Page 1

Thuis in Zevenhuizen

‘landelijk wonen dicht bij de stad’ eengezinswoningen

&

geschakelde

villa’s


‘landelijk wonen dicht bij de stad’


2

Groot Swanla eigentijds thuis


Maak kennis met uw nieuwe buren Wonen in Groot Swanla betekent wonen in een bestaande wijk in een landelijke omgeving met de stad om de hoek. We laten u graag alvast kennis maken met twee gezinnen uit de wijk, de familie Sloekers en de familie Stormbroek. Beide gezinnen wonen sinds een jaar met veel plezier in een van de reeds opgeleverde woningen in Groot Swanla. In deze brochure nemen zij u mee langs alle leuke en mooie plekken van de wijk, de omgeving en de woningen.

Misschien worden ze wel uw nieuwe buren!

Groot Swanla eigentijds thuis

3


4

Groot Swanla eigentijds thuis


Inhoudsopgave Zevenhuizen

6

Groot Swanla

9

Bereikbaarheid

10

Recreatie

12

Voorzieningen

13

Situatieschets en vogelvlucht

14

Interview met bewoners

16

Eengezinswoningen

19

Geschakelde villa’s

25

Algemene verkoop informatie

30

Contractinformatie

32

Groot Swanla eigentijds thuis


Zevenhuizen Met 6.000 inwoners is Zevenhuizen een heerlijk dorp midden in de polder. Zevenhuizen bevindt zich in het laagste gebied van ons land: de Zuidplaspolder. Het is een agrarische gemeente met een sfeervol dorps karakter en volop recreatieve mogelijkheden. Daarnaast ontwikkelt Zevenhuizen zich ook tot een culinair walhalla.

Geschiedenis

Recreatieve gemeente met ambities

De geschiedenis van Zevenhuizen gaat terug tot de twaalfde eeuw

De gemeente Zuidplas heeft de ambitie uit te groeien tot een

en is er één van landbouw en veeteelt. Het land werd verdeeld in

nog aantrekkelijker woon-, leef- en werkgebied. De laatste

lange smalle stroken (‘weren’) die door sloten van elkaar waren

nieuwbouwlocatie in Zevenhuizen is voorlopig Groot Swanla.

gescheiden. Toen de ontginning zich verder oostwaarts van de

In harmonie met de hoofdbestanddelen voor de toekomstige

Rotte begaf, kwam de nieuwe dorpskern van Zevenhuizen op de

inrichting van de Zuidplaspolder: verstedelijking, glastuinbouw,

plaats van het huidige dorp te liggen. Zevenhuizen heeft zich in

recreatie en natuurontwikkeling wordt de wijk opgezet.

de loop van de jaren ontwikkeld tot een sfeervol dorp met vele voorzieningen.

6

Groot Swanla eigentijds thuis


Mix tussen cultuur en natuur Kleinschaligheid is troef in Zevenhuizen. De gemeente heeft een gezellige historische dorpskern en festiviteiten als Koninginnedag en het jaarlijkse Oogstfeest worden groots gevierd. Zevenhuizen biedt volop recreatiemogelijkheden met de Rottemeren en de Zevenhuizer Plas op loop- en fietsafstand. En wellicht verrassend: de gemeente ontwikkelt zich razendsnel tot culinaire trekpleister. De kookwinkel, spannende smaakcongressen, paprikafestivals en aspergeweekends en tal van eetgelegenheden dagen u uit om de Zevenhuizer keuken in hoogst eigen persoon te keuren.

‘Het echte buitenleven’ familie Sloekers tijd: 09:14, locatie: Rottemeren, 7 minuten joggen vanaf Groot Swanla Groot Swanla eigentijds thuis

7


‘De kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen’ familie Sloekers tijd: 12.25, locatie: in de wijk Groot Swanla

8

Groot Swanla eigentijds thuis


Groot Swanla Groot Swanla is een heerlijke nieuwe wijk in Zevenhuizen. De afgelopen tweeënhalf jaar zijn er gefaseerd 192 woningen gerealiseerd. Op dit moment wordt er gebouwd aan 70 ruime woningen: prachtige moderne huizen met een knipoog naar de sfeervolle bouw van de jaren dertig.

Veel variatie De nieuwe wijk is gesitueerd tussen de bestaande bebouwing van Swanla en het ‘lint’

Het kleinschalige karakter komt ook terug in de openbare ruimte. De straten hebben

van de Knibbelweg. In totaal verrijzen hier tussen water en groen en zo’n 260 koop- en

mooie gebakken klinkers. Waar mogelijk is gras aangebracht met beplanting als hagen

huurwoningen in een gevarieerd aanbod, van starterswoningen, eengezinswoningen,

en bomen. Tuinhekken scheiden privé-terreinen van de straat. Brede watersingels en

appartementen en ouderenwoningen tot individueel ontworpen vrijstaande woningen.

een centrale recreatieruimte met veel groen onderstrepen de landelijke signatuur van Groot Swanla.

Dorpsbeeld In Groot Swanla worden de kwaliteiten van het dorpsbeeld in ere gehouden. Er is

Gevarieerd woningaanbod

op de ‘menselijke maat’ gebouwd, langs traditionele lijnen: huizen met kappen,

Groot Swanla biedt ieder wat wils. De woningen sluiten aan bij uw individuele

overstekken, dakgoten, dakkapellen en erkers. De woningtypen variëren, maar kennen

woonwens. U heeft de keus uit twee verschillende woningtypen:

dezelfde materialisering van donkere baksteentinten met witte kozijnen en warme

eengezinswoningen en vrijstaande villa’s.

houtaccenten. Hierdoor ontstaat rust en herkenning in de wijk. Groot Swanla eigentijds thuis

9


Bereikbaarheid Centraal in de Randstad Hoewel Zevenhuizen in de polder ligt, ligt Zevenhuizen ook heel centraal in de Randstad. De A12 (Utrecht – Gouda - Zoetermeer/Den Haag) bevindt zich op één kilometer en de A20 (Gouda – Rotterdam) op drie kilometer afstand. De gemeente heeft goede busverbindingen met omliggende dorpen en met steden als Gouda, Rotterdam en Den Haag.

Autoluw De noordwestrand van Groot Swanla grenst aan het open agrarische gebied dat zich uitstrekt tot de A12. Westelijk hiervan sluit het plangebied aan op de Swanlaweg, die parallel aan de Ringvaart loopt. Aan deze weg komt een nieuwe rotonde die als hoofdontsluiting van Groot Swanla gaat fungeren. Bovendien worden de wegen uit de omliggende wijk verlengd tot in de nieuwbouwlocatie. Doordat de nieuwe afrit naar de N219 in gebruik is genomen is het gebied rondom Groot Swanla nu al autoluw. Alleen verkeer met de bestemming Zevenhuizen maakt nu nog gebruik van de Swanlaweg.

Openbaar vervoer Ook met het openbaarvervoer is Zevenhuizen goed te bereiken. Er rijden verschillende bussen. Tevens rijdt vanuit Zevenhuizen een interliner rechtstreeks binnen 40 minuten naar Den Haag. Reizigers naar Rotterdam kunnen in Nesselande op het metronet stappen.

Aanvullend vervoer Aanvullend op het reguliere openbaar vervoer brengt de GroeneHartHopper ouderen, mensen met een functiebeperking en andere reizigers op bestelling van deur tot deur en/of van deur naar sterhalte en andersom. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee.

10

Groot Swanla eigentijds thuis


3 fietsminuten

A4

Groot Swanla, thuis

Boskoop

12 autominuten naar Gouda

Zoetermeer Waddinxveen Reeuwijk

12 autominuten naar Zoetermeer

Moerkapelle A12

3 minuten lopen

Gouda

Pijnacker Groot Swanla Bleiswijk

Zevenhuizen

N219

4 fietsminuten Rottemeren Moordrecht -

Berkel en Rodenrijs Bergschenhoek

Zevenhuizer plas

Nesselande

Gouderak A20

5 minuten lopen

Nieuwerkerk a/d IJssel

Rotterdam

Capelle a/d IJssel Berkenwoude

15 autominuten naar Rotterdam

10 fietsminuten

10 fietsminuten

3 fietsminuten

Groot Swanla eigentijds thuis

11


Recreatie Heerlijk uitwaaien Voor natuurliefhebbers, sporters en recreanten is Zevenhuizen een absoluut paradijs. Water is prominent aanwezig in de omgeving. De Rottemeren en de Zevenhuizer Plas worden het hele jaar door druk bezocht. Daarnaast laat het weidse polder- en waterlandschap met het beschermde natuurgebied Koornmolengat, een overdadige flora en fauna zien. Recreatiegebied Rottemeren, langs de oevers van de Rotte, is een uniek recreatiegebied. Veel mensen komen hier om te ontspannen aan of op het water of in het lommerrijke groen. En mooi meegenomen, het bevindt zich op nog geen 10 minuten fietsen van Groot Swanla.

Het wordt nog mooier Zowel recreatiegebied Rottemeren als de Zevenhuizer Plas worden de komende jaren flink uitgebreid. Er zijn zelfs ver gevorderde plannen voor een Olympische Roeibaan. De Zevenhuizer Plas is het toevluchtsoord van zeilers, roeiers, kanoërs en surfers. Langs de diverse vaar-, wandel,- en fietsroutes zijn er bovendien volop eet- en drinkgelegenheden. En het ruime zandstrand bij café-restaurant De Strandgaper is op zonnige dagen dé plek voor zonaanbidders en zwemmers.

Voor sporters en actievelingen Ook in de directe omgeving is op sportiefvlak van alles voorhanden. Voor wie van klimmen, mountainbiken, golfen, skaten, skiën en snowboarden houdt zijn er de heuvels van het Hoge Bergse Bos. En ook de Zevenhuizer Zoom, een groene strook langs de oostelijke oever van de Rotte, biedt van alles voor de recreant. U vindt hier Jachthaven De Eendragt, De Koornmolen, een zwembad en fitnessfaciliteiten, Camping Zevenhuizen en Café de Roerdomp.

12

Groot Swanla eigentijds thuis


Voorzieningen Een dorp met vele voorzieningen Groot Swanla bevindt zich aan de Noordrand van het dorp. Van hieruit bent u zo in het centrum van de gemeente. Zevenhuizen-Moerkapelle vormt sinds 1 januari 2010 samen met Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel de nieuwe gemeente Zuidplas. Hierdoor profiteert het dorp van uitgebreide voorzieningen in de regio. In het centrum van het dorp bevinden zich supermarkten, verse bakkers, een groenteboer, een slager, een drogisterij en een postkantoor. Ook kunt u er terecht voor kledingboetieks, boekwinkels en cadeauzaken. Voor de dagelijkse boodschappen is er dus voldoende keuze. Natuurlijk zijn er ook verschillende (boeren)markten op diverse locaties.

Wonen met de stad om de hoek Wilt u uitgebreid gaan winkelen? De stad ligt om de hoek. Binnen 15 minuten bent u in Zoetermeer of Gouda. En Den Haag, Rotterdam en Utrecht bereikt u binnen 20 autominuten. Zevenhuizen is ideaal voor wie in de stad werkt en landelijk wil wonen.

Ontspanning en recreatie De gemeente Zuidplas heeft meerdere voorzieningen op het gebied van kinderopvang, scholen en gezondheidszorg. De dorpskernen bieden verder ieder een eigen keur aan horeca, terrasjes en kleding-, boeken- en cadeauwinkels. In dorpshuis Swanla vinden theatervoorstellingen plaats en er zijn verschillende sportcentra waar u aan hockey, tennis, voetbal en fitness kunt doen.

‘Alle voorzieningen in de buurt’ familie Stormbroek tijd: 10.30, locatie: Dorpsstraat, 5 minuten lopen vanaf Groot Swanla

Groot Swanla eigentijds thuis

13


199

193

r

194

ake

195

nm

196

nde

197

Ma

198

Wagenmaker

200

Mandenmaker

201

217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233

250 249 248 247 246 245 244 243 242 241 240 239 238 237 236 235 234

Molenmaker

202

Tuigenmaker

Wagenmaker

192

Ambachtssingel

Sw

la

0

w

20 30

40 50 m

Mu

eengezins-

geschakelde

woningen

villa’s

in ontwikkeling

Groot Swanla eigentijds thuis

speelvoorzieningen

230

bouwnummer/ kavelnummer talud

t raa

list

tu lta

14

10

eg

bestaande bebouwing

N

an


N

Groot Swanla eigentijds thuis

15


2 families uit groot swanla

nieuwe buren Familie Sloekers ‘De mensen maken hier tijd voor elkaar’ Marc Sloekers woont met zijn vrouw Sharda en hun dochter Maysa in Groot Swanla. Ze verruilden vorig jaar hun Zoetermeerse drive in woning voor een herenhuis midden in de polder. “Het is hier heerlijk dorps en onbevangen.” Marc is niet onbekend met het dorpsleven. “Ik ben opgegroeid in Wassenaar, een kleine overzichtelijke gemeente. Daarna ben ik in de stad terechtgekomen. We hebben jarenlang heel fijn in Zoetermeer gewoond. Toch leek het ons leuk als Maysa wat meer van het buitenleven zou kunnen genieten. De voorzieningen zijn hier prima en de stad ligt om de hoek. Maar het voelt echt buiten. Hier speelt Maysa lekker op straat met vriendjes en vriendinnetjes, ze rijdt paard en we zijn binnen vijf minuten bij de Rottemeren. Ik moet bekennen dat ik onder de indruk ben van het dorpse karakter dat ik van vroeger kende. De mensen maken hier tijd voor elkaar, hebben oprecht interesse.” “Ik werk als grafisch vormgever bij Synchroon, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Groot Swanla. Toen ik dit woningproject ‘voorbij zag komen,’ waren we snel verkocht. De jaren dertig architectuur van Wolbrand van der Vis van PBV Architecten is warm en robuust. We kregen de woning casco opgeleverd en hebben die geheel naar eigen smaak ingericht. Het huis is acht meter breed en heeft een net zo’n brede tuin. We wonen hier geweldig ruim.”

16

Groot Swanla eigentijds thuis


Familie Stormbroek ‘We hadden zelf invloed op de inrichting van het huis’ Leon en Miranda Stormbroek wonen samen met hun drie kinderen in een hoekwoning in Groot Swanla. Ze genieten er volop van de ruimte in de wijk, de gezelligheid in de straat en de natuur om de hoek. Het waren vooral de ruime woning en de mooie prijs die Miranda naar Groot Swanla trok. “We hebben hier veel huis voor een redelijk bedrag. Bijkomend voordeel is dat je zo naar de Rottemeren loopt of naar de Zevenhuizer Plas fietst. Mijn man komt uit Moerkapelle en ik uit Bleiswijk. Het was voor ons vanzelfsprekend dat we voor een dorps onderkomen zouden kiezen.” Hiervoor hadden we een huurwoning in Zevenhuizen, maar het is toch wel goed om in een eigen huis te investeren. De buurt sprak ons direct aan. De straten zijn heerlijk ruim en ook onze woonkamer heeft een prettige afmeting. We hadden zelf invloed op de inrichting van het huis. Zo hebben we op zolder twee slaapkamers laten maken voor onze twee zoons.” Het leuke is dat we hier met alle bewoners zo ongeveer tegelijkertijd zijn komen wonen. Dat schept een band. We bbq-en met elkaar en in de winter zorgen we voor koek en zopie als onze kinderen achter op de slootjes schaatsen. Zelf gaan we dan aan de glühwein. Erg prettig, dat onderlinge contact.”

GrootGroot Swanla Swanla eigentijds eigentijds thuis thuis 17


‘Water is prominent aanwezig in de omgeving’ familie Sloekers tijd: 15.30, locatie: Rottemeren, 4 minuten fietsen vanaf Groot Swanla

18

Groot Swanla eigentijds thuis


34 ruime woningen met tuin en eigen parkeerplaats

eengezinswoningen In het laatste deel van Groot Swanla worden, aan de Molenmaker en de Wagenmaker, twee rijen met ruime eengezinswoningen gerealiseerd. Door de verschillende type woningen is er in het gevelaanzicht veel variatie en voor u voldoende keuze. Elke rij bestaat uit, tussenwoningen, een middenwoning en hoekwoningen.

Hoewel de tussenwoningen al zeer ruim zijn en over drie slaapkamers en een ruime zolder beschikken zijn de midden- en hoekwoningen nog ruimer opgezet. De middenwoningen beschikken standaard over een dakopbouw aan de voorzijde van de woning. Hierdoor is er op de 2e verdieping een extra slaapkamer aanwezig. Optioneel kan er ook nog gekozen worden een dakopbouw aan de achterzijde te plaatsen, waardoor een 5e slaapkamer tot de mogelijkheden behoort. De hoekwoningen beschikken over een erker op de begane grond en 1e verdieping en hebben een dwarskap waardoor er een zeer ruime 2e verdieping ontstaat. Op deze 2e verdieping bevinden zich 2 extra slaapkamers waardoor de hoekwoningen standaard over 5 slaapkamers beschikken. Om uw woning nog meer op uw wensen af te stemmen zijn er tal van opties mogelijk zoals een ligbad, dakkapel en zonnecellen voor een nog zuinigere woning.

Groot Swanla eigentijds thuis

19


eengezinswoningen Deze ruime woningen kennen een woonoppervlak van circa 104 tot 130 m². Ze hebben een grote hal, een woonkamer met open keuken en een tuin op het zuidoosten of noordwesten. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer met een douche en wastafel en de mogelijkheid voor een tweede toilet en een bad. De grote zolder biedt plaats aan een wasmachine/droger en opstelplaats voor de cv/mv. U kunt de ruimte naar eigen inzicht indelen. Een heerlijk royale eengezinswoning met een eigen parkeerplaats voor de deur. > Woonoppervlak: circa 104 tot 130 m², kavel: circa 132 tot 157 m² > Drie ,vier of vijf slaapkamers en/of een ruime, vrij in te delen, zolder > Tuin op zuidoosten of noordwesten > Eigen parkeerplaats > Optioneel: tweede toilet, ligbad, dubbele wastafel, uitbouwen, dakkapel, dakramen en zonnecellen

20

Groot Swanla eigentijds thuis


‘Royale eengezinswoning met parkeerplaats voor de deur’

Groot Swanla eigentijds thuis

21


plattegronden eengezinswoningen Bouwnummers 217 t/m 250

woonprogramma Oppervlakte in m² afgerond op 0,5 m²

Tussenwoning Bouwnummers

Tussenwoning Midden woning

Hoekwoning

Hoekwoning

218 t/m 223

224

225

217

233

227 t/m 232

226

242

250

234

235 t/m 240

241

244 t/m 249

243

Entree/ hal

4,5

4,5

4,5

4,5

4,5

Woonkamer/ keuken

31,5

31,5

33,0

35,0

33,0

Slaapkamer 1

12,0

12,0

14,0

15,5

14,0

Slaapkamer 2

10,0

10,0

10,0

10,0

10,0

Slaapkamer 3

6,5

6,5

6,5

6,5

6,5

Badkamer

5,0

4,0

5,5

5,5

5,5

Slaapkamer 4

x

x

14,5

13,5

13,5

Slaapkamer 5

x

x

x

13,0

13,0

Zolder (min 1500+ vl)

20,5

20,5

16,0

14,0

12,0

Berging (in tuin)

6,5

6,5

6,5

6,5

6,5

Afgebeelde bouwnummers: 219, 221, 223, 228, 230, 232, 236, 238, 240, 245, 247 en 249.

begane grond 22

Groot Swanla eigentijds thuis


1 e verdieping

2 e verdieping Groot Swanla eigentijds thuis

23


‘De Rottemeren op fietsafstand’ familie Stormbroek tijd: 15.30, locatie: Rottemeren, 4 minuten fietsen vanaf Groot Swanla

24 30

Groot Swanla eigentijds thuis


11 semi-vrijstaande woningen met achtertuin aan het water

geschakelde villa’s De villa’s zijn onderling verbonden door de garages en hebben bijzondere kappen, ook wel lessenaarskap genoemd, die variëren in richting. Hierdoor vormen de geschakelde villa’s een opvallende rij. Alle woningen hebben een royale achtertuin, grenzend aan het water met vrij uitzicht. De twee auto’s parkeert u op eigen terrein en de garage biedt u veel opslagruimte. Om uw woning helemaal compleet te maken kunt u kiezen uit vele opties waaronder zonnecellen, een tweede badkamer en een dakterras.

Groot Swanla eigentijds thuis

25 31


geschakelde villa’s Mooie semi-vrijstaande woningen met een voor- en achtertuin. De woningen hebben een royale entree en een grote L-vormige woonkamer met ruimte voor een moderne open keuken en openslaande deuren naar de brede achtertuin. Op de eerste verdieping bevinden zich een ruime masterbedroom, twee middelgrote slaapkamers, separaat toilet en een badkamer met wastafel, douche en ligbad. De zolder is één grote ruimte die vrij indeelbaar is en desgewenst toegang biedt tot een dakterras. • Woonoppervlak: circa 147 m², kavel: circa 230 tot 285 m² • Drie slaapkamers en vrij in te delen zolder • Voor- en achtertuin • Garage en twee eigen parkeerplaatsen • Opties: tweede badkamer, kelder, uitbouwen, veranda, dakramen, dakterras en zonnecellen voor een nog energiezuinigere woning

32

Groot Swanla eigentijds thuis


Groot Swanla eigentijds thuis

27 33


plattegronden geschakelde villa’s Bouwnummers 192 t/m 202

woonprogramma Oppervlakte in m² afgerond op 0,5 m²

Entree/ hal

6,5

Woonkamer/ keuken

43,0

Slaapkamer 1

20,5

Slaapkamer 2

9,0

Slaapkamer 3

8,0

Badkamer

6,0

Zolder (min 1500+ vl)

30,5

Garage

18,0

Afgebeelde bouwnummers: 195 en 199

begane grond 28 34

Groot Swanla eigentijds thuis


1 e verdieping

2 e verdieping 29 35


algemene verkoopinformatie Brochure: geen contractstuk

Garantie- en waarborgregeling

Woningborg

Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van

Op de woningen in dit bouwplan is de Woningborg Garantie- en waar-

Woningborg Garantie- en waarborgregeling?

gegevens en tekeningen, verstrekt door diverse partijen als gemeente,

borgregeling van toepassing. Wat betekent dit voor de koper? Dat kan als

stedenbouwkundige, architect, constructeur e.d. de perspectief-

volgt kort worden samengevat.

Het onderhavige bouwplan is bij Woningborg N.V. uit Gouda (hierna te noemen “Woningborg”) aangemeld voor het verkrijgen van een bewijs

afbeeldingen (artist impressions) en de gebruikte kleurstellingen zijn

van planacceptatie voor het mogen bouwen van de woningen

ervoor om een impressie van de woning en openbare ruimte te geven.

In het geval de ondernemer tijdens de aanbouwperiode van het huis in

Maatafwijkingen en eventuele onvoorziene wijzigingen zijn voor-

financiële moeilijkheden komt, wordt de woning zonder meerkosten

behouden. Aan deze brochure kunnen derhalve geen rechten worden

voor de koper afgebouwd. Woningborg regelt dit voor de koper in samen-

Deze Garantie- en waarborgregeling biedt een koper, die door

ontleend. Op basis van deze informatie bieden wij de mogelijkheid uw

spraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij. Deze waarborg heet

Woningborg in het bezit is gesteld, een tweetal waarborgen. Allereerst

interesse voor één van de woningtypen aan de makelaar kenbaar te

de insolventiewaarborg.

de insolventiewaarborg. Indien de ondernemer tijdens de bouw van de woning onverhoopt failliet gaat, zorgt Woningborg, binnen de in de

maken. Bij de makelaar zijn de contractstukken beschikbaar, op basis Daarnaast wordt door de ondernemer vanaf drie maanden na de

regeling omschreven grenzen, voor afbouw van de woning.

oplevering een zekere bouwkundige kwaliteit van de woning gegaran-

De tweede waarborg betreft de gebrekenwaarborg. Na oplevering

De nummers bij de woningen, zoals op de tekeningen staan aangegeven,

deerd. Doen zich binnen de garantietermijn bepaalde bouwkundige

garandeert de ondernemer gedurende een aantal jaren de bouw-

zijn bouwnummers. De bouwnummering wordt tijdens de bouw door

gebreken voor, dan is de ondernemer verplicht deze te herstellen. Deze

kundige kwaliteit van de woning. Woningborg waarborgt deze

alle partijen gehanteerd, ook in alle officiële stukken en correspondentie.

garantie geldt in beginsel voor zes jaar. In zeer ernstige gevallen geldt er

garantieverplichtingen van de ondernemer. Doet zich binnen de in de

Over de straatnamen en huisnummers wordt u tijdens de bouw

zelfs een garantietermijn van tien jaar. Dit is de Woningborg garantie.

Garantie- en waarborgregeling gestelde garantietermijnen een klacht

waarvan u een weloverwogen aankoopbeslissing kunt nemen.

voor aan de woning waarmee niet voldaan wordt aan de in de regeling

geïnformeerd. Voor bepaalde, in de garantieregeling genoemde specifieke onderdelen,

genoemde technische normen en wil of kan de ondernemer de klacht

De informatie met betrekking tot de inrichting van het openbaar gebied,

geldt een kortere termijn dan zes jaar. Schade, die het gevolg is van

niet (meer) herstellen, dan zorgt Woningborg voor herstel van de klacht.

alsmede over de omliggende bebouwing is ontleend aan de gegevens

onvoldoende onderhoud, valt vanzelfsprekend niet onder de garantie.

zoals verstrekt door / in opdracht van de gemeente Zevenhuizen, uitge-

Sommige onderdelen zijn uitgesloten van de garantie.

tieve inrichting valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Meer informatie over de organisatie en de werkzaamheden van Woningborg kunt u terugvinden op www.woningborg.nl.

voerd door de gemeente Zevenhuizen. Wijzigingen hierop en de definiAls de ondernemer zijn verplichtingen uit hoofde van deze bouwkundige garantie niet nakomt, kan een koper in de volgende twee gevallen een

Vrij op naam

beroep op de zogenaamde gebrekenwaarborg bij Woningborg doen:

De woning wordt “vrij op naam” verkocht. Dit wil zeggen dat in de koop-

1. bij faillissement van de ondernemer na het ingaan van de garantie-

en aanneemsom niet alleen de bouw- en grondkosten zijn inbegrepen,

termijn; 2. indien de ondernemer verzuimt om (tijdig) een arbitraal vonnis,

maar ook alle bijkomende kosten zoals de kosten van de architect, notaris (leveringsakte), gemeentelijke leges, verkoopbemiddeling, BTW

waarin hij is veroordeeld om een garantiegebrek te herstellen, na te

(naar het huidige tarief van 19%, eventuele wijzigingen in dit tarief

komen.

die zich voordoen, zullen worden doorberekend), kadastrale inmeting en de aanleg,- aansluit- en de eventuele ingebruikstellingskosten met

Woningborg zorgt er dan in samenspraak met de betrokken verzeke-

betrekking tot elektrische energie, gas, water, riolering, CAI en telefoon.

ringsmaatschappij voor dat het gebrek kosteloos wordt hersteld. Er

Voor de aansluiting (abonnement) dient u zelf zorg te dragen; derhalve

geldt wel een maximumdekking per woning. Tevens geldt dat ingeval van

zijn de te maken kosten hiervoor niet bij de koopsom inbegrepen. De

geschillen Woningborg kan bemiddelen tussen koper en ondernemer en

kosten van het gebruik van gas, water en elektriciteit zijn tot de dag van

daarnaast biedt de Garantie- en waarborgregeling een laagdrempelige

de oplevering voor rekening van de ondernemer.

geschillenregeling. Bij verkoop van de woning wordt gebruik gemaakt van een modelcontract. Dit biedt de zekerheid, dat de afspraken tussen de koper en de ondernemer evenwichtig zijn vastgelegd. Kortom: het kopen van een woning met toepassing van een garantie- en waarborgregeling biedt de koper meer zekerheid!

30 48

Groot Swanla eigentijds thuis


Koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst

Duurzaam

Uw individuele wensen

In de koopovereenkomst zijn de rechten en plichten opgenomen ten

Synchroon is al enige decennia betrokken bij werkgroepen en presta-

Met meer-en minderwerk biedt Knaap bouwbedrijf u de gelegenheid

aanzien van de verkoop en de koop van de grond tussen u en de verkoper

tieafspraken omtrent duurzaamheid. Onze projecten moeten tijdens

de standaard woning waar mogelijk aan te passen aan uw persoonlijke

(Synchroon B.V.). Tevens wordt hierin overeengekomen dat u met de aan-

hun gehele levensduur voldoen aan stevige duurzaamheidseisen. We

woonwensen. Na ondertekening van de overeenkomsten wordt u door

nemer een aannemingsovereenkomst zult sluiten voor de (af)bouw van

kijken in onze woningbouwprojecten ondermeer scherp naar het creëren

de kopersbegeleider van Knaap bouwbedrijf. uitgenodigd voor een

de woning op de grond. In de aannemingsovereenkomst (conform model

van een gezond leefklimaat, het bieden van comfort en reductie van

persoonlijk gesprek en bepaalt u uw keuzes. Samen met u wordt bekeken

Woningborg) zijn de rechten en plichten opgenomen ten aanzien van de

de energiekosten. Voor ons project Groot Swanla zijn onderstaande

of uw persoonlijke wensen realiseerbaar zijn. er kunnen namelijk

(af)bouw van de woning tussen u en de ondernemer (aannemer Knaap

maatregelen toegepast:

beperkingen zijn, bijvoorbeeld constructief of strijdigheden met de

bouwbedrijf). De koopovereenkomst vormt een onverbrekelijk geheel

>

Het hanteren van een energieprestatiecoëfficiënt van maximaal 0,8%

bouwvergunning of de Woningborg -garantie. Knaap bouwbedrijf zal dan

met de aannemingsovereenkomst. De koopovereenkomst valt niet onder

(De energieprestatiecoëfficiënt van een woning drukt de energeti-

ook de data aangeven waarop uw wensen uiterlijk bekend moeten zijn.

het gewaarborgde van de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling.

sche prestatie van een woning uit);

Na de bespreking van uw wensen ontvangt u een totaaloverzicht met de

Het gebruik van duurzame materialen, zoals metselwerk, keramische

daarbij behorende prijzen.

>

dakpannen, vezelcementgebonden gevelafwerkingen en oplosmid-

Eigendomsoverdracht

delarme verf voor het schilderwerk;

De notaris verzorgt het opmaken en passeren van de leverings-

Het gebruik van recyclebare materialen, zoals PVC met hergebruik-

Oplevering en sleuteloverdracht

garantie, en in sommige gevallen het toepassen van klimaatglas;

Een indicatie van de vermoedelijke oplevering van de woning zal in

Het toepassen van zonnecellen bij sommige woningen in de basis en

eerste instantie zeer globaal zijn. De bouw van de woning is afhankelijk

het aanbieden van optionele zonnecellen bij de andere woningen;

van vele externe factoren. Als het hard vriest kan er bijvoorbeeld niet

Het opnemen van zogenaamde douchepijp wtw’s bij sommige

gemetseld worden, en als het regent kan er niet geschilderd worden. in

het totale, op de leveringsdatum, verschuldigde bedrag is aangegeven.

woningen, waardoor het afvalwater wordt gebruikt om het schoon

een later stadium zullen de prognoses steeds nauwkeuriger worden. De

Dit bedrag dient tijdig aan de notaris te worden overgemaakt. Het

water voor te verwarmen;

uiterste datum van oplevering wordt bepaald door het aantal werkbare

Het zoveel mogelijk scheiden van hemelwater en afvalwater door het

dagen, zoals vermeld in de aannemingsovereenkomst. Minimaal twee

hemelwater waar mogelijk direct te lozen op open water.

weken voor de officiële oplevering van de woning wordt de koper

akte (eigendomsoverdracht) en op uw verzoek zonodig tevens de

>

hypotheekakte. In de overeenkomsten wordt aangegeven op welke termijn de eigendomsoverdracht uiterlijk kan plaatsvinden. Houd

>

rekening met de geldigheidsduur van de hypotheekaanbieding. Vóór de leveringsdatum ontvangt u van de notaris een afrekening waarop

hypotheekbedrag dat in depot moet blijven dient minimaal gelijk te zijn aan de vanaf de leveringsdatum nog verschuldigde termijnen. Indien dit

>

>

door Knaap bouwbedrijf uitgenodigd voor de oplevering (definitieve

niet het geval is, zal het eventueel ontbrekende bedrag moeten worden Betalingen

datum en tijdstip). Enkele dagen voor deze officiële oplevering vindt de

De termijnen voor de grondkosten zijn verschuldigd vanaf de datum

voorschouw plaats om eventuele onvolkomenheden kenbaar te maken.

Hypotheek en de daarbij behorende kosten

zoals overeengekomen in de koopovereenkomst. De termijnen van de

op die manier heeft de aannemer nog enkele dagen de tijd om eventuele

De kosten voor het aangaan van een hypothecaire lening zijn voor

aanneemsom “vervallen” al naar gelang de bouw vordert. De betalingen

gebreken (indien mogelijk) voor de oplevering op te lossen. De woning

rekening van de koper. Dit zijn onder andere:

van de termijnen uit de aanneemsom kunnen uitsluitend bevrijdend

wordt “bezemschoon” opgeleverd, behalve het sanitair, de tegelwerken

>

notariskosten voor de hypotheekakte;

plaats hebben aan Synchroon B.V., waarvan u dan ook de facturen

en de glasruiten; deze worden schoon opgeleverd. Het bij de woning

>

afsluitprovisie;

ontvangt. De facturen met betrekking tot het meer-/minderwerk worden

behorende terrein wordt ontdaan van bouwvuil en puinresten.

>

premie voor risico-/levensverzekering;

rechtstreeks gefactureerd door Knaap bouwbedrijf in artikel 4 van

Bij de uitnodiging van de oplevering ontvangt u tevens de

>

eventuele taxatiekosten.

de aannemingsovereenkomst zijn de bepalingen opgenomen over de

eindafrekening. Voordat de sleutel wordt overhandigd, dient aan alle

termijnen en de betalingsregeling. Bij het passeren van de leverings-

betalingsverplichtingen voldaan te zijn (de grondsom, alle vervallen

Verzekeren

akte betaalt u de op dat moment verschuldigde termijnen (grond en

termijnen van de aanneemsom alsmede het bedrag van het eventuele

Tijdens de bouw is uw woning verzekerd door de ondernemer. Vanaf de

eventueel vervallen termijn(en) van de aanneemsom). De betaling van

meer- en minderwerk). Het is dus zaak dat alle betalingen vóór de dag van

datum van oplevering bent u zelf verantwoordelijk voor verzekering van

de resterende termijnen van de aanneemsom kunt u toezenden aan uw

oplevering voldaan zijn.

uw woning.

geldgever, zodat deze voor tijdige betaling kan zorgdragen.

Werkzaamheden door derden

Technische omschrijving

Werkzaamheden door derden, niet zijnde de bouwkundig aannemer of

Vast onderdeel van de contractstukken is de uitgebreide technische om-

de door hem ingeschakelde onderaannemers, zijn tijdens de bouw niet

schrijving van de te bouwen woning. Dit is een beschrijving van wat op basis

toegestaan.

van de aannemingsovereenkomst door de ondernemer wordt geleverd.

aangevuld uit eigen middelen.

Groot Swanla eigentijds thuis

31 49


Contactinformatie Perdijk ERA Makelaardij

Knaap Maatwoningen B.V.

Dorpsstraat 146

Groeneweg 38

2761 AH Zevenhuizen

3059 LC Rotterdam - Nesselande

0180 63 16 55

010 - 222 10 10

info@perdijkmakelaardij.nl

info@knaapbouwbedrijf.nl

Ruseler NVM Makelaars

Synchroon B.V.

Ackershof 28

Van Deventerlaan 101

2641 DX Pijnacker

3528 AG Utrecht

015 36 98 124

030 - 686 73 00

pijnacker@ruseler.nl

info@synchroon.nl

De in deze brochure getoonde impressies, plattegronden en gevels zijn alleen bedoeld om globaal inzicht te geven in het plan en de woningtypen. Deze brochure maakt geen deel uit van de contractstukken. Tijdens het eerste gesprek bij de makelaar worden de contractstukken van de woning verstrekt. De plattegronden alsmede alle afmetingen van in deze brochure opgenomen woningen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Daar waar u in tekeningen en plattegronden kasten, meubels en huishoudelijke apparaten ingetekend ziet, geven deze uitsluitend een mogelijke plaats aan voor uw eigen inboedel. Deze worden niet bijgeleverd.

Code: 02 - 022012 32 50

Groot Swanla eigentijds thuis

www.grootswanla.nl


www.grootswanla.nl

Brochure Groot Swanla  

Brochure Groot Swanla

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you