het openbaar vervoer is Vathorst goed te bereiken. Station Amersfoort Vathorst wordt in de

puur woongenot in het

toekomst zelfs onderdeel van het Randstadspoor, een netwerk van snelle spoorverbindingen in de regio

hart van Vathorst: deelplan De Bron.

Utrecht. Hierdoor reist u in de toekomst nog sneller naar Utrecht en omliggende steden.

9


ruimte De woningen van Ruimte bieden niet alleen in, maar ook om de woning alle ruimte. De woningen gelegen aan het Victoriameer hebben een tuin op het zuiden, overdag geniet u hier dus van de zon. Vanuit de keuken heeft u hier uitzicht op het water aan de overkant. De woningen aan de Straat van Messina hebben een tuin op het westen, vanaf het middaguur kunt u hier genieten op het zonnig terras.

De 24 twee-onder-één-kap woningen zijn verdeeld over vier blokken aan het Victoriameer en de Straat van Messina. De blokken worden onderscheiden door de verschillende groenstroken die tussen de blokken door lopen. Als bewoner van Ruimte beschikt u over een garage of berging en/of een opstelplaats voor één of twee auto’s op eigen erf. Langs de weg bevinden zich nog extra parkeervoorzieningen.

10


In ontwikkeling

15 D

16 E1

17 C1sp

18 C1

19 C1sp

20 C1

21 E1sp

22 E1

23 E1sp

24 E

Victoriameer

13 A

14 C

Noordzee

Oostzee

Type c/a

Oostzee

Vrouwenpolder

Legenda Type A / A sp Type B / B sp

9 B

10 C

In ontwikkeling

11 Csp

12 Asp

Arabische Zee

Type C / C sp Type D Type E / E sp Speelplek Opstelplaats Opstelplaats optioneel Beukenhaag Gaashek met houten palen en hederabegroeiing Fietsstraat Schaal 1:1000

Arabische Zee

Speelplek

Ierse Zee

1 D

2 E

3 Csp

4 Bsp

Straat van Me

Groenlandzee

Koraal Zee

11

In ontwikkeling

ssina

5 B

6 C

Koraalzee

7 Csp

8 Bsp

Type c/b

Type d/e


begane grond type A

begane grond type B 12


begane grond type C

begane grond type D 13


begane grond type E 14


15


woningen Deelplan De Bron wordt verrijkt met 24 ruime twee-onder-een-kap woningen. Binnen het project Ruimte heeft u de keuze uit maar liefst vijf woningtypen. Verschillende dakvormen en een diversiteit in kleurgebruik zorgen voor een gevarieerd straatbeeld. Bij de woningen van Ruimte heeft u de keuze uit een garage of berging en/of een opstelplaats voor één of twee auto’s op eigen erf. De woningen inclusief garage variëren qua oppervlakte van circa 162 tot 203 m2 (dit is de totale oppervlakte incl. garage en ruimte met een hoogte vanaf 1 meter). Met uitzondering van Type A heeft u per woningtype de keuze uit twee gevelvarianten, alle woningen bieden eveneens verschillende optie- en uitbreidingsmogelijkheden. Op de volgende pagina’s maakt u kennis met de ruime twee-onder-één-kap woningen.

Type C

Type B

Totaal oppervlak ca. 188 m2

Totaal oppervlak ca. 168 m2

16


Type C

Type a

Type d

Type e

Totaal oppervlak ca. 188 m2

Totaal oppervlak ca. 203 m2

Totaal oppervlak ca. 162 m2

Totaal oppervlak ca. 180 m2

17


18


19


20


begane grond type A Bouwnummer type A: 13 Bouwnummer type A sp: 12 • Woonoppervlakte (GBO) 178 m2 • Kaveloppervlakte 243 en 299 m2 • Tuin op het westen • Zeer ruime woonkamer • Open keuken met ruimte voor kookeiland • Badkamer met ligbad • 3 ruime slaapkamers • Zeer ruime zolder met verschillende indelingsmogelijkheden • Berging (type A) • Vrijstaande garage (type A sp)

21


eerste verdieping type A

22


tweede verdieping type A

23


optie uitbouw 2,4 meter begane grond type A

optie indeling zolder tweede verdieping type A

24


Impressie zolder type A

25 25


begane grond type B Bouwnummer type B: 5, 9 Bouwnummer type B sp: 4, 8 • Woonoppervlakte (GBO) 162 m2 • Kaveloppervlakte 235 - 254 m2 • Tuin op het westen • Zeer ruime woonkamer • Open keuken met ruimte voor kookeiland • Badkamer met ligbad • 3 ruime slaapkamers • Ruime zolder met verschillende indelingsmogelijkheden • Inclusief berging • Met opstelplaats voor 1 of 2 auto’s

26


begane grond type C

Bouwnummers type C: 6, 10, 14, 18, 20 Bouwnummers type C sp: 3, 7, 11, 17, 19

• Woonoppervlakte (GBO) 162 m2 • Kaveloppervlakte 227 - 313 m2 • Tuin op het westen • Zeer ruime woonkamer • Open keuken met ruimte voor kookeiland • Badkamer met ligbad • 3 ruime slaapkamers • Ruime zolder met verschillende indelingsmogelijkheden • Inclusief garage • Met opstelplaats voor 1 of 2 auto’s

27


eerste verdieping type

B&C

28


tweede verdieping type

B&C

29


Bij uitbouw bredere pui (niet getekend)

optie uitbouw 2,4 meter & garage bij woonkamer begane grond type B & C

optie vergroting badkamer eerste verdieping type B, C, d & e

30


optie indeling zolder tweede verdieping type B & C

optie indeling 4 slaapkamers eerste verdieping type B, C, d & e

31


32


33


begane grond type D Bouwnummer type D: 1, 15 • Woonoppervlakte (GBO) 153 m2 • Kaveloppervlakte 235 - 261 m2 • Tuin op het zuiden of westen • Zeer ruime woonkamer • Open keuken • Badkamer met ligbad • 3 ruime slaapkamers • Ruime zolder met verschillende indelingsmogelijkheden • Inclusief berging • Met opstelplaats voor 1 of 2 auto’s

34


begane grond type E Bouwnummers type E: 2, 16, 22, 24 Bouwnummers type E sp: 21, 23 • Woonoppervlakte (GBO) 153 m2 • Kaveloppervlakte 263 - 325 m2 • Tuin op het westen • Zeer ruime woonkamer • Open keuken met ruimte voor kookeiland • Badkamer met ligbad • 3 ruime slaapkamers • Ruime zolder met verschillende indelingsmogelijkheden • Inclusief garage • Met opstelplaats voor 2 auto’s

35


eerste verdieping type

d&E

36


tweede verdieping type

d&E

37


optie uitbouw 2,4 meter begane grond type d

optie indeling zolder tweede verdieping type d & e

38


39


40


41


samenvatting technische omschrijving De complete technische omschrijving is bij de makelaar verkrijgbaar. Onderdeel

Materiaal

Positie

Omschrijving

Groenvoorziening

Beukenhaag

Erfgrens aan openbaar gebied

Langs voor- zijtuin volgens situatietekening

Hekwerk

Hout/staal

Erfgrens zijkant aan openbaar gebied kavels 1, 4, 5, 8, 9,12, 13, 15 en 24

Langs gedeelte zijtuin en parkeerplaats (op eigen terrein) volgens situatietekening, hardhouten palen waartussen gegalvaniseerd hekwerk 180 cm hoog, tegen hekwerk wordt hedera geplant. Bij optie extra parkeerplaats komt dit hekwerk langs de extra parkeerplaats.

Type aangebouwd

Metselwerk

Zijtuin kavel 2, 3, 6, 7, 10,11, 14, 16 t/m 24

Type vrijstaand

Metselwerk

Achtertuin kavel 12

Vurenhout

Achtertuin kavel 1, 4, 5, 8, 9, 13 en 15

Erfafscheiding

Garage

Berging Type vrijstaand Fundering De fundering is op palen voor zowel de woning als de garage. Vloeren, gevelopeningen en deuren De vloeren worden uitgevoerd in beton. De buitenkozijnen worden evenals de buitenramen en -deuren uitgevoerd in hardhout. De buitenkozijnen en ramen worden wit geschilderd. De voordeur kan in verschillende kleuren geschilderd worden naar keuze van de koper in robijnrood, paarsblauw, beigegrijs,of bruin-antraciet. De binnendeuren zijn witte opdekdeuren gemonteerd in witte stalen kozijnen met een glazen bovenlicht. Gevels en wanden Buitenspouwblad

Metselwerk

Gevel

Door koper keuze te maken uit 2 gevelindelingen zoals weergegeven op de geveltekeningen.

Kavel 1, 2, 15,16, 23 en 24

Rood met antraciet accentvlakken

Kavel 21 en 22

Rood met witte accentvlakken

Kavel 3, 4, 7 t/m 14, 19 en 20

Okergeel met witte accentvlakken

Kavel 5, 6, 17 en 18

Okergeel met antraciet accentvlakken

Garages kavel 15 t/m 24

Antraciet

Overige garages

Kleur metselwerk als woning

Plint

Metselwerk

Alle woningen

Antraciet

Woningscheidende wanden

Kalkzandsteen

Tussenwanden

De woningscheiding is ankerloos

Constructieve wanden

Kalkzandsteen

Hal, overloop

Stabiliteitswand langs de trap aan de kant van de woonkamer en slaapkamer 1

Binnenwanden

Gasbeton

Begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping

Lichte scheidingswanden dikte 100 mm of 70 mm

Keuken en sanitair De woning wordt zonder keuken opgeleverd. De woning zal wel voorzien worden van een compleet afgewerkte badkamer en toilet met een sanitairpakket van het merk Villeroy en Boch. Verwarmingsinstallatie HR combiketel Vloerverwarming leidingsysteem

Zolder

HR(E) combiketel (evolution), zuiniger (gas) t.o.v. reguliere HR ketel, cw-klasse: 5

Kunststof

In hal, overloop, verblijfruimten, badkamer, toilet en zolder. informeer bij uw vloerleverancier over de diverse mogelijkheden voor vloerafwerking

Ventilatie- en luchtbehandeling Natuurlijk

Roosters

Boven of in gevelkozijnen

Mechanisch Ventilatorunit

Zolder

Staat van afwerking De vloeren in de woning en de garage worden met een zandcement dekvloer afgewerkt, de badkamer en het toilet worden voorzien van tegels. De wanden in de woning worden behangklaar opgeleverd. De badkamer wordt tot een hoogte van circa 210 cm getegeld met daarboven spuitwerk. Het toilet wordt tot een hoogte van circa 140 cm getegeld met daarboven spuitwerk. De plafonds in de woning worden afgewerkt met spuitwerk. Voor de zolder en de garage is het dakbeschot zichtbaar en dus onafgewerkt.

42


43


algemene kopersinformatie

ruimte

2. Algemene kopersinformatie Het tweede deel geeft u informatie over de procedure bij aankoop van de woning.

De complete technische omschrijving en de verkooptekeningen zijn verkrijgbaar bij de makelaar. Hierin vindt u alle technische informatie over uw woning. Het doel is in de eerste plaats u zo goed mogelijk te informeren over hoe uw woning er uit gaat zien. Daarnaast hebben de technische omschrijving en de tekeningen een contractuele waarde. De technische omschrijving en de verkooptekeningen met het kenmerk maken onderdeel uit van de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO). Bij het ondertekenen van de KAO wordt u dus geacht op de hoogte te zijn van de inhoud van deze technische omschrijving. De in deze brochure opgenomen sfeerbeelden en beknopte technische omschrijving hebben geen contractuele waarde.

1. Administratieve zaken INITIATIEFNEMER Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. Rooseveltweg 11 Postbus 10347, 1314 SJ Almere CONTRACTANT Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. Rooseveltweg 11 Postbus 10347, 1314 SJ Almere

Verkoopdocumentatie en illustratie De technische omschrijving en de verkooptekeningen zijn nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, welke onder andere zijn verstrekt door de architect en de adviseurs van dit plan, alsmede door gemeentelijke instanties. Ondanks het bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen voortvloeiende uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. Heijmans Vastgoed is gerechtigd tijdens de (af)bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten.

BOUWBEDRIJF Heijmans Bouw Amersfoort B.V. Astronaut 22 Postbus 197, 3800 AD Amersfoort ARCHITECTEN Architectenbureau van Manen Atjehweg 9, 2202 AM Noordwijk VERKOOP Woonvast Makelaars Grote Haag 1 Postbus 2042 3811 HH Amersfoort 033 - 422 10 10

Het ontwikkelen van een woningbouwproject is een voortdurend proces waarbij, naarmate dit proces vordert, een steeds verdere verfijning en bijstelling van het ontwerp plaatsvindt. De situatietekening die in de contractmap is opgenomen, betreft in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de situering van groenstroken, voet-,en fietspaden, parkeervoorzieningen, bovengrondse nutsvoorzieningen, huisvuil(opstel)plaatsen, speelplaatsen en dergelijke kunnen zich dan ook voordoen.

Garantie- en waarborgregeling Op de woningen in dit bouwplan is de nieuwe SWK Garantie- en waarborgregeling van toepassing. Hieronder volgt een samenvatting met daarin de uitleg over wat de Garantie- en waarborgregeling voor u als koper kan betekenen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de in de sfeerbrochure opgenomen perspectieftekeningen en impressies van de woningen. Deze tekeningen dienen enkel ter illustratie om u een idee te geven van het uiterlijk van de woning. De op de tekeningen aangegeven maatvoering betreft “circa maten”. Indien deze maatvoering tussen wanden is aangegeven, is daarbij nog geen rekening gehouden met enige wandafwerking zoals bijvoorbeeld tegels en stucwerk. De plaatsbepaling van de elektra (wandcontactdozen, lichtpunten, schakelaars e.d.) op de verkooptekening is niet bindend. In verband met de nadere uitwerking van de details en maten kunnen er kleine afwijkingen ontstaan in de plaatsbepaling van de elektra.

In het geval de ondernemer tijdens de aanbouwperiode van het huis failliet gaat, dan wordt de woning zonder meerkosten voor de koper afgebouwd. SWK regelt dit voor de koper in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij. Deze waarborg heet de insolventiewaarborg. Daarnaast wordt door de ondernemer vanaf drie maanden na de oplevering een zekere bouwkundige kwaliteit van de woning gegarandeerd. Doen zich binnen de garantietermijn bepaalde bouwkundige gebreken voor, dan is de ondernemer verplicht deze te herstellen. Deze garantie geldt in beginsel voor zes jaar. In zeer ernstige gevallen geldt er zelfs een garantietermijn van tien jaar.

De maat in GBO is de gebruiksoppervlakte conform de NEN-norm. Leeswijzer

Voor bepaalde, in de garantieregeling genoemde specifieke onderdelen, geldt een kortere termijn dan zes jaar. Zo is het verfwerk bijvoorbeeld gegarandeerd voor één jaar. Schade, die het gevolg is van onvoldoende onderhoud, valt vanzelfsprekend niet onder de garantie.

1. Administratieve zaken Hier vindt u algemene projectgegevens en administratieve gegevens die voor de koop van uw woning van belang zijn.

44


Let op! Aan de verkoopcontractmap kunnen voor wat betreft de inhoud van de GIW en SWK-regeling geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van de officiële GIW Garantie- en waarborgregeling, respectievelijk de tekst van de officiële SWK Garanties waarborgregeling is bindend.

De woning wordt standaard niet voorzien van een keuken. Op de woning is derhalve een gelimiteerde Garantie- en waarborgregeling van toepassing, waarbij het gelimiteerde betrekking heeft op de keuken, welke in dit project niet onder de garantie valt. In het plan worden op bepaalde locaties groenvoorzieningen en erfafscheidingen aangebracht. Deze vallen niet onder de Garantie- en Waarborgregeling 2010 van het SWK. Als officiële datum van aanvang hanteren wij de dag waarop we beginnen met de funderingswerkzaamheden van uw woning.

2. Algemene kopersinformatie U kunt ervan overtuigd zijn dat wij, indien u besluit een woning van ons te kopen, alles in het werk stellen om het vertrouwen dat u ons geeft waar te maken. De woningen worden (af)gebouwd conform de desbetreffende technische omschrijving en tekeningen naar de eis van goed en deugdelijk werk, met inachtneming van de voorschriften van overheid en nutsbedrijven. Onderstaand geven wij u een overzicht van de gang van zaken volgend op het tekenen van de koop- /aannemingsovereenkomst (KAO).

Als de ondernemer zijn verplichtingen uit hoofde van deze bouwkundige garantie niet nakomt, kan een koper in de volgende twee gevallen een beroep doen op de zogenaamde gebrekenwaarborg bij SWK: • Bij faillissement van de ondernemer na het ingaan van de garantietermijn; • Indien de ondernemer verzuimt om (tijdig) een arbitraal vonnis, waarin hij is veroordeeld om een garantiegebrek te herstellen, na te komen.

Koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) Bij de KAO gaan koper (verkrijger) en verkoper (ondernemer) een overeenkomst aan, waarbij de verkrijger zich ondermeer verplicht tot betaling van de koop-/aanneemsom en de ondernemer zich verplicht tot de bouw van de woning en de uitgifte (in eigendom of erfpacht) van de daarbij behorende grond met de daarbij behorende rechten en plichten. Nadat u de KAO in drievoud heeft getekend, wordt deze door de makelaar doorgestuurd naar Heijmans. Na enkele dagen ontvangt u bericht dat de KAO door de ondernemer mede is ondertekend, waarbij u één exemplaar van de door beide partijen ondertekende versie ontvangt. Deze ondertekende KAO kunt u gebruiken voor de aanvraag van uw financiering. Eén exemplaar van de KAO is voor de ondernemer en één KAO wordt naar de notaris gezonden, die dan de notariële akte kan voorbereiden. De notaris nodigt u uit voor het tekenen van de transportakte, nadat (eventueel) uw hypotheekstukken door uw geldgever in zijn bezit zijn gesteld en aan de voorwaarden, gesteld in de KAO, is voldaan.

SWK zorgt er dan in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij voor dat het gebrek kosteloos wordt hersteld. Er geldt wel een maximumdekking per woning. Tevens geldt dat in geval van geschillen SWK kan bemiddelen tussen koper en ondernemer. Daarnaast biedt de Garantie- en waarborgregeling een laagdrempelige geschillenregeling. Bij verkoop van de woning wordt gebruik gemaakt van een modelcontract. Dit biedt de zekerheid, dat de afspraken tussen de koper en de ondernemer evenwichtig zijn vastgelegd. Kortom: het kopen van een woning met toepassing van een Garantie- en waarborgregeling biedt de koper meer zekerheid! Stichting Waarborgfonds Koopwoningen De uitvoering van zowel de GIW-regeling als de SWK regeling wordt verzorgd door SWK. SWK, voluit Stichting Waarborgfonds Koopwoningen, is in 1978 opgericht op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom) en de Vereniging Grootbedrijf Bouwnijverheid (VGBouw). Bij SWK zijn de grootste en meest bekende aanbieders van koopwoningen aangesloten.

Vrij op naam (V.O.N.) De woning wordt “Vrij op naam” aan u verkocht. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het kopen van de woning gemoeid zijn, in de koop-/aanneemsom zijn opgenomen: • De notariskosten inzake levering-/eigendomsakte; • BTW (thans 19%, eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend); • De kosten van kadastrale inmeting.

SWK is opgericht om tijdig in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op het gebied van consumentenbescherming en in het bijzonder in die gevallen, waarbij de koper van een woning het financiële risico loopt wanneer de ondernemer failliet zou gaan. De bij SWK aangesloten ondernemingen (deelnemers) onderscheiden zich in de koopwoningenmarkt door het hebben van een eigen kwaliteitsdienst.

Tevens zijn in de koop-/aanneemsom de volgende kosten opgenomen: • De grondkosten; • De bouwkosten; • Het architectenhonorarium; • De verkoopkosten; • De gemeentelijke leges; • De aanlegkosten t.b.v. gas, water, elektra,telefoon en CAI; • Kosten t.b.v. het garantiecertificaat (SWK).

De deelnemers worden jaarlijks op hun financiële positie onderzocht door een extern accountantskantoor, terwijl een extern ingenieursbureau periodiek de kwaliteit van de organisatie toetst en steekproefsgewijs de kwaliteit van de woningen controleert. Tevens houdt SWK zelf nauwgezet de kwaliteitsontwikkeling in de gaten aan de hand van een geautomatiseerd klachtensysteem.

De met de financiering van uw woning verbandhoudende kosten zijn niet in de koop-/aanneemsom begrepen. Deze eenmalige kosten kunnen zijn: • Rente over de grondkosten en eventueel reeds vervallen termijnen van de aanneemsom; • Notariskosten voor de hypotheekakte; • Aansluitkosten voor levering van gas, water, elektra, telefoon en CAI.

GIW regeling / SWK-regeling Zoals eerder is opgemerkt, voert SWK (samen met de verzekeringsmaatschappij) ook de zogenaamde GIW-regeling uit. Omdat het GIW met ingang van 2010 geen nieuwe waarborgcertificaten meer verstrekt, brengt SWK vanaf die datum een eigen Garantie- en waarborgregeling op de markt. Inhoudelijk bieden beide regelingen op hoofdlijnen ongeveer eenzelfde bescherming.

45


algemene kopersinformatie U zult begrijpen dat wij een slag om de arm moeten houden bij het noemen van een opleveringsdatum. In een later stadium zullen die prognoses natuurlijk steeds gedetailleerder en beter worden.

Levering-/eigendomsakte De levering van de grond voor de te bouwen woning(en) geschiedt door middel van een akte van levering bij de notaris. In de koop-/aannemingsovereenkomst wordt aangegeven op welke termijn de eigendomsoverdracht in principe kan plaatsvinden. U dient hiermee rekening te houden met de geldigheidsduur van de hypotheekofferte.

Oplevering, sleuteloverdracht en betalingen Bij de uitnodiging voor de oplevering van uw woning ontvangt u de laatste bouwtermijnen en de termijnnota voor het restant van het meer- en minderwerk. Als u aan al uw financiële verplichtingen heeft voldaan en de betalingen uiterlijk een dag voor de oplevering op onze bankrekening zijn bijgeschreven, ontvangt u direct na oplevering de sleutels van uw woning. Een bouwkundig opzichter zal aan u de woning opleveren c.q. de sleutels overdragen en tegelijk inspecteren. Eventuele zichtbare onvolkomenheden worden in een “Proces Verbaal van Oplevering” genoteerd. Het Proces Verbaal van oplevering wordt zowel door de ondernemer als door de verkrijger ondertekend. De op het Proces Verbaal genoteerde onvolkomenheden dienen binnen de daarvoor gestelde termijn te worden opgelost.

Termijnen en betalingen De termijn grondkosten bent u verschuldigd bij het sluiten van de koop-/aannemingsovereenkomst (peildatum). De termijnen van de aanneemsom “vervallen” al naar gelang de bouw vordert. Heijmans Vastgoed zendt u facturen. U heeft echter recht op uitstel van betaling tot de eigendomsoverdracht bij de notaris. Dit geldt zowel voor de termijn van de grondkosten als voor de termijnen van de aanneemsom. U hoeft dus geen betalingen te doen voordat de eigendom aan u is overgedragen. U dient wel rekening te houden met zogenaamde uitstelrente. Voor de termijnen die vervallen na de datum van overdracht, moet u er zelf op toezien dat uw eventuele geldgever er voor zorgdraagt dat het factuurbedrag binnen 14 dagen na factuurdatum op onze bankrekening is bijgeschreven. Wij adviseren u erop toe te zien dat deze periode niet overschreden wordt. Zo voorkomt u, dat wij rente in rekening brengen. Op de transportdatum worden in de meeste gevallen twee akten getekend, te weten: de akte van eigendomsoverdracht van de grond en de woning van de ondernemer aan de verkrijger en de hypotheekakte met betrekking tot de lening die u van de geldgever ontvangt.

Verzekeringen Op de dag van oplevering van uw woning dient de woning voor uw rekening te worden verzekerd door middel van een opstalverzekering. Gezien de eventuele werkzaamheden die u in uw woning wenst te gaan uitvoeren direct na oplevering, is het verstandig tevens een inboedelverzekering af te sluiten. Gevolgen van liberalisering elektriciteit- en gasmarkt Wat is er veranderd? Per 1 juli 2004 is de markt voor de levering van elektriciteit en gas geliberaliseerd. In de vrije markt is er door de overheid onderscheid gemaakt tussen het transporteren van energie en het leveren ervan. Wat betreft de levering van elektriciteit en gas in uw nieuwe woning, neemt u het contract met de huidige leverancier van de oude woning mee. Het netwerk waarover elektriciteit of gas wordt getransporteerd blijft bij die partij die het netwerk heeft aangelegd en beheert (hierin heeft u dus geen keuzevrijheid). Indien u nog geen leveringscontract heeft, omdat u bijvoorbeeld uit een huurwoning vertrekt waarbij de huurprijs inclusief elektriciteit en gas is, dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze. Aangezien een nieuwbouwwoning uitsluitend opgeleverd kan worden indien de woning op dat moment is voorzien van gas, water en elektra, hebben wij met een nutsbedrijf een tijdelijk contract afgesloten voor de levering van elektriciteit en gas. Op deze manier zijn alle woningen tot en met de dag van de oplevering voorzien van elektriciteit en gas. Let op: deze levering is tijdelijk, u dient zelf onderstaande procedure te volgen.

Bijkomende kosten kunnen zijn (eerder genoemd onder het hoofdstuk Vrij Op Naam): • De rente tot de transportdatum over de vervallen, maar niet betaalde termijnen; • De notariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte; • De afsluitprovisie voor de geldgever; • Eventueel de vooruit verschuldigde premie levensverzekering. Uw huidige woning Bij verkoop van uw huidige woning adviseren wij u in de koopakte een clausule op te nemen waarin de datum van leegkomen variabel wordt gesteld. Ook ter zake van de opzegtermijn van uw huurwoning raden wij aan de grootst mogelijke voorzichtigheid te betrachten. Gedurende de bouw van uw nieuwe woning wordt u geïnformeerd omtrent de prognose van oplevering van uw nieuwe woning. Wacht u, voor het maken van definitieve afspraken, onze brief af waarin de exacte datum van oplevering wordt vermeld. Natuurlijk streven wij ernaar de prognose voor de oplevering zo nauwkeurig mogelijk te maken. Tal van onvoorziene omstandigheden (zoals vorst en regen) kunnen echter de bouwwerkzaamheden vertragen. Strikt juridisch gezien is de koop-/aannemingsovereenkomst slechts een leidraad ten aanzien van het oplevertijdstip.

Wat betekent dit voor u? In de opleverbrief waarin u wordt uitgenodigd voor de voorschouw en de oplevering van de woning, verstrekken wij EAN-codes. Dit zijn unieke aansluitnummers die u nodig heeft voor het overzetten of aanvragen van de levering van energie voor uw nieuwe woning. U kunt aan de energieleverancier aangeven per welke datum de levering van energie wordt overgezet of aangesloten. Na de oplevering van de woning zal Heijmans haar contract opzeggen, wanneer u tijdig uw contract heeft omgezet of opnieuw heeft afgesloten, kunt u mogelijk extra aansluitkosten, afhankelijk van de voorwaarden van uw energieleverancier, voorkomen.

Opleveringsprognose Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven, gerekend vanaf start bouw. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat het bouwen van een huis veel ambachtelijk werk met zich meebrengt. Als het hard vriest, kan er bijvoorbeeld niet worden gemetseld, als het regent kan er niet worden geschilderd, etc.

46


De bouw van de woning maakt namelijk deel uit van een seriematig bouwproces en de woning dient bij oplevering te voldoen aan onder andere het bouwbesluit, de installatie voorwaarden (NEN-normen), de eisen van de nutsbedrijven en de garantieregelingen van het Garantie Instituut Woningbouw. De in de optielijsten genoemde producten zijn afkomstig van derdeleveranciers/ fabrikanten. Het kan voorkomen dat op het moment van ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst en/of de woonwensenopdracht één of meer producten niet meer of niet tijdig kunnen worden geleverd door de fabrikant of leverancier dan wel anderszins modificaties aan het product zijn aangebracht. De offertes voor de woonwensen worden derhalve gedaan met voorbehoud van zodanige (tussentijdse) wijzigingen en overigens met inachtneming van dezelfde voorbehouden die de derdeleverancier/fabrikant jegens ons heeft gemaakt. Indien sprake is van een situatie als hiervoor genoemd zijn wij niet aansprakelijk voor eventueel daardoor ontstane kosten of schades.

Minimaal 14 dagen (het liefst eerder) voordat u gaat verhuizen moet u dit doorgeven aan de leverancier van elektriciteit en gas van uw huidige woning. U neemt het contract met leverancier van uw huidige woning mee naar uw nieuwe woning. Pas op het moment dat uw contract met uw huidige elektriciteit- of gasleverancier afloopt, kunt u er voor kiezen om naar een andere leverancier over te stappen. Voor meer informatie hierover adviseren wij u contact op te nemen met uw huidige energieleverancier. Indien u nog geen leveringscontract heeft, dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze. Onderhoudsperiode met garantie/Garantie- en waarborgregeling Nadat u de sleutels van uw woning heeft ontvangen, gaat een onderhoudsperiode van drie maanden in. Tijdens deze periode hebt u de gelegenheid ons te berichten over eventueel nieuwe geconstateerde tekortkomingen, die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of het ‘werken’ van materialen, die na de oplevering zijn ontstaan. Deze tekortkomingen dient u conform de SWK- regeling schriftelijk te melden. Na de genoemde periode wordt de ondernemer geacht aan zijn verplichtingen te hebben voldaan en gaan de verplichtingen en garanties op nakoming, voortvloeiende uit de Garantie- en waarborgregeling, van de in de overeenkomst genoemde waarborgende instelling in.

Sanitair, tegelwerk en keuken Ten aanzien van individuele verzoeken met betrekking tot wijzigingen van sanitair, tegelwerk en de keukeninrichting kunt u zich in verbinding stellen met de betreffende projectleverancier, alwaar men u gaarne van dienst is bij het eventueel invullen van de keuzelijst keuken, sanitair en tegelwerk. Meer informatie aangaande woonwensen staat vermeld op de algemene toelichting woonwensen behorende bij de betreffende keuzelijsten.

Mogelijkheden woonwensenwerk Bij al onze woningen worden de kopers in de gelegenheid gesteld te kiezen uit wijzigingen, zoals vermeld op de standaard optielijsten. Alhoewel het onze intentie is om zoveel mogelijk met ieders individuele wensen rekening te houden, is het helaas niet altijd mogelijk alle verzoeken te honoreren.

Heijmans Vastgoed Realisatie B.V.

47


colofon Ontwikkelaar:

Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. Postbus 10347

1301 AH Almere Bouwbedrijf:

Heijmans Bouw Amersfoort B.V. Postbus 197

3800 AD Amersfoort

Architect:

Van Manen

Atjehweg 9 Postbus 54

2200 AB Noordwijk

Verkoop:

Woonvast Makelaars Grote Haag 1

Postbus 2042

3811 HH Amersfoort Websites:

www.debron-ruimte.nl

www.niki.nl

48


49


alle

om

ruimte

liefdevol te wonen

50 Projectcommunicatie: R.E.C Adviseurs voor Vastgoedcommunicatie en Strategie, Amersfoort | 30739


51


www.debron-ruimte.nl 52

Ruimte in de Bron  
Ruimte in de Bron  

Heijmans Ruimte in de Bron - Alle ruimte om liefdevol te wonen 24 Ruime twee-onder-één-kap woningen in Vathorst, Amersfoort