Page 1

Nieuwsbrief ‘‘Pro Pratertje’’

Nieuwsbrief ‘‘Pro Pratertje’’ december 2009

april 2010

De colofon is te raadplegen via de website www.kcgvpropatria.nl. Voor op en/of aanmerkingen kunt u een e-mail sturen naar info@kcgvpropatria.nl of bellen met: 06 22 907 297

Wedstrijden- en evenementenkalender 10

april ..............Toestelfinale 4e, 5e en 6e divisie in Goes

12

april ..............Start van ZOMERFIT, voor meer informatie www.kcgvpropatria.nl

17-24 april ............... Vriendjes/vriendinnetjes dag (tevens ook nationale sportweek) 29-30 mei ................ Voorronde clubteam weekend 2 in Breda 5

juni ................ Turn- en Speldag Dongen

10

juni ................ Fietstocht

12

juni ................ Clubteamfinale in Waalwijk

23-25 juni ................ Avonddriedaagse 30

juni ................ Kindermiddag

3

juli ................. Turnmanifestatie in Waalwijk

17-18 september ...... Asterix en Obelix Kamp

I n f o r m a t i e ove r S T W - A L I A N Z A k i j k o p : w w w. s t w - a l i a n z a . n l

Handen uit de mouwen!

Winterpret…

Het bestuur heeft de handen uit de mouwen gestoken om het toestelhok in de PWA zaal schoon te maken. Dit is ieder jaar weer hard nodig. Na een paar uur poetsen en schrobben zag het toestelhok en de materialen er weer spik en span uit. Hopelijk blijft het toestelhok weer een tijdje schoon! Wilt u de volgende keer helpen met het schoonmaken van de PWA? Geef dit dan door per mail aan info@kcgvpropatria.nl

Aan kou en sneeuw geen gebrek de afgelopen weken.

Pro Patria Feliciteert Ans Monsieurs ......................65 Hans Hus .............................65 Els Poldervaart......................65 Wil Vugts .............................65 Marian de Bie........................50

jaar jaar jaar jaar jaar

Vandaar dat de leiding van de jongensgroepen het in hun hoofd had gehaald om te gaan schaatsen op het Eendennest. Het was nog even spannend of het ijs wel goed genoeg zou zijn, maar na wat heen en weer gebeld met de ijsmeester kon het toch doorgaan en zijn we met zo’n 40 kinderen gaan schaatsen! Het was een leuke avond, natuurlijk met veel vallen en opstaan, maar dat mocht de pret niet drukken. Twee uurtjes schaatsen was voor de meeste lang genoeg om te klagen over zere voetjes, blauwe knieën en beurse billen. Maar de gezichtjes zeiden genoeg: we hebben genoten!

Pro Patria huldigt jubilarissen

Peuter & Kleuter instuif

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering op 29 maart j.l. heeft Pro Patria haar jubilarissen van het afgelopen jaar gehuldigd.

Klimmen, rollen, springen, het kon allemaal op zaterdag 20 februari in de gymzaal van de PWA.

Nadat de bestuursleden in het formele gedeelte voor de pauze van de jaarlijkse algemene ledenvergadering uitleg hadden gegeven over het reilen en zeilen van de vereniging in het jaar 2009 werden na de pauze een aantal leden in het zonnetje gezet. Kees Nieuwenhuizen en Bep Stam werden gehuldigd, omdat zij respectievelijk 40 en 25 jaar lid zijn van Pro Patria. Kees geeft al vele jaren les bij Pro Patria, heeft jaren aan het clubblad meegeholpen en is nog steeds actief bij de herengroep op donderdagavond in sporthal Zidewinde. Bep Stam is iedere dinsdagavond te vinden op de recreatieles in de PWA gymzaal. Beiden ontvingen een mooie bos bloemen, een cadeaubon en een mooi beeldje met het logo van Pro Patria. De voorzitter, Sjaak Paulides, spelde beide leden de KNGU bondsspeld op behorende bij het jubileum. Kees liet ook nog even zien dat hij, ondanks zijn 40-jarig lidmaatschap, nog steeds zo lenig is als toen hij begon. Kees liep op zijn handen zo door de vergaderruimte heen en weer. Na de demonstratie van Kees, werd er afscheid genomen van Pieternel Haverhals en Angela van der Dussen. Na jarenlang actief te zijn geweest in allerlei commissies heeft Pieternel nu ook te kennen gegeven te stoppen met haar laatste commissie, de avond drie daagse. Ook Angela is al jarenlang actief bij Pro Patria, zij geeft al jaren les waarvan de laatste jaren in de turnhal van STW Alianza te Waspik aan een groep leden van Pro Patria. In januari 2010 is door STW Alianza een turnschool opgericht, waar alle turnleden van de 5 waalwijkse turnverenigingen hun onderdak hebben gevonden, zo ook die van Pro Patria. Omdat Angela al haar trainingsuren in de turnhal doorbracht is ze automatisch vanaf januari ook trainster geworden bij de turnschool.

Alles stond die dag klaar voor de peuters en kleuters uit de omgeving. Posters hingen overal, op scholen, peuterspeelzalen, in de bso’s, we waren er klaar voor… En dan is het afwachten of er überhaupt iemand op af komt. Om 10 uur zat de leiding op een bank met spanning te wachten wat de opkomst zou worden. Om kwart over 10 had de leiding al geen tijd meer om daar aan te denken. De ouders stroomde binnen en de nog wat verlegen kinderen waren snel ontdooit. Voor we het wisten liepen er ongeveer 20 vrolijke hummeltjes rond. Over banken, door tunnels, via de rekstok, trampoline, wandrek en de trapezeschommel maakten de meeste de 2 uurtjes vol. Nog even lekker gedanst en daarna met een stoere pet op naar huis. Een geslaagde peuter en kleuter instuif, zeker omdat in de week daarna de lessen bezocht werden door enthousiast geworden 3-5 jarigen en hun ouders.

Angela, Kees, Pieternel en Bep.

Tot slot werden Kees en Bep, Angela en Pieternel gefeliciteerd door alle aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje en bedankte de voorzitter iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en inbreng tijdens de jaarvergadering.

www.physiofit.nl w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l

w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l


A

SEVERS

FWERKINGSBEDRIJF STUCADOORSBEDRIJF Spachtel werk

Raadhuisstraat 144 • 5161 BK Sprang-Capelle Telefoon (0416) 27 24 62 • Mobiel 06 - 50 60 76 30

Marleen en Miranda gehuldigd!

Erna Volkers stelt zich voor:

Meiden actief op voorwedstrijd in Breda.

Tessa Schilders veroverd goud!

Op vrijdag 26 februari vond de sportkampioenenhuldiging van de Gemeente Waalwijk plaats in de Overlaat. Ieder jaar worden er weer tal van kampioenen gehuldigd door de gemeente. Dit jaar werden er ook veel turn(st )ers gehuldigd. Zowel van Turnschool Alianza als Pro Patria. Marleen Kivits werd gehuldigd omdat zij vorig jaar goud veroverde op de regiofinale 5 t/m 7e divisie in Prinsenbeek. Daarnaast had ze ook tijdens de toestelfinale 5 t/m 7 divisie in Axel de gouden plakken gehaald op sprong en balk. Marleen traint nu voortaan in de turnhal in Waspik. Miranda Boer haalde tijdens de toestelfinale goud op brug. Zij kregen voor deze prestatie een mooi aandenken van de gemeente.

Mijn familie is opgegroeid met Pro Patria. Mijn ouders, broer, zussen en ikzelf hebben er met veel plezier gegymd. Tegenwoordig zijn mijn kinderen, Bram en Rosa Seepma, te vinden in de gymzaal. Pro Patria vind ik een energieke vereniging met veel leuke activiteiten en goede enthousiaste begeleiding van haar leden. Hier neem ik graag en met plezier aan deel in de vorm van het geven van ondersteuning aan trainster Jolanda Nieuwenhuizen bij de lessen op woensdagavond voor de meiden/ dames vanaf 12 jaar in Zidewinde.

Op 13 maart was het dan zover, de meiden die op woensdagavond trainen bij Jolanda hebben de voorwedstrijd 5e en 6e divisie in Breda. Desiree Rutters, Tessa Schilders, Anne Matthijssen, Marieke Timmermans en Miranda Boer moesten in ronde 2 in actie komen. Janneke Stevens en Vera van Dongen in de 3e ronde. De meiden in de 2e ronde mochten beginnen op brug. Door de nieuwe oefenstof is er wat veranderd aan de oefeningen en is ook de puntentelling gewijzigd. Voor het aantal onderdelen die je turnt, moeilijkheidsgraad en de eisen wordt er een uitgangswaarde vastgesteld, daar bovenop kan je nog maximaal 10 punten scoren voor de uitvoering. Hier gaan kromme tenen, valpartijen etc vanaf. De uitgangswaarde en het aantal punten voor de uitvoering samen is het definitieve cijfer. Dit was nog even wennen bij de meiden. Iedereen turnde een redelijk stabiele wedstrijd waardoor een aantal meiden zich plaatsten. Tessa Schilders en Miranda Boer hebben zich geplaatst voor de regiofinale en Tessa op brug en vloer voor de toestelfinale. Marieke en Desiree plaatsten zich op brug en Anne plaatste zich op sprong voor de toestelfinale. Helaas kan Marieke niet mee doen aan de toestelfinale, waardoor Miranda toch deel mag nemen aan de toestelfinale brug omdat zij zich als achtste heeft geplaatst. In de 3e ronde mochten Janneke en Vera zich in het turnpak hijsen. Ook zij draaide een goede wedstrijd wat resulteerde voor een deelname bij de regiofinale voor Vera. Goed gedaan meiden en succes met de volgende wedstrijd! Voor de punten kijk op www.kcgvpropatria.nl onder het kopje activiteiten --> uitslagen.

Op zaterdag 13 maart hebben Vera, Miranda en Tessa zich geplaatst voor de regiofinale meerkamp in Zundert. Deze wedstrijd vond gelijk een week later plaats, zaterdag 20 maart in Zundert. Vera van Dongen mocht in de eerste ronde in actie komen. Zij draaide een goede wedstrijd en eindigde op de 18e plaats. In de tweede ronde mochten Tessa en Miranda aan de slag. Zij turnden als eerste hun oefening op vloer. Vervolgens op sprong en brug. Na drie toestellen stond Tessa op de 4e plaats en Miranda op de 8e plaats. Als laatste kwamen zij beide in actie op de balk. Tessa viel er niet af en turnde een mooie oefening waardoor ze een hoog punt scoorde. De punten bij elkaar opgeteld resulteerde voor Miranda een 13e plaats en voor Tessa een EERSTE plaats! Zij veroverde goud op de regiofinale van Zuid west Nederland, proficiat!

Erna Volkers

ZOMERFIT

aandenken van de gemeente

Uitleven in de turnhal Op 30 januari was het weer zover. Alle recreanten mochten zich twee uur lang uitleven in de turnhal op allerlei toestellen. Na een goede warming-up werd de groep opgesplitst en kon iedereen op een toestel aan de slag. Na een uur was het even pauze voor een lekker pakje drinken en een negerzoen. Daarna snel weer verder. Veel kinderen leerden weer nieuwe dingen deze middag, zoals een mooie handstand, overslag over een groot blok, salto af van de brug en nog veel meer. Om drie uur was het dan toch echt tijd en moesten we de turnhal uit. Op naar het volgende turnhaluitje!

Op 12 april start Pro Patria met ZOMERFIT. Een serie van 10 weken lekker bewegen voorbereidend op een mooie zomer. Tijdens de lessen zal er gewerkt eorden aan de conditie, krachtoefeningen en nog veel meer. Dit alles onder een gezellige sfeer mer deskundige leiding. Iedere maandagavond van 19:00 - 20:00 uur in de gymzaal van De Prins Willem Alexander school. Inschrijven via www.kcgvpropatria.nl

verwarming • sanitair • dakwerk • zinkwerk • airco

Mirjam Broeks

Installatiebedrijf Tel: 0416-543866 / 06 - 16458104

Janneke en Vera

Tessa, Anne, Desiree, Miranda en Marieke

In de turnhal met recreanten

Huijsman b.v.

Tessa op het podium

Hilsestraat 57

haarstudio

5171 AB Kaatsheuvel Tel. 0416 280857

www.mirjamshaarstudio.nl • info@mirjamshaarstudio.nl


A

SEVERS

FWERKINGSBEDRIJF STUCADOORSBEDRIJF Spachtel werk

Raadhuisstraat 144 • 5161 BK Sprang-Capelle Telefoon (0416) 27 24 62 • Mobiel 06 - 50 60 76 30

Marleen en Miranda gehuldigd!

Erna Volkers stelt zich voor:

Meiden actief op voorwedstrijd in Breda.

Tessa Schilders veroverd goud!

Op vrijdag 26 februari vond de sportkampioenenhuldiging van de Gemeente Waalwijk plaats in de Overlaat. Ieder jaar worden er weer tal van kampioenen gehuldigd door de gemeente. Dit jaar werden er ook veel turn(st )ers gehuldigd. Zowel van Turnschool Alianza als Pro Patria. Marleen Kivits werd gehuldigd omdat zij vorig jaar goud veroverde op de regiofinale 5 t/m 7e divisie in Prinsenbeek. Daarnaast had ze ook tijdens de toestelfinale 5 t/m 7 divisie in Axel de gouden plakken gehaald op sprong en balk. Marleen traint nu voortaan in de turnhal in Waspik. Miranda Boer haalde tijdens de toestelfinale goud op brug. Zij kregen voor deze prestatie een mooi aandenken van de gemeente.

Mijn familie is opgegroeid met Pro Patria. Mijn ouders, broer, zussen en ikzelf hebben er met veel plezier gegymd. Tegenwoordig zijn mijn kinderen, Bram en Rosa Seepma, te vinden in de gymzaal. Pro Patria vind ik een energieke vereniging met veel leuke activiteiten en goede enthousiaste begeleiding van haar leden. Hier neem ik graag en met plezier aan deel in de vorm van het geven van ondersteuning aan trainster Jolanda Nieuwenhuizen bij de lessen op woensdagavond voor de meiden/ dames vanaf 12 jaar in Zidewinde.

Op 13 maart was het dan zover, de meiden die op woensdagavond trainen bij Jolanda hebben de voorwedstrijd 5e en 6e divisie in Breda. Desiree Rutters, Tessa Schilders, Anne Matthijssen, Marieke Timmermans en Miranda Boer moesten in ronde 2 in actie komen. Janneke Stevens en Vera van Dongen in de 3e ronde. De meiden in de 2e ronde mochten beginnen op brug. Door de nieuwe oefenstof is er wat veranderd aan de oefeningen en is ook de puntentelling gewijzigd. Voor het aantal onderdelen die je turnt, moeilijkheidsgraad en de eisen wordt er een uitgangswaarde vastgesteld, daar bovenop kan je nog maximaal 10 punten scoren voor de uitvoering. Hier gaan kromme tenen, valpartijen etc vanaf. De uitgangswaarde en het aantal punten voor de uitvoering samen is het definitieve cijfer. Dit was nog even wennen bij de meiden. Iedereen turnde een redelijk stabiele wedstrijd waardoor een aantal meiden zich plaatsten. Tessa Schilders en Miranda Boer hebben zich geplaatst voor de regiofinale en Tessa op brug en vloer voor de toestelfinale. Marieke en Desiree plaatsten zich op brug en Anne plaatste zich op sprong voor de toestelfinale. Helaas kan Marieke niet mee doen aan de toestelfinale, waardoor Miranda toch deel mag nemen aan de toestelfinale brug omdat zij zich als achtste heeft geplaatst. In de 3e ronde mochten Janneke en Vera zich in het turnpak hijsen. Ook zij draaide een goede wedstrijd wat resulteerde voor een deelname bij de regiofinale voor Vera. Goed gedaan meiden en succes met de volgende wedstrijd! Voor de punten kijk op www.kcgvpropatria.nl onder het kopje activiteiten --> uitslagen.

Op zaterdag 13 maart hebben Vera, Miranda en Tessa zich geplaatst voor de regiofinale meerkamp in Zundert. Deze wedstrijd vond gelijk een week later plaats, zaterdag 20 maart in Zundert. Vera van Dongen mocht in de eerste ronde in actie komen. Zij draaide een goede wedstrijd en eindigde op de 18e plaats. In de tweede ronde mochten Tessa en Miranda aan de slag. Zij turnden als eerste hun oefening op vloer. Vervolgens op sprong en brug. Na drie toestellen stond Tessa op de 4e plaats en Miranda op de 8e plaats. Als laatste kwamen zij beide in actie op de balk. Tessa viel er niet af en turnde een mooie oefening waardoor ze een hoog punt scoorde. De punten bij elkaar opgeteld resulteerde voor Miranda een 13e plaats en voor Tessa een EERSTE plaats! Zij veroverde goud op de regiofinale van Zuid west Nederland, proficiat!

Erna Volkers

ZOMERFIT

aandenken van de gemeente

Uitleven in de turnhal Op 30 januari was het weer zover. Alle recreanten mochten zich twee uur lang uitleven in de turnhal op allerlei toestellen. Na een goede warming-up werd de groep opgesplitst en kon iedereen op een toestel aan de slag. Na een uur was het even pauze voor een lekker pakje drinken en een negerzoen. Daarna snel weer verder. Veel kinderen leerden weer nieuwe dingen deze middag, zoals een mooie handstand, overslag over een groot blok, salto af van de brug en nog veel meer. Om drie uur was het dan toch echt tijd en moesten we de turnhal uit. Op naar het volgende turnhaluitje!

Op 12 april start Pro Patria met ZOMERFIT. Een serie van 10 weken lekker bewegen voorbereidend op een mooie zomer. Tijdens de lessen zal er gewerkt eorden aan de conditie, krachtoefeningen en nog veel meer. Dit alles onder een gezellige sfeer mer deskundige leiding. Iedere maandagavond van 19:00 - 20:00 uur in de gymzaal van De Prins Willem Alexander school. Inschrijven via www.kcgvpropatria.nl

verwarming • sanitair • dakwerk • zinkwerk • airco

Mirjam Broeks

Installatiebedrijf Tel: 0416-543866 / 06 - 16458104

Janneke en Vera

Tessa, Anne, Desiree, Miranda en Marieke

In de turnhal met recreanten

Huijsman b.v.

Tessa op het podium

Hilsestraat 57

haarstudio

5171 AB Kaatsheuvel Tel. 0416 280857

www.mirjamshaarstudio.nl • info@mirjamshaarstudio.nl


Nieuwsbrief ‘‘Pro Pratertje’’

Nieuwsbrief ‘‘Pro Pratertje’’ december 2009

april 2010

De colofon is te raadplegen via de website www.kcgvpropatria.nl. Voor op en/of aanmerkingen kunt u een e-mail sturen naar info@kcgvpropatria.nl of bellen met: 06 22 907 297

Wedstrijden- en evenementenkalender 10

april ..............Toestelfinale 4e, 5e en 6e divisie in Goes

12

april ..............Start van ZOMERFIT, voor meer informatie www.kcgvpropatria.nl

17-24 april ............... Vriendjes/vriendinnetjes dag (tevens ook nationale sportweek) 29-30 mei ................ Voorronde clubteam weekend 2 in Breda 5

juni ................ Turn- en Speldag Dongen

10

juni ................ Fietstocht

12

juni ................ Clubteamfinale in Waalwijk

23-25 juni ................ Avonddriedaagse 30

juni ................ Kindermiddag

3

juli ................. Turnmanifestatie in Waalwijk

17-18 september ...... Asterix en Obelix Kamp

I n f o r m a t i e ove r S T W - A L I A N Z A k i j k o p : w w w. s t w - a l i a n z a . n l

Handen uit de mouwen!

Winterpret…

Het bestuur heeft de handen uit de mouwen gestoken om het toestelhok in de PWA zaal schoon te maken. Dit is ieder jaar weer hard nodig. Na een paar uur poetsen en schrobben zag het toestelhok en de materialen er weer spik en span uit. Hopelijk blijft het toestelhok weer een tijdje schoon! Wilt u de volgende keer helpen met het schoonmaken van de PWA? Geef dit dan door per mail aan info@kcgvpropatria.nl

Aan kou en sneeuw geen gebrek de afgelopen weken.

Pro Patria Feliciteert Ans Monsieurs ......................65 Hans Hus .............................65 Els Poldervaart......................65 Wil Vugts .............................65 Marian de Bie........................50

jaar jaar jaar jaar jaar

Vandaar dat de leiding van de jongensgroepen het in hun hoofd had gehaald om te gaan schaatsen op het Eendennest. Het was nog even spannend of het ijs wel goed genoeg zou zijn, maar na wat heen en weer gebeld met de ijsmeester kon het toch doorgaan en zijn we met zo’n 40 kinderen gaan schaatsen! Het was een leuke avond, natuurlijk met veel vallen en opstaan, maar dat mocht de pret niet drukken. Twee uurtjes schaatsen was voor de meeste lang genoeg om te klagen over zere voetjes, blauwe knieën en beurse billen. Maar de gezichtjes zeiden genoeg: we hebben genoten!

Pro Patria huldigt jubilarissen

Peuter & Kleuter instuif

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering op 29 maart j.l. heeft Pro Patria haar jubilarissen van het afgelopen jaar gehuldigd.

Klimmen, rollen, springen, het kon allemaal op zaterdag 20 februari in de gymzaal van de PWA.

Nadat de bestuursleden in het formele gedeelte voor de pauze van de jaarlijkse algemene ledenvergadering uitleg hadden gegeven over het reilen en zeilen van de vereniging in het jaar 2009 werden na de pauze een aantal leden in het zonnetje gezet. Kees Nieuwenhuizen en Bep Stam werden gehuldigd, omdat zij respectievelijk 40 en 25 jaar lid zijn van Pro Patria. Kees geeft al vele jaren les bij Pro Patria, heeft jaren aan het clubblad meegeholpen en is nog steeds actief bij de herengroep op donderdagavond in sporthal Zidewinde. Bep Stam is iedere dinsdagavond te vinden op de recreatieles in de PWA gymzaal. Beiden ontvingen een mooie bos bloemen, een cadeaubon en een mooi beeldje met het logo van Pro Patria. De voorzitter, Sjaak Paulides, spelde beide leden de KNGU bondsspeld op behorende bij het jubileum. Kees liet ook nog even zien dat hij, ondanks zijn 40-jarig lidmaatschap, nog steeds zo lenig is als toen hij begon. Kees liep op zijn handen zo door de vergaderruimte heen en weer. Na de demonstratie van Kees, werd er afscheid genomen van Pieternel Haverhals en Angela van der Dussen. Na jarenlang actief te zijn geweest in allerlei commissies heeft Pieternel nu ook te kennen gegeven te stoppen met haar laatste commissie, de avond drie daagse. Ook Angela is al jarenlang actief bij Pro Patria, zij geeft al jaren les waarvan de laatste jaren in de turnhal van STW Alianza te Waspik aan een groep leden van Pro Patria. In januari 2010 is door STW Alianza een turnschool opgericht, waar alle turnleden van de 5 waalwijkse turnverenigingen hun onderdak hebben gevonden, zo ook die van Pro Patria. Omdat Angela al haar trainingsuren in de turnhal doorbracht is ze automatisch vanaf januari ook trainster geworden bij de turnschool.

Alles stond die dag klaar voor de peuters en kleuters uit de omgeving. Posters hingen overal, op scholen, peuterspeelzalen, in de bso’s, we waren er klaar voor… En dan is het afwachten of er überhaupt iemand op af komt. Om 10 uur zat de leiding op een bank met spanning te wachten wat de opkomst zou worden. Om kwart over 10 had de leiding al geen tijd meer om daar aan te denken. De ouders stroomde binnen en de nog wat verlegen kinderen waren snel ontdooit. Voor we het wisten liepen er ongeveer 20 vrolijke hummeltjes rond. Over banken, door tunnels, via de rekstok, trampoline, wandrek en de trapezeschommel maakten de meeste de 2 uurtjes vol. Nog even lekker gedanst en daarna met een stoere pet op naar huis. Een geslaagde peuter en kleuter instuif, zeker omdat in de week daarna de lessen bezocht werden door enthousiast geworden 3-5 jarigen en hun ouders.

Angela, Kees, Pieternel en Bep.

Tot slot werden Kees en Bep, Angela en Pieternel gefeliciteerd door alle aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje en bedankte de voorzitter iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en inbreng tijdens de jaarvergadering.

www.physiofit.nl w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l

w w w. k c g v p r o p a t r i a . n l

april  

Nieuwsbrief van Pro Patria Sprang-Capelle, editie april 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you