Hyvää Patulta -joululehti 2022

Page 1

Patu

HYVÄÄ

PALVELUTUKKURIT

PALVELUTUKKURIEN ASIAKASLEHTI MARRAS-JOULUKUU 2022

KUUSAMO

&

Ruka ja Oulanka − Talonpöydän tarina

JOULUKAUDEN HERKULLISET TARJOUKSET

MAKKARAA JA VALMIS­ RUOKAA Tampereen Lihajaloste sai toisen tukijalan

PATU LOUNASKLUBI Sami Garamin vinkit ja reseptit

Patu

PALVELUTUKKURIT

1


Patu

päätoimittajalta

4 | 2022

PALVELUTUKKURIT

KUUSAMO

&

Ruka ja Oulanka − Talonpöydän tarina

Joulu on juhlan, rauhoit­tumisen ja kiitoksen aikaa

Patu

PALVELUTUKKURIT

Patu

PALVELUTUKKURIT

Patu

PALVELUTUKKURIT

Sisältö

3

AJANKOHTAISTA

4

RAVINTOLA TALONPÖYTÄ

Makuja maailmalta, trendejä joulupöytään ja yritysuutisia.

Laadukasta paikallisruokaa ja huippuluokan palvelua Kuusamossa, Rukalla ja Oulangan luontokeskuksessa.

6

MAKKARAA JA VALMISRUOKAA Tampereen Lihajaloste sai toisen tukijalan.

8

PATU LOUNASKLUBI

10

TUOTEUUTISIA

11

PALVELUTUKKURIEN PARHAAT TARJOUKSET

Sami Garamin reseptit ja vinkit ostoihin, misaamiseen ja hävikin hallintaan.

Esittelyssä Patun laadukkaan tuoteperheen uutuustuotteet.

Kattava valikoima tunnettujen tuotteiden upeita tarjouksia, mukana joulun parhaat maut.

PÄÄTOIMITTAJA Toimitusjohtaja Jouni Säde jouni.sade@palvelutukkurit.fi JULKAISIJA Suomen Palvelutukkurit Oy Äyritie 8 E, 01510 Vantaa puh. 010 338 7820 www.palvelutukkurit.fi ULKOASU JA TEKSTIT Mainostoimisto Pro Image PAINOPAIKKA PunaMusta Oy Lehden värilliset hinnat ovat alv 0 % ja mustat hinnat sisältävät alv:n. Hinnat ovat voimassa täysin myynti­erin. Pidätämme oikeuden hinnan­muutoksiin painovirheiden ja tavaratoimituksen muutosten varalta.

2

Kulunut vuosi on ollut mo­ nella tavalla poikkeuksel­ li­ nen. Moni asia on muut­tunut toimintaympäristössämme ja muutoksesta sekä en­ nakoi­ mat­tomuudesta on tullut tois­taiseksi pysyvä olotila. Haas-­ teista on kuitenkin selvitty ja uskon, että selvitään jatkos­ sakin. Palvelutukkurit ovat tänä vuonna juhlineet työn mer­ keis­sä 25-vuotista taival­­ taan. Me teemme jatkuvasti parhaamme löytääksemme asiakkaillemme, hintojen nou-­ supaineiden ja saatavuushaasteidenkin keskellä, edullisempia raaka-ai­ nevaihtoehtoja ja uusia ideoita. Juhlavuotenamme olemme lanseeranneet useita uusia Patu-tuotteita ja kehittäneet toimintojamme entistä paremmin asiakkaitamme palveleviksi.

"Inspiroidu lehdestä ja poimi vinkkejä joulu­ tarjoiluusi."

Joulun Hyvää Patulta -lehteen olemme jälleen koonneet inspiraatioksesi kattavan tar­jonnan pe­ rinteisistä ja vähän uudemmistakin joulupöydän herkuista. Poimi lehdestä vinkkejä joulutarjoi­ luusi. Näitä valtakunnallisia tarjouksia täyden­ netään oman tukkusi alueellisilla valikoimilla, lähiruualla ja tarjouksilla – kysy rohkeasti lisää oman tukkusi myyjältä. Joulun aika on paras tilaisuus kiittää asiakkaita, henkilökuntaa ja yhteis­ työkumppaneita kuluneesta vuodesta. Toivottavasti tänä vuonna vihdoin­ kin päästään toteuttamaan pikkujouluja ja muita joulun ajan juhlia täysi­ painoisesti, sillä odotukset pikkujoulujen osalta ovat varmasti korkealla monessa työyhteisössä. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta ja oikein hyvää ja kaupallista joulun odotusta! Jouni Säde


AJANKOHTAISTA. TAPAHTUMIA ∙ UUTISIA ∙ MAKUJA ∙ ILMIÖITÄ

Makuja maailmalta Patu-tukkurien tuotevalikoi­ maan kuuluvat myös laa­ dukkaat tuontituotteet. Singapore Exposta haettiin uusia uutuuksia aasialai­sen ruoan kasvavaan markki­ naan. Aasia tarjoaa myös hyviä vaihtoehtoja tuotteil­ le, jotka ovat kärsineet Eu-­­ roopassa huonosta satokau-­ ­desta.

PATUN JA KOKKIMAA­ JOUKKUEEN KUMPPANUUS JATKUU

Patu on 25. juhlavuo­­tensa kunniaksi tukenut­ Suomen kokki­maa­jouk-­ kueen matkaa kansain­ välisiin kilpailuihin. Kumppa­nuutta on nyt päätetty vielä jatkaa.

Palvelutukkurit 25 v.!

Patu

Juhlat juhlittiin lokakuussa, työn merkeissä palvelemalla ja laa­dukkaiden tuotteiden synt­täri­­tarjouksilla.

PALVELUTUKKURIT

Jouluinen pavlova Mikä näyttävä joulu­­kattauksen herkku. Marenkipohja, rahkatai kermahuntu, päälle vaikkapa hedelmiä, suklaata ja granaattiomenaa.

JOULU ON NOUTORUOAN JUHLA Yhä useampi kuluttaja haluaa hakea jouluksi kotiin ravintoloissa valmistettua, laadukasta, valmista jouluruokaa. Kasvava trendi kasvattaa jouluruoan myyntiä.

NIMITYSUUTINEN Jani Kulmanen on nimitetty Kanta-Hämeen Tuoretuotteen pk-seudun myyntineuvotteli­ jaksi. Janin tausta K-kauppi­ aana antaa hyvät valmiudet ja tuotetuntemuksen toimia asiakkaiden eduksi kaikissa päivittäistavararyhmissä. Ruokamestarin tutkinto auttaa löytämään uusia vinkkejä ja ideoita. Osaamista täydentää pitkä historia kaupallisessa tehtävässä myös Googlella. Janin tavoittaa parhaiten mobiilista 040-131 9338 sekä jani.kulmanen@tuoretuote.com

3


Laadukasta paikallis-­­ ruokaa ja huippuluokan palvelua Kuusamossa, Rukalla ja Oulangan luontokeskuksessa

R

avintolayrittäjät Mika Määttä ja Sami Palosaari ostivat Ravintola Talonpöydän vajaa kuusi vuotta sitten, kun eläkkeelle jäävät yrittä­ jät etsivät ravintolalleen jatkajaa. Syksyllä 2020 Talonpöytä avasi uusissa tiloissa entisen Hotelli Kuusamon kiinteis­ tössä.

– Tilamme alkoivat käydä ahtaiksi, ja pää-­ timme rohkeasti mennä eteenpäin. Ko­ ­ ronatilanne pisti meidät kyllä miettimään, mutta päätimme kuitenkin pysyä suunni­ telmissamme. Remontoimme uudet tilat ja sisutuksessa käytimme paikallis­ta osaamis­ta. Lopputuloksena syntyi luon­non­mu­kainen, kodikas ja viihtyisä ravintola. ­Akseli Herlevi toimi meidän koko tiimin spar­raa­

jana ja hänen kanssaan mietimme esi­­­mer­kiksi ruo­kalistojamme, Määttä ku­vailee. Rohkeat askeleet ovat kan­taneet. Yrityksen liike­vaih­ to on kasvanut alun 400.000 eurosta 2,5 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä on kasvanut kolmesta kokoaikaisesta työtekijästä lähes kahteenkymmeneen.

Paikallisuus on perusarvo

Talonpöydän ateriat valmistetaan aina itse alusta alkaen. Raaka-aineisiin panos­ tetaan ja ne tulevat aina niin läheltä kuin mahdollista. Tämä ylläpitää aluetaloutta.

RAVINTOLA TALONPÖYDÄN YRITTÄJÄT SAMI PALOSAARI (VAS.) JA MIKA MÄÄTTÄ

OULANGAN RAVINTOLA SIJAITSEE KIUTA­KÖNKÄÄN KOMEIDEN KUO­ HUJEN KUPEESSA.

4


RAVINTOLA TALONPÖYTÄ TOIMITTAA MYÖS RUKAN MÖKEILLE AAMIAISIA, LOUNAITA JA TÄYDELLISTÄ CATERING-PALVELUA.

– Tähän periaatteeseen perustuu myös yh­teistyömme Palvelutukku Pohjoisen kans­ sa. Arvostamme tukun paikallistuntemusta ja paikallisten raaka-aineiden tarjontaa: Pohjoisen alueella pyydettyjä, tuotettu­ ja ja kasvatettuja tuotteita ja marjoja. Tukun Kuusamon toimipisteestä voimme tarvittaes­sa vaikka itse hakea täydennys­ tä, kun on tilanne päällä.

Aterioita, kotiruokapalvelua ja cateringia Kuusamossa ja Rukalla

Talonpöydän lounaalla Kuusamon ravin­ to­­lassa on aina tarjoilla kolme vaihtoeh­ toa. – Paikallisuuden lisäksi myös sesongit nä­ kyvät listoillamme. Aina pitää löytää jo­ tain uutta twistiä. – Kotiruokapalvelu on tärkeä osa meidän kokonaisuutta. Toimitamme satoja lounaita palvelutalojen ikäihmiselle ja alueen yri­ tyksille. Toimitamme aamiaisia, lounaita ja useam­man ruokalajin päivällisiä myös Rukan ­

mökeille. Tarvittaessa asiakas saa meiltä vaikka kokin paikan päälle. Tämä palve­ lu on kasvava ja tärkeä osa toimintaam­ me. Tarjoamme lisäksi cateringpalveluita perhejuhliin ja yritystapahtumiin, Mika Määttä luettelee. – Joulu on meillä pohjoisessa erityisen merkittävä ruokasesonki, suorastaan pi­ ristysruiske kaamokseen. Tupa on aina täynnä, ja valmistamme satoja jouluruo­ kakasseja myös noudettaviksi tai mökeille toimitettaviksi. Laatikkomme, itse tehdyt lei­vokset ja omalla reseptillä tuunatut kalat ovat erityisen suosittuja joulupöydässä.

Kotiruokakeidas keskellä kanjonia

Ravintola Talonpöydällä on kesäaikaan toimi­piste myös Metsähallituksen Oulan­ gan luontokeskuksessa. – Sijaitsemme komean Kiutakönkään kuo-­ hujen välittömässä läheisyydessä. Koti­ ruokalounaan lisäksi tarjoamme Oulan­ galla maankuuluja burgereita, käristystä, muikkuja sekä retki- ja kahvilatuotteita.

"Kuusamon seudun upea luonto ja paikallinen lähiruoka innoittavat Ravintola Talon­ pöydän aterioi­den suunnittelu­ssa."

5


MAKKARAA JA VALMISRUOKAA Tampereen Lihajaloste aloitti vuon­na 1949 Kauppahallin lihaliikkees­­­tä. Sen toiminta laajentui luonte­vas­ti makkaranvalmistukseen ja le­­gen­­da oli syntynyt.

A

loitetaan makkarasta, toteaa tukkuliikemyynnistä vastaava Jyrki Laakso, vaikka viime keväänä makkarateh­ taan toimina laajeni yrityskaupan myötä myös valmisruokiin. – Tampereen Tohlopissa syntyy suomalaisten ja erityisesti pirkanmaalaisten rakastamia, jopa legendaarisia makkaroita. Jo ennen kuin Laakso

– Paljon on säilynyt ennallaan ja paljon on muuttunut vuo­ sien kuluessa, mutta Lihaja­ losteen höyrymakkara ja Tampe­re kuuluvat kyllä erot­tamatto­masti yhteen. Lenkki, juhlamakkara ja nakit ovat myös herkullisia ja isoja tuotteitamme.

Mahdollisuus kannattavaan lounaaseen

– Makkara on laadukas raaka-aine, josta voi saada maittavan ja kannattavan lounaan. Keit­tolounaaseen sopivat siskonmakkarat, nakit tai makkaraviipaleet. Myös makkarapihvit ovat tehneet paluun lounaslistoille. Makkaran etu on lisäksi siinä, että sen avulla voi hallita hyvin hävikkiä, esimerkiksi pyttipannu on herkullinen vaihtoehto tähän.

Makkara-Jaken Kokkikoulu

Tampereen Lihajalosteen toimintaa kuvaa se, että tehdään työtä hy­ myssä suin. Oiva esi­ "Yrityksen identiteettiä merkki tästä Youtubessa kuvaava possulogo syntyi toimiva Makkara-Jaken Kokkikoulu. Tutun possu­- 1960-70 lukujen taitteessa logon alla Jake antaa Hannoverin messujen huumorilla höystettyjä makkaravinkkejä pilke innoittamana." silmäkulmassa.

Yhteistyössä myös Patun parempi nakki aloitti yrityksen palveluksessa, hän oli myyjänä vienyt tärkeän asiakkaansa lounaalle Tampe­ reella. Paikaksi oli valikoitunut Pirkkalan sillan kupeessa sijainnut makkarakioski ja tarjottavak­ si Lihajalosteen höyrymakkara. Myöhemmin hän oli kuullut vieraanaan olleelta naisjohtajal­ ta, että hän oli syönyt kiertueensa parhaan ja eksoottisimman lounaan Tampereella. 6

– Valmistamme Palvelutukkureiden omaan Patu-­ tuotevalikoimaan laadukkaan nakin. Se teh­ dään kotimaisesta sianlihasta. Siinä on nap­ sahtava kuori, koska se tehdään luonnonsuo-­ leen. Maisteluraati antoi tuotteelle erinomai­ sen hyvät arvosanat, ja uskomme siihen.

Yrityskauppa toi toisen tukijalan

Tampereen lihajaloste osti Edun Herkun, joka puolestaan on ollut tunnettu laadukkaista ja


TOIMITUSJOHTAJA JARKO NIEMINEN ON PERHEYRITYKSEN JAT­ KAJA KOLMANNESSA POLVESSA.

PATUN PAREMPI NAKKI VALMISTETAAN KOTI­ MAISESTA SIANLIHASTA LUONNONSUOLEEN.

koti­­ruokaa vastaavista valmisruoistaan. – Valmisruokaliiketoimintaan uskotaan paljon, ja meille on tulossa Saksasta uusia tuotantolait­ teita, Laakso toteaa. – Lasagnet, lihamakaronilaatikko, perunamuusi,­ joululaatikot, kaalikääryleet…, Laakso listaa valmisruokien valikoimaa. Kaikki, mitä myy­ dään, valmistetaan itse ja laadusta halutaan

pitää kiinni. Kaalikääryleitä valmistetaan myös Palvelutukkureille heidän Patu-tuoteperheeseen. Palaute on ollut enemmän kuin myönteistä, suo­rastaan kiittävää. Suuritöiset kaalikääryleet ostetaan mielellään valmiina, jos ne maistuvat yhtä perinteisiltä kuin kotitekoiset. Sama kos­ kee myös esimerkiksi joululaatikoitamme.

7


RESEPTIT SAMI GARAM, KUVAT KASPER GARAM

PATUN LOUNASVINKIT

"Lounasravintolassa ei siis riitä, että osaa keittää maittavia ruokia, vaan pitää hallita myös ostot, hävikki, esivalmistelut."

– Lounas on asiak­kail­­lemme kenties päi­vän tärkein ateria ja siihen ladataan paljon odo­ tuksia. Ra­vinto­­­loitsi­jal­le taas lou­­naan kate on elintär­keä. Patu­ Lou­nas­klu­bissa haluamme tar­­jo­ta vinkkejä ja re-­ septejä oman keittiösi ruokalistoille, asiakkaiden lautasille ja myös ravintolasi tulokseen, kokki ja ra­vintoloitsija Sami Garam toteaa.

Ostoissa tärkeää hinta ja annoskoko

– Ostaminen on taitolaji. Melkein hintaakin tärkeämpää on mitoittaa oikein ostojen suu­ ruus annosta kohti. Vaikkapa porsaan ulkofi­ leessä valmistustapa ja annoskoko ratkaisevat. Oikein valmistettuna filee ei katoa nesteenä pakkiin ja sopivanpaksuinen viipale täyttää vatsan ja katetavoitteet. Asiakas nappaa taval­ lisesti kaksi tai kolme viipaletta, joten yhden vii-­ paleen paino pitäisi olla maksimissaan 50 g. Kun ostaja osaa vielä ennakoida lounaan asiakasmäärän, alkaa edullinen lounaskin kan-­ nattaa rahallisesti.

Hävikin minimointi säästää rahaa

8

– Ammattilainen valitsee sesongin raaka-aineet juuri silloin, kun ne ovat parhaimmillaan ja edul­ lisimmillaan. Harva raaka-aine paranee kaa­pissa vanhetessaan, joten tehokkuus hävi­ kin pienentämisessä on tärkeä taito. Onneksi on olemassa juurekset, jotka ovat edullisia ja säilyvät pitkään. Peliaikaa hieman nahistuneil­ lekin juureksille antaa vielä se, että ne pilkkoo ja paahtaa tai höyryttää kypsiksi seuraavaa päivää varten, sopivasti ennen kuin ne ovat käyttökelvottomia. Hävikin välttämisen lisäksi

tulee samalla tehtyä seuraavan päivän esival­ mistelut valmiiksi.

Järkevä misaaminen tasaa kiirettä

– Esivalmistelu eli misaaminen seuraavaa päi-­­ vää varten kannattaa tehdä heti päivän kii­ reisimmän hetken jälkeen. Jos huomisen lou­ nastarjoilun misat eivät ole tikissä, pitää töihin lähteä liian aikaisin stressaantuneena ja vä­ syneenä. On paljon kivempaa voida nukkua yönsä rauhassa, kun kaikki on valmista. Ja kaikkea ei ole pakko tehdä itse, ei ole häpeä käyttää osin valmiita tuotteita. Vaikkapa tukku­ jen private label -tuotteet ovat taidolla, maku edellä valittuja. Ja niihinkin kokki saa aina mukaan vielä oman käsityönsä jäljen, Sami Garam toteaa.


Juustokuorrutettua porsaan ulkofileetä, suolaperunat ja paahdettua broccolinia JUUSTOKUORRUTETTUA PORSAAN ULKOFILEETÄ porsaan ulkofileetä Patu juustocremeä Patu lihaliemijauhetta Patu paprikasuikaleita koristeluun broccholinia lisäkkeeksi 1. Leikkaa lihan kalvot poikki muuta­ masta kohdasta ja hiero fileiden pin­ noille lihaliemijauhetta. Paista höyry­ paistolla 50-asteiseksi ja anna lihan jäähtyä. 2. Viipaloi jäähtynyt liha noin sentin siivuiksi ja sivele pintaan reilusti juusto­ cremeä. Paista juuri ennen esillelaittoa 180-asteisessa uunissa 15-30 minuuttia. 3. Tarjoa lisäkkeenä pannu- tai uuni­ paistettua broccolinia. Sivele se ennen paistoa öljyllä ja mausta valkosipuli­ murskalla ja suolalla. Tähän sopii oivallisesti myös broccoli, kukkakaali, porkkana tai muu juures.

4. Koristele annos lopuksi kylmillä paprikasuikaleilla. SUOLAPERUNAT pestyjä perunoita suolaa Kastele perunat hyvin vedellä ja sirot­ tele niiden päälle suolaa. Paista 160asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, riippuen perunalajikkeesta ja mukula­ koosta. ESIVALMISTEET EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ: 1. Katko fileiden kalvot. 2. Mausta fileet ja paahda höyrypais­ tolla 50-asteisiksi. Jäähdytä. 3. Leikkaa jäähtyneet lihat viipaleiksi pakkeihin. Tämän saattaa ehtiä tehdä aamullakin.

9


Juuresvuoka, pilahviriisi, Patu mangoraja -kastike JUURESVUOKA sekalaisia juureksia (tai pakastejuureksia) suolaa öljyä kananmunia Patu vispikermaa Patu mangoraja -kastiketta

4. Anna tekeytyä jonkin aikaa ja kumoa tarjoiluvadille.

1. Kypsennä juurekset joko höyryllä tai sivelemällä ne öljyllä ja paistamalla 160-asteisessa uunissa. Makumaailma muodostuu hieman erilaiseksi. Mausta kuutiot suolalla. 2. Sekoita munista ja kermasta massa, jossa on 1 kanamuna / 1dl kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Litra kermaa riittää noin neljään leipävuo­ kaan. Voit käyttää myös moninaisesti yrttejä tämän maustamiseen. 3. Täytä pitkulaiset, vuokasprayllä voidellut leipävuoat kypsillä juureksilla ja kaada päälle muna-kermaseosta niin, että juurekset peittyvät. Paista 160-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes massa on kunnolla hyytynyt.

PILAHVIRIISI riisiä sipulia öljyä

10

ESIVALMISTEET EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ: Pilko ja kypsennä juurekset. Jos käytät pakasteita, sulata siivilässä. Riko kananmunat valmiiksi ja sekoita kerman kanssa.

Mausta riisi silputulla sipulilla ja suo­ lalla. Tässäkin voi käyttää monia eri mausteita ja yrttejä. Sekoita hyvin ja paahda uunissa viisi minuuttia kerral­ laan niin, että öljy kuumenee ja kypsen­ tää sipuleita ja mausteita hiukan. Lisää vettä 2 kertaa riisin määrä ja kypsennä uunissa 30−45 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Tarjoa juuresvuoka ja pilahviriisi maukkaan Patu mangoraja -kastikkeen kera.


TUOTEUUTISET Palvelutukkurien omissa Patu-­ tuotteissa on monia herkkuja, jotka on hinnoiteltu kannatta­ vaan lounastarjoiluun sopiviksi. Alla esittelyssä Patu-tuotevali­ koiman uutuudet.

TUMMAT JA VAALEAT PYSTYVIIPALEET

Suositut Patu-viipaleet ovat nyt saatavina myös pystyviipaleina. Maukkaat viipaleet sopivat vaikkapa aamiaistarjoiluun.

Uutuudet!

HODARIIN TAI KEITTOON 128078 PATU VAALEAT PYSTY­ VIIPALEET 850 G ME 6 KPL EAN 6429810263971

Patun parempi nakki napsahtaa. Se valmistetaan suomalaisesta sianlihasta ja se maistuu paremmalta!

128079 PATU TUMMAT PYSTY­ VIIPALEET 850 G ME 6 KPL EAN 6429810263964

Uutuus!

PATU ASTIAN-­ PESUAINE

Patu-tuotevalikoima täydentyy asiakkaidemme toiveesta käsinpesuun tarkoitetulla astianpesu­ aineella. Uutuus on Suomessa valmistettu Avainlippu-tuote.

Uutuus!

ras a p n a Ih kki! a n i r a hod

131893 PATUN PAREMPI NAKKI 920 G ME 10 PKT EAN 6409080001145 L, G

131922 PATU ASTIANPESUAINE KÄSINPESUUN 1 L ME 8 PLO EAN 6430010712206 VALMISTETTU SUOMESSA

TARJOUSTUOTTEIDEN MERKIT: L – LAKTOOSITON

VL – VÄHÄLAKTOOSINEN

G – GLUTEENITON

M – MAIDOTON

S – SOIJATON

K – KANANMUNATON

VE – VEGAANINEN 11


Patun Joulu!

"Joululounaan sydän syntyy mehevistä kinkuista ja kalkkunoista. Yhä useammin lihapullat kuuluvat joulupöytään myös Suomessa." 12


Joulun herkut lihasta ja kalkkunasta

C0 M100 Y76 K13

C89 M0 Y96 K30

13


Joulun herkut lihasta ja kalkkunasta

ATRIA VILJAPORSAAN LUUTON JUHLAKINKKU n. 5 KG pakaste ME 4 kpl ean 2378285000007 tuotenumero 128319

5,75/kg 6,56/kg

L, G

HK JUHLAKINKKU n. 7-9 KG potkaton, harmaasuolattu, kypsä ME 1 kpl ean 2391458800006 tuotenumero 113933

12,95/kg 14,76/kg

4,99 5,69

kg

kg

ATRIA VILJAPORSAAN JUHLAKINKKU POTKALLA n. 7 KG pakaste ME 3 kpl ean 2378284200002 tuotenumero 128317

4,99/kg 5,69/kg

ATRIA VIIPALOITU HARMAASUOLATTU PERINTEINEN JOULUKINKKU n. 1,6 KG/n. 40 G ME 1 x n. 1,6 kg ean 2378836100002 tuotenumero 109626

ATRIA VIIPALOITU PUNA­SUOLATTU PERINTEINEN JOULUKINKKU n. 1,6 KG/n. 40 G ME 1 x n. 1,6 kg ean 2378836300006 tuotenumero 109627

12,25/kg 13,97/kg

12,25/kg 13,97/kg

14

L, G

L, G, M, S, K

HK JOULUN JUHLAKINKKU, VIIPALOITU 2,5 KG ME 1 kpl ean 6409100060343 tuotenumero 107932

12,70/kg 14,48/kg

L, G, M, S, K

L, G

ATRIA KYPSÄ KALKKUNAFILEE VIIPALE n. 1,4 KG ME 1 pkt ean 2378188600007 tuotenumero 100236

15,60/kg 17,78/kg

L, G

L, G

Värilliset hinnat ovat alv 0 % ja mustat hinnat sisältävät alv:n. Hinnat ovat voimassa täysin myynti­erin.


KARINIEMEN KALKKUNAN SAVUSTETTU FILEE n. 0,8 KG ME 1 kpl ean 2377237100000 tuotenumero 107934

14,95/kg 17,04/kg

L, G, M

HK MAAKARIT® JOULUMAKKARA n. 2,0 KG ME 1 kpl ean 2391688000009 tuotenumero 128327

12,25/kg 13,96/kg

L, G, M

NATURKÖTT NAUDAN ULKOFILEE, KALVOTON n. 3 KG tuore ME 4 kpl ean 2373718000005 tuotenumero 118620

FARMFIELD KALKKUNAN NATURELL RINTA, NAHATON n. 750 G/KPL pakaste ME 8 kpl ean 2373754100004 tuotenumero 118934

23,45/kg 26,78/kg

8,95/kg 10,20/kg

L, G, M

L, G, M

PATUN PAREMPI LIHAPYÖRYKKÄ 25 G/KPL, 7,2 KG/LTK Raakapakaste, valmistettu Suomessa ME 1 ltk ean 0640819100104 tuotenumero 127694

8,85/kg 10,09/kg

72,64/ME

L, G, M, K

8,85 10,09

kg

kg

HK KARJALANPAISTI 3 KG kypsä, sous vide ME 1 dyno ean 6409100077327 tuotenumero 103243

9,49/kg 10,82/kg

32,46/ME

L, G, M

HK KALAASI LIHA­HYYTELÖ n. 1 KG ME 1 ean 2391640200003 tuotenumero 103176

10,85/kg 12,37/kg

L, G, M

15


"Maustetut sillit, perinteiset maksa­ pasteijat, rosolli ja värikkäät salaatit tuovat joulun tunnelmaa."

16

C0 M100 Y76 K13

C89 M0 Y96 K30


Silli ja pasteijat Rosolli, salaatit ja majoneesi ja mausteet

17


Silli ja pasteijat Uutuus!

ABBA LASIMESTARIN SILLI 2,5/1,2 kg/prk ME 1 prk ean 7350126082118 tuotenumero 132198

17,30/prk 19,72/prk

ABBA SAARISTOLAISSILLI 2,3/1,1 kg/prk ME 1 prk ean 7350126082057 tuotenumero 132199 L, G, M, S, K

17,30/prk 19,72/prk

KLÄDESHOLMEN SILLI SIPULI 2,2/1,1 kg/prk ME 1 prk ean 7311360644142 tuotenumero 102020 L, G, M, S, K

KLÄDESHOLMEN SILLIPALA MATJES 2,2/1,0 kg/prk ME 1 prk ean 7311360610147 tuotenumero 109847

KLÄDESHOLMEN SILLI SINAPPI 2,2/1,0 kg/prk ME 1 prk ean 7311366481413 tuotenumero 132329

10,75/prk 12,26/prk

12,25/prk 13,96/prk

L, G, M, S, K

KLÄDESHOLMEN SILLI SINAPPI & WHISKY 2,2/1,1 kg/prk ME 1 prk ean 7311360648157 tuotenumero 102025

14,95/prk 17,04/prk

12,25/prk 13,96/prk 18

L, G, M, K

L, G, M, S, K

L, G, M, S, K

KLÄDESHOLMEN SILLI MUSTAHERUKKA 2,2/1,1 kg/prk ME 1 prk ean 7311360635140 tuotenumero 102034 L, G, M, S, K

L, G, M, S, K

KLÄDESHOLMEN SILLIFILE MATJES 2,2/1,0 kg/prk ME 1 prk ean 7311360611144 tuotenumero 132136

KLÄDESHOLMEN SILLI RAPU­­MARI­NOITU 2,2/1,1 kg/prk ME 1 prk ean 7311360654141 tuotenumero 102018

14,95/prk 17,04/prk

11,35/prk 12,94/prk

10,75/prk 12,26/prk

L, G, M, S, K

KLÄDESHOLMEN SILLI RANSKALAINEN SIPULI 2,2/1,1 kg/prk ME 1 prk ean 7311360615142 tuotenumero 102038

12,25/prk 13,96/prk

L, G, M, S, K

HK KALAASI MAKSAPASTEIJA n. 1 KG ME 1 ean 2391642900000 tuotenumero 103177

HK MAKSAPASTEIJA n. 2,5 KG sisältää kalaa, ME 1 ean 2391455000003 tuotenumero 103063

9,75/kg 11,12/kg

8,99/kg 10,25/kg

L, G

L, G


Rosolli, salaatit, majoneesi ja mausteet

ATRIA ROSOLLI 550 G ME 3 ras ean 6407860063123 tuotenumero 100372

2,85/ras 3,25/ras

4,64/kg

9,75/ME

2,85 3,25

L, G

6,26/pss

5,28/kg

4,25/kg

13,21/ME

L, G

4,84/kg

14,53/ME

L, G, M, K, VE

ras

ras

APETIT KOTIMAINEN HERNE 2,5 KG ME 4 pss ean 6430104952150 tuotenumero 107696

5,49/pss

SAARIOINEN ROSOLLI 3,0 KG ME 1 dno ean 6412000045358 tuotenumero 106606

ATRIA ROSOLLI 2,5 KG ME 1 dno ean 6407860063116 tuotenumero 100355

25,03/ME

L, G, M, S, K

HERKKUMAA KURKKU­KUUTIO HORECA 8,2/4,3 kg/prk ME 1 prk ean 6410840055032 tuotenumero 101785

HERKKUMAA KUUTIO­PUNAJUURI HORECA 8,6/6,2 kg/prk ME 1 prk ean 6410840066267 tuotenumero 101797

10,45/prk 11,91/prk

10,95/prk 12,48/prk

L, G, M, S, K

L, G, M, S, K

19


Rosolli, salaatit, majoneesi ja mausteet

HERKKUMAA COCKTAILKURKKU 2,2/1,25 kg, muovi ME 1 prk ean 6410840055780 tuotenumero 115091

HERKKUMAA SELLERISALAATTI 2,45/1,38 kg, lasi prk ME 1 prk ean 6410840033054 tuotenumero 114841

FELIX PUNAKAALISALAATTI 4,25 kg/prk ME 1 prk ean 6424901224817 tuotenumero 126681

8,75/prk 9,97/prk

5,25/prk 5,98/prk

14,80/prk 16,87/prk

L, G, M, S, K

26,30 29,98

20

kpl

kpl

L, G, M, S, K

L, G, M, S, K


HK SIENISALAATTI 3 KG ME 1 dyno ean 6409100075521 tuotenumero 103234

6,20/kg 7,07/kg

21,20/ME

L, G, M

PATU SAVUKIRJOLOHISALAATTI 1 KG valmistettu Suomessa ME 1 snk ean 6409051806007 tuotenumero 125443

PATU HERKKUSIENISALAATTI 1 KG valmistettu Suomessa ME 1 snk ean 6409051805000 tuotenumero 125445

9,95/snk 11,34/snk

6,35/snk 7,24/snk

L, G

L, G

PATU GOURMET PUNAJUURISALAATTI 2,5 KG Valmistettu Suomessa ME 1 prk ean 6430010719205 tuotenumero 107467

10,65/prk 12,14/prk

L, G

HELLMANN’S TÄYSMAJONEESI 5 KG ME 1 kpl ean 8722700573982 tuotenumero 101830

26,30/kpl 29,98/kpl

L, G, M, S

10,65 12,14 PATU SINAPPI 10 KG valmistettu Suomessa, sydänmerkki ME 1 ast ean 6430010716822 tuotenumero 102579

MAIZENA MAISSITÄRKKELYS 700 G ME 12 kpl ean 5719642330028 tuotenumero 131999

12,55/ast 14,31/ast

3,59/kpl

3,15/kpl

43,09/ME

prk

prk

L, G, M, S, K

21


Maukkaat joululaatikot "Pehmeänmakuiset laatikot tuovat juhla­ pöytään jouluisen tuoksun. Bataatti- ja punajuurilaatikot ovat jo jouluperin­ nettämme."

APETIT KOTIMAINEN PUNAJUURI­ GRATIINI 2 KG pakaste, ME 3 pss ean 6430104966003 tuotenumero 130591

SAARIOINEN PUNAKAALIVUOKA 2,7 KG alumiinivuoka, ME 1 ean EAN 6412000040285 tuotenumero 120010

SAARIOINEN BATAATTI­LAATIKKO 2,7 KG kypsä, alumiinivuoka, ME 1 ean 6412000040278 tuotenumero 120011

11,90/pss

18,70/vka 21,32/vka

20,45/vka 23,31/vka

13,57/pss

22

40,70/ME

L, G, S, K

C0 M100 Y76 K13

C89 M0 Y96 K30

L, G, S, K

L, G, S


KYMPPI PORKKANALAATIKKO 2,5 KG kypsä pakaste ME 3 vka ean 6420260862707 tuotenumero 106413

KYMPPI LANTTULAATIKKO 2,5 KG kypsä pakaste ME 3 vka ean 6420260862752 tuotenumero 106414

12,94/vka

12,94/vka

11,35/vka

38,81/ME

L, G, S, K

KYMPPI PUNAJUURILAATIKKO 2,5 KG kypsä pakaste, ME 3 vka ean 6420260865203 tuotenumero 114169

12,40/vka 14,14/vka

42,42/ME

L, G, M, S, K, VE

11,35/vka

38,81/ME

L, G, M, S, K, VE

38,81/ME

L, S, K

15,40/vka

11,55/kpl

17,56/vka

52,67/ME

L, G, M, S, K, VE

8,85/kpl

8,85/kpl L, G, M, S, K, VE

12,94/vka

KYMPPI BATAATTI­SOSE 2 KG raakapakaste, ME 2 ean 6420260864008 tuotenumero 106416

KYMPPI LANTTULAATIKKO 2 KG raakapakaste, ME 2 ean 6420260862059 tuotenumero 106410

20,18/ME

11,35/vka

KYMPPI BATAATTI­LAATIKKO 2,5 KG kypsä pakaste, ME 3 vka ean 6420260864206 tuotenumero 109632

KYMPPI PORKKANA­LAATIKKO 2 KG raakapakaste, ME 2 ean 6420260862554 tuotenumero 106411 10,09/kpl

KYMPPI IMELLYTETTY PERUNA­LAATIKKO 2,5 KG kypsä pakaste, ME 3 vka ean 6420260862806 tuotenumero 106415

10,09/kpl

20,18/ME

L, G, M, S, K, VE

13,17/kpl

26,33/ME

L, G, M, S, K, VE

KYMPPI IMELLYTETTY PERUNA­LAATIKKO 2 KG raakapakaste, ME 2 ean 6420260862608 tuotenumero 106409

8,85/kpl 10,09/kpl

20,18/ME

L, S, K

ATRIA JOULUPERUNALAATIKKO 2,6 KG pakaste ME 1 vka ean 6407850058672 tuotenumero 100347

5,45/kg 6,21/kg

16,15/ME

L, G

23


Jälkiruoat, joulupuuro, keitot ja joulun juomat

kuva: Arla Pro

"Piparkakkurahkasta tai täyteläisistä mousseista voi loihtia joulunmakuisia jälkiruokia. Riisipuuro ja glögi ovat jo klassikoita."

24


C0 M100 Y76 K13

C89 M0 Y96 K30

25


Jälkiruoat ja joulupuuro

VALIO KERMAVIILI 2 KG LAKTOOSITON ME 1 snk ean 6408430142040 tuotenumero 132023

6,25/snk 7,12/snk

L

ISOMITTA VALKOSUKLAAMOUSSE 2 x 1 kg ME 1 ltk ean 7322551070893 tuotenumero 102740

kuva: Arla Pro

24,99

33,50/ltk 38,19/ltk

VL, G, K

ast

28,49 ast

ARLA PRO RAHKA PIPARKAKKU LAKTOOSITON 5 KG kausituote, ME 1 ast ean 6413300024432 tuotenumero 119994

24,99/ast 28,49/ast

ISOMITTA SUKLAAMOUSSE 2 x 0,95 kg ME 1 ltk ean 7322551070879 tuotenumero 102743 L

24,90/ltk 28,39/ltk

L, G, S, K

Uutuus!

ISOMITTA KUNINGATARMOUSSE 2 x 0,500 g ME 1 ltk ean 7322551070138 tuotenumero 130744

ISOMITTA VADELMA-VANILJAMOUSSE 2 x 0,500g ME 1 ltk ean 7322551070152 tuotenumero 130746

ARLA PUUROMAITO 1 L UHT kausituote ME 12 kpl ean 6413300025194 tuotenumero 128844

24,90/ltk 28,39/ltk

24,90/ltk 28,39/ltk

1,49/kpl

26

L, G, S, K

L, G, S, K

1,70/kpl

20,38/ME

L


"Suklaa antaa täyteläistä makua myös joulun jälkiruokiin."

MYLLYN PARAS PUURORIISI 1 KG ME 9 pss ean 6417700035845 tuotenumero 105579

RISELLA PUURORIISI 5 KG ME 2 pss ean 8410184010306 tuotenumero 114743

7,75/pss 8,84/pss

1,90/pss 17,67/ME

L, G, M, S, K, VE

2,17/pss

19,49/ME

L, M, S, K

ATRIA RIISIPUURO 3 KG kypsä ME 1 dyno ean 6407860068920 tuotenumero 100415

5,19/kg 5,91/kg

17,74/ME

L

27


kuvat: Valio

Keitot ja juomat

28


VALIO ODDLYGOOD® BARISTA KAURA­ JUOMA 1 L UHT GLUTEENITON ME 10 prk ean 6408430102068 tuotenumero 120012

VALIO LUUMU-RUSINAKEITTO 1 KG kausituote ME 5 prk ean 6408430062249 tuotenumero 104862

1,75/tlk

2,39/tlk

2,00/tlk

19,95/ME

L, G, M, S

2,72/tlk

13,62/ME

VALIO HEHKU® 1 L MAUSTEINEN RYPÄLEJUOMA kausituote, ME 5 prk ean 6408430064984 tuotenumero 102170

MARLI GLÖGIJUOMA 1 L ME 10 tlk ean 6415130043447 tuotenumero 108221

2,39/tlk

1,81/tlk 18,13/ME

2,72/tlk

13,62/ME

L, G, M, S

1,59/tlk

L, G, M, S, K

L, G, M, S

MARLI GLÖGITIIVISTE 1+3 0,5 L ME 12 plo ean 6415130078517 tuotenumero 119999

MARLI GLÖGITIIVISTE 1+3 5 L ME 1 knu ean 6415130073604 tuotenumero 121661

MEIRA KANELITANKO 285 G ME 1 ean 6414201708254 tuotenumero 130392

3,55/plo

26,95/knu 30,72/knu

8,65/prk

4,05/plo

48,58/ME

L, G, M, S, K

L, G, M, S, K

9,86/prk

SANDELS JUHLAOLUT SUODATTAMATON 5,3 % 0,5 L TLK ME 24 ean 6419800010302 tuotenumero 128336

POMMAC BRUT 0,75 L ME 6 plo, kierrätyslasipullo ean 6413600207658 tuotenumero 132191

POMMAC 1,5 L ME 12 plo ean 6413600000938 tuotenumero 107275

2,50/tlk

3,69/plo

4,21/plo 25,24 /ME

2,89/plo

3,10/tlk

74,30/ME

3,29/plo 39,53/ME

L, G, M, S, K

29


"Pipareita, torttuja, tuoksuvaa pullaa ja maistuvia kakkuja. Niistä syntyy joulupöydän täydellinen leivon­ naiskattaus."

30


Leivonnaiset, leivät ja leivontatarvikkeet

31


Tortut ja leivonnaiset voilla leivottu

MYLLYN PARAS TÄHTI­TORTTU HILLO­ TÄYTTEELLÄ 60 G raakapakaste, voilla leivottu, ME 40 kpl ean 6417700069505 tuotenumero 120007

0,45/kpl 0,51/kpl

20,52/ltk

VL

vegaaninen

vegaaninen

MYLLYN PARAS TÄHTI­TORTTU HILLOTETTU 60 G raakapakaste, ME 40 kpl ean 6417700069352 tuotenumero 104182

MYLLYN PARAS LUUMU TASKU­TORTTU 55 G raakapakaste, ME 60 kpl ean 6417700060427 tuotenumero 104105

0,39/kpl

0,35/kpl

0,44/kpl

17,78/ltk

VE

0,40/kpl

23,94/ltk

VE

voilla leivottu

0,69 0,79

MYLLYN PARAS TÄHTITORTTUAIHIO 50 G raakapakaste, voilla leivottu, ei hilloa ME 60 kpl ean 6417700060557 tuotenumero 104225

kpl

kpl

0,35/kpl 0,40/kpl

23,94/ltk

VL

vegaaninen

VAASAN TÄHTITORTTU 53 G paistovalmis, laktoositon ME 65 kpl ean 6437005082788 tuotenumero 100099

0,39/kpl 0,44/kpl

gluteeniton

Uutuus!

voilla leivottu

voilla leivottu

FAZER GLUTEENITON TÄHTITORTTU 240 G 4 KPL voilla leivottu, kypsä pakaste ME 7 x 4 kpl 240 g ean 6413467539817 tuotenumero 132193

FAZER DUMLE TÄHTITORTTU 72 G voilla leivottu, raakapakaste ME 80 kpl ean 6413467546617 tuotenumero 132186

5,59/pkt

0,79/kpl

6,38/pkt 32

44,63/ME

G, L, S

0,69/kpl

62,93/ME

28,90/ltk

VE

voilla leivottu

VAASAN JOULUTORTTU 53 G voilla leivottu, paistovalmis ME 65 kpl ean 6437005013966 tuotenumero 127865

0,49/kpl VL, S

0,56/kpl

36,31/ltk

VL


voilla leivottu

FAZER LUUMUTÄHTI­TORTTU 72 G voilla leivottu, raakapakaste ME 80 kpl ean 6413467479014 tuotenumero 124017

0,69/kpl 0,79/kpl

62,93/ME

MYLLYN PARAS TÄHTI­PULLA 65 G kypsä pakaste ME 30 kpl ean 6417700061233 tuotenumero 125155 VL, S

0,70/kpl 0,80/kpl

23,94/ltk

MYLLYN PARAS TALVIVIINERI 85 G raakapakaste ME 30 kpl ean 6417700061530 tuotenumero 128329

0,90/kpl L

1,03/kpl

30,78/ltk

L

gluteeniton

RIITAN HERKKU KUORRUTETTU MAUSTELEVYKAKKU 1250 G pakaste, paloiteltu 24 palaa ME 3 levyä ean 6430014213631 tuotenumero 119416

VAASAN TALVIMUNKKI 70 G kausituote, sulattaen valmis ME 60 kpl ean 7315060177214 tuotenumero 128328

0,95/kpl 1,08/kpl

0,61/pala

64,98/ltk

0,69/pala

49,93/ME

RIITAN HERKKU GLUTEENITON PUOLUKKAJUUSTO­LEVYKAKKU 2250 G pakaste, paloiteltu, 24 palaa ME 1 levy ean 6430014213624 tuotenumero 120009

1,58/pala L

1,80/pala

43,26/ME

L, G

Uutuus!

MYLLYN PARAS JOULULEVYPIIRAKKA 1200 G kypsä pakaste, valmiiksi koristeltu, paloiteltu 24 palaan, ME 3 levyä ean 6417700161803 tuotenumero 132197

0,73/pala 0,83/pala

59,80/ME

L

EESTI PAGAR PORKKANAKAKKU 1800 G kypsä pakaste, paloiteltu 32 palaan ME 3 levyä ean 4740086020917 tuotenumero 128394

0,42/pala 0,48/pala

46,00/ME

1,58 1,80

pala

pala

L

33


Leivonnaiset ja piparkakut

ELONEN PIPARIVOHVELI 200 G ME 12 pss ean 6410580042606 tuotenumero 128306

2,15/pss 2,45/pss

29,41/ME

S

TASANGON PIPARKAKKU 600 G ME 9 pss ean 6411230010228 tuotenumero 105800

2,35/pss 2,68/pss

1,90 2,17

kpl ELONEN MANSIKKALEIVOSLEVY 2600 G kypsä pakaste, sulattaen valmis, 105 g/kpl ME 25 kpl ean 6410587310500 tuotenumero 119030

ELONEN VADELMALEIVOSLEVY 2000 G kypsä pakaste, sulattaen valmis, 80 g/kpl ME 25 kpl ean 6410587310951 tuotenumero 121453

1,90/kpl

1,88/kpl 54,15/ME

EESTI PAGAR APPELSIINI-SUKLAAKAKKU 950 G pakaste, paloiteltu 10 palaan, ME 3 ean 4740086019911 tuotenumero 128395

ELONEN SACHER LEIVOS 85 G kypsä pakaste ME 24 kpl ean 6410587311576 tuotenumero 119028

1,25/pala

1,95/kpl

34

L

kpl

2,17/kpl

1,42/pala

24,11/ME

42,58/ME

2,22/kpl

53,35/ME

1,65/kpl

47,02/ME

L, S

L, S

ELONEN MUSTAHERUKKA-SUKLAA­ LEIVOS 50 G kypsä pakaste, ME 30 kpl ean 6410587310685 tuotenumero 119029 L, S

1,15/kpl 1,31/kpl

39,33/ME

L


Piirakat, leivät ja leivontaan

PATUN PAREMPI RUKIINEN RIISIPIIRAKKA N. 60 G Kypsä, käsinrypytetty, valmistettu Suomessa ME 30 kpl ean 6429810039163 tuotenumero 129273

VAASAN MESTARIN JOULULIMPPU 405 G pakaste, sulatus ja paisto ME 9 ean 6416577019866 tuotenumero 132125

VAASAN VIIPALOITU JUHLALEIPÄ 500 G pakaste ME 6 ean 6416577600583 tuotenumero 107924

0,65/kpl

2,95/kpl 3,36/kpl

2,25/kpl

0,74/kpl

22,23/ME

30,27/ME

L, VE

2,57/kpl

15,39/ME

L, VE

L, K

vegaaninen

gluteeniton

FAZER KIIREETÖN JUHLALIMPPU 400 G pakaste, laktoositon ME 8 kpl ean 6413467459016 tuotenumero 124020

FAZER GLUTEENITON PIPARITAIKINA 400 G pakaste, ME 10 ean 6413467539718 tuotenumero 132194

SUNNUNTAI TORTTU­TAIKINA 1 KG kausituote ME 12 ean 6438207111245 tuotenumero 120128

3,18/kpl

4,90/kpl

3,65/pkt

5,59/kpl

2,79/kpl

25,44/ME

L, M, K

55,86/ME

L, G, S

4,16/pkt

49,93/ME

L, M, S, K, VE

vegaaninen

vegaaninen

SUNNUNTAI PIPARI­TAIKINA 1 KG kausituote ME 8 ean 6438207156970 tuotenumero 106116

KEIJU CATERING 400 G 3 ÖLJYÄ MARGARIINI 60 ME 16 ean 6438207000020 tuotenumero 131544

KEIJU CATERING 240 X 6 G 3 ÖLJYÄ MARGARIINI 60 ME 1 ean 6438207000006 tuotenumero 131545

3,99/pkt

1,89/ras

11,89/ltk

4,55/pkt

36,39/ME

L, M, S

2,15/ras

34,47/ME

13,55/ltk

L, G, M, S, K, VE

L, G, M, S, K, VE

MEIRA KANELI 440 G JAUHETTU ME 1 ean 6414201708209 tuotenumero 132195

MEIRA MANTELILASTU 50 G ME 1 ean 6414203311513 tuotenumero 112166

MEIRA MANTELI KUORITTU 100 G ME 1 ean 6414203311391 tuotenumero 132196

6,80/prk

1,39/pss

2,39/pss

7,75/prk

1,59/pss

2,73/pss

35


"Juustot kruunaavat jälkiruokatarjoilun. Tarjoile niitä vaikkapa pipareiden, viikunoiden, taate­ leiden, hunajan tai hillojen kera."

36


kuva: Valio

kuva: Arla Pro

kuva: Valio

Juustot ja hillot

37


Juustot ja hillot

CASTELLO® MASTERFULLY MATURED GOUDA 500 G ME 6 kpl ean 5711953065286 tuotenumero 114648

7,39/kpl 8,42/kpl

50,54/ME

L

CASTELLO® WÄSTGÖTA 500 G ME 6 kpl ean 7311875884255 tuotenumero 128829

7,39/kpl 8,42/kpl

3,29 3,75

Muista myös

3,29/kpl 3,75/kpl

kpl

kpl

joulupähkinät ja rusinat! Kysy valikoimastamme

3,29/kpl

omalta myyjältäsi. 38

22,50/ME

L

CASTELLO® EXTRA CREAMY BRIE WITH CHILI 180 G ME 6 kpl ean 5711953086823 tuotenumero 128360

CASTELLO® EXTRA CREAMY BRIE 200 G ME 6 kpl ean 5711953070266 tuotenumero 114205 3,75/kpl

50,54/ME

L

22,50/ME

L


VALIO ALPPI KREIVI® e300 G ME 8 kpl ean 6408430337910 tuotenumero 105195

VALIO KEISARINNA® e300 G ME 8 kpl ean 6408430341146 tuotenumero 101759

6,10/kpl

55,63/ME

6,10/kpl G, L

6,95/kpl

55,63/ME

G, L

15,59/kpl 17,77/kpl

177,73/ME

G, L

kuva: Valio

6,95/kpl

VALIO MUSTALEIMA™ e700 G ME 10 kpl ean 6408430031856 tuotenumero 110559

3,10

3,53 BONNE MAMAN VIIKUNAHILLO 370 G ME 6 prk ean 3045320090437 tuotenumero 114093

2,95/prk 3,36/prk

20,18/ME

L, G, M, S, K, VE

BONNE MAMAN HILLO LAHJAPAKKAUS 5 X 50 G ME 12 kpl ean 3045320026924 tuotenumero 132192

VALIO AURA® e170 G PALA ME 8 kpl ean 6408430037001 tuotenumero 105021

4,35/prk

3,53/kpl

4,96/prk

59,51/ME

3,10/kpl

28,25/ME

kpl

kpl

L, G

L, G, M, S, K, VE

39


Suussa sulavaa ja silmänruokaa

40


41


Parhaat makeiset

KARL FAZER MAITOSUKLAA 3,0 KG n. 410 kpl, ME 1 ltk ean 6411404021036 tuotenumero 105561

KARL FAZER DARK 47 % COCOA 3,0 KG n. 416 kpl, ME 1 ltk ean 6411404021173 tuotenumero 115404

FAZER GEISHA 3,0 KG n. 416 kpl, ME 1 ltk ean 6411404021043 tuotenumero 105559

39,55/ltk 45,09/ltk

54,95/ltk 62,64/ltk

39,55/ltk 45,09/ltk

FAZER LIQUEUR FILLS 3,0 KG n. 394 kpl, ME 1 ltk ean 6411404021050 tuotenumero 114208

FAZER FAZERMINT 3,0 KG n. 389 kpl, ME 1 ltk ean 6411404021067 tuotenumero 105560

39,55/ltk 45,09/ltk

39,55 45,09

ltk

VL

VL

FAZER JULIA 3,0 KG n. 384 kpl, ME 1 ltk ean 6411404022019 tuotenumero 109642

39,55/ltk 45,09/ltk

VL

39,55/ltk 45,09/ltk

VL

ltk FAZER DUMLE 3,0 KG n. 428 kpl, ME 1 ltk ean 6411404021005 tuotenumero 117084

VIHREITÄ KUULIA SUKLAAKONVEHTEJA 3,0 KG n. 384 kpl, ME 1 ltk ean 6416453421103 tuotenumero 124022

39,55/ltk 45,09/ltk

39,55/ltk 45,09/ltk vegaaninen

VL

gluteeniton

gluteeniton

FAZER VIHREITÄ KUULIA 2,2 KG ME 1 ltk ean 6411404020916 tuotenumero 120001 42

15,95/ltk 18,18/ltk

FAZER MARIANNE 2,5 KG n. 510 kpl, ME 1 ltk ean 6411404030519 tuotenumero 105569 G, VE

33,45/ltk 38,13/ltk

VL, G


SAA JOULUN MAISTUMAAN

43


Parhaat makeiset

3,95 4,50

PANDA SUOMI MAITOSUKLAA­ KONVEHTEJA 1,2 KG ME 1 ras ean 6412500041577 tuotenumero 105499

16,65/ras 18,98/ras

G

PANDA JUHLAPÖYDÄN KONVEHTEJA 300 G ME 8 ltk ean 6412500011938 tuotenumero 108138

ras

3,95/ras

ras

4,50/ras

PANDA ENKELIKONVEHTEJA, MINTTUJA TOFFEETÄYTTEELLÄ 1,2 KG ME 1 ras ean 6412500041560 tuotenumero 105501

16,65/ras 18,98/ras

36,02/ME

PANDA SÄDE SALTY-CARAMEL MAITOSUKLAAKONVEHTEJA 1,2 KG ME 1 ras ean 6412500041478 tuotenumero 131937

16,65/ras 18,98/ras

G

Joulukattauksiin

SOFTLIN BASIC 39 CM 2-KRS 1/8 TAITTO JOULUPALLOT LIINA 100 KPL ME 6 pkt ean 6416584927321 tuotenumero 123413

SOFTLIN 33 CM JOULUPALLOT ANNOSLIINA 250 KPL ME 8 kpl ean 6415484018883 tuotenumero 132187

SOFTLIN CLASSIC 39 CM 1-KRS 1/4 TAITTO TAIKA LAUTASLIINA 50 KPL ME 10 kpl ean 6416584019446 tuotenumero 128694

3,50/kpl

3,15/kpl

8,65/kpl

4,34/kpl

44

26,04/ME

3,91/kpl

31,25/ME

G

10,73/kpl

107,26/ME

G


45


46


Sesonkiuutuus! Helpota loppuvuoden kiireistä sesonkia näyttävällä Joululevypiirakalla, jonka ihastuttava makumaailma syntyy kanelista, kardemummasta, kuivatuista karpaloista sekä piparkakusta. Valmiiksi koristeltu ja 24 palaan viipaloitu levypiirakka on helppo laittaa tarjolle sellaisenaan. 6180 Myllyn Paras Joululevypiirakka 3 x 1,2 kg. Laktoositon. 47


JUHLA

ONNISTUU

YHDESSÄ

Edessä on ruokavuoden juhlasesonki – olemme siksi kattaneet pöydän vastuullisesti tuotetuilla kotimaisilla herkuilla. Voit antaa hyvän mielen tulla!

ATRIA FOODSERVICE FS-asiakaspalvelu@atria.com atria.fi/foodservice Myynti: 010 316 8712, 0800 198 500 bistroaleksanteri bistroaleksanteri

48


Tuttu tuote nyt luomuna Tuttu Valio A+™ luonnonjogurtti rasvaton nyt luomuna. Täyteläinen maku ja pehmeä, paksu rakenne pysyvät ennallaan. Laktoosittomalla tuotteella on myös Sydänmerkki.

Valio A+™ Luomu™ luonnonjogurtti 5 kg rasvaton laktoositon EAN 6408430400096

valio.fi

49 Support. Inspire. Progress.


Syksyn uutuudet: pienesti kokoa, isosti makua Lihaa, kalaa vai kasvista – valinta on vapaa, sillä kaikkia löytyy! Syksyn kuumimmat uutuudet sopivat erinomaisesti esimerkiksi buffetpöytiin tai erilaisiin tilaisuuksiin ja mikä kätevää – ne voi nauttia myös kylmänä.

4898 Mini haukipyörykkä 4,5 kg KP

MARKKINOILLA 1.9. – KYSY TUKKURILTASI!

4897 Mini munakoiso­ pyörykkä 8 g 4,5 kg

*6412000048984* *6412000048977* 4877 Minipyörykkä 6 g pakaste 5 kg

*6412000048779*

50

saarioinen.fi/foodservice


Erikoisen hyvää joulua.

51
KYMPPI-LAATIKOT Maukasta apua joulun kiireisiin. KYPSÄT PAKASTEET 2,5KG VUOKA | VALMIIKSI PAISTETTU | ME 3

Sulata ja kuumenna uunissa ilman kantta!

11 € 35

(alv 0 %)

11 € 11 € 12 € 15 € 35

(alv 0 %)

35

(alv 0 %)

40

(alv 0 %)

40

(alv 0 %)

Kymppi Imellytetty L K

1294 Perunalaatikko

€ (alv 14 %)

Tuotenro: 106415

1294 Kymppi Porkkanalaatikko

L

1294 Kymppi Lanttulaatikko

K G M

€ (alv 14 %)

€ (alv 14 %)

Tuotenro: 106413

L

Tuotenro: 106414

1414 Kymppi Punajuurilaatikko

€ (alv 14 %)

1756 Kymppi Bataattilaatikko

€ (alv 14 %)

L

Tuotenro: 114169

L

Tuotenro: 109632

K G

K G M K G M

RAAKAPAKASTEET 2KG

KUORIPAKKAUS | VALMIIKSI MAUSTETTU | ME 2

Sulata, paista ja nauti!

8€

85

(alv 0 %)

8€ 8€ 11 €

85

L laktoositon

Kymppi-Maukkaat Oy kuuluu 54 Mallas-konserniin LAIHIANMALLAS.FI Laihian Helpot ja herkulliset reseptit & tuotteet KYMPPI.FI

K kananmunaton G gluteeniton

M maidoton

vegaaninen

(alv 0 %)

85

(alv 0 %)

55

(alv 0 %)

Kymppi Imellytetty

1009 Perunalaatikko

€ (alv 14 %)

L

K

Tuotenro: 106409

1009 Kymppi Porkkanalaatikko

L

1009 Kymppi Lanttulaatikko

K G M

€ (alv 14 %)

€ (alv 14 %)

Tuotenro: 106411

1317 Kymppi Bataattisose

€ (alv 14 %)

L

Tuotenro: 106410

Tuotenro: 106416

L

K G M

K G M


Siinä maistuu hyvä

Vaasan Mestarit tuoteperheessä jouluinen uutuus! Vaasan Mestarin Joululimppu on juureen leivottu, herkullinen kausituote joulupöytään. Joululimpussa on kaunis tumma väri, jouluisia mausteita (anis ja fenkoli) ja kokonaisuuden kruunaavat mehevät karpalot ja omenanpalat. www.lantmannenunibake.fi

Vaasan Mestarin Joululimppu • Kaunis tumma väri • Mausteina anis ja fenkoli • Meheviä karpaloita ja omenaa • Laktoositon ja kuitupitoinen Tuotenumero: 222030 Myyntierä: 9x405g 6 416577 019866 Patu: 132125 Myyntihinta 2.95€ (alv 0 %) / 3.36€ (alv 14 %)

55


Joulupöydän herkut – vaivattomasti!

Puolukkajuustolevykakku 2250 g

Kuorrutettu maustelevykakku 1250 g

Pakaste, gluteeniton, laktoositon, paloiteltu 24 palaan, ME 1 kpl EAN 6430014213624 Tuotenumero 120009

Pakaste, laktoositon, paloiteltu 24 palaan n, ME 3 kpl EAN 6430014213631 Tuotenumero 119416

37,95 € me / 1,58 € pala (alv 0 %) 43,26 € me / 1,80 € pala (alv 14%)

Puuronystävän paras kaveri

Risella puuroriisi 5 kg Patu nro 114743 Kampanjahinta 7,75 €/pss, alv 0 % 56 8,84 alv 14 %

Myynti ja markkinointi Conaxess Trade 020 7411 220

43,80 € me / 0,61 € pala (alv 0 %) 49,93 € me / 0,69 € pala (alv 14%)


KOtimaiNeN PuNaJuuriPiHVi

Kotimaiset punajuuripihvit, kaurarisotto ja Kylmä piparjuurikastike 2,400 kg Apetit kotimaisia punajuuripihvejä Kaurarisotto 0,200 kg Apetit sipulikuutioita, pakaste 0,010 kg Valkosipulia 1,000 kg Kaurajyviä 0,005 kg Rosmariinia, kuivattu 2,000 l Kasvislientä 0,300 kg Apetit kotimainen pinaatti paloina, pakaste 0,300 kg Kaurafraichea 0,003 kg Suolaa

anNOSMÄÄrÄ 20

Piparjuurikastike 0,100 kg Piparjuuritahna 0,050 l Sitruunamehua 0,800 kg Smetanaa (laktoositon) 0,030 kg Hunajaa 0,050 l Sitruunamehua 0,003 kg Suolaa 0,050 kg Kevätsipulia, hienonnettu Laita punajuuripihvit jäisenä tai kohmeisena GN 1/1-vuokaan. Paista yhdistelmäpaistolla 160 asteessa, kosteus 30 %, 20–25 minuuttia. Kuullota rypsiöljyssä kattilassa sipulikuutioita, valkosipulia ja kaurajyviä hetki. Lisää joukkoon rosmariini ja kasvisliemi. Kypsennä risotto. Kun jyvät ovat kypsiä ja liemi imeytynyt, lisää joukkoon pinaatti ja kaurafraiche. Hauduta hetki ja mausta suolalla. Pakkaus: 4 kg (a 60 g) Apetit tuotenro: 3965779 EAN: 6430103965779 Patu: 128228 Kasviksia 88%. Lisättyä suolaa 0,8%.

Sekoita kaikki piparjuurikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kylmänä kastikkeena punajuuripihvien ja risoton kanssa.

www.apetitammattilaiset.fi

Kaikkea hyvää sinulle

Elonen on leiponut makuelämyksiä kuluttajan arkeen ja juhlaan jo yli 50 vuoden ajan. Olemme vahva suomalainen perheyritys. Leivonnaisten maku ja kotimaisuus on meille ensisijaisen tärkeää, joten raaka-aineiden laadusta ja puhtaudesta emme tingi!

S L ELONEN KP MANSIKKALEIVOS

Sulattamalla valmis, 105 g/kpl ME 25 kpl Tuotenumero: 119030 EAN: 6410587310500

1,90 € kpl (alv 0%)

2,17 € kpl (alv 14%)

S L Sulattamalla valmis, 80 g/kpl ME 25 kpl Tuotenumero: 121453 EAN: 6410587310951

1,65 € kpl (alv 0%)

1,88 € kpl (alv 14%)

ELONEN PIPARIVOHVELI 200 G

ME 12 kpl Tuotenumero: 128306 EAN: 6410580042606

2,15 € pss (alv 0%)

2,45 € pss (alv 14%)

L

L ELONEN KP MUSTAHERUKKA-SUKLAALEIVOS

S

ELONEN KP VADELMALEIVOS

ELONEN KP SACHERLEIVOS

L TASANGON PIPARKAKKU 600 G

Sulattamalla valmis, 50 g/kpl ME 30 kpl Tuotenumero: 119029 EAN: 6410587310685

Sulattamalla valmis, 85 g/kpl ME 24 kpl Tuotenumero: 119028 EAN: 6410587311576

ME 9 kpl Tuotenumero: 105800 EAN: 6411230010228

1,15 €

1,95 €

2,35 €

kpl (alv 0%)

1,31 €

kpl (alv 14%)

kpl (alv 0%)

2,22 € kpl (alv 14%)

pss (alv 0%)

2,68 € pss (alv 14%)

57


PÖYTÄ KOREAKSI KOTIMAISILLA VIHANNEKSILLA Erinomaiset kasvuolosuhteet Närpiön Vihanneksen GLOBALG.A.P -sertifioiduissa kasvihuoneissa takaavat tomaattien, kurkkujen ja muiden vihannesten maukkauden. Tee tilaus ja tarjoa hyvää makua muillekin!

WWW.NÄRPIÖNVIHANNES.FI |

58

/NARPIONVIHANNES | WWW.KASVISRESEPTIT.FI |

/KASVISRESEPTIT


Uutuus !

Uutuus!

Abba Saaristolaissilli 2,3/1,1kg Pehmeä kermaviilipohjainen silli. 7350126082057 Patu: 132199

Abba Lasimestarin silli 2,5/1,2kg Jouluinen perinteinen silli. 7350126082118 Patu: 132198

Abba Brantevikin silli 2,6/1,15kg Silliä sipulisessa ja hunajaisessa mausteliemessä. 7350126082095 Patu: 132355

www.fortdeli.fi

Vihreitä valintoja boksin sisäpuolelta Haluamme tehdä kasvisten tarjoilusta helpompaa pestyillä ja pilkotuilla salaattisekoituksilla, vihanneksilla ja hedelmillä. Tuotteidemme avulla sinä säästät aikaa – ja asiakkaasi saavat nauttia markkinoiden parhaasta laadusta lautasillaan. Tuotteemme kulkivat ennen nimellä Dole. Syksystä 2020 lähtien nimemme on ollut Greenest ja olemme osa Bama-konsernia, Pohjoismaiden johtavaa hedelmäja vihannesalan yritystä. #wearegreenest greenest.fi

59


Patu

PALVELUTUKKURIT

POHJANMAA Tukkutalo Heinonen Oy Tuottajantie 41, 60100 SEINÄJOKI Puh. 06 4210 210 seinajoki@tukkutalo.fi www.tukkutalo.fi PALVELUTUKKURIT

Patu

KESKI-SUOMI Tukkutalo Heinonen Oy Onkapannu 2, 40700 JYVÄSKYLÄ Puh. 06 450 5000 jyvaskyla@tukkutalo.fi www.tukkutalo.fi

Patu

PALVELUTUKKURIT

SATAKUNTA Palvelutukku Immonen Oy Helmentie 7, 28360 PORI Puh. 02 631 2100 etunimi.sukunimi@immosentukku.fi www.immosentukku.fi

PIRKANMAA, KANTA-HÄME JA PÄÄKAUPUNKISEUTU Kanta-Hämeen Tuoretuote Oy Sähkömestarintie 7, 13130 HÄMEENLINNA Puh. 03 612 0301 myynti@tuoretuote.com (tilaukset) tuoretuote@tuoretuote.com (muut asiat) www.tuoretuote.com

LOUNAIS-SUOMI JA LÄNSI-UUSIMAA Kimmon Vihannes Oy Jalontie 39, 25330 KUUSJOKI Puh. 02 727 4400 tilaus@kimmonvihannes.fi www.kimmonvihannes.fi

SAVO JA POHJOIS-KARJALA Palvelutukku Itä-Suomi Pomonkatu 5, 50150 MIKKELI Puh. 020 729 9920 mikkeli@palvelutukkuitasuomi.fi www.palvelutukkuitasuomi.fi Asevarikontie 15, 70800 KUOPIO Puh. 020 7299 921 kuopio@palvelutukkuitasuomi.fi www.palvelutukkuitasuomi.fi

POHJOIS-SUOMI Palvelutukku Pohjoinen Merilinja 6, 90400 OULU Puh. 08 535 2600 Kitkantie 135, 93600 KUUSAMO Puh. 08 853 030 myynti@palvelutukkupohjoinen.fi www.palvelutukkupohjoinen.fi

PÄIJÄT-HÄME, KYMENLAAKSO JA ETELÄ-KARJALA Palvelutukku Kolmio Paanakatu 8, 15150 LAHTI Puh. 03 871 370 myynti@palvelutukkukolmio.fi www.palvelutukkukolmio.fi

SUOMEN PALVELUTUKKURIT OY 60

Äyritie 8 E, 01510 VANTAA puh. 010 338 7820 www.palvelutukkurit.fi